Jump to content

Sony Ericsson Κινητά: Αναβαθμίσεις & τροποποιήσεις του λειτουργικού


xamurabi
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Οι νέες ερωταπαντήσεις χρωματίζονται με Κόκκινο

 

Άκουσα πως μπορώ να αναβαθμίσω το firmware του τηλεφώνου δωρεάν. Είναι αλήθεια?

Ναι!

Εντάξει … καλά . Πώς θα το κάνω?

Εδώ λοιπόν είναι που το ζήτημα αποκτά ενδιαφέρον. Εξαρτάται από τι θέλεις να κάνεις ακριβώς. Διάβασε τις παρακάτω απαντήσεις.

 

SEUS. Sony Ericsson Update Service. (Υπηρεσία αναβάθμισης της SE)

Αυτή η δωρεάν online (με σύνδεση) υπηρεσία από την SE θα ενημερώσει το τηλέφωνό σου με την τελευταία έκδοση firmware (λογισμικού) που είναι διαθέσιμη ανάλογα και με το παροχό σου (πχ Vodafone, κλπ) Μερικές φορές ο πάροχός σου μπορεί να μην έχει ενημερώσει το SEUS με μια νέα έκδοση, που βρίσκει κανείς για τις non branded συσκευές. Σ’αυτή τη περίπτωση μπορείς μόνο να περιμένεις ή να το κάνεις μόνος σου (διάβασε τις παρακάτω σχετικές ερωταπαντήσεις)

 

Όταν εκτελείς αναβάθμιση μέσω του SEUS, όλες σου οι ρυθμίσεις, κατάλογοι, αρχεία χρήστη, κλήσεις παραμένουν απείραχτες. Οι περισσότερες όμως άλλες μέθοδοι θα διαγράψουν τελείως τον κατάλογο και τα αρχεία σου.

Πώς κάνω αναβάθμιση με το SEUS?

Για να αναβαθμίσεις με το SEUS, κατέβασε το SEUS software από την SE και εγκατέστησέ το. Αν θες μπορείς να βρεις σ’ αυτό το thread χρήσιμες συνδέσεις και οδηγίες καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες : SEUS Thread .

 

Πρέπει επίσης να έχεις εγκατεστημένους τους τελευταίους οδηγούς SEUS USB.

Για να εγκαταστήσεις τον οδηγό SEUS USB, κλείνεις το τηλέφωνό σου. Τοποθετείς το καλώδιο DCU-60 (αυτό που έχεις στην συσκευασία) στον υπολογιστή και ενώ πατάς το πλήκτρο “c” του τηλεφώνου συνδέεις το καλώδιο στη συσκευή. Τα Windows θα αναγνωρίσουν μια νέα συσκευή και μπορεί να ζητήσουν οδηγούς. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία αυτή χειροκίνητα, αλλά αν ήδη έχεις εγκαταστήσει το SEUS client, ή διαδικασία θα γίνει αυτόματα.

 

Ποια τηλέφωνα είναι συμβατά με το SEUS?

Βασικά, κάθε τηλέφωνο SE που κυκλοφορεί, παρότι μερικές φορές για τα πολύ νέα μοντέλα καθυστερούν λίγο να εμφανίσουν νέες εκδόσεις firmware.

 

FAR Manager και το SEFP πρόσθετο.

Το FAR Manager είναι ένα πρόγραμμα διαχείρισης αρχείων, για το οποίο ο προγραμματιστής

Darkmen έγραψε ένα plug-in (πρόσθετο) για μερικά SE τηλέφωνα. Αυτό σημαίνει πως με τη χρήση του FAR και του πρόσθετου SEFP του Darkmen, μπορεί κανείς να διαβάσει το εσωτερικό σύστημα αρχείων της συσκευής καθώς και να το διαχειριστεί (ανάγνωση, εγγραφή). Αυτό παρέχει πολλών ειδών δυνατότητες τροποποίησης των συσκευών!.

Που μπορώ να μάθω πως θα χρησιμοποιήσω το FAR?

Πήγαινε στο Darkmen's SEFP Plugin στο οποίο υπάρχουν links και download καθώς και οδηγίες.

Αυτό το thread αξίζει να το διαβάσει κανείς για να δει μερικές εξαιρετικά πράγματα που μπορεί να κάνει με το FAR και το SEFP.

 

Μόνο μερικές συσκευές είναι συμβατές με το FAR

 

Ποιες συσκευές είναι συμβατές με το FAR?

Το τηλέφωνό σου πρέπει να είναι κάποιο από τα Z800, K600, K300, K500, K700, S700, K750 ή W800 και πρέπει να έχει ένα CID μεταξύ των 16, 29 ή 36. Αν δεν έχει ήδη το κατάλληλο καλώδιο πρέπει να αγοράσεις ένα.. Το K750 και το W800 περιέχουν στην συσκευασία τους το καλώδιο DCU-60 (USB) που είναι κατάλληλο για το FAR +SEFP.

Πως θα βρω το CID του τηλεφώνου μου?

Μπορείς να το κάνεις εγκαθιστώντας το Davinci Client και χρησιμοποιώντας το “Read CID” κουμπί και διαβάζοντας τις οδηγίες του (κλείσιμο τηλεφώνου και σύνδεση του με το PC μέσω του καλωδίου, με κρατημένο το “C” ) Πρέπει επίσης να έχεις εγκαταστήσει το SEUS update driver (Δες το «Πώς κάνω αναβάθμιση με το SEUS» παραπάνω) Αν το Davinci αναφέρει "CID49", τότε το τηλέφωνό σου δεν είναι , προς το παρόν συμβατό με το FAR

 

Κατέβασε το Davinci client από εδώ:Davinci Flasher 13.7

 

Μετατροπή του K750 σε W800, ή αναβάθμιση με οποιοδήποτε firmware (ή και το αντίθετο)

Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι για να γίνει αυτό και μεταξύ του πολλές δωρεάν.

 

1. Το GFlash είναι το πρώτο πρόγραμμα flasher (πρόγραμμα εγκατάστασης firmware) που βασίζεται στο καλώδιο DCU-60 και πραγματοποιεί σε ένα βήμα flash και finalise (εκατάσταση και οριστικοποίηση) σε τηλέφωνα με cid36.

Το Gflash θα το βρείς εδώ, (είναι του jagheterfredrik). Τα firmware που θα χρησιμοποιήσεις με το Gflash βρίσκονται στην Topsony.

2. Η μέθοδος του Hendrix χρησιμοποιεί ένα ιδιοφυές τέχνασμα και παραπλανεί το SEUS κάνοντάς το να αναγνωρίζει το τηλέφωνό σου με ότι CDA επιθυμείς να αναβαθμίσεις. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι πως μετατρέπεις το K750 σε W800 και το αντίθετο χωρίς να χάσεις τις ρυθμίσεις σου, τις επαφές σου κλπ. Το μειονέκτημα είναι πως το τηλέφωνό σου με αυτή τη μέθοδο δεν μετατρέπεται πλήρως διότι δεν γίνεται πλήρες reflash (επανεγκατάσταση) της περιοχής FS (File System?) που σημαίνει πως δεν παίρνεις όλο το πακέτο customisation (CDA) του μοντέλου που αναβαθμίζεις, δηλαδή το πακέτο γλωσσών (el) branded ρυθμίσεις (VL ή άλλο) και προεπιλεγμένων αρχείων (θέματα, ήχοι κλπ). Πρακτικά βέβαια δεν χάνεις την γλώσσα που έχεις ήδη εγκατεστημένη (πχ el-Ελληνικά) αλλά δεν μπορείς να μετατρέψεις ένα ας πούμε Αγγλικό K750 σε ένα W800 με Ελληνικά.

 

Για να «φλασάρεις» με την μέθοδο του Hendrix's , πήγαινε εδώ, συμβατότητα μόνο με K750/W800 Red CID36 τηλέφωνα μόνο.

 

3. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί το Davinci ή το PhoneXS για να «φλασάρει» το τηλέφωνο , αλλά χρησιμοποιεί το FAR και το SEFP για να το οριστικοποιήσει (finalise). Μπορείς να φλασάρεις δωρεάν μέσω των παραπάνω προγραμμάτων αλλά κατόπιν και προκειμένου το τηλέφωνό σου να είναι λειτουργικό, πρέπει να αγοράσεις ένα davinci credit για το davinci,, Με το PhoneXS δεν υπάρχει δυνατότητα να οριστικοποιήσεις (finalize) αλλά παρακολούθω τα αντίστοιχα thread για το PhoneXS μιας και το πρόγραμμα είναι ακόμη υπό εξέλιξη. Όπως και να έχει μετά το φλασάρισμα είτε με το Davinci , ή το PhoneXS είναι δυνατό να οριστικοποιήσεις την εγκατάσταση χρησιμοποιώντας το FAR .

Για να μάθεις πως γίνεται η διαδικασία Davinci/FAR+SEFP μάθε πρώτα για το FAR+SEFP και μετά πήγαινε για οδηγίες εδώ, ή στο ανάλογο thread εδώ στο δικό μας το myphone.!

 

Το πλεονέκτημα της μεθόδου GFlash, Davinci, PhoneXS ή FAR για να φλασάρεις το τηλέφωνό σου είναι πως μπορείς να επιλέξεις οποιοδήποτε (κατάλληλο για τη συσκευή σου) firmware επιθυμείς (ακόμη και παλιότερες εκδόσεις)ΚΑΙ να έχεις πλήρη customization πακέτο, δηλαδή πακέτο γλωσσών, πάροχος (Vodafone Live ) κλπ αν θέλεις πραγματικά κάτι τέτοιο, ή το τηλέφωνο που θέλεις να μετατρέψεις σε Ελληνικό W800 είναι Ξενόγλωσσο K750).

 

Συμβατά μόνο με CID36 K750/W800.

 

Γιατί τα νούμερα των CDA είναι τόσο σημαντικά?

Το CDA είναι ένας αριθμός που αντιπροσωπεύει το «customisation» του τηλεφώνου σου πχ: Την γλώσσα του και τον πάροχο του (VL).

 

To τελευταίο βήμα στην διαδικασία του φλασαρίσματος (flashing) ονομάζεται οριστικοποίηση (finalization) Σε αυτό το σημείο χρειάζεσαι έναν αριθμό CDA. Ο αριθμός αυτός εξαρτάται από πολλά πράγματα, αλλά σε τελική ανάλυση μπορείς να βάλεις ότι CDA επιθυμείς (για παράδειγμα Generic Australian CDA 102425/40). Οι επίσημες υπηρεσίες αναβάθμισης (SEUS) φλασάρουν βάζοντας το σωστό CDA (γενικά).

 

Παρότι θα πίστευε κανείς ΄για το αντίθετο η οριστικοποίηση (από μόνη της πάντα) με τη χρήση ενός CDA από ας πούμε το Hong Kong, ΔΕΝ θα δώσει στο τηλέφωνό μας την Κινέζινη γλώσσα. Το CDA είναι απλά ένας κωδικός ταυτότητας που βάζουμε στο τηλέφωνό μας. Το Firmware είναι αυτό που ορίζει τη γλώσσα που θα έχει το τηλέφωνό σου(π.χ.: θα έχεις τη δυνατότητα επιλογής γλώσσας "επιλογή γλώσσας" του μενού. Εν κατακλείδι αυτό που ορίζει τη γλώσσα στο τηλέφωνό μας είναι το τμήμα FS (FS part) του firmware.

 

 

Παρακάτω επισυνάπτω την λίστα των CDA για τις περισσότερες συσκευές και τους παρόχους.

Έμαθα πως μπορώ να «πειράξω» το μενού του τηλεφώνου μου με το FAR+SEFP, πως γίνεται αυτό?

Πρώτα μάθε σχετικά με το FAR + SEFP πρόσθετο, και εξοικειώσου με τη χρήση του. Κατόπιν πήγαινε σε αυτό το εξαιρετικό thread, με οδηγίες και με μια μεγάλη συλλογή από έτοιμα εναλλακτικά σέτ εικονιδίων για το μενού σου.

 

Έμαθα πως υπάρχουν μερικές «τρελές» τροποποιήσεις (mods). Τι ακριβώς μπορώ να κάνω με το FAR+SEFP?

Εδώ τα πράγματα «ξεφεύγουν» και ο όγκος των πληροφοριών που μπορούν να δωθούν είναι μεγάλος.

Διάβασε το thread What you can do with far, αξίζει πραγματικά. Επίσης τσέκαρε μερικά από τα καλύτερα file system patch που μπορούν να γίνουν με το FAR+SEFP μέσα από μια συλλογή του max_wedge (δημιουργού του αγγλικού κειμένου): K750 Hacks .

 

Να μερικά πράγματα που μπορούν να γίνουν (μερικά μόνο για K750/W800):

Εξάλειψη του περιορισμού αποθήκευσης SMS στη συσκευή.

’’Σίγαση’’ του ήχου της κάμερας

Δυνατότητα Backup των παιχνιδιών και των Java εφαρμογών.

Διαγραφή Προ-εγκατεστημένων περιεχομένων και παιχνιδιών

Αλλαγή των ήχων συστήματος

Αλλαγή των ήχων και των εικόνων εκκίνησης και κλεισίματος

Διαγραφή των SE Web links στον κατάλογο χρήστη

 

Άκουσα ότι αυτά δεν γίνονται στα «Brown» τηλέφωνα, είναι αλήθεια?

Καταρχάς μπορείς να διαπιστώσεις αν το τηλέφωνό σου είναι «Καφέ» με το Davinci 13.7. Επίσης μπορείς να μετατρέψεις το BROWN τηλέφωνό σου σε RED ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες .

 

Ωραία, τώρα που εξοικειώθηκα με το FAR+SEFP και την τροποποίηση του Συστήματος Αρχείων του τηλεφώνου μου τι συμβαίνει με το «βασικό» firmware?

Το FAR and SEFP εκτός των παραπάνω, δίνει τη δυνατότητα να έχεις πρόσβαση στο «MAIN flash» του τηλεφώνου σου. Για να γράψεις στο main flash, χρειάζεσαι τα patches (τμήματα κώδικα). Το FAR+SEFP μπορεί να γράψει VKP ή SSW patches.

 

Που μπορώ να βρώ SSW και VKP Patches?

Στο Patching Season is Open για τα SSW patches.

To Mobilefree έχει την πιο πλήρη συλλογή από VKP patches, ταξινομημένα κατά μοντέλο και firmware

Διάβασε σχετικά με τα VKP Patches και πως τα χρησιμοποιείς εδώ και εδώ.

 

Άκουσα πως υποστηρίζεται πλέον και η έκδοση CID49 για μετατροπή από K750 σε W800!!! Iσχύει κάτι τέτοιο?

Πράγματι επιτέλους υποστηρίζεται, και αυτό γίνεται με έναν νέο δωρεάν flasher τον PhoneXS 2.01 Beta. Για περισσότερες πληροφορίες πήγαινε εδώ. Ακόμα δεν υπάρχει τίποτα νεώτερο για το FAR. Η διαδικασία αφορά στο flash μόνο του main firmware και δεν υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης του file system ούτε το "πέρασμα" patch στα CID49.

(Ο σύνδεσμος δώθηκε από τον pasxal)

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει main flash file με EMEA3 (Ελληνικό fw) πράγμα που σημαίνει πως αν επιχειρήσετε την τροποποίηση θα έχετε ένα Αγγλόφωνο W800 χωρίς Ελληνικά. Το μόνο που θα μπορέσετε να κάνετε είναι να γυρίσετε "πίσω" στο K750i CID49 με την χρήση των αντίστοιχων αρχείων που θα βρείτε στην Topsony. Υπάρχει βάσιμη ελπίδα να κυκλοφορήσουν σύντομα όλες οι εκδόσεις των flash αρχείων για CID49, και για ΕΜΕΑ3 (el) σε γνωστούς δικτυακούς τόπους όπως o παραπάνω. Γι'αυτό να επιστέφετε συχνά στο παρόν thread για τυχον αλλαγές.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ.

Η παραπάνω διαδικασία είναι σε BETA μορφή και μέχρι να διασταυρωθεί ΠΛΗΡΩΣ και σταθεροποιηθεί, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ αντιμετωπίζεται ως ΣΙΓΟΥΡΗ και χωρίς να διαβαστεί ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ το "how to" γιατί σε αντίθετη περίπτωση το τηλέφωνό σας θα αχρηστευτεί πιθανώς με μη αναστρέψιμο τρόπο.

 

Το παραπάνω κείμενο είναι σε ένα μεγάλο μέρος του μια ελεύθερη μετάφραση του πρωτότυπου Αγγλικού κειμένου που γράφτηκε από τον max_wedge. με ελαχιστότατες προσθήκες από εμένα. Δεν θα διεκδικούσα σε καμιά περίπτωση όχι μόνο τη δόξα του δημιουργού του αλλά και των δεκάδων άλλων που έχουν χύσει ιδρώτα για να μαζευτούν τόσα στοιχεία.

Εξάλλου στο myphone υπάρχουν δεκάδες ή και εκατοντάδες διάσπαρτα threads και posts που έχουν αναφερθεί σε μερικά από τα παραπάνω θέματα και άρα δεν διεκδικώ την ανακάλυψη του «τροχού»!!!

 

Τέλος να θυμάστε πάντα πως οι αναβαθμίσεις και οι τροποποιήσεις του τηλεφώνου ΔΕΝ είναι απλή διαδικασία, δεν αφορούν άπειρους χρήστες Η/Υ και δεν συνιστώνται από κανέναν για κανένα.

Είναι ένα χόμπυ που μπορεί να οδηγήσει σε ένα ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ τηλέφωνο.

Μερικές διαδικασίες είναι τόσο περίπλοκες που καλύτερα να μην τις δοκιμάσετε αν δεν έχετε επίγνωση του ρίσκου που λαμβάνετε.

Όλοι όσοι αποφασίσετε τελικά να τις χρησιμοποιήσετε να ξέρετε πως η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Μην ξεκινάτε χωρίς να έχετε την ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ με τα προγράμματα που εμπλέκονται.

Μη διστάζετε να ρωτάτε αν κάτι δεν έχει καταστεί σαφές αλλά προς θεού μη κατακλύζετε τo forum με ένα σωρό ανούσιες άσχετες ερωτήσεις και απορίες που απαντώνται με ένα προσεκτικότερο διάβασμα!!!

Τέλος μη διστάζετε να γράφετε τις παρατηρήσεις σας και τις βελτιώσεις που πρέπει να έχει το παραπάνω κείμενο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 224
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Τι θα γίνει επιτέλους με το FAR manager και SEFP με τα CID49 Κ750? Θα μπορέσουμε επιτέλους να το χρησιμοποιήσουμε?

 

Από εδώ και πέρα ευτυχώς ΝΑΙ!!!. Μετά την σκληρή δουλεία του den_po. Είναι πλέον δυνατή η χρήση του FAR για πέρασμα patch και τροποποιήσεων όπως ακριβώς και στα CID36 Κ750 ανεξάρτητα με την EROM και το "χρώμα" του τηλεφώνου, brown ή red!!

Για περισσότερες πληροφορίες πηγαίνετε εδώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως. Η διαδικασία είναι ακόμη ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ πολύπλοκη για έναν απλό χρήστη και δε συνιστάται αν δεν είστε απολύτως σίγουροι!!!

Για να γίνει κατανοητό πόσο περίπλοκη είναι η διαδικασία αξίζει να σας πω πως η διαδικασία "φλασαρίματος" του main firmware γίνεται δύο (2) φορές και όλες οι τροποποιήσεις γίνονται μεταξύ των φλασαρισμάτων. Απαιτείται δε η χρήση και άλλων προγραμμάτων όπως το phoneXS εκτός του FAR!!!

 

Συμπληρωματικά να αναφέρουμε πως η δυνατότητα χρήσης του FAR των CID49 ίσως επιτέλους να αφορά και σε άλλες συσκευές εκτός τη K750 βέβαια όπως W550, K800 κλπ. Είδωμεν!!!

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης και άλλων τηλεφώνων πέρα του Κ750i/W800i ?

 

Ναι. Όλα τα CID16/29/36 τηλέφωνα υποστηρίζονται εγγενώς από το FAR, αρκεί να υπάρχει και το αντίστοιχο script στην έκδοση του SEFP που χρησιμοποιήτε.

Τα Z800, K600, K300, K500, K700, S700, K750 ή W800 είναι τα τηλέφωνα που λειτουργούν δοκιμασμένα με το FAR+SEFP και για τα οποία υπάρχουν script.

Υπάρχει η πληροφορία πως και τα CID49 Z550, W550, W300, W810 έχουν μερική υποστήριξη από το FAR+SEFP, δηλαδή της τροποποίησης του FS καταλόγου και όχι της δυνατότητας τροποποίησης του flash, με την προϋπόθεση της χρήσης της διαδικασίας που περιγράφεται αναλυτικά στο link της παραπάνω απάντησης!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hi to all!!thelw na rwtisw an mporw na kanw to kinito format i kati allo gt ebala mia karta mnimis 1Gb sto W810 kai me kollise kai ekane epanakinisi to kinito kai apo tote otan paw na to anoilksw anabosbini i othoni kai menei ekei!!!

Epigon,xreiazomai tin boitheia sas!PLZ

Link to comment
Share on other sites

Για το w900 μου υποθέτω δεν υπάρχει λύση ε?

Δυστυχώς έχει Limit στα 200 sms και είναι ΠΑΡΑ πολύ σπαστικό να πρέπει να διαγράφω τα μηνύματα μου κάθε 3 και λίγο...

no sig...
Link to comment
Share on other sites

Γεια σας!!! Μου δώσανε ένα W800i που είχε πρόβλημα με το ηχείο (έπαιζε πολύ χαμηλά και το bluetooth μία φορά δούλευε και μετά ήθελε επανεκκίνηση για να δουλέψει) κι έτσι αποφάσισα να κάνω update λογισμικού! Είχε μέσα το λογισμικό R1BC002 και επειδή αυτή ήταν η τελευταία έκδοση αναγκάστηκα να κάνω downgrade...Όποια έκδοση και να έβαλα και τα 2προβλήματα συνέχιζαν να υπάρχουν!!! Έβαλα γύρω στις 5-6 φορές διαφορετικό λογισμικό μήπως του κάτσει καμία, αλλά τίποτα!!! Μετά το τελευταίο λογισμικό που πέρασα δεν ξαναλειτούργησε το κινητό μου! Ούτε καν που άνοιξε...τι κι αν πατούσα επίμονα το power, τι κι αν προσπάθησα να ξαναπεράσω άλλο λογισμικό...τι ξανασύνδεσα το κινητό μου με το καλώδιο του pc χωρίς SIM και με πατημένο το "C" για να κάνω update λογισμικού...πάλι τίποτα!!! Τι να κάνω??? Βοηθήστε με...σας παρακαλώ...Τι έγινε? Τι φταίει?? Τι μπορώ να κάνω??? Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι ας μου απαντήσει...
Link to comment
Share on other sites

Για w300 τι πρεπει να κατεβασω επιπλεον?
Το τίμημα αυτών που κατέχουν την γνώση, είναι να ζουν έκπτωτοι.....
Link to comment
Share on other sites

Γεια σας!!! Μου δώσανε ένα W800i που είχε πρόβλημα με το ηχείο (έπαιζε πολύ χαμηλά και το bluetooth μία φορά δούλευε και μετά ήθελε επανεκκίνηση για να δουλέψει) κι έτσι αποφάσισα να κάνω update λογισμικού! Είχε μέσα το λογισμικό R1BC002 και επειδή αυτή ήταν η τελευταία έκδοση αναγκάστηκα να κάνω downgrade...Όποια έκδοση και να έβαλα και τα 2προβλήματα συνέχιζαν να υπάρχουν!!! Έβαλα γύρω στις 5-6 φορές διαφορετικό λογισμικό μήπως του κάτσει καμία, αλλά τίποτα!!! Μετά το τελευταίο λογισμικό που πέρασα δεν ξαναλειτούργησε το κινητό μου! Ούτε καν που άνοιξε...τι κι αν πατούσα επίμονα το power, τι κι αν προσπάθησα να ξαναπεράσω άλλο λογισμικό...τι ξανασύνδεσα το κινητό μου με το καλώδιο του pc χωρίς SIM και με πατημένο το "C" για να κάνω update λογισμικού...πάλι τίποτα!!! Τι να κάνω??? Βοηθήστε με...σας παρακαλώ...Τι έγινε? Τι φταίει?? Τι μπορώ να κάνω??? Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι ας μου απαντήσει...

Φιλε καλημερα. Πηγαινε το με αποδειξη αγορας σε καποιο γερμανο και μην τους πεις τι εκανες απλα πες τους οτι ξαφνικα δεν λειτουργει.Δοκιμασε καποιο central γερμανο π.χ mall για να βρεις ακρη οπωσδηποτε και γρηγορα ειναι τρομεροι εκει και οι 3 τεχνικοι

:)
Link to comment
Share on other sites

Γεια σας!!! Μου δώσανε ένα W800i που είχε πρόβλημα με το ηχείο (έπαιζε πολύ χαμηλά και το bluetooth μία φορά δούλευε και μετά ήθελε επανεκκίνηση για να δουλέψει) κι έτσι αποφάσισα να κάνω update λογισμικού! Είχε μέσα το λογισμικό R1BC002 και επειδή αυτή ήταν η τελευταία έκδοση αναγκάστηκα να κάνω downgrade...Όποια έκδοση και να έβαλα και τα 2προβλήματα συνέχιζαν να υπάρχουν!!! Έβαλα γύρω στις 5-6 φορές διαφορετικό λογισμικό μήπως του κάτσει καμία, αλλά τίποτα!!! Μετά το τελευταίο λογισμικό που πέρασα δεν ξαναλειτούργησε το κινητό μου! Ούτε καν που άνοιξε...τι κι αν πατούσα επίμονα το power, τι κι αν προσπάθησα να ξαναπεράσω άλλο λογισμικό...τι ξανασύνδεσα το κινητό μου με το καλώδιο του pc χωρίς SIM και με πατημένο το "C" για να κάνω update λογισμικού...πάλι τίποτα!!! Τι να κάνω??? Βοηθήστε με...σας παρακαλώ...Τι έγινε? Τι φταίει?? Τι μπορώ να κάνω??? Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι ας μου απαντήσει...

 

Αν δεν σου έχει ήδη αποκατασταθεί ή βλάβη κάνε το εξής:

Βγάλε την μπαταρία για λίγο , ξαναβάλτη και κατόπιν βάλε το τηλέφωνο (κλειστό) στον φορτιστή. Πιθανώς να μη φορτίζει για λίγο αλλά άσε το μέχρι να ξεκινήσει και μη το βγάλεις απο το φορτιστή μέχρι να φορτίσει πλήρως. Κατόπιν ακολούθησε τη διαδικασία αναβάθμισης του τηλεφώνου, μέσω SEUS και όχι κάποια άλλη ανεπίσημη. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία δοκίμασε ξανά να δεις αν έχεις το πρόβλημα που σου εμφάνιζε. Η χαμηλή στάθμη του ηχείου είναι τυπικό χαρακτηριστικό των fw των W800 και διορθώνεται ΜΟΝΟ με το πέρασμα του κατάλληλου patch. Για το πρόβλημα του ΒΤ όμως δεν μπορώ να σε βοηθήσω (αν συνεχίζει να απαιτεί επανεκκίνηση), εκτός αν το πρόβλημα δεν είναι στο τηλέφωνό σου αλλά στο ίδιο το BT!!!

Link to comment
Share on other sites

"Ποιες συσκευές είναι συμβατές με το FAR?

Το τηλέφωνό σου πρέπει να είναι κάποιο από τα Z800, K600, K300, K500, K700, S700, K750 ή W800 και πρέπει να έχει ένα CID μεταξύ των 16, 29 ή 36. Αν δεν έχει ήδη το κατάλληλο καλώδιο πρέπει να αγοράσεις ένα.. Το K750 και το W800 περιέχουν στην συσκευασία τους το καλώδιο DCU-60 (USB) που είναι κατάλληλο για το FAR +SEFP."

 

Ξέρετε αν είναι και το k510i? Βλέπω είναι το k500...

Link to comment
Share on other sites

APSOGOS brv ;)

na kano mia erothsh ola ayta pou les isxyoun mhpos gia to K800i ??:wacko:

 

kai akoma mia pls

 

na alakso thn glossa sto K800i exei germanika kai den exei ellhnika

omologoumenos pos to agorasa apo germania !

h toulaxiston pou tha bro na tou balo agglika germanika ellhnika ??:wacko:

 

thx

Link to comment
Share on other sites

Hi paides!ti kanete?thelw na kanw mia erwtisi!thelw na kanw format to N-GAGE mou kai thelw na mathw an mporw na to kanw ma kapoio sundiasmo pliktron opws sto 6600!!an ginete,mporite na mou peite pws!!!thanx!!
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Να μερικά πράγματα που μπορούν να γίνουν (μερικά μόνο για K750/W800):

Εξάλειψη του περιορισμού αποθήκευσης SMS στη συσκευή

mporei na me boi8isei kapios? pos ginete?

αν τελικά η σοκολάτα είναι υποκατάστατο του sex τότε πρέπει να είμαι sexομανης...
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά επειδή μπερδεύτηκα.... Έχω μετατρέψει ήδη ένα k750ι σε w800, και τώρα θέλω να μετατρέψω ένα καινούριο vodafone live k750 σε w800 με Ελληνικά. Γίνεται;
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Παιδιά επειδή μπερδεύτηκα.... Έχω μετατρέψει ήδη ένα k750ι σε w800, και τώρα θέλω να μετατρέψω ένα καινούριο vodafone live k750 σε w800 με Ελληνικά. Γίνεται;

 

Μπορείς να το κάνεις. Δεν έχει σημασία αν είναι vodafone live ή όχι. Σημασία έχει το CID του τηλεφώνου σου. Με CID36 έχεις αρκετές εναλλακτικές λύσεις ενώ με CID49 μόνο μία! Διάβασε αναλυτικά τα παραπάνω για περισσότερες πληροφορίες. Προσοχή όμως γιατί ίσως θα χάσεις την εγγύησή σου αν του "ξηλώσεις" το VL και δεν το επαναφέρεις σε περίπτωση κάποιου προβλήματος!

 

 

Απορία έχω ένα z710i μπορώ να το μετατρέψω σε w710i; Και αν ναι πώς;

 

Όχι δεν έχεις τέτοια δυνατότητα, τουλάχιστον για την ώρα!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα...

Μια ερώτηση και εγώ...:rolleyes:

Γίνεται το w700i να το κάνω w810i ?:confused:

"Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!"

Link to comment
Share on other sites

Ξέρει κανείς αν μπορεί να "χακευτεί" το Κ800ι κυρίως σε ότι αφορά τα εικονίδια. Ενδιαφέρομαι για αλλαγή του κουδουνιού να βγαίνει μια συγκεκριμένη εικόνα επιλογής μου και να μην αναγράφει "κουδούνι ή ξυπνητήρι"...το είχα δει στην ιταλία σε κάποιον δημοσιογράφο και έπαθα πλάκα πριν 1,5 μήνα...!

Επίσης ο ίδιος είχε περάσει με κάποιο τρόπο σύστημα (;) να φαίνονται τα υπόλοιπα γράμματα σε ένα sms από το πρώτο κιόλας γράμμα που πληκτρολογούσε...Αλήθεια μέχρι πόσα υποστηρίζονται στο Κ800 σε ένα μεγάλο εννιαίο μήνυμα;;;

Link to comment
Share on other sites

ΤΕΛΙΚΑ ανακάλυψα σε διάφορα ξένα sites ότι ΝΑΙ μπορεί να πειραχθεί το λογισμικό άρα καλά είδα στην ιταλία το Κ800 πειραγμένο πρόσφατα. Δε γίνεται με τη μέχρι τώρα έκδοση του far αλλά με κάποιο άλλο τρόπο flash ενώ κάπου διάβασα για κρυφά μενού. Βρήκα μάλιστα 2 καλά αλλά όχι αυτό που ψάχνω ακόμα...Αν έχω νέα μέχρι τότε πρώτος θα σας τα πω αν φυσικά σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.. Μέχρι τότε:

κρυφό service menu >*<<*<*

προσωπικά κλειδιά (κρυφό μενού) <**<

το αριστερά - δεξιά θα το κάνετε με το joystick

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν το υποστηριζει το κινητο τοτε πολυ φοβαμαι οτι δεν γινεται χωρις να ειμαι και σιγουρος βεβαια...

Leave me alone/Isolation bears hope

There's something else waiting/A promised destiny

Freezing me/I feel restless and low

These days full of sadness/How joyfully changed Into fear

My freakshow will start tonight/Don't miss the right time

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Sony Ericsson Κινητά: Αναβαθμίσεις & τροποποιήσεις του λειτουργικού

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...