Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός


CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το εύρος της μεταβολής πάλι αφορά χαρακτηριστικά που δίνουν οι κατασκευαστές αλλά δεν μπορείς να συγκρίνεις 9αρι με 12αρι μηχάνημα ή άλλης φίρμας.Για την οικονομία πχ αναφέρονται στo Panasonic συγκεκριμένες τιμές θερμοκρασίας για το χώρο μας ,αλλά αυτές πως είναι δυνατόν να είναι σταθερές σε όλη την διάρκεια μια χρονικής περιόδου,γιατί τότε δεν χρειάζεται να έχουμε και το κλιματιστικό σε λειτουργία.Σκοπός όμως είναι και να παραμένει σταθερή η θερμοκρασία με συνθήκες που χρειάζεται να είναι ανοικτό το κλιματιστικό.Ετσι αυτό που μας νοιάζει δεν είναι τα νούμερα,αλλά ν'αποδίδει.Αυτή η αισθηση μπορεί να γίνεται σε ένα μηχάνημα συγκριτικά με άλλο με "καλύτερες" τιμές,γιατί απλά το εσωτερικό του μηχάνημα αποδίδει σωστά ή γενικά είναι καλύτερης ποιότητας.Εξάλλου και αρχικά ανέφερες ότι έλεγε το Panasonic για κατώτερες συνθήκες λειτουργίας γενικά -5

ενώ βρήκες τέστ κανονικής λειτουργίας με συνθήκες πάλι γενικά με -8.-Tι ψάχνεις να καταλάβεις με το marketing ; :O

 

Ετσι η αποτελεσματικότητα που ζητάς αυτό είναι που μετρά, αλλά λέμε συνεχώς ότι πρέπει γίνεται με μελέτη του χώρου μας αν έχουμε αμφιβολίες, προτού αγοράσουμε κλιματιστικό ειδικά όταν ψάχνουμε κάτι πιο ειδικό .Οπως εγραψα παραπάνω δεν σημαίνει κάτι καλό είναι και το σωστό στον χώρο μας.:)

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

φιλε το μοιχανημα σου εχει μαχ στις ονομαστικεσ συνθηκεσ (7 εξωτερικη 21 db μεσα) 21500 btu (5.97 kw) και ονομαστικο φορτiο 4 kw

sto (-5) peftei (4-2.88)/4=28% δηλαδη το μαχ θα παει 15400 BTU H 4.3 KW

STO (-10) PEFTEI (4-2.44)/4=39% dhladh to max 13115 btu h 3.64 kw

 

και στους 0 πεφτει στα (4-3,40)/4=15% δηλαδη το μαχ θα παει στα 18275 btu

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρόσεξες όμως ότι από τoν πίνακα που παρέθεσες πρίν,δεν αναφέρεται ότι το μηχάνημα σου προκύπτει να έχει ονομαστικές τιμές με μετρήσεις

7 βαθμούς εξω και 21 μέσα και ούτε έχει max. 5.97 KW στην θέρμανση ,όπως αναφέρθηκε........αλλά 6.3KW σύμφωνα με το φυλλάδιο της εταιρίας http://clima-energy-gas.skroutzstore.gr/assets/images/0166/6925/FD1.jpg -Σχετικά πρέπει να αναφέρεται και στις οδηγίες χρήσεως που έχεις ,και στο καρτελάκι που έχει πάνω του το κλιματιστικό.Ετσι η απορία παραμένει με τι ισχύει στην πράξη ,όχι με τα νούμερα :) .

 

Εκτός αυτού,ανέφερα σε προηγούμενα,είναι γνωστό τα καλά κλιματιστικά από τις πρωτοκλασάτες φίρμες της αγοράς,λειτουργούν κανονικά σε συνθήκες πολύ χειρότερες από ότι αναφέρουν,οπότε μην ανησυχείς ότι θα έχεις πρόβλημα με κανονική χρήση και συντήριση.Επίσης όλα τα παραπάνω που συζητάμε έχουν και καλό ανεμιστήρα οπότε καλύπτουν γρήγορα τις όποιες διαφορές. :)

 

Τώρα όποιος θέλει να κάνει υποθέσεις με άλλα λόγια ή υπολογισμούς,ξεχνά το αυτονόητο : αν έχουμε κάνει λάθος επιλογή ή φταίει κάτι ,αυτό

φαίνεται εύκολα...το μηχάνημα δεν αποδίδει ή βλέπουμε αυξημένο τον λογ/μό ρεύματος :X οπότε θα πρέπει να ρωτήσουμε σχετικά τεχνικό επιτόπου.

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Ναι εχει δικιο ο σταρενιος εκανα λαθος εκ παραδρομης την μετατροπη των btu se kw

ara εχουμε σε σωστες τιμες τα εξεις¨

 

 

ονομαστικο φορτιο 4 kw

μαχ ονομαστικο φορτιο 6.3 kw 21500 btu

 

se (0) 18275 btu 5.35kw

se (-5) 15400btu 4.51kw

se (-10) 13115btu 3.84kw

Link to comment
Share on other sites

Η απορία παραμένει με τι ισχύει στην πράξη ,όχι με τα νούμερα :) Δεν προκύπτει εξάλλου από κάπου οι τιμές που αναφέρεις ,αφού ο πίνακας που αναφέρθηκε πρίν είναι λάθος (ή υπάρχει και παραλλαγή του μοντέλου) ,οπότε δεν μπορούν τα διαστήματα να είναι τα ιδια σε κλίμακα,αλλά και δεν αναφέρεται στο φυλλάδιο της εταιρίας σε ποιές συνθήκες βγάζει το max. 6.3 kw :confused:
Link to comment
Share on other sites

Μήπως κάποιος στο forum έχει εμπειρία από τη νέα σειρά κλιματιστικών της DAIKIN Nexura?

 

http://www.daikin.gr/product/for-your-home/nexura/default.jsp

Link to comment
Share on other sites

Καλό μηχάνημα συνολικά σε ποιότητα ,Ευρωπαικής κατασκευής αυτό που είδα πρόσφατα,και φαίνεται αυτή την περίοδο πωλείται σε καλύτερη τιμή λόγω διαφημιστικής προώθησης του.Είναι όμως λίγο ιδιόμορφο σε ομορφιά,οπότε θα πρέπει να το δεις απο κοντά αν ταιριάζει στον χώρο σου.:)

 

Στα θετικά του ότι μετρά και τις εξωτερικές συνθήκες για την επίτευξη των εσωτερικών και έχει πολύ καλό ανεμιστήρα και προγραμματισμούς.

 

Στα μειονεκτήματα του,είναι ακριβό κλπ περί Daikin αδικαιολόγητα στην Ελλάδα,υπάρχει αναφορά ότι δεν είναι και τόσο οικονομικό σε κατανάλωση άσχετα τι διαφημίζει (εκτός το μικρό μοντέλο).Επίσης η ζέστη που διαφημίζει βγάζει στην πρόσοψη σαν καλοριφερ,δεν αποδίδει καλά,πολύ καλύτερα είναι με την δυνατότητα με αέρα προς τα πάνω (που έχει κλασικά ,άσχετα δεν την διαφημίζει) λόγω του καλού ανεμιστήρα αλλά και λόγω της λειτουργίας economy για την κατανάλωση,αν δεν θες να ενοχλεί.Τέλος και ο καθαρισμός του αέρα δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για τα χρήματα που ζητά ν'αγοράσεις το μηχάνημα ,έχει απλά φίλτρα σκόνης και ένα μέτριο αντιαλλεργικό φίλτρο (αλλα αν τα καθαρίζεις γενικά πιό συχνά δεν υπάρχει πρόβλημα.)

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

 

Ο αδερφός μου ενδιαφέρεται για την αγορά κλιματιστικού για ένα σαλονάκι 15 τ.μ.

 

Το διαθέσιμο budget είναι το μέγιστο 600 ευρώ με την τοποθέτηση. Το δωμάτιο έχει ενεργειακά κουφώματα με τα αντίστοιχα τζάμια αλλά το πρόβλημα είναι ότι λόγω προσανατολισμού το καλοκαίρι ο ήλιος το χτυπάει συνέχεια με αποτέλεσμα το δωμάτιο να ζεσταίνεται παρά πολύ.

 

Αλλά και τώρα τον χειμώνα δεν βλέπω να μπαίνει πετρέλαιο στην πολυκατοικία λόγω συσσωρευμένων οφειλών των ιδιοκτητών οπότε θα χρειαστεί και θέρμανση.

 

Στο σπίτι βρίσκονται μόνο το απόγευμα αλλά επειδή καπνίζουν υποθέτω χρειάζεται κάτι με καλά φίλτρα.

 

Αρχική σκέψη είναι 12.000 btu αλλά επειδή δεν είναι πολλές ώρες στο σπίτι δεν ξέρω αν θα προτείνατε κάποιο ποιοτικό χωρίς inverter

ή κάτι λιγότερο επώνυμο με περισσότερες δυνατότητες στα χαρτιά.

 

Υπάρχει και ο περιορισμός της Πάτρας οπότε ή από μεγάλο κατάστημα ή από εταιρεία με καλή αντιπροσώπευση σε όλη την Ελλάδα

 

Πολλούς περιορισμούς έχω βάλει άλλα κάθε πρόταση σας ευπρόσδεκτη.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήλθες πάλι στην παρέα μας :) Για τα χρήματα που διαθέτεις και την χρήση που θες, οι επιλογές είναι αυτή την περίοδο μάλλον είναι μόνο οι παρακάτω στις πιό γνωστές φίρμες και πάντα σε Inverter για να έχεις άμεση απόδοση σε "δύσκολες" συνθήκες αλλά και πιο σύγχρονη τεχνολογία.

Μερικά μοντέλα θα δείς ότι αποδίδουν καλύτερα στη θέρμανση αν σε ενδιαφέρει περισσότερο . Για καταστήματα της περιοχής σου,θα πρέπει να ρωτήσεις πάλι την κάθε αντιπροσωπεία με ποιά καταστήματα κλιματισμού συνεργάζεται,καθώς εκεί θα βρείς εξειδικευμένες λύσεις για ότι πρόβλημα έχεις

ή προκύψει καθώς κάθε μηχάνημα έχει και τις ιδιοτροπίες του,αλλά και θα πρέπει και να τα δείς και από κοντά τι ταιριάζει για τον χώρο σου .

 

http://www.skroutz.gr/s/328488/LG-Art-Cool-CA12AWR.html

http://www.skroutz.gr/s/269319/Sharp-AY-XP12LSR.html

http://www.skroutz.gr/s/80659/Panasonic-CS-CU-RE12JKE.html

http://www.skroutz.gr/s/362474/Fujitsu-General-ASYA12LK.html?keyphrase=ASYA+12LKC+

http://www.skroutz.gr/s/269556/Toshiba-RAS-137SKV-E3-RAS-137SAV-E3.html

 

Κάνε ένα κόπο να διαβάσεις προηγούμενες σελίδες από την μέση και μετά ,θα βρείς σίγουρα κάτι χρήσιμο πως να επιλέξεις κάτι ,

καθώς έχουμε αναφέρει όλα τα παραπάνω μοντέλα με υπέρ και κατά:)

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Γεια σε όλους και κυρίως στον Starenio. Ετοιμάζομαι να πάω στο καινούργιο μου σπίτι και θέλω κλιματιστικό για όλες τις δουλειές καθώς δεν υπάρχει άλλη θέρμανση. Προς το παρόν ενδιαφέρομαι για τον ενιαίο χώρο που είναι 38 τ.μ. με πόρτες και παράθυρα αλουμινίου. Έχω βγάλει τα μάτια μου να ψάχνω και να διαβάζω στο internet γιατί με τους κατά τόπους πωλητές δεν μπορούσα να βγάλω άκρη. Μέχρι που σήμερα τυχαία έπεσα σε εσάς και θεωρώ ότι σώθηκα. Διάβασα όλες (!) τις προηγούμενες σελίδες. Στο διαταύτα: θέλω Mitsubishi και θέλω και κάποια αντιαλλεργικά γιατί η γυναίκα μου έχει ένα θέμα με τον κλιματισμό και τις αλλεργίες της. Γενικά νόμιζα ότι θέλω 24άρι αλλά μάλλον από ότι λέει ο Starenios και με το 20άρι (63) είμαι καλυμμένος. Σωστά?? Στην αρχή είχα καταλήξει στο MSZ-GE71VA, απλά ψαχνόμουν με ένα προαιρετικό αντιαλλεργικό φίλτρο που λέει ότι παίρνει και κατά πόσο είναι αυτό λειτουργικό. Επίσης νομίζω ότι το συγκεκριμένο έχει και φίλτρο κατεχίνης αν και δεν είμαι σίγουρος γιατί έχω μπερδευτεί. Πήγα ύστερα στην Mtsubishi στο Ηράκλειο και μου πρότειναν τo SRK-71ZE-S σαν καλύτερο για τις αλλεργίες. Οι ερωτησεις μου είναι:

1) Μάλλον το 63άρι έναντι του 71?

2) Κάνουν δουλειά τα σύγχρονα κλιματιστικά για τους ανθρώπους με αλλεργίες και αν ναι ποιο από τα δύο μηχανήματα είναι καλύτερο για αυτό το σκοπό?

3) Να πάω σίγουρα σε srk έναντι του msz σαν ποιότητα, απόδοση κτλ.?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.

 

Επίσης αν μπορείς Starenio να μου πεις συνοπτικά τις λειτουργίες που έχουν αυτά τα δύο μηχανήματα (γιατί βλέπω ότι είσαι βαθύς γνώστης) όσον αφορά τα εξτρά τους (αντιαλλεργικά, ιονιστές κτλ.)

Τέλος είδα σε Αυστραλιανό site (νομίζω αυτό που είχες παραθέσει εσύ) ότι το srk-ze αντικαταστάθηκε με το srk-zk που είναι νομίζω λιγάκι πιο όμορφο. Έχουμε καθόλου πληροφόρηση για το πότε αναμένετε να έρθει η καινούργια σειρά (όποια και αν είναι αυτή) στην Ελλάδα?

Edited by sargus
Link to comment
Share on other sites

Kαλώς ήλθες στη παρέα μας :) -Για τον χώρο σου,αν διάβασες πρίν παρόμοιες περιπτώσεις,και ένα 18αρι καλό κλιματιστικό ή ένα ελαφρά μικρότερο

με ιονιστή,είναι αρκετό.Μην ξοδεύεσαι άσκοπα,είναι και το θέμα κόστους εγκατάστασης,και χώρου τοποθέτισης μέσα έξω.:!:

 

Τα SRK-ZE/ΖΚ δεν είναι παρόμοια με τα Mitsubishi Εlectric ,γι'αυτό τα φτιάχνει ανεξάρτητη εταιρία του ομίλου με φίρμα Mitsubishi Ηeavy Ιndustries που έχει εμπορικό προσανατολισμό μηχανήματα για βιομηχανικές εφαρμογές.Είναι πιό ισχυρά σε αίσθηση μηχανήματα σε σχέση με τ'αντίστοιχα σαν MSZ-GE της Εlectric,έχουν άλλη συνολικά κατασκευή,σχέδιο και ποιότητα και πανίσχυρο ανεμιστήρα,τον καλύτερο της αγοράς στην κατηγορία.

Τα Εlectric αντίστροφα είναι γενικά πιό κομψά για εσωτερικούς χώρους και πιο αθόρυβα στην πράξη.:)

 

Στο θέμα ποιότητας αέρα ,τα SRK-ZE/ΖΚ έχουν σε 2 στάδια τον καθαρισμό με 2 ειδικά φίλτρα εκτός των κλασικών σκόνης που'χουν όλα.

Με κουμπιά ενεργοποιείται ο καθαρισμός μέσω φίλτρων τόσο του κλιματιστικού ή και του αέρα ανά πάσα στιγμή κρίνουμε ότι δεν μας αρέσει η ατμόσφαιρα του χώρου.Επίσης έχουν πατέντα σταθερού ιονιστή.Ετσι όμως έχουμε και φθορά των φίλτρων που θέλουν άλλαγμα στην 2ετία

(ή όταν αλλάξουν χρώμα) με κόστος που πρέπει να ρωτήσεις.Τα MSZ-GE έχουν βελτιώσει πλέον το αντιαλλεργικό φίλτρο τους που κρατά 10 έτη

και είναι πλέον και αρκετά αποτελεσματικό.Φυσικά ο καθαρισμός αέρα στα κλιματιστικά δεν κάνει και θαύματα ,πρέπει να τηρούμε

και τις οδηγίες χρήσης και τις στοιχειώδες προφυλάξεις υγείας ,όπως αερισμό, καθαρισμό του χώρου μας κλπ .:!:

 

Για τις διαφορές των srk-ze με το srk-zk αναφερθήκαμε ήδη εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3838618#post3838618

 

Αυτό που σκέφτηκες να βάλεις επιπλέον αντιαλλεργικό φίλτρο σε κάποιο απλό μηχάνημα,με πατέντα σε κάποια κλιματιστικά είναι εφικτό

το έχουμε αναφέρει http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3612927#post3612927 και http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3641945#post3641945

 

Νομίζω ότι διάβασες βιαστικά τα προηγούμενα ,η μόνη μου αναφορά από ξένο site αφορά τα 63/71ZE γιατί κάποιες προκαθορισμένες ρυθμίσεις κάνουν το 63ΖΕ να αποδίδει συνολικά καλύτερα.Αυτά,με τα δεδομένα μηχανημάτων που έρχονταν τότε στην Ελλάδα,και ευτυχώς δεν έχει αλλάξει το σημείο αυτό

με τις παραλλαγές τόσο καιρό που κυκλοφορεί.Η κατηγορία του όμως είναι ημεπαγγελματική,και όχι οικιακή όπως πλασάρει το μαρκετινκ.:!:

Αποφεύγω δε τις ξένες αναφορές ,γιατί έχουμε αναφέρει κατά επανάληψη πολλά φαινομενικά ίδια προιόντα που έρχονται στην Ελλάδα ή και στην Ευρωπαική αγορά διαφέρουν σε κάποια σημεία για εμπορικούς λόγους.Πόσο μάλλον μοντέλα για μακρινές αγορές.Οπότε καλύτερα να τα δούμε πρώτα.

 

Μια επιλογή όμως αφορά πάντα τι αρέσει σε καθένα,τι ταιριαζει για τον χώρο του,τα οικονομικά του καθενός, και υπάρχει και η αβεβαιότητα της αγοράς όπου όλα αλλάζουν συνεχώς λόγω κρίσης με προσφορές κλπ .Οπως λέμε κατά επανάληψη,προσπάθησε να δείς αυτά που θα επιλέξεις πρώτα κάπου προτού αποφασίσεις,να συγκρίνεις τιμές κλπ αλλά και να δούν τον χώρο σου τεχνικοί από καταστήματα κλιματισμού γιατί θα κρίνουν καλύτερα επιτόπου τι ταιριάζει,αντί μιας περιγραφής.Αν έχεις αμφιβολίες μη βιαστείς σε αγορά,αλλά κοίταξε κάτι άλλο στον ανταγωνισμό, και εδώ είμαστε:)

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου.

Σε διάβασα και πήγα και παρήγγειλα το srk. Δυστυχώς το ZE δεν υπάρχει πια από ότι μας είπε η αντιπροσωπεία στην Αθήνα οπότε πήρα αναγκαστικά τον αντικαταστάτη του το ZK. Και ενώ στην αρχή παράγγειλα το 63άρι, μετά από αμφιβολίες της γυναίκας και του πατέρα μου (και για να ηρεμήσω και εγώ δηλαδή) το άλλαξα και πήρα το 71.

Link to comment
Share on other sites

Αν και κάνεις λάθος για τον χώρο που το θές ,καθώς θα έπρεπε να ζητήσεις μελέτη τεχνικού επιτόπου αν έχεις αμφιβολίες ,περί ορέξεως όπως λένε ......:)

Επίσης τo 71 σαν ΖΚ δεν έχει έρθει ακόμα Ελλάδα όσο ξέρω.Αν όντως ήρθε ενημέρωσε μας σχετικά,μαζί με τις εντυπώσεις σου σε λειτουργία:confused:

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς ότι κάνω λάθος για τον χώρο που το θέλω? Εννοείς ότι είναι αχρείαστα μεγάλο? Και αν ναι, η μόνη διαφορά θα είναι το κόστος απόκτησης και χρήσης ή και κάτι άλλο σχετικά με την απόδοση?

Είναι σίγουρα το 71 ΖΚ (μου το έδειξε και στο internet)

Θα ενημερώσω μόλις το δοκιμάσω.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή αναφέρεις στο έδειξε στο Internet,δεν βρήκα πουθενά ν'αναφέρεται σχετικά το 71 ΖΚ ούτε διαφημιστικά ακόμα στην Ελλάδα ....

Αν είναι όντως αντιπροσωπείας θα έχει μέσα στο κουτί, την γνωστή κάρτα της που αναφέρει σχετικά τους όρους της εγγύησης κλπ.:!:

 

Μάλλον δεν έχεις προσέξει κάποια προηγούμενα της θεματικής μας ενότητας .Θα είχες καταλάβει ότι μεν τα κριτήρια επιλογής είναι υποκειμενικά τι αρέσει στον καθένα,αλλά και ότι αναφέρεται στο Internet δεν σημαίνει ισχύει πάντα (πόσο μάλλον ότι διαφημίζεται), ή είναι σωστό για όλες τις περιπτώσεις,ούτε φυσικά εδώ μέσα αναφέρουμε κάτι με την λογική ,σε ότι χρειάζομαστε θα πρέπει πάντα να παίρνουμε το "καλύτερο" ή "μεγαλύτερο" για να είμαστε "μέσα" ότι θα καλύπτουν τις ανάγκες μας.Δεν θα υπήρχε έτσι εξάλλου λόγος και όλοι εδώ μέσα να συζητάμε κάτι... :D

 

Αν είσαι εξαρχής προδιαθετιμένος να πάρεις κάτι,δεν χρειάζεται νομίζω να ρωτάς επιπλέον γνώμη πέρα της οικογένειας σου.Εξάλλου μια άποψη δοκιμής μετρά περισσότερο αν έχεις δεί και τον ανταγωνισμό.Αναφέρθηκες σε κάτι συγκεκριμένο και σου απάντησα συγκεκριμένα γιατί έγραψες διάβασες τα προηγούμενα .;)Προφανώς δεν κατάλαβες ή δεν έψαξες ότι είναι γνωστό ότι ο καθαρισμός αέρα με ενεργό ιονιστή (δεν έχουν τα Mitsubishi) και ειδικά φίλτρα είναι καλύτερος κατά των αλλεργιών που ζητάς,αποτελεσματικότερος γενικά,που έχουν αρκετά μηχανήματα του ανταγωνισμού και για κάθε χώρο .Aντίθετα όταν το ΖΕ γαζώνει τους πάντες σε ακτίνα 5+ μέτρων και δεν μπορεί κανείς να σταθεί κοντά (λογικά και σαν ΖΚ αφού είναι λιφτινκ)

τι θα κάνεις στο μικρό σου χώρο των 38 τμ ,τις αλλεργίες θα κοιτάς ; :ninja: (όταν ήδη έχουμε αναφέρει ότι άλλοι καλύπτουν 100+ τμ με αυτό ):mad:

 

Γι αυτό έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα όλα σχεδόν τα μοντέλα της αγοράς,και προτρέπουμε πάντα να μην δίνουμε έτσι απλά χρήματα με ότι διαβάζουμε ή μας διαφημίζουν ,χωρίς να ρωτήσουμε και γνώμες από τεχνικούς καταστημάτων κλιματισμού επιτόπου στον χώρο μας για την καταλληλότητα αυτών που θέλουμε κλπ .,να δούμε κάπου εγκατάσταση αυτών,να κρίνουμε με τα μάτια μας τι βολεύει,ακόμα και την εμφάνιση που ανέφερες ,αλλά και να κρίνουμε και την λογική των εμπόρων που ρωτήσαμε ,αν πουλάνε μόνο μηχανήματα και όχι λύσεις που είναι το ζητούμενο.

Τα όποια μειονεκτήματα αρκετών μεγάλων μηχανημάτων είναι ήδη γνωστά για να ξαναλέμε τα ίδια..:O

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Ρε συ starenio,

γιατί δεν έχει αντιαλλεργικά το mitsubishi? Ακριβώς επειδή το srk έχει τα περισσότερα που βρήκα για αυτό το πήρα. Σου επισυνάπτω το προσπεκτους του ΖΚ από Αυστραλία που είναι το ίδιο με το προσπεκτους του ΖΕ που μου έδωσε η ελληνική αντιπροσωπία (άρα λίγο ή πολύ θα είναι παρόμοια).

http://www.mhiaa.com.au/docs/MHIAA207_RAC%20Cat32pp%2004_2011.pdf

Το μόνο που αλλάζει αν θυμάμαι καλά είναι η προσθήκη του 3D auto (που το ΖΚ το έχει στην χειροκίνητη εκδοχή). Όλα τα άλλα παραμένουν όπως στο ΖΕ: Έχει αντιαλλεργικό φίλτρο και αντιαλλεργικό σύστημα. Επιπλέον, έχει συστήματα αυτοκαθαρισμού, σύστημα βαφής κατά της ανάπτυξης βακτηρίων και ιονιστή 24h. Όσο και να έψαξα δεν βρήκα ποιο "αντιαλλεργικό" κομμάτι από αυτό. Και σημείωσε ότι εγώ πήγα για να πάρω το MSZ GE71VA που μου αρέσει περισσότερο εμφανισιακά γιατί όπως λες και εσύ τα srk είναι περισσότερο βιομηχανικά στο σχέδιο. Και όμως όταν είδα τι είχε πάνω το srk δεν μπορούσα να μην το πάρω.

Τώρα για το θέμα της δύναμης, εμπιστεύομαι πιο πολύ εμένα και ειδικούς όπως εσύ. Στο σπίτι από κάτω που μένουν οι γονείς μου, πριν 15 χρόνια, μας έκαναν "μελέτη" και αποφάνθηκαν ότι στα ίδια 38 τμ. χρειαζόμαστε 13.000 BTU!! και φυσικά όπως καταλαβαίνεις το χειμώνα βάζαμε επιπλέον και 2 ηλεκτρικά καλοριφεράκια μήπως και ζεσταθούμε. Πριν 5 χρόνια που το άλλαξε ο πατέρας μου έβαλε ένα 24άρι Mitsubishi electric και βρήκε την υγειά του (αν και πάλι μερικές μέρες που η εξ. θερμοκρασία κατέβαινε στους 5, ο πατέρας μου πάγωνε λίγο και δεν του έφθανε το aircondition, αλλά αυτό ίσως είναι και λόγω του ότι είναι και μεγάλος σε ηλικία).

Όπως και να έχει, εγώ είχα καταλήξει στο srk63 που είναι κατά τι πιο ισχυρό από του πατέρα μου από κάτω. Μετά όμως από τις αμφιβολίες των άλλων όπως σου έγραψα σε προηγούμενο ποστ αποφάσισα να το αλλάξω και να πάρω το 71. Σκέφτηκα ως εξής: το σπίτι αυτό είναι τελευταίος όροφος άρα θα είναι σχετικά πιο κρύο από των γονιών μου, είναι ενιαίος χώρος που σημαίνει ότι κάποιες φορές θα δουλεύει και ο αποροφητήρας, μπορεί να έχω και ανοιχτή την πόρτα του διαδρόμου να ζεσταίνεται και ο διάδρομος (περίπου 5 μέτρα μήκος στην ευθεία του κλιματιστικού, δηλαδή το τέλος του διαδρόμου απέχει περίπου 12 μέτρα από τον τοίχο του κλιματιστικού), και βασικά ότι το μεγαλύτερο μηχάνημα εκτός από 100 ευρώ παραπάνω στην τιμή και 7-10% παραπάνω στην κατανάλωση ρεύματος δεν διαφέρει σε κάτι άλλο.

Εσύ μου λες για τα μειονεκτήματα των μεγαλύτερων μηχανημάτων. Δεν το είδα πουθενά γραμμένο. Μπορείς να με κατευθύνεις εκεί?

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω εσύ τι θα μου πρότεινες? μικρότερο από το 63? Γιατί αν η διαφορά είναι μεταξύ του 63 και του 71, δεν είναι και τόσο μεγάλη (ειδικά όσον αφορά αυτό που λες ότι θα σαρώνει τα πάντα στα 5 μέτρα-μα και αυτό δεν ρυθμίζεται ώστε να μη σαρώνει τίποτα?)

Ή θα μου πρότεινες άλλο μηχάνημα? Και αν ναι ποιο? τα PANASONIC που μου άρεσαν πολύ εμφανισιακά είναι ενεργειακής κλάσης C στη θέρμανση και έχουν μόνο 1 φίλτρο alleru buster.

Σε ευχαριστώ πάντως για το χρόνο που αφιερώνεις.

Edited by sargus
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε φιλε sargus απο ιδια εμπηρια οτι το μηχανημα που πηρες ειναι υπερδιαστασιολημενο για τον χωρο σου.Ακομα και αν βαλεις και τους διαδρομους και τισ τουαλετες....

Αυτο που θα σε καλειπτε σιγουρα θα ειταν το 18 αρι τhw mitsubishi

to 24 pou πηρες ανεβαζει σε θερμανση max 10kw (δηλαδη για να αντιληφτεις ειναι σαν 4 9 αρια σταθερης ταχητητας)

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ νομίζω οτί είναι πολύ μεγάλο, εκτός και αν μένει σε κανένα βουνό ή το σπίτι μπάζει από παντού και δεν κρατάει καθόλου τον ζεστό αέρα. Γιατί με αυτά που μας λες για τον πατέρα σου από κάτω αυτό καταλαβαίνω. Είσαι σε παλιά οικοδομή με παλιά κουφώματα μονά τζάμια κλπ;;

 

Και εκτός επίσης αν το 13άρι ήταν μούφα μηχάνημα. Τί μάρκα ήταν;

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ νομίζω οτί είναι πολύ μεγάλο, εκτός και αν μένει σε κανένα βουνό ή το σπίτι μπάζει από παντού και δεν κρατάει καθόλου τον ζεστό αέρα. Γιατί με αυτά που μας λες για τον πατέρα σου από κάτω αυτό καταλαβαίνω. Είσαι σε παλιά οικοδομή με παλιά κουφώματα μονά τζάμια κλπ;;

 

Και εκτός επίσης αν το 13άρι ήταν μούφα μηχάνημα. Τί μάρκα ήταν;

 

Οικοδομή 20ετίας, ακάλυπτη από παντού (κυρίως από το βορά έχει μπροστά της 500 μέτρα χωρίς σπίτι) αλλά με πολύ καλά κουφώματα και μόνωση ταράτσας. Το 13άρι ήταν ένα κορυφαίο και πανάκριβο Panasonic της εποχής.

Σκέψου όμως ότι μιλάμε για ενιαίο χώρο που εκ των πραγμάτων έχει μεγάλες απώλειες σε θερμότητα (όπως χρήση αποροφητήρα, άνοιγμα εξωτερικής πόρτας και κυρίως εσωτερικής που οδηγεί στο υπόλοιπο σπίτι κτλ.).

Η ερώτησή μου είναι εαν είναι κακό (πέρα από την τσέπη μου) το μεγαλύτερο μηχάνημα και γιατί?

Edited by sargus
Link to comment
Share on other sites

Eιδικά αν όντως έχεις απώλειες ,θα πρέπει να δεί τον χώρο και να κάνει μελέτη ,όχι ένας αλλά πολλοί τεχνικοί για να αποφασίσεις τι είναι το καλύτερο:!:

 

Ρε συ starenio,γιατί δεν έχει αντιαλλεργικά το mitsubishi? Ακριβώς επειδή το srk έχει τα περισσότερα που βρήκα για αυτό το πήρα. Σου επισυνάπτω το προσπεκτους του ΖΚ από Αυστραλία που είναι το ίδιο με το προσπεκτους του ΖΕ που μου έδωσε η ελληνική αντιπροσωπία (άρα λίγο ή πολύ θα είναι παρόμοια).http://www.mhiaa.com.au/docs/MHIAA207_RAC%20Cat32pp%2004_2011.pdf

Το μόνο που αλλάζει αν θυμάμαι καλά είναι η προσθήκη του 3D auto (που το ΖΚ το έχει στην χειροκίνητη εκδοχή). Όλα τα άλλα παραμένουν όπως στο ΖΕ: Έχει αντιαλλεργικό φίλτρο και αντιαλλεργικό σύστημα. Επιπλέον, έχει συστήματα αυτοκαθαρισμού, σύστημα βαφής κατά της ανάπτυξης βακτηρίων και ιονιστή 24h.Όσο και να έψαξα δεν βρήκα ποιο "αντιαλλεργικό" κομμάτι από αυτό

 

Το ΖΕ και ΖΚ είναι τα ίδια σε λειτουργίες όσο έχω ενημέρωση.Δεν είπε κανείς ότι δεν έχουν αντιαλλεργικά κλπ,όλα τα κλιματιστικά έχουν καθαρισμό αέρα,αλλά είναι πως κάνει ένα μηχάνημα την δουλειά που θές για ότι θές.Το συγκεκριμένο περνά λιγότερο τον αέρα μέσω του αντιαλλεργικού φίλτρου

και λόγω ποιότητας φίλτρου και λόγω της έντασης που έχει το μηχάνημα,αν δεν ενεργοποιήσεις εσύ τον καθαρισμό με το κουμπί (πέφτει η απόδοση σημαντικά) και ο ιονιστής είναι σταθερός,δεν κάνει καθαρισμό απλά παράγει "ατμοσφαιρα".Σε κανονική ροή ο αέρας περνά εύκολα από το αποσμητικό φίλτρο που έχει,που κάνει μεν παρόμοια δουλειά,αλλά δεν είναι για αλλεργίες.Το βλέπεις εξάλλου ότι κάνει δουλειά γιατί φαίνεται ότι βρωμίζει πιό εύκολα.Δεν μπορείς όμως να είσαι με τον φόβο να σε πιάσει αλλεργία και νάσαι και σε ετοιμότητα να πατήσεις το κουμπί ,και να κάνει και 45+ λεπτά

τουλάχιστον να καθαρίσει το περιβάλλοντα χώρο.Συνεχώς λέμε ότι δεν πρέπει να πιστεύουμε τόσο τις διαφημίσεις....:cry:

 

Και σημείωσε ότι εγώ πήγα για να πάρω το MSZ GE71VA που μου αρέσει περισσότερο εμφανισιακά γιατί όπως λες και εσύ τα srk είναι περισσότερο βιομηχανικά στο σχέδιο. Και όμως όταν είδα τι είχε πάνω το srk δεν μπορούσα να μην το πάρω.

 

Το MSZ GE δουλεύει με άλλη κατανομή αέρα ,αν και πάλι το 71 είναι πολύ ισχυρό για τον χώρο σου,περνά τον αέρα συνεχώς από το φίλτρο.

Τα SRK δεν είναι βιομηχανικά σαν σχέδιο αλλά εκεί απευθύνονται δηλ. καταστήματα,μεγάλους χώρους κλπ .Επειδή τα τελευταία έτη η ΜΗΙ (λόγω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και ανταγωνισμού) πλασάρει αρκετά μοντέλα της και σαν οικιακά,δεν σημαίνει κάνουν απλά για όλες τις περιπτώσεις.

 

Τώρα για το θέμα της δύναμης, εμπιστεύομαι πιο πολύ εμένα και ειδικούς όπως εσύ. Στο σπίτι από κάτω που μένουν οι γονείς μου, πριν 15 χρόνια, μας έκαναν "μελέτη" και αποφάνθηκαν ότι στα ίδια 38 τμ. χρειαζόμαστε 13.000 BTU!! και φυσικά όπως καταλαβαίνεις το χειμώνα βάζαμε επιπλέον και 2 ηλεκτρικά καλοριφεράκια μήπως και ζεσταθούμε. Πριν 5 χρόνια που το άλλαξε ο πατέρας μου έβαλε ένα 24άρι Mitsubishi electric και βρήκε την υγειά του (αν και πάλι μερικές μέρες που η εξ. θερμοκρασία κατέβαινε στους 5, ο πατέρας μου πάγωνε λίγο και δεν του έφθανε το aircondition, αλλά αυτό ίσως είναι και λόγω του ότι είναι και μεγάλος σε ηλικία).

 

Μιλας για σύγκριση με εγκαταστάσεις 5-15 ετών :cool: Αλλά και επειδή κάποιος έχει μείνει ευχαριστημένος με κάτι,δεν σημαίνει κάποιος άλλος θα μείνει ευχαριστημένος το ίδιο -Εξάλλου όταν μιλάμε για χώρο,αυτός είναι μοναδικός σε κάθε περίπτωση,αλλά και κάθε μηχάνημα συμπεριφέρεται διαφορετικά

σε κάθε χώρο.Μετά παίζει ρόλο η σωστή τοποθέτιση και συντήριση για να αποδίδει κάτι.Τέλος ποτέ κανένας δεν γίνεται "ειδικός" μόνο με θεωρία,

χωρίς να το ψάξει ,να δεί και από κοντά και να συγκρίνει .

 

Όπως και να έχει, εγώ είχα καταλήξει στο srk63 που είναι κατά τι πιο ισχυρό από του πατέρα μου από κάτω. Μετά όμως από τις αμφιβολίες των άλλων όπως σου έγραψα σε προηγούμενο ποστ αποφάσισα να το αλλάξω και να πάρω το 71. Σκέφτηκα ως εξής: το σπίτι αυτό είναι τελευταίος όροφος άρα θα είναι σχετικά πιο κρύο από των γονιών μου, είναι ενιαίος χώρος που σημαίνει ότι κάποιες φορές θα δουλεύει και ο αποροφητήρας, μπορεί να έχω και ανοιχτή την πόρτα του διαδρόμου να ζεσταίνεται και ο διάδρομος (περίπου 5 μέτρα μήκος στην ευθεία του κλιματιστικού, δηλαδή το τέλος του διαδρόμου απέχει περίπου 12 μέτρα από τον τοίχο του κλιματιστικού), και βασικά ότι το μεγαλύτερο μηχάνημα εκτός από 100 ευρώ παραπάνω στην τιμή και 7-10% παραπάνω στην κατανάλωση ρεύματος δεν διαφέρει σε κάτι άλλο.

 

Με υποθέσεις χωρίς να ζητήσεις γνώμες επιτόπου τι ταιριάζει και αν μπαίνει κάτι ,δεν κάνουμε τίποτε ,απλά θα λέμε τι μας αρέσει.:)

Αλλάζει όμως το θέμα αν θες να πηγαίνει και η ψύξη ή θέρμανση και στους άλλους χώρους,σαφώς έτσι είναι πολύ καλύτερα :) .Ομως και πάλι

δεν μπορεί να κάθεται κάποιος κοντά σε τέτοιο κλιματιστικό.Θες να το βάλεις και κοντά σε απορροφητήρα,αυτό σημαίνει ότι θα έχει κοντά μυρωδιές

και βρώμα.Αυτό ακυρώνει αυτόματα και τον όποιο καθαρισμό αέρα,γιατί το μηχάνημα θα λερώνεται εσωτερικά πολύ γρήγορα και θα θέλει συχνό καθάρισμα και το εσωτερικό (που γίνεται σωστά μόνο από τεχνικό), χώρια και την φθορά των φίλτρων.Οπότε θα πρέπει να του αλλάξεις θέση,

ειδικά αν το θες να κάνει δουλειά με τις αλλεργίες,αλλά και γιατί κοντά σε πηγές θερμότητας ο υπολογιστής του θα καταλαβαίνει και λάθος.

 

Εσύ μου λες για τα μειονεκτήματα των μεγαλύτερων μηχανημάτων. Δεν το είδα πουθενά γραμμένο. Μπορείς να με κατευθύνεις εκεί? Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω εσύ τι θα μου πρότεινες? μικρότερο από το 63? Γιατί αν η διαφορά είναι μεταξύ του 63 και του 71, δεν είναι και τόσο μεγάλη (ειδικά όσον αφορά αυτό που λες ότι θα σαρώνει τα πάντα στα 5 μέτρα-μα και αυτό δεν ρυθμίζεται ώστε να μη σαρώνει τίποτα?)

 

Εχεις θέμα όγκου και βάρους να το στερεώσεις μέσα-έξω,θέλει καλές σωληνώσεις για να δουλεύει σωστά που δεν περιλαμβάνονται στην τιμή τοποθέτισης,

εκτός αν σου κάνουν τοποθέτιση της πλάκας.Ασφάλεια 24Α (για το 71) μόνο γι αυτό στον πίνακα,θόρυβος μέσα-εξω.Το ΖΕ και όταν ρυθμίζεται χαμηλά ενοχλεί κοντά,πάντα για κανονική χρήση.H διαφορά των χρημάτων αλλάζει συνεχώς στο εμπόριο,σκοπός όμως είναι να κάνουμε την δουλειά μας σωστά.

 

Δεν μιλάμε για μηχανήματα όπως ξέρεις τα παλιά που τότε ένα 24αρι ήταν standard για 50+ τμ - Τώρα είναι άλλη τεχνολογία γενικά με εύρος των χαρακτηριστικών.πχ Το 63ΖΕ είναι 24αρι σε ψύξη και 30αρι σε θέρμανση,Inverter, που σημαίνει γκαζώνει και αποδίδει άμεσα ,καίει αρκετό ρεύμα αρχικά και μετά ανάλογα πως υπολογίζει τον χώρο και έχει καλύτερη αφύγρανση .Σε σύγκριση με τότε,τώρα ένα "ίδιο" μηχάνημα προορίζεται πλέον για μεγαλύτερο χώρο,γιατί αποδίδει.Ετσι δεν έχει τις κλίμακες για να χαμηλώνει όπως μικρότερα ή τα παλαιότερα.Θες μικρότερο σε ισχύ ,ο χώρος σου

είναι ακόμα μικρότερος για να αποδίδει και χωρίς να ζορίζεις ηλεκτρικά το μηχάνημα, αλλά και το βασικό να μην σας ενοχλεί.

 

Ή θα μου πρότεινες άλλο μηχάνημα? Και αν ναι ποιο? τα PANASONIC που μου άρεσαν πολύ εμφανισιακά είναι ενεργειακής κλάσης C στη θέρμανση και έχουν μόνο 1 φίλτρο alleru buster.Σε ευχαριστώ πάντως για το χρόνο που αφιερώνεις.

 

Δεν ξέρω τι μηχανήματα είδες ,εδώ μέσα εξάλλου σπάνια μιλάμε για κάτι μη σχετικά σύγχρονο .:) -Τα παρακάτω μηχανήματα είναι τα γνωστά

κατά επανάληψη σαν σειρές κλιματιστικών,που έχουν "καλύτερο" καθαρισμό αέρα μέσω ιονιστή,άλλα φίλτρα,και είναι πιό κατάλληλα για αλλεργίες

όπως δουλεύουν και ζητάς ,και επίσης είναι υπεραρκετά σε ισχύ για τον χώρο σου όπως τα περιγράφεις (με κάποιες απώλειες),όμως στην κατάλληλη θέση.

http://www.skroutz.gr/s/389581/Panasonic-CS-CU-XE18LKEW.html

http://www.skroutz.gr/s/269314/Sharp-AY-XPC18LR.html

http://www.skroutz.gr/s/268917/Toshiba-Super-Daiseikai-RAS-16PAVP-E-RAS-16PKVP-E.html

http://www.skroutz.gr/s/51563/Hitachi-RAS-RAC-D18EX3.html

 

Αν θες μπορείς να κοιτάξεις και οποιοδήποτε άλλο καλό μοντέλο θές που έχουμε αναφέρει με "μικρότερες" επιδόσεις ή προδιαγραφές ,ανάλογα

που θα το βάλεις τελικά πχ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3723730#post3723730ή και με την πατέντα με τα επιπλέον φίλτρα που αναφέραμε.

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Αν είχες διαβάσεις πιό προσεκτικά περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί σε προηγούμενα,θα σου είχαν λυθεί κάποιες απορίες,να μην λέμε τα ίδια με άλλα λόγια.

Tονίζω πάλι,να ρωτήσεις τεχνικό για τις όποιες αμφιβολίες έχεις επιτόπου,και ότι σου πούν από προσφορές να ρωτήσεις και αλλού,να δεις και τα μηχανήματα και από κοντά ή και σε εγκατάσταση καταστημάτων κλιματισμού.Αν πάλι έχεις αμφιβολίες μη βιαστείς σε αγορά,και εδώ είμαστε ξανά :)

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα, θέλω τα φώτα σας,

 

έχω ένα fujitsu inverter και το χρησιμοποιώ για θέρμανση. Παρατηρώ ότι μου κάνει κάποια κόλπα και σε αρκετές περιπτώσεις η απόδοση του είναι γενικά μειωμένη.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος: άλλες φορές το ανοίγω επιλέγοντας επίτηδες μια μεγάλη θερμοκρασία πχ 29 C και μετά απο μερικά λεπτά "γκαζώνει" και βγάζει αρκετά ζεστό αέρα, άλλες φορές με τις ίδιες επιλογές βγάζει απλά χλιαρό.

 

Όταν δουλεύει και ενώ δουλεύει κανονικά όταν κατεβάσω την θερμοκρασία (επιλέγοντας για παράδειγμα απο τους 29C να την πάω στους 24C και ενώ εκείνη τη στιγμή η θερμοκρασία στο δωμάτιο είναι 18C) τότε σταματάει εντελώς και ξαναξεκινάει μετά απο λίγο βγάζοντας χλιαρό αέρα.

Τέλος έχω παρατηρήσει και το εξής: εκεί που δουλεύει κανονικά και βγάζει ζεστό αέρα υπάρχει ένα διάστημα 20-30 δευτερόλεπτα που βγάζει χλιαρό ή και προς το κρύο αέρα. Δηλ. σαν κάτι να παθαίνει για λίγο και μετά επανέρχεται....!!!

 

τι μπορεί να φταίει;

έφερα έναν μάστορα άλλα ......... ας μην συνεχίσω

η παιδεία απλά... https://www.ipedia.gr

Link to comment
Share on other sites

Καταρχην να πω ενα μεγαλο μπραβο στα παιδια που κατεχουν το αντικειμενο και κανουν τον κοπο να μας μεταφερουν τη γνωση τους.

Προσπαθησα να διαβασω λιγο απο το θεμα αλλα σιγουρα τοσες σελιδες δεν διαβαζονται.

 

Στο δια ταυτα:

 

Κεντρο Αθήνας παλια πολυκατοικία με κεντρικη θερμανση, δυστυχως πλεον δεν ανάβει το καλοριφερ με το πετρελαιο στα 1 €/λ (και του χρονου 1,5 μην ξεχνιομαστε) κι εχουμε θεματα.

Ενδιαφερομαι κυριως για τον χειμωνα και οχι τοσο για το καλοκαιρι, αρα ψαχνω αποδοτικη θερμανση κι οχι τοσο ψυξη.

 

Ειναι επιτακτικη αναγκη για 2 κλιματιστικα.

 

Το 1ο παει στο σαλονι-κουζινα που χωριζονται απο ενα κλασικο πασο, συνολικο μεγεθος 22 τμ.

Υπαρχει ομως και το εξης θεμα ανοιγοντας μια συρομενη πορτα αυτοματος προστιθεται ενα μεγαλο σαλονι επιπλεον 26 τμ.

Αποκλειω προς το παρον να παρω ενα μεγαλο κλιματιστικο. Σκευτομαι αρχικα να παρω ενα 12αρι για να κανω τη βασικη δουλεια για τα 22 τμ. και του χρονου βλεπουμε. Για αυτο ηθελα να τσεκαρω και εξωτερικη μοναδα οπου μελλοντικα να μπορω να κολησω και 2η εσωτερικη

Κοιταζα αυτα:

LG Hero CS12AF http://www.skroutz.gr/s/316178/LG-Hero-CS12AF.html

LG Libero E E12SQ http://www.skroutz.gr/s/328483/LG-Libero-E-E12SQ.html

Panasonic CS/CU-UE12JKE http://www.skroutz.gr/s/79908/Panasonic-CS-CU-UE12JKE.html

Samsung AQV12PSAN http://www.skroutz.gr/s/328492/Samsung-AQV12PSAN.html

Toyotomi Kuro MTN/MTG A335DV ( και το A235DV) http://www.skroutz.gr/s/335556/Toyotomi-Kuro-MTN-MTG-A335DV.html

Γενικα κοιταζω για Inverter στις 4 προαναφερθεισες μαρκες + Mitsubishi, Daikin, Sanyo, Sharp, Toshiba, Hitachi και γενικα μαρκες γνωστες με αντιπροσωπεια.

Εναλλακτικά εκτός απο τοιχου εξεταζω και τα μηχανηματα δαπεδου που εχω δει σε 2 σπιτια οτι ειναι παρα πολυ αποδοτικά για χειμωνα.

 

Το 2ο κλιματιστικό ειναι για υπνοδωματιο 15 τμ.

Αρα μιλαμε για 9αρι Inverter σε μια λογικη τιμη με καλες ρυθμισεις για το βραδυ.

Υπαρχει η εξης σκεψη: Ακριβως στο διπλανο υπνοδωματιο υπαρχει ηδη ενα Panasonic Inverter 9αρι δεκαετιας (και βαλε) CS / CU 971 KE

Λογο ελλειψης χωρου στο μπαλκονι κι αφου η αποσταση των 2 μηχανηματων θα ειναι ελαχιστα εκατοστα (ενας τοιχος) σκεφτομαι μηπως υπαρχει η δυνατοτητα να προσαρμοσω μια νεα 2η εσωτερικη μοναδα στην υπαρχουσα παλια εξωτερικη.

Ειναι εφικτο κατι τετοιο???

 

Γενικα το μπατζετ και για τα 2 μηχανηματα ειναι περιορισμενο και μαζι με εγκατασταση καλο θα ηταν να μην ξεφυγω τα 1000 €

Ευχαριστω εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...