Jump to content

Fixing Windows 8: Η άποψη ενός πρώην εργαζόμενου στην Microsoft


Stratosnen
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυτός είναι ο τίτλος του site του Mike Bibik, πρώην εργαζόμενου στη Microsoft και νυν UX designer στην Amazon. Σύμφωνα με τον ίδιο, σκοπός της σελίδας του είναι να πείσει την Microsoft να κάνει αλλαγές στο ui της επερχόμενης έκδοσης των Windows. Μάλιστα μπαίνει στη διαδικασία, πέρα από την παράθεση των πολλών δυσκολιών που συναντάει, να προτείνει λύσεις και βελτιώσεις του Metro ui, όσον αφορά την χρήση του σε υπολογιστές desktop.

 

Σας παραθέτω την αρχική δημοσίευση του σχετικά με την πρώτη επαφή που είχε και τα προβλήματα που συνάντησε:

 

«Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της στην MWC η Microsoft απέδειξε ότι το Windows 8 λειτουργεί περίφημα είτε χρησιμοποιείς οθόνη αφής, είτε πληκτρολόγιο είτε ποντίκι. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Αντιμετώπισα αρκετές δυσκολίες στην μία ώρα που έπαιξα με την τελευταία έκδοση, Customer Preview:

 

 

  • Το λειτουργικό σε «πετάει» έτσι απλά στην οθόνη έναρξης χωρίς tutorial ή help icon. Τίποτα δεν υπάρχει που θα σε καθοδηγήσει στην πρώτη σου επαφή με το νέο περιβάλλον χρήσης. Αν αυτό δεν αλλάξει μέχρι τη εμπορική διάθεση το Windows 8 OS θα αποτύχει.
     
  • Η Οθόνη Έναρξης σου προσφέρει μία σειρά πλακιδίων μέσω των οποίων μπορείς να εκκινήσεις τις εφαρμογές σου. Η επιλογή έχει γίνει από τη Microsoft και η μετάβαση στο σύνολο των εφαρμογών (Apps) είναι πρακτικά αδύνατο να την ανακαλύψεις: Πρέπει να κάνεις δεξί κλικ σε κάποιο κενό χώρο και να επιλέξεις ένα μικρό εικονίδιο που γράφει “All apps” κάτω δεξιά.
     
  • Ένας νέος χρήστης θα επιλέξει μία από τις πολύχρωμες εφαρμογές. Κάτι καινούριο και ενδιαφέρον, όπως το Store. Όμως δεν πρόκειται να δουλέψει αν δεν έχεις Microsoft Account. Στην ουσία είναι μία μία άλλη λέξη για το Windows Live ID. Για να κάνεις έναν τέτοιο λογαριασμό πρέπει να ακολουθήσεις μία διαδικασία που περιλαμβάνει αρκετά βήματα και σου ζητάει να δώσεις το τηλέφωνό σου ως επιβεβαίωση.
     
  • Αφού κάνεις όλα αυτά, ξεκινάει η εφαρμογή η οποία και καταλαμβάνει όλη την οθόνη. Το scroll wheel αντί για πάνω και κάτω, πλέον κινεί την οθόνη αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, σε αντίθεση με αυτό που έχεις συνηθίσει εδώ και χρόνια. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις μία μπάρα κύλισης το χρώμα της οποίας κάνει ελάχιστη αντίθεση με το φόντο με συνέπεια να είναι δυσδιάκριτη.
     
  • Όταν δε αποφασίσεις να αφήσεις την εφαρμογή θα διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχουν τα κουμπιά ελέγχου για το παράθυρο (minimize, restore, close). Πώς μπορεί να ξέρει ένας χρήστης το τρόπο που κλείνει μία εφαρμογή στο Metro ui; Είμαι βέβαιος ότι το 75% των νέων χρηστών απλά θα το αφήσουν. Ειναι τόσο σπαστικό που δεν θα μπουν καν στη διαδικασία να προσπαθήσουν.
     
  • Υπάρχουν τρεις τρόποι να βγεί κάποιος από μία Metro εφαρμογή αλλά καμία από αυτές δεν είναι ανακαλύψιμη (discoverable). Πρώτον: Μπορείς να πατήσεις το κουμπί των Windows στο πληκτρολόγιο. Δεύτερον: Μπορείς να μετακινήσεις τον κένσορα σε κάποια από τις δεξιές γωνίες, να περιμένεις 1 δευτερόλεπτο και μετά να επιλέξεις το νέο logo του W8. Τρίτον: Μπορείς να “πιάσεις” την εφαρμογή από την πάνω οριζόντια πλευρά της και να την σύρεις μέχρι κάτω – πράγμα που δεν είναι καθόλου προφανές αφού μέχρι την τελευταία στιγμή η εφαρμογή φαίνεται να κινείται μόνο δεξιά αριστερά δηλ να μη κατεβαίνει.
     
  • Το Windows 8 πρoωθεί το μενού με τα Charm (εικονίδια της δεξιάς λωρίδας) ως κυρίαρχο στοιχείο πλοήγησης και είναι όντως σημαντικό αν σκεφτούμε ότι μέσω αυτού τερματίζεται ο υπολογιστής. Το εν λογω μενού εμφανίζεται με τον συνδιασμό κουμπιών “Windows” + “C” ή με το χορευτικό του κέρσορα που περιγράφηκε παραπάνω. Για την απενεργοποίηση λοιπόν του υπολογιστή χρειάζεσαι διαδοχικά Charms menu > Settings > Power > Shutdown. Είναι αξιοπερίεργο που αυτό το μενού δεν είναι με κάποιο τρόπο ορατό στο χρήστη. Είναι σαν να έχουν κάνει αόρατο το μενού έναρξης.
     
  • Στη θέση που βρίσκονταν υπάρχει τώρα κενός χώρος και αν βάλεις εκεί τον κέρσορα (κοντά στη γωνία όμως) και περιμένεις, θα εμφανιστεί με τη μορφή πλακιδίου η οθόνη έναρξης. Προσπάθησε να την αγγίξεις και θα σβήσει ακαριαία! Πρέπει να γλύψεις το αριστερό άκρο της οθόνης προς τα πάνω μέχρις να περάσει το πλακίδιο της οθόνης έναρξης για να εμφανιστεί μία λωρίδα με τις ανοιχτές εφαρμογές. Εξίσου μικρά είναι και τα περιθώρια για να εμφανιστεί και η λωρίδα στα δεξιά (το Charms menu). Γιατί δεν υπάρχει καμία οπτική ένδειξη για τη περιοχή-στόχο των δύο λωρίδων;
     
  • Πάμε πίσω στο Store. Είναι καταπληκτικό ότι υπάρχει τόσο υλικό δεδομένου ότι απέχουμε τόσο από την εμπορική διάθεση. Έστω ότι θέλω να βρώ την εφαρμογή Kindle πρέπει να ψάξω για την Search Bar. Δοκιμάζω όσα ξέρω: Χρησιμοποιώ το scroll, κάνω το δεξί κλικ σε κάποιο κενό χώρο - όπως πριν, αλλά τίποτα. Το Search Bar βρίσκεται στο Charms menu, αφού απ'ότι φαίνεται παρέχει αποτελέσματα αναζήτησης για την εφαρμογή στην οποία βρίσκομαι. Θα ήταν λιγότερο περίεργο αν υπήρχε αναζήτηση στην ίδια την εφαρμογή.
     
  • Ξεκινώ να κατεβάσω μία από τς εφαρμογές. Την επιλέγω, μου δείχνει κάποιες λεπτομέρειες για αυτήν και αφού επιλέγω να κατέβει οδηγούμαι ξανά στο κατάστημα με μία μικρή μόνο ένδειξη πάνω και δεξιά ότι η εφαρμογή εγκαθίσταται. Το πέρας της εγκατάστασης συνοδεύτεαι από ένα μύνημα που εμφανίζεται για το περιορισμένο χρονικό διάστημα των 3 δευτερολέπτων. Πρέπει και πάλι να σκεφτώ πώς θα πάω στην Οθόνη Έναρξης. Η διαδικασία θα έπρεπε να είναι περισσότερο προφανής.
     
  • Θέλω επίσης να αποσυνδεθώ από το κατάστημα, ώστε ας πούμε να μην κάνουν αγορές τα παιδιά μου... Δεν υπάρχει καμία επιλογή στο Store. Πρέπει και πάλι να ανοίξω το Charms menu, να επιλέξω τις ρυθμίσεις και από εκεί να αποσυνδεθώ. Ξανά δηλαδή μία θέση αφύσικη για αυτό που θέλω να γίνει.

 

Όλα αυτά τα θέματα τα συνάντησα στην μία ώρα με την οποία ασχολήθηκα με το λειτουργικό. Ένας power user θα βρεί τρόπους να εργαστεί σε αυτό το περιβάλλον με ποντίκι αλλά κάποιος καινούριος ή αρχάριος χρήστης θα χαθεί εντελώς σε αυτό...»

 

Τα παραπάνω με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Είναι λίγα από τα προβλήματα που συνάντησα κι εγώ, στο Metro UΙ. Οι οθόνες αφής είναι συνήθως μικρές και πρέπει να γίνεται καλή εκμετάλευση του χώρου. Έτσι ορισμένα στοιχεία (όπως το notification bar στα Android) παραμένουν κρυμμένα σε μία δεδομένη θέση ωστέ να αφήνουν χώρο σε στοιχεία που βρίσκονται αναγκαστικά πάνω σην οθόνη. Αυτό κάνει λιγότερο εύκολη, λιγότερο προφανή τη χρήση τους αλλά δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

 

H αυτή λογική σε μία επιφάνεια με διαγώνιο 43 – 61 εκατοστά δεν έχει κανένα νόημα. Υπάρχει χώρος για όλα. Οι δυσκολίες που εμφανίζονται από την υιοθέτησή της είναι χωρίς όφελος σε ένα Desktop. Ο χρήστης πρέπει να μάθει νέες διαδικασίες οι οποίες μάλιστα είναι περισσότερο χρονοβόρες και επίπονες από τις παλιές. Η χρήση του W8 μου αφήνει σε πολλά σημεία την αίσθηση ότι αυτά που χρειάζομαι είναι χωρίς λόγο κρυμμένα και δυσπρόσιτα.

 

Πιστεύω λοιπόν κι εγώ ότι η επόμενη έκδοση των Windows θα δυσκολευτεί πολύ να πείσει τους desktop users και ότι θέλει εκτεταμένες αλλαγές στο UI για να πετύχει στο παραδοσιακό κομμάτι της αγοράς. Εσείς τί πιστεύετε;

 

[via]

Edited by Stratosnen
Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 114
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ναι αλλα τα tablets με windows 8 θα εχουν τελειο Office!!!!!!

 

Εγω τα windows 8 τα εβαλα στο λαπτοπ μια ωρα τα δουλεψα και γυρισα στα 7.

images?q=tbn:ANd9GcT8OsGmBG7mQ2xUUvI02EsZ1r7MeL6ek1Prw_emqW7zVQoTOtp0
Link to comment
Share on other sites

Τα πράγματα είναι δύσκολα μια που από το mouse clik πρέπει να πάμε σε multitouch. :blink:

Τώρα οι κακίες του κάθε πρώην ...:p

Η Microsoft είναι μια μεγάλη εταιρεία και σε αυτό το λειτουργικό παίζεται όλη η συνέχεια της κυριαρχίας της οπότε ...;)

Φιλικά Γιώργος
Link to comment
Share on other sites

Τα έχω δοκιμάσει τα Win8 consumer preview και συμφωνώ σχεδόν σε όλα τα σχόλια. Πρέπει η αριστερή και δεξιά μπάρα να μείνουν σταθερές. Ή καλύτερα η αριστερή μπάρα να μετακινηθεί κάτω όπως στα κλασικά windows και εκεί να βλέπεις τις εφαρμογές που είναι ανοιχτές. Επίσης το πρόβλημα με το start εικονίδιο που εμφανίζεται όταν και μόνο βάζεις τον κέρσορα ακριβώς στην κάτω αριστερή γωνία είναι πολύ ενοχλητικό.

Εν τέλη είμαι σίγουρος οτι θα κάνουν πολλές βελτιώσεις γι'αυτό και άλλωστε έδωσαν την έκδοση αυτή δωρεάν για αξιολόγηση. Σε γενικές γραμμές θα πάει καλά. Και το σημαντικότερο είναι οτι κάνει παλαιά μηχανήματα να δουλεύουν σφαίρα!

Less is more...
Link to comment
Share on other sites

http://www.vincentabry.com/wp-content/uploads/2011/09/Windows-OS.jpg

 

Το αυτό! (για την ερώτηση, τι νομίζετε...!):lol:

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison
Link to comment
Share on other sites

Ακούγεται σαν τέστ σε πειραματόζωα η όλη διαδικασία "άνοιξε εφαρμογή - δες όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές-κλείσε pc".

Σα να θέλουν να τεστάρουν το IQ των χρηστών.

Αν είναι τόσο πολύπλοκα την βάψαμε.

ONEPLUS 6 64gb: rooted, Elemental kernel

NEXUS 4 16gb: Stock 5.0.1/Rastapop 5.0.2, Hell core b69L

Cube iwork 10 tablet 64gb: Win 10/Android 5.1

Tv Box CS968:RK3188, 4 Core 1.6ghz, 4 core VGA, 2GB Ram, Geass custom Rom

Link to comment
Share on other sites

Τα πράγματα είναι δύσκολα μια που από το mouse clik πρέπει να πάμε σε multitouch. :blink:

Τώρα οι κακίες του κάθε πρώην ...:p

Η Microsoft είναι μια μεγάλη εταιρεία και σε αυτό το λειτουργικό παίζεται όλη η συνέχεια της κυριαρχίας της οπότε ...;)

 

Δε λέει τίποτα αυτό που γράφεις.

 

Έπαιξα και εγώ και όντως, αν σε αυτό το λειτουργικό παίζεται η κυριαρχία της, σώθηκε :down: Ο τύπος μια χαρά τα λέει, πρέπει να διορθώσει ΠΟΛΛΑ (ίσως και τη νοοτροπία των Win8) για να τα κάνει αντάξια της επιτυχίας των 7.

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

 

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

Link to comment
Share on other sites

Δε λέει τίποτα αυτό που γράφεις.

 

Έπαιξα και εγώ και όντως, αν σε αυτό το λειτουργικό παίζεται η κυριαρχία της, σώθηκε :down: Ο τύπος μια χαρά τα λέει, πρέπει να διορθώσει ΠΟΛΛΑ (ίσως και τη νοοτροπία των Win8) για να τα κάνει αντάξια της επιτυχίας των 7.

Ποια γραμμή από τις 3 που έγραψα δεν κατάλαβες, ή δεν συμφωνείς να στην αναλύσω.

Η πρώτη είναι αντικειμενική, Η δεύτερη είναι υποκειμενική και δεν γνωρίζω προσωπικά τον πρώην εργαζόμενο.Η τρίτη είναι προσωπική άποψη.

Φιλικά Γιώργος
Link to comment
Share on other sites

http://www.vincentabry.com/wp-content/uploads/2011/09/Windows-OS.jpg

 

Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν κι εγώ εδώ και καιρο!:lol::lol:

Άλλα τα προβλήματά που αναφέρονται έχουν όλα να κάνουν με το UI οπότε θεωρώ δεν είναι και δύσκολο να λυθούν. Λίγο ανοιχτό μυαλό χρειάζεται ;)

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι ότι θα διορθωθούν γι'αυτό υπάρχουν τα service pack! Επίσης στην επαγγελματική έκδοση ή ακόμα και στις υπόλοιπες εκδόσεις θα υπάρξει η επιλογή να μην ξεκινάς από τα "πλακάκια" αλλά από το γνωστό σε όλους περιβάλλον.

Πρέπει να σκεφτούμε σε ποιους χρήστες απευθύνεται και ποιους θέλει να προσελκύσει: το μέσο χρήστη, που ανοίγει τον υπολογιστή να μπει facebook να δει καμια φωτογραφία και να ακούσει μουσική.

Για τον επαγγελματία (πλην συγκεκριμένων ομάδων) η λύση touchscreen (σε desktop περιβάλλον πάντα) είναι τελείως μα τελείως αδόκιμη. Προσωπικά θα ήθελα ένα πληκτρολόγιο με τα διπλάσια πλήκτρα και ένα κάρο shortcuts για να κάνω τη δουλειά μου. Όσο και να προσπαθήσουν το touchscreen δεν "παίζει" για τα πάντα. Αλλά από ότι είδα στην preview έκδοση δεν θέλουν αυτό, θέλουν απλά να είναι πολύ εύκολο για το μέσο χρήστη που δεν έχει ιδέα τι είναι format, defrag κλπ και στην ουσία δεν χρειάζεται να ξέρει, εκτός από κάποιους "κάλους" σαν και εμένα που έχουν κόλλημα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξεκοιλιάζουν τα λειτουργικά. Έ, για τύπους σαν εμένα υπάρχει λύση πάντα!

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.
Link to comment
Share on other sites

Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν κι εγώ εδώ και καιρο!:lol::lol:

Άλλα τα προβλήματά που αναφέρονται έχουν όλα να κάνουν με το UI οπότε θεωρώ δεν είναι και δύσκολο να λυθούν. Λίγο ανοιχτό μυαλό χρειάζεται ;)

 

Ακριβώς, αν και είδα αρκετά πράγματα που μου άρεσαν, αυτό το metro UI μου έκατσε στον λαιμό. Ακόμα και όταν το έκλεισα η έλλειψη του Start button με ξένισε πάρα πολύ..

Link to comment
Share on other sites

απο τα xp πηγα στα 7ρια,το ιδιο βλεπω να κανω και τωρα.

7ρια λεμεεε.

siemens s35i->sony ericsson t100->siemens s65->sony ericsson k750->eten x600->htc diamond->htc diamond 2->xperia ray (ποτέ Nokia :cool:)
Link to comment
Share on other sites

Το κακό είναι που τα σχεδίασαν με νοοτροπία tablet ενώ ο βασικός τους προορισμός θα είναι desktops-laptops. Τα έχω σε dual boot απο developer preview ακόμα. Καλά, χρυσά, γρήγορα αλλά σαν τα 7 δεν είναι. Άσε που τα 7 είναι πολύ πιο όμορφα πήξαμε στη μονοχροχρωμία στα 8. Προβλέπω τα 9 να είναι ασπρόμαυρα! :lol: Αντί να πάμε μπροστά πάμε πίσω.
Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι ότι θα διορθωθούν γι'αυτό υπάρχουν τα service pack! Επίσης στην επαγγελματική έκδοση ή ακόμα και στις υπόλοιπες εκδόσεις θα υπάρξει η επιλογή να μην ξεκινάς από τα "πλακάκια" αλλά από το γνωστό σε όλους περιβάλλον.

Πρέπει να σκεφτούμε σε ποιους χρήστες απευθύνεται και ποιους θέλει να προσελκύσει: το μέσο χρήστη, που ανοίγει τον υπολογιστή να μπει facebook να δει καμια φωτογραφία και να ακούσει μουσική.

Για τον επαγγελματία (πλην συγκεκριμένων ομάδων) η λύση touchscreen (σε desktop περιβάλλον πάντα) είναι τελείως μα τελείως αδόκιμη. Προσωπικά θα ήθελα ένα πληκτρολόγιο με τα διπλάσια πλήκτρα και ένα κάρο shortcuts για να κάνω τη δουλειά μου. Όσο και να προσπαθήσουν το touchscreen δεν "παίζει" για τα πάντα. Αλλά από ότι είδα στην preview έκδοση δεν θέλουν αυτό, θέλουν απλά να είναι πολύ εύκολο για το μέσο χρήστη που δεν έχει ιδέα τι είναι format, defrag κλπ και στην ουσία δεν χρειάζεται να ξέρει, εκτός από κάποιους "κάλους" σαν και εμένα που έχουν κόλλημα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξεκοιλιάζουν τα λειτουργικά. Έ, για τύπους σαν εμένα υπάρχει λύση πάντα!

 

Ακόμα και έτσι να είναι... Θα δημιουργήσει ειδικό Office π.χ. για το Metro UI? Για να εγκαταστήσεις οποιαδήποτε έκδοση του Office ή άλλου επαγγρλματικού λογισμικου χρειάζεσαι το Desktop. Και δεν υπάρχει το Start με όλα τις εγκατεστημένες εφαρμογές, ενώ στην οθόνη All Apps δεν εμφανίζονται όλες οι εφαρμογές...

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν είναι εύκολες οι αλλαγές στο Ui. Πολλά στοιχεία είναι θεμελιώδη στον τρόπο που λειτουργεί ολόκληρο το Ui και επιμέρους προσθήκες μπορούν να διευκολύνουν μόνο τη κατάσταση, όχι να την αλλάξουν. Για παράδειγμα οι εφαρμογές τύπου Metro (που καταλαμβάνου όλη την οθόνη) δε φαίνονται να τρέχουν στον Desktop ώστε απλά να τις μικρύνουν και να εμφανιστεί το οικείο περιβάλλον ως φόντο. Ποιο είναι το ζητούμενο στο οικείο αυτό περιβάλλον; Η Task Bar, ας πούμε, που ποτέ δε τη προσέχεις όταν τη χρησιμοποιείς αλλά η παρουσία της είναι κεφαλαιώδης:

Διαβάζω άρθρο στον Exlporer 10 και φυσικά ξεχνιέμαι. Θέλω να δω την ώρα και το μάτι πέφτει αυθόρμητα κάτω και δεξιά. Αμ δε. Η εφαρμογή είναι full screen, το ρολογάκι δεν υπάρχει. Πρέπει να ενεργοποιήσω το charms menu για να δω την ώρα. Η ίδια εφαρμογή δε μου δείχνει τις καρτέλες που έχω ανοιχτές, για άμεσο άνοιγμα. Πρέπει να κάνω ένα δεξί κλικ.

Άλλο παράδειγμα. Θέλω να αποκόψω κάποιο κομμάτι από την οθόνη με το Snipping tool. Αλλά αυτό βρίσκεται στην απούσα γραμμή εργασίας. Όπως όλες οι εφαρμογές που μπορεί να χρειαστώ όσο χρησιμοποιώ κάτι άλλο. Ξεχάστε δε την εναλλαγή με ένα κλικ εκεί που θέλεις, με μία ματιά. Πλέον πρέπει να κοιτάξεις σε μία λίστα αφού πρώτα την εμφανίσεις...

Υπάρχουν κι άλλες τέτοιες λογικές ασυνέχειες και προβληματικές ασάφειες, μικρές αλλά σπαστικές, που σίγουρα θα με κάνουν να αποτρέψω από την αγορά του όποιον ζητήσει τη γνώμη μου.

 

Και είναι κρίμα.

Bootάρει και ανταποκρίνεται πιο γρήγορα από το Windows 7, ενώ σύμφωνα με άλλο άρθρο έχει και αυξημένες δυνατότητες σε παραδοσιακές διαδικασίες που αφορούν κατεξοχήν μάλιστα τους power users. Έχει επίσης περισσότερες επιλογές που σου δίνουν πληρέστερο και ευκολότερο έλεγχο σε ορισμένες διαδικασίες, από την απλή αντιγραφή (που συνοδεύεται από διάγραμμα) μέχρι αναφορά της χρήσης διαδικτύου στις Proccesses που εμφανίζονται στον Task manager.

Αυτή η μεγάλη βελτίωση σε τέτοια θέματα, ωχριά όταν για απλά πράγματα ρουτίνας πρέπει κάποιος να παιδεύεται χωρίς λόγο...

Edited by Stratosnen
Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω πως είναι η εμπειρία χρήσης σε κάποια touch συσκευή, πάντως και γω τα έχω βάλει σε dual boot στο desktop μου και δεν με βόλεψαν καθόλου. δεν είμαι και φανατικός των gestures, προτιμώ τα συμβατικά και προφανή click από το να σκέφτομαι αν χρειάζεται να κάνω το χέρι μου πάνω κάτω δεξιά αριστερά για να κάνω την δουλειά μου. αυτό συνηθίζεται βέβαια αλλά με πολύ χρήση και όχι από ανθρώπους που δεν είναι μυημένοι με τα μηχανήματα. το metro ui το είχα στην μπούκα έτσι κι αλλιώς από τα windows phone που δεν μπορώ να το βλέπω καθόλου ήρθε και στο desktop να δέσει το γλυκό....

θα συμφωνήσω λοιπόν ότι χρειάζεται να γίνουν αρκετά πράγματα μέχρι την τελική έκδοση για να καταφέρει να γίνει λειτουργικό γενικής αποδοχής, όπως είναι τώρα τα xp ή τα 7.....

Link to comment
Share on other sites

Τα win8 ήρθαν. Ζήτω τα Windows 7!

 

Ναι θα ζήσουν για 10 χρονιa σαν τα ΧΡ

 

http://www.vincentabry.com/wp-content/uploads/2011/09/Windows-OS.jpg

 

COOL!!:lol::lol:

:ninja:
Link to comment
Share on other sites

Είμαι ο μοναδικός που του αρέσουν; :p

Σίγουρα σηκώνουν πολλές βελτιώσεις ακόμα αλλά πιστεύω ότι είναι σε καλό δρόμο.

Link to comment
Share on other sites

Προσπαθήστε να φανταστείτε το εξής:

 

Windows 8 σε Δημόσια Υπηρεσία.

 

Καλημέρα σε όλους.

Nokia 7110 (2000) -> Samsung E700 (2004) -> Nokia N73 (2007) -> Nokia Lumia 800 (2011) -> ?
Link to comment
Share on other sites

Επιτελους, και καποιος εκ των εσω τα λεει καλυτερα.

Οπως εχω ξαναγραψει, λογω και προσωπικης εμπειριας με το consumer preview, μιλαμε για κατι τραγικο που χρειαζεται επανασχεδιασμο απο την αρχη, κατι που φυσικα δε θα γινει γιατι η αγορα πιεζει, οποτε οπως ανεφερε η λεζαντα πιο πανω θα παμε στα 9 ή καποιο αλλο χαρουμενο ονομα. Για να καταλαβουν οσοι δεν δοκιμασαν, η αισθηση που μενει ειναι οτι σου πεταξαν στα μουτρα ενα χρωματιστο UI, προερχομενο απο smartphone και tablet, κι εκρυψαν απο πισω τα windows 7, απο τα οποια αφαιρεσαν σημαντικη λειτουργικοτητα. Αν ο βαθμος δυσκολιας για εναν αρχαριο ηταν 7 τωρα ειναι 17.

Η απορια μου ομως ειναι τι συμβαινει με την Microsoft, που υποτιθεται αφουγκραζεται διαρκως την γνωμη του πελατη, πριν ακομα και απο το consumer preview, με τα WP7 στα smartphones, που ναι επισης ενα αθλος κατα την χρησιμοποιηση τους (ενεργοποιηστε wifi και bluetooth σε 2 κινησεις ή χρησιμοποιειστε αναλογες συντομευσεις, αν μπορειτε) και τα οποια δεν πηγαν στην αγορα οπως θα ηθελαν.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ φοβάμαι πως θα φάνε τα μούτρα τους.

Απ ότι είδα (screenshots), και τα Windows Server 8 την ίδια φιλοσοφία έχουν.

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω οτι πρέπει οπωσδήποτε στην RC έκδοση (πριν καν έρθει η RTM) να έχουν εισάγει επιλογή εμφάνισης για την έναρξη για την οποία θα γίνεται ερώτηση κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού. Δηλαδή να ρωτάει αν είσαι χρήστης desktop - laptop ή tablet και αναλόγως να αλλάζει την εμφάνιση του λειτουργικού και να υπάρχει και μια προεπισκόπηση δίπλα... Αν δεν το κάνει αυτό η MS, θα έχει πρόβλημα...
...everything can happen...
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...