Άγνοια των κανόνων ορθής συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο από τους ανηλίκους

Mythozz

Mythozz's Avatar: LeTV_X600
Administrator
Περιοχή: I'm not here and this isn't happening...
Μηνύματα: 12.599
Εγγραφή: Ιούλ. 2003
Άγνοια των κανόνων συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο από τους ανηλίκους και των υποχρεώσεών τους online δείχνουν τα αποτελέσματα διαδικτυακού ερωτηματολογίου της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 23/10/2012 έως 15/01/2013 με αποδέκτες εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Στο online ερωτηματολόγιο, ανταποκρίθηκαν 831 εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Μέσα από το ερωτηματολόγιο, οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να δώσουν την άποψή τους αναφορικά με σημαντικά ζητήματα ορθής και ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου που αφορούν τους μαθητές τους. Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά:

· Παρόλο που 72% των εκπαιδευτικών πιστεύουν πως οι ανηλίκοι θεωρούν ότι γνωρίζουν περισσότερα για το Διαδίκτυο απ’ ότι οι δάσκαλοι και οι γονείς τους, το 68,6% πιστεύει επίσης πώς οι ανήλικοι δεν γνωρίζουν τι είναι το «netiquette», αγνοώντας τους κανόνες καλής συμπεριφοράς online.

· Επιπλέον το 60,1% των εκπαιδευτικών, επισημαίνει πως οι ανήλικοι δε γνωρίζουν ότι η διαδικτυακή τους συμπεριφορά μπορεί να έχει συνέπειες στον φυσικό κόσμο.

· Το παραπάνω γεγονός είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό, αν αναλογιστεί κανείς πως οι ανήλικοι δε γνωρίζουν ποια πράγματα και ποιες συμπεριφορές είναι παράνομες στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με περισσότερους από τους μισούς εκπαιδευτικούς (65,1%).

· Σύμφωνα με το 79,7% των εκπαιδευτικών, οι ανήλικοι καταπατούν την πνευματική ιδιοκτησία των άλλων στο Διαδίκτυο, χωρίς πολλές φορές να γνωρίζουν τους κανόνες που διέπουν την έννοια του «copyright».

· Επιπλέον, 49,6% των εκπαιδευτικών θεωρούν πως οι ανήλικοι δε γνωρίζουν ότι πρέπει να σέβονται την γνώμη των άλλων στο Διαδίκτυο, μια εκ των βασικών τους υποχρεώσεων online.

· Περαιτέρω, δε ζητούν συγκατάθεση για να αναρτήσουν φωτογραφίες ή βίντεο τρίτων (φίλων, συμμαθητών, γνωστών, άλλων), όπως υποστηρίζει το 61,5% των εκπαιδευτικών.

Στο ίδιο πλαίσιο, 39,4% των εκπαιδευτικών αποκαλύπτουν πως έχουν αντιμετωπίσει κάποια στιγμή της σχολικής τους πορείας περιστατικά ψηφιακής παρενόχλησης / διακωμώδησης / συκοφαντικής δυσφήμισης μέσω κινητού, Facebook ή άλλου ιστοχώρου από μαθητές προς μαθητές ή προς δασκάλους (π.χ. παραποιημένη φωτογραφία, άσχημα σχόλια, κλοπή προφίλ).

Σχόλια

thespecialist

thespecialist's Avatar: Vertu Ascent 2010
HSDPA Member
Περιοχή: iridium
Μηνύματα: 4.683
Εγγραφή: Νοέ. 2010
Προσωπική μου γνώμη, η συμπεριφορά ενός εφήβου έχει να κάνει (κυρίως) με την κατάσταση του οικογενειακού του περιβάλλοντος.

liberostelios

liberostelios's Avatar: LG E960 Nexus 4
Tech Specialist
Περιοχή: Π. Φάληρο
Μηνύματα: 1.271
Εγγραφή: Σεπ. 2006
Τα συμπεράσματα που προκύπτουν για τους ανήλικους με βάση την άποψη (και τις υποθέσεις) των εκπαιδευτικών είναι μάλλον άστοχα. Δυστυχώς, όλοι γνωρίζουμε το χαμηλό επίπεδο γνώσεων των ελλήνων εκπαιδευτικών σε ψηφιακά θέματα και αυτός είναι, εν μέρει, ένας από τους λόγους που τα παιδιά έχουν έλλειψη οποιασδήποτε πραγματική ψηφιακής παιδείας. Ελπίζω ότι σιγά-σιγά θα βελτιωθεί η κατάσταση και θα αρχίσει ο κόσμος να αποκτά επίγνωση θεμάτων όπως η ιδιωτικότητα και η σωστή συμπεριφορά.

sokel

sokel's Avatar: Motorola StarTAC
HSCSD Member
Περιοχή: Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
Μηνύματα: 591
Εγγραφή: Απρ. 2010
Netiquette=Κώδικα δεοντολογικής συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο (στη διεθνή βιβλιογραφία: netiquette) εννοούμε το σύνολο των κανόνων που ορίζουν την αποδεκτή συμπεριφορά μεταξύ δύο ή περισσότερων χρηστών του Διαδικτύου κατά την ηλεκτρονική τους επικοινωνία. Ο Κώδικας δεοντολογικής συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο στοχεύει στην καθιέρωση συμβάσεων ευγένειας και αλληλοσεβασμού, καθώς και στην πιο αποδοτική αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών. Ο χαρακτήρας των κανόνων που τον απαρτίζουν είναι εθιμοτυπικός και κατά συνέπεια η μη υπακοή σε αυτούς δεν επιφέρει νομικές κυρώσεις.
Η ερμηνεία και οι εφαρμογές του Κώδικα δεοντολογικής συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο ποικίλλουν από κοινότητα σε κοινότητα

για να καταλάβουμε για τη πράγμα μιλάμε
και όταν ο πιτσιρικάς γνωρίζει περισσότερα από τον γονέα του και το δάσκαλό του έχουν θέμα και ο γονέας και ο δάσκαλος

^Deadly_Sin^

^Deadly_Sin^'s Avatar: Sharp SoftBank 302SH
3G Member
Περιοχή: Κατερίνη
Μηνύματα: 2.084
Εγγραφή: Νοέ. 2003
Η λαθος συμπεριφορα στο ιντερνετ ειναι αποτελεσμα της λαθος συμπεριφορας σε πολλους τομεις της ζωης. Μαθε τροπους στο παιδι σου και θα τους εφαρμοσει και στην ιντερνετικη του συμπεριφορα.
Σκότωσα κάθε μου ευαισθησία έτσι για να βγάλω το άχτι μου να αναδυθώ ξανά μέσα απ`τη στάχτη μου σαν ξεπεσμένος πρίγκηπας στης τρέλας το παλάτι μου
M17x R3 - ST Nebula Red| 2720QM | HD 6970M | 8GB Ram | 320GB 7200 | WLED 1920x1080 |
My Android Homescreens

Adjoint

Adjoint's Avatar: Samsung GT-I9100 Galaxy S2
HSCSD Member
Περιοχή: ZIASAD (AMARR SPACE)
Μηνύματα: 651
Εγγραφή: Μάρ. 2009
Και που να δείτε τι γίνεται στα MMORPG.
Δεν μιλάω μόνο για τους Έλληνες αλλά και για τους ξένους της ίδιας ηλικίας.
Αλλά δεν φταίνε μόνο τα παιδιά. Φταίνε και οι γονείς που βάζουν την πιστωτική τους για να παίζουν τα παιδιά τους (όταν δεν είναι free το game).

Συμφωνώ πάντως ότι πολλά πράγματα πράγματα ξεκινάνε από το σπίτι.

drake19

drake19's Avatar: Motorola Nexus 6
HSCSD Member
Περιοχή: Βολος
Μηνύματα: 729
Εγγραφή: Σεπ. 2004
Παράθεση από Adjoint >
Και που να δείτε τι γίνεται στα MMORPG.
Δεν μιλάω μόνο για τους Έλληνες αλλά και για τους ξένους της ίδιας ηλικίας.
Αλλά δεν φταίνε μόνο τα παιδιά. Φταίνε και οι γονείς που βάζουν την πιστωτική τους για να παίζουν τα παιδιά τους (όταν δεν είναι free το game).

Συμφωνώ πάντως ότι πολλά πράγματα πράγματα ξεκινάνε από το σπίτι.
Δυστηχως στα MMORPG τα παιδια ξεφευγουν,τοσα χρονια που παιζω mmo εχω δει κοσμο και κοσμακι,και οταν ρωταο την ηλικια το μεγαλυτερο ποσοστο ειναι 10-15 ετων και η συμπεριφορα τους απλα ειναι αναρμοστη.
Και θα συμφωνησω και με τον φιλο που ειπε οτι η συμπεριφορα ξεκιναει απο το σπιτι,αν δεν μαθει καλους τροπους στο παιδι ο γονεας δεν θα εχει και καλη συμπεριφορα και με τους αλλους τριγυρω του.
3310,3510,T65,V600,3650,6600,7710,Qtek 8500,N90,N93,N73,N95,5800,N900,TyTN,Iphone 2G,Iphone 3G,Milestone,Wildfire,Desire HD,Galaxy Nexus,Optimus 3D,Optimus 2X,Galaxy S3,Note,IoceanX7,Thl W200,Optimus G Pro,Huawei Mate,Mega 6.3,Nexus 6

n1ck

n1ck's Avatar: Sony Xperia Z1
GSM Phase 1 Member
Περιοχή: Κορυδαλλός
Μηνύματα: 86
Εγγραφή: Οκτ. 2006
Συμφωνω με τα παραπάνω.... ΟΛΑ ξεκινάνε σπίτι... με τον θεσμό της οικογένειας που έχει διαλυθεί... αξίο αναφοράς πως κατα μέσο όρο οι γονείς περνάνε με τα παιδιά τους (με βάση επίσημες στατιστικές) 9 λεπτά την ημέρα ποιοτικό φχρόνο... (αναφέρομαι σε ποιοτικό χρόνο... και όχι απλά σε χρονο)

εγώ που έχω μια μικρή κόρη 1 έτους προσπάθώ απο τώρα να την μάθω, αν περιμένεις να πάει 15 χρονών το έχεις χάσει το παιχνίδι...
set
LifeTime=(interaction time with other peoples)
SocialTime =(facebook+google plus+instagram+others)

if (LifeTime < SocialTime ) then print "CATASTROFIC ERROR... NO LIFE FOUND"

abfabgal

no avatar
HSCSD Member
Περιοχή: Άγνωστη
Μηνύματα: 623
Εγγραφή: Δεκ. 2012
Παράθεση από ^Deadly_Sin^ >
Η λαθος συμπεριφορα στο ιντερνετ ειναι αποτελεσμα της λαθος συμπεριφορας σε πολλους τομεις της ζωης. Μαθε τροπους στο παιδι σου και θα τους εφαρμοσει και στην ιντερνετικη του συμπεριφορα.
+1.000.000

dedalos

dedalos's Avatar:  Casio Cassiopeia E 105
3G Member
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 1.218
Εγγραφή: Μάρ. 2004
Από το σύνολο των εκπαιδευτικών ούτε το 10% δεν μπορεί να εκφέρει γνώμη για το διαδίκτυο, όταν θεωρούν ότι το κατέβασμα των τραγουδιών και ταινιών είναι μια υπηρεσία πληρωμένη με την αγορά του υπολογιστή.
Και ναι δυστυχώς την μεγαλύτερη ζημιά στην νεολαία την έχουν κάνει τα online games και τα social networks με την απρόσωπη επικοινωνία με τους άλλους.
Αν μπορούσε κάποιος να σε κάνει "μαύρο" στο ξύλο για αυτά που γράφεις η αυτά που πράττεις θα σεβόσουν και το κάθε γράμμα που δακτυλογραφείς. Όλοι οι "ψευτόμαγκες" είναι online.
Τα έχω ζήσει από κοντά σαν ιδιοκτήτης ίντερνετ καφέ 13 χρόνια.
Επίσης συμφωνώ ότι η συμπεριφορά των παιδιών ξεκινάει από την οικογένεια.
The future of android by Google. Apple fanboy Γιάννης (dedaliskos@hotmail.com).

Stratosnen

Stratosnen's Avatar: BlackBerry Z10
HSDPA Member
Περιοχή: Άγνωστη
Μηνύματα: 3.214
Εγγραφή: Νοέ. 2010
Δε μου αρέσει. Ούτε η έρευνα, ούτε αυτοί που την έκαναν, ούτε η ποιότητα των πορισμάτων τους. Οι γνώσεις των ανηλίκων γύρω από ίντερνετ είναι πολύ περισσότερες από αυτές του μέσου ενήλικα. Από εκεί και πέρα αποτελεί μία πολύ καινούρια και πολύ διαφορετική κοινωνική συνθήκη που δεν έχει μελετηθεί καθόλου ως προς τις επιδράσεις της στην κοινωνία. Όποιος ξέρει από ίντερνετ κρατάει το παιδί του μακρυά από αυτό όσο περισσότερο μπορεί - όσο το παιδί είναι παιδί...

ddr2

ddr2's Avatar: Sony Xperia Z3 Compact
4G Member
Περιοχή: Ν. Σμύρνη
Μηνύματα: 20.668
Εγγραφή: Ιούν. 2006
Παράθεση από ^Deadly_Sin^ >
Η λαθος συμπεριφορα στο ιντερνετ ειναι αποτελεσμα της λαθος συμπεριφορας σε πολλους τομεις της ζωης. Μαθε τροπους στο παιδι σου και θα τους εφαρμοσει και στην ιντερνετικη του συμπεριφορα.
Συμφωνώ απολύτως. Γενικά βλέπω προβλήματα συμπεριφοράς σε πολλούς νέους (ή και μεγαλύτερους). Αναλόγως αυτά μεταφέρονται και στην ιντερνετική "ζωή".
MyName: Γιάννης.
Sony Z3c , ipad mini retina, Macbook retina pro...

Nikos_Mpl

Nikos_Mpl's Avatar: Sony Xperia Z1
HSUPA Member
Περιοχή: Άγνωστη
Μηνύματα: 5.364
Εγγραφή: Σεπ. 2006
Εγω θα πω κατι πολυ απλο... Μπαινω σε υπολογιστες φιλων και γνωστων, σε εταιρειες κτλ (ως "τεχνικος" -εισαγωγικα γιατι απλα εξυπηρετω, δεν ειναι κυρια δραστηριοτητα) και βλεπω παντα την ιδια εικονα.. υπολογιστες μπαχαλο, που στα 10 πραγματα που υπαρχουν μεσα εγκατεστημενα, τα μισα δεν γνωριζουν τι ειναι..
Αυτο εχει πολυ βαθος, προερχεται απο την ασχετοσυνη, αλλα και απο την συμπεριφορα των χρηστων!
Ακομα και οταν βαζεις πχ το skype ή το ccleaner, κατα τη διαρκεια εγκαταστασης σου ζητανε να ορισεις μια homepage, να εγκατασταθει κατι ακομα κτλ κτλ!
ΚΑΝΕΙΣ μα κανεις δε δινει σημασια, ενα next πατανε ολοι μεχρι να τελειωσει..μετα απο κανα χρονο: Νικο ο υπολογιστης σερνεται, δεν ανοιγει, κολλησα ιο..
Φυσικα, οταν στο πιο απλο πραγμα το κοσμου δεν προσεχεις, δε βλεπεις τι κανεις..δεν εχεις την παιδεια να το διαχειριστεις..πως μετα θα μπορεσεις σε πιο συνθετα και πολυπλοκα, οπως ενα μηνυμα που θα σου ερθει απο εναν φιλο με ενα λινκ, το οποιο ηταν ιος?
Σε αυτο το κομματι ειδικα γινεται χαμος..
Προσωπικα δεν ειχα ποτε προβλημα με ιους κτλ, αν και συνδεδεμενος στο ιντερνετ απο το 1998. (για επαρχιωτης καλα ειναι).
Ομως, τοτε, γυμνασιοπαιδο, μου ειπε ο τεχνικος μια κουβεντα. Θα προσεχεις καθε κλικ σου και δε θα ανοιγεις τιποτα αν δεν ξερεις τι ειναι!
Με βαση αυτο πορευθηκα, εμαθα..και ποτε δεν την πατησα, ακομα και στα πιο πειστικα malwares spam κτλ..
Γιαυτο και απο τα πολλα μαιλ που μου στειλανε ολα αυτα τα χρονια, μονο ενα κρατησα και το εχω μοτιβο παντου:

Γεια σας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μου έστειλαν chain letters για τους εξής λόγους:

1. Σταμάτησα να πίνω coca-cola αφού έμαθα ότι χρησιμοποιείται για να καθαρίζουν τους λεκέδες στα WC

2. Δεν πάω πλέον σινεμά για να μη κάτσω σε κάθισμα που ίσως έχει καρφίτσα που να φέρει τον ΙΟ του AIDS

3. Μυρίζω άσχημα αφού δεν βάζω αποσμητικό διότι ίσως μου προκαλέσει καρκίνο.

4. Δεν παρκάρω πλέον το αυτοκίνητο μου στα Supermarkets διότι ίσως κάποιος μου δώσει ένα Tester κάποιου αρώματος για να με ληστέψει αργότερα.

5. Δεν απαντάω στο κινητό μου, διότι ίσως μετά μου πουν να πάρω σε κανένα παράξενο νούμερο και να μου έρθει μετά ο λογαριασμός με κλήσεις σε Uganda, Singapore ή Tokyo!

6. Δεν πίνω πλέον ποτά από τενεκεδάκι διότι φοβάμαι ότι ίσως μου προκαλέσουν κάποια ασθένεια.

7. Όταν βγαίνω έξω σε κάποιο Club δεν κοιτάζω καμιά ακόμα και αν είναι ωραία διότι ίσως μετά μου δώσει ναρκωτικά, με πάρει σε κάποιο ξενοδοχείο και μου βγάλει το συκώτι για να το πουλήσει στην μαύρη αγορά.

8. Κατέθεσα όλες μου τις οικονομίες στο λογαριασμό της Amy Bruce, που είναι άρρωστη στο νοσοκομείο εδώ και 7000 περίπου φορές. Είναι επίσης αξιοθαύμαστο ότι αυτό το παιδί είναι 8 χρονών από το 1995!!!

9. Δεν πήρα ποτέ το Nokia που κέρδισα ούτε και τα εισιτήρια για την Disneyland στο Παρίσι.

10. Έγραψα το όνομα μου περίπου 3000 φορές σε μια λίστα για να σώσω ένα σπάνιο είδος σκίουρου.

11. Μου είπαν γύρω στις 170 φορές ότι το MSN θα έκλεινε το λογαριασμό του e-mail μου.

12. Ξέρω τι να κάνω για να μην είμαι πλέον εργένης. Πρέπει να γράψω το όνομά κάποιας σε ένα χαρτί, να την σκέφτομαι πολύ και μετά να κάνω 600 γύρους στη φορά των δεικτών του ρολογιού.

13. Έχω μαζέψει περίπου 3000 χρόνια με κακή τύχη και έχω πεθάνει 67 φορές από τα Chain Letters που μου έστειλαν.

14. Από την 1η Ιανουαρίου πήρα δεν ξέρω και εγώ πόσα e-mails που λένε ότι το MSN θα πληρώνεται από εδώ και πέρα.Ευχαριστώ σε όλουςΥστ:ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ E-MAIL ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 10 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 850000 ΑΤΟΜΑ..ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΕΝΑΣ ΜΠΛΕ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ..ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 17:30 !!!

αν ειναι εκτος κανονων το συγκεκριμενο ποστ σβηστε το παιδια, ηθελα να αναφερω την εμπειρια μου αυτη, κλεινοντας με αυτο το κειμενο που αντιπροσωπευει τον τροπο που ειδικα οι ελληνες και κυριως οι κοπελες (στα 10 pc τα 9 ηταν γυναικων που σπαμαρονται και αναπαραγουν τετοια με βαση τη δικη μου εμπειρια) χρησιμοποιουν το ιντερνετ.
Τελος αυτο οφειλεται σε ενα πραγμα και μονο!
Σχολειο!
η μανα μου ειναι καθηγητρια, λυκειαρχης, και διορθωνε ιστορια. στα 20 γραπτα τα 15 ηταν κατω απο το 5, οχι μονο με λαθη, αλλα και με ειρωνικα κειμενα, κοροιδευτικα προς τους καθηγητες..
οταν τη ρωτησα γιατι αυτοι περνανε?
μου ειπε οτι απλα και να τον κοψω, θα περασει ειτε γιατι στα περισσοτερα μαθηματα τους βαζουν πανω απο τη βαση (και πλεον δε κοβεσαι ανα μαθημα, αλλα με το γενικο μεσο ορο)
και 2ον γιατι το συστημα..απο πανω..ετσι θελει, τουβλα να τα χαλιναγωγει οπως θελει. θελουν να αποχαυνωνουν τα παιδια και δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα εμεις πλεον..οι συνδικαλες ειναι μονο για τη βολη τους, κανα εφαπαξ μην κοπει, καμια απολυση κανενος παιδεραστη καθηγητη κτλ..αν αντιδρασεις γιατι δεν τιμωρηθηκε καποιος, γιατι δεν κοβονται αυτοι που δεν αξιζουν να περασουν εισαι φασιστας, αντιπαιδαγωγος, κακος, χουντικος ισως! γιατι? γιατι 5=10 αλλα 18=19 (γιατι ετσι πηγαιναν οι βαθμοι οταν εγω ημουν μαθητης πριν 10 χρονια, και ετσι πανε ακομα
Αυτο το συστημα μας διεπει, και αυτο δημιουργει ολα αυτα που σχολιαζουμε παρα πανω κατα ενα μεγαλο ποσοστο.
1000 συγγνωμη για το μεγαλο ποστ
Xperience:
Nokia3110, Nokia3310, EricssonT65, sonyericssonT68, SE Z600, SE k700, SE k750, SE k810, SE G900, SE C905, nokia N79, nokia N8, xperia ARC S, xperia neo V, xperia P, xperia Τ, xperia Z, Xperia Z1, asus padfone infinity 2, xperia Z1 compact, xperia M, samsung galaxy tab S 8,4" LTE, xperia Z3 compact
Τελευταία τροποποίηση από Nikos_Mpl: 17 Ιούν. 2013, 17:41.

LOKATZHS

no avatar
GPRS Member
Περιοχή: Άγνωστη
Μηνύματα: 479
Εγγραφή: Ιούλ. 2008
Μη μπερδεύουμε τους κανόνες καλής συμπεριφοράς, με την καταπάτηση προσωπικών δεδομένων. Άλλο κάποιος να αναρτά ένα σχόλιο υβριστικού περιεχομένου και άλλο να αναρτά φωτογραφίες η ονόματα τρίτων. Το πρώτο είναι απλά ένα πταισματάκι, το δεύτερο είναι πολύ σοβαρό. Στην ανάρτηση σχόλιων υβριστικού περιεχομένου το πολύ πολύ να υπάρξει διαγραφή ( όπου υπάρχουν κανόνες καλής συμπεριφοράς ), όταν όμως υπάρχει καταπάτηση, ανάρτηση η διαροή προσωπικών δεδομένων τρίτων, εκεί το θέμα σηκώνει άλλες διαδικασίες. Στο σκέλος της καλής λεκτικής συμπεριφοράς, καλό είναι να το αφήσουμε στην άκρη. Καθώς το διαδίκτυο δεν είναι ούτε μοναστήρι, ούτε ιεροσπουδαστήρειο. Και μη ξεχνάμε οτι η λογοκρισία του διαδικτύου απαγορεύεται.

chris_pro

chris_pro's Avatar: Samsung GTN7100 Galaxy Note II
HSCSD Member
Περιοχή: γλυφάδα
Μηνύματα: 571
Εγγραφή: Μάρ. 2013
Θα αφηνατε το παιδι σας να παει μονο του στο παρκο χωρις καμια επιτηρηση?
Για το διαδικτυο,πλοηγηση χωρις κανονες και ορια.

Θα αφηνατε το παιδι σας να μπει στην θαλασσα,εαν δεν το ειχατε μαθει πρωτα να κολυμπα?
Για το διαδικτυο,πλοηγηση χωρις σωστη εκπαιδευση.

Πρωτα απ'ολα πρεπει να εξηγησουμε στα παιδια μας τι μπορουν,και τι δεν μπορουν να κανουν στο διαδικτυο,εξηγωντας τους λογους για τα ''οχι''και τα''πρεπει''προσπαθωντας να τα κανουμε οσο ποιο ασφαλη γινεται.
Η επικοινωνια μεσω του internet και των κινητωνν τηλεφωνων εχει πολλα εξαιρετηκα πλεονεκτηματα,δυστυχως ομως αυτο το ειδος επικοινωνιας μπορει να προσφερει και πολυ δυσαρεστες εμπειριες.

Και να θυμομαστε,οτι στο διαδικτυο ΔΕΝ ειμαστε ανωνυμοι,ολοι αφηνουμε ηλεκτρονικα ιχνη.
Σκεψου πριν δυμοσιευσεις!!!!Προστατεψε την ιδιωτικη ζωη,την δικη σου,των φιλων σου,της οικογενειας σου.
Εις άνθρωπος,ζήλω θείω πεπυρωμένος,ολόκληρον διορθώσασθαι δύναται χώραν.
Κανόνες Σύνταξης Δημιουργία θεμάτων: Όχι Υποβολή μηνυμάτων: Όχι Σύναψη αρχείων: Όχι
Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι BBCode: Ναι Smilies: Ναι Κώδικας [IMG]: Ναι
Αρχείο Επικοινωνία Όροι Χρήσης