Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός


CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν δεν αποδίδει ενα κλιματιστικό αφορά πολλούς παράγοντες .Αν είναι το κατάλληλο για τον χώρο μας ,αν έχει μπεί σε κατάλληλη θέση,αν έχει γίνει σωστή εγκατάσταση,και η ποιότητα του κλιματιστικου .Το συγκεκριμένο είναι Κινέζικο φασόν -Η κατανάλωση αφορά τι λένε οι οδηγίες χρήσης σχετικά και αυτά http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4113859#post4113859

 

Καλημερα σε ολους. Συγγενης μου κανει ανακαινιση σε χωρο ιατρειου,με ψευδοροφη(με μονωση εσωτερικα),γιατι εχει μπαλκονι οροφη,καινουργια πορτοπαραθυρα κλπ. Στον χωρο αναμονης(30 τετραγ.μετρα) θα βαλει air condition inverter, το οποιο θα χρησιμοποιει για ψυξη κ θερμανση.Αλλοι τις λενε πως χρειαζεται 12αρι κ αλλοι 16αρι.

Σαν γυναικα ψαχνει κατι με φιλτρα κ ιονιστη που θα μειωνει τη σκονη στον χωρο(λιγοτερο καθαρισμα οπως λεει).

Ειδε αυτο Toyotomi TAN TAG A16HDI.Γνωμες,συστηνετε κατι αλλο?

 

O καθαρισμός αέρα ενος κλιματιστικού δεν κάνει τίποτε ,αν ο χώρος δεν πληρεί στοιχειωδη υγιεινή.Δεν υποκαθιστά άλλα μέσα καθαρισμού ενός χώρου,αντίθετα αν το μηχάνημα δουλεύει σε πολύ βρωμια θα χρειάζεται συντομότερα καθάρισμα των φίλτρων ή θα έχουν φθορά και θα θέλουν αντικατάσταση ,θα θέλει πιό σύντομη συντήριση του εσωτερικού μέρους από τεχνικό ,οπότε σε τετοια περίπτωση κοιτάς σε πιό απλό μηχάνημα με όχι τόσο ευαίσθητο εσωτερικά μέρη, με φίλτρα πιο αντοχής και όχι με λειτουργία ιονιστή.

 

Τo τι χρειάζεσαι για τον χώρο σου το κρίνει τεχνικός επιτόπου ,και αν έχουμε αμφιβολίες ρωτάμε και αλλού.Η σωστή θέση τοποθέτισης παιζει σημαντικό ρόλο για την απόδοση,γι'αυτο ένα ανώτερης ποιοτητας 12αρι μπορεί να κάνει για τον χώρο σου ,αν και θεωρητικα θές 16αρι.

Τα 16αρια όμως κοστίζουν παρόμοια με 18αρια με καλά φίλτρα.

 

To Toyotomi έχει καλή αίσθηση αέρα λόγω φίλτρων πάνω του μέσου όρου και ευκολίες αλλά είναι Κινέζικο φασόν και υπάρχει το ρίσκο τι θα σου βγεί.

Στα χρήματα που κοστίζει με λίγα παραπάνω παίρνεις κορυφαίο μηχάνημα στην κατηγορία http://www.skroutz.gr/s/268917/Toshiba-Super-Daiseikai-RAS-16PAVP-E-RAS-16PKVP-E.html

 

Οπως λέμε πάντα ,κάνε ένα κόπο να διαβάσεις προηγούμενες σελίδες από την μέση και μετά ,θα βρείς σίγουρα κάτι χρήσιμο στα παραδείγματα πως και γιατί επιλέγουμε κάτι .Εχουμε αναφέρει προτάσεις για όλο το εύρος χρημάτων, ,παραδείγματα από πολλούς χώρους,και σχεδόν όλα τα μοντέλα της αγοράς ή τις σειρές τους με τα υπέρ και κατά τους κλπ.Aν μετά έχεις απορίες μαζί με ότι σου πούν για τον χώρο σου επιτόπου ,εδώ είμαστε :)

 

ήρθε η ώρα να αλλάξω το κλιματιστικό μου μετα απο τόσα χρόνια. έχω ενα corona made in japan το οποιο πραγματικα εκανε πολυ καλη δουλεια μεχρι κ σημερα αλλά χρειάζομαι κάτι πιο δυνατο τώρα, με τα καλύτερα φίλτρα κ αντιαλλεργιογόνα γιατι έχω καινούριο μέλος στην οικογένεια κ τέλος φυσικά πιο "Πράσινο".κοίταξα αρχίκα ένα

http://www.skroutz.gr/s/33...TG-A371DV.html

αλλά είδα αυτό στην σελίδα κ άλλαξα γνώμη...

To Toyotomi είναι Kινεζικο φασόν αλλά έχει καλά φίλτρα και αυτοματισμούς .Σε ποιο επώνυμο στα χρήματα που διαθέτεις

http://www.skroutz.gr/s/32...o-E-E24SQ.html

 

Λοιπόν θέλω άμεσα πρόταση,για να παραγγείλω ακόμα κ σήμερα ένα κλιματιστικό.

1. το σπιτι είναι 88μ2.

2.θέλω να είναι γιαπωνέζικο απο την ιαπωνία.

3.να ειναι κλασης Α κ ινβέρτερ.

4.από 1000-1500 αρκεί να το αξίζει.

5.να έχει τα καλύτερα φίλτρα κ ότι υπάρχει σε αυτόν τον τομέα γιατι έχω κόρη 15μηνών στο σπίτι.

 

δεν ξέρω αν μου προτείναι 1 24αρι ή σετ 2χ12αρια. πάντως θέλω να καλύπτει τα παραπάνω.

με λίγα λόγια.θέλω κατι καλό 24αρι μέχρι 1500ε για να το κρατήσω 10χρόνια όπως το προηγούμενο.

 

Καλώς ήλθες στην παρέα μας :) Τo τι χρειάζεσαι για τον χώρο σου το κρίνει τεχνικός επιτόπου .Ιαπωνιας κλιματιστικά στα χρήματα συνολικά που διαθετεις,με ότι ζητάς, για κάλυψη του χώρου που έχεις,δύσκολο να βρείς :confused:Οπως τα περιγράφεις κοιτάς μερικές σελίδες πίσω για το http://www.skroutz.gr/s/1910661/Mitsubishi-SRK-SRC-71ZK-S.html?from=autocomplete αν χρειάζεσαι ενα κλιματιστικό .Αν χρειάζεσαι δύο κοιτάς http://www.skroutz.gr/s/269319/Sharp-AY-XP12LSR.html

και http://www.skroutz.gr/s/2074437/Panasonic-Etherea-CS-CU-XE12NKEW.html

 

Οπως λέμε πάντα ,κάνε ένα κόπο να διαβάσεις προηγούμενες σελίδες από την μέση και μετά ,θα βρείς σίγουρα κάτι χρήσιμο στα παραδείγματα πως και γιατί επιλέγουμε κάτι .Εχουμε αναφέρει προτάσεις για όλο το εύρος χρημάτων, ,παραδείγματα από πολλούς χώρους,και σχεδόν όλα τα μοντέλα της αγοράς ή τις σειρές τους με τα υπέρ και κατά τους κλπ.Aν μετά έχεις απορίες μαζί με ότι σου πούν για τον χώρο σου επιτόπου ,εδώ είμαστε :)

 

Έχω ερωτήσεις περί του θέματος air conditioning για όποιον φίλο ξέρει και ειδικότερα για τον χρήστη starenios (ήδη έχω κάνει τον κόπο να διαβάσω πολλές από τις προηγούμενες σελίδες του νήματος και τον ευχαριστώ προκαταβολικά για τις πληροφορίες που έχω αντλήσει διαβάζοντας τα γραπτά του).

 

Στο σπίτι υπάρχει εγκατεστημένο ένα 18άρι Mitsubishi συμβατικό, 13-14 ετών, στον ενιαίο χώρο (είσοδος-καθιστικό-κουζίνα 40μ). Με αυτό (και χρήση ανεμιστήρων - πατέντα της συμφοράς) ο ψυχρός αέρας μέσω διαδρόμου 5μ πάει και στο υπνοδωμάτιο (!). Το Mitsubishi είναι δυνατό μηχάνημα (κοινώς σκυλί) αλλά κάνει θόρυβο (μόνο Hi = πολλή φασαρία, Low = φασαρία) και μάλλον καταναλώνει αρκετά.

 

Θέλω να κλιματίσω ένα υπνοδωμάτιο 12μ (περιοχή Αθήνα, διαμέρισμα τελευταίου ορόφου, κατασκευή 1996, δηλ. μονωμένοι τοίχοι και συρόμενη πόρτα μπαλκονιού αλουμινίου με διπλό τζάμι, ανατολικού προσανατολισμού με τέντα στο μπαλκόνι).

 

Δεν έχει μπει κλιματιστικό στο υπνοδωμάτιο γιατί όσες φορές έχω κοιμηθεί με κλιματιστικό σε ξενοδοχεία (με split συστήματα) ή σε φιλικά σπίτια, έχω ξυπνήσει πιασμένος/κρυωμένος ή/και με βουλωμένη μύτη. Δηλαδή με μια κουβέντα: δεν αντέχω και πολύ τα κλιματιστικά σε υπνοδωμάτιο. Και το θόρυβο από τα κλιματιστικά επίσης.

 

Πολύ κόσμο ενοχλεί το κλιματιστικό γιατί δεν είτε δεν έχει μπεί σε σωστή θέση και θερίζει,είτε δεν αερίζουν σωστά τον χώρο είτε δεν καθαρίζουν το εσωτερικό κλιματιστικό :cry: Αφου έχεις ήδη κλιματιστικό στο μεγάλο χώρο,είναι ευκαιρία να μπεί μικρότερο σε παρόμοια θέση στο χώρο που

θές να βοηθά και το μεγάλο στους υπόλοιπους χώρους.Αυτό θα το κρίνει τεχνικός επιτόπου.

 

Σε παλαιότερα σπίτια που έχω ζήσει έχω χρησιμοποιήσει Panasonic συμβατικά 11άρια στους χώρους των καθιστικών και έχω καλή άποψη για την εταιρεία αυτή.

 

Διαβάζοντας τις προηγούμενες σελίδες είδα ότι ο χρήστης starenios έχει προτείνει ανάμεσα στα άλλα και τη σειρά Panasonic RE/JKE. Με ενδιαφέρει το μοντέλο RE9 JKE.

 

Στις πληροφορίες που βρήκα online, στα manual των RE/JKE και σε ένα service manual (για τα RE/JKE-1) μου άρεσε ότι διαθέτουν 5 ταχύτητες και Quiet λειτουργία. Επίσης οι δυνατότητες προγραμματισμού του διπλού χρονοδιακόπτη. Δεν είμαι σίγουρος αν το Panasonic RE9 JKE διαθέτει και τη δυνατότητα Soft Breeze Cooling. Αυτή η δυνατότητα κάνει τη δροσιά πιο ήπια, σωστά;

 

Συνοψίζοντας: αναζητώ ένα κλιματιστικό με ήπια λειτουργία και ήπια ψύξη στο υπνοδωμάτιο. Και αποδεκτή - καλή ποιότητα αέρα.Αξίζει να κοιτάξω για λιγότερα BTU, δηλαδή 7άρια; (Με τα χαρακτηριστικά που ζητάω: ήπια δροσιά με Ultra Low ταχύτητα και χαμηλό θόρυβο).

 

Τα 7αρια κλιματιστικά δεν είναι εμπορεύσιμα και γάυτό ακριβά,οπότε συμφέρει 9αρι και για τους λόγους που εξήγησα παραπάνω.Το συγκεκριμένο από λειτουργίες είναι στο επίπεδο που έχουν τα περισσότερα επώνυμα στην κατηγορία.Αν σε ενδιαφέρει καλύτερη ποιότητα αέρα ,καλύτερη ποιότητα κατασκευής (καθώς το συγκεκριμένο RE είναι Kινέζικο και υπάρχει και ρίσκο),καλύτερη κατανομή αέρα κοιτάς το γνωστό http://www.skroutz.gr/s/269319/Sharp-AY-XP12LSR.html που είναι μεγαλύτερο σε ισχύ ,με λίγα παραπάνω χρήματα ,(το 9αρι του βγαίνει σχεδόν ίδια τιμή),το ρυθμίζεις λιγοτερο αν ενοχλεί ,αλλά καλύπτεις και άνετα γειτονικούς χώρους.

 

Πιο παλιά κυκλοφορούσαν κάποια split που διέθεταν τηλεκοντρόλ με αισθητήρα θερμοκρασίας που έστελνε δεδομένα θερμοκρασίας χώρου στη μονάδα. Αυτή η δυνατότητα λειτουργεί στην πράξη; (για να έχεις την επιθυμητή θερμοκρασία στο επίπεδο του κομοδίνου, που βρίσκεται δίπλα στο μαξιλάρι σου και όχι στο επίπεδο της εσωτερικής μονάδας). Ή είναι άλλο ένα κόλπο του μάρκετινγκ;

 

Ο αισθητήρας αυτός είναι ενσωματωμένος πλέον σε όλες τις εσωτερικές μοναδες ,σε όλα τα κλιματιστικά και λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα σε ορισμένα χρονικά σημεία πχ κάθε 30' ή ανάλογα πως γράφουν οι κάθε οδηγίες .Απλά όσες φίρμες το έχουν ακόμα σε νεώτερα μηχανήματα αφορά μάρκετινκ ή να γνωρίζεις εσύ την θερμοκρασία χώρου ή εξωτεροικού περιβάλοντος για να ρυθμίσεις εσύ το μηχάνημα και όχι να γίνει αυτόματα .:) Αυτό δεν ισχύει στα κλιματιστικά που έχουν αισθητήρα εξωτερικών συνθηκών για την επίτευξη των εσωτερικών (όπως έχει και το παραπάνω Sharp ,αυτόματα)

 

Απ’ ότι ξέρουμε υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε προϊόντα (του ίδιου κωδικού μοντέλου) που έχουν κατασκευαστεί στην Ιαπωνία - Ταϊλάνδη - Ινδονησία - Κίνα και αλλού.Με κατά τεκμήριο, τα πιο ποιοτικά να είναι τα γιαπωνέζικα. Ξέρει κάποιος κάποια σελίδα με τους κωδικούς των μοντέλων των κατασκευαστών που δείχνουν που έχει κατασκευαστεί το κάθε κομμάτι;

 

Είναι πιό εύκολο να κοιτάξεις επιτόπου το made in που αναγράφεται,γιατί κανείς δεν ξέρει τι εμπορικές πρακτικές ακολουθεί μια πολυεθνική εταιρία κάθε φορά σε κάθε προιόν της,όλα αλλάζουν πολύ εύκολα,και κάθε εισαγωγέας φέρνει και ότι θέλει.Πρέπει να ασχολειται κανείς με μία φίρμα μόνο για να μπορεί να μάθει, (και αν γίνεται) επιμέρους μυστικά σε κάθε παρτίδα .Οτι μαθαίνουμε βέβαια δεν μένει κρυφό :p

 

Ερώτηση (μάλλον χωρίς απάντηση). Υπάρχει συνεργείο εγκαταστατών κλιματιστικών που να χρησιμοποιεί για να τρυπάει ποτηροτρύπανο (αντί για καλέμι), να χρησιμοποιεί ανιχνευτές καλωδίων-μετάλλων, αλφάδια και όλα τα απαραίτητα εργαλεία, να έχει από πριν τα κατάλληλα κανάλια για την κάλυψη των σωληνώσεων και των καλωδίων και γενικά να είναι πλήρως εξοπλισμένοι και καλοί επαγγελματίες; Μπορεί να τοποθετηθεί-στηριχτεί η εσωτερική μονάδα σε κολώνα-τοιχίο από οπλισμένο μπετόν πλάτους 1,2μ;

 

Το τελευταίο απαγορεύεται αυστηρά από την πολεοδομία ,όσο και θεωρείς ότι δεν έχει βαρος κλπ,υπάρχει πάντα κίνδυνος ζημιάς.Γενικά πλέον η εγκατάσταση κλιματιστικού με τα νέα μέτρα αφορά και την πολεοδομία εδικά στο εξωτερικό μέρος να μην φαίνεται,εξέχει κλπ,κάποια στιγμή θα αρχίσει να ελέγχεται αυτό,όχι μόνο σε καταγγελία. Στα υπόλοιπα ψάχνεις γνώμες επιτόπου στον χώρο σου από τεχνικό που ξέρει το μηχάνημα που ενδιαφέρεσαι.

 

Ευχαριστώ και πάλι εκ των προτέρων και συγνώμη αν σας κούρασα με το μέγεθος του κειμένου. Ωστόσο ίσως κάποιοι συμ-forum-ίτες να έχουν παρόμοια θέματα με τα κλιματιστικά και τη χρήση τους και να βρουν απαντήσεις.

 

Είναι επίσης δύσκολο να έχει διαθέση κανείς να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις ταυτόχρονα ...και για άλλους .:wacko:

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Επειδη δεν ειμαι ευχαριστημενος απο το κλιμα που εχω,οπως εχω ξαναγραψει,αν και 21Κ,σκεφτομαι να το δω το πραγμα απο μια αλλη πλευρα,αυτην της μονωσης,και να ξεκινησω απο το ταβανι,που επηρρεαζεται απο την απο πανω βεραντα-ρετιρέ, σε ολο το μηκος του δωματιου,δηλαδη 7,5μ,και σε πλατος 2,25μ.

Το ερωτημα ειναι,θα ειναι σαφες το κερδος απο την κινηση αυτη;Και ακομη,ποσο παχος πρεπει να εχει μια εΣωτερικη μονωση,για να αποδωσει,ιδιως κατα τους θερινους μηνες;

Εννοειται,οτι η μονωση θα γινει επι ολης της επιφανειας της οροφης του δωματιου.

Ρωταω,γιατι εχω εναν προβολεα που απασχολει το μισο του περι ου ο λογος δωματιου,και που αν κατεβει χαμηλα η μονωση,θα κοβει φως απο τον τοιχο,και θα εμποδιζει γενικως την προβολη.

Καποια γνωμη;

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Link to comment
Share on other sites

@ Theodore41 : Αν κάνεις σωστή δουλειά ,θα δείς διαφορά απόδοσης .Πρέπει όμως η μόνωση να γίνει από τον πάνω όροφο γιατί από εκεί

επηρεάζεται ο χώρος σου .Περισσότερα απο τεχνικό με μελέτη :)

 

Καλημέρα Starenie,

Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν μπορούσες να διαλευκάνεις τελικά το ζήτημα του αισθητήρα. Τουλάχιστον να ξέρω τι αγόρασα και πως θα το χρησιμοποιώ αποδοτικότερα. Πάντως όσο και να έχω ψάξει σε sites του εξωτερικού, το μηχάνημα στις φωτογραφίες δεν φαίνεται να έχει "παραθυράκι" κάπου στο σώμα της εξωτερικής μονάδας. Επίσης παντού αναφέρεται πως τα μηχανήματα της σειράς (όλα τα SRK/ZK) έχουν 3 αισθητήρες. Τώρα αν εδώ στην Ελλάδα κατά παράβαση και παραβίαση κάθε λογικής, ζητήσαμε να αφαιρεθεί ένας αισθητήρας για μείωση κόστους τότε τι να πώ...Θα έχουμε μία ακόμα παγκόσμια πρωτοτυπία στην...Ανοησία.

 

Ευχαριστώ και πάλι εκ των προτέρων για όλο τον (πολύτιμο) χρόνο που αφιερώνεις για να βοηθήσεις.

 

Σε συνέχεια σε ότι αναφέραμε απο εδω και μετά http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4210282#post4210282 με βάση την απορία σου αρχικά εδω http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4205273#post4205273 .......τυχερός είσαι πήρα νέα από γνωστό πριν φύγει διακοπές, δεν ήταν υποχρεωμένος

να το κάνει και τον ευχαριστώ γι'αυτό :) Παρακάτω είναι φωτό του πίσω μέρους ενός SRK-63ZE-S1 .Δυστυχώς ΖΚ δεν έχουν κυκλοφορήσει

αρκετά να δοθεί αφορμή για φωτό σε μια εγκατάσταση.Οπως βλέπει κανείς το "κουτάκι" που δείχνει το επίσημο φυλλάδιο ,δεν υπάρχει :cry: http://img.hostedpic.com/images/92064975280031193093.jpg και http://img.hostedpic.com/images/44034428298237405538.jpg

 

Αν προσέξει κανείς καλύτερα την πρώτη φωτό προς τα πάνω,θα δεί μαζεμένο στην γωνία εσωτερικά ένα μαυρο μικρό καλώδιο ,και είναι το ίδιο που έχεις εσυ μονωμένο ,λόγω μείωσης του όγκου του εξωτερικού μηχανήματος στο ΖΚ. Παρακάτω φαίνεται καλύτερα ,και όντως μοιάζει σαν αισθητήρας ,αλλά μάλλον είναι για όρια λειτουργίας του συμπιεστή με βάση κάποιο service manual όπως μου ανέφεραν http://img.hostedpic.com/images/13422269923806702538.jpg

 

Θα υπέθετε κανείς ότι μπορεί το παραπάνω να κάνει δύο δουλειες για θεμα κόστους ή παρτίδας ,με βάση και τι αναφέραμε για την λειτουργία Αuto στο τηλεκοντρόλ .....αλλά όταν παρακάτω βλέπει κανείς το πίσω μέρος ενός Μitsubishi SRK35ZIX-S ( προηγούμενου από ιδιου με κατάλληξη ΖJX που κυκλοφορεί τώρα) που επίσης αναφέρεται στο φυλλάδιο της εταιρίας να έχει ,και όντως έχει το "κουτάκι" αριστερά κάτω της φωτό (είναι τραβηγμένη

από πάνω απο το συμπιεστή λόγω τοίχου)..... http://img.hostedpic.com/images/54952047610697735309.jpg ....καταλαβαίνει κανείς είναι μάλλον μόνο θέμα παρτίδας:cry:

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

<<<<<<<<<<<<Καλώς ήλθες στην παρέα μας Τo τι χρειάζεσαι για τον χώρο σου το κρίνει τεχνικός επιτόπου .Ιαπωνιας κλιματιστικά στα χρήματα συνολικά που διαθετεις,με ότι ζητάς, για κάλυψη του χώρου που έχεις,δύσκολο να βρείς Οπως τα περιγράφεις κοιτάς μερικές σελίδες πίσω για το http://www.skroutz.gr/s/19...m=autocomplete αν χρειάζεσαι ενα κλιματιστικό .Αν χρειάζεσαι δύο κοιτάς http://www.skroutz.gr/s/26...Y-XP12LSR.html

και http://www.skroutz.gr/s/20...-XE12NKEW.html

 

Οπως λέμε πάντα ,κάνε ένα κόπο να διαβάσεις προηγούμενες σελίδες από την μέση και μετά ,θα βρείς σίγουρα κάτι χρήσιμο στα παραδείγματα πως και γιατί επιλέγουμε κάτι .Εχουμε αναφέρει προτάσεις για όλο το εύρος χρημάτων, ,παραδείγματα από πολλούς χώρους,και σχεδόν όλα τα μοντέλα της αγοράς ή τις σειρές τους με τα υπέρ και κατά τους κλπ.Aν μετά έχεις απορίες μαζί με ότι σου πούν για τον χώρο σου επιτόπου ,εδώ είμαστε >>>>>>>>>>>>>>>

 

σε σχέση με αυτό το mitsubishi που μου λες,αυτο το panasonic(γιαπονέζικο δεν ειναι?) είναι καλύτερο? http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10098717&cmicc=skroutz

είδα κ κάτι samsung(Ναι ειναι κορεατικα απο ότι διαβασα.) 12αρια που γραφανε πολλα για φιλτρα κ τετοια. τα εχει δοκιμασει κανεις? λένε τπτ? μπορούσα π.χ να βάλω 2 τέτοια. ενα στην υπάρχουσα θέση κ ένα σε κάποιο υπνοδωμάτιο.λογικά στο κέντρο,στο δικό μου. αυτα τα δύο θα μου βγουν 1700ε αλλα δεν με πειράζει αρκέι να γίνει το σωστό. όπως δεν με πειράζει κ να δώσω 1700 αντι 1500 που αρχικα δηλωσα για ενα 245αρι. δεν θα κολλήσουμε σε 200ε.

 

τεχνικος έχει έρθει στο χώρο τότε όταν μπηκε το corona. το έχει βάλει στο διαδρομο να χτυπάει το σαλόνι που είναι κ το μεγαλύτερο δωμάτιο απο τα τρια. τότε φυσικα δεν υπήρχαν κ πολλά πολλά...

 

Μπαλκονι

----------------------------------------

| αααααα |ααααααα α|ααααααααααα|

| αα 1ααα|αααα 2αα | ααααααααααα|

| αααααα |αααααααα |ααααα3ααααα|

|ααααααα|ααααααααα|ααααααααααα|

====|ααα ==ααα === == ααααα |

αααα5αα αααααχ -->αααααααααααα |

=====| ααα|================

| ααααααααα|

| ααααααα 4|

| αααααααα |

========

1=δωματιου μωρου.

2=δικο μας

3=σαλονι.

4=κουζινα

5=μπανιο

χ=τώρα το κλιματιστικό.ενα 12αρι γιαπονέζικο corona.

α=κενο μ2

 

καμια σκεψη?

Edited by leoninegr
Link to comment
Share on other sites

Με μια περιγραφή δεν μπορεί να κρίνει κανείς τι χρειαζεσαι,μόνο επιτόπου με τεχνικό . :confused: Tο συγκεκριμένο Panasonic είναι Mαλαισίας και όλα τα Samsung Κινέζικα.Aυτά έρχονται στην Ελληνική αγορά .Αν θές Ιαπωνικό ξεφεύγεις σε τιμή και κοιτάς συνδιασμό δύο πχ από αυτά http://www.skroutz.gr/s/268925/Toshiba-Super-Daiseikai-RAS-13PAVP-E-RAS-13PKVP-E.html με φίλτρα κλπ που ζητάς. Σε προηγούμενα έχουμε αναφέρει προτάσεις για όλο το εύρος χρημάτων, ,παραδείγματα από πολλούς χώρους,και σχεδόν όλα τα μοντέλα της αγοράς ή τις σειρές τους με τα υπέρ και κατά τους κλπ για να κάνεις οποιοδήποτε συνδιασμό θες .:) Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Με μια περιγραφή δεν μπορεί να κρίνει κανείς τι χρειαζεσαι,μόνο επιτόπου με τεχνικό . :confused: Tο συγκεκριμένο Panasonic είναι Mαλαισίας και όλα τα Samsung Κινέζικα.Aυτά έρχονται στην Ελληνική αγορά .Αν θές Ιαπωνικό ξεφεύγεις σε τιμή και κοιτάς συνδιασμό δύο πχ από αυτά http://www.skroutz.gr/s/268925/Toshiba-Super-Daiseikai-RAS-13PAVP-E-RAS-13PKVP-E.html με φίλτρα κλπ που ζητάς. Σε προηγούμενα έχουμε αναφέρει προτάσεις για όλο το εύρος χρημάτων, ,παραδείγματα από πολλούς χώρους,και σχεδόν όλα τα μοντέλα της αγοράς ή τις σειρές τους με τα υπέρ και κατά τους κλπ για να κάνεις οποιοδήποτε συνδιασμό θες .:)

 

εκτος αυτου http://www.skroutz.gr/s/1910661/Mitsubishi-SRK-SRC-71ZK-S.html?from=autocomplete έχεις κάτι άλλο να προτείνεις σε 24άρι μέχρι 1700ε?

επίσης στην λίστα έχει αυτό ΜΙTSUBISHI HEAVY INVERTER SRK 71 ZK-S1 30.000 BTU ΣΕΙΡΑ Diamond... έχει διαφορα το s από το s1? είναι κάποια παγίδα?

αυτά είναι σίγουρα made in japan?

Edited by leoninegr
Link to comment
Share on other sites

Οπως περιγράφεις τι χρειάζεσαι,αυτό είναι το καλύτερο,και είναι ίδια ,κάπου λάθος περιγραφή εκεί που τα είδες .Είναι κατασκευής Ταιλάνδης.
Link to comment
Share on other sites

Οπως περιγράφεις τι χρειάζεσαι,αυτό είναι το καλύτερο,και είναι ίδια ,κάπου λάθος περιγραφή εκεί που τα είδες .Είναι κατασκευής Ταιλάνδης.

 

δηλάδή δεν παίρνω ιάπωνα μέχρι 1700ε...

τουλάχιστον αυτό το μιτσουμπίσι είναι καλύτερο απο το τουτομι 371 η τζάμπα θα δώσω 400ε παραπάνω?

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν αποδίδει ενα κλιματιστικό αφορά πολλούς παράγοντες .Αν είναι το κατάλληλο για τον χώρο μας ,αν έχει μπεί σε κατάλληλη θέση,αν έχει γίνει σωστή εγκατάσταση,και η ποιότητα του κλιματιστικου .Το συγκεκριμένο είναι Κινέζικο φασόν -Η κατανάλωση αφορά τι λένε οι οδηγίες χρήσης σχετικά και αυτά http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4113859#post4113859

 

Το σπίτι είναι σε άριστη θέση, ανατολή έχουμε απο την αριστερή μεριά του σπιτιού, δεν το χτυπάει καθόλου ήλιος λόγω και των πολυκατοικιών, δύει απο τα δεξιά όπως βγαίνουμε βεράντα... Είναι ενδιάμεσος όροφος και δε χάνει θερμοκρασία, τουλάχιστον το χειμώνα τα καλοροφέρ δεν ανάβουν για 2 μέρες και η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω απο 20, γυρνάει και ο ήλιος και το βλέπει φάτσα το χειμώνα.. Τώρα για το καλοκαίρι δεν ξέρω, πρώτη φορά βάζουμε κλιματιστικό, τώρα το δοκιμάζουμε... Σήμερα πάντως που το είχαμε όλη μέρα συνεχόμενα δεν αντέξαμε στους 18 παγώσαμε και το βάλαμε στους 25.

 

Κοίταξα το manual αλλα δεν λέει κάτι σχετικά με κατανάλωση...

 

Αν και κατάλαβα πως παίζει ρόλο η κατανάλωση, καίει πιο πολύ όταν προσπαθούμε να πετύχουμε χαμηλότερες θερμοκρασίες ενώ αν έκαιγε τις ίδιες ώρες με ρυθμισμένη υψηλότερη θερμοκρασία θα έκαιγε λιγότερο.. Τα λέω καλά;;;

 

Η ροή του αέρα παίζει ρόλο στην κατανάλωση; αν το έχω στη χαμηλή σκάλα θα κάψει λιγότερο απ'ότι στην υψηλότερη; (Δεδομένου πάντα ότι το σπίτι έχει τις προυποθέσεις να μη χάνει εύκολα θερμοκρασίες)

 

Δυστυχώς ξέχασα να ρωτήσω το κυριότερο στους ψυκτικούς που το περάσανε.

Edited by nekrosouvlaki
Link to comment
Share on other sites

Ολα όσα αναφέρεις πρέπει να τα γράφουν οι οδηγίες ή άλλα συνοδευτικά φυλλάδια ,και αφορουν και χαρακτηριστικά του μηχανήματος :)

 

δηλάδή δεν παίρνω ιάπωνα μέχρι 1700ε...

τουλάχιστον αυτό το μιτσουμπίσι είναι καλύτερο απο το τουτομι 371 η τζάμπα θα δώσω 400ε παραπάνω?

 

Σε προτρέψαμε παραπάνω να κοιτάξεις κάποια θέματα ,προτού αποφασίσεις .Υπερ και κατά μηχανημάτων έχουν ήδη αναφερθεί κατά επανάληψη :wacko:

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα σε όλους και ιδιαίτερα στον φίλο starenios

Έχω διαβάσει αρκετες απο τις σελίδες οι οποίες πλέον βέβαια ειναι παρα πολλές.

 

Θέλω να βαλω ενα 12άρι κλιματιστικο το οποίο θα χρησιμοποιείται για ψυξη αλλά και θέρμανση max 3-4 ώρες την ημέρα μέσο όρο.

Το δωμάτιο που θέλω να καλυψω ειναι 20τμ και το budget 500-600. Με ενδιαφέρει να έχει καλή απόδοση, χαμηλή κατανάλωση και να μην κανει πολυ θόρυβο. Για φίλτρα και εξτρα λειτουργίες δεν εχω ιδέα αλλά ότι περισσότερο είναι ευπρόσδεκτο.

 

Είδα αυτά τα 2:

SHARP AY-XP12LSR

Panasonic CS/CU-RE12JKE

 

Με καλυπτουν; Θα προτείνατε κάτι άλλο;

Link to comment
Share on other sites

Οπως λέμε κατά επαναληψη το τι ταιριαζει στον χώρο σου το κρίνει μόνο τεχνικός επιτόπου.:)

Θεωρητικά καλύπτεσαι με ένα καλό 12αρι όπως αυτά που διαλεξες ,αρκεί να μην έχεις απώλειες και ανάλογα που μπορεί να μπει το μηχάνημα .

Καλύτερο από τα παραπάνω είναι το Sharp και το έχουμε αναφέρει πολύ συχνά (και παραπάνω) λόγω τιμής /ποιότητας.:)

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα σε ολους.

Ειμαι σε ανευρεση κλιματιστικου για μικρο υπνοδωματιο.

Λεω να προτιμησω ενα inverter 9000 ή και 12000 btu μιας και ειναι νεας τεχνολογιες και με το σκεπτικο οτι δεν αλλαζεις καθε χρονο κλιματιστικο

το ποσο που μπορω να διαθεσω δεν ξεπερνα τα 400 ευρω

εχω κατα νου τα παρακατω αλλα θα ηθελα και την αποψη των ειδικων,καθως και αν εχετε δει καποια αλλη προσφορα η κατι αλλο να μου προτεινετε.

http://www.e-shop.gr/show_main.phtml?id=HAP.000102 (το εχω βρει και σε 9αρι)

http://www.skroutz.gr/s/398299/Fujitsu-ASYA09LKC.html?keyphrase=FUJITSU+ASYA+09+LKC

http://www.skroutz.gr/s/383519/Midea-MS9A-09HRDN1.html?keyphrase=Midea+MS9A-09HRDN1+INVERTER

Edited by Je_design
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα σε ολους.

Ειμαι σε ανευρεση κλιματιστικου για μικρο υπνοδωματιο.Λεω να προτιμησω ενα inverter 9000 ή και 12000 btu μιας και ειναι νεας τεχνολογιες και με το σκεπτικο οτι δεν αλλαζεις καθε χρονο κλιματιστικο .το ποσο που μπορω να διαθεσω δεν ξεπερνα τα 400 ευρω εχω κατα νου τα παρακατω αλλα θα ηθελα και την αποψη των ειδικων,καθως και αν εχετε δει καποια αλλη προσφορα η κατι αλλο να μου προτεινετε.http://www.e-shop.gr/show_main.phtml?id=HAP.000102 (το εχω βρει και σε 9αρι) http://www.skroutz.gr/s/398299/Fujitsu-ASYA09LKC.html?keyphrase=FUJITSU+ASYA+09+LKC http://www.skroutz.gr/s/383519/Midea-MS9A-09HRDN1.html?keyphrase=Midea+MS9A-09HRDN1+INVERTER

 

Το τι χρειάζεσαι από ισχύ στον χώρο σου θα το κρίνει τεχνικός επιτόπου :) Στα χρήματα αυτά όλα παρόμοια είναι από ποιοτητα ,και Κινέζικα.

Τo Fujitsu είναι νεο μοντέλο και αδοκίμαστο ,αλλά έχει φίρμα και υποστήριξη.Είναι παρόμοιο με αυτό http://www.skroutz.gr/s/49485/Midea-MSG-09HRDN1.html

από τον ίδιο εισαγωγέα.Προτού αποφασίσεις πήγαινε να δεις και να ρωτήσεις σε κατάστημα κλιματισμού.

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους !

Ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στα δύο - Sharp AY-XP12LSR - Sharp AY-XP12HR - είναι η μεγαλύτερη απόδοση? Με ενδιαφέρει για χρήση σε κρεβατοκάμαρα 13τμ, διπλά τζάμια συρόμενα δεκαετίας, κύρια χρήση θέρμανση. Επίσης ποια προτείνετε ως καλύτερη τοποθέτηση? Τώρα ένα Haier βρίσκεται απέναντι από το κρεββάτι με αποτέλεσμα να "καρφώνει" έτσι κατεβάζω με το χέρι την περσίδα αλλά δεν ψύχει καλά ! Τεχνικός πρότεινε τοποθέτηση πάνω και πλάγια από το κρεββάτι αλλά στη θέρμανση μήπως πάλι θα ενοχλεί? Η κατεύθυνση αέρα στα sharp είναι τόσο καλή? στο κρύο φυσάει στο ταβάνι? άρα μπορεί να μην υπάρχει θέμα? Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Το τι χρειάζεσαι από ισχύ στον χώρο σου θα το κρίνει τεχνικός επιτόπου :) Στα χρήματα αυτά όλα παρόμοια είναι από ποιοτητα ,και Κινέζικα.

Τo Fujitsu είναι νεο μοντέλο και αδοκίμαστο ,αλλά έχει φίρμα και υποστήριξη.Είναι παρόμοιο με αυτό http://www.skroutz.gr/s/49485/Midea-MSG-09HRDN1.html

από τον ίδιο εισαγωγέα.Προτού αποφασίσεις πήγαινε να δεις και να ρωτήσεις σε κατάστημα κλιματισμού.

σ'ευχαριστω για την απαντηση.

κοιτα σαν χωρος ειναι σιγουρα κατω απο 18 2m αλλα δεν εχει καλη μονωση και γι'αυτο σκευτομαι και το 12αρι.

Σιγουρα ομως ο τεχνικος ειναι αυτος που θα εχει τον τελευταιο λογο.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους !

Ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στα δύο - Sharp AY-XP12LSR - Sharp AY-XP12HR - είναι η μεγαλύτερη απόδοση? Με ενδιαφέρει για χρήση σε κρεβατοκάμαρα 13τμ, διπλά τζάμια συρόμενα δεκαετίας, κύρια χρήση θέρμανση. Επίσης ποια προτείνετε ως καλύτερη τοποθέτηση? Τώρα ένα Haier βρίσκεται απέναντι από το κρεββάτι με αποτέλεσμα να "καρφώνει" έτσι κατεβάζω με το χέρι την περσίδα αλλά δεν ψύχει καλά ! Τεχνικός πρότεινε τοποθέτηση πάνω και πλάγια από το κρεββάτι αλλά στη θέρμανση μήπως πάλι θα ενοχλεί? Η κατεύθυνση αέρα στα sharp είναι τόσο καλή? στο κρύο φυσάει στο ταβάνι? άρα μπορεί να μην υπάρχει θέμα? Ευχαριστώ!

 

Oλα αυτά τα Sharp έχουν κατεύθυνση και προς ψηλα .Για τις διαφορές έχουμε αναφέρει εδω : http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4133632#post4133632

Link to comment
Share on other sites

δηλάδή δεν παίρνω ιάπωνα μέχρι 1700ε...

τουλάχιστον αυτό το μιτσουμπίσι είναι καλύτερο απο το τουτομι 371 η τζάμπα θα δώσω 400ε παραπάνω?

 

 

τελικα κατέληξα στο http://www.skroutz.gr/s/1910661/Mitsubishi-SRK-SRC-71ZK-S.html?from=autocomplete που αρχικά μου είχες προτείνει. το ζήτησα χθες κ σημερα κιόλας ήρθαν τα παιδια κ μου το περασαν. το απόγευμα θα περάσει κ ηλεκτρολόγος για να το περάσει απευθείας στον πίνακα έτσι ώστε να το κλείνω απο εκεί όταν δεν το έχω ανοιχτώ. ευχαριστώ για τον χρόνο σου κ τις πληροφορίες.

 

υ.ς με μια πρώτη εντύπωση που είχε η γυναίκα μου όταν το σύνδεσαν για να το δοκιμάσουν(εγώ ήμουν στην δουλεία),είναι πολύ δυνατό κ θα υπερκαλύψει το σπίτι :)

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα θα μείνεις ευχαριστημένος γιατί το μηχάνημα είναι γνωστό είναι για δύσκολες χρήσεις :)

Κανει εντύπωση ότι χθες το παράγγειλες και σήμερα στο έβαλαν ,ενδεικτικό τι γίνεται στην αγορά από αναδουλειά από την κρίση :X

Για δες αν έχει τον αισθητήρα που συζητήσαμε παραπάνω σε συνέχεια (διάβασε όλες τις παραπομπές) http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4215278#post4215278

Link to comment
Share on other sites

τελικα κατέληξα στο http://www.skroutz.gr/s/1910661/Mitsubishi-SRK-SRC-71ZK-S.html?from=autocomplete που αρχικά μου είχες προτείνει. το ζήτησα χθες κ σημερα κιόλας ήρθαν τα παιδια κ μου το περασαν. το απόγευμα θα περάσει κ ηλεκτρολόγος για να το περάσει απευθείας στον πίνακα έτσι ώστε να το κλείνω απο εκεί όταν δεν το έχω ανοιχτώ. ευχαριστώ για τον χρόνο σου κ τις πληροφορίες.

 

υ.ς με μια πρώτη εντύπωση που είχε η γυναίκα μου όταν το σύνδεσαν για να το δοκιμάσουν(εγώ ήμουν στην δουλεία),είναι πολύ δυνατό κ θα υπερκαλύψει το σπίτι :)

 

leoninegr διαβαζω στο forum και οταν αναφερονται τα 63/71ze-63/71zk χαιρομαι πραγματικα που κι'αλλος κοσμος θα απολαμβανει επενδυοντας σε αυτο το κορυφαιο μηχανημα...αυτη την στιγμη το 71zk μου ειναι στο 27" και ο ανεμιστηρας στο auto.τον ενιαιο χωρο (82τμ) τον εχει κατεβασει για πλακα στους 26.7 οπως το βλεπω και μεσω διαδρομου εχει παει η δροσια σε ολο το σπιτι (167τμ).ειναι 22:28 το αναψα 21:02 με εξωτερικη θερμοκρασια 30.2" ..το μηχανημα φ-υ-σ-α-ε-ι.... αυτα καληνυχτα......:D:D:D:D:D

Link to comment
Share on other sites

το γραφω εδω για να μην την πατησει και αλλος. ΜΑΚΡΥΑ απο kelvinator. ειμαι μια βδομαδα χωρις κλιματιστικο και το σερβις δεν εψει ενημερωθει απο την αντιπροσωπεια ποτε θα παραλαβει φτερωτη. μακρυα παιδια.

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Androidoθαυμάστρια.

Link to comment
Share on other sites

τελικα κατέληξα στο http://www.skroutz.gr/s/1910661/Mitsubishi-SRK-SRC-71ZK-S.html?from=autocomplete που αρχικά μου είχες προτείνει. το ζήτησα χθες κ σημερα κιόλας ήρθαν τα παιδια κ μου το περασαν. το απόγευμα θα περάσει κ ηλεκτρολόγος για να το περάσει απευθείας στον πίνακα έτσι ώστε να το κλείνω απο εκεί όταν δεν το έχω ανοιχτώ. ευχαριστώ για τον χρόνο σου κ τις πληροφορίες.

 

υ.ς με μια πρώτη εντύπωση που είχε η γυναίκα μου όταν το σύνδεσαν για να το δοκιμάσουν(εγώ ήμουν στην δουλεία),είναι πολύ δυνατό κ θα υπερκαλύψει το σπίτι :)

Και το πηρες 1340€;

ΥΓ.

Σε τι διαφερει απο αυτο; http://www.cheaptocheap.gr/p.Mitsubishi-MSZ-GE71VA-3-CHRONIA-EGGYISI.653487.html

Και πηγαινοντας εδω,http://www.dnclima.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%9A%CE%9B%CE%99%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3/%CE%9F%CE%99%CE%9A%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%91%CE%9A%CE%9B%CE%99%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%91/MITSUBISHIHEAVY/%CE%A4%CE%9F%CE%99%CE%A7%CE%9F%CE%A5INVERTERSRKDIAMOND ,

βρηκα ενα σωρο αλλα,που πατωντας για συγκριση μεταξυ τους,δεν πηρα κανενα αποτελεσμα.

Τελικα,το συμπερασμα που εχει βγει,απο τα δικα σας ψαξιματα,ειναι αυτο που εβαλαν οι φιλοι πιο πριν;

Edited by Theodore41

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και από εμένα! Χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθεια του forum..

Λοιπόν, σκέφτομαι να βάλω δύο κλιματιστικά multi (κοινή η εξωτερική μονάδα), 9άρια στα 2 υπνοδωμάτια (12τ.μ. και 9τ.μ.).

Έχω "σχεδόν" καταλήξει στα ακόλουθα, για τα οποία χρειάζομαι συμβουλή ή αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο:

1. Panasonic CS-E9LKEW (με αντιαλλεργικό φίλτρο - μάλλον ιονιστής, αν κατάλαβα σωστά, οπότε καλύτερο φίλτρο)

2. Mitsubishi MSZ-GE25VA (θεωρητικά πιο απλό κλιματιστικό, αλλά πιο αθόρυβο, και φυσικά... Mitsubishi)

 

Με ενδιαφέρει να είναι "υγιεινό", καθότι θα είναι μέσα 3 παιδάκια, να έχει αποδοτική κατανάλωση, να είναι αθόρυβο και αξιόπιστο, και ειδικά να είναι αποτελεσματικό στη θέρμανση (βοηθητικό μεν, αλλά μπορεί και να προκριθεί στην 1η θέση...)

Οποιαδήποτε πρόταση, σύσταση ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Μη λέμε τα ίδια,για τις ερωτήσεις στα δύο τελευταία ποστ έχουμε ήδη αναφερθεί αρκετά σε προηγούμενα,καθώς μιλάμε για πασίγνωστα μηχανήματα :) Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ starenios για το input.

Ήλπιζα για μια πιο "προσωπική" άποψη, και συγκεκριμένα αν το Panasonic αξίζει (από άποψη θορύβου και οικονομίας, ιδιαίτερα για θέρμανση) σε σχέση με το πάντα αξιόπιστο Mitsubishi.

Ευχαριστώ πάλι!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...