Jump to content

#MeetHuawei: Επισκεφθήκαμε τα R&D centers της εταιρείας στη Φινλανδία


ZZW30
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Καλεσμένοι της Huawei, βρεθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες στο regional press trip της στη Φινλανδία. Κύριος σκοπός η επίσκεψη στα ερευνητικά κέντρα που η εταιρεία διατηρεί στο Ελσίνκι και το Τάμπερε, αλλά και η καλύτερη γνωριμία μας με τη Huawei.

 

Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε το motto/hashtag του event #MeetHuawei που καλούσε τους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στη Φινλανδία από την κεντρική/ανατολική Ευρώπη, αλλά και τις Σκανδιναβικές χώρες, να γνωρίσουν καλύτερα την εταιρεία που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στη “mobile” καθημερινότητά μας, αλλά, φυσικά, και τις ομορφιές του φινλανδικού τοπίου.

 

Με την ανάπτυξη στο consumer business group της να φτάνει το 2016 το 35% όσον αφορά τα έσοδα και το 29% όσον αφορά τις αποστολές smartphones, η Huawei είναι η εταιρεία που μας έχει απασχολήσει ίσως περισσότερο στο χώρο του mobile με την άνοδό της τα τελευταία χρόνια.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/67579/1.jpg

 

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που αφορούν τη χρονιά που διανύουμε, η Huawei παρουσιάζει 21% ανάπτυξη στο κομμάτι του μεριδίου αγοράς της παγκοσμίως, εκείνο όμως που είναι σημαντικό είναι η ανάπτυξή της ειδικότερα στο premium segment της αγοράς και στις συσκευές άνω των 500 δολαρίων όπου η άνοδός της φτάνει το 141%.

 

Παγκόσμιες έρευνες δείχνουν ότι η εταιρεία παρουσιάζει αξιοσημείωτη άνοδο και ως brand τους τελευταίους 18 μήνες, σε τομείς όπως το design, η καινοτομία, η εμπιστοσύνη, αλλά και η μόδα. Όσον αφορά την αναγνωρισιμότητα του brand, παρουσιάζει την ταχύτερη ανάπτυξη στην κατηγορία του - και αυτό σίγουρα δεν είναι καθόλου τυχαίο.

 

Έμφαση στο R&D

 

Με 45 δισ. δολάρια επενδύσεις τα τελευταία 10 χρόνια στο κομμάτι της έρευνας και ανάπτυξης (R&D), η Huawei επενδύει περισσότερο από το 10% των εσόδων από τις πωλήσεις κάθε έτους στο R&D. Στοιχεία του 2016, δείχνουν ότι η εταιρεία ήταν 9η στο Global R&D, 45% του συνολικού αριθμού των υπαλλήλων της Huawei εργάζονται σε αυτό το κομμάτι, ενώ διατηρεί συνολικά 15 R&D centers σε όλο τον κόσμο. Πέρα από την Κίνα, ερευνητικά κέντρα της Huawei βρίσκονται σε περιοχές όπως η Ιαπωνία, η Μόσχα, το Λονδίνο, το Παρίσι και το Σαν Φρανσίσκο.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/67580/2.jpg

 

Το κτίριο που στεγάζει το R&D center της Huawei στο Ελσίνκι.

 

Στη Φινλανδία, είχαμε την τύχη να επισκεφθούμε τα R&D centers της σε Ελσίνκι και Τάμπερε. Στο Ελσίνκι, οι αρμοδιότητες του Huawei RCC laboratory αφορούν τομείς όπως η τεχνολογία web, το graphics software, η ασφάλεια, η επικοινωνία 5G, αλλά και οι αρχιτεκτονικές καινοτομίες. Στο Τάμπερε, το Huawei Multimedia Laboratory δραστηριοποιείται στο κομμάτι των καινοτομιών στο κομμάτι των οπτικών και συνολικά της εικόνας αλλά και του ήχου.

 

Δείτε φωτογραφίες από το ερευνητικό κέντρο της Huawei στο Ελσίνκι

 

http://content.myphone.gr/photo/full/67578/dsc06277.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/67576/dsc06278.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/67577/dsc06282.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/67575/dsc06287.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/67572/img-20171107-153056.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/67571/dsc06297.jpg

 

 

Δείτε φωτογραφίες από το ερευνητικό κέντρο της Huawei στο Τάμπερε

 

http://content.myphone.gr/photo/full/67563/t.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/67558/tt.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/67559/ttttt.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/67557/t6.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/67561/t5.jpg

 

 

10 χρόνια επεξεργαστές Kirin / Kirin 970 με Mobile AI

http://content.myphone.gr/photo/full/67573/kirin-970.jpg

 

Ένα από τα σημεία υπεροχής της Huawei στο κομμάτι του mobile είναι η ανάπτυξη των δικών της chipsets. Με μία δεκαετία ανάπτυξης πίσω τους, τα Kirin chipsets είναι άκρως ανταγωνιστικά στην αγορά, “χτυπώντας” ευθέως επεξεργαστές κορυφαίων εταιρειών του χώρου, όπως οι προτάσεις της Qualcomm, της Samsung αλλά και της Mediatek. Το πλέον πρόσφατο πανίσχυρο Kirin 970 chipset, που βασίζεται στο Mobile AI, παρουσιάστηκε πριν λίγους μήνες στο Mobile Word Congress της Βαρκελώνης, με δυνατότητες που ξεπερνούν την εποχή του, και βρίσκεται ήδη ενσωματωμένο στα νέα Mate 10 και Mate 10 Pro smartphones της εταιρείας.

http://content.myphone.gr/photo/full/67566/kirin.jpg

 

Το Kirin 970 chipset, ένα πραγματικό Mobile AI chipset για την αγορά, προσφέρει υπεροχή σε τομείς όπως η υπολογιστική ισχύς, η γρήγορη συνδεσιμότητα, αλλά και οι multimedia εμπειρίες του χρήστη, με τη Huawei να είναι πλέον μία εταιρεία που συνδυάζει on-device & cloud AI προς όφελος του χρήστη.

 

Τo Kirin 970 chipset διαθέτει ειδική νευρωνική επεξεργαστική μονάδα (NPU) για τους υπολογισμούς που απαιτούνται σε νέας γενιάς διεργασίες, όπως η αναγνώριση ενός προσώπου ή αντικειμένου με τη βοήθεια της κάμερας της συσκευής, το Augmented Reality ή η μετάφραση κειμένου σε πραγματικό χρόνο. Έρχεται ακόμη με dual ISP (Image Signal Processor) για τη βελτίωση της απόδοσης της κάμερας, υποστήριξη δικτύων Cat.18 LTE, αλλά και υπεροχή στο κομμάτι του ήχου (32bit@384K audio & ΑΙ noise reduction), όπως και εξασφάλιση μεγάλης διάρκειας μπαταρίας.

 

EMUI 8.0: Ένα User Interface, άπειρες δυνατότητες

 

http://content.myphone.gr/photo/full/67570/emui.jpg

 

Και το EMUI (Emotion User Interface) ωστόσο, που η Huawei ενσωματώνει στα mobile προϊόντα της αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες του hardware αλλά και την τεχνητή νοημοσύνη (AI). Η τελευταία έκδοση του UI, το EMUI 8.0, προσαρμόζει την ονομασία της για να συμβαδίζει με την τρέχουσα έκδοση Android 8.0 Oreo (η προηγούμενη έκδοση ήταν η EMUI 5.x) και για να τονίσει όμως τις άπειρες (∞) δυνατότητες του λογισμικού.

 

Φυσικά, δίνεται έμφαση στον τομέα της κάμερας όπου υποστηρίζονται οι AI δυνατότητες, ενώ υπάρχει υποστήριξη και 3parties AI. Νέες προσθήκες στο EMUI 8.0 όπως το floating navigation dock, το Smart Split Screen με ένα μόνο πάτημα, υποστήριξη multi-columns σε landscape mode, αλλά και dockless mobile-pc δυνατότητες, βελτιώνουν συνολικά την εμπειρία του χρήστη.

 

Συνεργασίες και λοιπά σημεία υπεροχής

 

http://content.myphone.gr/photo/full/67564/synergasies.jpg

 

Η Huawei όλα αυτά τα χρόνια έχει ξεχωρίσει και με τις συνεργασίες της με σημαντικές κατασκευάστριες όπως οι Microsoft, Intel, Google, Amazon, Porsche Design κ.ά.

 

Στο κομμάτι του mobile, μία από τις πλέον ξεχωριστές είναι αυτή με τη Leica, μία εμβληματική εταιρεία στο χώρο της φωτογραφίας. Η Huawei έχει αναπτύξει, σε συνεργασία με τη Leica, τις κάμερες κάποιων από των πλέον ισχυρών smartphones της τα τελευταία χρόνια, με πρώτο το P9 με dual-lens camera. Πλέον, η Huawei “υιοθετεί” το trend των dual cameras σε πληθώρα από τις συσκευές της, ενώ στο πρόσφατo Mate 10 Lite η εταιρεία τοποθέτησε για πρώτη φορά dual front & rear cameras.

http://content.myphone.gr/photo/full/67569/huawei-id.jpg

 

Σημαντικές είναι ωστόσο και οι υπηρεσίες της ίδιας της εταιρείας, που προσφέρει στον καταναλωτές ολοκληρωμένες λύσεις στο κομμάτι της διαχείρισης και αποθήκευσης των δεδομένων τους. Το Huawei ID χρησιμοποιείται από 300 εκατομμύρια χρήστες σε 200 χώρες, ενώ με εφαρμογές όπως το Phone Clone η Huawei φροντίζει για την απροβλημάτιστη μεταφορά δεδομένων κατά την αλλαγή ενός χρήστη σε ένα νέο Huawei smartphone.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/67567/phone-clone.jpg

 

Στο κομμάτι του Cloud, η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα το Huawei Mobile Cloud service της, ενώ η ενημέρωση που είχαμε θέλει τη διαθεσιμότητα και στην Ευρώπη μέσα στο 2018 του Huawei App Store, με την εταιρεία να προσφέρει ιδιαίτερες ευκολίες και developers tools στους προγραμματιστές για την ανάπτυξη εφαρμογών.

 

Who is Huawei?

 

Από την ίδρυσή της το 1987 έως και σήμερα, η Huawei έχει διανύσει μία πραγματικά αξιομνημόνευτη πορεία. Με 180.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, ICT λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες “υπηρετώντας” το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού, η Huawei είναι ένας από τους συνεχώς ανερχόμενους παγκόσμιους κολοσσούς.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/67565/virtual-tarandos.png

 

Ενθύμιο από τη Φινλανδία φέραμε και έναν "τάρανδο" με τη βοήθεια του AR και του Arilyn app.

 

Στην επίσκεψή μας στη Φινλανδία πήραμε μία γεύση από αυτή την υπεροχή, που σίγουρα θα φέρει στο μέλλον ενδιαφέροντα προϊόντα και τεχνολογικές καινοτομίες στα χέρια μας. Έως τότε, βέβαια, η υπάρχουσα γκάμα της Huawei στο χώρο του mobile, που πρόσφατα εμπλουτίστηκε με τα Mate 10 Pro και Mate 10 Lite smartphones, αλλά και οι προτάσεις του ξεχωριστού brand Honor, υπόσχονται απροβλημάτιστες εμπειρίες χρήσης, συνιστώντας κάποιες από τις κορυφαίες στην προτίμηση των καταναλωτών λύσεις και στην ελληνική αγορά.

Link to comment
Share on other sites

Βρε! Ήρθατε μέχρι εδώ πάνω και δεν σας πήρα πρέφα?! Αν και είμαι καμιά 500αρια χλμ βόρεια από το Ελσίνκι Edited by obobob

Elisa-Saunalahti Huoleton Premium+ with Unlimited Voice, SMS, MMS, video calls

Unlimited 5G mobile internet

+ 20gb data roaming per month in EU countries

Price : 31,90 € το μήνα χωρίς δεσμεύσεις

Link to comment
Share on other sites

Πήγατε Φινλανδία και επισκεφθηκατε την Huawei?

Σα να πάω Ελλάδα καλοκαίρι και να μην πάω σε κάποιο νησί.

 

Πήγαιντε Nokia hq να δείτε πως γίνεται.

Αν θέλεις DropBox Account με πρόσθετα 250MB κάνε κλικ εδώ http://db.tt/W0JQVsoS
Link to comment
Share on other sites

Βρε! Ήρθατε μέχρι εδώ πάνω και δεν σας πήρα πρέφα?! Αν και είμαι καμιά 500αρια χλμ βόρεια από το Ελσίνκι

 

oletko totta? Μιssa asut ?

ολεν Νουτ Γιουνασκουλασα, να φανταστω Καγιανι ή Ροβανιεμι;

 

@ ΖΖW30 Ωραια τα Οnnibus ??

Link to comment
Share on other sites

oletko totta? Μιssa asut ?

ολεν Νουτ Γιουνασκουλασα, να φανταστω Καγιανι ή Ροβανιεμι;

 

@ ΖΖW30 Ωραια τα Οnnibus ??

No niin! tässä löyty naapuri!

Κοντά έπεσες. Ylivieska είμαι κοντά. Sorry για την αργοπορία αλλά δεν μου ήρθε ειδοποίηση ότι κάποιος απάτησε.

 

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Πήγατε Φινλανδία και επισκεφθηκατε την Huawei?

Σα να πάω Ελλάδα καλοκαίρι και να μην πάω σε κάποιο νησί.

 

Πήγαιντε Nokia hq να δείτε πως γίνεται.

 

Είμαι σίγουρος ότι πήγαν και εκεί. Αφού πήγαν Tampere τότε δίπλα είναι το Nokia. Δεν το ανέφεραν εδώ γιατί θα ήταν off-topic. ( μην σου πω ότι πρώτα θα πέρασαν από την Nokia :) :) :) )

Elisa-Saunalahti Huoleton Premium+ with Unlimited Voice, SMS, MMS, video calls

Unlimited 5G mobile internet

+ 20gb data roaming per month in EU countries

Price : 31,90 € το μήνα χωρίς δεσμεύσεις

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...