Jump to content

CES 2013: And the winner is...


vlachaquito
 Κοινοποίηση

Ποίος έκλεψε την παράσταση στην CES 2013  

375 members have voted

  1. 1. Ποίος έκλεψε την παράσταση στην CES 2013

    • Huawei Ascend D2/Ascend Mate
      44
    • Lenovo K900
      51
    • ZTE Grand S
      5
    • Sony Xperia Z/ZL
      178
    • Alcatel
      10
    • Nvidia Tegra 4
      13
    • Intel Bay Trail/Atom Z2580/Lexington
      6
    • Samsung Exynos 5 Octa
      48
    • Qualcomm Snapdragon 600/800
      5
    • Tablets
      15


Recommended Posts

Μπορεί να μην έχουμε φτάσει ακόμη στα μέσα Ιανουαρίου, αλλά το πρώτο μεγάλο γεγονός γύρω από το mobility και την κινητή τηλεφωνία έχει ήδη τελειώσει πριν από λίγες μέρες. Η CES στο Las Vegas γίνεται εδώ και 46 χρόνια την πρώτη εβδομάδα του 2013 και αυτήν την φορά μας επιφύλαξε αρκετές εκπλήξεις, πολλές ανακοινώσεις, κάποιες σημαντικές απουσίες και κυρίως μια πρόγευση για το τι θα δούμε το 2013 στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Ας δούμε λοιπόν τι λατρέψαμε, τι μισήσαμε, τι θα αγοράσουμε και τι θα… ζηλέψουμε από αυτά που είδαμε στην φετινή CES.

 

HOT

 

Huawei

 

http://content.myphone.gr/photo/full/10032/huawei-ascend-d2.jpg

 

Άδραξαν την ευκαιρία οι κινέζοι και σε αυτήν την CES παρουσίασαν δυο smartphones που σίγουρα θα μας απασχολήσουν στο μέλλον. Ascend D2 στις 5.5 ίντσες με την εντυπωσιακή μπαταρία των 3000 mAh και Ascend Mate στις 6.2 ίντσες θέτουν υψηλούς στόχους στην παγκόσμια αγορά, όπως δήλωσε και ο Yu Chengdong. Σε συνδυασμό με την παρουσίαση του Ascend W1 Win8 αλλά και τις φήμες για ένα ακόμα… τέρας στην επερχόμενη MWC, οι κινέζοι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακόμη και οι.. νικητές της φετινής CES. Αν δεν υπήρχε η…

 

Lenovo

 

http://content.myphone.gr/photo/full/10219/lenovok900.jpg

 

Από το πουθενά ήρθε η κατασκευάστρια από την Κίνα και παρουσίασε το Κ900, ένα smartphone στις 5,5 ίντσες που, αν πιστέψουμε τα benchmarks που έχουν κυκλοφορήσει, οι τετραπύρηνοι και οχταπύρηνοι επεξεργαστές θα ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν το 2013. Η Lenovo δεν ξέχασε φυσικά τις καταβολές της και παρουσίασε και Win 8 συσκευές. Νικητής της CES το Κ900; Αν δεν υπήρχε η…

 

ZTE

 

http://content.myphone.gr/photo/full/10087/ztegrands.jpg

 

Άλλη μια κινεζική εταιρία που παρουσίασε κάτι το εξαιρετικό στο Λας Βεγκας. Το Grand S θα βρίσκεται και αυτό στις πρώτες θέσεις του ανταγωνισμού. Απίστευτα λεπτό, όμορφο, και με τεχνικά χαρακτηριστικά που τρομάζουν, θα κάνει πολύ κόσμο να στραφεί προς τους αξιόλογους κινέζους. Μελανό σημείο η μπαταρία, που ακόμα δεν έχουμε καταλάβει αν είναι στα 1780 mAh η στα 2500 mAh, μιας και η ZTE δεν έχει αποσαφηνίσει αυτό το θέμα. Αν επιβεβαιωθεί το πρώτο μέγεθος, μάλλον άνθρακας ο θησαυρός, αν έχουμε όμως το δεύτερο, διαμάντι ο θησαυρός και σίγουρα ένας από τους νικητές της CES. Όχι όμως Ο νικητής, μια και αυτός ήταν η…

 

Sony

 

http://content.myphone.gr/photo/full/10067/sony-ces-2013-paroysiase-xperia-z-live.jpg

 

Ποιος άλλος; Παρουσιάζοντας δυο κινητά αντάξια του ονόματος της, έδωσε χρώμα σε μια μάλλον νωχελική CES. Ότι και να πούμε για τα Ζ και ZL είναι περιττό. Αψεγάδιαστα, είναι τα smartphones που οι υπόλοιπες εταιρίες πρέπει να νικήσουν, ένα εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο. Αν κυκλοφορήσει και στην ώρα του, τότε οι Samsung, HTC, LG πρέπει πραγματικά να βγάλουν λαγούς από το μανίκι τους για να αντεπεξέλθουν στην πρόκληση. Περιμένουμε με αγωνία. Εντωμεταξύ, πολλά συγχαρητήρια στους γιαπωνέζους.

 

ΝΟΤ

 

Amber Alert: Εξαφανίστηκαν οι παρακάτω εταιρίες από την CES στο Las Vegas:

Nokia: Εξαιρετική η τακτική των Φιλανδών να εδραιωθούν στην αμερικανική αγορά που τόσο πολύ τους καίει. Απουσία από την αμερικανική CES, τι πιο απλό;;

HTC: Θα μας γεμίσουν μοντέλα λέει το 2013. Και φυσικά, τι πιο λογικό από το να μοιράζουν δελτία Τύπου και όχι να παρουσιάσουν κάποιο μοντέλο στην CES. Marketing 1.1.

LG: Εντάξει, εδώ είναι δικαιολογημένο. Όταν δεν σου έχει μείνει δευτερόλεπτο ελεύθερο λόγο της ασταμάτητης κατασκευής του Nexus 4 δεν έχεις χρόνο για να παρουσιάσεις άλλες συσκευές.

Samsung: Για τον επεξεργαστή θα τα πούμε παρακάτω. Για το Attiv Odyssey, δεν υπάρχουν πολλά να πούμε. Μια ακόμη συσκευή από τους κορεάτες που φαίνεται να χρειάστηκαν τουλάχιστον.. 2 εβδομάδες από λευκό χαρτί μέχρι την παρουσίαση. «Αρπαχτή» Mode on.

Motorola: Motorola, Motorola, τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει…

Blackberry: Αυτό το Blackberry 10 μας έχει βγάλει την πίστη, όταν επιτέλους θα κυκλοφορήσει τα smartphones θα δουλεύουν με ολογράμματα ή τουλάχιστον με εύκαμπτες οθόνες σαν το Youm.

 

MAYBE

 

Alcatel: ίσως η έκπληξη της CES. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, μας παρουσίασε αξιόλογες συσκευές ενώ οι (προβλεπόμενες) χαμηλές τιμές που σίγουρα δεν θα περάσουν απαρατήρητες. Μάλιστα, κατέχει και το ρεκόρ του πιο λεπτού smartphone με το One Touch Idol Ultra να έχει πάχος μόλις 6,45 χιλιοστών. Δεν σταμάτησε εκεί αλλά παρουσίασε και αξιόλογα tablet με τις σειρές One Touch Evo/Tab. Πάντα τέτοια.

 

Tablets: Η φετινή CES μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί tablet CES. Στην όλο και περισσότερο αναπτυσσομένη αγορά, όλοι πλέον θέλουν ένα κομμάτι. Οι εταιρίες χωρίστηκαν σε δυο στρατόπεδα και ο πόλεμος μαίνεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Dell, Panasonic, Asus, Gigabyte, Lenovo εξοπλισμένα με Win8 θα προσπαθήσουν να κλέψουν ένα σημαντικό μερίδιο από τα Archos, Polaroid, Asus(διπλό ταμπλό) Alcatel Acer που κατεβαίνουν στην αρένα με την Jelly Bean. Ποιος θα είναι ο νικητής; Ελπίζουμε πάντα ο καταναλωτής.

 

CPU: Καινούργιος χρόνος, καινούργιες CPU. Όλες οι μεγάλες εταιρίες παρουσίασαν τα διαμάντια τους, δείχνοντας τα δόντια τους για το 2013. Nvidia Tegra 4, Samsung Exynos 5 Octa, Qualcomm Snapdragon 600/800 και Intel Bay Trail/Atom Z2580/Lexington υπόσχονται ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις σε συνδυασμό με λιγότερη κατανάλωση. Το 2013 θα είναι σίγουρα μια καινοτόμος χρονιά στον συγκεκριμένο τομέα.

 

Τα stands έχουν μαζευτεί και οι εταιρίες ετοιμάζονται πυρετωδώς για το επόμενο μεγάλο ραντεβού, τέλη Φεβρουαρίου στην Βαρκελώνη για την MWC. Ως τότε, περιμένουμε από εσάς να μας πείτε τι ξεχωρίσατε από την CES 2013.

Edited by vlachaquito
Link to comment
Share on other sites

Sony και με διαφορά.. Παρ'όλο που είναι άκρως απαγορευτική η τιμή των Z-ZL, για την εποχή που βρισκόμαστε...

 

EDIT : Αν γίνεται διορθώσε το X/XL που γράφεις στην ψηφοφορία..

Link to comment
Share on other sites

Στους υποψηφιους εχει ενα μικρο typo..ειναι xperia z/zl και οχι xperia x/xl..ανυπομονω να δω αποτελεσματα!
Link to comment
Share on other sites

Όλες οι εταιρίες έκαναν μεγάλα άλματα αυτή τη φορά και μάλιστα στη μεγάλη κατηγορία. Η Sony όμως, έκλεψε τις εντυπώσεις...

 

Τόσα χρόνια είχαμε συνηθίσει σε αδιάβροχα τηλέφωνα τελείως ΟΥΓΚ τεχνολογίας. Τώρα όμως αλλάζει το σκηνικό. Τόσο, που αν η πρόταση της Samsung είναι παρόμοια σε χαρακτηριστικά, τότε αυτή τη φορά θα με κερδίσει η Sony!

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλές προτάσεις είδαμε. Πολύ δυνατά χαρακτηριστικά και εταιρίες που πετάχτηκαν "από το πουθενά" αλλά προκάλεσαν αίσθηση.

Θα ψηφίσω μόνο με βάση τα smartphones και όχι τους επεξεργαστές που ανακοινώθηκαν. Παρόλο που το lenovo μου έκανε μεγάλο κλιλ, ο έρωτας με την πρώτη ματιά είναι ένας. Xperia Z και δεν είμαι καλά.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

ψηφισα τη σονυ και συγκεκριμενα το ZL για τα χαρακτηριστικα και την πολυ καλη αναλογια οθονης/προσοψης ελπιζοντας για κατι αντιστοιχο και στις 4.3''...
Link to comment
Share on other sites

Άσχετα αν είμαι fun της Sony, η Ιάπωνες παρουσίασαν όντως κάτι πολύ δυνατό... Μακάρι να έχει ανάλογη εμπορική επιτυχία και υποστήριξη από την εταιρία...
I fly with ASICS DynaFlyte 2
Link to comment
Share on other sites

Αν και αυτό που με ενθουσίασε περισσότερο ήταν ο Exynos 5 ( 8 Cores) και οι πιθανόν αύθραστες οθόνες της Samsung που πρόκεται να κυκλοφορήσουν, ψηφίζω το Xperia επειδή παρουσιάστηκε ώς ολοκληρωμένη συσκευή που μου άρεσε από κάθε άποψη

OnePlus 6 Midnight Black 128 SC & 8GB RAM

OnePlus 3T Gunmetal

Link to comment
Share on other sites

To ZL μαζι με το 20αρι 4K Ultra HD tablet pc απο τη Panasonic,οπως επισης το Lenovo ThinkPad Helix το δευτερο ποιοτικοτερο tablet στις 11.6 ιντσες με αποσπομενο πληκτρολογιο με μπαταρια μετα το Transformer Book.:D

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

 

Link to comment
Share on other sites

Εμπορικά σίγουρα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον το είχαν τα δύο Sony, αλλά η αλήθεια είναι πως τα specs πάνω κάτω τα ξέραμε και τα είδαμε και πρόσφατα και σε άλλες υλοποιήσεις.

 

Ψήφισα τον Intel που κατά την γνώμη μου ήταν η έκπληξη της έκθεσης κι αν το benchmark που είδαμε έχει κάποια δόση αλήθειας τοτε μιλάμε για ένα τσιπάκι που μπορεί να ανατρέψει τις υπάρχουσες ισορροπίες.

- Xiaomi Redmi Note 3

- Asus Vivotab Note 8

Link to comment
Share on other sites

Και η alkatel μπήκε δυναμικά στην αγορά σε σχέση με το παρελθόν της με συσκευές με καλά specs σε λογικά καλές τιμές
Link to comment
Share on other sites

Ειμαι μεταξυ Sony και Qualcomm αλλα μαλλον η νεα συσκευη ειναι ισως οτι καλυτερο εχει κυκλοφορησει ως τωρα SONY...
Link to comment
Share on other sites

Αν και το σονυ τα σπαει ψηφισα σαμμυ γιατι ετσι και ερθει φετος

ο οκτα στα ς4 νοτε3 θα κλαιω που αγορασα το νοτε2.

Same Sh..t , Different Day
Link to comment
Share on other sites

Ωραίο άρθρο Vlachaquito :up:

 

Προσωπικά δεν ψήφισα γιατί θεωρώ 3 τους κερδισμένους από την φετινή CES και όχι έναν. Εξηγούμαι λοιπόν.

 

Κατ' εμέ η Sony, η Samsung και η Huwaei «έκλεψαν» τα φώτα της δημοσιότητας. Η Sony με τις δύο πολύ ωραίες προτάσεις (Z/ZL) της σειράς Xperia. Η Samsung με τον (8 :ninja: πύρηνο) Exynos επεξεργαστή της, μας έχει συνηθίσει σε πολύ «δυνατούς» επεξεργαστές άλλωστε. Τέλος η Huwaei με τις δηλώσεις της εναντίον της Samsung πιστεύω έχει υψηλές βλέψεις και φιλοδοξίες κάτι που με κάνει να περιμένω αξιόλογες προτάσεις σε κινητά.

 

 

Αυτά.. :)

Contact: a.pap@doeyetea.eu

Αλέξανδρος - [School of Tourism & Hospitality – STEAN College] - [Web Designer]

[Root στο Galaxy S II] - [Ορολογία του Android]

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα...

Μόνο android συσκευές στο poll; Για να μην παρεξηγηθώ, όπως έχω ξαναγράψει, android χρησιμοποιώ (τώρα), αλλά:

Η Huawei παρουσίασε το W1 το οποίο ΑΝ έρθει σε τιμή σημαντικά χαμηλή σε σχέση με το nokia 620 θα σαρώσει. Ξέρετε πολλά android με dual core krait κάτω των 200€ με led και δεύτερη κάμερα, στις 4" με την τελευταία έκδοση λογισμικού με σίγουρη υποστήριξη για 18 μήνες;;;; Μπαααα.

 

Τέλος πάντων δεν θέλω να αρχίσω αντιπαράθεση, αλλά με πνίγει το δίκιο...

 

Α! εγώ περιμένω πολλά από Ιντελ. :)

Back In Black
Link to comment
Share on other sites

κατω απο τα 200 ευρω φιλε μου αυτη την στιγμη κανενα κινητο δεν ερχεται, αν ερθει τοτε θα το βγαλουμε κορυφαιο. μεχρι τοτε, αναμενουμε :)
Link to comment
Share on other sites

Χωρίς αμφιβολία την παράσταση (γενικά) κέρδισε η Sony στην φετινή CES, αλλά εμένα προσωπικά (και οριακά σε σχέση με Z/ZL) με κέρδισε το Lenovo K900 λίγο παραπάνω. Ο επεξεργαστής κυρίως αλλά και η συσκευή δευτερευόντως.

[sIGPIC][/sIGPIC]

goto fail;

goto fail;

Link to comment
Share on other sites

Sony και πάλι sony. Νομίζω ότι αν διαχειριστεί σωστά τις θετικές εντυπώσεις θα έχει μία καλή χρονιά.
Iphone XS Max / Ipad air / Macbook pro retina/ Apple Watch Series 3
Link to comment
Share on other sites

Επειδή ερώτηση είναι ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις, ψήφισα Σονυ.

Αν ήταν για το ποιος με κέρδισε εμένα δε θα ψήφιζα κανέναν.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά είναι το Lenovo K900 αλλά επειδή το πιο πιθανό είναι να μην το δούμε ποτέ στην Ελλάδα, για αυτό και μόνο το λόγο ψήφισα το sony.

But for chips and for freedom

I could die

 

NOMBRE D'OR JEWELRY

Link to comment
Share on other sites

Να δούμε τις εξελίξεις για το θέμα αυτό γιατι έχει πολύ ψωμί,.,.
Link to comment
Share on other sites

Εννοείται Sony! Πολύ ωραίος σχεδιασμός, πραγματικά! :O Άντε να παίξει δυνατά και η Ιαπωνία στα smartphones! :)
Huawei Nova 5T
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...