Jump to content

iPhone: Εορτολόγιο για την εφαρμογή Calendar.app


pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τα αρχεία για το εορτολόγιο έφτιαξε ο Pioneer[/member] στο θέμα: Εορτολόγιο με κινητές, μέχρι το 2050!. Στο post αυτό, απλά θα εξηγήσω πως μπορείτε να τα περάσετε στο iPhone.

 

http://img254.imageshack.us/img254/5908/img0001kd2.png

 

 

Οι χρήστες Windows μπορείτε να κατεβάσετε τα απαραίτητα αρχεία από εδώ.

 

  • Το αρχείο 1- eortologioNew v1.4.xls περιλαμβάνει τις σταθερές γιορτές (για το 2006). Θα πρέπει αρχικά να το μεταφέρετε στο Outlook (File -> Import and Export -> Import from another program or file -> Microsoft Excel -> Browse -> Next -> Destination Folder: Calendar -> drag & drop όλα τα πεδία του excel στα ομώνυμα πεδία του Outlook) και στη συνέχεια να ορίσετε να επαναλαμβάνονται οι γιορτές κάθε χρόνο.

 

Δυστυχώς, δεν υπάρχει δυνατότητα να εξαχθούν κατευθείαν από το Outlook επαναλαμβανόμενα γεγονότα και γι' αυτό οι γιορτές στο αρχείο περιορίζονται στο έτος 2006. Υπάρχει, ωστόσο, δυνατότητα να ενεργοποιήσετε την περιοδικότητα μέσω μιας μακροεντολής που έγραψε ο
slazaris
[/member]
και την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από
. Παραθέτω τις λεπτομέρειες για την εκτέλεση της μακροεντολής:

 

Η διαδικασία για την εγκατάσταση είναι η εξής:

1. Κάντε rename το extension του αρχείου από txt σε bas. Χρειάστηκε να το μετονομάσω για να γίνει το upload.

2. Ανοίξτε το Outlook και πηγαίνετε στο Εργαλεία -> Μακροεντολή -> Επεξεργασία Visual Basic.

3. Στο Project Tree View πάνω αριστερά κάντε δεξί κλικ στον φάκελο Modules και επιλέξτε Import File...

4. Επιλέξτε από το παράθυρο διαλόγου το αρχείο OutlookRecurrence.bas.

5. Από το παράθυρο της Visual Basic εκτελέστε Run ή πηγαίνετε στο Outlook και από το μενού Εργαλεία -> Μακροεντολή -> Μακροεντολές... επιλέξτε τη μακροεντολή Recurrence και πατήστε εκτέλεση (Run).

 

Επαναλαμβάνω ότι η μακροεντολή θα πειράξει μόνο τα all day events που ξεκινούν με τη λέξη 'Γιορτή'.

 

  • Το αρχείο 2- eortologioNew Mobile v1.4.xls περιλαμβάνει όλες τις κινητές γιορτές μέχρι και το έτος 2050. Τις εισάγετε στο Outlook με τον ίδιο τρόπο, όπως και τις σταθερές (εφόσον δεν επαναλαμβάνονται θα παραλείψετε την περιοδικότητα). Είναι προτιμότερο η εισαγωγή των κινητών εορτών να ακολουθήσει την διαδικασία για την περιοδικότητα των σταθερών εορτών ώστε να διευκολυνθείτε στο διαχωρισμό τους.

 

Συγχρονίζοντας, μέσω iTunes ή MobileMe τα ημερολόγια θα περαστούν στη συσκευή.

 

Σημείωση: Στο Outlook 2007 μπορείτε, εναλλακτικά, να εισαγάγετε τα αρχεία .ics για mac τα οποία περιλαμβάνουν την περιοδικότητα.

 

Για τους χρήστες Mac, έχω προσαρμόσει τα αρχεία τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε από Eortologio.zip και να τα προσθέσετε στο iCal. Υπάρχουν 2 ξεχωριστά αρχεία τα οποία θα προσθέσετε στην εφαρμογή iCal (File -> Import -> Import an iCal file -> Browse -> Import). Μπορείτε αν θέλετε να τα διατηρήσετε ως δύο ξεχωριστά ημερολόγια ή να τα συγχωνεύσετε.

 

  • Το Eortologio.ics περιλαμβάνει τις σταθερές γιορτές (είναι διορθωμένο ώστε να επαναλαμβάνονται σε ετήσια βάση, δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια τροποποίηση).

 

  • Το Eortologio - kinites.ics περιλαμβάνει τις κινητές γιορτές μέχρι το 2050.

 

Συγχρονίζοντας, μέσω iTunes ή MobileMe τα ημερολόγια θα περαστούν στη συσκευή.

 

UPDATE:

 

Έφτιαξα και ένα επιπλέον ημερολόγιο το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές παγκόσμιες ημέρες.

 

Οι χρήστες Windows μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο από εδώ.

 

Το αρχείο
pgkimrs.CSV
περιλαμβάνει τις παγκόσμιες ημέρες για το 2008. Θα πρέπει αρχικά να το μεταφέρετε στο Outlook (File -> Import and Export -> Import from another program or file -> Comma Separated Values (Windows)) και στη συνέχεια να ορίσετε να επαναλαμβάνονται τα γεγονότα κάθε χρόνο.

 

Δυστυχώς, δεν υπάρχει δυνατότητα να εξαχθούν κατευθείαν από το Outlook επαναλαμβανόμενα γεγονότα και γι' αυτό οι παγκόσμιες ημέρες περιορίζονται στο έτος 2008. Θα πρέπει να ορίσετε να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο όλα τα γεγονότα εκτός από δύο: η παγκόσμια ημέρα της μητέρας η οποία θα ορίσετε να επαναλαμβάνεται συγκεκριμένα κάθε 2η Κυριακή του Μαΐου και η παγκόσμια ημέρα του πατέρα η οποία θα ορίσετε να επαναλαμβάνεται συγκεκριμένα κάθε 3η Κυριακή του Ιουνίου.

 

Συγχρονίζοντας, μέσω iTunes ή MobileMe τα ημερολόγια θα περαστούν στη συσκευή.

 

Σημείωση: Στο Outlook 2007 μπορείτε, εναλλακτικά, να εισαγάγετε τα αρχεία .ics για mac τα οποία περιλαμβάνουν την περιοδικότητα.

 

Για τους χρήστες Mac, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Κατεβάστε το αρχείο Pagkosmiesimeres.ics.zip και αφού το αποσυμπιέσετε κάντε διπλό κλικ ώστε να εκτελέσετε την εφαρμογή iCal και να εισάγετε το ημερολόγιο σε αυτήν. Εναλλακτικά εισάγετε το ημερολόγιο από iCal -> File -> Import -> Import an iCal file -> Browse -> Import. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια αλλαγή, τα γεγονότα επαναλαμβάνονται όπως πρέπει σε ετήσια βάση.

 

Συγχρονίζοντας, μέσω iTunes ή MobileMe τα ημερολόγια θα περαστούν στη συσκευή.

 

Αναλυτικός οδηγός για εισαγωγή όλων των ημερολογίων σε Windows XP/Outlook 2003:

 

Αρχικά να σημειώσω ότι η παρακάτω διαδικασία έχει γίνει σε περιβάλλον Windows Xp με την 2003 έκδοση του Microsoft Outlook και επομένως δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα λειτουργήσει και σε vista/outlook 07 (εάν και δεν βλέπω τον λόγο για το αντίθετο)

 

Επίσης να αναφέρω ότι δεν είναι ανάγκη να έχουμε περασμένες τις κινητές ή σταθερές εορτές στο ημερολόγιο, αυτή η μέθοδος είναι ανεξάρτητη. Εάν τυγχάνει και τις έχουμε τότε απλά θα συγχωνευτούν με τις παγκόσμιες ημέρες στο ίδιο ημερολόγιο(πράγμα το οποίο και ήθελα να κάνω εξαρχής).

 

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι η εξής :

1. Αρχικά κατεβάζουμε το τροποποιημένο αρχείο - μακροεντολή (credits to slazaris) από εδώ

 

2. Μετονομάζουμε το OutlookRecurrence.txt αρχείο σε OutlookRecurrence.bas

 

3. Ανοίγουμε το Microsoft Outlook και ορίζουμε την ασφάλεια της εκτέλεσης VisualBasic scripts στο χαμηλότερο δυνατό (θυμηθείτε στο τέλος της διαδικασίας να επαναφέρετε το επίπεδο ασφάλειας στο προκαθορισμένο)

 

http://www.imageshack.gr/files/669fyctjeu8i4qfe2u20_thumb.jpg

 

Ανοίγουμε το Ημερολόγιο και πάμε στο Εργαλεία --> Μακροεντολή --> Ασφάλεια και θέτουμε το επίπεδο στο Χαμηλό

 

http://www.imageshack.gr/files/9ijvuu8st4667gxwl64n_thumb.jpg

 

4. Στην συνέχεια κάνουμε import το αρχείο με τις παγκόσμιες ημέρες (PGKIMRS.CSV) όπως ακριβώς περιγράφει ο Περικλής εδώ

 

5. Μόλις τελειώσει η διαδικασία παρατηρούμε ότι έχουν περαστεί ως events οι παγκόσμιες ημέρες στο Ημερολόγιο για το 2008 έτος μόνο.

Επομένως το επόμενο βήμα είναι να ορίσουμε σε αυτά τα events να επαναλαμβάνονται αυτόματα κάθε χρόνο (εκτός από δύο ημέρες που είναι κινητές και τις οποίες θα τροποποιήσουμε manually μετά)

 

6. Πάμε στο Εργαλεία --> Μακροεντολή --> Επεξεργασία VisualBasic. Μας ανοίγει ένα καινούριο παράθυρο που περιέχει το τρέχον VisualBasic Project.

Στο project tree view πάνω αριστερά κάνουμε expand μέχρι να δούμε τον φάκελο Modules όπου και κάνουμε δεξί κλικ και επιλέγουμε import file.

Στην συνέχεια ανοίγουμε το αρχείο OutlookReccurence.bas από την τοποθεσία που το έχουμε αποθηκεύσει στο βήμα 1. Τότε κάνοντας expand στον φάκελο Modules θα παρατηρήσουμε ένα καινούριο Module το οποίο και περιέχει το επιθυμητό script.

 

http://www.imageshack.gr/files/oksg8a7c1qusjojwu3pp_thumb.jpg

 

7. Στο ίδιο τώρα παράθυρο πατάμε Run --> RunMacro kαι στην συνέχεια στο παράθυρο που ανοίγει ξαναπατάμε Run αφού βέβαια πρώτα τσεκάρουμε ότι το Macro name σε αυτό το παράθυρο είναι το "Recurrence".

 

http://www.imageshack.gr/files/8op0nxxu28cmj6c7unv2_thumb.jpg

 

8. Αυτό ήταν, πλέον οι παγκόσμιες ημέρες θα έχουν περαστεί επαναληπτικά κάθε χρόνο στο ημερολόγιο. Για τις δύο ημέρες που είναι κινητές και αναφέρονται στον οδηγό του Περικλή απλά τις βρίσκουμε στο ημερολόγιο και κάνουμε edit στο Περιοδικότητα βάζοντας αντίστοιχα αυτά που αναφέρει ο Περικλής.

 

http://www.imageshack.gr/files/3efmqt2gnjsxixnv2uug_thumb.jpg

 

9. Sync με Ιtunes και είμαστε έτοιμοι.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
Μήπως μπορεί κάποιος να ανεβάσει αρχείο με σταθερές και κινητές εορτές για iPhone, διορθωμένες/ενημερωμένες μεταγενέστερες της έκδοσης 1.4; Επίσης οι μακροεντολές επειδή δεν μπορώ να τις αλλάξω, όσο κι αν προσπάθησα, μπορεί κάποιος να τις διορθώσει ώστε να ειδοποιούν αυθημερόν στις 09:00; Είναι εξ'ορισμού να ειδοποιούν την προηγούμενη ημέρα στις 09:00 στην παραπάνω έκδοση 1.4 (που στο άλλο thread αναφέρεται ότι είχαν φτάσει έως 1.5 ή 1.6 έκδοση αν δεν κάνω λάθος, διορθώνοντας κάποιες διπλοεγγραφές ονομάτων). Ευχαριστώ.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...