Jump to content

Απόψεις: Τα ασύρματα δίκτυα και η υγεία μας


DJDB
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τα ασύρματα δίκτυα (Wi-Fi) παρουσιάζουν ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση και εξάπλωση, μιας και όλο και περισσότεροι χρήστες αξιοποιούν routers τα οποία τους δίνουν δυνατότητες ασύρματης δικτύωσης, για να «διασυνδέσουν» τους υπολογιστές και όποιες άλλες συμβατές συσκευές τυγχάνει να διαθέτουν. Παράλληλα, καταστήματα, δήμοι και άλλων ειδών σημεία γενικού ενδιαφέροντος, δίνουν στους χρήστες/πελάτες τους τις σχετικές υπηρεσίες για πρόσβαση στο Internet.

 

Όπως και με την κινητή τηλεφωνία αλλά και κάθε είδους ασύρματη επικοινωνία, το τοπίο είναι λίγο «θολό», όσον αφορά το πόσο «ασφαλές» για την υγεία μας είναι το Wi-Fi. Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα ποιες μπορεί να είναι οι μελλοντικές επιπτώσεις στην υγεία του από την συνεχή χρήση μιας τέτοιας τεχνολογίας και από την έκθεση σε αυτή, ενώ και η επιστημονική κοινότητα δεν έχει καταλήξει σε κάποιο τελικό και σαφές πόρισμα.

 

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω αλλά και την [thread=288586]πρόσφατη έρευνα[/thread] του Πανεπιστημίου του Wageningen, σύμφωνα με την οποία τα Wi-Fi δίκτυα ενδέχεται να επηρεάζουν ακόμη και τα δέντρα, αποφασίσαμε να ρωτήσουμε εσάς, το αναγνωστικό κοινό του myphone.gr, την γνώμη σας γύρω από το θέμα της συγκεκριμένης ασύρματης επικοινωνίας σε σχέση με την υγεία μας. Για παράδειγμα, εάν κλείνετε - προληπτικά - την ασύρματη δυνατότητα του router σας όταν δεν το χρησιμοποιείτε, εάν σας ενοχλεί το ότι υπάρχουν τόσα ενεργά Wi-Fi γύρω από το σπίτι σας και γενικώς εάν και πώς σας απασχολεί το συγκεκριμένο ζήτημα.

 

Ο λόγος σε εσάς.

Edited by DJDB
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 59
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Προσωπικα εμενα με πειραζει το wifi.. οταν πρωτοεβαλα ασυρματο ρουτερ το ειχα κοντα μου και μετα απο κανα 4ωρο ειχα τρομερο πονοκεφαλο.. στις αρχες δεν πηγε το μυαλο μου στο ρουτερ, αλλα τελικα μετα απο λιγο καιρο ανακαλυψα οτι φταιει αυτο.. πλεον το εχω απενεργοποιημενο, αλλα οσο να ναι με επιρεαζει και των γειτονων.. :(

Η απόλαυση ξεκινάει στις 6 ίντσες και εκτοξεύεται στις 6.99...

 🥰 Poco F3 🥰 + Redmi Note 10 pro
 Greek Xiaomi Lovers

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν επηρρεάζει και τι αλλά φαντάζομαι ότι είναι αναγκαίο κακό για κάποιους είτε το έχουν σπίτι τους είτε από τα γύρω σπίτια (παθητικό wi-fing!).

Το μόνο που έχω κάνει είναι να το έχω στην ελάχιστη δυνατή ένταση 6%. Το ίδιο κάνω και με το ασύρματο τηλέφωνο, το ίδιο με οποιαδήποτε συσκευή.

Οι ασύρματες συσκευές ήρθαν και θα μείνουν στη ζωή μας. Μας διευκολύνουν αλλά είναι αρκετά πιθανό εκτός από τις παρεμβολές σε άλλες συσκευές να παρεμβάλουν και στους οργανισμούς μας. Η μακροχρόνια χρήση θα δείξει...

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.
Link to comment
Share on other sites

Η μακροχρόνια χρήση θα δείξει...

 

Συμφωνώ μαζί σου σε όλα.

Να ήταν όμως μόνο αυτά που μας ακτινοβολούν.

Μένω απέναντι από ένα "θερμοσίφωνα" της "τάδε" εταιρίας. (τουλάχιστον έχω καλό σήμα :))

 

Η μακροχρόνια έκθεση στην ακτινοβολία θα δείξει...

Link to comment
Share on other sites

και το τσιγαρο βλαπτει στην υγεια μας αλλα οι περισσοτερη καπνιζουν.

το wi fi ειναι μια τεχνολογια που θα υπαρχει παντου σε λιγο και μας διευκολύνη πολυ δεν υπαρχει περιπτωση να το γυρισω στα καλωδια.

Link to comment
Share on other sites

Πολλά έχουν λεχθεί γύρω από τις επιπτώσεις της "τεχνολογικής ακτινοβολίας" στην υγεία μας. Πολλά είναι εμπεριστατωμένα, αλλά δυστυχώς τα περισσότερα είναι προλήψεις.

 

Επειδή έχω αφιερώσει χρόνια έρευνας στις τηλεπικοινωνίες, η γνώμη μου είναι η εξής.

 

Κάθε ασύρματη μετάδοση χαρακτηρίζεται από δύο μεγέθη

α) την συχνότητα και

β) την ισχύ.

 

Ξεκινώντας από την συχνότητα, εδώ και αρκετές δεκαετίες έχουμε διαρκείς πηγές ακτινοβολίας όπως τηλεόραση, ραδιόφωνο, καλώδια χαμηλής & υψηλής τάσης, CB, walkie talkie, ενδοεπικοινωνίες μωρών.. Σίγουρα δεν μπορούμε να ενοχοποιήσουμε συγκεκριμένα τα 2.4GHz του WiFi (ακριβώς όπως και τα 2.1GHz της κινητής τηλεφωνίας) ενώ να θεωρήσουμε ακίνδυνα π.χ. τις εκπομπές της τηλεόρασης. Άρα το συμπέρασμα είναι ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για τον οποίο μια συχνότητα είναι επιβλαβής ενώ κάποια άλλη φασματικά γειτονική όχι.

 

Η ισχύς, αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Σίγουρα το επίπεδό της, αλλά και η χρονική διάρκεια έκθεσης σε αυτήν μπορεί να καταστεί επιβλαβής, αλλά αυτό είναι τελείως άσχετο με το αν η ακτινοβολία αυτή είναι WiFi ή ασύρματος ή τηλεόραση. Έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το επίπεδό της οποιασδήποτε ακτινοβολίας, όπως και με το επίπεδο της υπέρθεσης πολλών πηγών ταυτόχρονα όπως είναι πολλοί WiFi routers της γειτονιάς.

 

Να το θέσω κι αλλιώς: ακόμη και μια "αβλαβής" ακτινοβολία μπορεί να καταστεί επιβλαβής αν η ισχύς "πιάσει ταβάνι" και ακτινοβοληθεί κάποιος για πολλή ώρα. Για αυτόν τον λόγο κάτι αυτοαποκαλούμενα πειράματα που εκθέτουν ποντίκια επί μέρες σε πολλά Watt ακτινοβολίας κινητής τηλεφωνίας (τη στιγμή που οι πραγματικές ισχείς είναι μερικά δισεκατομμυριοστά του Watt), είναι στην καλύτερη περίπτωση επιστημονικά κωμικές. Με μια μεταφορά: αν πίνει κανείς 20 λίτρα νερό τη μέρα για μερικές μέρες πολύ πιθανό να αποδημήσει εις Κύριον - το συμπέρασμα δεν είναι, προφανώς, ότι το νερό βλάπτει.

 

Γι αυτό το λόγο, η γνώμη μου είναι ότι ναι, τα WiFi έχουν αρχίσει να γίνονται επικίνδυνα, κυρίως λόγω της εκρηκτικής αύξησης του αριθμού τους και του γεγονότος ότι οι ακτινοβολίες τους, καθώς και τα συνεπαγόμενα αποτελέσματά τους, υπερτίθενται.

 

Γι αυτό το λόγο επίσης, μάλλον δεν παίζει κανένα ρόλο σε τι ισχύ θα θέσουμε το δικό μας.

 

ΥΓ: παρά αυτά, εγώ το Airport Extreme μου το έχω στάνταρ στο 10%!

Edited by damokles

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

Link to comment
Share on other sites

Η απάντησή μου με μια λέξη: Σαχλαμάρες.

 

Πιο αναλυτικά τώρα... δύο πράγματα πρέπει να καταλάβει ο μέσος άνθρωπος που δεν ασχολείται με την επιστήμη για την επιστήμη:

 

1) Το PC World, το Βήμα της Κυριακής και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, δεν είναι επιστημονικά περιοδικά. Εάν κάτι δεν έχει δημοσιευτεί σε peer reviewed επιστημονικό περιοδικό, δεν είναι έρευνα, κουτσομπολιό είναι. Δεν βρήκα πουθενά την παραπάνω "έρευνα" όσο κι αν έψαξα, το πιθανότερο είναι να μην καταδέχτηκε να την δημοσιεύσει κανένα σοβαρό περιοδικό, προφανώς γιατί ήταν - σύμφωνα με όσα διάβασα - γελοία στην υλοποίησή της και βγάζει εξωφρενικά συμπεράσματα χωρίς να τα τεκμηριώνει. Αυτό ακριβώς είναι βέβαια που πουλάει, και κάνει τέτοιες "έρευνες" περιζήτητες σε περιοδικά τύπου PC World, και δυστυχώς για αυτές ακούει ο περισσότερος κόσμος, και όχι για αληθινές δημοσιεύσεις.

 

2) Είναι κατα πολύ δυσκολότερο να αποδείξεις 100% ότι κάτι ΔΕΝ βλάπτει σε σχέση με το να αποδείξεις 100% ότι κάτι ΟΝΤΩΣ βλάπτει. Για το τελευταίο αρκεί μια πειραματική διάταξη που να δείχνει την πρόκληση βλάβης σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Για το πρώτο όμως, ακόμη και μετά από χιλιάδες έρευνες, πειράματα κλπ που ΔΕΝ δείχνουν βλάβη, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα ισχυρίζεται ότι ενδεχομένως με κάποιον άλλον τρόπο, η με ελαφρώς διαφορετικές συνθήκες, να προκαλείται βλάβη. Γι αυτό και δεν θα ακούσετε κάποιον επιστήμονα να λέει ποτέ οτι _αποδεδειγμένα_ η ακτινοβολία wi-fi δεν προκαλεί βλάβη. Θα πεί οτι μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί. Αυτό δεν σημαίνει οτι ο ίδιος αμφιβάλλει η δεν είναι σίγουρος, μπορεί να είναι βέβαιος ότι δεν προκαλεί βλάβη, αλλά δεν μπορεί επιστημονικώς να το πεί με κάθε βεβαιότητα, και ούτε θα μπορέσει ποτέ κανείς. Το αντίθετο όμως, αν ίσχυε, θα μπορούσε να αποδειχθεί.

 

Όσον αφορά τώρα την έρευνα... με 20 δεντράκια δεν βγάζεις συμπέρασμα, είναι δείγμα επιπέδου mythbusters. Γενικά πάντως αναρωτιέμαι όλα αυτά τα δεντράκια πως και δεν είχαν πρόβλημα εδώ και σχεδόν ένα αιώνα εκπομπών, πολύ μεγαλύτερης ισχύος κατα βάση (εώς και αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες watt για short wave ραδιοφωνικούς σταθμούς πχ) και ξαφνικά άρχισαν να έχουν τώρα πρόβλημα με 0.02W. Έχει πλάκα πάντως να βλέπω τους συνδημότες μου να αντιδρούν για την εγκατάσταση 3G πομπών των 2W ενώ κουβαλάνε ένα ίδιο στην τσέπη τους κάθε μέρα και δεν τους ενοχλεί ότι στα χίλια μέτρα εκπέμπουν ραδιοφωνικοί σταθμoί με 4-5KW!

 

Προσωπικά έχω δεί πολλά δέντρα, πουλάκια, σκιουράκια και όχι μόνο να είναι μια χαρά δίπλα σε κέντρα εκπομπής αρκετών KW που προσωπικά ΔΕΝ θα ήθελα να κάτσω πολύ ώρα. Πολύ αμφιβάλλω αν τα 20 δεντράκια της έρευνας επηρεάστηκαν από μερικά mW περισσότερο απ'ότι από τα μικροσωματίδια που εκπέμπαν τα αυτοκίνητα σύμφωνα με την έρευνα. Απλά το δεύτερο συμπέρασμα δεν βγάζει πρωτοσέλιδα.

 

Σχετικά με την αύξηση καρκίνων τελευταίες δεκαετίες, ένα πράγμα θα πώ μόνο: όταν η μάνα μου ήταν στην ηλικία μου, πεθαίναν από πολύ πιο απλά πράγματα (μέχρι και απλές μολύνσεις!). Έχοντας βρει θεραπείες για όλες τις άλλες ασθένειες, λογικό είναι να πεθαίνει κανείς από αυτές για τις οποίες δεν υπάρχει θεραπεία.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ μαζί σου σε όλα.

Να ήταν όμως μόνο αυτά που μας ακτινοβολούν.

Μένω απέναντι από ένα "θερμοσίφωνα" της "τάδε" εταιρίας. (τουλάχιστον έχω καλό σήμα :))

 

Αν δεν είχες αυτόν τον θερμοσίφωνα απέναντι, θα έτρωγες συνολικά περισσότερη ακτινοβολία από το δικό σου και τα υπόλοιπα κινητά της οικοδομής σε σχέση με τώρα.

Αν έχεις Vodafone, θα σε συνιστούσα να ζητήσεις και να εγκατηαστήσεις ένα Vodafone picocell σπίτι σου (εμένα τζάμπα μου το έστειλαν). Εκτός από καλύτερη ποιότητα επικοινωνίας, θα πέσει τουλάχιστον μια τάξη μεγέθους και η ισχύς εκπομπής του τηλεφώνου σού κατα την ομιλία.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον,εγιναν πολλες ερευνες γι' αυτο θεμα και ΚΑΜΙΑ δεν εδειξε, ουτε στο ελαχιστο, οτι μας επειρεαζει η ακτινοβολια ή τα μαγνητικα κυματα,δεν υπαρχει λογος να λενε "να ξυλωσετε τις κεραιες κινητης τηλεφωνιας" ,πολλα καθημερινα πραγματα εκπεμπουν μαγνητικα κυματα,φουρνος μικροκυματων,FAX και αλλα πολλα,μην ακουτε τι λεει ο καθενας "θα παθεις καρκινο",ποιος επαθε απο κινητο;Εναν πειτε μου!Δεν υπαρχει τετοιο θεμα μεχρι σημερα!

• Apple iPhone X •

Space Grey - iOS 14.1 - 64GB

—————————————————

”You only live once. But if you do it right, once is enough.”

Link to comment
Share on other sites

Πολλά έχουν λεχθεί γύρω από τις επιπτώσεις της "τεχνολογικής ακτινοβολίας" στην υγεία μας. Πολλά είναι εμπεριστατωμένα, αλλά δυστυχώς τα περισσότερα είναι προλήψεις.

 

Επειδή έχω αφιερώσει χρόνια έρευνας στις τηλεπικοινωνίες, η γνώμη μου είναι η εξής.

 

Κάθε ασύρματη μετάδοση χαρακτηρίζεται από δύο μεγέθη

α) την συχνότητα και

β) την ισχύ.

 

Ξεκινώντας από την συχνότητα, εδώ και αρκετές δεκαετίες έχουμε διαρκείς πηγές ακτινοβολίας όπως τηλεόραση, ραδιόφωνο, καλώδια χαμηλής & υψηλής τάσης, CB, walkie talkie, ενδοεπικοινωνίες μωρών.. Σίγουρα δεν μπορούμε να ενοχοποιήσουμε συγκεκριμένα τα 2.4GHz του WiFi (ακριβώς όπως και τα 2.1GHz της κινητής τηλεφωνίας) ενώ να θεωρήσουμε ακίνδυνα π.χ. τις εκπομπές της τηλεόρασης. Άρα το συμπέρασμα είναι ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για τον οποίο μια συχνότητα είναι επιβλαβής ενώ κάποια άλλη φασματικά γειτονική όχι.

 

Η ισχύς, αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Σίγουρα το επίπεδό της, αλλά και η χρονική διάρκεια έκθεσης σε αυτήν μπορεί να καταστεί επιβλαβής, αλλά αυτό είναι τελείως άσχετο με το αν η ακτινοβολία αυτή είναι WiFi ή ασύρματος ή τηλεόραση. Έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το επίπεδό της οποιασδήποτε ακτινοβολίας, όπως και με το επίπεδο της υπέρθεσης πολλών πηγών ταυτόχρονα όπως είναι πολλοί WiFi routers της γειτονιάς.

 

Να το θέσω κι αλλιώς: ακόμη και μια "αβλαβής" ακτινοβολία μπορεί να καταστεί επιβλαβής αν η ισχύς "πιάσει ταβάνι" και ακτινοβοληθεί κάποιος για πολλή ώρα. Για αυτόν τον λόγο κάτι αυτοαποκαλούμενα πειράματα που εκθέτουν ποντίκια επί μέρες σε πολλά Watt ακτινοβολίας κινητής τηλεφωνίας (τη στιγμή που οι πραγματικές ισχείς είναι μερικά δισεκατομμυριοστά του Watt), είναι στην καλύτερη περίπτωση επιστημονικά κωμικές. Με μια μεταφορά: αν πίνει κανείς 20 λίτρα νερό τη μέρα για μερικές μέρες πολύ πιθανό να αποδημήσει εις Κύριον - το συμπέρασμα δεν είναι, προφανώς, ότι το νερό βλάπτει.

 

Γι αυτό το λόγο, η γνώμη μου είναι ότι ναι, τα WiFi έχουν αρχίσει να γίνονται επικίνδυνα, κυρίως λόγω της εκρηκτικής αύξησης του αριθμού τους και του γεγονότος ότι οι ακτινοβολίες τους, καθώς και τα συνεπαγόμενα αποτελέσματά τους, υπερτίθενται.

 

Γι αυτό το λόγο επίσης, μάλλον δεν παίζει κανένα ρόλο σε τι ισχύ θα θέσουμε το δικό μας.

 

ΥΓ: παρά αυτά, εγώ το Airport Extreme μου το έχω στάνταρ στο 10%!

Θα απαντήσω στο δικό σου post ειδικά, γιατί περιέχει αρκετές ανακρίβειες, που καλό είναι να εξηγηθούν.

 

Καταρχήν, γιατί μπλέκεις την «ακτινοβολία της τηλεόρασης» και τι εννοείς μ' αυτόν τον όρο; Η επίπεδες τηλεόρασεις δεν έχουν ακτινοβολία όπως είχαν οι παλιές CRT (που εξέπεμπαν μάλιστα στο φάσμα των ακτίνων Χ, κανονική ραδιενέργεια, αν και σε πολύ χαμηλή ποσότητα). Αν εννοείς την ακτινοβολία που εκπέμπουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, πρέπει να μένεις κοντά σε κεραία για να σε επηρεάζει, η ισχύς της σε κάθε άλλο σημείο είναι αμελητέα.

 

Όσον αφορά την ακτινοβολία των κινητών, αυτή δεν είναι ισχύος «δισεκατομμυριοστών του Watt», αλλά 1-2W, και μάλιστα στο φάσμα των μικροκυμάτων, που αποδεδειγμένα αλληλεπιδρούν με τους ζωντανούς οργανισμούς (θερμαίνοντας τα μόρια νερού που υπάρχουν μέσα σε κάθε κύτταρο). Επιπλέον, η απόσταση της κεραίας από το σώμα μας (που παίζει τεράστιο ρόλο στο ποσοστό της ισχύος που θα δεχτούμε) είναι συνήθως μηδενική (είτε όταν μιλάμε, είτε όταν το έχουμε στην τσέπη). Η ακτινοβολία του Wi-Fi είναι στην ίδια περιοχή του φάσματος, χαμηλότερης μεν ισχύος από των κινητών, αλλά καθόλου αμελητέας. Υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι επηρεάζει τον ανθρώπινο οργανισμό, ιδίως κάποιους που έχουν εκ γενετής ευαισθησία και αρρωσταίνουν όταν βρεθούν σε χώρο με πολλές ακτινοβολίες (είμαι ένας από αυτούς και ξέρω τι σου λέω). Η δε φυσική αλληλεπίδραση με τον ανθρώπινο οργανισμό, τουλάχιστον ως προς την απορρόφηση και την υπερθέρμανση των μορίων νερού, είναι αποδεδειγμένη και αδιαμφισβήτητη. Το μόνο που μένει να αποδειχθεί είναι η σύνδεση με καρκινογενέσεις, όπου και πάλι υπάρχουν πολλές ενδείξεις. Όμως επειδή ο κύκλος του καρκίνου είναι 10ετής και βάλε, πρέπει να περάσουν πολλές δεκαετίες για να έχουμε ασφαλή αποτελέσματα. Είναι πάντως γεγονός ότι οι καρκίνοι έχουν αυξηθεί κατά πολύ, και δεν αποκλείεται αυτό να οφείλεται και στις ακτινοβολίες. Οι έρευνες που ακούς να καταλήγουν σε μη επαρκή στοιχεία για τη σύνδεση των ακτινοβολιών με καρκινογενέσεις είναι όλες χρηματοδοτούμενες από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Νομίζω καταλαβαίνεις... Δεν αποκλείεται σε 20 χρόνια, όταν πλέον οι αποδείξεις θα είναι τέτοιας κλίμακας που δεν θα μπορούν να καλυφθούν, να μας πουν «συγγνώμη παιδιά, κάναμε λάθος», όπως ακριβώς είπαν και για τις ακτίνες Χ (τις οποίες στην αρχή θεωρούσαν αβλαβείς, και έπρεπε να πεθάνουν εκατοντάδες χιλιάδες γιατροί και ασθενείς από τις ακτινογραφίες, για να πάρουν τα μέτρα που πήραν). Αν και λόγω της ευρύτατης διάδοσης των κινητών τηλεφώνων, των Wi-Fi κλπ, είναι πλέον σχεδόν αδύνατον να γίνει επιδημιολογική έρευνα, όπως μπορείς να κάνεις πχ με εργάτες ορυχείων, ή όπως έκαναν τον προηγούμενο αιώνα με τους ακτινολόγους, συγκρίνοντάς τους με το γενικό πληθυσμό ώστε να βγάλεις συμπεράσματα για τον συγκεκριμένο παράγοντα που επιδρά σε μια περιορισμένη ομάδα. Εδώ έχουμε έναν παράγοντα (ακτινοβολίες) που επιδρά σε όλους ανεξαιρέτως, οπότε δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Οποιαδήποτε επίπτωση των ακτινοβολιών μπορούν πολύ εύκολα να την αποδώσουν στη μόλυνση. Και η εξάρτησή μας από της τηλεπικοινωνίες είναι πλέον τέτοια, που ακόμη και να αποδειχθεί χωρίς καμία αμφισβήτηση η επικινδυνότητά τους, δύσκολα θα μπορέσουμε να τις αποχωριστούμε.

Edited by terrestial
Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνησω απολυτα... Πλεον, ακομα και να αποδειχτει οτι σιγουρα οι ακτινοβολιες αυτες ειναι επιβλαβεις για την υγεια μας, δεν θα καταφερουμε να τις αποχωριστουμε...
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, απλώς να ενημερώσω πως στο συγκεκριμένο θέμα συζητάμε για το Wi-Fi. Ναι μεν μπορούν να υπάρξουν κάποιες αναφορές στην κινητή τηλεφωνία και τις κεραίες αυτής (μιας και τα θέματα σχετίζονται σε κάποιος τομείς), ας προσπαθήσουμε όμως να επικεντρωθούμε στο Wi-Fi.
Link to comment
Share on other sites

To θέμα έχει ξανασυζητηθεί πολλές φορές και πιό πρόσφατα με τα δέντρα. Η πολλαπλή κουβέντα στο ίδιο θέμα συντηρεί μόνο την τρομολαγνεία και δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικότερο. Οι απόψεις έχουν ήδη εκτεθεί και περαιτέρω συζήτηση υποδαυλίζει το ίδιο το φόρουμ, τουλάχιστον όταν επαναλαμβάνεται τόσο τακτικά. Έχουμε κουραστεί δε, να ακούμε τους ίδιους λόγους και τις ίδιες φοβίες από τους ίδιους ανθρώπους. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε editor να αναμασά κάθε λίγο και λιγάκι το ίδιο θέμα, ειδικά σε ένα φόρουμ που είναι 100% ασύρματο. Είπαμε και ξαναείπαμε τις απόψεις μας... Ας προχωρήσουμε και λίγο πιό κάτω ή ας αποχωρήσουμε σαν κύριοι με καπέλο του 1800 και το χαρακτηριστικό μουστάκι των προπάππων μας ....

 

Σε λίγο μάλλον το φόρουμ μας θα πρέπει να μετατραπεί σε ενσύρματο και λίγο μετά σε οπτικό (επικοινωνία με καπνό) ! Κατά τα άλλα καλά πάμε, απίστευτοι νοσταλγοί του βουβού κινηματογράφου και του γραμμόφωνου, ούτε καν του πρώτου ραδιοφώνου....:wacko:

Edited by ion83
http://banners.wunderground.com/banner/gizmotemp/global/stations/16716.gif
Link to comment
Share on other sites

εγω παντως με τo wifi φυλαω τα ρουχα μου για να εχω τα μισα.

Το ανοιγω μονο οταν ειναι απαραίτητο,τωρα το οτι βλεπω αλλα 10 στη περιοχη δεν μπορω να κανω κατι.

Δεν λεω να γυρισουμε στη σπηλια αλλα δεν ειμαι και απο αυτους που λενε οτι ολα ειναι ακίνδυνα.

Επειδή πλεον εχει μεγαλωσει το ενα παιδι και θελει λιγο νετ στο δωματιο του ,βρεθηκε η λυση με δικτυο μεσω ρευματος ;)

Προσπαθω οσο το δυνατον περισσότερο για μενα και τα παιδια μου να μην ειμαστε εθελοντές στα πειράματα τους.

Link to comment
Share on other sites

πιστευω προκαλει προβλημα η ακτινοβολια αλλα αμα δεν εχουμε κοντα μας το ρουτερ ενταξει

πιστευω εμας μας ειναι χρησημο το ασυρματο δικτυο για να μπαινουμε ιντερνετ και απο το κινητο και απο τον υπολογιστη αμα δεν εχουμε καλωδιο

Φιλικά Γιώργος

 

GIO......!!!!! ❼:respect:

Link to comment
Share on other sites

καταρχην να πω συγχαρητηρια στα μελη του forum που εξεφρασαν τοσο

εμπεριστατωμενες αποψεις.

τις θεωρω πολυ χρησιμες για ενημερωση και προβληματισμο.

προσωπικα και ενστικτωδως μαλλον προσπαθω να κλεινω το wi-fi οταν

δεν το χρειαζομαι αλλα πραγματικα αδυνατο να φανταστω πως

μπορουμε να προφυλαχθουμε απο τους κινδυνους που ειμαστε καθημερινα

εκτεθειμενοι εν αγνοια μας..

Link to comment
Share on other sites

Πάντως εγώ από κείνο το βράδυ που κοιμήθηκα με το router για μαξιλάρι και ξύπνησα με σηκωμένα μαλλιά και κατακόκκινα μάτια, το πέταξα και ξανάβαλα το 56Κ.

 

 

Έβλεπα λέει έναν εφιάλτη όπου ατέλειωτες συστοιχίες bits με κυνηγούσαν και προσπαθούσαν να μπουν στο κεφάλι μου. :cry:

Ένα βράδυ που βρέχε μονοτονα
Link to comment
Share on other sites

Εμένα αυτό που με ανησυχεί είναι η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ασύρματων δικτύων.

Για παράδειγμα, κάθε ένας μηχανογράφος στήνει από ένα δίκτυο για να συνδέσει τα απομακρυσμένα σημεία της επιχείρησης που εργάζεται. Υπάρχει έλεγχος; Πού ξέρω σε τι ισχύει εκπέμπει το μηχανάκι του; Και να το προχωρήσω. Οι πάροχοι που στήνουν ασύρματα δίκτυα, για παράδειγμα η 4νετ με τα lmds της, τι γίνετε; Παίρνουν από κάπου άδεια ή κάνουν του κεφαλιού τους;

 

Αν σηκώσεις το κεφάλι σου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα τρομάξεις από τις διάφορες κεραίες που υπάρχουν στις ταράτσες...

Link to comment
Share on other sites

Εγω παλι βαζω τα πραγματα με μια σειρα. Δεν ζω στην επαρχια, ζω στην αθηνα. Καθημερινα αναπνεω μονοξιδιο, πτητικα και ενα σωρο αλλα επιβλαβη (αποδεδειγμενα) χημικα. Οποτε εμενα προσωπικα το wifi και οποιοδηποτε H/M πεδιο δε μ λεει κατι.

 

Ειδικα οταν οι υπευθυνοι ειναι ενα ματσο ασχετοι με οτιδηποτε και πιστευουν οτι η εκθεση του ανθρωπου στην ακτινοβολια της κινητης, προερχετε απο την κεραια και οχι απο την ιδια τη συσκευη...

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον damokles και τον kkkonst που ανέλυσαν πολύ σωστά τις περισσότερες παραμέτρους του θέματος. Η κινητή τηλεφωνία πλησιάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας, οι εκπομπές τηλεόρασης (σε πολλές περιπτώσεις μεγαλύτερης ισχύος μέσα στο σπίτι μας από ο,τιδήποτε άλλο παρά την απόσταση των κεραιών) πολύ περισσότερο, τα χαμηλής συχνότητας πεδία από τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και συσκευές στο σπίτι μας ακόμη περισσότερα χρόνια (για μένα είναι περισσότερο επικίνδυνα ακριβώς γιατί στα λίγα Hz υπάρχουν αρκετές βιολογικές συχνότητες)...και γενικά "πρόβλημα" με τις ακτινοβολιες υπάρχει μόνο οταν βλέπουμε τις κεραίες ή μαθαίνουμε για την ύπαρξή τους και "κάτι" μας πιάνει (εξαιρείται το κινητό που για κάποιο περίεργο λόγο δεν το θεωρούμε κεραία και ούτε προκαλεί περίεργα φαινόμενα σε λογική χρήση, παρά το ότι η ισχύς του είναι σχετικά υψηλή πάνω μας όταν μιλάμε, αν μιλάει κάποιος στο κινητό 3-4 ώρες την ημέρα λογικά θα τον πιάσει πονοκέφαλος, μόνο η κούραση φτάνει). Το WiFi είναι αρκετά χαμηλότερης ισχύος μέσα στο σπίτι (για τους γείτονες ούτε συζήτηση) οπότε δεν φαίνεται πιο επικίνδυνο.

 

Παρόλα αυτά είναι προφανές ότι όλα τα δίκτυα θα πρέπει να σχεδιάζονται έτσι ώστε η ακτινοβολία να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη.

Read The F...ing Manual First
Link to comment
Share on other sites

Θα απαντήσω στο δικό σου post ειδικά, γιατί περιέχει αρκετές ανακρίβειες, που καλό είναι να εξηγηθούν.

 

Καταρχήν, γιατί μπλέκεις την «ακτινοβολία της τηλεόρασης» και τι εννοείς μ' αυτόν τον όρο; Η επίπεδες τηλεόρασεις δεν έχουν ακτινοβολία όπως είχαν οι παλιές CRT (που εξέπεμπαν μάλιστα στο φάσμα των ακτίνων Χ, κανονική ραδιενέργεια, αν και σε πολύ χαμηλή ποσότητα). Αν εννοείς την ακτινοβολία που εκπέμπουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, πρέπει να μένεις κοντά σε κεραία για να σε επηρεάζει, η ισχύς της σε κάθε άλλο σημείο είναι αμελητέα.

 

Όσον αφορά την ακτινοβολία των κινητών, αυτή δεν είναι ισχύος «δισεκατομμυριοστών του Watt», αλλά 1-2W, και μάλιστα στο φάσμα των μικροκυμάτων, που αποδεδειγμένα αλληλεπιδρούν με τους ζωντανούς οργανισμούς (θερμαίνοντας τα μόρια νερού που υπάρχουν μέσα σε κάθε κύτταρο). Επιπλέον, η απόσταση της κεραίας από το σώμα μας (που παίζει τεράστιο ρόλο στο ποσοστό της ισχύος που θα δεχτούμε) είναι συνήθως μηδενική (είτε όταν μιλάμε, είτε όταν το έχουμε στην τσέπη). Η ακτινοβολία του Wi-Fi είναι στην ίδια περιοχή του φάσματος, χαμηλότερης μεν ισχύος από των κινητών, αλλά καθόλου αμελητέας. Υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι επηρεάζει τον ανθρώπινο οργανισμό, ιδίως κάποιους που έχουν εκ γενετής ευαισθησία και αρρωσταίνουν όταν βρεθούν σε χώρο με πολλές ακτινοβολίες (είμαι ένας από αυτούς και ξέρω τι σου λέω). Η δε φυσική αλληλεπίδραση με τον ανθρώπινο οργανισμό, τουλάχιστον ως προς την απορρόφηση και την υπερθέρμανση των μορίων νερού, είναι αποδεδειγμένη και αδιαμφισβήτητη. Το μόνο που μένει να αποδειχθεί είναι η σύνδεση με καρκινογενέσεις, όπου και πάλι υπάρχουν πολλές ενδείξεις. Όμως επειδή ο κύκλος του καρκίνου είναι 10ετής και βάλε, πρέπει να περάσουν πολλές δεκαετίες για να έχουμε ασφαλή αποτελέσματα. Είναι πάντως γεγονός ότι οι καρκίνοι έχουν αυξηθεί κατά πολύ, και δεν αποκλείεται αυτό να οφείλεται και στις ακτινοβολίες. Οι έρευνες που ακούς να καταλήγουν σε μη επαρκή στοιχεία για τη σύνδεση των ακτινοβολιών με καρκινογενέσεις είναι όλες χρηματοδοτούμενες από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Νομίζω καταλαβαίνεις... Δεν αποκλείεται σε 20 χρόνια, όταν πλέον οι αποδείξεις θα είναι τέτοιας κλίμακας που δεν θα μπορούν να καλυφθούν, να μας πουν «συγγνώμη παιδιά, κάναμε λάθος», όπως ακριβώς είπαν και για τις ακτίνες Χ (τις οποίες στην αρχή θεωρούσαν αβλαβείς, και έπρεπε να πεθάνουν εκατοντάδες χιλιάδες γιατροί και ασθενείς από τις ακτινογραφίες, για να πάρουν τα μέτρα που πήραν). Αν και λόγω της ευρύτατης διάδοσης των κινητών τηλεφώνων, των Wi-Fi κλπ, είναι πλέον σχεδόν αδύνατον να γίνει επιδημιολογική έρευνα, όπως μπορείς να κάνεις πχ με εργάτες ορυχείων, ή όπως έκαναν τον προηγούμενο αιώνα με τους ακτινολόγους, συγκρίνοντάς τους με το γενικό πληθυσμό ώστε να βγάλεις συμπεράσματα για τον συγκεκριμένο παράγοντα που επιδρά σε μια περιορισμένη ομάδα. Εδώ έχουμε έναν παράγοντα (ακτινοβολίες) που επιδρά σε όλους ανεξαιρέτως, οπότε δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Οποιαδήποτε επίπτωση των ακτινοβολιών μπορούν πολύ εύκολα να την αποδώσουν στη μόλυνση. Και η εξάρτησή μας από της τηλεπικοινωνίες είναι πλέον τέτοια, που ακόμη και να αποδειχθεί χωρίς καμία αμφισβήτηση η επικινδυνότητά τους, δύσκολα θα μπορέσουμε να τις αποχωριστούμε.

 

Έγραψες πολλα που έχω ακούσει πολλές φορές και δεν θέλω να βγούμε off topic να σου πω μόνο το εξής.

 

Αναφερομουν σε δισεκατομμυριοστά του Watt γιατί ένα Σήμα κινητής τηλεφωνίας (απο τον "θερμοσιφωνα") 5/5 μπάρες Είναι -90dBm το οποίο Είναι 1 δισεκατομμυριοστο του milliwatt.

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα δεν είναι αν το Wi-Fi προκαλεί ότι μπορεί να προκαλεί αλλά το ότι προστέθηκε στη ζωή μας άλλη μία συσκευή που ακτινοβολεί.

Προσωπικά το ανοίγω μόνο όταν θα το χρειαστώ και αμέσως το ξανακλείνω.

Στο σπίτι μου υπάρχουν 2 λάπτοπς και 1 desktop, τα οποία είναι συνδεδεμένα στο ρούτερ με ethernet. Θα μπορούσα να κοιτάξω την εύκολη λύση αφήνωντας το Wi-Fi ανοιχτό χωρίς να μπλέκω με καλώδια και λοιπές αντιαισθητικές ιστορίες αλλά προτίμησα να μην ακτινοβολώ την οικογένεια μου και τη γειτονιά, τους πάντες και τα πάντα, γεμίζωντας τον τόπο ηλεκτρομαγνητικούς ρύπους, τη στιγμή που μπορώ να κάνω τη δουλειά μου κι αλλιώς.

Επίσης οι πάροχοι φταίνε κατ'εμέ σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς πουλάνε ή δωρίζουν μέσα απο τα adsl πακέτα τους, routers με deafult το Wi-Fi ανοιχτό.

Δεν είναι όλοι οι χρήστες υποψιασμένοι και ούτε μπαίνουν στη διαδικασία να δούν τί είναι αυτά τα λαμπάκια που είναι αναμένα.

 

Η γειτόνισσα μου το είχε ανοιχτό, εν αγνοία της (και ξεκλείδωτο) μπήκα, της το έκλεισα και ούτε το ξανάνοιξε. Προφανώς η κοπέλα το είχε με καλώδιο αλλά το ρούτερ είχε έρθει απο τον πάροχο με ρυθμισμένο το Wi-Fi στο on.

 

Εν κατακλείδι, προσωπική μου άποψη είναι οτι μακροπρόθεσμα βλάπτει (όπως και κάθε τι που ακτινοβολεί) και το αποφεύγω συνειδητά.

Link to comment
Share on other sites

Από κάποιες προσωπικές εμπειρίες με πονοκεφάλους κλπ προσπαθώ να αποφεύγω τις ακτινοβολίες έτσι δεν χρησιμοποιώ WIFI στο σπίτι, περιορίζω την χρήση του DECT μου και χρησιμοποιώ τις περισσότερες φορές HF στο κινητό (κινητά με υψηλό SAR με ενοχλούν - όποιος θέλει το πιστεύει). Από την άλλη πλευρά βέβαια, όλοι οι γείτονες μου έχουν WIFI (ορισμένοι το έχουν 24/7 ανοιχτό!), έχω σήμα "καμπάνα" :D από ξένα WIFI στο σπίτι, το ίδιο συμβαίνει σχεδόν όπου πάω οπότε σε γενικές γραμμές την ακτινοβολία μου την "τρώω" όσο να ναι θέλοντας και μη. Από ένα σημείο και πέρα λοιπόν, το αποδέχομαι - προφυλάσσομαι όσο περνά από το χέρι μου.

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

Link to comment
Share on other sites

Οσο αφορα το ρουτερ που εχει ο καθενας σπιτι του, νομιζω οτι ο ιδιος μπορει να κρινει αν πρεπει η οχι να εχει συνεχεια ανοιχτο το wi-fi! Προσωπικα ναι μεν εχω το ρουτερ διπλα μου στο γραφειο(γιατι εκει εξυπηρετει να ειναι)αλλα ακριβως για αυτο τον λογο χρησιμοποιω ethernet και δεν τρωω ακτινοβολια, ουτε "χαριζω" δωρεαν σερφαρισμα στους γειτονες! Αμα παρω το laptop και παω σε αλλο δωματιο, μονο τοτε θα χρησιμοποιησω wi-fi. Μεγαλη κουβεντα το "παν μετρον αριστον"! Εφαρμοστε την και μην ανησυχειτε για την υγεια σας! Τα wi-fi των γειτονων σε τοση αποσταση δε νομιζω οτι εκπεμπουν και τοσο ισχυρη ακτινοβολια ικανη να μας βλαψει. Αλλα και παλι τι να κανουμε; Η εξελιξη θελει wi-fi...
Link to comment
Share on other sites

Εγώ παιδιά πιστεύω πως σίγουρα μας επηρεάζει στον εγκέφαλο η ασύρματη επικοινωνία.Το καταλαβαίνω και μετά απο συνεχόμενη χρήση.Και επειδή εκεί που εργάζομαι έχω γύρω μου αρκετά Wi-Fi,μετά από ώρες νιώθω σαν να είμαι άυπνος για 2 ημέρες.Επίσης πιστεύω ότι κυρίως επηρεάζεται το εγκεφαλικό μας μέρος από όλο το σώμα μας γι'αυτό και ανέφερα τα παραπάνω.Προτιμώ την ενσύρματη επικοινωνία στο rooter μου γι'αυτό και δεν χρησιμοποιώ το Wi-Fi του

OnePlus 6 Midnight Black 128 SC & 8GB RAM

OnePlus 3T Gunmetal

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...