Jump to content

iPhone 3GS: Software Activate/Jailbreak/Unlock [iPhone OS 3.x]


pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το συγκεκριμένο θέμα περιλαμβάνει αναλυτικούς οδηγούς για όλες τις διαθέσιμες μεθόδους για Jailbreak και Unlock του Apple iPhone 3GS. Ενημερώνεται συχνά ώστε να περιλαμβάνει καινούρια δεδομένα.

 

Τελευταία και προτεινόμενη μέθοδος jailbreak για όλες τις εκδόσεις firmware (από την 3.X και μετά) και για όλα τα iPhones.

 

[Mac] Πως να κάνετε Jailbreak στο iPhone σας με το Spirit

[Windows] Πως να κάνετε Jailbreak στο iPhone σας με το Spirit

 

Προσοχή!

 

Όσα αναφέρονται στην συνέχεια έχουν να κάνουν με παλαιότερες μεθόδους jailbreaking και κατά συνέπεια δεν συνίστανται εκτός και εάν γνωρίζετε τι κάνετε εκ των προτέρων

 

Εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε jailbreak σε συσκευή 3GS με έκδοση 3.0 ή 3.0.1, ΜΗΝ προσπαθήσετε να πραγματοποιήσετε πρώτα restore της συσκευής στην ίδια έκδοση μέσω iTunes αλλά προχωρήστε κατευθείαν στο jailbreak. Εάν προσπαθήσετε να πραγματοποιήσετε restore το iTunes θα αναβαθμίσει τη συσκευή σας στην έκδοση 3.1.x και τα εργαλεία που παρατίθενται σε αυτή τη σελίδα ΔΕΝ είναι συμβατά με την συγκεκριμένη έκδοση!

 

Όσοι έχετε jailbroken συσκευές στην έκδοση 3.0 ή 3.0.1 και θέλετε να ανβαθμίσετε σε jailbroken έκδοση 3.1.x, χρησιμοποιήστε το PwnageTool 3.1.x για να δημιουργήσετε μία custom ipsw. Όσοι έχετε εργοστασιακά ξεκλειδωμένες συσκευές επιλέξτε την αναβάθμιση του baseband. Όσοι έχετε εργοστασιακά κλειδωμένες συσκευές (τις οποίες έχετε ξεκλειδώσει μέσω ultrasn0w) MHN επιλέξετε να αναβαθμιστεί το baseband, θα χάσετε το ξεκλείδωμα, ενδεχομένως για πάντα! Έπειτα από την δημιουργία της custom έκδοσης ipsw, χρησιμοποιήστε το iTunes για να πραγματοποιήσετε restore σε αυτή, αφού πρώτα θέσετε τη συσκευή σε recovery mode και στη συνέχεια επιλέξετε την custom έκδοση ipsw (alt+restore για mac και shift+restore για windows).

 

Το pwnagetool έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει jailbreak σε συσκευές iPhone 3GS με εγκατεστημένη εργοστασιακή έκδοση 3.1.2.

 

To blackra1n πραγματοποιεί ΜΟΝΟ jailbreak (ΟΧΙ activate, OXI unlock) σε συσκευές με έκδοση firmware 3.1.2.

 

*****

 

Η συσκευή iPhone 3GS στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει από τη Vodafone και την Cosmote και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Το ίδιο ισχύει και για συσκευές οι οποίες έχουν αγοραστεί από την Vodafone και την TIM Ιταλίας. Στις υπόλοιπες χώρες, η συσκευή 3GS πωλείται κλειδωμένη σε συγκεκριμένους παροχείς κινητής τηλεφωνίας οι οποίοι συνεργάζονται με την Apple.

 

Ακόμη και όταν η συσκευή διατίθεται ξεκλειδωμένη, εξακολουθούν να υφίστανται κάποιοι περιορισμοί. Συγκεκριμένα, η Apple δεν επιτρέπει την εγκατάσταση εφαρμογών οι οποίες τροποποιούν αρχεία συστήματος ή/και διακινούν ενδεχόμενα πειρατικό περιεχόμενο. Για να εκμεταλλευτείτε απόλυτα τις δυνατότητες της συσκευής και να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία του συστήματος, μπορείτε να κάνετε jailbreak στη συσκευή. Δηλαδή, να απαλείψετε τον έλεγχο και τους περιορισμούς από την Apple. Η μοναδική μέθοδος η οποία επιτρέπει το jailbreak, αφορά σε pwn της συσκευής, μια διαδικασία η οποία επιτρέπει την εγκατάσταση τροποποιημένων αρχείων firmware από τα οποία έχουν απαλειφθεί οι σχετικοί έλεγχοι από την Apple με αποτέλεσμα να παρέχεται η δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών τρίτων δημιουργών οι οποίες δεν φέρουν την έγκριση της Apple.

 

Όσοι έχετε αγοράσει εργοστασιακά ξεκλειδωμένες συσκευές (από Ελλάδα) πριν χρησιμοποιήσετε το RedSn0w ή το PurpleRa1n για να πραγματοποιήσετε jailbreak στις συσκευές σας θα πρέπει αρχικά (αμέσως μετά το restore σε εργοστασιακή έκδοση ipsw) να τις ενεργοποιήσετε/ξεκλειδώσετε χρησιμοποιώντας το iTunes.

 

Activate/Unlock εργοστασιακά ξεκλειδωμένων συσκευών.

  1. Ενώνουμε τη συσκευή στο iTunes και πραγματοποιούμε restore στην εργοστασιακή έκδοση firmware που θέλουμε να έχουμε στη συσκευή μας.
  2. Τοποθετούμε μέσα (αν δεν έχουμε ήδη) μια κάρτα SIM.
  3. Το iTunes μας ενημερώνει ότι η συσκευή ξεκλειδώθηκε και με δεύτερο μήνυμα ότι το activation εκτελείται και θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να ολοκληρωθεί
  4. Το activation ολοκληρώνεται και ενημερωνόμαστε σχετικά στην οθόνη της συσκευής.
    http://img113.imageshack.us/img113/8696/525bp7.gif
  5. Τρέχουμε το εργαλείο που έχουμε επιλέξει για jailbreak (αφού κλείσουμε iTunes και iTunes helper) και ακολουθούμε τον αντίστοιχο οδηγό.
  6. Η συσκευή είναι έτοιμη.

 

Όσοι έχετε αγοράσει κλειδωμένες συσκευές 3GS από το εξωτερικό, μπορείτε να ξεκλειδώσετε τις συσκευές σας μέσω του "ultrasn0w" ή του "purplesn0w". Στην περίπτωση αυτή, το jailbreak στη συσκευή είναι επιβεβλημένο, ώστε να επιτραπεί η εγκατάσταση του πακέτου το οποίο θα διεκπεραιώσει το ξεκλείδωμα της συσκευής. Το activation της συσκευής σε αυτή την περίπτωση διεξάγεται μέσω του RedSn0w (το Purplera1n δεν εκτελεί hactivate, θα πρέπει να εκτελέσετε κάποιες επιπλέον ενέργειες όσοι επιλέξετε να εκτελέσετε jailbreak με το συγκεκριμένο εργαλείο).

 

Στο θέμα αυτό περιλαμβάνονται πληροφορίες για τις εξελίξεις αναφορικά με το Jailbreak καθώς και σύνδεσμοι για αναλυτικούς και εικονογραφημένους οδηγούς.

 

Περιεχόμενα θέματος Apple iPhone 3GS Software Activate/Jailbreak/Unlock [iPhone OS 3.x]:

 

Link to comment
Share on other sites

Η Dev-Team συνιστά συνιστούσε να εκτελέσετε τις παρακάτω ενέργειες ώστε να διασφαλίσετε το jailbreak στις συσκευές σας μετά την αναβάθμιση της έκδοσης λειτουργικού 3.0 στο 3GS:

 

Καταγραφή στοιχείων iBEC και iBSS στο iPhone 3GS (Mac)

Καταγραφή στοιχείων iBEC και iBSS στο iPhone 3GS (Windows)

 

Γιατί ήταν σημαντικό να κρατήσετε τα στοιχεία αυτά στην έκδοση 3.0:

 

Η Apple επιθυμεί να αποτρέψει το jailbreak αλλά δεν επεμβαίνει στις συσκευές που έχουν ήδη τροποποιηθεί μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας. Με πιο απλά λόγια, η Apple δεν θέλει να μπορεί κάποιος να κάνει jailbreak τις συσκευές της. Εφόσον όμως το κάνει, δεν πρόκειται να έχει επιπτώσεις στην καλή λειτουργία της συσκευής. Για να αποτρέψει το Jailbreak στο iPhone 3GS ενίσχυσε τους ελέγχους απαιτώντας ηλεκτρονική υπογραφή των αρχείων ipsw (αρχεία λειτουργικού) προτού επιτρέψει την εγκατάσταση τους μέσω iTunes. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο αποτρέπει την εγκατάσταση τροποποιημένων ipsws αλλά και επίσημων εκδόσεων οι οποίες είναι προγενέστερες από την τελευταία έκδοση που κυκλοφορεί. Έτσι, ακόμη κι αν έχετε στη συσκευή εγκατεστημένη την έκδοση 3.0, δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε restore μέσω iTunes σε αυτή την έκδοση, είστε υποχρεωμένοι να αναβαθμίσετε στην 3.1. Μάλιστα, η τελευταία έκδοση του iTunes διαγράφει από τον αντίστοιχο φάκελο όλες τις προγενέστερες εκδόσεις ipsw μόλις μεταφορτώσει και εγκαταστήσει στη συσκευή την πιο πρόσφατη, κάτι το οποίο δεν συνέβαινε μέχρι τώρα. Ακόμη κι αν βρείτε τα αρχεία αυτά από διάφορα sites δεν μπορείτε να εκτελέσετε restore σε προηγούμενες εκδόσεις εφόσον δεν έχετε στην κατοχή σας τις απαραίτητες πληροφορίες. Είχαμε αναρτήσει οδηγούς από τον Ιούνιο σχετικά με την καταγραφή των πληροφοριών που ανταλλάσσονται μεταξύ της συσκευής και των servers της Apple ώστε οι χρήστες να έχουν την δυνατότητα να εγκαταστήσουν επίσημες εκδόσεις ipsw στις συσκευές τους ακόμη και μετά το τέλος της περιόδου ηλεκτρονικής υπογραφής (και έγκρισης) τους από την Apple. Με την κυκλοφορία της έκδοσης 3.1 η Apple σταμάτησε να υπογράφει τα αρχεία των εκδόσεων 3.0 και 3.0.1. Δεν υπάρχει πλέον τρόπος να αποκτήσετε τις πληροφορίες αυτές.

 

Όσοι έχετε στις συσκευές σας αυτή τη στιγμή τις εκδόσεις 3.0 και 3.0.1 ΔΕΝ μπορείτε να κρατήσετε τις πληροφορίες οι οποίες θα σας επιτρέψουν να επιστρέψετε στις συγκεκριμένες 2 εκδόσεις πραγματοποιώντας Restore μέσω του iTunes. Ωστόσο, μπορείτε να πραγματοποιήσετε Jailbreak στις συσκευές σας χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα εργαλεία. Ο λόγος είναι ότι εφόσον μία συσκευή έχει γίνει jailbreak, μπορεί να δεχτεί ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ έκδοση ipsw προσπαθήσουμε να περάσουμε μέσω iTunes. Οι εκδόσεις αυτές προκύπτουν μόνο έπειτα από τη χρήση του PwnageTool σε Mac. Εφόσον μία συσκευή είναι ήδη jailbroken μπορεί να παραμείνει έτσι, δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιήσετε ΠΟΤΕ restore μέσω iTunes σε μία επίσημη έκδοση αλλά σε μία τροποποιημένη, η οποία δημιουργήθηκε με το PwnageTool, το μοναδικό εργαλείο το οποίο έχει αυτή τη δυνατότητα προς το παρόν. [Οι τροποποιημένες εκδόσεις ipsw μπορούν να ΜΗΝ περιλαμβάνουν την τελευταία έκδοση baseband· αυτό σημαίνει ότι όσοι αγόρασαν κλειδωμένες συσκευές 3GS εκτός Ελλάδος θα μπορούν να διατηρήσουν το ξεκλείδωμα της συσκευής μέσω του ultrasn0w]

 

Αναλυτικότερα, το Redsn0w πραγματοποιεί jailbreak σε μία συσκευή η οποία προέρχεται από "καθαρό" restore σε επίσημη έκδοση μέσω iTunes. Αυτό σημαίνει ότι για να πραγματοποιήσετε jailbreak μέσω Redsn0w στην έκδοση 3.1 θα πρέπει πρώτα να περάσετε στην συσκευή την επίσημη 3.1. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει πρώτα να βρεθεί ένα παραθυράκι στην έκδοση 3.1 το οποίο θα επιτρέψει στο Redsn0w να "επέμβει". Σε αυτή την διαπίστωση κρύβεται η "φασαρία" γύρω από τις πληροφορίες του ECID. Αν δεν προκύψει πότε ένα παραθυράκι (exploit) που θα επιτρέψει ΑΜΙΓΕΣ jailbreak στην 3.1, θα πρέπει οι χρήστες να μπορούν να επιστρέψουν στην 3.0 ώστε να διεξάγουν το jailbreak και στη συνέχεια να αναβαθμίσουν στην τροποποιημένη (και jailbroken) έκδοση 3.1. [Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, το restore μέσω iTunes σε μία επίσημη έκδοση ipsw έχει ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση του baseband. Το baseband δεν μπορεί να υποβαθμιστεί μέσω iTunes, ακόμη και αν προχωρήσουμε σε υποβάθμιση του firmware από την έκδοση 3.1 στην 3.0. Αυτό σημαίνει ότι η αναβάθμιση στην 3.1 αυτόματα θέτει σε αχρηστία το ξεκλείδωμα μέσω ultrasn0w για τους κατόχους κλειδωμένων 3GS συσκευών]

 

Τα καλά νέα είναι ότι έχει βρεθεί κάποιο παραθυράκι στην έκδοση 3.1 από μία ομάδα που ονομάζεται Chronic Dev (δεν είναι η γνωστή σε όλους Dev Team) και αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο μέλλον τα εργαλεία (GreenPois0n) τα οποία θα εκμεταλλεύονται το παραθυράκι αυτό. Τι σημαίνει αυτό για όσους δεν κράτησαν τα απαραίτητα αρχεία; Έχετε μία δεύτερη ευκαιρία να κρατήσετε τις πληροφορίες που ανταλλάσσει το iTunes με τους servers της Apple όσον αφορά την εγκατάσταση της έκδοσης 3.1. Εάν δηλαδή στην 3.2 δεν υπάρξει τρόπος για jailbreak, αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να γυρίσετε στην 3.1, να πραγματοποιήσετε jailbreak και να περάσετε την τροποποιημένη 3.2. Επαναλαμβάνω ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αναβαθμίζετε τις συσκευές σας στις καινούριες ΕΠΙΣΗΜΕΣ εκδόσεις εφόσον επιθυμείτε να διατηρήσετε το jailbreak. Μπορείτε να περάσετε κατευθείαν τις τροποιημένες. Η ασφάλεια που παρέχει η καταγραφή των στοιχείων είναι για τους ανυπόμονους και τους απρόσεκτους.

 

Όσοι πρόκειται να αγοράσουν συσκευές με προεγκατεστημένες μελλοντικές εκδόσεις (π.χ. 3.2, 3.3, 3.4 κ.ο.κ) δεν θα έχουν ποτέ τη δυνατότητα να επιστρέψουν σε προηγούμενες εκδόσεις, είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν την κυκλοφορία εργαλείων που θα επιτρέπουν ΑΜΙΓΕΣ jailbreak στις εκδόσεις αυτές. [Όλα αυτά ισχύουν με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα· εφόσον βρεθεί κάποιο exploit το οποίο θα παρακάμπτει όλους αυτούς τους ελέγχους, τότε η συζήτηση που κάνουμε αυτή τη στιγμή δεν θα έχει κανένα νόημα. Κανείς ωστόσο δεν γνωρίζει εάν υπάρχει αυτό το exploit κι αν κάποιος πρόκειται να το ανακαλύψει σύντομα ή κάποτε]

 

Κανείς δεν ξέρει πότε η Apple θα προχωρήσει στην επόμενη αναβάθμιση λειτουργικού και θα σταματήσει να υπογράφει τα αρχεία της έκδοσης 3.1. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να χάσετε χρόνο και να προχωρήσετε σε καταγραφή τους το συντομότερο δυνατό, εφόσον έχετε ήδη αναβαθμίσει. Εάν δεν έχετε ακόμη αναβαθμίσει έχετε 2 επιλογές. Η μία είναι να πραγματοποιήσετε jailbreak και να περιμένετε την τροποποιημένη έκδοση 3.1 και η άλλη να αναβαθμίσετε στην 3.1 και να καταγράψετε άμεσα τα στοιχεία αυτά, εν αναμονή του jailbreak της 3.1, το οποίο απ' ότι φαίνεται θα είναι εφικτό. Αναβαθμίζοντας στην 3.1 τώρα, από τη μία ρισκάρετε εάν δεν κυκλοφορήσει ποτέ jailbreak για την 3.1 (προς το παρόν κυκλοφορούν φήμες και video, όχι jailbreak) και από την άλλη εξασφαλίζετε ότι θα μπορείτε ανά πάσα στιγμή να επιστρέψετε στην 3.1. Η επιλογή είναι δική σας και μόνο δική σας.

 

Η διαδικασία για την καταγραφή των απαραίτητων πληροφοριών στον server του saurik είναι πολύ απλή. Σε windows κατευθύνεστε στην τοποθεσία C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts και σε Mac στην τοποθεσία /etc/hosts. Ανοίγετε το αρχείο με έναν οποιοδήποτε text editor και προσθέτετε το παρακάτω κείμενο:

 

74.208.105.171 gs.apple.com

 

Η συσκευή σας δεν χρειάζεται να είναι jailbroken για την μέθοδο αυτή.

 

Ακόμη κι αν δεν έχετε αναβαθμίσει στην έκδοση 3.1, προχωρήστε στην ενέργεια που περιγράφεται από τον saurik άμεσα ώστε να κατευθύνετε την επικοινωνία της συσκευής με τους servers της Apple μέσω του server του saurik:

 

This server will also act as a cache for any SHSH blobs it hasn't seen, acting as an intermediary to Apple's server. This effectively registers your device with the "on file" mechanism, which means you can now enjoy the protections of being able to downgrade your firmware in the future even if you aren't jailbroken.

 

Οι συσκευές με εκδόσεις 3.0 και 3.0.1 μπορούν μεν να ενεργοποιηθούν από το iTunes, ακόμη και μετά την κυκλοφορία της 3.1, ωστόσο τα απαραίτητα αρχεία πλέον δεν καταγράφονται. Η κατεύθυνση της διαδικασίας μέσω του server του saurik εξασφαλίζει ότι θα καταγραφούν οι πληροφορίες από την έκδοση 3.1 και νεώτερες. Το ίδιο ισχύει για jailbroken συσκευές με τις εκδόσεις 3.0 και 3.0.1: το Cydia μέσω του "make my life easier" χρησιμοποιεί πληροφορίες από τη συσκευή τις οποίες αποστέλλει στην Apple και αποθηκεύει τις απαντήσεις που λαμβάνει. Εφόσον η Apple πλέον δεν "απαντά" σε αυτές τις προσκλήσεις, δεν υπάρχει τρόπος να καταγραφούν τα αρχεία:

 

This functionality was offered, very near to the end of the window, by Cydia: one needed only to agree to have the process done, and your ECID was used on Cydia's server to generate and store a full set of SHSH blobs using Apple's signature process.

 

*****

 

Υ.Γ. H διαδικασία υπογραφής και έγκρισης με απλά λόγια για όσους δεν είναι εξοικιωμένοι με όρους και διαδικασίες:

 

Η Apple έδωσε σε όλους τους κάτοχους της συσκευής 3GS ειδικές κάρτες (ECID) στις οποίες περιλαμβάνονται πληροφορίες που θα τους επιτρέψουν την είσοδο σε διάφορα κτίρια (εκδόσεις λειτουργικού - αρχεία ipsw).

 

Στην πόρτα κάθε κτιρίου υπάρχει εγκατεστημένο ένα σύστημα αναγνώρισης (iTunes) το οποίο ελέγχει την κάρτα και εφόσον την εγκρίνει παρέχει το κλειδί της εισόδου (SHSH blobs). Ορισμένοι, αφού ξεκλείδωσαν την πόρτα στο κτίριο 3.0, έβαλαν το κλειδί στην τσέπη και τώρα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε στιγμή για να έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο κτίριο. Οι υπόλοιποι, άφησαν το κλειδί στην πόρτα και η ασφάλεια του κτιρίου το πήρε.

 

Η Apple έκτισε ένα καινούριο κτίριο πλέον, πιο σύγχρονο και με περισσότερες ανέσεις, το 3.1. Για να μπει κάποιος στο κτίριο αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την ίδια κάρτα η οποία αυτή τη φορά όμως θα του εξασφαλίσει ένα καινούριο κλειδί. Το κλειδί αυτό δεν μπορεί να ανοίξει την πόρτα του κτιρίου 3.0 ενώ το σύστημα αναγνώρισης στην πόρτα του 3.0 αρνείται να του παραχωρήσει ξανά το κλειδί που μπορούσε να ξεκλειδώσει αυτή την πόρτα.

 

Ως εκ τούτου, είναι υποχρεωμένος να παραμείνει στο κτίριο 3.1 το οποίο όμως έχει περισσότερη "επιτήρηση" ενώ στο 3.0 ήταν ελεύθερος, εφόσον το είχε επιλέξει, να κάνει ότι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν (jailbreak). Όποιος θέλει περισσότερη ελευθερία στο μέλλον, καλό είναι να θυμηθεί να βάλει το κλειδί στην τσέπη πριν κλείσει κι αυτή την πόρτα ;)

Link to comment
Share on other sites

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να πραγματοποιήσετε jailbreak στο iPhone 3GS στην έκδοση λειτουργικού 3.0.

 

Αρχικά, κατεβάστε το RedSn0w [ΕΚΔΟΣΗ 0.8!] από την ιστοσελίδα http://is.gd/1pRlV

 

Συνδέστε τη συσκευή στον υπολογιστή και εκτελέστε το iTunes.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4303/16410/16410.png

 

Επιλέξτε τη συσκευή σας και εκτελέστε restore στην έκδοση λειτουργικού 3.0. Το Update δεν συστήνεται διότι με αυτόν τον τρόπο διατηρούνται στη συσκευή άχρηστα αρχεία από προηγούμενα jailbreaks. ***Παρακάμψετε το συγκεκριμένο βήμα μετά την κυκλοφορία της έκδοσης 3.1!!!

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4448/16953/16953-500.png

 

Αφού η διαδικασία ολοκληρωθεί, εκτελέστε την εφαρμογή RedSn0w.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4303/16424/16424.png

 

Επιλέξτε Browse από την αρχική οθόνη της εφαρμογής.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4448/16954/16954-500.png

 

Επιλέξτε το αρχείο ipsw της έκδοσης 3.0 και ακολούθως "open".

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4448/16955/16955-500.png

 

Αφού γίνει επαλήθευση της έκδοσης firmware επιλέξτε next.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4448/16956/16956-500.png

 

Βεβαιωθείτε ότι το Cydia είναι επιλεγμένο και πατήστε next.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4448/16958/16958-500.png

 

Το RedSn0w θα σας καθοδηγήσει ώστε να θέσετε τη συσκευή σε recovery mode. Θα σας ζητηθεί να αποσυνδέσετε τη συσκευή από τον υπολογιστή και να την ανεργοποιήσετε. Στην συνέχεια, έχοντας πατημένο το κουμπί Home επανασυνδέστε τη συσκευή στον υπολογιστή. Κρατήστε το κουμπί Home πατημένο έως ότου το RedSn0w αναγνωρίσει τη συσκευή και ξεκινήσει την εγκατάσταση. Στην συσκευή θα δείτε να εμφανίζεται η εικόνα του iTunes και ένα καλώδιο.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4448/16959/16959-500.png

Link to comment
Share on other sites

Θα πραγματοποιηθεί επανεκκίνηση στη συσκευή.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4448/16963/16963-500.png

 

Το RedSn0w θα πραγματοποιήσει upload της καινούριας RAM Disk.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4448/16966/16966-500.png

 

Στην οθόνη της συσκευής θα δείτε τις παρακάτω εικόνες:

 

http://img21.imageshack.us/img21/2015/24225054.gif http://img89.imageshack.us/img89/5139/459q.gif

 

Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, θα ενημερωθείτε σχετικά. Πατήστε το πλήκτρο finish. Η συσκευή θα πραγματοποιήσει επανεκκίνηση και όταν ολοκληρώσει θα είναι πλέον jailbroken.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4448/16967/16967-500.png

 

Στην οθόνη της συσκευής θα δείτε τις παρακάτω εικόνες:

 

http://img17.imageshack.us/img17/7638/70328995.gif http://img199.imageshack.us/img199/3213/82843772.gif

 

Σε περίπτωση κατά την οποία διαθέτουμε συσκευή 3GS η οποία είναι κλειδωμένη σε κάποιον παροχέα κινητής τηλεφωνίας, για να την ξεκλειδώσουμε εγκαθιστούμε μέσω Cydia/iCy το πακέτο ultrasn0w.

Link to comment
Share on other sites

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να πραγματοποιήσετε jailbreak στο iPhone 3GS στην έκδοση λειτουργικού 3.0.

 

Αρχικά, κατεβάστε το RedSn0w [ΕΚΔΟΣΗ 0.8!] από την ιστοσελίδα http://is.gd/1pRlV

 

Συνδέστε τη συσκευή στον υπολογιστή και εκτελέστε το iTunes.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4301/16382/16382.png

 

Επιλέξτε τη συσκευή σας και εκτελέστε restore στην έκδοση λειτουργικού 3.0. Το Update δεν συστήνεται διότι με αυτόν τον τρόπο διατηρούνται στη συσκευή άχρηστα αρχεία από προηγούμενα jailbreaks. ***Παρακάμψετε το συγκεκριμένο βήμα μετά την κυκλοφορία της έκδοσης 3.1.x!!!

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4447/16949/16949-500.png

 

Αφού η διαδικασία ολοκληρωθεί, εκτελέστε την εφαρμογή RedSn0w.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4301/16384/16384.png

 

Επιλέξτε Browse από την αρχική οθόνη της εφαρμογής.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4447/16938/16938.png

 

Επιλέξτε το αρχείο ipsw της έκδοσης 3.0 και ακολούθως "open".

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4447/16940/16940-500.png

 

Αφού γίνει επαλήθευση της έκδοσης firmware επιλέξτε next.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4447/16941/16941.png

 

Βεβαιωθείτε ότι το Cydia είναι επιλεγμένο και πατήστε next.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4447/16942/16942.png

 

Το RedSn0w θα σας καθοδηγήσει ώστε να θέσετε τη συσκευή σε recovery mode. Θα σας ζητηθεί να αποσυνδέσετε τη συσκευή από τον υπολογιστή και να την ανεργοποιήσετε. Στην συνέχεια, έχοντας πατημένο το κουμπί Home επανασυνδέστε τη συσκευή στον υπολογιστή. Κρατήστε το κουμπί Home πατημένο έως ότου το RedSn0w αναγνωρίσει τη συσκευή και ξεκινήσει την εγκατάσταση. Στην συσκευή θα δείτε να εμφανίζεται η εικόνα του iTunes και ένα καλώδιο.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4447/16943/16943.png

Link to comment
Share on other sites

Θα πραγματοποιηθεί επανεκκίνηση στη συσκευή.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4447/16944/16944.png

 

Το RedSn0w θα πραγματοποιήσει upload της καινούριας RAM Disk και του kenrel.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4447/16946/16946.png

 

Στην οθόνη της συσκευής θα δείτε τις παρακάτω εικόνες:

 

http://img21.imageshack.us/img21/2015/24225054.gif http://img89.imageshack.us/img89/5139/459q.gif

 

Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, θα ενημερωθείτε σχετικά. Πατήστε το πλήκτρο finish. Η συσκευή θα πραγματοποιήσει επανεκκίνηση και όταν ολοκληρώσει θα είναι πλέον jailbroken.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4447/16948/16948.png

 

Στην οθόνη της συσκευής θα δείτε τις παρακάτω εικόνες:

 

http://img17.imageshack.us/img17/7638/70328995.gif http://img199.imageshack.us/img199/3213/82843772.gif

 

Σε περίπτωση κατά την οποία διαθέτουμε συσκευή 3GS η οποία είναι κλειδωμένη σε κάποιον παροχέα κινητής τηλεφωνίας, για να την ξεκλειδώσουμε εγκαθιστούμε μέσω Cydia/iCy το πακέτο ultrasn0w.

Link to comment
Share on other sites

Για να ακολουθήσετε την συγκεκριμένη μέθοδο θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας την έκδοση Mac OS Χ 10.5.7 (ή νεότερη) και το iTunes 9. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή PwnageTool από την ιστοσελίδα της Dev-Team.

 

Στο PwnageTool 3.x υπάρχουν 2 τρόποι λειτουργίας, ο πρώτος (simple mode) απευθύνεται σε αρχάριους χρήστες και ο δεύτερος (advanced mode) σε προχωρημένους. Κατά τον πρώτο, το σύνολο των επιλογών για τη δημιουργία του αρχείου custom ipsw αυτοματοποιείται καθιστώντας την διαδικασία ιδιαίτερα απλή ενώ κατά τον δεύτερο παρέχεται στον χρήστη η δυνατότητα επιμέρους επιλογών οι οποίες αναλύονται στην συνέχεια.

 

Όταν τρέξουμε την εφαρμογή, σε περίπτωση κατά την οποία υπάρχει κάποια αναβάθμιση διαθέσιμη, η εφαρμογή μας ενημερώνει σχετικά και μας προσφέρει την επιλογή για αναβάθμιση.

 

Εφόσον αναβαθμίσουμε στην κατάλληλη έκδοση, ανάλογα με την έκδοση firmware που θέλουμε να περάσουμε στη συσκευή μας, επιλέγουμε "OK". Στην επόμενη οθόνη, η εφαρμογή μας ενημερώνει ότι η διάθεση της γίνεται δωρεάν και δεν θα πρέπει κατ' ουδένα λόγο κάποιος να καταβάλει χρήματα για να την αποκτήσει/χρησιμοποιήσει. Επίσης, η Dev Team δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη σε περίπτωση πρόκλησης βλάβης στην συσκευή από την χρήση της εφαρμογής.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16193/16193-500.png

 

Απαντώντας και σε αυτήν την περίπτωση "OK" καταλήγουμε στην βασική οθόνη. Μπορούμε να διακρίνουμε στην πάνω σειρά τις επιλογές για "Simple mode", "Advanced mode", "Log" και "DFU". Στην μεσαία σειρά μπορούμε να επιλέξουμε τον τύπο της συσκευής μας (iPhone, iPod Touch, iPhone 3GS) και στην κάτω σειρά υπάρχει ένα εικονίδιο με μπλε βέλος το οποίο επιλέγουμε κάθε φορά για να μεταβούμε στο επόμενο menu.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16318/16318.png

 

Στην συνέχεια, αφού επιλέξουμε τον τρόπο λειτουργίας που μας ενδιαφέρει και την εικόνα η οποία αντιστοιχεί στην συσκευή μας, πατάμε το μπλε βέλος για να προχωρήσουμε.

 

http://img19.imageshack.us/img19/8480/screenshot20091003at114.png

 

Α. Simple mode

 

Στην αρχική οθόνη του Simple mode η εφαρμογή θα προσπαθήσει από μόνη της να εντοπίσει το αρχείο της εργοστασιακής ipsw. Σε περίπτωση κατά την οποία αποτύχει θα ζητήσει από εμάς να υποδείξουμε την τοποθεσία του. Έπειτα από το πέρας της αναζήτησης, εφ' ´όσον το αρχείο βρίσκεται στον υπολογιστή μας, θα εμφανιστεί στην οθόνη η σχετική ειδοποίηση.

 

http://img21.imageshack.us/img21/1097/screenshot20091003at140.png

 

Επιλέγουμε το αρχείο και συνεχίζουμε. H εφαρμογή μας ενημερώνει ότι πρόκειται να προχωρήσει στην δημιουργία του αρχείου ipsw το οποίο και θα αποθηκεύσει στην επιφάνεια εργασίας.

 

http://img194.imageshack.us/img194/421/screenshot20091003at141.png

 

Πριν την δημιουργία του custom ipsw η εφαρμογή θα ρωτήσει εάν είμαστε εγγεγραμμένοι χρήστες σε κάποιον από τους επίσημους παροχείς. Με αυτή την ερώτηση ουσιαστικά διευκρινίζεται εάν μας ενδιαφέρει η δημιουργία ενός custom ipsw το οποίο θα είναι ενεργοποιημένο (activated) ή όχι. Όσες συσκευές λειτουργούν με συμβόλαια σε επίσημους παροχείς οι οποίοι συνεργάζονται με την Apple δεν χρειάζεται να ξεκλειδωθούν αλλά μπορούν να υποστούν μόνο jailbreak ώστε να είναι δυνατή η εγκατάσταση σε αυτές εφαρμογών από cydia/icy.

 

http://img98.imageshack.us/img98/421/screenshot20091003at141.png

 

Επιλέγοντας αντίστοιχα με την επιθυμία μας "Yes" ή "Νο", η εφαρμογή ξεκινάει τη δημιουργία του custom ipsw. Στην οθόνη εμφανίζονται τα εικονίδια των εφαρμογών οι οποίες ενσωματώνονται στο αρχείο custom ipsw για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η διαδικασία.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16339/16339-500.png

Link to comment
Share on other sites

Αφού η διαδικασία ολοκληρωθεί, εμφανίζεται στην οθόνη μήνυμα το οποίο μας προτρέπει να βάλουμε τη συσκευή σε recovery mode και να προχωρήσουμε με restore της custom ipsw μέσω iTunes.

 

http://img121.imageshack.us/img121/3981/screenshot20091003at147.png

 

Επιλέγουμε "OK". Το PwnageTool μας ενημερώνει για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας.

 

http://img8.imageshack.us/img8/3981/screenshot20091003at147.png

Link to comment
Share on other sites

Α. Advanced mode

 

Στην αρχική οθόνη του Advanced mode η εφαρμογή θα προσπαθήσει από μόνη της να εντοπίσει το αρχείο της εργοστασιακής ipsw.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16321/16321-500.png

 

Σε περίπτωση κατά την οποία αποτύχει θα ζητήσει από εμάς να υποδείξουμε την τοποθεσία του. Έπειτα από το πέρας της αναζήτησης, εφ' ΄όσον το αρχείο βρίσκεται στον υπολογιστή μας, θα εμφανιστεί στην οθόνη η ακόλουθη εικόνα. Επιλέγουμε το αρχείο και συνεχίζουμε.

 

http://img21.imageshack.us/img21/1097/screenshot20091003at140.png

 

Στην επόμενη οθόνη μπορούμε να δούμε μια σειρά από επιλογές στις οποίες περιλαμβάνονται "General", "Bootneuter", "Cydia packages" "Custom packages", "Custom logos" και "Build".

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16324/16324-500.png

 

Επιλέγοντας "General" μπορούμε να ξεκινήσουμε από την αρχή και πατώντας το μπλε βέλος κάθε φορά να συνεχίσουμε με επόμενη επιλογή.

 

Από την κατηγορία "General" μπορούμε να επιλέξουμε εάν επιθυμούμε να γίνει η συσκευή "Activate", να αναβαθμιστεί η έκδοση baseband (Enable baseband update) και να παραληφθεί η ασφαλής διαγραφή των προηγούμενων αρχείων τα οποία υπάρχουν στη συσκευή (Disable partition wipe-out). Επιπλέον, μας παρέχεται η δυνατότητα να διαμορφώσουμε την χωρητικότητα του system partition (χώρος ο οποίος διατίθεται για την εγκατάσταση εφαρμογών) σύμφωνα με τις ανάγκες μας (προτείνεται να ορίσετε τον χώρο αυτό σε περισσότερα από 600MBs).

Σε περίπτωση κατά την οποία επιθυμούμε να διαγραφούν με ασφάλεια προηγούμενα αρχεία της συσκευής θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η όλη διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα (διαρκεί ~40 λεπτά) και θα πρέπει να επιδείξουμε υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί.

Εάν η συσκευή μας πρόκειται να χρησιμοποιηθεί μέσω συμβολαίου με κάποιον από τους επίσημους παροχείς τότε δεν πρέπει να επιλεγεί το κουτάκι "activate the phone". Στην Ελλάδα αυτό ισχύει για όλες τις συσκευές 3GS οι οποίες πωλούνται ξεκλειδωμένες από το δίκτυο της Vodafone και της Cosmote. Εάν η συσκευή σας έχει ξεκλειδωθεί μέσω του ultrasn0w βεβαιωθείτε ότι η αναβάθμιση του baseband ΔΕΝ έχει επιλεγεί για εκδόσεις μεταγενέστερες της 3.0!

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16325/16325-500.png

 

Στην έκδοση PwnageTool 3.1.3, η Dev-Team έχει απενεργοποιήσει την επιλογή για updade του baseband.

 

http://img196.imageshack.us/img196/9415/screenshot20091003at258.png

 

Η κατηγορία BootNeuter σχετίζεται με το unlock του iPhone 2G και δεν μας αφορά στην συγκεκριμένη περίπτωση, την αγνοούμε.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16327/16327-500.png

 

Από την κατηγορία "Cydia packages" μπορούμε να επιλέξουμε τα πακέτα εκείνα τα οποία περιλαμβάνονται στα repositories του Cydia packager ώστε αυτά να εγκατασταθούν στην συσκευή κατά τη διάρκεια του jailbreak. Διακρίνουμε τρεις υποκατηγορίες: "Select packages", Download packages" και "Manage sources". Από την τρίτη κατηγορία μπορούμε να προσθαφαιρέσουμε sources και να ανανεώσουμε τα υφιστάμενα ενώ από την δεύτερη κατηγορία μπορούμε να κατεβάσουμε τα πακέτα που μας ενδιαφέρουν. Όσα πακέτα επιλέξουμε θα εμφανιστούν στην πρώτη κατηγορία.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16328/16328-500.png

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16332/16332-500.png

Link to comment
Share on other sites

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16333/16333-500.png

 

Στην κατηγορία "Custom packages" υπάρχουν οι επιλογές για εγκατάσταση των εφαρμογών Cydia και iCy. Το πακέτο του Cydia Installer περιλαμβάνει και μια ομάδα εργαλείων συστήματος την οποία συστήνεται ανεπιφύλακτα να έχουμε εγκατεστημένη στην συσκευή μας, πρόκειται για το γνωστό "BSD Subsystem". Από την κατηγορία custom packages μπορούμε να προσθέσουμε και δικά μας πακέτα, ενδεχομένως κάποια τα οποία δεν περιλαμβάνονται στα cydia/icy.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16334/16334-500.png

 

Η τελευταία κατηγορία ονομάζεται "custom logos". Από την κατηγορία αυτή μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις εικόνες οι οποίες εμφανίζονται κατά το boot της συσκευής και κατά το recovery mode με εικόνες επιλογής μας. Εάν δεν επιθυμούμε να αντικαταστήσουμε τις εικόνες, αφήνουμε τις επιλογές κενές.

Η χρησιμότητα της συγκεκριμένης λειτουργίας, πέρα από τον χαρακτήρα προσαρμογής στις επιθυμίες μας, είναι ότι με τις συγκεκριμένες εικόνες είμαστε πάντοτε βέβαιοι ότι η συσκευή μας έχει γίνει pwned και χρησιμοποιεί ένα αρχείο custom ipsw.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16335/16335-500.png

 

Αφού ολοκληρώσουμε τις επιλογές μας, επιστρέφουμε στην αρχική οθόνη και πατάμε "Build" για να δημιουργήσουμε το αρχείο ipsw το οποίο έχουμε δομήσει με βάση τις ανάγκες/επιθυμίες μας.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16364/16364-500.png

 

Θα μας ζητηθεί να υποδείξουμε την τοποθεσία στην οποία επιθυμούμε αποθήκευση του αρχείου καθώς και να ονοματίσουμε το αρχείο που θα δημιουργηθεί.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16338/16338-500.png

 

Ακολούθως, η εφαρμογή ξεκινάει τη δημιουργία του custom ipsw. Στην οθόνη εμφανίζονται τα εικονίδια των εφαρμογών οι οποίες ενσωματώνονται στο αρχείο custom ipsw για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η διαδικασία (περίπου 10 λεπτά).

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16339/16339-500.png

 

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα σας ζητηθεί να δώσετε το administrator password.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16340/16340-500.png

 

Αφού η διαδικασία ολοκληρωθεί, εμφανίζεται στην οθόνη μήνυμα το οποίο μας προτρέπει να βάλουμε τη συσκευή σε recovery mode και να προχωρήσουμε με restore της custom ipsw μέσω iTunes.

 

http://img121.imageshack.us/img121/3981/screenshot20091003at147.png

Link to comment
Share on other sites

Για να θέσουμε τη συσκευή σε recovery mode, αρχικά την αποσυνδέουμε και τη θέτουμε εκτός λειτουργίας. Ακολούθως, συνδέουμε πάλι τη συσκευή στον υπολογιστή έχοντας πατημένο το πλήκτρο home. Περιμένουμε μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη η εικόνα με το iTunes και το καλώδιο.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/5432/20049/20049.png

 

Προχωρούμε με restore μέσω του iTunes στο αρχείο custom ipsw το οποίο έχουμε δημιουργήσει. Αρχικά, εκτελούμε το iTunes το οποίο εντοπίζει τη συσκευή.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16212/16212-500.png

 

Για να επιλέξουμε το custom αρχείο πιέζουμε το πλήκτρο alt ενώ πατάμε στην οθόνη "restore". Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε το αρχείο ipsw το οποίο έχει φτιαχτεί σε mac για restore σε windows, για να επιλέξουμε την custom ipsw πατάμε shift+restore.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16213/16213-500.png

 

Κατευθυνόμαστε στην τοποθεσία όπου έχουμε αποθηκεύσει το αρχείο custom ipsw στον υπολογιστή μας και το επιλέγουμε.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/5432/20048/20048-500.png

 

Το iTunes θα πραγματοποιήσει restore στην έκδοση firmware 3.1. H διαδικασία διαρκεί περίπου 10 λεπτά.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16214/16214.png

 

Αφού πραγματοποιηθεί το restore, έχουμε τη δυνατότητα να επαναφέρουμε προηγούμενο backup της συσκευής.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4254/16215/16215-500.png

Link to comment
Share on other sites

Αφού πραγματοποιήσετε την αναβάθμιση στην custom έκδοση 3.1, θυμηθείτε να κρατήσετε τα απαραίτητα αρχεία τα οποία θα σας επιτρέψουν να επιστρέψετε σε αυτήν, αν κάποτε στο μέλλον χρειαστεί, για να πραγματοποιήσετε jailbreak στη συσκευή.

 

Κατά την παρούσα χρονική στιγμή, ΔΕΝ υπάρχει δυνατότητα για jailbreak κατευθείαν στην 3.1, τα αρχεία φυλάσσονται για μελλοντική χρήση!

 

Στην αρχική οθόνη του Cydia, θα σας δοθεί η επιλογή να "κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη". Ουσιαστικά πατώντας τη συγκεκριμένη επιλογή δίνετε το δικαίωμα στον saurik να πάρει τις απαραίτητες πληροφορίες από την Apple και να τις αποθηκεύσει στον server του.

 

http://farm3.static.flickr.com/2633/3939335106_edf443f556.jpg

 

Θα ενημερωθείτε ότι είστε σε σειρά προτεραιότητας: This device has a pending TSS request. The TSS queue is deep: check tomorrow.

 

http://farm3.static.flickr.com/2531/3939335732_5a467918f0.jpg

 

Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί επιτυχώς, θα ενημερωθείτε μέσω Cydia με σχετικό μήνυμα: This device has a 3.1 ECID SHSH on file.

 

http://farm4.static.flickr.com/3496/3938559439_b11b91fe65.jpg

Link to comment
Share on other sites

Unlock εργοστασιακά κλειδωμένων συσκευών (σε αυτήν την περίπτωση το Activation διεξάγεται μέσω RedSn0w).

 

Το ξεκλείδωμα εργοστασιακά κλειδωμένων συσκευών διεξάγεται μέσω της συσκευής με μία εφαρμογή η οποία ονομάζεται UltraSn0w.

 

Το UltraSn0w ξεκλειδώνει συγκεκριμένα την έκδοση baseband (modem firmware) η οποία είναι η αντίστοιχη της έκδοσης firmware 3.0 και η οποία βρίσκεται προεγκατεστημένη στο iPhone 3GS.

 

*Μπορείτε να μάθετε ποια έκδοση baseband έχετε στη συσκευή σας από την τοποθεσία Settings->General->About->Version.

 

Για να μπορέσουμε να εκτελέσουμε το UltraSn0w θα πρέπει απαραίτητα να έχουμε πραγματοποιήσει jailbreak στη συσκευή μας μέσω των εργαλείων που προαναφέρθηκαν.

 

Εκτελέστε στη συσκευή σας την εφαρμογή Cydia.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4253/16522/16522.png

 

Επιλέξτε το tab Manage από το κάτω μέρος της οθόνης.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4253/16523/16523.png

 

Επιλέξτε Sources.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4253/16524/16524.png

 

Πατήστε το κουμπί Edit που βρίσκεται στο πάνω δεξιό μέρος της οθόνης.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4253/16525/16525.png

 

Επιλέξτε Add από το πάνω αριστερό μέρος της οθόνης.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4253/16526/16526.png

 

Εισάγετε την τοποθεσία http://repo666.ultrasn0w.com/ ως source και πατήστε το κουμπί Add Source.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4253/16527/16527.png

 

Αφού το source γίνει δεχτό, επιλέξτε Return to Cydia.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4253/16528/16528.png

Link to comment
Share on other sites

Πατήστε το πλήκτρο Done από το πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4253/16529/16529.png

 

Επιλέξτε το repo666.ultrasn0w.com από την λίστα με τα sources entered by user.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4253/16530/16530.png

 

Από την λίστα των πακέτων επιλέξτε το ultrasn0w.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4253/16531/16531.png

 

Πατήστε το πλήκτρο Install στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4253/16532/16532.png

 

Πατήστε το πλήκτρο Confirm στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4253/16533/16533.png

 

Αφού η εγκατάσταση ολοκληρωθεί επιτυχώς, επιλέξτε Return to Cydia.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4253/16534/16534.png

 

Πατήστε το πλήκτρο Home κι έπειτα θέστε τη συσκευή εκτός και εντός λειτουργίας. Για να θέσετε τη συσκευή εκτός λειτουργίας, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο power μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη η σχετική ένδειξη και ακολούθως σύρετε με το δάκτυλο σας τον διακόπτη προς τα δεξιά. Πατήστε και πάλι το πλήκτρο power για να θέσετε τη συσκευή σε λειτουργία.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4253/16539/16539.png

 

Μπορείτε πλέον να εισάγετε στη συσκευή την κάρτα SIM της επιλογής σας.

 

http://www.iClarified.com/images/tutorials/4253/16537/16537.png

 

Σημείωση: Σε hacktivated συσκευές, εκείνες δηλαδή που δεν έχουν ενεργοποιηθεί μέσω iTunes αλλά μέσω PwnageTool/RedSn0w, ίσως χρειαστεί μετά την εκτέλεση του ultrasn0w να πραγματοποιήσετε Επαναφορά Ρυθμίσεων Δικτύου (Settings->General->Reset->Reset Network settings) για να έχετε σήμα.

Link to comment
Share on other sites

Activate/Jailbreak/Unlock των συσκευών 3GS:

 

iClarified

 

 

HackthatPhone

 

 

"iPhone-dev team" official blog

 

Επίσημες εκδόσεις firmware 2G:

 

Link to comment
Share on other sites

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...