myphone.gr my devices my files my library my gallery my links my forum

Απάντηση

Επιλογές Θέματος

Apple: MacOS / Mac software

DesertSMisSRaiN
Παλαιό 6 Ιούλ. 2009, 00:20
#31 Κορυφή
HSUPA Member

Περιοχή: Sinnersville
Έχεις 5 σκληρούς συνδεδεμένους;;
Δε θα χαλάσουνε, έκρηξη θα γίνει στο τέλος!
Oh well, the devil makes us sin
But we like it when we're spinning in his grip...
ο/η DesertSMisSRaiN είναι τώρα online!
απάντηση με παράθεση...

stereo
Παλαιό 6 Ιούλ. 2009, 00:26
#32 Κορυφή
HSUPA Member

Περιοχή: Αθήνα
LOL
Βασικά 4 έχω μαζί: έναν για τα mp3, έναν (firewire) για την επεξεργασία video, ένα για όλα τα downloads και ένα για το time machine. O πέμπτος είναι στο mac mini (που είναι στην τηλεόραση).

ο/η stereo είναι offline
απάντηση με παράθεση...

gkr41
Παλαιό 6 Ιούλ. 2009, 00:37
#33 Κορυφή
Editor in Chief

Περιοχή: Southern Sun
Αρχικό μήνυμα από stereo Εμφάνιση Μηνύματος
Εγώ έχω 5 εξωτερικούς WD My Book, τους οποίους ξεσκίζω κάθε μέρα, το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι κάηκε το τροφοδοτικό ενός. Τίποτα άλλο, δεν έχουν παρουσιάσει κανένα πρόβλημα απολύτως χτύπα ξύλο! Ο ένας μάλιστα από τον Ιούνιο του 2006, αδιάλειπτα.
Κι εγώ έχω έναν εσωτερικό που δουλεύει καθημερινά από το 2006 και δεν έχει πάθει τίποτα. Σε αντίθεση με τον Passport που χτύπησε μετά από 3-4 μήνες...

8/10 που ακούω να έχουν πρόβλημα (είτε γνωστών, είτε στα διάφορα forums) δυστυχώς είναι της WD...
ο/η gkr41 είναι offline
απάντηση με παράθεση...

murex
Παλαιό 6 Ιούλ. 2009, 10:42
#34 Κορυφή
Avatar: Sony Ericsson Xperia X10 mini pro
3G Member

Περιοχή: Cocoa
Αρχικό μήνυμα από DesertSMisSRaiN Εμφάνιση Μηνύματος
Έχεις 5 σκληρούς συνδεδεμένους;;
Δε θα χαλάσουνε, έκρηξη θα γίνει στο τέλος!
καραλόλ!!!!
Που να δεις εμένα, ένα fileserver linuxaki στο υπόγειο που τα έχει δει όλα! 6 δίσκοι. Βασικά, άμα κάθε 6μηνο δεν κατέβαινα να βάλω δίσκο μεγαλύτερη χωρητικότητας, θα είχα ξεχάσει που βρίσκεται!
Πάντως με τους usb, firewire δίσκους δεν τα έχω καλά. Πολλές φορές μου έχουν κάνει διάφορα κατά καιρούς και δεν τους εμπιστεύομαι.
ο/η murex είναι offline
απάντηση με παράθεση...

pperiklis
Παλαιό 8 Ιούλ. 2009, 00:07
#35 Κορυφή
Honored Member

Ελπίζω να μην ανακάλυψα τον τροχό, υπάρχει τρόπος να περάσουμε λεξικά StarDict στην native εφαρμογή Dictionay του Mac και να μεταφράζουμε τις λέξεις κατευθείαν με δεξί κλικ επάνω τους (look up in dictionary) από οποιαδήποτε εφαρμογή.

Θα χρειαστούμε την εφαρμογή DictUnifier (patchαρισμένη έκδοση) και λεξικά StarDict σε μορφή tar.bz2 τα οποία μπορείτε να βρείτε στο internet.

Ωστόσο, τα ελληνικά λεξικά σε αυτή τη μορφή είναι λίγο δυσεύρετα ενώ ορισμένα είναι σε μορφή .bgl. Μετέτρεψα σε linux τα αρχεία αυτά σε μορφή tar.bz2 και τα ανέβασα (μαζί με αυτά που βρήκα έτοιμα) εδώ.

Για να περάσετε τα λεξικά στην εφαρμογή απλά τρέχετε το DictUnifier, επιλέγετε το αρχείο tar.bz2 και μετά convert. Κάποια από τα λεξικά δεν εγκαθίστανται σωστά (κυρίως τα ελληνο-) αλλά τα αγγλοελληνικά εγκαθίστανται χωρίς κανένα πρόβλημα και περιέχουν πολλά λήμματα.

Για να αφαιρέσετε κάποιο λεξικό, διαγράφετε απλά τον φάκελο του από την τοποθεσία users->(το όνομα σας)->Library->Dictionaries.
Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες

Τελευταία τροποποίηση από pperiklis: 8 Ιούλ. 2009, 00:12.
ο/η pperiklis είναι offline
απάντηση με παράθεση...

ntinouli
Παλαιό 10 Ιούλ. 2009, 11:00
#36 Κορυφή
Trainee Editor

Περιοχή: Βύρωνας
Με τον καινούργιο Σαφάρι αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα...

Κάθε που πάω να κατεβάσω κάτι με rapidshare και igetter με στέλνει στη σελίδα του rapid να βάλω κωδικό και μετά δεν το κατεβάζει με το igetter αλλά με το άλλο που έχει το μακ μόνο του...και κρεμάει και το σαφάρι...

Ξέρει κάποιος κάτι;
"Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better." Samuel Beckett
ο/η ntinouli είναι offline
απάντηση με παράθεση...

jms
Παλαιό 10 Ιούλ. 2009, 21:45
#37 Κορυφή
Mobile Newbie

Φύλο: άνδρας
Θέμα: parallels
Έχω εγκαταστήσει το Parallels στον imac μου γιατι χρησιμοποιώ ένα αρχιτεκτονικό πρόγραμμα, το οποίο δεν λειτουργεί με mac. Το πρόβλημα είναι ότι δεν "βλέπει" το Hasp (το κλειδί του αρχιτεκτονικού προγράματος) που έχω τοποθετήσει σε μια απο τις usb θύρες. Έχει κανείς καμία ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει ;
ο/η jms είναι offline
απάντηση με παράθεση...

stereo
Παλαιό 10 Ιούλ. 2009, 21:56
#38 Κορυφή
HSUPA Member

Αρχικό μήνυμα από jms Εμφάνιση Μηνύματος
Έχω εγκαταστήσει το Parallels στον imac μου γιατι χρησιμοποιώ ένα αρχιτεκτονικό πρόγραμμα, το οποίο δεν λειτουργεί με mac. Το πρόβλημα είναι ότι δεν "βλέπει" το Hasp (το κλειδί του αρχιτεκτονικού προγράματος) που έχω τοποθετήσει σε μια απο τις usb θύρες. Έχει κανείς καμία ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει ;
Έχεις πει στο parallels να κάνει διαθέσιμη τη συγκεκριμένη USB συσκευή/θύρα στα windows και όχι στον mac; Αυτό το κάνεις από ένα εικονίδιο κάτω δεξιά που σου δείχνει όλες τις USB συσκευές και σου επιτρέπει να επιλέξεις ποιες θα βλέπουν τα windows.
ο/η stereo είναι offline
απάντηση με παράθεση...

jms
Παλαιό 10 Ιούλ. 2009, 22:10
#39 Κορυφή
Mobile Newbie

Ποιό είναι το εικονίδιο που λες ; Βρίσκεται κατω δεξιά στο Parallels ; Μπορείς να είσαι λίγο ποιό αναλυτικός γιατι έχω φρικάρει που δεν δουλεύει !!!!!!
ο/η jms είναι offline
απάντηση με παράθεση...

stereo
Παλαιό 10 Ιούλ. 2009, 22:28
#40 Κορυφή
HSUPA Member

Ποιό είναι το εικονίδιο που λες ; Βρίσκεται κατω δεξιά στο Parallels ; Μπορείς να είσαι λίγο ποιό αναλυτικός γιατι έχω φρικάρει που δεν δουλεύει !!!!!!
Είναι το τρίτο από δεξιά.

Κανονικά, αν τρέχει το parallels την ώρα που το συνδέεις, θα πρέπει να σου πει ότι συνδέθηκε μια νέα USB συσκευή και τι θες να κάνεις. Αν δεν στο πει (το κάνει μερικές φορές) τότε πρέπει να πας στο εικονίδιο με το βύσμα (είναι το τρίτο απο δεξιά - ανάμεσα στο χεράκι και στο μεγάφωνο) και να επιλέξεις τη συσκευή που θες να είναι διαθέσιμη στα Windows.
Συνημμένες Εικόνες
Τύπος Αρχείου: png Picture 2.png (82,2 KB, 18 εμφανίσεις)
Τύπος Αρχείου: png Picture 3.png (123,3 KB, 19 εμφανίσεις)
ο/η stereo είναι offline
απάντηση με παράθεση...

jms
Παλαιό 10 Ιούλ. 2009, 22:45
#41 Κορυφή
Mobile Newbie

Κατ'αρχην δεν αναγνωρίζει νεα συσκευή όταν συνδέω το usb. Εικονίδιο με βύσμα δεν υπάρχει, ούτε το χεράκι ???? Είναι λίγο διαφορετικά τα εικονίδια απο τα δικά σου...
ο/η jms είναι offline
απάντηση με παράθεση...

stereo
Παλαιό 10 Ιούλ. 2009, 23:01
#42 Κορυφή
HSUPA Member

Κατ'αρχην δεν αναγνωρίζει νεα συσκευή όταν συνδέω το usb. Εικονίδιο με βύσμα δεν υπάρχει, ούτε το χεράκι ???? Είναι λίγο διαφορετικά τα εικονίδια απο τα δικά σου...
Μήπως δεν έχεις πρόσφατη έκδοση;
ο/η stereo είναι offline
απάντηση με παράθεση...

george_mech
Exclamation Παλαιό 11 Ιούλ. 2009, 03:50
#43 Κορυφή
GSM Phase 2 Member

Περιοχή: In front of my Mac mini....
Θέμα: Πρόβλημα με encoding(;) χαρακτηρων
Παίδες, έχω πάρει απο τον Απρίλιο το νέο mini και παρατήρησα οτι όταν κατεβάζω κάποιο άλμπουμ τραγουδιών ή περνάω απο το λάπτοπ (που τρέχει windows) κάποιες φωτογραφίες που είχα ονοματίσει με ελληνικά, το μίνι μου βγάζει άλλα 'ντι 'άλλων...π.χ ένα παράδειγμα...όνομα τραγούδιού: H îàäéëéîàÄ ãéì

Ξέρει κανείς κάποια λύση ?

Υ.Γ: Μαζώ είναι
ο/η george_mech είναι offline
απάντηση με παράθεση...

jms
Παλαιό 11 Ιούλ. 2009, 16:12
#44 Κορυφή
Mobile Newbie

Θέμα: Μετατροπή avi σε DVD
Ξέρει κανεις κανένα πρόγραμμα που να μετατρέπει avi files σε dvd με υπότιτλους ; Έχω δοκιμάσει το tost titanium, αλλά η ποιότητα παρότι είναι ρυθμισμένο σε best quality δεν είναι καθόλου καλή.... Το αρχικό avi αρχείο είναι πολλύ καλύτερο απο το dvd που φτάχνεις !!!
ο/η jms είναι offline
απάντηση με παράθεση...

Jig
Παλαιό 12 Ιούλ. 2009, 15:39
#45 Κορυφή
HSCSD Member

Περιοχή: down town, Athens
για κοιτα εδω
http://mac-dvd.com/mac-dvd-converter-suite.html

γνωριζει καποιος λεπτομερειες για το hacking στο helmug ..........................
http://wiki.helmug.gr/OutageNotice
Dr. Jig Janus

Τελευταία τροποποίηση από mcde: 12 Ιούλ. 2009, 18:37.
ο/η Jig είναι offline
απάντηση με παράθεση...

Απάντηση
Επιλογές Θέματος

Κανόνες Σύνταξης
Δημιουργία θεμάτων: Όχι
Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
Σύναψη αρχείων: Όχι
Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
BBCode: Ναι
Smilies: Ναι
Κώδικας [IMG]: Ναι