Jump to content

Συγχρονισμός φωτογραφιών και βίντεο από το iTunes στο iPhone


DjArte
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ακολουθούν οδηγίες για τον συγχρονισμό των φωτογραφιών. Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για τον συγχρονισμό των videos.

 

Να ξεκαθαρίσουμε πρώτα από όλα ότι στο iPhone υπάρχουν δύο ομάδες φωτογραφιών. Αυτές που τραβάτε με το iPhone και αποθηκεύονται στο Camera Roll και αυτές που μπορείτε να συγχρονίσετε από τον υπολογιστή σας στη συσκευή. Οι φωτογραφίες που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία δεν συγχρονίζονται αυτόματα με τον υπολογιστή. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και μετά από sync δεν θα τις δείτε κάπου πέρα από το iPhone. Υπάρχουν πάντα αποθηκευμένες στο backup που παίρνει το iTunes αλλά για να τις περάσετε στον υπολογιστή αρκεί να ανοίξετε τη συσκευή από τον explorer σας που βλέπει το iPhone ως φωτογραφική μηχανή και να τις πάρετε από εκεί με αντιγραφή (επίσης αν δεν έχετε πειράξει κάτι, κάθε φορά που συνδέεται το iPhone σε PC ανοίγει ένα dialog που σας ρωτάει αν θέλετε να κάνετε browse τα αρχεία. Αυτό αφορά τις φωτογραφίες και μπορείτε από κει μόνο να πάρετε τις φωτογραφίες και όχι να περάσετε μέσα άλλες). Αν έχετε Mac μπορείτε να κάνετε το ίδιο με το iPhoto ή το Image Capture που υπάρχουν προεγκατεστημένα στο Mac OS.

 

Τι γίνεται όμως αν θέλετε να περάσετε κι άλλες φωτογραφίες στο iPhone που δεν έχετε τραβήξει με αυτό για να τις έχετε εκεί; Η διαδικασία είναι απλή.

 

Αρχικά, δημιουργήστε ένα φάκελο στον υπολογιστή σας και βάλτε εκεί μέσα όλες τις φωτογραφίες που θέλετε να περάσετε στο iPhone. Σε αυτόν τον φάκελο μπορείτε να δημιουργήσετε ξεχωριστούς υποφακέλους με διαφορετική γεγονότα ή άλμπουμ. Για παράδειγμα, δημιουργήστε έναν φάκελο στον υπολογιστή με τίτλο iPhone Pictures και μέσα φτιάξτε άλλους φακέλους με διαφορετικούς τίτλους όπως “Εκδρομή – Αράχωβα 2009″, “Παρίσι – Γενάρης 2010″ και βάλτε εκεί τις αντίστοιχες φωτογραφίες και τα βίντεο. Συμβουλή: Σε αυτούς τους φακέλους βάλτε τις φωτογραφίες χωρίς να τις σβήσετε από εκεί που τις είχατε πριν. Θα εξηγήσω παρακάτω γιατί.

 

Αφού φτιάξετε τους φακέλους αυτούς στον υπολογιστή, ανοίξτε το iTunes, συνδέστε πάνω το iPhone και πατήστε πάνω στο Photos (1):

 

http://img.skitch.com/20100320-kxphfjnsbummdeqr3whc24q6fs.jpg

 

Ενεργοποιήστε την επιλογή “Sync Photos From” (2) και πατήστε στο dropdown μενού για να κάνετε browse και να περιηγηθείτε στην τοποθεσία που υπάρχει ο φάκελος iPhone Pictures που φτιάξατε προηγουμένως.

 

Ενεργοποιήστε και την επιλογή All Folders (3) για να δεχτεί όλους τους υποφακέλους με τα διαφορετικά γεγονότα καθώς και την επιλογή Include Videos για να συγχρονίσει και τα βίντεο που έχετε περάσει μέσα στους φακέλους αυτούς (πρέπει να είναι σε μορφή .mp4 ή .mov).

 

Πατήστε Sync και είστε έτοιμοι. Μετά το συγχρονισμό οι φωτογραφίες αυτές θα περαστούν στο iPhone στην εφαρμογή Photos με τους διαφορετικούς υποφακέλους να φαίνονται ως ξεχωριστά άλμπουμ.

 

Για να περάσετε στο μέλλον ένα επιπλέον άλμπουμ στο iPhone δεν έχετε παρά να δημιουργήσετε έναν νέο υποφάκελο μέσα στο iPhone Pictures και να βάλετε εκεί τις φωτογραφίες και τα βίντεο που θέλετε για να μεταφερθούν αυτά στη συσκευή με τον επόμενο συγχρονισμό.

 

Έγραψα παραπάνω ότι καλό είναι να μη σβήσετε τις αυθεντικές φωτογραφίες ή τα βίντεο από την αρχική τους τοποθεσία για τον εξής λόγο: Αν κατά λάθος σβήσετε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο από το iPhone, στον επόμενο συγχρονισμό θα διαγραφούν και από τον υπολογιστή από το φάκελο iPhone Pictures. Επίσης έχετε υπόψη σας, ότι αν κάνετε φορμάτ στον υπολογιστή και ξεχάσετε να πάρετε backup αυτές τις φωτογραφίες από τον υπολογιστή και θέλετε να τις επαναφέρετε από το iPhone (εφόσον έχετε jailbreak μιας και αυτές δε φαίνονται όπως οι φωτογραφίες του Camera Roll στον υπολογιστή), τότε οι φωτογραφίες αυτές θα έχουν μικρότερη ανάλυση μιας και γίνονται optimize για να αποθηκευτούν στο iPhone. Προσοχή λοιπόν, μην ξεχάσετε να πάρετε backup αυτούς τους φακέλους πριν από ενδεχόμενο φορμάτ.

 

Ο συγκεκριμένος οδηγός έχει δημιουργηθεί από το μέλος του myphone CarpeNoctum στον οποίο ανήκουν και τα αποκλειστικά δικαιώματα και τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

 

Πηγή : http://carpenoctum.gr/hints-and-tips/sync-photos-from-itunes-to-iphone/

[imgalign]http://img411.imageshack.us/img411/2249/applelogo1.gif[/imgalign]Αρτέμης

pushme.to & pingChat2 : djarte

iPhone 4 32GB Black with iOS 4.3, MacbookPro Late 2008 15" with Snow Leopard 10.6.6, Apple Led Cinema Display 24", Airport Extreme BS

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Έγραψα παραπάνω ότι καλό είναι να μη σβήσετε τις αυθεντικές φωτογραφίες ή τα βίντεο από την αρχική τους τοποθεσία για τον εξής λόγο: Αν κατά λάθος σβήσετε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο από το iPhone, στον επόμενο συγχρονισμό θα διαγραφούν και από τον υπολογιστή από το φάκελο iPhone Pictures.

 

Πολύ ωραίος ο οδηγός, όμως, απευθείας από το iphone δεν υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής κάποιας φωτογραφίας που έχει συγχρονιστεί με από το pc. Έτσι δεν είναι?

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραίος ο οδηγός, όμως, απευθείας από το iphone δεν υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής κάποιας φωτογραφίας που έχει συγχρονιστεί με από το pc. Έτσι δεν είναι?

 

Γιάννη συνιστώ το photoalbums+ απο το cydia. ;)

 

Το δουλεύω καιρο κ σου δίνει ΠΑΡΑ πολυ περισσότερες επιλογές για την photo library σου !

Διάβασε την παρουσίαση της εφαρμογής κ θα καταλάβεις. Δεν είναι φθηνό,αλλα αξίζει.

 

 

Written from the best iPhone 4G 32g via Tapatalk

""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη""

"""""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη συνιστώ το photoalbums+ απο το cydia. ;)

 

Το δουλεύω καιρο κ σου δίνει ΠΑΡΑ πολυ περισσότερες επιλογές για την photo library σου !

Διάβασε την παρουσίαση της εφαρμογής κ θα καταλάβεις. Δεν είναι φθηνό,αλλα αξίζει.

 

 

Written from the best iPhone 4G 32g via Tapatalk

 

Δημήτρη ευχαριστώ, όμως ακόμη δεν έχω ασχοληθεί με jb καθόλου:lol::O

Όταν το κάνω, θα το έχω όμως υπόψη μου. (ξέρω, ντροπή μου, αλλά....)

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...