Jump to content

Φοιτητές: Που διαβάζετε;


minovg
 Κοινοποίηση

Πού διαβάζετε;  

129 members have voted

  1. 1. Πού διαβάζετε;

    • Αναγνωστήριο/Βιβλιοθήκη
      14
    • Σπίτι μου
      113
    • Αλλού
      2


Recommended Posts

Μια και είμαστε σε καιρό εξεταστικής είπα να κάνουμε μια δημοσκόπηση. Η ερώτηση απευθύνεται στους φοιτητές και είναι πού διαβάζετε, αν "τη βρίσκετε" καλύτερα σε αναγνωστήριο (Αθήναϊκός τίτλος), βιβλιοθήκη (Σαλονικιός τίτλος) ή στο σπίτι ή οπουδήποτε αλλού. Ακούω τις προτιμήσεις σας...
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 87
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Η ερώτηση απευθύνεται στους φοιτητές και είναι πού διαβάζετε, αν "τη βρίσκετε" καλύτερα σε αναγνωστήριο (Αθήναϊκός τίτλος), βιβλιοθήκη (Σαλονικιός τίτλος) ή στο σπίτι ή οπουδήποτε αλλού.

 

Πάντειος = Βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο μαζί!

 

Το καλύτερο για όσους δε μπορούν να διαβάσουν σπίτι,Ιπποκράτους 15,ανοιχτά και τα Σαββατοκύριακα :up:

 

Στέκια μου για 15 μέρες ακόμη, και τα 2 :p

Μα που ξέρεις, μπορεί,

να ταξιδέψουμε μια μέρα ή μια νύχτα μαζί.

Link to comment
Share on other sites

Στην Ιπποκράτους πηγαίνω κι εγώ αλλά τα Σαββατοκύριακα είναι έλεος η κατάσταση, στον 5ο όροφο σε μια μεγάλη αίθουσα... Γιατί να κλείνουν τον 2ο τα Σαββατοκύριακα; Περιέργως παιδιά στις απαντήσεις σας να γράφετε και πόσο εύκολα βρίσκετε θέσεις στα αναγνωστήρια... Ιδιαίτερα στο 24ωρο της Ιατρικής (Παπουλάκειο) γίνεται Η σφαγή για μια θέση. :p Μέχρι και τις 2 τη νύχτα δεν υπάρχει κενή θέση! :wacko: Προσωπικά μου τη δίνει αφάνταστα και αν και μένω κοντά στην Ιατρική, προτιμώ την Ιπποκράτους που είναι λιγάκι πιο χαλαρά τα πράματα. Σε αυτή την εξεταστική όμως έχω παρατηρήσει ότι τα πάντα είναι γεμάτα. Δεν ξέρω, ίσως έχει πέσει πολύ διάβασμα, ίσως πέσαν όλες οι εξεταστικές πολλών σχολών μαζί... :whistle:
Link to comment
Share on other sites

Σπιτι μου φυσικα!!

Με τετοιες ώρες που διαβάζω (νύχτα) δεν θα μπορούσα να πηγαίνω βιβλιοθήκη!

Link to comment
Share on other sites

http://www.anagnwstirio.tk/ :geek:

 

αναγνωστήριο 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο (αν και ένα Πάσχα ήρθε ένας κυριούλης και μας πέταξε όξω - «Παιδιά μου, αθρώποι είμαστε και μεις μέρα που είναι να πάμε στα σπίτια μας!»)

 

Και όσοι πάτε αναγνωστήριο να μην πιάνετε θέση για τους κολλητούς σας γιατί καμιά μέρα (όταν γυρίσω Ελλάδα) θα γίνει χοντρός καυγάς - σας το λέω! :D :)

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ σπίτι μου για να έχω ησυχία και να διαβάζω όποτε θέλω (μοναχός σου χόρευε που λένε...)

Και ακολουθώ κι εγώ την ίδια τακτική με τη Michelle. Διαβάζω πάντα βράδυ. Συνήθως κοιμάμαι κατα τις 9 το πρωί, και ξυπνάω για διάβασμα κατά τις 8 το βράδυ...

Όταν μάλιστα την άλλη μέρα το πρωί δίνω μάθημα, κανονίζω τον ύπνο μου ώστε να ξυπνήσω για διάβασμα κατα τις 1 το βράδυ, και το πάω σερί μέχρι το πρωί. Έτσι παω στις εξετάσεις και θυμάμαι τα πάντα;)

 

ΥΣ: Παραπάνω που γράφω διάβασμα, εννοώ διάβασμα μαθημάτων κι όχι "διάβασμα" απο παπά...:D

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg
Link to comment
Share on other sites

Όταν θέλω να διαβάσω, σπίτι... όταν θέλω να πιω καφεδάκι και να λέω ότι διαβάζω βιβλιοθήκη... :lol:
Link to comment
Share on other sites

spitaki moy...sugentronomai pio kala,opote 8elo na stamathso(kalh ora tora) stamatao kai meta pali pros th doksa travo...

sto spiti toulaxiston an de brisko kati,an de mporo na ma8o kati,an kati mou paei strava telos panton,vrizo kai ksespao...sth biblio8hkh pou na to kano ayto?:p

xoria pou xano xrono sthn metakinhsh pros kai apo th biblio8hkh....kai xionizei kiolas..

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

Αναγνωστήριο είναι μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα εξοπλισμένη με τραπεζοκαθίσματα, που διατίθεται για τη μελέτη διδακτικών ή επιστημονικών βιβλίων κ.λπ. Ο όρος αναγνωστήριο δεν πρέπει να συγχέεται με τον όρο βιβλιοθήκη. Βιβλιοθήκη είναι ένα ίδρυμα προορισμένο να συλλέγει να ταξινομεί και να συντηρεί βιβλία ή άλλα έντυπα ή αρχεία ή τελευταίως και κείμενα σε ηλεκτρονική μορφή ή πολυμέσα και να τα χρησιδανείζει δωρεάν ή έναντι ανταλλάγματος ή να τα διαθέτει προς μελέτη σε εκείνους που δικαιούνται να κάνουν χρήση των υπηρεσιών αυτών.

 

Κατά κανόνα, οι βιβλιοθήκες διαθέτουν αίθουσα αναγνωστηρίου, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο. Υπάρχουν επίσης αναγνωστήρια στα οποία οι χρήστες μπορούν να διαβάζουν δικά τους βιβλία, όπως π.χ. το παπουλάκειο αναγνωστήριο, ή τα αναγνωστήρια φοιτητικών εστιών κ.α.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Είναι η γνωστή κόντρα μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης... Οι μεν γελάνε με τον όρο αναγνωστήριο, οι δε γελάνε μόλις ακούνε βιβλιοθήκη. Αν και Βορειοελλαδίτης εγώ, οφείλω να παραδεχτώ ότι ο όρος αναγνωστήριο είναι πιο σωστός, παρά η βιβλιοθήκη. :whistle:
Link to comment
Share on other sites

Αυτό ακριβώς. Τα αμιγή αναγνωστήρια (δηλ. χωρίς δυνατότητα δανεισμού βιβλίων) υπάρχουν για να εξυπηρετούνται εκείνοι που για κάποιο λόγο δεν μπορούν να διαβάσουν στο σπίτι τους (π.χ. λόγω θορυβώδους περιβάλλοντος ή ανεπάρκειας χώρου κ.α.) αλλά και για εκείνους που διαμένουν σε τόπο απομακρυσμένο από το πανεπιστήμιο προκειμένου να αξιοποιούν τον «κενό» χρόνο μεταξύ δυο παραδόσεων/ εργαστηρίων κ.λπ.

 

Εσύ δεν πληρώνεις τίποτα καθώς η λειτουργία τους χρηματοδοτείται από κονδύλια του προϋπολογισμού του εκάστοτε ιδρύματος.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Σπίτι φυσικά. Άμα είμαι με κόσμο κάνω πολυ χαβαλέ και δεν διαβάζω ποτέ. Το "έλα σπίτι μου να διαβάσουμε" ή "θα π'αω βιβλιοθήκη να διαβάσω" ειναι ανέκδοτο για μένα.
Link to comment
Share on other sites

Eγω σπιτι μου διαβαζω αλλα εχω αρχισει και σκεφτομαι να πηγαινω στη βιβλιοθηκη της σχολης μηπως και συγκεντρωθω καθολου...

 

Βιβλιοθηκη + Αναγνωστηριο ειναι μια αιθουσα στο Παντειο,οπως ειπε και η nelly.

Link to comment
Share on other sites

Θα προτιμούσα βιβλιοθήκη, αλλά είναι λίγο μακριά και βαριέμαι να πηγαίνω... Οπότε σπίτι, αν και με το PC στο ίδιο δωμάτιο δε γίνεται εύκολα δουλειά... :p
Link to comment
Share on other sites

Όταν ήμουν φοιτητής, διάβαζα μόνο σπίτι μου και μόνος (σπάνια με άλλους γιατί τρώγαμε πολύ χρόνο σε άσχετα θέματα). Σε βιβλιοθήκες, αναγνωστήρια και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους δεν πήγαινα, ούτε μόνος ούτε με συμφοιτητές, καθώς δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ με τίποτα μιλάμε (έπαιζε πολύ το μάτι μου :p).

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

 

★ ★ ★ ★ ★ ★

Link to comment
Share on other sites

Ελεος ρε παιδια,τι βιβλιοθηκη. Στο σπιτι δλδ οσοι μενετε μονοι τι σας χαλαει? Μου φαινεται για χαβαλε πατε :p
Link to comment
Share on other sites

Ανάλογα το μάθημα και τα κέφια μου.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Βασικα μου φαίνεται εντελώς αδιανοήτο το να διαβάσω σε βιβλιοθήκη/αναγνωστήριο. 10.000 φορες σπίτι μου εκτος και αν θελω χαβαλε η να κανω καμμια ασκηση στα γρηγορα. Αλλα για να καταλαβεις/κατανοήσεις καινούρια πραγματα μου φαίνεται τουλάχιστον αδύνατο σε δημόσιο χωρο που να περνάνε διάφοροι γύρω γύρω..
Link to comment
Share on other sites

Εγώ αν είμαι μόνος μου στο σπίτι (εννοώ εντελώς μόνος: χωρίς pc και τηλεόραση) το σκέφτομαι πολύ αν θα διαβάσω. Φανταστείτε να πήγαινα αναγνωστήριο... Για φθηνό καφεδάκι μόνο :lol:
Link to comment
Share on other sites

Το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό όμως γιατί τα παιδιά που θα ψηφίσουν αναγνωστήριο βρίσκονται εκεί. :p

Το αναγνωστήριο έχει το καλό ότι βλέποντας τους πολλούς να διαβάζουν, δε μπορεί κάποια στιγμή λες και εγώ θα κάτσω να στρωθώ. Όσο και να παίζει το μάτι σου στον κόσμο που μπαινοβγαίνει ;) νομίζω αποδίδει το διάβασμα. Στο σπίτι όλο και κανα pc θα ανοίξεις, όλο και κάποιο τηλέφωνο θα χτυπήσει, όλο και κάποιος για κανά καφέ θα σε καλέσει... Άσε που το αίσθημα θα σε ενοχλεί όλη την ώρα. Ενώ αν είσαι στο αναγνωστήριο, κλείνεις και το κινητό (γιατί και καλά εκεί δεν επιτρέπεται) και έτσι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Στους γονείς έχεις τη δικαιολογία ότι λείπεις από το σπίτι γιατί είσαι για διάβασμα, οπότε αν δεν απαντάς στο σταθερό μάλλον για καλό θα το εκλάβουν... ;)

Ορίστε σας βρήκα τόσα καλά! Εγώ συνήθως πάω αναγνωστήριο. Αλλά σας λέω ότι υπάρχει φοβερό πρόβλημα χώρου, η αναζήτηση θέσης είναι πολύ δύσκολη κλπ κλπ. Αναγνωστηριάκες ψηφίστε να περάσουμε τους σπιτόγατους! :D

Link to comment
Share on other sites

Πάντα σπίτι και πάντα μόνος... Έχω επιχειρήσει μια φορά να κάνω ένα υποτυπώδες διάβασμα στο αναγνωστήριο της σχολής, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι απέτυχα παταγωδώς... :)

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Link to comment
Share on other sites

προτιμώ στο σπίτι αλλά δε λεω οχι και στη βιβλιοθήκη της παντειου που ναι πολύ καλή και έχει και "ωραίες υπαρξεις" :D
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...