Jump to content

blogging @ myphone.gr: Editor's voice, iPhone 5s & iPhone 5c


DJDB
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστα εικοσιτετράωρο από τη στιγμή που η Apple, μετά από μήνες φημών, διαρροών και λοιπών αναφορών, παρουσίασε τελικά τη νέα γενιά του iPhone, που φέτος αποτελείται από δύο μοντέλα: Το iPhone 5s και το iPhone 5c. Τα σχόλια που υπήρξαν από τότε πολλά, άλλα θετικά και άλλα αρνητικά. Ποια είναι όμως η άποψη της συντακτικής ομάδας του myphone.gr για τις νέες συσκευές της Apple; Πάμε να τους ακούσουμε, μέσω της καθιερωμένης - πια - στήλης Editor's Voice, που ετοιμάζουμε για εσάς μετά την παρουσίαση μιας σημαντικής συσκευής.

 

DJDB[/member] - Editor in Chief / Reviewer (@DJDBgr)

iPhone 5S: «S for security» έχουμε εδώ, με μια από τις πιο ορατές αλλαγές, σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, να αποτελεί ο αναγνώστης δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Μπορώ να ακούσω ήδη τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν εναντίων των passwords. Η σημαντικότερη αλλαγή είναι πάντως - με διαφορά - η αρχιτεκτονική των 64-bit που υιοθετείται. Δυστυχώς, η πολυαναμενόμενη υιοθέτηση οθόνης μεγαλύτερης διαγωνίου δεν έγινε, κάτι που φήμες θέλουν να συμβαίνει στην επόμενη γενιά, αυτήν που θα εμφανιστεί σε έναν ακριβώς χρόνο.

 

iPhone 5c: «C for colour» είναι η δεύτερη περίπτωση, με τη συσκευή να έχει απογοητεύσει πολλούς λόγω της υψηλής τιμής της. Με την πρώτη ματιά, το smartphone δεν έχει λόγο ύπαρξης, μιας και η ακριβότερη έκδοση του φαίνεται να συμπίπτει τιμολογιακά με την φθηνότερη εκδοχή του 5s. Σε γενικές γραμμές, αποτελεί ένα χρωματιστό, πλαστικό iPhone 5 (το οποίο αποσύρεται), χωρίς τα χαρακτηριστικά του 5s. Το γιατί κάποιος να το προτιμήσει, σε σχέση με τα τελευταία δύο και μια χρωματιστή θήκη, είναι κάτι που δεν γνωρίζω.

 

Συμπέρασμα; Η Apple, με κάποιες από τις κινήσεις της, «μούδιασε» ακόμη και χρόνιους Macάδες-iPhonάδες. Χωρίς να συγκαταλέγομαι στους τελευταίους (δηλαδή τους πιστούς οπαδούς των προϊόντων της), είχα φέτος δύο λόγους για να αγοράσω ένα από τα δύο νέα iPhone: Είτε για την μεγαλύτερη οθόνη τους, είτε για την προσιτή τιμή τους. Μαντέψτε.

 

 

plankton69[/member] - Symbian.autopost.bot (@ChrisPlankton69)

iPhone 5s: Τι μπορεί να πει κανείς για την «απόλυτη» γενιά iPhone; Για πρώτη φορά βλέπουμε συγκεντρωμένη τόση καινοτομία σε μια συσκευή, είτε μιλάμε για hardware, είτε για software. Δεν θα μπορούσαμε άλλωστε να περιμένουμε κάτι χειρότερο από τον προκάτοχο του, μιας και για την Apple η λέξη «βελτίωση» αποτελεί πρόκληση. Αυτήν την φορά, η πρόκληση έφτασε στο απόγειο της, φέρνοντας τρομερά αποτελέσματα. A7 64-bit chipset, αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος και iOS 7, είναι ελάχιστα πράγματα μπροστά σε όσα προσφέρει το iPhone 5s.

 

iPhone 5c: Περιμέναμε «cheap», είδαμε «colour». Η αλήθεια είναι πως είδαμε πολύ χρώμα, δυστυχώς όμως σε γνωστό καλούπι. Θυμίζει σε πολλά του σημεία τον προκάτοχο του iPhone 5s, iPhone 5, με διαφορές ωστόσο την polycarbonate κατασκευή και τις χρωματικές επιλογές του πίσω μέρους. Άποψη μου είναι πως έχει κάθε πιθανότητα επιτυχίας και αποτυχίας, μιας και κάθε νέος iPhone user θα ήθελε χρώμα στο κινητό του, αλλά δύσκολα κάποιος υπάρχον κάτοχος του iPhone 5 θα το επέλεγε μόνο για αυτό. Ο χρόνος φυσικά θα μας δείξει την πορεία του.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/17063/17019-1378843698-full.jpg

 

Grogas[/member] - News Editor

iPhone 5s: Θεωρώ ότι δύσκολα οι κάτοχοι iPhone 5 συσκευών θα επιλέξουν την αναβάθμιση στο iPhone 5s και αυτό γιατί δεν έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό, πέρα από τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων και το το chipset νέας γενιάς A7, το οποίο αποτελεί το πρώτο 64-bit chipset σε smartphone. Οι τιμές διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα, όπως άλλωστε συνέβη και με τους προκατόχους τους.

 

iPhone 5c: Επιτέλους είχαμε την ευκαιρία να ξεφύγουμε από τις στάνταρ χρωματικές επιλογές, του άσπρου και του μαύρου. Προσωπικά θεωρώ μια έξυπνη τακτική της εταιρείας την επιλογή να εμπλουτίσει τη νέα σειρά με πολλές χρωματικές εκδόσεις, έτσι ώστε οι υποψήφιοι αγοραστές να επιλέξουν αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους. Δυστυχώς και εδώ η τιμή παραμένει υψηλή.

 

Η καινοτομία και στις δύο συσκευές είναι εμφανής, το καταναλωτικό κοινό έτοιμο να τις υποδεχτεί και η Apple έχει επιδοθεί σε ένα παιχνίδι επιθετικού ανταγωνισμού και marketing. Μένει να δούμε την πορεία των νέων αυτών smartphones στην αγορά.

 

 

Nagata[/member] - a.k.a autopost mod-droid

iPhone 5s: Με αέρα ανανέωσης μας παρουσίαστηκε το νέο μοντέλο iPhone 5s, στο οποίο η Apple εισήγαγε σημαντικά νέα χαρακτηριστικά, με κυριότερο όλων την ενσωμάτωση ενός ανιχνευτή δακτυλικών αποτυπωμάτων. Άλλο ένα στοιχείο που δεν άφησε κανέναν «ασυγκίνητο» είναι και η ύπαρξη του chipset νέας γενιάς A7, ανεβάζοντας τον πήχη και μιλώντας πλέον για 64-bit. Το όλο πακέτο συμπληρώνεται από το πραγματικό έξυπνο iOS 7. Η αλήθεια όμως είναι πως θέλαμε ένα άλλο πλαίσιο, ούτως ώστε να ξεφύγουμε λίγο από αυτό.

 

iPhone 5c: Ένα smartphone που «κλέβει» λίγη από την αίγλη του μεγάλου του «αδερφού», αλλά κακά τα ψέματα δεν αποτελεί και την πιο top οικονομική πρόταση της αγοράς. Κάποιοι περίμεναν χαμηλότερη κοστολόγηση, αλλά η εταιρία φαίνεται πως έχει άλλη άποψη περί αυτού. Έχει όλα όσα χρειάζεται ένας μεσαίος χρήστης, αλλά η τιμή του θα θεωρηθεί από αρκετούς ως απλησίαστη!

 

http://content.myphone.gr/photo/full/17062/17017-1378840984-full.jpg

 

charlie_pace4[/member] - Trainee Editor

iPhone 5s: Με σχεδόν ίδιο design και πολλά κοινά χαρακτηριστικά, πρόκειται για μια μικρή αναβάθμιση του iPhone, η οποία ενδεχομένως να είναι αρκετά ουσιαστική, αρκεί να το δούμε και στην πράξη. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων υπόσχεται μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ με τον 64-bit Α7 περιμένουμε καλύτερες επιδόσεις. Τον καινούριο φακό πρέπει να τον δούμε στην πράξη, μην ξεχνάμε τις μοβ φωτογραφίες παλιότερα. Συμπερασματικά, ο μέσος χρήστης του 5 μάλλον δεν χρειάζεται να αναβαθμίσει ακόμα στο 5s.

 

iPhone 5c: Το πολυαναμενόμενο εδώ και καιρό «φτηνό-φτηνότερο-πλαστικό-μικρό-πολύχρωμο» iPhone 5C έφτασε, σε φιλικές τιμές με συμβόλαιο (τουλάχιστον στις ΗΠΑ), αλλά σε μάλλον τσουχτερές χωρίς. Εκτός από την διαφορετική εμφάνιση, δεν έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω από το (μάλλον συλλεκτικό πλέον) iPhone 5, ενώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και την ποιότητα υλικών και κατασκευής του. Προσωπικά πιστεύω ότι λόγω του πιο «παιχνιδιάρικου» εμφανισιακά προφίλ, θα τα πάει αρκετά καλά, καθώς εξυπηρετεί τον σκοπό αρκετών αξεσουάρ που είχαν βγει για αυτόν τον λόγο.

 

 

saintpetrouil[/member] - News Editor (@petkyrk)

iPhone 5s: Όπως κάθε iPhone της σειράς S, έτσι και αυτό, μας φέρνει μικρές προσθήκες και αναβαθμίσεις σε hardware, χωρίς κάτι το καινοτόμο. Ίδιος σχεδιασμός, πολύ μικρή οθόνη για τα σημερινά δεδομένα και αναλογικά πολύ μεγάλο σασί. Στα του iOS 7, μπορώ να πω πως μου αρέσει πάρα πολύ εμφανισιακά και θεωρώ πως επιτέλους έχει πολύ σημαντικές και χρήσιμες προσθήκες που του έλλειπαν. Πολύ εντυπωσιακό το 64-bit based λειτουργικό που καθιστά μια διπύρηνη συσκευή ίση σε επιδόσεις με μια τετραπύρηνη. Στην θέση του finger-print κουμπιού, θα προτιμούσα μεγαλύτερη οθόνη.

 

iPhone 5c: Το βρίσκω πανέμορφο και το προτιμώ σαν υλικό κατασκευής. Από εκεί και πέρα, έχει μια ακόμα πιο απαγορευτική τιμή από το 5s, αναλογικά πάντα. Θεωρώ πως θα έπρεπε η Apple να λανσάρει το 5c σε άλλη τιμολογιακή κατηγορία, γιατί στα 599 ευρώ δεν βρίσκω τον λόγο να αγοράσω το «2ο» της σειράς και όχι μια άλλη ναυαρχίδα.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/17065/17015-1378839176-full.jpg

 

liberostelios[/member] - News Editor

iPhone 5s: Αρκετές δομικές αλλαγές και, σίγουρα, μία πρωτοπορία από την Apple, που κατάφερε να λανσάρει τον πρώτο 64-bit ARM επεξεργαστή σε smartphone. Πέρα από αυτά, το iPhone 5S μοιάζει στον τελικό χρήστη σαν κάτι παρόμοιο με το iPhone 5 σε διαφορετικούς χρωματισμούς και με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ ο M7 δεν είναι παρά το αντίστοιχο του DSP χαρακτηριστικού που ήδη έχουμε αρχίσει να βλέπουμε σε άλλες συσκευές (για παράδειγμα, στο Moto X). Η ιστορία θα δείξει αν ο A7 είναι αρκετά καινοτόμος για να προσφέρει το κάτι παραπάνω που να αξίζει την αναβάθμιση.

 

iPhone 5c: Η απόδειξη του πόσο μοιάζει το 5S με τον «προκάτοχό» του. Η Apple επέλεξε να βγάλει κάτι πιο φθηνό (σε κατασκευή) και περισσότερο διαφορετικό, αντί να προσφέρει το iPhone 5 σε χαμηλότερη τιμή. Ίσως γιατί γνωρίζει ότι αρκετοί δε θα αναγνώριζαν αρκετές διαφορές για να πληρώσουν τη διαφορά μεταξύ του 5s και του 5, ενώ τώρα έχουν ένα σοβαρό λόγο να επιλέξουν το τελευταίο μοντέλο. Από την άλλη το 5C μοιάζει «χαριτωμένο» και ευχάριστο, ίσως μια πιο ανάλαφρη επιλογή σε σύγκριση με την «αυστηρή» αισθητική του 5S.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/17064/17004-1378837813-full.jpg

 

gnt[/member] - News Editor

iPhone 5s: Πιστή στο μοτίβο που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια η Apple, παρουσίασε το «mid-life» upgrade του iPhone 5. Oι όποιες αλλαγές, επικεντρώνονται στη βελτίωση των επιδόσεων και στην αναβάθμιση της εμπειρίας χρήσης. Η εταιρεία ξεκίνησε μεν πρώτη στην κούρσα των 64-bit ΑRM SoC, τα τελευταία όμως δεν έχουν να προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο στο μέσο χρήστη τη δεδομένη στιγμή. Μεγαλύτερη σημασία έχει η πρόοδος στην ετερογενή πολυεπεξεργασία (Α7+Μ7) και η μεγαλύτερη αυτονομία που αυτή υπόσχεται. Το iPhone 5s είναι η ιδανική συσκευή για την εισαγωγή κάποιου νέου χρήστη στο οικοσύστημα του iOS, αφού προσφέρει μακράν την καλύτερη εμπειρία χρήσης, δύσκολα όμως μπορεί να αποτελέσει θελκτική πρόταση για αναβάθμιση για τους νυν χρήστες iOS.

 

iPhone 5c: Αρκετοί περίμεναν μια προσιτή συσκευή από την Apple η οποία θα διαφοροποιείτο από την τρέχουσα γραμμή. Τελικά αυτό που προέκυψε είναι μια συσκευή με σχεδόν πανομοιότυπα χαρακτηριστικά με το απερχόμενο iPhone 5, σε νέο περιτύλιγμα. Μπορεί η χαριτωμένη, κατά τα άλλα, εμφάνιση του 5C να αποτελέσει κίνητρο απόκτησης από συγκεκριμένες μερίδες του αγοραστικού κοινού, την ίδια στιγμή η απαξίωση του iPhone 5 και η τιμολόγησή του δεν το καθιστά ελκυστική επιλογή. Η κίνηση της Apple στοχεύει στους χρήστες που βρίσκουν την κλασική σχεδιαστική γραμμή της εταιρείας παρωχημένη. Ο χρόνος θα κρίνει το κατά πόσο επιτυχημένο θα στεφθεί το εγχείρημα αυτό.

 

Με βάση τα παραπάνω, ενισχύεται η άποψη ότι το iOS 7 είναι ό,τι καλύτερο παρουσίασε η Apple για το 2013.

 

 

unabomber[/member] - News Editor

iPhone 5s: Χωρίς ουσιαστικές διαφορές από τον προκάτοχο του, αναμένεται να είναι πιο γρήγορο λόγω του επεξεργαστή A7, οπότε περιμένουμε καλύτερες επιδόσεις, ενώ πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση αποτελεί η αναγνώριση δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Προσωπικά βέβαια περίμενα μεγαλύτερη οθόνη και καλύτερη ανάλυση αυτής, ωστόσο μάλλον αυτό το χαρακτηριστικό πάει στο επόμενο iPhone.

 

iPhone 5c: Ουσιαστικά σε χαρακτηριστικά είναι ακριβώς το ίδιο με το iPhone 5, με το μόνο που αλλάζει ουσιαστικά να είναι η ποιότητα κατασκευής. Ευχάριστο το γεγονός ότι θα κυκλοφορήσει σε πολλά χρώματα έτσι ώστε οι υποψήφιοι αγοραστές να διαλέξουν το χρώμα που τους ταιριάζει. Επίσης, να σημειώσουμε ότι θα έχει μεγαλύτερη μπαταρία από το 5, οπότε περιμένουμε καλύτερη αυτονομία.

Edited by gnt
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 110
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Νομίζω πως συμφωνούμε όλοι πως το "c" έπρεπε να έχει χαμηλότερη τιμή...

Όμως, πιστεύω πως είναι από τα μοντέλα που θα δούμε σε αρκετά χαμηλότερες τιμές στα σκρουτζομάγαζα.

Επίσης, με εκνευρίζει που στην Αμερική κοστίζει περίπου 550$ συν τους φόρους και έρχεται Ελλάδα με περίπου 629€.

Θα είναι η χαρά των σκρουτζομάγαζων γιατί υπάρχει το περιθώριο. Πιστεύω σε 2-3 μήνες θα το βρίσκουμε με 550 ευρώ (όσο και το πεντάρι σήμερα).

Και πάλι όμως θα έπρεπε η τιμή να είναι χαμηλότερη.

Στα συν η μεγαλύτερη (από όλα τα μοντέλα) μπαταρία, λόγω μεγαλύτερων διαστάσεων.

 

Για το "s" δεν έχω τίποτα να πω, κλασική ναυαρχίδα και (αν και το περίμενα κιτς) ενδιαφέρον χρώμα το χρυσό.

Link to comment
Share on other sites

Έπρεπε η τιμή του 5C να είναι 200$/€ κάτω από το 5S.

Δεν είναι λογικό μόνο για 100$/€ να επιλέξει κάποιος το πλαστικό μοντέλο.

Δγιαδόσται !!!11! :https://www.thepressproject.gr/
Link to comment
Share on other sites

Αν και βαθιά χωμένος στο "οικοσύστημα" της Apple, οφείλω να πω πως πέρα από τον συνεπεξεργαστή Μ7 (κάτι αντίστοιχο με αυτόν του Μοτο Χ για τη διαχείριση του speech recognition) και την πιθανή αύξηση επιδόσεων λόγω της 64bit σχεδίασης, δεν προσφέρει τίποτε σπουδαίο το 5S. Σε καμιά περίπτωση δε θα "ψηθούν¨οι κάτοχοι του iPhone 5 για να πάρουν το 5S, εκτός φυσικά αν ο στόχος είναι να πουλήσει κανείς μούρη - οπότε και φυσικά θα πάρει το χρυσό.

 

Το fingerprint sensor εγείρει για μένα σοβαρά ζητήματα περί προστασίας ιδιωτικότητας και αποτελεί ανατρεπτικό παράγοντα για οποιοδήποτε νέο iProduct που θα το ενσωματώνει. Το όφελος είναι απειροελάχιστο μπροστά στο πιθανό ρίσκο.

 

Για το 5C, ούτε κουβέντα. Αν έφτανε στα καταστήματα γύρω στα 400 ευρώ θα έσβηνε τον ανταγωνισμό στη mid range κατηγορία. Τώρα θα προσπαθήσει απλά να κανιβαλλίσει την πίτα του 5S.

 

Με μία λέξη: Ξενέρωμα.

Link to comment
Share on other sites

Θα προκύψει κανιβαλισμός ανάμεσα στις 2 συσκευές λόγω τιμολόγησης. Δύσκολα θα προτιμήσει κάποιος το C των 32gb από το S των 16gb. Κοινό συμπέρασμα είναι ότι όποιος έχει το 5 δεν βρίσκει λόγο να αναβαθμίσει στο S (πόσο μάλλον το C) καθώς όσο ενδιαφέρον και αν έχουν ο επεξεργαστής και το touch id, δεν έχουν μεγάλη βαρύτητα για την πλειοψηφία των αγοραστών. Mεγάλο λάθος η κατάργηση του 5 σε ένα μόλις έτος γιατί παρά τα αντιθέτως λεγόμενα δείχνει αποτυχία του μοντέλου. Βλέπω το 6 να έρχεται συντομότερα από ένα έτος ίσως καλοκαίρι του 2014.
Iphone XS Max / Ipad air / Macbook pro retina/ Apple Watch Series 3
Link to comment
Share on other sites

Πανω κατω ολοι τα ιδια συναισθηματα εχουμε. Προσωπικα δν περιμενα με τιποτα μεγαλυτερη οθονη στο 5s. Ποτε σε εκδοση s δεν ειχε αλλαγη μεγεθους. Η αναγνωριση δακτυλικου αποτυπωματος προσωπικα δεν εχει να μου προσφερει τιποτα αλλα θα εχει πλακα. Μονο στο store μου φαινεται χρησιμο που δεν θα χρειαζεται να βαζω τον κωδικο. Καταταλλα δεν κουβαλαω στο τηλεφωνο μου απορρητα εγγραφα της κυβερνησης. Ο Α7 θα δειξει στην πραξη τι μπορει να κανει. Και οχι στα benchmarks αλλα στην καθημερινη χρηση. Βλεπουμε
iphone xs max ipad 6th gen
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πολύ γουστάρω που γίνεται τόσος ντόρος γύρω από τις τιμές και πολύ περισσότερο που δεν τις ρίχνουν. Χτυπάνε ακριβώς στην καρδιά της ψυχολογίας του "Καταναλωτή" δηλαδή αυτού που θεωρεί ότι μέσω ενός καταναλωτικού αγαθού θα ανέβει κοινωνικά! όπως με τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για μένα γνωστού μου που ο πατέρας του θέλησε να του κάνει δώρο ένα αυτοκίνητο όταν τέλειωσε τις σπουδές του και ο τύπος πάει και αγοράζει BMW μεταχειρισμένη με 22.000 ευρώ!! Εκεί στοχεύει και η Apple! Έχει δεν έχει λεφτά κάποιος κάποια στιγμή στη ζωή του θα τα βρει και θα αγοράσει! Και εδώ που τα λέμε 700 ευρώ μαζεύονται σχεδόν για όλους σε σχέση με τα χρηματα ενός αυτοκινήτου!

 

Καθαρά άποψη μου αυτό!

Link to comment
Share on other sites

τα iphone ειναι κατι σαν τα νεα mini cooper .trendy ,καλοφτιαγμενα αλλα υπερτιμημενα αυτοκινητα.

 

 

μου αρεσε που προωθει τα 64bit ,ακομη και αν ολα δειχνουν οτι ειναι διαφημιστικο τεχνασμα πανω στην εφαρμογη της αρχιτεκτονικης ενος επεξεργαστη και οχι τελικα ουσια με απτο αποτελεσμα αφου με τις παρουσες συνθηκες δε μπορει να δωσει τιποτε παραπανω στην αποκριση των λειτουργιων και τελικα στην εμπειρια χρησης. ειναι ομως ενα βημα προς τη σωστη κατευθυνση, μια κατευθυνση ανανεωσης που πιεζει τον ανταγωνισμο προς τα εμπρος και αυτο χαιρετιζω.

 

 

θα περιμενα και αλλες τετοιες ωστε να μου αλλαξει την αποψη που εχω περι υπερτιμημενων παροχων σε σχεση με τη τιμη στο ραφι, το περιβοητο value for money και σιγουρα η -ξανα- αφετηρια των 16giga σαν βασικη μνημη, το ξαναζεσταμενο πλεον βαρετο φαγητο στο design και τα τεραστια bezel, η παλι απαραδεκτα μικρη,μη λειτουργικη μπαταρια και το νεο ios με τα ανωριμα παιδικα (μη παραμετροποιησιμα...) χρωματα με αντιγραφες και επι μερους προσθηκες και οχι με πραγματικες καινοτομιες σαν νεο λειτουργικο ,με κανουν να ειμαι ακομα επικριτικος στην αποψη που εχω

 

 

για το πλαστικο ιphone...

 

..καλυτερα να μην επεκταθω περεταιρω... ;)

Edited by panosmaldini

[sIGPIC][/sIGPIC]οσο λαθος και να κανει θα επιμενει

o,τι και να του πεις βρισκει απαντηση

ο,τι δικιο και να εχεις το χανεις -τι ειναι??

- Ο Μ***ΚΑΣ ( συχνα αναφερεται και ως ο "ανικητος".. )

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι χρόνο με το χρόνο μειώνονται οι λόγοι για να αγοράσει κάποιος iphone...

Ειδικά φέτος νομίζω ότι στο cupertino ξεπέρασαν και τους εαυτούς τους.

Το iphone 5s θα είναι σίγουρα το πρώτο iphone που δεν θα πάρω από την παρουσίαση του πρώτου iphone.

Με το ios 7 περίμενα πολλά περισσότερα και σίγουρα δε θα ξαναγυρνούσα ποτέ σε μια συσκευή με τόσο μικρή μπαταρία η οποία δημιουργεί πρόβλημα στην παραγωγικότητά μου...

Edited by Lord British
Are you with Us?
Link to comment
Share on other sites

Το τελευταιο σας Editor's Voice ηταν πραγματικα ΑΠΟΘΕΩΤΙΚΟ απεναντι στο Galaxy Note 3.

 

Εδω αξιζει κανεις να αναφερει μονο τον 64bit επεξεργαστη και τον αισθητηρα δακτυλικου αποτυπωματος που το θεωρω "παγιδα".

 

Κατα τ'αλλα, τιποτα. Τιμες στα υψη, δυο τηλεφωνα τα οποια με αφηνουν ασυγκινητο και ΑΠΟΣΥΡΣΗ του iPhone 5.

 

Καληνυχτα Apple.

 

Ας μου δωσει καποιος ενα λογο να παρω το iPhone 5S και οχι το Galaxy Note 3, ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ. Περα απο μεγεθη και "αλλη κατηγορια", ποιο ειναι αυτο που αξιζει να δωσεις €800 (για μενα καμια συσκευη δεν πρεπει να κοστολογειται τοσο, ΑΝ ομως...) για να το αποκτησεις.

 

Marketing makes the world go round...

MY ANDROID DEVICES HISTORY

HTC Desire HD > HTC Evo 3D > Samsung Galaxy Nexus > Samsung Galaxy Note II > LG G2 > LG G Flex 2 > Samsung Galaxy Note Edge > Meizu MX4 Pro > LG G4 > Xiaomi Mi 5 > Samsung Galaxy S8+ > Huawei P20 Pro > Huawei Mate 20 Pro > Huawei P30 Pro

Link to comment
Share on other sites

Σε ποιο σημείο πρέπει η αγορά να πεί ότι το ποτήρι ξεχείλισε;

 

Έχουμε εδώ δύο προϊόντα υπερτιμολογημένα κατά 50% και οι καταναλωτές αντί να βάλλουν την Apple στη θέση της ενοχλούνται (τάχα) που οι αλλαγές δεν είναι πολλές. Και μετά, με απολογητική διάθεση (γιατί δεν έπρεπε να είναι τόσο σκληροί απέναντι στην Apple, άλλωστε δικαίωμά της είναι, ότι θέλει παρουσιάζει), κάθονται μπροστά στις οθόνες τους και λιγουρεύονται τα πανάκριβα μπιχλιμπίδια...

 

Ναι ξέρω, υπάρχει ελευθερία γνώμης. Φτωχό άλλοθι για μία κακή κακή αγοραστική πρόταση. Ότι είσαι ελεύθερος να το επιλέξεις, δεν κάνει το προϊόν πιο αξιόλογο.

 

Ας πάρουμε το C. Περσινή συσκευή με μηδενικό κόστος εξέλιξης και μακράν χαμηλότερη ποιότητα (και κόστος) κατασκευής. Λανσάρεται με τιμή καινούριου, μετά βαΐων και κλάδων...

Το S από την άλλη. Έφερε ορισμένες εσωτερικές αλλαγές, έναν αισθητήρα και ένα πλήρως ανανεωμένο λειτουργικό. Δώσε 800 ευρώ. Οι υπόλοιποι κατασκευαστές πώς παρουσιάζουν 10 μοντέλα το χρόνο, εντελώς καινούρια, με το 1/2 ή 1/3 του κόστους;

 

Σε μία κοινωνία που όλοι πλέον έχουμε γνωστούς με προβλήματα διαβίωσης πώς είναι δυνατόν να μένει ανεπηρέαστη η καταναλωτική μας συνείδηση;

Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.
Link to comment
Share on other sites

Ωραίο διαφημιστικό τρικ :up:,συγχαρητήρια apple :clap:μια εσύ με τα 64bit και μια η amd με τους οχταπύρηνους. Το 5c ασχολίαστο με αυτή τη τιμολόγηση, χωρίς λόγω ύπαρξης, αν ειχε max 400ε θα πούλαγε σαν τρελό. Το 5s τώρα για κάποιον που έχει το 5 και είναι φυσιολογικά σκεπτόμενος δεν υπάρχει λόγος αγοράς του, ούτε καν για κάποιον με 4s, αν έχει το 4 καλώς τότε.

Αλλά υπάρχει κ η κλασική κατηγορία(όλοι έχουμε ένα τέτοιο γνωστό) που θέλει να έχει πάντα το τελευταίο και θα "σκοτώσει" το 5 για να πάρει το s.

Link to comment
Share on other sites

Τι να πει κανένας για τα "ΝΕΑ" προϊόντα της Apple αλήθεια;

 

Αν το innovation εκει πέρα πλέον το αντιλαμβάνονται βάζοντας ένα fingerprint reader (που σε κινητό το εχει κάνει ήδη introduce η Motorola με το Atrix) και με το marketing bluff των 64 bit (και αν νομίζετε οτι θάβω τη συσκευή, ανοιξτε ένα google να δειτε ότι δεν υπερβάλλω στο συγκεκριμένο θέμα), πραγματικά υπάρχει πρόβλημα.

Υπάρχει αλήθεια απάντηση για το γιατί κάναν revoke το iPhone 5 για να το αντικαταστήσουν με το iPhone 5C , πλαστικό γαρ, το οποίο κοροϊδευαν μέχρι τώρα, με color palette κλεμένο αισχρά από την NOKIA , τιμολογόντας το ουσιαστικά με το iPhone 5, αλλά διατηρώντας το iPhone 4S;

 

Δεν αμφιβάλλω, πολλοί θα τα αγοράσουν, όμως όπως και άλλοι ειπαν, good night apple τελικά, η μετοχή της πεφτει και αυτό ειναι σημάδι δυσαρέσκειας , και το Bloomberg το είπε καθαρά.

 

Εμεις, μπορούμε να δικαιολογούμε ή να τρολλάρουμε.. ;)

Edited by aroutis
Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison
Link to comment
Share on other sites

Σε ποιο σημείο πρέπει η αγορά να πεί ότι το ποτήρι ξεχείλισε;

 

Έχουμε εδώ δύο προϊόντα υπερτιμολογημένα κατά 50% και οι καταναλωτές αντί να βάλλουν την Apple στη θέση της ενοχλούνται (τάχα) που οι αλλαγές δεν είναι πολλές. Και μετά, με απολογητική διάθεση (γιατί δεν έπρεπε να είναι τόσο σκληροί απέναντι στην Apple, άλλωστε δικαίωμά της είναι, ότι θέλει παρουσιάζει), κάθονται μπροστά στις οθόνες τους και λιγουρεύονται τα πανάκριβα μπιχλιμπίδια...

Αν η Apple πούλαγε στις μισές τιμές, σε ένα μήνα θα έμπαινε μέσα. Μη γράφετε ότι νάναι.

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
Υπάρχει αλήθεια απάντηση για το γιατί κάναν revoke το iPhone 5 για να το αντικαταστήσουν με το iPhone 5C , πλαστικό γαρ, το οποίο κοροϊδευαν μέχρι τώρα, με color palette κλεμένο αισχρά από την NOKIA , τιμολογόντας το ουσιαστικά με το iPhone 5, αλλά διατηρώντας το iPhone 4S;

 

Υπάρχει ναι... Το υψηλό κόστος κατασκευής του 5αριού σε συνδυασμό με την ομοιότητα του με το 5s δεν μπορούσαν να το κατατάσσουν ως τη φθηνή εναλλακτική επιλογή.

Modpic.gif

Link to comment
Share on other sites

iPhone 5S: η πραξη θα δειξει αν μπορει να κανει τη διαφορα το 64μπιτο τσιπακι, ενω η χρηση δακτυλικου αποτυπωματος μονο αρνητικη μπορει να ειναι στην ουσια. Δε μας εφτανε που καταγραφουν οπου παμε με το gps, τωρα θα μας φακελωσουν ακομα πληρεστερα. Κατα τα αλλα ξαναζεσταμενο φαγητο.

iPhone 5C: κοροϊδια + αντιγροαφη. Καποιοι χλευαζαν τις πανακριβες πλαστικουρες της Samsung αλλα πηγαν να ξεχασουν ποσο πουλιονταν τα 3G & 3GS. Ευτυχως τωρα με το πλαστικο 5C θα το ξαναθυμηθουν. Ελλειψη καινοτομιας σε συνδυασμο με αντιγραφη της πολυχρωμιας των Lumia. Περσινα specs σε πλαστικο περιβλημα και κλασσικη υψηλη τιμη.

iPhone 5: αψυχολογιτη κινηση η καταργηση του

iOS 7: το μοναδικο καλο που παρουσιασε η Apple για φετος. Μενει να το δοκιμασω στο 5αρι μου για να το διαπιστωσω ιδιοις ομασι.

ΜySmartphone: Xiaomi 14 Ultra

MySmartwatch:  Garmin Forerunner 965

 

Link to comment
Share on other sites

... ενω η χρηση δακτυλικου αποτυπωματος μονο αρνητικη μπορει να ειναι στην ουσια. Δε μας εφτανε που καταγραφουν οπου παμε με το gps, τωρα θα μας φακελωσουν ακομα πληρεστερα. ...

 

- Πως σε λενε;

- Δε σου λεω

- Ποσο χρονων εισαι;

- Δε σου λεω

- Που μενεις;

- Δε σου λεω

- Ποιο ειναι το email σου;

- Manolis88Piraeus@myphone.gr

κ @ τ @ ν τ ι @
Link to comment
Share on other sites

Πρώτον το 5c είναι πανάκριβο και χωρίς λόγο ύπαρξης. Ας συνεχιζαν το 5 σε καλύτερες τιμές μιας και θα αφορούσε περσινό μοντέλο και ας αφήσουν τα μαρκετινίστικά κόλπα.

 

Δευτερον, στο 5s την τεχνολογία αποτυπωμάτων δεν την βλέπω προσωπικά σαν πλεονέκτημα, αλλά σαν μειονέκτημα. Φακέλωμα και απο εκει λοιπόν! ...και να χρυσοπληρώνουμε το δικαίωμα μας στο φακέλωμα!

 

 

Βλέπω μια στασιμη κατάσταση στην apple...

Link to comment
Share on other sites

η χρηση δακτυλικου αποτυπωματος μονο αρνητικη μπορει να ειναι στην ουσια. Δε μας εφτανε που καταγραφουν οπου παμε με το gps, τωρα θα μας φακελωσουν ακομα πληρεστερα.

Το fingerprint sensor εγείρει για μένα σοβαρά ζητήματα περί προστασίας ιδιωτικότητας και αποτελεί ανατρεπτικό παράγοντα για οποιοδήποτε νέο iProduct που θα το ενσωματώνει. Το όφελος είναι απειροελάχιστο μπροστά στο πιθανό ρίσκο.

Δευτερον, στο 5s την τεχνολογία αποτυπωμάτων δεν την βλέπω προσωπικά σαν πλεονέκτημα, αλλά σαν μειονέκτημα. Φακέλωμα και απο εκει λοιπόν! ...και να χρυσοπληρώνουμε το δικαίωμα μας στο φακέλωμα!

Τα δεδομένα δεν αφήνουν το τηλέφωνο. Είναι στο εσωτερικό του chip, λένε. Βέβαια αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη μεταπώληση, χειρότερα από αυτά της ιδιοτικότητας...

 

 

Αν η Apple πούλαγε στις μισές τιμές, σε ένα μήνα θα έμπαινε μέσα. Μη γράφετε ότι νάναι.

Το +50% αυξάνει το 100 --> 150, αποτελώντας το 1/3 της τελικής τιμής. Όχι το 1/2. :)

Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.
Link to comment
Share on other sites

Η χαρά της NSA το 5s :D

 

IPhone 5s: καλό αλλά όχι καινοτόμο πραγματικά. Έχω απορία αν τα 64 bit στην πράξη είναι τόσα. Μην έρθουν του χρόνου και μας που "really 64 bit system".

 

IPhone 5c: Ακριβό, πλαστικό και σε τιμή που αν θέλει κάποιος να επιλέξει θα δώσει 100$ παραπάνω για το 5s. Νομίζω πιο πολλά κέρδη θα της αφήνει αυτό.

 

PS: αναφορά στα sms έβαλαν στο iOS 7;

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω με τη σειρα μου πιστευω πως το νεο iphone ειναι μια παρα πολυ καλη συσκευη, ενδεδομενως η καλυτερη. Και εξηγουμαι.. οθονη: εκπληκτικη ευκρινεια και αποδοση χρωμάτων. Ειδικα απο την οθονη του 5 και μετα τα χρωματα εγιναν ακομα πιο εντονα. Οποτε δε βλεπω τι αλλο μπορει να ζητησει καποιος απο την οθονη. Επεξεργαστης: ηταν και ειναι ταχυτατο - μη γελιομαστε. Μπαταρια: βγάζει ανετα τη μια ημερα οποτε κανενα προβλημα. Αξια μεταπωλητικη: την υψηλότερη απο ολα. Καμερα: και πολλα mp και ακομα μεγαλυτερο διαφραγμα.Ποιοτητα κατασκευής: πάρα πολυ καλη, αναμεσα στα πιο καλα κατασκευασμενα smartphone. Λειτουργικο: πληρεστατο και αξιοπιστο. App store: σημειο αναφοράς και συγκρισεων. Συνεπως πιστευω οτι για ενα ακομη χρονο η apple κυριαρχεί κρατωντας τη πρωτια με τη πληρεστερη προταση. Edited by giorgosguild
Link to comment
Share on other sites

για τα 64bit απλώς ρωτήστε κάποιον γνωστό σας που ασχολείται με τη δημιουργία εφαρμογών και παιχνιδιών για το iOS για να σας πει πόσο μπούρδα είναι και ότι ουσιαστικά δεν αλλάζει ΤΙΠΟΤΑ... Το 5C εκνευριστικά αδιάφορο και ακριβό..!!! Δε λέω για τη μνήμη αλλά ένα τσιπάκι NFC πόσο κοστίζει να βάλουν σε αυτά τα ρημαδοτηλέφωνα;;;;
Link to comment
Share on other sites

Τι να πει κανένας για τα "ΝΕΑ" προϊόντα της Apple αλήθεια;

 

Αν το innovation εκει πέρα πλέον το αντιλαμβάνονται βάζοντας ένα fingerprint reader (που σε κινητό το εχει κάνει ήδη introduce η Motorola με το Atrix) και με το marketing bluff των 64 bit (και αν νομίζετε οτι θάβω τη συσκευή, ανοιξτε ένα google να δειτε ότι δεν υπερβάλλω στο συγκεκριμένο θέμα), πραγματικά υπάρχει πρόβλημα.

Υπάρχει αλήθεια απάντηση για το γιατί κάναν revoke το iPhone 5 για να το αντικαταστήσουν με το iPhone 5C , πλαστικό γαρ, το οποίο κοροϊδευαν μέχρι τώρα, με color palette κλεμένο αισχρά από την NOKIA , τιμολογόντας το ουσιαστικά με το iPhone 5, αλλά διατηρώντας το iPhone 4S;

 

Δεν αμφιβάλλω, πολλοί θα τα αγοράσουν, όμως όπως και άλλοι ειπαν, good night apple τελικά, η μετοχή της πεφτει και αυτό ειναι σημάδι δυσαρέσκειας , και το Bloomberg το είπε καθαρά.

 

Εμεις, μπορούμε να δικαιολογούμε ή να τρολλάρουμε.. ;)

Ο λογος για αυτα που λες ειναι οτι οανταγωνισμος ειναι ανυπαρκτος. Αν η απλ πιεζοταν απο καποιους, θα υποχρεωνοταν να βγαλει, οχι το 5s, αλλα το 8s.

Αλλα και απο την αλλη πλευρα, ποιο ειναι το innovation? σε καθε εκδοση του android να αλλαζουμε το ui (παραδοχη οτι το προηγουμενο ui δεν ηταν αρκετο) ή να προσθετουμε πυρηνες και ραμ ; Ή χαζομαρουλες στυλ , οταν δεν κοιταω την οθονη να σβηνει;;

Αφου εχεις διαθεση να συζητησεις και οχι να τρολαρεις, πρεπει να παραδεχτεις οτι ολοι κινουνται με ρυθμους χελωνας γιατι ολοι εχουν βολευτει απο το σημερινο μοιρασμα της πιτας και επειδη εμεις δεν εχουμε την οικονομικη δυνατοτητα να αλλαζουμε τηλ καθε χρονο. Το επομενο μπαμ θα ερθει οταν η παγκοσμια οικονομικη κατασταση βελτιωθει.

Edited by ddr2

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...