Jump to content

[OnePlus One] Αναβαθμίσεις - Τροποποιήσεις - ROM - Tweaks


athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 7,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Α είναι γενικό το κακό. Εγώ περίμενα να δω το OS κάτω από τα WiFi και την αναμονή. Πριν είχα το νεξους και έβλεπα τέτοια νούμερα. Από ότι κατάλαβα με την slin έχει την καλύτερη μπαταρία ως τώρα. Δεν χρησιμοποιώ το τηλέφωνο και πολύ το έχω για δεύτερη συσκευή.

Μα δεν έχεις πρόβλημα ρε φίλε,αυτο σου εξηγώ. Και με το νεξους δεν έβλεπες ποτέ 3.5 ώρες οθόνης στο 60% μπαταρίας

Δημήτρης
Link to comment
Share on other sites

Μα δεν έχεις πρόβλημα ρε φίλε,αυτο σου εξηγώ. Και με το νεξους δεν έβλεπες ποτέ 3.5 ώρες οθόνης στο 60% μπαταρίας

Ναι κανονικά με το νεξους η αλήθεια είναι ότι οθόνη δεν έβγαζε καλά νούμερα. Αλλά αναμονή είχα 4 μέρες. Θα την κρατήσω λίγο ακόμα. Την liquid Rom την ξέρετε; αξίζει;

Link to comment
Share on other sites

Παιζει να υπαρχει τροπος να αποθηκευτούν και οι φάκελοι κ η ταξινόμηση των εφαρμογών μου μετα απ αλλαγή Ρομ γτ βαριεμαι να τα ξαναφτιαχνω; :p

Αν κάνεις backup τον launcher και μετά restore. Άλλος τρόπος στον stock δεν υπάρχει. Και αυτό δεν ξέρω αν θα πιάσει. Πάντα είχα custom.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα πήρα το κινητό στα χέρια μου χτες και θα ήθελα τη βοήθεια για ένα θέμα που έχω. Είναι η κινεζική έκδοση και μου έχει έρθει με το cyanogen από το geekbuying. Τρέχει την 4.4.2 και θα ήθελα να βάλω την τελευταία έκδοση αλλά παρατήρησα ότι στις ρυθμίσεις->σχετικά με το τηλέφωνο δεν έχει επιλογή για update. τι να κάνω;

Ευχαριστώ πολυ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα πήρα το κινητό στα χέρια μου χτες και θα ήθελα τη βοήθεια για ένα θέμα που έχω. Είναι η κινεζική έκδοση και μου έχει έρθει με το cyanogen από το geekbuying. Τρέχει την 4.4.2 και θα ήθελα να βάλω την τελευταία έκδοση αλλά παρατήρησα ότι στις ρυθμίσεις->σχετικά με το τηλέφωνο δεν έχει επιλογή για update. τι να κάνω; Ευχαριστώ πολυ

Clean install (format) στην έκδοση Cyanogen 38R (by Davout)

[Αντώνης] small break on Android: iPhone 13 Pro - in the past: OP10Pro, OP9Pro, OP7TPro, OP7, OP6, OP3, OP2, OP1

 

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω 3 απορίες

1) Ο οδηγός αναφέρεται στη 38R ενώ στο official site έχει την 44S ποια να χρησιμοποιήσω;

2)Με την εγγύηση τι γίνεται;

3)Αφού κάνω την παραπανω διαδικασία θα έχω ota σαν το international?;

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω 3 απορίες

1) Ο οδηγός αναφέρεται στη 38R ενώ στο official site έχει την 44S ποια να χρησιμοποιήσω;

2)Με την εγγύηση τι γίνεται;

3)Αφού κάνω την παραπανω διαδικασία θα έχω ota σαν το international?;

α. Την 44 http://builds.cyngn.com/factory/bacon/cm-11.0-XNPH44S-bacon-signed-fastboot.zip

β. Δεν υπάρχει θέμα με την εγγύηση

γ. Σωστά!

[Αντώνης] small break on Android: iPhone 13 Pro - in the past: OP10Pro, OP9Pro, OP7TPro, OP7, OP6, OP3, OP2, OP1

 

Link to comment
Share on other sites

Ενημέρωση του "χειροκίνητου" οδηγού clean install για την έκδοση 44S. Διαγράφω εδώ τον "αυτόματο" οδηγό μιας που δεν έχω το χρόνο/δυνατότητα αυτή τη στιγμή να φτιάξω και να ανεβάσω το .zip αρχείο με τα batch file. Αν θέλει κάποιος να το κάνει ευχαρίστως το προσθέτω στον οδηγό (πρέπει να βάλει τα αρχεία της 44S στο φάκελο, να φτιάξει το .zip και να το κάνει upload, εύκολο).

 

ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ "ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ" CLEAN INSTALL (FORMAT) ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ CYANOGEN 44S

 

Γιατί να το κάνω;

-Για διαφόρους λόγους μπορεί κάποιος να θέλει να κάνει ένα clean install του λειτουργικού του, στην περίπτωση που για παράδειγμα η συσκευή του δε δουλεύει σωστά ή δεν παίρνει τις απαραίτητες OTA ενημερώσεις (Over The Air=αυτόματες ενημερώσεις του λογισμικού).

-Πολλά τηλέφωνα που έρχονται από Κίνα κυρίως έχουν περασμένη λάθος ROM (16 Gb αντί για 64 Gb), γεγονός που φαίνεται αν ελέγξετε το storage της συσκευής σας. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να flasharete τη σωστή ROM.

 

Σημειώνεται ότι με την παρακάτω διαδικασία χάνονται όλα τα δεδομένα και οι ρυθμίσεις/τροποποιήσεις (settings, root) κλπ της συσκευής! Επίσης υπάρχει κίνδυνος μη αντιστρεπτής βλάβης του τηλεφώνου σας εφόσον κάποια εντολή δεν περαστεί σωστά! Δε χρειάζεται να ξέρετε τίποτα για recovery, root, xdatoolkit, ο οδηγός χρησιμοποιεί μόνο τη λειτουργία "fastboot" και τη χρήση εντολών από τον υπολογιστή σας. Συνεπώς χρειάζεστε το τηλέφωνο σας φορτισμένο ικανοποιητικά (>80%), έναν υπολογιστή (κατά προτίμηση laptop με γεμάτη μπαταρία ή desktop με ups μην πέσει κανένα ρεύμα) και το καλώδιο που τα συνδέει. Η διαδικασία διαρκεί, αφότου κατεβάσετε τα αρχεία, περί τα 10 λεπτά. Ο τρόπος αυτός φλασαρίσματος της ROM περιγράφηκε αρχικά από το to2c.com λόγω του προβλήματος με τις λάθος ROM στα κινέζικα κινητά και αφορούσε το λειτουργικό Cyanogen 25R για κινητά 64 Gb (παλαιός σύνδεσμος εδώ). Η διαδικασία προσαρμόστηκε από τα μέλη αυτού του forum στα επόμενα λειτουργικά μέχρι το 44S και αφορά πλέον τις εκδόσεις 64 Gb και 16 Gb! Ακολουθεί μια λεπτομερής περιγραφή συμπληρωμένη από κάποιες οδηγίες (από αρχάριο) για αρχαρίους που θα την κάνουν ευκολότερη.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ CLEAN INSTALL ROM

 

*** ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διαδικασία ενέχει τον κίνδυνο μη αντιστρεπτής βλάβης του τηλεφώνου σας εφόσον δεν πραγματοποιηθεί σωστά και γίνεται με δική σας και μόνο ευθύνη!!! ***

 

1. Πριν κάνουμε οτιδήποτε καλό είναι να έχουμε συνδέσει το κινητό μας μια-δυο φορές με τον υπολογιστή έτσι ώστε να έχει περάσει διάφορους οδηγούς και να το αναγνωρίζει.

 

2. Απαιτείται η μεταφόρτωση δυο αρχείων:

i) Κατεβάστε το Nexus Root Toolkit v1.8.5 από ΕΔΩ (για όποιον δεν του αρέσει το direct link η αρχική σελίδα είναι αυτή: http://www.wugfresh.com/nrt/) (28,3 Mb)

Το πρόγραμμα το θέλουμε διότι παράλληλα με την εγκατάστασή του, εγκαταθίστανται και κάποιοι απαραίτητοι οδηγοί. Μετά την εγκατάσταση του toolkit, κλείστε το (δε χρειάζεται να διαλέξετε ποιο κινητό έχετε κλπ, πατήστε στο Χ), δε θα το χρησιμοποιήσουμε.

ii) Κατεβάστε το αρχείο της ROM (είναι το ίδιο για 64 Gb και 16 Gb) από ΕΔΩ (για όσους θέλουν να το ψάξουν το αρχείο βρίσκεται στο κάτω τμήμα της σελίδας της Cyanogen: cm-11.0-XNPH44S-bacon-signed-fastboot.zip) (468 Mb)

 

3. Κάντε UNZIP το αρχείο ccm-11.0-XNPH44S-bacon-signed-fastboot.zip που κατεβάσατε στο φάκελο:

C:\Program Files (x86)\WugFresh Development\data\

Ο φάκελος αυτός ήδη υπάρχει, έχει δημιουργηθεί από το Nexus Toolkit και περιέχει κάποια αρχεία. Μη σας απασχολεί, αποσυμπιέστε το .zip μέσα στο \data\. Στην περίπτωση που το αρχείο για κάποιο λόγο (συμβαίνει σε μερικούς) δεν αποσυμπιέζεται μέσα στο \data\, αποσυμπιέστε το σε άλλο φάκελο και αντιγράψτε τα περιεχόμενά του στο \data\. Προς επιβεβαίωση τα αρχεία που πρέπει να περιέχει το .zip σας είναι αυτά που φαίνονται στη συνημμένη εικόνα #2.

 

4. Αφού κατεβάσουμε τα δυο αρχεία πρέπει να βάλουμε το τηλέφωνό μας σε λειτουργία fastboot. Αυτό επιτυγχάνεται ως εξής:

Κλείστε το τηλέφωνό σας κρατώντας πατημένο το POWER BUTTON μέχρι να νιώσετε τη δόνηση (αφήνετε το POWER). Εν συνεχεία κρατήστε πατημένα ΜΑΖΙ το POWER BUTTON και το VOLUME UP BUTTON μέχρι το τηλέφωνο να ανοίξει και να εμφανιστεί το σήμα fastboot (η φάτσα μιας γατούλας με τις λέξεις fastboot mode από κάτω, βλέπε συνημμένη εικόνα #1). Εν συνεχεία συνδέστε το τηλέφωνο στον υπολογιστή σας μέσω USB. Σημείωση: Η διαδικασία που περιγράφεται στα αγγλικά, περιγράφει πρώτα σύνδεση του τηλεφώνου με τον υπολογιστή και μετά το πάτημα των κουμπιών. Εμένα έτσι δε μου δούλευε και το έκανα με τον άλλο γνωστό τρόπο, όπως το περιέγραψα.

 

5. Ανοίξτε την κονσόλα εντολών (command prompt) πηγαίνοντας στο Start -> Run και πληκτρολογώντας cmd.exe . Στα Windows 8 πατήστε το πλήκτρο του παραθύρου+R και εκεί πληκτρολογείστε cmd.exe .

 

Στη συνέχεια πληκτρολογείτε: cd C:\Program Files (x86)\WugFresh Development\data

Η εντολή αυτή πρέπει να σας οδηγήσει στον επίμαχο φάκελο. Γράφοντας dir μπορείτε να δείτε ότι βρίσκεστε στο σωστό φάκελο με τα αρχεία της εικόνας #2.

 

Στη συνέχεια πληκτρολογείστε: fastboot

Αν εμφανιστεί ένα κείμενο με τις διαθέσιμες εντολές είστε στο σωστό δρόμο.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στη συνέχεια πρέπει να γραφεί μια σειρά εντολών μια-μια και χωρίς λάθη, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει η συσκευή σας! Κάντε αν θέλετε copy/paste της εντολές, μια-μια επιβεβαιώνοντας πάντα το αποτέλεσμα της προηγούμενης και την ορθή σειρά. Το paste στο command prompt γίνεται με δεξί κλικ-> paste/επικόλληση και όχι με control+v! Γράφετε μια-μια τις εντολές περιμένοντας να λάβετε ένα μήνυμα επιτυχίας από την καθεμία. Προσοχή διότι κάποιες από αυτές χρειάζονται περισσότερο χρόνο (όπως η fastboot flash userdata userdata_64G.img ή η fastboot flash userdata userdata.img ανάλογα με την έκδοση που εγκαθιστάτε, βλέπε στη συνέχεια). ΠΡΟΣΟΧΗ στην 7η γραμμή εντολών, διαλέγουμε μια από τις δυο εντολές, ανάλογα με το τηλέφωνο που έχουμε (64 Gb ή 16 Gb)!

 

Οι εντολές είναι:

 

fastboot erase boot

fastboot erase cache

fastboot erase recovery

fastboot erase system

fastboot erase userdata

 

fastboot flash boot boot.img

ΠΡΟΣΟΧΗ: fastboot flash userdata userdata_64G.img (για κινητά 64 Gb) ή fastboot flash userdata userdata.img (για κινητά 16 Gb)

fastboot flash system system.img

fastboot flash recovery recovery.img

fastboot flash cache cache.img

fastboot flash modem NON-HLOS.bin

fastboot flash sbl1 sbl1.mbn

fastboot flash dbi sdi.mbn

fastboot flash aboot emmc_appsboot.mbn

fastboot flash rpm rpm.mbn

fastboot flash tz tz.mbn

fastboot flash LOGO logo.bin

 

Εάν καμία από τις εντολές δε σας έδωσε μήνυμα λάθους, πληκτρολογείστε την παρακάτω εντολή για να γίνει επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας:

fastboot reboot

Η επανεκκίνηση μπορεί να διαρκέσει 2-3 λεπτά, οπότε μην ανησυχήσετε!

 

Για την περίπτωση που κάποια εντολή σας δώσει λάθος θέλει λίγο προσοχή, καθώς δεν υπάρχουν σαφείς αναφορές του τι κάνεις; Μια λύση θα ήταν να ξαναελέγξετε την ορθή σειρά και να τις ξαναπεράσετε. Το πιθανότερο είναι πως αν κατεβάσετε το σωστό αρχείο, το αποσυμπιέσετε στο σωστό φάκελο και γράψετε τις εντολές σωστά μια-μια όλα θα πάνε καλά και το τηλέφωνο θα είναι σαν καινούριο!

 

Καλή επιτυχία!

 

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=51427&d=1413965906

 

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=51437&d=1413983307

Edited by navi55
Link to comment
Share on other sites

Παιδια αν μπορει καποιος να με βοηθησει...

Πως μπορω να ενεργοποιησω το led να αναβοσβηνει προειδοποιητικα μετα απο κληση/μηνυμα/mail?μεχρι τωρα εχω βρει την ρυθμιση οταν μονο δεχομαι κληση/μηνυμα/mail.

Μετα σταματαει να λειτουργει το led,ειμαι υποχρεωμενος να ανοιγω την οθονη για να βλεπω ειδοποιησεις.

Oneplus One to rule them all!
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί κάποιος να μου πει αφού μου λέει ότι έχω βάλει τις ίδιες εικόνες στο παρόν topic με ποιο τρόπο να τις προσθέσω στον τελευταίο οδηγό (εικόνα #1 και #2);
Link to comment
Share on other sites

τελικά με καμία ρομ δεν έμεινα ευχαριστημένος.. για να περάσω τώρα την cm11 και να μείνω ρουτ την περνάω κανονικά όπως τις υπόλοιπες ε? θέλει gapps κ αυτή ή όχι?
Link to comment
Share on other sites

Παιδια αν μπορει καποιος να με βοηθησει...

Πως μπορω να ενεργοποιησω το led να αναβοσβηνει προειδοποιητικα μετα απο κληση/μηνυμα/mail?μεχρι τωρα εχω βρει την ρυθμιση οταν μονο δεχομαι κληση/μηνυμα/mail.

Μετα σταματαει να λειτουργει το led,ειμαι υποχρεωμενος να ανοιγω την οθονη για να βλεπω ειδοποιησεις.

 

Δεν θα έπρεπε να είσαι! Σε μένα μένει να αναβοσβήνει μετά από κλησεις/μηνύματα και το εχω βαλει και στο viber. Είναι μέσα στις ρυθμίσεις>οθόνη και φωτισμός>φωτεινή ένδειξη led :)

Περιμένοντας καινούργιες συσκευές πριν μερικά χρόνια: πω πω, άραγε τι ωραία καινούρια χαρακτηριστικά θα έχουν!! Περιμένοντας καινούργιες συσκευές σήμερα: πωωω, άραγε ποια χρήσιμα χαρακτηριστικά θα κόψουν...

--Motorola M3588 > Ericsson T65 > Sharp GX25 > Sony Ericsson T650i > Samsung Jet > Samsung Galaxy S > OnePlus One > Samsung Galaxy S9+ > Samsung Galaxy S21FE

--GPad 8.3 > Galaxy Tab S6

Link to comment
Share on other sites

καλημερα,χτες βραδυ περασα την mokee,η οποια ειναι εβδομαδιαια σταθερη.Μεχρι στιγμης φαινεται σταθερη.ΥΠοστηριζει και τα updates σε ΟΤΑ με την προυποθεση,οτι δεν θα αφαιρεθεί καμια εφαρμογη,απλα θα την απενεργοποιησετε εαν θελετε το ΟΤΑ update.H ρομ ειναι odexed που σημαινει πιο σταθερη.http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2779806

τρεχει dalvik για αυτους που ενδιαφερονται.Αξιζει παντως η δοκιμη της και σιγουρα με τις εβδομαδιαιες ειναι παντα 'φρεσκια'.:wink:

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=193941&dateline=1426239248
Link to comment
Share on other sites

Ενα ευχαριστω, για τον οδηγο στη αρχη, περασα απο pc με clean install την 38r και μετα πηρε ΟΤΑ και την 44, επιτελους, γιατι μου ειχε σπασει τα νευρα, που δεν επαιρνε την 25r OTA. Ολα καλα και εχουν φυγει και κατι κινεζιες που ειχε, μαλλον το βαλανε το χερακι τους οι κινεζοι και δεν ηταν καθαρη cm.
Link to comment
Share on other sites

Παίδες καμία εφαρμογή κάμερας να προτείνετε? Έχω την αίσθηση ότι ακόμα και με το clear image το κινητό δε τραβάει τόσο καλές φωτογραφίες, όσο θα μπορούσε..
Link to comment
Share on other sites

μάγκες πέρασα με το opo toolbox την 44s και σβήστηκαν τα πάντα απ το κινητό...αυτό σημαίνει ότι χάθηκε και το root? πρέπει να το ξανακάνω απ την αρχή?
Link to comment
Share on other sites

μάγκες πέρασα με το opo toolbox την 44s και σβήστηκαν τα πάντα απ το κινητό...αυτό σημαίνει ότι χάθηκε και το root? πρέπει να το ξανακάνω απ την αρχή?

Ναι και ναι.

Link to comment
Share on other sites

Μια ακόμα απορία.. εκανα εγκατασταση το nexus tool kit αλλα δεν δημιουργησε τον φακελο data. Να τον δημιουργήσω εγω με το χερι;
Link to comment
Share on other sites

Δεν θα έπρεπε να είσαι! Σε μένα μένει να αναβοσβήνει μετά από κλησεις/μηνύματα και το εχω βαλει και στο viber. Είναι μέσα στις ρυθμίσεις>οθόνη και φωτισμός>φωτεινή ένδειξη led :)[/quote

Ματαιος κόπος...το χω ενεργοποιησει εννοείται...0 εις το πηλικον...πολύ απογοητευμένος απο την συσκευη.Ουτε τον ήχο των sms δεν ακούω...παρα τις άπειρες επεμβασεις στις ρυθμισεις ήχου.

Γιατί άφησα το G2 μου δεν ξέρω!

Oneplus One to rule them all!
Link to comment
Share on other sites

Δεν θα έπρεπε να είσαι! Σε μένα μένει να αναβοσβήνει μετά από κλησεις/μηνύματα και το εχω βαλει και στο viber. Είναι μέσα στις ρυθμίσεις>οθόνη και φωτισμός>φωτεινή ένδειξη led :)[/quote

Ματαιος κόπος...το χω ενεργοποιησει εννοείται...0 εις το πηλικον...πολύ απογοητευμένος απο την συσκευη.Ουτε τον ήχο των sms δεν ακούω...παρα τις άπειρες επεμβασεις στις ρυθμισεις ήχου.

Γιατί άφησα το G2 μου δεν ξέρω!

 

'Η προβλημα στην ROM υπαρχει ή στην ιδια την συσκευη.... Συμβαινουν.

 

E ναι ρε συ, συμβαίνουν αυτά. Κάνε ένα Reset ή ξαναπέρνα τη ρομ, να βεβαιωθείς αν είναι software η hardware :X

Εγώ που είχα 4 χρονών κινητό, έπρεπε να αναβαθμιστώ :lol: Εσύ, γιατί άφησες το g2 σου, ούτε γω ξέρω. Κάτι δε θα σε κάλυπτε... :)

Περιμένοντας καινούργιες συσκευές πριν μερικά χρόνια: πω πω, άραγε τι ωραία καινούρια χαρακτηριστικά θα έχουν!! Περιμένοντας καινούργιες συσκευές σήμερα: πωωω, άραγε ποια χρήσιμα χαρακτηριστικά θα κόψουν...

--Motorola M3588 > Ericsson T65 > Sharp GX25 > Sony Ericsson T650i > Samsung Jet > Samsung Galaxy S > OnePlus One > Samsung Galaxy S9+ > Samsung Galaxy S21FE

--GPad 8.3 > Galaxy Tab S6

Link to comment
Share on other sites

http://i57.tinypic.com/28v3v9v.png αφού αλλαξα 2-3 Ρομ και έμεινα απ όλες απογοητευμένος εβαλα την cm 11 44s παλι και τα ίδια..τι παιζει; :/
Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to [OnePlus One] Αναβαθμίσεις - Τροποποιήσεις - ROM - Tweaks

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...