Jump to content

[S60 1st, 2nd Edition] Αλλάξτε γραμματοσειρά


mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Οι αμέτρητες δυνατότητες τροποποίησης ενός μεγάλου αριθμού χαρακτηριστικών που παρέχουν στον χρήστη, είναι σίγουρα ένα από τα πλεονεκτήματα των smartphones. Στα πλαίσια αυτά, πλέον υπάρχει τρόπος να αλλάξουμε την γραμματοσειρά στα 6600 και 7610, δίνοντας ένα διαφορετικό τόνο στο κινητό μας τηλέφωνο.

 

Οι οδηγίες που ακολουθούν, θα σας βοηθήσουν να εγκαταστήσετε την γραμματοσειρά της επιλογής σας.

 

:!:Προσοχή:!:

 

Η αρχική γραμματοσειρά που υπάρχει στο κινητό σας, θα αντικατασταθεί με την νέα. Δεν υπάρχει επιλογή, μέσω της διαδικασίας, να επαναφερθεί η παλιά. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει, πριν κάνετε οτιδήποτε από τα ακόλουθα, να κρατήσετε αντίγραφα των ρυθμίσεων της συσκευής σας. Επίσης, μερικές γραμματοσειρές δεν υποστηρίζουν τους χαρακτήρες για όλες τις γλώσσες. Όπως ακριβώς και στον υπολογιστή, όταν επιλέξουμε συγκεκριμένες γραμματοσειρές, οι ελληνικοί χαρακτήρες δεν μπορούν να εμφανιστούν.

 

Εγκαθιστώντας λοιπόν μία τέτοια γραμματοσειρά και κάνοντας επανεκκίνηση της συσκευής μας, αν έχουμε επιλέξει ως γλώσσα τηλεφώνου τα ελληνικά, το λειτουργικό δεν θα μπορεί να διαβάσει τους χαρακτήρες με αποτέλεσμα είτε να μην πραγματοποιείται με επιτυχία η εκκίνησή του και να βλέπουμε μόνο μια άσπρη οθόνη, είτε να εξαφανιστούν όλοι οι χαρακτηρες απο την συσκευή μας με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πλοηγηθούμε στο μενού της. Η μοναδική λύση σε μια τέτοια περίπτωση είναι το format, ενώ κανένα απολύτως πρόβλημα δεν θα αντιμετωπίσουν όσοι χρησιμοποιούν τα αγλλικά ως γλώσσα στην συσκευή τους.

 

 

Πριν ξεκινήσετε...

 

Βασική προϋπόθεση για να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε την διαδικασία είναι να εγκαταστήσετε στο κινητό σας ένα πρόγραμμα διαχείρησης αρχείων όπως τα profi explorer, file explorer, extended file manager, smart file manager και system explorer. Ένα από αυτά σας είναι αρκετό.

 

  • Βήμα 1ο
     
    Κατεβάζετε το αρχείο .zip με τα απαραίτητα αρχεία από εδώ.
     
  • Βήμα 2ο
     
    Ξεζιπάρετε το αρχείο. Μέσα σε αυτό θα βρείτε τα αρχεία:
     
  • FontRemover.sis
  • tahoma.sis
  • modern.sis
  • set3v3.sis
  • mssans.sis
  • symbol.gdr
  • comic.gdr
     
  • Βήμα 3ο
     
    Στείλτε το αρχείο FontRemover.sis στο κινητό σας. Εγκαταστήστε το και μόλις τελειώσει η διαδικασία, τρέξτε την εφαρμογή. Θα σας ρωτήσει αν θέλετε να διαγράψετε την γραμματοσειρά που υπάρχει και εσείς θα πατήσετε πατάτε "Ναι". Αμέσως μετά, θα σας ζητήσει να κάνετε επανεκκίνηση στην συσκευή σας. Μην το κάνετε όμως αμέσως.
     
  • Βήμα 4ο
     
    Στείλτε ένα αρχείο .sis με την γραμματοσειρά της επιλογής σας και κάντε εγκατάσταση στο αρχείο. Προσοχή, η εγκατάσταση πρέπει να γίνει στην εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου και όχι στην κάρτα μνήμης. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, πραγματοποιήστε επανεκίννηση στην συσκευή σας.
     
  • Βήμα 5ο
     
    Μόλις η συσκευή σας επανεκκινηθεί, θα δείτε την νέα γραμματοσειρά που έχετε επιλέξει.

 

:!:Προσοχή:!:

 

Δεν υπάρχει δυστυχώς η δυνατότητα χρησιμοποίησης πολλών γραμματοσειρών ταυχόχρονα και επιλογής ανάμεσά τους. Έτσι λοιπόν, κάθε φορά μία μόνο γραμματοσειρά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να γίνει εναλλαγή από την τρέχουσα σε μία άλλη, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν τα βήματα 3 και 4.

 

Αρχεία .gdr

 

Για να χρησιμοποιήσουμε τα αρχεία με κατάληξη .gdr (τα οποία δεν είναι τίποτα παραπάνω απο μια παραλλαγή των αρχείων με κατάληξη .sis), πρέπει να ακολουθήσουμε την παρακάτω διαδικασία:

 

  • Βήμα 1ο
     
    Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή FontRemover για να διαγράψετε την τρέχουσα γραμματοσειρά.
     
  • Βήμα 2ο
     
    Ανοίξτε μία εφαρμογή διαχείρισης αρχείων και δημιουργήστε έναν φάκελο με το όνομα "fonts" μέσα στον φάκελο C:\system
     
  • Βήμα 3ο
     
    Στείλτε το αρχείο κατάληξης .gdr στο κινητό σας αλλά μην το ανοίξετε.
     
  • Βήμα 4ο
     
    Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή διαχείρησης αρχείων, βρίσκετε το αρχείο που στείλατε το οποίο θα βρίσκεται στους υποφακέλους του φακέλου E:\system\mail\00001001_S ή C:\system\mail\00001001_S, ανάλογα με το ποιά μνήμη χρησιμοποιείτε για να αποθηκεύετε τα μηνύματά σας.
     
  • Βήμα 5ο
     
    Μόλις βρείτε το αρχείο, πατάτε copy ή cut πάνω του και πηγαίνετε αμέσως στον φάκελο C:\system\fonts και πατάτε "paste".
     
  • Βήμα 6ο
     
    Κάνετε έξοδο απο την διαχείριση αρχείων και κάνετε επανεκκίνηση στην συσκευή σας.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

 

Οι γραμματοσειρές όμως ποτέ δεν είναι αρκετές. Λύση στο πρόβλημα αυτό έρχεται να δώσει ο Easy GDR Creator ο οποίος είναι ένας μετατροπέας που μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργούμε νέες γραμματοσειρές για το κινητό μας τηλέφωνο αυξάνοντας κατακόρυφα τις διαθέσιμες επιλογές. Τον μετατροπέα αυτό, μορφής zip, μπορείτε να τον κατεβάσετε απο ΕΔΩ. Για να ανοίξετε το αρχείο και να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε με επιτυχία την εγκατάσταση στον υπολογιστή σας, πρέπει πρώτα να τον μετονομάσετε σε egdrsetup.exe

Επιλέγοντας το symbol/unicode format στον μεταροπέα, σας δύνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε όλους τους συμβολισμούς που αναγνωρίζει η κάθε γραμματοσειρά.

Πλήθος γραμματοσειρών προς μετατροπή, μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Χρήσιμο επίσης θα σας φανεί το fonifier το οποίο σας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσετε την δική σας γραμματοσειρά.

 

 

Επαναφορά της αρχικής προεπιλεγμένης γραμματοσειράς

 

Η αρχική μας γραμματοσειρά βρίσκεται στον φάκελο Z:\system\fonts. Έτσι, όταν θέλουμε να την επαναφέρουμε, χρησιμοποιώντας το FontRemover, σβήνουμε την τρέχουσα γραμματοσειρά ή πιο απλά, χρησιμοποιώντας έναν file manager, διαγράφουμε ολόκληρο τον φάκελο C:\system\fonts και κάνουμε επανεκκίνηση στην συσκευή μας. Το σύστημα θα ανιχνεύσει αυτόματα την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά.

 

Σημείωση

 

Το εκάστοτε αρχείο δεν αλλάζει στον ίδιο βαθμό την γραμματοσειρά στην συσκευή σας. Έτσι, μπορεί να παρατηρήσετε μεγαλύτερες διαφορές εγκαθιστώντας για παράδειγμα την γραμματοσειρά modern σε σχέση με την mssans. Επίσης, οι αλλαγές διαφέρουν από συσκευή σε συσκευή. Η ίδια γραμματοσειρά μπορεί να παρουσιάζεται διαφορετικά στο 6600 απ'ότι στο 7610.

 

Η κατασκευάστρια εταιρία βασίστηκε στην έκδοση 7 του Symbian για να αναπτύξει την εφαρμογή FontRemover. Γι'αυτό το λόγο γίνεται αναφορά μόνο στα 7610 και 6600 μιας και ήταν τα μόνα μοντέλα που ενσωμάτωναν την συγκεκριμένη έκδοση λειτουργικού. Η διαδικασία όμως εφαρμόστηκε με επιτυχία σε αρκετά ακόμα μοντέλα αποδεικνύοντας οτι όλες οι συσκευές που ενσωματώνουν το λειτουργικό series 60 είναι ικανές να αλλάξουν γραμματοσειρά.

 

Το παρόν θέμα δημοσιεύθηκε αρχικά στο section News/Συσκευές του Myphone με τον τίτλο Series 60: Αλλάξτε γραμματοσειρά στα Nokia 6600 & 7610. Θεωρήθηκε όμως σκόπιμο να δημιουργηθεί επίσης και στο Series 60 section μιας και είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά συσκευές του συγκεκριμένου λειτουργικού αλλά και προς διευκόλυνση των τυχόν ενδιαφερόμενων χρηστών.

Edited by gianpithio
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 237
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

[imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign]

Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου!

iPhone 5S Space Grey

Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish

Link to comment
Share on other sites

και αν καποιος δεν κρατησει αντίγραφα των ρυθμίσεων της συσκευής τι θα γίνει;δεν θα υπαρχει δυνατοτητα επαναφορας αρχικων ρυθμίσεων;
only crossfit...
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος teorizo ( 6 Ιαν. 2005 , 15:39)

 

και αν καποιος δεν κρατησει αντίγραφα των ρυθμίσεων της συσκευής τι θα γίνει;δεν θα υπαρχει δυνατοτητα επαναφορας αρχικων ρυθμίσεων;

 

 

Και βεβαια θα υπαρχει δυνατοτητα επαναφορας των αρχικων ρυθμισεων οπως και επαναφορα της αρχικης προεπιλεγμενης γραμματοσειρας.

Διαβασε πιο προσεχτικα το αρθρο. ;)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/2061asymvivastos5.gif

Πριν ανοίξετε ένα νέο thread στα Series 60 ρίξτε μια ματιά στον ..::Πίνακα Περιεχομένων::..

Χρήστης : Nokia N90, Nokia 9300, Mitac MIO A701, Nokia 770 & iPAQ hx 4700

Link to comment
Share on other sites

Telika to dokimasa sto 6630 kai dulece mia xara.O monos logos pu den to kratisa htan epidi oi epafes mu einai gramenes sta ellinika kai den mu tis emfanize opos episis kai sta sms pu dexomuna kai htan gramena sta ellinika. :( kata ta alla htan arketa kalo...
Link to comment
Share on other sites

Εχει βρει κανείς ελληνική γραμματοσειρά που να δουλεύει σε 6630 ??? Κι αν ναι από πού ?? ΤΗΑΝΧ εκ των προτέρων για την όποια πληροφορία... :)

MONEY MAKES THE WORLD GO ROUND...

Link to comment
Share on other sites

re paidia prospatho na ftiakso fonts me to easy gdr creator kai mou efmfanizei tin entoli font load not complete....

Kserei kaneis kati gi'auto??

And God Said E={m.c.d+1/4g.10.k + (m.c.).2 + {(e.c.q.q)/10 and there was light
Link to comment
Share on other sites

απ'οτι εχω δει δεν εχει βγαλει κανεις ακρη με το gdr creator, οποτε δε βλεπω ασπρη μερα στον οριζοντα δυστυχως. αυτη που ειχε δωσει ο memphisx την ειχες παρει; αν θες pm το mail σου να στη στειλω.
Link to comment
Share on other sites

ποια γραμματοσειρα ειναι αυτη nikoskat, αναγνωριζει κανονικα τα ελληνικα?

σε ευχαριστω

Παναγιώτης
Link to comment
Share on other sites

στο 6600 παντως αλλαζει πολυ. το μονο που δεν αναγνωριζει ειναι το σηματακι του αθορυβου(η νοτα..) και στους ειδικους χαρακτηρες στα μηνυματα τους δυο τελευταιους. στο πρωτο post θα πας κατω κατω στο link που λεει series 60:πως να αλλαξετε γραμματοσειρα σο 6600 και 7610 και θα βρεις το post του memphisx που'χει δωσει ενα link. συγκεκριμενα ειναι η Aeurope-3.gdr. αυτα...;)
Link to comment
Share on other sites

e auth sxedon idia einai me auth pou exei to kin :/

Φίλε αν το δοκιμάσεις θα δεις ότι δεν έχουν καμία σχέση, η συγκεκριμένη γραμματοσειρά αλλάζει τα πάντα στο κινητό και υποστηρίζει και ελληνικά.

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

 

George Bernard Shaw

Link to comment
Share on other sites

Φίλε αν το δοκιμάσεις θα δεις ότι δεν έχουν καμία σχέση, η συγκεκριμένη γραμματοσειρά αλλάζει τα πάντα στο κινητό και υποστηρίζει και ελληνικά.

 

:blink: ellinika?? otan to eixa valei sto 6630 mu eixa provlima. eixa dokimasei oles tis grammatosires kai se oles ypirxe to idio provlima.. :(

Link to comment
Share on other sites

Ξαναδοκίμασε το, με βεβαιότητα σου λέω ότι υποστηρίζει ελληνικά, αφού βλέπεις και τις φώτο που παρέθεσε ο nikoskat

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

 

George Bernard Shaw

Link to comment
Share on other sites

νομιζω πιο πανω ειπωθηκε οτι στο 6630 υπηρχε καποιο προβλημα...ισως δεν κανει.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...