Jump to content

Τόσο διάβασμα και ψάξιμο ούτε στην εξεταστική!


haikostas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα στα παιδια του forum. Τον τελευταίο καιρο μετα την πωληση του iPhone 4 και την συγκέντρωση καποιων χρηματων αποφάσισα να αφησω το τιμιο πλην φτωχο lumia 630 (δωρο της μητερας που δεν γνωριζει απο τεχνολογια) και να παω επιτελους σε android συσκευη. Τις τελευταιες 2-3 βδομαδες παρακολουθω τοσο το φορουμ τοσο και τις τιμες στα διαφορα μαγαζια να δω την καλυτερη VFM επιλογη χωρις να υστερεί σε ποιοτητα. Τα χαρακτηριστικά που θελω να εχει το κινητο με περιορισαν σε 3-4 επιλογες.

 

Lenovo K3 note

Elephone P7000

Jiayu S3 3gb Ram

and last but not least Meizu M1 note

 

To Elephone ακομα δεν κυκλοφορησε αλλα απο οτι ειδα και σε προηγουμενα μοντελα η εταιρια ειναι λιγο γεια σου. Αλλα χαρακτηριστικα υποσχονται αλλα δινουν, βγαζουν αρκετα προβληματα οι συσκευες οποτε δεν νομιζω να καταληξω εκει. Για το Jiayu εχω ακουσει πολυ καλα λογια με καποια προβληματα βεβαια και το μονο που με προβληματιζει ειναι ο κατασκευαστης και η υποστηριξη που παρεχει. Στα αλλα 2 το μονο θεμα που εχω ειναι αν αξιζει η διαφορα στα λεφτα για το Meizu. Επισης δεν εχω θεμα να ψαχτω για ρομ κτλ. γενικα μ αρεσει να ασχολούμαι αρκει να ειναι γενικα το κινητο σταθερο. Το badget μου ειναι MAX 200 ευροπουλα αν εχετε να με προτεινεται κατι αλλο. Και μια ακομα ερωτηση. ειδα οτι το minideal εχει σερβις στην ελλαδα η ειναι η ιδεα μου; Ευχαριστω πολυ για την ανοχη σας και περιμενω τις απαντησεις σας! :D

My devices through the years: Ericsson T29s, Nokia 3510i, Sony Ericsson T610, Nokia 3220, Motorola RAZR V3, Sony Ericsson K750, Sony Ericsson P990, Nokia N82, Nokia X6, iPhone 4, Nokia lumia 630, Jiayu S3 Advanced(RIP),Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Link to comment
Share on other sites

Προτείνω m1 note. Αν σε ενδιαφέρει η χωρητικότητα παρε την 32gb(ξεφευγεις λιγο ομως αλλα αξιζει)εμενα με ψιλοχαλαει που έχει άλλο χρώμα μπροστά και άλλο πισω(μαυρο-ασπρο, μαυρο-μπλε). Το jiayu s3 είναι αξιοπιστη συσκευη(αξιζει αν θες 4g και στις 2 σιμ, εχει και 3gb ram) άλλα υστερει σε ποιοτητα βιντεο.. Το elephone μεχρι να βγει κανα review μην το προτιμήσεις γιατι καλα τα χαρακτηριστικά αλλα η πραγματικοτητα διαφερει.. Απο αυτα που προτεινες θα έπαιρνα meizu m1 note 32gb - jiayu s3 - meizu m1 note 16gb.. Με αυτη τη σειρα.
Link to comment
Share on other sites

Lenovo k3 note,για τα λεφτά του είναι η πιο VFM συσκευή αυτή τη στιγμή σε αυτή τη κατηγορία χρημάτων,αυτό θα παραλάβω σε λίγες μέρες.

Το meizu m1 είναι πολύ καλό εκτός κι αν σε χαλάει που δεν παίρνει SD και δεν βγαίνει η μπαταρία.αν δεν έχεις θέμα για παραπάνω χρήματα και σου φτάνουν τα 32 ,τότε meizu που είναι πιο δοκιμασμένο :)

Για το Jiayu δεν έχω ψάξει.

Link to comment
Share on other sites

Η οθονη του Lenovo δεν ειναι τοσο καλη οσο των αλλων οπως ειδα σε ενα hands-on στο youtube (συγκριση samsung s5, lenovo k3 note, ecoo 04 και asus zenphone 2 η 3 δε θυμαμαι), ειναι βεβαια φθηνοτερο απο τα αλλα, αν δε σε ελκυει η καλυτερη τιμη του δε θα το προτιμουσα.

 

Το P7000 ειναι το πιο εντυπωσιακο, αλλα ειναι Elephone και ακριβο. Αν εχεις ορεξη να το παρεις με το flash sale, καλως.

 

Το Μ1 note καλο, αλλα περα απο τα μειονεκτηματα που αναφερθηκαν εχει και λιγες μπαντες στο 4g.

 

Εγω θα ημουν αναμεσα στο P7000 με το flash sale, το Jiayu S3 και το Ecoo E04. Ειδικα το S3 εχει αγοραστει αρκετα και δεν εχει σημαντικα προβληματα, το Ε04 δεν εχει δοκιμαστει τοσο αλλα κυκλοφορει καποιον καιρο και δεν εχει ακουστει αρνητικο σχολιο οσον αφορα τις λειτουργιες του. Το S3 εχει καλυτερη καμερα απο το E04, το E04 εχει Lollipop.

Edited by XMorsX
Link to comment
Share on other sites

κρατήσου λίγο ακομα με το lumia και μάζεψε κάτι ακόμα κ πάρε ένα καλό που να χει κ αντιπροσοπια στην ελλάδα εαν γινει π.χ κάτι.
Link to comment
Share on other sites

Η οθονη του Lenovo δεν ειναι τοσο καλη οσο των αλλων οπως ειδα σε ενα hands-on στο youtube

 

Συμφωνώ για τα video review στο youtube αλλά αν δεις στο νήμα του lenovo

Η οθόνη με πολύ καλή φωτεινότητα και φυσικά χρώματα, όχι το έντονο και τονισμένο των Amoled. Σε full HD video πετάει. Ειδικά στο θέμα της φωτεινότητας, όταν την βάλω στο full στο χειροκίνητο είναι πολύ δυνατή, δυνατότερη από XperiaZ. Στο αυτόματο όμως κρατάει πολύ χαμηλότερη φωτεινότητα από τα περισσότερα κινητά που έβαλα δίπλα του. Μάλλον έτσι εξηγούνται και τα συγκριτικά βίντεο presentations.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ για τα video review στο youtube αλλά αν δεις στο νήμα του lenovo

 

Περα απο αυτο ομως, παρατηρησα οτι τα χρωματα του ειναι πολυ ψυχρα. Αυτο αντιβαινει το λογο του αλλου που λεει οτι εχει φυσικα χρωματα. Περα απο αυτο δεν εχω να πω κατι, σαφως και ο καθενας σχηματιζει διαφορετικη γνωμη αναλογα με το πως αντιλαμβανεται τα πραγματα.

Link to comment
Share on other sites

Σαν και σένα φίλε μου είμαι κι εγώ τις τελευταίες μέρες. Δεν μπορώ να καταλήξω κάπου. Θα διάλεγα 100% το Meizu αν υποστήριζε sd κάρτα γιατί η έκδοση των 32gb ξεφεύγει και άλλωστε σε εκείνα τα λεφτά υπάρχει το ASUS Zenfone 2 που είναι μακράν καλύτερη συσκευή.

 

Το Lenovo K3 το απέκλεισα εδώ και μέρες μιας και η ποιότητα της οθόνης του είναι τραγική σε σχέση με τα υπόλοιπα της κατηγορίας του ακόμα και για κινέζικο κινητό. Με λίγο ψάξιμο στο youtube μπορείς να το διακρίνεις και μόνος σου πως τόσο σε γωνίες θέασης αλλά όσο και σε ποιότητα χρωμάτων η διαφορά είναι αρκετά αισθητή δίπλα σε άλλα κινητά. Νομίζω πως η εταιρία έπαθε κι έμαθε απο τα τελευταία της μοντέλα και κατάλαβε πως δεν μπορεί να στηρίζεται πια στο όνομά της κόντρα στις άλλες εταιρίες έτσι ώστε να πουλάει σχεδόν το ίδιο hardware με λίγο μεγαλύτερη τιμή απο τους ανταγωνιστές της. Έκοψε αρκετά απο αυτό το μέρος του κινητού της( το πιο σημαντικό μέρος για μένα) και γι αυτό είναι τόσο φθηνότερο...

 

Το Elephone p7000 το περιμένω κι εγώ χωρίς πολύ μεγάλες προσδοκίες όμως.

 

Το Jiayu S3 φαίνεται να είναι η καλύτερη λύση προς το παρών στα 199$ καθώς σε σχέση με το Meizu έχει +1gb μνήμης, SD support, αποσπώμενη μπαταρία, καλύτερη κάμερα για φωτογραφίες( το video έχει πρόβλημα αλλά μάλλον θα λυθεί στο μέλλον με κάποιο update) που είναι πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα. Στα μείον του είναι η χειρότερη ποιότητα κατασκευής, η ελαφρώς χειρότερη ποιότητα στην οθόνη αλλά με πολύ χειρότερη προστασία(σε σχέση με το Meizu πάντα το οποίο έχει gorilla class 3), το ίσως πολύ γενικό στυλ του(εμένα δεν με ενοχλεί), και η ελαφρώς χειρότερη αυτονομία του(1 ώρα οθόνης διαφορά το πολύ).

 

Περιμένω να δω πια θα είναι κι η τιμή του Xiaomi mi4i όταν θα βγει και αν δεν είναι +$250 όπως λένε θα το προτιμήσω γιατί αν και θα έχει τα ίδια μειονεκτήματα με το Meizu (όχι SD και αποσπ. μπαταρία) δεν θα τίθεται θέμα στη συνολική ποιότητα του τηλεφώνου ακόμα και μπροστά στο Meizu που είναι καταπληκτικό.

 

Έχει κι άλλες προτάσεις σ αυτή την κατηγορία αλλά απο εταιρίες ακόμη χειρότερες και απο την Elephone κι άρα δεν αξίζει να ασχολούμαστε...

Edited by psof
Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με την πληρέστατη ανάλυση του φίλου από πάνω... Και εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η πιο πλήρης "all around" πρόταση σε αυτά τα χρήματα είναι το Jiayu S3, για την ώρα...
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Οντως και γω σε αυτα τα 2 κλεινω το μονο που φοβαμαι για το S3 ειναι ο κατασκευαστης και η ποιοτητα κατασκευης που ειναι κατωτερη του Μ1. Το κινητο το θελω να το κρατησω οπως και το iPhone 3-4 χρονακια και να μην αλλαζω καθε 10μηνο. Αυτο για το service της minideal στην Ελλαδα ακουσατε τι παιζει και αν λειτουργει ηδη;
My devices through the years: Ericsson T29s, Nokia 3510i, Sony Ericsson T610, Nokia 3220, Motorola RAZR V3, Sony Ericsson K750, Sony Ericsson P990, Nokia N82, Nokia X6, iPhone 4, Nokia lumia 630, Jiayu S3 Advanced(RIP),Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Link to comment
Share on other sites

Πάντως για lenovo μιας και ψήνομαι μεταξύ Κ3 και jiayu,
εδώ φαίνεται μετά τα 2 λεπτά άμεση σύγκριση με jiayu s3 και με γωνίες κλίσης και δε φαίνεται καποια διαφορά πάντως όπως στα πρώτα βίντεο, έχει και συγκριση με το ecco μάλλον που ίσως υπάρχει ένα κλικ διαφορά. Γενικά στα πρώτα βιντεο πριν κυκλοφορήσει η οθόνη φαινόταν άθλια σαν γωνίες θέασης και με φρέναρε στην αγορά και μένα αλλά από αυτό το βιντεο και τις εντυπώσεις των πρώτων που παρέλαβαν φαίνεται να μην ισχύει κάτι τέτοιο. Εγώ θα περιμένω ακόμα λίγο πριν παραγγείλω να παραλάβουν μερικοί ακόμα.

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

 

George Bernard Shaw

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...