Jump to content

[Cydia: Greek Source] MinApps Repository


minos197
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

MinApps Repository

 

Είναι το πρώτο Cydia repository για δωρεάν διάθεση εργαλείων και χρήσιμων εφαρμογών για το iPhone μας.Η έκδοση του για 2.0 και μεταγενέστερα firmwares είναι κυρίως εστιασμένη στην δωρεάν παροχή Ελληνικού πληκτρολογίου,μενού και γενικά διάθεσης εργαλείων που παράγονται στο myphone φόρουμ.

 

Repository Source για Cydia μόνο!

 

http://ftp4u.gr/iphone/apt/

 

Proud Hosting Sponsor

http://ftp4u.gr/

 

προσφορά του Konstantinos Koronellos

 

Thanks Επίσης και στους Dedoukos Alexandros και dll0r που προσφέρθηκαν να στεγάσουν το repo.

 

Λοιπόν για όσους θέλουν να δοκιμάσουν το sms160 keyboard τα ανέβασα και τα δύο στο repository μου.Είναι beta το iKeyx γιαυτό δίνω και beta στο πακέτο και σας τονίζω ότι έχει αρκετά dependencies.

 

Το πακέτο περιλάμβανει τόσο τα αρχεία για το ikeyx όσο και τα αρχεία των 2 ελληνικών SMS160 πληκτρολογίων που είχαμε βγαλει εγώ και ο ppericlis.Δεν έβαλα το UIKIT.layout του System/Framework το οποίο είναι υπεύθυνο για τις αναφορές καθώς και υπάρχει πλέον καλύτερη λύση.

 

Για να ενεργοποίησετε πηγαίνετα στα settings>ikeyx>mix and match και φτιάχνετε ένα νεο layout πειράζοντας μόνο την πρώτη επιλογή με ένα από τα SMS που θα δείτε να έχει μέσα.Μετά επιλέγοντας το νέο layout θα έχετε το πληκτρολόγιο...

 

ΠΡΟΣΟΧΗ.Ειναι σημαντικό να αφαιρέσετε καθε ikeyx από xsellize και bigboss beta πρίν βάλετε το πακέτο αλλιώς hell will break loose

 

Υ.Γ Θα θέλα κάποιος με byte να μου πεί τι ακριβώς γίνεται και πως δουλέυει γιατί εδώ που είμαι ούτε το έχω ούτε στέλνω με ελληνικά SMS.

 

Enjoy

 

 

**************************************************

UPDATE

 

Ορίστε το πακετάκι που υποσχέθηκα για τα Carrier Logos είναι online για τους τολμηρούς,και κάνει τα παρθενικά εγκαίνια του repo στην έκδοση 3.0...

 

Βάζουμε σαν source το

http://ftp4u.gr/iphone/apt3

 

Το νέο Carrier Logos έχει νέο bundle ID για να μην μπερδεύεται με τα παλαιότερα σαν update.Επίσης έχει και τα Cyprus logos included.Τέλος έχω προσθέσει και νέα services στο μενού Settings>Phone>Services ή Ρυθμίσεις>Τηλέφωνο>Υπηρεσίες!!

 

Λόγο χρόνου δεν έχω δοκιμάσει παρά την Comsote και την Wind.Οποιαδήποτε πρόταση ή αναφορά ότι κάτι δουλεύει ή δεν δουλεύει θα την εκτιμούσα..

 

Special Thanks στον ipodtouchpro που έκατσε και εφτιαξε logos για την Vodafone για να την βάζουν χειροκίνητα όσοι δεν μπορούσαν να περιμένουν το release,και την διάθεση του να βοηθήσει στην ομάδα...

 

Υ.Γ δεν κατάφερα να τρέξω το BiteSMS ακόμα παρά τις αναφορές ότι η 3.2 τρέχει.Αν κάποιος με το 3.0 το έχει βάλει να μου στείλει pm για μια δοκιμή που θέλω..

Y.Γ Next package που δουλεύω είναι το sorting list.Αναμείνατε στο ακουστικό σας!

**************************************************

 

 

Μια σύνοπτική αναφορά των πακέτων του repository:

 

  • Greek Keyboard:To πρώτο Ελληνικό πληκτρολόγιο στην 2.1/2.2. Είναι καθαρό hack χωρίς να τρέχουν εφαρμογές στο παρασκήνιο και να καταναλώνουν μνήμη και crashes.Είναι ακριβώς με την ίδια μέθοδο που βάζει η Apple γλώσσες,γιαυτό και δουλεύει εγγενώς σε όλες τις εφαρμογές.Δυστυχώς δεν δέχεται ακόμα το iphone GSM Ελληνικά οπότε τα μηνύματα είναι Unicode.Το παρόν πακέτο περιέχει την μπάρα κατανομής των επαφών.
  • Greek Keyboard L2: Ενας ενναλακτικός τρόπος κατανομής των πλήκτρων που προσωπικά και πολοί άλλοι βρίσκουν πιο εργονομικό..
  • Greek Keyboard L3: Ενας ενναλακτικός τρόπος κατανομής των πλήκτρων που προσωπικά και πολοί άλλοι βρίσκουν πιο εργονομικό, με κεφαλαία στο artwork.
  • Greek Keyboard Lite:Είναι το ίδιο με τον πρωτο πακέτο ΧΩΡΙΣ να πειράζει την μπάρα κατανομής των επαφών.
  • Greek Keyboard L2 Lite:Είναι το ίδιο με το layout2 πακέτο ΧΩΡΙΣ να πειράζει την μπάρα κατανομής των επαφών.
  • Greek Keyboard L3 Lite:Είναι το ίδιο με το layout3 πακέτο ΧΩΡΙΣ να πειράζει την μπάρα κατανομής των επαφών.
  • Native iGreek:Αντικατάσταση του μενού με Ελληνικό με τοποθέτηση σωστού locale σε gr για συμβατότητα με εφαρμογές και τον safari.Δεν τροποποιεί υπάρχοντα αρχεία συστήματος απλά προσθέτει μερικά.
  • iGreek Fix:Φτιάχνει το iGreek 2.1.x και πριν για να γίνεται σωστό update στα νεότερα.ΔΕΝ το χρειάζεστε αυτό αν κάνετε τώρα εγκατάσταση είναι πακέτο διώρθωσης δικών μου script καθώς εξελλίσσαμε το iGreek.Μπορείτε να το αφαιρέσετε αμέσως μετά την εγκατάσταση.
  • Greek Carrier Logos:Ελληνικά Carrrier Logos
  • Cyprus Carrier Logos:Κυπριακά Carrier Logos με το MTN να μην έχω βρεί tester
  • BossPrefs Neverlock:Εργαλείο που τρέχει στο backround και απενεργοποιει/ενεργοποιεί αυτόματα το autolock ανάλογα με το αν έχεις ssh.
  • BossPrefs Autolock:Χειροκίνητος διακόπτης απενεργοποίησης του autolock από το BossPrefs
  • Installous:Εγκαθιστά αυτόματα ipa στο iphone κατεβάζοντας τα από τον Safari ή από το Appshare χωρίς ανάγκη για iTunes Sync
  • Κρακulous:Για όσους θέλουν να μοιραστούν μια App χωρίς να περιέχει τα προσωπικά τους στοιχεία στο iTunes.
  • Mobile Installation Patch 2.2.1: Αντικαθιστά το mobile installation με την έκδοση η οποία επιτρέπει εγκατάσταση των εφαρμογών από installous.
  • BiteSms 2.7 & 3.0: Εναλλακτική εφαρμογή αποστολής/λήψης μηνυμάτων - υποστηρίζει encoding GSM για αποστολή μηνυμάτων με 160 ελληνικούς, κεφαλαίους, χαρακτήρες. Απαραίτητη η εγκατάσταση του SMS160 Addon.
  • SMS160 Addon: Επιτέλους έχουμε αποστολή μηνυμάτων με 160 χαρακτήρες στο iPhone. Μια διαφοροποίηση της εφαρμογής BiteSMS στο encoding και μια παρατήρηση της από τον avid μας επέτρεψε να φτιάξουμε ένα keyboard addon που να στέλνει κανονικά GSM7 messages KAI με αναφορές. Για να το ενεργοποιήσετε χρειάζεστε το BossPrefs.Για την διαχείρηση επαφών και searching καλύτερα να το κλείνετε γιατί θα μπερδέψει το contact sorting.
  • SMS160 Keyboard K.I.S. & SMS160 Keyboard v2: Τα δύο αυτά πληκτρολόγια αποτελούν μία εναλλακτική (και βελτιωμένη) πρόταση για αποστολή μηνυμάτων με 160 χαρακτήρες. Η αποστολή μηνυμάτων διεκπεραιώνεται και πάλι μέσω BiteSMS ωστόσο, με την μέθοδο αυτή μπορούν να συνυπάρξουν στη συσκευή τα πληκτρολόγια των ελληνικών unicode χαρακτήρων. Απλά ενεργοποιείτε τα πληκτρολόγια από τις ρυθμίσεις πληκτρολογίων και τα εναλλάσετε επιλέγοντας την υδρόγειο. Για contact sorting συνίσταται η χρήση των unicode πληκτρολογίων. Επιλέγοντας αυτή τη μέθοδο, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε το SMS160 Addon.
  • Greek Unicode Keyboard: Το πληκτρολόγιο αυτό απευθύνεται σε όσους θέλουν να έχουν unicode χαρακτήρες αλλά δεν τα πάνε καλά με τους τόνους και σε αυτούς που έχουν χοντρά δάκτυλα και "ζορίζονται" λίγο με το ρωσικό. Επίσης, σε όσους δεν επιθυμούν να αντικαταστήσουν το εργοστασιακό ρωσικό πληκτρολόγιο. Η εισαγωγή των τόνων, εφόσον το επιθυμείτε, γίνεται με παρατεταμένη πίεση των αντίστοιχων πλήκτρων ενώ το τελικό "ς" εισάγεται με παρατεταμένη πίεση στο "σ".
  • Contact Sorting 1 και 2:Ανεξάρτητα πακέτα για αντικατάσταση των λατινικών χαρακτήρων στην μπάρα αναζήτησης επαφών με λατινικούς και ελληνικούς.

 

Introducing Metas!!

(MetaPackages)

 

Αυτά είναι πλασματικά πακέτα που δουλεύουν σαν οδηγοι και εγκαθιστούν ότι χρειάζεται ο νέος χρήστης για να Ελληνοποιήσει το iphone του.Μετά την εγκατάσταση μπορούν να αφαιρεθούν και να παραμετροποιηθούν όπως θέλει ο καθένας.Αν δεν σου αρέσει το sorting που σου έβαλε το meta το βγάζεις και βάζεις το δικό σου χωρίς να αφαιρέσεις τα υπόλοιπα.Eπίσης το κάθε πακέτο γίνεται upgrade κανονικά χωρίς να χρειάζεται να βγάλω νέα meta.

 

Τι κερδίζεις?

 

  • Σαν απλός χρήστης που μόλις έκανες jailbreak απλά ανοίγεις το Cydia και αφού βάλεις το ftp διαλέγεις ένα από τα 2 meta που θές.Θα κάνει αυτόματα respring και θα κλείσει το Cydia και θα είσαι έτοιμος.Ούτε να ψάχνεις πακέτα ούτε να βλέπεις τι είναι τι.
  • Σαν εξελιγμένος χρήστης όλοι μας λίγο πολύ έχουμε σιχαθεί να ξαναβάζουμε ένα ένα τα πακετάκια κάθε λίγο και λιγάκι.Βάζεις το meta και μετά το αφαιρείς και παίζεις με τα πακέτα που θέλεις να παραμετροποιήσεις...

 

Τα δύο meta που έχω μέχρι στιγμής είναιι τα:

 

  • Meta:Totally Greek Classic : Ο κλασσικός και πιο πολυχρησίμοποιουμενος συνδιασμός.Το L2 Layout για Unicode με το νέο SMS160 iKeyX πληκτρολόγιο για sms.
  • Meta:Totally Greek KIS : Η προσέγγιση του perrkli με χρήση και τως δύο unicode keyboards μέσω του iKeyX.

Tα υπολοιπά που βάζουν είναι κοινά και περιλαμβάνουν το GreekContact Sorting L2, Greek & Cyprus Carrrier Logos, Emoji, Native iGreek.

 

Με το που μπεί το meta το Cydia κλείνει.Είναι φυσιολογικό γιατί κάνει backround resrping.

 

Για προτάσεις ιδέες και ερωτήσεις σχετικες με το repository και τα hosted packages στο παρόν thread.Αν έχετε γενικές απορίες παρακαλώ ψάξτε το ανάλογο thread μην ξαναεφευρίσκουμε τον τροχό.

 

links για χρήσιμες πληροφορίες στις επόμενες σελίδες του θέματος:

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 760
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

καλημέρα και συγχαρητήρια για την φανταστική δουλειά!

 

Προσπαθώ να περάσω το appshare και τον installous αλλά μάταια...υπάρχει κάποιο πρόβλημα;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω οτι πρέπει να βάλειw κ το repo του hackulo: cydia.hackulo.us

· iPod 3gn 15Gb, iPod 5.5gn 30Gb

· iPhone 2G 8Gb, iPhone 3G 16Gb, iPhone 4 16Gb, iPhone 6 64Gb, iPhone 13 Pro 128Gb

· MacBook Pro 15'' (mid '10), MacBook Pro 16'' (late '19)

· Apple Watch Series 7 45mm

· AirPods Pro 2nd Gen

 

Link to comment
Share on other sites

Εμένα από το minapps μου βγάζει ένα error message (broken package...) και από το hackulo ένα άλλο (source error size mismatch)
Link to comment
Share on other sites

Εμένα από το minapps μου βγάζει ένα error message (broken package...) και από το hackulo ένα άλλο (source error size mismatch)

 

Σε ποιο πακέτο σου βγάζει broken?Αν είναι το installous μάλλον πως θα το βγάλω αν δεν φτιάξουν τα dependencies γιατί κάνει πολλά τρελλά..Συνήθως πάντως το broken package στο cydia σημαίνει respring και refresh Cydia Sources...

Link to comment
Share on other sites

το μήνυμα που μου βγάζει εμένα είναι το παρακάτω:

 

1 Broken Packages

The following packages have unmet dependencies:

Installous

 

Δεν έχεις το Cydia.hackulo.us τότε στα sources σου...

Link to comment
Share on other sites

και εγώ προσπαθώ να κατεβάσω το L2 keyboard και βγάζει error..
..:: [ gsmcorner.gr - Your online source to all gsm related products] ::..
Link to comment
Share on other sites

minos, υπάρχει εύκολος τρόπος να εγκαταστήσουμε αρχεία στον φάκελο Documents κάποιας επίσημης εφαρμογής μέσω πακέτου από Cydia;

 

Πως καταφέρνουμε να εντοπίσουμε τον κρυπτογραφημένο φάκελο στον οποίο βρίσκεται η εφαρμογή;

Link to comment
Share on other sites

Είχα βρέι ένα τρόπο να το κάνω locate απο terminal αλλά δεν σε βοηθάει πολύ στο να το αυτοματοποιήσεις...Για τι ακρίβως σκέφτεσαι να κάνουμε?

 

Κάνε login σαν root στο terminal και δώσε

cd /
find -name onomaefarmogis

και στο βρίσκει

 

πχ

find -name midomi

 

 

Και αν θες να το διαχειριστείς μπορείς να δώσεις

find -name midomi>output

που θα γράψει ότι διαβάσει σε ένα αρχείο output στον /

Link to comment
Share on other sites

Έφτιαξα ένα source για αυτόματη εγκατάσταση των ελληνικών λεξικών στο WeDictPro και σκεφτόμουνα κατά πόσο θα μπορούσαμε με κάποιο τρόπο να φτιάξουμε και πακέτα των λεξικών στο Cydia, ώστε να μπορούν να τα κατεβάζουν όσοι έχουν την free έκδοση του WeDict.

 

Δοκίμασα την εντολή που μου έσωσες στο terminal αλλά μου βγάζει σφάλμα:

 

aperikles:~ root# locate -name midomi
locate: invalid option -- n
Usage: locate [-d path | --database=path] [-e | -E | --[non-]existing]
     [-i | --ignore-case] [-w | --wholename] [-b | --basename] 
     [--limit=N | -l N] [-S | --statistics] [-0 | --null] [-c | --count]
     [-P | -H | --nofollow] [-L | --follow] [-m | --mmap ] [ -s | --stdio ]
     [-A | --all] [-p | --print] [-r | --regex ] [--regextype=TYPE]
     [--version] [--help]
     pattern...

Report bugs to <bug-findutils@gnu.org>.
aperikles:~ root# 

Link to comment
Share on other sites

ppericlis ξέχασες το cd /

To locate δεν σου δουλεί αν είσαι στο ~root

Link to comment
Share on other sites

pericles-pericleouss-macbook-pro:~ periclespericleous$ ssh root@192.168.2.2
root@192.168.2.2's password: 
aperikles:~ root# cd /
aperikles:/ root# locate -name midomi
locate: invalid option -- n
Usage: locate [-d path | --database=path] [-e | -E | --[non-]existing]
     [-i | --ignore-case] [-w | --wholename] [-b | --basename] 
     [--limit=N | -l N] [-S | --statistics] [-0 | --null] [-c | --count]
     [-P | -H | --nofollow] [-L | --follow] [-m | --mmap ] [ -s | --stdio ]
     [-A | --all] [-p | --print] [-r | --regex ] [--regextype=TYPE]
     [--version] [--help]
     pattern...

Report bugs to <bug-findutils@gnu.org>.
aperikles:/ root# 

 

τι κάνω λάθος minos? πάλι δεν μου το βγάζει...

 

l1on ούτε και με το find είχα αποτέλεσμα...

Link to comment
Share on other sites

Πωωω ρε pperikli sorry δικιά μου μακακία...Αυτά παθαίνεις άμα ποστάρεις βραδύατικα.find θέλει όχι locate.Διώρθωσα τις εντολές στο προηγούμενο μου post...

 

:(

Link to comment
Share on other sites

http://img156.imageshack.us/img156/7176/friendsyg9.gif

 

Ευτυχώς που υπάρχει κι αυτή η εντολή γιατί κάθε φορά που έπρεπε να βάλω το symlink για να βλέπω τον φάκελο root στο MobileStudio έψαχνα 10 λεπτά για να το βρω.

 

Σκέφτηκες κάποια λύση για τα λεξικά; Υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο Cydia αλλά δεν ξέρω πως το καταφέρνουν, δεν σ' αφήνει κιόλας το Cydia να δεις τις εντολές της εγκατάστασης όπως έκανε ο installer. Ή μήπως σε αφήνει;

Link to comment
Share on other sites

Πιο πακέτο είναι και από πιο repo?

Ένας γενικός οδηγός είναι:

 

  • Πας με SSH στο /lib/apt/lists
  • Βρίσκεις τα packages αρχείο όπως σου έχω δείξει στο screenshot.
  • To ανοίγεις και βρίσκεις το ΑΚΡΙΒΕΣ ΟΝΟΜΑ και path του deb.Aν το path είναι ./Files/blabla.deb τότε το αρχείο που θές ειναι στο http://repo.com/files/blabla.deb
  • Χρησιμοποιέις firefox με UserAgent Switcher για να φαίνεται σαν iphone.
  • Μετά που κατεβάσεις το deb το ανοίγεις με το 7zip.Θα βρείς 2 συμπιεσμένα αρχεία μέσα.Το control περιέχει το set εντολών εγκατάστασης...

 

Iphone User Agent

 

    *  Description: iPhone
   * User Agent: Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU like Mac OS X; en)
   * App Name: AppleWebKit/420+ (KHTML, like Gecko)
   * App Version: Version/3.0
   * Platform: Mobile/1A542a Safari/419.3

 

Screenshot

http://img10.imagehosting.gr/out.php/t334493_Screenshot.png

 

UPDATE ΜΑ ΠΟΙΟΣ είμαι...Mε λίγο wireshark στο Linux βρήκα το User Agent του Cydia.Αν το βάλεις αυτό ripάρεις ΟΛΑ τα repositories αν βρείς το σωστό path.

 

Cydia User Agent
Telesphoreo APT-HTTP/1.0.98

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς να σου πω ότι οι γνώσεις μου σε linux βρίσκονται σε νηπιακό στάδιο, συνέχισε να διαβάζεις με κατανόηση :)

 

  • Πήγα με SSH στο private/var/lib/apt/lists.

  • Βρήκα το packages αρχείο όπως μου έχεις δείξει στο screenshot.

  • To άνοιξα (υπάρχει τρόπος να το κάνω χωρίς να τρέξω vm και linux; Είμαι σε Mac, έψαξα και βρήκα αυτό αλλά δεν κατάφερα κάτι) και βρήκα αυτό:

Website:

Maintainer: Ste <ste@psmxy.org>

Name: Merriam-Webster

Package: org.dict.dictd-www.merriam-webster

Installed-Size: 6196

Version: 2.4.2

Architecture: iphoneos-arm

Priority: optional

Section: Dictionaries

Filename: pool/main/o/org.dict.dictd-www.merriam-webster/org.dict.dictd-www.merriam-webster_2.4.2_iphoneos-arm.deb

Size: 2370980

SHA256: 563d8a32e94ffbbc0d8bdb9d10ed6ce418806ba45f6157597f6c5b1666724b17

SHA1: 030ac45adb21d02a4f1ce46eaba39d2b1c111f92

MD5sum: 7192a00020680aaf7117d40ad51c4a2d

Description: Merriam-Webster 10th Dictionary

Depiction:

  • Εγκατέστησα στον firefox το UserAgent Switcher για να φαίνεται σαν iphone.

  • Δεν ξέρω ποιο είναι το path για να κατεβάσω το deb.

 

UPDATE ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ είμαι..."Γουάτ ις" User Agent του Cydia, πως το βρίσκω και πως αν το βάλω αυτό ripάρω (δηλαδή?) ΟΛΑ τα repositories αν βρω (πως?) το σωστό path.

 

Κατά τ' άλλα... :respect:

Link to comment
Share on other sites

To packages είναι απλό text αρχείο βρε.Με οποιοδήποτε editor το ανοίγεις..

 

Εγώ στην αρχή που ήμουν με shh@bash το άνοιξα με nano

 

Για το User Agent του Cydia είναι διαφορέτικο από του Safari.Μερικά σοβαρά repos το check αυτό για να σου δώσουν το deb..Για να το βάλεις απλά κάνεις add new user agent στο switcher βάζεις ότι όνομα θες και user agent ότι σου έγραψα..

 

Για το Ste τώρα σου δείχνω πως γίνεται για μελλοντική χρήση..

 

Αρχικά πρέπει να βρείς το external adress που συνδέεται το iphone σου μέσω του net.Για να το κάνεις αυτό πας:

 

/etc/apt/sources.list.d/ste.list

 

Αν το ανοίξεις με text editor βρίσκεις:

# do not edit this file to add your own custom sources
# this file is subject to be upgraded as part of a package
# either add your own .list file to /etc/apt/sources.list.d
# or add your entry to the global /etc/apt/sources.list file

deb [color="Red"][b][u]http://repo.smxy.org/cydia/apt/[/u][/b][/color] xena main

 

To κόκκινο είναι το Adress του repository.Συνήθως έιναι αυτό που βάζουμε στο cydia sources αλλά μπορεί να διαφέρει.

 

Τώρα επείδη δεν επίτρεπει listing(να κάνεις βόλτες και να βλέπεις τι αρχεία έχει ο server)θέλουμε ακριβή τοποθεσία του deb.Για να το βρούμε αυτό πας εδώ και κάνεις edit με οποιοδήποτε text editor.

 

/var/lib/apt/lists/repo.smxy.org_cydia_apt_dists_xena_main_binary-iphoneos-arm_Packages

 

Εδώ βρίσκεις το

 

Website: http://repo.smxy.org/iphone-apps/info/info.php?url=http://stardict.sourceforge.net/Dictionaries_dictd-www.dict.org.php
Maintainer: Ste <ste@psmxy.org>
Name: Merriam-Webster
Package: org.dict.dictd-www.merriam-webster
Installed-Size: 6196
Version: 2.4.2
Architecture: iphoneos-arm
Priority: optional
Section: Dictionaries
Filename: [b][u][color="Blue"]pool/main/o/org.dict.dictd-www.merriam-webster/org.dict.dictd-www.merriam-webster_2.4.2_iphoneos-arm.deb[/color][/u][/b]
Size: 2370980
SHA256: 563d8a32e94ffbbc0d8bdb9d10ed6ce418806ba45f6157597f6c5b1666724b17
SHA1: 030ac45adb21d02a4f1ce46eaba39d2b1c111f92
MD5sum: 7192a00020680aaf7117d40ad51c4a2d
Description: Merriam-Webster 10th Dictionary
Depiction: http://repo.smxy.org/cydia/info/merriam-webster/

 

Το μπλε είναι αυτό που θέλουμε

 

Τέλος για να κατεβάζεις το deb απλά ενώνεις το πρώτο με το δεύτερο κόκκινο κείμενο.

 

[color="Red"]http://repo.smxy.org/cydia/apt/[/color][color="Blue"]pool/main/o/org.dict.dictd-www.merriam-webster/org.dict.dictd-www.merriam-webster_2.4.2_iphoneos-arm.deb[/color]

 

Αν έχεις το user agent που προανέφερα ενεργό θα σου πεί ο firefox να σώσει το αρχείο...

 

Υ.Γ Περιμένω σαν θεός την θυσία της παρθένας που λέγαμε... :P

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσα να ορκιστώ ότι προσπάθησα να ανοίξω το .packages με τον texteditor πριν τρέξω linux αλλά δεν άνοιξε! Φυσικά, μετά που μου το είπες το προσπάθησα και άνοιξε κανονικά. Μάλλον κανένα plist editor θα έτρεξα την πρώτη φορά αντί text editor.

 

Έφτασα αρκετά κοντά στην προσπάθεια να κατεβάσω το deb, έβαζα όμως http://repo.smxy.org/cydia/pool/main/o/org.dict.dictd-www.merriam-webster/org.dict.dictd-www.merriam-webster_2.4.2_iphoneos-arm.deb, δεν ήξερα πως να βρω το path αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι έπρεπε να το ψάξω περισσότερο. Νομίζω η απάντηση στο πρώτο ερώτημα (πως το βάζουμε στο ~/Documents) είναι αυτή, σωστά;

 

#!/bin/bash

if [[ $1 == configure ]]
then
   dict="merriam-webster"
   app=""
   src="/var/mobile/Library/WeDict"
   files="$src/${dict}.dict $src/${dict}.idx"

   app=`find /var/mobile/Applications -name WeDict.app`

   if [ -e "$app/Info.plist" ]
   then
       mv $files $app
   else
       echo "WeDict doesn't appear to be installed. Please install it, then reinstall this dictionary package."
   fi
fi

 

Σύμφωνα με τα πιο πάνω, αν κατάλαβα καλά, μεταφέρει τα αρχεία στον φάκελο όπου βρίσκεται και το .app και όχι στο /Documents. Αυτό όμως δημιουργεί προβλήματα στην εφαρμογή ενώ αν τα βάλουμε στο /Documents δεν θα υπάρχουν προβλήματα. Τι λες, έχεις διάθεση να φτιάξεις το πακέτο; Δεν χρειάζεται να φτιάξεις περισσότερα από ένα, βάλε όλα τα λεξικά μαζί και ας επιλέξει ο καθένας μέσα από την εφαρμογή ποιο θέλει να χρησιμοποιήσει.

 

Για να δω αν κατάλαβα καλά τη χρησιμότητα του cydia user agent, απλά μας βοηθάει να κατεβάσουμε deb τα οποία υπό κανονικές συνθήκες δεν θα μας επέτρεπαν τα repos να κατεβάσουμε μέσω κάποιου browser και όχι κατευθείαν μέσω cydia?

 

Υ.Γ. Οι παρθένες είναι δυσεύρετες και είναι κρίμα να την χαραμίσουμε σε θυσία, θα προτιμούσες κάτι σε κοτόπουλο; :p

Link to comment
Share on other sites

Από ότι βλέπω από το script αυτό που κάνει είναι οτί βρίσκει τα αρχεία στο /var/mobile/Library/WeDict και μετά αφού βρεί που είναι ο φάκελος εγκατάστασης τα κάνει move εκεί.Γιατί move και όχι copy ή symlink δεν ξέρω.Όταν το αφαιρέις το πακέτο τα βγάζει ή τα ξεχνάει;;

 

Να φτιάξω πακέτο δεν είναι πολύς χρόνος αν και χρειάζεται τροποποίηση και αναπαραγωγή του script από το σημείο

dict="merriam-webster"

dict2="lexiko2"

dict="lexiko3" etc...

 

Για πόσα αρχεία μιλάμε?

 

Ίσως να το κάνω να τα πέρνει όλα μαζί θα δώ αν δουλεύει η παρακάτω εντολή...

mv /var/mobile/Library/WeDict/* $app

 

Γενικά δεν δείχνει για πάνω από 4 ώρες δουλιτσα για να βγεί το deb.Αυτό που είναι χρονοβόρο είναι το beta testing μετά το compile...Ξέρεις εσύ κανένα γουρουνάκι?? :P

 

Ναι αυτή είναι η χρησιμότητα του Cydia User Agent.Όλα τα σοβαρά repos (STE,mod,BigBoss) ελέγχουν το user agent.Υπάρχουν και μερικά της πλάκας σαν το δικό μου που δεν χρειάζεται αυτό...

 

Ύ.Γ Την παρθενιά της εννούσα να θυσιάσουμε βρε όχι την κοπέλα την ίδια...Βάρβαρε...Αλλά τώρα που το λές πές της να κρατάει και κανένα κουβάδακι KFC μαζί...

Link to comment
Share on other sites

Τα λεξικά τα εγκαθιστά προσωρινά στο /private/var/mobile/Library/WeDict και μετά εντοπίζει την κανονική τοποθεσία και τα μεταφέρει. Δεν κάνει copy γιατί δεν χρειάζεται να βρίσκονται στην προσωρινή τοποθεσία και το symlink δεν ξέρω αν θα είχε αποτέλεσμα, δεν χρειάζεται κιόλας.

 

Θα πάρει τόση πολλή ώρα ε; Νόμιζα πως θα ήταν υπόθεση μερικών λεπτών, όπως στον installer. Ότι απλά θα ανέβαζες τα αρχεία και να έγραφες το script της εγκατάστασης.

 

Είναι συνολικά 8 λεξικά αλλά τα 4 έτσι κι αλλιώς είναι ψιλοάχρηστα όσον αφορά τις πληροφορίες που περιέχουν. Θα βάλουμε τα Babylon (Greek-English & English-Greek) και τα WordTrans (Greek-English & English-Greek). Μπορείς να κατεβάσεις τα idx και dict από εδώ:

 

Δεν χρειάζεται να φτιάξεις πολλά πακέτα, φτιάξε ένα και πέτα μέσα όλα τα dict και τα idx (συνολικά 4 και 4).

 

Τώρα για απεγκατάσταση, υποθέτω ότι θα μπορούσες να εντοπίσεις το ~/Documents με ίδια διαδικασία και να αφαιρέσεις τα πακέτα. Στην αφαίρεση θα πρέπει να προσέξεις κάτι ακόμη, όταν επιλέγονται τα λεξικά από την εφαρμογή, δημιουργείται αυτόματα κι ένα idxc αρχείο το οποίο θα πρέπει να συμπεριλάβεις στο script της απεγκατάστασης, το είχα προσέξει όταν έφτιαχνα τα πακέτα για τον installer.

 

Γουρούνι έχω κάποιο υπόψιν μου αλλά αν χρειαστεί να κάνει και τρίτο restore αυτόν τον μήνα μπορεί να κλάψει!..

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά συγνώμη που παρεμβένω στην όντως πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία σας αλλά εάν μπορείτε να μου πείτε το λόγο της υλοποίησης ενός τέτιου πακέτου από την στιγμή που κάποιος με jailbroken τηλέφωνο μπορεί να αγοράσει ή να βρεί την "πειραγμένη" έκδοση του wedict pro και ακολουθώντας τις σαφέστατες οδηγίες του perikli να περάσει όποιο από τα λεξικά θέλει στην εφαρμογή...

 

Εάν το κάνετε για λόγους εκμάθησης και μελλοντικών σκοπών συμφωνώ απόλυτα και πάο πάσο.. ;)

 

Πολύ πιθανόν βέβαια να μην κατάλαβα καλά και τον ακριβή σκοπό αυτής της διαδικασίας....

[imgalign]http://img411.imageshack.us/img411/2249/applelogo1.gif[/imgalign]Αρτέμης

pushme.to & pingChat2 : djarte

iPhone 4 32GB Black with iOS 4.3, MacbookPro Late 2008 15" with Snow Leopard 10.6.6, Apple Led Cinema Display 24", Airport Extreme BS

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...