Jump to content

Breaking Bad (AMC)


Axwell
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η εξαιρετική αυτή σειρά, που άρχισε να προβάλλεται στις αρχές του 2008, συνεχίζεται με δεύτερο κύκλο φέτος, ενώ έχει ήδη ανανεώσει και για τρίτο season. Για εμένα ξεχωρίζει λόγω της ρεαλιστικότητας, του ενδιαφέροντος σεναρίου, ειδικά για την υπέροχη σκηνοθεσία και πάνω απ'όλα τις καταπληκτικές ερμηνείες. Πρακτικά άγνωστοι (για εμένα τουλάχιστον) ηθοποιοί δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας σε κάθε επεισόδιο.

 

Η υπόθεση σε λίγες γραμμές:

 

Breaking Bad follows protagonist Walter White (Bryan Cranston), a chemistry teacher who lives in New Mexico with his wife (Anna Gunn) and teenage son (RJ Mitte) who has cerebral palsy. White is diagnosed with Stage III cancer and given a prognosis of two years left to live. With a new sense of fearlessness based on his medical prognosis, and a desire to secure his family's financial security, White chooses to enter a dangerous world of drugs and crime and ascends to power in this world. The series explores how a fatal diagnosis such as White's releases a typical man from the daily concerns and constraints of normal society and follows his transformation from mild family man to a kingpin of the drug trade.

 

Η σειρά περιστρέφεται γύρω από τη ζωή του Walter White (Bryan Cranston), καθηγητής χημείας στο επάγγελμα, που μένει στο New Mexico με τη γυναίκα του (Anna Gunn) και τον έφηβο γιο του (RJ Mitte), ο οποίος πάσχει από εγκεφαλική παράλυση. Ο Walter ανακαλύπτει ότι έχει καρκίνο επιπέδου 3 και η πρόγνωση των ιατρών του δίνει δύο χρόνια ζωής ακόμα. Απελευθερωμένος πλέον από κάθε φόβο και επιθυμώντας να εξασφαλίσει οικονομικά την οικογένειά του, ο Walter εισέρχεται στον επικίνδυνο κόσμο των ναρκωτικών και του εγκλήματος, όπου προσπαθεί να αποκτήσει δύναμη. Η σειρά πραγματεύεται με το πως μια μοιραία διάγνωση, όπως αυτή του Walter, μεταμορφώνει έναν ήπιο οικογενειάρχη σε βαρώνο των ναρκωτικών, χωρίς τις καθημερινές ανησυχίες και περιορισμούς της κοινωνίας.

 

Λόγω της περσινής απεργίας των σεναριογράφων, ο πρώτος κύκλος αποτελείται από μόλις 7 επεισόδια, ενώ ο δεύτερος από 13. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς είναι από τα πιο ωραία pilots που έχω δει ποτέ. Check it out!

When the sun is cold and black, when you wanna scream and shout, and the record plays the dark side of the moon...
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 166
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Πολυ χαίρομαι που δημιουργήθηκε ξεχωριστό τόπικ για τη σειρά!

 

Είναι καλογραμμένη, ξεχωριστή σειρά με πρωτότυπο και αμφιλεγόμενο θέμα. Καθηγητής Χημείας έρχεται αντιμέτωπος με τον καρκίνο και καποιες κοινωνικες αδικίες, και αποφασίζει -χωρίς να έχει υπολογίσει όλες τις συνέπειες φυσικά- να στραφεί στο εγκλημα. Και πολύ γρήγορα τα πράγματα παίρνουν σκοτεινή τροπή.

 

Ως προς την ωμότητα και το αμφιλεγόμενο κεντρικό θέμα θα το παρομοίαζα με το Dexter. Και όπως και το Dexter, η σειρά δεν είναι για ανηλικους.

 

Έχει σχετικά αργούς ρυθμούς, αλλά οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι από παρανοϊκές έως προκλητικά συνταρακτικές, όμως πάντα έρχονται σαν φυσική εξέλιξη του σεναρίου. Πολύ καλό είναι και το μαυρο χιούμορ στους διαλόγους.

 

Ο Bryan Cranston, γνωστός από το Malcolm in the Middle, και ίσως από κάποιες εμφανίσεις στο Seinfeld :D, δίνει πολύ καλές ερμηνείες, όπως και ο... μαθητής του, ο Jesse (Aaron Paul). Επιτυχημένο και το υπόλοιπο καστ και η σκηνοθεσία είναι σε κορυφαία επίπεδα.

 

Εμένα η σειρά με κέρδισε από το 2ο επεισόδιο και μετά. Το πρωτο μου φάνηκε κάπως επιτηδευμένο και αν δεν ηταν το ενδιαφέρον θέμα ίσως να μην έμενα με τη σειρά. Επιπλέον, το AMC έχει επιβάλλει κάποια "λογοκρισία" για τη σειρά (την οποία δεν την καταλαβαίνω δεδομένης της υπόθεσης και του ότι είναι προφανές σε τι κοινό απευθύνεται η σειρά), με αποτέλεσμα κάποιες θολές εικόνες σε επίμαχα σημεία (frontal nudity) και το "σβήσιμο" του ήχου σε F words και συναφείς εκφράσεις.

 

Η σειρά έχει διακριθεί με δύο βραβεία Emmy για την 1η season (Lead Actor in a Drama Series για τον Cranston και Single-Camera Picture Editing για τον πιλότο της σειράς). Έχει επίσης κερδίσει και άλλα βραβεία.

 

Η δεύτερη season που παίζει τώρα συνεχίζει να κινείται σε πολύ καλά επίπεδα. :happy:

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango
Link to comment
Share on other sites

ναι, ειναι ενδιαφερουσα σειρά! ειχα δει περσι τον πιλοτο κ κανα 2 ακομα επεισ. κ ηταν αρκετα για να καταλαβω οτι προκειται για πολύ καλή δουλεια.... με πρωτη ευκαιρια θα την κατεβασω...;)
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μετά από αρκετό καιρό που έχω την πρώτη σεζόν στα χέρια μου την άρχισα τελικά μέσα στο Σαββατοκύριακο και μου άρεσε τόσο πολύ που είδα τρία επεισόδια μαζεμένα. Από τις περιγραφές περίμενα ένα πιο σκοτεινό Weeds - το οποίο λατρεύω btw - αλλά πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό.

Θα έλεγα ότι με κέρδισε ήδη από το πρώτο επεισόδιο το οποίο παρά το χρονικό πήγαινε - έλα (αν και σίγουρα το impact αυτού ήταν τελείως διαφορετικό σε κάποιον που το έβλεπε ως πιλότο μιας νέας σειράς παρά σε εμένα που ξέρω ότι κοντεύει να τελειώσει η β' σεζόν) είναι μία από τις καλύτερες εισαγωγές σειράς των τελευταίων ετών και τα επόμενα δύο συνεχίζουν εξαιρετικά.

 

Η "λογοκρισία" που αναφέρει ο stroggoff με ξένισε κι εμένα και δε νομίζω ότι το HBO ή το Showtime θα είχαν πρόβλημα να δείξουν τίποτα απ' όλα αυτά αλλά μπροστά στην ποιότητα της παραγωγής μπορώ να την παραβλέψω.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Φινάλε της 2ης season, αυτή την Κυριακη για το Breaking Bad (2x13 ABQ)!

Τα δύο τελευταία επεισόδια, ήταν απλά καταπληκτικά και έκαναν τρομερή δουλειά στο να στήσουν την απαραίτητη τεταμένη ατμόσφαιρα για το επερχόμενο τέλος. Γενικά η 2η season αποδείχθηκε πολύ δυνατή και σίγουρα της άξιζε της σειράς η συνέχεια αυτή.

 

Ειλικρινά παρ'όλα τα hints, σε όλη τη διάρκεια της season, για το τι γίνεται στο φινάλε, δεν μπορώ να φανταστώ ποια θα είναι η εξέλιξη της ιστορίας (ή πιο σωστά μπορώ να φανταστώ ένα σωρό πιθανά σενάρια). Περιμένω πάντως ένα κορυφαίο επεισόδιο, για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο αυτός ο κύκλος :).

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango
Link to comment
Share on other sites

Η δεύτερη περίοδος επιβεβαιώνω ότι είναι εξαιρετική. Ο ρυθμός ανεβαίνει, οι χαρακτήρες εξελίσσονται με πειστικό τρόπο και η ιστορία συνεχίζει να εκπλήσσει. Ομολογώ ότι το τέλος του προχθεσινού επεισοδίου (Phoenix) με σόκαρε και αυτό δεν είναι κάτι που μου συμβαίνει συχνά σε τηλεοπτική σειρά.

Μένει τώρα να δούμε αν και ποιά από τα hints που έχουν δοθεί για τη συνέχεια αφορούν το φινάλε της Κυριακής.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω απόλυτα, είδα και εγώ προχθές το Phoenix και πραγματικά έμεινα με τις καλύτερες εντυπώσεις... Ωμός ρεαλισμός σε συνδυασμό με αγωνία, χαρακτήρες που πλέον σε 'αγγίζουν' συναισθηματικά... η σειρά πάει εξαιρετικά καλά και η συνέχεια προμηνύεται λαμπρή. Για να δούμε και το 13, λογικά θα μας κάνουν να περιμένουμε σαν τρελλοί τον τρίτο κύκλο!
When the sun is cold and black, when you wanna scream and shout, and the record plays the dark side of the moon...
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ και γω. Πολύ ενδιαφέρουσα σειρά και ο δεύτερος κύκλος πάρα πολύ καλός!
Link to comment
Share on other sites

Ψάχνοντας σχετικά χθες στο διαδίκτυο, βρήκα αναφορές ότι το είχε προγραμματισμένο για προβολή στην Ελλάδα το Mega για το '08 - '09. (Παράδειγμα).

Τελικά τι έγινε; Προβλήθηκε ποτέ; :confused:

 

Επίσης, σχετικά με το season 02 φινάλε, κάποια links (Προσοχή, κάποια περιέχουν και spoilers!) :

Crave Online: Breaking Bad Season 2 Finale: The Best Episode Yet? (καθόλου spoilers, κυρίως πληροφορίες για κάποια events μετά το finale, )

/Film: Breaking Bad: Episode “Phoenix,” Flynn’s Ugly Website, and Season 2 Finale Predictions (πολύ καλή ανάλυση του Phoenix 2x12 και πιθανά spoilers-εικασίες για το φινάλε).

Και τέλος:

Newsday The TV Zone: "Breaking Bad:" The Finale (Αυτός ο τύπος έχει ήδη δει το φινάλε, οπότε το άρθρο περιέχει και σίγουρα spoilers. Οι γενικές του εντυπώσεις είναι πάρα πολύ θετικές -η βαθμολογία του είναι Α+ !)

 

Τέλος, στο επίσημο site του AMC για το Breaking Bad (site, και Blog), έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στο διαθέσιμο πρόσθετο υλικό σχετικά με τη σειρά. Στην ενότητα με τα videos, υπάρχουν sneak peeks από κάθε επεισόδιο, recaps (περιλήψεις) όλων των επεισοδίων, μια υποενότητα Inside Season 2 (και αντίστοιχα Inside Season 1) με συνεντεύξεις από ηθοποιούς και συντελεστές για κάθε επεισόδιο, υποενότητα making of, μια υποενότητα με minisodes που κυκλοφόρησαν πριν την έναρξη της 2ης season, και δύο mini web series παρωδίες με πρωταγωνιστή τον Hank (Dean Norris): Dean Norris: Behind the Gun και Cop Talk (θυμίζει λίγο Reno 911) :lol:

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango
Link to comment
Share on other sites

Βασικά δεν είναι εύκολο να πω μια γενική εντύπωση άμεσα. Υπήρχαν κομμάτια στο φινάλε που μου φάνηκαν παρά πολύ καλά, και κομμάτια που είτε μου φάνηκαν αφύσικα ή ...εντελώς απίθανα.

 

Δεν ήταν το φινάλε που περίμενα, σίγουρα, και δεν ήταν τόσο δυνατό όσο το προηγούμενο Phoenix, το οποίο έχει και περισσότερο ψωμί για συζήτηση και ανάλυση. Εντάξει, τελικά αυτήν την τροπή επέλεξαν οι σεναριογράφοι (περιέργως εξ'αρχής σύμφωνα με συνέντευξη του Gilligan, και έχει ενδιαφέρον η απόκαλυψη για τα κρυμμένα hints

στους τίτλους των επεισοδίων με τα flashback: 747 Down Over ABQ

). Θέλω να πιστεύω ότι το φινάλε φινάλε, είναι κάτι που δεν θα επαναληφθεί. Μπορώ να δω τον συμβολισμό του,

ότι το Breaking Bad του Walt λειτουργεί σαν καρκίνωμα στους γύρω του με εντελώς ανεξέλεγκτες συνέπειες, που ενίοτε εκπυρσοκροτούν ανάποδα (or whatever the word is for backfire :P)

, αλλά μέχρι τώρα μου άρεσε το μοτίβο πως ό,τι περίεργο συμβαίνει, έρχεται ως φυσικο επόμενο του ό,τι έχει προηγηθεί. Και υπό αυτή την οπτική, το τέλος του φινάλε τέντωσε πολύ το... σχοινί.

 

Η 2η season συνολικά βέβαια παραμένει η καλύτερη, και πιο ολοκληρωμένη season του Breaking Bad, και σίγουρα θέλω ακόμα να δω που θα πάει η ιστορία στην τρίτη.

 

Περισσότερη ανάλυση ισως κάποια άλλη φορά, (που δεν θα έχει και αγώνα ;) )

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango
Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον φινάλε μιας καταπληκτικής σειράς επεισοδίων. Ίσως οι προσδοκίες μας να ήταν λίγο υπερβολικες αλλά νομίζω ότι τα θετικά στοιχεία του επεισοδίου ξεπερνούν κατά πολύ τα αρνητικά.

 

Ας βγάλω το αρνητικό από τη μέση πρώτο: η εξέλιξη στο τέλος με το

αεροπορικό δυστύχημα ήταν υπερβολικά random για τα μέχρι τώρα δεδομένα της σειράς. Δείχνει λίγο ξεκάρφωτο όντως αλλά λειτούργησε ως διπλή έκπληξη: α) κανείς δε φανταζόταν κάτι τέτοιο σαν την αιτία της σκηνής που ήταν στο teaser/flash forward των προηγουμένων επεισοδίων και β) το focus στον πατέρα της Jane (δεν ξέρω ποιος ηθοποιός είναι αλλά απέδωσε εξαιρετικά τον πόνο από το χαμό της) προϊδέαζε για κάποιο δραματικό ξέσπασμα ενώ αυτό που ήρθε τελικά ήταν .... wow

 

 

Το μόνο που με τρομάζει είναι η πιθανότητα να το γυρίσει η σειρά στην ηθικολογία αλλά με βάση το ως τώρα δείγμα γραφής είναι αρκετά έξυπνοι για να το αποφύγουν. Η ουσία είναι ότι με το που

έκλεισε προσωρινά το ένα μέτωπο για τον Walt, αυτό της υγείας του άνοιξαν ταυτόχρονα άλλα δύο (1. η Skyler και πρακτικά σχεδόν όλη του η οικογένεια, τους οποίους πρέπει κάπως να αντιμετωπίσει και 2. o Jesse που δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα συνέλθει)

οπότε η πίεση στον Walter παραμένει ασφυκτική.

 

Επίσης μας προϊδέασαν για πιο σοβαρό ρόλο του Gus στην τρίτη σεζόν, αναμενόμενο αλλά ευχάριστο.

 

Και πάνω απ' όλα έχουμε το cliffhanger αφού πάλι δεν είδαμε ολόκληρη την ασπρόμαυρη σκηνή και επομένως δεν ξέρουμε ποιοί βρίσκονται στις σακούλες των πτωμάτων.

 

Συνολικά δεν ήταν το 10/10 που ίσως περιμέναμε αλλά ένα 9ράκι το παίρνει άνετα από εμένα.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Link to comment
Share on other sites

Επιτέλους κατάφερα να δω το 13... (damn you εργαστήριο βιοφαρμακευτικής :mad:)

Εντελώς Out of the blue το φινάλε,

φοβόμουνα για κάτι πολύ χειρότερο την εξήγηση για τις σκηνές στην πισίνα. Γενικά ηρέμησαν τα πράγματα ύστερα από ένα γεμάτο ένταση επεισόδιο 12. Ελπίζω τα πτώματα που φαίνονται στην αρχή του επεισοδίου εδώ και και καιρό να μην έρθουν, 'ουρανοκατέβατα' !

 

Χαίρομαι που αποφεύγονται πολλές στερεότυπες σκηνές που σε ανάλογες περιπτώσεις θα βλέπαμε σε άλλες σειρές. Η υπόθεση εξελίσσεται έξυπνα και ομαλά, το κυριότερο όμως χωρίς cliche.

Ο Saul εμπνέει πλέον εμπιστοσύνη και ο Gus είναι εξαιρετική προσθήκη! Οι χαρακτήρες εισάγονται με φυσικότατο τρόπο στη σειρά, ίσως η πιο προσεγμένη παραγωγή που έχω δει...

When the sun is cold and black, when you wanna scream and shout, and the record plays the dark side of the moon...
Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη του δημιουργού του Breaking Bad Vince Gilligan για το φινάλε και γενικότερα για το δεύτερο κύκλο:

 

Vince Gilligan post-mortems season 2

 

Προειδοποιώ ότι έχει μερικά μικρά spoilers για τη συνέχεια.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

3rd season premiere: March 21, 2010

 

Τίποτα στις χρυσές σφαίρες δυστυχώς, αδικείται η σειρά. Τουλάχιστον πήγε καλά το Dexter το οποίο είναι επίσης 'ποιοτικό' αν μπορώ να το πω.

When the sun is cold and black, when you wanna scream and shout, and the record plays the dark side of the moon...
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Άντε να αρχίσει επιτέλους η σειρά. Από τις καλύτερες που έχω παρακολουθήσει και ελπίζω να μας ανταμοίψει η νέα σειρά. Ελπίζω επίσης και σε ένα καλό "previously on Breaking Bad" γιατί δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα σεναριακά ;p
Link to comment
Share on other sites

Την Κυριακή λοιπόν το πρώτο επεισόδιο 3x01 "No Mas" της 3ης season!

Τα σχόλια από reviewers που είδαν (κάποια ή όλα από) τα 3 πρώτα επεισόδια είναι πολύ θετικά! Ωραία :)

 

Edit:

Review με μικρά hints από spoilers από το IGN: Breaking Bad: "No Mas" Review by Seth Amitin

Review από Alan Sepinwall για την αρχή της 3ης season και τη γενική κατεύθυνση που δείχνει να παίρνει η σειρά (έχει δει κάποια από τα πρώτα επεισόδια, όχι μόνο τον πρώτο)

Edited by stroggoff
patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango
Link to comment
Share on other sites

Εντάξει. Επιστρέψαμε !!! :)

 

Είχε καταπληκτικό intro το επεισόδιο και τρομερές εξελίξεις.

Μια-δύο ενστάσεις έχω για το θέμα με τους

δύο badass τύπους που ίσως ήδη ξέρουμε ποιοι είναι, οι οποίοι απεικονίζονται κάπως υπερβολικά cool.

 

Ο Bryan Cranston σκηνοθετεί και αυτό το επεισόδιο (όπως είχε κάνει και στο 2x01 "737") και κάνει πολύ καλή δουλειά.

 

Πάντως φαίνεται να έχουν πάλι αρκετά θέματα να αναπτύξουν στην season.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango
Link to comment
Share on other sites

Όντως πολύ εντυπωσιακή η εισαγωγή αν και δεν το απόλαυσα το επεισόδιο. Ίσως επειδή δεν είχε και ιδιαίτερη αγωνία αλλά είμαι σίγουρος θα ανέβει η σειρά στην πορεία
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

H season τα πάει πολύ καλά ως τώρα. Και μάλιστα θα έλεγα ότι η πορεία της είναι ανοδική, από το καλό στο ακόμα καλύτερο πηγαίνουμε!

 

Το 3x06 "Sunset" ήταν υπέροχο. Με

τον Walt να επιστρέφει στην παραγωγη μεθ, σε νέο εργαστήριο και με νέο geek συνεργάτη, τον Hank να είναι στα ίχνη του Pinkman και τελικά να φτάνει σε απόσταση αναπνοής από Walt και Jesse σε μια σκηνή που η ένταση χτυπάει κόκκινο, και τέλος τα ξαδέρφια να γίνονται ανυπόμονα και να παίρνουν την εντολή από τον Gus...

Πολύ χαίρομαι που η σειρά τα πάει τόσο καλά! :)

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango
Link to comment
Share on other sites

Ναι συμφωνώ, τα πρώτα 5 επεισόδια του 3ου κύκλου που είδα μέχρι τώρα ήταν εξαιρετικά... Ειδικά ο τρόπος με τον οποίο τελειώνει το πέμπτο, έχουμε μία πλήρη αλλαγή του σκηνικού...

 

Κρίμα για τον Jessy πάντως, δε φαίνεται να βάζει μυαλό αυτό το παιδί... Και ο Walter από το κακό στο χειρότερο πήγαινε, όμως έχει ανακάμψει τελευταίως..

 

Σε όσους φίλους πρότεινα τη σειρά, δεν ενθουσιάστηκαν, λόγω του αργού τέμπο που έχει... Εγώ πάντως την γουστάρω και γι αυτόν τον λόγο. Είναι πραγματικά μια όαση στην έρημο των προχειρο-γυρισμένων σειρών που εστιάζουν αποκλειστικά στο να κερδίσουν όσο παραπάνω κοινό μπορούν, αντί να δίνουν σημμασία στη λεπτομέρεια και την ποιότητα παραγωγής...

When the sun is cold and black, when you wanna scream and shout, and the record plays the dark side of the moon...
Link to comment
Share on other sites

Πάντως και για το 3x07 - One Minute έχω τα καλύτερα να πω. Είναι -αν μπορεί να το πιστέψει κανείς- κάπου χίλιες φορές καλύτερο από το προηγούμενο και υπέροχο 3x06!!

Σε διάφορα blogs διαβάζω επίσης πολύ θετικά σχόλια για το One Minute, οπότε δεν είμαι μόνος. Στο δε IGN του δίνουν ένα ολοστρόγγυλο δεκαράκι και το review ξεκινά κάπως έτσι:

If you didn't watch this episode, if you haven't been watching Breaking Bad up to this point, everyone who has been pities you. This was dynamite. This was TV at its best. Screw the islnd and Losties. Go to hell, J.R., no one cares who shot you

(:lol: εντάξει μην το πάρει κανείς πατριωτικά, ψιλοχιουμοριστικά το είπε ο άνθρωπος)

 

Plz, μη διαβάσετε τα spoilers αν δεν το έχετε δει το επεισόδιο. Είναι τόσο καλό, που δε θα θέλετε να σας το χαλάσει τίποτα.

 

 

Για ακόμα μια φορά, έχουμε μια πάρα πολύ καλή εναρκτήρια σκηνή με τον Don Salamanca στα "νιάτα" του να διδάσκει ότι η "οικογένεια είναι το παν" στα ανήψια του, με τον ανορθόδοξο τρόπο που ταιριάζει σε έναν Don. (Και επίσης μαθαίνουμε και για τον Gus κάποια πρόσθετα πράγματα στη σκηνή).

Μετά, η σειρά πιστή στο μοτίβο της, συνεχίζει την ιστορία, ακριβώς εκεί που την άφησε στο προηγούμενο επεισόδιο, αντιμετωπίζοντας φάτσα φόρα την οργή του Hank που προκάλεσε το τηλεφώνημα φάρσα. Σε κάποια στιγμή νόμιζα ότι ο Τζεσε μας αποχαιρέτισε, μετά το ξύλο.

Και ακολουθούν απανωτές πολύ καλές σκηνές, με τον Hank να ξεσπάει και να ομολογεί στη Marie το πόσο τον άλλαξε η αναμέτρηση με τον Tuco, και με τον Tζεσε να ξεσπάει (δις) -και τη δεύτερη φορά να λέει και κάποιες αλήθειες που θα έπρεπε να ταράξουν τον Walt.

Μου αρέσει επίσης ότι στο επεισόδιο βλέπουμε αυτό που δείχνει καιρό τώρα η σειρά, σε πιο compact μορφή. Την αλυσίδα γεγονότων που επηρεάζουν διαδοχικά όλα τα πρόσωπα στο περιβάλλον του Walt. Και εννοώ το κομμάτι όπου η Marie μιλάει στην Skyler για το θέμα του Hank, και η Skyler παρακινεί τον Walt να δράσει για να πάρει τελικά αυτός τον Τζεσε ξανά για συνεργάτη και ο τελευταίος να αποσύρει τελικά την μήνυση (ναι δεν είναι τόσο απλό, αλλά έχουμε ένα καλό δείγμα αυτού του μηχανισμού).

Και παράλληλα με αυτά, έχουμε την ιστορία των ξαδέλφων που προετοιμάζονται για να ξεπαστρέψουν τον Hank. Το φινάλε του επεισοδίου είναι έντονο και εξαιρετικά σκηνοθετημένο και εκτελέστηκε άψογα. (και μερίδιο για την αγωνία που σου βγάζει αυτό το "ένα λεπτό" έχει όντως, αυτό που διάβασα κάπου, ότι σε εκείνο το σημείο ο θεατής τους έχει όλους για αναλώσιμους. Γιατί το επεισόδιο θα μπορούσε κάλλιστα να λειτουργήσει και ως "αποχαιρετισμός" του χαρακτήρα του Hank).

 

 

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango
Link to comment
Share on other sites

Πολύ χαίρομαι που υπάρχει αυτό το thread εδώ μέσα!!! Η καλύτερη σειρά αυτή τη στιγμή στην TV, μακράν από τη δεύτερη. Όσοι περιμένουν να δουν καταιγιστική δράση ανά λεπτό θα απογοητευτούν, μιας και επιμένει πολύ στην ανάπτυξη των χαρακτήρων, όχι αναίτια και σίγουρα με μαεστρία. Σε κάποια σημεία φέρει μια αύρα Ευρωπαϊκού σινεμά και ενθουσιάζομαι.
Link to comment
Share on other sites

Πάντως και για το 3x07 - One Minute έχω τα καλύτερα να πω. Είναι -αν μπορεί να το πιστέψει κανείς- κάπου χίλιες φορές καλύτερο από το προηγούμενο και υπέροχο 3x06!!

 

Ναι, ήταν! :D Και συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία πρόταση που έγραψες στα spoilers, εγώ αυτή την κατάληξη περίμενα. Τι να πω, :respect:

When the sun is cold and black, when you wanna scream and shout, and the record plays the dark side of the moon...
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...