Jump to content

ZTE Blade: SF/SD Cards


kogos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές στο thread που αφορά το ZTE Blade / SF, κάποιες συσκευές έχουν "ανεπιβεβαίωτα" προβλήματα ασυμβατότητας με κάποιες κάρτες SD. Καλό είναι να συνεχίσουμε να γράφουμε σε αυτό το thread ΜΟΝΟ για προβλήματα που αφορούν τις κάρτες SD και το κινητό ZTE Blade, ώστε και το κυρίως thread να παραμείνει "καθαρό" αλλά και να μαζέψουμε όλες τις πληροφορίες εδώ.

 

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Ενώ η κάρτα microSD που έρχεται με το κινητό δουλεύει μια χαρά, όταν προσπαθεί κάποιος να βάλει μια άλλη κάρτα microSD, μπορεί να εμφανιστούν τα παρακάτω φαινόμενα. Σημειώνεται πως δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο OLED και στα TFT κινητά. Το πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί και στα 2. Επίσης, έχει φανεί πως δεν είναι πρόβλημα της ROM, καθώς ότι ROM και να δοκιμαστεί, το πρόβλημα (εφόσον υπάρχει) συνεχίζει να παρουσιάζεται:

 

1. Η κάρτα δείχνει να λειτουργεί μια χαρά, αλλά όταν προσπαθήσουμε να αντιγράψουμε ένα μεγάλο όγκο δεδομένων να γίνει απρόσμενη αφαίρεση της κάρτας, και μετά "προετοιμασία κάρτας SD", δηλαδή unmount και mount. Σαν αποτέλεσμα, η αντιγραφή των δεδομένων σταματάει. Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται και όταν χρειάζεται ανάγνωση δεδομένων από την κάρτα (για ένα χάρτη προγράμματος πλοήγησης ή για να δούμε μία ταινία για παράδειγμα) αλλά και κατά την εγγραφή δεδομένων, είτε από τον υπολογιστή, είτε από το κινητό (αντιγραφή από ένα φάκελο σε άλλο). Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να παρατηρηθεί συχνότερα σε κάρτες micro SDHC παρά σε απλές micro SD χαμηλής χωρητικότητας, αλλά δεν είναι απίθανο να εμφανιστεί και σε 2GB κάρτες.

 

2. Η κάρτα δεν λειτουργεί καθόλου, και αρχίζει να γίνεται unmount-mount συνέχεια, από την αρχή που την βάζουμε στο κινητό, χωρίς να προλάβουμε να κάνουμε καμία αντιγραφή ή ανάγνωση. Το φαινόμενο αυτό είναι πιο συχνό σε απλές micro SD χαμηλής χωρητικότητας (προσωπικά το είδα σε 2 κάρτες των 2GB).

 

3. Το κινητό μπορεί να μας ειδοποιεί πως η κάρτα είναι κενή ή έχει σύστημα αρχείων που δεν το υποστηρίζει, ακόμα κι αν έχει γίνει σωστά το format της κάρτας. Αυτός ο τύπος σφάλματος είναι τυχαίος, αλλά ίσως και ο πιο εύκολος για αντιμετώπιση.

 

ΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ: Ακόμα και αν μία κάρτα φαίνεται να λειτουργεί σωστά, μπορεί να μην είναι έτσι τα πράματα, και να παρουσιαστεί το πρόβλημα όταν δεν το θέλουμε. Κανείς δεν θέλει να του εμφανιστεί θέμα ασυμβατότητας όταν είναι στα μισά μιας διαδρομής με το GPS, ούτε όταν έχει τραβήξει φωτογραφίες και βίντεο που πιθανόν να αναγκαστεί να χάσει. Η μόνη σίγουρη μέθοδος ελέγχου, ώστε να μην χρειαστεί να χάσετε και τα δεδομένα της κάρτας σας, είναι να κάνετε μια αντιγραφή όλων των αρχείων που βρίσκονται στην κάρτα σας σε ένα προσωρινό folder του υπολογιστή, και να δοκιμάσετε να αντιγράψετε από τον υπολογιστή ένα μεγάλο αρχείο ώστε να γεμίσει όσο το δυνατό περισσότερο η κάρτα με δεδομένα. Το αρχείο που θα κάνετε τις δοκιμές είναι καλό να είναι μεγαλύτερο από 150MB, αλλά όσο μεγαλύτερο, τόσο καλύτερα. Προσωπικά χρησιμοποιώ ένα αρχείο iso μεγέθους 3GB. Δημιουργήστε ένα zip με τυχαία αρχεία και κάντε δοκιμή με αυτό.

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ: Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είμαστε σίγουροι πως δεν χρησιμοποιούμε προβληματική κάρτα. Για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε τα παρακάτω και μετά να δοκιμάσουμε αν το πρόβλημά μας έχει λυθεί.

 

1. format από το κινητό και μετά έλεγχος

2. format από τον υπολογιστή και μετά έλεγχος (file system fat ή fat32 για τις μεγαλύτερες κάρτες, allocation unit size: 32 bytes ή default allocation size)

3. format της κάρτας από άλλο κινητό που την αναγνωρίζει και μετά έλεγχος

4. format της κάρτας με το clockworkmod (σε κάποιους κατόχους blade το κινητό δεν μπορεί να αναγνωρίσει την κάρτα (σύμπτωμα 3) και όταν επιλέγουν να κάνουν format από την συσκευή δεν γίνεται τίποτα, αλλά το CWM την κάνει format).

5. σαν τελευταία λύση μπορείτε να δοκιμάσετε και αυτό το οποίο όμως δεν συνηθίζει να έχει και μεγάλη επιτυχία.

 

 

Έχει γίνει προσπάθεια να δημιουργηθεί μία λίστα με συμβατές και ασύμβατες κάρτες, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί πως μέχρι τώρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την ZTE ότι πραγματικά υπάρχει πρόβλημα ασυμβατότητας. Επομένως, είναι ΠΟΛΥ πιθανό κάποιοι αγοραστές να έχουν πάρει απλά ελαττωματικές συσκευές οι οποίες γίνονται επιλεκτικές στις κάρτες SD που αναγνωρίζουν. Πάντως, το σίγουρο είναι πως ακόμα και αν έχετε μια τέτοια συσκευή και αν έχετε χάσει τις 14 ημέρες προθεσμίας επιστροφής, σίγουρα θα υπάρχει μία κάρτα SD εκεί έξω και για εσάς, αφού κανείς μέχρι τώρα στο forum του myphone αλλά και σε ξένα forum δεν έχει παραπονεθεί πως δεν του λειτουργεί καμία απολύτως κάρτα.

 

UPDATE: Τελικά, δεν υπάρχει θέμα προβληματικών συσκευών, αλλά ασύμβατων καρτών SD... Έγινε δοκιμή τελικά με 4 κινητά, 1 san fran (παρθένο orange) και 3 ελληνικά blade της wind, και ΟΛΑ είχαν την ίδια συμπεριφορά (δεν διάβαζαν ακριβώς τις ίδιες κάρτες, και διάβαζαν τις υπόλοιπες). Ακόμα περιμένω απάντηση από τον γερμανό στην αυστρία, αλλά μάλλον και αυτός τα ίδια θα μου πει. Η μία από αυτές τις συσκευές (wind) ελέγχθηκε από τεχνικό και βρέθηκε ότι ΔΕΝ έχει πρόβλημα. Η ZTE ακόμα δεν έχει όμως ανακοινώσει τίποτα επίσημα σε καμία χώρα διάθεσης του blade.

 

Τα στοιχεία συμβατότητας των καρτών έχουν συλλεχθεί από διάφορα forum και σε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση δεν σημαίνει ότι είναι αλάνθαστα. Έγινε απλά μία καταγραφή από feedback που έχουμε από αγοραστές, και δεν μπορεί να ελεγχθεί το κατά πόσο είναι αληθές. Οπότε, χρησιμοποιήστε τη με προσοχή. Τα καταστήματα που αναφέρονται δεν είναι τα μόνα που έχουν τις συγκεκριμένες κάρτες, και σε καμία περίπτωση δεν είναι διαφήμιση των καταστημάτων. Απλά, είναι τα καταστήματα που προμηθεύτηκαν οι χρήστες τις συγκεκριμένες κάρτες.

--- last edit 27/1 (1 νέα κάρτα προστέθηκε + αναφορές καταστημάτων)---

 

2GB

*Verbatim 2GB (no class rating) -> OK (orange san fran card)

*Kingston 2GB (no class rating - made in Japan) -> unmount-mount (σύμπτωμα 2)

*Kingston 2GB (no class rating - made in Taiwan) -> file system error (σύμπτωμα 3)

*Transcend 2GB (no class rating - made in Taiwan) -> OK (WIND ZTE Blade card)

*Sandisk 2GB (no class rating) -> OK (visionstudio.gr)

 

4GB

*Sandisk 4GB Class6 -> OK play247.gr

*Silicon power 4GB (class4) -> OK

*Kingston 4GB (class4) -> unmount-mount (σύμπτωμα 1)

*Transcend 4GB (class 6 - made in Taiwan) -> OK (plaisio.gr)

*TOSHIBA 4GB (class4) -> δεν την αναγνωρίζει

 

8GB

*Transcend 8GB (class6 - made in Korea) -> unmount-mount (σύμπτωμα 1)

*Transcend 8GB (class6 - made in Taiwan) -> OK (plaisio.gr)

*Sandisk 8GB (class2) -> OK (mymemory.co.uk)

*Sandisk Mobile Ultra 8GB (Class6 - Made in China) -> OK

*Kingston 8GB (class4 - made in Taiwan) -> σε κάποιους είναι ΟΚ, αλλά στους περισσότερους παρουσιάζει σύμπτωμα 1 ή 3

*KINGMAX MicroSD SDHC 8GB (class 10) -> OK

*Play.com branded 8GB -> unmount-mount (σύμπτωμα 1)

*Toshiba 8GB (class4 - made in Japan) -> σε κάποιους είναι ΟΚ, σε άλλους παρουσιάζει σύμπτωμα 1 ή 3

*Vodafone branded 8GB (class4 - made in Japan) -> unmount-mount σύμπτωμα 1 - 2

*Apacer 8GB (class4 - made in China) -> OK (e-gate.gr)

*Samsung 8GB Plus (class6) ->OK ([ame=http://www.amazon.co.uk/Samsung-Micro-Speed-memory-Class/dp/B002WGIV10/ref=sr_1_6?s=computers&ie=UTF8&qid=1295470122&sr=1-6]amazon.co.uk[/ame] + [ame=http://www.play.com/Mobiles/Mobile/4-/12761327/Samsung-8GB-Micro-SDHC-Plus-Memory-Card/Product.html?searchstring=samsung+8gb&searchtype=MBLS&searchsource=0&urlrefer=search&strefer=MBLS&searchfilters=s%7bsamsung+8gb%7d%2bc%7b397%7d%2bc%7b528%7d%2b]play.com[/ame])

 

16GB

*Sandisk 16GB (class2) -> OK (play.com, δεν είναι πια διαθέσιμη, είναι διαθέσιμη από sweburn.com η οποία όμως δεν δουλεύει (απομίμηση???))

*Sandisk 16GB (class4) -> OK ([ame=http://www.amazon.co.uk/gp/product/B002NTP06K/ref=oss_product]amazon.co.uk[/ame]+[ame=http://www.play.com/Mobiles/Mobile/4-/6738120/SanDisk-16GB-Micro-SDHC-Memory-Card/Product.html?searchstring=microsd+card&searchtype=allproducts&searchsource=0&urlrefer=search]play.com[/ame])

*Team (teamgroup) 16GB (class6) -> OK (dealextreme.com)

*Kingston 16GB (class4) -> σε κάποιους είναι ΟΚ, σε άλλους παρουσιάζει σύμπτωμα 1 (mymemory.co.uk)

*Kingston 16GB (no class rating) -> unmount-mount (σύμπτωμα 1)

*Kingston 16GB (class10) (SDC10/16GBSP) -> OK (mymemory.co.uk)

*MyMemory blanded 16GB (class2) -> unmount-mount (σύμπτωμα 1)

*MyMemory blanded 16GB (class4) -> unmount-mount (σύμπτωμα 1)

*Dane-Elec 16GB (class2) -> OK

*Dane-Elec 16GB (class4) -> OK (7dayshop.com)

*Play.com branded 16GB (class4) -> unmount-mount (σύμπτωμα 1) (play.com)

*Verbatim 16GB (class2) -> OK ([ame=http://www.amazon.co.uk/dp/B0038K296M/ref=asc_df_B0038K296M1804222?smid=A3P5ROKL5A1OLE&tag=pr-electronics-21&linkCode=asn&creative=22206&creativeASIN=B0038K296M]amazon.co.uk[/ame])

*Transcend 16GB (class2 - made in Taiwan) -> OK

*Transcend 16GB (class6) -> OK

*A-Data Turbo series AUSDH16GCL6-R 16GB (class6) -> OK ([ame=http://www.amazon.de/-Data-Turbo-AUSDH16GCL6-R-Flash-Speicherkarte-inbegriffen/dp/B001VLBATW/ref=sr_1_11?ie=UTF8&qid=1293444515&sr=8-11]amazon.de[/ame])

*A-Data 16GB (class2 - made in Taiwan) -> OK

*Silicon Power 16GB (class4) -> OK

*Silicon Power 16GB (class6) -> OK

*Patriot 16GB (no class rating) -> σύμπτωμα 3

*Toshiba 16GB (class4) -> σύμπτωμα 3

 

32GB

*Play.com branded 32GB -> OK

*SanDisk 32GB (class2) -> unmount-mount (σύμπτωμα 1)

*KINGSTON 32GB SDC4/32GBSP (class4) -> σύμπτωμα 3

 

Ο παραπάνω πίνακας θα ενημερώνεται όσο το δυνατόν καλύτερα / ταχύτερα από εμπειρίες αγοραστών. Ότι έχετε να προσθέσετε καλοδεχούμενο (καλύτερα ΟΧΙ με PM αλλά καλύτερα με post μηνύματος παρακάτω, και αν είναι εύκολο να αναφέρετε το κατάστημα που προμηθευτήκατε την κάρτα, η χώρα κατασκευής και το class rating).

 

Για το τέλος να αναφέρω πως αντίστοιχο πρόβλημα με κάρτες SD έχουν και πολύ πιο ακριβές συσκευές της αγοράς, οπότε δεν έχει σχέση με την ποιότητα κατασκευής ή την προέλευση... επίσης, θα πρέπει να προσέχουμε τις απομιμήσεις (στο modaco ήταν αρκετοί που μετά από επικοινωνία με PM ανακαλύψαμε πως είχαν "μαϊμούδες" kingston και sandisk και δεν το ήξεραν).

 

 

 

Credits: tifozif1, kandilak, gusS, Dio1, dantekavala, kostast1, zaf_4, alex_master, papatsa, peakmusic, piggosa, MaFiOzOS_88, Stinger, όσοι ξέχασα, και καμιά κατοσταριά users από το modaco, xda κ.α.

Edited by navi55

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 195
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

*Vodafone branded 8GB (class4 - made in Japan)

unmount-mount (σύμπτωμα 1)

unmount-mount (σύμπτωμα 2)

 

(ας το διορθώσει κάποιος γιατί στην παράθεση εμένα δεν μ' αφήνει)

zaf_4 σημαίνει ΖΑΦΕΙΡΑ!

Xiaomi Pocophone F1

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή δουλειά ήταν κάτι που έλειπε ευχαριστούμε πολύ!

 

*Silicon power 4GB (class4) -> OK

Link to comment
Share on other sites

εγώ χρησιμοποιώ αυτήν χωρίς κανένα πρόβλημα... (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο που είναι HC) (λέει και Made in Taiwan)

http://www.gadgetshunter.com/image/cache/data/Transcend/Transcend%20%208GB%20Class%206%20microSDHC%20Card-500x500.jpg

Edited by giannisj5
Link to comment
Share on other sites

εγώ χρησιμοποιώ αυτήν χωρίς κανένα πρόβλημα... (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο που είναι HC) (λέει και Made in Taiwan)

http://www.gadgetshunter.com/image/cache/data/Transcend/Transcend%20%208GB%20Class%206%20microSDHC%20Card-500x500.jpg

 

αυτή που έχεις εσύ είναι made in taiwan και είναι μια χαρά... υπάρχει άλλη μία 8gb class6 στην αγορά που είναι made in korea η οποία δεν παίζει... Οι διαφορές τους οπτικά είναι ότι αλλάζουν θέση τα λογότυπα microSDHC και 8GB όπως φαίνεται και παρακάτω αν μπορείτε να διακρίνεται.

 

http://www.101cd.com/images/standard/EL-01023447.jpg

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

Τι τραγικο και αυτο ... περιμενω μια 8αρα kingston για το blade , θα την ανοιξω και ο,τι θελει ας γινει ... :p

 

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Τι τραγικο και αυτο ... περιμενω μια 8αρα kingston για το blade , θα την ανοιξω και ο,τι θελει ας γινει ... :p

 

Sent from my Desire HD using Tapatalk

 

μην απογοητεύεσαι... η λίστα είναι ενδεικτική. Πες μας το αποτέλεσμα όταν έρθει (μαζί με class και χώρα κατασκευής αν είναι εύκολο).

 

P.S: 2 κινητά blade και ένα san fran είναι αυτή τη στιγμή στα χέρια τεχνικού, και η τελευταία ενημέρωση που είχα είναι πως μέχρι το μεσημέρι θα ξέρουμε αν τελικά είναι θέμα ασυμβατότητας ή απλά προβληματικές συσκευές. Δυστυχώς τα κινητά δεν μπορούσα να τα έχω στα χέρια μου ώστε να δοκιμάσω ίδιες κάρτες... το ένα είναι Αγγλία από orange (απείραχτο και κλειδωμένο), το δεύτερο Αυστρία και το τρίτο Ελλάδα (δικό μου) και όλα είναι TFT (ακόμα και το san fran). Σήμερα θα έχω νέα από το δικό μου, και μετά θα πάρω και κανα τηλέφωνο στους ξένους να δω τι τους είπαν και από εκεί. Όλοι είχαμε κάρτες που δεν δούλευαν, ενώ δούλευαν άλλες, αλλά δεν είχαμε τις ίδιες κάρτες ώστε τα αποτελέσματα να είναι συγκρίσιμα.

 

UPDATE: Τελικά, δεν υπάρχει θέμα προβληματικών συσκευών, αλλά ασύμβατων καρτών SD... Έγινε δοκιμή τελικά με 4 κινητά, 1 san fran (παρθένο orange) και 3 ελληνικά blade της wind, και ΟΛΑ είχαν την ίδια συμπεριφορά (δεν διάβαζαν ακριβώς τις ίδιες κάρτες, και διάβαζαν τις υπόλοιπες). Ακόμα περιμένω απάντηση από τον γερμανό στην αυστρία, αλλά μάλλον και αυτός τα ίδια θα μου πει. Η μία από αυτές τις συσκευές (wind) ελέγχθηκε από τεχνικό και βρέθηκε ότι ΔΕΝ έχει πρόβλημα.

 

Έγινε edit και το πρώτο ποστ για ενημέρωση όσων δεν θέλουν να διαβάσουν όλο το thread.

Edited by kogos

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

"Επίσης, δεν δίνονται links από καταστήματα που πουλούν τις συγκεκριμένες κάρτες, καθώς πιστεύω πως είναι ενάντια στους κανονισμούς του forum. "

 

Αυτό είναι όμως πολύ χρήσιμο οπότε ίσως είναι μια καλή ιδέα να έβαζες δίπλα στην μνήμη που δουλεύει το όνομα του χρήστη που το ανέφερε έτσι ώστε όποιος θέλει τη συγκεκριμένη μνήμη να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του σε pm! Λέω εγώ τώρα... αν γίνετε!

 

 

 

Απλα Αψογος.

Edited by kandreou

My moral in life is simple, you treat me good, and i'll definitely treat you better... and vise versa of course!!! :respect:

Pocophone F1 6/128 Gb

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι όμως πολύ χρήσιμο οπότε ίσως είναι μια καλή ιδέα να έβαζες δίπλα στην μνήμη που δουλεύει το όνομα του χρήστη που το ανέφερε έτσι ώστε όποιος θέλει τη συγκεκριμένη μνήμη να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του σε pm! Λέω εγώ τώρα... αν γίνετε!

 

Πολύ δύσκολο να γίνει τώρα πια, αφού δεν είναι μόνο από εμάς αλλά και από το εξωτερικό... άσε που είναι δύσκολο να ξαναβρώ όλους όσους είχα στείλει PM... αλλά από ελλάδα, παίζει plaisio, eshop, mgmanager, visionstudio και από εξωτερικό παίζει πολύ play.com, mymemory.co.uk, amazon και φυσικά ebay. Έχω την εντύπωση πως οι περισσότερες κάρτες "ήρθαν" από αυτά τα καταστήματα.

 

Πάντως έστειλα PM σε mod, και αν αφήσει θα μπορούμε να βάλουμε και καταστήματα. Περιμένω απάντηση

Edited by kogos

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

http://www.mymemory.co.uk/Micro-SDHC/SanDisk/SanDisk-8GB-Micro-SD-(SDHC)-Card---Class-2---(Graded) αυτη δεβ εννοειτε οτι λειτουργει αψογα μιας και ειναι οκ??
Link to comment
Share on other sites

http://www.mymemory.co.uk/Micro-SDHC/SanDisk/SanDisk-8GB-Micro-SD-(SDHC)-Card---Class-2---(Graded) αυτη δεβ εννοειτε οτι λειτουργει αψογα μιας και ειναι οκ??

 

ακριβώς.. και μάλιστα αυτό είναι το κατάστημα που αγοράστηκε και αυτή της δοκιμής :)

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω στον kogos και σε ολα τα παιδια που βοηθησαν να γινει το topic.

Μολις πηρα τη "*Transcend 8GB (class6 - made in Taiwan)" ,εκανα τις δοκιμες και ολα ειναι μια χαρα :D

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω στον kogos και σε ολα τα παιδια που βοηθησαν να γινει το topic.

Μολις πηρα τη "*Transcend 8GB (class6 - made in Taiwan)" ,εκανα τις δοκιμες και ολα ειναι μια χαρα :D

 

Απο που φίλε μου γιατί θέλω κι εγω να πάρω μια microsd ;

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω και εγώ την εμπειρία μου :

TOSHIBA 4GB MICRO SD HIGH CAPACITY CLASS 4 --> Δεν την αναγνωρίζει καθόλου

Ας αφήσουμε τους εγωισμούς και ας κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας.
Link to comment
Share on other sites

kogos ΜΠΡΑΒΟ!!!

 

Ας πω για την KINGSTON 8GB CLASS 4 μιας και ειναι η καρτα που υπαρχει στα περισσοτερα καταστηματα. Λοιπον στο ιδιο κινητο 2 καρτες αγορασμενες απο visionstudio.gr τον Δεκεμβριο κανουν το προβλημα του mount - unmount συνεχεια, ΕΝΩ ΜΙΑ ΟΛΟΙΔΙΑ καρτα αγορασμενη περσι το καλοκαιρι απο το eshop.gr δουλευει κανονικοτατα.. Ειναι made in taiwan και οι 3! :wacko:

 

Χωρις να ειμαι σιγουρος εχω την εντυπωση οτι αυτες που δεν δουλευαν φορμαρισμενες σε fat32 με default cluster size εδιναν χωρο 7,41GB (δεν το θυμαμαι 100% ομως και τις εχω δωσει τωρα) ενω αυτη που εχω τωρα μεσα και δουλευει ειναι 7,40GB (στο PC με card-reader)

 

Οποτε παιδια οσοι ειναι να αγορασετε 8αρα καρτα τουλαχιστον μην πατε για kingston γιατι ειναι τζοκερ.. :cool:

 

Και παλι συγχαρητηρια στον kogos :!:

Link to comment
Share on other sites

"Επίσης, δεν δίνονται links από καταστήματα που πουλούν τις συγκεκριμένες κάρτες, καθώς πιστεύω πως είναι ενάντια στους κανονισμούς του forum. "

 

Αυτό είναι όμως πολύ χρήσιμο οπότε ίσως είναι μια καλή ιδέα να έβαζες δίπλα στην μνήμη που δουλεύει το όνομα του χρήστη που το ανέφερε έτσι ώστε όποιος θέλει τη συγκεκριμένη μνήμη να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του σε pm! Λέω εγώ τώρα... αν γίνετε!

 

updated με links από καταστήματα, αφού πρώτα πήρα επιβεβαίωση πως δεν είναι ενάντια στους κανόνες του forum. Είναι τα καταστήματα που αγόρασαν οι χρήστες τις συγκεκριμένες κάρτες, και δεν πρέπει να θεωρηθεί διαφήμιση.

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

άσχημο πράγμα αυτή η ασυμβατότητα με τις μνήμες.

Να δώσω 16 euro να πάρω 4GB ενώ σε αυτή την τιμή υπάρχουν 8αρες.

Link to comment
Share on other sites

άσχημο πράγμα αυτή η ασυμβατότητα με τις μνήμες.

Να δώσω 16 euro να πάρω 4GB ενώ σε αυτή την τιμή υπάρχουν 8αρες.

 

δεν είναι επιλεκτικό μόνο στις ακριβές κάρτες... υπάρχουν και φτηνές, και αρκετές που είναι οι φτηνότερες της αγοράς μάλιστα, που είναι συμβατές.

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

δεν είναι επιλεκτικό μόνο στις ακριβές κάρτες... υπάρχουν και φτηνές, και αρκετές που είναι οι φτηνότερες της αγοράς μάλιστα, που είναι συμβατές.

 

Έχεις δίκιο ισχύει και αυτό που λες αλλα δεν ήθελα να μπλέξω με online αγορά και να έρθει σε καμια βδομάδα.

Θα προτιμούσα το μαγαζάκι της γειτονιάς μου.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο ισχύει και αυτό που λες αλλα δεν ήθελα να μπλέξω με online αγορά και να έρθει σε καμια βδομάδα.

Θα προτιμούσα το μαγαζάκι της γειτονιάς μου.

 

και σε ελληνικά καταστήματα πουλιούνται σε αντίστοιχες τιμές... για παράδειγμα, 13ευρώ σε ελληνικό κατάστημα (όχι απαραίτητα Online) για μία 8αρα δεν είναι και τόσο ακριβά.

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

Sandisk Mobile Ultra 8GB Class6 (Made in China) --> OK

 

Η κάρτα αγοράστηκε πριν 2 χρόνια περίπου, δε ξέρω αν κυκλοφορεί η ίδια τώρα.

Δοκιμάστηκε σε εγγραφή/ανάγνωση αρχείου ~4GB.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ από Πλαίσιο πήρα την Transend microSDHC Card 8GB Class 6(Made in Taiwan), τιμή 25,60€.

Και μου λειτουργεί μια χαρά.

zaf_4 σημαίνει ΖΑΦΕΙΡΑ!

Xiaomi Pocophone F1

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...