Jump to content

iPhone FAQ - συχνά διατυπωμένες ερωτήσεις


pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στο θέμα αυτό υπάρχουν συγκεντρωμένες οι συχνότερες ερωτήσεις software και hardware, κατανεμημένες σε 6 posts με θέματα:

 

Software: Firmware, Εφαρμογές - Ρυθμίσεις, Λοιπά.

 

Hardware: Bootloader - Baseband, Τροποποιήσεις - Επισκευές, Λοιπά.

 

Στις 2 αυτές κύριες κατηγορίες θα συγκεντρώνονται (με μορφή ερωταποκρίσεων) οι σημαντικότερες από τις απορίες ώστε να μπορούν όλοι να έχουν άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες.

 

Συμβουλευτείτε για τις απορίες σας και τον ελληνικό οδηγό χρήσης του iPhone για την έκδοση λειτουργικού 3.0.

Link to comment
Share on other sites

  • Μόλις αγόρασα τη συσκευή, με ποιο πρόγραμμα θα την συνδέσω στον υπολογιστή;

 

Η συσκευή επικοινωνεί με τον υπολογιστή μέσω του iTunes. Κατέβασε την τελευταία έκδοση από

 

  • Πως θα την ενεργοποιήσω;

 

Εάν η συσκευή σου είναι 3G ή 3GS και αγοράστηκε μέσω του δικτύου της Vodafone, μπορείς να ακολουθήσεις τις οδηγίες που θα βρεις
.

 

Εάν η συσκευή σου είναι 2G (δεν υποστηρίζεται επίσημα στην Ελλάδα) τότε ακολούθησε τις οδηγίες που θα βρεις εδώ:
.

 

  • Η συσκευή μου αγοράστηκε από το εξωτερικό. Πως θα περάσω ελληνικά μενού ή/και πληκτρολόγια;

 

Τα ελληνικά μενού και πληκτρολόγια από την έκδοση λειτουργικού 3.0 κι έπειτα υποστηρίζονται εγγενώς από τη συσκευή, ανεξάρτητα από τον τόπο αγοράς της. Για να τα ενεργοποιήσετε χρησιμοποιήστε τα αντίστοιχα πεδία στην εφαρμογή Ρυθμίσεις/Settings.

 

  • Διάβασα ότι η συσκευή 3G/3GS μπορεί να τροποποιηθεί ώστε να μπορώ να εγκαταστήσω επιπλέον εφαρμογές και να έχω πρόσβαση στα αρχεία συστήματος. Είναι εφικτό; Πως μπορώ να το πραγματοποιήσω. Ακυρώνω την εγγύηση μου;

 

Η διαδικασία η οποία περιγράφεις ονομάζεται jailbreak και μπορείς να ενημερωθείς σχετικά εδώ:
και εδώ:
.

 

Σε ό,τι αφορά στην εγγύηση, εφόσον η συσκευή σου είναι Jailbroken η εγγύηση δεν ισχύει. Ωστόσο, μπορείς να αναστρέψεις πλήρως τη διαδικασία του Jailbreaking (και του unlock στην περίπτωση 2G συσκευών) και να επανακτήσεις την εγγύηση σου. Ενημερώσου σχετικά
.

 

  • Τι είναι αυτό που θα πρέπει να προσέξω σε ότι αφορά στο Jailbreaking, ποιους χειρισμούς θα πρέπει να γνωρίζω και τι ακολουθεί μετά το Jailbreaking;

 

Μπορείς να λύσεις όλες αυτές τις απορίες
.

 

  • Tο αρχείο ipsw υπάρχει μόνο σε έναν υπολογιστή, όχι σ αυτόν που θέλω να κάνει το j/b. Μεταφέρω απλά τον φάκελο iPhone Software Updates από τον έναν υπολογιστή στον άλλον και όλα ok;

 

Ναι, εναλλακτικά μπορείς να πάρεις το αρχείο ipsw μέσα από τον φάκελο iPhone Software Updates και να το μεταφέρεις στον αντίστοιχο φάκελο στον άλλο υπολογιστή (εάν ο φάκελος προϋπάρχει). Επίσης, μπορείς να επιλέξεις το αρχείο ipsw κατά το restore από την επιφάνεια εργασίας στον υπολογιστή σου: σε Windows πάτησε Shift+restore και σε Mac πάτησε Alt+Restore.

 

  • Πριν χρησιμοποιήσω το redsnow χρειάζεται τελικά να κάνω restore ή όχι;

 

Ναι, πάντα ξεκινάς με restore για να επαναφέρεις τη συσκευή σε εργοστασιακή κατάσταση και να μειώσεις τις πιθανότητες να μην δουλέψει κάτι όπως προβλέπεται.

 

  • Μπορώ να επαναφέρω το backup μου έπειτα από jailbreak;

 

Ναι, απλά θα πρέπει να γνωρίζεις ότι σε περίπτωση που η συσκευή σου ήταν ήδη jailbroken και είχε περασμένες εφαρμογές από Cydia οι εφαρμογές αυτές δεν θα επανέλθουν (δεν διατηρούνται αντίγραφα τους στο backup).

 

  • Το iTunes μου προτείνει να αναβαθμίσω τη συσκευή σε νεότερη έκδοση, τι να κάνω;

 

Οι αναβαθμίσεις συνήθως λύνουν προβλήματα λογισμικού και προσθέτουν καινούρια χαρακτηριστικά. Συνίσταται να έχετε την τελευταία έκδοση λειτουργικού συστήματος στη συσκευή σας.

 

Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι κάθε επίσημη αναβάθμιση μέσω iTunes αναστρέφει τις μετατροπές του Jailbreak. Σε περίπτωση Jailbroken συσκευής περιμένετε για την κυκλοφορία των καινούριων εργαλείων που θα σας επιτρέψουν να εγκαταστήσετε την Jailnroken έκδοση της αναβάθμισης.

Link to comment
Share on other sites

  • Όταν εκτελώ την εφαρμογή Clock η συσκευή επιστρέφει στην αρχική οθόνη. Το ίδιο συμβαίνει και όταν πάω στο Date and Time από την κατηγορία Settings. Γιατί συμβάνει αυτό;

 

Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχετε προσαρμόσει τη συσκευή για χρήση στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει ασυμφωνία μεταξύ των πληροφοριών στη συσκευή και αυτών που προέρχονται από την κάρτα SIM.

 

Για να προσαρμόσετε τη συσκευή για χρήση στην Ελλάδα, επιλέξτε το εικονίδιο Settings κι έπειτα κατευθυνθείτε στην τοποθεσία International -> Region Format κι επιλέξτε "Greece". Επίσης, από την τοποθεσία Mail, Contacts, Calendars -> Time Zone Support επιλέξτε Time Zone Support "ON" και Time Zone "Athens".

 

  • Πως εγκαθιστώ εφαρμογές από το AppStore;

 

Για να κατεβάσετε εφαρμογές από το App Store θα πρέπει να δημιουργήσετε λογαριασμό στο iTunes store. Για να το επιτύχετε αυτό, ακολουθήστε τις οδηγίες της Apple:

 

  • Kατέβασα κάποιες εφαρμογές από Αppstore αλλά έπρεπε να κάνω restore/format etc. Είμαι υποχρεωμένος να τις αγοράσω ξανά;

 

Εφόσον συγχρονίζεις συχνά με το iTunes όλες οι εφαρμογές σου θα βρίσκονται και εκεί. Μπορείς να κρατήσεις backup πριν προχωρήσεις σε format του υπολογιστή. Επίσης, με τον συγχρονισμό μπορείς να τις μεταφέρεις από τη συσκευή στο iTunes.

 

Ακόμη όμως κι αν "έχασες" κάποιες εφαρμογές που αγόρασες και από τη συσκευή και από το iTunes, μην ανησυχείς. Μπορείς να τις ξανακατεβάσεις εντελώς δωρεάν. Όταν τις επιλέξεις στο App Store θα ενημερωθείς ότι έχεις ξαναπληρώσει για την συγκεκριμένη εφαρμογή και ότι μπορείς να την κατεβάσεις δωρεάν.

 

  • Πως απεγκαθιστώ μια εφαρμογή από ΑppStore;

 

Πατώντας παρατεταμένα στο εικονίδιο οποιασδήποτε εφαρμογής θα παρατηρήσετε ότι αυτές θα αρχίσουν να "χορεύουν". Μπορείτε να τις αναδιοργανώσετε σύροντας τις με το δάκτυλο στην τοποθεσία της επιλογής σας και να τις αφαιρέσετε επιλέγοντας την ένδειξη (X) που εμφανίζεται στην πάνω αριστερά γωνία του εικονιδίου.

 

  • Πως εντοπίζω τον κρυπτογραφημένο φάκελο στον οποίο βρίσκεται μία εφαρμογή από ΑppStore;

 

Χρειάζεται να έχετε jailbroken συσκευή. Αφού πραγματοποιήσετε login ως root στο Terminal σώστε την εντολή
cd /
και ακολούθως την εντολή
find -name όνομα_της_εφαρμογής
, πχ. find -name midomi.

 

  • Πως απεγκαθιστώ μια εφαρμογή από Cydia/Installer;

 

Θα πρέπει να εκτελέσετε το Cydia και να επιλέξετε απεγκατάσταση από Manage -> Packages

 

  • Έχω περισσότερες από μια συσκευές ή/και περισσότερους από έναν υπολογιστές που θέλω να συγχρονίζω. Θα πρέπει να αγοράζω εφαρμογές για το καθένα ξεχωριστά;

 

Συνοπτικά
:
Όχι, μπορείς να εξουσιοδοτήσεις μέχρι και 5 μηχανήματα να χρησιμοποιούν μια εφαρμογή που αγοράζεις. Από το iTunes -> Store μπορείς να κάνεις Authorize τον υπολογιστή δίνοντας τα στοιχεία του λογαριασμού σου στο iTunes Store.

 

Αναλυτικά
:
Όταν αγοράσεις μία εφαρμογή μπορείς να την περάσεις μέχρι και σε 5 υπολογιστές και σε όσα iPhones θέλεις. Για να εξουσιοδοτήσεις κάποιο iTunes να διαχειρίζεται τη συγκεκριμένη εφαρμογή (και κατ' επέκταση να μπορεί να την μεταφέρει σε κάποιο iPhone) θα πρέπει να επιλέξεις Store->Authorize computer και να δώσεις τα στοιχεία του λογαριασμού με τον οποίο αγοράστηκε η εφαρμογή. Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις το ίδιο με διπλό κλικ πάνω στην εφαρμογή αφού "ρίξεις" το ipa στα Applications, στο iTunes.

 

Ποιοι είναι οι περιορισμοί:

 

  • Το iPhone μπορεί να έχει μόνο ένα ενεργό λογαριασμό κάθε φορά που συγχρονίζεις. Έτσι, θα περνάνε στη συσκευή με τον συγχρονισμό τα στοιχεία του λογαριασμού εκείνου με τα οποία είσαι συνδεδεμένος στο iTunes store εκείνη τη στιγμή (δεν έχει να κάνει με το authorize, δεν αλλάζει ο λογαριασμός κάθε φορά που κάνεις authorize).

  • Το iPhone δεν μπορεί να αναβαθμίσει δωρεάν τις εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί με στοιχεία διαφορετικά από εκείνα του ενεργού λογαριασμού στη συσκευή. Όταν επιλέξεις να αναβαθμίσεις θα σε ενημερώσει ότι δεν είναι διαθέσιμη για τον λογαριασμό αυτό η δωρεάν αναβάθμιση και θα σου ζητήσει να αγοράσεις την εφαρμογή. Οι διαθέσιμες αναβαθμίσεις θα εμφανίζονται για όλες τις εφαρμογές στη συσκευή, άσχετα με τον ενεργό λογαριασμό.

  • Το iTunes, όταν έχεις εφαρμογές περασμένες από διαφορετικούς λογαριασμούς, σου επιτρέπει να κατεβάσεις τις διαθέσιμες αναβαθμίσεις μόνο για τον λογαριασμό με τον οποίο είσαι συνδεδεμένος στο iTunes store εκείνη τη στιγμή. Οι διαθέσιμες αναβαθμίσεις για τους υπόλοιπους λογαριασμούς εμφανίζονται απλά ως αριθμός δίπλα από την κατηγορία Applications. Για να δεις ποιες εφαρμογές έχουν διαθέσιμες αναβαθμίσεις από τους άλλους λογαριασμούς θα πρέπει να συνδεθείς με αυτούς και να ελέγξεις για διαθέσιμες ενημερώσεις με τον καθένα ξεχωριστά.

 

Εφόσον δώσεις τα στοιχεία και αναβαθμίσεις τις εφαρμογές για τους διάφορους λογαριασμούς σου μέσω του iTunes μπορείς να συγχρονίσεις με τη συσκευή/συσκευές σου και οι αναβαθμισμένες εφαρμογές θα περαστούν κανονικά.

 

  • Πως μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές που αγόρασα (και βρίσκονται στη συσκευή μου) σε κάποιον άλλο υπολογιστή;

 

Μπορείς να μεταφέρεις τις εφαρμογές σου από την συσκευή με δεξί κλικ στο εικονίδιο του iPhone στο iTunes και "Transfer Purchases". Θα πρέπει να κάνεις τον υπολογιστή authenticate για να μπορεί να τις διαχειρίζεται.

 

  • Πως μπορώ να κρατήσω αντίγραφο ασφαλείας (backup) της συσκευής;

 

Κάθε φορά που συνδέετε τη συσκευή με τον υπολογιστή, αφού πατήσετε το πλήκτρο για συγχρονισμό, το iTunes κρατάει αντίγραφο ασφαλείας των περιεχομένων της συσκευής.

 

Για να "υποχρεώσετε" το iTunes να κρατήσει backup (ή να εκτελέσει restore) επιλέξτε τη συσκευή από τη λίστα στο αριστερό πλαίσιο του iTunes και με δεξί κλικ επιλέξτε Backup (ή Restore)

 

  • Τι ακριβώς αποθηκεύεται όταν κρατάμε backup μέσω iTunes;

 

Όλα (επαφές, στοιχεία ημερολογίου, μηνύματα, σημειώσεις, ρυθμίσεις, bookmarks, διευθύνσεις κ.ά) εκτός από εφαρμογές και multimedia (οι ρυθμίσεις των εφαρμογών παραμένουν), η συσκευή μετά την επαναφορά του backup είναι όπως ήταν πριν το restore (εξαιρούνται οι εφαρμογές από Cydia).

 

  • Πως μπορώ να αλλάξω το θέμα που έχει η συσκευή μου;

 

Ο καλύτερος τρόπος είναι να εγκαταστήσεις το WinterBoard από Cydia (απαιτεί Jailbreak).

 

Πληροφορίες και θέματα μπορείς να βρεις στην αντίστοιχη ενότητα:
. Επίσης, ένας εξαιρετικός οδηγός για Winterboard υπάρχει
.

 

  • Πως μπορώ να αλλάξω τους ήχους στη συσκευή μου;

 

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να το καταφέρεις, άλλοι απαιτούν Jailbreak και άλλοι όχι.

 

Μπορείς να ενημερωθείς για εφαρμογές που αυτοματοποιούν την διαδικασία στην αντίστοιχη ενότητα:
. Επίσης, ένας εξαιρετικός οδηγός δημιουργίας custom ringtones υπάρχει
. Προτείνεται και η εφαρμογή
.

 

  • Πως μπορώ να προσθέσω δικούς μου ήχους στο Settings -> Sounds -> New Text Message

 

Θα πρέπει:

  • να έχεις jailbroken συσκευή με εγκατεστημένο το OpenSSH.

  • να έχεις τον ήχο που θες σε .wav μικρότερο των 30sec και να το μετατρέψεις σε .caf (τα caf είναι wav απλά με άλλη επέκταση).

ακολούθως, πας στο /System/Library/Audio/UISounds και αντικαθιστάς τα αρχεία:

sms-received1.caf

....

sms-received6.caf

με τα δικά σου αρχεία.

 

  • Πως μπορώ να στείλω MMS και να διαγράψω επιλεγμένες κλήσεις και μηνύματα;

 

Για το iPhone 3G και 3GS θα πρέπει να αναβαθμίσετε στην έκδοση λειτουργικού 3.0. Η αποστολή MMS δεν παρέχεται επίσημα μόνο για το iPhone 2G. Μπορείτε για το σκοπό αυτό να εγκαταστήσετε την εφαρμογή
από το Cydia ή τον Installer και να περάσετε τις ρυθμίσεις που θα βρείτε
.

 

Μπορείτε με την έκδοση 3.0 να διαγράψετε επιλεκτικά κάποια μηνύματα αλλά όχι κάποιες από τις κλήσεις. Εφαρμογές οι οποίες επιτρέπουν επιλεγμένη διαγραφή κλήσεων και μηνυμάτων διατίθενται σε jailbtoken συσκευές και σε αυτές συγκαταλέγονται το iCallBR και το MySMS.

 

  • Πως μπορώ να πραγματοποιήσω εγγραφή video;

 

Η εγγραφή video (και επεξεργασία) υποστηρίζεται επίσημα μόνο στο iPhone 3G S.

 

Στο iPhone 2G και 3G μπορείτε να εγκαταστήσετε από το Cydia την εφαρμογή Cycorder. Τα videos που καταγράφονται με το Cydia αποθηκεύονται στη συσκευή στην τοποθεσία /private/var/mobile/Media/Videos/

 

  • Πως μπορώ να κάνω edit αρχεία MS Office;

 

Κυκλοφορούν εφαρμογές στο App Store οι οποίες το επιτρέπουν.

 

  • Προσπαθώ ν' ανοίξω μια σελίδα με flash και δεν μπορώ. Γιατί;

 

Το iPhone δεν υποστηρίζει Flash.

 

  • Με ποια εφαρμογή μπορώ να ανταλλάξω αρχεία μέσω Bluetooth;

 

Με το iBluetooth, μία εμπορική εφαρμογή που κυκλοφορεί στο Cydia.

 

Στην έκδοση λειτουργικού iPhone OS 3.0, το iPhone επιτρέπει tethering, AD2P (όχι για το iPhone 2G) και P2P συνδέσεις μέσω Bluetooth.

 

Μπορείτε να ανταλλάξετε αρχεία μεταξύ δύο iPhones και μέσω wifi. Μια από τις εφαρμογές που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό ονομάζεται "Discover" και θα την βρείτε, μαζί με πολλές ακόμη στο App Store.

 

  • Πως μπορώ να έχω αναφορά παράδοσης στο iPhone;

 

  • Συνδρομητές Vodafone: προσθέτετε στην αρχή του μηνύματος *# (αστερίσκο, δίεση)

  • Συνδρομητές Cosmote: προσθέτετε στην αρχή του μηνύματος *0# (αστερίσκο, μηδέν, δίεση)

  • Συνδρομητές Wind: προσθέτετε στην αρχή του μηνύματος *NOT# (αστερίσκο, ΝΟΤ, δίεση)

  • Συνδρομητές Q: προσθέτετε στην αρχή του μηνύματος ! (θαυμαστικό)

  • Σημείωση: Οι αναφορές ισχύουν αποκλειστικά για αποστολή μηνύματος με Greeklish χαρακτήρες. Για ελληνικούς χαρακτήρες ισχύει μόνο για τη Vodafone

 

  • Πως μπορώ να στέλνω IMs χρησιμοποιώντας τη σύνδεση 3G/GPRS;

 

Εγκαταστήστε στη συσκευή το
(από App Store) και το
(από Cydia). Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε τις εφαρμογές
ή
από το App Store οι οποίες παρέχουν και υπηρεσίες push.

 

Στην έκδοση λειτουργικού 3.0 όλοι οι IMs επιτρέπουν τη λήψη μηνυμάτων και πληροφοριών μέσω 3G κάνοντας χρήση της υπηρεσίας push notifications. Η υπηρεσία αυτή αποστέλλει ειδοποιήσεις στους χρήστες κάθε φορά που έχουν ένα καινούριο μήνυμα χωρίς να απαιτείται η εφαρμογή να τρέχει στο περιθώριο.

 

  • Πως μπορώ να έχω IRC στο iPhone;

 

Χρησιμοποίησε το
. Ακολούθησε τις οδηγίες που θα βρεις στη σελίδα του Colloguy.

 

  • Πως μπορώ να ρυθμίσω τις εφαρμογές ώστε να τρέχουν στο περιθώριο, χωρίς να κλείνουν όταν πατάω το home;

 

Εγκαταστήστε το
από Cydia

Link to comment
Share on other sites

  • Μου βγάζει μήνυμα "Sim Locked", τι κάνω;

 

Με αυτό το μήνυμα το iPhone ενημερώνει ότι η κάρτα SIM προστατεύεται από PIN. Εισάγετε το PIN σας.

 

  • Τι σημαίνει το σύμβολο "ο" δίπλα από το όνομα του παροχέα;

 

Το σύμβολο αυτό αντικατοπτρίζει την κάλυψη "GPRS" στην περιοχή που βρίσκεστε. Σε συσκευές 3G, το σύμβολο "ο" μπορεί να αντικαταστήσει την ένδειξη "3G" όταν η συσκευή βρίσκεται σε περιοχές χωρίς σήμα 3G (η διακίνηση δεδομένων σε αυτή την περίπτωση διεξάγεται μέσω GPRS).

 

  • Οταν το τηλέφωνο ειναι κλειδωμένο και δέχομαι κλήση πως γίνεται να απορρίψω τη κλήση; Το μόνο που βγάζει είναι να σύρω τη μπάρα για να απαντήσω.

 

Πατώντας μία φορά το πλήκτρο Power ενεργοποιείται η σίγαση της κλήσης και πατώντας δύο φορές απορρίπτεται.

 

  • Πως μπορώ να πάρω screenshot στο iPhone;

 

Πατήστε ταυτόχρονα τα home + sleep/wake μέχρι να αναβοσβήσει η οθόνη (~1-2 δευτερόλεπτα).

 

Οι φωτογραφίες αποθηκεύονται στο Photos.app -> Camera Roll και μπορείτε να τις βρείτε στον φάκελο /private/var/mobile/Media/DCIM/999APPLE/ μέσω SSH.

 

  • Κόλλησε το iPhone - Tι κάνω;

 

Το iPhone όπως κάθε υπολογιστής μπορεί να παρουσιάσει σφάλματα κατά τη λειτουργία του. Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε.

 

Μπορείτε να υποχρεώσετε τη συσκευή σε επανεκκίνηση πατώντας παρατεταμένα τα πλήκτρα Sleep/Wake και Home ταυτόχρονα, μέχρι να δείτε στην οθόνη το λογότυπο της Apple (ή το boot logo που έχετε ορίσει κατά το Jailbreaking να εμφανίζεται)

 

  • Δεν μπορώ να συνδεθώ μέσω wifi ενώ χρησιμοποιώ σωστές ρυθμίσεις/κωδικούς.

 

Δοκιμάστε για αρχή από Settings->WiFi να επιλέξετε το δίκτυο στο οποίο προσπαθείτε να ενωθείτε και ακολούθως "Forget this network" ώστε η συσκευή να σας ζητήσει εκ νέου κωδικό σε περίπτωση που μπορούσατε να συνδεθείτε στο συγκεκριμένο δίκτυο στο παρελθόν αλλά πλέον δεν μπορείτε.

 

Αν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, από Settings->General->Reset εκτελέστε Reset Network Settings ή/και Reset all settings.

 

  • Πως μπορώ να κλείνω εντελώς τις εφαρμογές ώστε να μην τρέχουν στο περιθώριο;

 

Το λειτουργικό σύστημα στο iPhone είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να κλείνει εντελώς τις εφαρμογές όταν εξέρχεστε από αυτές. Ωστόσο, σε όποιες εφαρμογές είναι απαραίτητο διατηρεί πληροφορίες σχετικές με την κατάσταση της εφαρμογής αμέσως πριν την κλείσετε (π.χ. το σημείο στο οποίο σταματήσατε μια ταινία) ώστε να μπορεί να σας επαναφέρει στην προηγούμενη κατάσταση όταν εκτελέσετε εκ νέου την εφαρμογή.

 

"There is no task manager or memory meter; if you want to know what’s running, the answer is simply whatever app it is that you’re looking at. Even the blessed apps that do run in the background, like Mail and Safari, must be prepared to quit at any time if the system requires more memory for the frontmost app. That’s why Safari’s tabs occasionally blank out — the URLs for each tab are remembered, but the contents must be reloaded the next time Safari launches. The iPod app only runs in the background if you switch to another app while it’s playing an audio track. Otherwise, it too quits on switch."

 

Οι μοναδικές εφαρμογές που το λειτουργικό επιτρέπει να τρέξουν στο περιθώριο είναι το iPod, το Safari και το Mail.

 

Υπάρχει δυνατότητα να "υποχρεώσετε" μια εφαρμογή που δεν ανταποκρίνεται να κλείσει. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο home για μερικά δευτερόλεπτα. Η εφαρμογή θα κλείσει και θα επιστρέψετε στην αρχική οθόνη. Όταν τρέξετε και πάλι την εφαρμογή δεν θα είστε στην κατάσταση στην οποία ήσασταν πριν "υποχρεώσετε" την εφαρμογή να κλείσει γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν αποθηκεύονται οι τελευταίες αλλαγές που κάνατε.

 

Στην έκδοση λειτουργικού 3.0 η παρατεταμένη πίεση του πλήκτρου home ενεργοποιεί τις υπηρεσίες φωνητικών κλήσεων και εντολών. Για να υποχρεώσετε μία εφαρμογή να κλείσει, πιέστε αρχικά το πλήκτρο on/off μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη η ειδοποίηση slid to power off. Ακολούθως, πιέστε παρατεταμένα το πλήκτρο home μέχρις ότου η εφαρμογή τερματιστεί και επιστρέψετε στο Springboard.

 

  • Τι είναι το tethering; Πως μπορώ να το κάνω;

 

Tethering ονομάζεται η σύνδεση του iPhone με τον υπολογιστή ώστε να χρησιμοποιηθεί από τον υπολογιστή η σύνδεση 3G της συσκευής για πλοήγηση στο διαδίκτυο.

 

Αρχικά κυκλοφόρησαν εφαρμογές γι' αυτό επίσημα μέσω App Store αλλά τελικά αποσύρθηκαν γιατί η συγκεκριμένη ενέργεια δεν επιτράπηκε από κάποιους παροχείς κινητής τηλεφωνίας.

 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το tethering από τον εξαιρετικό οδηγό που θα βρείτε
. Μάθετε για την εφαρμογή WMWiFiRouter
.

 

Στην έκδοση λειτουργικού 3.0 το tethering έχει ενσωματωθεί στη συσκευή και η σύνδεση με τον υπολογιστή επιτυγχάνεται μέσω καλωδίου usb αλλά και μέσω bluetooth.

 

  • Πως μπορώ να απενεργοποιήσω το 3G/GPRS για να μην χρεώνομαι όταν δεν το χρειάζομαι;

 

Για το 3G υπάρχει σχετικός διακόπτης στην εφαρμογή "Settings".

 

Για το 3G/GPRS για jailbroken συσκευές μπορείτε να εγκαταστήσετε από Cydia το SBSettings. Δεν θα δείτε κάποιο εικονίδιο μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής. Απλά σύρετε το δάκτυλο σας οριζόντια στο πάνω μέρος της οθόνης για να την εκτελέσετε.

 

Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε (μέσω κάποιου plist editor) στο αρχείο carrier.plist (θα το βρείτε στην τοποθεσία system>library>carrier bundles>
[το_όνομα_του_παροχέα_σας]
.bundle) το κείμενο:

 

<key>AllowEDGEEditing</key>
<true/>

 

 

  • Πως γίνεται να εμφανίζονται τα ονόματα αυτών που με καλούν ή μου στέλνουν μήνυμα και όχι οι αριθμοί όταν βρίσκομαι σε μια χώρα όπου δεν υποστηρίζεται επίσημα η συσκευή;

 

Εγκαταστήστε το πακέτο
από το Cydia ή τον Installer.

 

  • Permissions: Τι είναι, πώς τα βάζω;

 

Τα permissions είναι τα δικαιώματα των αρχείων, φακέλων κτλπ. Με άλλα λόγια ορίζουν το βαθμό πρόσβασης που μπορεί να έχει χρήστης σε αυτά. Κάποιες φορές υποχρεωνόμαστε να αλλάξουμε permissions κάποιων αρχείων ώστε να επιτρέψουμε την λειτουργία εφαρμογών από Cydia/Installer.

 

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αλλάξετε permissions:

 

A.
Μέσω SSH και Terminal

1. Ενωθείτε στο τηλέφωνο μέσω SSH.

2. Δώστε, μέσω terminal, την κατάλληλη εντολή (π.χ chmod -R 777 /private/var/mobile/Library/Cookies) για να αλλάξετε τα permissions.

 

B.
Μέσω SSH και Fugu

1. Ενωθείτε στο τηλέφωνο μέσω SSH.

2. Κατευθυνθείτε στην τοποθεσία όπου βρίσκονται τα αρχεία (π.χ. /private/var/mobile/Library/Cookies).

3. Με δεξί κλικ και get info μπορείτε να αλλάξετε τα permissions σε 0777.

 

Γ.
Μέσω Mobile Terminal (από Cydia)

1. Login (root, apline)

2. Δώστε την κατάλληλη εντολή (π.χ. chmod -R 777 /private/var/mobile/Library/Cookies) για να αλλάξετε τα permissions.

 

Δ.
Μέσω Mobile Finder (από Cydia)

1. Κατευθυνθείτε στην τοποθεσία όπου βρίσκονται τα αρχεία (π.χ. /private/var/mobile/Library/Cookies)

2. Με την επιλογή modify επιλέξτε Read, Write και Exec για τις τρεις κατηγορίες: Owner, Group, Everyone, ανάλογα με τις τροποποιήσεις που θέλετε να κάνετε.

3. Επιλέξτε Done για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

 

  • Πως μπορούμε να κάνουμε login ως root στο mobile terminal και να δώσουμε κάποια εντολή; Συγκεκριμένα, πως μπορούμε να ανανεώσουμε τα sources στο cydia και να αλλάξουμε το password μας από alpine σε κάτι άλλο; Πως μπορούμε να κάνουμε logout μετά την εκτέλεση της εντολής;

 

Οι χαρακτήρες με πράσινο είναι αυτοί που βγάζει το terminal και με μαύρο οι εντολές που θα δώσουμε εμείς.

 

Για να ανανεώσουμε τα sources στο Cydia:

 

:~ mobile$
login

login:
root

Password:
alpine

:~ root#
apt-get update

:~ root#
logout

:~ mobile$
logout

[Process completed]

 

Αν θέλουμε να αλλάξουμε το password από alpine σε κάτι άλλο για να μην μπορεί οποιοσδήποτε να συνδεθεί μέσω ssh στη συσκευή μας:

 

:~ mobile$
login

login:
root

Password:
alpine

:~ root#
passwd

Changing password for root.

New Password:
{δίνεις το password που θέλεις}

Retype New Password:
{γράφεις ξανά το password}

:~ root#
logout

:~ mobile$
logout

[Process completed]

 

  • Ποιοι τρόποι πληρωμής είναι αποδεκτοί από το iTunes store της Ελλάδας;

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

 

Το iTunes Store δέχεται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και πληρωμή μέσω του λογαριασμού σας Click&Buy. Επιπλέον, τα Κουπόνια Δώρων, τα Μηνιαία Δώρα του iTunes Store καθώς και οι iTunes Cards και οι Κωδικοί Περιεχομένου θεωρούνται τρόποι πληρωμής. Στην περίπτωση που για την αγορά χρησιμοποιείται πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή ο λογαριασμός σας Click&Buy, η iTunes ενδέχεται να λάβει προέγκριση είτε από την εκδότρια τράπεζα αναφορικά με ποσό ίσο με το ποσό της παραγγελίας είτε από το Click&Buy, ανάλογα με την περίπτωση. Η χρέωση στην πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα πραγματοποιείται τη στιγμή της αγοράς ή λίγο μετά την αγορά. Εάν για μια iTunes Store Αγορά χρησιμοποιούνται τα Κουπόνια Δώρων, οι iTunes Cards ή τα Μηνιαία Δώρα του iTunes Store το αντίστοιχο ποσό αφαιρείται από το λογαριασμό σας ή την iTunes Card σας τη στιγμή της αγοράς. Εάν το συνολικό κόστος της αγοράς είναι μεγαλύτερο από το διαθέσιμο υπόλοιπο του Κουπονιού Δώρων, της iTunes Card ή του Μηνιαίου Δώρου, η διαφορά θα χρεωθεί στην πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα η στον λογαριασμό σας Click&Buy.

 

Το iTunes Store δέχεται τις εξής κάρτες πληρωμής: Visa και MasterCard.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:

 

Αδυνατούμε να αποδεχθούμε πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες που έχουν εκδοθεί από τράπεζες εκτός της Ελλάδας ή προπληρωμένες κάρτες δώρων που εκδίδονται από εταιρείες πιστωτικών καρτών.

 

Οι πιστωτικές κάρτες έχουν ημερήσιο όριο εξόδων, το οποίο δύναται να εμποδίσει την προώθηση της παραγγελίας σας.

 

Στην περίπτωση που μια αγορά δεν έχει γίνει αποδεκτή online για λόγους που αφορούν σε θέματα σχετικά με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή σε θέματα που αφορούν τον λογαριασμό σας Click&Buy, παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι όλα τα δεδομένα είναι ορθά και επαναλάβετε τη διαδικασία. Εάν η συναλλαγή δεν γίνεται αποδεκτή online, δεν θα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τη συγκεκριμένη κάρτα ή τον λογαριασμό σας Click&Buy για την αγορά σας και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη κάρτα πληρωμής.

 

Διαβάστε περισσότερα για τους

Link to comment
Share on other sites

  • Τι είναι bootloader/baseband και πως μπορώ να μάθω περισσότερες πληροφορίες για το hardware της συσκευής μου;

 

Μπορείς να βρεις κάποιες πρώτες χρήσιμες πληροφορίες
.

 

  • Τι θα συμβεί σε τηλέφωνο πρώτης γενιάς αν κάνω τις συνεχείς αναβαθμίσεις του baseband; Θα μου κλειδώσει η SIM; Θα μπορέσω να το ξεκλειδώσω; Και στην περίπτωση iPhone 3G τι συμβαίνει; Ποιά έκδοση φοράνε αυτά τα τηλέφωνα από το firmware 2.0 και μετά; Εκεί, αν δεν αγοράσαμε την συσκευή «ξεκλείδωτη» από τη Vodafone, έχουμε πρόβλημα;

 

Το baseband στις συσκευές 2G θα είναι ξεκλειδωμένο για όλες τις αναβαθμίσεις και για τις δύο εκδόσεις bootloader, για πάντα. Το pwn της συσκευής δεν μπορεί να ανατραπεί παρά μόνο με αλλαγή του hardware. Το bootneuter θα μπορεί πάντοτε να αφαιρεί τους ελέγχους της Apple στο baseband. Δεν υπάρχει λόγος να μην αναβαθμίζεις το baseband σου, απολύτως κανένας. Αντίθετα, οι αναβαθμίσεις baseband εξυπηρετούν σε βελτίωση των ασύρματων λειτουργίων. Στην 2.0+ η έκδοση baseband παραμένει προς το παρόν σταθερή. Ωστόσο, μέχρι την έκδοση 2.0+, το baseband έχει ήδη δοκιμαστεί κατά το παρελθόν και έχει υποστεί βελτίωση από την κυκλοφορία της συσκευής.

 

Στις συσκευές 3G, το pwn θα πρέπει να θεωρείται επίσης δεδομένο και δεν πρόκειται να κινδυνέψει σε καμία μελλοντική αναβάθμιση, εξαρτάται επίσης από το υφιστάμενο hardware. Ο λόγος που η dev team προτρέπει την μη αναβάθμιση του baseband (στις ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΕΣ 3G συσκευές και μόνο) είναι γιατί δεν έχουν επιτύχει ακόμη να βρουν το παραθυράκι εκείνο το οποίο θα τους επιτρέψει να ξεκλειδώσουν τη συσκευή με τρόπο παρόμοιο όπως με το 2G. Προς το παρόν, software unlock για τις συσκευές 3G κυκλοφορεί μόνο για την έκδοση baseband 2.28.00 (αντίστοιχη της έκδοσης firmware 2.2).

 

Οι συσκευές 3G στην Ελλάδα πωλούνται ξεκλειδωμένες. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας, απολύτως κανένας, λόγος κάποιος να μην έχει την τελευταία έκδοση στη συσκευή του. Αντίθετα, με τις τελευταίες εκδόσεις η Apple προσπαθεί να επιλύσει τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν μέχρι τώρα στις ασύρματες λειτουργίες των 3G συσκευών.

 

  • Όταν έκανα την αναβάθμιση σε 2.0.1 από 1.1.4, είχα τσεκάρει το Enable Baseband Update στο PwnageTool (Mac). Ήδη, είχα ευνουχήσει τον BootLoader και μέσω BootNeuter 1.0 είχα κάνει Unlock Baseband. Δυστυχώς, είχα επιλέξει και partition wipe-out. Έκδοση modem firmware 04.04.05_G.

Κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης, όμως, ενώ όλα πέρασαν όμορφα κι ωραία, στην επανεκκίνηση τρέχει αυτόματα το BootNeuter και αρχίζει το flash-άρισμα. Κολλάει το BootNeuter και μετά από μια ώρα, περίπου, ενώ λέει "this will take a few minutes" κλείνω την συσκευή.

 

Περιττό να σου πω ότι στην επανεκκίνησή της δεν είχα σύνδεση με κινητή τηλεφωνία (ίσως και χωρίς WiFi, δεν θυμάμαι) και δεινοπάθησα να περάσω πίσω το 1.1.4 και να φορτώσω το BootNeuter μέσω Installer.app που -απ'όσο φαίνεται- κάνει flash το baseband. Απέκτησα πάλι την έκδοση modem firmware 04.04.05_G.

 

Έτσι, προκειμένου να μην καρδιοχτυπήσω επί ένα ΠΣΚ, ρωτάω τον κόσμο να δώσει πληροφορίες, εφόσον διάβασε κάτι σχετικό ή ξέρει. Τι έχεις να προτείνεις; Εσύ τι έκανες, θυμάσαι; Είχες βάλει BootNeuter 1.0;

 

Το bootneuter, εφ' όσον έχεις επιλέξει να διατηρήσεις την έκδοση του baseband bootloader σου, δεν το πειράζει. Το bootneuter με την λειτουργία neuter απαλείφει τους ελέγχους και μας επιτρέπει να γράψουμε μια τροποποιημένη έκδοση baseband στη συσκευή, χωρίς ο bootloader να μπορεί να το εμποδίσει, τόσο κατά την εγγραφή όσο και κατά τη λειτουργία της συσκευής.

 

Λες για 2.0.1 σε 1.1.4. Αυτό σημαίνει ότι στη συσκευή είχες την έκδοση baseband 4.05.04. Το bootneuter 1.0 δεν μπορούσε να ξεκλειδώσει την συγκεκριμένη έκδοση και γι' αυτό κόλλησε. Για την 4.05.04 κυκλοφόρησε το bootneuter 2.0.

 

Έχουμε αναφέρει επανειλημμένως ότι
το iΤunes δεν επανεγγράφει το baseband όταν βρίσκεται σε έκδοση ίδια με εκείνη που προσπαθούμε να γράψουμε και σε καμία περίπτωση δεν το υποβαθμίζει
. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να κατέβεις έκδοση firmware όχι όμως και έκδοση baseband μέσω iTunes.

 

Τέλος, να ξεκαθαρίσω κάτι ακόμη. Το pwn είναι μια διαδικασία η οποία επεμβαίνει στο firmware bootloader και το τροποποιεί ώστε να μπορούμε να γράψουμε στη συσκευή μετά πρακτικά ότι θέλουμε (ξεκίνησε ως προσπάθεια port linux). Με αυτόν τον τρόπο γράφουμε τις custom ipsws οι οποίες είναι pre-jailbroken και μπορεί να έχουν και επιπλέον εφαρμογές.

 

Το bootneuter είναι μια από αυτές τις εφαρμογές. Παρέχει τη δυνατότητα flash του bootloader, αλλαγής του baseband και neuter., κατευθείαν από τη συσκευή. Γι' αυτό και στο 3G μπορεί να υπάρξει pwn αλλά δεν κυκλοφορεί bootneuter. Η εφαρμογή yellowsn0w χειρίζεται το unlock του 3G με διαφορετικό τρόπο απ' ότι το bootneuter στο 2G.

 

  • Ποια η διαφορά στην έκδοση bootloader 3.9 από την έκδοση 4.6 (iPhone 2G)

 

Η έκδοση 4.6 απαιτεί secpack νεώτερης έκδοσης baseband ώστε να μπορεί να τροποποιηθεί το υφιστάμενο baseband (δεδομένου ότι δεν προηγήθηκε κάποια άλλη επέμβαση στη συσκευή). Η έκδοση 3.9 απαιτεί την ίδια έκδοση baseband ή νεώτερη.

 

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αλλάζετε το bootloader μέσω bootneuter στη συσκευή σας. Διατηρήστε την εργοστασιακή έκδοση.

 

  • Τι ακριβώς κάνουμε όταν μετατρέπουμε το Βootloader σε FakeBlank; (iPhone 2G)

 

Απαλείφουμε κάποιους ελέγχους οι οποίοι μας απαγορεύουν να επέμβουμε στα αρχεία του Bootloader.

 

Δεν χρειάζεται να αλλάζετε το bootloader σε fakeblank μέσω bootneuter στη συσκευή σας.

 

  • Πως μπορώ να επαναφέρω τη συσκευή μου σε εργοστασιακή κατάσταση;

 

Για το iPhone 3G αρκεί απλά restore σε εργοστασιακή έκδοση ipsw μέσω iTunes. Εάν έχετε εγκαταστήσει το yellowsn0w για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή, με απλή απεγκατάσταση του πακέτου μέσω Cydia/Installer μπορείτε να επαναφέρετε το εργοστασιακό κλείδωμα.

 

Για iPhone 2G, ενημερώσου σχετικά

 

  • Τι ισχύει με τον εντοπισμό θέσης στο iPhone 3G/3GS και τι στο iPhone 2G;

 

Στο iPhone 3G/3GS, υπάρχει ενσωματωμένος δείκτης GPS. Το σήμα του GPS υποβοηθείται από τις πληροφορίες που παίρνει η συσκευή από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και τα παραπλήσια δίκτυα WiFi (assisted GPS ή a-GPS).

 

Στο iPhone 2G, ο εντοπισμός θέσεως επιτυγχάνεται αποκλειστικά μέσω τριγωνισμού των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και παραπλήσιων δικτύων WiFi. Σε μεγάλες πόλεις διαθέτει εξαιρετική ακρίβεια!

 

  • Διάβασα ότι το iPhone δεν έχει πραγματικό GPS, ισχύει;

 

Πιθανότατα εννοείς το a-GPS. Το a-GPS είναι πραγματικό GPS το οποίο υποβοηθάται από τις κεραίες κινητής και το wifi ώστε να είναι δυνατός ο εντοπισμός θέσης ακόμη και όταν η συσκευή βρίσκεται σε χώρο με ελλιπή κάλυψη GPS (όπως είναι για παράδειγμα το εσωτερικό κτιρίων).

 

  • Όταν χρησιμοποιώ το GPS χρεώνομαι;

 

Εάν χρησιμοποιείς την εφαρμογή Maps, τότε η απάντηση είναι ναι. Χρεώνεσαι για τα δεδομένα που χρησιμοποιεί η εφαρμογή ώστε να μεταφορτώσει τους χάρτες, οι οποίοι δεν είναι προεγκατεστημένοι στη συσκευή. Στο App Store υπάρχει η εφαρμογή
(και άλλες) τις οποίες μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να προεγκαταστήσεις χάρτες στη συσκευή σου ώστε να μην χρειάζεται κάθε φορά να συνδέεσαι στο διαδίκτυο. Επιπλέον, στο App Store διατίθενται εφαρμογές navigation οι οποίες έχουν προεγκατεστημένους χάρτες και παρέχουν υπηρεσίες φωνητικών εντολών, σημείων ενδιαφέροντος κ.ά.

 

  • Τι συμβαίνει σε περίπτωση που είμαι σε περιοχή χωρίς σήμα 3G;

 

Το iPhone χρησιμοποιεί το GPRS για τη λήψη/αποστολή δεδομένων.

Link to comment
Share on other sites

  • Πως μπορώ να μάθω πως να επιδιορθώνω τη συσκευή μόνος μου;

 

Θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες στην σελίδα

Link to comment
Share on other sites

  • Ποιος είναι ο δείκτης SAR στα διάφορα μοντέλα iPhone?

 

Φάσμα συχνοτήτων: 824 - 849 MHz

 

Apple iPhone 2G
-
Κεφάλι
: 0.476 W/kg,
Σώμα
: 0.613 W/kg.

Apple iPhone 3G
-
Κεφάλι
: 0.506 W/kg,
Σώμα
: 1.03 W/kg.

Apple iPhone 3G S
-
Κεφάλι
: 0.57 W/kg,
Σώμα
: 0.67 W/kg.

 

Φάσμα συχνοτήτων: 1850 - 1910 MHz

 

Apple iPhone 2G
-
Κεφάλι
: 0.974 W/kg,
Σώμα
: 0.376 W/kg.

Apple iPhone 3G
-
Κεφάλι
: 1.38 W/kg,
Σώμα
: 0.521 W/kg.

Apple iPhone 3G S
-
Κεφάλι
: 1.19 W/kg,
Σώμα
: 0.33 W/kg

 

Φάσμα συχνοτήτων: 2400 – 2483.5 MHz

 

Apple iPhone 3G
-
Κεφάλι
: 0.779 W/kg,
Σώμα
: 0.088 W/kg.

Apple iPhone 3G S
-
Κεφάλι
: 0.52 W/kg,
Σώμα
: 0.06 W/kg.

 

  • Δεν ακούω ήχο από το δεξί ακουστικό στο iPhone. Να το πάω για service;

 

'Oχι. 'Οπως κοιτάτε το τηλέφωνο από την μποστινή μεριά, στα αριστερά σας βρίσκεται το ηχείο και στα δεξιά το μικρόφωνο.

 

  • Δεν λειτουργεί το GPS

 

Αν δεν λειτουργεί το GPS feature του iPhone δοκιμάστε να κάνετε τα παρακάτω:

 

1. Κάντε reboot το iPhone

2. Aν δεν δουλέψει το πρώτο τότε κάντε off τo location services. Κάντε reboot και μετά κάντε το on

3. Aν ούτε αυτο δουλέψει, κάντε Reset All Settings

 

  • Η μπαταρία του iPhone κρατάει πολύ λίγο. Είναι φυσιολογικό;

 

Εξαρτάται τη χρήση που κάνετε. Δείτε κάποια tips:

1. Κλείσιμο του 3G: Settings -> General -> Network -> 3G OFF

2. Κλείσιμο του Wi-Fi: Settings -> Wi-Fi -> Wi-Fi OFF

3. Κλείσιμο του Location Services: Settings -> General -> Location Services OFF

4. Κλείσιμο του Push Mail: Settings -> Fetch New Data -> Push OFF

5. Κλείσιμο του Bluetooth: Settings -> General -> Bluetooth -> Bluetooth OFF

6. Κλείσιμο του EQ: Settings -> iPod -> EQ -> OFF

7. Χαμήλωση του Brightness Level (Φωτεινότητα): Settings -> Brightness

8. Άνοιγμα του Airplane Mode σε περιοχές μη-κάλυψης δικτύου: Settings -> Airplane Mode ON

9. Χρησιμοποίηση του Auto-Lock (Αυτόματο Κλείδωμα): Settings -> General -> Auto-Lock

10. Μην φορτίζετε το iPhone χωρίς λόγο. Αφήστε το να κατέβει στο 10-20% και τότε φορτίστε το.

11. Μην φορτίζετε το iPhone περισσότερο από όσο χρειάζεται. Μόλις η μπαταρία φτάσει στο 100% διακόψτε την φόρτιση.

12. Αφήστε το iPhone να ξεφορτίσει τελείως και κάντε μία πλήρη φόρτιση τουλάχιστον μία φορά τον μήνα (Charge Cycle).

Link to comment
Share on other sites

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...