Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός


CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Άλλα δείχνει στο σαιτ πάντως

 

οπως και να εχει εληξε τωρα

 

 

kA6fLlw.png

JimTdqn.png

pi9lcPd.png

Edited by villasg

Οδηγός για αγορές από Aliexpress

Xiaomi Mi Max 2 , Xiaomi redmi note 4 pro , Xiaomi redmi note 5 , Teclast T98 4G MT8735P ,

Xiaomi Mibox S , Mecool M8s Pro , Roku express

Link to comment
Share on other sites

Προσφορες απο καθε είδους φυλλαδια και ειδικα στον Κοtsovolo που είναι πρώτος στην διαφημιση ,μην περιμένει κανεις πολλα.Τηλεφωνο ή απο κοντα,οτι δεις ,και ότι κλεισεις με χαρτι ότι ειναι τελική τιμη που πληρωνεις κλπ που αφορουν την πωλιση τι περιλαμβανει.Μπορείς να βρεις καλες τιμές στις κανονικές εκπτώσεις,αλλα προφορες εκτος εκπτωτικών περιόδων κρύβουν και προβληματικα προιόντα .Σου λένε έχει εγγύηση ,αλλα εσυ τρεχεις μετα .

Στις τιμές που ανεφέρθηκαν ,σαφως συμφερει η εκπτωση είναι κοντα 20% σε ορισμενα, και παιρνεις επωνυμα κλιματιστικά .

τελικα παραγγειλα το νταικιν για την κρεβατοκαμαρα,πιστευω να ειναι οντως ησυχο γιατι ξυπναω πολυ ευκολα,τωρα για το υπολοιπο σπιτι 35τμ με υψος 3,3 ενεργειακα αλουμινια κ τζαμια,αμονωτο απο παντου σαλονι διαδρομος ενιαιο αξιζει η αγορα δυο 9.000 http://www.praktiker.gr/p/klimatistiko-haier-tundra-9000btu-inverter-71604 με εκπτωση 10% που δινει σε cu η να παρω ενα μεγαλο???

Ησυχο είναι το Daikin ,αρκει να γίνει σωστή εγκατάσταση.Απο το Praktiker θελει προσοχη στα ηλεκτρικά, γιατι φερνει και δικες του εισαγωγες ή προσφορες με συμφωνια με τον εισαγωγεα,και μερικα είναι και Β'Διαλογης .Η Ηaier είναι απο τις premium Κινεζικες εταιρίες ,προσφατα παλι στην αγορα,το συγκεκριμεο απλο κομψο μηχανημα ,με επωνυμο συμπιεστη .Δες αν σου αρεσει και το εξωτερικο κουτι ,ειδα προσφατα απο κοντα Haier σε διαφορετικες εγκαταστασεις,δειχνoυν λιγο ψευτικα τα κουτια.Δεν είχαν και καπακι για καλωδια ,ισως αφορα κάποια παρτιδα για πιο φθηνα .Για τον χώρο σου ,καλυτερα ενα μεγαλύτερο σε ισχυ,σε καταλληλο σημειο.Πρεπει να φέρεις τεχνικο να δει τον χώρο για τις απωλειες .Αν μπαίνει παραδειγμα να βλεπει διαδρομο και βολευει ,θαχεις διαχυση παντου .

στην κουζινα μπαινει κλιματιστικο? ειναι σα δωματιο γυρω στα 12τμ με ενα ανοιγμα πορτας( λες να παρω τρεια 9,000 και να δουλευουνε ταυτοχρονα,δεν θα συνεργαζονται λες,(τα καλοριφερ τα πεταξα πραγματικα μιας κ χορο επιαναν και λεφτα για πετρελαιο δεν οποτε φουντο)τωρα εχω μια τζακοσομπα και ενα απλο aux 12.000 που εβαλα περυσι αλλα τη βαρεθηκα κουβαλα ξυλα στον πρωτο οροφο καθαρισε σταχτες καμιναδες μυρωδιες εχει φασαρια (για αυτο που εχει 3 ετη εγγυηση τι λες? τα θελω πιο πολυ για ζεστη) Midea MS12FU-09HRDN1-QRD

Συνηθως βαζουν σε άλλο χωρο που επικοινωνει με την κουζινα ,μεγαλυτερο ,και ότι έρχεται από ψυξη θερμανση ,γιατί κοντα χαλάει από τις μυρωδιες και διαφορες θερμοκρασίας της κουζινας, τα φίλτρα .Χώρια πρεπει να το καθαρίζεις συνεχεια εσωτερικα.Είναι και αναλογα τον χωρο ,όταν οι περισσοτερες κουζινες είναι συνηθως μικρες.Οπότε πρεπει να ρωτήσεις τεχνικο.Το κλιματιστικο που βρήκες ,ενα απλο επωνυμο Κινεζικο κλιματιστικο,με καλη εγγύηση,κυκλοφορει και με άλλες φίρμες σαν φασον .Με δοσεις ,προσφορες πόντων απο καρτες, και δωρεαν μεταφορικά που συνηθως διαφημίζει το καταστημα ,είναι μια φθηνη καλη επιλογη για κουζίνα,αν μπαινει.ΕDIT :Μην γεμίσεις το σπίτι κλιματιστικά ,ίσως έχεις προβλήματα,καλύτερα εξυπνη τοποθέτιση ,θα σου πει τεχνικος επιτοπου .

Edited by Gary Kokkin
Link to comment
Share on other sites

"Για τον χώρο σου ,καλυτερα ενα μεγαλύτερο σε ισχυ,σε καταλληλο σημειο.Πρεπει να φέρεις τεχνικο να δει τον χώρο για τις απωλειες .Αν μπαίνει παραδειγμα να βλεπει διαδρομο και βολευει ,θαχεις διαχυση παντου ." <<< ΛΑΘΟΣ

 

Απεφυγε να βαλεισ κλιματιστικο σε διαδρομο να βλεπει 2 δωματια, δεν θα εχεισ ποτε κλιματισμο ο διαδρομοσ θα πιανει θερμοκρασια το κλιματιστικο θα κοβει απο αισθητηρα και στα υπνοδοματια τιποτα.

Το κλιματιστικο δεν ειναι χαζοσ ανεμιστηρασ να το βαλω στη σκαλα 3 και να μου διαχεει τον αερα. Συμπερασμα ενα 9αρακι σε καθε υπνοδοματιο για σωστη δουλεια με οικονομια στη χρηση που ειναι το ζητουμενο ΜΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΝΑΙ ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΠΗΓΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

 

Καλο θα ηταν να κοιταξεις για τα υπνοδοματια αν θεσ να βαλεισ λιγο παραπανω το χερι στη τσεπη (25% ακριβοτερα) κλιματιστικα τυπου κονσολασ .

Μπαινουν 10 ποντουσ πανω απο το πατωμα και βγαζουνε αερα 70% απο το πανω στομιο και 30% απο το στομιο το οποιο βρισκεται χαμηλα στο πατωμα με αποτελεσμα η θερμανση του χωρου να γινεται οπως τη χρειαζεται το ανθρωπινο σωμα απο τα κατω (ποδια) προσ τα πανω

 

http://www.skroutz.gr/c/1703/Multi_Klimatistika/f/486150/%CE%94%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%BF%CF%85.html?keyphrase=%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1

Edited by digitaltech
Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες
Link to comment
Share on other sites

Oλα τα παραπάνω καλυπτονται απο την προτροπή να δει τον χώρο τεχνικος για συμβουλη .Καθε χωρος είναι μοναδικος σαν βασικη αρχη.

Περιπτωσεις που καλύπτονται και δεν καλύπτονται σε άλλους ,απλα για να λεμε.Μην ξεχνάμε και ότι στη αγορα δεν υπάρχουν πολλα προιόντα σήμερα ευκολα.

Edited by Gary Kokkin
Link to comment
Share on other sites

Oλα τα παραπάνω καλυπτονται απο την προτροπή να δει τον χώρο τεχνικος για συμβουλη .Καθε χωρος είναι μοναδικος σαν βασικη αρχη.

Περιπτωσεις που καλύπτονται και δεν καλύπτονται σε άλλους ,απλα για να λεμε.Μην ξεχνάμε και ότι στη αγορα δεν υπάρχουν πολλα προιόντα σήμερα ευκολα.

 

Υπαρχουνε βασικες αρχεσ στο κλιματισμο απαραβατες το κλασικοτερο λαθος ειναι εχεισ κλιματιστικο βαλμενο σε διαδρομο.

Ο οποιοσ οπως και να βλεπει τισ πορτεσ των δοματιων και να φυσαει αερα μεσα δεν ρουφαει το αερα μεσα απο τα δοματια αλλα απο γυρω δοματια,σαλονι . μη κλιματιζομενουσ χωρουσ προσ αυτο

Σαν αποτελεσμα δεν εχεις καν ενναλαγη αερα μεσα στο χωρο , δηλαδα δεν εισερχεται ο αερασ του κλιματιζομενου χωρου μεσα απο την εσωτερικη κλιματιστικη μοναδα σε μια θερμοκρασια Α και βγαινει σε μια θερμοκρασια Α+εργο κλιματισμου

Το σωστο ειναι να περασει απο το στοιχειο τησ εσωτερικησ κλιματιστικησ μοναδασ 7-8 φορεσ την ωρα ο συγκεκριμενοσ αερασ χωρου και νακλιματιστει σωστα ο χωροσ

Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες
Link to comment
Share on other sites

Από τις βασικες αρχες είναι να μπορεις να έχεις κλιματισμό σε δύσκολους χώρους ,όσο το δυνατον πιο οικονομικα σε κοστος .

Οπότε ρωτα κάποιος για τον χωρο του, μεχρι να κρίνει τι τον συμφέρει.

Edited by Gary Kokkin
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα παιδιά, ψάχνομαι και εγώ με την σειρά μου για κλιματιστικό.

Το σπίτι είναι μεζονέτα (πανω-κάτω όροφος με εσωτερική σκάλα) περίπου 115 τετραγωνικά και κατασκευασμένο το 1994, έχει δίπλα τζάμια και το βλέπει βόρειας. Το σπίτι βρίσκεται στην Πρέβεζα, όπου το κλίμα είναι ήπιο, το χειμώνα μπορεί να φτάσει το πολύ 0 με 1 βαθμούς.

Στον κάτω όροφο που είναι το σαλόνι-τραπεζαρία-κουζινα- εσωτερική σκάλα (ενιαίος χώρος περίπου 70τ.μ.) θέλω να εγκαταστήσω ένα δυνατό κλιματιστικό για να βασιστώ αποκλειστικά σε αυτο στην θέρμανση του χώρο λόγω μη ύπαρξη καλοριφέρ.

 

Μέχρι στιγμής έχω βρει δυο κλιματιστικά που με ενδιαφέρουν:

1) Hitachi RAK 70PPA / RAC 70WPA

2) Fujitsu ASYG30LFC

 

Το hitachi προσφέρει 2χρονια στην εσωτερική μονάδα και 3 για το συμπιεστή από την άλλη πλευρά το Fujitsu προσφέρει 3 για την εσωτερική μονάδα και 3 χρόνια στην εξωτερική μονάδα αλλα επεκτείνετε έως +7 χρόνια δηλαδή συνολικά 10 χρόνια για τον συμπιεστή εφόσον τηρηθούν τα τυπικά ετήσια service του.

Τιμολογιακά το hitachi το βρίσκω περίπου 1350€ ενώ το Fujitsu λίγο ακριβότερο 1450€ έως 1600€.

 

Είμαι ανοικτός να ακούσω την γνώμη σας για αυτα τα δυο κλιματιστικά αλλα και για άλλες προτάσεις αν έχετε.

Το budget μου είναι περίπου 1600 €

Link to comment
Share on other sites

To Fujitsu ειναι το πιο δυνατο μηχανημα στα ορια ,Κινεζικο ,κάνει περισσότερο θορυβο ,θελει μεγαλυτερη ασφαλεια στον πινακα .Το Ηitachi καλυτερες ρυθμισεις, και φίλτρα.Στα χρήματα που διαθετεις μπορεις να ανεβεις όμως ποιοτικα ,αν μπορεις να τα βρεις βεβαια .Τα παρακάτω είναι πολυ δυνατα μηχανηματα λογω ανεμιστήρα και κατευθυνσης αέρα ,παρα τα επισημα όρια τους https://www.skroutz.gr/s/3124562/Mitsubishi-MSZ-MUZ-GF71VE.html κομψη εσωτερική ,στιβαρη κατασκευή και το https://www.skroutz.gr/s/8968477/Mitsubishi-SRK-71-ZR-S-SRC-71-ZR-S.html εχει καλυτερη ποιοτητα αερα και ρυθμισεις ,αλλα ξινιζουν λιγο τα εσωτερικα πλαστικά σαν εμφανιση .Οπότε θα πρεπει να το δεις καπου ,όπως όλα επισης τι ταιριαζει στον χώρο σου , αλλα και απο θεμα ογκου συμπιεστη ,είναι μεγάλες μοναδες στην κατηγορια αυτη .Αν νομιζεις έχεις απωλειες εκει που θες να το βαλεις ,θα πρέπει να δει τον χώρο σου τεχνικος,και αν έχει δουλεψει και το μηχανημα που διαλεγεις, ακομα καλυτερα.

EDIT : Oι τιμες που βρήκες σε ότι διαλεξες μεχρι στιγμης ,είναι ακριβες .Στις ηλεκτραγορες αυτην την περιοδο βρίσκεις φθηνότερα,άμεσα διαθεσιμα και ευκολιες .Δεν υποκαθιστουν τα καταστηματα κλιματισμου σε γνωσεις ,αλλα δεν νομίζω να περισεύουν χρήματα σημερα για όσο ζητα καθενας .

Edited by Gary Kokkin
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερίζω το φόρουμ και μπαίνω κατευθείαν στο ψητό. Ψάχνω λίγο αυτές τις μέρες κλιματιστικό για χώρο ~25τμ κυρίως για θέρμανση οπότε λέω να πάω σε 12αρι(btu). Πιο πολύ κοιτούσα γιαπωνέζικα αλλά είδα ότι οι τιμές ξεφεύγουν απ' το ποσό που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε (~500+20 ευρώ max). Με ενδιαφέρει περισσότερο η ποιότητα και φυσικά η κατανάλωση. Αυτά που κατέληξα είναι τα παρακάτω

 

https://www.skroutz.gr/s/6305385/Daikin-FTXB35C-RXB35C.html

https://www.skroutz.gr/s/8959919/Carrier-iPLUS-42QHC012DS-38QHC012DS.html

https://www.skroutz.gr/s/9030064/Inventor-Passion-Pro-P6MVI-12WFR-P6MVO-12.html

https://www.skroutz.gr/s/7211218/Carrier-iPlus-42RET012DSA-38RET012DSA.html

 

Με ένα δύο τηλέφωνα που έκανα σε καταστήματα μου είπαν ότι παίζει πολύ Fujitsu και Toyotomi. Κάποιος άλλος μου είπε ότι το συγκεκριμένο Daikin δεν αξίζει πολύ γιατί είναι η φθηνή σειρά οπότε καλύτερα το Inventor που είναι vfm και έχει πολύ μεγάλη εγγύηση και after sales support. Γενικά έχει μπερδευτεί λίγο με τις εταιρείες και όπως είπα πριν με ενδιαφέρει πάρα πολύ η ποιότητα γιατί έχει καεί ήδη μια φορά η γούνα μου. Ποιο απ' αυτά θα διαλέγατε ή οποιοδήποτε άλλο που δεν έχω συμπεριλάβει εγώ; Δεκτή κάθε πρόταση. Κάτι τελευταίο..ο ιονιστής αξίζει;

Link to comment
Share on other sites

Το Daikin ειναι καλο,αλλά πολυ βασικο μοντέλο ,οπότε καλυτερα αν θες να πληρωσεις την ποιοτητα της φιρμας πας σε αυτό http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/162463-daikin-atxn35nb9-siesta .Από αυτα που έχεις διαλεξει ,μετα το Inventor είναι καλυτερο,όμως Κινεζικο φασον ,με καλη υποστήριξη με όρους. Τα Carrier τα Κινέζικα ,είναι φασόν απο Midea με διαφορές σε ποιοτητα.Aν μπορείς να βρείς από αυτά που κοίταξες κατασκευής Ταιλανδης https://www.skroutz.gr/s/8959919/Carrier-iPLUS-42QHC012DS-38QHC012DS.html είναι καλο μηχανημα ,εσωτερικά είναι Toshiba καθώς η εταιρία είναι ιδια πλεον ,oπότε σαν επιλογη μαζι με το Daikin. Στα χρήματα που διαθετεις ,διαβασε λιγο παραπανω,εχουμε αναφερει καποια 12αρια επίσης καλες επιλογες με τα σημερινά δεδομένα.Από εκει και περα κάνεις έρευνα αγορας τι σου αρεσει ,γιατί ο καθενας πουλα ότι θελει και οσο θελει ,και δεν υπάρχουν πολλα προιόντα διαθεσιμα λογω κρίσης,ασχετα τι λένε.

EDIT : Ιονιστης απλά σαν αισθηση αερα σε συνδιασμο με άλλα φιλτρα ,σαν ουσία όμως σε λιγα ακριβα μηχανηματα ,που δύσκολα θα βρεις σήμερα στην αγορά .

Edited by Gary Kokkin
Link to comment
Share on other sites

Ξεφεύγει αρκετά το Daikin στα 600 ευρώ οπότε όχι. Έπεσε το μάτι μου σ' αυτό το Hitachi

https://www.skroutz.gr/s/6885973/Hitachi-RAS-K14HCG-RAC-K14HCG.html

 

Σαν εταιρεία πρέπει να είναι καλή, σωστά; Μου έκανε εντύπωση η ετήσια κατανάλωση θέρμανσης στην θερμή ζώνη 444kWh ενώ στην μεσαία 1001KWh

Αντίστοιχα το Inventor έχει 824 και 820. Πως γίνεται αυτό; Παίζει να είναι λάθος στο Inventor η κατανάλωση στη θερμή ζώνη; Τα Gree λένε τίποτα, γιατί βλέπω και σ' αυτά δίνουν μεγάλη εγγύηση.

 

https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/inverter-passion-pro#tech-specs

http://www.hitachidigitalmedia.com/el-gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/air-conditioning/inverter-k/ras-k14hcgrac-k14hcg

Link to comment
Share on other sites

To Hitachi είναι από τα νεα μοντέλα της,οπότε αδοκίμαστο .Αν είναι Κινεζικο το βγαζει η Hisense καθως συνεργαζονται .Αν είναι Mαλαισιας είναι απο δικο της εργοστασιο .και χωρις να ειναι απολυτο η κατασκευή σαν σύνολο,ξεχωρίζει.Οι μετρήσεις είναι θεμα κατασκευαστη αν είναι αξιόπιστες ή όχι ,πολλα ειναι θεμα μαρκετινκ .Στανταρντ πρότυπο είναι η μεση ζώνη.Σε κάθε περίπτωση φαίνεται στην πραξη,γιατι εξαρταται τόσο από το μηχανημα ξεχωριστα πως καταλαβαίνει τον καθε χώρο ,όσο και την τοποθετιση.Η Gree είναι κρατική Κινεζικη εταιρία ηλεκτρικών που εγινε γνωστή κυρίως για μαζική φθηνή παραγωγή,και παραγωγή φασόν κλιματισμού για άλλους .Μερικες συνεργασίες της ειχαν καλά μηχανηματα,αλλά τελευταία στα χρήματα τους ,παίρνεις πιό επωνυμο μηχανημα ,καθώς άλλοι εριξαν τις τιμές να πουλήσουν.Φτιαχνει και για την Ιnventor .Στα φασόν είναι τι παραγγείλει ο καθενας που βαζει την φίρμα του,σε εξαρτηματα.

Ο εγγυήσεις πάντα έχουν όρους ,συνήθως πληρωνεται παραπάνω το προιόν.EDIΤ : Mεγάλες εγγυήσεις αναφερθηκαν αρχισαν να δίνoυν πλεον και άλλοι.

Edited by Gary Kokkin
Link to comment
Share on other sites

To Fujitsu ειναι το πιο δυνατο μηχανημα στα ορια ,Κινεζικο ,κάνει περισσότερο θορυβο ,θελει μεγαλυτερη ασφαλεια στον πινακα .Το Ηitachi καλυτερες ρυθμισεις, και φίλτρα.Στα χρήματα που διαθετεις μπορεις να ανεβεις όμως ποιοτικα ,αν μπορεις να τα βρεις βεβαια .Τα παρακάτω είναι πολυ δυνατα μηχανηματα λογω ανεμιστήρα και κατευθυνσης αέρα ,παρα τα επισημα όρια τους https://www.skroutz.gr/s/3124562/Mitsubishi-MSZ-MUZ-GF71VE.html κομψη εσωτερική ,στιβαρη κατασκευή και το https://www.skroutz.gr/s/8968477/Mitsubishi-SRK-71-ZR-S-SRC-71-ZR-S.html εχει καλυτερη ποιοτητα αερα και ρυθμισεις ,αλλα ξινιζουν λιγο τα εσωτερικα πλαστικά σαν εμφανιση .Οπότε θα πρεπει να το δεις καπου ,όπως όλα επισης τι ταιριαζει στον χώρο σου , αλλα και απο θεμα ογκου συμπιεστη ,είναι μεγάλες μοναδες στην κατηγορια αυτη .Αν νομιζεις έχεις απωλειες εκει που θες να το βαλεις ,θα πρέπει να δει τον χώρο σου τεχνικος,και αν έχει δουλεψει και το μηχανημα που διαλεγεις, ακομα καλυτερα.

EDIT : Oι τιμες που βρήκες σε ότι διαλεξες μεχρι στιγμης ,είναι ακριβες .Στις ηλεκτραγορες αυτην την περιοδο βρίσκεις φθηνότερα,άμεσα διαθεσιμα και ευκολιες .Δεν υποκαθιστουν τα καταστηματα κλιματισμου σε γνωσεις ,αλλα δεν νομίζω να περισεύουν χρήματα σημερα για όσο ζητα καθενας .

 

Για κάποιο λόγο ο λογαριασμός μου ο κύριος (Nerven) σαν να έχει μπλοκάρει χωρίς λόγο και δεν μπορώ να απαντήσω. (παρακαλώ αν το δει κάποιος ΜΟD αν θα μπορούσε να με βοηθήσει)

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου, αλλά δεν μπορώ μνα καταλάβω πως το fujitsu είναι πιο δυνατό απο το Hitachi, το Fujitsu το βλέπω ότι έχει:Ισχύς Θέρμανσης 30043 BTU ενώ το Hitachi: Ισχύς Θέρμανσης 31399 BTU παρόλαυτα το fujitsu πιο δυνατό;

Καταλαβαίνω ότι έχουν σχέση η ζώνη, ονομαστική και πραγματική ισχύος και διάφορα άλλα όπως marketing.

Όταν λες "Κινέζικο" το fujitsu πως το εννοείς; Όλα εκει πλέον δεν φτιάχνονται; ακόμα και τα Mitsubishi νομίζω φτιάχνεται Ταϊλάνδη.

Το budget μου όπως είπα είναι ταβάνι 1600€, δυστυχώς εδώ που ειμαι είναι επαρχία δεν υπάρχει δυνατότητα να δω κανένα από κοντά, οπότε βασίζομαι στα φόρα.

Τι διαφορές έχουν τα 2 mitsubishi (Mitsubishi MSZ/MUZ-GF71VE και Mitsubishi SRK 71 ZR-S / SRC 71 ZR-S)? είναι κάποιο δυνατότερο απο το άλλο ή νεότερο μοντέλο;

 

Aνάμεσα στα τέσσερα που αναφέραμε μέχρι τώρα αν δεν κοιτάζαμε την τιμή, πιο θα ήταν το πιο αποδοτικότερο και έμπιστο σε θέμα εγγύησης/service?

  1. Hitachi RAK-70PPA / RAC-70WPA
  2. Fujitsu ASYG30LFC
  3. Mitsubishi MSZ/MUG-GF71VE
  4. Mitsubishi SRK 71 ZR-S / SRC 71 ZR-S

 

Ακόμα έπεσε στο μάτι μου στο Inventor Aria AR1MVI32-24WiFiR / AR1MVO32-24 αρκετά δυνατό νομίζω, με 10 χρόνια εγγύηση και υποστήριξη WIFI σε πολύ καλή τιμή.

 

:wacko:

Edited by Nerven86
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου, αλλά δεν μπορώ μνα καταλάβω πως το fujitsu είναι πιο δυνατό απο το Hitachi, το Fujitsu το βλέπω ότι έχει:Ισχύς Θέρμανσης 30043 BTU ενώ το Hitachi: Ισχύς Θέρμανσης 31399 BTU παρόλαυτα το fujitsu πιο δυνατό;

Εγραψα για τα όρια του .Αυτή είναι 30708-37532ΒTU στην θερμανση στο Fujitsu .H άλλη είναι η μεση τιμη. Αντιστοιχα κοιτας στο Hitachi

Όταν λες "Κινέζικο" το fujitsu πως το εννοείς; Όλα εκει πλέον δεν φτιάχνονται; ακόμα και τα Mitsubishi νομίζω φτιάχνεται Ταϊλάνδη.

Πολλες εταιριες,φτιάχουν και σε άλλες χωρες ,απλά στην χωρα μας ,έρχονται για πιο φθηνα από τη Κίνα .Το γιατί το ξέρει ο κάθε εισαγωγέας ,προφανώς το κόστος αυτο από κάπου βγαίνει.Αν δεις ίδιο μηχανημα από άλλη χώρα έχει διαφορες ,τουλάχιστον οπτικά .Μitsubishi Κίνας δεν έρχονται στην Ελλάδα από ότι ξέρω .Μονο Ταιλανδης τα οικιακα ,πριν την κρίση και Ιαπωνιας μερικά, και Fujitsu Ταιλανδης και Ιαπωνιας παλαιοτερα. Ηitachi,Iαπωνιας,Μαλαισιας,Κινας .

Το budget μου όπως είπα είναι ταβάνι 1600€, δυστυχώς εδώ που είναι επαρχία δεν υπάρχει δυνατότητα να δω κανένα απο κοντα, οπότε βασίζομαι στα φόρα.Τι διαφορές έχουν τα 2 mitsubishi (Mitsubishi MSZ/MUZ-GF71VE και Mitsubishi SRK 71 ZR-S / SRC 71 ZR-S)? είναι κάποιο δυνατότερο απο το άλλο ή νεότερο μοντέλο;Aνάμεσα στα τέσσερα που αναφέραμε μέχρι τώρα αν δεν κοιτάζαμε την τιμή, πιο θα ήταν το πιο αποδοτικότερο και έμπιστο σε θέμα εγγύησης/service? Aνάμεσα στα τέσσερα που αναφέραμε μέχρι τώρα αν δεν κοιτάζαμε την τιμή, πιο θα ήταν το πιο αποδοτικότερο και έμπιστο σε θέμα εγγύησης/service?1.Hitachi RAK-70PPA / RAC-70WPA ,2.Fujitsu ASYG30LFC,3.Mitsubishi MSZ/MUG-GF71VE,4.Mitsubishi SRK 71 ZR-S / SRC 71 ZR-S Ακόμα έπεσε στο μάτι μου το Inventor Aria AR1MVI32-24WiFiR / AR1MVO32-24 αρκετά δυνατό νομίζω με 10 χρόνια εγγύηση και υποστήριξη WIFI.

Θα κοιταζα ότι υπαρχει ετοιμοπαράδωτο όπως Fujitsu και το Mitsubishi MUZ-GF71VE ,Ηitachi από τον Kotsovolo που έχει και στην περιοχή σου .

Στις ηλεκτραγορες αυτην την περιοδο βρίσκεις φθηνότερα,άμεσα διαθεσιμα και ευκολιες με καρτες,πόντους ,δόσεις .Δεν υποκαθιστουν τα καταστηματα κλιματισμου σε γνωσεις ,αλλα δεν νομίζω να περισεύουν χρήματα σημερα για οτιδήποτε άλλο .Η Fujitsu έχει σιγουρα συνεργατες σερβις στην πόλη σου ,και λογικά και η Μitsubishi,σαν χρόνια στην αγορα .Απλα τα Mitsubishi δεν χαλανε ευκολα ,ειναι premium φιρμα στον κλάδο ,αν χαλασουν όμως έχουν ακριβα ανταλλακτικα. Το Inventor Aria ειναι φασόν κλιματιστικο μαλλον από Midea ,εχει το νεο ψυκτικο R32 που ειναι ακριβο,ανεβαζει το κοστος αγορας του μηχανηματος . Ολες οι μεγαλες εγγυήσεις είναι με όρους ,πληρωνεται παραπάνω το προιόν στο τέλος .Και άλλοι δίνουν.Αν τυχει ενα μηχανημα να χαλα συχνα ,τι να τι κάνεις τετοια εγγυηση,ταλαιπωρια. EDIT :Yπόψη όλες oι εταιρίες έχουν προβλήματα σήμερα ,λόγω οικονομικής κρίσης ότι και να διαφημίζουν.

Edited by Gary Kokkin
Link to comment
Share on other sites

Εγραψα για τα όρια του .Αυτή είναι 30708-37532ΒTU στην θερμανση στο Fujitsu .H άλλη είναι η μεση τιμη. Αντιστοιχα κοιτας στο Hitachi

 

Πολλες εταιριες,φτιάχουν και σε άλλες χωρες ,απλά στην χωρα μας ,έρχονται για πιο φθηνα από τη Κίνα .Το γιατί το ξέρει ο κάθε εισαγωγέας ,προφανώς το κόστος αυτο από κάπου βγαίνει.Αν δεις ίδιο μηχανημα από άλλη χώρα έχει διαφορες ,τουλάχιστον οπτικά .Μitsubishi Κίνας δεν έρχονται στην Ελλάδα από ότι ξέρω .Μονο Ταιλανδης τα οικιακα ,πριν την κρίση και Ιαπωνιας μερικά και επίσης Fujitsu Ταιλανδης και Ιαπωνιας.

 

Θα κοιταζα ότι υπαρχει ετοιμοπαράδωτο όπως Fujitsu και το Mitsubishi MUZ-GF71VE ,Ηitachi από τον Kotsovolo που έχει και στην περιοχή σου .

Στις ηλεκτραγορες αυτην την περιοδο βρίσκεις φθηνότερα,άμεσα διαθεσιμα και ευκολιες με καρτες,πόντους ,δόσεις .Δεν υποκαθιστουν τα καταστηματα κλιματισμου σε γνωσεις ,αλλα δεν νομίζω να περισεύουν χρήματα σημερα για οτιδήποτε άλλο .Η Fujitsu έχει σιγουρα συνεργατες σερβις στην πόλη σου ,και λογικά και η Μitsubishi,σαν χρόνια στην αγορα .Απλα τα Mitsubishi δεν χαλανε ευκολα ,ειναι premium φιρμα στον κλάδο ,αν χαλασουν όμως έχουν ακριβα ανταλλακτικα. Το Inventor Aria ειναι φασόν κλιματιστικο μαλλον από Midea ,εχει το νεο ψυκτικο R32 που ειναι ακριβο,ανεβαζει το κοστος αγορας του μηχανηματος . Ολες οι μεγαλες εγγυήσεις είναι με όρους ,πληρωνεται παραπάνω το προιόν στο τέλος .Και άλλοι δίνουν.Αν τυχει ενα μηχανημα να χαλα συχνα ,τι να τι κάνεις τετοια εγγυηση,ταλαιπωρια. EDIT :Yπόψη όλες oι εταιρίες έχουν προβλήματα σήμερα ,λόγω οικονομικής κρίσης ότι και να διαφημίζουν.

 

 

Το Inventor Aria AR1MVI32-24WiFiR / AR1MVO32-24 είναι το φτηνότερα ανάμεσα στα 5 που αναφέραμε παρόλαυτα έχει 10 χρόνια με όρους φυσικά όπως κάθε εταιρία.

Ανάμεσα σε Mitsubishi MSZ/MUZ-GF71VE και Fujitsu ASYG30LFC πιο θα ήταν το δυνατότερο;

Οι πίνακες (απόδοσης BTU) που βλέπω δεν προσδιορίζουν αν αναφέρουν μέγιστη η μέση απόδοση ή είναι τελείως ελλείπεις οπότε δεν μπορώ να βγάλω σωστά συμπεράσματα., για αυτό σε ρώτησα.

Όπως είπα θέλω να το χρησιμοποιώ έμπιστα για την θέρμανση του χώρου μου, δεν με πειράζει το λουκ αρκεί να κάνει την δουλειά του άριστα.

Με λίγα λόγια το δυνατότερο ανάμεσα στα 4-5 που είπαμε πιο θα ήταν;

Ετοιμοπαράδοτα είναι όλα πάνω κάτω και να μην είναι δεν με πειράζει να περιμένω.

Edited by Nerven86
Link to comment
Share on other sites

Θα ελεγα κατα σειρά Mitsubishi,Hitachi ,Fujitsu ,σχεση ποιοτητας και απόδοσης στην πραξη,γιατι τα έχω δει αρκετα σε χώρους ,και ειναι ευχαριστημενοι Το Fujitsu κανει παραπανω θορυβο και θέλει μεγαλύτερη ασφαλεια στον πινακα .Αν νομιζεις έχεις απωλειες εκει που θες να το βαλεις ,θα πρέπει πρωτα καλυτερα να δει τον χώρο σου τεχνικος,και αν έχει δουλεψει και καποιο μηχανημα από αυτά , ακομα καλυτερα.Στο θεμα ετοιμοπαραδωτο,πρόσεξε μην χασεις άλλη προσφορα και διαθεσιμότητα από αλλο καταστημα ,περιμενοντας κάποιο άλλο.
Link to comment
Share on other sites

Τσεκαρε τα σχολια του inventor Aria στο skroytz για να καταλαβεισ , καλυτερη αποψη μονο ο ιδιος ο καταναλωτησ μπορει να σου μεταφερει που το εχει ηδη χρησιμοποιησει

http://www.skroutz.gr/c/407/oikiaka-klimatistika-inverter/m/3784/Inventor.html?keyphrase=aria

Το κλιματιστικο ειναι πολυ καλο , το οτι ειναι R32 ειναι προτερημα ειναι η τεχνολογια που απο το 2017 θα παιζει σε ολα τα κλιματιστικα μεσαιασ και υψηλησ κλασησ

Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες
Link to comment
Share on other sites

Καταναλωτες που γραφουν,που μόλις πηραν ενα μηχανημα ,χωρίς ναχει περασει επαρκης χρόνος χρησης ,πόσο μαλλον και όταν πήραν κατι φασόν,δεν είναι αξιόπιστοι .Οταν θα κυκλοφορήσουν μηχανηματα με το νέο ψυκτικο υγρό απο τις υπόλοιπες εταιρίες μαζικά ,τότε θα υπάρξει συγκριση,γιατί θα πέσουν οι τιμές.Το R32 αφορα τις εκπομπες ρυπων -37% μέχρι το 2020 και -79% μέχρι το 2030 .Βεβαια μεχρι το 2030 μπορει να εχει βγεί και κατι άλλο ,αν αποδειχθουν τα μειονεκτηματα του στην πραξη.Μεχρι τότε θα κυκλοφορουν παραλληλα προιόντα με το παλαιο ψυκτικο,όπως γίνεται πάντα μεταβατικά .EDIT : Ηδη φαίνεται η ταση απο τα Daikin που το επεβαλαν στην αγορά ,εχουν ίδια προιόντα και με τα δυο ψυκτικα,με το νεο ψυκτικο ακριβότερα,όπως και η Panasonic Edited by Gary Kokkin
Link to comment
Share on other sites

Τσεκαρε τα σχολια του inventor Aria στο skroytz για να καταλαβεισ , καλυτερη αποψη μονο ο ιδιος ο καταναλωτησ μπορει να σου μεταφερει που το εχει ηδη χρησιμοποιησει

http://www.skroutz.gr/c/407/oikiaka-klimatistika-inverter/m/3784/Inventor.html?keyphrase=aria

Το κλιματιστικο ειναι πολυ καλο , το οτι ειναι R32 ειναι προτερημα ειναι η τεχνολογια που απο το 2017 θα παιζει σε ολα τα κλιματιστικα μεσαιασ και υψηλησ κλασησ

 

Το αν χρησιμοποιεί R32 ή R410A δεν μας αφορά . Αυτό που μας αφορά είναι όλα τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά και κυρίως οι συντελεστές απόδοσης SCOP SEER .

 

To R32 αφορά το φαινόμενο του θερμοκηπίου . Την οικολογία . Έχει Global warming potential περίπου 675 ενώ το R410A 2090 !!!!

H ψυκτική και θερμική απόδοση καθώς και o συντελεστής EER με το R32 βελτιώνονται. Δεν μιλάμε για τεράστια διαφορά. Στην τελική όπως είπα δεν αγοράζουμε ένα κλιματιστικό επειδή είναι προτέρημα που έχει R32 φρέον (αφήνω στην άκρη την οικολογία) . Απλά κοιτάζουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. Μια χαρά υπάρχουν κλιματιστικά με R410A με διαφορά καλύτερους συντελεστές απόδοσης απο κλιματιστικά με R32 και το αντίθετο σαφώς .

 

Tο R410A είναι μείγμα R32 50% και R125 50%.

Edited by Bananas
Link to comment
Share on other sites

Καταναλωτες που γραφουν,που μόλις πηραν ενα μηχανημα ,χωρίς ναχει περασει επαρκης χρόνος χρησης ,πόσο μαλλον και όταν πήραν κατι φασόν,δεν είναι αξιόπιστοι .

 

 

Η γνωμη των καταναλωτων ειναι η ποιο ΑΞΙΠΙΣΤΗ πηγη και δεν μπορει κανεις να τη μηδενιζει ετσι ελαφρια

 

το skroutz ειναι το site στην ελλαδα με τις περισσοτερεσ επισκεψεις απο οποιοδηποτε αλλο, μεσα σε αυτο μπορεισ να βρεις εργαλεια που σου δειχνουνε εκτοσ απο τα σχολια την ταση των καταναλωτων

Για παραδειγμα στην προιοντικη σελιδα πανω αριστερα θα δεις οτι το πρωτο φιλτρο ειναι οι κατασκευαστες σου βγαζει 8 με μια συγκεκριμενη σειρα που γεννιεται απο ενα αλγοριθμο που μετρα κυριωσ τα κλικσ και αλλουσ παραγοντεσ

http://www.skroutz.gr/c/407/oikiaka-klimatistika-inverter/f/407347/%CE%88%CF%89%CF%82-10000-btu.html?keyphrase=%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1&order_by=popularity&order_dir=desc

Σε αυτο θα δουμε στα οικιακα κλιματιστικα οτι το τοπ 8 αποτελειται απο τους παρακατω

Toyotomi

Inventor

Daikin

Mitsubishi

Fujichu

Gree

F&U

Midea

Το παραπανω ανταποκρινεται και στισ πραγματικες πωλησεις στην ελληνικη αγορα και ο καθενασ μπορει να βγαλει τα συμπερασμα του

Edited by impreza_sti
Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες
Link to comment
Share on other sites

Αν ήταν τοσο αξιοπιστο το skroutz,θα συνεργαζονταν ακομα καταστήματα που σταματησαν να διαφημιζονται εκει.Παρόλα αυτα δεν έχει σχεση το κάθε skroutz ,με τι σχολια μπορεί να γραφει καθενας για δικους του λόγους.Εκτός και αν έχουν τα σχολια για θέμα μαρκετινκ ,κανεις δεν μπορεί να ειναι σίγουρος με ότι γίνεται στην αγορα .Και παλι όμως μια ενδειξη τι αγοραζουν περισσότερο οι καταναλωτες σήμερα, δεν αφορα αν ενα μηχανημα είναι καλύτερο σε σχεση με άλλα μια περιοδο .Λογω της οικονομικης κρίσης επειδη oι καταναλωτες έχουν στραφει στα φθηνότερα προιόντα τα τελευταία έτη,αυτό δεν σημαινει ότι δεν εξακολουθουν να υπάρχουν οι premium εταιρίες σε κάθε κλαδο.Αν κάποιος μπορει να βρεί μια καλυτερη επώνυμη επιλογη με μικρη διαφορα,αυτό προτείνεται.
Link to comment
Share on other sites

Το Inventor Aria AR1MVI32-24WiFiR / AR1MVO32-24 είναι το φτηνότερα ανάμεσα στα 5 που αναφέραμε παρόλαυτα έχει 10 χρόνια με όρους φυσικά όπως κάθε εταιρία.

Ανάμεσα σε Mitsubishi MSZ/MUZ-GF71VE και Fujitsu ASYG30LFC πιο θα ήταν το δυνατότερο;

Οι πίνακες (απόδοσης BTU) που βλέπω δεν προσδιορίζουν αν αναφέρουν μέγιστη η μέση απόδοση ή είναι τελείως ελλείπεις οπότε δεν μπορώ να βγάλω σωστά συμπεράσματα., για αυτό σε ρώτησα.

Όπως είπα θέλω να το χρησιμοποιώ έμπιστα για την θέρμανση του χώρου μου, δεν με πειράζει το λουκ αρκεί να κάνει την δουλειά του άριστα.

Με λίγα λόγια το δυνατότερο ανάμεσα στα 4-5 που είπαμε πιο θα ήταν;

Ετοιμοπαράδοτα είναι όλα πάνω κάτω και να μην είναι δεν με πειράζει να περιμένω.

Φιλε μην ακους ατομα που προσπαθουν να σου πασαρουν καποια προιοντα ντε και καλα ότι είναι κορυφαια. Πηγαινε δες μονος σου , αν μενεις αθηνα ελα να σου δειξω στο σπιτι μου το invertor vision 18αρι και το toyotomi 12αρι που τα εχω δουλεψει και χειμωνα και καλοκαιρι , να δεις τις καταναλωσεις τους από μετρητη efergy , να δεις αν εχουν θορυβο , να δεις την ποιοτητα αερα που βγαζουν και μετα αποφασισε. Μια χαρα προιοντα είναι και τα toyotomi και τα gree και τα midea και τα fujitsu.

Edited by aenaos15

iPhone 14 Pro Max

iWatch 9

Airpods Pro

Link to comment
Share on other sites

Πολλα καταστήματα κλιματισμου μπορουν να δειξουν εγκαταστασεις τους, σε ότι πουλανε ,αν το ψαξει κανεις.

Ειναι επισης ευκολο να προσεχει κανεις σε χωρους που κυκλοφορεί καθημερινα, πως αποδίδουν διαφορα κλιματιστικα.

Link to comment
Share on other sites

 

Η γνωμη των καταναλωτων ειναι η ποιο ΑΞΙΠΙΣΤΗ πηγη και δεν μπορει κανεις να τη μηδενιζει ετσι ελαφρια

 

το skroutz ειναι το site στην ελλαδα με τις περισσοτερεσ επισκεψεις απο οποιοδηποτε αλλο, μεσα σε αυτο μπορεισ να βρεις εργαλεια που σου δειχνουνε εκτοσ απο τα σχολια την ταση των καταναλωτων

Για παραδειγμα στην προιοντικη σελιδα πανω αριστερα θα δεις οτι το πρωτο φιλτρο ειναι οι κατασκευαστες σου βγαζει 8 με μια συγκεκριμενη σειρα που γεννιεται απο ενα αλγοριθμο που μετρα κυριωσ τα κλικσ και αλλουσ παραγοντεσ

http://www.skroutz.gr/c/407/oikiaka-klimatistika-inverter/f/407347/%CE%88%CF%89%CF%82-10000-btu.html?keyphrase=%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1&order_by=popularity&order_dir=desc

Σε αυτο θα δουμε στα οικιακα κλιματιστικα οτι το τοπ 8 αποτελειται απο τους παρακατω

Toyotomi

Inventor

Daikin

Mitsubishi

Fujichu

Gree

F&U

Midea

Το παραπανω ανταποκρινεται και στισ πραγματικες πωλησεις στην ελληνικη αγορα και ο καθενασ μπορει να βγαλει τα συμπερασμα του

 

Μα καλά είναι δυνατόν να κρίνουμε εάν ένα κλιματιστικό είναι καλύτερο από ένα άλλο με βάση τα κλικ ή τις πωλήσεις; δηλαδή τα lada που έχουν περισσότερες πωλήσεις από την Aston Martin είναι καλύτερα αυτοκίνητα;

Edited by impreza_sti
Διόρθωση κώδικα παράθεσης
Link to comment
Share on other sites

 

Μα καλά είναι δυνατόν να κρίνουμε εάν ένα κλιματιστικό είναι καλύτερο από ένα άλλο με βάση τα κλικ ή τις πωλήσεις; δηλαδή τα lada που έχουν περισσότερες πωλήσεις από την Aston Martin είναι καλύτερα αυτοκίνητα;

Λεει καπου ο φιλος ότι είναι καλυτερα κλιματιστικα αυτά που εχουν περισσοτερες πωλήσεις; Δεν νομιζω... Την καταναλωτικη ταση αναφερει και την οποια δεν πρεπει να αγνοουμε.

Edited by impreza_sti
Διόρθωση κώδικα παράθεσης

iPhone 14 Pro Max

iWatch 9

Airpods Pro

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...