Jump to content

Ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ


NIKOS PARTY
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ΤΑ ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ απο την ΕΡΤ

http://www.ert.gr/ertae/ert_digital/

 

[imgalign=right]http://www.ert.gr/ertae/images/psifiaki.gif[/imgalign]Η ΕΡΤ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ

 

Με τρία νέα πιλοτικά Προγράμματα εισέρχεται η ΕΡΤ στην Ψηφιακή Εποχή. Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση πρωτοπόρος και στις νέες τεχνολογίες, ανταποκρίνεται στις μεγάλες προκλήσεις της τηλεοπτικής βιομηχανίας και τις αλλαγές που επιβάλλει η ψηφιακή τεχνολογία, με ένα νέο τηλεοπτικό προϊόν, νέα προγράμματα και, σύντομα, πολλαπλές χρηστικές υπηρεσίες που μπορούν να αλλάξουν καθοριστικά τα δεδομένα στην καθημερινότητα των τηλεθεατών.

 

ΤΑ ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

 

Η ΕΡΤ, αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή εμπειρία, ως μέλος της EBU, αναλαμβάνει το εγχείρημα της εισαγωγής της ελληνικής τηλεοπτικής βιομηχανίας στην Ψηφιακή Εποχή, εκπέμποντας σήμα με την τεχνολογία της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης (DTT). Η μετάβαση της ΕΡΤ από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση θα γίνει τα επόμενα χρόνια σταδιακά και κατά περιφέρεια. Ορόσημο και επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάργηση σ' όλη την κοινοτική επικράτεια της εκπομπής αναλογικού σήματος και την καθολική εφαρμογή της τεχνολογίας της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης είναι το 2012.

 

Η μετάδοση των τριών πιλοτικών ψηφιακών προγραμμάτων θα αρχίσει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2006.

 

Το κάθε κανάλι θα εκπέμπει κατά το πιλοτικό στάδιο, που θα διαρκέσει περίπου ένα με δύο χρόνια, νέο πρόγραμμα, 6-10 ώρες ημερησίως. Το πρόγραμμα αυτό θα επαναλαμβάνεται σε όλο το 24ωρο. Σταδιακά θα προστίθενται και στα τρία πιλοτικά κανάλια νέες εκπομπές και νέο πρόγραμμα. Στόχος, τα επόμενα δύο χρόνια όλο το πρόγραμμα να αποτελείται από νέες παραγωγές.

 

Τα τρία πιλοτικά ψηφιακά κανάλια θα χρηματοδοτηθούν από τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ Α.Ε., η λήψη του σήματός τους θα είναι ελεύθερη (free-to-air), δε θα προβάλλουν διαφημίσεις και το πρόγραμμά τους θα είναι διαφορετικό από αυτό της ΝΕΤ, της ΕΤ1 και της ΕΡΤ3.

 

 

ΤΑ ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

 

"ΠΡΙΣΜΑ +"

 

Πιλοτικό πρόγραμμα με περιεχόμενο αποκλειστικά για τα άτομα με αναπηρία (ΑΜΕΑ), που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με προβλήματα ακοής, όρασης, κινητικής αναπηρίας κλπ. να παρακολουθήσουν ψυχαγωγικά, ενημερωτικά προγράμματα, χρηστικές εκπομπές και σύντομα δελτία ειδήσεων. Το πρωτογενές πρόγραμμα, επειδή δεν υπάρχει ανάλογη υποδομή στην ΕΡΤ, θα είναι παραγωγή εξειδικευμένης ιδιωτικής εταιρίας υπό τον έλεγχο και την εποπτεία της ΕΡΤ.

 

"ΣΙΝΕ +"

 

Πιλοτικό πρόγραμμα ψυχαγωγικού περιεχομένου, που θα περιλαμβάνει ταινίες, ντοκιμαντέρ και επιλεγμένες σειρές από το αρχείο της ΕΡΤ. Θα περιλαμβάνει επίσης, ειδικές ζώνες με παιδικά προγράμματα και θεματικές εκπομπές.

 

"ΣΠΟΡ +"

 

Πιλοτικό πρόγραμμα ποικίλου περιεχομένου με πολλές αθλητικές εκπομπές και προβολή αθλημάτων που δεν είναι ευρέως διαδεδομένα. Επίσης, θα μεταδίδει ενημερωτικά προγράμματα, μουσικές εκπομπές και ειδήσεις που θα παρουσιάζονται με νέα αισθητική και γραφικά.

 

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

 

ΕΚΠΟΜΠΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ

 

Η πειραματική εκπομπή ψηφιακού σήματος θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο 2006 στην Αττική. Από τον Μάρτιο, τουλάχιστον το 65% του ελληνικού πληθυσμού θα έχει τη δυνατότητα ελεύθερης λήψης ψηφιακού προγράμματος από πέντε πομπούς επίγειας ψηφιακής μετάδοσης της ΕΡΤ. Η εκπομπή των πιλοτικών ψηφιακών προγραμμάτων θα καλύπτει τις περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας.

 

ΑΤΤΙΚΗ: UHF-ΚΑΝΑΛΙ 48 σε μονοσυχνικό δίκτυο από τους τρεις πομπούς στην Πάρνηθα, τον Υμηττό και την Αίγινα.

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: UHF-ΚΑΝΑΑΙ 56-Χορτιάτης.

 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: UHF-ΚΑΝΑΛΙ 53-Πήλιο.

 

ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΕΣ

 

Η λήψη των προγραμμάτων θα γίνεται ελεύθερα με τη χρήση όμως ειδικών αποκωδικοποιητών ευρωπαϊκών προδιαγραφών που θα πωλούνται στην αγορά.

 

Η τιμή των αποκωδικοποιητών, η οποία μειώνεται συνεχώς στην Ευρώπη όσο αναπτύσσεται η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, στην ελληνική αγορά κυμαίνεται σήμερα από 60 έως 160 ευρώ, ανάλογα με τις υπηρεσίες που παρέχουν.

 

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ ενός απλού αποκωδικοποιητή (Zapper set-top box) και του αποκωδικοποιητή πολλαπλών διαδραστικών υπηρεσιών (ΜΗΡ). Η ΕΡΤ θα χορηγήσει αρχικά δωρεάν για πειραματικούς λόγους 500-600 αποκωδικοποιητές σε οικογένειες ατόμων με αναπηρία.

 

 

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ

 

Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση (Digital Terrestrial Television) αποτελεί για την ΕΡΤ τη σημαντικότερη πρόκληση για το άμεσο μέλλον, καθώς θα την καταστήσει ισότιμη, από πλευράς τεχνολογικής μετάδοσης του σήματος, με τις άλλες δημόσιες τηλεοράσεις της Ευρώπης που ήδη σ' αυτόν τον τομέα έχουν κάνει σημαντικά βήματα.

 

Εκτός από την καθαρότητα εικόνας και ήχου που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία, η διαδραστική "εκμετάλλευση" των δυνατοτήτων που προσφέρει στον θεατή θα τον μεταφέρει σύντομα στην νέα τεχνολογική εποχή, με θετικές επιπτώσεις σε ένα πλέγμα υπηρεσιών που θα τον διευκολύνουν στην καθημερινή ζωή του.

 

Μετά την πάροδο του χρόνου της πιλοτικής εφαρμογής, τα τρία νέα ψηφιακά κανάλια θα εκπέμπουν 24ωρο πρόγραμμα. Οι διαδραστικές υπηρεσίες και οι επιλογές των θεατών θα πολλαπλασιαστούν καθώς το ψηφιακό "μπουκέτο" θα προσφέρει στον τηλεθεατή τη δυνατότητα να διαμορφώνει ο ίδιος το πρόγραμμα της αρεσκείας του.

 

Οι ψηφιακές τηλεοπτικές υπηρεσίες, επίσης, θα διευρυνθούν μέσω κινητής τηλεφωνίας.

 

---

 

Ποια ειναι η γνωμη σας, με ποιους δεκτες και απο που και ποσο για να δουμε τα καναλια τα καινουργια?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 326
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μια ερωτηση. Οταν λενε "στο πρωτο εξαμηνο του 2006", φανταζομαι δεν εννοουν απο την πρωτη μερα του 2006. Γιατι ειναι 4 του μηνος σημερα και δεν ειδα τιποτα.

 

Μια ακομη ερωτηση. Δε θα χρειαζεται ενα digital box για να παρακολουθουμε τα καναλια αυτα;

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

Link to comment
Share on other sites

mia erotisi.gia na dei kapios me kali piotita afta ta kanalia tha prepi na exei mia tv pou na ipostirizei hdtv{hi-def tv?}????i den paizei kamia simasia afto??
Link to comment
Share on other sites

mia erotisi.gia na dei kapios me kali piotita afta ta kanalia tha prepi na exei mia tv pou na ipostirizei hdtv{hi-def tv?}????i den paizei kamia simasia afto??

 

 

Νομίζω οτι η hdtv είναι μια "αναβάθμιση" της ψηφιακής TV και αυτή είναι που χρείαζεται κατάλληλες τηλεοράσεις. Για την απλή ψηφιακή χρειάζεται μόνο αύτο το box που λέτε για να κάνει το σήμα συμβατό με τις τηλεοράσεις που έχουμε.:)

Link to comment
Share on other sites

Όταν πήγα να πάρω καινούργιες κεραίες για την ταράτσα διότι οι παλιές είχαν σπάσει, προσπάθησε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος να με πείσει να αγοράσω εκτός απο κεραιές και έναν αποκωδικοποιητή για ψηφιακή, τελικά δεν πήρα διότι όταν τον ρώτησα αν ξεκίνησε η εκπομπή αυτός είπε οτι είναι σε δοκιμές. Ο αποκωδικοποιητής που πούλαγε κόστιζε 120 Euro άγνωστης μάρκας. Αξίζει περισότερο απο την δορυφορική (αυτός έλεγε ναι, αλλά νομίζω οτι απλά ήθελε να πουλήσει το προιόν του)? Πάντως καλύτερο απο δορυφορική δεν νομίζω να είναι.

Βαριέμαι αυτές τις υποκατάστατες λύσεις, έχουμε γεμίσει με κεραίες, αλλά δεν τις θέλουμε, καλωδιακή όμως δεν βάζουμε το χεράκι μας να σκάψει να περάσει δομημένο δίκτυο... Και τι απορώ αφού εκτός του κέντρου όλα τα καλώδια της ΔΕΗ είναι εξωτερικά, καλωδιακή θα μπεί????:mad: Στα περισότερα κράτη που εχω πάει, δεν υπάρχει ίχνος καλωδίου και κεραίες και φυσικά έχουν καλωδιακή.... Η επαρχία δικαιολογήται να είναι με κεραίες, αλλά οχι και οι μεγάλες πόλεις.

Link to comment
Share on other sites

ayto i8ela na to rotisw kai egw,

exw mia bravia sony LCD 40ara , kapou diabasa oti exei psifiako dekti, lete na pianei???

So this is how liberty dies, with thunderous applause
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πήρα από περιέργεια έναν αποκωδικοποιητή από το ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ. Είχε έναν με 85 ΕΥΡΩ και εναν με 100 με κάποιες παραπάνω εξόδους που ήταν της ίδιας εταιρείας. Δεν έχω ψάξει αν έχει interactive δυνατότητες αλλά αμφιβάλω. Καλή κατασκευή, Γερμανική. Εξαιρετικές οδηγίες στα ελληνικά. Εκτός από τα τρία κανάλια της ΕΡΤ, πιάνει και το ΡΙΚ με ψηφιακό σήμα. Η ποιότητά του ΡΙΚ δεν είναι καλή (κάτι σαν Mpg αρχείο με έντονο πιξέλιασμα) αλλά πολύ καλύτερο από την χάλια αναλογική εικόνα με τις παρεμβολές και τα είδωλα.

 

Τώρα όσον αφορά τα τρία κανάλια της ΕΡΤ δεν μπορώ να πω πολλά. Τα τρέιλερ που βάζουν συνέχεια είναι μέτριας ποιότητας έτσι κι αλλιώς.

 

Προς το παρόν πάντως πιστεύω ότι δεν αξίζει τον κόπο κάποιος να κάνει μια βιαστική αγορά πριν μάθουμε ακριβώς τι παίζεται όσον αφορά τους αποκωδικοποιητές, αφού το κανονικό πρόγραμμα θα αρχίσει από Μάρτη και μετά.

Link to comment
Share on other sites

ayto i8ela na to rotisw kai egw,

exw mia bravia sony LCD 40ara , kapou diabasa oti exei psifiako dekti, lete na pianei???

An exis psifiako dekti kai zeis a8ina piani, mpes sto site tis ert gia plirofories

----------------------------------

 

Play Hard - Go Pro

Link to comment
Share on other sites

i psifiaki ert ekpempei 16:9 ?

 

Όχι. Και τα τρία κανάλια είναι 4:3 προς το παρόν. Όμως ακόμα εκπέμπουν τρέιλερ και όχι κανονικό πρόγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

To Nokia N-92 tha pianei psifiaki tileorasi?

Giati exei ensomatomeno DVB-H

Ginete na pianei?

Ame kai ti kala!Trexa mia bolta apo to analogo thema kai tha deis ti exoume grapsei!

ΘΑΣΟΣ το σμαραγδενιο νησι!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/12161p_goldenbeach1.JPG

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζει κανένας αν θα κάνουν οι αποκωδικοποιητές της nova;
http://banners.wunderground.com/banner/gizmotemp/global/stations/16716.gif
Link to comment
Share on other sites

Για να τα ξεκαθαρίσουμε:

 

Δορυφορική ψηφιακή.

Η Nova και λοιπές δορυφορικές ανήκουν στην οικογένεια DVB-S (Sattelite) και για να γίνει λήψη των προγραμμάτων τους χρειάζεται πιάτο (όπου το feeder του λειτουργεί σε κάποια GHz, 2.4 αν θυμάμαι καλά). Ο αποκωδικοποιητής της Nova και οι λοιποί δορυφορικοί αποκωδικοποιητές είναι συνεπώς DVB-S.

 

Επίγεια ψηφιακή.

Η επίγεια ψηφιακή λέγεται DVB-T (Terrestial) και η εκπομπή της γίνεται στις κλασικές συχνότητες UHF/VHF (γι'αυτό άλλωστε κάνει και η υπάρχουσα κεραία μας). Αλλά από τη στιγμή που το σήμα είναι ψηφιακό, δηλαδή αλλάζει η φύση του, χρειάζεται και ψηφιακό αποκωδικοποιητή για να το διαβάσει αφού το αναλογικό tuner των τηλεοράσεων μας δεν μπορεί να το ερμηνεύσει. Ένας τέτοιος αποκωδικοποιητής είναι και το κουτάκι που δίνει η ΕΡΤ αλλά φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε DVB-T αποκωδικοποιητή. Επίσης DVB-T αποκωδικοποιητή έχουν και μερικές κάρτες τηλεόρασης για PC. Ακόμα και σε USB μπορείτε να βρείτε, όπως το παρακάτω της Terratec. :)

 

http://tvuk.terratec.net/modules/My_eGallery/gallery/produkte/tv-video/CinergyTUSBXS/CinergyTUSBXSscope.jpg

 

Η αναγκαιότητα μιας HD-Ready τηλεόρασης (δηλαδή τηλεόρασης με ανάλυση τουλάχιστον 1280x720 pixel) δεν είναι απαραίτητη για να δείτε ούτε δορυφορικά κανάλια, ούτε επίγεια ψηφιακά. Απλά επειδή τα ψηφιακά προγράμματα έχουν πολύ καλύτερη ανάλυση, σε μια HD τηλεόραση θα τα ευχαριστηθείτε πολύ πολύ περισσότερο.

Link to comment
Share on other sites

Α τι ωραία. Τώρα θα βλέπουμε τα ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ όπως, η αναπαραγωγή του κωλεόπτερου, ή το ταξίδι του πιγκουίνου και την Μπήλιω Τσουκαλά ψηφιακά!!

 

Τι ευφορία Θεέ μου!! :mad: :mad:

 

Μα είμαστε σοβαροί;;

Λες και το έκανε κανα μεγάλο κανάλι!!

Να ήταν το mega, o ant1 το star οk να το καταλάβω , αλλά ειλικρινά ρωτάω όλους εσάς που αναρωτιέσται σε αυτό το thread για το ...ψηφιακό και αναλογικό σήμα της ΕΡΤ: Τι ακριβώς περιμένετε;;;

 

Sorry αν ακούγομαι απότομος αλλά κάποια πράγματα μου φαίνονται τελείως κουφά!!!

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Link to comment
Share on other sites

Η ΕΡΤ είναι υποχρεωμένη να το κάνει λόγω οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης που λέει ότι όλες οι χώρες πρέπει να έχουν ψηφιακή τηλεόραση. Μην περιμένετε να δείτε νέα προγράμματα. Επαναλήψεις θα παίζουν και σπορ τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά, για να γεμίσουν το πρόγραμμα.

 

 

Μιχάλης :alien:

Link to comment
Share on other sites

Eτσι κι αλλιως τον Μαρτιο δεν αρχιζουν τα καναλια?
http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg
Link to comment
Share on other sites

Για να τα ξεκαθαρίσουμε:

 

Δορυφορική ψηφιακή.

Η Nova και λοιπές δορυφορικές ανήκουν στην οικογένεια DVB-S (Sattelite) και για να γίνει λήψη των προγραμμάτων τους χρειάζεται πιάτο (όπου το feeder του λειτουργεί σε κάποια GHz, 2.4 αν θυμάμαι καλά). Ο αποκωδικοποιητής της Nova και οι λοιποί δορυφορικοί αποκωδικοποιητές είναι συνεπώς DVB-S.

 

Επίγεια ψηφιακή.

Η επίγεια ψηφιακή λέγεται DVB-T (Terrestial) και η εκπομπή της γίνεται στις κλασικές συχνότητες UHF/VHF (γι'αυτό άλλωστε κάνει και η υπάρχουσα κεραία μας). Αλλά από τη στιγμή που το σήμα είναι ψηφιακό, δηλαδή αλλάζει η φύση του, χρειάζεται και ψηφιακό αποκωδικοποιητή για να το διαβάσει αφού το αναλογικό tuner των τηλεοράσεων μας δεν μπορεί να το ερμηνεύσει. Ένας τέτοιος αποκωδικοποιητής είναι και το κουτάκι που δίνει η ΕΡΤ αλλά φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε DVB-T αποκωδικοποιητή. Επίσης DVB-T αποκωδικοποιητή έχουν και μερικές κάρτες τηλεόρασης για PC. Ακόμα και σε USB μπορείτε να βρείτε, όπως το παρακάτω της Terratec. :)

 

http://tvuk.terratec.net/modules/My_eGallery/gallery/produkte/tv-video/CinergyTUSBXS/CinergyTUSBXSscope.jpg

 

Η αναγκαιότητα μιας HD-Ready τηλεόρασης (δηλαδή τηλεόρασης με ανάλυση τουλάχιστον 1280x720 pixel) δεν είναι απαραίτητη για να δείτε ούτε δορυφορικά κανάλια, ούτε επίγεια ψηφιακά. Απλά επειδή τα ψηφιακά προγράμματα έχουν πολύ καλύτερη ανάλυση, σε μια HD τηλεόραση θα τα ευχαριστηθείτε πολύ πολύ περισσότερο.

 

που το βρίσκουμε αυτό και σε τι τιμή;

μιλαω για το usb.

The "unwired" revolution began...

_http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407

 

Link to comment
Share on other sites

Το μεταδιδόμενο πρόγραμμα της ψηφιακής ΕΡΤ δεν έχει καμία σχέση με την ΕΡΤ/ΝΕΤ/ΕΤ3. Είναι άλλο πρόγραμμα και βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο (και δεν εκπέμπει και συνεχώς), δηλαδή στάδιο δοκιμών. Μέχρι το 2012 όλα τα κανάλια πρέπει να έχουν γυρίσει σε ψηφιακή εκπομπή διότι έτσι αποσυμφορείται το διαθέσιμο φάσμα και "χωράνε" πολύ περισσότερο κανάλια ή/και παράλληλα προγράμματα. Δεν καταλαβαίνω γιατί βρίσκεις τόσο κακές τις δοκιμές φίλε DesertSMisSRaiN που ουσιαστικά αναπτύσουν την τεχνογνωσία και ανοίγουν τον δρόμο για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι μελλοντικά.

A και προσωπικά τα ντοκιμαντέρ τα βρίσκω άκρως ενδιαφέροντα.

Επίσης μου αρέσει να δοκιμάζω τις νέες τεχνολογίες (όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα, μάλλον κι εσύ ;))

 

killing_you2,

Το συγκεκριμένο USB το παραγγέλνεις κατευθείαν από το site της Terratec, δεν το έχω βρει πουθενά στην Ελλάδα. 80€ και 17€ μεταφορικά. Φίλος που το παρήγγειλε του ήρθε σε τέσσερις μέρες.

http://tven.terratec.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=239

 

Xourxoulitsos, τα κανάλια της ΕΡΤ έχουν ήδη αρχίσει.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...