Jump to content

Blade : Μετατροπή gen2 σε gen1 από windows


kogos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορεί κάποιος να θέλει να κάνει μετατροπή από gen2 σε gen1 blade, που δεν θα τους σχολιάσω εδώ. Αν έχετε κάνει την αναβάθμιση της wind, τότε η συσκευή σας έχει γίνει gen2, που σημαίνει πως έχετε χάσει την δυνατότητα αναβάθμισης TPT. Τα παρακάτω βήματα είναι για όσους έχουν κάνει μετατροπή των κινητών τους ή με το official update ή με τον τρόπο των windows. Αν έχετε κάνει μετατροπή σε gen2 με TPT, τότε τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα.

 

Επισημαίνω πως ο οδηγός αυτός είναι ουσιαστικά συλλογή πληροφοριών από διάφορα forum σε ένα σημείο, κυρίως xda, modaco αλλά και myphone, και έχει στόχο να βρουν απάντηση στις πιο συχνές ερωτήσεις των ημερών οι χρήστες, χωρίς να γεμίζουν τα άλλα thread με τις ίδιες ερωτήσεις. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι πρώτα ένα backup του ΙΜΕΙ (οδηγίες IMEI backup)

 

[EDIT: Υπάρχουν 2 τρόποι για να γυρίσει κανείς σε gen1, και οι δύο τρόποι έχουν πολλές ομοιότητες. Διαλέξτε όποιον από τους δύο τρόπους θέλετε, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Ίσως η ασφαλέστερη μέθοδος είναι η μέθοδος 1, αφού με την μέθοδο αυτή έχει ο χρήστης περισσότερο έλεγχο, αλλά η μέθοδος 2 είναι λίγο ευκολότερη.]

 

ΜΕΘΟΔΟΣ 1:

-Στο κινητό θα πρέπει να περάσουμε το stock recovery partition ώστε να μπορεί να μπει σε FTM. Για να γίνει αυτό μπορείτε να δείτε αυτό τον οδηγό, που δίνει και την δυνατότητα να πάρουμε και backup του ΙΜΕΙ.

 

-Θα χρειαστούμε μία ROM που να μπορεί να μπει σε gen1 αλλά και gen2 συσκευές, όπως η swedish spring release 5, ώστε ακόμα κι αν γίνει κάτι λάθος να μπορεί να bootάρει το κινητό σε gen2. Κατεβάστε τη και βάλτε τη στην SD card.

 

-Υποθέτω πως έχουμε το κινητό με stock recovery πλέον. Κατεβάστε αυτό το αρχείο και αποσυμπιέστε το σε κάποιο folder. Είναι ουσιαστικά μία modified έκδοση του επίσημου Σουηδικού updater. Τρέξτε το αρχείο download_nochecksGen2.exe.

 

-Κλείστε το τηλέφωνο και ανοίχτε το σε FTM mode (κρατώντας το (volume-)) και συνδέστε το κινητό με τον υπολογιστή.

 

-ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ USB ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

 

-Πατήστε "start" στον flasher. Ο flasher θα κάνει update μια "ειδική" rom που έχει το CWM στο recovery partition. Όταν θα φτάσει στο 98%, το κινητό αυτόματα θα ξεκινήσει στο CWM. Αν και μπορεί να είναι κουραστικό να το ξαναδιαβάζετε, ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ USB ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

 

-Μέσα από το CWM κάνουμε install την rom που έχουμε στην SD, που μπορεί να μπει σε gen1 αλλά και σε gen2 συσκευές. Ο windows flasher θα παραμείνει κολλημένος στο 98%... πάλι δεν ξεχνάμε ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ USB ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

 

-Αμέσως μετά, δεν κάνουμε restart αλλά ξαναflashάρουμε από το CWM το stock recovery που είναι ακόμα στην SD μας (το είχαμε κατεβάσει από εδώ από την αρχή του οδηγού).

 

-Αφού έχουμε flashάρει την ROM και το stock recovery, αυστηρά με αυτή τη σειρά, κάνουμε reboot μέσα από το CWM. O windows flasher θα συνεχίσει αυτόματα από το 98% που ήταν πριν κολλημένος και θα τελειώσει επιτυχώς.

 

-Τώρα μπορείτε να βγάλετε το τηλέφωνο από το USB και να έχετε μία gen1 συσκευή.

 

Ο παραπάνω τρόπος είναι πλέον ο ασφαλέστερος για να επανέρθει κανείς σε gen1 από gen2, αν δεν μπορεί μέσω TPT. Παλιότερα υπήρχαν προβλήματα με το IMEI που τώρα πια δεν υπάρχουν, αλλά όπως κι αν έχει, θα γίνει και ένας ακόμα οδηγός για επαναφορά του IMEI σε περίπτωση που κάποιος το χρειαστεί.

 

ΜΕΘΟΔΟΣ 2:

 

-Θα χρειαστούμε τα εξής αρχεία:

1) Gen2toGen1Windows_v2 (credits:hecatae@modaco)

2) stock recovery

3) recovery-clockwork-3.0.2.8-blade-gen1-update_signed (τελευταίο CWM που είναι συμβατό με gen1)

4) Swedish Spring RLS5

 

- Μεταφέρετε τα αρχεία 2, 3 και 4 στην SD card (όχι αποσυμπίεση)

 

- Κάντε restart, μπείτε στο CWM και flashαρετε το stock recovery για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το FTM protocol

 

- Κάντε restart, μπείτε σε FTM (volume-)

 

- Αποσυμπιέστε το αρχείο Gen2toGen1Windows_v2.zip και εκτελέστε το download_nochecksGen2.exe. Πατήστε "Ready"

 

- ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ USB. Το κινητό μπορεί από μόνο του να κλείσει και να κάνει restart. Μην νομίζετε όμως πως τελείωσε η διαδικασία και το βγάλετε από το USB.

 

- Μετά από κάποια λεπτά, στον υπολογιστή θα δείτε πως το flashing τέλειωσε επιτυχώς. ΜΟΝΟ τότε μπορείτε να βγάλετε το κινητό από το USB. Με το κινητό ΕΚΤΟΣ USB, βγάλτε και βάλτε πάλι την μπαταρία.

 

- Ξεκινήστε το κινητό, ΧΩΡΙΣ να πατήσετε το volume. Από μόνο του θα μπει στο CWM (Σημείωση: το κινητό τώρα έχει στο boot partition το CWM και στο recovery partition το stock recovery. ΔΕΝ φλασάρουμε ακόμα ROM μέχρι να ολοκληρωθεί και το επόμενο βήμα, ώστε να έχουμε το CWM στο recovery partition).

 

- Flashαρετε το recovery-clockwork 3.0.2.8-blade-gen1-update_signed.zip (Σημείωση: σε αυτό το σημείο το κινητό μας είναι πλέον gen1, και το μόνο που του χρειάζεται πλέον είναι μία ROM).

 

- Κλείσιμο το κινητό, και έναρξη με το (volume-). Θα ξαναμπεί στο CWM.

 

- Flashαρουμε την Swedish Spring RLS5. (Στο σημείο αυτό θα μπορούσαμε αμέσως να flashαρουμε μία stock 2.1 wind rom. Το πρόβλημα όμως είναι πως ΑΝ έχει γίνει κάποιο λάθος στα προηγούμενα βήματα, τότε το κινητό δεν θα ξεκινήσει. ΑΝ όμως φλασάρουμε την Swedish Spring RLS5, ακόμα και λάθος να έχει γίνει, το κινητό θα λειτουργεί κανονικά και απλά θα έχουμε αποτύχει να το κάνουμε gen1 αφού η Swedish Spring RLS5 μπορεί να δουλέψει σε gen1 αλλά και gen2 συσκευές)

 

(credits: CaptainSpectacular, ThrashMan, The Soup Thief, hecatae@modaco)

 

update: links updated γιατί έχει κλείσει το megaupload και οι αντίστοιχες υπηρεσίες

Edited by kogos

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

αυτός ο οδηγός λειτουργεί και για κινητά που αγοράστηκαν με gen2; μόλις σμρ πήρε ο αδερφός μου το blade με την 2.2 και από το λίγο που διάβασα αν κατάλαβα καλά ο μόνος τρόπος για να ξεκλειδώσω τα 512mb είναι μόνο αν είναι gen1 το κινητό.
Link to comment
Share on other sites

αυτός ο οδηγός λειτουργεί και για κινητά που αγοράστηκαν με gen2; μόλις σμρ πήρε ο αδερφός μου το blade με την 2.2 και από το λίγο που διάβασα αν κατάλαβα καλά ο μόνος τρόπος για να ξεκλειδώσω τα 512mb είναι μόνο αν είναι gen1 το κινητό.

 

ο οδηγός θα λειτουργήσει και για κινητά που αγοράστηκαν με 2.2, οπότε είναι gen2 από την αγορά τους. ΑΛΛΑ, θα σου έλεγα να περιμένεις λίγο πριν να κάνεις την κίνηση. Μέχρι τώρα, υπάρχει τρόπος να ξεκλειδώσεις τα 512ΜΒ, αλλά πρέπει απλά μετά να χρησιμοποιήσεις μία custom 2.2 ή επίσημη 2.2 εκτός της wind (την επίσημη σουηδική). ΑΛΛΑ, είμαστε πολύ κοντά ώστε να κάνουμε ένα καινούργιο windows flasher για όλες τις gen2 και gen1 συσκευές που εγκαθιστά την επίσημη ROM της wind, και με τα 512ΜΒ ξεκλειδωμένα κι έτοιμα, και μάλιστα με επιλογή να μπορεί να γυρίσει κανείς στα 256ΜΒ, κάτι που δεν μπορούσαμε πριν. Ο flasher είναι έτοιμος, και δοκιμάζεται συνέχεια γιατί ενώ το πρώτο blade που δοκιμάστηκε δούλεψε κανονικά (από gen1 officlal wind rom 512MB σε gen2 official 2.2 wind rom 512MB κατευθείαν) το δεύτερο blade απέτυχε. Δεν brickαρε, αλλά απλά δεν έγινε η μετατροπή σε gen2. Το ψάχνουμε με τους ξένους, και όποιος θέλει να βοηθήσει ευπρόσδεκτος, μιας και ο χρόνος είναι περιορισμένος λόγο δουλειάς.

 

Οπότε, μάλλον καλύτερα να περιμένεις λίγες μέρες ακόμα.

 

P.S.: όποιος θέλει να συνεισφέρει για τον flasher, θέλουμε να έχει συσκευή με την 2.1 official wind, 512MB, stock wind recovery partition. Θεωρητικά οι δοκιμές δεν μπορούν να κάνουν κάτι στο κινητό που δεν αναστρέφεται, οπότε δεν υπάρχει φόβος να χαλάσει, αλλά αυτό είναι θεωρητικό. Όποιος ενδιαφέρεται, στείλτε μου ένα PM.

Edited by kogos

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
το αρχειο Gen2toGen1Windows_v2 γιατι εχει μονο ενα αρχειο readme και κανενα .exe που θελουμε ;

 

fixed... ξανακατέβασέ το

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

fixed... ξανακατέβασέ το

 

The file you are trying to access is temporarily unavailable. Please try again later.

γιατι τωρα.

 

ΕDIT:

κατεβαινει τωρα .

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

να ρωτήσω και γω κατι, επεσε στα χερια μου ενα Blade με 2.2 και gen2 φυσικα. εκανα τον οδηγο με το ξεκλυδωμα...

απλα δεν! το 2.2 δεν μου κανει.. προτιμο τη SS. ακολουθω τον οδηγο σου του gen2 σε gen1?

Link to comment
Share on other sites

Η ss είναι για gen2. Δεν χρειάζεται να το κάνεις gen1. Πλέον είναι παρατημενα τα gen1 γιατί όλοι τα έχουν κάνει gen2

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

οκ αρα κατεβαζω SS και περναω μεσω CW...κλπ κλπ...τα 512 ομως οχι της ραμ , του εσωτερικου μονο με τη gen 1 παιζει? επειδη εκανα το οδηγό σου ....
Link to comment
Share on other sites

Ο οδηγός είναι για 512ram. Όχι εσωτερικό χώρο.

Πριν την ss, βάλε rom manager από play και κανε update το cwm. Αν χρειάζεται root ψάξε για z4 modified... το είχα ποσταρει παλιότερα

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

Νταξει ! απλα εβαλα τη ΣΣ μεσω CWM και ολα οκ..

απλά λοιπουνε τα 512 εσωτερικής μνήμης που ειχαμε στο gen1! (512)

θα σου γινω λιγο σταλκερ μεχρι να τα καταφερω! :Ρ

Link to comment
Share on other sites

Κατέβασε το tpt helper. Φτιάξε μέσα από το πρόγραμμα ένα tpt για gen2, αφού είσαι gen2. Φλασαρε το, και μετα παλι φλασαρε ss

Θα είσαι 512ram, gen2, με ss

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

kogos! να σε καλα για την ανοχη που εδειξες!!! νταξει 8α το κανω και αυτο!

απλα εκανα παρτισιον και μαλλον ειμαι οκ με το α2sd!

αν κανω ΤΠΤ και ξανα φλας τη ΣΣ , wipe κανω?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...