Jump to content

Android Tablets: Σχόλια, τιμές, συγκρίσεις, εντυπώσεις


rigasnic1982
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το πρόβλημα της πεσμένης απόδοσης με τη πάροδο του χρόνου, είναι από τα σημαντικώτερα για συσκευές android.

Κανονικά έπρεπε να απασχολεί ξεχωριστό θέμα που θα έπρεπε μάλιστα να είναι και καρφωμένο πάνω πάνω για να το βλέπουν όλοι. Αφορά τους πάντες γιατί δεν υπάρχει ούτε ένα θέμα εδώ μέσα στο οποίο να μην έχω διαβάσει παράπονα για το πέσιμο της απόδοσης των μηχανημάτων. Οι διαχειριστές όμως αποφάσισαν να το θάψουν εδώ μέσα. Για να βοηθήσω λίγο την κατάσταση μάζεψα εδώ τα κυριώτερα μηνύματα (από διάφορα θέματα-νήματα) που γράφτηκαν για το πρόβλημα. Οπότε στο μέλλον αν κάποιος έχει πρόβλημα, τουλάχιστον να τον παραπέμπει όποιος το θυμηθεί, σε αυτό το μήνυμα και όχι σε 10-15 σκόρπια μηνύματα από δύο διαφορετικά θέματα (από εδώ και από το Pipo M6).

 

Ασχολούμαι με τις κινέζικες ταμπλέτες τα τελευταία 3-4 χρόνια. Αυτό το διάστημα έχουν περάσει από τα χέρια μου 4 ταμπλέτες στις οποίες άλλαξα τη ρομ με την οποία ήρθαν. Παράλληλα παρακολουθώ ανελλιπώς όλο αυτό το διάστημα και το φόρουμ. Παρακολουθώ τα θέματα για όλες τις ταμπλέτες και όχι μόνο αυτά που αφορούν τις ταμπλέτες που έχω (είχα) εγώ.

Νομίζω λοιπόν ότι η διαπίστωσή μου είναι γενική.

Με ότι ρομ και να έρθει ένα μηχάνημα ή ότι ρομ και να του φορτώσουμε εμείς, ενώ το μηχάνημα στην αρχή πετάει, όσο περνάει ο καιρός η απόδοσή του πέφτει. Και τελικά κάποιες φορές καταλήγει να σέρνεται.

Του φορτώνουμε λοιπόν απ' την αρχή μια νέα ρομ (ή και την ίδια με την οποία σέρνεται), για να ξαναγίνει αστέρι και για να ξαναρχίσει έτσι ο κύκλος ...πετάγματος-σουρσίματος.

Που οφείλεται αυτό; Μπορεί κάποιος να το εξηγήσει όσο το δυνατό πιο εκτενώς αλλά ταυτόχρονα και εκλαϊκευμένα;

Μπορεί να αποφευχθεί ή έστω να μετριαστεί αυτή η εξέλιξη;

Υποπτεύομαι ότι με τη χρήση, τα διάφορα προγράμματα που εγκαθιστούμε αφήνουν διάφορα σκουπίδια. Υπάρχει τρόπος ή εργαλεία για να ελέγξουμε αυτά τα σκουπίδια και να επαναφέρουμε το μηχάνημα στην αρχική του κατάσταση;

 

Αν και offtopic θα απαντήσω γιατί όπως πολύ σωστά αναφέρεις θα έπρεπε να αποτελεί και αυτό κριτήριο αγοράς μιας ταμπλέτας.

2 είναι οι βασικοί λόγοι.

To fragmentation και η κακής ποιότητας nand. Το fragmentantion πλέον με την έλευση του android 4.3 το αντιμετώπισε η google κάνοντας implement το TRIM. Οπότε προσωπικά ποτέ δεν θα έπαιρνα android device που να τρέχει < 4.3

Τώρα τι τσιπάκια βάζουν (nand) οι φίλοι μας οι κινέζοι δεν νομίζω να το μάθουμε ποτέ..

 

Για περισσότερες πληροφορίες 2 πολύ διαφωτιστικά link.

 

http://pocketnow.com/2013/08/06/android-trim-support

-αντιγράφω μερικά βασικά-

<Data stored on NAND flash is saved differently than on traditional hard drives. Similar to HDD storage, NAND also keeps a map of where data is stored. When you delete a file, rather than freeing up that spot for re-use, most of the time it’s simply marked as “not in use”. The data is still there, and, more importantly, the entry in the file system is still there. (We just can’t access because it’s “not in use”.) That means as you write and delete files, the file map has to get bigger, and it takes more time to find the files that you’re looking for.

TRIM essentially goes through the file records and frees up blocks that you’ve deleted by telling the controller to stop keeping track of them. Now the controller only has to keep track of the files that haven’t been deleted, which speeds things up significantly!

Unfortunately, if your device isn’t running Android 4.3, it’s unlikely that your OEM has built in TRIM support. For those of you who have new devices running Android 4.3, you’re all set — TRIM is set up and running automatically. If you’re using a device that was running a down-level version of Android and you upgraded it to version 4.3, you probably want to do a factory reset to regain your lost speed, though you shouldn’t notice any further slowdowns if you opt not to start from scratch.>

 

http://www.makeuseof.com/tag/three-steps-to-restore-your-sluggish-androids-performance/

-αντιγράφω μερικά βασικά-

<on most older Android devices you can restore performance using three steps: First, avoid filling the drive beyond 50% capacity (you can get away with 25% free space). Second, keep the drive clean of unneeded files. Third, let the device sit idle for 24 hours. If you’re lucky, this should activate its internal optimization feature>

 

Όποια ROM και να βάλεις, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: όλοι οι πυρήνες 3.0.36+ της Rockchip δεν υποστηρίζουν ftrim() για τη flash μνήμη, με αποτέλεσμα μετά από (πολλή) χρήση η flash να κατακερματίζεται. H λύση είναι αυτό που κάνει το Rockchip SDK όταν δημιουργεί τη ROM: tune2fs στο ROM image. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω βρει τρόπο - επειδή το tune2fs δεν μπορεί να τρέξει κάτω από Android Linux ελλείψει glibc - να αντιγράφω όλη τη flash image σε αρχείο για ανασυγκρότηση σε ένα PC.

 

Προσπαθούν στο Radxa Project να κάνουν port την πλατφόρμα σε νεώτερο πυρήνα (mainline 3.10), αλλά και εκεί υπάρχουν θέματα με τη flash λόγω του κλειστού οδηγού rkflash/rknand.

 

Τα RK3288 με πυρήνα 3.10 δεν έχουν τέτοια θέματα επειδή υποστηρίζουν ftrim().

 

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, η υποβάθμιση της απόδοσης με το χρόνο, οφείλεται σε κατακερματισμό της flash και γίνεται μόνο σε rockchip μηχανήματα.

Τι γίνεται σε μηχανήματα με άλλους επεξεργαστές; Πχ intel, mtk;

Αυτά είναι ότι είναι, από αρχής μέχρι τέλους;

Καλή η rockchip, μας έφερε φτηνά και καλά μηχανήματα. Αλλά μήπως ήρθε ο καιρός να πάμε γι' άλλα;

 

Οτιδήποτε τρέχει πυρήνα Linux >=3.7.0 υποστηρίζει ftrim() άρα δεν έχει θέματα κατακερματισμού της flash.

Τα RK3288 τρέχουν 3.10, άρα είναι OK.

Δεν ξέρω για τα Intel, τα AllWinner είναι σε 3.3 κολλημένα, άρα θα έχουν και αυτά θέματα.

 

Ένας αποτελεσματικός τρόπος να γίνει trim της flash, είναι ο ακόλουθος: παίρνουμε Nandroid backup όλη τη flash (με κάποιο από τα CWM ή TWRP) σε εξωτερική SD, κάνουμε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (με την επιλογή να διαγραφεί και η εσωτερική SD) και αφού το tablet κάνει την πρώτη του εισαγωγή στο Android, επαναφέρουμε το backup.

 

Μερικές φορές είναι τόσο απλά τα πράγματα, αρκεί να το σκεφθείς... Ευχαριστούμε! :)

edit: με την ευκαιρία έκανα ένα "φρεσκάρισμα", συνολική διάρκεια ~30 λεπτά, και το μηχανάκι ξαναπετάει! Ως γνωστόν με αυτόν τον τρόπο η ταμπλέτα είναι ακριβώς όπως πριν, εφαρμογές, εικονίδια, widgets...

 

To ίδιο φαντάζομαι γίνεται και με το Titanium backup. Έτσι δεν είναι;

Και μια κρίσιμη ερώτηση. Ξέρει κανείς αν με το backup σώζονται τα δεδομένα από ένα παιχνίδι που λέγεται minecraft; Γιατί έτσι και χαθούν, θα με σκοτώσει η κόρη μου!

 

Ναι, αλλά με το Titanium το tablet δεν επανέρχεται 100% όπως πριν.

Δεν ξέρω τι σώνει και αν το Titanium τα διατηρεί, το Nandroid/CWM/TWRP όμως τα διατηρεί.

 

Δύο τρεις παρατηρήσεις από την εμπειρία που είχα ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές:

1. Το factory reset με διαγραφή της nand που προτείνει ο frontier, έκανε το μηχάνημά μου σαν καινούργιο

2. Το nandroid backup για το σώσιμο των εφαρμογών και των δεδομένων τους, σας προτείνω να το κάνετε μόνο μέσα από το recovery του μηχανήματός σας. Στο recovery μπαίνετε με συνδυασμό πλήκτρων. Και να αποφύγετε διάφορες εφαρμογές του play που ισχυρίζονται ότι κάνουν nandroid backup. Εγώ χρησιμοποίησα το "online nandroid backup" (από το play), και μου αντέγραψε μόνο τις μισές εφαρμογές, και από αυτές τις μισές μόνο το 1/4 μπόρεσαν να γίνουν restore. Πανωλεθρία δηλαδή.

3. Υπάρχουν στο play εφαρμογές που υπόσχονται ότι κάνουν trim τις flash σε μηχανήματα με android μικρώτερο από το 4.3 με το οποίο υποτίθεται ότι λύνεται το πρόβλημα. Πχ το LagFix (fstrim) Free. Με αυτά που διαβάζω στα σχόλια, και μετά το κάζο που έπαθα με το online nandroid backup, είμαι επιφυλακτικός.

Και έχω και μια απορία. Κυκλοφορούν διάφορες ρομ με android 4.4, για μηχανήματα με kernel 3.0 (πχ Pipo M6Pro). Τι γίνεται; Αυτές οι ρομ έχουν λυμένο το πρόβλημα του trim ή δεν είναι τελικά πρόβλημα έκδοσης του android, αλλά πρόβλημα έκδοσης του kernel; Ή συνδυασμός και των δύο;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Χμ ναι, να το ανοίξεις, να βρεις ποια είναι η nand (αν δεν είναι shielded / κολλημένο shielded) και να ρίξεις μετά μια προσευχή μπας και σου βγάλει ο Γούγλης κάτι σχετικό με το revision, version, whatever βρεις να γράφει επάνω του το ολοκληρωμένο. Πες μου πόσοι στους 100 θα βγάλουν άκρη.

 

Και στην τελική δεν θα έπρεπε να με νοιάζει τι βάζει ο κάθε κατασκευαστής, θέλω απλά όταν πληρώνω top specs να παίρνω και top hardware. Νομίζω ξεφύγαμε πολύ βέβαια ;)

 

Καλα,απο αυτους τους 100 που λες,ειμαι σιγουρος οτι αν τους ρωτησεις τι ειναι η nand,οι 99 δεν θα ξερουν.Απο την αλλη μιλωντας παντα για το v975m,το αγορασα περιπου 140€.Σε διαβεβαιωνω οτι οταν το πληρωνα,το μονο που δεν ειχα στο μυαλο μου ειναι οτι πληρωνα top hardware.Προς μεγαλη μου εκπληξη ομως οταν το ανοιξα,ειδα LG οθονη,Hynix μνημες,Realtek τσιπακι για ηχο και πραγματικα αριστη ποιοτητα κολλησεων στην πλακετα.Τεσπα,ξεφυγαμε οπως πολυ σωστα ειπες.

Link to comment
Share on other sites

Εχει κανεις αποψη για το ταμπλετ που δινει το carrefour σε προσφορα παρασκευη κ σαββατο;

f&u quadcore 10.1 στα 1.6 νομιζω ελεγε 75 ευρω

Link to comment
Share on other sites

Αρκετά καλή προσφορά φαίνεται. Αν βλέπαμε και περισσότερες λεπτομέρειες θα ήταν ακόμα καλύτερα.

http://www.carrefour.gr/dayoffer.aspx?a_id=184

 

Για τις ίντσες προσωπικά το θεωρώ ιδανικό για καθημερινή χρήση. Παλαιότερα που είχα 7" με κούραζε.

Link to comment
Share on other sites

το καλοκαιρι επεσε ενα τετοιο στα χερια μου... για την χρηση που το ηθελε η κοπελα ηταν μια χαρα... για ιντερνετ και καμια ταινια... 99ευρω το ειχε παρει... αλλα επειδη ειχα το δικο μου μαζι μου δεν εδωσα και μεγαλη σημασια στα χαρακτηριστικα του...
Link to comment
Share on other sites

Εχει κανεις αποψη για το ταμπλετ που δινει το carrefour σε προσφορα παρασκευη κ σαββατο;

f&u quadcore 10.1 στα 1.6 νομιζω ελεγε 75 ευρω

 

 

ειναι το μοντελο F&U ΕΤΒ1063 με android 4.4.2

 

https://www.facebook.com/CarrefourMarinopoulosGR/photos/a.420188884671018.92506.416207085069198/809591362397433/?type=1&theater

Link to comment
Share on other sites

ας είχε 2 γιγα ραμ και ας το έδινε και εκατό ρε γμτ!

 

ας είχε και καλύτερη ανάλυση οθόνης και ένα ηλεκτρικό μάτι να φτιάχνουμε καφέ και βλέπουμε...

φιλε μου το tablet είναι τσάμπα 75 ευρώ, και το 1gb ram υπεραρκετό για kitkat, ποιος είδε βελτίωση με τα 2gb ram σε kitkat? εγώ δε βλέπω καμιά θεαματική διαφορά (jiatsu g4s 2gb ram octa), όπως ας πούμε στα windows που και με μόνο 1 gb επιπλέον (από 2gb σε 3) φαίνεται η βελτίωση.

πήρανε φίλοι 2 κομμάτια και μου τα φέρανε για στήσιμο, είναι μια χαρά, καλή μπαταρία, άψογο λειτουργικό και με play, εξαιρετικό touch, λίγο η ανάλυση οθόνης τα χαλάει όμως έλεος μιλάμε για 75 ευρώ (έχω δει 10άρια με θεωρητικά μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης όμως πιο θαμπές στο μάτι), όσοι δεν έχετε δυνατότητα για hi-end επιλογές το συστήνω ανεπιφύλακτα, και από κίνα δε θα βρείτε κάτι καλύτερο με 75 ευρώ

 

ακριβώς ίδιο μοντέλο, οι διαφορές ότι είναι άσπρο όχι ασημί και χωρίς θήκη στη συσκευασία και με 4.4 kitkat όχι 4.2 όπως στο video

antutu 21500

Edited by giorgoslekkas
Link to comment
Share on other sites

ας είχε και καλύτερη ανάλυση οθόνης και ένα ηλεκτρικό μάτι να φτιάχνουμε καφέ και βλέπουμε...

φιλε μου το tablet είναι τσάμπα 75 ευρώ, και το 1gb ram υπεραρκετό για kitkat, ποιος είδε βελτίωση με τα 2gb ram σε kitkat? εγώ δε βλέπω καμιά θεαματική διαφορά (jiatsu g4s 2gb ram octa), όπως ας πούμε στα windows που και με μόνο 1 gb επιπλέον (από 2gb σε 3) φαίνεται η βελτίωση.

πήρανε φίλοι 2 κομμάτια και μου τα φέρανε για στήσιμο, είναι μια χαρά, καλή μπαταρία, άψογο λειτουργικό και με play, εξαιρετικό touch, λίγο η ανάλυση οθόνης τα χαλάει όμως έλεος μιλάμε για 75 ευρώ (έχω δει 10άρια με θεωρητικά μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης όμως πιο θαμπές στο μάτι), όσοι δεν έχετε δυνατότητα για hi-end επιλογές το συστήνω ανεπιφύλακτα, και από κίνα δε θα βρείτε κάτι καλύτερο με 75 ευρώ

 

ακριβώς ίδιο μοντέλο, οι διαφορές ότι είναι άσπρο όχι ασημί και χωρίς θήκη στη συσκευασία και με 4.4 kitkat όχι 4.2 όπως στο video

antutu 21500

 

Καλά τα παραλες.

Έχει τεράστια διαφορά το 1gb Ram με τα 2.

Το ίδιο είναι να σου μένουν ελεύθερα 300-400mb με 1000+?

ONEPLUS 6 64gb: rooted, Elemental kernel

NEXUS 4 16gb: Stock 5.0.1/Rastapop 5.0.2, Hell core b69L

Cube iwork 10 tablet 64gb: Win 10/Android 5.1

Tv Box CS968:RK3188, 4 Core 1.6ghz, 4 core VGA, 2GB Ram, Geass custom Rom

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχουν διάφορα τα 1 με 2 γιγα?

Οτι θέλετε λέτε ορισμένοι και θα πάρετε και άλλους στον λαιμό σας.

Εκτός αν μιλάτε για οταν το tablet είναι κλειστό.

Link to comment
Share on other sites

το πρωτο και το τριτο τα εχουν ολα με το πρωτο να μοστραρει με cpu intel

και το τριτο με μπαταρια κτηνος σε σχεση με οποιοδηποτε ταμπλετ

το δευτερο μοστραρει με ισχυροτερο cpu αλλα κυριως με ισχυροτερη gpu χωρις ομως να εχει 3g,gps

τα περι μεγαλυτερης μπαταριας και ισχυροτερων χαρακτηριστικων μεμονομενα εχουν να κανουν με νουμερα οπου αποσκοπουν στην εγερση των καταναλωτικων μας ενστικτων οποτε θεωρω οτι το ταμπλετ οπου βρισκεται πιο κοντα στην χρυση τομη ειναι το πρωτο

http://www.tinydeal.com/teclast-x98-air-3g-97-android-44-z3736f-3g-tablet-phone-p-137122.html?sk=35732952kH

Link to comment
Share on other sites

το πρωτο και το τριτο τα εχουν ολα με το πρωτο να μοστραρει με cpu intel

και το τριτο με μπαταρια κτηνος σε σχεση με οποιοδηποτε ταμπλετ

το δευτερο μοστραρει με ισχυροτερο cpu αλλα κυριως με ισχυροτερη gpu χωρις ομως να εχει 3g,gps

τα περι μεγαλυτερης μπαταριας και ισχυροτερων χαρακτηριστικων μεμονομενα εχουν να κανουν με νουμερα οπου αποσκοπουν στην εγερση των καταναλωτικων μας ενστικτων οποτε θεωρω οτι το ταμπλετ οπου βρισκεται πιο κοντα στην χρυση τομη ειναι το πρωτο

http://www.tinydeal.com/teclast-x98-air-3g-97-android-44-z3736f-3g-tablet-phone-p-137122.html?sk=35732952kH

επειδή κάποτε είχα διαβάσει ότι κάποια ταμπλετ που είχαν ενσωματωμένο 3g ακόμα και εάν ΔΕΝ έβαζες σιμ μέσα είχαν battery drain, ισχύει τελικά αυτό η όχι; εγώ βασικά θα ενδιαφερομουν για το teclast γιατί δεδομένα θα δίνω από το κινητό μου άρα δεν χρειάζομαι το 3g. αλλά εάν έχει μειωμένη διάρκεια η μπαταρία ακόμα και χωρίς σιμ δεν θέλω να το ρισκάρω.

υπάρχει αντίστοιχο σαν το πρώτο που λες της ίδιας εταιρείας χωρίς όμως 3g ;

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λες για battery drain, είχε αναφερθεί για το Pipo M9 Pro 3G.

Δεν ισχύει όμως παντού. Εγώ που έχω το Pipo M6 Pro 3G δεν έχω τέτοιο πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Οσοι παρελαβαν το Teclast θα κάνουν κανενα review??

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχουν διάφορα τα 1 με 2 γιγα?

Οτι θέλετε λέτε ορισμένοι και θα πάρετε και άλλους στον λαιμό σας.

Εκτός αν μιλάτε για οταν το tablet είναι κλειστό.

 

φιλε μου έχω το JIAYU G4S με 2gb ram octacore και το CHUWI VX8 3G με 1gb ram και Intel Z3735G Quad-Core 1.83GHz, antutu 33000 έναντι 30500, στη πράξη όμως το CHUWI πάει πιο σφαίρα στα πάντα, ξεζιπαρίσματα εκκίνηση multitasking παιχνίδια επεξεργασία εικόνας κλπ κλπ, για απόκριση στο gps δε το συζητώ, σφαίρα εκκίνηση υπολογισμούς επανυπολογισμούς το chuwi του 1 gb ram, μιλάμε δίπλα δίπλα τα test καλύτερο σε όλα το CHUWI.

Θυμήσου ότι μιλούσαμε για το tablet των 75 ευρώ με 1gb ram που απευθύνεται σαφώς για απλούς χρήστες, προσπάθησε να μην επηρεάζεις κόσμο και να τον παίρνεις στο λαιμό σου κάνοντας τους να πιστέψουν ότι η πανάκεια των android είναι η ram άρα πρέπει να δώσουν 400+ για tablet ειδάλλως με 1 gb ram να το πετάξουν οι απλοί χρηστες facebook youtube googlαρίσματα και τα συνηθισμένα

Επειδή λογικά πρέπει να ισχύει ότι τα 2 gb ram αποκρίνονται καλύτερα μπορείς να μου υποδείξεις πως μπορώ να το δω στην πράξη? τι πρέπει να κάνω για να γονατίσει το CHUWI μου με το 1gb, με τι εφαρμογή? μη μου αναφερθείς σε micro-seconts και χαζολεπτομέρειες των hi teck περιοδικών

Στα windows όπως είπα μια απλή επεξεργασία εικόνας ακόμη και με απλό άνοιγμα φακέλων αισθάνεσαι την διαφορά από τα 2 στα 4gb,

Προσωπικά θα αντάλλαζα το επιπλέον 1 gb ram του G4S με την ομαλότητα χρήσης του gps που έχω στο CHUWI VX8 3G INTEL για παράδειγμα, ίσος σε κάποια μηχανήματα με αδύνατο cpu να βελτιώνει την κατάσταση η ram, προσωπικά σε android οκταπύρηνα και τετραπύρηνα θηρία με intel δε μπορώ να δω αυτή την τεράστια όπως υπονοείς διαφορά, το ίδιο παίζουν είτε με 1 είτε με 2gb, όπως στο pc μου όταν πήγα από τα 8 στα 16gb ram (cpu 2500k ψιλοπουσαρισμένο) δεν είδα καμία ουσιαστική διαφορά νομίζω ισχύει το ίδιο και στα android 4, τώρα με την έλευση του android 5 ίσως και να χρειάζονται τα 2gb,

Edited by giorgoslekkas
Link to comment
Share on other sites

Δε μπορεις να γενικευσεις αυτο το συμπερασμα που εβγαλες, απο τα συγκεκριμενα στα παντα. Και εμενα το ταμπλετ ειναι διπυρηνο με 2Gb Ram και το κινητο 4πυρηνο με 1 Gb Ram, το ταμπλετ δεν κανει reload καμια εφαρμογη, παιζει ολα τα παιχνιδια smooth χωρις κανενα κολλημα και γενικα ειναι πιο καλο στο multitasking. To κινητο εκκινει την εφαρμογη πιο γρηγορα, αλλα κλεινει καθε προηγουμενη εφαρμογη και την ξανανοιγει ακομα και χωρις να μεσολαβησει ώρα απο το κλεισιμο και οπου χρειαζεται μνημη, πχ εναλλαγη φακελων φωτογραφιων και Multitasking αστα να πανε.

2Gb με τα χιλια απο μενα

Edited by Roid_rage

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Link to comment
Share on other sites

giorgoslekkas

νομίζεις οτι θα με πείσεις οτι είναι το ίδιο το 1 με τα 2γιγα .

Εμείς δηλαδή δεν βλέπουμε τι γίνετε μπροστά μας δεν έχουμε κινητά και ταμπλετ?

Εξακολουθείς να προσπαθείς να πείσεις τον κόσμο να πάρει 1 γιγα αντί να δώσει 40 ευρώ παραπάνω και να πάρει κάτι καλό με 2 γιγα που θα αντέξει ΛΙΓΟ παραπάνω στον χρόνο και δεν θα πετάξει τα λεφτα του κοιτάζοντας μια οθόνη που δεν αποκρίνεται /έχει lag?

Η νομίζεις οτι αγόρασαν ταμπλετ για να έχουν ενα tab ανοιχτό?

Link to comment
Share on other sites

Ίσως για παλιότερες ή πιο απλές εφαρμογές το 1 gb είναι αρκετό.

Για να έχεις όμως full multitasking με πολλά παράθυρα ανοιχτά και να τρέχουν όλα σφαίρα, θες απαραίτητα 2 gb

 

Δεν είναι τυχαίο που πλέον όλα τα κορυφαία μοντέλα βγαίνουν με 3gb . Η μνήμη χρειάζεται.

ONEPLUS 6 64gb: rooted, Elemental kernel

NEXUS 4 16gb: Stock 5.0.1/Rastapop 5.0.2, Hell core b69L

Cube iwork 10 tablet 64gb: Win 10/Android 5.1

Tv Box CS968:RK3188, 4 Core 1.6ghz, 4 core VGA, 2GB Ram, Geass custom Rom

Link to comment
Share on other sites

Δε μπορεις να γενικευσεις αυτο το συμπερασμα που εβγαλες, απο τα συγκεκριμενα στα παντα. Και εμενα το ταμπλετ ειναι διπυρηνο με 2Gb Ram και το κινητο 4πυρηνο με 1 Gb Ram, το ταμπλετ δεν κανει reload καμια εφαρμογη, παιζει ολα τα παιχνιδια smooth χωρις κανενα κολλημα και γενικα ειναι πιο καλο στο multitasking. To κινητο εκκινει την εφαρμογη πιο γρηγορα, αλλα κλεινει καθε προηγουμενη εφαρμογη και την ξανανοιγει ακομα και χωρις να μεσολαβησει ώρα απο το κλεισιμο και οπου χρειαζεται μνημη, πχ εναλλαγη φακελων φωτογραφιων και Multitasking αστα να πανε.

2Gb με τα χιλια απο μενα

 

αμα δεις στο θεμα Lgl9ii θα δεις το κινητο με 800τοσο ram και εκλεινε μεχρι και τον launcher γιατι δεν ειχε μνημη.Απο τοτε που κανανε καμποσοι downgrage απο την κιτκατ το κινητο σταματησε να Lagαρει ara δεν εχει να κανει με το ποση μνημη εχει αλλα με το πως την διαχεριζεται.

Αν δεν πιστευεις μπες στο θεμα και ρωτα.

 

Ίσως για παλιότερες ή πιο απλές εφαρμογές το 1 gb είναι αρκετό.

Για να έχεις όμως full multitasking με πολλά παράθυρα ανοιχτά και να τρέχουν όλα σφαίρα, θες απαραίτητα 2 gb

 

Δεν είναι τυχαίο που πλέον όλα τα κορυφαία μοντέλα βγαίνουν με 3gb . Η μνήμη χρειάζεται.

 

αφου μεχρι στιγμης οι περισοτερες εφαρμογες δεν θελουν πανω απο 1gb για να τρεξουν (για να μην πω ολες) δεν το βρισκω και εγω απαραιτητο για 2gb.Ισως αν εκανε 20€ παραπανω η ηταν δωρεαν να το συζηταγαμε.Του χρονου ισως ειναι αναγκαιο.

Τωρα για τα κορυφαια μοντελα,καποιος πρεπει να τα αγορασει.

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος
Link to comment
Share on other sites

giorgoslekkas

νομίζεις οτι θα με πείσεις οτι είναι το ίδιο το 1 με τα 2γιγα .

Εμείς δηλαδή δεν βλέπουμε τι γίνετε μπροστά μας δεν έχουμε κινητά και ταμπλετ?

Εξακολουθείς να προσπαθείς να πείσεις τον κόσμο να πάρει 1 γιγα αντί να δώσει 40 ευρώ παραπάνω και να πάρει κάτι καλό με 2 γιγα που θα αντέξει ΛΙΓΟ παραπάνω στον χρόνο και δεν θα πετάξει τα λεφτα του κοιτάζοντας μια οθόνη που δεν αποκρίνεται /έχει lag?

Η νομίζεις οτι αγόρασαν ταμπλετ για να έχουν ενα tab ανοιχτό?

 

δε προσπαθώ να πίσω κανένα ειδικά ειδήμονες όπως εσύ, είπα δεν βλέπω ουσιαστική διαφορά, δεν βλέπω θεαματική διαφορά όπως στα pc, διευκρίνισα ότι πιθανόν με αδύνατο cpu η επιπλέον ram ίσος δείχνει την αξια τις. Προσγειωθείτε πότε είπα ότι είναι το ίδιο το 1 και το 2?,

και για να το τελειώνουμε, η όλη κουβέντα άρχισε από το tablet των 75 ευρώ που κάποιοι το απορρίπτανε λόγο 1gb ram!!!!, ε λοιπόν εγώ το πλήρωνα 30-40 ευρώ επιλέον αυτό το tablet εάν είχε καλύτερη οθόνη κίας ήτανε με 1gb ram, λειτουργούσε τέλεια very smooth σε όλα, η οθόνη του ήταν η αχίλλειος πτέρνα του όχι η ram.

Σαφώς μεγαλύτερη ram, καλύτερο cpu, καλύτερη κάρτα γραφικών, καλύτερο αποτέλεσμα, εσείς δώστε προτεραιότητα στη ram εγώ δίνω προτεραιότητα στο cpu ο καθένας διαβάζει και κρίνει, βρες ένα μονοπύρηνο με 2 gb ram και σύγκρινε το με ένα τετραπύρινο με μισό gb ram και δες πιο παίζει καλύτερα, (μονοπύρηνο-τετραπύρινο εννοούμε δυνατό αδύνατο cpu για να απλοποιήσουμε την κουβέντα, το ξέρω ότι υπάρχουν διπύρηνα cpu δυνατότερα από τετραπύρινα)οκ? το διευκρινίζω μη βρείτε ευκαιρία για καινούργια αντιπαράθεση για τα cpu τώρα, δεν είμαι κορόιδο να μου δίνουν δυο και να θέλω ένα, το ξαναλέω όσο πιο πολύ τόσο πιο καλά.

Αποψη μου όμως ότι και με 1gb ram στο KITKAT όλα δουλεύουν μια χαρά, ειδικά για τον μέσο χρήστη.

Παιχνίδια δε πολύ παίζω εκτός κάτι υπέρ απλά, σε εφαρμογές greekwpa sygic κ.α. ταυτόχρονη εκκίνηση, στο CHUWI μου με 1 gb ram ανοίγουν γρηγορότερα και καλκουλάρουν γρηγορότερα κάποια δευτερόλεπτα, ξανά και ξανά νικητής βγαίνει πάντα το CHUWI έναντι του 2gb GS4, δε μου δείχνει καμιά αδυναμία λόγο λίγης ram ούτε σε multitasking, τώρα εάν ψιλό λαγκάρει ανεπαίσθητα, η κλείνει εφαρμογές στο παρασκήνιο και τέτοια δε θα πάθω και ψυχολογικά.

Nαι θα έδινα 10 το πολύ 15 ευρώ επιπλέον για 2gb ram, 40 ευρώ επιπλέον για το CHUWI VX8 3G μόνο και μόνο για τι ram εγω δεν τα έδινα, θα πήγαινα σε άλλο μοντέλο με επιπλέον πλεονεκτήματα εκτός τις εξαιρετικής ram, το πήρα 120-130ευρώ, στα 170ευρώ έχει καλύτερα tablets από το CHUWI μου,

Και για να τελειώνω, την άποψη μου δεν την δημοσιεύω για τους Gynius χρήστες που ψάχνουν γωνία στο δεκάρικο, ερωτευμένους με το antutu και τα αλλα συναφί προγράμματα, κυνηγούς τις τεχνολογίας κλπ, αυτοί τα ξέρουν τα γράμματα.

Το 99% των χρηστών δε ξέρουν τι είναι το ram και το vam και το multitasking, κάτι youtubes και σερφαρίσματα κάνουν, δε χρειάζεται να τους τρομοκρατούμε ότι θα πετάξουν το καινούργιο τους tablet εάν δεν έχει 2gb ram, και τα δικά σας πέρυσι 1gb ram είχανε και καμαρώνατε, πριν μερικούς μήνες το 1gb ήτανε θεός στο android OS, και τα μηχανάκια με 2 gb στα 300 ευρώ....

Tέλος πάντων περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Ας ξανά γυρίσουμε στο θέμα του forum για κανένα αξιοπρεπές tablet, ψάχνω και εγώ κάτι γύρο στα 150 άντε 170 ευρώ μιάς και το CHUWI κατασχέθηκε από την σύζυγο, είχα το x98 air κατά νου αλλά με ψιλό απογοητεύσανε τα σχόλια,

καλή συνέχεια

Edited by giorgoslekkas
Link to comment
Share on other sites

Είναι όντως ενδιαφέρον, και πράγματα που καλό είναι να ξέρουν αυτοί που θέλουν να αγοράσουν κινητά, γιατί βλέπω κόσμο να πηγαίνει τυφλά για specs και όχι για ουσία. Όμως ας είναι συζήτηση και όχι τσακωμός και εξυπνάδες. Όποιος ξέρει (ή νομίζει ότι ξέρει περισσότερα) από κάποιον άλλον, δεν χρειάζεται αυτομάτως να παίρνει το εξυπνακίστικο ειρωνικό στυλάκι και να μειώνει, αλλά μπορεί απλά να λέει την άποψη του. Ας σταματήσουμε την διαμάχη και ας συνεχίσουμε την κουβέντα στο θέμα μας... Android Tablets: Σχόλια, τιμές, συγκρίσεις, εντυπώσεις
Link to comment
Share on other sites

Ας ξανά γυρίσουμε στο θέμα του forum για κανένα αξιοπρεπές tablet, ψάχνω και εγώ κάτι γύρο στα 150 άντε 170 ευρώ μιάς και το CHUWI κατασχέθηκε από την σύζυγο, είχα το x98 air κατά νου αλλά με ψιλό απογοητεύσανε τα σχόλια,

καλή συνέχεια

Πρώτα από όλα ίσως να μην διάβασα αρκετά πίσω για να καταλάβω που προτείνεις και τι προτείνεις, είδα το 1 γιγα και τσίνησα γιατί το είδα κάπως απόλυτα γραμμένο..

 

Σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ μαζί σου απλά αν δεν ξέρεις ακριβώς την περίπτωση δεν προτείνεις ποτέ κατά την γνώμη μου να πάρει κάποιος 1 γιγα ραμ.

Εγώ είχα και έχω κινητά με 1 γιγα και εκτός από την χρήση το βασικότερο είναι το πόσο "καθαρό" είναι το λειτουργικό.

Άρα ξέροντας την χρήση μπορείς να προτείνεις κάποιες "καθαρές" συκευες που θα παίζουν smooth multitasking με 1 γιγα.

Αυτό είναι το βασικότερο για να επαρκεί το 1 γιγα.. τέλος και φαντάζομαι ότι συμφωνείς με το παραπάνω.

 

Στο θέμα μας όπως λες και οπως λέει ο φίλος απο επάνω.

Σκεφτόμουν και εγώ για το x98 air 3g 2,16 γιατί λες ότι δεν... τι σχόλια διάβασες?

Εγώ το βλέπω αρκετά πλήρες.

Ίσως να του λείπει η εγγραφή 4κ..αλλά τα έχει όλα...?

 

Να πω εδώ οτι θα ήθελα κάτι μεγαλύτερο από 10 ίντσες αλλά δεν έχω βρει.

Αν έχει κάποιος κάτι στο νου του ας μιλήσει.

Edited by drdedus
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...