Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός


CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Φιλε μου για να σε καλυψει 9αρι πρεπει ο χωρος να ειναι απο τις καινουργιες κατασκευες με γυψοσανιδα παραθυρα διπλα και παλι αν γιαυτο παρε ενα 12αρι για να εισαι σιγουρος:happy:

 

συμφωνα με τα χαρακτηριστικα του http://www.electroline.gr/product_info.php?products_id=1066 το εργαλειο πρεπει να ειναι αρκετα οικονομικο ,και γενικα φαινεται καλο μηχανημα

 

Πιστευω πως ειναι οτι πρεπει αν και η toyotomi ειναι κινεζικη μαρκα ειναι αρτκετα αξιοπιστη θα στι προτεινα γιατη 1 θα δουλευει πιο ξεκουραστα απο ενα 12αρι 2 ειναι αρκετα καλο για την τιμη του.

Link to comment
Share on other sites

Γειά σας και πάλι. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Χαρά και τιμή μου να ανταποδώσω έστω και μέρος της ωφέλειας που αποκόμισα από εσάς.

Θα ήθελα τώρα να σας περιγράψω την εμπειρία που βίωσα με την εγκατάσταση του κλιματιστικού. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο περιφραστικός.

Το κλιματιστικό αγοράστηκε από ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στη Θεσσαλονίκη στα 850 ευρώ. Από εκεί πληροφορήθηκα οτι για την εγκατάσταση είχαν ένα εξωτερικό συνεργάτη ψυκτικό ο οποίος μάλιστα ήταν και συγχωριανός μου. Κόστος εγκατάστασης 70 ευρώ. Ήρθα σε τηλεφωνική επαφή μαζί του, του είπα τις απαιτήσεις μου που θα σας περιγράψω μεταγενέστερα και κλείσαμε ραντεβού για την εγκατάσταση μία εβδομάδα μετά λόγω φόρτου εργασίας των ημερών (μήνας Ιούλιος). Ως εδώ όλα καλά. Φτάνει η εν λόγω μέρα, άφαντος ο ψυκτικός κι ούτε ένα τηλεφώνημα. Επικοινωνώ εγώ μαζί του το ίδιο βράδυ, μου είπε κάποιες δικαιολογίες που κανείς δεν θα έμπαινε στον κόπο να τις διασταυρώσει και κλείσαμε ραντεβού για δύο μέρες αργότερα. Για να μην τα πολυλογώ το σκηνικό επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές οπότε παίρνω τηλέφωνο στο κατάστημα και ζητάω αλλαγή τεχνικού. Αφού άκουσα την υπερασπιστική γραμμή του καταστηματάρχη ο οποίος μου είπε οτι ο τάδε είναι το καλύτερο παιδί, του απάντησα οτι δεν θέλω να παντρευτώ, θέλω συνεπή επαγγελματία να μου εγκαταστήσει το κλιματιστικό μου και απαίτησα αλλαγή τεχνικού ή ακύρωση της παραγγελίας. Εννοείται οτι το κλιματιστικό δεν είχε εξοφληθεί, ούτε καν προτακαβολή δεν δόθηκε οπότε η μπάλα ήταν στο δικό μου γήπεδο. Μου έδωσε λοιπόν το τηλέφωνο ενός άλλου τεχνικού από την Θεσσαλονίκη και μου υποσχέθηκε οτι κάνει άριστη δουλειά. Να προσθέσω οτι μετά από πέντε μόλις λεπτά ο συγχωριανός μου με πήρε για πρώτη φορά αυτός τηλέφωνο, μου είπε οτι το μηχάνημα το έχει αυτός και οτι θα περνούσε σε μία ώρα να το εγκαταστήσουμε. Του εξήγησα ευγενικά οτι την εγκατάσταση δεν θα την έκανε αυτός ακόμα κι αν μου την έκανε δωρεάν και του ζήτησα να περάσει να μου αφήσει το μηχάνημα στο σπίτι όπως και έγινε. Επιτρέψτε μου σ' αυτό το σημείο ένα σχόλιο. Θεωρώ οτι η συγκεκριμένη στάση είναι δικαιολογημένη όχι μόνο επειδή είναι ανεπίτρεπτο να αποδέχεσαι κοροϊδία από κάποιον που τον τιμάς προσφέροντάς του δουλειά, αλλά αποθαρρύνοντας τέτοιες συμπεριφορές προστατεύουμε τους υπόλοιπους συμπολίτες μας από το να τύχουν κι αυτοί της ίδιας μεταχείρησης. Το ίδιο βράδυ λοιπόν επικοινωνώ με τον δεύτερο τεχνικό για να κλείσουμε ραντεβού για την εγκατάσταση. Δήλωσε ήδη ενημερωμένος για το περιστατικό από τον καταστηματάρχη και ώ του θαύματος ήταν διαθέσιμος για την επομένη το απόγευμα. Υποθέτω οτι ο καταστηματάρχης θα του είπε "πρόσεξε μην του κάνεις τίποτε τσαλίμια γιατί ο τύπος είναι περίεργος". Οπότε και έρχομαι στο προκείμενο. Του λέω επιλεξεί τα εξής:

 

"Κοίταξε, πριν κάνουμε οποιουδήποτε είδους συνεργασία θα ήθελα να σου εξηγηθώ εκ των προτέρων για να μην παρεξηγηθούμε εκ των υστέρων. Θα σου πώ πρώτα τί απαιτώ εγώ από εσένα κι αν κρίνεις οτι μπορείς και θέλεις με χαρά να προχωρήσουμε.

1ον. Απαιτώ επαγγελματισμό και συνέπεια. Μου είπες αύριο στις 5 θα είσαι εδώ αύριο στις 5, ούτε στις 4 ούτε στις 6. Αν σου τύχει οτιδήποτε, πάρε με τηλ. και πές μου μου έτυχε κάτι, δεν θα μπορέσω να ρθώ, χάρηκα για τη γνωριμία.

2ον. Επειδή το κλιματιστικό θα αναρτηθεί σε τοίχο που βλέπει σε δρόμο κι από κάτω περνάει κόσμος και παίζουν μικρά παιδάκια και ο τοίχος είναι παλιός και ενδεχομένως σαθρός θέλω να κανονίσεις να έχεις μαζί σου ότι χρειάζεται για να στερεωθεί με ασφάλεια. Δεν θέλω να έχουμε δράματα.

3ον. Θέλω να φέρεις καινούργιες κουλούρες χαλκοσωλήνων, θα κόψεις δύο κομμάτια που χρειάζονται και θα τα περάσεις. Μην μου φέρεις τίποτε ρετάλια κι αρχίσεις τις κολλήσεις θα τα χαλάσουμε.

4ον. Θέλω κάθε σωλήνα να μονωθεί ξεχωριστά κι όχι και οι δυό μαζί σε ένα armaflex.

5ον. Θέλω οι κοπές και οι εκχειλώσεις των σωλήνων να γίνουν προσεκτικά, να καθαριστούν προσεκτικά ώστε να μην εγκλωβιστούν ρινίσματα μέσα στο κύκλωμα και τα παξιμάδια θα βιδωθούν με δυναμόκλειδο στην συνιστώμενη από την εταιρία ροπή.

6ον. Να αλφαδιαστεί σωστά η εσωτερική μονάδα και να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην κλίση του σωλήνα απορροής συμπυκνωμάτων ώστε να μην υπάρχουν πουθενά στάσιμα νερά με τα γνωστά επακόλουθα.

7ον. Η εξαέρωση του κυκλώματος θα γίνει με αντλία κενού την οποία θα αφήσεις σε λειτουργία για τουλάχιστον μισή ώρα.

8ον. Όλοι οι σωλήνες και τα καλώδια ρεύματος θα μπούν σε κανάλια τα οποία θα φροντίσεις να έχεις εσύ.

9ον. Την τρύπα που θα ανοιχτεί στον τοίχο θα την στοκάρεις όμορφα και νοικοκυρεμένα και

10ον. Σε όλη τη διαδικασία θα με έχεις ακριβώς πάνω από το κεφάλι σου. Αν δεν μπορείς το κατανοώ αλλά το απαιτώ.

Αν θεωρείς οτι μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά τότε με χαρά θα σε περιμένω αύριο. Αν δεν μπορείς ή δουλεύεις με διαφορετικό τρόπο τότε μου το λες, θα το σεβαστώ και θα το εκτιμήσω και δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας.

Ακούω."

Σας πληροφορώ ότι ο άνθρωπος δέχτηκε, ήρθε την επόμενη μέρα ακριβώς στις 5, και τελείωσε ακριβώς στις 10 και 10 λεπτά. 'Εκανε προσεκτική και επιμελημένη δουλειά όπως ακριβώς την ήθελα. Δούλεψε με τον βοηθό του αδιάλειπτα για 5 ώρες (δεν σταμάτησαν ούτε για να πιουν τη μπύρα και το αναψυκτικό που τους προσέφερα) και όλο αυτό το διάστημα ναι ήμουν ακριβώς πάνω από το κεφάλι του.

Αν θεωρείτε οτι του μίλησα απότομα θα σας πώ ότι του μίλησα ορθά-κοφτά και ντόμπρα μέσα στα πλαίσια των δικαιωμάτων μου σαν πελάτης και τώρα έχω ένα σωστά εγκατεστημένο μηχάνημα που λειτουργεί στις ονομαστικές του τιμές και είμαι σίγουρος οτι θα ζήσει πολλά χρόνια.

 

Γιατί σας τα είπα όλα αυτά; Διότι από αυτά που διδάχτηκα από εδώ μέσα (και είμαι ευγνώμων) κατάλαβα ότι το πιο σημαντικό πράγμα με διαφορά για να ευχαριστηθείτε τη λειτουργία ενός κλιματιστικού είναι η σωστή εγκατάστασή του, μετά η σωστή διαστασιολόγησή του και επιλογή της τοποθεσίας του και τελευταία η επιλογή της μάρκας και του μοντέλου. Όταν πρωτομπήκα στο Forum μπήκα για να βρω ποιά μάρκα και ποιό μοντέλο να επιλέξω. Θεωρούσα οτι η εγκατάστασή του είναι όπως η εγκατάσταση ενός πλυντηρίου. Συνδέεις τους σωλήνες και είσαι εντάξει. Δεν είναι καθόλου έτσι. Δώστε τεράστια σημασία στη σωστή εγκατάσταση. Δώστε τεράστια σημασία στη σωστή εγκατάσταση. Δώστε τεράστια σημασία στη σωστή εγκατάσταση. 'Οσες φορές και να το επαναλάβω δεν είναι αρκετές. Μια κακή εγκατάσταση μπορεί να καταστρέψει το καλύτερο κλιματιστικό όπως μια καλή εγκατάσταση μπορεί να αναδείξει ένα φτηνό. Μην τσιγκουνευτείτε τα λεφτά της εγκατάστασης. Ότι κλιματιστικό κι αν πήρατε, η ποιότητα της λειτουργίας του, ο πραγματικός συντελεστής απόδοσής του (και κατ' επέκταση πόσο ρεύμα θα καίει), το αν θα χρειάζεται κάθε λίγο και λιγάκι συμπλήρωμα Freon, το πόσες βλάβες θα σας βγάλει και το πόσα χρόνια θα ζήσει, εξαρτώνται σε τεράστιο βαθμό από την ποιότητα της δουλειάς που θα σας κάνει ο ψυκτικός. Ευχαριστώ που με διαβάσατε.

Edited by epinephelous
Link to comment
Share on other sites

πανω κατω οροφο εχω διπλα κουφωματα με διπλα τζαμια και ενα φεγγιτη στην κουζινα 60x90 κατασκευη 2005 περιπου και μιλαω για θεσσαλονικη υοφ τελειωσα:heat:

 

Κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να σε καλύψει ένα 9άρι με δυνατή θέρμανση, ήτοι 11000+ btu μέση ισχύς.

Δες πχ:

http://www.skroutz.gr/s/3061869/LG-Libero-E-E09EK.html

http://www.skroutz.gr/s/80795/Sanyo-SAP-KRV96EH-SAP-CRV96EH.html

 

Γειά σας και πάλι. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Χαρά και τιμή μου να ανταποδώσω έστω και μέρος της ωφέλειας που αποκόμισα από εσάς.

Θα ήθελα τώρα να σας περιγράψω την εμπειρία που βίωσα με την εγκατάσταση του κλιματιστικού. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο περιφραστικός.

Το κλιματιστικό αγοράστηκε από ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στη Θεσσαλονίκη στα 850 ευρώ. Από εκεί πληροφορήθηκα οτι για την εγκατάσταση είχαν ένα εξωτερικό συνεργάτη ψυκτικό ο οποίος μάλιστα ήταν και συγχωριανός μου. Κόστος εγκατάστασης 70 ευρώ. Ήρθα σε τηλεφωνική επαφή μαζί του, του είπα τις απαιτήσεις μου που θα σας περιγράψω μεταγενέστερα και κλείσαμε ραντεβού για την εγκατάσταση μία εβδομάδα μετά λόγω φόρτου εργασίας των ημερών (μήνας Ιούλιος). Ως εδώ όλα καλά. Φτάνει η εν λόγω μέρα, άφαντος ο ψυκτικός κι ούτε ένα τηλεφώνημα. Επικοινωνώ εγώ μαζί του το ίδιο βράδυ, μου είπε κάποιες δικαιολογίες που κανείς δεν θα έμπαινε στον κόπο να τις διασταυρώσει και κλείσαμε ραντεβού για δύο μέρες αργότερα. Για να μην τα πολυλογώ το σκηνικό επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές οπότε παίρνω τηλέφωνο στο κατάστημα και ζητάω αλλαγή τενικού. Αφού άκουσα την υπερασπιστική γραμμή του καταστηματάρχη ο οποίος μου είπε οτι ο τάδε είναι το καλύτερο παιδί, του απάντησα οτι δεν θέλω να παντρευτώ, θέλω συνεπή επαγγελματία να μου εγκαταστήσει το κλιματιστικό μου και απαίτησα αλλαγή τεχνικού ή ακύρωση της παραγγελίας. Εννοείται οτι το κλιματιστικό δεν είχε εξοφληθεί, ούτε καν προτακαβολή δεν δόθηκε οπότε η μπάλα ήταν στο δικό μου γήπεδο. Μου έδωσε λοιπόν το τηλέφωνο ενός άλλου τενικού από την Θεσσαλονίκη και μου υποσχέθηκε οτι κάνει άριστη δουλειά. Να προσθέσω οτι μετά από πέντε μόλις λεπτά ο συγχωριανός μου με πήρε για πρώτη φορά αυτός τηλέφωνο, μου είπε οτι το μηχάνημα το έχει αυτός και οτι θα περνούσε σε μία ώρα να το εγκαταστήσουμε. Του εξήγησα ευγενικά οτι την εγκατάσταση δεν θα την έκανε αυτός ακόμα κι αν μου την έκανε δωρεάν και του ζήτησα να περάσει να μου αφήσει το μηχάνημα στο σπίτι όπως και έγινε. Επιτρέψτε μου σ' αυτό το σημείο ένα σχόλιο. Θεωρώ οτι η συγκεκριμένη στάση είναι δικαιολογημένη όχι μόνο επειδή είναι ανεπίτρεπτο να αποδέχεσαι κοροϊδία από κάποιον που τον τιμάς προσφέροντάς του δουλειά, αλλά αποθαρρύνοντας τέτοιες συμπεριφορές προστατεύουμε τους υπόλοιπους συμπολίτες μας από το να τύχουν κι αυτοί της ίδιας μεταχείρησης. Το ίδιο βράδυ λοιπόν επικοινωνώ με τον δεύτερο τεχνικό για να κλείσουμε ραντεβού για την εγκατάσταση. Δήλωσε ήδη ενημερωμένος για το περιστατικό από τον καταστηματάρχη και ώ του θαύματος ήταν διαθέσιμος για την επομένη το απόγευμα. Υποθέτω οτι ο καταστηματάρχης θα του είπε "πρόσεξε μην του κάνεις τίποτε τσαλίμια γιατί ο τύπος είναι περίεργος". Οπότε και έρχομαι στο προκείμενο. Του λέω επιλεξεί τα εξείς:

 

"Κοίταξε, πριν κάνουμε οποιουδήποτε είδους συνεργασία θα ήθελα να σου εξηγηθώ εκ των προταίρων για να μην παρεξηγηθούμε εκ των υστέρων. Θα σου πώ πρώτα τί απαιτώ εγώ από εσένα κι αν κρίνεις οτι μπορείς και θέλεις με χαρά να προχωρήσουμε.

1ον. Απαιτώ επαγγελματισμό και συνέπεια. Μου είπες αύριο στις 5 θα είσαι εδώ αύριο στις 5, ούτε στις 4 ούτε στις 6. Αν σου τύχει οτιδήποτε, πάρε με τηλ. και πές μου μου έτυχε κάτι, δεν θα μπορέσω να ρθώ, χάρηκα για τη γνωριμία.

2ον. Επειδή το κλιματιστικό θα αναρτηθεί σε τοίχο που βλέπει σε δρόμο κι από κάτω περνάει κόσμος και παίζουν μικρά παιδάκια και ο τοίχος είναι παλιός και ενδεχομένως σαθρός θέλω να κανονίσεις να έχεις μαζί σου ότι χρειάζεται για να στερεωθεί με ασφάλεια. Δεν θέλω να έχουμε δράματα.

3ον. Θέλω να φέρεις καινούργιες κουλούρες χαλκοσωλήνων, θα κόψεις δύο κομμάτια που χρειάζονται και θα τα περάσεις. Μην μου φέρεις τίποτε ρετάλια κι αρχίσεις τις κολλήσεις θα τα χαλάσουμε.

4ον. Θέλω κάθε σωλήνα να μονωθεί ξεχωριστά κι όχι και οι δυό μαζί σε ένα armaflex.

5ον. Θέλω οι κοπές και οι εκχειλώσεις των σωλήνων να γίνουν προσεκτικά, να καθαριστούν προσεκτικά ώστε να μην εγκλωβιστούν ρινίσματα μέσα στο κύκλωμα και τα παξιμάδια θα βιδωθούν με δυναμόκλειδο στην συνιστώμενη από την εταιρία ροπή.

6ον. Να αλφαδιαστεί σωστά η εσωτερική μονάδα και να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην κλίση του σωλήνα απορροής συμπυκνωμάτων ώστε να μην υπάρχουν πουθενά στάσιμα νερά με τα γνωστά επακόλουθα.

7ον. Η εξαέρωση του κυκλώματος θα γίνει με αντλία κενού την οποία θα αφήσεις σε λειτουργία για τουλάχιστον μισή ώρα.

8ον. Όλοι οι σωλήνες και τα καλώδια ρεύματος θα μπούν σε κανάλια τα οποία θα φροντίσεις να έχεις εσύ.

9ον. Την τρύπα που θα ανοιχτεί στον τοίχο θα την στοκάρεις όμορφα και νοικοκυρεμένα και

10ον. Σε όλη τη διαδικασία θα με έχεις ακριβώς πάνω από το κεφάλι σου. Αν δεν μπορείς το κατανοώ αλλά το απαιτώ.

Αν θεωρείς οτι μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά τότε με χαρά θα σε περιμένω αύριο. Αν δεν μπορείς ή δουλεύεις με διαφορετικό τρόπο τότε μου το λες, θα το σεβαστώ και θα το εκτιμήσω και δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας.

Ακούω."

Σας πληροφορώ ότι ο άνθρωπος δέχτηκε, ήρθε την επόμενη μέρα ακριβώς στις 5, και τελείωσε ακριβώς στις 10 και 10 λεπτά. 'Εκανε προσεκτική και επιμελημένη δουλειά όπως ακριβώς την ήθελα. Δούλεψε με τον βοηθό του αδιάλειπτα για 5 ώρες (δεν σταμάτησαν ούτε για να πιουν τη μπύρα και το αναψυκτικό που τους προσέφερα) και όλο αυτό το διάστημα ναι ήμουν ακριβώς πάνω από το κεφάλι του.

Αν θεωρείτε οτι του μίλησα απότομα θα σας πώ ότι του μίλησα ορθά-κοφτά και ντόμπρα μέσα στα πλαίσια των δικαιωμάτων μου σαν πελάτης και τώρα έχω ένα σωστά εγκατεστημένο μηχάνημα που λειτουργεί στις ονομαστικές του τιμές και είμαι σίγουρος οτι θα ζήσει πολλά χρόνια.

 

Γιατί σας τα είπα όλα αυτά; Διότι από αυτά που διδάχτηκα από εδώ μέσα (και είμαι ευγνώμων) κατάλαβα ότι το πιο σημαντικό πράγμα με διαφορά για να ευχαριστηθείτε τη λειτουργία ενός κλιματιστικού είναι η σωστή εγκατάστασή του, μετά η σωστή διαστασιολόγησή του και επιλογή της τοποθεσίας του και τελευταία η επιλογή της μάρκας και του μοντέλου. Όταν πρωτομπήκα στο Forum μπήκα για να βρω ποιά μάρκα και ποιό μοντέλο να επιλέξω. Θεωρούσα οτι η εγκατάστασή του είναι όπως η εγκατάσταση ενός πλυντηρίου. Συνδέεις τους σωλήνες και είσαι εντάξει. Δεν είναι καθόλου έτσι. Δώστε τεράστια σημασία στη σωστή εγκατάσταση. Δώστε τεράστια σημασία στη σωστή εγκατάσταση. Δώστε τεράστια σημασία στη σωστή εγκατάσταση. 'Οσες φορές και να το επαναλάβω δεν είναι αρκετές. Μια κακή εγκατάσταση μπορεί να καταστρέψει το καλύτερο κλιματιστικό όπως μια καλή εγκατάσταση μπορεί να αναδείξει ένα φτηνό. Μην τσιγκουνευτείτε τα λεφτά της εγκατάστασης. Ότι κλιματιστικό κι αν πήρατε, η ποιότητα της λειτουργίας του, ο πραγματικός συντελεστής απόδοσής του (και κατ' επέκταση πόσο ρεύμα θα καίει), το αν θα χρειάζεται κάθε λίγο και λιγάκι συμπλήρωμα Freon, το πόσες βλάβες θα σας βγάλει και το πόσα χρόνια θα ζήσει, εξαρτώνται σε τεράστιο βαθμό από την ποιότητα της δουλειάς που θα σας κάνει ο ψυκτικός. Ευχαριστώ που με διαβάσατε.

 

 

Περιέγραψες την εγκατάσταση όπως θα έπρεπε να γίνεται! Μπράβο σου που το απαίτησες και μπράβο και στον άνθρωπο που ήταν πραγματικός επαγγελματίας. Αν όλοι ήταν έτσι όλα θα ήταν πιο εύκολα και τα μηχανήματα θα ζούσαν για πάντα.

Edited by dal_kos
Link to comment
Share on other sites

Γειά σας και πάλι. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Χαρά και τιμή μου να ανταποδώσω έστω και μέρος της ωφέλειας που αποκόμισα από εσάς.

Θα ήθελα τώρα να σας περιγράψω την εμπειρία που βίωσα με την εγκατάσταση του κλιματιστικού. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο περιφραστικός.

Το κλιματιστικό αγοράστηκε από ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στη Θεσσαλονίκη στα 850 ευρώ. Από εκεί πληροφορήθηκα οτι για την εγκατάσταση είχαν ένα εξωτερικό συνεργάτη ψυκτικό ο οποίος μάλιστα ήταν και συγχωριανός μου. Κόστος εγκατάστασης 70 ευρώ. Ήρθα σε τηλεφωνική επαφή μαζί του, του είπα τις απαιτήσεις μου που θα σας περιγράψω μεταγενέστερα και κλείσαμε ραντεβού για την εγκατάσταση μία εβδομάδα μετά λόγω φόρτου εργασίας των ημερών (μήνας Ιούλιος). Ως εδώ όλα καλά. Φτάνει η εν λόγω μέρα, άφαντος ο ψυκτικός κι ούτε ένα τηλεφώνημα. Επικοινωνώ εγώ μαζί του το ίδιο βράδυ, μου είπε κάποιες δικαιολογίες που κανείς δεν θα έμπαινε στον κόπο να τις διασταυρώσει και κλείσαμε ραντεβού για δύο μέρες αργότερα. Για να μην τα πολυλογώ το σκηνικό επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές οπότε παίρνω τηλέφωνο στο κατάστημα και ζητάω αλλαγή τενικού. Αφού άκουσα την υπερασπιστική γραμμή του καταστηματάρχη ο οποίος μου είπε οτι ο τάδε είναι το καλύτερο παιδί, του απάντησα οτι δεν θέλω να παντρευτώ, θέλω συνεπή επαγγελματία να μου εγκαταστήσει το κλιματιστικό μου και απαίτησα αλλαγή τεχνικού ή ακύρωση της παραγγελίας. Εννοείται οτι το κλιματιστικό δεν είχε εξοφληθεί, ούτε καν προτακαβολή δεν δόθηκε οπότε η μπάλα ήταν στο δικό μου γήπεδο. Μου έδωσε λοιπόν το τηλέφωνο ενός άλλου τενικού από την Θεσσαλονίκη και μου υποσχέθηκε οτι κάνει άριστη δουλειά. Να προσθέσω οτι μετά από πέντε μόλις λεπτά ο συγχωριανός μου με πήρε για πρώτη φορά αυτός τηλέφωνο, μου είπε οτι το μηχάνημα το έχει αυτός και οτι θα περνούσε σε μία ώρα να το εγκαταστήσουμε. Του εξήγησα ευγενικά οτι την εγκατάσταση δεν θα την έκανε αυτός ακόμα κι αν μου την έκανε δωρεάν και του ζήτησα να περάσει να μου αφήσει το μηχάνημα στο σπίτι όπως και έγινε. Επιτρέψτε μου σ' αυτό το σημείο ένα σχόλιο. Θεωρώ οτι η συγκεκριμένη στάση είναι δικαιολογημένη όχι μόνο επειδή είναι ανεπίτρεπτο να αποδέχεσαι κοροϊδία από κάποιον που τον τιμάς προσφέροντάς του δουλειά, αλλά αποθαρρύνοντας τέτοιες συμπεριφορές προστατεύουμε τους υπόλοιπους συμπολίτες μας από το να τύχουν κι αυτοί της ίδιας μεταχείρησης. Το ίδιο βράδυ λοιπόν επικοινωνώ με τον δεύτερο τεχνικό για να κλείσουμε ραντεβού για την εγκατάσταση. Δήλωσε ήδη ενημερωμένος για το περιστατικό από τον καταστηματάρχη και ώ του θαύματος ήταν διαθέσιμος για την επομένη το απόγευμα. Υποθέτω οτι ο καταστηματάρχης θα του είπε "πρόσεξε μην του κάνεις τίποτε τσαλίμια γιατί ο τύπος είναι περίεργος". Οπότε και έρχομαι στο προκείμενο. Του λέω επιλεξεί τα εξείς:

 

"Κοίταξε, πριν κάνουμε οποιουδήποτε είδους συνεργασία θα ήθελα να σου εξηγηθώ εκ των προταίρων για να μην παρεξηγηθούμε εκ των υστέρων. Θα σου πώ πρώτα τί απαιτώ εγώ από εσένα κι αν κρίνεις οτι μπορείς και θέλεις με χαρά να προχωρήσουμε.

1ον. Απαιτώ επαγγελματισμό και συνέπεια. Μου είπες αύριο στις 5 θα είσαι εδώ αύριο στις 5, ούτε στις 4 ούτε στις 6. Αν σου τύχει οτιδήποτε, πάρε με τηλ. και πές μου μου έτυχε κάτι, δεν θα μπορέσω να ρθώ, χάρηκα για τη γνωριμία.

2ον. Επειδή το κλιματιστικό θα αναρτηθεί σε τοίχο που βλέπει σε δρόμο κι από κάτω περνάει κόσμος και παίζουν μικρά παιδάκια και ο τοίχος είναι παλιός και ενδεχομένως σαθρός θέλω να κανονίσεις να έχεις μαζί σου ότι χρειάζεται για να στερεωθεί με ασφάλεια. Δεν θέλω να έχουμε δράματα.

3ον. Θέλω να φέρεις καινούργιες κουλούρες χαλκοσωλήνων, θα κόψεις δύο κομμάτια που χρειάζονται και θα τα περάσεις. Μην μου φέρεις τίποτε ρετάλια κι αρχίσεις τις κολλήσεις θα τα χαλάσουμε.

4ον. Θέλω κάθε σωλήνα να μονωθεί ξεχωριστά κι όχι και οι δυό μαζί σε ένα armaflex.

5ον. Θέλω οι κοπές και οι εκχειλώσεις των σωλήνων να γίνουν προσεκτικά, να καθαριστούν προσεκτικά ώστε να μην εγκλωβιστούν ρινίσματα μέσα στο κύκλωμα και τα παξιμάδια θα βιδωθούν με δυναμόκλειδο στην συνιστώμενη από την εταιρία ροπή.

6ον. Να αλφαδιαστεί σωστά η εσωτερική μονάδα και να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην κλίση του σωλήνα απορροής συμπυκνωμάτων ώστε να μην υπάρχουν πουθενά στάσιμα νερά με τα γνωστά επακόλουθα.

7ον. Η εξαέρωση του κυκλώματος θα γίνει με αντλία κενού την οποία θα αφήσεις σε λειτουργία για τουλάχιστον μισή ώρα.

8ον. Όλοι οι σωλήνες και τα καλώδια ρεύματος θα μπούν σε κανάλια τα οποία θα φροντίσεις να έχεις εσύ.

9ον. Την τρύπα που θα ανοιχτεί στον τοίχο θα την στοκάρεις όμορφα και νοικοκυρεμένα και

10ον. Σε όλη τη διαδικασία θα με έχεις ακριβώς πάνω από το κεφάλι σου. Αν δεν μπορείς το κατανοώ αλλά το απαιτώ.

Αν θεωρείς οτι μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά τότε με χαρά θα σε περιμένω αύριο. Αν δεν μπορείς ή δουλεύεις με διαφορετικό τρόπο τότε μου το λες, θα το σεβαστώ και θα το εκτιμήσω και δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας.

Ακούω."

Σας πληροφορώ ότι ο άνθρωπος δέχτηκε, ήρθε την επόμενη μέρα ακριβώς στις 5, και τελείωσε ακριβώς στις 10 και 10 λεπτά. 'Εκανε προσεκτική και επιμελημένη δουλειά όπως ακριβώς την ήθελα. Δούλεψε με τον βοηθό του αδιάλειπτα για 5 ώρες (δεν σταμάτησαν ούτε για να πιουν τη μπύρα και το αναψυκτικό που τους προσέφερα) και όλο αυτό το διάστημα ναι ήμουν ακριβώς πάνω από το κεφάλι του.

Αν θεωρείτε οτι του μίλησα απότομα θα σας πώ ότι του μίλησα ορθά-κοφτά και ντόμπρα μέσα στα πλαίσια των δικαιωμάτων μου σαν πελάτης και τώρα έχω ένα σωστά εγκατεστημένο μηχάνημα που λειτουργεί στις ονομαστικές του τιμές και είμαι σίγουρος οτι θα ζήσει πολλά χρόνια.

 

Γιατί σας τα είπα όλα αυτά; Διότι από αυτά που διδάχτηκα από εδώ μέσα (και είμαι ευγνώμων) κατάλαβα ότι το πιο σημαντικό πράγμα με διαφορά για να ευχαριστηθείτε τη λειτουργία ενός κλιματιστικού είναι η σωστή εγκατάστασή του, μετά η σωστή διαστασιολόγησή του και επιλογή της τοποθεσίας του και τελευταία η επιλογή της μάρκας και του μοντέλου. Όταν πρωτομπήκα στο Forum μπήκα για να βρω ποιά μάρκα και ποιό μοντέλο να επιλέξω. Θεωρούσα οτι η εγκατάστασή του είναι όπως η εγκατάσταση ενός πλυντηρίου. Συνδέεις τους σωλήνες και είσαι εντάξει. Δεν είναι καθόλου έτσι. Δώστε τεράστια σημασία στη σωστή εγκατάσταση. Δώστε τεράστια σημασία στη σωστή εγκατάσταση. Δώστε τεράστια σημασία στη σωστή εγκατάσταση. 'Οσες φορές και να το επαναλάβω δεν είναι αρκετές. Μια κακή εγκατάσταση μπορεί να καταστρέψει το καλύτερο κλιματιστικό όπως μια καλή εγκατάσταση μπορεί να αναδείξει ένα φτηνό. Μην τσιγκουνευτείτε τα λεφτά της εγκατάστασης. Ότι κλιματιστικό κι αν πήρατε, η ποιότητα της λειτουργίας του, ο πραγματικός συντελεστής απόδοσής του (και κατ' επέκταση πόσο ρεύμα θα καίει), το αν θα χρειάζεται κάθε λίγο και λιγάκι συμπλήρωμα Freon, το πόσες βλάβες θα σας βγάλει και το πόσα χρόνια θα ζήσει, εξαρτώνται σε τεράστιο βαθμό από την ποιότητα της δουλειάς που θα σας κάνει ο ψυκτικός. Ευχαριστώ που με διαβάσατε.

 

Ειλικρινά δεν έχω λόγια , τι να σου πω , μπράβο δεν φτάνει , συγχαρητήρια και σε εσένα για το κείμενό σου αλλά και για τις απαιτήσεις που έδωσες αλλά και στον τεχνικό ο οποίος πρέπει να'ναι πολύ σωστός επαγγελματίας και όχι από αυτούς τους δήθεν ''master''.

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

Link to comment
Share on other sites

Έτσι πρέπει να είμαστε σε κάθε συναλλαγή με επαγγελματία. Τη στιγμή που αγοράζουμε μια υπηρεσία, πρέπει να τηρούνται κάποιες προδιαγραφές.

Η συννενόηση πρέπει να γίνεται εξαρχής και να είναι ξεκάθαρη.

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Γειά σας και πάλι. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Χαρά και τιμή μου να ανταποδώσω έστω και μέρος της ωφέλειας που αποκόμισα από εσάς.

Θα ήθελα τώρα να σας περιγράψω την εμπειρία που βίωσα με την εγκατάσταση του κλιματιστικού. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο περιφραστικός.

Το κλιματιστικό αγοράστηκε από ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στη Θεσσαλονίκη στα 850 ευρώ. Από εκεί πληροφορήθηκα οτι για την εγκατάσταση είχαν ένα εξωτερικό συνεργάτη ψυκτικό ο οποίος μάλιστα ήταν και συγχωριανός μου. Κόστος εγκατάστασης 70 ευρώ. Ήρθα σε τηλεφωνική επαφή μαζί του, του είπα τις απαιτήσεις μου που θα σας περιγράψω μεταγενέστερα και κλείσαμε ραντεβού για την εγκατάσταση μία εβδομάδα μετά λόγω φόρτου εργασίας των ημερών (μήνας Ιούλιος). Ως εδώ όλα καλά. Φτάνει η εν λόγω μέρα, άφαντος ο ψυκτικός κι ούτε ένα τηλεφώνημα. Επικοινωνώ εγώ μαζί του το ίδιο βράδυ, μου είπε κάποιες δικαιολογίες που κανείς δεν θα έμπαινε στον κόπο να τις διασταυρώσει και κλείσαμε ραντεβού για δύο μέρες αργότερα. Για να μην τα πολυλογώ το σκηνικό επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές οπότε παίρνω τηλέφωνο στο κατάστημα και ζητάω αλλαγή τενικού. Αφού άκουσα την υπερασπιστική γραμμή του καταστηματάρχη ο οποίος μου είπε οτι ο τάδε είναι το καλύτερο παιδί, του απάντησα οτι δεν θέλω να παντρευτώ, θέλω συνεπή επαγγελματία να μου εγκαταστήσει το κλιματιστικό μου και απαίτησα αλλαγή τεχνικού ή ακύρωση της παραγγελίας. Εννοείται οτι το κλιματιστικό δεν είχε εξοφληθεί, ούτε καν προτακαβολή δεν δόθηκε οπότε η μπάλα ήταν στο δικό μου γήπεδο. Μου έδωσε λοιπόν το τηλέφωνο ενός άλλου τενικού από την Θεσσαλονίκη και μου υποσχέθηκε οτι κάνει άριστη δουλειά. Να προσθέσω οτι μετά από πέντε μόλις λεπτά ο συγχωριανός μου με πήρε για πρώτη φορά αυτός τηλέφωνο, μου είπε οτι το μηχάνημα το έχει αυτός και οτι θα περνούσε σε μία ώρα να το εγκαταστήσουμε. Του εξήγησα ευγενικά οτι την εγκατάσταση δεν θα την έκανε αυτός ακόμα κι αν μου την έκανε δωρεάν και του ζήτησα να περάσει να μου αφήσει το μηχάνημα στο σπίτι όπως και έγινε. Επιτρέψτε μου σ' αυτό το σημείο ένα σχόλιο. Θεωρώ οτι η συγκεκριμένη στάση είναι δικαιολογημένη όχι μόνο επειδή είναι ανεπίτρεπτο να αποδέχεσαι κοροϊδία από κάποιον που τον τιμάς προσφέροντάς του δουλειά, αλλά αποθαρρύνοντας τέτοιες συμπεριφορές προστατεύουμε τους υπόλοιπους συμπολίτες μας από το να τύχουν κι αυτοί της ίδιας μεταχείρησης. Το ίδιο βράδυ λοιπόν επικοινωνώ με τον δεύτερο τεχνικό για να κλείσουμε ραντεβού για την εγκατάσταση. Δήλωσε ήδη ενημερωμένος για το περιστατικό από τον καταστηματάρχη και ώ του θαύματος ήταν διαθέσιμος για την επομένη το απόγευμα. Υποθέτω οτι ο καταστηματάρχης θα του είπε "πρόσεξε μην του κάνεις τίποτε τσαλίμια γιατί ο τύπος είναι περίεργος". Οπότε και έρχομαι στο προκείμενο. Του λέω επιλεξεί τα εξείς:

 

"Κοίταξε, πριν κάνουμε οποιουδήποτε είδους συνεργασία θα ήθελα να σου εξηγηθώ εκ των προταίρων για να μην παρεξηγηθούμε εκ των υστέρων. Θα σου πώ πρώτα τί απαιτώ εγώ από εσένα κι αν κρίνεις οτι μπορείς και θέλεις με χαρά να προχωρήσουμε.

1ον. Απαιτώ επαγγελματισμό και συνέπεια. Μου είπες αύριο στις 5 θα είσαι εδώ αύριο στις 5, ούτε στις 4 ούτε στις 6. Αν σου τύχει οτιδήποτε, πάρε με τηλ. και πές μου μου έτυχε κάτι, δεν θα μπορέσω να ρθώ, χάρηκα για τη γνωριμία.

2ον. Επειδή το κλιματιστικό θα αναρτηθεί σε τοίχο που βλέπει σε δρόμο κι από κάτω περνάει κόσμος και παίζουν μικρά παιδάκια και ο τοίχος είναι παλιός και ενδεχομένως σαθρός θέλω να κανονίσεις να έχεις μαζί σου ότι χρειάζεται για να στερεωθεί με ασφάλεια. Δεν θέλω να έχουμε δράματα.

3ον. Θέλω να φέρεις καινούργιες κουλούρες χαλκοσωλήνων, θα κόψεις δύο κομμάτια που χρειάζονται και θα τα περάσεις. Μην μου φέρεις τίποτε ρετάλια κι αρχίσεις τις κολλήσεις θα τα χαλάσουμε.

4ον. Θέλω κάθε σωλήνα να μονωθεί ξεχωριστά κι όχι και οι δυό μαζί σε ένα armaflex.

5ον. Θέλω οι κοπές και οι εκχειλώσεις των σωλήνων να γίνουν προσεκτικά, να καθαριστούν προσεκτικά ώστε να μην εγκλωβιστούν ρινίσματα μέσα στο κύκλωμα και τα παξιμάδια θα βιδωθούν με δυναμόκλειδο στην συνιστώμενη από την εταιρία ροπή.

6ον. Να αλφαδιαστεί σωστά η εσωτερική μονάδα και να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην κλίση του σωλήνα απορροής συμπυκνωμάτων ώστε να μην υπάρχουν πουθενά στάσιμα νερά με τα γνωστά επακόλουθα.

7ον. Η εξαέρωση του κυκλώματος θα γίνει με αντλία κενού την οποία θα αφήσεις σε λειτουργία για τουλάχιστον μισή ώρα.

8ον. Όλοι οι σωλήνες και τα καλώδια ρεύματος θα μπούν σε κανάλια τα οποία θα φροντίσεις να έχεις εσύ.

9ον. Την τρύπα που θα ανοιχτεί στον τοίχο θα την στοκάρεις όμορφα και νοικοκυρεμένα και

10ον. Σε όλη τη διαδικασία θα με έχεις ακριβώς πάνω από το κεφάλι σου. Αν δεν μπορείς το κατανοώ αλλά το απαιτώ.

Αν θεωρείς οτι μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά τότε με χαρά θα σε περιμένω αύριο. Αν δεν μπορείς ή δουλεύεις με διαφορετικό τρόπο τότε μου το λες, θα το σεβαστώ και θα το εκτιμήσω και δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας.

Ακούω."

Σας πληροφορώ ότι ο άνθρωπος δέχτηκε, ήρθε την επόμενη μέρα ακριβώς στις 5, και τελείωσε ακριβώς στις 10 και 10 λεπτά. 'Εκανε προσεκτική και επιμελημένη δουλειά όπως ακριβώς την ήθελα. Δούλεψε με τον βοηθό του αδιάλειπτα για 5 ώρες (δεν σταμάτησαν ούτε για να πιουν τη μπύρα και το αναψυκτικό που τους προσέφερα) και όλο αυτό το διάστημα ναι ήμουν ακριβώς πάνω από το κεφάλι του.

Αν θεωρείτε οτι του μίλησα απότομα θα σας πώ ότι του μίλησα ορθά-κοφτά και ντόμπρα μέσα στα πλαίσια των δικαιωμάτων μου σαν πελάτης και τώρα έχω ένα σωστά εγκατεστημένο μηχάνημα που λειτουργεί στις ονομαστικές του τιμές και είμαι σίγουρος οτι θα ζήσει πολλά χρόνια.

 

Γιατί σας τα είπα όλα αυτά; Διότι από αυτά που διδάχτηκα από εδώ μέσα (και είμαι ευγνώμων) κατάλαβα ότι το πιο σημαντικό πράγμα με διαφορά για να ευχαριστηθείτε τη λειτουργία ενός κλιματιστικού είναι η σωστή εγκατάστασή του, μετά η σωστή διαστασιολόγησή του και επιλογή της τοποθεσίας του και τελευταία η επιλογή της μάρκας και του μοντέλου. Όταν πρωτομπήκα στο Forum μπήκα για να βρω ποιά μάρκα και ποιό μοντέλο να επιλέξω. Θεωρούσα οτι η εγκατάστασή του είναι όπως η εγκατάσταση ενός πλυντηρίου. Συνδέεις τους σωλήνες και είσαι εντάξει. Δεν είναι καθόλου έτσι. Δώστε τεράστια σημασία στη σωστή εγκατάσταση. Δώστε τεράστια σημασία στη σωστή εγκατάσταση. Δώστε τεράστια σημασία στη σωστή εγκατάσταση. 'Οσες φορές και να το επαναλάβω δεν είναι αρκετές. Μια κακή εγκατάσταση μπορεί να καταστρέψει το καλύτερο κλιματιστικό όπως μια καλή εγκατάσταση μπορεί να αναδείξει ένα φτηνό. Μην τσιγκουνευτείτε τα λεφτά της εγκατάστασης. Ότι κλιματιστικό κι αν πήρατε, η ποιότητα της λειτουργίας του, ο πραγματικός συντελεστής απόδοσής του (και κατ' επέκταση πόσο ρεύμα θα καίει), το αν θα χρειάζεται κάθε λίγο και λιγάκι συμπλήρωμα Freon, το πόσες βλάβες θα σας βγάλει και το πόσα χρόνια θα ζήσει, εξαρτώνται σε τεράστιο βαθμό από την ποιότητα της δουλειάς που θα σας κάνει ο ψυκτικός. Ευχαριστώ που με διαβάσατε.πολυ καλα επραξες,αν ηταν ολοι οι καταναλωτες ετσι απαιτητικοι και ψαγμενοι πιστευω και τα μαστορια θα ακολουθουσαν το ρευμα διοτι οποιος δεν το επρατε θα εβαζε μετα χαλκοσωληνες στο κ...ο του επειδη δεν θα πατουσε ουτε μυγα στο μαγαζι του,αν και κανονικα ετσι θα επρεπε να ηταν τα συνεργεια απο μονοι τους να μην χρειαζεται να τους τα λες αυτα να ηταν τα αυτονοητα αλλα ελλαδισταν ειμαστε οποτε δεν βλαπτει ο πελατης να ζηταει το αυτονοητο,δεν μας ειπες φιλε ομως ποσο σου πειρανε απο λεφτα,ετσι οπως τα λες υπολογιζω τουλαχιστον 80 ευρω το λιγοτερο

πολυ καλα επραξες,αν ηταν ολοι οι καταναλωτες ετσι απαιτητικοι και ψαγμενοι πιστευω και τα μαστορια θα ακολουθουσαν το ρευμα διοτι οποιος δεν το επρατε θα εβαζε μετα χαλκοσωληνες στο κ...ο του επειδη δεν θα πατουσε ουτε μυγα στο μαγαζι του,αν και κανονικα ετσι θα επρεπε να ηταν τα συνεργεια απο μονοι τους να μην χρειαζεται να τους τα λες αυτα να ηταν τα αυτονοητα αλλα ελλαδισταν ειμαστε οποτε δεν βλαπτει ο πελατης να ζηταει το αυτονοητο,δεν μας ειπες φιλε ομως ποσο σου πειρανε απο λεφτα,ετσι οπως τα λες υπολογιζω τουλαχιστον 80 ευρω το λιγοτερο
Link to comment
Share on other sites

πολυ καλα επραξες,αν ηταν ολοι οι καταναλωτες ετσι απαιτητικοι και ψαγμενοι πιστευω και τα μαστορια θα ακολουθουσαν το ρευμα διοτι οποιος δεν το επρατε θα εβαζε μετα χαλκοσωληνες στο κ...ο του επειδη δεν θα πατουσε ουτε μυγα στο μαγαζι του,αν και κανονικα ετσι θα επρεπε να ηταν τα συνεργεια απο μονοι τους να μην χρειαζεται να τους τα λες αυτα να ηταν τα αυτονοητα αλλα ελλαδισταν ειμαστε οποτε δεν βλαπτει ο πελατης να ζηταει το αυτονοητο,δεν μας ειπες φιλε ομως ποσο σου πειρανε απο λεφτα,ετσι οπως τα λες υπολογιζω τουλαχιστον 80 ευρω το λιγοτερο

 

Το κόστος της βασικής εγκατάστασης το είχε στα 70 ευρώ. Εμένα μου ζήτησε 100 ευρώ γιατί είχα 4 μέτρα σωλήνες συν τα κανάλια συν 4 σινεμπλοκ που του είπα να μου περάσει στη βάση της εξωτερικιής μονάδας για το φόβο των Ιουδαίων (τα οποία εκ των υστέρων αποδείχτηκαν πλεονασμός). Του έδωσα 120 ευρώ γιατί έμεινα ευχαριστημένος από τη δουλειά του. Μου έκανε και κάτι επιπλέον μικροεργασίες (το κανάλι έβρισκε στην πορεία του ένα παλιότερο κανάλι που είχα το οποίο έκοψε και πέρασε τα καλώδια μέσα από το καινούργιο).

Edited by epinephelous
Link to comment
Share on other sites

Γειά σας και πάλι. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Χαρά και τιμή μου να ανταποδώσω έστω και μέρος της ωφέλειας που αποκόμισα από εσάς.

Θα ήθελα τώρα να σας περιγράψω την εμπειρία που βίωσα με την εγκατάσταση του κλιματιστικού. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο περιφραστικός.

......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Γιατί σας τα είπα όλα αυτά; Διότι από αυτά που διδάχτηκα από εδώ μέσα (και είμαι ευγνώμων) κατάλαβα ότι το πιο σημαντικό πράγμα με διαφορά για να ευχαριστηθείτε τη λειτουργία ενός κλιματιστικού είναι η σωστή εγκατάστασή του, μετά η σωστή διαστασιολόγησή του και επιλογή της τοποθεσίας του και τελευταία η επιλογή της μάρκας και του μοντέλου. Όταν πρωτομπήκα στο Forum μπήκα για να βρω ποιά μάρκα και ποιό μοντέλο να επιλέξω. Θεωρούσα οτι η εγκατάστασή του είναι όπως η εγκατάσταση ενός πλυντηρίου. Συνδέεις τους σωλήνες και είσαι εντάξει. Δεν είναι καθόλου έτσι. Δώστε τεράστια σημασία στη σωστή εγκατάσταση. Δώστε τεράστια σημασία στη σωστή εγκατάσταση. Δώστε τεράστια σημασία στη σωστή εγκατάσταση. 'Οσες φορές και να το επαναλάβω δεν είναι αρκετές. Μια κακή εγκατάσταση μπορεί να καταστρέψει το καλύτερο κλιματιστικό όπως μια καλή εγκατάσταση μπορεί να αναδείξει ένα φτηνό. Μην τσιγκουνευτείτε τα λεφτά της εγκατάστασης. Ότι κλιματιστικό κι αν πήρατε, η ποιότητα της λειτουργίας του, ο πραγματικός συντελεστής απόδοσής του (και κατ' επέκταση πόσο ρεύμα θα καίει), το αν θα χρειάζεται κάθε λίγο και λιγάκι συμπλήρωμα Freon, το πόσες βλάβες θα σας βγάλει και το πόσα χρόνια θα ζήσει, εξαρτώνται σε τεράστιο βαθμό από την ποιότητα της δουλειάς που θα σας κάνει ο ψυκτικός. Ευχαριστώ που με διαβάσατε.

 

 

εξοχο ποστ.Και με τις εντυπωσεις απο το μηχανημα και την εγκατασταση.

Ειναι κριμα καποιοι να δινουν τρελα λεφτα για κορυφαια μηχανηματα και μετα να επιλεγουν το μαστορα της γειτονιας οπου με 50 ευρω κανει τραγικη δουλεια. Κ το μηχανημα, ειδικα απο τη στιγμη που δεν γινει χρηση αντλιας κενου, υποβαθμιζεται χωρις η κατασταση να ειναι αναστρεψιμη.

Χαρη στον gnt βρηκα και εγω καλο ψυκτικο οπου εκανε πολυ καλη δουλεια (ενιαιος ψυκτικος σωληνας χωρις καμια κολληση, ξεχωριστη κ πολυ καλη μονωση για καθε σωληνα, αντλια κενου. Στις λεπτομερειες δεν εμεινα ευχαριστημενος αλλα αυτο ηταν δικο μου σφαλμα που δεν εθεσα τι ακριβως ηθελα απο πριν οπως δλδ εκανες εσυ κ ο gnt.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα

Μιλωντας με τον υπευθυνο καταστηματος electro net στη Δραμα, μου ειπε οτι τα κλιματιστικα mitsubishi εχουν κατα κανονα μεγαλυτερη εξωτερικη μοναδα και αυτο ειναι πολυ καλο.

Τον ρωτησα απορημενος γιατι και μου ειπε οτι πιανουν παγο στην εξωτερικη μοναδα το χειμωνα πιο δυσκολα απο οτι κλιματιστικα με μικροτερη εξωτερικη μοναδα αρα κανουν αποψυξη σε πολυ πιο αραια χρονικα διαστηματα και ετσι στην πραξη αποδιδουν καλυτερα γιατι δεν χανουν τοσο χρονο και ενεργεια προσπαθωντας να αποψυξουν την εξωτερικη μοναδα.

Στεκει τεχνικα αυτο που μου ειπε ;

Ειναι λες και εχει βαλθει να μου πασαρει mitsubishi με καθε τροπο και να με αποτρεψει απο την δευτερη επιλογη μου , hitachi :wacko:.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι ισχύει αυτό που σου λέει. Αυτό γιατί οι εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών που προορίζονται για ψυχρά κλίματα (δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα) έχουν τις ίδιες περίπου διαστάσεις με τις αντίστοιχες μονάδες στα ίδια πάντα kW. Υπάρχουν ειδικές τεχνολογίες, η Heatcharge της Panasonic μου έρχεται πρόχειρα στο νού, οι οποίες λειτουργούν ως «χιονοκουβέρτες» περιορίζοντας έτσι την ανάγκη για απόψυξη.
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση gnt.

Πραγματι η διαφορα σε μεγεθος μεταξυ των δυο μοντελων που σκεφτομαι να παρω οσον αφορα την εξωτερικη μοναδα δεν ειναι πολυ μεγαλες. Ενδεικτικα αναφερω:

Πλατος Υψος Βαθος σε mm

hitachi rak60ppa 850 650 298

mitsubishi MSZ-GF60VE 840 880 330

Δηλαδη πιο μεγαλο υψος κατα 23 εκατοστα και βαθος κατα 3,02 εκατοστα το mitsubishi

Οποτε εφοσον αυτο το "ατου" της εξωτερικης μοναδας δεν υφισταται οπως λες τελικα αξιζει να δωσω 150 ευρω παραπανω για να παρω το mitsubishi εναντι του hitachi;

 

Επισης ηθελα να ρωτησω. Απο ποσα μετρα σωληνωσης και μετα μεταξυ εσωτερικης και εξωτερικης μοναδας εχουμε απωλεια αποδοσης;

Edited by DeSade2
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση gnt.

Πραγματι η διαφορα σε μεγεθος μεταξυ των δυο μοντελων που σκεφτομαι να παρω οσον αφορα την εξωτερικη μοναδα δεν ειναι πολυ μεγαλες. Ενδεικτικα αναφερω:

Πλατος Υψος Βαθος σε mm

hitachi rak60ppa 850 650 298

mitsubishi MSZ-GF60VE 840 880 330

Δηλαδη πιο μεγαλο υψος κατα 23 εκατοστα και βαθος κατα 3,02 εκατοστα το mitsubishi

Οποτε εφοσον αυτο το "ατου" της εξωτερικης μοναδας δεν αξιζει οπως λες τελικα αξιζει να δωσω 150 ευρω παραπανω για να παρω το mitsubishi εναντι του hitachi;

 

Επισης ηθελα να ρωτησω. Απο ποσα μετρα σωληνωσης και μετα μεταξυ εσωτερικης και εξωτερικης μοναδας εχουμε απωλεια αποδοσης;

Mittsubishi αθανατα εργαλεια μαζι με τα daikin

Edited by highland1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα

Μιλωντας με τον υπευθυνο καταστηματος electro net στη Δραμα, μου ειπε οτι τα κλιματιστικα mitsubishi εχουν κατα κανονα μεγαλυτερη εξωτερικη μοναδα και αυτο ειναι πολυ καλο.

Τον ρωτησα απορημενος γιατι και μου ειπε οτι πιανουν παγο στην εξωτερικη μοναδα το χειμωνα πιο δυσκολα απο οτι κλιματιστικα με μικροτερη εξωτερικη μοναδα αρα κανουν αποψυξη σε πολυ πιο αραια χρονικα διαστηματα και ετσι στην πραξη αποδιδουν καλυτερα γιατι δεν χανουν τοσο χρονο και ενεργεια προσπαθωντας να αποψυξουν την εξωτερικη μοναδα.

Στεκει τεχνικα αυτο που μου ειπε ;

Ειναι λες και εχει βαλθει να μου πασαρει mitsubishi με καθε τροπο και να με αποτρεψει απο την δευτερη επιλογη μου , hitachi :wacko:.

 

Φίλε DeSade2 αν και δεν συμπαθώ ιδιαίτερα την τακτική των πωλητών διότι δεν θα διστάσουν να πουν ψέμματα προκειμένου να κάνουν την πώληση, παρόλα αυτά στην συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω οτι είχε δίκιο (δηλαδή αυτό που σου είπε ήταν αληθές). Καταρχάς θα σου ξεκαθαρίσω οτι την απορία σου μπορεί να σου τη λύσει πιο αξιόπιστα από εμένα κάποιος Μηχανολόγος με ειδίκευση στην ψύξη-θέρμανση και εις βάθος γνώση της λειτουργίας των κλιματιστικών. Με λίγα λόγια θα σου πω τη γνώμη μου αλλά δεν είμαι ειδήμονας. Θα προσπαθήσω να σου το κάνω όσο πιο λιανά μπορώ.

Ας υποθέσουμε ότι σου τραβάει σήμερα η όρεξη να φας φασολάδα (επειδή ίσως την μαγειρεύει η γειτόνισσα και σου έσπασε τη μύτη). Οπότε τί κάνεις; Με την προϋπόθεση οτι είναι ήδη φουσκωμένα τα φασόλια τα βάζεις να βράσουν, ρίχνεις μέσα το ξερό σου το κρεμμυδάκι, τα καροτάκια σου, το σέλινό σου (φασολάδα χωρίς σέλινο δεν είναι φασολάδα), αλατάκι και λαδάκι, αν είσαι και μερακλής και μια δυο καυτερές πιπεριές και μετά από μιάμιση περίπου ώρα η φασολάδα σου είναι έτοιμη. Τώρα όμως έχεις ένα πρόβλημα. Ενώ την βλέπεις την φασολάδα και λαχταράς να τη φάς αυτή είναι στους 100 βαθμούς Κελσίου. Οπότε τί κάνεις; (και ερχόμαστε στο ζουμί) Πώς θα κρυώσει πιο γρήγορα η φασολάδα για να τη φάς; Θα προτιμήσεις να την κενώσεις σε ένα ρηχό και φαρδύ πιάτο ή σε ένα στενό και βαθύ μπωλ; Διαισθητικά και εμπειρικά όλοι θα κάνουμε το πρώτο. Αυτό μας δείχνει οτι όσο πιο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια της φασολάδας τόσο πιο γρήγορα θα κρυώσει. Δηλαδή θα μεταφερθεί σε μικρότερο χρόνο η θερμότητα από τη φασολάδα στο περιβάλλον. Για αυτό και όλοι οι εναλλάκτες θερμότητας (ψυγεία) έχουν αυτή τη γεωμετρία με τις πολλές και λεπτές μεταλλικές επιφάνειες. Σκοπός τους είναι να αυξήσουν την επιφάνεια. Αρα όσο μεγαλύτερη η επιφάνεια τόσο πιο αποδοτικός είναι ο εναλλάκτης. Τώρα αν δεν κρατιέσαι και σου τρέχουν τα σάλια τί κάνεις; Κάθεσαι πάνω από το πιάτο και φυσάς τη φασολάδα για να κρυώσει ακόμα πιο γρήγορα. Αυτό το ρόλο παίζει ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας.

Τώρα αν θεωρείς οτι η εξομοίωση της φασολάδας με το κλιματιστικό είναι ένα λογικό σάλτο μορτάλε, ας εξετάσουμε τις βασικές αρχές λειτουργίας του κλιματιστικού. Ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής μας λέει οτι η θερμότητα ρέει πάντα από το θερμότερο σώμα προς το ψυχρότερο (Για να συμβεί το αντίστροφο πρέπει να δαπανήσουμε ενέργεια κι αυτό ακριβώς κάνει το κλιματιστικό). Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε την φασολάδα να κρυώσει και να πάμε μετά από μισή ώρα και να τη βρούμε ακόμα πιο ζεστή. Ενας άλλος νόμος της θερμοδυναμικής μας λέει οτι ο ρυθμός που μεταφέρεται η θερμότητα από το ένα σώμα στο άλλο είναι ανάλογος της διαφοράς θερμοκρασίας τους. Μεθερμηνευόμενον, πιο γρήγορα θα φτάσει η φασολάδα από τους 100 βαθμούς στους 80 από οτι από τους 40 στους 20 γιατί στην πρώτη περίπτωση έχουμε 100 βαθμούς φασολάδα - 20 βαθμούς περιβάλλον = 80 βαθμούς διαφορά, ενώ στη δεύτερη περίπτωση 40 βαθμούς φασολάδα - 20 βαθμούς περιβάλλον = 20 βαθμούς διαφορά και είπαμε όσο μεγαλύτερη η διαφορά τόσο πιο γρήγορα μεταφέρεται η θερμότητα. Ας υποθέσουμε τώρα οτι ένα κλιματιστικό μια καλοκαιρινή μέρα καλείται να βγάλει από το δωμάτιό σου προς το εξωτερικό περιβάλλον ποσότητα θερμότητας ίση με 100 θερμίδες (calories). Για να το κάνει αυτό θα πρέπει να ανεβάσει τη θερμοκρασία του εναλλάκτη της εξωτερικής μονάδας υψηλότερα από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος ώστε να ρεύσει η θερμότητα από τον εναλλάκτη που είναι θερμότερος προς το περιβάλλον που είναι ψυχρότερο (δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής). Και καταλήγουμε τώρα στην απορία σου. Φαντάσου οτι έχεις δύο διαφορετικούς εναλλάκτες (εξωτερικές μονάδες). Η πρώτη είναι πιο ογκώδης και έχει διπλάσια επιφάνεια εναλλαγής θερμότητας (περισσότερα μεταλλικά φύλλα) από τη δεύτερη. Για να αποβάλλει η πρώτη τις 100 θερμίδες στο περιβάλλον θα χρειαστεί να δημιουργήσει μικρότερη διαφορά θερμοκρασίας από τη δεύτερη και για να το πω αλλιώς η δεύτερη θα χρειαστεί να ανεβάσει υψηλότερη θερμοκρασία για να αυξήσει το ρυθμό ροής της θερμότητας ώστε να αποβάλλει την ίδια θερμότητα από μικρότερη επιφάνεια στον ίδιο χρόνο. Το χειμώνα σε λειτουργία θέρμανσης συμβαίνει το αντίστροφο. Ο μικρός εναλλάκτης με τη μικρή επιφάνεια θα χρειαστεί να κατεβάσει περισσότερο τη θερμοκρασία του ώστε να ρεύσει η ίδια ποσότητα θερμότητας από το περιβάλλον προς τον εναλάκτη από οτι θα χρειαστεί να κάνει ο μεγαλύτερος εναλάκτης. Συνεπώς θα φτάσει πιο εύκολα σε θερμοκρασία συμπύκνωσης υδρατών και δημιουργίας πάγου. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τον πάγο το χειμώνα αλλά και για το νερό που αποβάλλεται από την εσωτερική μονάδα το καλοκαίρι (εδώ παίζει ρόλο το μέγεθος του συμπυκνωτή της εσωτερικής μονάδας). Για παράδειγμα εγώ έχω δύο κλιματιστικά. Ενα Panasonic 12άρι on-off και ένα Mitsubishi heavy Inverter 9άρι το οποίο έχει περίπου διπλάσιο όγκο και βάρος από το Panasonic. Και τα δύο δουλεύουν σε ίδιο περίπου χώρο. To Panasonic μου έβγαζε καθημερινά ένα κουβά νερό ενώ το Mitsubishi ούτε σταγόνα σε σημείο που ανυσήχησα μήπως κάπου ήταν βουλωμένο το κύκλωμα απορροής. Χρειάστηκε να το δουλέψω για ώρα στους 18 βαθμούς με εξωτερική 35 για να πάρω ένα φλυτζάνι του καφέ νερό.

Από ότι αντιλήφθηκα διαβάζοντας τα post των πιο ειδικών εδώ μέσα η πολιτική των εταιριών σε βάθος χρόνου είναι να κάνουν τα μηχανήματα μικρότερα ώστε να είναι πιο εμφανίσιμα και να μην διαταράσσουν την αισθητική του χώρου. Αυτό βέβαια συμφέρει τις εταιρίες διότι σημαίνει μικρότερο κόστος σε υλικά αλλά πολυ φοβάμαι οτι τα μηχανήματα αυτά θα είναι αναγκασμένα να δημιουργούν πιο ακραίες θερμοκρασίες, να ζορίζονται περισσότερο οι συμπιεστές και τα υλικά τους γενικά, με αποτέλεσμα να έχουν μικρότερο χρόνο ζωής και περισσότερες βλάβες.

Ελπίζω να σε βοήθησα περισσότερο από ότι σε μπέρδεψα.

Edited by epinephelous
Link to comment
Share on other sites

Ποοο ρε epinephelous τι ποστς είναι αυτά που γράφεις.. άκρως κατανοητά χωρίς να σε μπερδέψει όυτε μια λέξη...Μένω άφωνος μαζί σου...

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον για οσους θελουν να παορυν κλιματιστικο να προσεξουν τα παρακτω

 

 

1. Μην πάρετε πολύ μικρό. Θα δουλεύει συνέχεια (οπότε θα καίει και πολύ) γιατί δεν θα μπορεί να καλύψει το χώρο - ίσως χρειάζεται και full ταχύτητα ανεμιστήρα πράγμα που σημαίνει θα ξεραίνει το χώρο από υγρασία συν το λαιμό σας. (Πρόχειρος υπολογισμός: Τετραγωνικά που θέλετε να καλύψετε δια 2. Δηλαδή αν θέλετε να καλύψετε 24 τετραγωνικά τότε 24/2 =12.000Btu). Αν σας φαίνονται πολλά κάντε δια τρία αλλά δεν συστήνω παρακάτω. Από 18.000 Btu και πάνω χρειάζεται ξεχωριστή ασφάλεια διότι δεν το σηκώνουν οι κοινές των 10Α.

2. Μην πάρετε noname. Κάνουν περισσότερο θόρυβο έχουν πλαστικά μάπα και θα τρίζουν σε λίγο και καίνε περισσότερο διότι έχουν μικρό συντελεστή ισχύος (γύρω στο 0,70 -> περίπου 30% περισσότερη κατανάλωση από ένα επώνυμο με συντελεστή ισχύος κοντά στη μονάδα.)

3. Προτιμήστε inverter για πολλούς και διάφορους λόγους (πέρα από την οικονομία και το ότι διατηρούν την θερμοκρασία στο χώρο με μικρό εύρος διακύμανσης) που βαριέμαι τώρα να τους γράψω.

4. Η εσωτερική μονάδα να έχει στάθμη θορύβου μικρότερη από 29db για να είναι σχετικά αθόρυβο.

5. Δεν πιστεύω να πουλάνε ακόμα κλιματιστικά με φρέον R-22. Αλλά επειδή τίποτε δεν αποκλείεται στο ελλάντα και ιδιαίτερα στα κινεζο-noname αποφύγετέ τα σαν το διάολο με το λιβάνι. Αυτό το φρέον έχει καταργηθεί επειδή έβλαπτε το όζον και σε λίγα χρόνια που θα ξεμείνουν τεχνικοί κλπ. αν χρειαστεί να σας το κάνουν service και να προσθέσουν δεν θα έχουν και θα κάνουν αλχημείες με άλλα υποκατάστατα. Κλάψτε το το μηχάνημα σε μερικά χρόνια.

 

Κάτι που πολλοί παραβλέπουν:

1. Η εξωτερική μονάδα καλό θα είναι να μην την πολυβλέπει ο ήλιος ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες αλλιώς σκιάστε την χωρίς να την κλείσετε μπρος πίσω για να παίρνει αέρα. Καλό είναι να απέχει αρκετά από τέντες κλπ. Δεν είναι ότι θα πάθει ηλίαση αλλά θα ζορίζεται και δεν θα αποδίδει. Τα airconditions είναι αντλίες θερμότητας. Αντλούν από μέσα θερμότητα και τη βγάζουν έξω. Όσο περισσότερη ζέστη κάνει έξω τόσο πιο δύσκολα αποβάλλουν θερμότητα για να ψυχθούν και να μπορέσουν να ξανακουβαλήσουν θερμότητα από μέσα. Άλλο να είναι υπό σκιά στους 35oC και να αποβάλλουν στους 65οC (διαφορά 30οC) και άλλο να είναι εκτεθειμένα στον ήλιο στους 45οC ή και περισσότερο (διαφορά <20οC).

2. Μετά την εγκατάσταση να "ελέγξετε" μόνοι σας αν σας το τοποθέτησαν σωστά γιατί πολύ αρπακόλλα γίνονται ως συνήθως οι τοποθετήσεις. Σε μια μέρα με εξωτερική θερμοκρασία 25οC βάλτε το aircondition να δουλεύει στο κρύο και ρυθμίστε το θερμοστάτη όσο πιο χαμηλά πάει. Βάλτε την ταχύτητα ανεμιστήρα στο μέσο (medium, 2) και ανοίξτε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα του δωματίου. Βάλτε τις γρύλλιες οριζόντιες και ακίνητες και ακουμπήστε σε αυτές στο μέσο τους ένα θερμόμετρο δωματίου. Όταν ξεκινήσει η εξωτερική μονάδα (κάνει ένα άλλο ήχο όταν πραγματικά ξεκινάει) περιμένετε γύρω στα 15 λεπτά και διαβάστε αμέσως τι λέει το θερμόμετρο. Αν λέει πάνω από 9οC δεν αποδίδει σωστά - μάπα η εγκατάσταση. Φωνάξτε ένα άλλο καλό τεχνικό να σας το ρυθμίσει. (Απαιτείται αφαίρεση ή προσθήκη φρέον! Αν δεν σας το κάνει αυτό και σας πει διάφορα άλλα μάπα και αυτός ο τεχνίτης).

3. To σωστό service μία φορά το χρόνο είναι απαραίτητο. Συνήθως όμως οι τεχνικοί χρεώνουν όσα τους λείπουν αν και δεν είναι καμιά πολύπλοκη δουλειά. Στο service πρέπει να μετρήσει - ρυθμίσει με μανόμετρα την άνοιξη το freon. Βασικά αυτό πρέπει να γίνει τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο μετά την εγκατάσταση για να διαπιστωθεί αν χάνει φρέον. Αν έχει γίνει καλή δουλειά κατά την τοποθέτηση δεν πρέπει να χάνει οπότε δεν έχει νόημα να το ελέγχουμε κάθε χρόνο. Αν χάνει (μην φανταστείτε ότι θα χάνει πολύ και θα ακούγεται ή θα αδειάσει -> ίσα για να απορυθμίζεται και να μην αποδίδει) πρέπει να βρει από πού χάνει και να κλείσει την διαρροή και όχι να συμπληρώνει απλά φρέον κάθε χρόνο. Η εξωτερική μονάδα θέλει πλύσιμο γιατί δεν ανταλλάσσει θερμότητα όπως πρέπει αν είναι λερωμένη. Νερό με πίεση κάνει την δουλειά. Δεν χρειάζεται πολλά πολλά. Πλύντε τη μόνοι σας αν δεν είναι ψηλά και τη φτάνετε. Στην εσωτερική μονάδα πρέπει να πλένετε τα φίλτρα μόνοι σας απαραιτήτως μία φορά την βδομάδα. Μην το παραμελήσετε αυτό γιατί αν λερώσει εσωτερικά την κάτσατε. Θα αρχίσει να μυρίζει και θα θέλει πολύ καλό πλύσιμο από τεχνικό με ειδικά υγρά. Αν αρχίσει να υπάρχει μία μυρωδιά μέσα στις πρώτες βδομάδες μετά την τοποθέτηση η οποία φεύγει όταν δουλεύει στο κρύο τότε ο τεχνικός δεν τοποθέτησε καλά την αποχέτευση και κρατάει νερό όπου αναπτύσσονται βακτηρίδια. Πρέπει να το λύσετε άμεσα αυτό το πρόβλημα. Δεν παίζουμε με την εσωτερική μονάδα. Τα βακτηρίδια είναι σοβαρότατο πρόβλημα. Βλέπε νόσος τον λεγεωνάριων. Ξαναλέω: Πλένετε τα φίλτρα μία φορά την εβδομάδα, περιμένετε να στεγνώσουν ή στεγνώστε τα πριν τα βάλετε στην θέση τους και δεν θα αντιμετωπίσετε ποτέ κανένα πρόβλημα.

 

Λίγα ξεκίνησα να πω και πολλά είπα. Βαρέθηκα να γράφω αλλά ας ξέρετε που βαδίζετε...

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, μια βοήθεια. Θέλω να βάλω στο σαλόνι-κουζίνα ένα κλιματιστικό για θέρμανση. Ο χώρος είναι 35 τμ. Έχω ένα παμπάλαιο 12άρι που το χρησιμοποιούσα στο κρύο και κάτι γινόταν, αλλά για ζέστη 12άρι σε 35 τμ δεν λέει.

Σκέφτομαι τα παρακάτω 18άρια

http://www.skroutz.gr/s/2833450/Hitachi-RAK-50PPA-RAC-50WPA.html

http://www.skroutz.gr/s/272787/Mitsubishi-SRK-50ZJ-S.html

http://www.skroutz.gr/s/2775684/Mitsubishi-MSZ-MUZ-SF50VE.html

Η οικονομική διαφορά τους είναι 169€, αλλά εκεί που θα βρεις, με δόσεις, τα 910 θα βρεις και τα 1079.

Κάτι που δεν βρήκα είναι το πότε θέλουν άλλαγμα τα φίλτρα τους και πόσο κοστίζουν.

Από τα τρία ποιο με συμβουλεύετε; Κάθε γνώμη δεκτή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, μια βοήθεια. Θέλω να βάλω στο σαλόνι-κουζίνα ένα κλιματιστικό για θέρμανση. Ο χώρος είναι 35 τμ. Έχω ένα παμπάλαιο 12άρι που το χρησιμοποιούσα στο κρύο και κάτι γινόταν, αλλά για ζέστη 12άρι σε 35 τμ δεν λέει.

Σκέφτομαι τα παρακάτω 18άρια

http://www.skroutz.gr/s/2833450/Hitachi-RAK-50PPA-RAC-50WPA.html

http://www.skroutz.gr/s/272787/Mitsubishi-SRK-50ZJ-S.html

http://www.skroutz.gr/s/2775684/Mitsubishi-MSZ-MUZ-SF50VE.html

Η οικονομική διαφορά τους είναι 169€, αλλά εκεί που θα βρεις, με δόσεις, τα 910 θα βρεις και τα 1079.

Κάτι που δεν βρήκα είναι το πότε θέλουν άλλαγμα τα φίλτρα τους και πόσο κοστίζουν.

Από τα τρία ποιο με συμβουλεύετε; Κάθε γνώμη δεκτή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Θα σου προτινα το 2 ειναι κατα την γνωμη μου πολυ αξιοπιστω και το προτιμουν πολα ατομα εχει καλο eer cop στο προτινο ανεπιφυλακτα.

Link to comment
Share on other sites

Θα σου προτινα το 2 ειναι κατα την γνωμη μου πολυ αξιοπιστω και το προτιμουν πολα ατομα εχει καλο eer cop στο προτινο ανεπιφυλακτα.

 

Αγαπητέ INTERCOOL, ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση, όμως βλέπω:

SF 50 VE SEER 7,20 SCOP 4,40 Ετήσια κατανάλωση 1351kwh

50 ZJS SEER 6,10 SCOP 4,07 Ετήσια κατανάλωση 1616kwh

Αυτά από το http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_trade_name.php?rub=04&srub=03&ssrub=&lg=en

Βέβαια, ίσως άλλα βλέπουν τα μάτια του ειδικού και άλλα ενός απλού καταναλωτή όπως εγώ. Γι΄αυτό, σε παρακαλώ, μην εκλάβεις το post σαν αμφισβήτιση στα γραφόμενά σου, απλά, αν μπορείς, εξήγησέ μου περισσότερο γιατί αυτό. Για τα φίλτρα ξέρουμε κάθε πότε θέλουν αντικατάσταση;

Link to comment
Share on other sites

Στην εσωτερική μονάδα πρέπει να πλένετε τα φίλτρα μόνοι σας απαραιτήτως μία φορά την βδομάδα. Μην το παραμελήσετε αυτό γιατί αν λερώσει εσωτερικά την κάτσατε. Θα αρχίσει να μυρίζει και θα θέλει πολύ καλό πλύσιμο από τεχνικό με ειδικά υγρά. Αν αρχίσει να υπάρχει μία μυρωδιά μέσα στις πρώτες βδομάδες μετά την τοποθέτηση η οποία φεύγει όταν δουλεύει στο κρύο τότε ο τεχνικός δεν τοποθέτησε καλά την αποχέτευση και κρατάει νερό όπου αναπτύσσονται βακτηρίδια. Πρέπει να το λύσετε άμεσα αυτό το πρόβλημα. Δεν παίζουμε με την εσωτερική μονάδα. Τα βακτηρίδια είναι σοβαρότατο πρόβλημα. Βλέπε νόσος τον λεγεωνάριων. Ξαναλέω: Πλένετε τα φίλτρα μία φορά την εβδομάδα, περιμένετε να στεγνώσουν ή στεγνώστε τα πριν τα βάλετε στην θέση τους και δεν θα αντιμετωπίσετε ποτέ κανένα πρόβλημα.

 

Σοβαρα,χρειζονται τοσο συχνα πλυσιμο τα φιλτρα?Ποσο προλαβαινουν να λερωσουν πια μεσα σε 1 εβδομαδα?Πιστευω 1 φορα τον μηνα ειναι αρκετη.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ INTERCOOL, ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση, όμως βλέπω:

SF 50 VE SEER 7,20 SCOP 4,40 Ετήσια κατανάλωση 1351kwh

50 ZJS SEER 6,10 SCOP 4,07 Ετήσια κατανάλωση 1616kwh

Αυτά από το http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_trade_name.php?rub=04&srub=03&ssrub=&lg=en

Βέβαια, ίσως άλλα βλέπουν τα μάτια του ειδικού και άλλα ενός απλού καταναλωτή όπως εγώ. Γι΄αυτό, σε παρακαλώ, μην εκλάβεις το post σαν αμφισβήτιση στα γραφόμενά σου, απλά, αν μπορείς, εξήγησέ μου περισσότερο γιατί αυτό. Για τα φίλτρα ξέρουμε κάθε πότε θέλουν αντικατάσταση;

 

Η διαφορά στην ετήσια κατανάλωση σε θέρμανση διαφέρει όχι μόνο εξαιτιαας scop αλλα και το ποσα KW αποδιδει sf50 4.20kw zjs50 4.7kw .Για αυτό το λόγο θα δείς στο eurovent κλιματιστικά ίδιας ενεργειακής κλάσης με scop seer π.χ 9-12-18000 btu αλλα διαφορετική ετήσια κατανάλωση μιάς και μπορει ένα να έχει λίγο μεγαλύτερη ή μικρότερη ονομαστική απόδοση (Pdesignh

[kW])

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, μια βοήθεια. Θέλω να βάλω στο σαλόνι-κουζίνα ένα κλιματιστικό για θέρμανση. Ο χώρος είναι 35 τμ. Έχω ένα παμπάλαιο 12άρι που το χρησιμοποιούσα στο κρύο και κάτι γινόταν, αλλά για ζέστη 12άρι σε 35 τμ δεν λέει.

Σκέφτομαι τα παρακάτω 18άρια

http://www.skroutz.gr/s/2833450/Hitachi-RAK-50PPA-RAC-50WPA.html

http://www.skroutz.gr/s/272787/Mitsubishi-SRK-50ZJ-S.html

http://www.skroutz.gr/s/2775684/Mitsubishi-MSZ-MUZ-SF50VE.html

Η οικονομική διαφορά τους είναι 169€, αλλά εκεί που θα βρεις, με δόσεις, τα 910 θα βρεις και τα 1079.

Κάτι που δεν βρήκα είναι το πότε θέλουν άλλαγμα τα φίλτρα τους και πόσο κοστίζουν.

Από τα τρία ποιο με συμβουλεύετε; Κάθε γνώμη δεκτή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

προσωπικά θα επέλεγα το hitachi αν και κάτοχος mitsubishi.Eίναι το πιό αποδοτικό στη θέρμανση.Να ξέρεις το zjs είναι μοντέλο του 2010 ενω τα άλλα δυο του 2013. Αν είχες στη συγκριση και το zjxs τότε θα σου πρότεινα αυτο αν και ξεφέυγει στη τιμή. http://www.hitachi.gr/products/personal/pdf/rac_catalogue_2013.pdf http://www.e-klimashop.gr/media/zjs.pdf http://www.e-klimashop.gr/media/sf-gf-1.pdf

Link to comment
Share on other sites

Τα ηλεκτροστατικά προφίλτρα (σίτες) αν όχι κάθε εβδομάδα, κάθε 15 ημέρες θέλουν οπωσδήποτε καθάρισμα με νερό και σαπούνι. Επίσης έχει μεγάλη σημασία να στεγνώνει η εσωτερική μονάδα πριν την απενεργοποίηση. Αρκετές συσκευές έχουν λειτουργία αυτόματου καθαρισμού. Αν η συσκευή δεν διαθέτει ανάλογη λειτουργία, παρόμοια αποτελέσματα μπορεί να πετύχει κανείς δουλεύοντας τη στον ανεμιστήρα (όχι σε πρόγραμμα ψύξης ή ΑUTO) σε υψηλή ένταση για 20-30 λεπτά πριν την απενεργοποιήσει.
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σοβαρα,χρειζονται τοσο συχνα πλυσιμο τα φιλτρα?Ποσο προλαβαινουν να λερωσουν πια μεσα σε 1 εβδομαδα?Πιστευω 1 φορα τον μηνα ειναι αρκετη.

 

Εξαρταται απο το ποσο το χρησιμοπιοις αν το χρησιμοπιοις πολες ωρες την ημερα μια φορα την εβδομαδα οσο να ναι χριαζεται αλλωστε 5 λεπτα δουλεια ειναι.

Edited by INTERCOOL
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ INTERCOOL, ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση, όμως βλέπω:

SF 50 VE SEER 7,20 SCOP 4,40 Ετήσια κατανάλωση 1351kwh

50 ZJS SEER 6,10 SCOP 4,07 Ετήσια κατανάλωση 1616kwh

Αυτά από το http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_trade_name.php?rub=04&srub=03&ssrub=&lg=en

Βέβαια, ίσως άλλα βλέπουν τα μάτια του ειδικού και άλλα ενός απλού καταναλωτή όπως εγώ. Γι΄αυτό, σε παρακαλώ, μην εκλάβεις το post σαν αμφισβήτιση στα γραφόμενά σου, απλά, αν μπορείς, εξήγησέ μου περισσότερο γιατί αυτό. Για τα φίλτρα ξέρουμε κάθε πότε θέλουν αντικατάσταση;

 

Φιλε μου χιλια συγνωμμη μπερδεψα τα νουμερα με συνχωρεις τυπογραφικο λαθος

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...