Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός


CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Από οτι εχω διαβασει μπορει κάποια να μην έχουν ουτε το ενα ουτε το αλλο,θεμα παρτιδας για το κοστος.Ενα που είδα προσφατα παντως είχε και τα δυο, αλλα η τιμη του ήταν 80 ευρω παραπανω από άλλου κατστήματος .Βεβαια θα πει κανεις όσο θέλει πουλά κάποιος εμπορος ,αλλά απλά το αναφέρω.Καπου εχει αναφερθει ότι ο αισθητηρας συνθηκων μπορει να είναι μια παραλλαγή κατι σαν σωληνακι .Σε τετοιες αμφιβολιες πάντως ρωτάμε ενα κατάστημα που βασικά ασχολειται με Μitsubishi ή την αντιπροσωπεια.
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα GT3 μια και πήρες πρόσφατα το srk63zk-s θα ήθελα να σε ρωτήσω αν στην εσωτερική μονάδα στο κάτω μέρος γράφει ion και αν στην εξωτερική στο πίσω μέρος έχει τον αισθητήρα μέτρησης της εξωτερικής υγρασίας όπως τον δείχνει στο φυλλάδιο?

Κατά την τοποθέτηση μου έκαναν και μια συγκόλληση στη χοντρή χαλκοσωλήνα. Είναι τραγικό λάθος?

 

θα κοιταξω μολις παω σπιτι και θα σου πω... ;)

 

Καλησπερα! είμαι καινούργιος στην παρέα και οσο μπορεσα λογο ελλειψης χρονου διαβασα προηγουμενα Post. θελω να τοποθετησω δυο κλιματιστικα inverter daikin η mitsubishi, ειμαι αναμεσα σε καποια μοντελα ομως θελω να επιλεξω το καλυτερο με βαση τα δικα μου κριτηρια... λοιπον αυτα τα κλιματιστικα θα τοποθετηθουν το ενα στην κρεβατοκάμαρα και το αλλο στο παιδικο οπου θα ερθει και το καινουργιο μελος στην οικογενεια σε δυο μηνες. Τα θελω και για θερμανση και ψυξη.θελω να ειναι αξιοπιστα και οικονομικα.τα δωματια ειναι 14 τ.μ. το ενα.Οποτε παραθετω τα μοντελα και σας ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια...

1)Daikin :

i)FTSX25K+RXS25K

ii) FTX25JV + RX25JV

2) Mitsubishi :

i) MSZ - FH25VE

ii) MSZ-FD25VA

iii) MSZ-EF 25VE

iv) MSZ-SF25VE

V) SRK /SRC 25 ZJX-S

Y.Γ. Ειναι αρκετα τα μοντελα οποτε ελπιζω με βαση τα κριτηρια να βοηθησετε λιγακι την κατασταση.Α ναι στα κριτηρια ειναι και τα db!:)

 

το πιο οικονομικο 9αρι σε καταναλωση (βασει cop και eer) ειναι το Mitsubishi Heavy SRK / 20 ZJX-S με cop 5.56 και eer 5.71 ... δεν το εχεις συμπεριλαβει, ριξε μια ματια

Link to comment
Share on other sites

Χαιρετώ άπαντες στο thread.

 

Θεωρώ ότι πρέπει να μοιραστώ την εμπειρία μου σχετικά με την έρευνα αγοράς, εγκατάσταση και χρήση κλιματιστικής μονάδος.

H περίπτωση μου αφορά υπνοδωμάτιο με διαστάσεις 3,80 x 3,60 m = 13,68 m² η επιφάνειά του.

Το ταβάνι έχει ύψος 2,55 m. O όγκος του δωματίου είναι 34,88 m³.

Eίναι οροφοδιαμέρισμα 4ου ορόφου, ρετιρέ, κατασκευής 1976 σε υψόμετρο 239 m στο Χαλάνδρι.

Η πολυκατοικία είναι πανταχόθεν ελεύθερη.

Το δωμάτιο έχει προσανατολισμό ΒΒΔ, η ταράτσα έχει ισχνή μόνωση όπως και οι τοίχοι. Η Β και Δ πλευρά έχει διπλή τζαμαρία με παλιά αλουμινένια κουφώματα. Το πάτωμα είναι μάρμαρο και υπάρχει ξύλινη ψευδοροφή.

Mε υπολογισμούς χρειάζεται 2,4 kW (8214 ΒΤU/h) για ψύξη και 3,79 kW (12930 BTU/h) για θέρμανση.

Με βάση τα παραπάνω κινήθηκα προς έρευνα αγοράς ενός κλιματιστικού συστήματος κλάσης 2,5kW τον τελευταίο μήνα.

 

Αφού διάβασα ότι μπορούσα να βρώ όσον αφορά τα ψυκτικά κυκλώματα, χαρακτηριστικά, επιδόσεις, εμπειρίες χρήσεις, το τι συμβαίνει σε αγορά, αντιπροσωπείες κτλ (συνυπολογίζω και το διάβασμα 300+ σελίδων στο thread αυτό) κατέληξα στην επιλογή του κλιματιστικου

 

 

HITACHI RAC/RAS-S10HA.

 

Ένα από τα καλά που έκανε η EΕ είναι η τυποποίηση των μετρικών επιδόσεων κατηγοριών προιόντων.

Για τα κλιματιστικα μέχρι 12 kW ισχύει απο 1/1/2013 η οδηγία ΕrP/Lot 10.

Εφεξής υπάρχει ένας μπούσουλας για άμεση σύγκριση των εν λόγω κλιματιστικών στα χαρακτηριστικά απόδοσης/κατανάλωσης.

Αρκετές εταιρείες έχουν ανταποκριθεί με σωστό τρόπο στην οδηγία αυτή.

 

Για παράδειγμα τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του HITACHI είναι τα ακόλουθα:

http://img526.imageshack.us/img526/7504/hitachiracrass10ha.jpg

 

και Ηitachi RAC catalogue 2013 όπως επίσης και Hitachi Erp Documentation

 

Το budget μου ήταν €580 + τοποθέτηση σύνολο €650.

Το βρήκα προσφορά €520 και το παρήγγειλα. Όταν το παρέλαβα διαπίστωσα ότι είναι κατασκευής Μαλαισίας, παρόλο που αναφέρεται ότι ειναι κινέζικης κατασκευής. Δεν μπόρεσα να ξεκαθαρίσω αν αφορά τη συγκεκριμένη παρτίδα ή όλη τη σειρά.

 

Πριν καταλήξω στο HITACHI στη short list ήταν τα εξής:

  • Panasonic CS/CU-UE9PKE
  • Carrier Stellar 42HVS/38YVS-09
  • Toyotomi Akira GAN/GAG A128GVR-T3
  • Sharp AY-X9PSR
  • Hitachi RAS/RAC-E10HAG (το ίδιο με το S10HA χωρίς το ΙΝΟΧ εσωτερικό πλαίσιο και το φίλτρο WASABI - ήταν με προσφορά στα €479 τότε)

 

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε ο γολγοθάς να βρώ σωστό επαγγελματία ψυκτικό να το τοποθετήσει όπως ακριβώς ορίζει το manual εγκατάστασης Ηitachi RAS/RAC-S10HA installation manual - PDF

Το κύριο πρόβλημα ήταν ότι οι περισσότεροι επέμεναν να κάνουν εξαερισμό αντί για χρήση αντλίας κενού και δεν επέμεναν στον έλεγχο διαρροών. Επίσης αρκετοί έθεταν θέμα για απόδειξη τη στιγμή που επιβάλλεται να την έχεις για την εγγύηση.

Τελικά βρήκα ψυκτικό ο οποιός είναι σωστός επαγγελματίας. Ο άνθρωπος έκανε εκπληκτικη δουλειά, πέρασε τις συνδέσεις με αλουμινοταινία και όλοι οι σωλήνες (2,7 m 1/4" + 3/8") τοποθετήθηκαn σε πλαστικο κανάλι. Έκανε 15 λεπτά εκτόνωση με κενο και έλεγχο διαρροής με τον ειδικό ανιχνευτή, θερμομέτρηση και αμπερομέτρηση και μου τόνισε ότι καλό ειναι να επικοινωνήσω μαζί του σε 10-15 μέρες για να του αναφέρω τις θερμοκρασίες που βγάζει και γενικά την λειτουργία του κλιματιστικου. Επίσης να αναφέρω ότι ο άνθρωπος μόνωσε τις τρύπες με πολυουρεθάνη εσωτερικά, πάνω σε προστατευτικό πλαστικο δακτύλιο στις σωληνώσεις και με ακρυλικό στόκο στην τοιχοποιία, δεν άφησε ίχνος σκόνης και μπαζών. Πήρε €70 με απόδειξη, τα πλαστικά κανάλια τα είχα αγοράσει εγω.

Υπάρχουν και σωστοί επαγγελματίες ευτυχώς.

 

Στις 9 μέρες που το δουλεύω έχω μείνει εξαιρετικά ικονοποιημένος με την απόδοση του. - UPDATE: Ισχύει το αυτό και ύστερα από 13 μήνες λειτουργίας.

Είναι αθόρυβο πραγματικα στην ΕCO και low κλίμακα και ψύχει ταχύτατα τον χώρο. Το φίλτρο παρέχει υψηλή ποιότητα αέρα και η συναρμογή του είναι κορυφαίας ποιότητας. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό οφείλεται στο ανοξείδωτο εσωτερικό υποπλαίσιο αλλά πάντως αυτό που αναφέρουν αρκετοί ως «θόρυβος στα πλαστικά» δεν υφίσταται.

Με τα χρήματα που περίσευσαν από το budget προμηθεύτηκα καλής ποιότητας διζωνικό θερμόμετρο-υγρόμετρο (ο ένας αισθητήρας είναι στη κοντά στη γρίλια του κλιματιστικού και ο άλλος εξωτερικα σε μονίμως σκιερό μέρος αλλά αεριζόμενο. Επίσης πήρα έναν μετρητή ισχύος ο οποίος μετράει και power factor. H κατανάλωση είναι ικανοποιητική και σίγουρα εντός των προδιαγραφών του κατασκευαστή.

 

Στο ΑUTO συγκλίνει στα ~180 W όταν πιάσει τον στόχο της θερμοκρασίας, σε πλήρες φορτίο ~960 W, για εξωτερική θερμοκρασία 31° C και στόχο εσωτερικής οι 25° C.

Στο standby μετράω ~5,6 W με προδιαγραφή μέχρι 6 W. Άρα δεν μπαίνω στον κόπο να κλείνω την ασφάλεια όταν είμαι στο σπίτι, η οποία σημειωτέον είναι κίνησης 16 Α (Κ16).

 

Πιστεύω ότι αν το βρεί κάποιος < €580 το συγκεκριμένο κλιματιστικό έχει το καλύτερο value for money στην κατηγορία του.

Συνολικά:

  • Ποιότητα κατασκευής: 9/10
  • Ποιότητα Υλικών: 8/10
  • Απόδοση (Ψύξη): 9/10
  • Απόδοση (Θέρμανση): 9/10
  • Θόρυβος: 10/10
  • Χειριστήριο: 7/10
  • Ποιότητα αέρα: 8/10
  • Κατανάλωση (Ψύξη): 10/10
  • Κατανάλωση (Θέρμανση): 10/10
  • Τιμή: 10/10 ιff < €550 else 9/10

 

Eλπίζω να βοήθησα.

Edited by gnt
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οι οδηγίες της ΕΕ για τυποποιηση.ειδαμε και όλες τις προηγούμενες τι έγινε και τι τηρείτο.

Aν ειναι όπως τα περιγραφεις, ειναι καλο μηχανημα τουλαχιστον στην κατανάλωση.Επίσης δείχνει μεγάλα ορια για θερμανση για την κατηγορία του.Οσο αφορα τα ποιοτικά κριτήρια σίγουρα μεγάλο ρόλο παίζει η χώρα κατασκευής όπως θεωρεί η κάθε εταιρία για τα προιοντα της και τι ερχεται στην αγορά.Πάντως από ότι ειχες να επιλέξεις, είχες επιλογή και το Sharp που όπως έχει αναφερθει σε λειτουργίες είναι καλύτερο,έχει και πολυ καλό ιονιστη και επίσης δεν είναι Κινέζικο,αλλα δεν ξέρω τις τιμές και που κοίταξες αν σε συνεφερε.

Link to comment
Share on other sites

@Gary Kokkin Μάλλον αναφέρεσαι στο Sharp AY-XP9LSR και όχι στο Sharp AY-XP9PSR που είχα στην λίστα μου.

Το AY-XP9PSR έχει παρόμοιες επιδόσεις στην ψύξη αλλά από εκεί και πέρα δεν τίθεται σύγκριση διότι έχει μικρότερο εύρος απόδοσης στην θέρμανση,

δεν έχει ιονιστή Plasmacluster, ούτε coanda effect ροή αέρα. Έχει μεγαλύτερες διαστάσεις και βάρος και είναι πιο θορυβώδες. Επίσης έχει μικρότερο εύρος λειτουργίας εξωτερικών θερμοκρασιών στη θέρμανση (-7 έως 24οC) όχι ότι περιμένω βέβαια -7 στο Χαλάνδρι. Η τιμή του είναι παραπλήσια ~Ε520 και είναι κατασκευή Ταϋλάνδης.

http://clima-energy-gas.skroutzstore.gr/p.Sharp-inverter-AY-X9PSR-9-000-btu-h-klimatistiko-toichou.800677.html

 

Το Sharp AY-XP9LSR είναι σαφώς βελτιωμένο μοντέλο με ιονιστή Plasmacluster και coanda effect ροή αέρα, αυτοκαθαρισμό κτλ

http://www.sharp-cee.com/cps/rde/xbcr/documents/documents/Marketing/Datasheet/pdf_DS_Datasheet_AYXP9LSR_sp_eq.pdf

Δεν είναι όμως το ίδιο αποδοτικό σε σχέση με το HITACHI τόσο σε ψύξη όσο και σε θέρμανση. Σε τιμές είναι παραπλήσιο τώρα. Όταν έκανα έρευνα αγοράς δεν το βρήκα πουθενά κάτω από Ε600 και γι'αυτό έβαλα το Sharp AY-XP9PSR στη λίστα και όχι αυτό. Είναι πολύ καλό κλιματιστικό overall.

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Nαι εκανα λάθος ,το Sharp AY-XP9LSR εχει αναφερθεί και εννοούσα σαν καλύτερη επιλογη.Σε απόδοση πέρα από τις τιμές δεν μπορεί να ξέρεις πως θα ήταν στον χώρο σου αν το επελεγες, γιατί έχει αναφερθεί μετρα και τις εξωτερικές συνθήκες για να πετύχει τις εσωτερικές.Αφου όμως δεν το βρήκες καλή τιμη δεν το συζητάμε,το Sharp PSR που αναφέρεις είναι κατώτερο μοντέλο και τα υπόλοιπα που είχες να διαλέξεις νεα μοντέλα οπότε αδοκίμαστα αλλα και ερχονται Κινέζικα ,αν φτιαχνονται και αλλου ψαξε βρες τι ειναι καλο ή όχι.
Link to comment
Share on other sites

GT3 ευχαριστώ εκ των προταίρων. Το δικό μου στην εσωτερικη μοναδα γραφει ion αλλα στην εξωτερικη δεν εχει τον αισθητηρα οπως φαινετε στο προσπεκτους και οπως το εχει το 9αρι που ειχα βαλει στο υπνοδωματιο περυσι. Εχει ενα μαυρο σωληνακι οπως λεει και ο Gary Kokkin στο εσωτερικο της πανω αριστερης και πισω γωνιας οπως κοιταμε το μηχανημα απο μπροστα αλλα αυτο στην ακρη δεν εχει ενα γρουμπαλακι που εχει το 9αρι, ειναι κενο.???????
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα,

 

Τα κλιματιστικα Hitachi ειναι παρα πολυ αξιοπιστα. Ειδικα η νεα σειρα της Hitachi εχει πολυ καλες επιδοσεις . Ενα πολυ καλο 18 αρι (εξωτερικη μοναδα -made in JAPAN) ειναι αυτο: http://e-xydas.gr/product.php?p=6XEcoxyaCkDQiIn . Επισης δειτε και αυτο http://e-xydas.gr/product.php?p=2W_x61LnZR3EYn3 .

Link to comment
Share on other sites

Παιδια με 500 ευρω ποιο 9αρι ινβερτερ να παρω? Ειναι για 17τμ.

Θα προτιμουσα αοο kolomvounis.gr που με βολευει κ για δοσεις.

Ευχαριστω

Hamurabi
Link to comment
Share on other sites

Γι αυτο το Fujitsu τι λετε? http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/FUJITSU-ASYG35LLCP-ECOLANDIA,99452,397574,723580.html?langId=-18

 

Στα €469 και με τα χαρακτηριστικα του, ειναι καλη περιπτωση για ψυξη ενος δωματιου ??

Samsung Galaxy S23 Ultra (8/256) Black

Samsung Galaxy Watch4 Classic 46mm

Link to comment
Share on other sites

GT3 ευχαριστώ εκ των προταίρων. Το δικό μου στην εσωτερικη μοναδα γραφει ion αλλα στην εξωτερικη δεν εχει τον αισθητηρα οπως φαινετε στο προσπεκτους και οπως το εχει το 9αρι που ειχα βαλει στο υπνοδωματιο περυσι. Εχει ενα μαυρο σωληνακι οπως λεει και ο Gary Kokkin στο εσωτερικο της πανω αριστερης και πισω γωνιας οπως κοιταμε το μηχανημα απο μπροστα αλλα αυτο στην ακρη δεν εχει ενα γρουμπαλακι που εχει το 9αρι, ειναι κενο.???????

 

καλημερα στην παρεα. οντως γραφει ion στην εσωτερικη μοναδα και ουτε εμενα εχει εξω καποιον αισθητηρα (οπως στο prospectus...) καλωδιο δεν προσεξα... θα το κοιταξω... αλλα λογικα στο manual θα το αναφερει καπου

Link to comment
Share on other sites

GT3 καλημέρα και ευχαριστώ. Άρα αφού και σένα είναι σαν το δικό μου ΟΚ γιατί είχα αρχίσει να ανησυχώ για το τι μηχάνημα μου φέρανε. Παίζει το σωληνάκι αυτό να είναι ο αισθητήρας.

Εγώ το έβαλα στο μπαλκόνι και στη χοντρή χαλκοσωλήνα μου έκαναν στη μέση της διαδρομής μια συγκόλληση μα@@@κία η δεν είναι και τραγικό?

Link to comment
Share on other sites

GT3 καλημέρα και ευχαριστώ. Άρα αφού και σένα είναι σαν το δικό μου ΟΚ γιατί είχα αρχίσει να ανησυχώ για το τι μηχάνημα μου φέρανε. Παίζει το σωληνάκι αυτό να είναι ο αισθητήρας.

Εγώ το έβαλα στο μπαλκόνι και στη χοντρή χαλκοσωλήνα μου έκαναν στη μέση της διαδρομής μια συγκόλληση μα@@@κία η δεν είναι και τραγικό?

 

παντως εμενα συγκολληση δεν εκαναν... δηλ ενωσαν 2 κομματια χαλκοσωληνα επειδη δεν εφτανε αυτος που ειχαν...εγω θυμαμαι πως ειχαν ενα αρκετα μεγαλο σωληνα και απλα τον εκοψαν στα μετρα που χρειαζοταν... παντως δεν πιστευω να εχεις θεμα

Link to comment
Share on other sites

Αν υπαρχει προβλημα θα φανεί συντομα .Και η εργασία είναι μερος της εγγυησης ενος μηχανηματος γι'αυτό ζητάμε αποδειξη.

 

Γι αυτο το Fujitsu τι λετε? http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/FUJITSU-ASYG35LLCP-ECOLANDIA,99452,397574,723580.html?langId=-18 Στα €469 και με τα χαρακτηριστικα του, ειναι καλη περιπτωση για ψυξη ενος δωματιου ??

 

Για να δίνει 2 ετη εγγύηση είτε δεν είναι αντιπροσωπείας είτε είναι μοντέλο με ειδική συμφωνία με τον εισαγωγέα για κάποιο λόγο,οπότε θελει διευκρίνηση.Για ενα συνήθες υπνοδωματιο θα σε καλυψει παντως.

Link to comment
Share on other sites

Για να δίνει 2 ετη εγγύηση είτε δεν είναι αντιπροσωπείας είτε είναι μοντέλο με ειδική συμφωνία με τον εισαγωγέα για κάποιο λόγο,οπότε θελει διευκρίνηση.Για ενα συνήθες υπνοδωματιο θα σε καλυψει παντως.

 

Μιλησα με αντιπροσωπεια και μου ειπαν οτι αυτοι τους προμηθευουν, κι οτι η εγγυηση ειναι 1 χρονος (και 4 ο συμπιεστης).

Βεβαια κι απο το μαγαζι μου ειπαν οτι ειναι επισημης εισαγωγης, αρα υποθετω οτι εγραψαν λαθος τα χρονια εγγυησης στο site.

Samsung Galaxy S23 Ultra (8/256) Black

Samsung Galaxy Watch4 Classic 46mm

Link to comment
Share on other sites

Mπορει να συνεργάζονται γενικά αλλα στο συγκεκριμένο μοντέλο όχι, ή να υπάρχει άλλη συμφωνια με την αντιπροσωπεία.Δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι τις αλυσίδες ηλεκτρικών ειναι απρόσωπες.Ρωτα τους να επιβεβαιώσεις την όποια εγγύηση αλλά και σε άλλο κατάστημα τι παιζει με το μοντελο.
Link to comment
Share on other sites

Μιλησα με αντιπροσωπεια και μου ειπαν οτι αυτοι τους προμηθευουν, κι οτι η εγγυηση ειναι 1 χρονος (και 4 ο συμπιεστης).

Βεβαια κι απο το μαγαζι μου ειπαν οτι ειναι επισημης εισαγωγης, αρα υποθετω οτι εγραψαν λαθος τα χρονια εγγυησης στο site.

 

Σε πολλά καταστήματα παρατηρώ κατα καιρούς σφάλαματα στα έτη εγγύησης ενός προϊόντος.

Το τι γράφουν δεν ισχύει πάντα. Τι δίνει ο αντιπρόσωπος ισχύει και τα 2 χρόνια εγγύηση που οφείλει να δώσει το οποιοδήποτε κατάστημα σε ενα προιον (ηλεκτρονικα και ηλεκτρικά προιοντα) λόγω Ευρωπαικής νομοθεσίας.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια με 500 ευρω ποιο 9αρι ινβερτερ να παρω? Ειναι για 17τμ.

Θα προτιμουσα αοο kolomvounis.gr που με βολευει κ για δοσεις.

Ευχαριστω

 

καμια βοηθεια για εδω?βιαζομαι να παρω εχω μικρο παιδακι που δε τη παλευει με τις ζεστες:)

Hamurabi
Link to comment
Share on other sites

Αν κοιταξεις στην σελίδα του καταστήματος δεν έχει κατι αξιόλογο.Πρεπει να κοιταξεις αλλου η να ρωτήσεις τι άλλο έχει το κατάστημα μήπως δεν έχει ενημερωσει την σελίδα του και ψάξε σε προηγούμενα μήπως έχει αναφερθεί καποιο γιατι οι τιμές αλλαζουν συχνά να συμφερει κατι ή οχι.
Link to comment
Share on other sites

Οι ακατανόμαστοι είχαν και μεγάλο κομμάτι χαλκοσωλήνα αλλά βάλαν δύο κομμάτια και κόληση για καλύτερα:lol: ???????? Τσικουνέυονται την χαλκοσωλήνα για μένα και κοιτάνε να αξιοποιήσουν και το τελευταιο κομματάκι.:mad:
Link to comment
Share on other sites

Παιδια με 500 ευρω ποιο 9αρι ινβερτερ να παρω? Ειναι για 17τμ.

Θα προτιμουσα αοο kolomvounis.gr που με βολευει κ για δοσεις.

Ευχαριστω

 

Καλησπέρα, αν ψάχνεις απακλειστικά από Κολομβούνη, έχει το HITACHI RAC/RAS-S10HA με δωρεάν εγκατάσταση στα Ε579 μέχρι τη Δευτέρα. Η τιμή του είναι μεν τσιμπημένη (το είχα βρει προσφορά στα Ε520) αλλά αν το budget σου είναι Ε500 τότε είσαι μια ή άλλη αν πλήρωνες την εγκατάσταση ξεχωριστά.

 

http://www.kolomvounis.gr/hitachi-ras-rac-s10ha-inverter-klimatistiko-toichou-12-atokes-doseis.html

 

Για εντυπώσεις απο τη χρήση του ΗΙΤΑCΗΙ δες στην προηγούμενη σελίδα.

 

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4740031#post4740031

 

Για όποιον πάλι έχει budget ~E600 αυτή τη περίοδο εξαιρετική επιλογή είναι το Toshiba RAS-B10N3KV2-E/RAS-10N3AV2-E Suzumi Plus

 

http://www.skroutz.gr/s/2614426/Toshiba-RAS-B10N3KV2-E-RAS-10N3AV2-E-Suzumi-Plus.html

Edited by gnt
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα παιδιά. Τι έχετε να πείτε για αυτά τα δυο.

Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-SF50VE Inverter

Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-SF25VE Inverter

Το ένα είναι 18αρι και το άλλο το αντίστοιχο 9 αρι. Όσον αφορά την μάρκα έχω καταλήξει εκεί, αν και τελευταία βλέπω και την hitachi πολύ δυνατή. Εσείς τι λέτε; Καμιά άλλη πρόταση; Ας είναι και από άλλη μάρκα.

Αντιστοιχα Hitachi

Hitachi RAK-50PPA / RAC-50WPA

Hitachi RAS/RAC-S10HA Inverter

Τι λετε;

Edited by xrtc7
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα στην παρεα!! θα ηθελα να ρωτησω για ενα μοντελο της daikin το FTX-25JV .πως ειναι σαν μοντελο απο θεμα καταναλωσης-επιδοσης-θορυβου.(το θελω και για θερμανση τον χειμωνα)Θα ηθελα να απαντησουν μονο οσοι γνωριζουν το μοντελο και οχι με βαση τις πληροφοριες που δινουν στο ιντερνετ.Μου εκαναν μια προσφορα στα 730 με εγκατασταση μαζι ειναι καλα? η εχετε να προτινεται κατι αλλο με αναλογα χρηματα?καποια αλλη μαρκα ισως...
Link to comment
Share on other sites

@Αsourbanipal Καλησπέρα. Το συγκεκριμένο DAIKIN δεν το γνωρίζω, η μόνη εμπειρία που έχω από DAIKIN είναι με ένα Ururu Sarara στο πατρικό μου.

Το συγκεκριμένο μοντέλο έιναι ένα lower midrange 9αρι της DAIKIN χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στους τομείς της απόδοσης και της οικονομίας. Το μόνο θετικό είναι η εξαιρετική ποιότητα υλικών και συναρμογής της DAIKIN. Στα ίδια χρήματα υπάρχουν σαφώς πιο σύγχρονες και καλύτερες λύσεις.

Για παράδειγμα το Toshiba RAS-B10N3KV2-E/RAS-10N3AV2-E Suzumi Plus

 

http://www.skroutz.gr/s/2614426/Toshiba-RAS-B10N3KV2-E-RAS-10N3AV2-E-Suzumi-Plus.html

 

το ΗΙΤΑCHI RAC/RAS-S10HA

 

http://www.skroutz.gr/s/2937397/Hitachi-RAS-RAC-S10HA.html

 

το LG Deluxe Inverter V D09AK

 

http://www.skroutz.gr/s/3315029/LG-Deluxe-Inverter-V-D09AK.html

 

το Hitachi RAK-25PPA/RAC-25WPA

 

http://www.skroutz.gr/s/2937397/Hitachi-RAS-RAC-S10HA.html

 

και φυσικά το Mitsubishi MSZ/MUZ-SF25VE

 

http://www.skroutz.gr/s/2775560/Mitsubishi-MSZ-MUZ-SF25VE.html

 

είναι πιο αξιόλογες προτάσεις σε αυτά τα ΒΤU και στο budget ~Ε730 με εγκατάσταση.

 

Από τα παραπάνω έχω προσωπική εμπειρία μόνο με το HITACHI και το TOSHIBA, θεωρώ δε ότι το MITSUBISHI είναι η συνολικά καλύτερη επιλογή με το

TOSHIBA να ακολουθεί από κοντά.

 

Υπενθυμίζω ότι οι 5 κορυφαίες εταιρείες στον οικιακό κλιματισμό είναι:

-MITSUBISHI

-DAIKIN

-TOSHIBA

-HITACHI

-PANASONIC

Edited by gnt
Εκ παραδρομής νόμιζα ότι ρωτούσες για το FTX35JV
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...