Jump to content

myphone VERSUS: HTC One (M8) vs Samsung Galaxy S5 vs Sony Xperia Z2


gnt
 Κοινοποίηση

ΗTC One (M8) vs Samsung Galaxy S5 vs Sony Xperia Z2  

861 members have voted

  1. 1. ΗTC One (M8) vs Samsung Galaxy S5 vs Sony Xperia Z2

    • HTC One (M8)
      319
    • Samsung Galaxy S5
      123
    • Sony Xperia Z2
      272
    • Άλλο (πείτε μας ποιο)
      127
    • Δεν ξέρω/Δεν Απαντώ
      20


Recommended Posts

Kαθώς το πρώτο τρίμηνο του 2014 αισίως φθάνει στο τέλος του, στον Τεχνολογικό Κόσμο η Άνοιξη έχει μπει ήδη για τα καλά, καθώς ο ένας μετά τον άλλον οι κολοσσοί του mobile οικοσυστήματος παρουσίασαν τις ναυαρχίδες τους, τουλάχιστον για το πρώτο μισό του έτους. Με την ευκαιρία αυτήν, το myphone.gr επανέρχεται με τη στήλη του VERSUS, με μια «ναυμαχία» ναυαρχίδων. Ας δούμε όμως ποια είναι τα Αndroid «θωρηκτά» της σημερινής αναμέτρησης.

 

Πρώτη έριξε προειδοποιητικές βολές η Sony, όπου στo φετινό MWC παρουσίασε το Xperia Z2, μια συσκευή που ξεχωρίζει με το αυστηρών γραμμών design και την προστασία IP58 στην εισροή ύδατος και σκόνης, γεγονός που την καθιστά ανυπέρβλητη στον «ανθυποβρυχιακό» αγώνα. Στα χαρακτηριστικά του, διαθέτει οθόνη TRILUMINOS διαγωνίου 5,2 ιντσών και ανάλυσης 1080p, SoC Qualcomm Snapdragon 801 MSM8974AB με τετραπύρηνη CPU χρονισμένη στα 2,3 GHz, 3 GB RAM, φωτογραφική μηχανή με αισθητήρα 20,7 megapixel, αποθηκευτικό χώρο 16 GB επεκτάσιμο μέσω θύρας microSD και μπαταρία χωρητικότητας 3.200 mAh. Όλα τα παραπάνω σε διαστάσεις 146,8 x 73,3 x 8,2 χιλιοστά και βάρος 158 γραμμάρια.

 

Στην πρόκληση απάντησε η Samsung με το Galaxy S5, μια συσκευή η οποία τάραξε τα ύδατα, τόσο με το feature set που διαθέτει, όσο και με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του. Το Galaxy S5 διαθέτει και αυτό προστασία IP67 και φαίνεται έτοιμο να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό με την κυκλοφορία του σε λίγες ημέρες. Στα χαρακτηριστικά της ναυαρχίδας της Samsung, δεσπόζει το SoC Qualcomm Snapdragon 801 MSM8974AC με τετραπύρηνη CPU χρονισμένη στα 2,5 GHz, με 2 GB RAM, φωτογραφική μηχανή με αισθητήρα 16 megapixel, αποθηκευτικό χώρο 16 ή 32 GB επεκτάσιμο μέσω θύρας microSD και μπαταρία χωρητικότητας 2.800 mAh. Η οθόνη του είναι τεχνολογίας Super AMOLED διαγωνίου 5,1 ιντσών και ανάλυσης FHD. Oι διαστάσεις της συσκευής είναι 142 x 72,5 x 8,1 χιλιοστά και το βάρος 145 γραμμάρια.

 

Τελευταία στη μάχη, αλλά με τη σιγουριά που προσφέρει η ολόπλευρη μεταλλική βαριά θωράκιση, έρχεται το HTC One (M8). Στα χαρακτηριστικά του, διαθέτει οθόνη SLCD3 διαγωνίου 5 ιντσών και ανάλυσης 1080p, η οποία περιβάλλεται από τα στερεοφωνικά BoomSound ηχεία. Ισχύ δίνει το SoC Qualcomm Snapdragon 801 MSM8974AB με τετραπύρηνη CPU χρονισμένη στα 2,3 GHz, 2 GB RAM, φωτογραφική συστοιχία Duo Camera με αισθητήρα Ultrapixel ανάλυσης 4 megapixel και αισθητήρα πεδίου, αποθηκευτικό χώρο 16 ή 32 GB επεκτάσιμο μέσω θύρας microSD και μπαταρία χωρητικότητας 2.600 mAh. Το βαρύ θωρηκτό της HTC εκτοπίζει 160 γραμμάρια και οι διαστάσεις του είναι 146,4 x 70,6 x 9,4 χιλιοστά, ενώ διαθέτει προστασία από την εισροή ύδατος επιπέδου IPX3.

 

Φυσικά, οι παραπάνω συσκευές δεν είναι η μοναδικές που πολεμούν για την επικράτηση στο mobile οικοσύστημα.

 

Ήρθε λοιπόν η ώρα να επιλέξετε ποιο από τα τρία προτιμάτε ή αν πιστεύετε ότι υπάρχει κάποια άλλη καλύτερη πρόταση, πείτε μας ποια συσκευή θέλετε εσείς να «κερδίσει» το σημερινό μας VERSUS, αναφέροντας φυσικά και με ένα σχόλιο σας το γιατί ψηφίζετε την εκάστοτε συσκευή.

 

Ο λόγος σε εσάς!

Edited by gnt
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 310
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Νομίζω οτι το Z2 θα ειναι το κινητό της χρονιάς. Αυτά τα τεράστια bezels να έλειπαν μόνο.
Δημήτρης
Link to comment
Share on other sites

ποιο θα αγόραζα? κανένα (παραείναι μεγαλα για μένα κάτι συμμαζεμένο κάπου γύρο στης 5 το πολύ θα ήθελα)

 

ποιο με εντυπωσίασε? επέλεξα το αλλο γιατί με ετνιποσιασε το find 7 (δεν διαλέγω το z2 γιατί εχω σιχαθεί το bloatware της)

 

ποιο δεν μου έκανε καμία εντύπωση? το s5 είναι αυτό :)

Link to comment
Share on other sites

Απο εμενα Sony Z2.Φετος ολοι με απογοητευσαν και ετσι κατεληξα σε Sony Ζ2.Εχω S4 και δεν βρισκω κανεναν λογο να παω στο S5 οπως και στο HTC που φετος παρουσιασε την χειροτερη ναυαρχιδα της με περιτες βελτιωσεις οπως την μπροστινη καμερα.....

 

Η Sony απο την αλλη φετος εβγαλε ενα κινητο με καλα specs και design.

 

Βεβαια πιστευω οτι ακομα ειναι νωρις να μιλαμε για το καλυτερο smartphone φετος γιατι δεν τα δουλεψαμε καθολου..

Link to comment
Share on other sites

S5 από μένα μια και στους τυφλούς κυριαρχεί ο μονόφθαλμος.

Το σημαντικότερο για μένα είναι το μέγεθος μια και τα 3 έχουν μικρές διαφορές.

Φιλικά Γιώργος
Link to comment
Share on other sites

Ψήφισα Z2 γιατί επιτέλους έβαλε Ips οθόνη η Sony και γιατί έβαλε 3gb ram. Στα μείον τα bezels αλλά το γεγονός οτι είναι ναυαρχίδα του 2014 και όχι του 2013 όπως οι υπόλοιπες αξίζει την ψήφο μου.

 

Θα αγόραζα όμως το Oppo Find 7.

 

Αν μου τα χάριζαν η επιλογή μου θα ήταν Oppo Find 7>Z2>S5>One.

Link to comment
Share on other sites

Και τα 3, αφού είναι android έχουν δυνατότητα να "κρατηθούν στην ζωή" για 2+ χρόνια με αυτά τα specs. Προσωπικά ήθελα και κάτι που δεν ζορίζει το UI του με βλακείες και ήταν πιο κοντά στο Android + καλή μπαταρία. Η επιλογή για το Ζ2 είναι μονόδρομος. Αν ήταν και 5άρι αντί για 5.2 θα ήμουν πιο ευχαριστημένος, αλλά επειδή μπήκα σε μαγαζιά και είδα το Ζ1 από κοντά (που στην ουσία έχουν ίδιο μέγεθος) πιστεύω πως δεν θα με προβληματίσει πολύ.

 

Γελάω με το "ιδιαίτερος σχεδιασμός του S5", που είναι ίδιος με τα υπόλοιπα!

---------------

 

https://www.redball.gr = Από οπαδούς, για οπαδούς, μπες στην Γαύρικη παρέα σήμερα!

Link to comment
Share on other sites

Αν επρεπε να διαλεξω καποιο απο αυτα, θα επαιρνα το Ζ2 κυριως λογω ραμ, που ολοι μεχρι χθες συμφωνουσαμε ποσο απαραιτητη ειναι στο android. Και βεβαια το design ππυ μου αρεσει περισσοτερο απο τα αλλα 2 για να ειμαι ειλικρινης.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

HTC One λόγω Google Play Edition. Πλέον διαμορφώνεται μια σαφής ιεραρχία pure Google εμπειρίας: Μoto G GPE < Nexus 5 < HTC One (M8) GPE
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν με ενοχλούσε το μέγεθος, που και τις τρεις τις θεωρώ απαράδεκτα ογκώδεις και μεγάλες, θα επέλεγα το Ζ2 χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αλλά εφόσον η Sony μου δίνει την επιλογή να επιλέξω κάτι που θα είναι τούμπανο σε χαρακτηριστικά, καταπληκτικό σε ομορφιά και σχεδίαση, αλλά πιο μαζεμένο σε διαστάσεις όπως μου αρέσει, πλέον επέλεξα το μικρό (Z1 Compact). Ευελπιστώ να συνεχίσει την παράδοση αυτή και δίνει πάντα τη ναυαρχίδα της σμικρυμένη σε διαστάσεις, π.χ. Z2 Compact, Z3 Compact, και ούτω καθεξής. Edited by panosz75
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...
Link to comment
Share on other sites

Oppo Find 7 ειναι η ναυαρχίδα που έδωσε το κάτι παραπάνω, οι γνωστές και καταξιωμένες συσκευές δεν έχουν καμιά ελπίδα απέναντι της αν προσθέσουμε μάλιστα και τον παράγοντα τιμή στην εξίσωση τότε η Oppo κλέβει εκκλησία...
Link to comment
Share on other sites

Ανάμεσα σε αυτά τα 3, η απάντηση για μένα είναι ξεκάθαρη. Galaxy S5. Απο κει και πέρα το Note 3 δε μπορεί να το κοντράρει στα ίσια καμιά συσκευή εκεί εξω.
Link to comment
Share on other sites

Z2 από εμένα πιστεύω έδωσε την πιο ολοκληρωμένη πρόταση για το πρώτο μισό του 14.

Από τη στιγμή που έδωσε τη μεγαλύτερη χωρητικότητα σε μπαταρία,3gb ram,μια πραγματικά άψογη οθόνη όπως αρμόζει για ναυαρχίδα,εβαλε το double tap που αυξάνει τη χρηστικότητα πρακτικότητα της συσκευής και συνάμα premium build quality κατασκευή συν ότι η από άποψη ντιζάιν μου αρέσει περισσότερο με τις καθαρές αυστηρές γραμμές της..........ε δεν θέλει και πολύ να σε κερδίσει σε σχέση με τον ανταγωνισμό.:p

Και σε πιο λογικά πλαίσια η τιμή του τουλάχιστον Γερμανία απ όπου θα το ψωνίσουμε.

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

 

Link to comment
Share on other sites

και οι 3 πολυ μετριες επιλογες...

Ξεχωριζω την σονυ για την μεγαλυτερη ΡΑΜ, οσο και να λεμε οτι το h/w εχει βελτιωθει, εχοντας 2Gb βλεπω οτι οι απαιτησεις των εφαρμογων διαρκως αυξανονται και τα 3GB ειναι μια επενδυση για να μην νιωσεις συντομα την αναγκη αλλαγης συσκευης..

Επισης το πανελ ειναι πλεον πολυ καλο, και δεν υπολειπεται των αλλων, η καμερα αρκετα καλη, και ισως η καλυτερη απο τα 3, με διαφορες στα σημεια, και διαστασεις οχι τοσο τραγικες για τις 5.2" που εχει.

Τελος η αδιαβροχοποιηση ειναι πολυ καλη, πιο καλη απο το S5 το οποιο με φοβιζει οπως ειναι, αν δει κανεις το καπακι της μπαταριας, δεν ξερω ποσο ανετα μπορει να νιωσει με το κινητο μες το νερο.. Προφανως και αντεχει ενα ποτηρι νερο πανω του, αλλα μεσα σε πισινι με κινηση δεν ξερω, το Μ8 απο την αλλη πολυ μεγαλο για το τιποτα, και κανενα ουσιαστικο πλεονεκτημα απο τα αλλα 2.

ακομα και το sense, ωραιο, αλλα της sony το μενου το προτιμω, ελαφρυ, απλο και ευχρηστο.

Ετσι κλεινω προς το Ζ2 θεωρωντας οτι η καλυτερη συσκευη για το 2014 ειναι το Ζ1 compact μιας και επιτελους πηραμε specs σε μικροτερες διαστασεις!

 

Τελος να προσθεσω οτι πιστευω πως η τιμη του Ζ2 θα ειναι η πρωτη που θα πεσει, και αν γινει αυτο οπως γινεται με τα περισσοτερα σονυ, θα ειναι ακομα καλυτερη επιλογη!

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Link to comment
Share on other sites

Ανάμεσα σε αυτά τα 3, η απάντηση για μένα είναι ξεκάθαρη. Galaxy S5. Απο κει και πέρα το Note 3 δε μπορεί να το κοντράρει στα ίσια καμιά συσκευή εκεί εξω.

 

 

Φιλε μου, η συγκριση ειναι συγκεκριμενη. Για τα 3 κινητα. Που κολλαει τωρα το νοτε3 ;;; Γιατι το αναφερεις; Μηπως και σε παρεξηγησουμε;;; Ελεος πια!!!

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου, η συγκριση ειναι συγκεκριμενη. Για τα 3 κινητα. Που κολλαει τωρα το νοτε3 ;;; Γιατι το αναφερεις; Μηπως και σε παρεξηγησουμε;;; Ελεος πια!!!

 

H σύγκριση είναι ανάμεσα σε αυτά τα 3 ή σε κάποιο άλλο (πείτε μας ποιο). Που κολλάει η ένσταση σου; Κι εγώ άλλο ψήφισα και έγραψα σαν σχόλιο ότι το note3 είναι ότι καλύτερο εκεί έξω. Τι δεν καταλαβαίνεις;:wacko:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...