Jump to content

Android & console gaming: Μια αναπάντεχη συμμαχία


vlachaquito
 Κοινοποίηση

θα αγοράζατε σήμερα κονσόλα με λειτουργικό Android;  

150 members have voted

  1. 1. θα αγοράζατε σήμερα κονσόλα με λειτουργικό Android;

    • Ναι
      68
    • Οχι
      70
    • Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ
      12


Recommended Posts

Παιχνίδια. Είτε είναι κρυφτό, είτε το τελευταίο επεισόδιο του Gran Turismo, τα παιχνίδια μας ακολουθούν από μικρά έως... μεγάλα παιδιά. Η βιομηχανία παιχνιδιών είναι μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά και το ίδιο το Hollywood. Τίτλοι όπως τα Call of Duty, Battlefield, World of Warcraft κ.α. είναι αληθινά χρυσορυχεία για τις εταιρίες που τα διαχειρίζονται, και πηγή ατελείωτων ωρών διασκέδασης για αυτούς που βρίσκονται πίσω από τα πληκτρολόγια ή τα joystick.

 

You are what you play

 

Από καταβολής των υπολογιστών, τα παιχνίδια αποτελούσαν ένα βασικό τομέα της πληροφορικής. Για να περάσουμε όμως στην πραγματική επανάσταση του ηλεκτρονικού παιχνιδιού, έπρεπε να εφευρεθεί ένας διαφορετικός τύπος παιχνιδομηχανής, που δεν θα χρειαζόταν έναν τεράστιο υπολογιστή για να δουλέψει. Έτσι, ξεκινώντας με τον Magnavox Odyssey το 1972, αλλά κυρίως με το Pong της Atari την ίδια χρονιά, μπήκαν οι βάσεις για την εξέλιξη της κονσόλας. Πλέον, εν έτει 2013, έχουμε φτάσει στο σημείο κονσόλες όπως τα Sony Playstation 4, Xbox One και Nintendo Wii U να είναι κανονικοί υπολογιστές, φέρνοντας στην τηλεόραση μας μοναδικά γραφικά, virtual reality παιχνίδια, ατέλειωτες λειτουργίες, ανιχνευτές κίνησης και άλλα πολλά καλούδια. Τι θα μπορούσε λοιπόν να διαταράξει την «ηρεμία» αυτών των τριών γιγάντων, κυρίαρχων στις κονσόλες;

 

New kids on the block

 

Android. Το δωρεάν λειτουργικό της Google κέντρισε το ενδιαφέρον κάποιων προγραμματιστών. Οι... ατέλειωτοι τίτλοι παιχνιδιών σε συνδυασμό με ένα λειτουργικό το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί σχεδόν παντού, έδωσαν το έναυσμα για την εξέλιξη μιας παιχνιδομηχανής που θα έπαιζε τα παιχνίδια από το Play Store χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να πληρώνει υπέρογκα ποσά σε κονσόλες και τίτλους. Αποτέλεσμα αυτού; Ouya, GamePop, Shield και ακολουθούν και άλλοι. Πάμε λοιπόν να δούμε τι προσφέρει το καθένα αλλά κυρίως, αν έχουν τα.. κότσια να αναμετρηθούν με τις κονσόλες που κυριαρχούν στην αγορά.

 

Ouya

 

http://content.myphone.gr/photo/full/15135/ouya-family-large.jpg

 

Από τις πρώτες προτάσεις σε αυτή την νεοσύστατη κατηγορία των φθηνών παιχνιδομηχανών είναι συνάμα και η πιο φτηνή. Με 99 δολάρια παίρνεις στο σπίτι σου παιχνιδομηχανή με 156 παιχνίδια Android και μη, και ένα ωραιότατο joystick για να παίξεις. 1080p, δυνατότητα streaming μουσικής, ταινιών, σειρών, WiFi, 1GB RAM, 8 GB αποθηκευτικού χώρου, όλα αυτά με την δύναμη του Tegra 3 και με Android προσαρμοσμένο ειδικά για αυτή την κονσόλα. Επίσης, στην τελευταία E3, είδαμε την κονσόλα να κάνει και streaming παιχνιδιών, κάτι που απί του παρόντος βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.

 

Τι της λείπει; Ίσως κάποιοι δυνατοί τίτλοι, αλλά σίγουρα θα περάσετε ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού. Και όπως λέει η εταιρία, όλο και περισσότερα παιχνίδια έρχονται καθημερινά. Μάλιστα, με το λανσάρισμα της χθες, η OUYA ξεπούλησε σε 24 ώρες σε Amazon και GameStop!

 

GamePop

 

http://content.myphone.gr/photo/full/15133/gamepop-cube.png

 

Δεύτερη πρόταση Android κονσόλας, ριζικά διαφορετική από την πρώτη. Εδώ υπάρχουν δυο τρόποι αγοράς. Με 150 δολάρια παίρνετε σπίτι την κονσόλα, με 7 ευρώ το μήνα μπορείτε να την νοικιάσετε. Στα θετικά της συσκευής είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιήσετε για τον χειρισμό της όχι μόνο το joystick που περιλαμβάνεται στην προσφορά, αλλά και το κινητό σας. Επίσης είναι η μοναδική που προσφέρει και αποκλειστικούς τίτλους από το iOS.

 

Shield

 

http://content.myphone.gr/photo/full/15134/nvidia-shield-2.jpg

 

Εδώ τα πράγματα είναι… τελείως διαφορετικά. Η Nvidia δημιούργησε μια πανίσχυρη φορητή παιχνιδομηχανή που θέλει να υψώσει το ανάστημα της μπροστά σε φορητές και.. σταθερές συσκευές. Tegra, 4, 5 ιντσών οθόνη 720p, 16GB εσωτερικός χώρος αναβαθμίσιμος με κάρτα microSD, mini-HDMI, micro-USB και φυσικά pure Android, υπόσχεται ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού με όλους τους δυνατούς τίτλους του Android, χωρίς περιορισμούς. Επίσης, θα μπορεί ο χρήστης να παίζει παιχνίδια από το PC του μέσω streaming. Φυσικά δεν μπορούμε να βρούμε λόγο που κανείς θα διαλέξει μια οθόνη 5 ιντσών μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή. Ή μάλλον μπορούμε (δίαιτα φτωχή σε φυτικές ίνες). Στα αρνητικά η τιμή του, που θα είναι στα 299 δολάρια, αρκετά «τσιμπημένη» σε σχέση με τις άλλες προτάσεις.

 

Εν κατακλείδι

 

Τρεις λύσεις που ανάλογα με τις πωλήσεις τους σίγουρα θα χαράξουν την πορεία και των άλλων που θα έρθουν αργότερα. Προσωπική άποψη είναι ότι όχι μόνο θα «πιάσουν» στην αγορά, αλλά θα δημιουργήσουν μια δική τους κατηγορία, ικανή να ανταγωνιστεί τους «μπλαζέ» μεγάλους αντιπάλους. Έτσι και αλλιώς, η κατακόρυφη άνοδος των smartphones παιχνιδιών επιβεβαιώνει κάτι το οποίο ξέρουμε χρόνια: Τα γραφικά δεν κάνουν το παιχνίδι. Ρωτήστε τους παίκτες που λιώνουν καθημερινά στο Minecraft ή στο Counter Strike και θα σας το επιβεβαιώσουν.

 

Φωτογραφίες: Wikipedia [kostmo, BHSPitMonkey]

Edited by DJDB
Link to comment
Share on other sites

προφανως και οχι. οποιος θελει σοβαρο gaming παιρνει ps4, xbox one, wii u... οχι ouya... καλα ειδικα το shield με την τιμη του θα παει τελειως απατο..

nokia 3330 - sony ericsson t310 - siemens cx60 - nokia 3250 - nokia n78 - nokia lumia 800 - google nexus 4 - google nexus 5 - google nexus 5X - xiaomi redmi note 4 - xiaomi redmi note 5 - xiaomi mi9t pro - samsung galaxy s21 ultra - samsung galaxy s24 ultra

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν δύο πολύ σοβαροί παράγοντες που με κρατάνε μακριά.

1) Για την ώρα μιλάμε για παιχνίδια κινητών. Γιατί να παίξω ένα τέτοιο παιχνίδι στην τηλεόρασή μου; Είναι ιεροσυλία, διότι μιλάμε για παιχνίδια επιπέδου SNES με γραφικά του 2013.

2) Με φοβίζει η νέα μόδα των δωρεάν "και καλά" παιχνιδιών. Η μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών, η οποία επιβιώνει μόνο και μόνο επειδή αυτά τα παιχνίδια υπάρχουν στα κινητά μας στα οποία γίνεται περιστασιακή χρήση (και όχι λιώσιμο). Δεν γίνεται να αγοράζεις ένα παιχνίδι και να πρέπει είτε να δίνεις 100€ την ημέρα, είτε να παίζει 5 λεπτά ανά δέκα ώρες μέχρι να γεμίσουν οι οποιεσδήποτε μπάρες.

 

Γενικότερα, αν αλλάξει η φιλοσοφία, ίσως... για την ώρα όμως με την καμία. Άλλωστε με 150€ πλέον αγοράζεις PS3 ή Xbox360, τα οποία έχουν παιχνίδια που στο μαγαζάκι του Android (όπως και του κάθε mobile λειτουργικού) ίσως και να μην εμφανιστούν ποτέ.

Τα Windows Phone ήταν αποτυχία!!!
Link to comment
Share on other sites

προς θεού για κανένα λόγο κάποιος που θέλει να πέξει έστω μέτριους τίτλους δεν πρέπει να απευθυνθεί εδώ.

 

εδώ περιμένουμε να βγεί το gta 5 ας μιλήσουμε σοβαρά

halasy το s2.

δεν πράζ ρα χαζέ πάρι του s3

Link to comment
Share on other sites

Συνδέω το τηλέφωνο μου με hdmi και το χειριστήριο του ps3 είμαι άρχοντας.Ασε που σχεδιαστικά είναι ολίγον έκτρωμα.
Link to comment
Share on other sites

Έβαλα δεν ξέρω/δεν απαντώ. Είμαι περισσότερο στο οχι γιατί όπως αναφέρθηκε ήδη αν θες gaming θα πας σε PS4/One/Wii U ή PC αλλά όμως αν μελλοντικά με βάση το Android φτιάξουν ενα τέρας μηχάνημα που με κάποιο τρόπο θα μπορεί να παίζει και PC games (ή έστω να γίνονται εύκολα port) δεν θα έλεγα οχι!
Crazy? I was crazy once. They locked me in a room. A circular room and told me to find a corner. I lived there. I died there. Died? I died once. They put me in a deep dark whole, with worms. Worms? I hate worms, worms make me crazy. A worm tickled my nose. That drove me crazy. Crazy? I was crazy once...
Link to comment
Share on other sites

Gamer δεν είναι μόνο οι power.

 

Ναι για μένα και μάλιστα προφανή.Αν κάποιος αναζητά να παίξει κάτι χαλαρό δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε μπορεί να κινηθεί προς αυτή τη κατεύθυνση ειδικά αν γίνει πιο οικονομική :happy:

Link to comment
Share on other sites

Οποίος θέλει κατι χαλαρό περνει ένα ds που είναι ποιο φτηνό ,σε αυτή τη τιμή τα πράγματα είναι δύσκολα για το μηχανάκι.
Link to comment
Share on other sites

Συνδέω το τηλέφωνο μου με hdmi και το χειριστήριο του ps3 είμαι άρχοντας.Ασε που σχεδιαστικά είναι ολίγον έκτρωμα.

 

+1 Ακριβώς το ίδιο κάνω κι εγώ κοντά δυο χρόνια τώρα απλά για να περάσει ευχάριστα η ώρα..Για hardcore gaming υπάρχουν κονσόλες και pc.Απ'την άλλη όπως ανέφερε κι ο zidane72003 δεν είναι όλοι hardcore gamers και δε καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτός ο δογματισμός κατά των οποιονδήποτε games σε smartphones/tablets κτλ.Ειδικά σε forums που ασχολούνται με το gaming κάνουν λες και τα παιχνίδια για κινήτα τους κλέβουν το ψώμι ένα πράγμα.Εγώ θέλω να υπάρχουν επιλογές για όλους, και είτε κάποιος γουστάρει να λιώσει 10 ώρες σερί στο metal gear solid είτε να παίξει angry birds που λέει ο λόγος,μαγκιά του και δε χρειάζεται να δώσει λογαριασμό σε κανένα..

Edited by tzin1
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά τι να σας πω, εγώ πάντως με έναν playstation emulator μια χαρά την βγάζω, και παίζω και σοβαρότατα παιχνίδια.

 

Τώρα απαιτήσεις από τέτοιες συσκευές δεν έχω μεγάλες, αλλά στα ταξίδια μου μια χαρα την βγάζω :p

Link to comment
Share on other sites

εβαλα δεν ξέρω/δεν απαντώ γιατί είμαι στο μάλλον...

μάλλον όχι για την ακρίβεια, αλλά επειδή δεν ειμαι hardcore gamer, ΑΝ περίσσευαν λεφτά ίσως έπαιρνα το Ouya ομως, λόγω τιμής, απλά για να υπάρχει μια παιχνιδομηχανή στο σαλόνι -δεν εχω κάποια- να περνάει καμιά φορά η ώρα, ή αν έρχεται κανα μικρό παιδάκι σπίτι :P

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά τι να σας πω, εγώ πάντως με έναν playstation emulator μια χαρά την βγάζω, και παίζω και σοβαρότατα παιχνίδια.

 

Τώρα απαιτήσεις από τέτοιες συσκευές δεν έχω μεγάλες, αλλά στα ταξίδια μου μια χαρα την βγάζω :p

 

Αυτό ακριβώς! Ps emulator και με ένα hdmi(ή ασύρματα με dlna) συν ένα οποιοδήποτε χειριστήριο bluetooth παίζεις μια χαρά και στο σαλόνι σου.Υπάρχουν τόσοι διαθέσιμοι emulators για android: ps one,psp,snes,n64,dreamcast..Και θεωρώ ότι υπάρχουν και κάμποσα αξιοπρεπέστατα παιχνιδάκια με αρκετά καλά γραφικά στο market: real racing,modern combat,shadowgun κτλ. Βέβαια όλα είναι σχετικά με το τι θέλει ο καθένας,κάποιος που έχει gaming pc,κονσόλα και περιμένει πως και πως τις next gen ίσως γελάσει διαβάζωντας για ps one emulators το 2013..

Link to comment
Share on other sites

Η απάντηση μου είναι όχι. Δεν θα έδινα για αυτές τις κονσόλες ούτε 50 ευρώ. Επί του παρόντος, αποτελούν το πρώτο βρεφικό βήμα αυτού που μπορεί κάποτε να ακολουθήσει και μια προσπάθεια κάποιων να κερδίσουν από κάτι που ήδη υπάρχει και που είναι εξαιρετικά επιτυχημένο, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν/προσθέσουν τίποτα παραπάνω σε αυτό.

 

Γνώμη μου είναι πως τα παιχνίδια του Android είναι για smartphones. Με εξαίρεση κάποιες μοναδικές δημιουργίες (που μετριούνται στα δάχτυλα το πολύ των δύο χεριών), όλα τα υπόλοιπα είναι δευτεροκλασάτες, τριτοκλασάτες (και βάλε) δημιουργίες, ακόμη και φτιαγμένα στο πόδι. Games που είναι για να παιχτούν από ένα συγκεκριμένο κοινό, συγκεκριμένες ώρες, για συγκεκριμένους λόγους, υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση για "σοβαρό" gaming, αλλά για μια εξέλιξη της λογικής του φιδακιού της Nokia.

 

Η αλήθεια είναι πως, λόγω της ανοικτότητας του Android, είναι πολύ εύκολο να υπάρξει μια Android κονσόλα που να μπορεί να φτάσει τα επίπεδα των Playstation και Xbox. Το hardware είναι εφικτό να υπάρξει. Το δύσκολο είναι να υπάρξει το software, δηλαδή οι μεγάλες εταιρείες που θα θέλουν να επενδύσουν εκεί και να παρουσιάσουν σοβαρά Android games που να απευθύνονται σε τηλεοράσεις, όχι σε κινητά (και όχι φτωχές mobile μεταφορές κάποιου τίτλου τους για PS3, εκμεταλλευόμενες απλώς το εκάστοτε brandname).

 

Αι μην γελιόμαστε. Όσον και να μην αρέσει ούτε σε εμένα, το gaming που φέρνει λεφτά εν έτει 2013 και που απασχολεί τους πάντες (και είναι αυτό πάνω στο οποίο επενδύουν όλοι τεράστια χρηματικά ποσά) είναι το mass multiplayer. Τα παιχνίδια δηλαδή που βάζουν 20, 30, 50, 100 παίκτες να παίζουν παράλληλα και ταυτόχρονα στην ίδια πίστα. Και αυτό, δεν υπάρχει σήμερα στο Android. Γιατί εγώ δεν ξέρω κανέναν που να αφιερώνει άπειρες ώρες στο mobile gaming. Από την άλλη, ξέρω πολλούς που παίζουν όλη μέρα Call of duty και Battlefield, στο PS ή στο Xbox (ή άλλα games στο PC).

 

Άρα, αν τα game houses δουν πως υπάρχουν λεφτά και τεράστια κέρδη εκεί, αναπτυχθούν εξαιρετικά high-end Android κονσόλες, εμφανιστούν Android games στα επίπεδα PS και Xbox και γίνουν όλα αυτά διαθέσιμα εύκολα και με προσιτή τιμή στον υποψήφιο καταναλωτή, τότε ναι, κάτι μπορεί να γίνει. Σήμερα, βλέπουμε απλώς τα πρώτα βρεφικά βήματα (ίσως και μια αρπαχτή από κάποιους). Υπάρχει και ο δρόμος προς την επιτυχία, στρωμένος με πολλές μεταβλητές...

Edited by DJDB
Link to comment
Share on other sites

Gamer δεν είναι μόνο οι power.

 

Ναι για μένα και μάλιστα προφανή.Αν κάποιος αναζητά να παίξει κάτι χαλαρό δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε μπορεί να κινηθεί προς αυτή τη κατεύθυνση ειδικά αν γίνει πιο οικονομική :happy:

 

Σωστός.

Αυτο ακριβώς.

Link to comment
Share on other sites

Ναι.

 

Και το android πάει παντού. Θα πάει και στις κονσόλες.

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison
Link to comment
Share on other sites

Είμαι απίστευτα φανατικός gamer ... Αυτό σημαίνει πως θέλω να βλέπω όλο και περισσότερες επιλογές για μένα, οπότε ξεκαθαρίζω πως ναι, θέλω να δω περισσότερες επιλογές από τους μεγάλους 3 που κυβερνούν τον χώρο σήμερα ... Τα πράγματα όμως είναι δύσκολα, καθώς οι μεγάλοι τρεις έχουν εδραιώσει απίστευτα entry barriers στην συγκεκριμένη αγορά ...

 

Κάτι όμως που περιπλέκει τα πράγματα ακόμη πιο πολύ είναι η βλακεία που δέρνει τους νέους κατασκευαστές ... Android σε παιχνιδομηχανή ??? Είναι δυνατόν ???? Εξηγούμαι :

 

Όλοι γνωρίζουν πως το Android είναι φτιαγμένο να τρέχει παντού ... Αυτό σημαίνει 100% συμβατότητα με κάθε κομμάτι hardware ... Όποιος όμως έχει την παραμικρή ιδέα πάνω στο αντικείμενο γνωρίζει πως δεν θέλουμε 100% συμβατότητα για να φτιάξουμε μια καλή παιχνιδομηχανή, θέλουμε 100% βελτιστοποίηση, το απέναντι άκρο ... Το Android είναι αυτή την στιγμή η χειρότερη επιλογή για λειτουργικό μιας dedicated συσκευής, οπουδήποτε και να εξειδικεύεται αυτή η συσκευή, κυρίως σε παιχνιδομηχανή, γιατί μιλάμε για κατασπατάληση πόρων οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για οπτική απόλαυση ...

 

Ένα λειτουργικό για μία κονσόλα πρέπει να είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του hardware της κονσόλας, σε αντίθεση με τα κινητά όπου ο καθένας βάζει ότι γουστάρει γιατί άλλο πράγμα να κυκλοφορεί μία κονσόλα ανά 5ετία και άλλο πράγμα να βγαίνουν 50 κινητά μέσα σε έναν χρόνο, προφανώς και ένα OS με compatibility βολεύει στην δεύτερη περίπτωση και προφανώς ένα OS με optimization βολεύει στην δεύτερη ... Έτσι κάνουν χρόνια τώρα οι εταιρίες gaming και έτσι καταφέρνουν να δίνουν μεγαλύτερο κύκλο ζωής στα προϊόντα τους ... Και ο λόγος δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος κύκλος ζωής αλλά και τα λιγότερα bugs στα optimized παιχνίδια ...

 

Κάθε λειτουργικό έχει τα υπέρ και τα κατά του και το μεγάλο κατά του Android είναι ότι θα αποτύχει οικτρά σε τέτοια συστήματα, δεδομένου και ότι θα συναντήσει ισάξιο έως και ελαφρώς δυνατότερο hardware με τις κονσόλες ... Κάτι που στις φορητές μπορεί να είναι κοντά, στις σταθερές αργεί πολύ ... Ακόμα όμως και να φτάσει, τα παιχνίδια του Android φτιάχτηκαν για οθόνες αφής, για διαφορετικά hardware και, εξαιτίας της ταχύτητας ανάπτυξης των hardware, πολλά παιχνίδια φαίνονται και είναι απολιθώματα ... Λέμε για την γκάμα των παιχνιδιών Android ενώ κάποια από αυτά δεν παίζονται με χειριστήριο, ενώ το έχεις πληρώσει το controller, κάποια άλλα δεν εμφανίζονται καν στο Google Play, γιατί είναι πιο καινούργιος ο επεξεργαστής σου, κάποια άλλα δεν πιάνουν όλη την οθόνη, γιατί έχεις μεγαλύτερη ανάλυση, κάποια άλλα εμφανίζουν bugs γιατί γράφτηκαν για άλλο σύστημα, κάποια άλλα δεν παίζονται καν, γιατί τα 2009 γραφικά τους σου ανεβάζουν μυωπία όταν συνδυαστούν με την 1920* 1080 οθόνη σου ...

 

Το Android είναι ένα χάος που απλά σε κάνει να θες να πετάξεις το χειριστήριο, όχι αυτό που θα σου κάνει την ζωή ευκολότερη ... Έχει άπειρο δρόμο ακόμα πριν χαρακτηριστεί gaming πλατφόρμα ... Το iOS όμως είναι άλλη ιστορία και άνετα θα έβλεπα μία κονσόλα με αυτό ...

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

 

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

Link to comment
Share on other sites

Η κόρη μου είχε Gameboy και αργότερα PSP. Ο γιος μου τώρα έχει ένα Tablet 10" και κατεβάζει μόνος του ότι θέλει να παίξει.

Σαφώς ναι.

Φιλικά Γιώργος
Link to comment
Share on other sites

Το να συγκρίνουμε αυτές τις κονσόλες με xbox κ playstation είναι το λιγότερο άστοχο

Οι συγκεκριμένες κονσόλες αν κ ακριβές ακόμα είναι μια χαρά για retro gaming κ media center box

Στα 50-60€ θα έπαιρνα άνετα μια

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ δεν ξέρω δεν απαντώ. Αν πέσει η τιμή μπορούν να χτυπήσουν της δυνατές κονσόλες αλλά δεν νομίζω όσο είναι σε βρεφικό στάδιο να αξίζει τα λεφτά του ιδιαίτερα αν μπορείς να κάνεις το ίδιο πράγμα με το κινητο/τάμπλετ σου
Link to comment
Share on other sites

Η κόρη μου είχε Gameboy και αργότερα PSP. Ο γιος μου τώρα έχει ένα Tablet 10" και κατεβάζει μόνος του ότι θέλει να παίξει.

Σαφώς ναι.

 

Υ.Γ. Όχι μόνο μπορείς να κατεβάσεις τόσο σε DS όσο και σε PSP τα παιχνίδια σου και να τα παίζεις από την κάρτα μνήμης από online κατάστημα όσο και με πειρατικά μέσα, αλλά μπορείς να κάνεις αγορές και με ειδικές προπληρωμένες κάρτες και όχι μόνο με πιστωτική ...

Edited by impreza_sti
Αφαίρεση προσβλητικών σχολίων

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

 

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

Link to comment
Share on other sites

Καποια στιγμη, μεταξυ παραλιας και ξαπλωστρας θα γραψω ενα αρθρο για την ΤΕΡΑΣΤΙΑ μοδα που επικρατει με τα smartphone παιχνιδια, η με τα λεγομενα Indie Games. Σκεφτειτε μονο καποιους τιτλους οπως το angry birds, fruit ninja, ruzzle, candy crash τι εθισμο εχουν προκαλεσει τα τελευταια 2-3 χρονια, και θα καταλαβετε τι χρυσορυχειο ειναι αυτες οι κονσολες.

 

Σε οποιοδηποτε τομεα της ζωης μας, πρεπει να αναπτυσσουμε την ικανοτητα να "βγαινουμε" απο τον ρολο μας και να παρατηρουμε οσο μπορουμε αντικειμενικα μια κατασταση. Εγω λοιπον, σαν μεγας παικτης του call of duty δεν θα πρεπει να πεταω στα σκουπιδια αυτα τα παιχνιδια. Για τον πολυ απλο λογο οτι καθε 10 γνωστους που ξερω και παιζουν call of duty, ξερω 100 γνωστες μου που λιωνουν στο candy crash. Οταν λοιπον αυτες οι φιλες σας μαθουν οτι μπορεις να παιξεις candy crash/angry birds κλπ στο σαλονι του σπιτιου σας, τοτε μαλλον θα πρεπει να βαλετε στην κονσολα σας σεμεδακι. Ξερετε, για να μαζευει την σκονη....

Link to comment
Share on other sites

Ναι. Και μάλιστα αγόρασα ήδη. Και όχι μία αλλά 2. Archos Gamepad στα 140 €. Έχω δίδυμες κόρες 9 ετών. Ξετρελαμένες. Και η γυναίκα μου, επίσης. Δεν θέλουν απίστευτα γραφικά και gameplay. Δεν μπορώ / θέλω πληρώνω το κάθε game του Xbox / PS / PSP / Wii 20, 30, 40 και 50 €. Ήθελα ακριβώς αυτό, παιχνιδοκονσόλα με ΑΠΕΙΡΑ και ΔΩΡΕΑΝ παιχνίδια. Τους εγκατέστησα 40 games για αρχή, από τα οποία κόλλησαν με 5-6. Όταν τα βαρεθούν, απεγκατάσταση και εγκατάσταση άλλα τόσα. Και ούτω καθεξής. Κατέβασα, επίσης, και παιδικά περιοδικά με Μίκυ Μάους, Ντόναλντ, κ. ά. Όταν πάνε για ύπνο διαβάζουν.

Για εμένα, προσωπικά, θα έλεγα όχι. Είμαι PC gamer και δεν αλλάζω το PC μου με καμία άλλη παιχνιδοκονσόλα.

Άρα, αυτό που έχει σημασία είναι ο τύπος του gamer που είναι ο καθένας μας ΚΑΙ τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας μας.

MyPhones: Nokia 2110i, Nokia 6150, Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia N70, Nokia N73ME, Nokia 5800XM, Nokia C7, Nokia L920 (Win10), Nokia L625 (Win8.1), Microsoft L640, Microsoft L640XL, Microsoft L950DS, Xiaomi Pocophone F1, Xiaomi Poco F2 Pro, Xiaomi Poco F4

MyBands: Xiaomi Mi Band 2, 3, 4, Honor Watch ES, Huawei Watch Fit

Link to comment
Share on other sites

Αναπάντεχη συμμαχία ;;;; Δεν θα το έλεγα.

Για όποιον τα παρακολουθει ειναι κοινο μυστικο οτι η google προωθεί το android για χρηση περισσοτερο απο κινητο και tablet. και σε παιχνιδομηχανες παιζει μια χαρα το σεναριο.

Τωρα αν τα παιχνιδια θα ειναι γραμμενα σε java (αμφιβαλω) ή σε κατι αλλο που θα τρεχει απευθειας στο σιδερο για μεγιστο performance (πχ linux binaries) δεν το ξερω. Ομως ο χρηστης μπροστα android θα βλεπει, τουλαχιστον μεχρι να ξεκινησει το παιχνιδι.

 

Αλλωστε και στο PS3 ξερει κανενας τι λειτουργικο τρεχει (ή ενδιαφερεται να μαθει) ? Κανενας πλην των developers

Link to comment
Share on other sites

Επίσης δίνεις 99 ευρω για μια κ"ονσόλα"(ο Θεός να την κάνει)που δε ξέρεις για πόσο καιρό θα μπορεί να παίζει τα παιχνίδια που βγαινουνε.Ενω για playstation Xbox μπορεί να δίνεις 400-500 ευρω για τις αγοράσεις αλλα ξέρεις οτι για 10 χρονια+ θα έχεις παιχνίδια πολυ καλής ποιότητας.(Εδω βγαίνουν ακόμα για το Ps2)

Ισως σε κάποια χρονια να αλλάξουν τα δεδομένα αλλα πχ δεν ξέρω κάποιον απο αυτούς που παίζουν angry birds να είναι διατεθειμένοι να δώσουν 50-60 ευρω για ενα παιχνίδι.(σε περίπτωση που οι android κονσόλες αντικαταστασουν τις υπάρχουσες δεν νομίζω να πουλιέται το uncharted ή το gran turismo 1-2 ευρώ)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...