Jump to content

Ταινίες: Προτάσεις - Κριτική


nelly
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Rambo (1982-2019)

 

p16080020-v-v8-aa.jpg

 

https://www.imdb.com/title/tt0083944/

https://www.imdb.com/title/tt0089880/

https://www.imdb.com/title/tt0095956/

https://www.imdb.com/title/tt0462499/

https://www.imdb.com/title/tt1206885/

 

Ένα τεράστιο RESPECT στον Σταλλόνε. Στα 73 του ακόμη ενεργός και σε έντονες ταινίες δράσης, παρά τα όσα έχει περάσει στη ζωή του, δεν το βάζει κάτω.

 

John Rambo (4th movie, 2008) quote; "Live for nothing or die for something!"

 

Με την ευκαιρία της τελευταίας, αλλά και της ταινίας του 2008 που δεν είχα δει, ξανάπιασα και τις παλιές και θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια :)

 

Πάμε λοιπόν.

 

Rambo I - The first blood (1982). Μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ, ο Rambo επιστρέφει πατρίδα και προσπαθεί να βρει τους φίλους του από το πεδίο της μάχης. Τελικά πέφτει πάνω σε έναν σερίφη που μαζί με την κομπανία του κάνουν κλασική κατάχρηση εξουσίας και χωρίς ουσιαστικό λόγο, απλά και μόνο επειδή δεν είναι από τα μέρη τους, τον κακομεταχειρίζονται. Ο Ράμπο αν και προσπαθεί να βρει ειρήνη, το μόνο που έχει μάθει είναι ο πόλεμος. Καταφέρνει να δραπετεύσει και παρόλο το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν, καταφέρνει να αντιμετωπίσει 100άδες χωρίς να σκοτώσει κανέναν. Σκληρός πολεμιστής, που αντέχει στις κακουχίες, αλλά δεν αντέχει την αδικία και αντεπιτίθεται. Θυμίζει διάφορες ταινίες (αλλά και αληθινά γεγονότα) όπου οι ένστολοι κάνουν κατάχρηση εξουσίας, όπου κυνηγούν έναν αθώο και είναι ένας εναντίον όλων. Η πρώτη ταινία Ράμπο δεν έχει καμία σχέση με τις επόμενες που είναι καθαρά σε εμπόλεμη ζώνη, αλλά θίγει τα θέματα κατάχρησης εξουσίας και την δύναμη ψυχής που ένας μόνος του βάζει με όλους. Σαφώς παλιά και ξεπερασμένη ταινία πια, αλλά κλασική που περνάει μηνύματα και βλέπεται και σήμερα.

 

7-7.5/10 από μένα

 

Rambo ΙI - The first blood part II (1985): Ο Ράμπο εδώ όπως και στις επόμενες ταινίες, ξεκινάει αποστολές σε εμπόλεμη ζώνη σε τροπικό περιβάλλον. Εξαιρετική σκηνογραφία έχω να πω εδώ και φυσικά το ίδιο εγχείρημα με την πρώτη συνεχίζεται. Ένας έντιμος και δίκαιος πολεμιστής που δεν αντέχει να βλέπει το άδικο και προσπαθεί μόνος του να ελευθερώσει αιχμαλώτους παρόλο που ο υπεύθυνος της αποστολής τον εγκατέλλειψε στην εμπόλεμη ζώνη μόνο του. Κλασικός Ράμπο, τα βγάζει πέρα κόντρα σε όλους και το δίκαιο νικάει στο τέλος. Πολύ καλή ταινία δράσης σε ένα ιδανικό τροπικό περιβάλλον που βάζει κάτω άνετα πολλές σημερινές.

 

7-7.5/10 από μένα

 

Rambo III (1988). Ο Ράμπο συνεχίζει τις αποστολές του σε εμπόλεμη ζώνη μόνο και μόνο για να σώσει τον τελευταίο φίλο του/οικογένεια πια από τον πόλεμο. Αρκετή δράση η ταινία, διαδραματίζεται στην έρημο και όχι σε τροπικό περιβάλλον, αλλά βλέπεται. Αυτό που με ξένισε πολύ είναι το έντονο αμερικανοπατριωτικό μήνυμα που υπάρχει, εδώ ενάντια στους "κακούς" Ρώσους, που αν και υπήρχε και στις άλλες ταινίες, εδώ είναι υπερβολικά έντονο. Βλέπεται, αλλά είναι λίγο πιο κάτω από τις άλλες.

 

6.5/10 από μένα.

 

Rambo IV (2008). Ο Σταλλόνε στα 61 χρόνια, 20 χρόνια μετά το Ράμπο ΙΙΙ, βάζει κάτω πολλούς νέους. Ένα τεράστιο μπράβο του που επέστρεψε με το Ράμπο και μάλιστα σε τροπικό περιβάλλον όπως στο 2ο, και σε μια πολύ δυνατή ταινία δράσης. Μια από τις καλύτερες ταινίες της σειράς. Ο Ράμπο πηγαίνει ξανά σε εμπόλεμη ζώνη για να σώσει άμαχους εθελοντές που πήγαιναν τρόφιμα και φάρμακα στα χωριά. Ένα από τα καλύτερα quotes είναι από αυτή την ταινία. "Live for nothing, or die for something". Κάτι σαν το ελληνικό "ελευθερία ή θάνατος". Τεράστιο respect πραγματικά. Όσοι έχετε μείνει στις παλιές, δείτε την οπωσδήποτε.

 

7-7.5/10 από μένα.

 

Rambo V (2019) - The last blood. Ο Σταλλόνε στα 73 πλέον φαίνεται πια αρκετά μεγάλος σε σχέση με παλιότερα Rambo, αλλά όχι για την ηλικία του. Όπως όλες οι ταινίες Ράμπο, είναι άμεση συνέχεια της προηγούμενης. Προσπαθώντας να βρει την ειρήνη και την ηρεμία στον τόπο του, ένα από τα δυο άτομα που ονομάζει πια οικογένειά του (ουσιαστικά σαν θετή του κόρη, μιας και τη μεγάλωσε ο ίδιος), βρίσκεται σε κίνδυνο. Προσπαθώντας να βρει τον βιολογικό της πατέρα να δει γιατί την εγκατέλλειψε, την απαγάγει συμμορία εμπόρων ναρκωτικών και λευκής σαρκός στο Μεξικό. Ο Ράμπο αναλαμβάνει δράση κι έτσι ξεκινάει η ταινία. Αρκετά πιο αδύναμος πια και παραλίγο να σκοτωθεί και ο ίδιος, αρκετά νωρίς στην ταινία, αλλά τελικά καταφέρνει να ξεκινήσει την εκδίκησή του και να μην αφήσει τίποτα όρθιο. Αρκετή δράση όπως κι άλλες ταινίες Ράμπο, όχι σε πόλεμο πια όπως οι ταινίες 2 έως 4, αλλά προσωπική εκδίκηση πια και η κύρια μάχη γίνεται στην περιοχή του σπιτιού του κάπου απομονωμένα. Αυτά και μόνο, αλλά και το ότι το κάνουν να δείχνει πιο αδύναμος σε σχέση με άλλες ταινίες, την ρίχνουν πιο κάτω από τις άλλες. Βλέπεται, αλλά δεν φτάνει το επίπεδο των προηγούμενων (ακόμη και η 3η ήταν καλύτερη). Γνώμη μου, θα έπρεπε να κλείσει το Ράμπο το 2008 με την 4η που ήταν εξαιρετική, θα είχε δυνατό κλείσιμο, ενώ με του 19 είναι κάτι σαν επίλογος μιας σειράς ταινιών δράσης που άφησε εποχή.

 

6/10 από μένα.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 12,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

 

Βασισμένη στον ταραχώδη βίο και το σπουδαίο έργο που κληρονόμησε η ελληνική μουσική από τη μεγαλειώδη πένα της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.Απο 19/12 στους κινηματογράφους και δυνατό κάστινγκ.

 

 

Sent from my iPhone Xs using Tapatalk Pro

Link to comment
Share on other sites

Ειδα χθες το Hustlers, οσοι δεν το εχετε δει να πατε να το δειτε, οχι γιατι ειναι καμια σοβαρη ταινια... αλλα για τη JLo και την κω...αρα της! :p:lol:

 

50 να τα λεμε και αυτα! :!:

 

Jennifer-Lopez-in-action-as-Ramona.gif

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Link to comment
Share on other sites

Ειδα χθες το Hustlers, οσοι δεν το εχετε δει να πατε να το δειτε, οχι γιατι ειναι καμια σοβαρη ταινια... αλλα για τη JLo και την κω...αρα της! :p:lol:

 

 

 

50 να τα λεμε και αυτα! :!:

 

]

JLo, ΤΟ είδωλο λέμε!

 

Sent from my Huawei P20 pro using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend
Link to comment
Share on other sites

JLo, ΤΟ είδωλο λέμε!

 

Sent from my Huawei P20 pro using Tapatalk

 

Μονο ειδωλο; Μας εφυγε το σαγονι και δεν λεει να μπει στη θεση του ακομα!:lol:

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Link to comment
Share on other sites

Chungking Express (1994) 5/10

 

Μετά το ''2046'' είπα να δώσω δεύτερη ευκαιρία στον Kar-Wai Wong. Τελικά με άφησε αδιάφορο και με κούρασε. Αυτό το στυλ που έχει στις ταινίες του δε μου ταιριάζει.

 

Broken Embraces (2009) 7/10

 

Ανήκει στις καλές ταινίες του Pedro Almodovar. Καλό σενάριο και πολύ καλές ερμηνείες.

Link to comment
Share on other sites

Joker.

 

Το είδα επιτέλους.και μάλιστα 2 φορές.

Αν και ανεξάρτητη ταινία,υποτίθεται,δε φεύγει από την σκιά του Batman γιατί πολύ πολύ απλά ο joker είναι γέννημά θρέμμα της dc.απλά πράγματά.

Αν ήθελαν ανεξάρτητα ταινία καλό θα ήταν να χρησιμοποιούσαν άλλα ονόματά,άσχετα από dc.

Ο Phoenix,κατέβαλε μεγάλη προσπάθειά κι αυτό φαίνεται...χάσιμο κιλών,προσπάθειά για τον χαρακτήρα του ρόλου του.

Ηταν όμως αρκετό;

Οχι...

αν και μου είναι αρκετά συμπαθής σαν φυσιογνωμία ο συγκεκριμένος ηθοποιός,νομίζω ότι στη συγκεκριμένη ταινία,απλά κάτι έλειπε...οχι ο batman εννοείται.

Σε αρκετές σκηνές πού γελάει,δεν του βγαίνει φυσικά,κι οχι φυσικά επειδή πάσχει από ψυχολογικά αίτια.Απλά δεν του βγαίνει.

Επίσης στους μορφασμούς του προσώπου,θεωρώ ότι και πάλι δεν πέτυχε απόλυτα αυτό πού θα έπρεπε να παρουσιάζει.

Οι κινήσεις του σώματός σε κάποιες σκηνές ωραίες,σε άλλες απλά περιττές και λίγο σαχλές.

Η ταινία σαφώς και είναι δραματική...όμως το story θυμίζει ολίγον από taxi driver,φυσικά με αρκετές διάφορές...

Ισως προς το τέλος να δίνει ένα κλικ παραπάνω προς αυτό πού περίμενα...γιατί για πω την αλήθεια το περίμενα ναι μεν δραματικό,όμως και λίγο περισσότερο ψυχεδελικό...φυσικά οχι στο σημείο του αισχρού Letto...

Οφείλω να ομολογήσω ότι στεναχωρήθηκα αρκετές φορές με τον μοναχικό ήρωα,καθώς ήθελε να μας περάσει ένα αίσθημα λύπης προς εκείνον...

Και ναι...περνάει κάποιο μήνυμα προς εμάς...σύμφωνα με καταστάσεις πού καθημερινά αντιμετωπίζουμε πολλοί από μας.

Ομως...τελικά...σαν ταινία...οσκαρικη δεν μπορώ να την πω.

Καλή ναι...ήθελε το κατιτίς παραπάνω.

7/10 από μένα.

 

Στάλθηκε από το SM-G975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Link to comment
Share on other sites

Ειδα χθες το Hustlers, οσοι δεν το εχετε δει να πατε να το δειτε, οχι γιατι ειναι καμια σοβαρη ταινια... αλλα για τη JLo και την κω...αρα της! :p:lol:

 

 

 

50 να τα λεμε και αυτα! :!:

 

 

 

Jennifer-Lopez-in-action-as-Ramona.gif

Καλά ναι δεν υπάρχει το σώμα της.

Αλλά και το ασιατακι δίπλα της ετών 39 και φαίνεται 29.

Φυσικά είναι για αγοροπαρεα η ταινία με τόσο γυμνό μέσα.

 

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

ONEPLUS 6 64gb: rooted, Elemental kernel

NEXUS 4 16gb: Stock 5.0.1/Rastapop 5.0.2, Hell core b69L

Cube iwork 10 tablet 64gb: Win 10/Android 5.1

Tv Box CS968:RK3188, 4 Core 1.6ghz, 4 core VGA, 2GB Ram, Geass custom Rom

Link to comment
Share on other sites

Raazi[2018]

63784610.png

 

https://www.imdb.com/title/tt7098658/?ref_=nv_sr_srsg_0

 

Συνταρακτικη κατασκοπικη ταινια απο την Ινδια για τον πολεμο μεταξυ Πακισταν-Ινδιας. Η ιστορια βασιζεται σε αληθινα γεγονοτα και οσο σκληρα και αν ειναι οταν μιλαμε για πολεμο δεν θα μπορουσε να ηταν αλλιως. Η ιστορια μιλαει για τους αφανεις ηρωες του πολεμου που κανουν τα παντα για τη χωρα τους αλλα ποτε δεν περνουν την αναγνωριση που τους αρμοζει αντιθετως ζουν την υπολοιπη ζωη τους στον πονο και την δυστυχια για αυτα που προκαλεσαν. Η πρωτη ωρα εχει αρκετα τραγουδια τα οποια ομως εχουν αμεσο νοημα με αυτο που βλεπουμε. Δεν ενοχλουν σε καμια περιπτωση. Η δευτερη μας εχει στην τσιτα ολη την ωρα αγωνιωντας για την πρωταγωνιστρια μας. Οι Ινδοι για ακομα μια φορα βαζουν τα γυαλια στο γεματο κλισε και εφε hollywood προσφεροντας συγκινηση αγωνια συναισθηματα τα οποια εχουν αρχισει να εκλειπουν απο τις Αμερικανικες ταινιες. Μια ταινια που αξιζει να δειτε και ξανα εβλεπα ευκολα για δευτερη φορα. 8.8/10

Edited by king2009
Link to comment
Share on other sites

Beautiful Boy (2018) 7/10

 

Πολύ καλή ταινία που έχει να κάνει με τις επιπτώσεις της εξάρτησης. Δε φτάνει τα επίπεδα του Requiem for a Dream (2000) αλλά έχει ενδιαφέρον και ένα συγκινητικό φινάλε.

 

Closely Watched Trains (O Ανθρωπος που Εβλεπε τα Τρένα να Περνούν) (1966) 6/10

 

Ενώ έχει ενδιαφέρουσα υπόθεση η ταινία δε μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Μάλλον ξεπερασμένη.

Link to comment
Share on other sites

The Irishman.

 

Το είδα κι αυτό στο Netflix.

Βιογραφική ταινία για τον Ιρλανδό.

Μεγάλο και αξιόλογο cast υπό την εποπτεία του Scorsese.

Θυμίζει πολύ τα καλά παιδιά λόγω της αφήγησης πού υπάρχει στην ταινία αν και με τελείως διαφορετικό story.

Παρότι 3:30 ώρες ταινίας,νομίζω ότι αφήνει κάποια κενά κατά την διάρκεια της.

Δε θα πω ότι ηταν ιδιαίτερα κουραστική,όμως δε με ενθουσίασε κιόλας.

Με τον τρόπο πού γυρίστηκε και τα εφέ ώστε να κάνουν τους ηθοποιούς πιο νέους,ok,φαίνεται ολίγον παράξενο το αποτέλεσμά.οχι κακό,απλά παράξενο,καθώς τους έχω με άλλη εικόνα στο μυαλό.

Ο Joe Pesci νομίζω πολύ καλός και χάρηκα πού τον ξαναείδα σε τέτοια ταινία.

Ο De Niro,λίγο βαρετός...με μόνιμή έκφρασή στο πηγουνακι...

Ο Pacino αρκετά καλός...πιο βαθιά στο πετσί του ρόλου σε σχέση με τον De Niro.

Καλή η σκηνή προς το τέλος της ταινίας και σε βάζει σε κάποια αγωνία παρόλο πού ήδη ξέρεις το αποτέλεσμά.

Ενα 7/10 από μένα.

 

Στάλθηκε από το SM-G975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Link to comment
Share on other sites

Raazi[2018]

 

Το βάζω στη λίστα για Σ/Κ :)

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

I See You (2019)

 

https://www.imdb.com/title/tt6079516/

 

Ταινία μυστηρίου/θρίλερ/εγκλήματος. Μέχρι το μέσο περίπου της ταινίας, αφήνει στο θεατή να αμφιβάλλει και να νομίσει ότι πρόκειται για κάτι ίσως μεταφυσικό. Προς το τέλος του πρώτου μισού ξεδιαλύνει εν μέρει η κατάσταση. Ξαφνικά κόβεται η πορεία της ταινίας και ξαναρχίζει από το ξεκίνημα δείχνοντάς μας τι πραγματικά συνέβαινε από την άλλη πλευρά. Αυτή είναι και η πρώτη μεγάλη ανατροπή. Με ξένισε λίγο, αλλά σταδιακά άρχισε να χτίζει ξανά το ενδιαφέρον να απαντάει άλυτα ερωτήματα και να έρχονται κι άλλες ανατροπές σχετικά με έναν συγκεκριμένο φόνο αρχικά, έπειτα μια μεγάλη ανατροπή για το δολοφόνο κατά συρροή των παιδιών και μια τελευταία ανατροπή/επιβεβαίωση για το ποιος πραγματικά ήταν στην άλλη πλευρά και ότι δεν ήταν καθόλου τυχαίο το σπίτι εξαρχής. Ο θεατής ενώ λογικά υποστήριζε τη μια πλευρά αρχικά, προς το τέλος όταν φανεί το τι γινόταν, υποστηρίζει ξεκάθαρα την άλλη και όλο αυτό χτίζεται σιγά σιγά και με έξυπνο τρόπο.

 

Ταινία έξυπνη, με ανατροπές, μυστήριο, χωρίς τις κουραστικές και περιττές χυδαιότητες όπως σε ταινίες τύπου "Μην ανασαίνεις" και τελικά με αποκάλυψη της αλήθειας και δικαίωση.

 

6.5-7/10 από μένα

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

Elf (2003) 7/10

 

Ρεσιτάλ του κωμικού Will Ferrell. Πολύ καλός και ο James Caan. Τη συγκεκριμένη ταινία την ευχαριστήθηκα.

 

'Breaker' Morant (1980) 7/10

 

Δικαστικό δράμα αρκετά καλό. Πολύ καλές ερμηνείες.

Link to comment
Share on other sites

Raazi[2018]

 

Ταινία κατασκοπίας ινδικής παραγωγής με έντονο πατριωτικό, αλλά και αντιπολεμικό μήνυμα. Οι συνθήκες οδηγούν μια νέα κοπέλα, φοιτήτρια, να συνεχίσει το δύσκολο έργο του πατέρα της ως κατάσκοπος στο σπίτι του "εχθρού". Σαφώς και δεν είναι γεννημένη για κάτι τέτοιο, όμως το κάνει τελικά για την πατρίδα της. Η ταινία έχει εφέ, ούτε σκηνές δράσης, όπως κλασικές αμερικάνικες ταινίες κατασκοπίας, παρόλα αυτά σε κερδίζει, σε βάζει στο κλίμα, στα συναισθήματα, στην αγωνία της πρωταγωνίστριας, αλλά και στις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να πάρει. Επίσης δείχνει το άκαρδο πρόσωπο που υπάρχει και στο παρασκήνιο του πολέμου, στις υπηρεσίες πληροφοριών. Τέλος, δεν έχει τις κουραστικές και περιττές κατά τη γνώμη μου, βρισιές και χυδαιότητες που έχουν δυστυχώς αρκετές αμερικάνικες ταινίες (αλλά και πιο σύγχρονες ελληνικές), είναι περισσότερο ποιοτική ταινία και αν ξεπεράσουμε την υπερβολή στον πατριωτισμό (εδώ δυστυχώς φτάνει ή και ξεπερνάει τις αμερικάνικες), διδάσκει ήθος ως ταινία. Αξίζει να τη δείτε και ξαναβλέπεται, τη συνιστώ κι εγώ :)

 

Θα έλεγα 8-8.5/10 από μένα

 

Πάντως πέρα από αρκετά ινδικά τραγούδια (αν και ένα με την πατρίδα μου θύμισε λίγο κάτι δικά μας), και την τοπική κουλτούρα, μου θύμισε παλιό ελληνικό ποιοτικό κινηματογράφο που βγάζαμε τότε καλές ταινίες με ίντριγκα, αγωνία, αλλά και ήθος και αθωότητα κλπ. Τις τελευταίες δεκαετίες οι ποιοτικές ταινίες είναι μετρημένες στα δάχτυλα του μισού χεριού. Οι περισσότερες, ακόμη και οι κωμωδίες μας, είναι γεμάτες βρισιές, αισχρότητες και πολλά άλλα, χωρίς ουσία, χωρίς βάθος, τίποτα... Δεν χρειάζονται ούτε εφέ, ούτε υψηλό κόστος για μια καλή ποιοτική ταινία, όπως παράδειγμα η συγκεκριμένη. Μακάρι να ξαναρχίσουμε να βγάζουμε κι εμείς ταινίες όπως παλιά...

Edited by Mivas

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

Jingle All the Way (1996) 6/10

 

Συμπαθητική κωμωδία που έχω να τη δω πολλά χρόνια. Έχει τη πλάκα του ο Arnold Schwarzenegger που κάνει αγώνα δρόμου για να αγοράσει ένα παιχνίδι για το υιό του για τα Χριστούγεννα.

 

The Polar Express (2004) 7/10

 

Ευχάριστη ταινία κιν. σχεδίων για τα Χριστούγεννα. Σε βάζει μέσα στο κλίμα αλλά με τέτοιους συντελεστές όπως Tom Hanks-Robert Zemeckis περίμενα περισσότερα.

Link to comment
Share on other sites

The Christmas Chronicles (2018) 5/10

 

Ταινία Νετφλιξ. Τίποτα σπουδαίο. Μέτριες ερμηνείες, μέτριο σενάριο. Ακόμα και ο Kurt Russell μου φάνηκε βαριόταν.

 

Joyeux Noël (2005) 6/10

 

Ενδιαφέρουσα ιστορία, δεν είμαι σίγουρος αν ήταν αληθινή. Αδιάφορη σκηνοθεσία και ερμηνείες. Βαρετή.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, πρόσφατα έκανα σύνδεση στο Netflix και έχω μια ερώτηση για όσους ίσως γνωρίζουν:

 

Υπάρχουν ταινίες πολεμικών τεχνών να δούμε σε αυτό το μαραφέτι ρε παιδιά; Πως τις βρίσκουμε;

 

Sent from my Redmi Note 6 Pro via Tapatalk

Lenovo S650 - Xiaomi Hongmi Red Rice 1S - Coolpad F1 - Lenovo S660 - Xiaomi Redmi Note - Mlais M52 Note - Landvo S6 - Xiaomi Redmi Note 2 - Lenovo A806 Golden Warrior - Xiaomi Redmi Note 3 - Xiaomi Redmi Note 4 - Xiaomi Redmi Note 5 - Xiaomi Redmi Note 6 Pro - Mi9 Lite - POCO X3 Pro - Poco X5 Pro 5G ......what next?

Link to comment
Share on other sites

The Shining - Doctor Sleep (1980-2019)

 

https://www.imdb.com/title/tt0118460/

https://www.imdb.com/title/tt0081505/

https://www.imdb.com/title/tt5606664/

 

Η Λάμψη 1997. Η Λάμψη λοιπόν του Stephen King. Ταινία μυστηρίου-θρίλερ, σε μορφή τηλεταινίας απόλυτα στηριζόμενη στο βιβλίο του King. Είναι πολύ στρωτή σαν σενάριο, χωρίς καθόλου κενά, σοβαρή ταινία και απαντώνται όλα τα ερωτήματα σταδιακά. Οι ηθοποιοί αν και όχι μεγάλα ονόματα, έπαιξαν γενικά αρκετά καλά. Στα αρνητικά της, φαίνεται πως ήταν χαμηλού budget ταινία, τόσο καθώς οι ηθοποιοί δεν ήταν μεγάλα ονόματα, όσο και τα όλα σκηνικά και το ξενοδοχείο "η θέα" δεν είχε την αίγλη που του αρμόζει. Επίσης, δεν έχει πολλή δράση και γενικά τραβάει υπερβολικά σε διάρκεια. Ο πατέρας δεν φαίνεται κακός στο σύνολο του έργου, αν και επηρεάζεται από το ξενοδοχείο σταδιακά. Ίσως επειδή εν τέλει γίνεται ήρωας και το τέλος είναι πολύ καλό και συγκινητικό. Αποκαλύπτεται σαφώς και ο Τόνι, ο φανταστικός φίλος του Ντάνυ.

 

Συνοπτικά, δυνατή στο σενάριο, ρόλους, χαρακτήρες κλπ, αδύναμη στα σκηνικά, στη δράση και στην υπερβολικά μεγάλη διάρκεια. Με μικρότερη διάρκεια, περισσότερη δράση και ίσως ένα μεγάλο όνομα, θα έπιανε κορυφή. Αξιόλογη πάντως και ως ιστορία την προτιμώ από την ταινία με το Νίκολσον.

 

6.5/10 από μένα

 

Η Λάμψη 1980. Η Λάμψη του Κιούμπρικ λοιπόν. Στηρίζεται εντελώς χαλαρά στο βιβλίο του Κινγκ και η τεράστια διαφοροποίηση έκανε τον δεύτερο να δυσαρεστηθεί με το αποτέλεσμα και να κάνει μόνος του την τηλεταινία του 1997. Η ταινία είναι μυστηρίου-θρίλερ, και πολύ δυνατή για την εποχή της αλλά βλέπεται με ενδιαφέρον και σήμερα. Εξαιρετικό το ξενοδοχείο η θέα, άψογοι οι ηθοποιοί (εκτός της συζύγου που ήταν λίγο σαχλή ως ρόλος και δεν έπαιζε πειστικά), ιδιαίτερα ο Νίκολσον με μια από τις καλύτερες ερμηνείες τρέλας που έχουμε δει. Αρκετό ενδιαφέρον στο σύνολο της ταινίας, καλή σε διάρκεια χωρίς να κουράζει και φυσικά αρκετή δόση τρέλας από Νικολσον, αλλά και δράση. Υπάρχει και χιούμορ που όμως δένει με την αγωνία σε ένα απολαυστικό αποτέλεσμα. Στα αρνητικά, το ίδιο το σενάριο. Ο Τόνι δεν αποκαλύπτεται ποτέ και παραμένει μυστήριο για το εάν είναι κάποιο φιλικό πνεύμα κλπ, η σύζυγος καθόλου δραστήρια και καθόλου σοβαρή ως ρόλος, ο μικρός παρά το χάρισμα που είναι και ο τίτλος και παρά την καλή ερμηνεία του, δεν έχει σημαντικό ρόλο, το τέλος σε σχέση με το βιβλίο είναι λίγο χαζό και γενικά η ταινία ως σύνολο μπάζει σεναριακά από παντού, αφήνοντας πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

 

Εάν ο σκηνοθέτης συνεργαζόταν με τον συγγραφέα θα έβγαινε κορυφή πιστεύω. Παρόλα αυτά, παρά τα σεναριακά κενά, είναι αρκετά απολαυστική ταινία ακόμη και για σήμερα, 40 χρόνια μετά.

 

8-8.5/10 από μένα

 

Δόκτωρ Ύπνος 2019. Η ταινία είναι άμεση συνέχεια της ταινίας του Κιούμπρικ του 1980 με το Νίκολσον και όχι της πραγματικής Λάμψης του Κινγκ του 1997. Αυτό σημαίνει ότι κουβαλάει κάποια αρνητικά σεναριακά κενά του τότε, χωρίς να έχει ένα Νίκολσον να σώσει την κατάσταση. Ταινία μυστυρίου που τραβάει το μεταφυσικό παραπέρα σε μια συμμορία που τρέφονται από τις λάμψεις κάνοντας τελετουργικά και θυσιάζοντας τους χαρισματικούς. Ο μικρός Ντάνυ έχει μεγαλώσει πια και δυστυχώς μοιάζει αρκετά στον αλκοολικό πατέρα του (Νίκολσον). Επίσης δεν έχει την ίδια δύναμη που είχε κάποτε. Μια μικρούλα με λάμψη έχει τεράστια δύναμη και τελικά με την βοήθεια του Ντάνυ αντιμετωπίζουν αυτή τη συμμορία. Τελικά, για να δέσει κάπως η ταινία με την πρώτη, μπαίνει στο τέλος και το αγαπημένο, αλλά ρημαγμένο πλέον ξενοδοχείο "η θέα" και η μάχη μεταφέρεται εκεί.

 

Ως συνέχεια της ταινίας του 1980, έχει περισσότερα κοινά με εκείνη παρά με την πραγματική του 1997. Πάσχει λίγο στο σενάριο δηλαδή, π.χ. ο μικρός Ντάνυ είναι πια ένας αποτυχημένος αλκοολικός, χειρότερος από τον πατέρα του, ο Τόνι αναφέρεται ως απλός φανταστικός φίλος κλπ. Έχει όμως ενδιαφέρον και δράση, αλλά και εφέ που δεν υπήρχαν το 1980, παρόλα αυτά δεν φτάνει το επίπεδο της πρώτης σε καμία περίπτωση. Το τέλος μέσα στη μαυρίλα, θα μπορούσε να είναι λίγο πιο αισιόδοξο, αλλά προσπάθησαν να το κάνουν κάπως ηρωικό όπως στην τηλεταινία του 1997, μόνο που δεν βγήκε το συναίσθημα του 1997. Και φυσικά δεν έχουμε τους ηθοποιούς του 1980 με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους.

 

Καθόλου αδιάφορη ταινία, αλλά σαφώς κατώτερη από την πρώτη του 1980.

 

Θα έλεγα 7/10

Edited by Mivas

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

STAR WARS: THE RISE OF SKYWALKER

 

Απλά ΕΠΙΚΗ ταινία

 

Όλο συναίσθημα. Όλοι οι αγαπημένοι χαρακτήρες μέσα και περνάνε όλα:θυμός, λύπη, χαρά.

Υπήρχαν σκηνές που σε έκαναν να δακρύσεις, να χαμογελάσεις, να χειροκροτήσεις.

 

Άξιο κλείσιμο για την saga και για όλους τους αγαπημένους χαρακτήρες.

Πολύ ωραίες μάχες, και όλη η παρέα μαζί στα πάντα. Εμφανίζονται χαρακτήρες ακόμα και από τις πρώτες ταινίες.

 

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

ONEPLUS 6 64gb: rooted, Elemental kernel

NEXUS 4 16gb: Stock 5.0.1/Rastapop 5.0.2, Hell core b69L

Cube iwork 10 tablet 64gb: Win 10/Android 5.1

Tv Box CS968:RK3188, 4 Core 1.6ghz, 4 core VGA, 2GB Ram, Geass custom Rom

Link to comment
Share on other sites

Mary Poppins Returns (2018)

 

https://www.imdb.com/title/tt5028340/

 

Οικογενειακή ταινία λοιπόν, όπως και η πρώτη, αλλά εντελώς μιούσικαλ. Ελάχιστοι διάλογοι, το μεγαλύτερο μέρος τραγούδια και χορευτικά. Θα μπορούσαν να τα περιορίσουν λίγο και να τη μειώσουν σε διάρκεια. Προς το τέλος είχε τα πιο εντυπωσιακά και τα πιο όμορφα σκηνικά της ταινίας. Πολύ όμορφη κι ευχάριστη στο σύνολό της, αξίζει, αλλά δεν φτάνει την παλιά αφενός στο να εντυπωσιάσει και αφετέρου η υπερβολή στα τραγούδια προσωπικά με κούρασε. Η παλιά είχε καλύτερη ισορροπία από όσο θυμάμαι. Επίσης οι παλιοί ηθοποιοί στο σύνολο ήταν καλύτερες επιλογές πιστεύω, όπως κι η Άντριους που έκανε την Πόπινς στην παλιά, έβγαζε μια γλυκύτητα. Κι εδώ είχαμε κάποιες καλές επιλογές πάντως.

 

Θετικές εντυπώσεις στο σύνολο, αλλά θα ήθελα κάποια πράγματα παραπάνω και σίγουρα λιγότερα τραγούδια. Βλέπεται ευχάριστα. Τη συστήνω ειδικά για τέτοιες μέρες ως μια αισιόδοξη νότα.

 

7.5/10 από μένα. Η πρώτη θα έλεγα 8.5/10.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

New Year's Eve (2011) 5/10

 

Τίποτα σπουδαίο παρά τους γνωστούς ηθοποιούς. Όχι ότι έχασα το χρόνο μου αλλά υπάρχουν καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες.

 

Scrooge (1970) 7/10

 

Αρκετά καλό μιούζικαλ βασισμένο στο A Christmas Carol του Ντίκενς. Πολύ καλός ο Albert Finney ως Σκρουτζ.

Link to comment
Share on other sites

λοιπον εχουμε και λεμε

HOME ALONE

κλασσικη πλεον και αν προσπαθεις να μη λογικευσεις τη ταινια οπως βλεπω κανουν πολλα καναλια στο YT Εως και γιατρους φερανε να διαγνωσουν τα τραυματα του χαρβι και μαβ,:lol: οτι να ναι,η ταινια ειναι απολαυση και μαστ για καθε χριστουγεννα .γιατι χωρις μονος στο σπιτι δεν ειναι χριστουγεννα:)

HOME ALONE LOST IN NEW YORK

απ τις λιγες φορες που ενα σικουελ ηταν καλο .ωστοσο στο τελος οι παγιδες του κεβιν προς τους 2 χαζους ληστες ηταν υπερβολικες και βαναυσες.και δω δε χρειαζεται να βρεις λογικη αφου θα την ειχαν ηδη κανει απ το πρωτο τουβλο που τους ηρθε κατακεφαλα.:lol:

MIRACLE ON 34RTH STREET 1994

τιμιο ρημεικ της ταινιας του 47. αλλα δυστηχως η ελιζαμπεθ περκινς δεν ηταν μαριν ο χαρα και η μαρα γουιλσον, που παιξε και σε αλλα εργα και μετα αποχωρησε, και δεν κανει πλεον καριερα δεν ηταν ναταλι γουντ.

οπως σωστα διαβασα η περκινς δεν σου βγαζε αυτη τη συμπαθεια που ειχε η παλια αυτη ηθοπιος,και η γουιλσον ηταν εκνευριστικη σε ολη τη δειαρκεια και αυτο λιγο θα κανει καπιους να μη θελουν να τη συνεχισουν

ο ριτσαρτντ ατεμπορο ομως επειθε σαν τον αγιο βασιλη. και γενικα το εργο βγαζει αυτη τη χριστουγενιατικη ατμοσφαιρα και μενεις με ενα χαμογελο στο τελος παρα το υπερβολικα τζισι φιναλε

THE CHRISTMAS CAROL 1984

Eχουν βγει απειρες ταινιες για αυτο το εργο,αλλα η συγκεκριμενη παραμενει και η πιο λιγακι σκερι.Περα απ το δραματικο στοιχειο και τη φανταστικη ερμηνεια του τζωρτ σκοτ σαν τον σκρουτζ. τα φαντασματα σε αυτη τη βερσιον ειναι λιγακι πιο σκοτεινα απ τις αλλες φορες ,και οι μικροτερς ηλικιες μπορει να τρομαξουν. ιδιως στη πρωτη εμφανιση του μαρλει.ωστοσο αν και δε βασιζεται στα εφε,εχει αυτη τη συγκινηση στο τελος και φυσικα το υπεροχο καστ

Ωσο για το NEW YEARS EVE που αναφερθηκε,το χα δει σινεμα οταν βγηκε εξωτερικο και βαρουσα το κεφαλι μου στο τοιχο με τη τελικη ανατροπη.

ΠΙΟ αμερικανια δε λεει.οπως πολυ σωστα διαβασα και στο IMDB ειναι μια ταινια που μας παρουσιαζει ποσο τελεια ειναι η νεα υορκη και οι κατοικοι που ζουν σε αυτη.Αλλα για καπιο διεστραμενο λογο με αρεσει να τη βλεπω καθε χριστουγεννα

Από 1/9/2009 απαγορεύεται η γραφή σε greeklish και η γραφή τύπου sms.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...