Jump to content

Θέλω να γίνω iDJ [Εφαρμογή]


Muck Smith
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ιστορική Αναδρομή

Όχι και τόσο παλιά οι DJ κουβαλούσαν βαλιτσάκια με δίσκους. Γι’αυτό άλλωστε ονομάζονταν και Disc-Jockey. Και τα βαλιτσάκια αυτά ήταν γεμάτα βαριά βινύλια από τα οποία έπαιζαν ένα μόνο τραγούδι! Και το εν λόγω τραγούδι ήταν σημειωμένο στο χάρτινο οπισθόφυλλο ή ακόμα και πάνω στο βινύλιο για άμεση τοποθέτηση της βελόνας του πικάπ. Δηλαδή μάρκαραν τα favorites και τα σημεία cue. Και αρκετά συχνά έβαζαν τους δίσκους με τη σειρά που θα παιχτούν, δηλαδή έφτιαχναν playlist! Και μετά έπρεπε να συγχρονίσουν τα beats των δύο κομματιών που αναπαράγονταν, δηλαδή έκαναν beatmatching ή πιο απλά sync. Και μερικές φορές αποκάλυπταν τον τίτλο εκείνου του ψαγμένου τραγουδιού, κάτι σαν Shazam και για τους ακόμα πιο τυχερούς μπορεί να τους έδιναν και όλη την playlist, share δηλαδή…

Σήμερα υπάρχουν ακόμα αυτοί οι «παραδοσιακοί» τύποι αλλά για καλή τύχη όλων των υπολοίπων η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει μειώσει κατά πολύ το κουβάλημα, το κόστος αλλά και τις ώρες που πρέπει να αφιερώσει κάποιος.

 

Εξέλιξη

Οι πρώτες αλλαγές έγιναν με την αποδοχή των laptop ως κύριο βοηθό του DJ. Αυτόματα αντικαταστάθηκαν τα βαλιτσάκια με τα βινύλια ή τα CD και επιπλέον εκτοξεύτηκε ο αριθμός των διαθέσιμων τραγουδιών και συνεπώς η ευελιξία κατά τη διάρκεια του set. Προστέθηκαν και διάφορες καινούργιες δυνατότητες όπως effects, loops, sampling, mix recording που διευκόλυναν κατά πολύ τη δουλειά του DJ.

Εδώ όμως θα παρουσιάσουμε το γνωστό iPad ως τον πιο φορητό βοηθό ενός DJ.

 

Playlist

Αρχικά θα πρέπει να μεταφέρουμε τα τραγούδια που θα χρειαστούμε στο iPad. O πιο βολικός τρόπος είναι να φτιάξουμε από πριν playlists στο PC μας. Ένα από τα πιο εύχρηστα προγράμματα για αυτή τη δουλειά είναι το κλασικό Winamp. Βάζουμε τα τραγούδια στη σειρά που θέλουμε και εξάγουμε την playlist. Μετά φορτώνουμε την playlist στο iTunes και εν συνεχεία στο iPad.

 

Apps

Για το iPad υπάρχουν αρκετά προγράμματα που θα αντικαταστήσουν τα decks : Traktor DJ, djay, Cross DJ, DJ player κ.α. Όλα παίρνουν τις λίστες μας που βρίσκουν στο iPad. Μερικά κάνουν και πλήρη ανάλυση των τραγουδιών σε BPM (beats per minute), τονικότητα, κυματομορφή, cue points, διάρκεια, ώστε όταν επιλέγουμε ένα τραγούδι για αναπαραγωγή αυτό να φορτώνεται άμεσα με όλες τις βοηθητικές πληροφορίες διαθέσιμες. Αξίζει, λοιπόν, να δώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται το iPad για την ανάλυση –για μεγάλες λίστες μπορεί να χρειαστούν και ώρες- αφού θα έχουμε άμεση εκτέλεση αλλά και αυτόματο beatmatching ή sync των τραγουδιών.

 

Έξοδος Ήχου

Αυτό που μένει να ρυθμίσουμε είναι ο ήχος. Το βασικότερο κομμάτι της δουλειάς ενός DJ είναι να προετοιμάζει το επόμενο κομμάτι. Για να το πετύχει θα πρέπει να μπορεί να ακούει μέσω των ακουστικών άλλο τραγούδι από αυτό που ακούει το κοινό, η διαδικασία που ονομάζεται prelistening. Ως γνωστόν το iPad έχει μια κάρτα ήχου και φυσικά μία έξοδο ακουστικών. Πώς θα πετύχουμε την προετοιμασία του επόμενου τραγουδιού;

Αν δεν μας ενδιαφέρει ένα ακριβές σημείο στο τραγούδι και απλά τα μιξάρουμε από την αρχή, τότε αρκεί η μονή έξοδος του iPad.

Αν όμως επιθυμούμε ένα πιο δημιουργικό αποτέλεσμα θα πρέπει να φροντίσουμε για προακρόαση.

 

Split Cable

Η πιο φτηνή λύση είναι ένα split cable. Πρόκειται για ειδικά καλώδια ήχου τα οποία «σπάνε» τον στερεοφωνικό ήχο σε δύο μονοφωνικά κανάλια. Έτσι με την κατάλληλη υποστήριξη από την εφαρμογή το τρέχον κομμάτι θα ακούγεται στα ηχεία του κοινού και το επόμενο στα ακουστικά του DJ. H αναπαραγωγή θα γίνεται μεν μονοφωνικά αλλά θα ακούγεται και από τα δύο ηχεία και από τα δύο ακουστικά. Σε συνθήκες πάρτυ είναι αρκετά δύσκολο να διακρίνει κάποιος ότι ο ήχος είναι μονοφωνικός, οπότε η διαφορά στην ποιότητα δεν θα προβληματίσει. Να σημειώσουμε μόνο ότι δεν πρέπει να συγχέουμε τα split cables με τα απλά βύσματα που μας επιτρέπον να συνδέουμε δύο ζευγάρια ακουστικά σε μια θύρα και φυσικά να ακούν δύο άτομα το ίδιο τραγούδι ταυτόχρονα. Επίσης καλό είναι να αποφύγουμε τις πολύ φτηνές υλοποιήσεις γιατί δεν δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, συνήθως διαχωρίζουν τα δύο κανάλια αλλά ακούγονται από το ένα μόνο ηχείο και από το ένα ακουστικό. Δοκιμασμένες λύσεις είναι αυτές της Griffin και της Native Instruments.

 

Εξωτερική Κάρτα

Για πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα θα χρειαστούμε μια εξωτερική κάρτα ήχου, ώστε να έχουμε δύο στερεοφωνικά κανάλια. Επειδή όμως το iPad δεν είναι PC, πρέπει να προσέξουμε η κάρτα να είναι συμβατή με iOS. Μια σίγουρη λύση είναι η κάρτα Traktor Audio 2 της Native Instruments η οποία έχει σχεδιαστεί εξαρχής για χρήση με iPad. Έχει ελάχιστο μέγεθος, τροφοδοτείται από το iPad και αναγνωρίζεται από όλες τις εφαρμογές. Όσον αφορά στις εξόδους, παρέχει τρεις τρόπους:

 

1) Αρχικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μια πολύ καλή κάρτα ήχου για να βελτιώσει τον ήχο του iPad.

2) Για τις εφαρμογές DJ μπορεί να δίνει ένα στερεοφωνικό κανάλι για το κοινό και ένα στερεοφωνικό για προακρόαση στα ακουστικά με αυτόματο διαχωρισμό η επιλογή μέσα από την εφαρμογή.

3) Τέλος υπάρχει η δυνατότητα δύο αυτόνομων στερεοφωνικών καναλιών τα οποία καταλήγουν σε εξωτερικό μείκτη. Σε αυτήν την περίπτωση η επιλογή των καναλιών για κοινό και προακρόαση θα γίνεται από τον μείκτη.

 

Για να παίξει σωστά η κάρτα θα πρέπει να έχει γίνει αναβάθμιση του iPad σε iOS 7.1. Mε τις πρώτες εκδόσεις του iOS 7 παρουσιαζόταν θόρυβος. Η κάρτα είναι συμβατή και με τα παλαιότερα iOS, όμως η πλειονότητα των DJ εφαρμογών απαιτούν iOS 7. Η συσκευασία περιλαμβάνει 30pin καλώδιο. Αφού συνδέσουμε την κάρτα, αναγνωρίζεται από τις περισσότερες εφαρμογές και επιλέγεται αυτόματα. Αν όχι, αρκεί να πάμε στις εκάστοτε ρυθμίσεις και να την επιλέξουμε ως ήχο εξόδου.

Επίσης θα πρέπει να ορίσουμε αν ο ήχος θα γίνεται split από το iPad ή αν θα οδηγηθεί σε εξωτερικό μείκτη (περιπτώσεις 2 και 3 που περιγράψαμε πιο πάνω). Αν γίνεται split στο iPad, θα διαλέγουμε ποιο κανάλι θέλουμε για prelistening από την οθόνη του iPad.

Για την 2η λοιπόν περίπτωση θα πρέπει να συνδέσουμε τη master έξοδο της κάρτας με κάποιον ενισχυτή η αυτοενισχυόμενα ηχεία. Αυτό θα γίνει με ένα καλώδιο Jack to RCA. Στην έξοδο headphones της κάρτας θα συνδέσουμε τα ακουστικά μας.

Για την 3η περίπτωση θα πρέπει να συνδέσουμε τη master έξοδο της κάρτας στο κανάλι 1 του μείκτη μας και τη headphones έξοδο της κάρτας στο κανάλι 2 του μείκτη μας. Και για τις δύο αυτές συνδέσεις θα χρειαστούμε δύο καλώδια Jack to RCA.

 

Τέλος θα πρέπει να ρυθμίσουμε τον ήχο στην ίδια την κάρτα. Στα πλαϊνά μέρη έχει δύο ποντεσιόμετρα. Το δεξί ορίζει το volume των ακουστικών ενώ το αριστερό τη μείξη των δύο καναλιών στα ακουστικά. Επειδή αυτά τα δύο ποντεσιόμετρα είναι ατέρμονα, θα πρέπει η ρύθμιση να γίνεται κάθε φορά για να είμαστε σίγουροι.

 

Screenshots

Ακολουθούν κάποια screenshots από τις ρυθμίσεις για τις δημοφιλέστερες εφαρμογές DJ.

 

Στο Traktor DJ, αν επιλέξουμε split θα πρέπει να έχουμε το ειδικό split cable. Τα δύο sliders μας επιτρέπουν να ρυθμίσουμε την ένταση των ακουστικών και το αν θα γίνεται μίξη των δύο καναλιών στα ακουστικά ή αν θα ακούγεται μόνο το κανάλι pre-cueing.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/25566/img-0382.jpg

 

Αν συνδέσουμε την κάρτα ήχου, πηγαίνουμε στο audio setup και ορίζουμε το master και το pre-cueing.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/25565/img-0380.jpg

 

Αν επιλέξουμε εξωτερικό μείκτη, τότε το κανάλι Α θα δεσμεύσει το master της κάρτας και το κανάλι Β το headphones.

Τα δύο κανάλια θα φεύγουν ισοδύναμα από το iPad και την κάρτα μας και θα ρυθμίζεται ο ήχος στον εξωτερικό μείκτη - δύο κανάλια, equalizer, pre-cueing κλτ.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/25567/img-0381.jpg

 

Αντίστοιχες ρυθμίσεις υπάρχουν στο djay και εμφανίζονται αν πατήσουμε το γρανάζι. Ορίζουμε τα κανάλια για το master και τα ακουστικά μας, πχ στα ch 1+2 στα ch 3+4 αντίστοιχα.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/25571/img-0384.jpg

 

Κι εδώ αν επιλέξουμε split θα χρειαστούμε το ειδικό καλώδιο. Επίσης μπορούμε να ρυθμίσουμε την ένταση των ακουστικών και τη μίξη των δύο καναλιών στην προακρόαση.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/25568/img-0383.jpg

 

Στο DJ Player τα settings εμφανίζονται αν πατήσουμε το κουμπί shift και το γρανάζι.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/25569/img-0385.png

 

Και εδώ έχουμε τις ίδιες επιλογές για τα κανάλια, για split ή για εξωτερικό μείκτη.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/25570/img-0387.png

 

Τέλος, και στο Cross DJ υπάρχουν οι ίδιες ρυθμίσεις αλλά πιο αυτοματοποιημένες.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/25573/img-0389.jpg

 

 

Κάποιες επιπλέον αλλά πολύ χρήσιμες ρυθμίσεις είναι ο χρόνος που θα ειδοποιεί η εφαρμογή πριν τελειώσει το τρέχον τραγούδι, το gain -η αυτόματη ρύθμιση της έντασης των τραγουδιών, η συμπεριφορά των εικονικών πικαπ κ.α. Αυτές τις ρυθμίζουμε σύμφωνα με τις ανάγκες αφού είναι καθαρά πρακτικές.

 

Bedroom DJ

Aν θέλουμε να φτιάξουμε ένα mixtape χωρίς να ενοχλούμε τους γύρω μας... υπάρχει ένα μικρό τρικ: επιλέγουμε split, δεν βάζουμε το split cable αλλά ενώνουμε κανονικά τα ακουστικά μας στην έξοδο του ipad. Αν εμφανίσει προειδοποιητικό μήνυμα για την ύπαρξη split cable, απαντάμε ότι υπάρχει. Στη συνέχεια ορίζουμε να μη γίνεται μίξη των καναλιών στην προακρόαση -τέρμα αριστερά το slider. Πατάμε rec και αρχίζουμε το μιξάρισμα. Θα ακούμε το τρέχον κομμάτι από το αριστερό ακουστικό μας και το pre-cueing από το δεξί. Το mixtape που φτιάχνουμε θα ακούγεται και από τα δύο ηχεία στο τέλος.

 

 

Καλά μιξαρίσματα!

Edited by Muck Smith

τα καλύτερα είναι... δίπλα σας

πρώην συντονιστής συζητήσεων στα fora Windows Phone και Digital Gadgets[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Πολύ ωραίος και κατατοπιστικός οδηγός!!! Συγχαρητήρια...Άμα μπορούσες να κάνεις και ένα Part 2 για να μυήσεις και τους λιγότερο εξοικειωμένους στη βασική χρήση αυτών των προγραμμάτων για μιξάρισμα μουσικής θα ήταν ακόμα καλύτερα
Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραίος και κατατοπιστικός οδηγός!!! Συγχαρητήρια...Άμα μπορούσες να κάνεις και ένα Part 2 για να μυήσεις και τους λιγότερο εξοικειωμένους στη βασική χρήση αυτών των προγραμμάτων για μιξάρισμα μουσικής θα ήταν ακόμα καλύτερα

 

Ευχαριστώ, χαίρομαι που βοηθάει.

Μπορεί να υπάρξει και Part 2 ;)

τα καλύτερα είναι... δίπλα σας

πρώην συντονιστής συζητήσεων στα fora Windows Phone και Digital Gadgets[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Κάτι χαζομάρες που έγραψαν κάποιοι διεγράφησαν. Παρακαλώ σχολιάστε επικοιδομητικά, όχι ασυναρτησίες και off topic. :down:

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

 

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

Link to comment
Share on other sites

Πολύ χρήσιμος οδηγός. Για όσους δεν το έχουν ψάξει παραπάνω, οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές επαγγελματικού ήχου βγάζουν τις κορυφαίες τους εφαρμογές αλλά και εξειδικευμένο hardware για iDevices (κυρίως για iPad, λόγω μεγαλύτερης οθόνης). Το iPad, λόγω της σταθερότητας και της ευκολίας χρήσης του iOS (αναμφισβήτητο γεγονός πια) χρησιμοποιείται πλέον και από επαγγελματίες του ήχου που δε θέλουν να κουβαλούν μαζί τους ένα σωρό εξοπλισμό. Έτσι κάποιος αν θέλει να το δει πιο σοβαρά, ιδίως και για το θέμα του iDJ-ing το οποίο πραγματεύεται το νήμα, αν θέλει να κάνει σωστή και άνετη δουλειά, μπορεί να προμηθευτεί μία εξωτερική κάρτα ήχου η οποία θα προσφέρει δύο εξόδους ήχου: τη master για το track που θα παίζει στο κοινό, και μία έξοδο ακουστικών η οποία θα χρησιμεύει για το pre-listen. Αυτό είναι εφικτό διότι το iPad έχει τη δυνατότηα μεταφοράς πολυκάναλου ήχου από τη usb του. Έτσι με το κατάλληλο μηχάνημα προσαρμοσμένο στη usb μπορείς να κάνεις ακόμα και ολόκληρωμένες παραγωγές. Προϊόντα που αφορούν το iDJ-ing υπάρχουν πολλά, και ίσως ένα από τα πιο σημαντικά είναι το Traktor Audio 2 της Native Instruments, το οποίο έρχεται και με ειδική κάρτα ήχου που συνδέεται στην θύρα usb του iPad. Edited by panosz75
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πριν λίγες μέρες η Native Instruments προσέθεσε μια καινούργια λειτουργία στο Traktor DJ.

Πρόκειται για ένα επιπλέον εφέ το οποίο αγοράζουμε με τη διαδικασία της in-app αγοράς.

Πιο αναλυτικά πατάμε το εικονίδιο με τη «νότα» και στην επόμενη οθόνη πατάμε κάτω αριστερά το «γρανάζι».

Στη συνέχεια επιλέγουμε τα «Features» και ενεργοποιούμε το «SuperSlicer». Ακολουθούμε τη διαδικασία πληρωμής και είμαστε έτοιμοι.

Οταν φορτώσουμε ένα τραγούδι πατάμε το σύμβολο τηης λούπας στα δεξιά και μετά το «χιόνι» στα αριστερά.

 

Το SuperSlicer μάς επιτρέπει να φτάσουμε όσο πιο κοντά στο «αγγίζω τον ήχο»!

Χωρίζει σε τμήματα την κυματομορφή και εκμεταλλεύεται το χειρισμό της οθόνης αφής προσφέροντας καταπληκτικά εφέ σε loop, scratch και pitch.

τα καλύτερα είναι... δίπλα σας

πρώην συντονιστής συζητήσεων στα fora Windows Phone και Digital Gadgets[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Αν επιλέξετε την κονσόλα S2 ή S4 από τη Native Instruments θα βρείτε στη συσκευασία ένα 30pin καλώδιο.

Συνδέετε το ipad με τον μείκτη, ο μείκτης θα πρέπει να έχει δική του τροφοδοσία, τρέχετε την εφαρμογή Traktor DJ και έχετε το πιο φορητό σύστημα :music:

Η εφαρμογή αναγνωρίζει τη σύνδεση και οι ρυθμίσεις γίνονται αυτόματα. Παίρνετε ήχο πλέον από τον μείκτη, τόσο για το κοινό όσο και για προακρόαση. Εννοείται ότι θα είναι επαγγελματικής ποιότητας αφού θα βγαίνει από την κονσόλα και όχι από το ipad (δεν χρησιμοποιείτε καθόλου την έξοδο ήχου του ipad, η κάρτα ήχου του ipad παρακάμπτεται και χρησιμοποιείται αυτή της κονσόλας).

Ο χειρισμός μπορεί να γίνει εξολοκλήρου από τον μείκτη ή να συνδυαστεί με τις touch λειτουργίες της εφαρμογής.

Για να τρέξει απρόσκοπτα το πρόγραμμα είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί ανάλυση της συλλογής μας από την εφαρμογή, όπως το περιγράφουμε στο πρώτο ποστ.

 

Και για να μην ξεμείνετε από μπαταρία... το ipad φορτίζεται μέσω του μείκτη!

τα καλύτερα είναι... δίπλα σας

πρώην συντονιστής συζητήσεων στα fora Windows Phone και Digital Gadgets[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

H εταιρεία iRig διαθέτει έδω και καιρό τη δική της πρόταση λιλιπούτειου μείκτη για το ipad καθώς και δική της εφαρμογή για djing.

Πρόσφατα παρουσίασε ένα καινούργιο controller (χωρίς κάρτα ήχου) το iRig Pads. Πρόκειται για ένα κλασσικό 4x4 grid ιδανικό για εφαρμογές beatmaking (ΒeatHawk, Βeatmaker 2, FL Studio, Sampletank, κ.α). Συνεργάζεται με πολλές μουσικές εφαρμογές τόσο για ipad όσο και για desktop υπολογιστές.

Αν το συνδυάσετε με το iRig DJ στο ipad προσαρμόζεται ανάλογα και μπορείτε να μιξάρετε σε ικανοποιητικό βαθμό αφού παρέχει όλες τις βασικές λειτουργίες. Θα χρειαστεί όμως να ακολουθήσετε τις οδηγίες του πρώτου ποστ σχετικά με την έξοδο του ήχου, αφού το iRig Pads δεν έχει δική του κάρτα ήχου.

Το πλεονέκτημα είναι οικονομικό, αφού θα έχετε ένα controller για djing και beatmaking.

Edited by Muck Smith

τα καλύτερα είναι... δίπλα σας

πρώην συντονιστής συζητήσεων στα fora Windows Phone και Digital Gadgets[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η Algoriddim ανακοίνωσε την έκδοση Pro για την εφαρμογή της djay.

Εϊναι η πρώτη που φέρνει 4 decks στο iPad καθώς και κάποια άλλες δυνατότητες που μέχρι πρότινος συναντούσαμε μόνο στα desktop προγράμματα.

Παίζει σε όλα τα iPad με μίνιμουμ το iOS8, και όπως ήταν αναμενόμενο αν εγκατασταθεί σε iPad Pro ξεδιπλώνει όλα της τα χαρίσματα.

Όπως φαίνεται συνεχώς κλείνει η «ψαλίδα» και το iPad θεωρείται όλο και περισσότερο εργαλείο για djing.

Βέβαια η τιμή της εφαρμογής είναι ανάλογη των δυνατοτήτων της. Αν σκοπεύετε να την αγοράσετε, σημειώστε ότι είναι σε προσφορά για κάποιες ημέρες.

τα καλύτερα είναι... δίπλα σας

πρώην συντονιστής συζητήσεων στα fora Windows Phone και Digital Gadgets[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μία μέρα πριν την έκθεση NAMM 2016 η Reloop ανακοίνωσε το νέο της δικάναλο μείκτη MIXTOUR που είναι συμβατός με τα πάντα: Windows, OS X, iOS και Android!

Εξ αρχής είναι σχεδιασμένος για το πρόγραμμα djay 2 και djay Pro, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα δυσκολευτεί να συνδυαστεί με άλλα προγράμματα.

Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους «φορητούς» είναι ότι προσφέρει 4 πλήκτρα ανά κανάλι για έλεγχο των cues, loops, FX καθώς και ότι τα ποντεσιόμετρά του υποστηρίζουν fader start! Επίσης επιτρέπει την πλοήγηση στους φακέλους και τους υποφακέλους, την προακρόαση χωρίς φόρτωμα των κομματιών στα decks και τέλος το φόρτωμα σε κάθε deck. Με λίγα λόγια μια κονσόλα για όλα!

Παρότι έχει ενσωματωμένη κάρτα ήχου, δεν δέχεται εξωτερικές πηγές ήχου. Μπορεί να πάρει μόνο iPad, Tablet ή Desktop. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συνοδευτικά καλώδια επιτρέπουν τη φόρτιση της mobile συσκευής κατά τη διάρκεια της χρήσης ώστε να μην μείνει από μπαταρία το πάρτυ :)

 

http://content.myphone.gr/photo/full/48859/unspecified.jpg

Edited by Muck Smith

τα καλύτερα είναι... δίπλα σας

πρώην συντονιστής συζητήσεων στα fora Windows Phone και Digital Gadgets[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

H Mixvibes ανανέωσε την εφαρμογή της Cross DJ.

Μεταξύ των βελτιώσεων ξεχωρίζει η υποστήριξη του Ableton Link που επιτρέπει τον τέλειο συγχρονισμό με άλλες εφαρμογές συμβατές με το εν λόγω πρωτόκολλο.

Edited by Muck Smith

τα καλύτερα είναι... δίπλα σας

πρώην συντονιστής συζητήσεων στα fora Windows Phone και Digital Gadgets[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η εφαρμογή DJ Player ενημερώθηκε.

Μεταξύ των βελτιώσεων αυτή που ξεχωρίζει είναι η υποστήριξη STEM αρχείων!

 

Τα αρχεία STEM είναι μια πρόταση της Native Instruments πριν ένα χρόνο. Κάθε τραγούδι χωρίζεται σε 4 κανάλια με ξεχωριστό έλεγχο για το καθένα (ντραμς, μπάσο, μελωδία, φωνητικά) επιτρέποντας πολύ δημιουργικά mix και mashups.

τα καλύτερα είναι... δίπλα σας

πρώην συντονιστής συζητήσεων στα fora Windows Phone και Digital Gadgets[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εδώ και πολλά χρόνια η Pioneer πρωταγωνιστεί στο χώρο του DJing.

Μόλις τώρα όμως παρουσίασε τη δική της εφαρμογή για μιξάρισμα στο iPad.

Σίγουρα θυμίζει σε κάποια σημεία το djay έχει όμως και δικά της στοιχεία.

Και είναι πλήρως συμβατή με την κοσόλα της εταιρείας DDJ-WeGo 4.

 

 

http://cdn.pioneerdj.com/-/media/pioneerdj/images/products/software/wedj/wedj_main.jpg

 

http://cdn.pioneerdj.com/-/media/pioneerdj/images/products/software/wedj/wedj_performance.jpg

Edited by Mythozz

τα καλύτερα είναι... δίπλα σας

πρώην συντονιστής συζητήσεων στα fora Windows Phone και Digital Gadgets[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...