Jump to content

Matrix Movies


astrolabos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ένα Thread που παρακολουθούσα και μου άρεσε στο πάλαι ποτε unwired ήταν εκείνο του Matrix, στην εν λόγω κατηγορία. Μου έχει λείψει τόσο καιρό και μπορώ να πώ οτι έμαθα πολλά για το Matrix λόγω αυτού του post. Όσοι θέλετε να μοιραστείτε ο,τιδήποτε ξέρετε γι'αυτή την ταινία είστε καλοδεχούμενοι να συνεισφέρετε. :)
I Am The One, Orgasmatron...
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 190
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ασε πικρα....

 

Ειχαν γινει οι καλυτερεσ αναλυσεις εδω...

 

Το εχει σωσει κανενας ρε παιδια το πλαιο thread??

_____________________________________________

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

Link to comment
Share on other sites

Θα πουμε οτι πρεπει να αναφερεις το site στα references kai emas sta acknolegments :lol: :lol:

_____________________________________________

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

Link to comment
Share on other sites

DVD με ελληνικους υποτιτλους

εχει κυκλοφορησει το Reloaded ? :worry:

[imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign]

Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου!

iPhone 5S Space Grey

Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish

Link to comment
Share on other sites

Τα φανταστικά εφέ ωχριούν μπροστά στις μεγάλες ανατροπές πάνω στον μύθο του μάτριξ, όπως αυτός καλλιεργήθηκε από την πρώτη ταινία. Ειλικρινά, δεν περίμενα ότι απ'αυτή την ταινία θα σοκαριζόμουν, τουλάχιστον όχι τόσο όσο στο prequel της. Στην καλύτερη περίπτωση, πίστευα πως θα έβλεπα απλά την μάχη ανθρώπων-μηχανών, πάνω στον κόσμο που η πρώτη ταινία είχε περιγράψει...

 

Λάθος μεγάλο! Το ατού της ταινίας είναι το στόρυ, το οποίο φέρνει κυριολεκτικά τα πάνω κάτω... Το πρόβλημα είναι ότι... είναι μισή ταινία, και ως εκ τούτου δεν μπορούν να βγουν σαφή συμπεράσματα ως προς το τι ήταν αληθινό και τι όχι, τι πραγματικό και τι ψεύτικο... όλα αυτά θα διαλευκανθούν στο matrix revolutions, με πανηγυρικό και συγκλονιστικό τρόπο. Παρόλ'αυτά, ποστάρω μία δική μου εξήγηση των όσων είδα τα οποία αφορούν κυρίως τον διάλογο με τον αρχιτέκτονα.

 

Ο διάλογος του Νeo με τον Αρχιτέκτονα...

 

Όπως αναφερόταν και στην πρώτη ταινία, το πρώτο μάτριξ ήταν "τέλειο" ως κατασκεύασμα, και αυτός ήταν ο λόγος γιά τον οποίο οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να το δεχτούν. Ο αρχιτέκτονας αναφέρει ότι η λύση στο πρόβλημα δόθηκε όταν, στο επόμενο μάτριξ, ενσωματώθηκε η δυνατότητα "επιλογης" του κάθε ανθρώπου γιά το αν θα το δεχόταν ή όχι. Αυτό λειτούργησε θετικά γιά το 99.9% των ανθρώπων, οι οποίοι, μόνο και μόνο επειδή είχαν αυτή την υποσυνείδητη επιλογή, δέχονταν αυτό που έβλεπαν (το μάτριξ) ως αληθινό. Οι υπόλοιποι όμως, που το απέρριπταν, έπρεπε να "χειραγωγηθούν" με κάποιο τρόπο.

 

Αυτός ήταν ο λόγος ύπαρξης της Ζάιον, η οποία ήταν στην ουσία επινόηση των μηχανών. Δημιούργησαν, δηλαδή, ένα "ψεύτικο" αντίπαλο στρατόπεδο, στο οποίο θα συντάσσονταν όσοι απέρριπταν το μάτριξ, και θα οργάνωναν την αντίσταση απέναντι σ'αυτό. Φυσικά, μετά από κάποιο σημείο, η Ζάιον θα καταστεφόταν, προτού γίνει αληθινή απειλή, και ο κύκλος θα ξεκινούσε από την αρχή. Με αυτή τη λογική, η προφήτης ήταν απλώς ένα ακόμα εργαλείο των μηχανών. Έχοντας την εμπιστοσύνη των ανθρώπων, τους οδηγούσε στο αποτέλεσμα που αυτή επιθυμούσε, δηλαδή στην αντίσταση, η οποία ήταν καταδικασμένη να κατασταλλεί.

 

Έτσι λοιπόν οι μηχανές κατάφερναν να "τρέχουν" το μάτριξ με ικανοποιητική απόδοση, έχοντας υπό τον πλήρη έλεγχό τους τις αναπόφευκτες απώλειες του 0.1%.

 

Όπως οι προκάτοχοί του, έτσι και ο Νίο, έρχεται αντιμέτωπος με ένα δίλημμα στο φινάλε, και καλείται να κάνει μία καθοριστική επιλογή. Μπροστά του υπάρχουν δύο πόρτες. Από τη μία, του προσφέρεται η δυνατότητα να διαλέξει μερικούς ανθρώπους από το μάτριξ, οι οποίοι θα ελευθερωθούν και θα "ξεκινήσουν" τη νέα Ζάιον, μιάς και η παλιά πρόκεται να καταστραφεί. Από την άλλη, η δεύτερη επιλογή είναι απλώς να αρνηθεί, και να επιστρέψει στο μάτριξ. Αυτή η άρνηση όμως, προειδοποιεί ο Αρχιτέκτονας, θα σημάνει την καταστροφή, εκτός της Ζάιον, και του ίδιου του μάτριξ, με αποτέλεσμα τον πλήρη αφανισμό της ανθρωπότητας.

 

 

Όλοι οι προηγούμενοι "εκλεκτοί", είχαν επιλέξει την πρώτη πόρτα, αντιλαμβανόμενοι το αδιέξοδο τους. Γιά τον Νίο όμως, τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Μέσα στο μάτριξ βρίσκεται η τρίνιτυ, η οποία είναι δευτερόλεπτα μακριά από τον θάνατο. Έτσι, επιλέγει τη δεύτερη πόρτα, και μπαίνει στο Μάτριξ. Καταφέρνει να σώσει την τρίνιτυ, αλλά μετά από επίθεση των sentinels, το Ναβουχοδονόσωρ καταστρέφεται, και το πλήρωμά του βρίσκεται υπό την καταδίωξη των μηχανών, στον πραγματικό κόσμο πλέον. Και τότε συμβαίνει το εξής εκπληκτικό: Τη στιγμή που οι μηχανές ετοιμάζονται να τους σκοτώσουν, ο Νίο τις καταστρέφει με μία κίνηση του χεριού, με τρόπο και με δυνάμεις που μόνο μέσα στο μάτριξ θα μπορούσε να έχει. Αμέσως μετά πέφτει σε κώμα.

 

Τι είναι αυτό που "υποννοεί" η τελευταία ενέργεια του Νίο; Μα τι άλλο...

ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΤRIX!!

 

Το "αληθινο" μάτριξ είναι πολύ μεγαλύτερο απ'αυτό που ξέραμε, και περιλαμβάνει, εκτός από το "ψεύτικο" μάτριξ της πρώτης ταινίας, και τον αληθινό κόσμο... Ούτε ο Μορφέας, ούτε ο Νίο, ούτε κανένας άλλος ελευθερώθηκε ποτέ! Έτσι εξηγείται και η μετάβαση του Σμιθ στον "πραγματικό" κόσμο, μέσω ενός ανθρώπου (ξεχνάω το όνομά του) τον οποίον κατέλαβε.

 

Το λογικό αυτής της κατάστασης είναι προφανές. Ποιός θα ήταν ο ιδανικός τρόπος να ελέγξουν οι μηχανές το 0.1%; Την "ανωμαλία" όπως την αποκαλούσε ο αρχιτέκτονας; Πολύ απλά, στήνοντας τον πόλεμο ανθρώπων-μηχανών σε ένα εικονικό, ψεύτικο πεδίο μάχης, ενσωματωμένο τελικά στο πραγματικό μάτριξ...

 

 

Βέβαια, στην ταινία όλα αυτά "σερβίρονται" έμμεσα, και με αρκετό περιθώριο αμφιβολιών. Τελικά η προφητεία ήταν ένα ψέμα, αφού η προφήτης "δούλευε" γιά τις μηχανές. Ή μήπως όχι; Πάντα σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα, στην κατασκευή του μάτριξ συμμετείχε, εκτός από τον ίδιο, και μία άλλη τεχνητή συνείδηση, η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό να μελετά και να διεισδύει στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση, οπότε και είχε "ενσωματωμένη" στον τρόπο σκέψης της την ανθρώπινη ατέλεια. Σε αυτήν ανήκει η ιδέα του ατελούς μάτριξ, το οποίο ήταν μεν εξ'αρχής ελαττωματικό, αλλά λειτουργικό. Αυτό που υποννοείται, αλλά όχι σαφώς, είναι ότι αυτή η οντότητα είναι η προφήτης. Η αμφιβολία όμως που γεννιέται είναι η εξής: ποιές είναι οι πραγματικές προθέσεις της; Δουλεύει όντως γιά τις μηχανές, ή μήπως αυτή η σχεδόν ανθρώπινη φύση της, την έχει φέρει στο πλευρό των ανθρώπων; Αυτά είναι προφανώς ερωτήματα που θα απαντηθούν στο τρίτο μέρος...

 

 

 

1. Για πολλους που λενε οτι τους χαλασε το superman style πεταγμα του neo, να θυμισω οτι το κανει και στο matrix 1 στην τελευταια σκηνη.

 

 

2. Ο διαλογος με τον αρχιτεκτονα, πραγματικα φτιαγμενος για να μπερδεψει, συμβολιζει τον τροπο που σκεφτονται οι μηχανες, και μονο με καποιον σαν τον neo θα μπορουσε να τον κανει, καθως αυτος εχει την ικανοτητα να τον καταλαβει, λογω της σχεσης του με τις μηχανες. Ο διαλογος γινεται σε ενα "ανωτερο" επιπεδο, τουλαχιστον αυτο προσπαθει να περασει προς τα εξω, δε ξερω αν με καταλαβαινεται..

 

3. Ειναι ενα δυσνοητο εργο, πρεπει να το δει καποιος πολλες φορες για να το καταλαβει.

Δεν ειναι ξαναμασημενη τροφη, αντιθετα, αλλαζει τα παντα σε σχεση με το matrix1. .

 

4. Αραγε μπορουσε κανενας πριν να φανταστει οτι η oracle ειναι μηχανη, οτι ο neo ειναι κατι μεταξυ μηχανης-ρομποτ-ανθρωπου?

Οτι εχει δυναμεις στον πραγματικο κοσμο γιατι απλα δεν ειναι πραγματικος? Οτι ο neo ειναι bug? Οτι οι albino twins ελλατωματικα προγραμματα..

 

5. Επισης εντυπωσιακη η σχεση του matrix με το hacking και τα pc γενικοτερα! Βλεπουμε την trinity και τρεχει nmap (το πιο διασημο portscanner) και ανακαλυπτει τρυπα στο συστημα του ηλεκτρικου σταθμου. Στη συνεχεια φενεται καθαρα οτι η τρυπα ειναι στο ssh, και τρεχει ssh exploit, πραγματικο expoit. Οχι σαν κατι ταινιες που για hacking εχουν ενα γραφικο frontend με αστεια κουμπακια "hack" κτλ! Επισης ο keymaker ειναι η ανθρωπινη μορφη ενος keygen! Ο agent smith ειναι ενα virus, και ο neo ενα bug, ενω βλεπουμε αυτονομα προγραμματα, "agents" μια τεχνολογια που ειναι ακομα σε εξελιξη!

 

6. Αναλυτικοτερα η θεωρια matrix within matrix..

Ο κοσμος που ζουν οι ανθρωποι στο matrix1 ειναι ενα matrix, μια ψευδαισθηση. Υπαρχουν ανθρωποι που δε το αποδεχονται ομως, ενα 0,1%.

Αυτοι καταφερνουν να βγουν.. {νομιζουν!}. Δε βγαινουν, απλα μπαινουν σε ενα δευτερο επιπεδο matrix, την zion.. Και παραμενουν απλες αλκαλικες μπαταριες, καθως εχουν αποσυνδεθει μονο στο μυαλο τους!

 

Και τωρα η ερωτηση.. Γιατι οι μηχανες τοτε να θελουν να καταστρεψουν το δευτερο επιπεδο matrix? Λοιπον....

 

Απλα οι ανθρωποι χρειαζονται κατι να κανουν, για κατι να πολεμησουν! Αν απλα οταν εβγαιναν απο το matrix η ζωη ηταν ωραια και ηρεμη, τοτε θα εβλεπαν περα απο την ψευδαισθηση και παλι, οπως και την πρωτη φορα..Ετσι τους δινεται ενας στοχος, να καστρεψουν τις μηχανες και να ελευθερωσουν τους ανθρωπους..Ετσι οταν ο one παει στη zion και οι ανθρωποι αρχιζουν να καταλαβαινουν οτι ειναι σε ενα δευτερο matrix, απλα γινεται reload το προγραμμα, και επανερχεται σε ενα αρχικο σταδιο..

Ετσι τι ειναι ο neo? Κι ομως.. Ενας μηχανισμος ασφαλειας των μηχανων!

{..!!..}

 

7. Το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ μυστηριο του εργου, και αυτο που πιστευω οτι θα εχει τεραστια σημασια για το τριτο matrix ειναι ο AGENT SMITH..

Ενα αυτονομο προγραμμα, που εχει αποστατησει αλλα ειναι και παλι στο πλευρο των μηχανων, ισως ξεροντας οτι δε θα μπορεσει ποτε να δραπευτευσει..

 

Στο matrix1 λοιπον βλεπουμε τον neo να "μπαινει" μεσα στον ag. smith...

Ποιο το αποτελεσμα? Φενεται στο matrix2.. Ο neo ειναι επιρρεασμενος απο τον agent smith, και ο smith εμφανως αλλαγμενος και επιρρεασμενος απο τον neo.. Μη ξεχνατε οτι λεει οτι εχουν καποιο "link" μεταξυ τους αυτοι οι δυο.. Δυο πορειες που συγρουονται.. Η μπηπως συμπορευονται?

O smith, αφου παρει το σωμα του bain ειναι κατι σαν trojan μεσα στη zion.. Προσπαθει να χτυπησει τον neo..Αλλα προσεχει, γιατι ο θανατος του στη zion θα ειναι και θανατος του σαν προγραμμα, δεν εχει τις δυναμεις που εχει στο matrix!

 

 

Δε ξερω αν οι ιδεες αυτες ειναι σωστες.. Η τουλαχιστον καποιες απο αυτες..

Και παλι μπορει και να μην ειναι ετσι... και να λεω βλακειες τοση ωρα!

Αλλα που ξερεις..

 

The Matrix has you..

 

PS.

Αυτά είναι από το παλιό thread αλλά δεν θυμάμαι τι είναι δικό μου , τι ξένο και ποιός είχε κάνει την ανάλυση

Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
Link to comment
Share on other sites

Here is how it all works....

 

First of all, the programs in the matrix know about "The One" or Neo and realize that he is formidible, but they haven't fought him. So the "french guy" and his minions didn't know what to expect when they started to fight Neo, that's why they shot at him first, and he was surprised at Neo's powers. Put yourself in the french guy's shoes, here you are with all your henchmen around you shooting automatic weapons at "The One", and Neo merely holds up his hand and stops EVERY bullet! Wouldn't that scare you a little? Now if you were one of the henchmen you'd be even more scared, and when they start fighting him and he's absoluting stomping them, one guy vs. all of them, it seemed like he's indestructible.

 

Then the guy hits him with the sword and he blocks it directly with his HAND, and you see their faces, they are like OH CRAP WE ARE DEAD AGAINST THIS GUY, but then he starts bleeding a little which shows WEAKNESS and the french guy just says "SEE, HE'S HUMAN" so that his henchmen realize that Neo isn't indestrucible and can be beaten, up to that point he was trouncing them so much they were starting to give up. You notice AFTER the french dude says that they all start getting up and fighting with a renewed energy because their confidence is up.

 

There is no more too it than that! Anyway the kicker is that Neo isn't human at all, he was created by the Architect. I guess I have to use specific examples to explain this. If you recall the Architect's conversation with Neo, he reveals a lot. I'll post some of it here with comments:

 

First, he says about Neo:

 

"Your life is the sum of a remainder of an unbalanced equation inherent to the programming of the matrix. you are the eventuallity of an anomaly which despite my sincerest efforts I have been unable to eliminate from what is otherwise a harmony of mathematical precision. While it remains a burden asciduously avoided it is not unexpected, and thus not beyond a measure of control. Which has led you inexorably....here"

 

This can be read a lot of ways but alludes to Neo being artificial and an unpredictable neccessity. Note that the architect doesn't call Neo "The Anomoly" like agents have in the past, but instead calls him the eventuality, or RESULT of an anomoly...But later on it gets VERY interesting, as the Architect goes on to say:

 

"The function of the One is now to return to the Source, allowing a temporary dissemination of the code you cary, reinserting the prime program."

 

Ask yourself, WHAT IS THE "Prime Program" he speaks of. Ladies and gentlement, this gets to the crux of who, or "WHAT" Neo is, merely a construct that allows for the propogation of control over the 1% of humans who won't accept the matrix in it's normal form. The PRIME of something is usually an original, what the Architect is saying is that once Neo goes to The Source he will be reprogrammed with an original, or PRIME program that defines his function as "The One". He is saying that Neo serves a purpose because he was made to do so. ALSO, he doesn't say that Neo must "Go" to "The Source", he says very specifically that he must "RETURN TO" "The Source". RETURN TO, as in HE STARTED THERE. This alone is hardly conclusive, however let me continue with further quotes:

 

 

 

"it is interesting reading your reactions. Your 5 predecessors were, by design, based on a similar predication--a contingent affirmation that was meant to create a profound attachment to the rest of your species, facilitating the function of the One. While the others experienced this in a very general way, your experience is far more specific--vis a vie..love."

 

Note he says the predecessors were, BY DESIGN, based..... BY DESIGN. By design is very hard to misinterpret... Also note that he says they based on a tendency to create a "profound attachment" to humans, this is because their intent is for him to choose to repopulate Zion after it is purged from the 2nd matrix but he needs to choose to do so, so they don't program him to just do it, they program him to be as human as possible but push him in the right direction...

 

Basically Neo, while not human, is a conscious entity just like many of the higher level "programs" in the matrix. Neo was designed specifically to "be human", and has had 6 iterations to evolve. The cyle works like this, "The Source" inserts "The One" program (in this case, Neo) into the matrix when the population of Zion reaches a certain point. The Oracle is aware of this event and all along has been working with the 1% propogating a self fulfilling prophecy which she works with the architect to complete.

 

The One is programmed to be as human as possible, but is more than that, which explains why he is so powerful in the matrix. By design he was made to break the rules of the Matrix and to evolve, as well as to bond with the humans that have left. The Oracle steers The One to his eventual purpose which is to fulfill the prophecy, where the one ends the war between humans and machines, IE the DESTRUCTION of Zion. The prophecy NEVER says HOW the war will end, nor who will win it, just that "The One" will be the one who ends it...

 

Neo has however bucked this trend because he has evolved more than his previous iterations and instead of focusing on humankind in general he fell in love with one human in particular, making an illogical "choice" which shouldn't be possible with a program when he chooses to save Trinity instead of repopulate Zion. So, if that proves that Neo isn't real, guess what then, the Zion "Real World" is NOT real, it's another Matrix, because if Neo isn't real he can't leave the matrix into the "Real World" which also explains Neo's abilities carrying over into it once he makes the realization as well as Agent Smith's ability to take over another human.

 

This actually would explain a lot of things I found problems with the first movie. The first problem I always had with the first Matrix was the fact that the machines just let the bodies of "enlightened" humans who reject the matrix fall alive into the water down a glorified waterslide, where they can so easily be picked up by waiting humans that have also escaped. If the human problem was so bad that the machines are digging through the earth to get at them, the first logical thing that even I would do is make sure that any human who "came to" in their pod, was killed. Dead or alive, their material can be recycled either way and they are left for dead when they fall into the cess pool when they are purged. Why not kill them first which makes it certain that the machines arch enemies, the 1% matrix refugees don't get nearly as many new recruits? Well if the "real world" is really just another matrix, that means that Morpheus, and everyone else are STILL IN PODS PROVIDING POWER. STILL UNDER MACHINE CONTROL. The machines don't care if they THINK they have escaped, they actually propogate that assumption which allows them to control them.

 

 

That allows for 100% control of their power source, the 99% in the matrix and the other 1% in the bigger matrix who wouldn't accept the first one. Does this make sense?

 

The problem is, as the architect explains:

 

Architect: Please. As I was saying, she stumbled upon a solution whereby nearly 99% of all test subjects accepted the program, as long as they were given a choice...even if they were only aware of the choice at a near unconscious level. While this answer functioned, it was obviously fundamentally flawed, thus creating the otherwise contradictory systemic anomaly, that if left unchecked might threaten the system itself. Ergo those that refused the program, while a minority, if unchecked would constitute an escalating probablility of disaster.

 

Basically they need to cut their losses once the 1% gets too large in numbers, or their interference will bring the whole system down, hence the cycle they CREATED, with "The One", The Oracle, and The Prophecy, that ensures that once the Zion population reaches a certain level it needs to be purged so they can maintain control. I think here is where things get interesting though. Neo chose differently from the rest of "The One's", at least from what we are lead to believe. I think this is getting into what is going to happen going further with the 3rd movie, as Neo is realizing at least to some degree that what he believes to be the "Real World" isn't anything but another Matrix, he may be able to break out of it somehow, or stop the destruction of Zion somehow. By the way, Zion is not yet destroyed, Neo says it has 24 hrs. left, what was destroyed with the counter attack force which was most likely thwarted by Agent Smith in his crewman form. Now all of this is speculation and interpretation and whatnot, and I could be completely off base here, but it all makes sense to me anyway, I just can't wait to see the outcome to see if I'm on or not...

 

Και μια ανάλυση στα Αγγλικά

Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
Link to comment
Share on other sites

Το μόνο που είναι 100% σίγουρο είναι ότι ακόμα και μέσα στη ZION ενυπάρχει το MATRIX για αυτό και ο Neo έχει ακόμα δυνάμεις!

 

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι:

Μήπως οι Watchofski brothers το πάνε αλλού;

Ρε παιδιά, πολύ βιβλική παρουσία αντιλαμβάνομαι εγώ. Ο Neo έχει ξυπνήσει και μιλάει με τον "Αρχιτέκτονα" (ποιόν, μήπως του σύμπαντος;), πιο πριν μιλάει με την Oracle (την Προφήτη) ακόμα πιο πριν μιλάει με τον Seraph (τα δικά μας τα Σεραφείμ, να υποθέσω;). Ακόμα και αυτή η δυνατότητα επιλογής που δίνει στο Neo ο Αρχιτέκτονας ενυπάρχει στη Χριστιανοσύνη.

Δεν ξέρω, πιθανώς να το βλέπω μόνο εγώ έτσι αλλά... οι ενδείξεις πάντως υπάρχουν!

Link to comment
Share on other sites

mia kai pou egw thelw na to mperdepsw ki allo, xathike o kosmos to xapi pou dwthike ston Neo sto prwto ergo, na itan narkwtiko kai na einai ola ena oneiro?

"Αν Α είναι επιτυχία, τότε A = X + Y + Z

X είναι δουλειά.

Υ είναι παιχνίδι.

Ζ είναι να κρατάς το στόμα σου κλειστό." - Albert Einstein

Link to comment
Share on other sites

Μην ανησυχείς Δία και δεν τα μπερδεύεις...Απλά για απάντηση διάβασε την αρχή της Βίβλου. ;) Καθώς είπα και πρίν ότι το Thesis μου είναι εξολοκλήρου για το Matrix και την θεωρία των Input και Output δεδομένων, θα το πώ όσο πιο απλά μπορώ. Γίνεται άμεση σύγκριση του Neo και του Χριστού! Η ζωή του Neo είναι η ζωή του Χριστού σε μια πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένη έκδοση!

Πραγματικά αυτή η ανάλυση που έκανε ο Vampyre είναι πολύ καλή και πολύ προσεγμένη. Για να απαντήσω στην ερώτηση το που τα βρήκες όλα αυτά, είναι ένα resume πολλών θεωριών που υπόθηκαν (Ιντερνετ και βιβλία). Το Matrix κρύβει πολλές θεωρίες, θρησκείες και πολλές τεχνολογικές καινοτομίες και αναπτύγματα. Για πολλούς είναι το έργο σταθμός για την πορεία της ανθρωπότητας. Εκεί που σταματαέι ο Terminator 3 (για όσους το έχουν δεί), ξεκινάει το Matrix! Είναι τόσα πολλά που θα μπορούσε κάποιος να πεί και να αναλύσει που θα έγραφε τουλάχιστον 4 βιβλία! Όταν τελειώσω τo Thesis μου ευχαρίστως να το στείλω σε όποιον ενδιαφέρεται να του ρίξει μια ματιά και φυσικά να μου πεί την γνώμη του και να ανταλλάξουμε ιδεές. Αυτό βέβαια μπορεί να γίνει λίγο μετά την παράδοση στο πανεπιστήμιο για τυχόν διαρρόες στο Internet οι οποίες θα είναι κακές για μένα. Πάντως μπράβο που το βλέπετε έτσι και όχι σαν άλλο ένα έργο με εφφέ και δράση. Αυτό δείχνει πόσο ποιότικα ανεβασμένο είναι το επίπεδο τουλάχιστον των ανθρώπων που υπάρχουν στο Community του myphone! :cool:

Link to comment
Share on other sites

όπως πάντα vαmpyre και matrix πάνε μαζί. λοιπόν αλλή και ουσιώδης ερώτηση: αφού η ΖΙΟΝ είναι στο matrix γιατί ο ΝΕΟ λιποθημά όταν σταματήσει τα ρομπότ-χταπόδια? επίσης στην τρομερή σκηνή με τα αμάξια (ένα μήνα τους πήρε το γύρισμα) οι τα δύο ghost-γομάρια (με τα λεφτά μακριά μαλλιά) τι ρόλο βαράνε? τι σχέση έχουν με το matrix? πώς έχουν τρελές δυνάμεις?

:)

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, το παρών μου ήρθε καθώς οδήγαγα (sik). Δεν έχει να κάνει τόσο με το έργο, όσο με το μήνυμα που θέλουν να μας περάσουν οι δημιουργοί του matrix. Στην ουσία, αν θέλετε, απαντάω στην ερώτηση "What is the Matrix?".

 

Τι είναι το Matrix;

 

Έχουμε το 99% της ανθρώπινης φυλής να έχει συμβιβαστεί σε μια πραγματικότητα, την οποία την καλούν λογική, κοινή λογική, πείτε το όπως θέλετε, ενώ από την άλλη έχουμε το 1% που είναι οι αντικοφορμιστές της υπόθεσης, αντιδρούν στο layout του κόσμου και κατα κάποιο τρόπο περιθωριοποιούνται απο την υπόλοιπη κοινωνία και μάχονται με τους φύλακες για την αναστροφή του status quo.

 

Δεν το έχουμε ξαναδεί κάπου αυτό;δεν συμβαίνει αυτο σε εμάς;Το 99% από εμάς δεν δέχεται μια πραγματικότητα όπως την βλέπουμε, ενώ υπάρχει το 1% το οποίο απορρίπτει τα πράγματα όπως είναι και αποστασιοποιείται από την υπάρχουσα κατάσταση των πραγμάτων; Στην κοινωνία έχουν διάφορες κοινωνικες ομάδες οι οποίες ακολουθούν το δικό τους τρόπο ζωής (Το δικό τους Matrix με λίγα λόγια) ενώ υπάρχουν και κάποιοι που τα απορρίπτουν το τρόπο ζωής των μεν υιοθετούν κάποιον άλλο τρόπο. Θέλετε παραδείγματα; Από τη μία έχουμε τους Δεξιούς και τους Αριστερούς, ενώ υπάρχουν οι Αναρχικοί και οι Κεντρώοι. Έχουμε τους Rockάδες, τους Heavymetalάδες, όπως επίσης και αυτους που απορρίπτουν όλα τα παραπάνω και ακούν "απόλα", πάνε σε σκυλάδικα ανεβαίνουν στα τραπέζια. Σε ένα άλλο επίπεδο, έχουμε τους "Γάυρους". τους "Βάζελους" και τα "Χανούμια".

 

Τι σημαίνει αυτό; όλοι είμαστε σε κάποιο Matrix το οποίο περικλύεται σε ένα άλλο Matrix. Και το ωραίο είναι οτι και αυτοί που νομίζουν οτι είναι ελευθεροί, βρίσκονται και αυτοί σε κάποιο άλλο Matrix.

 

Τι είναι όμως αυτο το Matrix; Είναι όλα τα πάθη μας τα οποία μας κρατούν δέσμιους στο έδαφος και δεν μας αφήνουν να πετάξουμε σε άλλα επίπεδα διανόησης. Σκεφτείτε τι λέτε για καποιες κοινωνικές ομάδες:"Πω πω τι κολλημένος είναι αυτός. Γιατι δεν βλέπει τα πράγματα όπως είναι;" οπώς είναι; ή όπως έχουμε επιλέξει εμείς να τα βλέπουμε;

 

Δεν έχετε αναρρωτηθεί ποτέ αν η αποψή σας είναι σωστή; Έχετε παει ποτέ λίγο παραπάνω και να αναρρωτηθείτε ποιος είναι αυτός που καθορίζει την ορθότητα μιας άποψης; Εχετε δεί ποτε απο ψηλά, αποστασιοποιημένα το Matrix των δικών σας επιλογών και κανόνων;

 

Μήπως το Matrix σας έχει και εσάς; (σε αυτή τη πρόταση δεν μπαίνει κόμμα, για να την ερμηνεύσετε όπως θέλετε)

 

Καλή σας ημέρα.

I Am The One, Orgasmatron...
Link to comment
Share on other sites

Ένα από τα καλύτερα sites για το matrix που έχω δει είναι το http://www.matrix-explained.com/ (το έχει φτιάξει ο δημιουργός του http://www.100fps.com που τώρα είναι down) και λύνει πολλές απορίες, αλλά και δημιουργεί ακόμα περισσότερες!

Δείτε για παράδειγμα ΑΥΤΟ!

Link to comment
Share on other sites

Ontos ,,, ta site htan poly endiaferon...Ego porothika me to transcript... :p Epipleon prin mia vdomada pira ena vivlio pou legete ''O Polemos enantia sto MATRIX''...Ta analuei ola poli kala...Milaei gia to matrix genika ...oxi sigekrimena gia thn tainia...Ego pantos diavazo 2 kai 3 fores thn kathe paragrafo gia na thn katalavo.... :p :p :p :p
I love this Myphone Stuff.......
Link to comment
Share on other sites

Είναι όντως καλό αυτο το βιβλίο; Γιατι γενικά οι εκδόσεις "Αρχέτυπο" με έχουν απογοητεύσει. Το Strange ας πούμε για ένα οποιοδήποτε θέμα, συνέχεια λέει "ξερουμε περισσότερα αλλα δεν σας τα λέμε" αφήνουν πράγματα να αιωρούνται, κτλ.

Απο τα λίγα βιβλία που ξεχωρίζουν είναι αυτό που αναφέρεται στη ζωή του Nicolas Tesla. Αρκετά καλο βιβλίο...

I Am The One, Orgasmatron...
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...