Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός


CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

@Αsourbanipal Καλησπέρα. Το συγκεκριμένο DAIKIN δεν το γνωρίζω, η μόνη εμπειρία που έχω από DAIKIN είναι με ένα Ururu Sarara στο πατρικό μου.

Το συγκεκριμένο μοντέλο έιναι ένα lower midrange 9αρι της DAIKIN χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στους τομείς της απόδοσης και της οικονομίας. Το μόνο θετικό είναι η εξαιρετική ποιότητα υλικών και συναρμογής της DAIKIN. Στα ίδια χρήματα υπάρχουν σαφώς πιο σύγχρονες και καλύτερες λύσεις.

Για παράδειγμα το Toshiba RAS-B10N3KV2-E/RAS-10N3AV2-E Suzumi Plus

 

http://www.skroutz.gr/s/2614426/Toshiba-RAS-B10N3KV2-E-RAS-10N3AV2-E-Suzumi-Plus.html

 

το ΗΙΤΑCHI RAC/RAS-S10HA

 

http://www.skroutz.gr/s/2937397/Hitachi-RAS-RAC-S10HA.html

 

το LG Deluxe Inverter V D09AK

 

http://www.skroutz.gr/s/3315029/LG-Deluxe-Inverter-V-D09AK.html

 

το Hitachi RAK-25PPA/RAC-25WPA

 

http://www.skroutz.gr/s/2937397/Hitachi-RAS-RAC-S10HA.html

 

και φυσικά το Mitsubishi MSZ/MUZ-SF25VE

 

http://www.skroutz.gr/s/2775560/Mitsubishi-MSZ-MUZ-SF25VE.html

 

είναι πιο αξιόλογες προτάσεις σε αυτά τα ΒΤU και στο budget ~Ε730 με εγκατάσταση.

 

Από τα παραπάνω έχω προσωπική εμπειρία μόνο με το HITACHI και το TOSHIBA, θεωρώ δε ότι το MITSUBISHI είναι η συνολικά καλύτερη επιλογή με το

TOSHIBA να ακολουθεί από κοντά.

 

Υπενθυμίζω ότι οι 5 κορυφαίες εταιρείες στον οικιακό κλιματισμό είναι:

-MITSUBISHI

-DAIKIN

-TOSHIBA

-HITACHI

-PANASONIC

 

 

Σευχαριστω πραγματικα για την βοηθεια και εγω προς MITSUBISHI πηγαινα... αλλα ακουγα συνεχεια πως σαν τη daikin καμια αλλη και τα σχετικα και με εφεραν σε δίλημμα...η αληθεια ειναι πως το κλιματιστικο το θελω για το δωματιο του μικρου μας που θα ερθει σε δυο μηνες και σιγουρα θελω να ειναι κατι καλο!το θελω κυριως για θερμανση!μια λογικη τιμη με εγκατασταση ποσο ειναι περιπου?

Link to comment
Share on other sites

Ισχύει ότι η DAIKIN είναι κορυφαία εταιρεία στο χώρο. Αν κάποιος ανατρέξει στον κατάλογο των κλιματιστικών οικιακής χρήσης θα διαπιστώσει ότι τα μηχανήματα τα οποία πραγματικά αξίζουν (θεωρώντας ούτως ή τα υλικά και την ποιότητα κατασκευής κορυφαία) με γνώμονα την απόδοση, την οικονομία, το θόρυβο και την ποιότητα αέρος είναι κυρίως τα upper midrange και high end κλιματιστικά. Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε χρήστης DAIKIN.

Στις πιο προσιτές τιμές, υπάρχουν σαφώς καλύτερα μηχανήματα και με μικρή έρευνα θα διαπιστώσεις ότι το DAIKIN που προσεγγίζει τις επιδόσεις, οικονομία κτλ αντίστοιχα του MITSUBISHI και του TOSHIBA που αναφέρω παραπάνω κοστίζει ~Ε150-200 περισσότερο. (Daikin FTXS25K / RXS25K ).

 

Τώρα όσον αφορά την εγκατάσταση, τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Σημασία έχει να γίνει σωστά η εγκατάσταση με βάση τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Μπορεί κανείς να βρεί εγκατάσταση από κουπόνι με Ε35, εγκατάσταση από το κατάστημα που αγοράζεις το κλιματιστικό και κυμαίνεται γύρω στα Ε85 και φυσικά από εξουσιοδοτημένους ψυκτικούς με τιμές ανάμεσα στις παραπάνω με ένα μέσο όρο ~Ε70.

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το θεμα ποιοτητας έχει και παραγοντα και τι φέρνει ο εισαγωγέας.Καθε εταιρία από τις μεγάλες του χώρου έχει καλα και λιγότερο καλα μηχανήματα στην γκάμα της για όλα τα γούστα και βαλαντια.Από ότι έχει αναφερθεί η Daikin στην κατηγορία πάνω από 18000ΒΤU ψυξης για οικιακα κλιματιστικά δεν έχουν τόσο καλες επιδόσεις και απόδοση όσο τα Mitsubishi που κάποιοι κατατάσουν μερικά και σαν ημιεπαγγελματικά που τα πουλανε σαν οικιακα.Καθαρά τι βολευει κάποιον,τι ταιριαζει στον χώρο του και ποσα χρήματα βρίσκει κάποιος ενα μηχανημα στην αγορά μια χρονική στιγμή να τον συμφέρει η αγορά του. Edited by Gary Kokkin
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα παιδιά. Τι έχετε να πείτε για αυτά τα δυο.

Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-SF50VE Inverter

Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-SF25VE Inverter

Το ένα είναι 18αρι και το άλλο το αντίστοιχο 9 αρι. Όσον αφορά την μάρκα έχω καταλήξει εκεί, αν και τελευταία βλέπω και την hitachi πολύ δυνατή. Εσείς τι λέτε; Καμιά άλλη πρόταση; Ας είναι και από άλλη μάρκα.

Αντιστοιχα Hitachi

Hitachi RAK-50PPA / RAC-50WPA

Hitachi RAS/RAC-S10HA Inverter

Τι λετε;

 

Τα HITACHI έχουν ανέβει πολύ τελευταία. Το Hitachi RAK-50PPA / RAC-50WPA το πηρα 920 απο e-xydas.gr. Οτι θελεις , μπορεις να το παρεις στην χαμηλοτερη τιμη στο σκρουτζ.Ακομα και τα Mitsubishi.

Link to comment
Share on other sites

Οι ακατανόμαστοι είχαν και μεγάλο κομμάτι χαλκοσωλήνα αλλά βάλαν δύο κομμάτια και κόληση για καλύτερα:lol: ???????? Τσικουνέυονται την χαλκοσωλήνα για μένα και κοιτάνε να αξιοποιήσουν και το τελευταιο κομματάκι.:mad:

 

οχι δεν εγινε αυτο σε μενα... εμενα ειχαν μονο ενα μεγαλο κομματι και εκοψαν ακριβως οσο χρειαζοταν... τα 2 κομματια που λεω ειναι πως μαλλον ετσι εκαναν σε σενα. πρεπει να ειχαν 2 μικροτερα κομματια... λογικα ετσι εγινε...

Link to comment
Share on other sites

Εφοσον υπάρχει αποδειξη πληρωμης για την τοποθετιση,υπάρχει και επιμερους εγγυηση αν δεν λειτουργεί κατι σωστα.

 

Τα HITACHI έχουν ανέβει πολύ τελευταία. Το Hitachi RAK-50PPA / RAC-50WPA το πηρα 920 απο e-xydas.gr. Οτι θελεις , μπορεις να το παρεις στην χαμηλοτερη τιμη στο σκρουτζ.Ακομα και τα Mitsubishi.

 

Tι προελευση είναι ; Σε προηγούμενα αναφέρθηκε Κινέζικο ενώ κάποια της σειράς που είδα εγώ ήταν Μαλαισίας .Η παρτίδα παιζει σημαντικό ρολο για την τιμή.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια εχω καταληξει σε αυτα τα 3 κλιματιστικα 18αρια.Θελv γνωμες:

1)http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/16.000-to-30.000-btu/121850-mitsubishi-msz-sf50ve-plus

2)http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/16.000-to-30.000-btu/116269-samsung-ar18fsskabe

3)http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/16.000-to-30.000-btu/119303-hitachi-rak50ppa

Φυσικα δε σκποπευω υποχρεωτικα να αγορασω απο τον κοτσοβολο ενδεικτικα σας τα παραθετω απο εκει.Θα ηθελα γνωμες.Το hitachi εχει τα καλυτερα χαρακτηριστικα νομιζω,το mitsubishi το καλυτερο ονομα και το samsung σχεδιαση και τεχνολογικη καλουδια(wifi κλπ).

Στα Τρικαλα στα δυο στενα σκοτωσανε τον Σακαφλια!!!!![sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Για τα Samsung πάντως γενικά δεν υπάρχουν καλες αναφορες,Κινεζικα ,υπερτιμημενα,χαλανε πολυ εύκολα και το σερβις είναι περιεργο.
Link to comment
Share on other sites

Εγω εχω στο υπνοδωματιο ενα samsung 9αρι εδω και 3 χρονια.Δε μπορω να πω οτι μου παρουσιασε καποιο ιδαιτερο προβλημα.
Στα Τρικαλα στα δυο στενα σκοτωσανε τον Σακαφλια!!!!![sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Το θεμα ποιοτητας έχει και παραγοντα ...

 

Θεωρώ ότι αυτό το θέμα είναι από τα πλέον ενημερωτικά και ένα ευχαριστώ σε όσους γνωρίζουν και βοηθούν.

 

Με αφορμή το παραπάνω ποστ κι επειδή έχει αναφερθεί και σε προηγούμενες σελίδες (όχι μόνο από τον Gary Kokkin) το θέμα ποιότητα, ή ότι πέφτει η απόδοση των λιγότερο ποιοτικών κλιματιστικών πιο σύντομα, θα ήθελα, αν είναι δυνατόν, να με βοηθήσετε σε κάποιες απορίες που μου γεννήθηκαν.

Θεωρητικά όταν λέμε κάποιο μηχάνημα ποιοτικό, εννοούμε ότι έχει καλή απόδοση η οποία δεν πέφτει σύντομα ή εύκολα και μια ποιότητα κατασκευής κάπως καλύτερη με υλικά που αντέχουν σε βάθος χρόνου, ενίοτε δε και χωρίς καθόλου συντήρηση μια και στη χώρα μας δυστυχώς αυτή η έννοια είναι "παρεξηγημένη".

Αλλά πως μπορούμε να μετρήσουμε πότε θα αρχίσει να πέφτει η απόδοση και σε πια βάση.

Με βάση τις ώρες λειτουργίας; Με βάση την μείωση της ψύξης/θέρμανσης;

Ρωτώ γιατί έχω δει κλιματιστικά 20ετίας (όχι και "πρώτα ονόματα") να λειτουργούν ακόμη και οι ιδιοκτήτες τους, που τα δουλεύουν από τότε που τα έβαλαν, να λένε πως είναι μια χαρά.

 

Αν θεωρήσουμε δε πως όπως όλα τα καταναλωτικά αγαθά έχουν μια "ημερομηνία λήξης", στα πόσα χρόνια ή στις πόσες ώρες λειτουργίας, μια και μιλάμε για μηχανήματα, ένα κλιματιστικό, θεωρητικά πάντα, "τα έχει βγάλει τα λεφτά του".

Και δεν αναφέρομαι σε επίπεδο ονόματος "Α" με επίπεδο ονόματος "Ω" αλλά σε μηχανήματα εταιριών που είναι στη πρώτη δεκάδα, ας πούμε, των ονομάτων. Ας πούμε για παράδειγμα μεταξύ Mitsubishi και Fujitsu ή μεταξύ Daikin και Toyotomi.

 

Αυτά και ευχαριστώ προκαταβολικά για τις όποιες απαντήσεις υπάρξουν.

Edited by tazio
Link to comment
Share on other sites

Απορία που δεν λύνεται αν δεν έχει κανεις εσωτερική πληροφοριση μέσα απο κάθε εταιρία και για κάθε προιόν ξεχωριστά.Είναι θεμα πολιτικής πολλών εταιριών πλέον να προτιμούν να φτιαχνουν πολύ μαζικά για φθηνότερες τιμες ή απλά και μόνο να πουλανε κάτι και να μην τους νοιάζει η συνεχεια .Μετα την πολιτική των εταιριών, είναι και η πολιτική του κάθε εισαγωγέα που όταν σκέφτεται το ίδιο για κέρδος,φέρνει ότι θέλει σε συνεργασία με το εργοστάσιο και δεν τους νοιαζει επίσης αν θα σε ξαναεχουν πελάτη.Φυσικά πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις ,αλλά ψάξε βρες τες γιατί όλα συνήθως φαίνονται μετά το τέλος της εγγύησης,οπότε αν δεν σε συμφέρει ,απλα δεν ασχολείσαι, πας σε άλλη φίρμα και μοντέλο και ρισκάρεις όλα από την αρχή.
Link to comment
Share on other sites

@ tazio Καλησπέρα. Το πρόβλημα είναι πολυπαραγοντικό. Κάθε σοβαρή εταιρεία κάνει ανάλυση αξιοπιστίας των προϊόντων της. Η ανάλυση αυτή γίνεται ιεραρχικά, από το επίπεδο του κάθε απαρτίου μέχρι το επίπεδο του συστήματος συνολικά. Τα διάφορα δεδομένα που προκύπτουν μέσω μιας σειράς μεθόδων δοκιμής αντιπαραβάλονται με τα στοχαστικά μοντέλα της ανάλυσης αξιοπιστίας και σφαλμάτων. Υπάρχουν τόσο τυποποιημένες διαδικασίες (ISO, DIN, ΙΕΕΕ κτλ) όσο και propriety (ακολουθούν ένα κλειστό και μη διαθέσιμο εταιρικο μοντέλο). Έτσι προκύπτουν κάποιες ποσοτικές παράμετροι που δίνουν έναν μπούσουλα για την ποιότητα κατασκευής και αντοχής στο χρόνο και στη χρήση σε μια ευρεία γκάμα παραμέτρων λειτουργίας. Ένας σχετικά γνωστός δείκτης είναι το ΜΤΒF (Mean Time Between Failures), πολλοί ίσως το έχετε δει στα χαρακτηριστικά σκληρών δισκων κ.α. Δυστυχώς όσον αφορά τον χώρο του οικιακού κλιματισμού, πολύ σπάνια τέτοιοι δείκτες είναι κοινοποιήσιμοι. Άρα ο μέσος χρήστης μόνο εμπειρικά μπορεί να έχει μια αδρή εικόνα της αξιοπιστίας της συσκευής του. Τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο όταν αναλογιστεί κανείς ότι πλέον λόγω του ευμετάβλητου της παγκόσμιας παραγωγικής διαδικασίας, ένα σχετικά σύνθετο σύστημα όπως ένα κλιματιστικό μπορεί να περιέχει απάρτια από πολλούς υποκατασκευαστές ανά τον κόσμο. Έτσι υπάρχουν ποιοτικές και ποσοτικές διακυμάνσεις για το ίδιο μοντέλο, καμιά φορά ακόμα και για την ίδια παρτίδα. Να προσθέσουμε το ιδιόρυθμο καθεστώς που επικρατεί στη χώρα μας όσον αφορά τους εισαγωγείς/αντιπροσώπους. Σίγουρα η Ελλάδα αποτελεί μια μικρή αγοραστικά μονάδα, όμως αν κάποιος ανατρέξει στα δεδομένα θα διαπιστώσει ότι διαθέτουμε ένα από τα υψηλότερα παγκοσμίως ποσοστά ιδιοκτησίας κλιματιστικών συστημάτων ανά κεφαλή. Για το γεγονός αυτό και μόνο θα περίμενε κανείς να βρεί ένα σύγχρονο δίκτυο αντιπροσωπειών/διανομέων κλιματιστικών συστημάτων. Δεν ισχύει γενικά κάτι τέτοιο όσον αφορά τους οικιακούς χρήστες. Με παραεισαγωγές, μεγάλη δυσκολία στην εύρεση δεδομένων, ύπαρξη παρωχημένων καταλόγων μοντέλων, μέτριο customer support κοκ πραγματικά είνιαι δύσκολο για το μέσο χρήστη να ξέρει προτού προβεί στην αγορά, αν το μοντέλο που έχει επιλέξει είναι αξιόπιστο. Ακόμα και αυτή η εγγύση καταστατηγείται στην πράξη. Για το ίδιο μοντέλο μπορεί να βρεί κανείς εγγυήσεις με διαφορετικούς όρους και εταιρείς που θεωρούνται από την πλειονότητα της αγοράς ώς ποιοτικές και αξιόπιστες να δίνουν μικρότερους χρόνους απ'ότι μεγάλοι, κατά κύριο λόγο ΟΕΜ, κατασκευαστές.

Ένα σημαντικό θέμα που συχνά παραβλέπουμε είναι η σωστή καταναλωτική συμπεριφορά. Δυστυχώς πολλές φορές αποκτάμαι καταναλωτικά αγαθά χωρίς ή έστω με ελάχιστη έρευνα αγοράς. Αυτό αποτελεί προσωπική ευθύνη του καθενός μας. Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι εύκολο να εφαρμοστεί στην πράξη διότι δυστυχώς οι αρμόδιοι που μπορούν να μας καθοδηγήσουν έχουν ώς επί το πλείστον άλλα κίνητρα ή ακόμα χειρότερα άγνοια του αντικειμένου τους.

Είναι πολύ εύκολο η σχετική αντίληψή μας για την αξιοπιστία να αλλοιωθεί όταν εξαρχής έχει γίνει λανθασμένη επιλογή. Γι'αυτό είναι σημαντικό αν μη τι άλλο να λαμβάνουμε πάντοτε υπ'όψιν βασικούς παράγοντες όπως το κόστος χρήσης, το κόστος λειτουργίας, οι λειτουργικές παράμετροι κοκ που αποτελούν αντικειμενικούς δείκτες και σε αυτούς να συμπαραβάλουμε τους προσωπικούς υποκειμενικούς δείκτες (design, θόρυβος κοκ).

Συνοψίζοντας, είναι πολύ δύσκολο να βρεί κανείς αντικειμενικούς δείκτες αξιοπιστίας για τις μονάδες οικιακού κλιματισμού. Όμως το κενά αυτό έρχεται να καλύψουν κοινότητες σαν και τη δική μας όπου ουσιαστικά γίνεται crowdsourcing των πληροφοριών αυτών μέσω της παραβολής των προσωπικών εμπειριών χρήσης. Η αξιοπιστία έρχεται με τους αριθμούς. Όταν η πλειοψηφία με αντικειμενικό τρόπο τοποθετείται για σύστημα που διαθέτει τότε είναι δύσκολο να αλλοιωθεί το αληθινό αποτέλεσμα από αυτούς που για τους δικούς τους λόγους έχουν συμφέρον να το κάνουν.

Edited by gnt
Συμφωνώ με όσα αναφέρει ο Gary Kokkin
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Παιδια πηρα δυο κλιματιστικα toyotomi τα χε προσφορα 400 to mediamarkt με ιονιστη και inverter οποτε ψήθηκα

ποσο να υπολογισω για εγκατασταση? και αν εχει καποιος να προτεινει εδω στο ιλιον πετρουπολη κοντα καποιον αξιολογο και με νορμαλ τιμη

επισης αν ξερει καποιος χρειαζεται οπωσδηποτε αντλια κενου στην εγκατασταση? ή ειναι οκ με απλη εξαερωση? δεν ειναι πανω απο δυο μετρα οι σωληνες που θα χρειαστουν και ειναι 9αρια και τα δυο

Την βρήκα και θα την παντρευτώ :X ..................
Link to comment
Share on other sites

Εφοσον υπάρχει αποδειξη πληρωμης για την τοποθετιση,υπάρχει και επιμερους εγγυηση αν δεν λειτουργεί κατι σωστα.

 

 

 

Tι προελευση είναι ; Σε προηγούμενα αναφέρθηκε Κινέζικο ενώ κάποια της σειράς που είδα εγώ ήταν Μαλαισίας .Η παρτίδα παιζει σημαντικό ρολο για την τιμή.

τα Hitachi απο οτι ξερω ειναι κατακευης Μαλαισιας. Αλλα αυτο δεν ειναι κακο. Νομιζω και τα Mitsubishi Καποια μοντελα κατασκευαζονται μαλαισια. αυτο παντως η εξωτερικη μοναδα ειναι Ιαπωνιας. Αξιζει τα λεφτα του. Δες http://e-xydas.gr/product.php?p=6XEcoxyaCkDQiIn

Link to comment
Share on other sites

Παιδια εχω καταληξει σε αυτα τα 3 κλιματιστικα 18αρια.Θελv γνωμες:

1)http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/16.000-to-30.000-btu/121850-mitsubishi-msz-sf50ve-plus

2)http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/16.000-to-30.000-btu/116269-samsung-ar18fsskabe

3)http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/16.000-to-30.000-btu/119303-hitachi-rak50ppa

Φυσικα δε σκποπευω υποχρεωτικα να αγορασω απο τον κοτσοβολο ενδεικτικα σας τα παραθετω απο εκει.Θα ηθελα γνωμες.Το hitachi εχει τα καλυτερα χαρακτηριστικα νομιζω,το mitsubishi το καλυτερο ονομα και το samsung σχεδιαση και τεχνολογικη καλουδια(wifi κλπ).

 

Εννοειται Hitachi. Ειδικα και αν το αγορασεις 920 απο εδω http://e-xydas.gr/product.php?p=w5IAxNcrVA3U9na . Αν παρεις τηλεφωνο και ζητησεις καλυτερη τιμη θα σου την κανουν. Φυσικα αν θελεις το samsung δες και αυτο http://e-xydas.gr/product.php?p=2W_x61LnZR3EYn3

Link to comment
Share on other sites

στο εξοχικο του πεθερου μου στη μια κρεβατοκαμαρα εχει αιρκοντισιον και οπως ειναι με ανοιχτη την πορτα πηγαινει και λιγο ο αερας στην απεναντι κρεβατοκαμαρα που ειναι τα παιδια. εκει υπαρχει και ανεμιστηρας οροφης ο οποιος με την πολυ ζεστη δεν κανει τιποτα.

αυτο

http://www.groupon.gr/deals/special-deal/allsales/22645666?nlp=&CID=GR_CRM_1_0_0_162&a=1656

 

θα βοηθουσε καθολου το δωματιο? τι λετε?

Link to comment
Share on other sites

Λίγα φορητά έχουν καλή απόδοση για τα χρήματα τους.Μάλλον θα ενοχλει παρα θα βολευει. και το ρεύμα αερος σε κάνει υποψήφιο για κρύωμα αν δεν κάνει κατι για ενα χώρο.

 

τα Hitachi απο οτι ξερω ειναι κατακευης Μαλαισιας. Αλλα αυτο δεν ειναι κακο. Νομιζω και τα Mitsubishi Καποια μοντελα κατασκευαζονται μαλαισια. αυτο παντως η εξωτερικη μοναδα ειναι Ιαπωνιας. Αξιζει τα λεφτα του. Δες http://e-xydas.gr/product.php?p=6XEcoxyaCkDQiIn

 

Από ότι εχει αναφερθεί Mαλαισια είναι η χώρα με υψηλες προδιαγραφές μετα την Ιαπωνία.Μετά είναι η Ταιλανδη που φτιαχνονται τα Mitsubishi που συνήθως έρχονται στην Ελλάδα ενω υπάρχουν και μερικα Ευρωπαικά .Το συγκεκριμένο hitachi που αναφέρεις οτι ειναι Ιαπωνίας έχει αναφερθει σε προηγούμενα ότι είναι πλεον Κινέζικο ,αλλα και δεν νομίζω ότι κυκλοφορεί ακόμα στην αγορά .Πάντως ότι διαφημίζει καθενας δεν είναι κριτήριο επιλογης.Αν ενδιαφέρεσαι πρέπει να ρωτήσεις και αλλου για επιβεβαιωση .

 

Εννοειται Hitachi. Ειδικα και αν το αγορασεις 920 απο εδω http://e-xydas.gr/product.php?p=w5IAxNcrVA3U9na . Αν παρεις τηλεφωνο και ζητησεις καλυτερη τιμη θα σου την κανουν. Φυσικα αν θελεις το samsung δες και αυτο http://e-xydas.gr/product.php?p=2W_x61LnZR3EYn3

 

Δεν εννοείται τίποτε ετσι απλα ,γιατί και αλλα κλιματιστικά υπαρχουν στην αγορά κα άλλα καταστήματα να ψάξει κανείς να τσεκαρει υπάρχουν, να δει κάποιος τι τον συμφερει καλύτερα .Και αν μπορεί να δει καποιος και κλιματιστικό σε λειτουργία ακόμα καλύτερα.

 

 

Αναφερθήκαμε λίγο πιο πίσω.Απόψη μου, μαζί με ότι έχει αναφερθεί σε προηγούμενα το Sharp είναι αρκετά καλύτερο μηχανημα σε λειτουργίες, αλλά από ότι έχω προσέξει δεν το βρίσκεις εύκολα στην αγορά αλλά και σε καλή τιμή.

Edited by Gary Kokkin
Link to comment
Share on other sites

@ninjamoz Συμφωνώ με τον Gary Kokkin. To SHARP έχει περισσότερες λειτουργίες (ιονιστή Plasmacluster, coanda effect ροή αέρα, αυτοκαθαρισμό κτλ) ενώ το ΗΙΤΑCHI υπερτερεί στην απόδοση, την οικονομία και στο ανοξείδωτο εσωτερικό. Αν το budget σου το επιτρέπει (~Ε680) σαφώς καλύτερες επιλογές είναι τα:

 

-Hitachi RAK-35PPA/RAC-35WPA http://www.skroutz.gr/s/3144963/Hitachi-RAK-35PPA-RAC-35WPA.html

-Toshiba RAS-B13N3KV2-E/RAS-13N3AV2-E Suzumi Plus http://www.skroutz.gr/s/2614201/Toshiba-RAS-B13N3KV2-E-RAS-13N3AV2-E-Suzumi-Plus.html

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

το πιο οικονομικο 9αρι σε καταναλωση (βασει cop και eer) ειναι το Mitsubishi Heavy SRK / 20 ZJX-S με cop 5.56 και eer 5.71 ... δεν το εχεις συμπεριλαβει, ριξε μια ματια

 

μια διορθωση... δεν πρεπει να ειναι 9αρι το παραπανω... εχω κανει λαθος, ειναι μικροτερο

Link to comment
Share on other sites

Τα "inventor" τι λένε; Έχουν καλά χαρακτηρηστικά και μεγάλη εγγύηση αλλά δε μπορώ να βρω πληροφορίες για την εταιρία!

 

Τα inventor κατασκευάζονται απο την Gree .

 

http://engine.tech.netuse.gr/filesystem/Multimedia/pdf/monofyllo_id39.pdf

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Gree_Electric

 

Η Γ. Ασημακόπουλος ΕΠΕ είναι ο κάτοχος και ο αποκλειστικός διανομέας των κλιματιστικών Inventor παγκοσμίως

Δραστηριοποιούμαστε με επιτυχία στην ελληνική αγορά από το 1966, και στην Παγκόσμια αγορά τα τελευταία 15 χρόνια

Η εταιρία μας έχει δύο θυγατρικές εταιρίες, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και στο Guangdong της Κίνας

 

Αυτό που καταλαβαίνω με όλα τα παράπανω είναι ότι το ονομα inventor είναι Ελληνικής επινόησης . Επίσης γνωρίζω ότι η Gree φτιάχνει τα κλιματιστικά inventor. Απλό πράγμα. Κολλάει τη στάμπα inventor η Ελληνική εταιρεία σε μηχανήματα της Gree.

Κάτι σαν τις izzy μικροσυσκευές. Ελληνική εταιρεία αλλα αναθέτει σε εργοστάσια του εξωτερικού (Κίνα ) να φτιάξουν συσκευές (σύμφωνα με τα "θέλω" της εταιρίας) και να μπεί η μάρκα izzy πάνω τους.

 

Άποψη μου καλύτερα να πάρεις Gree και όχι inventor μιας και αν κάνεις μια σύγκριση θα δεις ότι τα Gree έχουν καλύτερες αποδόσεις σε γενικές γραμμές απο τα inventor. Εξαρτάται. Σίγουρα όμως μεταξύ κορυφαία σειράς σειράς Aura (inventor) και Hansol (Gree), το Hansol υπερτερεί κατα πολύ σε πολλούς τομείς . Βέβαια είναι και πιο ακριβό.

Όσον αφορά την ποιότητα πιστεύω ότι είναι το ίδιο αξιόπιστα και των δύο εταιρειών.

Όσο αφορά την υποστήριξη και το service δε ξέρω ποια είναι καλύτερη .

Πάντως μια φορά που πήρα τηλέφωνο τη Gree για να ρωτήσω για τους όρους που διέπουν την εγγύηση ήταν κατατοπιστικοί και ιδιαίτερα "φιλικοί".

Edited by Bananas
Link to comment
Share on other sites

Oτι ειναι μαζική κατασκευή σε παραγγελία ,αυτό που λέγεται σε απλή γλώσσα φασόν, είναι συνήθως ενα σταδιο λιγότερο σε τεχνολογία ,υλικά και διαφορες λεπτομέρειες για να συμφερει σαν κόστος.
Link to comment
Share on other sites

Oτι ειναι μαζική κατασκευή σε παραγγελία ,αυτό που λέγεται σε απλή γλώσσα φασόν, είναι συνήθως ενα σταδιο λιγότερο σε τεχνολογία ,υλικά και διαφορες λεπτομέρειες για να συμφερει σαν κόστος.

 

Σωστή παρατήρηση αλλά δεν χρειάζεται απαραίτητα να θυσιάσεις την ποιότητα- αξιοπιστία. Αν συγκρίνεις τις τιμές μεταξύ του κορυφαίου της inventor και του κορυφαίου της Gree θα δεις οτι το inventor είναι φθηνότερο αλλά αν δεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά έχει μικρότερη οικονομία μικρότερο ανεμιστήρα και λιγότερες λειτουργίες το inventor απο το gree . Εκει είναι το κέρδος και η διαφορά κόστους πιστεύω.

Link to comment
Share on other sites

Σωστή παρατήρηση αλλά δεν χρειάζεται απαραίτητα να θυσιάσεις την ποιότητα- αξιοπιστία. Αν συγκρίνεις τις τιμές μεταξύ του κορυφαίου της inventor και του κορυφαίου της Gree θα δεις οτι το inventor είναι φθηνότερο αλλά αν δεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά έχει μικρότερη οικονομία μικρότερο ανεμιστήρα και λιγότερες λειτουργίες το inventor απο το gree . Εκει είναι το κέρδος και η διαφορά κόστους πιστεύω.

 

Αγνωστο τι ισχύει με ότι καταλαβάινουμε .Τα όποια μυστικά τα ξέρει μόνο κάθε εισαγωγέας και το εργοστάσιο.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...