Jump to content

Οδηγός επιβίωσης για νέους χρήστες Android [UPDATED 17/07/2012]


zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

4.1 Επίλυση προβλημάτων συνδεσιμότητας

 

Στη ζωή πάντα υπάρχουν προβλήματα. Ευτυχώς γιατί μόνο έτσι μαθαίνουμε! ;)

Δυστυχώς όμως παρουσιάζονται όταν θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας οπότε ας δούμε τις πιο κοινές λύσεις σε περίπτωση μη σύνδεσης του κινητού με κάποιο ασύρματο δίκτυο.

 

1) Εκκαθάριση όλων των αποθηκευμένων δικτύων

2) Επανεκκίνηση του κινητού

3) Επανεκκίνηση του router

Edited by zxr
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 70
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

4.2 Επίλυση προβλημάτων κινητού (επανεκκινήσεις, παγώματα κτλ)

 

Αυτό που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας σαν χρήστες είναι ότι όταν κρατάμε στα χέρια τόσο πολύπλοκες συσκευές πιο πιθανό είναι τα πράγματα να μην δουλεύουν 100% σωστά παρά να δουλεύουν!

 

Θα μου πείτε (και με το δίκιο σας) έχω πληρώσει ένα σωρό λεφτά και απαιτώ να δουλεύει!

 

Αν λοιπόν διαπιστώσετε ότι το κινητό σας δεν δουλεύει όπως πρέπει και έχετε δοκιμάσει όλες τις πιθανές λύσεις (απεγκατάσταση προβληματικών εφαρμογών, επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων κτλ) τότε ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε την επαναφορά με το PC Companion ή το SEUS.

 

Ανεξάρτητα από το αν χάνονται ή όχι τα δεδομένα σας πάντα, μα πάντα, κάνετε αντίγραφα ασφαλείας (backup)!

Edited by zxr
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

1.6 Στη μάνα σου το είπες;;;

 

Σας έχει τύχει ποτέ το τριών χρονών ανηψάκι σας να σας αποκαλεί παιδί-βιολί ή το ίδιο ανηψάκι να αναρωτιέται πώς είναι δυνατό να έχετε διδακτορικό και να μην καταλαβαίνετε τι σας λεει;

Επειδή το έχω βιώσει διαβάστε τα παρακάτω για να μπείτε στο κόσμο του Android και να μην επιτρέψετε σε κανένα ανηψάκι να σας... την πει!!!

 

Apps2SD: Μέθοδος με την οποία γίνεται αποθήκευση και μεταφορά εφαρμογών στην κάρτα μνήμης του κινητού.

 

ADB: Android Debug Bridge (adb) Πρόκειται για ένα εργαλείο που κάνει χρήση γραμμής εντολών και σας επιτρέπει να επικοινωνείτε είτε με έναν εξομοιωτή ή κάποια συνδεδεμένη Android συσκευή. Είναι εργαλείο κυρίως για ανάπτυξη εφαρμογών. Πρόκειται για μια client-server εφαρμογή που περιλαμβάνει τρία στοιχεία:

 

•Μια εφαρμογή-πελάτη που τρέχει στην συσκευή που γίνεται η ανάπτυξη της εφαρμογής.

•Μια εφαρμογή-εξυπηρετητή η οποία τρέχει στο παρασκήνιο της συσκευής που γίνεται η ανάπτυξη της εφαρμογής.

•Έναν δαίμονα (daemon), ο οποίος τρέχει στο παρασκήνιο του εξομοιωτή.

 

Android: Λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Linux προσανατολισμένο για κινητές συσκευές.

 

AMOLED: Active Matrix Organic Light Emitting Diode. Τύπος οθόνης για κινητές συσκευές με ομολογουμένως υπέροχα χρώματα και φωτεινότητα.

 

APK:Android application package file. Το αντίστοιχο των .exe αρχείων στα Windows. Εκτελέσιμα αρχεία δηλαδή που εκτελώντας τα πραγματοποιούν εγκατάσταση εφαρμογών στο κινητό.

 

Alpha: Η ανάπτυξη λογισμικού περιλαμβάνει διάφορες φάσεις. Η τελική φάση περιλαμβάνει τη δοκιμή του λογισμικού σε πραγματικές συνθήκες και η φάση αυτή διαιρείται σε υπο-φάσεις. Η φάση alpha είναι η πρώτη και ακολουθεί η beta.

 

Το λογισμικό που βρίσκεται στην alpha φάση μπορεί να είναι ασταθές, να κρασάρει και να προκαλέσει διάφορες απώλειες δεδομένων. Δεν συνίσταται λοιπόν για καθημερινή χρήση και φυσικά θα πρέπει να γίνεται σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες δοκιμών.

 

Boot Animation: Κινούμενο γραφικό το οποίο προβάλλεται κατά τη διάρκεια της εκκίνησης του κινητού.

Μπορεί να είναι κινούμενο κείμενο, εικόνα ή συνδυασμός.

 

Bootloader: Πρόγραμμα το οποίο κάνει μια και μόνο αλλά άκρως απαραίτητη δουλειά: φορτώνει δεδομένα και προγράμματα τα οποία εν συνεχεία θα εκτελεστούν από τη RAM. Συχνά σχρησιμοποιούνται οι λεγόμενοι multiple-stage boot loaders (πολλαπλών σταδίων) όπου διάφορα προγράμματα αυξανόμενης πολυπλοκότητας φορτώνονται το ένα μετά το άλλο μέσα απο μια αλυσιδωτή διαδικασία.

 

Bootloop: Άσχημο πράμα! Όταν το σύστημα αδυνατεί να φορτώσει το λειτουργικό.

 

Beta: Είναι η δεύτερη φάση δοκιμών ενός λογισμικού. Συνήθως το λογισμικό είναι σε αρκετά καλό επίπεδο από άποψη λειτουργικότητας αλλά σίγουρα μπορεί να λάβει περαιτέρω βελτιώσεις.

 

CPU: Είναι τα αρχικά του Central Processing Unit (κεντρική μονάδα επεξεργασίας) και είναι αυτό που αναλαμβάνει να κάνει όλες εκείνες τις μαθηματικές πράξεις (μην ξεχνάτε ότι όλα τα ηλεκτρονικά δουλεύουν κάνοντας χρήση του δυαδικού συστήματος κι όλα τα προγράμματα δεν είναι τίποτα άλλο από 0 (μηδέν) και 1) προκειμένου να εκτελεστούν τα προγράμματα.

 

Custom: Η μαγεία του Android. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει το λειτουργικό να το βελτιώσει, να το προσαρμόσει, να του κάνει προσθήκες ή αφαιρέσεις και να το διαθέσει στην κοινότητα. Το λειτουργικό που προκύπτει από αυτή τη διαδικασία λέγεται custom. Φτιαχτό, κατά παραγγελία με άλλα λόγια!!!

 

Cache: Στοιχείο στο οποίο γίνεται αποθήκευση δεδομένων για μελλοντική χρήση ώστε μελλοντικές απαιτήσεις των προγραμμάτων να εξυπηρετούνται άμεσα. Τα δεδομένα αυτά μπορεί να είναι τιμές που έχουν προκύψει από πρότερους υπολογισμούς ή αντίγραφα τιμών που αποθηκεύονται αλλού. Η cache είναι ταχύτατη σε σύγκριση με μια π.χ. κάρτα μνήμης οπότε οποιοδήποτε αίτημα (cache hit) εξυπηρετείται άμεσα. Διαφορετικά (cache miss) τα απαιτούμενα δεδομένα θα πρέπει να επανυπολογιστούν ή να ζητηθούν από την αρχική τους πηγή κάτι που σημαίνει καθυστέρηση.

Όσο περισσότερα αιτήματα μπορεί να εξυπηρετήσει η cache τόσο πιο γρήγορο είναι το σύστημα

 

WCDMA: Το γνωστό μας 3G.

 

CIQ: Carrier IQ. Προεγκατεστημένο software το οποίο τρέχει στο παρασκήνιο και καταγράφει τα πάντα. Δυναμικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κλοπή προσωπικών δεδομένων.

 

Dual Core: Πρακτικά είναι δυο επεξεργαστές (πυρήνες) σε πακέτο του ενός. Αντίστοιχα υπάρχουν επεξεργαστές με τέσσερις πυρήνες (quad-core), έξι (hexa-core), οχτώ (octa-core) ή και περισσότερους (many-core)

 

Dalvik: Η πλατφόρμα της εικονικής μηχανής του Android.

 

Dalvik Cache: Εγγράψιμη μνήμη η οποία περιέχει τον κώδικα όλων των εφαρμογών σε μορφή bytecode. Έχοντας την πληροφορία αυτή στην cache οι εφαρμογές φορτώνουν πιο γρήγορα και αποδίδουν καλύτερα.

 

EXT2: Το ext2 ή δεύτερο εκτεταμένο σύστημα αρχείων είναι το σύστημα αρχείων που χρησιμοποιεί το Linux.

 

EXT3: Τρίτο εκτεταμένο σύστημα αρχείων. Εξέλιξη του δεύτερου.

 

FC/FC's: Κι αυτό είναι κακό. Συντόμευση του "force close" (=εξαναγκασμένος τερματισμός) που σημαίνει απλά ότι η εφαρμογή κράσαρε.

 

Fastboot: Διαγνωστικό προτόκολο που χρησιμοποιείται για την την τροποποίηση του συστήματος αρχείων σε ένα smartphone από άλλο υπολογιστή μέσω USB.

 

Flashing: Ο επαναπρογραμματισμός της ROM

 

Hotspot: Σημείο το οποίο προσφέρει ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω κάποιου δρομολογητή

 

HDMI: High-Definition Multimedia Interface. Τρόπος σύνδεσης για την μετάδοση εικόνας/ήχου μεταξύ συσκευών που το υποστηρίζουν.

 

Hboot: Είναι το αντίστοιχο του BIOS για τους υπολογιστές. Φροντίζει τον αρχικό έλεγχο του hardware και κατόπιν εκκινεί το software.

 

HAVS: Σύστημα ελέγχου που ρυθμίζει την τάση με βάση το φόρτο της CPU. Εξοικονομεί μπαταρία με αυτόν τον τρόπο αλλά μπορεί να έχει και τα αντίθετα αποτελέσματα όταν λειτουργεί παράλληλα με άλλα τέτοιου είδους συστήματα (όπως το setCPU).

 

JIT: Just-in-Time Compiler. Μέθοδος για την αύξηση της ταχύτητας των εφαρμογών στο Android.

 

Kang: Εγώ γράφω το κώδικα. Εσύ τον παίρνεις, τον τροποποιείς και τον διαθέτεις (release). Η διάθεση αυτή ονομάζεται kang release.

 

Kernel: Αυτή τη λέξη είμαι σίγουρος ότι την ακούτε και τη ακούτε συνεχώς! Δεν είναι τίποτα άλλο παρά κώδικας ο οποίος επιτρέπει στο λειτουργικό σύστημα και τις επιμέρους εφαρμογές να αλληλεπιδρούν με το hardware του κινητού.

 

Για να το καταλάβουμε ας δούμε ένα ανάλογο, αυτό ενός ανθρώπου που παίζει κιθάρα. Η κιθάρα είναι το hardware. Τα δάχτυλα του κιθαρίστα είναι το λογισμικό που κάνει κάποιες συγκεκριμένες λειτουργίες. Το μυαλό του κιθαρίστα είναι ο kernel που φροντίζει για το πώς θα αλληλεπιδράσει η κιθάρα και τα δάχτυλα ώστε να έχουμε το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα.

 

Όπως καταλαβαίνουμε όσο πιο καλός τόσο πιο πολλές δυνατότητες έχουμε και τόσο καλύτερα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το κινητό μας. Μπορούμε λοιπόν να αλλάξουμε kernel ώστε να βελτιώσουμε τον ήδη υπάρχον και να πάρουμε το μέγιστο από την συσκευή μας.

 

Launcher: Το γραφικό περιβάλλον διασύνδεσης του χρήστη με το λειτουργικό σύστημα.

 

Mod: Όχι, δεν είναι ο τίτλος μου στο myphone!!! :p

Είναι η οποιαδήποτε τροποποίηση ή επέμβαση στο hardware (υλικό) ή software (λογισμικό) με σκοπό την βελτίωση των επιδόσεων.

 

Nandroid: Το να κάνει κανείς αντίγραφο ασφαλείας της rom που χρησιμοποιεί.

 

Open GL: Ανοιχτή βιβιοθήκη 3D γραφικών που χρησιμοποιούνται και από τις Android συσκεύες.

 

Overclock: Αύξηση της ταχύτητας της CPU.

 

Partition: Τμήματα στα οποία είναι χωρισμένη η εσωτερική μνήμη του κινητού.

 

Τα partition που συναντάμε σε ένα Android τηλέφωνο είναι:

 

/misc - Διάφορα.

/boot - bootloader, kernel

/recovery - εδώ βρίσκεται το recovery πρόγραμμα (αχρείαστο να είναι)

/system - λειτουργικό σύστημα

/cache - αποθηκεύει δεδομένα από τη λειτουργία του λειτουργικού

/data - ρυθμίσεις, δεδομένα χρήστη κτλ.

 

Τα παρακάτω partiotion δεν ανήκουν στο Android. Ανήκουν στο hardware κομμάτι του τηλεφώνου και το Android επικοινωνεί μαζί τους μέσω του kernel.

 

/radio - ελέγχει την γενικότερη ασύρματη επικοινωνία του κινητού (κυψέλη, data, GPS, bluetooth κτλ)

/wimax - ελέγχει 4G, WiMax.

 

PRL: Preferred Roaming List. Λεει στο κινητό σε ποιο σταθμό βάσης να συνδεθεί πρώτα.

 

Recovery Mode: Ένας ξεχωριστός τρόπος λειτουργίας με τον οποίο μπορείτε να κάνετε boot στην συσκευή σας κυρίως για λόγους διαχείρισης (administration). Οι δυο πιο γνωστοί τρόποι είναι οι Amon Ra και Clockwork.

 

RC: Release Candidate. Περάσαμε την alpha φάση, περάσαμε την beta και ήρθε η ώρα να το βγάλουμε στην αγορά. Δεν είναι ακόμα 100% έτοιμο αλλά είναι σε αρκετά ώριμο στάδιο.

 

Rom/Firmware: Αυτό κι αν το ακούτε διαρκώς αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι νομίζουν ότι είναι κάτι άλλο.

 

Η ROM (Read-Only Memory) στην πράξη είναι μνήμη μόνο για ανάγνωση στην οποία αποθηκεύονται όλες οι εντολές του λειτουργικού που δεν επιτρέπεται να τροποποιηθούν κατά τη διάρκεια λειτουργίας της συσκευής.

 

Ram: Random Access Memory. Κι αυτό μνήμη είναι στην οποία οι εφαρμογές γράφουν προσωρινά τα δεδομένα τους, φορτώνουν οτιδήποτε χρειάζεται για να δουλέψουν σωστά και γρήγορα κτλ.

Το "random" στη λέξη RAM αναφέρεται στο γεγονός ότι το κάθε byte που είναι αποθηκευμένο μπορεί να προσπελαστεί ανεξάρτητα από το προηγούμενο ή το επόμενο byte.

 

Recovery: To να επαναφέρεις στην αρχική του κατάσταση το λειτουργικό αφού πρώτα έχει συμβεί κάτι πολύ άσχημο! Μακριά από μας!

 

Root: Το πρώτο επίπεδο ενός φακέλου.

 

Rooting: Διαδικασία μέσω της οποίας αποκτάμε πλήρη δικαιώματα ελέγχου σε ένα σύστημα Android. Οι κατασκευαστές προκειμένου να προστατέψουν τους πιο άπειρους χρήστες από την πρόκληση μη ηθελημένων και καταστροφικών αλλαγών στο λειτουργικό περιορίζουν την πρόσβαση σε κάποια αρχεία και φακέλους του συστήματος. Κάτι τέτοιο είναι αντιστρεπτό με το rooting.

 

SBC: Η δυνατότητα να φορτίζει η μπαταρία πέρα από το προκαθορισμένο ασφαλές όριο. Κάτι σαν overclocking της μπαταρίας δηλαδή. Με τον τρόπο αυτό η μπαταρία διαρκεί περισσότερο ωστόσο υπάρχει τίμημα. Μπορεί να καταστραφεί η μπαταρία. Προσοχή λοιπόν!

 

Sideloading: Εγκατάσταση εφαρμογών εκτός Android Market (Play).

 

Superuser/SU: Ειδικός λογαγαρισμός χρήστη με πλήρη δικαιώματα διαχείρισης του συστήματος. Με άλλα λόγια administrator.

 

Script: Γραμμές κώδικα που επιτελούν συγκεκριμένες λειτουργίες ή τροποποιήσεις. Συνήθως διαφέρουν από ένα κανονικό πρόγραμμα στον τρόπο που αλληλεπιδρούν με τον χρήστη.

 

SDK: (SDK ή "devkit" ή Software Development Kit). Εργαλεία τα οποία κάνουν πιο εύκολη την ζωή των προγραμματιστών στην ανάπτυξη εφαρμογών. Ουσιαστικά, για να το πούμε απλά, είναι ένα πρόγραμμα με το οποίο φτιάχνεις προγράμματα!

 

Stock: Το λειτουργικό όπως το παραδίδει η εκάστοτε εταιρεία (Samsung, HTC, SE) στους χρήστες των κινητών της.

 

S-On:Security on. Απαγόρευση πρόσβασης στο λειτουργικό σύστημα του κινητού.

 

S-Off:Security off. Πρόσβαση στο λειτουργικό σύστημα του κινητού.

 

Tethering: Διαμοιρασμός της πρόσβασης στο διαδίκτυο από ένα κινητό σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή (υπολογιστής, tablet κτλ)

 

Underclock:Μείωση της ταχύτητας του επεξαργαστή.

 

Undervolt: Μείωση της τάσης τροφοδοσίας του επεξεργαστή. Εξοικονομείται έτσι μπαταρία και εκλύονται μικρότερα ποσά θερμότητας.

 

USB: Universal Serial Bus. Η γνωστή διεπαφή διασύνδεσης συσκευών.

 

WiiMax: Worldwide Interoperability for Microwave Access. Ασύρματη σύνδεση για μετάδοση δεδομένων υψηλής ταχύτητας μεταξύ περιοχών μεγάλης έκτασης.

 

YAFFS: Το YAFFS είναι ένα σύστημα αρχείων βασισμένο σε logs του οποίου προτεραιότητα είναι η καταγραφή δεδομένων. Ένας άλλος σκοπός του YAFFS είναι η εξασφάλιση της υψηλής απόδοσης.

 

Zipalign: Εργαλείο το οποίο βελτιστοποιεί τον τρόπο με τον οποίο μια εφαρμογή είναι πακεταρισμένη (εγκατεστημένη αν προτιμάτε). Με αυτόν τον τρόπο το λειτουργικό αλληλεπιδρά καλύτερα με την εφαρμογή βελτιώνοντας της ταχύτητά της και κατ' επέκταση ολόκληρου του συστήματος. Οι χρόνοι εκτέλεσης καθώς και η απαιτούμενη μνήμη μειώνεται.

 

ADK: Android Development Kit. Εργαλεία για την ανάπτυξη οτιδήποτε σχετίζεται με το droid πχ ROM's

 

Baseband: Όρος που στις επικοινωνίες και στην επεξεργασία σημάτων περιγράφει σήματα και συστήματα των οποίων το εύρος των συχνοτήτων ξεκινούν από τα 0 Hertz μέχρι τη συχνότητα αποκοπής (cut-off frequency -- η μέγιστη συχνότητα που μπορεί να λάβει ο δέκτης)

 

Brick or Bricked: Λέξη αργκώ! Όταν για κάποιο λόγο το κινητό αχρηστεύεται οπότε είτε έχεις ένα τούβλο στην τσέπη σου είτε το smartphone σου είναι το ίδιο!!!

 

Bug or Software Bug: Σφάλματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης ενός λογισμικού.

 

Busybox: Εργαλείο που ενσωματώνει ευρέως χρησιμοποιούμενα εργαλεία του Unix.

 

ClockworkMod: Πρόγραμμα recovery το οποίο χρησιμοποιείται για την εφαρμογή ενημερώσεων, ROMs ή τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή την επαναφορά αρχείων ασφαλείας.

 

Dev. ή Developer: Κάποιος που αναπτύσσει εφαρμογές.

 

Flash ή Flash Memory: Διαδιακασία σβησίματος και επαναπρογραμματισμού της μνήμης

 

Shell ή SSH: Secure shell ή ssh είναι ένα προτόκολο το οποίο επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων μέσω ασφαλούς καναλιού ανάμεσα σε δυο συσκευές.

 

Theme: Σύνολο εικονιδίων και φόντων που αλλάζουν την αισθητική της διεπιφάνειας επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπου και μηχανής.

Edited by zxr
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg
Link to comment
Share on other sites

3.1 Σενάριο 1: Έχω την 2.3 έκδοση και θέλω να κάνω update μέσω του PC Companion

 

Αυτή είναι πλέον η καλύτερη λύση. Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά και κυρίως έχετε τη δυνατότητα να περάσετε την έκδοση του Android που προορίζεται για την Ελληνική αγορά. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε υποστήριξη 160 χαρακτήρων στα μηνύματα χωρίς να πειράξετε κάτι.

Να θυμήσω ότι Ελληνική γλώσσα έχετε οποιαδήποτε έκδοση του Android κι αν περάσετε.

 

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε το PC Companion και να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη. Το λογισμικό θα ανιχνεύσει την έκδοση που τρέχει στο κινητό σας και θα ξεκινήσει την εγκατάσταση της rom.

Edited by zxr
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

3.2 Σενάριο 2a: Έχω την 2.3 και θέλω να κάνω update μέσω του flashtool στην έκδοση 4.0 περνώντας την Nordic έκδοση

 

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι πρώτα. Πλέον δεν υπάρχει λόγος να ακολουθήσετε αυτόν τον τρόπο εγκατάστασης της έκδοσης 4.0 του Android. Οι λόγοι είναι δυο:

-- Η έκδοση που θα περαστεί είναι αυτή που προορίζεται για την Σκανδιναβική αγορά πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει η επιλογή της εξοικονόμησης κόστους στα sms. Το πρόβλημα λύνεται αρκετά εύκολα ωστόσο. ;)

-- Έχει ήδη κυκλοφορήσει η Ελληνική έκδοση που είναι διαθέσιμη μέσω του PC Companion ή το SEUS.

 

Αν ωστόσο θέλετε να παίξετε τότε ακολουθείστε τα παρακάτω:

 

 

Φάση προετοιμασίας τηλεφώνου

1) Backup

 

2) Κάντε format στην κάρτα μνήμης ώστε να είναι καθαρή από οποιοδήποτε αρχείο.

 

3) Αφαιρέστε την κάρτα sim και την κάρτα μνήμης από το κινητό.

 

Φάση προετοιμασίας flashtool

4) Κατεβάστε το Flashtool (καρτέλα Installation) και εγκαταστήστε το (πατάτε Next, next χωρίς να αλλάξετε τίποτα) -- (Εναλλακτικό link)

 

5) Αν έχετε παλιότερη έκδοση του Flashtool αναβαθμίστε το κατεβάζοντας αυτό το update. Στη συνέχεια ξε-ζιπάρετε το update.zip που κατεβάσατε σε έναν φάκελο ώστε να βρείτε εύκολα τα αρχεία, τα αντιγράφετε και τα κάνετε επικόλληση στο C:\flashtool. Θα σας ρωτήσει αν θέλετε να εγκαταστήσετε τα αρχεία. Απαντάτε ναι!

 

6) Τρέχουμε το flashtool.exe και πηγαίνουμε στο Ηelp-->Αbout ώστε να βεβαιωθούμε ότι έχουμε την έκδοση 0.7.0.0 ή νεότερη (πχ 0.7.1.0). Αν ναι, τότε είμαστε ΟΚ! Κλείνουμε το flashtool

 

7) Πηγαίνουμε στο C:\flashtool\firmwares και σβήνουμε τα πάντα εκεί μέσα. Κλείνουμε το παράθυρο.

 

Φάση κατεβάσματος αρχείων

8a) Rom για το Arc S (Εναλλακτικό link)

8b) Rom για το Ray (Εναλλακτικό link)

8c) Rom για το Neo V

8d) Να βάλω τα link της prerooted rom.

 

Φάση φλασαρίσματος

9) Πέρασμα των roms στο Flashtool

Μην τρομάζετε. Ένα απλό copy paste είναι.

Αν κατεβάσετε τα αρχεία από τα εναλλακτικά link τότε κάνετε extract τα .rar που κατεβάσατε στο βήμα 8 ανάλογα το κινητό σας. Από το extract θα προκύψει ένα αρχείο με κατάληξη .ftf. Αν κατεβάσετε από τα κανονικά τότε θα πάρετε απευθείας τo .ftf αρχείο.

 

Copy το αρχείο και paste στο path C:\flashtool\firmwares

 

10) Φλασάρισμα

 

Τρέχουμε το flashtool.exe και κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του flashing.

Επιλέγουμε Flashmode και πατάμε ΟΚ.

 

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/thumbs/FlashTool1.JPG

Θα πρέπει να βλέπετε πλέον κάτι τέτοιο (ανάλογα πάντα με το μοντέλο του κινητού σας):

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/thumbs/FlashTool2.JPG

Τσεκάρουμε αυτά που φαίνονται στην εικόνα και πατάμε ΟΚ.

 

Το αφήνουμε να κάνει αυτά που πρέπει και όταν μας το ζητήσει ακολουθούμε τα βήματα προσεκτικά και συνδέουμε το κινητό.

 

Όταν τελειώσει η διαδικασία θα μας ζητηθεί να αποσυνδέσουμε το κινητό και να κάνουμε restart.

 

Είμαστε έτοιμοι! Έχουμε ICS

 

11) Συνίσταται, ακόμα κι αν δεν διαπίστωσετε lags, να κάνετε ένα repair το κινητό με το SEUS

 

Προκειμένου να αποκτήσετε υποστήριξη 160 χαρακτήρων στα sms σας με την Nordic έκδοση θα πρέπει να δείτε αυτό το post.

 

Για απορίες πάνω στη συγκεκριμένη διαδιακασία μπορείτε να θέσετε τα ερωτήματά σας εδώ.

Edited by zxr
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg
Link to comment
Share on other sites

3.3 Σενάριο 2b: Έχω περάσει την Nordic έκδοση της έκδοσης 4.0 του Android και θέλω να έχω υποστήριξη 160 χαρακτήρων

 

Για να διαβάζετε αυτό το post σημαίνει ότι είτε βιάζεστε και θέλετε να έχετε από τους πρώτους την ICS είτε γιατί σας αρέσει να πειραματίζεστε!

 

Περάσατε λοιπόν την Nordic αλλά μάλλον είναι... οικονομικά ασύμφορη! Τα μηνύματα στέλνονται με μόλις 70 χαρακτήρες κάτι το οποίο φυσικά δεν βολεύει καθόλου. Πάμε να δούμε τα βήματα της λύσης:

 

1) Κάνουμε root

 

2) Εγκατάσταση του Root Explorer ή του yaffs.

 

3) Ανοίγουμε τον Root Explorer (αυτόν χρησιμοποιώ οπότε επιτρέψτε μου να γράφω με βάση αυτόν) και πατάμε οπωσδήποτε στο κουμπάκι επάνω που λεει R/W.

 

4) Κατόπιν ακολουθούμε το path

data/data/com.sonyericsson.conversations/shared_prefs

και πατάμε παρατεταμένα πάνω στο αρχείο com.sonyericsson.conversations_preferences.xml

 

5) Στο μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε το "Open with" και κατόπιν επιλέγουμε "Text Editor"

 

6) Εντοπίζουμε τις γραμμές:

<boolean name="semc_pref_key_character_conversion" value="false" />

<boolean name="semc_pref_key_character_conversion_visibility" value="false" />

 

7) Αλλάζουμε τις τιμές false σε true. Για να μαθαίνουμε και μερικά πράγματα αλλάζοντας τις τιμές λέμε στο λειτουργικό να ενεργοποιήσει την εξοικονόμηση κόστους (πρώτη γραμμή) και να μας εμφανίζει επίσης τη σχετική επιλογή στις επιλογές των μηνυμάτων.

 

8) Πατάμε μια φορά το πλήκτρο της επιστροφής (back button) ώστε να κλείσει το πληκτρολόγιο κι άλλη μια για να σώσουμε το αρχείο και να το κλείσουμε.

 

9) Σβήνουμε το .bak αρχείο που δημιουργείται από μόνο του

 

10) Κάνουμε restart το κινητό και είμαστε έτοιμοι!

Edited by zxr
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg
Link to comment
Share on other sites

3.4 Σενάριο 3: Έχω περάσει την Nordic έκδοση με flash tool και θέλω να περάσω την Ελληνική ώστε να έχω υποστήριξη 160 χαρακτήρων

 

Εδώ τα πράγματα είναι αρκετά απλά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αλλάξετε τις γραμμές:

ro.semc.version.cust=
ro.semc.version.cust_revision=

 

σε

ro.semc.version.cust=1254-5797
ro.semc.version.cust_revision=R2D

 

Για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να είστε root και να έχετε κάποιο πρόγραμμα όπως ο Root Explorer.

 

Αν δεν θέλετε να μπλέξετε με γραμμές κώδικα τότε απλά αντιγράψτε το αρχείο build.prop που επισυνάπτεται στο παρόν post, αντιγράψτε το στην κάρτα μνήμης του κινητού σας και αντικαταστήστε το υπάρχον build.prop.

 

Κάντε ένα restart το κινητό και κατόπιν συνδέστε το στο PC Companion. Έχετε πλέον Ελληνική ICS!!!

Edited by zxr
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg
Link to comment
Share on other sites

3.5 Σενάριο 4: Έχω την έκδοση 4.0 περασμένη και θέλω να επιστρέψω στην 2.3 γιατί δεν είμαι ικανοποιημένος

 

Φάση προετοιμασίας τηλεφώνου

1) Backup

 

2) Κάντε format στην κάρτα μνήμης ώστε να είναι καθαρή από οποιοδήποτε αρχείο.

 

3) Αφαιρέστε την κάρτα sim και την κάρτα μνήμης από το κινητό.

 

Φάση προετοιμασίας flashtool

4) Κατεβάστε το Flashtool (καρτέλα Installation) και εγκαταστήστε το (πατάτε Next, next χωρίς να αλλάξετε τίποτα) -- (Εναλλακτικό link)

 

5) Αναβαθμίστε το Flashtool κατεβάζοντας αρχικά αυτό το update (Εναλλακτικό link). Στη συνέχεια ξε-ζιπάρετε το update.zip που κατεβάσατε σε έναν φάκελο ώστε να βρείτε εύκολα τα αρχεία, τα αντιγράφετε και τα κάνετε επικόλληση στο C:\flashtool. Θα σας ρωτήσει αν θέλετε να εγκαταστήσετε τα αρχεία. Απαντάτε ναι!

 

6) Τρέχουμε το flashtool.exe και πηγαίνουμε στο Ηelp-->Αbout ώστε να βεβαιωθούμε ότι έχουμε την έκδοση 0.7.0.0. Αν ναι, τότε είμαστε ΟΚ! Κλείνουμε το flashtool

 

7) Πηγαίνουμε στο C:\flashtool\firmwares και σβήνουμε τα πάντα εκεί μέσα. Κλείνουμε το παράθυρο.

 

Φάση κατεβάσματος αρχείων

8) α) Rom για το Neo V -- Έκδοση 2.3

Η συγκεκριμένη έκδοση μπορεί να root-αριστεί πανεύκολα με αυτόν τον οδηγό αλλά δεν έχει υποστήριξη 160 χαρακτήρων για sms κάτι όμως που μπορούμε εύκολα να διορθώσουμε

β) Rom για το Ray -- Έκδοση 2.3 (υποστηρίζει εξοικονόμηση 160 χαρακτήρων)

 

Φάση φλασαρίσματος

9) Πέρασμα των roms στο Flashtool

Μην τρομάζετε. Ένα απλό copy paste είναι.

Κάνετε extract το .rar που κατεβάσατε στο βήμα 8. Από το extract θα προκύψει ένα αρχείο με κατάληξη .ftf.

 

Copy το αρχείο και paste στο path C:\flashtool\firmwares

 

10) Φλασάρισμα

 

Τρέχουμε το flashtool.exe και κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του flashing.

Επιλέγουμε Flashmode και πατάμε ΟΚ.

 

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/thumbs/FlashTool1.JPG

Θα πρέπει να βλέπετε πλέον κάτι τέτοιο (ανάλογα πάντα με το μοντέλο του κινητού σας):

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/thumbs/FlashTool2.JPG

Τσεκάρουμε αυτά που φαίνονται στην εικόνα και πατάμε ΟΚ.

 

Το αφήνουμε να κάνει αυτά που πρέπει και όταν μας το ζητήσει ακολουθούμε τα βήματα προσεκτικά και συνδέουμε το κινητό.

 

Όταν τελειώσει η διαδικασία θα μας ζητηθεί να αποσυνδέσουμε το κινητό και να κάνουμε restart.

 

Είμαστε έτοιμοι! Έχουμε την 2.3!

 

Για να λύσετε το πρόβλημα της μη υποστήριξης των 160 χαρακτήρων κάνετε τα παρακάτω:

 

1) Κάνουμε root

 

2) Εγκατάσταση του Root Explorer ή του yaffs.

 

3) Ανοίγουμε τον Root Explorer (αυτόν χρησιμοποιώ οπότε επιτρέψτε μου να γράφω με βάση αυτόν) και πατάμε οπωσδήποτε στο κουμπάκι επάνω που λεει R/W.

 

4) Κατόπιν ακολουθούμε το path

data/data/com.sonyericsson.conversations/shared_prefs

και πατάμε παρατεταμένα πάνω στο αρχείο com.sonyericsson.conversations_preferences.xml

 

5) Στο μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε το "Open with" και κατόπιν επιλέγουμε "Text Editor"

 

6) Εντοπίζουμε τις γραμμές:

<boolean name="semc_pref_key_character_conversion" value="false" />

<boolean name="semc_pref_key_character_conversion_visibility" value="false" />

 

7) Αλλάζουμε τις τιμές false σε true. Για να μαθαίνουμε και μερικά πράγματα αλλάζοντας τις τιμές λέμε στο λειτουργικό να ενεργοποιήσει την εξοικονόμηση κόστους (πρώτη γραμμή) και να μας εμφανίζει επίσης τη σχετική επιλογή στις επιλογές των μηνυμάτων.

 

8) Πατάμε μια φορά το πλήκτρο της επιστροφής (back button) ώστε να κλείσει το πληκτρολόγιο κι άλλη μια για να σώσουμε το αρχείο και να το κλείσουμε.

 

9) Σβήνουμε το .bak αρχείο που δημιουργείται από μόνο του

 

10) Κάνουμε restart το κινητό και είμαστε έτοιμοι!

Edited by zxr
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg
Link to comment
Share on other sites

3.6 Rooting για την έκδοση 4.0.3

 

Την αξία του root την έχουμε συζητήσει άπειρες φορές στο παρόν forum. Ας δούμε πως μπορούμε να κάνουμε root την έκδοση 4.0 του Andoid.

 

Πρίν ξεκινήσουμε βεβαιωθείτε ότι έχετε:

1) Stock ICS firmware 4.1.A.0.562

 

2) ADB drivers εγκατεστημένους. Αν δεν τους έχετε εγκαταστήσει, τότε εγκαταστήστε αυτό (Εναλλακτικό link)

 

3) Ενεργοποιήστε το Εντοπισμός σφαλμ. USB (Ρυθμίσεις-->Επιλογές για προγραμματιστές)

 

4) Ενεργοποιήστε τις Άγνωστες πηγές (Ρυθμίσεις-->Ασφάλεια)

 

5) Αλλάξτε τη Λειτουργία σύνδεσης USB. Πηγαίνουμε στο μενού Ρυθμίσεις --> Xperia --> Συνδεσιμότητα --> Λειτουργ. σύνδεσης USB και επιλέγουμε Λειτουργία μαζικής αποθήκευσης (MSC)

 

6) Συνδέστε το κινητό με τον υπoλογιστή

 

7) Kατεβάστε από εδώ (Εναλλακτικό link) το αρχείο, το αποθηκεύετε στο C:\ και το αποσυμπιέζετε στο ίδιο σημείο (στο C:\ δηλαδή)

 

8) Μετά το extract θα πρέπει να υπάρχει ένας φάκελος με όνομα "files" και ένα αρχείο με όνομα runme.bat. Τρέξτε το αρχείο runme.bat

 

9) Είστε root! Το επιβεβαιώνετε βλέποντας στο app drawer (εκεί δηλαδή που φαίνονται όλες οι εφαρμογές σας πατώντας το εικονίδιο με τα τετραγωνάκια) το εικονίδιο του SuperUser.

 

Για την διατύπωση-επίλυση απορίων μπορείτε να κάνετε τις ερωτήσεις σας εδώ

Edited by zxr
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg
Link to comment
Share on other sites

3.8 Σβήσιμο μη απαραίτητων εφαρμογών για την έκδοση 4.0

 

Τι πρέπει; Να είστε root! (Πώς κανουμε root στην 4.0)

 

Τι χρειάζομαι; Τον Root Explorer ή τον Root Unistaller ή οτιδήποτε άλλο δίνει πρόσβαση στις εφαρμογές του συστήματος. (Με τον Root Explorer πηγαίνετε στο system/app και απλά σβήνετε τις εφαρμογές. Αν πιστεύετε ότι θα τις χρειαστείτε κάντε backup.)

 

Πως επιλέγω τι θα σβήσω; Πάντα κρίνουμε με βάση τις ανάγκες μας. Παρακάτω είναι η λίστα με τις εφαρμογές που έσβησα γιατί έκρινα ότι δεν τις χρειάζομαι χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στην σταθερότητα του κινητού μου. Αν κάποιος δεν θέλει να σβήσει, για παράδειγμα, τον Adobe Reader προφανώς μπορεί να μην το κάνει!

 

  1. adobereader.apk (Adobe Reader)
  2. antradioservice.apk (ANT Radio Service)
  3. appXtra (com.qoowaa.act.apk)
  4. chinesetextinput.apk (chinese keyboard)
  5. datatrafficswitch.apk (Data on/off widget)
  6. DigitalClockWidget.apk (digital clock widget)
  7. EventStreamPluginFacebook.apk (το κρατάτε αν σας ενδιαφέρει το Facebook)
  8. EventStreamPluginTwitter.apk (το κρατάτε αν σας ενδιαφέρει το Twitter)
  9. facebook.apk (το κρατάτε αν σας ενδιαφέρει το Facebook)
  10. FBCalendarSync.apk (το κρατάτε αν σας ενδιαφέρει το Facebook)
  11. FBIAppShare.apk
  12. FBMediaDiscovery.apk
  13. FBMusicLike.apk
  14. FBSetupWizard.apk
  15. GoogleLyricsPlugin.apk (Επέκταση για την αναζήτηση στίχων στο google)
  16. Ειδήσεις και καιρός (GenieWidget.apk)
  17. JapaneseIME.apk (japanese keyboard)
  18. livewaremanager.apk (Live Ware Manager)
  19. neoreader.apk (Neoreader)
  20. Οι μεταφορτώσεις μου (MediaUploader.apk --- Uploads στο Youtube. Αν ανεβάζετε βίντεο από το κινητό και θέλετε να βλέπετε τι χρειάζεστε μην το βγάλετε.)
  21. officesuite.apk (Office Suite)
  22. OmaDatasyncService.apk (part of Sony Sync)
  23. playnowclientarvato.apk (Play Now)
  24. Φωτογραφίες και βίντεο (PhotoWidget.apk)
  25. POBoxSknPink.apk (skin for chinese keyboard)
  26. POBoxSknWood.apk (skin for chinese keyboard)
  27. PostViewer.apk (το κρατάτε αν θέλετε το facebook)
  28. Protips.apk (Android tips -- Συμβουλές αρχικής οθόνης)
  29. retaildemo.apk --- retail demo
  30. SemcCrashMonitor.apk (Crash Monitor)
  31. SEMCFacebookProxy.apk (το κρατάτε αν θέλετε το facebook)
  32. SEMCSetupWizard.apk (Setup Wizard Οδηγός ρύθμισης. Σε αρχάριους ίσως φανεί χρήσιμος)
  33. Stk.apk (SIM Tool Kit)
  34. storefront.apk (Fun & Downloads)
  35. Sync.apk (Sony Sync)
  36. Talk.apk (Google Talk)
  37. talkback.apk
  38. Widget Timescape (TimescapeWidget.apk)
  39. trackid.apk (Track ID)
  40. UpdateCenter.apk (Update Center)
  41. usersupport.apk (Support)
  42. WeatherWidget.apk (Weather widget)
  43. widgetanalogclock.apk (Clock widget)
  44. widgetcalendar.apk (Calendar widget)
  45. widgetdigitalclock.apk (digital clock widget)
  46. widgetonoff.apk (most on/off widgets)
  47. widgettimer.apk (timer widget)
  48. widgetworldclock.apk (world clock widget)
  49. WikipediaPlugin.apk
  50. Wisepilot
  51. WhatsApp
  52. YouTubeKaraokePlugin.apk
  53. McAfee Security
  54. Αναζήτηση Google (GoogleQuickSearchBox.apk)
  55. Street View
  56. FbiX Proxy
  57. Επέκταση Youtube
  58. UEFA.com

 

 

Ασφαλές αλλά δεν το έκανα γιατί έκρινα ότι, ίσως, με βάση τις ανάγκες μου, μου χρειαστούν στο μέλλον.

  1. qcsemcservice.apk --- RIL extension for default browser
  2. Timescape
  3. youtube
  4. Διαχείριση LiveWare
  5. Οδηγός πελάτη Sony Ericsson Sync (SyncWizard.apk --- Sony Ericsson Sync Account)
  6. Home.apk (Sony launcher, only delete this when you have another launcher installed!!)

Edited by zxr
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg
Link to comment
Share on other sites

3.7 Rooting για την έκδοση 4.0.4

Ας το πάρουμε απόφαση: εύκολο root για την έκδοση 4.0.4 δεν υπάρχει. Τί κάνουμε λοιπόν;

Αλχημείες είναι η απάντηση!

Αναφέρω περιγραφικά τη διαδικασία για να έχουμε μια κατευθυντήρια γραμμή και να ξέρουμε τί κάνουμε:

Όταν κάνουμε το τελευταίο update το κινητό μας πηγαίνει στην έκδοση 4.0.4 του Android με αριθμό έκδοσης 4.1.B.0.431. Αυτό που θα κάνουμε λοιπόν είναι να πάμε στον προηγούμενο kernel, θα τον root-άρουμε και στη συνέχεια θα ξανά γυρίσουμε στον 4.1.Β.0.431 διατηρώντας το root.

 

Αρχικά

1) Προτού κάνουμε οτιδήποτε πηγαίνουμε:

α) Ρυθμίσεις --> Ασφάλεια --> Τικάρουμε τις Άγνωστε πηγές

β) Ρυθμίσεις --> Επιλογές για προγραμματιστές --> Τικάρουμε το Εντοπισμός σφαλμ. USB

γ) Ρυθμίσεις --> Xperia --> Συνδεσιμότητα --> Λειτουργ. σύνδεσης USB --> Λειτουργία μαζικής αποθήκευσης (MSC mode)

 

Φάση προετοιμασίας flashtool

2) Κατεβάστε το Flashtool (καρτέλα Installation) και εγκαταστήστε το (πατάτε Next, next χωρίς να αλλάξετε τίποτα)

 

2α) Αν έχετε παλιότερη έκδοση του Flashtool αναβαθμίστε το κατεβάζοντας το update που δίνεται στη ίδια σελίδα (καρτέλα Installation). Στη συνέχεια ξε-ζιπάρετε το update.zip που κατεβάσατε σε έναν φάκελο ώστε να βρείτε εύκολα τα αρχεία, τα αντιγράφετε και τα κάνετε επικόλληση στο C:\flashtool. Θα σας ρωτήσει αν θέλετε να εγκαταστήσετε τα αρχεία. Απαντάτε ναι!

 

2β) Τρέχουμε το flashtool.exe και πηγαίνουμε στο Ηelp-->Αbout ώστε να βεβαιωθούμε ότι έχουμε την έκδοση v0.8.6.0 ή νεότερη (πχ 0.8.1.0). Αν ναι, τότε είμαστε ΟΚ! Κλείνουμε το flashtool

 

2γ) Πηγαίνουμε στο C:\flashtool\firmwares και σβήνουμε τα πάντα εκεί μέσα. Κλείνουμε το παράθυρο.

 

Φάση κατεβάσματος αρχείων

3) Αναλόγως το κινητό μας επιλέγουμε τον αντίστοιχο kernel:

α) Arc and Arc S - Kernel

β) Ray - Kernel

γ) Neo/Neo V - Kernel

δ) Υπόλοιπα κινητά Xperia - Kernel. Μπορείτε να δοκιμάσετε τον kernel του Arc S ή του Ray

 

Τοποθετήστε το αρχείο που κατεβάσατε στο C:/ Drive > flashtool > firmwares

 

4) Τρέχουμε το flashtool.exe και κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του flashing.

Επιλέγουμε Flashmode και πατάμε ΟΚ.

 

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/thumbs/FlashTool1.JPG

Θα πρέπει να βλέπετε πλέον κάτι τέτοιο (ανάλογα πάντα με το μοντέλο του κινητού σας):

http://talk.sonymobile.com/servlet/JiveServlet/downloadImage/2-178992-12393/ffc.png

Τσεκάρουμε αυτά που φαίνονται στην εικόνα και πατάμε ΟΚ.

 

Το αφήνουμε να κάνει αυτά που πρέπει και όταν μας το ζητήσει ακολουθούμε τα βήματα προσεκτικά και συνδέουμε το κινητό. Το αφήνουμε να ολοκληρώσει την διαδικασία του φλασαρίσματος.

Σε περίπτωση που δείτε μηνύματα σφάλματος μην ανησυχήσετε.

 

5) Αφού τελειώσει η διαδικασία κάντε restart τη συσκευή σας. Είναι πιθανό να ανοίξει κανονικά ή να κολλήσει. Ότι κι αν συμβεί δεν έχει καμία σημασία. Κάντε restart και προχωρήστε στην διαδικασία του rooting που περιγράφεται εδώ

 

6) Κατεβάστε τα αρχεία που θα χρειαστούμε για τη συνέχεια.

Arc S - Kernel

Arc - Kernel

Ray - Kernel

Neo - Kernel

Neo V - Kernel

Mini - Kernel

Mini Pro - Kernel

Pro - Kernel

Live Walkman - Kernel

Active - Kernel

 

7) Φλασάρουμε τον kernel που κατεβάσαμε στο βήμα 6 (ανάλογα το κινητό που έχουμε). Πηγαίνουμε στο C:\flashtool\firmwares, σβήνουμε τα πάντα εκεί μέσα, κλείνουμε το παράθυρο και ουσιαστικά ακολουθούμε τις οδηγίες των βημάτων 4 και 5.

 

Αυτό όμως που αλλάζει εδώ είναι οι ρυθμίσεις που θα επιλέξουμε στο παράθυρο του flashtool. Οι σωστές ρυθμίσεις φαίνονται στην παρακάτω εικόνα οπότε προσοχή τι θα επιλέξετε. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας παρέχει το πρόγραμμα και είστε έτοιμοι!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/thumbs/ffc.jpg

Edited by zxr
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg
Link to comment
Share on other sites

3.8 Απενεργοποίηση της αυτόματης φωτεινότητας στην έκδοση 4.0 (the hard way!!!)

 

Ισχύει ότι ακριβώς και στην έκδοση 2.3 οπότε μπορείτε να κάνετε ότι περιγράφεται εδώ.

Edited by zxr
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg
Link to comment
Share on other sites

3.9 Tweaking στην έκδοση 4.0 (γιατί το να... βάζεις χέρι έχει πλάκα!)

 

Πρίν ξεκινήσετε οτιδήποτε διαβάστε το αντίστοιχο post για την έκδοση 2.3 ώστε να μπείτε στο νόημα. ;)

 

Υποθέτοντας λοιπόν ότι έχετε διαβάσει το post που αναφέρω, πηγαίνοντας στο path

 

[b] /sys/module/lowmemorykiller/parameters/minfree[/b] 

 

(χρειάζεστε root πρόσβαση και κάποιο πρόγραμμα όπως ο Root Explorer για αυτό) και ανοίγοντας το αρχείο θα δείτε γραμμένες τις παρακάτω τιμές:

 

3857,5182,6508,8556,9881,11810

 

Οι τιμές αυτές λένε στο λειτουργικό ότι όταν η μνήμη σου φτάσει τα 11810 pages τερμάτισε εφαρμογές της κατηγορίας Empty. Όταν τα pages πέσουν κάτω από τα 9881 τότε τερμάτισε και την κατηγορία Content κτλ (νομίζω το "πιάσατε" πλέον).

 

Αν συγκρίνετε τις τιμές με τις αντίστοιχες της 2.3 θα δείτε ότι αυτές τις 4.0 είναι μεγαλύτερες πράγμα που συνεπάγεται καλύτερη διαχείριση μνήμης για την 4.0.

 

Αλλάζοντας αυτές τις τιμές μπορούμε να εξασφαλίσουμε περισσότερη ελεύθερη μνήμη λέγοντας στο λειτουργικό να επεμβαίνει νωρίτερα προτού τα πράγματα φτάσουν σε έσχατο σημείο χωρίς τη χρήση κάποιου task killer.

 

Για να το κάνουμε αυτό πηγαίνουμε με τον Root Explorer (ή όποιο άλλο παρόμοιο πρόγραμμα -- τέτοιο είναι ο yaffs explorer) στος /sys/module/lowmemorykiller/parameters/ και ανοίγουμε το αρχείο minfree.

 

Μην ξεχάσετε να κλικάρετε στην επιλογή Mount R/W ώστε να μπορείτε να γράψετε τις καινούριες τιμές στο αρχείο. Εν συνεχεία ανοίγετε το αρχείο με έναν text editor και γράφετε τις παρακάτω τιμές και είστε έτοιμοι

 

6144,9216,12288,18432,21504,24576

 

Σταδιακά θα δείτε ότι η ελεύθερη μνήμη του κινητού θα αρχίσει να αυξάνεται. Δυστυχώς όμως αν κάνετε restart τότε θα διαπιστώσετε ότι οι τιμές επιστρέφουν στα αρχικά τους μεγέθη.

Για να το αποφύγουμε αυτό γράφουμε την παρακάτω γραμμή "κώδικα"

"echo "6144,9216,12288,18432,21504,24576" > /sys/module/lowmemorykiller/parameters/minfree" 

 

στο τέλος του /system/etc/hw_config.sh

Με τον τρόπο αυτό ακόμα και μετά από restart οι τιμές δεν θα αλλάζουν διατηρώντας τη μνήμη μας σε υψηλά επίπεδα!

 

Ολοκληρώνοντας το έργο μας σχετικά με το πείραγμα του κινητού μας ανοίγουμε το αρχείο build.prop (θα το βρείτε στο system) και προσθέτουμε τις παρακάτω γραμμές: (όλα τα tweaks μπορείτε να τα βρείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο σε μορφή για γρήγορη αντιγραφή -- copy friendly format -- έτοιμο για να επικόλληση στο build.prop)

 

1. Βελτίωση απόδοσης

#Increase speed
dalvik.vm.heapsize=50m
ro.sf.lcd_density=240

 

1. Βελτίωση της ταχύτητας του internet

#Internet Speed Enhancement:
net.tcp.buffersize.default=4096,87380,256960,4096,16384,256960
net.tcp.buffersize.wifi=4096,87380,256960,4096,16384,256960
net.tcp.buffersize.umts=4096,87380,256960,4096,16384,256960
net.tcp.buffersize.gprs=4096,87380,256960,4096,16384,256960
net.tcp.buffersize.edge=4096,87380,256960,4096,16384,256960

 

2. Απενεργοποίηση του Bootanimation. Γρηγορότερο άνοιγμα:

#Disable Bootanimation. Faster boot
debug.sf.nobootanimation=1

 

3. Εξάλειψη μαύρης οθόνης μετά τον τερματισμό κλήσης

#No Black-Screen After Ending A Call
ro.lge.proximity.delay=25
mot.proximity.delay=25

 

4. Βελτίωση του 3G

#3G Signal Optimization Tweaks:
ro.ril.hsxpa=2
ro.ril.gprsclass=10
ro.ril.hep=1
ro.ril.enable.dtm=1
ro.ril.hsdpa.category=10
ro.ril.enable.a53=1
ro.ril.enable.3g.prefix=1
ro.ril.htcmaskw1.bitmask=4294967295
ro.ril.htcmaskw1=14449
ro.ril.hsupa.category=5

 

5. Εξοικονόμηση μπαταρίας

#Save Battery
wifi.supplicant_scan_interval=180
pm.sleep_mode=1
ro.ril.disable.power.collapse=0

 

6. Μείωση της καθυστέρης κατά την κλήση αριθμού

#Decrease Delay While Dialing A Number:
ro.telephony.call_ring.delay=0

 

7. Βελτίωση της ταχύτητα του UI και της απόκρισης

#Improve UI frame rate and touch response
windowsmgr.max_events_per_sec=150

 

8. Tweaks για Qualcomm επεξεργαστές

#Qualcomm specific tweaks:
debug.qctwa.statusbar=1
debug.qctwa.preservebuf=1
com.qc.hardware=true

 

9. Βελτίωση των frames κατά το scrolling

#Improve Scrolling FPS
ro.max.fling_velocity=4000

 

10. Διαχείριση του γραφικού περιβάλλοντος μέσω της GPU

#Enable hardware acceleration
# Render UI through GPU instead of CPU
# Αν προκαλέσει lags βάλτε μπροστά μια διέση ή σβήστε το
debug.sf.hw=1

 

11. Βελτίωση των συνδέσεων-επανασυνδέσεων βελτιώνει την μπαταρία

# Smooths out constant disconnects and reconnects. Saves battery life!
ro.mot.eri.losalert.delay=1000 

 

12. Απενεργοποίηση της αποστολής δεδομένων χρήσης

#Disable sending usage data
ro.config.nocheckin=1

 

13. Φορτώνει τον launcher στη μνήμη

#Force launcher into memory
ro.HOME_APP_ADJ=1

 

14. Αύξηση ποιότητας φωτογραφίων στο 100%

#Raise JPG quality to 100%
ro.media.enc.jpeg.quality=100

 

15. Απενεργοποίηση της ένδειξης debugging στην statusbar

#Disable debugging notify icon on statusbar
persist.adb.notify=0

 

16. Αύξηση της συνολικής ευαισθησίας

#Increase overall touch responsiveness
debug.performance.tuning=1
video.accelerate.hw=1

 

17. Αύξηση ποιότητας βίντεο και φωτογραφίων

#Raise photo and video recording quality
ro.media.dec.jpeg.memcap=8000000
ro.media.enc.hprof.vid.bps=8000000

 

18. Αύξηση της ταχύτητας του wi-fi

#Wi-fi speed increase tweaks
net.ipv4.tcp_ecn=0
net.ipv4.route.flush=1
net.ipv4.tcp_rfc1337=1
net.ipv4.ip_no_pmtu_disc=0
net.ipv4.tcp_sack=1
net.ipv4.tcp_fack=1
net.ipv4.tcp_window_scaling=1
net.ipv4.tcp_timestamps=1
net.ipv4.tcp_rmem=4096 39000 187000
net.ipv4.tcp_wmem=4096 39000 187000
net.ipv4.tcp_mem=187000 187000 187000
net.ipv4.tcp_no_metrics_save=1
net.ipv4.tcp_moderate_rcvbuf=1

 

Μην ξεχάσετε να σβήσετε το .bak αρχείο που δημιουργείται.

Edited by zxr
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Επειδή έχω μπερδευτεί, αν έχω την 4.0.4 με αριθμό έκδοσης 4.1.B.0.587 ποιόν οδηγώ πρέπει να ακολουθήσω για να γυρίσω στην 2.3??
Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Ας μου απαντησει καποιος χριστιανος, σας εκλιπαρώ!! Θα παραγγειλω αυριο για φιλο από To2c ένα κινητο, το οποιο θα ερθει αρουταριστο..Αυτό που θελω να ρωτησω είναι αν επι της ουσιας επηρεαζει αυτό το γεγονος την λειοτυργικότητα του κινητου...Προκειται για το ΖΤΕ 965...Θα υπαρχει ουσιαστικό πρόβλημα με την χρηση τουκινητου και τις εφαρμογες του????Δεν γνωριζω καν τι σημαινει root!!!!!!
Lenovo A630 -----> Cubot S200 -----> Xiaomi Redmi 3 Pro
Link to comment
Share on other sites

Ας μου απαντησει καποιος χριστιανος, σας εκλιπαρώ!! Θα παραγγειλω αυριο για φιλο από To2c ένα κινητο, το οποιο θα ερθει αρουταριστο..Αυτό που θελω να ρωτησω είναι αν επι της ουσιας επηρεαζει αυτό το γεγονος την λειοτυργικότητα του κινητου...Προκειται για το ΖΤΕ 965...Θα υπαρχει ουσιαστικό πρόβλημα με την χρηση τουκινητου και τις εφαρμογες του????Δεν γνωριζω καν τι σημαινει root!!!!!!

 

Δεν την επηρεάζει. Όλα τα κινητά αρουταριστα είναι. Το ρουτ γίνεται μετά.

Link to comment
Share on other sites

Ας μου απαντησει καποιος χριστιανος, σας εκλιπαρώ!! Θα παραγγειλω αυριο για φιλο από To2c ένα κινητο, το οποιο θα ερθει αρουταριστο..Αυτό που θελω να ρωτησω είναι αν επι της ουσιας επηρεαζει αυτό το γεγονος την λειοτυργικότητα του κινητου...Προκειται για το ΖΤΕ 965...Θα υπαρχει ουσιαστικό πρόβλημα με την χρηση τουκινητου και τις εφαρμογες του????Δεν γνωριζω καν τι σημαινει root!!!!!!

Όχι φίλε μου. Προφανώς και δεν επηρεάζει τη λειτουργία του. Όλα τα κινητά όταν φεύγουν από το εργοστάσιο χωρίς root είναι. Αν θες το κάνεις το root.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 1 month later...
Σε περιπτωση που κανω root το κινητο μπορω μετα να το "ξεκανω" root για να μην χασω την εγγυηση;

ναι βεβαια και συνηθως μεσα απο την εφαρμογη που το εκανες root...

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

Link to comment
Share on other sites

Ή απλά μια επαναφορά με το SEUS και είναι όπως το αγόρασες.
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

καλημερα σας.

ελπιζω η παρακατω ερωτηση να αφορα το συγκεκριμενο νημα και να μην ειμαι off-topic.

πηρα καινουργιο κινητο και θελω να εγκαταστησω καποια παιχνιδια που ειχα και στο παλιο. υπαρχει καποιος τροπος να μην χασω την προοδο που ειχα κανει ή ειμαι καταδικασμενος να τα αρχισω απο την αρχη;

ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

Λογικά με το Titanium backup θα μπορείς να κάνεις backup την πρόοδο σου.
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg
Link to comment
Share on other sites

ναι, με titanium γινεται, αλλα πρεπει να εισαι root.

δοκιμασε τα προγραμματα που σου εγραψα στο topic του sole (http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5659617#post5659617)

αν και νομιζω το helium δεν καταφερα ποτε να το χρησιμοποιήσω στο sole.. επισης με το helium δεν ξερω αν μπορείς να τα μεταφερεις απο την μια συσκευή στην αλλη..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...