Jump to content

Σαν σήμερα (1/5/2009): Η Motorola εναποθέτει όλες τις ελπίδες της στο Android


ZZW30
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Μερικές φορές, είναι καλό να κοιτάμε λίγο πίσω στο χρόνο και να μαθαίνουμε από την ιστορία, τα λάθη και τα σωστά και φυσικά να μη ξεχνάμε το παρελθόν. Έτσι, ξεκινάμε με το "Σαν Σήμερα", μια σειρά άρθρων που θα μας θυμίζει τι γινόταν την ίδια μέρα με τη σημερινή, πριν μερικά χρόνια.

 

Την 1η Μαϊου 2009, η Motorola "εναπέθετε όλες τις ελπίδες της στο Android", όπως διαβάζουμε εδώ. Ήταν 2 χρόνια μετά την έλευση του πρώτου iPhone, με τα smartphones να μπαίνουν σιγά-σιγά στο προσκήνιο αλλά χωρίς να έχουν γίνει ακόμη ένα commodity για το μέσο χρήστη, τουλάχιστον όχι στην Ελλάδα. Και παράλληλα, τα παραδοσιακά phones αργοπέθαιναν, είτε είχαν QWERTY πληκτρολόγιο, είτε όχι. Δύο μήνες προτού δούμε το πρώτο Samsung Galaxy και άλλες συσκευές που σήμερα έχουν το δικό τους, φανατικό κοινό και προτού το Android κατακτήσει τις ζωές μας, η Motorola προσπαθούσε να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, παρουσιάστηκε το Motorola DROID.

 

1/5/2009

 

"Κατά την ανακοίνωση των απογοητευτικών οικονομικών της αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2009, οι ιθύνοντες της Motorola κατέστησαν σαφές ότι σχεδόν όλες οι ελπίδες τους για ανάκαμψη βασίζονται στο Android. Πιο συγκεκριμένα, ο Sanjay Jha, επικεφαλής του τμήματος κινητών τηλεφώνων της αμερικανικής εταιρείας, δήλωσε ότι οι πρώτες της «έξυπνες» συσκευές που θα βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα της Google, αναμένεται να παρουσιαστούν το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ώστε να βρίσκονται στα καταστήματα πριν από την περίοδο των εορτών. Οι αναλυτές όμως δεν έδειξαν να καθησυχάζονται από τις δηλώσεις του Sanjay Jha, με αποτέλεσμα να ζητήσουν περισσότερες διευκρινήσεις για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας αλλά και για τους τρόπους με τους οποίους αυτή θα καταφέρει να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό, χρησιμοποιώντας ένα ανοιχτό λειτουργικό σύστημα που λίγο ή πολύ είναι διαθέσιμο σε όλους τους κατασκευαστές. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Jha ανέφερε ότι η εταιρεία του θα μπορέσει να διαφοροποιηθεί παρουσιάζοντας συσκευές που θα κατατάσσονται στη mid-range και τη high-end αγορά και οι οποίες θα ενσωματώνουν χαρακτηριστικά, που θα επιτρέπουν το messaging και την απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Ο κ.Jha πρόσθεσε ότι η διαφοροποίηση θα επιτευχθεί επίσης με την παροχή πρόσθετων εφαρμογών, αλλά και με τη βοήθειά του design, του ισχυρού brand name, των καναλιών διανομής, αλλά και με τις σχέσεις που έχει ήδη η αμερικανική εταιρεία με διαφόρους παρόχους σε όλο τον κόσμο.

 

Παράλληλα, ο κ.Jha τόνισε ότι η Motorola θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικούς τους τομείς του messaging και του web browsing: «Ένα από τα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας Android που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό, είναι το γεγονός ότι προσφέρει στους χρήστες μία πολύ καλή εμπειρία πρόσβασης στο Internet με τη βοήθεια των εφαρμογών που ενσωματώνει». Σύμφωνα με τον κ.Jha, οι συσκευές που θα κατασκευάσει η Motorola και οι οποίες θα βασίζονται στο Android, δεν πρόκειται να διατεθούν μόνο από έναν πάροχο σε μία περιοχή του πλανήτη, αλλά από πολλούς παρόχους σε κάθε γωνιά της Γης. Ο ίδιος διαβεβαίωσε τους αναλυτές ότι η αμερικανική εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές με διάφορα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο, ώστε αυτά να διαθέσουν στην αγορά τις συσκευές που πρόκειται να λανσαριστούν το τέταρτο τρίμηνο του 2009."

 

Αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος και καθώς τα Moto μοντέλα παραμένουν στην αγορά, αν και με μικρό ποσοστό, η Motorola κατάφερε (έστω και στην αγκαλία της Lenovo), να παραμείνει στο προσκήνιο. Η γνώμη σας;

Link to comment
Share on other sites

Τι ωραία και βολικά αυτά τα κινητά με slide up qwerty πληκτρολόγιο.. :rolleyes:

 

Μία κατηγορία που σήμερα λείπει (δεν υπάρχει τέτοιο τίποτα πια) και θα βόλευε για αυτούς που χρησιμοποιούν το κινητό σαν η/υ (και γενικά ότι περιλαμβάνει "σοβαρή" πληκτρολόγηση).

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith
Link to comment
Share on other sites

Την είχα αυτή την συσκευή , πολύ ωραία αλλά αργή.

Γενικά μέχρι νομίζω μέχρι και το iPhone 3S η Apple έπαιζε μπάλα μόνη της , όταν κάπου το 2010 βγήκε το HTC Nexus One, μετά πήρε τα πάνω του το Android.

Δγιαδόσται !!!11! :https://www.thepressproject.gr/
Link to comment
Share on other sites

πρωην κατοχος motorola atrix και τωρα κατοχος motorola razr i.

δηλωνω ευχαριστημενος με την ποιοτητα των συσκευων της,την υποστηρηξη του σερβις και της αναβαθμησεις.

μπραβο στη μοτορολα που υιοθετησε το android απο τα πρωτα του βηματα στην αγορα,

εστω και ας μην εχει το μεριδιο που της αξιζει στης πωλησεις.

Link to comment
Share on other sites

Η μοτορολα του σημερα ειναι τελειως αλλο πραγμα, δεν υφισταται και δε ξερω καν ποσα γραφεια στο σικαγο ειναι στοιχειωμενα απο φαντασματα ...

 

Κατα τα αλλα πολυ ενδιαφερον αυτο το ταξιδι στο χρονο! Οταν εχω χρονο ταξιδευω σε παλια αρθρα με το google search και διαβαζω τα τοτε σχολια....

 

Ειναι ωραια η ιστορια και αν υπαρχει η χρονομηχανη τοτε κανεις τα καλυτερα ταξιδια αν εισαι βιβλιοφαγος

[sIGPIC][/sIGPIC]οσο λαθος και να κανει θα επιμενει

o,τι και να του πεις βρισκει απαντηση

ο,τι δικιο και να εχεις το χανεις -τι ειναι??

- Ο Μ***ΚΑΣ ( συχνα αναφερεται και ως ο "ανικητος".. )

Link to comment
Share on other sites

Τα χρόνια που ακολούθησαν έδειξαν πως ήταν μια σοφή επιλογή. Σε αντίθεση π.χ. με τη Νόκια που επέμεινε σε ξεπερασμένα ή υποδεέστερα λειτουργικά. Επίσης οι συσκευές της Μοτορόλα είναι κορυφαίες κατασκευαστικά όλα αυτά τα χρόνια.
Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να έβγαζε κανένα με 6αρα+ οθόνη με πληκτρολόγιο.

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100 ,  F2G. 

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι η Motorola με την Lenovo έχει χαθεί λιγάκι θα μπορούσε να ήταν καλύτερα αλλά μπορεί και να μην γινόταν διαφορετικά,σίγουρα υπήρχαν προοπτικές για καλές συσκευές
Link to comment
Share on other sites

Την είχα αυτή την συσκευή , πολύ ωραία αλλά αργή.

Γενικά μέχρι νομίζω μέχρι και το iPhone 3S η Apple έπαιζε μπάλα μόνη της , όταν κάπου το 2010 βγήκε το HTC Nexus One, μετά πήρε τα πάνω του το Android.

 

Το πρωτο μου android!

Κατασκευασμενο σαν τανκ, με καλη οθονη, αλλα πολυ μετρια μπαταρια και καμερα.

Με τη 2.1 πηγαινε καλα. Οταν πηρε την 2.2 αρχισε να βαραινει πολυ. Οπως και να χει, απο τα πολυ αγαπημενα μου!

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Σωστή η κίνηση τους αλλά η εναπόθεση αυτή δεν είχε και τα καλύτερα αποτελέσματα.

Τι να προτωπείς; Για τη Google, για τη Lenovo;

 

Από τα πιο αγαπημένα μου τηλέφωνα http://www.gsmarena.com/motorola_v525-573.php

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή προσπάθεια αυτή, της μοτορολα. Σίγουρα δεν είχε τα αποτελέσματα που ζητούσαν. Η μοτορολα του τώρα είναι τελείως διαφορετική εταιρεία.

 

Μακάρι να επιστρέψει στην πρωτοπορία του τότε με τις εξαιρετικές και ποιοτικές συσκευές. Μόνο στο design ήταν πίσω.

Link to comment
Share on other sites

Την 1η Μαϊου 2009, η Motorola "εναπέθετε όλες τις ελπίδες της στο Android", όπως διαβάζουμε εδώ.

 

Σόρι για το άσχετο, αλλά τα σχόλια στο παραπάνω θρεντ είναι σαν να διαβάζεις σχολιασμό στην σελίδα στο FB "Internet Explorer:Τα τελευταία νέα"... αλλά στο πραγματικό, όχι στο σατιρικό όπως εκεί :blink:

Link to comment
Share on other sites

Και για εμένα το πρώτο Android τηλέφωνο, το έχω ακόμη με custom rom, Δεν μπορεί να τρέξει καμία εφαρμογή απο το google play σήμερα.
Memento Mori
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...