Jump to content

Android GFX personalization


aiakos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Android GFX personalization

 

 

Όταν εκκινείτε το τηλέφωνό σας βλέπετε το λογότυπο του κατασκευαστή και ακούτε (ίσως όχι όλοι) ένα μουσικό clip. Το ίδιο συμβαίνει και όταν απενεργοποιείτε το κινητό σας. Εάν θέλετε να αλλάξετε όλα αυτά και δώσετε στο κινητό σας ένα προσωπικό στυλ τότε συνεχίστε το διάβασμα.

 

Αυτά τα γραφικά και ηχητικά κομμάτια του κινητού σας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μερικά αρχεία στην ROM σας τα οποία μπορείτε να αλλάξετε εύκολα.

 

Ας ξεκινήσουμε από τα γραφικά.

Τα γραφικά αυτά χωρίζονται σε 3 κομμάτια. Υπάρχει το Boot_logo και το Logo.bin τα οποία τις περισσότερες φορές είναι ακριβώς η ίδια εικόνα (με το λογότυπο του κατασκευαστή του κινητού ή της custom Rom σας). Αυτά τα δύο απαρτίζουν το splash screen που θα βρείτε ως όρο σε πολλά φόρα. Έπειτα από το splash screen έρχεται το bootanimation. Αυτό εύκολα μπορεί το διακρίνει κανείς. Τέλος, υπάρχει το shutanimation το οποίο βλέπετε όταν απενεργοποιείτε το κινητό. Τα δύο τελευταία είναι αρχεία μορφής zip.

 

 

 

 

1. Boot/shut-animations

 

Θα χρειαστείτε:

  • rooted κινητό
  • πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας
  • winrar/zip/7zip ή παρόμοιο
  • κάποιον root explorer
    Προαιρετικά τα παρακάτω προγράμματα
  • Gif2Bootanimation
  • BootanimationFactory

 

Τα bootanimation.zip και shutanimation.zip μπορείτε να τα βρείτε (με την χρήση κάποιου root explorer) μέσα στον φάκελο /system/media/[/u]. Μπορείτε να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας για να δείτε πως ακριβώς λειτουργούν.

Έτσι λοιπόν μέσα σε αυτά τα αρχεία θα βρείτε:

Ένα αρχείο desc.txt και τουλάχιστον έναν φάκελο με όνομα part1 ή folder1 (αυτά είναι τα πιο συνήθη). Μέσα στον/στους φακέλους θα δείτε μία σειρά από .png εικόνες. Αυτές οι εικόνες απαρτίζουν το όλο animation. Μπορούμε να το θεωρήσουμε ως τα frames του συνόλου. Τα αρχεία αυτά ονομάζονται με αύξουσα αρίθμηση που φυσικά δηλώνει και την σειρά της κάθε εικόνας.

 

Ανοίγοντας το desc.txt θα δούμε κάτι παρόμοιο με το παρακάτω

720 1280 24

p 1 2 part0

p 0 0 part1

[ATTACH]36110[/ATTACH]

 

Οπότε στο παράδειγμά μας το animation έχει 2 parts. Το πρώτο θα παίξει μία φορά και θα περάσουν 2 δευτερόλεπτα πριν παίξει τα περιεχόμενα του επόμενου φακέλου. Το δεύτερο κομμάτι θα παίζει συνέχεια (αριθμός επαναλήψεων μηδέν = συνεχόμενη επανάληψη) χωρίς καθόλου αναμονή ανάμεσα στις επαναλήψεις.

 

Ξέροντας τώρα πως δουλεύει μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας animation. Απλά δημιουργήστε τις δικές σας ακολουθίες με png εικόνες… βάλτε τες σε έναν (ή περισσότερους φακέλους, ανάλογα αυτό που θέλετε να κάνετε) , φτιάξτε το αρχείο desc.txt όπως εσείς το θέλετε και… όλα αυτά τα βάζετε σε ένα ZIP αρχείο. Το αρχείο zip ΔΕΝ πρέπει να έχει συμπίεση (μόνο storing θα κάνετε).

 

Για να κάνουμε τα πράγματα πιο εύκολα….

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα BootanimationFactory για να φτιάξετε το desc.txt ή/και to bootanimation.zip αρχείο. Και πάλι όμως θα πρέπει να φτιάξετε μόνοι σας τις εικόνες png.

 

Εάν έχετε βρει κάποιο animated Gif αρχείο και σας αρέσει μπορείτε εύκολα με μία μόνο κίνηση και το Gif2Bootanimation να το μετατρέψετε σε bootanimation.zip.

 

Αν μετονομάσετε το bootanimation.zip σε shutanimation.zip έχετε το ίδιο αποτέλεσμα για το animation κατά την απενεργοποίηση του κινητού.

 

 

 

2. Logo.bin και Boot_logo

Θα χρειαστείτε:

  • rooted κινητό
  • πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας
  • LogoBuilder
  • το stock Logo.bin της rom σας

Κατεβάστε και εγκαταστήστε το logobuilder. Ανοίξτε το πρόγραμμα και πατήστε στο

“create new project”. Θα σας ζητήσει να δείξετε το logo.bin της rom σας. Αμέσως μετά σας ζητάει έναν φάκελο για να αποθηκεύσει τα αρχεία εικόνων.

[ATTACH]36111[/ATTACH]

 

Μετά από αυτό μπορείτε να κατευθυνθείτε στον φάκελο που δηλώσατε πριν και θα δείτε όλα τα αρχεία εικόνων που έχει το logo.bin Μπορείτε να τα μεταβάλατε… να τα αντικαταστήσετε με ότι θέλετε (αρκεί να είναι ίδιων διαστάσεων… και μην βάλετε φυσικά καμία φωτογραφία σας 12ΜΡ που θα είναι 5ΜΒ αρχείο). Έπειτα πατήστε στο κουμπί make. Αυτό θα δημιουργήσει για σας ένα update.zip έτοιμο για το εγκαταστήσετε μέσα από recovery. Μόλις αλλάξατε το logo.bin.

 

Έπειτα πατήστε το τελευταίο από τα 4 κουμπιά (create boot_logo from image) και δώστε του την ίδια εικόνα που χρησιμοποιήσατε και στο logo.bin Στον ίδιο φάκελο θα βρείτε πλέον και το αρχείο boot_logo το οποίο θα αντιγράψετε στον φάκελο /system/media/images. Μην ξεχάσετε να δηλώσετε permissions rw-r-r.

 

 

 

 

3. boot/shut audio

 

 

Μέσα στον φάκελο /system/media εκτός από τα animations θα βρείτε και δύο mp3 αρχεία. Το bootaudio.mp3 και shutaudio.mp3. Αντικαταστήστε με ότι αγαπάτε (μην το παρακάνετε βάζοντας μεγάλα σε διάρκεια αρχεία)

 

 

 

4. Σημειώσεις

 

  • Θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι πριν μεταβάλετε ή αντικαταστήσετε κάποιο από τα αρχεία που αναφέραμε παραπάνω ΠΡΕΠΕΙ να κρατήσετε backup από αυτά.
  • Μην ξεχάσετε να δηλώσετε permissions σε όσα αρχεία αντιγράφετε χειροκίνητα (rw-r-r).
  • Τέλος, όλες αυτές οι αλλαγές και τα αρχεία εγκαθίστανται στην System memory του κινητού σας. Η μνήμη αυτή είναι σχετικά μικρή και λίγα τα περιθώρια για τεράστια και διπλά αρχεία, οπότε μην το παρακάνετε με τα μεγέθη των εικόνων και των ήχων που διαλέγετε.

Edited by StratosGR
shorten links
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...