[GEN] palm tungsten T & Πρόβλημα με τα ελληνικά στο Docs2Go

Απάντηση

mimo

mimo's Avatar: HTC HD2
EDGE Member
Περιοχή: αΘηΝα
καλησπέρα . Εχω κάποια προβλήματα με το μηχανάκι που παρότι είναι ξεπερασμένο με έχει βολέψει ιδιαίτερα στο επάγγελμά μου . Τα windows έτσι κι αλλιώς δεν παίζονται με την πολυπλοκότητα και τα λούσα τους που μόνο προβλήματα δημιουργούν .
Το προβλημα είναι το εξής : αρχεία sheet to go στον υπολογιστή - με xp- φαίνονται με ???? και χωρίς όλους τους αριθμούς και sheets , σιτ!!! και τα word to go στο palm μετά τον συγχρονισμό είναι όλο ????? ενώ στο pc είναι ok ??? μου έχει χτυπήσει και ένα αρχείο με μύνημα : error 514??
Εκ των προτέρων ευχαριστώ........και ελπίζω σε κάποια βοήθεια.....:

xpan

xpan's Avatar:  Palm Treo 680
Moderator
Περιοχή: Kerovnia
Ρίξε μια ματιά στην υπογραφή μου και διάβασε το PalmOS FAQ. Εκεί θα σου λυθούν αρκετές απορίες. Αν συνεχίσεις να έχεις πρόβλημα εδώ είμαστε και θα βρούμε τη λύση.

Ποια έκδοση του Docs2go έχεις;

or play my game The Merchants of Al Qazar (it's free), or visit my project Tipleaders.com

mimo

EDGE Member
έριξα μια ματιά στο faq και ήταν αρκετά κατατοπιστικό ,αλλά λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπόρεσα να εντρυφήσω πάντως θα το κοιτάξω καλύτερα και σαν καλοπερασάκιας περιμένω και την έτοιμη λύση . Τέλος πάντων Sv.5.0,docs v.5.000,piloc v.3.3 .Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι "χαλάει" τα word στο palm ενώ στο pc είναι αναγνώσιμα και στο excel σχεδόν το αντίστροφο . Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και αναμένω διαβάζοντας.....

efbi

efbi's Avatar: HTC HD2
HSCSD Member
Περιοχή: Στη Σκια του Ολυμπου
προσπαθησε να βρεις γραμματοσειρες Unicode για Word & Excel, θυμαμαι οτι ετσι ειχα καταφερει κι εβλεπα τα αρχεια στο PC και στο Τ3.

mimo

EDGE Member
συγνώμη για την ασχετοσύνη μου, αυτά τ'αρχεία τα βρήκα (αυτές τις γραμματοσειρές που αναφέρονται και στο faq) , πως τα χρησιμοποιώ;;
στο pc ; στο palm ; και με ποιό τρόπο ;;;

efbi

HSCSD Member
Παράθεση από mimo >
συγνώμη για την ασχετοσύνη μου, αυτά τ'αρχεία τα βρήκα (αυτές τις γραμματοσειρές που αναφέρονται και στο faq) , πως τα χρησιμοποιώ;;
στο pc ; στο palm ; και με ποιό τρόπο ;;;
στο word & στο excel του υπολογιστη αντι για την arial ή την times new roman θα χρησιμοποιεις αποκλειστικα αυτες τις γραμματοσειρς που αναφερονται στο faq για να μπορεις να δουλευεις τα αρχεια σου και στον υπολογιστη, αλλα και στο Palm.

mimo

EDGE Member
ίσως δεν σου ΄δωσα να καταλάβεις : πως θα δει το office τις γραμματοσειρές ,που θα τις "πετάξω" στο pc εννοώ ...για να τις έχω μετά σαν επιλογή ....

efbi

HSCSD Member
Παράθεση από mimo >
ίσως δεν σου ΄δωσα να καταλάβεις : πως θα δει το office τις γραμματοσειρές ,που θα τις "πετάξω" στο pc εννοώ ...για να τις έχω μετά σαν επιλογή ....
στον πινακα ελεγχου, εχει επιλογη γραμματοσειρες, εκει θα κανεις προσθηκη νεας γραμματοσειρας, που σημαινει οτι θα προσθεσεις τις UB......

mimo

EDGE Member
Το πρόβλημα με τα word "λύθηκε" αλλάζοντας σε symbol την γραμματοσειρά στο pc και καθιστώντας το αδύνατο να διαβαστεί και μετά συγχρονισμός (κουλό;; .Το πρόβλημα με το excel παραμενει και είναι το εξής: στο palm ένα αρχείο με 3-4 sheets ,στο pc μετά από συνχρονισμό ή δεν ανοίγει (unable to read file) ή έχει μόνο ένα sheet με μια γραμμή ή και όλες τις γραμμές , αλλά έχει φάει τα υπόλοιπα sheet -eέχω χάσει πολλά στοιχεία μ'αυτό τον τρόπο... πάντως δεν έχω ένα σωστό αρχείο excel στο pc . Συγνώμη για την επιμονή αλλά με απασχολούν μήνες αυτά τα προβλήματα.

xpan

xpan's Avatar:  Palm Treo 680
Moderator
Περιοχή: Kerovnia
Είμαι πολλά χρόνια στο χώρο και δεν έχω συναντήσει ποτέ προβλήματα με τα ελληνικά στο Docs2Go. Η διαδικασία είναι απλή:

Αν το Docs2Go υποστηρίζει ελληνικά (μέχρι την 8 σίγουρα) τότε το αρχείο που θες να μεταφέρεις στο Palm το αποθηκεύεις σαν Word 95 στο PC, απενεργοποιείς το enable-font-viewing στο Palm και παίζει... ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχεις δυσκολευτεί τόσο πολύ...

Η Συμβουλή μου είναι να αποφύγεις τις παλιες ελληνικές γραμματοσειρές τύπου Arial Greek, Times Greek και Helvetica Greek...

or play my game The Merchants of Al Qazar (it's free), or visit my project Tipleaders.com
Κανόνες Σύνταξης Δημιουργία θεμάτων: Όχι Υποβολή μηνυμάτων: Όχι Σύναψη αρχείων: Όχι
Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι BBCode: Ναι Smilies: Ναι Κώδικας [IMG]: Ναι
Αρχείο Επικοινωνία Όροι Χρήσης