Jump to content

Oδηγός μετατροπής SE K800i σε K810i


plankton69
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στον ακόλουθο οδηγό θα δούμε πως μπορούμε να μετατρέψουμε το K800i μας σε K810i, μέσω του XS++. Αφού κατανοήσουμε αρχικά το πως δουλεύει το XS, ώρα να μπούμε σε πιο... βαθιά νερά!

 

Τι χρειάζομαι;

 

Αρχικά, ένα K800i, ένα PC κι ένα καλώδιο USB! Τα αρχεία μετατροπής (main firmware και filesystem) θα τα βρείτε παρακάτω, σε link του DropBox. Πάμε λοιπόν!

 

Τι κερδίζω;

 

Ορατό κέρδος δεν θα μπορούσα να πω πως υπάρχει, το μόνο που παρατήρησα εγώ είναι μια ελάχιστα καλύτερη ταχύτητα απόκρισης. Αποκτάτε όμως το «Photo Mate» και το «Track ID», που το K800i δεν έχει. Αν βέβαια έχετε την όρεξη να το προχωρήσετε κι άλλο, μπορείτε να βάλετε τις προσόψεις, αλλά και το πληκτρολόγιο του K810i, αλλάζοντας καθολικά το κινητό σας.

 

Ωραία. Πως το κάνω;

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακολουθείτε τον οδηγό με δική σας ευθύνη. Δεν είμαι υπεύθυνος για τυχόν ζημιές.

 

Ακολουθείτε αρχικά τα βήματα σύνδεσης το κινητού στο XS++ κατά γράμμα. Έχοντας λοιπόν αυτή την αρχική...

 

http://img18.imageshack.us/img18/6100/47472803.jpg

 

...πάτε στο DropBox και κατεβάζετε στο PC σας τα αρχεία που χρειάζονται. Στο main firmware θα περάσετε το «K810_R8BA024_MAIN_GENERIC_SM_RED52.mbn» και στο file system το «K810_R8BA024_FS_CENT_EUROPE_RED52.fbn», από τα directories που το έχετε αποθηκεύσει (πχ εγώ το έχω στο C:\k800_to_k810, εσείς το περνάτε όπου θέλετε). Πατάτε «flash» και ξεκινά η διαδικασία.

 

http://img811.imageshack.us/img811/895/bitmapfdfd.jpg

 

:!: Προσοχή: Δεν απενεργοποιείτε το PC σας κατά το flashing, ούτε βγάζετε τη μπαταρία ή το USB από το κινητό σας. Μπορεί να την καταστρέψετε είτε μερικά (να μπορεί να σωθεί), είτε ολοκληρωτικά. Επίσης, φροντίστε να έχετε μπαταρία πάνω από 50% στη συσκευή σας.

 

Όταν τελειώσει η όλη διαδικασία, η συσκευή σας αποσυνδέεται από το σύστημα και μπορείτε να την ανοίξετε και πάλι. Αφαιρείτε λοιπόν το USB, τη μπαταρία και την επανατοποθετείτε στη συσκευή. Την ανοίγετε και την αφήνετε να ρυθμιστεί, μιας και ανοίγει για πρώτη φορά με το καινούριο firmware.

 

Αν δείτε το εξής μήνυμα: «Mobile Error Configuration error Please Contact Your Network Oppertor Or service Centre», μην φοβάστε, απλά δεν αναγνώρισε το αρχείο συστήματος. Αυτό που έκανα εγώ (γιατί μου το έκανε), ήταν να πατήσω στο «Select Customization» και να επιλέξω το file system του K800i της επιλογής μου.

 

http://img839.imageshack.us/img839/3796/bitmapfdfdddd.jpg

 

Εδώ θα πρέπει να πειραματιστείτε, μιας και το «MEDITERR» που πέρασα εγώ δεν είχε μέσα Ελληνικά. Θα προσπαθήσω όσο πιο σύντομα γίνεται να βρω το σωστό customization με τα Ελληνικά, αλλά σε πρώτη φάση, να ξέρετε πως θα χαθούν.

 

Αν τα καταφέρατε λοιπόν, βλέπετε αυτό πατώντας τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης:

 

http://img546.imageshack.us/img546/8199/dsc00030gr.jpg

 

Τα πιθανά bugs

 

Ως τώρα, έχω παρατηρήσει πως τα πάνω πλήκτρα φωτίζουν μόνο στο άνοιγμα της κάμερας, σε όλα τ'άλλα φωτίζουν μόνο τα νούμερα. Αυτό συμβαίνει διότι τα 3, 6 και 9 στο K810i ανάβουν με μπλε led στην κάμερα και στην περίπτωση μας, το σύστημα τα αναγνωρίζει έτσι. Σε κλήσεις, μηνύματα, μουσική, ραδιόφωνο, κάμερα και όλες τις άλλες λειτουργίες δεν παρατήρησα κάτι. Αν δω, θα σας το αναφέρω άμεσα.

 

Δέχεται modding;

 

Φυσικά και δέχεται μετατροπές η συσκευή μας μετά από την αλλαγή αυτή. Απλά σε κάποια πράγματα πλέον ψάχνετε για K810i, όχι για K800i. Μπορεί το XS++ να το βλέπει ως K800i, αλλά ήδη έχετε αλλάξει λειτουργικό. Το hardware αναγνωρίζεται ακόμα ως έχει.

 

Που βρίσκω τα αρχεία λοιπόν;

 

Τα αρχεία της μετατροπής μπορείτε να τα βρείτε εδώ. Απαιτείται το XS++ που μπορείτε να το βρείτε εδώ.

 

Καλά modαρίσματα με προσοχή! :)

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Ανανέωσα τα αρχεία στο DropBox, μπορείτε πλέον να περάσετε και Ελληνικά μέσα. Αν δεν σας ανοίγει, ακολουθείτε το ανάλογο βήμα που αναφέρω στον οδηγό!

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...