Jump to content

iOS 7 : Κέντρο Έλεγχου, απενεργοποιήστε το, εντός των εφαρμογών


DINFUN
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το Kέντρο Eλέγχου είναι ένα από τα πιο χρήσιμα κι απαραίτητα χαρακτηριστικά που εισήχθησαν στο iPhone, iPad και iPod touch με την έλευση του iOS 7. Επειδή όμως αποκαλύπτεται με χειρονομία, είναι πολύ εύκολο να το ανοίξετε κατά λάθος. Τέτοια λάθη γίνονται πολύ συχνότερα εάν παίζετε παιχνίδια, όπου οι χειρονομίες είναι συχνές πάνω στην οθόνη (βλέπε fruit ninja και Infinity Blade). Να πούμε πως κάποιες εφαρμογές το έχουν προβλέψει και χρειάζεται διπλή χειρονομία για να ενεργοποιηθεί, παρ' όλα αυτά και πάλι οι επαναλαμβανόμενες χειρονομίες μπορεί να το ενεργοποιήσουν.

 

Το ίδιο απροσδόκητα, μπορεί να εμφανιστεί κατά τη χρήση ορισμένων εφαρμογών όπου χρειάζεται να δουλεύετε με τα δάχτυλά σας κοντά στην περιοχή ενεργοποίησης στο κάτω μέρος της οθόνης ή στο Safari.

 

Εάν η Apple δεν το είχε προβλέψει αυτό, θα ήταν μεγάλο πρόβλημα για αρκετούς χρήστες. Mας παρέχει λοιπόν έναν διακόπτη εναλλαγής για την απενεργοποίησή του κέντρου ελέγχου, όταν βρισκόμαστε μέσα σε μία εφαρμογή. Με την κίνηση αυτή το Κέντρο ελέγχου εμφανίζεται κανονικά στο iOS, σε όλες τις οθόνες της συσκευής, αλλά ταυτόχρονα εμποδίζεται η λάθος εμφάνιση από χειρονομία μέσα στις εφαρμογές.

 

Ας δούμε πως:

 

  • Από την Οθόνη Αφετηρίας, επιλέγετε Ρυθμίσεις.
  • Αγγίξτε την επιλογή Κέντρου Ελέγχου και γυρίστε την εναλλαγή "Προσβαση εντός εφαρμογών" στο OFF

 

http://farm4.staticflickr.com/3720/12544114493_9f7941b775_b.jpg

 

Επιστρέψτε στην εφαρμογή που είσασταν ή στο παιχνίδι σας χώρις πλέον τις απρόσμενες διακοπές του Κέντρου Ελέγχου. Να σημειώσουμε εδώ πως μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα προσβασης στο κέντρο ελέγχου και από την οθόνη κλειδώματος, αν και για τους περισσότερους χρήστες είναι χρήσιμη. Εγώ από το Κεντρο Ελέγχου χρησιμοποιώ πολύ συχνα το φακό και την αριθμομηχανή. Εσείς ποια εφαρμογή χρησιμοποιείτε συχνότερα;

Edited by Superuser
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...