Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός


CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αφαιρέθηκαν posts για άλλη μια φορά. Το topic έχει κλειδωθεί πολλές φορές και προσπαθούμε να το κρατήσουμε ανοικτό γιατί είναι χρήσιμο για πολλούς. Όμως αν συνεχίσετε έτσι ορισμένοι θα υπάρξουν ποινές και θα κλειδωθεί μόνιμα.
Link to comment
Share on other sites

Την καλημέρα μου σε όλους...Κατ' αρχήν 1ο post, οπότε καλώς σας βρήκα

 

Στα του Thread λοιπόν...

Έχω ένα Samsung AQV18F** series που το έχω πάρει 600 γιούρια. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως πέταξα τα λεφτά μου.

Για να γίνω πιο σαφής

-Στα πρώτα 20 λεπτά της λειτουργίας του νιώθεις να ξεραίνεται ο αέρας, πολύ όμως, και να σε ενοχλεί κάτι στο λαιμό

-Αν κοιμάσαι με το συγκεκριμένο μαραφέτι αναμμένο θα ξυπνήσεις σε μια ώρα με μια έντονη δυσφορία

-Πάντα μα πάντα μετά από κάνα 2 ώρες λειτουργίας με ενοχλεί στην αναπνοή μου με μια σαν καούρα στο στήθος

 

Και για να σας προλάβω:

- στο σπίτι είχαμε ένα Sanyo 10 ετών που ποτέ δεν με ενόχλησε

- πήραμε στη θέση του ένα Fujitsu (κινεζάκι) που ποτέ δεν μου δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα

- στο γραφείο κάθομαι με τις ώρες με ένα Rhonson(!!!!) που αμφιβάλλω αν το ξέρει η κινέζα η μάνα του και αν του έχει γίνει ποτέ συντήρηση χωρίς ουδέποτε να έχω νιώσει αυτά που περιέγραψα με το Σαμσούνγκι...

 

Τα συμπεράσματα δικά σας.

 

Ερώτηση: Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει διαρροή στο φρέον που να περνάει μέσα στον αέρα που αναπνέω;Δεν βλέπω να τρέχει κάτι σαν υγρό πάντως και από θέμα ψύξης, για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, το Samsung κάνει το σαλόνι ψυγείο (45τ.μ που δεν είναι και μικρός χώρο) Υπάρχει περίπτωση από λάθος συνδεσμολογία (πώς και γιατί δεν έχω ιδέα) να έχει προκληθεί το εν λόγω πρόβλημα.

 

Κάτι τελευταίο! Σκεφτομαι σοβαρά να το πετάξω το ριμάδι και για αντικαταστάτη είμαι ανάμεσα στα

-Mitsubishi SRK-25ZJP-S 9000BTU (Heavy Industries) ---δεν λέω τιμή για να μην το θεωρήσετε διαφήμιση και

-Fujitsu General ASHA09L (1ο μοντέλο) (G)(2ο μοντέλο πάλι Φουτζιτζιά) με τον (G) κατά 40 ευρώ ακριβότερο και τον Μitsubishi κατά 90 ευρώ ακριβότερο. Ευχαριστώ και ελπίζω να βοήθησα έστω κι να κάνει μια σωστή επιλογή κλιματιστικού :O Y.Γ ελπίζω να μην κούρασα :)

 

Καλώς ήλθες στην παρέα μας :)

Κάνε ένα κόπο να διαβάσεις προηγούμενες σελίδες από την μέση και μετά ,θα βρείς σίγουρα κάτι χρήσιμο πως να επιλέξεις κάτι.

 

Οπως θα διαβάσεις σε προηγούμενα ,αρκετοί δεν συμπαθούν τα κλιματιστικά Samsung της Ελληνικής αγοράς .:cry:

Τα τελευταία έτη έρχονται όλα Κινέζικα μηχανήματα και παρτίδες με όλο προβλήματα μετά την 2ετία (ακόμα και μέσα στην εγγύηση αρκετές φορές) .Γενικά περί Samsung "παίζουν" στην αγορά ,ανέξαρτητες εισαγωγές,παραλλαγές σε ίδια μοντέλα,αμφίβολοι συνεργάτες....

γενικά λίγο μπάχαλο. Ελπίζουμε με την νέα αντιπροσωπεία να αλλάξουν τα πράγματα γιατί ό ανταγωνισμός βοηθά ...

 

Το πρόβλημα σου,αν και διάγνωση καλής-κακής λειτουργίας από ένα forum δεν μπορεί να γίνει ,είναι από τα πιό συνήθη.

Αν στο κλιματιστικό έχει γίνει σωστή τοποθέτιση,είναι σε κατάλληλη θέση,συντηρείται κανονικά,ο χώρος έχει καλό αερισμό και τηρείται η υγειινή του,

το αίσθημα της δυσφορίας αφορά ότι δεν κάνει σωστά αφύγρανση .Είναι θέμα ποιότητας μηχανήματος.:X Καλύτερα άφηνε ελαφρά ανοικτό λίγο το παράθυρο και δυνάμωσε το κλιματιστικό για τις απώλειες ,αφού λές είναι ισχυρό για τον χώρο σου.Αν υπήρχε διαρροή φρέον θα είχες ήδη κάποια στιγμή ψύξη ελάχιστη προς καθόλου.Αν έχεις όμως εγγύηση μπορείς να τους καλέσεις βέβαια να το κοιτάξουν, και κρίνεις αν αξίζει να το κρατήσεις.

 

Στις επιλογές που κοιτάς το Mitsubishi SRK-25ZJP-S είναι καλύτερο μηχάνημα σε κατασκευή,πιό καλή στην πράξη κατανάλωση,

καλύτερος ανεμιστήρας από το Fujitsu General ASHA09L που έχει και κουμπί καθαρισμού αέρα πρός φίλτρο, ενώ το άλλο κάνει σταθερά.

 

Υπόψη παρότι είσαι ευχαριστημένος με το Κινέζικο Fujitsu ,πολλά που έρχονται εδώ και καιρό και είναι επίσης Κινέζικα (αλλά όχι φασόν ως τώρα)

έχουν αναφερθεί συχνά προβλήματα,μέτρια απόδοση ,παρά το καλό δίκτυο της εταιρίας, και το επίσης καλό και σχετικά φθηνό service.;)

 

 

Ασχετο,αλλα το γραφω γιατι νομιζω οτι μπορει να ενδιαφερει καποιους.

Αγορασα προχτες απο Αλεξ Πακ,ανεμιστηρα οροφης,με φως,που εχει και dimmer,τριων πτερυγιων,δεξιοστροφο-αριστεροστροφο με διακοπτη,ετσι ωστε να στελνει τον αερα,ειτε ψηλα,ειτε χαμηλα,και τηλεκοντρολ,89 Ευρω.Αισθητικα,πολυ καλος για μενα.Αποδοση,πολυ καλη μεσα στο υπνοδωματιο που τον εβαλα.Συμπερασμα.Σταματησα το αρκουδισιο,ολες τις ωρες,πλην μεσημερι-βραδυ,και μονον οταν παω για υπνο.Ακομα και με 32εσωτερικη θερμοκρασια,τη βγαζεις,και δεν ειναι αναγκη να πας στο AC. βεβαια,ο ανεμιστηρας,ειναι 55W,ενω τα αρκουδισια,δε σου λεω ποσα.Μιλαμε για Ευρω,οχι αστεια...:lol:

 

Πολύ κόσμο ενοχλεί γενικά το κλιματιστικό από (άγνωστο ή γνωστό) θέμα υγείας και προτιμά ανεμιστήρες οροφής.Δεν είναι θέμα μόνο οικονομίας .

Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι μην κάνεις το λάθος και έχεις τον ανεμιστήρα και κλιματιστικό μαζί,γιατί ο ψυχρός αέρας του κλιματιστικού

θα πιέζεται προς το κεφάλι σου και θα αρρωστήσεις.:!:

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Και πάλι καλώς σε βρήκα :)

 

Σ' ευχαριστώ για την άμεση και τεκμηριωμένη απάντηση.

 

Τα του Thread τα διαβάζω εδώ και δυο ώρες :rolleyes: Πράγματι έχω βρει πολλές χρήσιμες πληροφορίες, ειδικά από δικά σου ποστ και ειλικρινά σ' ευχαριστώ για το χρόνο σου.

 

Να δοκιμάσω να το βάλλω σε λειτουργία αφύγρανσης τότε και να δω τι αέρα θα βγάζει.. Το κόλπο με το παράθυρο το είχα σκεφτεί και το'χω κάνει αλλά είναι τόσο δυνατό που η λειτουργία του τα καταφέρνει μια χαρά με ανοιχτό παράθυρο.

 

Σ'ευχαριστώ και για τις προτάσεις περί του νέου. Όσον αφορά την αντιπροσωπεία δεν ξέρω....θα έρθουν θα μου πούνε ότι δουλεύει κανονικά και ότι υπάρχουν άτομα που ενοχλούνται απο τα κλιματιστικά γενικότερα.Άσε που τους έχω ικανούς να με χρεώσουν εφόσον δεν βρήκαν κάποια βλάβη :blink:

Τι να πω, μάλλον λάθος επιλογή που άπαξ και την πατήσεις δεν μπορείς να την διορθώσεις...κρίμα τα λεφτά.

 

--->Προς τους MODS: Με όλο τον σεβασμό, είναι πολύ χρήσιμο thread για να κλείσει εξαιτίας ενός ή δυο...αν το είχα βρει νωρίτερα ίσως να είχα γλυτώσει και χρήματα και χρόνο

 

Καλή σας μέρα

Edited by Soulcruiser
Link to comment
Share on other sites

Δες εδω : http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3664435#post3664435 και μαζί υπόψη :

οι αμιγώς Κινέζικες εταιρίες Gree,Mideα, Haier (και οι φασόν κλώνοι τους) , έχουν κλιματιστικά που μπορεί να έχουν διαφορές παρτίδα με παρτίδα, γιατί εξαρτάται τι φέρνει ο εισαγωγέας κάθε φορά ,καθώς αυτές οι εταιρίες ψωνίζουν από διαφορους κατασκευστές εξαρτήματα κλπ.
Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Yποθέτω έχεις διαβάσει κάποια προηγούμενα ,ότι ένα κλιματιστικό πρέπει να ταιριάζει με τις ανάγκες μας ,αν μας εξυπηρετούν τα υπέρ και κατά του,

διάφορες ευκολίες που προσφέρει κλπ που έχουμε αναφέρει,όπως και αν έχεις αμφιβολίες πρέπει να ρωτήσεις τεχνικό επιτόπου στον χώρο σου..... :)

 

Στη κατηγορία αυτή τιμής για Inverter βασικά μόνο Κινέζικα μηχήματα βρίσκεις, και κυρίως από τις αμιγώς Κινέζικες φίρμες .

http://www.skroutz.gr/s/298563/Gree-Change-GRS-101-HI-JCD-N2.html (αυτό σαν σχέδιο κλπ http://photoshosting.net/image-E24F_4DD886BC.jpg )

http://www.skroutz.gr/s/268233/Haier-HSU-09RU03-R2-DB.html και το παρακάτω : http://www.skroutz.gr/s/268235/Haier-HSU-12RU03-R2-DB.html

(είναι ισχυρότερο,ίσως σε συμφέρει λόγω τιμής αυτή την περίοδο να το βάλεις κοντά κάπου να καλύπτει εν μέρη και γειτονικούς χώρους)

 

και με λίγα παραπάνω σε χρήματα αγοράζεις καλύτερη ποιότητα σε 9αρι.:) http://www.skroutz.gr/s/80661/Panasonic-CS-CU-RE9JKE.html

http://www.skroutz.gr/s/79909/Panasonic-CS-CU-UE9JKE.html (δες και εδώ γι'αυτά http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3665354#post3665354 )

και επίσης κοιτάς και αυτό http://www.skroutz.gr/s/269323/Sharp-AY-XP9LSR.html (Ταιλάνδης ,entry μοντέλο στην γκάμα της εταιρίας

με αναφορά πιθανόν Fujitsu συμπιεστής,και πολυ καλό ιονιστή).

 

Δεδομένου όμως ότι έχουμε εκπτώσεις,και ήδη άρχισαν διαφημίσεις στο ραδιόφωνο για -20% σε διάφορες φίρμες,τα δεδομένα τιμής

και τα μοντέλα που μπορείς να βρείς αλλάζουν,γι'αυτό κάνε μια επιπλέον βόλτα στα μαγαζιά... λαμβάνοντας υπόψη : :)

 

.....ότι επιλέξεις θα πρέπει να πάς σε κατάστημα κλιματισμού που εμπορεύεται την φίρμα του κλιματιστικού (μπορείς να τηλ. στην αντιπροσωπεία, για τον κοντινότερο συνεργάτη τους) και αυτό γιατί εκεί ξέρουν καλύτερα τις "ιδιοτροπίες" του μηχανήματος σου,θα δουν πως ταιριάζει στον χώρο σου,πιθανόν να στο δείξουν και σε εγκατάσταση τους προτού το παραγγείλεις,και θα τους έχεις και συνέχεια για το service
Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

παιδιά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.

 

έχω ένα toyotomi inverter κλιματιστικό 9000btu.

 

από ότι ξέρω τα inverter δουλεύουν συνεχώς με μεταβαλλόμενη ισχύ, δουλεύουν δηλαδή συνέχεια με όση ισχύ χρειάζεται για να κρατήσουν την θερμοκρασία του δωματίου σε αντίθεση με τα απλά κλιματιστικά που δουλεύουν πάντα η στο τέρμα η σβήνουν σωστά?

 

εάν ισχύει αυτό τότε γιατί βλέπω συνέχεια το δικό μου κλιματιστικό που είναι inverter να σβήνει εντελώς την εξωτερική μονάδα κάθε φορά που πιάνει την επιθυμητή θερμοκρασία δωματίου?

Link to comment
Share on other sites

παιδιά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.έχω ένα toyotomi inverter κλιματιστικό 9000btu.από ότι ξέρω τα inverter δουλεύουν συνεχώς με μεταβαλλόμενη ισχύ, δουλεύουν δηλαδή συνέχεια με όση ισχύ χρειάζεται για να κρατήσουν την θερμοκρασία του δωματίου σε αντίθεση με τα απλά κλιματιστικά που δουλεύουν πάντα η στο τέρμα η σβήνουν σωστά?εάν ισχύει αυτό τότε γιατί βλέπω συνέχεια το δικό μου κλιματιστικό που είναι inverter να σβήνει εντελώς την εξωτερική μονάδα κάθε φορά που πιάνει την επιθυμητή θερμοκρασία δωματίου?

 

Μάλλον σε ξεγελά,γιατί σε πολλά Inverter στο ρελαντί είναι τόσο ελάχιστες οι στροφές,και μοιάζει σαν να γυρίζει μόνος του από τον αέρα περιβάλλοντος

ο έλικας του συμπιεστή .Αν σταματούσε εξάλλου,θα ανέβαινε απότομα η θερμοκρασία στον χώρο σου σαν να μην έχεις ανοικτό το κλιματιστικό

ή στην καλύτερη περίπτωση ποτέ δεν θα είχες σταθερή ψύξη στο χώρο. :) (αν ισχύουν όμως αυτά,θα πρέπει να το δει τεχνικός.)

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

παιδιά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.

 

έχω ένα toyotomi inverter κλιματιστικό 9000btu.

 

από ότι ξέρω τα inverter δουλεύουν συνεχώς με μεταβαλλόμενη ισχύ, δουλεύουν δηλαδή συνέχεια με όση ισχύ χρειάζεται για να κρατήσουν την θερμοκρασία του δωματίου σε αντίθεση με τα απλά κλιματιστικά που δουλεύουν πάντα η στο τέρμα η σβήνουν σωστά?

 

εάν ισχύει αυτό τότε γιατί βλέπω συνέχεια το δικό μου κλιματιστικό που είναι inverter να σβήνει εντελώς την εξωτερική μονάδα κάθε φορά που πιάνει την επιθυμητή θερμοκρασία δωματίου?

 

γεια χαρα.

εχει παρατηρηθει σε πολλα inverter οταν ρυθμιζουμε την θερμοκρασια στην ψυξη απο 26 βαθμους και πανω να σταματαει η εξωτερικη μοναδα και να παρατηρειται διαφορα θερμοκρασιας και εντονη μυρωδια, δοκιμασε να βαλεις την θερμοκρασια πιο κατω και πες μας. αν την εχεις χαμηλα τοτε υπαρχει προβλημα

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον σε ξεγελά,γιατί σε πολλά Inverter στο ρελαντί είναι τόσο ελάχιστες οι στροφές,και μοιάζει σαν να γυρίζει μόνος του από τον αέρα περιβάλλοντος

ο έλικας του συμπιεστή .Αν σταματούσε εξάλλου,θα ανέβαινε απότομα η θερμοκρασία στον χώρο σου σαν να μην έχεις ανοικτό το κλιματιστικό

ή στην καλύτερη περίπτωση ποτέ δεν θα είχες σταθερή ψύξη στο χώρο. :) (αν ισχύουν όμως αυτά,θα πρέπει να το δει τεχνικός.)

 

όχι δεν παίζει να με ξεγελά γιατί ο έξω ανεμιστήρας δεν κουνιέται καν!, δεν ακούγεται ο παραμικρός θόρυβος (από έξω) + ότι το λαμπάκι operate (όχι το power) του κλιματιστικού σβήνει κάθε φορά που σβήνει η εξωτερική μονάδα.

η εσωτερική μονάδα ποτέ δεν σταματαει να δουλεύει, πάντα φυσαει ο ανεμιστήρας της, απλά όταν δουλεύει η έξω μονάδα βγάζει παγωμένο αέρα και όταν δεν δουλεύει πρέπει να κάνει απλά ανακύκλωση του αέρα η κάτι τέτοιο.

 

γεια χαρα.

εχει παρατηρηθει σε πολλα inverter οταν ρυθμιζουμε την θερμοκρασια στην ψυξη απο 26 βαθμους και πανω να σταματαει η εξωτερικη μοναδα και να παρατηρειται διαφορα θερμοκρασιας και εντονη μυρωδια, δοκιμασε να βαλεις την θερμοκρασια πιο κατω και πες μας. αν την εχεις χαμηλα τοτε υπαρχει προβλημα

 

όντως και εγώ συνήθως στους 26-27-28 το χρησιμοποιώ οπότε είμαι μέσα στους βαθμούς που λες...

εγώ να το βάλω κάτω από τους 26 οκ αλλά θα πιάσει ποτέ την επιθυμητή θερμοκρασία? :P

γιατί μπορεί μετά να δουλεύει συνέχεια επειδή δεν μπορεί να την πιάσει.

θα το δοκιμάσω πάντως και θα σας πω αποτελέσματα.

 

παρεμπιπτόντως διάβαζα στο manual να δω μήπως λέει κάτι για το λαμπάκι operate, να δω αν είναι λογικό που σβήνει παρότι είναι inverter το μοντελο μου, και πηρέ το μάτι μου στην λίστα με την επιδιόρθωση βλαβών να λέει :

Πρόβλημα : Δεν ρέει ο αέρας (εξωτερική μονάδα)

Αιτίες : κατά τον τρόπο λειτουργίας ξηράνσεως και τον τρόπο λειτουργίας θερμάνσεως ο αέρας μπορεί να μην ρέει προς τα έξω.

 

δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι θέλει να πει ο ποιητής αλλά μήπως όταν το κλιματιστικό πιάνει την επιθυμητή θερμοκρασία μπαίνει σε λειτουργία ξήρανσης και γιαυτο σταματαει η εξωτερική μονάδα? ( το κλιματιστικό το δουλεύω σε mode ψύξης με αυτόματη ρύθμιση της έντασης του ανεμιστήρα)

Link to comment
Share on other sites

όχι δεν παίζει να με ξεγελά γιατί ο έξω ανεμιστήρας δεν κουνιέται καν!, δεν ακούγεται ο παραμικρός θόρυβος (από έξω) + ότι το λαμπάκι operate (όχι το power) του κλιματιστικού σβήνει κάθε φορά που σβήνει η εξωτερική μονάδα.

η εσωτερική μονάδα ποτέ δεν σταματαει να δουλεύει, πάντα φυσαει ο ανεμιστήρας της, απλά όταν δουλεύει η έξω μονάδα βγάζει παγωμένο αέρα και όταν δεν δουλεύει πρέπει να κάνει απλά ανακύκλωση του αέρα η κάτι τέτοιο.

 

 

 

όντως και εγώ συνήθως στους 26-27-28 το χρησιμοποιώ οπότε είμαι μέσα στους βαθμούς που λες...

εγώ να το βάλω κάτω από τους 26 οκ αλλά θα πιάσει ποτέ την επιθυμητή θερμοκρασία? :P

γιατί μπορεί μετά να δουλεύει συνέχεια επειδή δεν μπορεί να την πιάσει.

θα το δοκιμάσω πάντως και θα σας πω αποτελέσματα.

 

παρεμπιπτόντως διάβαζα στο manual να δω μήπως λέει κάτι για το λαμπάκι operate, να δω αν είναι λογικό που σβήνει παρότι είναι inverter το μοντελο μου, και πηρέ το μάτι μου στην λίστα με την επιδιόρθωση βλαβών να λέει :

Πρόβλημα : Δεν ρέει ο αέρας (εξωτερική μονάδα)

Αιτίες : κατά τον τρόπο λειτουργίας ξηράνσεως και τον τρόπο λειτουργίας θερμάνσεως ο αέρας μπορεί να μην ρέει προς τα έξω.

 

δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι θέλει να πει ο ποιητής αλλά μήπως όταν το κλιματιστικό πιάνει την επιθυμητή θερμοκρασία μπαίνει σε λειτουργία ξήρανσης και γιαυτο σταματαει η εξωτερική μονάδα? ( το κλιματιστικό το δουλεύω σε mode ψύξης με αυτόματη ρύθμιση της έντασης του ανεμιστήρα)

 

τους 26 θα τους πιασει και τοτε θα ακουσεις την εξωτερικη μοναδα να χαμηλωνει στροφες ο συμπιεστης,θα δουλευει για 3,000bty/h ας πουμε μετα απο καποια ωρα.αυτο που λες για τον εξωτερικο ανεμιστηρα το κανει στην αποψυξη οταν το δουλευεις θερμανση

(θερμανσεως)

και στην αφυγρανση

(ξηρανσεως)

δοκιμασε αυτο που σου ειπα στους 25-26 βαθμους και μας λες

το operate αναβει μονο οταν λειτουργει ο συμπιεστης στο δικο σου μοντελο

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, είμαι νέος στην παρέα σας, αφού διάβασα αρκετά είμαι μεταξύ αυτών των 2

Panasonic CS/CU-TE15HKE INVERTER SUPER SLIM (17000 BTU)

Fujitsu ASYA14LG INVERTER (18000)

το θέλω για χώρο περίπου 30 - 35τ.μ.

Έχει κανείς άποψη για τα παραπάνω κλιματιστικά?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, είμαι νέος στην παρέα σας, αφού διάβασα αρκετά είμαι μεταξύ αυτών των 2

Panasonic CS/CU-TE15HKE INVERTER SUPER SLIM (17000 BTU)

Fujitsu ASYA14LG INVERTER (18000)

το θέλω για χώρο περίπου 30 - 35τ.μ.

Έχει κανείς άποψη για τα παραπάνω κλιματιστικά?

 

To συγκεκρειμενο fujitsu το εχω στο σαλονι.Εχει πολυ καλη αποδοση για τον χωρο του σαλονιου,εχει φιλτρο ιονισμου και φιλτρο κατα των μικροσωματιδιων και του καπνου και εξυγιαινει τον αερα.Δουλευοντας το στους 26 βαθμους με ενεργοποιημενη την λειτουργεια οικονομιας προσφερει μια ευχαριστη και ικανοποιητικη δροσια.Επιπλεον διαθετει και την πρωτοποριακη λειτουργεια εσωτερικης αφυγρανσης μοναδος coil dry που τραβαει την εσωτερικη υγρασια της εσωτερικης μοναδας και αποτρεπει την αναπτυξη μικροοργανισμων και ασχημων οσμων.

Link to comment
Share on other sites

παιδιά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.

 

έχω ένα toyotomi inverter κλιματιστικό 9000btu.

 

από ότι ξέρω τα inverter δουλεύουν συνεχώς με μεταβαλλόμενη ισχύ, δουλεύουν δηλαδή συνέχεια με όση ισχύ χρειάζεται για να κρατήσουν την θερμοκρασία του δωματίου σε αντίθεση με τα απλά κλιματιστικά που δουλεύουν πάντα η στο τέρμα η σβήνουν σωστά?

 

εάν ισχύει αυτό τότε γιατί βλέπω συνέχεια το δικό μου κλιματιστικό που είναι inverter να σβήνει εντελώς την εξωτερική μονάδα κάθε φορά που πιάνει την επιθυμητή θερμοκρασία δωματίου?

 

Υπάρχουν και Inverter που σταματάνε τελείως όταν πιάσουν την επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία. Αν γενικά είσαι ικανοποιημένος απο την απόδοση του μηχανήματος δεν έχεις πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Έχω κλιματιστικό το LG K09AH που αναφέρω..Το αγόρασα πριν 3 χρόνια. Χθες που γύρισα από ημερών απουσία το έβαλα να λειτουργήσει...Έβγαλε κανονικά κρύο αέρα, όμως παρατήρησα ότι από πουθενά δεν βγάζει το συνηθισμένο νερό. Έχω συγκεκριμένο μέρος που το μαζεύω στο μπαλκόνι. Μήπως ξέρει κανείς ποιος μπορεί να είναι ο λόγος και αν χρειάζεται να φέρω τον ειδικό τεχνήτη να το δει; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

τους 26 θα τους πιασει και τοτε θα ακουσεις την εξωτερικη μοναδα να χαμηλωνει στροφες ο συμπιεστης,θα δουλευει για 3,000bty/h ας πουμε μετα απο καποια ωρα.αυτο που λες για τον εξωτερικο ανεμιστηρα το κανει στην αποψυξη οταν το δουλευεις θερμανση

(θερμανσεως)

και στην αφυγρανση

(ξηρανσεως)

δοκιμασε αυτο που σου ειπα στους 25-26 βαθμους και μας λες

το operate αναβει μονο οταν λειτουργει ο συμπιεστης στο δικο σου μοντελο

 

 

 

όταν πιάνει τους 26 η εξωτερική μονάδα σταματαει να δουλεύει, το λαμπάκι operate σβήνει άρα και ο συμπιεστής δεν λειτουργεί όπως είπες και επίσης δεν λειτουργεί καθόλου και ο εξωτερικός ανεμιστήρας. σβήνει εντελώς δηλαδή η εξωτερική μονάδα.

 

έκανα αυτό που είπες το έβαλα στους 24, σε ένα θερμόμετρο που έχω έβλεπα να δείχνει 23,7 θερμοκρασία δωματίου και το λαμπάκι operate δεν το είδα να σβήνει καθόλου. φαντάζομαι πως είχες δίκιο και κάτω από τους 26 βαθμούς δουλεύει σαν inverter δηλαδή με μειωμένα btu για να διατηρεί την θερμοκρασία όμως από 26 και πάνω ανοιγοκλείνει....

(εκτός αν το δικό του θερμόμετρο μετρούσε λίγο πάνω από 24 και γιαυτο δεν έσβηνε)

 

τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα.

αλλά είναι φυσιολογικό αυτό ρε παιδιά?

Link to comment
Share on other sites

όχι δεν παίζει να με ξεγελά γιατί ο έξω ανεμιστήρας δεν κουνιέται καν!, δεν ακούγεται ο παραμικρός θόρυβος (από έξω) + ότι το λαμπάκι operate (όχι το power) του κλιματιστικού σβήνει κάθε φορά που σβήνει η εξωτερική μονάδα.η εσωτερική μονάδα ποτέ δεν σταματαει να δουλεύει, πάντα φυσαει ο ανεμιστήρας της, απλά όταν δουλεύει η έξω μονάδα βγάζει παγωμένο αέρα και όταν δεν δουλεύει πρέπει να κάνει απλά ανακύκλωση του αέρα η κάτι τέτοιο.

 

Αυτήν την "ανακύκλωση" του αέρα έτσι όπως την καταλαβαίνεις, αν δεν έχεις πρόβλημα (όπως σου έγραψα παραπάνω)

με την διαφορά θερμοκρασίας ,δεν έχει πρόβλημα το κλιματιστικό,είναι ρυθμισμένο έτσι από τον κατασκευαστή.:)

 

όταν πιάνει τους 26 η εξωτερική μονάδα σταματαει να δουλεύει, το λαμπάκι operate σβήνει άρα και ο συμπιεστής δεν λειτουργεί και επίσης δεν λειτουργεί καθόλου και ο εξωτερικός ανεμιστήρας. σβήνει εντελώς δηλαδή η εξωτερική μονάδα.

....το έβαλα στους 24, σε ένα θερμόμετρο που έχω έβλεπα να δείχνει 23,7 θερμοκρασία δωματίου και το λαμπάκι operate δεν το είδα να σβήνει καθόλου. φαντάζομαι πως είχες δίκιο και κάτω από τους 26 βαθμούς δουλεύει σαν inverter δηλαδή με μειωμένα btu για να διατηρεί την θερμοκρασία όμως από 26 και πάνω ανοιγοκλείνει....(εκτός αν το δικό του θερμόμετρο μετρούσε λίγο πάνω από 24 και γιαυτο δεν έσβηνε)τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα.αλλά είναι φυσιολογικό αυτό ρε παιδιά?

 

Οτι και να ρυθμίσεις ,κάθε κλιματιστικό δουλεύει το ίδιο στην κλίμακα λειτουργίας που γράφει στις οδηγίες του και έχει και επίσης κατάλληλες ρυθμίσεις σαν προκαθορισμένες "καλύτερες" .Αν ο υπολογιστής του καταλαβαίνει για τον χώρο σου σχετικά,θα δουλεύει μέχρι να πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία και μετά θα πέσει στο ρελαντί που έχει ρυθμισμένο.Αν δεν την πιάσει τότε το κλιματιστικό δεν κάνει για τον χώρο σου,είτε έχει βλάβη:)

 

παρεμπιπτόντως διάβαζα στο manual να δω μήπως λέει κάτι για το λαμπάκι operate, να δω αν είναι λογικό που σβήνει παρότι είναι inverter το μοντελο μου, και πηρέ το μάτι μου στην λίστα με την επιδιόρθωση βλαβών να λέει :

Πρόβλημα : Δεν ρέει ο αέρας (εξωτερική μονάδα) Αιτίες : κατά τον τρόπο λειτουργίας ξηράνσεως και τον τρόπο λειτουργίας θερμάνσεως ο αέρας μπορεί να μην ρέει προς τα έξω.Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι θέλει να πει ο ποιητής αλλά μήπως όταν το κλιματιστικό πιάνει την επιθυμητή θερμοκρασία μπαίνει σε λειτουργία ξήρανσης και γιαυτο σταματαει η εξωτερική μονάδα? ( το κλιματιστικό το δουλεύω σε mode ψύξης με αυτόματη ρύθμιση της έντασης του ανεμιστήρα)

 

Για να μπεί το κλιματιστικό σε λειτουργία ξήρανσης ,πρέπει να έχεις ενεργοποιήσει την λειτουργία Αuto (αν έχει) ή να έχεις ρυθμίσει χειροκίνητα.:)

Το λαμπάκι μπορεί και για κάποιους λόγους να μπλοκάρει και να σβήνει,να μην καταλαβαίνει ο υπολογιστής του κλιματιστικού τις λειτουργίες που δίνεις

ή βλέπει τις εσωτερικές συνθήκες λάθος από την θέση του εσωτερικού μηχανήματος.Δοκίμασε και ενα reset του κλιματιστικού όπως γράφουν οι οδηγίες.

Δεν μας έχεις γράψεις επίσης πληροφοριακά για πιό μοντέλο αναφέρεσαι...

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Ερωτησούλα :p Panasonic ή Mitsubishi? :)

 

Αν διαβάσεις σε προηγούμενα θα δείς ότι και οι δύο εταιρίες είναι πρωτοκλασάτες φίρμες στον κλάδο ,έχουν προιόντα για όλα τα γούστα

και καλά αλλά και βασικά προιόντα στην γκάμα τους ,όπως όλοι οι κατασκευαστές .Η Μitsubishi είναι υπερτιμημένη στην Ελλάδα γενικά,

και μάλλον στις εκπτώσεις αξίζει να αγοράσεις κλιματιστικό της. :)

 

Καλησπέρα, είμαι νέος στην παρέα σας, αφού διάβασα αρκετά είμαι μεταξύ αυτών των 2

Panasonic CS/CU-TE15HKE INVERTER SUPER SLIM (17000 BTU) Fujitsu ASYA14LG INVERTER (18000)

το θέλω για χώρο περίπου 30 - 35τ.μ. Έχει κανείς άποψη για τα παραπάνω κλιματιστικά?

 

Καλώς ήλθες στην παρέα μας:)

Κάνε ένα κόπο να διαβάσεις προηγούμενες σελίδες από την μέση και μετά ,θα βρείς σίγουρα κάτι χρήσιμο πως να επιλέξεις κάτι...

....όπου θα δείς ότι έχουμε αναφέρει :

 

Το Panasonic είναι από τα καλύτερα μηχανήματα που έχει βγάλει η εταιρία,είναι Mαλαισίας,πλέον για άλλες αγορές,είναι slim πολύ εμφανίσημο ,έχει αντιαλλεργικό φίλτρο 10 ετούς διάρκειας για τον καθαρισμό που γίνεται αυτόματα,έχει και ιονιστή με κουμπί, και μετρά και τις εξωτερικές συνθήκες

για τη επίτευξη των εσωτερικών.Επίσης το συγκεκριμένο είναι λίγο ενεργοβόρο στην θερμανση και κάνει λίγο θόρυβο το εξωτερικο μέρος όταν γκαζώνει

μέχρι να πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία,γιατί έχουν κρατήσει το ίδιο μικρό σε μέγεθος συμπιεστή με άλλη ρύθμιση συγκριτικά με τα μικρότερα.

Αν το προτιμήσεις ,καλύτερα να το βάλεις στο δάπεδο.Το θέμα είναι που θα το βρείς στοκ ,καθώς σταμάτησε να το φέρνει η αντιπροσωπεία. :cry:

 

Το Fujitsu ASYA14LG δεν είναι τόσο ποιοτικό σε σύνολο σαν το παραπάνω ,χώρια ότι πολλά που έρχονται εδώ και καιρό είναι Κινέζικα (αλλά όχι φασόν ως τώρα) έχουν αναφερθεί συχνά προβλήματα,μέτρια απόδοση ,παρά το καλό δίκτυο της εταιρίας, και το επίσης καλό και σχετικά φθηνό service.Στις δυνατότητες του ο καθαρισμός αέρα με 2 φίλτρα, από το όποιο ένα το λέει η εταιρία Plasma Ion Deodorization, και κάνει με κουμπί σαν ιονιστή,

καθαρισμό αέρα.Ο εσωτερικός καθαρισμός του μηχανήματος που αναφέρθηκε παραπάνω,τα περισσότερα κλιματιστικά κάνουν με διάφορους τρόπους

και σχετική αποτελεσματικότητα και διαφημίζουν ανάλογα. Από εκεί και πέρα είναι τι αρέσει σε καθένα σε μια επιλογή, από εμφάνιση μέχρι ....:)

 

Καλησπέρα,

Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Έχω κλιματιστικό το LG K09AH που αναφέρω..Το αγόρασα πριν 3 χρόνια. Χθες που γύρισα από ημερών απουσία το έβαλα να λειτουργήσει...Έβγαλε κανονικά κρύο αέρα, όμως παρατήρησα ότι από πουθενά δεν βγάζει το συνηθισμένο νερό. Έχω συγκεκριμένο μέρος που το μαζεύω στο μπαλκόνι. Μήπως ξέρει κανείς ποιος μπορεί να είναι ο λόγος και αν χρειάζεται να φέρω τον ειδικό τεχνήτη να το δει; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

 

Aν και διάγνωση καλής-κακής λειτουργίας από ένα forum δεν μπορεί να γίνει,αν δεν του έχεις κάνει ποτε service ,μπορεί να έχει

βουλώσει εν μέρη και η αποχέτευση. Επίσης όταν δεν υπάρχει υψηλή υγρασία στον χώρο μας ,είναι φυσιολογικό να μην βγάζει νερό.

 

Τα νερά που βλέπουμε αφορούν πώς το κλιματιστικό κάνει αφύγρανση του εσωτερικού χώρου μας (εκτός αν έχει κάποιος κλιματιστικό

που μετρά και τις εξωτερικές συνθήκες).Η αφύγρανση δουλεύει όμως πως "καταλαβαίνει" το κλιματιστικό τον χώρο μας,

και αν νιώσεις δυσφορία κατά την λειτουργία του κλιματιστικού στον χώρο σου ,έχει συνήθως πρόβλημα η συγκεκριμένη λειτουργία.

 

Έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά Morris DCIN9071 τιμη 420 ευρω. απο που εταιρεια;

 

Η εταιρία διαθέτει προιόντα φασόν.Ολα τα νέα κλιματιστικά της είναι φασόν Gree .Αν το προτιμήσεις,καλύτερα από κατάστημα κλιματισμού που

έχει γνωστούς στο service της, γιατί φαίνεται η εταιρία κάνει κάποια αναδιοργάνωση και ακούγονται διάφορα για την εξυπηρέτιση.

ΕDIT : πλέον δίνει επίσης 10 ετή εγγύηση για τoν συμπιεστή ,αλλά γενικά έχουμε πεί σχετικά http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3671389#post3671389

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

προς virgo 23

αν σου ειχε βουλωσει η αποχετευση θα σου εβγαζε τα νερα μεσα και τοτε θα ειχες και τρεχουμενα νερα:) αστειευομαι ως προς τα τρεχουμενα νερα. αν δεν υπαρχει υγρασια στην ατμοσφαιρα ειναι λογικο να μην δεις νερο γιατι αυτο το λιγο που βγαζει με την ζεστη που εχει αυτες τις μερες εξατμιζεται. για να δεις οτι οντως βγαζει βαλε το κλιματιστικο να δουλεψει μιση ωρα στη θερμοκρασια που θελεις και μετα βαλε στο μαξιμουμ για 20 λεπτα μετα κλειστο και βγες εξω εκει που τρεχει η αποχετευση,ως δια μαγειας θα σου τρεξει νερο(99%)

Edited by aris8
Link to comment
Share on other sites

@ valanths : H Haier είναι πολυεθνική πουλά προιόντα σε όλο το κόσμο, και κατασκευάζει και εκτός Κίνας .

EDIT : Ετυχε και το έψαξα σήμερα ,δεν έχουν αναφερθεί κλιματιστικά εκτός Κίνας στην Ελλάδα (και ούτε προς το παρόν και στο εξωτερικό)

 

@ VIRGO23 : Το μηχάνημα που αναφέρεις δεν είναι Inverter ,οπότε άμεση απόδοση δεν θα έχεις,αν θες να παίξεις με ρυθμίσεις,δουλεύοντας σύντομα γενικά το κλιματιστικό σε κύκλο, καθώς ανέφερα πρίν εξαρτάται και πως "καταλαβαίνει" αυτό κάποια πράγματα .:worry:

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...