Jump to content

Συχνές απορίες για το Buy and Sell


MsK
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Που πήγε το Buy and Sell, δεν το βλέπω! Μήπως δεν υπάρχει;

 

Υπάρχει forum αγοραπωλησιών στο myphone.gr και γι αυτό άλλωστε υπάρχει σχετική αναφορά στους όρους πρόσβασης και χρήσης. Το Buy and Sell είναι το μοναδικό forum στο myphone.gr, στο οποίο επιτρέπεται η δημιουργία αγγελιών. Ωστόσο, πρόσβαση στο συγκεκριμένο forum δεν έχουν όλοι, αλλά μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη που έχουν συμπληρώσει 10 ημέρες παραμονής στο forum και ταυτόχρονα, έχουν δημοσιεύσει 10 ουσιαστικά (και όχι τυχαία / ανούσια) μηνύματα. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό, δεν είναι άλλος από τη δική σας, αλλά και τη δική μας, «προστασία» / ασφάλεια.

 

Συγκεκριμένα, από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του Buy and Sell, την εποχή που η πρόσβαση ήταν ελεύθερη σε όλα τα μέλη χωρίς περιορισμούς, δεχθήκαμε αρκετά μηνύματα (emails, προσωπικά μηνύματα) τα οποία ανέφεραν διάφορες περιπτώσεις απάτης. Μολονότι δεν μπορούμε (και δεν είμαστε στη θέση) να εξακριβώσουμε απολύτως τίποτα, ούτε να εμπλακούμε σε καμία απόφαση (όπως σαφώς αναφέρεται στους όρους χρήσης), κρίθηκε απαραίτητο να λάβουμε κάποια μέτρα ασφάλειας ώστε να προστατέψουμε τα μέλη του myphone.gr από τέτοια περιστατικά. Τα μέτρα αυτά ίσχυσαν από εκείνη τη στιγμή και συνεχίζουν να ισχύουν έως σήμερα για τα νέα μέλη, καθώς ήταν αδύνατο για τεχνικούς λόγους να εφαρμοστούν αναδρομικά σε όσους ήδη είχαν αποκτήσει πρόσβαση.

 

Οι περιορισμοί αυτοί όμως τέθηκαν σε εφαρμογή και για άλλους λόγους. Όπως ίσως είναι γνωστό, στην ενότητα Buy and Sell λειτουργεί αυτόματο σύστημα αξιολόγησης συναλλαγών. Θέλαμε ανά πάσα στιγμή να διασφαλίζουμε ότι οι αξιολογήσεις γίνονται με καλή διάθεση, αλλά και από μοναδικούς χρήστες (και όχι κλώνους). Προφανώς, είχαν γίνει αντιληπτά περιστατικά, όπου χρήστες είχαν χρησιμοποιήσει δύο ή περισσότερους λογαριασμούς για να προωθήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Τα μέτρα προστασίας περιόρισαν σημαντικά αυτό το φαινόμενο, όπως είναι λογικό.

 

Συνοψίζοντας: Για να αποκτήσετε πρόσβαση λοιπόν στο Buy and Sell θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος για 10 ημέρες και να δημοσιεύσετε 10 (τουλάχιστον) ουσιώδη μηνύματα. Με αυτόν τον τρόπο οι διαχειριστές της ενότητας του Buy and Sell, αλλά και τα μέλη που συμμετέχουν σε αυτήν, θα γνωρίζουν ότι δεν ήρθατε απλά στο myphone.gr, αποκλειστικά για να εξασφαλίσετε την πρόσβαση στις αγοραπωλησίες - κάτι το οποίο φυσικά, δεν θα θέλαμε να συμβεί σε καμία περίπτωση. Με αυτόν τον τρόπο οι συναλλαγές είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς - γεγονός από το οποίο επωφελείται η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του myphone.gr. Αν πάλι, θέλετε να συμμετέχετε μόνο σε αγοραπωλησίες και δεν σας ενδιαφέρει το forum, τότε σας προτρέπουμε να επισκεφθείτε κάποιο site με αγοραπωλησίες. Μια εκτενής λίστα υπάρχει εδώ:

 

http://www.myphone.gr/links/browselinks.php?c=41

 

Έχω 10 μηνύματα και έχουν ήδη συμπληρωθεί 10 ημέρες από την ημερομηνία της εγγραφής μου. Ωστόσο, δεν έχω ακόμη πρόσβαση! Τι συμβαίνει;

 

Υπάρχουν δύο περιπτώσεις:

  1. Τα περισσότερα (αν όχι όλα) από τα 10 μηνύματά σας χαρακτηρίστηκαν ανούσια, κάτι το οποίο απαγορεύεται από τους όρους χρήσης. Ανούσια για παράδειγμα, μπορεί να είναι μηνύματα τα οποία περιέχουν π.χ. μονολεκτικές απαντήσεις («συμφωνώ», «διαφωνώ», «ναι», «όχι» κτλ.) ή περιέχουν απλά και μόνο smilies ή απλά είναι περιττά (κοινώς δεν προσφέρουν τίποτα στις συζητήσεις). Χρειάζεται αρκετή προσοχή διότι αν γίνει αντιληπτή η μαζική δημοσίευση τέτοιων μηνυμάτων, τότε είτε θα σας απαγορευθεί η πρόσβαση στο Buy and Sell, είτε θα διαγραφούν όλα σας τα μηνύματα και ίσως να τιμωρηθείτε και με «αποκλεισμό πρόσβασης» (ban).
  2. Αν και σπάνιες δεν μπορούν να αποκλειστούν οι περιπτώσεις όπου το αυτόματο σύστημα που σας δίνει την πρόσβαση στο Buy and Sell δεν λειτουργεί σωστά. Αρχικά, θα πρέπει να κάνετε υπομονή μερικές ακόμη ημέρες (έως και 10) και ταυτόχρονα να δημοσιεύσετε μερικά ακόμη ουσιώδη μηνύματα (1 ή περισσότερα). Εφόσον δεν αλλάξει τίποτα και εφόσον δεν ισχύει η πρώτη περίπτωση (των ανούσιων μηνυμάτων), τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο Moderator.

 

Κάποιο «παλαιό» μέλος έχει πρόσβαση στο Buy and Sell και δεν έχει ούτε 50/100/150 μηνύματα... Γιατί;

 

Ο περιορισμός της πρόσβασης στο Buy and Sell σε όσους έχουν λιγότερα από 50/100/150 μηνύματα ήταν αδύνατο για τεχνικούς λόγους να ισχύσει αναδρομικά σε όσους είχαν ήδη πρόσβαση στη συγκεκριμένη ενότητα. Με άλλα λόγια, πριν τη λήψη αυτών των μέτρων, ένας μικρός αριθμός ατόμων είχε ήδη αποκτήσει πρόσβαση στο Buy and Sell. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και όταν αυξήθηκαν τα όρια, ενώ φυσικά το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον σε περίπτωση που τα κριτήρια γίνουν ακόμη πιο αυστηρά (για παράδειγμα, αν «σήμερα» έχετε π.χ. 160 μηνύματα στο ενεργητικό σας και έχετε πρόσβαση στο Buy and Sell, ενώ μία ημέρα αργότερα το όριο για την είσοδο αυξηθεί στα 200 μηνύματα, δεν πρόκειται να χάσετε το δικαίωμα πρόσβασης που έχετε ήδη αποκτήσει, ακόμη και αν δεν έχετε συντάξει 200 μηνύματα).

 

Τι είναι το σύστημα αξιολογήσεων;

 

Οι αξιολογήσεις συνοπτικά:

 

Η αξιολόγηση χρήστη είναι το συνολικό άθροισμα των αξιολογήσεων που έχει κάθε χρήστης. Μεγάλη θετική αξιολόγηση σημαίνει καλή συμπεριφορά και συνέπεια στις συναλλαγές του, ενώ αρνητική αξιολόγηση σημαίνει ασυνέπεια. Κάθε χρήστης μπορεί να δώσει μόνο μια αρνητική ή θετική αξιολόγηση για άλλο χρήστη, ενώ αν θέλει να δώσει περισσότερες επεξηγήσεις για τη μεταξύ τους συναλλαγή ή να απαντήσει σε σχόλια που του έχουν γίνει μπορεί να δώσει επιπλέον ουδέτερη αξιολόγηση επεξηγώντας την άποψή του. Το κείμενο της αξιολόγησης μπορεί να περιέχει έως και 80 χαρακτήρες.

 

1. Αξιολόγηση γίνεται μόνο σε σχέση με κάποια συγκεκριμένη καταχώρηση. Θα πρέπει να είστε είτε ο πωλητής και να αξιολογείτε τον αγοραστή, είτε ο αγοραστής και να αξιολογείτε τον πωλητή, είτε απλά να πραγματοποιήσατε κάποια ανταλλαγή.

2. Μπορείτε να κάνετε μόνο μια θετική, ουδέτερη ή αρνητική αξιολόγηση ανά συναλλαγή για τον ίδιο χρήστη.

3. Η αξιολόγηση είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη και δεν μπορεί να αλλάξει. Πρέπει να είστε πολύ συγκεκριμένοι στα σχόλιά σας και πολύ ακριβείς, αφού δεν μπορείτε να την τροποποιήσετε μετά την υποβολή της!

4. Χρήστες που χρησιμοποιούν κακόβουλα την αξιολόγηση, θα στερούνται προσωρινά ή μόνιμα το προνόμιο πρόσβασης στο myphone.gr.

 

Αξίζει εδώ να επισημάνουμε, για μία ακόμη φορά τα ακόλουθα, όπως αυτά αναφέρονται πιο αναλυτικά στους σχετικούς όρους χρήσης:

Το myphone.gr λειτουργεί ως μέσο ολοκλήρωσης των συναλλαγών μεταξύ των πωλητών και των αγοραστών μελών του. Το myphone.gr δεν εμπλέκεται στην όλη συναλλαγή μεταξύ αγοραστών και πωλητών χρηστών του. Σαν αποτέλεσμα δεν έχει και δεν μπορεί να έχει τον έλεγχο της ποιότητας, ασφάλειας ή νομιμότητας των καταχωρημένων ειδών, της ακρίβειας της περιγραφής τους και της δυνατότητας των πωλητών να διαθέσουν ή των αγοραστών να αγοράσουν. Το myphone.gr τέλος δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι ένας πωλητής ή αγοραστής θα ολοκληρώσει μία συναλλαγή στην οποία συμμετέχει.
Διαβάστε αναλυτικότερα τους όρους χρήσης σχετικά με τις αγοραπωλησίες.

 

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις:

 

Θέλω να τροποποιήσω μια αξιολόγηση. Μπορώ;

 

Δυστυχώς, αυτό δεν γίνεται.

 

Γιατί δεν μπορώ να τροποποιήσω μια αξιολόγηση;

 

Γιατί προτού τη δημιουργήσετε θα πρέπει να έχετε σκεφτεί πολύ καλά τι θα γράψετε και πως θα το γράψετε. Χρησιμοποιήστε τις αξιολογήσεις για να γράψετε τα σχόλιά σας για μια συναλλαγή. Οι αξιολογήσεις δεν είναι μέρος του forum και ούτε πρόκειται να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης. Αν ωστόσο πιστεύετε ότι κάτι πήγε εντελώς λάθος, επικοινωνήστε με τους συντονιστές του Buy and Sell και αυτοί θα φροντίσουν να διορθώσουν το πρόβλημα.

 

Με αξιολόγησαν αρνητικά και έχουν άδικο. Τι μπορώ να κάνω;

 

Μην επικοινωνήσετε μαζί μας. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε και εσείς το ίδιο σύστημα των αξιολογήσεων για να καταγράψετε τη δικιά σας εμπειρία από τη συναλλαγή. Προσοχή όμως: Αν χρησιμοποιήσετε απρεπής χαρακτηρισμούς, βωμολοχίες και όλα τα σχετικά που απαγορεύονται από τους Ο.Π.Χ. τότε ενδέχεται να διαγράψουμε και την αξιολόγησή σας και εσάς από το myphone.gr.

 

Δεν μου αρέσουν οι αξιολογήσεις. Μπορώ να μην συμμετέχω σε αυτές;

 

Όχι. Αν δεν σας αρέσουν οι αξιολογήσεις ή αν δεν τις ανέχεστε, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να συμμετέχετε στο Buy and Sell.

 

Αν ένα άτομο έχει πολλές θετικές αξιολογήσεις πρέπει να τον εμπιστεύομαι;

 

Όχι, αφού δεν τον γνωρίζετε. Ίσως να τον έχουν αξιολογήσει θετικά οι φίλοι του. Ίσως να τον έχουν αξιολογήσει θετικά άλλοι χρήστες με κάποιο αντάλλαγμα. Ίσως να μη συμβαίνει τίποτα από αυτά και απλά να είμαστε «υστερικοί». Ωστόσο, όπως αναφέραμε προηγουμένως, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά όλα τα μηνύματα του χρήστη και παράλληλα, να δείτε ποιοι τον έχουν αξιολογήσει. Με αυτόν τον τρόπο μόνο θα μπορέσετε να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη άποψη.

 

Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα Buy and Sell στο σχετικό επισημασμένο θέμα.

 

Τι σημαίνει κλείδωμα αγγελίας;

 

Όταν δημοσιεύετε πλέον ένα μήνυμα, αυτό παραμένει ξεκλείδωτο. Δεν μπορεί να απαντήσει κανείς σε αυτό, ούτε εσείς ο ίδιος. Αν πωλήσατε ή αγοράσατε το προϊόν σας σημαίνει ότι η συναλλαγή σας ολοκληρώθηκε και άρα μπορείτε να ΚΛΕΙΔΩΣΕΤΕ μόνος σας την αγγελία σας. Περισσότερες πληροφορίες και πάλι στο σχετικό θέμα του Buy and Sell.

 

 

 

:rolleyes:

Edited by ZZW30
αλλαγή διατύπωσης
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

  • The topic was unpinned
Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...