Jump to content

Lenovo Vibe X2


athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

εγω που το εκανα αυτο κατα λαθος θα σου πω πως ναι μεν θα μπει η eu rom με σωστα το modem.img και δεν θα χρειαστεί να το αλλαξεις με το αντιστοιχο της CU ROM για να μπορει να παιζει σωστά το 4G και γενικα το σημα στο δικτυο. Απλα προσοχή αν το κανεις Format + download θα χασεις το IMEI και μετα ειναι αλλη διαδικασια. Εγω θα πρότεινα να μην κανει ποτε κανεις το Format all + download

 

----- προσθήκη μηνύματος 12 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Να ρωτησω τους πιο εμπειρους να μου πουν αν γνωριζουν η αν εχουν το ιδιο θεμα. Λοιπον εχω βαλει σε 2 vibe x2 την ευρωπαικη ρομ εχω δοκιμασει κ αυτην απο το needrom αλλα και ολες απο το ρωσσικο site. Τις περναω δουλευουν κανονικα ολες κανουν κανονικα τα update ota και μια χαρα μεχρι εδω. Αν ομως κατεβασω την εφαρμογη kingroot το κανω το κινητο root με kinguser αν παω να κανω ota update κατεβαινει κανονικα και οταν γινετε η επανεκινησει για να κανει το update απο το lenovo recovery στο 98% μου βγαζει faild και δεν μπορω να κανω τιποτα μετα θα πρεπει να ξαναφλασαρω παλι την ρομ απο την αρχη. Γνωριζει κανεις γιατι γινετε αυτο τι φταιει και πως να το φτιαξω? γιατι αντε πες οκ βαζω την ρομ κανω τα update μεχρι το τελευταιο και το κανω στο τελος root ναι αλλα στο μελλον σε καποιο update η μολις βγει και το lollipop τι θα γινει θα πρεπει παλι να σβησω τα παντα και φτου και απο την αρχη flashαρισμα, ειναι κουραστικο. Και δεν γινετε να μην δεν το κανω root το χρειαζομαι γιατι αναγκαστικα πρεπει να περασω το αρχειο για το imei διοτι χανετε μετα απο φλασαρισματα η επαναφορα εργοστασιακων. Αν μπορει να με βοηθήσει καποιος θα τον χιλιοευχαριστουσα :)

Θα πρέπει να απενεργοποιήσεις το super User από το kingroot & μετά να κάνεις recovery. Εγώ που το έχω απενεργοποιημένο (γιατί δεν το χρειάζεται μετά τις ρυθμίσεις), έκανα όλα τα update αλλά και recovery μια φορά που χρειάστηκε χωρίς κανένα πρόβλημα. Δούλεψε κανονικότατα χωρίς να επηρεαστεί ούτε ένα αρχείο από τα modem.img κλπ που άλλαξα...

(ψάχνουμε πρώτα και μετά ρωτάμε...)
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Παιδιά βοήθεια. Μόλις παρέλαβα από geekbuying όλα καλά αλλά πάτησα update ο άσχετος και τώρα όλα είναι καταλαβαίνετε πως. Κινεζικά και δεν λειτουργούν οι μισές εφαρμογές. Είναι η έκδοση v.2.0 1511 cu από ότι γράφει.τι κάνω για να επανέλθει στα κανονικά του; Υπάρχει κάποιος εύκολος οδηγός κάπου;

 

Και εγώ μια από τα ίδια έπαθα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να περάσουμε gapps και ελληνική γλώσσα χωρίς να επιστρέψουμε στην προηγούμενη έκδοση;

Edited by iokarf
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ μια από τα ίδια έπαθα...................αλλά δεν μου ξεκινάει το downgrade.

 

Drivers έχεις περάσει για αρχή; (έλεγξε στον Device Manager ότι όλα είναι οκ). Επίσης, το SP το τρέχεις ως διαχειριστής.

Link to comment
Share on other sites

Θα χρειαστεί να περάσεις την προηγούμενη CU (και να μην ξανακάνεις update) ή αν προτιμάς την EU rom. Ψάξε λιγάκι στις προηγούμενες 5-10 σελίδες. Αν δεν έχεις ιδέα πως....έχει λίγη δουλειά & διάβασμα.

 

Δυσκολεύομαι να καταλάβω αλλά θα το παλέψω.Ελεγα μήπως βρισκόταν σε κάποιον ένας οδηγός για να με βοηθησει.

Ευχαριστώ πάντως.

Link to comment
Share on other sites

ενω δεχομαι τα mail μου κανονικα δεν μου συνχρονιζει τις επαφες google

λεει προεκυψε προβλημα επικοινωνιας με τους διακομιστες google

στο play store, google drive κτλ συνδεεται κανονικα με το λογαριασμο μου

Link to comment
Share on other sites

Η ρουταρισμένη στοιχίζει $2.

 

 

 

Πρώτ' απ' όλα να ξεκαθαρίσω πως ούτε στην πιο τρελή φαντασία δεν θα μπορούσε αυτή η ρομ να είναι δική μου!!! Μακάρι να είχα τόσες γνώσεις προγραμματισμού!!!

Στις απαντήσεις τώρα:

-ενημερώσεις δεν κάνουμε απλά και μόνο γιατί και τις δύο φορές που η lenovo έστειλε ενημερώσεις, δεν είχαν ελληνικά και gapps.

(ελπίζω να μη συμβεί το ίδιο κι όταν μας στείλει τη lollipop :sick: )

 

-Ξαναλέω ότι δεν νομίζω πως το minideal έχει κάποια δική του ρομ.

Άρα η ερώτηση είναι τι διαφορές έχουν αυτές οι ρομ (είναι τρεις) με τις επίσημες της Lenovo.

α/ είναι ρουταρισμένες

β/ έχουν πολλές γλώσσες (+ ελληνικά)

γ/ έχουν google applications

 

Στην εικόνα λέει update γιατί ο κάθε προγραμματιστής μπορεί να ενημερώσει και να αναβαθμίσει τη ρομ του.

Αυτό συμβαίνει και εδώ. Η Lenovo έχει κάνει δύο updates στην αρχική ρομ της, τα οποία, το παλικάρι από την Ουγγαρία, τα πήρε, τα ρούταρε, τους πρόσθεσε γλώσσες και gapps που δεν είχαν και τα ανέβασε στο needrom.

Αν και έχουν την εφαρμογή για ενημερώσεις ΟΤΑ, οι συγκεκριμένες τροποποιημένες δεν αποστέλλονται με αυτό το σύστημα. Η εφαρμογή λειτουργεί κανονικά και δείχνει ότι υπάρχει επίσημο update από τη lenovo και το κατεβάζει. Επειδή όμως το κιν είναι ρουταρισμένο δεν μπορεί να εγκατασταθεί. Αυτό τουλάχιστον μου έδειξε όταν προσπάθησα να εγκαταστήσω το update που μου ήρθε.

 

ΟΚ το κατάλαβα και σε ευχαριστώ. Και ένα τελευταίο. Εγκαθιστώντας το callui τι ακριβώς διορθώνει;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Το κινητό έχει gorilla glass 3,

αν θες να το ενυσχίσεις κι άλλο θα σου πρότεινα tempered glass που είναι καλύτερο από απλό screen protector και έχει και καλύτερη αίσθηση.

 

Θα μπορούσες να μου δείξεις μια αξιόπιστη πηγή που αναφέρει ότι το κινητό έχε έχει gorilla glass. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Οδηγός αναβάθμισης Χ2-CU σε Χ2-EU ROM.

Τι θα χρειαστούμε.

EU_ROW_S126_15.01.15 ROM ή απο εδώ

Οδηγούς για το PC Drivers

Αρχείο για ROOT Kingroot

Απο εδω κατεβαζουμε τη CU ROM και το Flash Tool

Και εδώ ειναι το αρχείο TWRP για οποιον θελει να αλλαξει το recovery.

Πάμε λοιπόν να δούμε με απλά βήματα τι θα κάνουμε.

Καταρχήν φτιάχνουμε ένα φάκελο πχ Lenovo X2.

Εκεί μέσα βάζουμε όλα αυτά που κατεβάσαμε και τα αποσυμπιέζουμε το κάθε ένα στο δικό του φάκελο.

Εγκατάσταση πρώτα τους οδηγούς. Για καλό και για κακό κάνουμε μια επανεκκίνηση στον υπολογιστή. Συνδέουμε το κινητό και βλέπουμε αν το αναγνωρίζει κανονικά. Σε μένα μόλις το δει ανοίγει παράθυρα για να επιλέξω τι να κάνει ( Win 7).

Ανοίγουμε το Flash tool και πάμε στο Tab Option (Φώτο 1) και πάμε στην επιλογή Connection όπου βλέπουμε να είναι το USB speed επιλεγμένο το High speed και το Battery επιλεγμένο auto detect (Φώτο 2). Στη συνεχεία πάμε στην επιλογή Download και ΠΡΕΠΕΙ NA EINAI το DA DL All with Checksum επιλεγμένο ( Φωτο 3). Αφού έχουμε τσεκάρει αυτά πατάμε το Χ να κλείσει το παράθυρο και πάμε να φορτώσουμε το αρχείο μας. Πατάμε το Scatter-loading και αφού κάνουμε αναζήτηση στο που θα το βρούμε ( Φάκελος που ανοίξαμε Lenovo X2 ) επιλεγούμε το scatter που είναι μέσα στη ROM που θέλουμε να φορτώσουμε στο κινητό μας. Αφού φορτώσει πάμε στην επιλογή Download only πατάμε το βελάκι και επιλέγουμε το firmware Upgrade (Φώτο 4) γιατί διαφορετικά θα μας βγάλει το μήνυμα που έβγαλε και σε μένα ( σελίδα 40 #600). Αφού έχουμε κάνει όλα αυτά που έχω περιγράψει πατάμε το Download και συνδέουμε το κινητό. Φυσικά το κινητό θα είναι κλειστό . Power off και όχι quick boot.

Εδώ τώρα θέλει λίγο υπομονή γιατί θέλει περίπου τα 7 λεπτά να τελειώσει , ίσως και παραπάνω. Αφού τελειώσει θα μας βγάλει ένα μεγάλο πράσινο που μας λέει ότι όλα πήγαν καλά. Τώρα μπορούμε να αποσυνδέσουμε το κινητό μας από τον υπολογιστή και το ανοίγουμε. Αφού ανοίξει το συνδέουμε στον υπολογιστή και κάνουμε αντιγραφή το αρχείο του Kingroot στο κινητό (copy-paste) και το κάνουμε εγκατάσταση. Αφού γίνει το τρέχουμε , περιμένουμε λίγο μέχρι να μας βγάλει ένα πράσινο κουμπάκι με ένα λουκέτο κλειστό. Πατάμε αυτό το κουμπάκι και περιμένουμε να κάνει τα μαγικά του και να κάνει Root το κινητό. Όταν τελειώσει θα μας έχει πλέον το σηματάκι με το λουκέτο ανοιχτό.

Αν θέλουμε κατεβάζουμε από το play store το root checker για να μας επιβεβαίωση ότι το τηλέφωνο μας είναι root.

Εφόσον το κινητό μας είναι root μπορούμε τώρα να αλλάξουμε το modem στο κινητό. Από την CU ROM κρατάμε μονό το φάκελο του modem και ακλουθούμε τον οδηγό που περιγράφεται εδώ όπως είχε αναφέρει και ο Ipokratis στη σελίδα 28 #415 .

Φυσικά για να κάνουμε όλες τις ενέργειες που χρειάζεται πρέπει να έχουμε κάνει εγκατάσταση Διαχειριστής αρχείων

Για το θέμα του recovery TWRP αν θέλουμε μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτά που μας λένε οι Ρώσσοι.

Εγώ έκανα ένα κολπάκι το οποίο έπιασε. Πριν κάνω εγκατάσταση τη ROM άλλαξα το recovery.img που είχε μέσα με αυτό που έχω κατεβάσει. Έτσι κατά την εγκατάσταση έβαλε το TWRP.

Προσοχή......Το τηλέφωνο θα λειτουργεί με μία κάρτα πλέον.

Ακολουθήστε τον οδηγό και όλα θα πάνε καλά.

 

Τώρα είδα ότι στις 30/3/2015 βγήκε και ΟΤΑ upgrade S129 εδω η αναβάθμιση

 

Προσθήκη 1η 2/4/2015 : Για την σωστή εμφάνιση των Ελληνικών στο Notification Pulldown απο τον kinezos στη σελίδα 39 #578 ( εδω )

Προσθήκη 2η 2/4/2015 update Notification Pulldown εδώ είναι για την CU

Edited by lazaros_nexus

High End valve amplifiers.....

ΝΟΚΙΑ Ν8 - ΝΟΚΙΑ 9 PureView

Link to comment
Share on other sites

Μετά από μήνυμα μου στον admin gerstavros2, το παραπάνω ποστ του Λάζαρου μεταφέρθηκε και ως Link στην πρώτη σελίδα. Τον ευχαριστούμε πολύ. Edited by GKako
Link to comment
Share on other sites

Να πω πάντως πως όποιος θέλει το κινητό να παραμείνει δίκαρτο, αυτή η rom http://www.needrom.com/download/lenovo-vibe-x2-cu-multilang-gapps-root/ δουλεύει άψογα και σταθερά (όπως όλες οι ρομ του baralajbi) και το θεωρώ καλύτερη λύση απ την μετατροπή σε EU, και πιο απλή αφού δε πειράζεις το modem Edited by gerstavros2
Link to comment
Share on other sites

Αυτή έχω κι εγώ και έχω κανονικά 4g Cosmote.

 

Να επισημάνω μόνο ότι και στη δεύτερη θέση sim λειτουργεί το 4g κανονικά. Ασφαλώς σε αυτή την περίπτωση έχει μόνο 2g στη sim1.

 

Καλησπερα.σημερα παρελαβα το x2.μπορεις να μου διευκρινισεις ποια sim ειναι για 4g?η micro η η nano.ευχαριστω πολυ!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα.σημερα παρελαβα το x2.μπορεις να μου διευκρινισεις ποια sim ειναι για 4g?η micro η η nano.ευχαριστω πολυ!

 

Η micro είναι για 3g και 4g . Αν έχεις wind δεν θα παίξει σε 4g.

Link to comment
Share on other sites

Η micro είναι για 3g και 4g . Αν έχεις wind δεν θα παίξει σε 4g.

 

Σε ευχαριστω παρα πολυ.εχω cosmote οποτε πρεπει να παω να αλλαξω την micro σε 4g και να κοψω σε nano τηνα αλλη!

Link to comment
Share on other sites

Το 4G της wind παίζει κανονικά εδώ στο Μαρούσι και μάλιστα μέχρι και χθες ήταν δωρεάν και απεριόριστη η κατανάλωση δεδομένων όπου συνδεόσουν με 4G.
Καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη!
Link to comment
Share on other sites

Το 4G της wind παίζει κανονικά εδώ στο Μαρούσι και μάλιστα μέχρι και χθες ήταν δωρεάν και απεριόριστη η κατανάλωση δεδομένων όπου συνδεόσουν με 4G.

 

Το ανέφερα γιατί κάποιος έγραψε ότι η Wind χρησιμοποιεί άλλη μπάντα που δεν υποστηρίζει το FDD-LTE του lenovo. Από την στιγμή όμως που το δοκίμασες και παίζει, όλα καλά.

 

Εγώ να ευχαριστήσω τον Ιπποκρατη για την όλη ενημέρωση σε θέματα updates και να ρωτήσω για εμάς που περάσαμε την eu- s126 από το ρωσικό site πως μπορούμε να αναβαθμίσουμε στην νεα S129. Το τηλέφωνο το έχω ήδη ρουταρει και μου έχει διαθέσιμο το update.

Edited by GKako
Link to comment
Share on other sites

Ανακάλυψα link για την AP ROW ROM!!!!!

Τώρα τη κατεβάζω αλλά πειράματα μετά την επόμενη εβδομάδα θα κάνω γιατί θα λείπω...

Αν θέλει κάποιος να δοκιμάσει: https://comtechcellular.wordpress.com/

Είναι περίπου 1,6GB

Αν την περάσει κάποιος ας πει εντυπώσεις.

 

Άκυρο παιδιά... αυτή είναι αλλά έχει κωδικό... :-(

Edited by Ipokratis
(ψάχνουμε πρώτα και μετά ρωτάμε...)
Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσες να μου δείξεις μια αξιόπιστη πηγή που αναφέρει ότι το κινητό έχε έχει gorilla glass. Ευχαριστώ

 

Καλησπέρα,

http://www.flipkart.com/lenovo-vibe-x2-4g/p/itmef966ajbgseja

 

http://gadgetstouse.com/news/lenovo-vibe-x2-faqs/27432

Link to comment
Share on other sites

Ανακάλυψα και μια χρήσιμη εφαρμογή για συσκευές Lenovo X2 με root προκειμένου να μείνει το root μετά από update: http://smart-loads.com/en/Lenovo_Vibe_X2/programs_android/2290-ota-rootkeeper.html
(ψάχνουμε πρώτα και μετά ρωτάμε...)
Link to comment
Share on other sites

Να πω πάντως πως όποιος θέλει το κινητό να παραμείνει δίκαρτο, αυτή η rom http://www.needrom.com/download/lenovo-vibe-x2-cu-multilang-gapps-root/ δουλεύει άψογα και σταθερά (όπως όλες οι ρομ του baralajbi) και το θεωρώ καλύτερη λύση απ την μετατροπή σε EU, και πιο απλή αφού δε πειράζεις το modem

Θα ήθελα να μας ενημερώσει κάποιος που έχει βάλει και δουλεύει αυτή τη ROM αν εφαρμογές όπως

Vodafone Contacts δουλεύουν κανονικά. Το ρωτάω γιατί με αυτή που μου είχαν στείλει το κινητό δεν δούλευε.

Επίσης όταν σε καλούν βγάζει στα Ελληνικά την τοποθεσία πχ Χαλκίδα ή τα βγάζει στα κινέζικα ?

Ευχαριστώ

Edited by gerstavros2
πειρατεία λογισμικού

High End valve amplifiers.....

ΝΟΚΙΑ Ν8 - ΝΟΚΙΑ 9 PureView

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να απενεργοποιήσεις το super User από το kingroot & μετά να κάνεις recovery. Εγώ που το έχω απενεργοποιημένο (γιατί δεν το χρειάζεται μετά τις ρυθμίσεις), έκανα όλα τα update αλλά και recovery μια φορά που χρειάστηκε χωρίς κανένα πρόβλημα. Δούλεψε κανονικότατα χωρίς να επηρεαστεί ούτε ένα αρχείο από τα modem.img κλπ που άλλαξα...

 

Το δοκιμασα αλλα παλι τιποτα παλι faild μου βγαζει. Πως μπορω να κανω unroot?

Link to comment
Share on other sites

 

Δεν θεωρώ αξιόπιστα τα ινδικα sites όταν η lenovo δεν γράφει τίποτα στη σελίδα της. Το έχω με την μεμβράνη με φούσκες και φοβάμαι να την αφαιρέσω μην μου γρατσουνιστει. Τόσα χρόνια με iPhone 4s ποτέ δεν έχω βάλει τίποτα και είναι σαν καινούριο. Τι να κανω τώρα με αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Το 4G της wind παίζει κανονικά εδώ στο Μαρούσι και μάλιστα μέχρι και χθες ήταν δωρεάν και απεριόριστη η κατανάλωση δεδομένων όπου συνδεόσουν με 4G.

 

 

Το incallui πως το έκανες εγκατάσταση; το κινητό μου είναι ρουταρισμένο.

 

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Δηλαδή με αυτήν την Rom θα υποστηρίζει dual-sim με eu;

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...