Jump to content

App review: Αναλύουμε την υπηρεσία iCloud Drive


DINFUN
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το iCloud Drive της Apple, είναι ένα εξαιρετικό νέο χαρακτηριστικό το οποίο αναμενόταν αρκετό καιρό. Όσοι έχετε αναβαθμίσει στην τελευταία έκδοση iOS 8, θα έχετε παρατηρήσει ένα pop up window, το οποίο ρωτάει εάν επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε το iCloud Drive, το νέο χαρακτηριστικό το οποίο ανακοίνωσε η εταιρεία στο WWDC 2014.

 

Είναι περίπου σαν το Dropbox ή το Google Drive με μερικές στοιχειώδεις διαφορές. Εάν σας έχει προκαλέσει σύγχυση η νέα υπηρεσία iCloud Drive και θέλετε να μάθετε περισσότερα πάνω σε αυτή πριν την ενεργοποιήσετε στη συσκευή σας, συνεχίστε την ανάγνωση και θα σας λυθούν όλες οι απορίες.

 

Το myphone.gr διαθέτει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες που χρειάζεστε συμπεριλαμβανομένου του τρόπου λειτουργίας, όταν η υπηρεσία θα γίνει διαθέσιμη με την έλευση του λειτουργικού OS X Yosemite σε λίγες ημέρες. Ακριβώς, η Apple έχει αναπτύξει έκδοση iCloud Drive για Mac. Γι' αυτό και η όλη καθυστέρηση. Aς πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

 

Τι είναι το iCloud Drive;

 

To iCloud Drive της Apple, κυκλοφόρησε μαζί με το νέο λειτουργικό σύστημα iOS 8. Πρόκειται για μία συνδρομητική υπηρεσία η οποία θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε έγγραφα και άλλους τύπους αρχείων, μεταξύ των συσκευών iPhone, iPad και Mac. Στην ουσία συνεργάζεται με συμβατές εφαρμογές iOS και OS X και επιτρέπει τον συγχρονισμό και την αποθήκευση αρχείων, τα οποία δημιουργήθηκαν με τις εφαρμογές αυτές στο iCloud. Φυσικά κι έχετε την πρόσβαση για εισαγωγή κι επεξεργασία αυτών των αρχείων μέσα από τις συμβατές με την υπηρεσία, εφαρμογές.

 

Σημείωση: Θα πρέπει να φανταστείτε το iCloud ως έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο... μόνο που όλο το περιεχόμενό σας, είναι καλά ασφαλισμένο on line κι όχι σε ένα φυσικό δίσκο. Επίσης λόγω του ότι οι υπολογιστές και οι mobile συσκευές δεν χρειάζεται να είναι συνδεδεμένες ενσύρματα με το iCloud, είναι προσβάσιμο όλο το περιεχόμενό σας από οπουδήποτε στον κόσμο. Η νέα υπηρεσία iCloud, εύκολα σας επιτρέπει να συγχρονίσετε, να αποθηκεύστε, να διαχειριστείτε, να εισάγετε και να επεξεργαστείτε περιεχόμενο αποθηκευμένο στο iCloud, από όλες τις συμβατές εφαρμογές.

 

http://www.appleteam.gr/wp-content/uploads/2014/10/Screen-Shot-2014-10-12-at-1.56.41-PM.png

 

Πριν την έλευση του iCloud Drive, όλα τα αρχεία περιορίζονταν στην αντίστοιχη εφαρμογή τους. Για παράδειγμα: Δεν μπορούσατε να έχετε πρόσβαση σε μία σημείωση της εφαρμογής Day One, χρησιμοποιώντας διαφορετική εφαρμογή σημειώσεων. Επίσης εάν είχατε αναρτήσει μία φωτογραφία στο Instagram και αργότερα επιθυμούσατε να την ανοίξετε π.χ. από το Snapseed, θα έπρεπε να αποθηκεύσετε τη φωτογραφία σας στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών, πριν την ανοίξετε με το Snapseed. Δεν μπορούσατε να ωθήσετε μία φωτογραφία του Instagram χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Snapseed. Με την υπηρεσία iCloud Drive θα απαλλαγείτε από διπλές ενέργειες.

 

Σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε αρχεία στο iCloud (όπου θα είναι προσβάσιμα από iPhone, iPad η Mac), και θα έχετε επιπλέον τη δυνατότητα να ανοίξετε ξανά αυτά τα αρχεία από οποιαδήποτε συμβατή με iCloud Drive, εφαρμογή (ανεξάρτητα από τον τύπο του αρχείου και την εφαρμογή που το δημιουργήσατε). Οι αλλαγές που θα κάνετε σε ένα αρχείο που βρίσκεται στο iCloud Drive, συγχρονίζονται real-time. Έτσι εάν ένα υπολογιστικό φύλλο το ξεκινήσετε στο Numbers σε έναν υπολογιστή Mac, μπορείτε να το συνεχίσετε εκεί ακριβώς που το αφήσατε στο iPhone ή στο iPad σας.

 

Πόσο κοστίζει;

 

Η τιμολόγηση για το iCloud και το iCloud Drive είναι η ίδια, αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να πληρώσετε δύο φορές. Μπορείτε να επιλέξετε μία ενιαία συνδρομή και να έχετε την δυνατότητα να αποθηκεύσετε αρχεία στο iCloud, να χρησιμοποιήσετε το iCloud Drive και να διαχειριστείτε δεδομένα σε όλες τις συσκευές σας.

 

Η συνδρομητική διαβάθμιση ξεκινά από εντελώς δωρεάν και φτάνει μέχρι τα 19,99 δολάρια το μήνα, για 1Τ Β αποθηκευτικό χώρο:

 

- 5 GB αποθηκευτικού χώρου - δωρεάν

- 20 GB αποθηκευτικού χώρου - 0,99 δολάρια ανά μήνα

- 200 GB αποθηκευτικού χώρου - 3,99 δολάρια ανά μήνα

- 500 GB αποθηκευτικού χώρου - 9,99 δολάρια ανα μήνα

- 1 ΤB αποθηκευτικού χώρου - 19,99 δολάρια ανά μήνα

 

Μπορείτε να κάνετε συνδρομή μέσα από το iPhone ή το iPad ακολουθώντας τη διαδρομή Ρυθμίσεις >iCloud >Χώρος >Αγορά χώρου αποθήκευσης. Εδώ έχετε την επιλογή να αγοράσετε όποιο πρόγραμμα επιθυμείτε. Σιγουρευτείτε πως έχετε πατήσει "Αγορά" στην πάνω δεξιά γωνία και έχετε εισέλθει με το iCloud account για να ολοκληρώσετε την αγορά. Φυσικά μπορείτε να αναβαθμίσετε ή να υποβαθμίσετε το πρόγραμμά σας οποιαδήποτε στιγμή.

 

http://www.appleteam.gr/wp-content/uploads/2014/10/Napkin-10-12-14-1.51.06-PM.png

 

Ας δούμε ποια είναι η λειτουργία του

 

Η υπηρεσία iCloud Drive, κυκλοφόρησε μαζί με την ανανεωμένη έκδοση iOS 8. Δεν υπάρχει όμως εφαρμογή iCloud Drive. Θα πρέπει να φανταστείτε το iCloud Drive ως αναπόσπαστο τμήμα του iPhone ή του iPad. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο μέσα από μία Apple εφαρμογή, (όπως Numbers, Keynote, Pages) ή εφαρμογή τρίτων κατασκευαστών από το App Store.

 

Με την υπηρεσία iCloud Drive στο iPhone ή στο iPad έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε αρχεία, να επεξεργαστείτε ή να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας από οπουδήποτε. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό που μπορείτε να κάνετε. Mια από τις εκπληκτικές δυνατότητες του iCloud Drive για το iOS, είναι η δυνατότητα εισαγωγής iCloud Drive εγγράφων. Με άλλα λόγια, εάν δημιουργήσετε μια ζωγραφιά, σε μία συμβατή με το iCloud Drive εφαρμογή και στη συνέχεια το αποθηκεύσετε στο iCloud Drive, μπορείτε αργότερα να εισάγετε τη ζωγραφιά σε μία παρουσίαση keynote στο iPhone ή στο Mac σας.

 

http://www.appleteam.gr/wp-content/uploads/2014/10/Screen-Shot-2014-10-12-at-1.39.28-PM.png

 

Εάν επιθυμείτε να οργανώσετε τα αρχεία σας σε φακέλους, θα πρέπει να τα μεταφέρετε σε έναν υπολογιστή με λειτουργικό OS X Yosemite ή Windows, (θα επανέλθουμε παρακάτω). Έχετε στο μυαλό σας πως το iCloud Drive δεν έχει συμβατότητα με παλαιότερα λειτουργικά όπως iOS 7 ή OS X Mavericks. Aυτό σημαίνει πως δεν θα σας δίνεται η δυνατότητα για συγχρονισμό αρχείων στις συσκευές σας, εκτός κι αν τρέχουν λειτουργικό iOS 8 και OS X Yosemite.

 

Δυστυχώς αυτή τη στιγμή το OS X Yosemite δεν έχει γίνει διαθέσιμο για το ευρύ κοινό από την Apple. Πολλές προειδοποιήσεις έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο για χρήστες που θέλουν να συγχρονίσουν τα αρχεία τους, πριν την έλευση OS X Yosemite και την κυκλοφορία του iCloud Drive για Mac. Θα πρέπει λοπόν να γνωρίζετε πως εάν ενεργοποιήσετε την υπηρεσία iCloud Drive, στο iPhone ή στο iPad τα υπάρχοντα αρχεία σας στο iCloud, δεν θα είναι διαθέσιμα για συγχρονισμό στις συσκευές σας. Επίσης δεν υπάρχει τρόπος να διαχειριστείτε τα αρχεία σας από έναν Mac ακόμη κι αν προέρχονται από συμβατές με το iCloud Drive, εφαρμογές.

 

Εάν αρχικά αρνηθείτε την ενεργοποίηση του iCloud Drive, μπορείτε να επανέλθετε αργότερα και με λίγες ενέργειες να την ενεργοποιήσετε. Συγκεκριμένα ακολουθήστε τη παρακάτω διαδρομή σε iPhone ή iPad με λειτουργικό iOS 8.0.0 ή νεότερο, Ρυθμίσεις >iCloud >iCloud Drive και θέστε την εναλλαγή στο on.

 

http://www.appleteam.gr/wp-content/uploads/2014/10/Napkin-10-12-14-1.45.16-PM.png

 

Πως λειτουργεί σε OS X Yosemite

 

Όπως οποιαδήποτε άλλη Cloud-storage υπηρεσία, (βλέπε Dropbox ή Google Drive), η υπηρεσία iCloud Drive εμφανίζεται στη λίστα του Finder κάτω από τα αγαπημένα σας στο sidebar. Κάνετε κλικ στο φάκελο με το εικονίδιο του iCloud Drive, και στη συνέχεια θα δείτε όλα τα αρχεία τα οποία έχετε αποθηκεύσει. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε κάποιο από αυτά, να εισάγετε ένα αρχείο και να επεξεργαστείτε τα δεδομένα σας που είναι συμβατά με εφαρμογές Mac (Μπορείτε να εισάγετε για παράδειγμα μία φωτογραφία από το Instagram μέσω iCloud Drive να την εισάγετε σε ένα έγγραφο Pages στο Mac).

 

http://www.appleteam.gr/wp-content/uploads/2014/10/184397.jpg

 

O Φάκελος iCloud Drive έχει από προεπιλογή ένα grid-view το οποίο εμφανίζει τους φακέλους και τα αρχεία σας σύμφωνα με τις εφαρμογές όπου έχουν αποθηκευτεί. Η Apple έχει προσθέσει ένα εύχρηστο box αναζήτησης, όταν οι φάκελοι και το iCloud Drive, γεμίζουν υπερβολικά. Μπορείτε να αλλάξετε την ταξινόμηση κατα ημερομηνία, όνομα ή κατά ετικέτες.

 

Για να προσθέσετε ένα αρχείο στο iCloud Drive από έναν υπολογιστή Mac, απλά μεταφέρετε το αρχείο με drag and drop στον φάκελο iCloud Drive που επιθυμείτε. Εάν χρησιμοποιείτε μία συμβατή με το iCloud Drive εφαρμογή σε iPhone ή iPad, θα δείτε την επιλογή αποθήκευσης στο iCloud μέσω iCloud Drive. Όλα τα αρχεία σας είναι ορατά από τον φάκελο iCloud Drive του Mac και φυσικά επισκέψιμα από iOS devices.

 

Πως λειτουργεί σε λειτουργικό Windows

 

Κάτοχοι υπολογιστών με λειτουργικό Windows, οι οποίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το iCloud Drive, μπορούν να το πράξουν και τώρα, παρότι οι χρήστες Mac θα πρέπει να περιμένουν. Σε μία σελίδα υποστήριξης της Apple παρουσιάστηκε μία ενημερωμένη έκδοση του iCloud για Windows, όπου επιτρέπεται στους χρήστες να την κατεβάσουν και να την εγκαταστήσουν.

 

http://www.appleteam.gr/wp-content/uploads/2014/10/DL1455-Controlpanelv3.0win8-02.png

 

Η έκδοση για Windows του iCloud Drive, σας επιτρέπει να συγχρονίσετε τα πάντα, από αλληλογραφία, έγγραφα και επαφές μέχρι ημερολόγια μεταξύ iPhone, iPad και iPod touch, από υπολογιστές Mac και Windows. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε οποιοδήποτε αρχείο στο iCloud, σύροντας έγγραφα και φωτογραφίες στο φάκελο iCloud Drive.

 

Η υπηρεσία θα συγχρονίσει επίσης τους σελιδοδείκτες από Internet Explorer, Firefox ή Google Chrome σε συνδυασμό με τους σελιδοδείκτες του iPhone ή του iPad. Κατεβάστε από τον παρακάτω σύνδεσμο το iCloud Drive για Windows 7 ή νεότερες εκδόσσεις, αλλά να έχετε κατά νου να αναβαθμίσετε το iPhone ή το iPad στην έκδοση iOS 8. Eάν έχετε επιπλέον απορίες, είμαστε στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις.

 

iCloud Drive

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα μια διευκρίνιση γιατί στο κείμενο αναφέρονται παραδείγματα εφαρμογών της Apple κάποιες από τις οποίες είναι ανεπαρκείς για σοβαρή εργασία. Πχ το numbers κάνει μόνο για λίστες με ψώνια.

 

Ας υποθέσουμε ότι δουλεύω στο Windows pc ένα αρχείο Microsoft excel και το σώσω στον φάκελο του iCloud drive. Μπορώ μετά να το ανοίξω στο iPad με οιαδήποτε εφαρμογή office; η μόνο το numbers;

Και αντιστρόφως, ας υποθέσουμε ότι κάνω edit το αρχείο στο iPad πχ στην εφαρμογή WPS office, μπορώ μετά να το ανοίξω στον υπολογιστή στο ms excel και να έχω τις αλλαγές που έκανα;

 

Αν δεν λειτουργεί έτσι, δεν έχει καμία αξία γιατί μιας και αναφέρθηκε το Dropbox, αυτό κάνει και πολύ καλά μάλιστα αφού μπορείς να συγχρονίζει αυτόματα σε κάθε android συσκευή.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,
Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα μια διευκρίνιση γιατί στο κείμενο αναφέρονται παραδείγματα εφαρμογών της Apple κάποιες από τις οποίες είναι ανεπαρκείς για σοβαρή εργασία. Πχ το numbers κάνει μόνο για λίστες με ψώνια.

 

Ας υποθέσουμε ότι δουλεύω στο Windows pc ένα αρχείο Microsoft excel και το σώσω στον φάκελο του iCloud drive. Μπορώ μετά να το ανοίξω στο iPad με οιαδήποτε εφαρμογή office; η μόνο το numbers;

Και αντιστρόφως, ας υποθέσουμε ότι κάνω edit το αρχείο στο iPad πχ στην εφαρμογή WPS office, μπορώ μετά να το ανοίξω στον υπολογιστή στο ms excel και να έχω τις αλλαγές που έκανα;

 

Αν δεν λειτουργεί έτσι, δεν έχει καμία αξία γιατί μιας και αναφέρθηκε το Dropbox, αυτό κάνει και πολύ καλά μάλιστα αφού μπορείς να συγχρονίζει αυτόματα σε κάθε android συσκευή.

 

Είναι σίγουρο πως η Microsoft θα προχωρήσει στην υποστήριξη iCloud Drive για τη σουΐτα της office η οποία είναι διαθέσιμη και για iOS. Δυστυχώς στο iPad δεν επιτρέπει edit χωρίς συνδρομή. Το iCloud Drive API είναι διαθέσιμο, ώστε όσοι developers επιθυμούν μπορούν να το εντάξουν στην εφαρμογή τους. Δες για παράδειγμα το scanner pro το οποίο ήδη διαθέτει υποστήριξη iCloud Drive, ώστε να πάρεις μία ιδέα :)

Link to comment
Share on other sites

Να κάνω κι εγώ μία ερώτηση... θα μπορείς να συνδέσεις έναν φάκελο των windows με κάποιο φάκελο στο icloud έτσι ώστε να υπάρχει αμφίδρομος συνγχρονισμός σε πραγματικό χρόνο;;; Για παράδειγμα ένας φάκελος με φωτογραφίες.
Galaxy Note II Grey Titanium, Fujitsu Lifebook T900 Dual Digitizer
Link to comment
Share on other sites

Πρεπει να βγαλει icloud drive εφαρμογη για ios...

Υπαρχει κατι τετοιο στα πλανα;

δως μοι πα στω και ταν γαν κινασω

:ninja:

αν δεν κοιτας εκει που θες να πας,θα πας εκει που κοιτας...

Link to comment
Share on other sites

Να κάνω κι εγώ μία ερώτηση... θα μπορείς να συνδέσεις έναν φάκελο των windows με κάποιο φάκελο στο icloud έτσι ώστε να υπάρχει αμφίδρομος συνγχρονισμός σε πραγματικό χρόνο;;; Για παράδειγμα ένας φάκελος με φωτογραφίες.

Αυτό κάνει συγχρονίζει έναν φάκελο του υπολογιστή με τις iOS συςκευες :)

 

Πρεπει να βγαλει icloud drive εφαρμογη για ios...

Υπαρχει κατι τετοιο στα πλανα;

 

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει πρόθεση, αλλά μου φαίνεται περιττό κάτι τέτοιο από τη στιγμή που βάση είναι ο υπολογιστής :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

 

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει πρόθεση, αλλά μου φαίνεται περιττό κάτι τέτοιο από τη στιγμή που βάση είναι ο υπολογιστής :)

 

 

Γιαυρο ρωτω.γιατι ειχα στο μυαλο μου την εφαρμογη preview στο μακ.ο,τι ανοιγει με preview (πχ εικονες, pdf κλπ) στο icloud drive στο ios που θα εμφανιζονται αυτα τα αρχεια;

δως μοι πα στω και ταν γαν κινασω

:ninja:

αν δεν κοιτας εκει που θες να πας,θα πας εκει που κοιτας...

Link to comment
Share on other sites

Γιαυρο ρωτω.γιατι ειχα στο μυαλο μου την εφαρμογη preview στο μακ.ο,τι ανοιγει με preview (πχ εικονες, pdf κλπ) στο icloud drive στο ios που θα εμφανιζονται αυτα τα αρχεια;

 

Από οποιαδήποτε εφαρμογή συμβατή με iCloud Drive, το αναφέρω. Είναι από τις νέες δυνατότητες :)

Link to comment
Share on other sites

Για να συγχρονίζει κάποιον φάκελο, ο φάκελος θα πρέπει να βρίσκεται μέσα στο φάκελο του iCloud drive, όπως στο dropbox.

 

Βεβαίως και θα έπρεπε να υπάρχει εφαρμογή drive για iPhone και iPad όπου θα φαίνονται όλα τα αρχεία και θα επιλέγεις με ποιά εφαρμογή θέλεις να ανοίξεις το κάθε αρχείο.

 

Διαφορετικά πως θα γίνεται? Θα αποθηκεύεται το αρχείο στα documents όλων των εφαρμογών που κάνουν πχ annotation σε pdf;

Ή μήπως θα πηγαίνει απευθείας στα documents του iBook που μπορεί να φιλοξενήσει pdf και από εκεί θα το ανοίγεις αν θες σε κάποια άλλη εφαρμογή;

 

Μάλλον κάτι τέτοιο μυρίζομαι και ως συνήθως θα είναι μια βλακεία αφού το ίδιο αρχείο με το που το ανοίγεις σε άλλη εφαρμογή θα αποθηκεύται και στο δικό της documents όπως γίνεται ήδη και καταντά να έχεις το ίδιο αρχείο αποθηκευμένο στα documents 3 εφαρμογών.

Αν αυτό το σύστημα δεν είναι χαζό τότε τι είναι;

 

Ή άλλη εκδοχή είναι κάθε εφαρμογή τρίτου από το app store που είναι συμβατή με το iCloud drive, να δημιουργεί αυτόματα δικό της υποφακελο στον κεντρικό φάκελο του drive στον υπολογιστή και να ρίχνεις έχει τα αρχεία που θες να δουλεύεις σ αυτήν την εφαρμογή.

Αυτό είναι υποφερτο αλλά και πάλι δεν έχει καμία σχέση με την απλότητα της λειτουργίας αυτής στο android. Άσε που αν θες, κάνεις σε μια από τις οθόνες ένα φάκελο και μέσα έχεις τα shortcuts των αρχείων που χρησιμοποιείς συχνά.

Μ ένα πάτημα έχει ανοίξει και κάνεις την δουλειά σου.

 

Αυτά είναι που πρέπει να αλλάξει το ios.

Τι θα πει είναι θέμα ασφαλείας να μην έχει η μια εφαρμογή πρόσβαση στα documents της άλλης.

Φτιάξε λοιπόν εφαρμογή δική σου που να λειτουργεί σαν τον finder στα Mac.

Εκεί δεν υπάρχει θέμα ασφαλείας?

 

Αν θέλουν να κάνουν το ios εργαλείο δουλειάς για κάθε επαγγελματία, στέλεχος η επιχειρηματία, πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές.

Διαφορετικά σε δύο χρόνια που θα ανακαλύψουν το ποσό χρηστικά είναι τα Windows tablets, όλοι αυτοί θα πάνε εκεί.

 

Αν δω ότι όντως είναι τόσο δύσχρηστο, θα πουληθεί το air κατευθείαν και θα πάρω κάποιο Windows tablet.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,
Link to comment
Share on other sites

Για να συγχρονίζει κάποιον φάκελο, ο φάκελος θα πρέπει να βρίσκεται μέσα στο φάκελο του iCloud drive, όπως στο dropbox.

 

Βεβαίως και θα έπρεπε να υπάρχει εφαρμογή drive για iPhone και iPad όπου θα φαίνονται όλα τα αρχεία και θα επιλέγεις με ποιά εφαρμογή θέλεις να ανοίξεις το κάθε αρχείο.

 

Διαφορετικά πως θα γίνεται? Θα αποθηκεύεται το αρχείο στα documents όλων των εφαρμογών που κάνουν πχ annotation σε pdf;

Ή μήπως θα πηγαίνει απευθείας στα documents του iBook που μπορεί να φιλοξενήσει pdf και από εκεί θα το ανοίγεις αν θες σε κάποια άλλη εφαρμογή;

 

Μάλλον κάτι τέτοιο μυρίζομαι και ως συνήθως θα είναι μια βλακεία αφού το ίδιο αρχείο με το που το ανοίγεις σε άλλη εφαρμογή θα αποθηκεύται και στο δικό της documents όπως γίνεται ήδη και καταντά να έχεις το ίδιο αρχείο αποθηκευμένο στα documents 3 εφαρμογών.

Αν αυτό το σύστημα δεν είναι χαζό τότε τι είναι;

 

Ή άλλη εκδοχή είναι κάθε εφαρμογή τρίτου από το app store που είναι συμβατή με το iCloud drive, να δημιουργεί αυτόματα δικό της υποφακελο στον κεντρικό φάκελο του drive στον υπολογιστή και να ρίχνεις έχει τα αρχεία που θες να δουλεύεις σ αυτήν την εφαρμογή.

Αυτό είναι υποφερτο αλλά και πάλι δεν έχει καμία σχέση με την απλότητα της λειτουργίας αυτής στο android. Άσε που αν θες, κάνεις σε μια από τις οθόνες ένα φάκελο και μέσα έχεις τα shortcuts των αρχείων που χρησιμοποιείς συχνά.

Μ ένα πάτημα έχει ανοίξει και κάνεις την δουλειά σου.

 

Αυτά είναι που πρέπει να αλλάξει το ios.

Τι θα πει είναι θέμα ασφαλείας να μην έχει η μια εφαρμογή πρόσβαση στα documents της άλλης.

Φτιάξε λοιπόν εφαρμογή δική σου που να λειτουργεί σαν τον finder στα Mac.

Εκεί δεν υπάρχει θέμα ασφαλείας?

 

Αν θέλουν να κάνουν το ios εργαλείο δουλειάς για κάθε επαγγελματία, στέλεχος η επιχειρηματία, πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές.

Διαφορετικά σε δύο χρόνια που θα ανακαλύψουν το ποσό χρηστικά είναι τα Windows tablets, όλοι αυτοί θα πάνε εκεί.

 

Αν δω ότι όντως είναι τόσο δύσχρηστο, θα πουληθεί το air κατευθείαν και θα πάρω κάποιο Windows tablet.

 

Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι πως το αρχείο βρίσκεται αποθηκευμένο στο iCloud Drive. Το με ποια εφαρμογή θα το επεξεργαστείς ή το κάνει προεπισκόπηση δεν παίζει ρόλο πάλι στο iCloud θα αποθηκευτεί. Το με ποιες εφαρμογές μπορείς να το επεξεργαστεις έγγυται στην υποστήριξη iCloud Drive της εκάστοτε εφαρμογής.

Edited by DINFUN
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι πως το αρχείο βρίσκεται αποθηκευμένο στο iCloud Drive. Το με ποια εφαρμογή θα το επεξεργαστείς ή το κάνει προεπισκόπηση δεν παίζει ρόλο πάλι στο iCloud θα αποθηκευτεί. Το με ποιες εφαρμογές μπορείς να το επεξεργαστεις έγγυται στην υποστήριξη iCloud Drive της εκάστοτε εφαρμογής.

 

Δηλαδή αν δεν έχεις Internet δεν έχεις πρόσβαση στα αρχεία;;;;!!!!! Δεν θα κρατάει αντίγραφο στο κινητό;;;; Λίγο κουλό μου ακούγεται ρε παιδιά.

Galaxy Note II Grey Titanium, Fujitsu Lifebook T900 Dual Digitizer
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή αν δεν έχεις Internet δεν έχεις πρόσβαση στα αρχεία;;;;!!!!! Δεν θα κρατάει αντίγραφο στο κινητό;;;; Λίγο κουλό μου ακούγεται ρε παιδιά.

 

Αρχεία αποθηκευμένα στο icloud δεν μπορεί να είναι προσβάσιμα χωρίς internet. Θα πρέπει να είναι αποθηκευμένα στη συσκευή.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι πως το αρχείο βρίσκεται αποθηκευμένο στο iCloud Drive. Το με ποια εφαρμογή θα το επεξεργαστείς ή το κάνει προεπισκόπηση δεν παίζει ρόλο πάλι στο iCloud θα αποθηκευτεί. Το με ποιες εφαρμογές μπορείς να το επεξεργαστεις έγγυται στην υποστήριξη iCloud Drive της εκάστοτε εφαρμογής.

 

Για το dropbox εχουμε στο android εφαρμογές που κάνουν συχρονισμό αυτόματα η προγραμματισμένα και αποθηκευουν τις αλλαγές που γίνονται στα αρχεία η τους φακέλους που έχεις επιλέξει να συγχρονίζονται.

 

Παράδειγμα

Δημιουργώ ένα φάκελο στο smartphone μου που τον ονομάζω όπως ο αντίστοιχος που υπάρχει στο mac μου, στο dropbox.

Επιλέγω αμφίδρομο συγχρονισμό μεταξύ τους, χωρίς ομως δυνατοτητα διαγραφης ωστε να μην χάσω από λάθος το αρχείο στον υπολογιστή μου.

Μολις κάνω οποιαδήποτε αλλαγή σε καποιο από τα αρχεία που εχω επιλέξει, συχγρονίζονται παντού σε όλες τις συσκευες. Στο PC του γραφειου, στο Mac του σπιτιου, στην android συσκευή μου και παραλληλα αποθηκευονται στο κινητό για χρήση off line.

 

Μεσω του Good Reader μπορω και στο ipad αλλα όχι αυτόματα. Πρέπει να ορίσω κάθε πόσες ωρες να γίνεται. Μετατρεπεται έτσι ο Good reader σε file explorer.

Αποθηκευονται εκεί όλα τα αρχεία και δεν χρειαζεται να το κατεβαζω καθε φορά που θελω να το χρησιμοποιησω. Δεν έχει νοημα δηλαδη αν ενα αρχείο είναι 50 mb να το κάνω download κάθε φορά που το χρειαζομαι. Με ποια λογική θα πρέπει να ξοδέψω 500 mb απο το πακέτο μου αν χρειαστώ 10 φορές σ ενα μηνα το αρχείο.

Το μόνο κακό είναι ότι κάθε φορά που ανοίγω ένα αρχείο που εχω στον Good reader, αποθηκευεται και στην εφαρμογή με την οποια το χρησιμοποιώ.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς έτσι όπως το έχουν κάνει είναι άχρηστο. Έχω βάλει ένα αρχείο στο mac μου στο φάκελο icloud drive το οποίο είναι ένα απλό pdf. Με το ibooks και δεν το βλέπω. Το dropbox είναι έτη φωτός μπροστά.

 

Ομοίως με ένα αρείο eml που είναι ένα απλό email της δουλειάς.Με καμία παναγία. Το αυτονόητο που θα ήταν να το βλέπεις από την εφαρμοφή των email και δεν το βλέπεις.

 

Ας φτιάξουν μια εφαρμογή icloud drive για iOS και όλα καλά. Έλεος, τόσο απλό είναι.

Link to comment
Share on other sites

Το iCloud Drive

Σημείωση: Θα πρέπει να φανταστείτε το iCloud ως έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο... μόνο που όλο το περιεχόμενό σας, είναι καλά ασφαλισμένο on line κι όχι σε ένα φυσικό δίσκο.

Απο αυτό δέν κλέψανε τις φωτογραφιες των διασήμων ; :confused:

Link to comment
Share on other sites

Μεσω του Good Reader μπορω και στο ipad αλλα όχι αυτόματα. Πρέπει να ορίσω κάθε πόσες ωρες να γίνεται. Μετατρεπεται έτσι ο Good reader σε file explorer.

Αποθηκευονται εκεί όλα τα αρχεία και δεν χρειαζεται να το κατεβαζω καθε φορά που θελω να το χρησιμοποιησω. Δεν έχει νοημα δηλαδη αν ενα αρχείο είναι 50 mb να το κάνω download κάθε φορά που το χρειαζομαι. Με ποια λογική θα πρέπει να ξοδέψω 500 mb απο το πακέτο μου αν χρειαστώ 10 φορές σ ενα μηνα το αρχείο.

Το μόνο κακό είναι ότι κάθε φορά που ανοίγω ένα αρχείο που εχω στον Good reader, αποθηκευεται και στην εφαρμογή με την οποια το χρησιμοποιώ.

 

σχεδον το ιδιο γινεται με το documents απλα πρεπει να ανοιξεις την εφαρμογη και θα συγχρονισει το φακελο.αυτοματα δεν εχω βρει να το κανει.

δως μοι πα στω και ταν γαν κινασω

:ninja:

αν δεν κοιτας εκει που θες να πας,θα πας εκει που κοιτας...

Link to comment
Share on other sites

Για πρόσβαση στα αρχεία του iCloud drive υπάρχει το cloud drive explorer

http://Cloud Drive Explorer by Tarek Sakr https://appsto.re/gr/irm82.i

Guys το iOS 8 μόλος βγήκε και το Yosemite έχει λίγο ακόμα για να βγει μην προτρέχετε, όλα είναι θέμα υλοποίησης των developers

Link to comment
Share on other sites

Μερικές ερωτήσεις...

 

1) Μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει το icloud drive σε Windows; Δηλαδή να έχει έναν φάκελο στο σκληρό ο οποίος θα είναι το image του cloud και ότι αλλαγές κάνει εκεί να γίνονται και στο σύννεφο;

2) Μπορεί ένας χρήστης icloud να κάνει share ένα αρχείο και εγώ να το κατεβάσω;

3) Μπορεί ένας χρήστης icloud να κάνει share ένα αρχείο και εγώ να μπορώ το επεξεργαστώ μέσω browser;

4) Μπορεί δυο χρήστες ταυτόχρονα να επεξεργάζονται σε browser ένα αρχείο;

Τα Windows Phone ήταν αποτυχία!!!
Link to comment
Share on other sites

Για πρόσβαση στα αρχεία του iCloud drive υπάρχει το cloud drive explorer

http://Cloud Drive Explorer by Tarek Sakr https://appsto.re/gr/irm82.i

Guys το iOS 8 μόλος βγήκε και το Yosemite έχει λίγο ακόμα για να βγει μην προτρέχετε, όλα είναι θέμα υλοποίησης των developers

 

Δεν βιαζόμαστε. Αποφεύγω να το δοκιμάσω στο iPad2.

Περιμένω να πάρω στα χέρια μου το Air, να έχει δοθεί και το Yosemite ώστε να έχω ολοκληρωμένη άποψη.

 

Απλά επειδή γνωρίζω την φιλοσοφία της Apple στο ios, (στο Mac OS είναι εντελώς διαφορετική), εκφράζω τους φόβους μου και τις προβλέψεις μου.

 

Ή εφαρμογή που λες δεν κάνει τίποτα απ αυτά που χρειαζόμαστε.

Λειτουργεί σαν βιτρίνα για να βλέπουμε τι έχουμε στο iCloud drive, πότε το ανεβάσαμε κλπ.

 

Πιστεύω τέλος του μήνα θα ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε και τι όχι.

Θα το ψάξω πολύ γιατί μ ενδιαφέρει.

 

Προς το παρών κάνω μια χαρά την δουλειά μου με το dropbox και τα 13 γιγα δωρεάν που έχω.

Θα πρέπει το iCloud drive να είναι καλύτερο για να δώσω την ετήσια συνδρομή.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,
Link to comment
Share on other sites

Μερικές ερωτήσεις...

 

1) Μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει το icloud drive σε Windows; Δηλαδή να έχει έναν φάκελο στο σκληρό ο οποίος θα είναι το image του cloud και ότι αλλαγές κάνει εκεί να γίνονται και στο σύννεφο;

2) Μπορεί ένας χρήστης icloud να κάνει share ένα αρχείο και εγώ να το κατεβάσω;

3) Μπορεί ένας χρήστης icloud να κάνει share ένα αρχείο και εγώ να μπορώ το επεξεργαστώ μέσω browser;

4) Μπορεί δυο χρήστες ταυτόχρονα να επεξεργάζονται σε browser ένα αρχείο;

 

Να υποθέσω πως έμεινες στο τίτλο από πλευράς ανάγνωσης, όλες οι ερωτήσεις είναι απαντημένες από το άρθρο :)

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω τι είναι το Numbers και δεν ξέρω αν οι ερωτήσεις μου 2,3 και 4 είναι απαντημένες από αυτό. Για το 1 σόρρυ, αλλά έγραψα την ερώτησή μου αρκετά μετά αφού διάβασα το άρθρο και δεν θυμόμουν ακριβώς τι είχε γραφτεί.
Τα Windows Phone ήταν αποτυχία!!!
Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω τι είναι το Numbers και δεν ξέρω αν οι ερωτήσεις μου 2,3 και 4 είναι απαντημένες από αυτό. Για το 1 σόρρυ, αλλά έγραψα την ερώτησή μου αρκετά μετά αφού διάβασα το άρθρο και δεν θυμόμουν ακριβώς τι είχε γραφτεί.

 

Το numbers είναι η αντίστοιχη εφαρμογή του Excel στο OS X, για να προλάβω κάποιους το excel είναι πολύ καλύτερο αλλά είναι παρόμοιο, όπως και το Pages για το word, και το keynote και το power point.

 

2. Αυτό δεν το γνωρίζω αν γίνεται με οποιοδήποτε αρχείο, γίνεται σίγουρα με τις φωτογραφίες.

3. Εάν το αρχείο ανοίκει στη σουΐτα iWork μπορείς να το διαχειριστείς on line.

4. To ίδιο ισχύει μόνο το αρχείο θα αποθηκεύεται στην τελευταία τροποποίηση :)

Edited by DINFUN
Link to comment
Share on other sites

Δεν βιαζόμαστε. Αποφεύγω να το δοκιμάσω στο iPad2.

Περιμένω να πάρω στα χέρια μου το Air, να έχει δοθεί και το Yosemite ώστε να έχω ολοκληρωμένη άποψη.

 

Απλά επειδή γνωρίζω την φιλοσοφία της Apple στο ios, (στο Mac OS είναι εντελώς διαφορετική), εκφράζω τους φόβους μου και τις προβλέψεις μου.

 

Ή εφαρμογή που λες δεν κάνει τίποτα απ αυτά που χρειαζόμαστε.

Λειτουργεί σαν βιτρίνα για να βλέπουμε τι έχουμε στο iCloud drive, πότε το ανεβάσαμε κλπ.

 

Πιστεύω τέλος του μήνα θα ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε και τι όχι.

Θα το ψάξω πολύ γιατί μ ενδιαφέρει.

 

Προς το παρών κάνω μια χαρά την δουλειά μου με το dropbox και τα 13 γιγα δωρεάν που έχω.

Θα πρέπει το iCloud drive να είναι καλύτερο για να δώσω την ετήσια συνδρομή.

 

Συμφωνω.

Ως ωρας ακριβως τα ιδια θα κανω και γω.περιμενω Γιοσέμιτι και δεν εχω περασει ακομα το icloud drive.

δως μοι πα στω και ταν γαν κινασω

:ninja:

αν δεν κοιτας εκει που θες να πας,θα πας εκει που κοιτας...

Link to comment
Share on other sites

όσοι έχετε windows μπορείτε να κάνετε χρήση της υπηρεσίας από τώρα.. :)
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...