Jump to content

Οδηγός επιβίωσης για κατόχους Χperia Z


Minotavrs
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Xperia Z: Τα must have της επόμενης ημέρας

http://s23.postimg.org/m3a754p63/root_xperia_devices1_jpg_pagespeed_ce_EFh_Opz8_Km.jpg

-=ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΩΣ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΣΑΣ KAI EXOYN ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ AΡΧΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ 4.2.1 10.1.A.1.434 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ 4.2.2 10.3.1.A.2.67=-

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ANDROID 4.2.2 (.423, .244, .67 ΚΛΠ) YΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΕ ΝΕΑ LINKS ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΔΟΣΗ (ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ .423 ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ)

 

 

1. Τι είναι τα bootmodes και πως μπαίνουμε σε αυτά μέσω key combinations:

 

Τελευταία η Sony έχει δώσει στις νέες συσκευές της τρεις διαφορετικές επιλογές εκκίνησης. Αυτά τα τρία bootmodes μπορείτε να τα δείτε όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη (powered off) και είναι τα παρακάτω:

 

i. Normal – Η κλασσική εκκίνηση απλά πατάτε το power button και η συσκευή εκκινεί κανονικά

 

ii. Flashmode – Χρησιμοποιείται για να κάνουμε flash stock το OFFICIAL firmware και δηλώνεται με το ενδεικτικό πράσινο LED (είναι κάτι αντίστοιχο με το DOWNLOAD/ODIN mode των Samsung Devices)

 

Για να μπούμε σε FLASHMODE από power OFF συσκευή πατάμε: Volume Down + USB cable connected to PC -> FLASHMODE (GREEN LED will light up)

 

iii. Fastboot – Αυτό είναι ένα special mode, που δηλώνεται με το ενδεικτικό μπλε LED, χρησιμοποιείται όταν θέλουμε να κάνουμε flashαρισμα custom kernel, custom system ROM και όταν θέλουμε να κάνουμε unlock το bootloader.

 

Για να μπούμε σε FASTBOOT από power OFF συσκευή πατάμε: Volume Up + USB cable connected to PC -> FASTBOOT MODE (BLUE LED will light up)

 

2. Πως κάνω Reset & PowerOFF (Hard)

Reset: Αν για κάποιο λόγο θέλετε να κάνετε reset το Xperia Z σαν να βγάζατε την μπαταρία του αρκεί να πατήσετε ταυτόχρονα το Power και το Volume Up button οπως παρακάτω:

Volume Up + POWER (for 10 seconds) -> resets the battery, its like removing the battery and putting it back in [device will vibrate once]

Power OFF: Volume Up + POWER (for additional 5 seconds, total 15 seconds) -> will power off hard, device will power down [device will vibrate thrice]

 

3. Πως κάνουμε Root το Xperia Z

 

Προϋποθέτει Windows PC με εγκατεστημένο το PC Companion το οποίο αναγνωρίζει και εγκαθιστά αυτόματα τους drivers του Xperia Z. Επίσης να έχετε επιλέξει μέσα από τις Ρυθμίσεις--> Ασφάλεια να κάνει εγκατάσταση εφαρμογών από άγνωστες πηγές (τσεκαρισμένο) και φυσικά να έχετε μέσα από το Ρυθμίσεις--> Επιλογές για προγραμματιστές τον Εντοπισμό σφαλμάτων USB τσεκαρισμένο.

 

Update1: Για την εκδοση 4.2.2 10.3.A.0.423 θα πάτε και θα κατεβάσετε από εδώ το DooMLoRD Easy Rooting Toolkit (v15)

 

Update2: Για την 4.2.2 (x.x.xx.434) πηγαίνετε εδώ κατεβάζετε την πιο πρόσφατη έκδοση, αποσυμπιέζετε το αρχείο που κατεβάσατε στον υπολογιστή σας και τρέχετε το αρχείο RunMe.bat ως Administrator, εκεί επιλέγετε την τρίτη επιλογή πατώντας 3 και ακολουθείτε τα βήματα του οδηγού στην συσκευή σας.

 

Update3: Για την 4.2.2 10.3.1.A.0.244 και την 4.2.2 10.3.1.A.2.67 μπορείτε να δείτε πως γίνεται root εδώ όπου θα πρέπει να φλασαρετε τον kernel της 253, να το κάνετε root και μετα να ξανα φλασαρετε τον kernel της 244 ή της .67 αντίστοιχα.

 

Update4: Οσοι βαριεστε να κανετε clean install και εγκατασταση τα παντα ολα απο την αρχη μπορείτε να πατε απο την .4.2.2 10.3.1.A.0.244 στην 4.2.2 10.3.1.A.2.67 μέσω update χωρις να χασετε τα τωρινά δεδομενα σας. Για το πως μπορείτε να δειτε ακολουθώντας τις οδηγιες που θα βρειτε στο παρακάτω link (στην παραγραφο C6603 & C6606: How to update to 10.3.1.A.2.67 ): STOCK][C660x][4.2.2] Update to 10.3.1.A.2.67 [Root & XZDualRecovery][DE/-ODEX]

 

Tα παρακάτω mods δουλεύουν απροβλημάτιστα στην .67

"μαύρες" εκδόσεις για .244 δουλεύουν κανονικά

Tο sound mod v21 με cshp (για καλύτερα μπάσα) δουλεύει κανονικά

Tο advanced power menu δουλεύει κανονικά

 

Για τη lock screen δουλέυουν οι διάφανες συντομεύσεις (TRANSPARENCY SHORTCUT .244 & TRANSPARENCY WITH ICONE ONLY .244), το SMALL BLIND .244 και το REMOVE UGLY BOX WHEN SCREEN WAKE UP (deodexed .244)

 

μικρά κουμπιά για .244 (έβαλα τα 32) δουλεύουν κανονικά

 

Επίσης δουλεύει το mod για το nfc με κλειδωμένη οθόνη (NFC while on lockscreen & unlocked .244) καθως και η εγγραφή κλήσεων όμως θέλει με το χέρι εξαγωγή το αρχείο .apk από το zip και αντιγραφή στο /system/vendor/overlay με κάποιο file explorer

 

Tip0 Αν επιλέξετε SuperUser installation μην ξεχασετε να κάνετε UPDATE αμέσως μετά την εγκατασταση του root:

 

Aνοιγουμε την εφαρμογη Superuser και πάμε -> info -> "παταμε πάνω στο check for updates" και επιλεγουμε-> update.

 

Tip1: Φροντίστε μέσα από τις Ρυθμίσεις --> Περισσότερα να έχετε ενεργοποιημένη την λειτουργία NFC, αναφέρθηκε στους XDA πως αν προσπαθήσεις να κάνεις root με ενεργοποιημένη την λειτουργία NFC τότε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας το NFC λειτουργεί κανονικά, ενώ αν προσπαθήσετε να το κάνετε με μη ενεργοποιημένη τη λειτουργία NFC τότε μετά το root δε θα λειτουργεί.

Εναλλακτικά μπορείτε να σβήσετε ή να κάνετε rename το directory usf που βρίσκεται μέσα στο /data του root folder ( /data/usf)

 

Τip2: Μην σβήσετε προς το παρόν καμιά εφαρμογή γιατί υπάρχει περίπτωση να μην μπορείτε να λάβετε Over the Air το επερχόμενο update του Android 4.2.

 

4. Πως κάνω CWM recovery

 

Προϋποθέτει Windows PC με εγκατεστημένο το PC Companion το οποίο αναγνωρίζει και εγκαθιστά αυτόματα τους drivers του Xperia Z, επίσης να έχετε επιλέξει μέσα από τις Ρυθμίσεις--> Ασφάλεια να κάνει εγκατάσταση εφαρμογών από άγνωστες πηγές (τσεκαρισμένο) και φυσικά να έχετε μέσα από το Ρυθμίσεις--> Επιλογές για προγραμματιστές τον Εντοπισμό σφαλμάτων USB τσεκαρισμένο.

Update: Για την εκδοση 4.2.2 10.3.A.0.423 μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από εδώ τo mod για DualRecovery όπου μπορείτε να πάτε σε recovery τόσο σε CWM όσο και σε ΤWRP [v2.5 BETA] cwm 6.0.3.2 & twrp 2.5.0.0 [locked bootloader]

Εναλλακτικα οσοι εχετε την .434

Για να κάνετε CWM recovery έτσι ώστε να μπορείτε να εγκαταστήσετε custom modes, ROM images κλπ αρκεί να πάτε εδώ και να κατέβασε το CWM recovery (cwm-locked-bl-XZ) στο PC σας. Αφού το αποσυμπιέσετε, θα κάνετε:

 

i. Βoot την συσκευή σας μόνο αν την έχετε συνδέσει μέσω USB σε Windows PC με εγκατεστημένους drivers (γίνεται αυτόματα την πρώτη φορά που θα το συνδέσετε) .

ii. Το PC Companion θα πρέπει να είναι ανοικτό και να δει την συσκευή σας.

Τότε και μόνο τότε θα ανοίξετε με δικαιώματα Administrator το install.bat που βρίσκεται μέσα στο φάκελο cwm-locked-bl-XZ και θα ακολουθήσετε τις οδηγίες.

 

Για να δείτε ότι περάσατε το CWM με επιτυχία αρκεί να κάνετε τα παρακάτω:

 

Εκκινείτε την συσκευή μόλις σας ανάψει το logo της Sony, ταυτόχρονα θα δείτε να ανάβει και το πράσινο LED (FLASHMODE) εκείνη την στιγμή πατάτε το Volume Up ή το Volume Down και το led θα αλλάξει χρώμα σε ΜΩΒ όπου και θα μπει κανονικότατα σε recovery mode.

 

Αν κάποιοι έχουν να προσάψουν κάτι αρνητικό στο Xperia Z θα σταθούν τόσο στην γωνία θέασης αυτού όσο και την ποιότητα του ηχείου του όπου στις μετρήσεις έρχεται τελευταίο με μόλις 78 db απόδοση.

 

Παρακάτω θα δούμε κάποιες modes που διορθώνουν τα παραπάνω “προβλήματα” και επιβάλλεται να εγκαταστήσετε στο Xperia Ζ, εξου και ο λόγος που οι περισσότεροι από εμάς το κάναμε ROOT και CWM από την πρώτη ημέρα.

 

5. Πως κάνω ΤWRP recovery (Νέο Iterface)

 

Όσοι θεωρείτε το CWM ξεπερασμένο μπορείτε να περάσετε στη θέση του το πιο φρέσκο και παιχνιδιάρικο ΤWRP το οποίο κάνει ακριβώς ότι και το CWM αλλά ακόμα πιο εύκολα.

 

Συγκεκριμένα το ΤWRP είναι ένα custom recovery, πολύ εύκολο στην χρήση όπου τις συνήθεις εντολές τις δέχεται πλέον μέσω οθόνης αφής και όχι μέσω των πλήκτρων Volume και Power, φημίζεται για το πολύ καλό customization που διαθέτει καθώς το GUI του είναι fully XML και δέχεται πληθώρα θεμάτων.

Μπορείτε να το βρείτε στο παρακάτω link και όσοι έχετε περάσει ήδη CWM μπορείτε να το βάλετε μέσω αυτού κατά τον γνωστό τρόπο!

 

Εναλλακτικά μπορείτε να το εγκαταστήσετε (root) ακόμα πιο εύκολα μέσω apk εγκατάστασης με την χρήση του XZRecovery-1.0.apk

Για περισσότερα δείτε το σχετικό post της ομάδας στο ΧDΑ.

 

Προσοχή: Όταν κάνουμε install κάποιο zip file μέσω recovery κατά την επόμενη εκκίνηση είναι φυσιολογικό να δείτε το message "το Android αναβαθμίζεται.." Αν για κάποιο λόγο το συγκεκριμένο message σας εμφανίζεται σε κάθε εκκίνηση μόνο και μόνο τότε κάντε ένα wipe dalvic cache και ένα fix permissions από το CWM ή το TWRP και θα είστε εντάξει.

 

 

6. Απανωτά restarts κατά την εγκατάσταση zip install από recovery [root script (bin4ry)]

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακάτω θα χρειαστεί να κάνετε αλλαγές ως root, για να έχετε root access στους φακέλους και τα αρχεία της συσκευής σας θα πρέπει να έχετε browser που υποστηρίζει root διαδικασίες όπως o ES File Explorer (επιλέγεται απο τις ρυθμίσεις του να πάρει δικαιώματα root) ή ακόμα καλύτερα οι επι πληρωμή Root Explorer και Solid Explorer που δεν χρειάζεται να δίνεται δικαιώματα κάθε φορά οταν κάνετε αλλαγες στο /system

 

Aν για κάποιο λόγο μετά από εγκατάσταση κάποιου mod (υπό την μορφή zip μέσω recovery) η συσκευή σας επανεκκινεί όπως πχ όταν πάτε με τον ES File explorer ως root να δείτε φακέλους (κάνει R/O > R/W στο /system) τότε θα πρέπει να κάνετε τα παρακάτω.

 

Aν έχετε στήσει SuperSU

i. Στήνετε TWRP (οπως παραπάνω)

ii. Κάνετε Unroot μέσω windows PC (install.bat)

iii. Μπαίνετε σε recovery και επιλέγετε να κάνετε root το κινητό μέσα από το μενού του TWRP

 

Αν έχετε στήσει Superuser μπορείτε να δοκιμάσετε και αυτό :

i. Βαζετε το ΤWRP recovery,

ii. Καβετε unroot μεσα απο την Superuser app,

iii. Κανετε απεγκατασταση οτι εχει να κανει με superuser (data+app).

iv. Κανετε root (κατα τον κλασσικο τροπο μεσω windows pc) με SuperSU, restart,

v. Επιλέγετε το SuperSU ως εφαρμογη συστηματος μεσα απο τις επιλογες του root.

 

7. SoundMOD για καλύτερο Ήχο!! (δουλεύει και στην έκδοση 4.2.2 10.3.A.0.423)

 

Ανεπιφύλακτα όποιος θεωρεί ότι ο ήχος του SONY Z είναι χαμηλός πρέπει να το εγκαταστήσει.

 

Δεν έχετε λοιπόν παρά να το κατεβάσετε την εκδοση v18 από το XDA και να το δοκιμάσετε. Για να το εγκαταστήσετε θα πρέπει να το έχετε κάνει την συσκευή σας ROOT και CWM ( ή το TWRP ) όπου και αφού το αντιγράψετε στην εσωτερική SD της συσκευής boot-αρετε σε recovery mode και να το κάνετε install.

 

Επανεκκίνηση και μέσα από τις ρυθμίσεις του Walkman θα πρέπει να ειναι ενεργοποιημένο το Clear audio + όταν την ενεργοποιείς νιώθεις πραγματικά ποιότητα...

 

Για να δείτε ότι εγκαταστάθηκε σωστά δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να ακούσετε έναν οποιοδήποτε ήχο η ποιότητα και η ένταση πλέον είναι εξαιρετική !!

 

Tip: Aποεπελεξε το ClearAudio + για να σου ενεργοποιηθουν απο κατω ακριβώς οι ρυθμισεις μπες εκει μεσα και κατω απο το ΙΣΟΣΤΑΘΜΙΣΤΗΣ επελεξε ως προεπιλογη το τελευταιο ή το προτελευταιο ΠΡΟΦΙΛ απο την λιστα... με την ονομασια ΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ 2 ή 1) μετα βγες εξω απο εκει και ενεργοποιησε το clearaudio+ ξανα και εισαι ΟΚ . Καλο ειναι τα παραπανω να τα κανεις ενω παιζει ενα τραγουδι ετσι ωστε να καταλαβεις την διαφορα.

 

8. PictureMOD για καλύτερη ποιότητα εικόνας και βέλτιστη γωνία θέασης ( δεν χρειάζεται στην έκδοση 4.2.2 10.3.A.0.423 υπάρχει ήδη)

 

Παρακάτω θα δούμε ένα ακόμα must have mod το οποίο αφορά την ποιότητα της εικόνας. Συγκεκριμένα μιλάμε για μια υλοποίηση της SONY όπου σας δίνει την δυνατότητα να ρυθμίσετε εσείς το white balance και συναντάται στο Xperia ZL έτσι τα καλόπαιδα του XDA το έκαναν extract από την ROM του ZL και το έδωσαν σε εμάς για να το βάλουμε στο xperia Z.

 

Για την εγκατάστασή του θα κάνετε τα παρακάτω:

i. Το κατεβάζετε από εδώ, το ρίχνετε στην SD, κάνετε Reboot σε Recovery και το Flashαρετε κατά τον γνωστό τρόπο (install zip).

 

ii. Για να δείτε ότι εγκαταστάθηκε σωστά δεν έχετε παρά να πάτε μέσα στις Ρυθμίσεις--> Οθόνη--> και κατω απο το φωτεινοτητα θα πρεπει να υπάρχει ενα νεο μενου με την ονομασια ΙΣΟΡΟΠΙΑ ΛΕΥΚΟΥ ...αυτο ειναι το mod .

 

Για βελτιστη εικόνα kανουμε το Bravia Εngine 2 έγινε deactivated

 

iii. Φωτεινότητα ρυθμίστε την περίπου στο 75% (δεν έχει ένδειξη μετά το ΟΚ) με τσεκαρισμένο το προσαρμογή σε συνθήκες φωτισμού.

Στην Ισορροπία Λευκού μπορείτε να βάλετε τις παρακάτω τιμές:

 

  • Κορεσμός: 3,3 (εάν θέλετε ΒΕΛΤΙΣΤΗ γωνία θέασης )
  • Κορεσμός: 9 (για πιο ζωντανά χρώματα)

 

Αντίστοιχα:

 

  • Απόχρωση: 210 (εάν θέλετε ΒΕΛΤΙΣΤΗ γωνία θέασης )
  • Απόχρωση: 220 (για πιο ζωντανά χρώματα)

 

9. Τι είναι τα NFC Tags που έχει μέσα η συσκευασία

 

Τα NFC Tags τα προγραμματίζεις να εκτελέσουν λειτουργίες υπό συνθήκες όπως πχ το άνοιγμα του Wi-Fi όταν μπαίνετε στο σπίτι σας ή η ενεργοποίηση του GPS και του Bluetooth όταν μπαίνετε στο αυτοκίνητό σας και ου το καθ' εξής αρκεί φυσικά να περάσετε το τηλέφωνό σας πάνω από τα NFC Tags.

 

Ουσιαστικά σου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις smart tags στα οποία ρυθμίζεις να ενεργοποιούν συγκεκριμένες λειτουργίες στο κινητό σου όταν περνάς την πίσω όψη του κινητού πάνω τους. Στη συσκευασία του Sole είχε 2 από την ίδια τη Sony.

Επίσης μπορείς να αλληλεπιδράς με άλλα κινητά που χρησιμοποιούν τεχνολογία NFC. Για παράδειγμα μπορείτε να μεταφέρετε εφαρμογές που έχετε βρει στο Google play μεταφέροντας το link απλά ενώνοντας τις δύο συσκευές .

 

10. Υποστήριξη SMS με 160 χαρακτήρες (Για συσκευές με FW από Εξωτερικό)

 

Kατεβάζουμε το Handcent SmS απο εδώ εναλλακτικά :

 

Όσοι για κάποιον λόγο δεν μπορείτε να στείλετε sms πάνω 70 ελληνικούς χαρακτήρες πάτε Ρυθμίσεις -->Ρυθμίσεις Αποστολής - Ενεργοποίηση υποστήριξης για τοπικές ρυθμίσεις (check) και στην συνέχεια Υποστηριζόμενες Γλώσσες -->Λειτουργία Ελληνικών sms.

 

Eναλλακτικά αν δεν εχουμε το παραπανω μενού:

 

1) Κάνουμε root

 

2) Εγκατάσταση του Root Explorer (ή του yaffs η του solid explorer) στο κινητο μας.

 

3) Ανοίγουμε τον Root Explorer (αν χρησιμοποιούμε αυτόν) και πατάμε οπωσδήποτε στο κουμπάκι επάνω που λεει R/W, το ίδιο ισχύει και για τον yaffs όχι όμως για τον solid (το κάνει μόνο του).

 

4) Κατόπιν ακολουθούμε το path

Παράθεση:

data/data/com.sonyericsson.conversations/shared_prefs

και πατάμε παρατεταμένα πάνω στο αρχείο com.sonyericsson.conversations_preferences.xml

 

5) Στο μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε το "Open with" και κατόπιν επιλέγουμε "Text Editor"

 

6) Εντοπίζουμε τις γραμμές:

Παράθεση:

<boolean name="semc_pref_key_character_conversion" value="false" />

 

<boolean name="semc_pref_key_character_conversion_visibility" value="false" />

7) Αλλάζουμε τις τιμές false σε true. Για να μαθαίνουμε και μερικά πράγματα αλλάζοντας τις τιμές λέμε στο λειτουργικό να ενεργοποιήσει την εξοικονόμηση κόστους (πρώτη γραμμή) και να μας εμφανίζει επίσης τη σχετική επιλογή στις επιλογές των μηνυμάτων.

 

8) Πατάμε μια φορά το πλήκτρο της επιστροφής (back button) ώστε να κλείσει το πληκτρολόγιο κι άλλη μια για να σώσουμε το αρχείο και να το κλείσουμε.

 

9)Υπάρχει περίπτωση σε κάποιους που θα προσπαθήσουν να το κάνουν με αυτό τον τρόπο να μην υπάρχει μια εν των δύο γραμμών, δεν υπάρχει πρόβλημα αλλάξτε στη μια την εντολή, θα δουλέψει μια χαρά.

 

10) Κάνουμε restart το κινητό και είμαστε έτοιμοι!

 

11. Πως αλλάζω εικόνα στην οθόνη κλειδώματος;

 

Settings>Display>Lock Screen>Wallpaper

 

12. Πως αλλάζω χρώμα και μέγεθος στα τρία βασικά πλήκτρα λειτουργίας

 

Για να αλλάξετε το χρώμα και το μέγεθος των βασικών πλήκτρων λειτουργίας στην κάτω μπάρα της συσκευής σας δεν έχετε παρά να δείτε αυτό και αυτό.

 

13. iGO PRIMO στο XPERIA Z

 

H ''καθαρή'' ανάλυση οθόνης αφού αφορέσουμε τα softkey είναι 1080x1776 οπότε και η γραμμή στο sys.txt είναι:

screen_xy="1280_800:1776x1080/1080x1766:fullscreen"

 

Eναλκτικά στο sys.txt μπορείτε να βάλετε αυτές τις τιμές για καλύτερα αποτελέσματα:

[rawdisplay]
driver=engine
screen_x=1794
screen_y=1024 ;1080
screen_x2=1080
screen_y2=1721 ;1920
double_screen=0
show_cursor=0
combine_dirty=0
highres=0
;screen_xy="1024_768:1920_1005/1020_1800:fullscreen" ;+
;screen_xy="1280_800:1776x1080/1080x1766:fullscreen

 

 

  • Ελληνικη εκδοση iGO: Λογισμικό επι πληρωμή
  • Το τελευταιο skin doupas ειναι το post #1066
  • Eπίσης δειτε από το post #1074 και κάτω
  • Για το igo δείτε τα σχετικά θέματα στο myphone εδώ και στο navimania εδώ.

 

14. Call Blocker

Block private calls Call Blocker

Kανει block Aπορρητες κλησεις (και οχι μονο)

 

15. Τεστ για καμενα pixels

 

*#*#7378423#*#* γράψε αυτό στον dialer (η εφαρμογή που χρησιμοποιείτε για την πραγματοποίηση κλήσεων). Κατόπιν πηγαίνουμε Test --> Display και επιλεγουμε το μαυρο πλαισιο για να δουμε τα καμενα pixels.

 

Eπίσης η παρακάτω εφαρμογή λέγεται ότι κανει δουλειά με τα καμένα pixels

 

Για περισσότερα εδώ

 

 

16. Call Recording στο Xperia Z σε rooted και unrooted devices

Kατεβαζουμε το CallRecorder by SKVALEX από το Play Store

 

Αν δεν μας δουλεύει η εγγραφή θα πρεπει στα settings του call recorder να κανουμε τα παρακατω

 

  • Under device select "Other"
  • Set Record Calls from "Standard Android Api"
  • Set Call recording format to: "WAV"
  • Go to Standard Android API preferences and in Audio source choose: "default"

17. Flash Player for Android 4.0

 

Download από εδώ

 

18. Sony Stock ROM 10.1.A.1.253(Καθαρή ROM για λόγους εγγύησης ή για Branded Devices που θελουν να γινουν Unbranded)

 

-= Default [FTF] Stock 10.1.1.A.1.253 GENERIC GR GLOBAL_LTE unbranded C6603 =-

This firmware are ideal for Greeks due to branding, country, carrier etc. reasons

 

("Virgin" Stock ROM), completely stock and unbranded from Sony.

 

Ideal for people who wants to restore Xperia Z to stock (locked bootloader) for Branded - warranty reasons or in a situation where they are semi bricked their device.

Two parts, in an rar archive

 

-=Info=-

Completely stock, not branded.

Stock Taken (from scratch) with SEUS and converted to FTF file with Flashtool

 

-= Download =-

-= Installation =-

- Flash with latest Flashtool (see step4 for this link)

 

Update: Nέα έκδοση4.2.2: Xperia z (C6603) JB 4.2.2 - 10.3.A.0.423 Generic Greece 1270-4986_R4B

 

Για οσους εχουν branded συσκευή (πχ Vodafone απο Expansys) ας ακολουθησουν αυτο τον οδηγό που εφαρμόστηκε με επιτυχία από τον sleepless81 και απο τον LestatMK

 

Εναλλακτικά όσοι έπεσαν σε boot loops και εχουν semi bricked συσκευές μπορούν βάλουν μέσω CWM ή ΤWRP και κλασσικού install την παρακάτω ROOTαρισμένη έκδοση (Rooted, deodexed & zipaligned stock flashable rom) από τα παρακάτω link:

 

Part1

Part2

Για περισσότερα εδώ

 

19. Λειτουργία ραδιοφώνου χωρίς τα ενσύρματα ακουστικά (δεν δουλεύει στην έκδοση 4.2.2 10.3.A.0.423 )

 

Απλά κατεβάζουμε από εδώ το πρώτο αρχείο από τα τρία (JB version from XZ) και το κάνουμε αποσυμπίεση. Κρατάμε αντίγραφο ασφαλείας του αρχικού αρχείου Radio3.apk (σε περίπτωση που θέλουμε να το τοποθετήσουμε ξανά).

Κάνουμε αντιγραφή το αρχείο που προέκυψε από την αποσυμπίεση (το .apk) και με έναν explorer που υποστηρίζει πρόσβαση root πάμε στο system/app και το κάνουμε επικόλληση. Όταν μας ζητήσει να το κάνουμε αντικατάσταση πατάμε ναι και ρυθμίζουμε τα permissions του αρχείου σε rw-r-r.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έχει παρατηρηθεί σε κάποιους ότι εαν δοκιμάσετε την παραπάνω διαδικασία με τον ES File explorer (με root δικαιωματα) αντι της αντιγραφής να έχετε απανωτά restart κάθε φορά που θα προσπαθείτε να αντιγράψετε το αρχείο στο /system/app για αυτο αν σας το κάνει και εσάς καλό είναι είτε να δοκιμάσετε με έναν άλλο root file exlporer είτε ακόμα καλύτερα να κάνετε την αντιγραφή του Radio3.apk μέσα απο τον file manager του ΤWRP Recovery όπου και θα φροντίσετε να έχετε κανει απο πριν mount τοn φάκελο /system.

 

Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε το ραδιόφωνο χωρίς ακουστικά. Δεν χρειάζεται επανεκκίνηση.

 

20. Εχω Linux και η συσκευή μου δεν αναγνωρίζεται τι κάνω;

 

O ευκολότερος τρόπος για να δείτε τα αρχεία της συσκευής σας στον υπολογιστή σας χωρίς να μπλέξετε με εγκαταστάσεις και make install (lsusb, id's, libusb-dev, gmtp, κλπ) είναι να κατεβάσετε απο το Google Play την εφαρμογή Software Data Cable όπου με δυο κλικ έχετε access στα αρχεία σας μέσω WiFi. Εννοείται ότι είναι συμβατό τόσο με Windows όσο και Mac.

 

21. Αλλαγή του Λευκού φόντου σε Μαύρο των Μενού Κλήσεων, SMS και Επαφών (Xperia Team Dialer DARK Edition) (δεν δουλεύει στην έκδοση 4.2.2 10.3.A.0.423 )

 

Όποιος θέλει μαύρο φόντο στον dialer του μενού κλήσεων και μηνυμάτων πάει στο XDA εδώ και κατεβάζει τα δύο αρχεία που θα βρει:

● SK-CZ Xperia Team Dialer DARK Edition XZ

● SK-CZ Xperia Team Conversations DARK Edition Multi XV, XT, XZ

Τα παραπάνω αρχεία τα περνάμε είτε με το CWM είτε με το TWPR

 

ΠΡΟΣΟΧΗ Πριν την επανεκκίνηση κάνουμε fix permissions

 

22. Stock browser (με Flash support) απο Sony (ported απο Xperia Z της Three mobile Αγγλιας)

 

Για οποιον θελει stock browser (με Flash support) και πινελιες απο Sony με μαυρες StatusBar και Navbar κάντε τα παρακατω:

 

1) Kάνουμε Rename σε *.bak απο το

/system/app τα:

"Browser.apk"

"BrowserProviderProxy.apk"

 

Σβηνουμε απο το "data/data/" τους φακελους:

 

"com.android.browser.provider"

"com.android.browser"

 

2) Τέλος κατεβάζουμε και περναμε στην συσκευή μας μεσα στο \system\app τα:

"ChromeBookmarksSyncAdapter.apk"

και

"Browser.apk"

και τους βάζουμε τα γνωστά πλέον permissions (rw-r-r)!

Τip: Αν χρησιμοποιείτε τον Solid File Explorer δεν χρειαζεται να δινεται δικαιωματα καθε φορα εσεις τα δίνει ο Solid μονος του !!!

Για να κάνουμε sync like chrome κάνουμε τα παρακάτω:

 

Παμε μεσα στα Settings -> Google Account

Επιλέγουμε το account που θελουμε να κανουμε sync

Κλικάρουμε πάνω στο checkbox τhw επιλογής Internet (ή browser) και ειμαστε ΟΚ!

Περισσοτερα εδω.

 

Αυτό ήταν ο Stock sony browser με bookmarks απο το desktop chrome σας είναι γεγονός !

 

23. Χρήση Landscape mode κατά την τοποθέτηση κ παραμονή της συσκευής στο Dock Station

 

Όσοι έχετε την βάση φόρτισης, θα έχετε διαπιστώσει το λάθος της sony να μην γυρνάει σε landscape mode την lockscreen κατα την τοποθετηση κ παραμονή της συσκευής στο παραπάνω dock.

 

Υπάρχει λύση, παμε με root στο \system και προσθέτουμε χωρις τα "" στο build.prop το εξής, στο τέλος όλων:

"lockscreen.rot_override=1" (αν δεν σας δουλέψει μπορείτε να δοκιμάσετε το 0)

 

Κανουμε restart

Μολις ενεργοποιήσαμε την περιστροφή οθονης κ στην lockscreen.

Επειδή όμως δεν φαίνονται όμορφα τα music controls και μπλέκεται το info με την ωρα

απλα αντικαθιστούμε το apk της lockscreen (system/app) με αυτο που την κάνει σωστή και με αυτόματη απόκρυψη στα music/camera widget.

ΠΡΟΣΟΧΗ Δεν ξεχνάμε να δώσουμε τα σωστα permissions, (rw-r-r) και να κάνουμε restart!!!

 

Για περισσότερα εδώ

 

 

24. Για καλυτερη ποιότητα ήχου ακουστικού συσκευής

 

Εαν ακούγεται σαν να τρίζει το ηχείο σας ή σαν να κανει παράσιτα

α. Παμε "Ρυθμίσεις">"Ρυθμίσεις Κλήσης"

Επιλεγμένο το "Εξάλειψη Θορύβου"

Αποεπιλεγμένο το "Ενίσχυση Φωνης Συνομιλητή"

"Ισοσταθμιστής">Εντονο

 

β. Παμε "Ρυθμίσεις">"Ρυθμισεις Ηχου"

και επιλεγουμε να ειναι ενεργά τα

Clearphase

xLoud

Τip: Kαλό είναι να έχετε περασμενο το Soundmod που είδαμε πιο πάνω

 

 

25. Ενεργοποίηση 3D Surround

 

Όσοι θέλετε να έχετε στο xperia Z 3D Surround κατεβάζετε την έκδοση 14 και μετά του SoundMOD που ειδατε στο βήμα 7 και την στήνετε όπως παραπάνω.

Μετά ανοίγετε το walkman πηγαίνετε στις ρυθμίσεις - βελτιώσεις ήχου - ρυθμίσεις και εκεί θα βρείτε ένα νέο μενού με την ονομασία S-Force front Surround 3D.

 

Τip: Σε περίπτωση που δεν σας εμφανίσει το παραπάνω μενού μπορείτε να πάτε στο /system /build.prop και με ένα file explorer να το ανοίξετε και να προσθέσετε στο τέλος του κειμένου την εξής εντολη:

ro.somc.sforce.supported=true

 

Moλις δειτε το μενου το τσεκάρετε και αυτο ήταν... μπορείτε πλέον να απολαύσετε 3D ήχο στο τηλέφωνο σας.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να σας ενεργοποιηθεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το 3D πρεπει να κοψετε το Clear Audio +... αν το επιλεξετε ενω εχετε κανει τις παραπανω ρυθμισεις απενεργοποιείται αυτοματα το 3D και πρεπει να πατε ξανα στις ρυθμισεις για να δειτε οτι ειναι απενεργοποιημενο..

 

Επίσης για καλυτερο ηχο επιβάλλεται να πατε μεσα στις ρυθμίσεις - βελτιώσεις ήχου - ρυθμίσεις -->Ηχος surround vpt και να επιλεξετε ενα απο τα προφιλ που εχει.. ετσι ωστε να κερδισετε σε ποιοτητα την ενταση που χασατε από την απενεργοποιηση του ClearAudio+

 

 

26. Λειτουργία Stamina με LED εν προτείνεται για την έκδοση 4.2.2 10.3.A.0.423)

MOD: SuperStaminaMode.apk

 

Όπως ξέρετε βάζοντας το τηλ μας σε λειτουργία Stamina mode σταματάει να δουλεύει η πρεοειδοποιητική ένδειξη led που μας δείχνει αν έχουμε χάσει κάποια κλήση η μην η email κτλ.*Το*λύσαμε και αυτό το θέμα, τα παιδιά του xda βρήκαν πώς θα λειτουργεί ακόμα και όταν το έχουμε σε stamina mode.

 

1. Κατεβάζετε από εδώ το βελτιωμένο SuperStamina.apk.

2. Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις /Δχση ενέργειας και αν έχετε τσεκαρισμένες τις τρεις επιλογές για εξοικονόμηση ενέργειας απενεργοποιήστε της.

3. Γυρίστε την γλώσσα στα Αγγλικά (γιατί αλλιώς δεν θα το βρείτε) πηγαίνετε στις ρυθμίσεις /εφαρμογές /όλα και βρείτε την εφαρμογή Eco Mode controller και κάνετε εκκαθάριση των δεδομένων της εφαρμογής.

4. Πάρτε αντίγραφο με έναν file Manager που υποστηρίζει root απο το system /app την ορίτζιναλ εφαρμογή SuperStamina.apk (σε περίπτωση που δεν θέλετε άλλο την βελτιωμένη εκδοση)

5. Κάνετε αντιγραφή τώρα την βελτιωμένη έκδοση που έχω δώσει στο πιο πάνω link και με έναν file Manager που υποστηρίζει root πηγαίνετε στο system και κάνετε επικόλληση. Βάζετε τα σωστά permitions rw-r-r και κάνετε αποκοπή την εφαρμογή, βρίσκετε τον φάκελο /app τον Ανοίγετε και κάνετε επικόλληση, επιλέξτε αντικατάσταση της παλιάς με την καινούρια εφαρμογή.

6. Βγείτε από τον file Manager, επιλέξτε επανεκκίνηση στο τηλέφωνο σας. Έχει πλέον ενεργοποιηθει η λειτουργία του led ακόμη και όταν είστε σε stamina mode, που δεν λειτουργούσε πριν.

 

 

27. Αν πειράξατε κάτι και πέφτει η μπαταριά σε δευτερόλεπτα..

 

Να ενημερωσω πως ετυχε μετα απο καποιες ψιλοαλλαγες που εκανα για το apk της lockscreen και καποια αλλα πειραματα, να φαει κολλημα το mediascanner service..

 

To κινητο ζεματαγε..!!! Και στη χρηση μπαταριας (απο ρυθμισεις) το "Mέσα" ειχε μεριδιο 89%!!! Η μπαταρια επεφτε σμπαραλια σε δευτερολεπτα...

 

Το εχω παθει παλαιοτερα και σε SGS2 και SGS3 οπως κ πολλοι αλλοι φιλοι. Ειναι καποιο bug που υπαρχει γενικοτερα στο android και καποιες φορες σκαλωνει και ψαχνει συνεχεια στο παρασκηνιο σαν να νομιζει οτι διαρκως προστιθενται αρχεια/sdcard κτλ.

 

H λυση απλη αρκει να εισαι root.

 

Βαζεις το "rescan media root" απο το google Play και απλα απενεργοποιεις το mediascanner service πατωντας το μοναδικο κουμπι που εχει η app.

Restart και ολα OK

 

28. Eye Candys - Themes - Launchers

 

Για όσους θέλετε να ξεφύγετε από το default θέμα του Xperia μπορείτε να δοκιμάσετε είτε τον Nova launcher είτε τον Apex launcher Pro από το Google Play είναι και οι δύο εξίσου καλοί και παραμετροποιήσιμοι .

 

29. Δωρεάν 50 GB χωρητικότητας στο BOX

 

Όσοι θέλετε δωρεάν 50GB αποθηκευτικό χώρο στο "σύννεφο" επωφεληθείτε από την συμφωνία της BOX με τη Sony.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες και το πως θα ενεργοποιησετε τα δωρεαν 50GB στο BOX μπορείτε να δείτε εδώ

 

30. MyXperia για να ξέρετε παντού και πάντα που είναι το κινητό σας εν χρειάζεται στην έκδοση 4.2.2 10.3.A.0.423 έρχεται προεγκατεστημένο)

 

Αν ου μη γένοιτο χάσετε ή σας κλέψουν το Xperia σας με το MyXperia app μπορείτε να βρείτε την τοποθεσία του καθώς και να στείλετε μήνυμα με τηλέφωνο επικοινωνίας στον προσωρινό κάτοχό του. Αν αυτός δεν φιλοτιμηθεί να σας το δώσει μπορείτε τουλάχιστον να διαγράψετε τα ευαίσθητα δεδομένα σας.

Για περισσότερα και το πως αυτό λειτουργεί δείτε εδώ.

 

31. Πως εξαιρώ άσχετα ή ανεπιθύμητα αρχεία εικόνας και ήχου από το Album και το Walkman αντίστοιχα.

 

Αν δεν θελετε να βλέπετε συγκεκριμενα αρχεια media στις συλλογές σας εγκαταστήστε απο το play store το StudioKUMA .nomedia manager και απλά δηλώστε του το directory με τις εικόνες, τους ήχους που δεν θέλετε να εμφανίζονται.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Mόλις κάνετε τα παραπάνω πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις -->Εφαρμογες--> Όλα --> Media Storage., και επιλέξτε να clear data και clear cache . Στην επόμενη επανεκκίνηση τα αρχεία που δεν θέλατε δεν θα εμφανίζονται πλεον.

 

32. Ρυθμίσεις ΜΜS / LTE (4G) Cosmote (πλέον μέσα απο το settings-->xperia μπορείτε να λάβετε τις ρυθμίσεις αυτοματα)

 

Επειδή ακομα δεν έχουν περαστεί μεσω αυτοματοποιημενου συστηματος οι ρυθμισεις για το LTE δικτυο της Cosmote όσοi δεν μπορειτε να τις περασετε μεσω SMS μπορείτε να τις βρειτε εδώ (ευχαριστούμε τον φίλο Δημήτρη για τα snapshots) εναλλακτικα μπορείτε να ακολουθήσετε τον οδηγο της Cosmote για το SΟΝΥ Z608 εδώ oπου και οι ρυθμίσεις ειναι ακριβως ίδιες

 

33. Για unlock ή relock της συσκευης μπορείτε να δειτε εδώ

Αυτός ήταν ο πρώτος οδηγός επιβίωσης για κατόχους Χperia Z. Ευχαριστώ τους χρήστες Xperia Z του myphone.gr και του XDA για την συμμετοχή και την αμέριστη βοήθεια.

 

Εnjoy!

 

Credits to duc, antilonely , dimitrissa,mutunas

Για περισσότερα επισκεφθείτε την ενεργή κοινότητα του Xperia Z στο Επίσημο Thread

Edited by Minotavrs
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 148
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

καλημερα προσπαθω να κανω root και δεν μπορω να κανω ανζιπ το αρχειο με το win zip Edited by mas
«Κρύπτειν αμαθίην κρέσσον ή ες το μέσον φέρειν»
Link to comment
Share on other sites

καλημερα προσπαθω να κανω root και δεν μπορω να κανω ανζιπ το αρχειο με το win zip

Μολις δοκιμασα κανονικα γινεται extract και μαλιστα απο Arch Linux...

 

Για κατεβασε το ξανα και προσπαθησε παλι

Link to comment
Share on other sites

Το συγκεκριμένο call recorder το έχω αγοράσει και δουλεύει πολύ καλά στο S2. Χαίρομαι που δουλεύει και στο z.

Δύο ερωτήσεις μόνο:

1. Μόνο σε wav ηχογραφεί; Στο S2 το έχω στο amr για οικονομία χώρου.

2. Όταν μιλάω με το Bluetooth, τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω και αν ηχογραφεί και εμένα και τον συνομιλητή μου.

Ευχαριστώ :)

Link to comment
Share on other sites

Το συγκεκριμένο call recorder το έχω αγοράσει και δουλεύει πολύ καλά στο S2. Χαίρομαι που δουλεύει και στο z.

Δύο ερωτήσεις μόνο:

1. Μόνο σε wav ηχογραφεί; Στο S2 το έχω στο amr για οικονομία χώρου.

2. Όταν μιλάω με το Bluetooth, τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω και αν ηχογραφεί και εμένα και τον συνομιλητή μου.

Ευχαριστώ :)

1. στο Ζ με το amr εχει ενα θεμα μπορεις ομως απο τις ρυθμισεις να του πεις να το κανει mp3 με επιτυχια.

 

2. Δεν εχω BT για να ξερω ... ;)

Link to comment
Share on other sites

Μαπα η οθονη

δειτε εδω

 

Αυτό που βλέπεις να γρατσουνιέται με τόση μεγάλη ευκολία είναι η μαμά ζελατίνα που έχει η sony για να προφυλάξει το γυαλί από κάτω. Κατά παράξενο τρόπο είναι πράγματι πολύ ευάλωτη ακόμη και σε απλές γρατσουνιές του τύπου πας να το καθαρίσεις με ένα πανάκι και από τη σκόνη που έχει η οθόνη πάνω της τείνει να το κάνει σημάδια. Μη βλέπεις το βίντεο για να βγάλεις συμπεράσματα, έχει και κάτι άλλα βίντεο που το κοπανάνε με σφυριά και βαριοπούλες.

Edited by duc

Xiaomi Mi 8 pro stable Rom MIUI 11 Pie 9

Samsung Galaxy A8 (2018) Pie 9

ODYS Wintab 9 plus 3G Windows 10

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα φιλοι...προσπαθω κι εγω να μπω στα ενδοτερα αλλα ματαια...καλως ή κακως ειμαι αρχαριος στον κοσμο του root...ξεκινησα λοιπον τη διαδικασια αλλα και τις δυο φορες που προσπαθησα,κολλαει στο σημειο που ειμαι στα service tests στο display και μου λεει να περιμενω...και δεν κανει τιποτα..μενει εκει...τι μπορει να φταιει..?

ευχαριστω εκ των προτερων και συγχαρητηρια για τον καταπληκτικο οδηγο.Καλο βραδυ σε ολους!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα φιλοι...προσπαθω κι εγω να μπω στα ενδοτερα αλλα ματαια...καλως ή κακως ειμαι αρχαριος στον κοσμο του root...ξεκινησα λοιπον τη διαδικασια αλλα και τις δυο φορες που προσπαθησα,κολλαει στο σημειο που ειμαι στα service tests στο display και μου λεει να περιμενω...και δεν κανει τιποτα..μενει εκει...τι μπορει να φταιει..?

ευχαριστω εκ των προτερων και συγχαρητηρια για τον καταπληκτικο οδηγο.Καλο βραδυ σε ολους!

 

θεωρωντας οτι εχεις κανει ολα τα προαναφερομενα (ανοικτο USB debuging και εγκατασταση απο αγνωστες πηγες) το προβλημα αυτο το εχω δει αρκετες φορες .... η λυση ειναι απλή κανεις restart το Ζ και αποσυνδεεις το USB επειτα κανεις ρεσταρτ και το windows pc και κανεις ξανα την ολη διαδικασια που περιγράφεται παραπανω παντα τρέχοντας το install.bat ws administrator

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα φιλοι...προσπαθω κι εγω να μπω στα ενδοτερα αλλα ματαια...καλως ή κακως ειμαι αρχαριος στον κοσμο του root...ξεκινησα λοιπον τη διαδικασια αλλα και τις δυο φορες που προσπαθησα,κολλαει στο σημειο που ειμαι στα service tests στο display και μου λεει να περιμενω...και δεν κανει τιποτα..μενει εκει...τι μπορει να φταιει..?

ευχαριστω εκ των προτερων και συγχαρητηρια για τον καταπληκτικο οδηγο.Καλο βραδυ σε ολους!

 

Συνδέεις το κιν στον υπολογιστή τρέχεις το αρχείο κατέβασε από εδώ την τελευταία Έκδοση http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1886460 , επιλογή τρία στον υπολογιστή_ επαναφορά των δεδομένων μου_πάτησε το test display_ μην πειράξεις τίποτα μέχρι να τελειώσει, να θυμηθείς να βάλεις την οθόνη σου να κλείσει στα πέντε λεπτά και να τικάρεις το άγνωστες πηγές. Είναι δουλειά ενός λεπτού.

Xiaomi Mi 8 pro stable Rom MIUI 11 Pie 9

Samsung Galaxy A8 (2018) Pie 9

ODYS Wintab 9 plus 3G Windows 10

Link to comment
Share on other sites

Συνδέεις το κιν στον υπολογιστή τρέχεις το αρχείο κατέβασε από εδώ την τελευταία Έκδοση http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1886460 , επιλογή τρία στον υπολογιστή_ επαναφορά των δεδομένων μου_πάτησε το test display_ μην πειράξεις τίποτα μέχρι να τελειώσει, να θυμηθείς να βάλεις την οθόνη σου να κλείσει στα πέντε λεπτά και να τικάρεις το άγνωστες πηγές. Είναι δουλειά ενός λεπτού.

Kωστα το εχει κανει και σε εμενα το εκανε στον Σταματη το ιδιο και στον Bασιλη (vasilakis) και μαλιστα σημερα που τον βοηθησα μεσω teamviewer... κατι παιζει την πρωτη φορα και τρωει σκαλωμα.. μολις κανεις reset την συσκευη και το PC παιζει μια χαρα... ;)

 

Σου ανεβαζω σε λιγο τις αλλαγες του build.prop της custom rom στο αρχικο νημα ;)

Link to comment
Share on other sites

Παιδες σας ευχαριστω ολους..ειχα κανει τη χαζομαρα και δεν ειναι βαλει την αδρανεια της οθονης στα 5+' και μου εκλεινε...μαλλον γι'αυτο..παω για TWRP τωρα και επειτα τα mods...
Link to comment
Share on other sites

Παιδες σας ευχαριστω ολους..ειχα κανει τη χαζομαρα και δεν ειναι βαλει την αδρανεια της οθονης στα 5+' και μου εκλεινε...μαλλον γι'αυτο..παω για TWRP τωρα και επειτα τα mods...

 

Τρέχεις το αρχείο apk, reboot και μόλις δεις το logo της Sony ταυτόχρονα θα δεις και το led που θα γίνει πράσινο, volume + ή volume - για να μπεις στο μενού.

Xiaomi Mi 8 pro stable Rom MIUI 11 Pie 9

Samsung Galaxy A8 (2018) Pie 9

ODYS Wintab 9 plus 3G Windows 10

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα και παλι...παει αρκετα καλα μεχρι στιγμης...περασα το mod του ηχου,οπου βλεπω καποια διαφορα,αλλα οχι και τεραστια κ ετσι δεν ειμαι και τελειως σιγουρος να οντως περαστηκε..υπαρχει καποιος συγκεκριμενος τροπος να το εξακριβωσω..?επισης μολις περασα και το mod για την οθονη αλλα δεν ειδα διαφορα και το mobile bravia engine δεν ηταν αποεπιλεγμενο οποτε μαλλον δεν περαστηκε..το δοκιμασα 3 φορες αλλα ματαια..τι φταιει..?

ευχαριστω για ακομη μια φορα

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα και παλι...παει αρκετα καλα μεχρι στιγμης...περασα το mod του ηχου,οπου βλεπω καποια διαφορα,αλλα οχι και τεραστια κ ετσι δεν ειμαι και τελειως σιγουρος να οντως περαστηκε..υπαρχει καποιος συγκεκριμενος τροπος να το εξακριβωσω..?επισης μολις περασα και το mod για την οθονη αλλα δεν ειδα διαφορα και το mobile bravia engine δεν ηταν αποεπιλεγμενο οποτε μαλλον δεν περαστηκε..το δοκιμασα 3 φορες αλλα ματαια..τι φταιει..?

ευχαριστω για ακομη μια φορα

 

Πιο mod ήχου πέρασες; την v12;Αν πέρασες αυτό, ναι τότε δεν έχει μεγάλη διαφορά. Πήγαινε εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=346792&page=173 ακολούθησε τις οδηγίες μου και πέρνα και αυτό το mod.

Όσον αφορά την οθονη σίγουρα το έχεις περάσει, τσέκαρε το πηγαίνοντας ρυθμίσεις /οθονη/ πρέπει να έχει ένα ακόμη μενού που ονομάζεται "ισορροπία του λευκού" για να απενεργοποιηθεί η mobile bravia engine πρέπει να κάνεις συγκεκριμένες ρυθμίσεις μέσα στον οδηγό περιγράφονται όλα αναλυτικά.

Edited by duc

Xiaomi Mi 8 pro stable Rom MIUI 11 Pie 9

Samsung Galaxy A8 (2018) Pie 9

ODYS Wintab 9 plus 3G Windows 10

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα και παλι...παει αρκετα καλα μεχρι στιγμης...περασα το mod του ηχου,οπου βλεπω καποια διαφορα,αλλα οχι και τεραστια κ ετσι δεν ειμαι και τελειως σιγουρος να οντως περαστηκε..υπαρχει καποιος συγκεκριμενος τροπος να το εξακριβωσω..?επισης μολις περασα και το mod για την οθονη αλλα δεν ειδα διαφορα και το mobile bravia engine δεν ηταν αποεπιλεγμενο οποτε μαλλον δεν περαστηκε..το δοκιμασα 3 φορες αλλα ματαια..τι φταιει..?

ευχαριστω για ακομη μια φορα

Tα εχεις λιγο μπερδεψει... για τον ηχο πηγαινε στις ρυθμισεις του walkman αποεπeλεξε το ClearAudio + για να σου ενεργοποιηθουν απο κατω ακριβώς οι ρυθμισεις μπες εκει μεσα και απο τα προφιλ επελεξε το τελευταιο ή το προτελευταιο απο την λιστα... (προεπιλογη χρηστη 1 και 2) μετα βγες εξω απο εκει και ενεργοποιησε το clearaudio+ ξανα και εισαι ΟΚ . Καλο ειναι τα παραπανω να τα κανεις ενω παιζει ενα τραγουδι ετσι ωστε να καταλαβεις την διαφορα.

 

Για την οθονη τωρα... το mod δεν αφορα το mobile bravia engine αλλα 2 μενου πιω κατω εκει κατω απο το φωτεινοτητα θα πρεπει να εχεις εα νεο μενου με την ονομασια ΙΣΟΡΟΠΙΑ ΛΕΥΚΟΥ ...αυτο ειναι το mod μπες εκει μεσα και κανε τις ρυθμισεις... για περισσοτερα δες και στα αντιστοιχα φορα του XDA :)

Edited by Minotavrs
Link to comment
Share on other sites

Πιο mod ήχου πέρασες; την v12;Αν πέρασες αυτό, ναι τότε δεν έχει μεγάλη διαφορά. Πήγαινε εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=346792&page=173 ακολούθησε τις οδηγίες μου και πέρνα και αυτό το mod.

Όσον αφορά την οθονη σίγουρα το έχεις περάσει, τσέκαρε το πηγαίνοντας ρυθμίσεις /οθονη/ πρέπει να έχει ένα ακόμη μενού που ονομάζεται "ισορροπία του λευκού" για να απενεργοποιηθεί η mobile bravia engine πρέπει να κάνεις συγκεκριμένες ρυθμίσεις μέσα στον οδηγό περιγράφονται όλα αναλυτικά.

 

α εγω νομιζα οτι η ισορροπια λευκου υπηρχε σαν επιλογη...οκ τοτε...πειραζει αμα δεν απενεργοποιησω το mbe 2 ?θα δοκιμασω το αλλο mod και θα σου πω...σ'ευχαριστω για ολες τις απαντησεις..

πολλη αυπνια πεφτει.... :p

τωρα ειδα ποιο ειναι το mod...το περασα κ αυτο...ποιοτικα νομιζω πως εχω βελτιωση...τωρα σε ηχο...ετσι κ ετσι...

 

Tα εχεις λιγο μπερδεψει... για τον ηχο πηγαινε στις ρυθμισεις του walkman αποεπeλεξε το ClearAudio + για να σου ενεργοποιηθουν απο κατω ακριβώς οι ρυθμισεις μπες εκει μεσα και απο τα προφιλ επελεξε το τελευταιο ή το προτελευταιο απο την λιστα... (προεπιλογη χρηστη 1 και 2) μετα βγες εξω απο εκει και ενεργοποιησε το clearaudio+ ξανα και εισαι ΟΚ . Καλο ειναι τα παραπανω να τα κανεις ενω παιζει ενα τραγουδι ετσι ωστε να καταλαβεις την διαφορα.

 

Για την οθονη τωρα... το mod δεν αφορα το mobile bravia engine αλλα 2 μενου πιω κατω εκει κατω απο το φωτεινοτητα θα πρεπει να εχεις εα νεο μενου με την ονομασια ΙΣΟΡΟΠΙΑ ΛΕΥΚΟΥ ...αυτο ειναι το mod μπες εκει μεσα και κανε τις ρυθμισεις... για περισσοτερα δες και στα αντιστοιχα φορα του XDA :)

 

αστα να πανε...εβγαλα ακρη ομως τωρα χαρη στις απαντησεις σας...το mod της οθονης ειχε περαστει απ'την αρχη,απλως δεν το καταλαβα γιατι νομιζα οτι η επιλογη "ισορροπια λευκου" προυπηρχε..ολα καλα μ'αυτο(παρεπιπτοντως δεν βλεπω τρελες διαφορες,,ισως ετσι να ειναι)...οσον αφορα το mod του ηχου κ αυτο ειχε περαστει απλως δεν ειχα κανει αυτο στις βελτιωσεις του ηχου...τωρα περασα και το 3d surround...αυτο καθεται πανω απο το PureX η δουλευουν παραλληλα..?

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"
Link to comment
Share on other sites

αστα να πανε...εβγαλα ακρη ομως τωρα χαρη στις απαντησεις σας...το mod της οθονης ειχε περαστει απ'την αρχη,απλως δεν το καταλαβα γιατι νομιζα οτι η επιλογη "ισορροπια λευκου" προυπηρχε..ολα καλα μ'αυτο(παρεπιπτοντως δεν βλεπω τρελες διαφορες,,ισως ετσι να ειναι)...οσον αφορα το mod του ηχου κ αυτο ειχε περαστει απλως δεν ειχα κανει αυτο στις βελτιωσεις του ηχου...τωρα περασα και το 3d surround...αυτο καθεται πανω απο το PureX η δουλευουν παραλληλα..?

 

Κάθεται και δουλεύει παράλληλα, ο developer που έβγαλε το συγκεκριμένο mod είπε ότι στην επόμενη έκδοση τις PureXAudio_XZ_ZeroInfinity v13 θα είναι ενσωματωμένο. Σε εμάς το έδωσε για να το δοκιμάσουμε ουσιαστικά, και να για το τεστάρουμε αλλά και να το περάσουμε επειδή απλά δεν ήθελαν κάποιοι να περιμένουν μέχρι να βγει η v13.

Xiaomi Mi 8 pro stable Rom MIUI 11 Pie 9

Samsung Galaxy A8 (2018) Pie 9

ODYS Wintab 9 plus 3G Windows 10

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ROOT..EΧΩ ΚΛΙΚΑΡΕΙ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ..ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΠΑΤΙΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟ"ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΟΥ"..ΜΟΝΟ ΤΟ" ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ"...ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ?

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ,ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟ PC ΣΑΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ (ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ<ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ) ΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ΄"ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΔΡΟΝΗ ΔΙΣΚΟΥ",ΕΝΩ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΑΠΛΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΡΕΧΕΙ ΚΝΟΝΙΚΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΚΙΝΙΤΟ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΚΑΝΑ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ ΞΑΝΑ Κ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ.Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ XPERIA Z ΕΙΝΑΙ 4.1.2 JELLY BEAN,ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ Κ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΗΔΗ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ROOT ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΩ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ..ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ Ν ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΝΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΝΑ...ΕΥΧΑΡΣΙΤΩ..

 

:!:Θα σε παρακαλούσα θερμά να αποφεύγεις τα κεφαλαία και να γράφεις με πεζούς χαρακτήρες, διότι είναι σαν να φωνάζεις και απαγορεύεται από τους Ο.Π.Χ.:!:

Edited by zxr
Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ROOT..EΧΩ ΚΛΙΚΑΡΕΙ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ..ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΠΑΤΙΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟ"ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΟΥ"..ΜΟΝΟ ΤΟ" ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ"...ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ?

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ,ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟ PC ΣΑΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ (ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ<ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ) ΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ΄"ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΔΡΟΝΗ ΔΙΣΚΟΥ",ΕΝΩ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΑΠΛΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΡΕΧΕΙ ΚΝΟΝΙΚΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΚΙΝΙΤΟ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΚΑΝΑ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ ΞΑΝΑ Κ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ.Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ XPERIA Z ΕΙΝΑΙ 4.1.2 JELLY BEAN,ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ Κ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΗΔΗ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ROOT ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΩ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ..ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ Ν ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΝΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΝΑ...ΕΥΧΑΡΣΙΤΩ..

 

Kαταρχας καλωσηρθες καλοριζικο το Ζετακι και αν θες μην χρησιμοποιεις κεφαλαια ...

 

Η συγκεκριμενη ακριβως συμπεριφορα εχει παρατηρηθει ξανα και σε αλλον χρηστη εδω μέσα .. αυτο που του ειχαμε προτείνει ηταν να αλλάξει windows PC και να προσπαθησει ξανα.. δεν θυμαμαι να πηραμε απαντηση για το αν τα καταφερε... ψαξε λίγο πιο πισω και στειλ' του ενα pm για να δεις τι εκανε... και αν το ελυσε.. εναλλακτικα δοκιμασε είτε να κάνεις ένα αλλο λογαριασμο στα windows με δικαιωματα διαχειριστη είτε δοκιμασε σε ένα άλλο windows pc

 

Κάθεται και δουλεύει παράλληλα, ο developer που έβγαλε το συγκεκριμένο mod είπε ότι στην επόμενη έκδοση τις PureXAudio_XZ_ZeroInfinity v13 θα είναι ενσωματωμένο. Σε εμάς το έδωσε για να το δοκιμάσουμε ουσιαστικά, και να για το τεστάρουμε αλλά και να το περάσουμε επειδή απλά δεν ήθελαν κάποιοι να περιμένουν μέχρι να βγει η v13.

Toν ρωτησα πριν κανα 2ωρο ποτε θα δωσει την v.13 και ειπε για την Κυριακη... για να δούμε :)

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω καταρχας για την αμεση απαντηση..Το εκανα κ αυτο δημιουργησα αλλο λογαριασμο με δικαιωματα διαχειρηστη αλλα παλι τιποτα.οταν παταω εκτελεση ως διαχειρηστης βγαζει eror..απλα απορω που δεν πατιεται στο κινητο μου το πληκτρο.διαβασα ολα τα ποστ η αληθεια ειναι κ δεν το ειδα το συγκεκριμενο...θα το δοκιμασω σε αλλο pc..ευχαριστω
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω καταρχας για την αμεση απαντηση..Το εκανα κ αυτο δημιουργησα αλλο λογαριασμο με δικαιωματα διαχειρηστη αλλα παλι τιποτα.οταν παταω εκτελεση ως διαχειρηστης βγαζει eror..απλα απορω που δεν πατιεται στο κινητο μου το πληκτρο.διαβασα ολα τα ποστ η αληθεια ειναι κ δεν το ειδα το συγκεκριμενο...θα το δοκιμασω σε αλλο pc..ευχαριστω

Ειναι δικο μου λαθος που δεν το βρηκες καθως ξεχασα το link της ενεργής κοινότητας του Xperia Z στο Επίσημο Thread

 

Το κινητο σου το εχεις κανει επανεκκινηση ? κανε win pc και τηλ επανεκκινηση και προσπαθησε παλι..

Link to comment
Share on other sites

Επανεκινηση πως κανω;;το πληκτρο στα πλαγια εχει μονο απενεργοποιηση..πιστευω να μην θεωρηθει ακυρη ερωτηση ...ευχαριστω!!!

Αυτό εννοεί, να το κλείσεις και να το ανοίξεις ξανά.

Xiaomi Mi 8 pro stable Rom MIUI 11 Pie 9

Samsung Galaxy A8 (2018) Pie 9

ODYS Wintab 9 plus 3G Windows 10

Link to comment
Share on other sites

Ααα...νομιζα αλλο απενεργοποιηση αλλο επανεκινηση απο μονο του..οκευ αν κ αυτο το ειχα κανει...κ να φανταστειτε οτι κ τα αλλα κινητα που ειχα τα ειχα κανει root και με πιο δυσκολους τροπους κ με αυτον τον πιο απλο εχωαντιμετωπισει προβλημα...
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...