Jump to content

[Επίσημο] Motorola A780


Jaeger
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μετά από έρευνες 2 μηνών, ήρθε (επιτέλους) στα χέρια μου το πολυπόθητο Motorola A780.

 

Κατ' αρχήν, το Α780 είναι ένα Smartphone το οποίο δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα, όπως και τα προηγούμενα Α760 και Α768i. Κυκλοφορεί μόνο σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Ταιβάν κι από κει μέσω e-shops σε όλο τον κόσμο. Έχει Linux λειτουργικό και γι' αυτό δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές αφού τα προγράμματα για το σύστημα αυτό είναι ελάχιστα. Λόγω της αποκλειστικής διάθεσής του στην Ανατολική αγορά, σε δύο διαφορετικές εκδόσεις-πακέτα υπήρχε μεγάλη σύγχυση για τα χαρακτηριστικά του, τα οποία (οριστικά) είναι τα εξής:

 

Camera : 1,3 Megapixel

Screen : 65000 TFT Touch Screen

Pad : Numeric

Memory : 50 MB

Card Slot : TransFlash

Bluetooth : Yes

Infrared : No

Weight : 141 grams

Dimensions : 106 x 53.5 x 23.5 mm

OS : Linux

Processor : Intel xScale 312Mhz

Color : Silver

Band : Quadra (4) Band (Worldwide)

Battery : 6h / 180h

Audio : mp3, wav, amr, wma, realaudio

Video : RealOne, Mpeg4

Connectivity : EDGE, GPRS

 

Το πακέτο που διατίθεται στην Κίνα κοστίζει περίπου 550€ και περιλαμβάνει:

 

-Stereo Handsfree

-Bluetooth Handsfree HS820

-Sandisk Transflash card 128 MB

-2η μπαταρία

-Φορτιστή μπαταρίας (επιτραπέζιο, ανεξάρτητο)

-USB cable

-2ο πενάκι

-Δερμάτινη θήκη

Το κουτί του είναι πολυτελείας με τρία συρτάρια και διάφανο παράθυρο στην κορυφή.

 

Το πακέτο που διατίθεται στο Χονγκ Κονγκ κοστίζει περίπου 400€ και περιλαμβάνει μόνο το καλώδιο USB και ένα πενάκι.

Εκ πρώτης όψεως η Κινέζικη έκδοση δείχνει πολύ καλύτερη. Όμως οι τιμές στην Ανατολή είναι πολύ διαφορετικές. Όλα αυτά τα πρόσθετα κοστίζουν φτηνά εκεί, δηλ. 150€. Εδώ φυσικά ούτε συζήτηση. Και το ίδιο το τηλέφωνο είναι ιδιαίτερα φτηνό. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες εταιρείες, π.χ το Ρ910i μπορείς να το βρεις στα 500€ (με τα έξοδα αποστολής - Fedex) Το πρόβλημα είναι ότι η Κινέζικη έκδοση δε διατίθεται διαδικτυακά παρά μόνο από το κινέζικο eBay, το οποίο μπορεί να είναι αξιόπιστο, βρίσκεται ωστόσο ακόμα πολύ πίσω στους τρόπους πληρωμής, αποδεχόμενο μόνο τραπεζικά εμβάσματα κι αποστολή μέσω ταχυδρομείου - όχι courrier κι όχι στο εξωτερικό.

Έτσι πήρα την απλή έκδοση προσθέτωντας ό,τι απαραίτητο.

 

Το τηλέφωνο έχει πολύ ποιοτική κατασκευή, με αρκετά μεταλλικά τμήματα. Εξωτερικά έχει το κλασικό πληκτρολόγιο κι ένα παραθυράκι το οποίο "βλέπει" στην εσωτερική οθόνη αφής. Η ανάλυση είναι εξαιρετική και τα γραφικά πολύ προσεγμένα. Ο ισχυρός επεξεργαστής της Intel σε συνεργασία με το σταθερότατο Linux κάνει το τηλέφωνο ταχύτατο σε ανταπόκριση. Η εσωτερική του μνήμη είναι 50 ΜΒ και με την προσθήκη της νεοφερμένης Transflash μπορεί να φτάσει προς το παρόν τα 256+ ΜΒ. Ιδιαίτερης προσοχής χρήζει η λειτουργία του τηλεφώνου ως mass storage device και μάλιστα διπλής, μια για την εσωτερική μνήμη και μια για την Tflash. Bluetooth υπάρχει, υπέρυθρες όχι.

 

Το κινητό είναι μικρό για smartphone μεγάλο για κλασικό: το θετικό του ειναι ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί ολόκληρη την οθόνη του για φωτογραφίες/βίντεο. Η κάμερα είναι πολύ καλή με πολλές ρυθμίσεις. Υπάρχει και ID caller photo το οποίο εμφανίζεται μέσα από το εξωτερικό παραθυράκι. Η μπαταρία μάλλον δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα, περισσότερα για αυτό θα σας πω στο μέλλον.

 

Από πλευράς λογισμικού, αφού το Linux είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο, η Motorola φρόντισε να εξοπλίσει το τηλέφωνο με αρκετά πράγματα. Το RealOne αναπαράγει mpeg4, ενώ από ήχο καλύπτει wma, wav, amr, realaudio και φυσικά mp3. Υπάρχει Office/pdf viewer όχι όμως και editor. Λύση εδώ όπως και για όποια άλλη έλλειψη, δίνει η υποστήριξη Java 3D που σίγουρα βοηθάει σε παιχνίδια και εφαρμογές.

 

Πολύ θετικό επίσης είναι το ότι, μακριά από τον ανταγωνισμό και πιο κοντά στα PDA το Α780 δε χρειάζεται SIM για τις μη-τηλεφωνικές λειτουργίες του. Έναρξη χωρίς SIM γίνεται κανονικά.

 

Υπάρχει ακόμα φωνητική κλήση, φωνητική εντολή αλλά και φωνητική κλήση αριθμου, δηλαδή μπορεί κανείς να απαγγείλει τον αριθμό και το τηλέφωνο να καλέσει. Στην οθόνη αφής υπάρχει αναγνώριση για λατινικό και κινέζικο αλφάβητο με μια τρομερή λεπτομέρεια: ο χώρος που γίνεται η γραφή είναι κατακόρυφα χωρισμένος στη μέση: αριστερά γράφεις το 1ο γράμμα και μέχρι να γίνει η ανταπόκριση (η οποία ούτως ή άλλως είναι ταχύτατη) ξεκινάς στο διπλανό κουτάκι το επόμενο γράμμα για να μη χάνεις χρόνο!!! Στη συνέχεια πάλι το 1ο κ.ο.κ. Υπάρχει και ζωγραφική ανάλογη με το pbrush.

 

Συγχρονισμός με το Microsoft Outlook γίνεται εύκολα παρά την ασυμβατότητα των λειτουργικών συστημάτων: κι εδώ η Motorola έβαλε το χεράκι της. Η ύπαρξη EDGE μάλλον αδιάφορο αφήνει το ελληνικό κοινό. Calendar και World Time είναι πολύ καλά δομημένα, ενώ οι επαφές παραπέμπουν στο Outlook.

 

Συνολικά το Α780 είναι ένα τηλέφωνο το οποίο μπορεί να μην διαθέτει το εύρος λογισμικού που έχουν οι αντίπαλοι των Symbian και Windows CE, ξεχωρίζει ωστόσο αισθητά σε δυνατότητες (- και ικανότητες) και σίγουρα είναι το ομορφότερο των ανταγωνιστών του.

 

Τις καλυτερες φωτογραφίες του μπορείτε να δείτε σε αυτή τη γαλλική σελίδα:

http://www.mobilemag.ch/tests/test.php?id=20235

 

(Για όσες φωτό δε βγουν, το δεξί κουμπάκι του ποντικιού κάνει θαύματα!)

Link to comment
Share on other sites

http://www.motorola.com/motoinfo/product/details/0,,70,00.html

 

έχουμε και τιμή ; 3G ???

 

καλό.... πολύ καλό !

εξελίσονται πολύ άγρια ρε παιδιά....τί γίνετε ;;;

δουλεια δεν είχε ο διάολος....
Link to comment
Share on other sites

Μήπως μπορείς να βγάλεις καμμια φωτογραφία του δίπλα σε κάποιο άλλο κινητό που να κυκλοφορεί στην Ελλάδα για να καταλάβουμε το μέγεθός του?

Με τα ελληνικά πώς τα πάει?Μπορείς να γράψεις σε sms ή σε word και να τα βλέπει ή δεν τα εμφανίζει?

Πέρασαν...panasonic g500,sony z1,motorola startac,ericsson 768,nokia 3210,sony z5,siemens sl45i,sonyericsson t68i,nokia 7210,panasonic gd87,sonyericsson p800,orange spv,nokia 6600,qtek 8080,sonyericsson t610,samsung sgh-i530,qtek 8010,qtek s100,treo 650,motorola mpx220,nokia n70,qtek 8310,qtek s200,ubiquio 401,htc TyTN, htc p3300, apple iphone 2G, iphone 3G, iphone 3GS, iphone 4, Motorola Droid Razr, HTC One X, Samsung S3, S4, Sony Z1, 1+1, Note4 ...... :p
Link to comment
Share on other sites

όχι άσχημα για τα λεφτά του...
:confused:

 

Τα "λεφτά του" κανονικά είναι 570€ χωρίς αξεσουάρ. Και σε αυτήν την τιμή υπερτερεί σε δυνατότητες του ανταγωνισμού - πόσο μάλιστα αν το πάρεις κάτω από 500€. Μιλάμε για Smartphone με οθόνη αφής - μην ξεχνιέσαι.

 

έχουμε και τιμή ; 3G ???

 

560€ expansys.gr (χωρίς έξοδα αποστολής) :(

500€ ebay (με έξοδα αποστολής κι εκτελωνισμό) :D

Δεν είναι 3G

 

Με τα ελληνικά πώς τα πάει?Μπορείς να γράψεις σε sms ή σε word και να τα βλέπει ή δεν τα εμφανίζει?

 

Ελληνικά δεν έχει, το software δεν προορίζεται καν για Ευρώπη, πόσο μάλιστα για Ελλάδα. Σε ανάγνωση αρχείων αναγνωρίζει κάποιες ελληνικές γραμματοσειρές, όχι όλες. Αυτό όμως διορθώνεται με εγκατάσταση άλλου προγράμματος. ;)

Αυτό που είναι σημαντικό και έχει προβλεφθεί, είναι η αναγνωριση των ελληνικών στο όνομα του αρχείου. Αναγνωρίζει δηλαδή τις γραμματοσειρές των Windows XP όπως αυτές ονομάζουν τα αρχεία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί ακόμα κι αν πέρναγα πρόγραμμα ανάγνωσης ελληνικών, αν δεν "έβλεπα" τί αρχείο ανοίγω, θα μου ήταν άχρηστο.

 

Μήπως μπορείς να βγάλεις καμμια φωτογραφία του δίπλα σε κάποιο άλλο κινητό που να κυκλοφορεί στην Ελλάδα για να καταλάβουμε το μέγεθός του?

 

Δεν είχα την ψηφιακή εύκαιρη και τράβηξα με άλλο κινητό. Ελπίζω να βοηθάνε!

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα ανακάλυψα το εξής:

 

Το τηλέφωνο μπορεί να κάνει ανάγνωση στον κατάλογο επαφών, αρκετά δυνατά, με αγγλική προφορά βέβαια, χωρίς να κάνω εγώ κάποια φωνητική καταχώρηση! Έτσι με αυτόν τον τρόπο έχω φωνητική κλήση για ΟΛΕΣ τις επαφές και μάλιστα με τα χαρακτηριστικά mobile/work/home κλπ., χωρίς να κάνω καμία καταχώρηση.

 

Παράλληλα υπάρχει μια μεγάλη λίστα φωνητικών εντολών, ήδη καταχωρημένων, οι οποίες υποκαθιστούν τα πλήκτρα. Και μπορεί οι φωνητικές εντολές τύπου "Μήνυμα" ή "Κατάλογος" να ήταν σε πολλούς από εμάς γνωστές από καιρό, όπως τις βάζαμε εμείς στα τηλέφωνα, με το Α780 συμβαίνει το εξής:

Οι εντολές υπάρχουν ήδη στα αγγλικά, το τηλέφωνο αναγνωρίζει οποιαδήποτε φωνή του το ...ζητήσει και μάλιστα παρέχει και πληροφορίες ώστε να του λες "Check Battery" και να σου απαντάει "Battery is 75%" ή "Check Signal" κι η απάντηση "Signal is 100%" ή "Check Time" και να λέει την ώρα, στα αγγλικά πάντα, κλπ.

Επίσης με τη φωνητική εντολή "Open Digit Dial" δέχεται φωνητικά έναν αριθμό τηλεφώνου (ένα - ένα τα ψηφία), π.χ. 6-9-4-2 κλπ και τον καλεί.

 

Η μπαταρία του (που είναι ίδια με το V600) του δίνει 48 ώρες αδιάκοπης λειτουργίας με κλήσεις και BT.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η μπαταρία του (που είναι ίδια με το V600) του δίνει 48 ώρες αδιάκοπης λειτουργίας με κλήσεις και BT.

 

Exo akousei gia tin bataria tou oti einai poli adinami. Otan les 48 wres varias xrisis i 1-2 tilefonimata, kana minima kai ligo web surfing?

 

A kai kati akoma jereis apo pio e-shop einai protimotero na to agoraso, dioti to skeftomai arketa sovara

http://briefcase.pathfinder.gr/download/efthimis_2/29662/350010/1/palastijns+mobieltje222.jpg
Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ είχα ακούσει ότι υστερεί σε μπαταρία, κάτι που διαφαινόταν κι από τα χαρακτηριστικά του: επίσημα ο χρόνος αναμονής και ομιλίας έιναι ο μισός από τον ανταγωνισμό, δηλαδή το p910i και το Nokia 7710. Εκεί βέβαια μιλάμε για 1,5 και 2 φορές μεγαλύτερα μεγέθη αντίστοιχα.

Χρήση κάνω κανονική, δηλαδή μιλάω περίπου 30-45' την ημέρα, με 5-10 μηνύματα κι αρκετή χρήση των λειτουργιών συμπεριλαμβανομένου και του bluetooth. Δεν έχω ακόμα κάνει web surfing και το bluetooth το κλείνω όταν δεν το χρησιμοποιώ. Νομίζω ότι στη χειρότερη περίπτωση το φορτίζεις το δεύτερο απόγευμα-βράδυ, δηλαδή το πολύ στις 36 ώρες. Νομίζω ότι για smartphone με οθόνη αφής είναι ικανοποιητικό.

Προκειμένου πάντως να γίνεται οικονομία στη μπαταρία το κινητό κάνει πολλές λειτουργίες με την οθόνη κλειστή, συμπεριλαμβανομένου να σου διαβάζει φωναχτά τα sms (!!!) εφόσον βέβαια είναι σε λατινικούς χαρακτήρες.

 

Για e-shop, οι επιλογές είναι το expansys που θα σου κοστίσει περίπυ 600€ και το eBay, από όπου το πήρα κι εγώ μετά από έρευνα μηνών. Το κατάστημα λέγεται x1387, πουλάει κατά μέσο όρο 1000 κομμάτια το μήνα κι έχει πολύ καλές τιμές. Το Α780 αυτή τη στιγμή έχει μαζί με έξοδα κι εκτελωνισμό περίπου 460€.

Αξίζει να δεις όλα τα προϊόντα του.

 

http://stores.ebay.com/x1387

 

Αν θες περισσότερες λεπτομέρειες στείλε μου pm.

Link to comment
Share on other sites

to kinhto auto ti efarmoges dexetai kai ti pexnidia up dhl kales ef kai games opos uparxoun sthn symbian kai ep posh ora mporei na videoskopei kai dexetai kartes mnhmhs?
Από 1/9/2009 απαγορεύεται η γραφή σε greeklish και η γραφή τύπου sms.
Link to comment
Share on other sites

to kinhto auto ti efarmoges dexetai kai ti pexnidia up dhl kales ef kai games opos uparxoun sthn symbian kai ep posh ora mporei na videoskopei kai dexetai kartes mnhmhs?

 

Μάλλον δε διάβασες το review μου :cry:

 

Tο λογισμικό του είναι Linux. Παιχνίδια κι εφαρμογές υπάρχουν πολύ λίγα κι αυτά σε κινέζικες / ιαπωνικές ιστοσελίδες και fora.

 

Υποστηρίζει όμως παράλληλα και την πλατφόρμα Java 3D και δέχεται ανάλογες εφαρμογές και παιχνίδια, τα οποία είναι πολύ διαδεδομένα. Η κίνηση αυτή έγινε από την Motorola επειδή ήθελε ένα πολύ σταθερό λειτουργικό, που να μην προκαλέι τα προβλήματα των Symbian και Windows CE, χωρίς ωστόσο να υστερεί σε εφαρμογές. Προγράμματα Java υπάρχουν πολλά, όσο για τα 3D παιχνίδια είναι εξαιρετικά, ειδικά όταν παίζονται σε Linux με Intel επεξεργαστή στα 316 Mhz, όπως φαίνεται από τα ήδη εγκατεστημένα.

 

Δέχεται κάρτες μνήμης TransFlash. Είναι σχετικά νέες στην αγορά, με ειδικό αντάπτορα μπορούν να μετατραπούν σε SD/MMC. Με τη δική μου των 256ΜΒ το κινητό μπορεί να τραβήξει περίπου 75' video ή 900 φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση 1280x1024.

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά σε όλους

Εγώ θα ήθελα μιά γνώμη πάνω στό θέμα της φορητότητας ανάμεσα στά Ε680

Α780 και στό νέο Α768ί πού είναι και το ποιό μικρό όλα,είναι Λίνουξ και το βλέπω και σαν μιά γνωριμία ,επειδή πολλά λέγονται γιά την σταθερότητα

http://www.motorola.com.hk/eng/motomobile/a/a768i/default.ASP

 

 

http://tux.medhas.org/static/a768i.html

 

 

http://global.yesasia.com/en/PrdDept.aspx/pid-1003978240/section-electronics/code-c/version-all/

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα ήθελα μιά γνώμη πάνω στό θέμα της φορητότητας ανάμεσα στά Ε680

Α780 και στό νέο Α768ί πού είναι και το ποιό μικρό όλα,είναι Λίνουξ και το βλέπω και σαν μιά γνωριμία ,επειδή πολλά λέγονται γιά την σταθερότητα

 

Το Α768i είναι πιο μικρό, αρκετά όμορφο, αρκετά φτηνότερο κι έχει και θύρα υπερύθρων.

Δεν έχει όμως εξωτερίκά πλήκτρα κι όλες οι λειτουργίες γίνονται με το πενάκι. Ειδικά για τα SMS υπάρχουν στιγμές που δεν μπορείς να χρησιμοποιέις και τα δυο χέρια.

Επίσης δε δέχεται κάρτα μνήμης και σε περιορίζουν τα 48ΜΒ.

Η κάμερα δεν είναι ούτε καν VGA (352 Χ 288) και βίντεο τραβάει 5λεπτα. Επίσης απουσιάζει το realplayer.

Είναι tri-band κι όχι quad, έχει παλαιότερο και πιο αργό επεξεργαστή (206 Μhz).

Νομίζω ότι είναι μια τίμια λύση για το κόστος του (περίπου 300 ευρώ) απλά δεν απευθύνεται σε χρήστες με ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά αν είναι εύκολο ρίχνετε μια ματιά στα προηγούμενα μηνύματα γιατί με ρωτάτε πράγματα (και με pm) που έχουν ήδη αναφερθεί και γίνομαι χωρίς να το θέλω κουραστικός.

 

H expansys ακόμα έχει το τηλέφωνο σε αναμονή, ήδη από τον Ιανουάριο.

 

Restart δεν έχω ακόμα κάνει κανένα και το κινητό το έχω 2 μήνες. Είναι πολύ σταθερό. Βέβαια, δεν έχω επιχειρήσει να περάσω κάποια εφαρμογή λόγω έλλειψης χρόνου, τα προηγουμενα smartphpones μου όμως (P800, mpx200, Qtek 8080) κόλλαγαν και σε απλές λειτουργίες, οπότε θεωρώ ότι ακόμα και στα δύσκολα θα ξεχωρίζει.

 

Τα αρνητικά που έχω βρει ως τώρα είναι τα εξής:

-Τα βιντεάκια που τραβάει είναι απλά καλά κι επειδή οι φωτογραφίες είναι εξαιρετικές τα πρώτα δείχνουν να υστερούν.

-Δεν έχει μετρητή μηνυμάτων.

-Έχει ένα μόνο μετρητή χρόνου κλήσεων και για τις εισερχόμενες και για τις εξερχόμενες κλήσεις κι αν είσαι σε κάποιο πρόγραμμα δεν μπορείς να υπολογίσεις το χρόνο σου.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Εχει ενσωματομενο hardware Gps?

 

Χμμ... βλέπω ότι το forum αρχίζει να "ψάχνεται" σοβαρά! :cool:

 

Το κινητό που έχω στα χέρια μου δεν έχει εγκατεστημένο GPS. Υπάρχει όμως τέτοια έκδοση, ακόμα δε γνωρίζω από πού μπορεί κανείς να την προμηθευτεί, ούτε το κόστος. Αν μάθω κάτι θα ενημερώσω.

Link to comment
Share on other sites

ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ Α780, ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΨΑΞΙΜΟ ΤΟΥ. ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ site ΟΤΙ ΕΧΕΙ GPS, KAI ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΩ..............ΨΑΧΝΩ ΑΚΟΜΗ.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=63594&highlight=a780

http://digital-lifestyles.info/display_page.asp?section=platforms&id=2014

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
telika re paidia ti paizei me auto to kinhto? to exo mia mera kai psaxno pantou gia kati me to gps tou. ola ta sites lene pos exei gps ensomatomeno, ego den vlepo kapoia soft mesa tou gia na to energopoihso, pou mporo na vro kati?
http://feeds.feedburner.com/Techwargr.1.gif
Link to comment
Share on other sites

Εγώ το κινητό το έχω τρεις μήνες αλλά λόγω θητείας δεν μπορούσα να ψάξω καθόλου, κάτι το οποίο είχα κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό και για τα προηγούμενα smartphones μου και για την έρευνα αγοράς του Α780.

Ευελπιστώ να έχω χρόνο από τις αρχές Ιουλίου.

 

exete dokimase mhpvs paizei software apo ta zaurus?qtopia den exei?

 

Δεν έχω καν προλάβει να ψάξω τί έκδοση Linux έχει.

 

telika re paidia ti paizei me auto to kinhto? to exo mia mera kai psaxno pantou gia kati me to gps tou. ola ta sites lene pos exei gps ensomatomeno, ego den vlepo kapoia soft mesa tou gia na to energopoihso, pou mporo na vro kati?

 

ΑΝ έχεις την έκδοση που έχει gps, πρόκειται για hardware κι όχι για software. Δε νομίζω ότι θα έβρισκες κάτι αν δεν περάσεις το λογισμικό.

Είναι σαν τα qtek που έχουν bluetooth, αλλά αν δεν περάσεις κάποιο πρόγραμμα, είναι εντελώς άχρηστο. Το πού θα βρεις το πρόγραμμα, ελπίζω να μπορώ να το ψάξω σύντομα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Παίδες καλημέρα

υπάρχει κανένα site για το linux του A780?

Me ta ελληνικά στις επαφές τι έχετε κάνει?

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 και 16ΚΒytes.
Link to comment
Share on other sites

Me ta ελληνικά στις επαφές τι έχετε κάνει?

 

Τις επαφές τις έχω μόνιμα με λατινικούς χαρακτήρες για να αποφεύγω προβλήματα όταν αλλάζω κινητό. Μια φορά την πάτησα που άλλαξα εταιρεία και χρειάστηκε να τα γράψω όλα από την αρχή :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα πρόσεξα ότι στις ιδιότητες του modem υπάρχει επιλογή ISDN. Δεν το είχα παρατηρήσει καθώς σε όλες τις επιλογές δικτύου η επιλογή είναι modem / USB. Εδώ είναι modem / ISDN.

 

Έδωσα ρυθμίσεις της ISDN σύνδεσής μου και συνδέθηκε μια χαρά. H ταχύτητα είναι ίδια (ανώτατη), υποθέτω ότι θα υπάρχουν κάποια πλεονεκτήματα σε πιο εξελιγμένα δίκτυα.

 

Θα επανέλθω με περισσότερα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το κινητό κυκλοφόρησε επίσημα στη Γερμανία και την Αγγλία. Τιμή στα 650€.

 

Η αγγλική έκδοση έχει ενσωματωμένο hardware και software GPS με δυνατότητα αναβάθμισης των χαρτών για τις χώρες της Ε.Ε.

 

http://direct.motorola.com/eng/web_producthome.asp?Country=GBR&language=ENG&productid=29784

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...