Jump to content

[OnePlus One] Αναβαθμίσεις - Τροποποιήσεις - ROM - Tweaks


athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ευχaριστω για τις συμβουλες σου Da_rudakos . θα κρατησω προς το παρον την 25r που καταναλωνει λιγοτερη μπαταρια από την 33r κ αν βγει κατι νεοτερο θα προχωρησω. Thanks a lot...

Εγώ από την άλλη θα σου πρότεινα να βάλεις την 33 (και γενικά την εκάστοτε "πρόσφατη")...

ΕΚτιμώ οτι το 80% των χρηστών δεν καταλαβαίνουν σοβαρή διαφορά στην διάρκεια (της μπαταριας) με την νεα ρομ - δλδ εσυ θα εχεις θέμα αν η μπαταρια σου κρατάει πχ 30 ώρες αντι για 32?

[Αντώνης] small break on Android: iPhone 13 Pro - in the past: OP10Pro, OP9Pro, OP7TPro, OP7, OP6, OP3, OP2, OP1

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 7,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ειχα καταλαβει πως ηταν μεγαλυτερη η διαφορα, αλλα αν ειναι τετοιου μεγεθους τοτε μαλλον εχεις δικιο κ θα πρεπει να αναβαθμισω αμεσα. Thanks asot...
Link to comment
Share on other sites

Παίδες οταν κάνω clean install μπαίνει αυτόματα και η τελευταία radio έκδοση ή πρεπει να την περάσω ξεχωριστά?

 

Σας παρακαλώ κάποιος με εμπειρία να απάντηση Γτ ΕΧΩ θέμα με το σήμα και τα data

Link to comment
Share on other sites

Παίδες οταν κάνω clean install μπαίνει αυτόματα και η τελευταία radio έκδοση ή πρεπει να την περάσω ξεχωριστά?

 

Σας παρακαλώ κάποιος με εμπειρία να απάντηση Γτ ΕΧΩ θέμα με το σήμα και τα data

Ναι περνάει και το τελευταίο radio

Αργύρης :w00t:

"Opinions are like assholes. Everybody's got one and everyone thinks everyone else's stinks."

Link to comment
Share on other sites

Παίδες οταν κάνω clean install μπαίνει αυτόματα και η τελευταία radio έκδοση ή πρεπει να την περάσω ξεχωριστά?

 

Σας παρακαλώ κάποιος με εμπειρία να απάντηση Γτ ΕΧΩ θέμα με το σήμα και τα data

 

Δεν έχω ασχοληθεί με τις rom του κινητού (ακόμη το περιμένω), αλλά αυτό που ισχύει είναι το εξής:

αν έχει βγει radio μεταγενέστερο της rom που θα flashάρεις, είναι λογικό η rom να μη σου δώσει το τελευταίο radio και να πρέπει να το flashάρεις χωριστά.

Στην περίπτωση τώρα των custom rom, στις περισσότερες των περιπτώσεων οι devs δεν κάνουν update το radio, οπότε και εκεί χρειάζεται χωριστό flash.

 

Σε κάθε περίπτωση, πηγαίνεις στο about και βλέπεις ποια έκδοση έχεις, οπότε ξέρεις και αν χρειάζεται ένα απλό reboot στο recovery για να flashάρεις το τελευταίο radio ή είσαι ok.

Smartphone: Samsung Galaxy A54 5G

Tablet: Samsung Galaxy Tab S7

Link to comment
Share on other sites

Προσοχη το τελευταιο radio στο about μενει ιδιο..Δεν αλλαζει τιποτα,αλλα στο xda λενε οτι παρ'ολα αυτα κατι αλλαζει στον κωδικα.
Link to comment
Share on other sites

Επαναδημοσίευση του οδηγού με βελτιώσεις (προσθήκη λεπτομερειών σχετικά με τα αρχεία και παραλλαγές της διαδικασίας, καθώς και βελτίωση της εικόνας των περιεχομένων του rom zip file).

 

ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ CLEAN INSTALL (FORMAT) ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ CYANOGEN 33R

 

Γιατί να το κάνω;

-Για διαφόρους λόγους μπορεί κάποιος να θέλει να κάνει ένα clean install του λειτουργικού του, στην περίπτωση που για παράδειγμα η συσκευή του δε δουλεύει σωστά ή δεν παίρνει τις απαραίτητες OTA ενημερώσεις (Over The Air=αυτόματες ενημερώσεις του λογισμικού).

-Πολλά τηλέφωνα που έρχονται από Κίνα κυρίως έχουν περασμένη λάθος ROM (16 Gb αντί για 64 Gb), γεγονός που φαίνεται αν ελέγξετε το storage της συσκευής σας. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να flasharete τη σωστή ROM.

 

Σημειώνεται ότι με την παρακάτω διαδικασία χάνονται όλα τα δεδομένα και οι ρυθμίσεις/τροποποιήσεις (settings, root) κλπ της συσκευής! Επίσης υπάρχει κίνδυνος μη αντιστρεπτής βλάβης του τηλεφώνου σας εφόσον κάποια εντολή δεν περαστεί σωστά! Δε χρειάζεται να ξέρετε τίποτα για recovery, root, xdatoolkit, ο οδηγός χρησιμοποιεί μόνο τη λειτουργία "fastboot" και τη χρήση εντολών από τον υπολογιστή σας. Συνεπώς χρειάζεστε το τηλέφωνο σας φορτισμένο ικανοποιητικά (>80%), έναν υπολογιστή (κατά προτίμηση laptop με γεμάτη μπαταρία ή desktop με ups μην πέσει κανένα ρεύμα) και το καλώδιο που τα συνδέει. Η διαδικασία διαρκεί, αφότου κατεβάσετε τα αρχεία, περί τα 10 λεπτά. Ο τρόπος αυτός φλασαρίσματος της ROM περιγράφηκε αρχικά από το to2c.com λόγω του προβλήματος με τις λάθος ROM στα κινέζικα κινητά και αφορούσε το λειτουργικό Cyanogen 25R για κινητά 64 Gb (παλαιός σύνδεσμος εδώ). Η διαδικασία προσαρμόστηκε από τα μέλη αυτού του forum στην έκδοση Cyanogen 33 και αφορά πλέον τις εκδόσεις 64 Gb και 16 Gb! Ακολουθεί μια λεπτομερής περιγραφή συμπληρωμένη από κάποιες οδηγίες (από αρχάριο) για αρχαρίους που θα την κάνουν ευκολότερη.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ CLEAN INSTALL ROM

 

*** ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διαδικασία ενέχει τον κίνδυνο μη αντιστρεπτής βλάβης του τηλεφώνου σας εφόσον δεν πραγματοποιηθεί σωστά και γίνεται με δική σας και μόνο ευθύνη!!! ***

 

1. Πριν κάνουμε οτιδήποτε καλό είναι να έχουμε συνδέσει το κινητό μας μια-δυο φορές με τον υπολογιστή έτσι ώστε να έχει περάσει διάφορους οδηγούς και να το αναγνωρίζει.

 

2. Απαιτείται η μεταφόρτωση δυο αρχείων:

i) Κατεβάστε το Nexus Root Toolkit v1.8.5 από ΕΔΩ (για όποιον δεν του αρέσει το direct link η αρχική σελίδα είναι αυτή: http://www.wugfresh.com/nrt/) (28,3 Mb)

Το πρόγραμμα το θέλουμε διότι παράλληλα με την εγκατάστασή του, εγκαταθίστανται και κάποιοι απαραίτητοι οδηγοί. Μετά την εγκατάσταση του toolkit, κλείστε το (δε χρειάζεται να διαλέξετε ποιο κινητό έχετε κλπ, πατήστε στο Χ), δε θα το χρησιμοποιήσουμε.

ii) Κατεβάστε το αρχείο της ROM (είναι το ίδιο για 64 Gb και 16 Gb) από ΕΔΩ (για όσους θέλουν να το ψάξουν το αρχείο βρίσκεται στο κάτω τμήμα της σελίδας της Cyanogen: cm-11.0-XNPH33R-bacon-signed-fastboot.zip) (468 Mb)

 

3. Αφού κατεβάσουμε τα δυο αρχεία πρέπει να βάλουμε το τηλέφωνό μας σε λειτουργία fastboot. Αυτό επιτυγχάνεται ως εξής:

Κλείστε το τηλέφωνό σας κρατώντας πατημένο το POWER BUTTON μέχρι να νιώσετε τη δόνηση (αφήνετε το POWER). Εν συνεχεία κρατήστε πατημένα ΜΑΖΙ το POWER BUTTON και το VOLUME UP BUTTON μέχρι το τηλέφωνο να ανοίξει και να εμφανιστεί το σήμα fastboot (η φάτσα μιας γατούλας που νομίζω γράφει και fastboot από κάτω). Εν συνεχεία συνδέστε το τηλέφωνο στον υπολογιστή σας μέσω USB. Σημείωση: Η διαδικασία που περιγράφεται στα αγγλικά, περιγράφει πρώτα σύνδεση του τηλεφώνου με τον υπολογιστή και μετά το πάτημα των κουμπιών. Εμένα έτσι δε μου δούλευε και το έκανα με τον άλλο γνωστό τρόπο, όπως το περιέγραψα.

 

4. Κάντε UNZIP το αρχείο cm-11.0-XNPH33R-bacon-signed-fastboot.zip που κατεβάσατε στο φάκελο:

C:\Program Files (x86)\WugFresh Development\data\

Ο φάκελος αυτός ήδη υπάρχει, έχει δημιουργηθεί από το Nexus Toolkit και περιέχει κάποια αρχεία. Μη σας απασχολεί, αποσυμπιέστε το .zip μέσα στο \data\. Στην περίπτωση που το αρχείο για κάποιο λόγο (συμβαίνει σε μερικούς) δεν αποσυμπιέζεται μέσα στο \data\, αποσυμπιέστε το σε άλλο φάκελο και αντιγράψτε τα περιεχόμενά του στο \data\. Προς επιβεβαίωση τα αρχεία που πρέπει να περιέχει το .zip σας είναι αυτά που φαίνονται στην εικόνα που επισυνάπτεται.

 

5. Ανοίξτε την κονσόλα εντολών (command prompt) πηγαίνοντας στο Start -> Run και πληκτρολογώντας cmd.exe . Στα Windows 8 πατήστε το πλήκτρο του παραθύρου+R και εκεί πληκτρολογείστε cmd.exe .

 

Στη συνέχεια πληκτρολογείτε: cd C:\Program Files (x86)\WugFresh Development\data

Η εντολή αυτή πρέπει να σας οδηγήσει στον επίμαχο φάκελο. Γράφοντας dir μπορείτε να δείτε ότι βρίσκεστε στο σωστό φάκελο με τα αρχεία της εικόνας.

 

Στη συνέχεια πληκτρολογείστε: fastboot

Αν εμφανιστεί ένα κείμενο με τις διαθέσιμες εντολές είστε στο σωστό δρόμο.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στη συνέχεια πρέπει να γραφεί μια σειρά εντολών μια-μια και χωρίς λάθη, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει η συσκευή σας! Κάντε αν θέλετε copy/paste της εντολές, μια-μια επιβεβαιώνοντας πάντα το αποτέλεσμα της προηγούμενης και την ορθή σειρά. Το paste στο command prompt γίνεται με δεξί κλικ-> paste/επικόλληση και όχι με control+v! Γράφετε μια-μια τις εντολές περιμένοντας να λάβετε ένα μήνυμα επιτυχίας από την καθεμία. Προσοχή διότι κάποιες από αυτές χρειάζονται περισσότερο χρόνο (όπως η fastboot flash userdata userdata_64G.img ή η fastboot flash userdata userdata.img ανάλογα με την έκδοση που εγκαθιστάτε, βλέπε στη συνέχεια). ΠΡΟΣΟΧΗ στην 7η γραμμή εντολών, διαλέγουμε μια από τις δυο εντολές, ανάλογα με το τηλέφωνο που έχουμε (64 Gb ή 16 Gb)!

 

Οι εντολές είναι:

 

fastboot erase boot

fastboot erase cache

fastboot erase recovery

fastboot erase system

fastboot erase userdata

 

fastboot flash boot boot.img

ΠΡΟΣΟΧΗ: fastboot flash userdata userdata_64G.img (για κινητά 64 Gb) ή fastboot flash userdata userdata.img (για κινητά 16 Gb)

fastboot flash system system.img

fastboot flash recovery recovery.img

fastboot flash cache cache.img

fastboot flash modem NON-HLOS.bin

fastboot flash sbl1 sbl1.mbn

fastboot flash dbi sdi.mbn

fastboot flash aboot emmc_appsboot.mbn

fastboot flash rpm rpm.mbn

fastboot flash tz tz.mbn

fastboot flash LOGO logo.bin

 

Εάν καμία από τις εντολές δε σας έδωσε μήνυμα λάθους, πληκτρολογείστε την παρακάτω εντολή για να γίνει επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας:

fastboot reboot

Η επανεκκίνηση μπορεί να διαρκέσει 2-3 λεπτά, οπότε μην ανησυχήσετε!

 

Για την περίπτωση που κάποια εντολή σας δώσει λάθος θέλει λίγο προσοχή, καθώς δεν υπάρχουν σαφείς αναφορές του τι κάνεις; Μια λύση θα ήταν να ξαναελέγξετε την ορθή σειρά και να τις ξαναπεράσετε. Το πιθανότερο είναι πως αν κατεβάσετε το σωστό αρχείο, το αποσυμπιέσετε στο σωστό φάκελο και γράψετε τις εντολές σωστά μια-μια όλα θα πάνε καλά και το τηλέφωνο θα είναι σαν καινούριο!

 

Καλή επιτυχία!

Edited by Davout
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
Για ποιο λόγο να το κάνεις αυτό; Εν έτει 2014 κανείς δεν χρησιμοποιεί τις απαρχαιωμένων δυνατοτήτων κάρτες sim για αποθήκευση των επαφών.

Modpic.gif

Link to comment
Share on other sites

Για ποιο λόγο να το κάνεις αυτό; Εν έτει 2014 κανείς δεν χρησιμοποιεί τις απαρχαιωμένων δυνατοτήτων κάρτες sim για αποθήκευση των επαφών.

 

Γιατί εκεί δεν χανωνται και τα γαλαξυ την έχουν αυτή την δυνατότητα.και επειδή εαν κάτι συμβεί στο κινητό κάτι μπορω να την βάλω κάπου αλλού.

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
Υπάρχουν πλέον άλλες λύσεις φίλε μου αλλά δεν είναι του παρόντος. Αν θέλεις τη γνώμη μου, πέρασε τες στον google account σου από όπου θα μπορείς να τις επεξεργάζεσαι και να τις επαναφέρεις κατά το δοκούν και ανεξαρτήτως συσκευής.

Modpic.gif

Link to comment
Share on other sites

Πως μπορω να περάσω μια επαφη στην κάρτα σιμ?

 

δεν βλέπω επιλογή export to sim. Μόνο import from sim.

 

Μάλλον θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κανά τέτοιο προγραμματάκι:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.happydroid.c2s&hl=el

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση , η πυξίδα σας δουλεύει , γιατί σε μένα δείχνει αλλού για αλλού. μήπως πρέπει να ενεργοποιήσω κάποιο sensor;
Link to comment
Share on other sites

Nova Prime for ever

 

+ 1000000000

 

Tί desktop grid χρησιμοποιείτε μ' αυτή την οθόνη;

Στο Nexus είμαι με 4x5.

Smartphone: Samsung Galaxy A54 5G

Tablet: Samsung Galaxy Tab S7

Link to comment
Share on other sites

Για root κοιτάξτε εδώ αφορά την 4.4.4 το έχω κανει στο δικό μου και στις 2 τελευταίες αναβαθμίσεις και φυσικά παίρνεις ΟΤΑ κανονικά .

έγινε κ το root,ευχαριστώ όλα τα παιδια για τους οδηγούς κ τα λινκ ,που μας ''ξεστραβώνουν''

Edited by dk65gr
Link to comment
Share on other sites

έγινε κ το root,ευχαριστώ όλα τα παιδια για τους οδηγούς κ τα λινκ ,που μας ''ξεστραβώνουν''

 

Όντως κι εγω σαν πρώτη φορά Android user βρήκα εδώ πολύ βοήθεια εδώ!!! τα παιδια ακόμα και στο Hangouts μου μιλούσαν για να το φτιάξω!

Link to comment
Share on other sites

Είμαι stock στην 25 root με twrp. Αν φλασαρω τη stock rooted 33 που υπάρχει στο xda μόνο με wipe dalvik και cache θα έχω πρόβλημα; Δε θέλω clean install γιατί βαριεμαι να το στήνω ξανά
Link to comment
Share on other sites

Έχει αρχίσει και μου κανει κάτι κολπακια στην συλογη η δεν θα μου την ανοίγει καθόλου η θα την ανοίγει και δεν θα βλέπω τα εικονίδια μου χάνει τις επαφες στο τηλ συνέχεια κτλ είναι θέμα αναβάθμισης η κάτι αλλο
Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to [OnePlus One] Αναβαθμίσεις - Τροποποιήσεις - ROM - Tweaks

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...