Jump to content

[ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΡΙΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ] Συχνές ερωτήσεις / FAQ για το Galaxy S III


Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

- Από ποια χώρα προέρχεται η συσκευή μου; Τι ισχύει για την εγγύηση;

1) Eγκατάστησε αν δεν το έχεις ήδη κάνει, την εφαρμογή Samsung Kies, και ακολούθησε αυτά τα βήματα για να βρείς το επίσημο firmware της συσκευής, καθώς και το product code τριών γραμμάτων.

2) Βρες τη χώρα προέλευσης του κινητού σου από το επόμενο μήνυμα.

Όσο για την εγγύηση, αν το τηλέφωνο είναι από χώρα της Ευρώπης, ισχύει η πανευρωπαϊκή εγγύηση της Samsung αρκεί να έχεις την απόδειξη αγοράς. Συσκευές που προορίζονται για άλλες ηπείρους δεν καλύπτονται στην Ευρώπη. Αν βάλεις μόνος σου (μέσω Odin) firmware άλλης χώρας από αυτή του τηλεφώνου, ακόμα και Ευρωπαϊκής, η εγγύηση παύει να ισχύει.

 

 

- Πώς διαλέγω το δικό μου τόνο κλήσης/ειδοποίησης;

Για ήχους κλήσης, με το Music player, βρες το μουσικό αρχείο που θες, πάτα παρατεταμένα πάνω του, και στο μενού που εμφανίζεται επίλεξε "ορισμός ως"....

Οι ήχοι ειδοποίησης (μηνύματα κτλ.) "κατοικούν" στον φάκελο media/audio/notifications. Βάλε εκεί κάποιο δικό σου αρχείο ήχου, και θα μπορείς μετά να το διαλέξεις από των κατάλογο των ήχων ειδοποίησης. Αν δεν υπάρχουν οι φάκελοι audio/notifications, δημιούργησέ τους μόνος/η σου.

 

 

- Άκουσα ότι τώρα μπορώ να έχω 50gb στο Dropbox! Πώς το ενεργοποιώ;

Ναι, το Dropbox έχει κάνει συμφωνία με τη Samsung και δίνει δώρο στους κατόχους του S3.

1) Δημιουργείς έναν λογαριασμό στο dropbox (αν δεν έχεις)

2) Βάζεις τα στοιχεία του λογαριασμού και στο S3.

3) Το Dropbox καταλαβαίνει ότι έχεις S3 και σου δίνει για 2 χρόνια 48 GB επιπλέον. Θα σου έρθει σχετικό e-mail και θα σε προτρέπει να ακολουθήσεις άλλα 2-3 βήματα για να κερδίσεις τα GB.

 

 

- Η συλλογή μου είναι γεμάτη με άσχετες εικόνες και ήχους από παιχνίδια και εφαρμογές, δεν θέλω να τα βλέπω αυτά!

Στο φάκελο που δε θες να βλέπει το gallery, βάλε ένα αρχείο με το όνομα .nomedia . Άδειο μέσα, απλά φτιάχτο στο notepad. (ή αν έχεις linux κάνε ένα "touch .nomedia") (Μην ξεχάσεις την τελεία μπροστά).

Νάτο, σε attachment. Απλά βάλτο στο directory με τις εικόνες απ'τα παιχνίδια που δε θες να βγαίνουν στο gallery.

Eναλλακτικά και μάλλον πιό εύκολα, εγκατάστησε το προγραμματάκι StudioKUMA .nomedia manager που θα βρεις στο play store και κάνει την παραπάνω δουλειά πιο αυτόματα.

Mόλις το κάνεις αυτό με το αρχείο, μπες στη Διαχείριση Εφαρμογών από τις ρυθμίσεις, πήγαινε στο Όλα, και βρες και σβήσε τα δεδομένα και το cache από το Gallery (Συλλογή) και το Media Storage. Μετά κάνε επανεκκίνηση το τηλέφωνο.

 

 

- Πώς στέλνω sms στα Ελληνικά; Στέλνω μόνο ερωτηματικά! Kαι στέλνει μικρά μηνύματα!

Πρέπει να αλλάξεις το input mode (μέθοδος εισαγωγής) σε Αυτόματο στις ρυθμίσεις των μηνυμάτων. Φτάνεις στις ρυθμίσεις πατώντας το menu (το αρίστερο κουμπί touch) όταν είσαι μέσα στην εφαρμογή Μηνύματα.

Αν θες να στείλεις μηνύματα 160 χαρακτήρων έχεις 2 επιλογές, α) στη μέθοδο εισαγωγής επίλεξε το αλφάβητο GSM, β) χρησιμοποίησε την εφαρμογή GoSMS (στο market), και ενεργοποίησε την επιλογή για Ελληνική γλώσσα στις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Και με τους 2 τρόπους τα μηνύματά σου θα φεύγουν στα κεφαλαία. 160 χαρακτήρες και μικρά δε γίνεται. Για όσους ψάχνουν τα νούμερα, ο Tsaglis μας το εξηγεί εδώ .

 

 

- Γιατί δε μπορώ να συγχρονίσω παλιά γεγονότα από το Google Calendar;

Είναι ενοχλητικό bug του Google Calendar (όχι του τηλεφώνου) και διορθώνεται ως εξής:

Κάνεις Login στο gmail σου, πας στο Calendar, μετά στο Calendar settings (δεξιά στο γρανάζι) και διαλέγεις την 2η καρτέλα (Calendars). Εκεί πατάς export Calendars και σου δίνει σε ένα .zip. Μέσα στο .zip έχει ένα αρχείο .ics. Το κάνεις unzip και το κάνεις import (στην ίδια καρτέλα με το export που έκανε πριν) διαλέγοντας το ημερολόγιο που θέλεις να πάει (αν έχεις πάνω από ένα αντίστοιχα).

Δεν θα σου δημιουργήσει διπλότυπες έγραφες στο ημερολόγιο, θα σου κάνει refresh το modified date από τα events σου και ως αποτέλεσμα θα στα συγχρονίσει κανονικά.

 

 

- Γιατί δε μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές μου και τα δεδομένα τους στην SD card;

Προφανώς προέρχεσαι από τηλέφωνα της HTC και σου έχει μείνει συνήθεια... το Galaxy S III έχει 16GB για τις εφαρμογές και τα δεδομένα τους, όχι το μηδενικό χώρο 128MB που είχε π.χ. το HTC Desire. Αλλά και για τους χρήστες προηγούμενων μοντέλων της Samsung: Σε κανένα Galaxy δε γινόταν ποτέ μεταφορά εφαρμογών σε εξωτερική SDCard. Στην εσωτερική του τηλεφώνου ναι. Όχι όμως σε microsd εξωτερική.

Αυτό που γινόταν, δηλαδή η μεταφορά από εμάς τους ίδιους κομματιών των δεδομένων της εφαρμογής σε εξωτερική κάρτα, γίνεται ακόμα. Ας πούμε οι χάρτες από το aura ή το navigon που είναι μεγάλοι. Οι φωτογραφίες από καμία βάση δεδομένων, κ.ο.κ. Αυτά ακόμα τα έχω στην εξωτερική κάρτα, μαζί με τις ταινίες μου και τη μουσική μου. Το ότι ένωσαν τα partitions /data και /sdcard που υπήρχαν στα προηγούμενα μοντέλα δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Απλά αντί για 2 χώρους που είχαν τα galaxy s1 και s2, τώρα στο s3 ο χώρος έγινε ένας. Επίσης, εφαρμογές που βρίσκεις με ονόματα όπως app2sd είναι παντελώς άχρηστες, και ήταν πάντα άχρηστες για τα κινητά της Samsung (από την έκδοση 2.2 και μετά).

Με λίγα λόγια: Δε γίνεται μεταφορά εφαρμογών σε εξωτερική κάρτα sd, παρά μόνο κάποιων φακέλων με δεδομένα. Αλλά δε χρειάζεται να γίνει. 16 GB είναι αρκετα και με το παραπάνω.

Το μοναδικο μείον είναι ότι πρέπει να κρατάς backup συχνα των φακέλων των εφαρμογών σε περίπτωση που χρειαστει επαναφορα εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Aν είσαι root, μπορείς να κάνεις μια μπακάλικη μεταφορά χρησιμοποιώντας τη unix εντολή mount --bind που κάνει αυτό εδώ το πρόγραμμα. Χρησιμοποίησέ το ΜΟΝΟ αν ξέρεις πολύ καλά τι κάνεις.

Συγκεκριμένα για τα παιχνίδια της Gameloft που είναι τεράστια, και πάλι μόνο για όσους είναι root, έχει βγει στο Play store η εφαρμογή GL to SD. Ένα video tutorial στο youtube

 

 

- Γιατί δε μπορώ να χρησιμοποιήσω το τηλέφωνο ως USB stick;

Η Samsung για κάποιο λόγο αποφάσισε στα τελευταία της android μοντέλα καθώς και στα tab να σταματήσει αυτή τη λειτουργία mass storage, και να χρησιμοποιεί μόνο MTP για τη μεταφορά αρχείων. Γίνεται ακόμα η μεταφορά αρχείων χωρίς πρόβλημα για το μέσο χρήστη που χρησιμοποιεί windows, απλά για κάποιον που ήθελε και χρησιμοποιούσε αυτή τη δυνατότητα (με διάφορους τρόπους και σε διάφορα λειτουργικά), δυστυχώς δε γίνεται πια. Εκτός αν είσαι root. Τότε γίνεται με αυτό το application, που κάνει remount την εξωτερική κάρτα sd ως εξωτερική συσκευή usb.

 

 

- Δε μπορώ να συνδεθώ στο internet με 3G!!

Πήγαινε στις Ρυθμίσεις-Ασύρματη επικοινωνία-Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας-Ονόματα σημείων πρόσβασης...πατάς κάτω αριστερό πλήκτρο κινητού και επιλέγεις να προσθέσεις νέο APN. Oι ρυθμίσεις για τους ελληνικούς παρόχους είναι εδώ: http://magic-tips.blogspot.com/search/label/Wind και ο Οδηγός για επαναφορά τους μετά από π.χ. αναβάθμιση ή factory reset εδώ.

Αν το ΑPN έχει το ίδιο όνομα και για τα 2, μπορείς να τα βάλεις και τα 2 σε ένα: internet + mms, αλλιώς πρέπει να δημιουργήσεις 2 ξεχωριστά APN ένα τύπου internet και ένα τύπου MMS.

 

 

- Τι σημαίνουν τα διάφορα σύμβολα (3G, Η, κτλ.) σχετικά με το mobile internet που βγαίνουν στη μπάρα όταν συνδέομαι;

  • G = GPRS (General Packet Radio Service) = 2G = 42KBps στις περισσότερες περιπτώσεις
  • E = EDGE (Enhanced Data for Global Evolution) = 2.5G = Μέχρι 430KBps, αλλά συνήθως όχι πάνω από 200KBps
  • H = HSPA (High Speed Packet Access) = 3G ή 3.5G = Μέχρι 24MBps ταχύτητες. Συνήθως μέχρι 20 μαξ. Αν εσύ έχεις ένα S3 lte κι ένας φίλος σου ένα απλό S3, αυτός πιάνει μέχρι 21, εσύ μέχρι 42. Εσύ δες μια γραμμή παρακάτω (HSPA+), κι αυτός δε θα δει πάνω από 15MBps, κάνοντας speedtest δίπλα-δίπλα στο ίδιο σημείο την ίδια στιγμή
  • H+ = HSPA+ = 3.5G = Μέχρι 48MBps ταχύτητες. Συνήθως βλέπεις μέχρι 35 μαξ
  • LTE (Long Term Evolution) = 4G = Μέχρι 100MBps.
  • LTE-A = 4G+ = Εχουμε μέλλον στην Ελλάδα!

 

 

- Πώς εναλλάσσω το σήμα από 3G σε 2G μόνο;

Πήγαινε στις Ρυθμίσεις-Ασύρματη επικοινωνία-Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας-Κατάσταση δικτύου και το βάζεις σε GSM μόνο. Για να πας πιο γρήγορα σ'αυτό το μενού αν σου χρειάζεται συχνά να κάνεις την αλλαγή, κατέβασε το 2G-3G on/off widget από το Play Store.

 

 

- Δεν μπορώ να στείλω MMS!

Πρέπει να ενεργοποιήσεις τα δεδομένα στο τηλέφωνο, και να έχεις τις σωστές ρυθμίσεις του παρόχου σου στα APN (βλ. παραπάνω). Χωρίς δεδομένα δε γίνεται.

 

 

- Πώς μπορώ να περάσω τις επαφές μου από το facebook;

Γι'αυτό δε φταίει η Samsung, αλλά η Google και κυρίως το Facebook, όλα τα android κινητά με έκδοση 4.x.x έχουν το ίδιο πρόβλημα. Παρακάμπτεται με εξωτερικά applications ευτυχώς, που συνδέονται στο facebook και κατεβάζουν επαφές και ημερολόγια από κει. Mια δημοφιλής και δωρεάν εφαρμογή είναι το Facebook contact sync, και μια άλλη επί πληρωμή αλλά κατά τη γνώμη μου καλύτερη (η πρώτη δε μου μετέφερε σωστά τα γενέθλια των επαφών μου), είναι το Haxsync .

 

 

- Πώς κάνω root, τι είναι αυτό, πώς βάζω custom roms;

Eδώ ειναι ο οδηγός http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=336629

Και εδώ οι οδηγίες για το πως θα περάσεις μια custom rom http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=316982

 

 

- Mπορώ να βάλω τη μπαταρία του SII στο SIII ή ανάποδα; Ή να χρησιμοποιήσω το παλιό μου MHL adaptor για να το συνδέσω με την τηλεόραση;

Όχι.

 

 

- Γιατί δε μπορώ να δω λειτουργία νυκτός (night mode) στην φωτογραφική;

Απενεργοποίησε το "burst mode" (2o στις επιλογές της κάμερας) και θα εμφανιστούν και οι επιλογές που λείπουν (νύχτα, πυροτεχνήματα, κτλ)

Edited by Tyxerakias
- Alex
Link to comment
Share on other sites

H λίστα των κωδικών χωρών προέλευσης του S 3, σε αλφαβητική σειρά:

3IE                       Ireland (Three)
ABS                               Tunisia
AFG                           Afghanistan
AFR                                 Kenya
AMN                        Spain (Orange)
ANC                             Argentina
ARO                             Argentina
ATL                      Spain (Vodafone)
ATO                          Open Austria
AUT                           Switzerland
BGL                              Bulgaria
BHT   Bosnia and Herzegovina (BH TELECOM)
BOG                     France (Bouygues)
BRI                                Taiwan
BTC                                 Libya
BTU                        United Kingdom
CDR                    Dominican Republic
CEL                      Israel (Cellcom)
CGU                      Guatemala (Tigo)
CHE                     Chile (Entel PCS)
CHL                         Chile (Claro)
CHN                                 China
CHO                                 Chile
CHT                    Chile (Telefonica)
CHU                                 China
CNX                    Romania (Vodafone)
COA                     Romania (Cosmote)
COB                  Colombia (Moviestar)
COL                              Colombia
COM                     Colombia (Comcel)
COS                      Greece (Cosmote)
COV                                Sweden
CPA                        Panama (Claro)
CRC                               Unknown
CRM                               Unknown
CRO                    Croatia (T-Mobile)
CTI                     Argentina (Claro)
CTP                             Argentina
CTU                       Uruguay (Claro)
CYO          Cyprus (Cytamobile Vodafone)
CYV                                Cyprus
DBT                               Germany
DOR                              Dominica
DRE                 Austria (3 Hutchison)
DTM                    Germany (T-Mobile)
EBE                               Ecuador
ECO                               Ecuador
ECT                               Nigeria
EGY                                 Egypt
EPL                      Germany (E-Plus)
ERO                Bosnia and Herzegovina
EUR                                Greece
FTM                       France (Orange)
FWD                               Morocco
GBL                              Bulgaria
GLB                   Philippines (Globe)
H3G                  United Kingdom (H3G)
HTD                           Denmark (3)
HTS                          Sweden (Tre)
HUI                           Italy (H3G)
ICE                            Costa Rica
IDE                       Poland (Orange)
ILO                                Israel
INS                                 India
INU                                 India
ITV                                 Italy
IUS                                Mexico
JDI                               Jamaica
JED                    Saudi Arabia (JED)
KCL                    Kazakhstan (Kcell)
KEN                                 Kenya
KSA                          Saudi Arabia
LUX                            Luxembourg
MATMorocco (MED)      MED   Morocco (MAT)
MAX                    Austria (T-Mobile)
MBC                               Germany
MBM                                 FYROM
MET                      Ireland (Meteor)
MID                                  Iraq
MIR                         Israel (Mirs)
MM1                             Singapore
MOB                          Austria (A1)
MOT                    Slovenia (Mobitel)
MRT                               Unknown
MSR                      Serbia (Telenor)
MTL                        Bulgaria (MTL)
MWD                         Morocco (MWD)
NEE                      Nordic countries
NPL                                 Nepal
NZC                           New Zealand
O2C                  Czech Republic (O2C)
O2I                          Ireland (O2)
O2U                   United Kingdom (O2)
OMN                      Italy (Vodafone)
ONE                      Austria (Orange)
OPS                     Australia (Optus)
OPT                    Portugal (Optimus)
ORA               United Kingdom (Orange)
ORO                      Romania (Orange)
ORS                              Slovakia
PAK                        Pakistan (PAK)
PAN                     Hungary (Telenor)
PBS                                Panama
PCL                    Israel (Pelephone)
PCT                           Puerto Rico
PCW             Panama (Cable & Wireless)
PET                                  Peru
PGU                             Guatemala
PHE                                 Spain
PHN                           Netherlands
PLS                         Poland (PLUS)
PRO                   Belgium / Luxemburg
PRT                         Poland (Play)
PSN                  Argentina (Personal)
PTR               Israel (Orange/Partner)
RTL                               Unknown
SAM                            Peru (SAM)
SEB                                Baltic
SEE                     South East Europe
SEK                    Ukraine (Kyivstar)
SER                                Russia
SFR                          France (SFR)
SIM                   Slovenia (Si.mobil)
SIN                   Singapore (SingTel)
SKZ                            Kazakhstan
SLK                             Sri Lanka
SMA                   Philippines (Smart)
STH                   Singapore (StarHub)
SWC                Switzerland (Swisscom)
TCE                       Mexico (Telcel)
TCL                   Portugal (Vodafone)
TEN                      Norway (Telenor)
TGU                             Guatemala
TGY                             Hong Kong
THL                              Thailand
THR                                  Iran
TIM                           Italy (TIM)
TMC                               Algeria
TMH                    Hungary (T-mobile)
TML                            Bangladesh
TMM                     Mexico (Movistar)
TMN                        Portugal (TMN)
TMT                           Montenegro
TMU             United Kingdom (T-Mobile)
TMZ             Czech Republic (T-Mobile)
TNL                Netherlands (T-Mobile)
TOP                      Serbia (Vip SRB)
TPA                                Panama
TPH                        Portugal (TPH)
TPL                     Poland (T-mobile)
TRA                               Croatia
TRG                    Austria (Telering)
TSR                                Serbia
TTT                   Trinidad and Tobago
TUN                               Tunisia
TUR                                Turkey
TWO                         Croatia (TWO)
UFN                 Argentina (Moviestar)
UFU                               Uruguay
UPO                               Uruguay
VD2                    Germany (Vodafone)
VDC             Czech Republic (Vodafone)
VDF                Netherlands (Vodafone)
VDH                         Hungary (VDH)
VDI                    Ireland (Vodafone)
VDS                                Sweden
VGR                     Greece (Vodafone)
VIA                          Germany (O2)
VIM                                 FYROM
VIP                      Croatia (VIPNET)
VNZ                New Zealand (Vodafone)
VOD             United Kingdom (Vodafone)
VVT                        Bulgaria (VVT)
WAN                          Taiwan (WAN)
WIN                          Italy (Wind)
XEC                     Spain (Moviestar)
XEF                                France
XEH                               Hungary
XEO                                Poland
XEV                               Vietnam
XEZ                        Czech Republic
XFA                          South Africa
XFE                          South Africa
XFV               South Africa (Vodafone)
XME                              Malaysia
XSA                             Australia
XSE                             Indonesia
XSG                  United Arab Emirates
XSP                             Singapore
XTC                     Philippines (Sun)
XTE                           Philippines
XXV                               Vietnam
YOG                         Spain (Yoigo)
ZTA                        Brazil (Claro)
ZTM                          Brazil (TIM)
ZTO                                Brazil
ZVV                         Brazil (VIVO)

Edited by Tyxerakias

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Link to comment
Share on other sites

  • The topic was unpinned
Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...