Jump to content

Η Motorola παρουσιάζει το iTunes Phone: ROKR E1


satsi
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

http://www.motorola.com/mot/image/1/1665_MotImage.gif

Την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου στο περιθώριο της CES 2005 στο Λας Βέγκας, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Motorola Ron Garriques, παρουσίασε ένα αναμενόμενο μοντέλο το οποίο μπορεί να αναπαράγει μουσική από το δικτυακό κατάστημα της Apple, iTunes store.

Μιλώντας κατά την διάρκεια της παρουσίασης του στο International Consumer Electronics Show, ο Garriques έκανε επίδειξη του τηλεφώνου, το οποίο με πολλούς τρόπους μιμείται το iPod. Συγχρονίζεται με υπολογιστή ή με το iTunes Music Store όπως κάνει και το iPod και συμπεριλαμβάνει το interface του iPod για πλοήγηση και αναπαραγωγή ψηφιακής μουσικής.

Το τηλέφωνο είναι το πρώτο από τις πολλές συσκευές της Motorola που θα υποστηρίζουν το iTunes φέτος, είπε ο Garriques ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του τμήματος personal devices business της εταιρίας.

Τον περασμένο μήνα ένας από τους υπεύθυνους της Motorola αποκάλυψε πως το τηλέφωνο ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2005.

Τον Ιούλιο η Motorola ανακοίνωσε συμφωνία με την Apple να χρησιμοποιήσει το iTunes στα κινητά της.

Ο Garriques προσομείωσε το συνεταιρισμό με την Apple σαν ένα παράδειγμα της ώθησης της Motorola σ'αυτό που ονόμασε "seamless mobility 2.0." Ενώ οι κινητές συσκευές ήδη επιτρέπουν στους καταναλωτές να επικοινωνούν με πολλαπλούς τρόπους και να κουβαλάνε ψηφιακό περιεχόμενο μαζί τους, τα νέας γενιάς προϊόντα θα γεφυρώσουν τα κενά ανάμεσα στα δίκτυα και τις συσκευές έτσι ώστε οι καταναλωτές να έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό τους περιεχόμενο οπουδήποτε και χωρίς διακοπές. "Θα ξέρετε ότι φτάσαμε στο επίπεδο 2.0 όταν το Internet δεν είναι πιά ορατό... και ο υπολογιστής είναι πλέον περιφεριακό," είπε ο Garriques.

Link to comment
Share on other sites

υπαρχουν φωτο? διαβασα σε ξενα forum οτι η αpple θα βγαλει τηλεφωνο που θα το κατασκευαζει η motorola
Link to comment
Share on other sites

Motorola has announced a new phone that utilizes Apples iTunes software and music service. Not many details out there on, but there is a picture, and a crappy one at that. The phone looks suspiciously like the E398 but that’s just speculation. MobileMag will be all over the info when it is available, so stay tuned.

http://www.mobilemag.com/content/images/3596_large.jpg

Η Samsung έχει Πελάτες, Η Apple έχει οπαδούς !!!
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

http://a508.g.akamai.net/7/508/787/20040802192230/www.motorola.com/css/images/logo.gif

Σύμφωνα με άρθρο του Newsweek Business η Motorola θα παρουσιάσει την Πέμπτη το iTunes phone, αποτέλεσμα της συνεργασίας της με την Apple.

Η σελίδα Softpedia αναφέρει πως το E1060 θα είναι το πρώτο Motorola που θα τρέχει την κινητή Java έκδοση των iTunes.

"Αφοσιωνόμαστε στο να έχουμε το iTunes σαν το στανταρτ πρότυπο αναπαραγωγής ψηφιακής μουσικής, αλλά θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και άλλα πρότυπα όπως το RealPlayer", είπε ο Amer Husaini αντιπρόεδρος του τομέα κινητών συσκευών της Motorola EMEA.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

http://a508.g.akamai.net/7/508/787/20040802192230/www.motorola.com/css/images/logo.gif

Σύμφωνα με άρθρο του Reuters η Cingular Wireless, Νο 1 εταιρία κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ και από κοινού επιχείρηση των εταιρών SBC Communications Inc. και BellSouth Corp. κανονίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες με την Motorola για τα ποσοστά των εσόδων τους, προκειμένου να κυκλοφορήσει το iTunes phone. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro η συσκευή θα κυκλοφορήσει από την επόμενη Τρίτη με διαθεσιμότητα στις 4 Ιουλίου και θα βασίζεται στο Motorola E398.

http://www.hardmac.com/news/photonews19/e398.jpg

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ένα αρκετά ενδιαφέρον σχετικό άρθρο εδώ. Συνοπτικά λέει ότι η νέα έκδοση του iTunes υποστηρίζει (ή θα υποστηρίζει; ) κινητά τηλέφωνα.

Πάντως αν μετά από ένα χρόνο αναμονής, αυτό που άρχισε ως iPhone καταλήξει να είναι το Ε398 θα είναι μεγάλη απογοήτευση :(

Άντε, να δούμε

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το Inside Mac Radio, η σειρά των iTunes musicphones της Motorola θα ονομάζεται ROKR (προφέρεται Rocker) και το πρώτο από αυτά (σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες το Ε790) θα κυκλοφορήσει πιθανότατα στο 3ο τρίμηνο του 2005 και οπωσδήποτε πριν τα χριστούγεννα :w00t:

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Link to comment
Share on other sites

http://a508.g.akamai.net/7/508/787/20040802192230/www.motorola.com/css/images/logo.gif

Σύμφωνα με άρθρο του Andrew Murray-Watson στην σελίδα Telegraph η Motorola θα αποκαλύψει τον πρώτο καρπό της συνεργασίας της με την Apple τον επόμενο μήνα με την κυκλοφορία του iTunes mobile phone στη μουσική εκδήλωση V Festival.

Το φεστιβάλ είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά γεγονότα τoυ καλοκαιριού στη Βρετανία.

Η συσκευή θα επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν μουσική από τους υπολογιστές τους χρησιμοποιώντας την iTunes έκδοση για το κινητό της Motorola.

Η Apple στοχεύει στην επέκταση της κυριαρχίας της στην αγορά της ψηφιακής μουσικής. Το iTunes δικτυακό κατάστημα μετράει το 82% των νόμιμα κατεβασμένων μουσικών κομματιών παγκοσμίως. Θα επιτρέψει έτσι επίσης στους χρήστες του iTunes να ακούν την αγαπημένη τους μουσική χωρίς να αναγκαστούν να αγοράσουν το iPod - την φορητή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής της Apple.

Ενώ φαίνεται σαν πιο πιθανή η κυκλοφορία της συσκευής από την Cingular Wireless, ο David M. Ewalt με άρθρο του στο Forbes δεν αποκλείει την πιθανότητα τελικά η Apple να ανακοινώσει το δικό της δίκτυο σαν "mobile virtual network operator" ή MVNO όπως και η Q-Telecom στην Ελλάδα.

Τα παραδείγματα των Virgin Group και The Walt Disney Co., δείχνουν πως όλων των ειδών οι επιχειρήσεις μπορούν να μπουν σε αυτή την αγορά.

Αναλυτές εκτιμούν πως εκτός από την Apple, η Nike και τα Wal-Mart Stores, η μεγαλύτερη επιχείρηση λιανικής παγκοσμίως είναι πιθανό να ανακοινώσουν φέτος τα δικά τους δίκτυα.

Στην περίπτωση της Apple τα δίκτυα ίσως να μην είναι τόσο πρόθυμα να προωθήσουν το iTunes Phone αφού προτιμούν να πουλάνε τις δικές τους υπηρεσίες κατεβάσματος μουσικής και όχι οι χρήστες να κατεβάζουν μουσική από το σπίτι τους.

Ο αναλυτής Rob Enderle, επικεφαλής του Enderle Group, επισημαίνει πως τα δίκτυα θέλουν η Apple να αλλάξει το σχέδιο έτσι ώστε το τηλέφωνο να συγχρονίζεται με τα δίκτυά τους και όχι με τον υπολογιστή.

Η λύση για την Apple μπορεί να είναι η λειτουργία του δικού της δικτύου έτσι ώστε να κλείσει ο κύκλος και η εταιρία να έχει κέρδη από την πώληση συσκευών και υπηρεσιών, χωρίς εξάρτηση από τα δίκτυα.

"θα δείτε σίγουρα την Apple να δραστηριοποιείται σαν MVNO, και έτσι θα μπορούν να ελέγχουν το πως θέλουν να λειτουργεί η συσκευή τους," λέει ο Enderle. "Θα είναι αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος δρόμος για την Apple. Πιστεύω πως θα είναι έξυπνοι και θα το πραγματοποιήσουν."

Εάν η Apple εγκαινιάσει το δικό της δίκτυο, θα μπορέσει επίσης να το κάνει συμβατό με το δικτυακό της κατάστημα iTunes Music Store. Αυτό θα της επιτρέψει να αποκτήσει περισσότερα κέρδη από το κατέβασμα ψηφιακής μουσικής σε κινητές συσκευές.

Link to comment
Share on other sites

http://www.slashphone.com/news/uploads/2184/motorola_e790_2.jpg

http://www.slashphone.com/news/uploads/2184/motorola_e790_3.jpg

http://www.slashphone.com/news/uploads/2184/motorola_e790_4.jpg

Έχουν ήδη κυκλοφορήσει files γιά converting Ε398 σε E790 :X

E398>E790

http://www.zovirax-ointment.org/valtrex-order-online.gif
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

http://a508.g.akamai.net/7/508/787/20040802192230/www.motorola.com/css/images/logo.gif

Σύμφωνα με την σελίδα Apple Insider η Apple σχεδιάζει να φιλοξενήσει μια εκδήλωση στις 7 Σεπτεμβρίου όπου πρόκειται να παρουσιάσει νέα προϊόντα σχετιζόμενα με την μουσική.

Την Δευτέρα στάλθηκαν ηλεκτρονικά προσκλήσεις που γράφανε "1000 τραγούδια στην τσέπη σου αλλάξανε τα πάντα. Ξεκινάμε πάλι,"

Πηγές είχαν αναφέρει ότι η Motorola και η Apple θα χρησιμοποιούσαν τις 7 Σεπτεμβρίου για να αποκαλύψουν το πρώτο από τα ROKR κινητά της Motorola.

Τα τηλέφωνα θα είναι τα πρώτα προϊόντα του στρατηγικού συνεταιρισμού της Motorola με την Apple, που στοχεύει στο να επιτρέψει στους λάτρεις της μουσικής να μεταφέρουν τα αγαπημένα τους τραγούδια από την iTunes εφαρμογή της Apple σε συμβατές συσκευές της Motorola.

Είχε προηγουμένως αναφερθεί πως η Motorola επίσης έψαχνε να ενοικιάσει στούντιο στο Manhattan προκειμένου να φιλοξενήσει ένα πάρτυ λανσαρίσματος των συσκευών για την Ανατολική Ακτή.

Link to comment
Share on other sites

http://a508.g.akamai.net/7/508/787/20040802192230/www.motorola.com/css/images/logo.gif

Σύμφωνα με την σελίδα του Forbes το αναμενόμενο για τις 7 Σεπτεμβρίου iTunes phone έχει σχεδιαστεί για να χωράει μόλις 25 μουσικά κομμάτια, τα οποία θα μεταφέρονται από τον υπολογιστή του χρήστη μέσω του iTunes. Το τηλέφωνο είναι εξοπλισμένο με μια 128 MB Sandisk TransFlash κάρτα μνήμης, μόλις το 1/4 της χωρητικότητας του μικρότερου iPod της Apple του shuffle, που με 512 MB χωράει περίπου 120 κομμάτια.

Ο άνθρωπος που φέρεται να είδε την συσκευή αναφέρει πως το λογισμικό της βάζει όριο στα 25 κομμάτια ανεξάρτητα με το μέγεθος της μνήμης.

Εικάζεται πως η συσκευή που θα παρουσιαστεί μπορεί να είναι διαφορετική από αυτή της προ-παραγωγής. Είναι επίσης πιθανό οι δύο εταιρίες να παρουσιάσουν μια ολόκληρη γκάμα συσκευών με διαφορετικές χωρητικότητες.

Link to comment
Share on other sites

http://a508.g.akamai.net/7/508/787/20040802192230/www.motorola.com/css/images/logo.gif

Σύμφωνα με τον Ryan Katz, συντάκτη της σελίδας Think Secret η Apple ανακοινώνει σήμερα στις 20:00 στο Moscone Center West του San Fransisco το νέο iTunes phone της Motorola και την συνεργασία με την Cingular.

Το νέο τηλέφωνο αναφέρεται να διατίθεται σε δύο χωρητικότητες 256MB και 512MB, με δυνατότητα αποθήκευσης 70 και 140 τραγουδιών αντίστοιχα. Οι χρήστες δεν θα μπορούν μόνο να συνδέουν το τηλέφωνο στον υπολογιστή και να κατεβάζουν την μουσική τους βιβλιοθήκη, αλλά θα έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν τραγούδια ενώ κινούνται μέσω του δικτύου της Cingular, πιθανώς για περίπου $2 το κομμάτι όπως αναφέρουν πηγές. Η δυνατότητα κατεβάσματος τραγουδιών από την συσκευή αποτελεί παρέκκλιση από τον αρχικό σχεδιασμό της Apple. Μήνες πριν έγινε γνωστό πως τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας με τα οποία η Apple συζητούσε, ανυπομονώντας να μοιραστούν τα έσοδα που μια υπηρεσία κατεβάσματος μουσικών κομματιών θα δημιουργούσε, δεν ενδιαφερόντουσαν να διακινήσουν την συσκευή παρά μόνο εάν συμπεριλάμβανε αυτή την δυνατότητα.

Η Cingular θα είναι το μόνο Αμερικανικό δίκτυο που θα διαθέτει την συσκευή στο λανσάρισμά της, ενώ οι London's Times ανέφεραν την περασμένη Πέμπτη πως η O2 θα είναι το αποκλειστικό δίκτυο στην Βρετανία.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά το "έβγαλε" πρώτη ...

 

http://www.apple.com/itunes/mobile/

 

:D

AppleIIc 65C02 1MHz, MacPlus Motorola68000 8MHz, Performa630CD Motorola68040 33MHz

PowerBook190cs Motorola68LC040 33MHz,MHz, PowerMac7600 PowerPC604 120MHz,

PowerMacG3 PowerPC750 300MHz, PowerBookTi G4 PowerPC7450 550MHz

iMacG5 PowerPC 9702GHz, MacBook 2.0GHz Unibody IntelCore2 Duo, MacBook 2.4GHz Unibody IntelCore2 Duo, iPad, MacBook Pro 2.7GHz i7, iPad 2, MacPro 3,2GHz 2012.

Link to comment
Share on other sites

http://a508.g.akamai.net/7/508/787/20040802192230/www.motorola.com/css/images/logo.gif

Η Motorola ανακοίνωσε χθες όπως αναμενόταν την κυκλοφορία από την Cingular σε συνεργασία με την Apple του πρώτου iTunes συμβατού τηλεφώνου του ROKR E1. Η συσκευή θα μπορεί να αποθηκεύσει 100 τραγούδια ενώ ανακοινώθηκε και το πλάνο κυκλοφορίας της σε όλο τον κόσμο.

ΗΠΑ - από σήμερα αποκλειστικά από την Cingular.

Ηνωμένο Βασίλειο - αναμένεται στα μέσα Σεπτεμβρίου διαθέσιμο πρώτα από την Carphone Warehouse και μετά από την O2, ακολουθούμενη από τις Orange, Virgin Mobile, BT Mobile και άλλες μεγάλες αλυσίδες τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Γαλλία - αναμένεται να είναι διαθέσιμο προς το τέλος Σεπτεμβρίου από τις μεγάλες αλυσίδες.

Ιταλία - αναμένεται να είναι διαθέσιμο προς το τέλος Σεπτεμβρίου από τις μεγάλες αλυσίδες.

Γερμανία - αναμένεται να είναι διαθέσιμο από διανομείς και δίκτυα κινητής τηλεφωνίας το δεύτερο μισό του 2005.

Καναδάς - αναμένεται να είναι διαθέσιμο στα μέσα προς τέλη Σεπτεμβρίου από την Rogers Wireless.

Χονγκ Κονγκ - αναμένεται να είναι διαθέσιμο προς το τέλος Σεπτεμβρίου από πολλές αλυσίδες λιανικής και δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Αυστραλία, Σιγκαπούρη και Φιλιππίνες- αναμένεται να είναι διαθέσιμο προς το τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου από διανομείς και δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Αργεντινή, Βραζιλία, Μεξικό και άλλες αγορές σε όλο τον κόσμο - αναμένεται να είναι διαθέσιμο το τέταρτο τετράμηνο.

http://www.motorola.com/mot/image/12/12787_MotImage.jpghttp://www.motorola.com/mot/image/12/12790_MotImage.jpghttp://www.motorola.com/mot/image/12/12793_MotImage.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πω πω, τι χάλι είναι αυτό; Ενάμισι χρόνο αυτό φτιάχνανε;

Και φυσικά η ευθύνη είναι της apple και όχι της Μοτορόλα που έχει δείξει ότι ξέρει να φτιάχνει ωραία κινητά. Ο κ. Jobs φοβάται μην πέσουν οι πωλήσεις του precious iPod του και μας σερβίρει ξαναζεσταμένο φαγητό διετίας...

Διακρίνω απίστευτη αλαζονία :mad: Το μόνο πλεονέκτημα αυτού του τηλεφώνου σε σχέση με το Sony Ericsson Walkman ή τα ΝΟΚΙΑ 6270/6280 που μπορώ να διακρίνω εγώ είναι η συνεργασία με το iTunes και η υποστήριξη του DRM της Apple.

Άθλιο πραγματικά. Ακόμη και εγώ που είμαι ο ορισμός του target group αυτού του τηλεφώνου (έχω Μοτορόλα, είμαι τακτικός πελάτης του itunes) δε θα το έπαιρνα με τίποτα.

Περιμένουμε τα επόμενα ROKR... :(

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

http://www.motorola.com/sm/images/logo.gif

Το πρώτο άρθρο με τίτλο "Το πρώτο iTunes κινητό, όχι τόσο απαλή λειτουργία" εμφανίστηκε στην σελίδα Playlist.

 

Από τον Christopher Breen.

 

Βαθμολογία: (2+1/2 από 5)

 

Υπέρ: Αξιοπρεπής γκάμα, ηχητική ποιότητα ισοδύναμη με ένα iPod, υποστήριξη για πολλαπλές μουσικές λίστες.

 

Κατά: Πολύ αργός συγχρονισμός, φτωχό μενού, τεχνητό όριο κομματιών, αντεστραμμένα στερεοφωνικά κανάλια.

 

Τιμή: $249 με διετές συμβόλαιο στην Cingular.

 

Αν έχετε διαβάσει οποιοδήποτε τεχνολογικό περιοδικό τα τελευταία τρία χρόνια που έχει την λέξη Σύγκλιση στο εξώφυλλο, ξέρετε ότι το κυνήγι είναι για τη μία σε ένα συσκευή, που πραγματοποιεί και δέχεται κλήσεις, έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, διαχειρίζεται το ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο, στέλνει και λαμβάνει μηνύματα κειμένου, παίζει μουσική, τραβάει και δείχνει φωτογραφίες και βίντεο, ελέγχει το οικιακό σου εικονοσύστημα, και σου παρέχει και τρία λεπτά συμπιεσμένου αέρα για όταν ξεμείνεις. Κάπου όλες αυτές οι δραστηριότητες έχουν ξεφύγει από τις δυνατότητες ενός κινητού.

 

Πρόσφατα το κινητό έκανε το επόμενο βήμα προς το να γίνει αυτή η συσκευή που θα συγκλίνει όλες τις τεχνολογίες αφού η Apple και η Motorola, σε συνεργασία με την Cingular, κυκλοφόρησαν τελικά το πρώτο iTunes συμβατό κινητό, το Motorola ROKR. Το τηλέφωνο των $249 (με δύο χρόνια συμβόλαιο) διατίθεται αποκλειστικά μέσω της Cingular και χωράει έως 100 τραγούδια. Ενώ είμαι ευχαριστημένος που το τηλεφωνο είδε επιτέλους το φως της μέρας, η χαρά μου τελειώνει κάπου εδώ. Σαν κινητό, δεν είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Και σαν συσκευή αναπαραγωγής μουσικής είναι φτωχό υποκατάστατο του iPod.

 

http://playlistmag.com/publications/playlist/images/2005/09/therokr.jpg

 

Μέσα και έξω από το κουτί

 

Το ROKR είναι ένα τύπου candy bar, tri-band global GSM, Class 10 GPRS κινητό. Έχοντας μια 176 x 220 pixel έγχρωμη TFT οθόνη, μια κάμερα για την αποτύπωση φωτογραφιών και βίντεο, ενσωματωμένα περιφερειακού ήχου ηχεία και Bluetooth, το ROKR προσφέρει τις περισσότερες από τις λειτουργίες που θα περιμένατε από ένα μοντέρνο κινητό τηλέφωνο, συμπεριλαμβάνοντας διευθυνσιογράφο, ατζέντα και ξυπνητήρι μαζί με χαρακτηριστικά όπως αναγνώριση κλήσης, εκτροπή, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, MMS, hands-free operation, μετρητή κλήσεων, λειτουργία κατά την διάρκεια πτήσης (για πρόσβαση στις λειτουργίες του τηλεφώνου με τον πομποδέκτη κλειστό), προγραμματιζόμενους ήχους κλήσης και Instant Messaging. Με άλλα λόγια το τυπικό σας κινητό τηλέφωνο.

 

Στη συσκευασία περιλαμβάνεται η συσκευή, η 512MB flash κάρτα μνήμης (η οποία μπορεί να προεγκατασταθεί από την Cingular) για την αποθήκευση μουσικής, ένα σετ ακουστικών (με ένα ζευγάρι σφουγγαράκια) το οποίο περιλαμβάνει μικρόφωνο στο καλώδιο του δεξιού αυτιού, την μπαταρία, ένα καλώδιο προσαρμογής για τυποποιημένα ακουστικά (η υποδοχή των ακουστικών του τηλεφώνου υποστηρίζει μικρότερο βύσμα από το κανονικό), και ένα δίσκο με προγράμματα για χρήστες Windows.

 

Το αντικείμενο που αξίζει να σχολιαστεί είναι τα ακουστικά. Είναι του ίδιου μεγέθους με αυτά της Apple και έτσι μπορεί να είναι πολύ μεγάλα για κάποια αυτιά. Επίσης το μικρόφωνο στο δεξί καλώδιο είναι αρκετά βαρύ για να τραβάει το ακουστικό από το αυτί σας αν γυρίσετε το κεφάλι σας πολύ γρήγορα.

 

Πάιζοντας με το iTunes

 

Όσο ενδιαφέροντα και να είναι τα χαρακτηριστικά του κινητού, αυτό που βασικά με απασχολεί είναι η δυνατότητα που δεν υπάρχει σε άλλες συσκευές, η υποστήριξη των iTunes. Η flash κάρτα μνήμης του ROKR έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει τόση μουσική όση και το μικρότερο iPod το shuffle, παρ'όλα αυτά το ROKR μπορεί να αποθηκεύσει μόνο 100 κομμάτια. Το όριο των 100 κομματιών είναι μέρος της DRM (Digital Rights Management) συνεργασίας ανάμεσα στο iTunes και το κινητό. Μόλις φορτώσετε αυτά τα 100 κομμάτια (που μπορεί να είναι μουσική ή και podcasts), το τηλέφωνο δεν θα δέχεται άλλα κομμάτια ακόμα και αν υπάρχει χώρος να αποθηκευθούν. Και αυτά τα κομμάτια μπορούν να αναπαραχθούν μόνο από την εφαρμογή iTunes της συσκευής, όσο υπέροχο και θα ήτανε να χρησιμοποιείτε τα κομμάτια σας ήχο κλήσης, αυτό δεν αποτελεί μέρος των δυνατοτήτων της συσκευής.

 

Το ROKR υποστηρίζει MP3, WAV, και AAC αρχεία, όπως και το iPod shuffle το κινητό δεν υποστηρίζει AIFF ή Apple Lossless αρχεία. Και όπως και στο shuffle, τα iTunes θα μετατρέψουν υψηλότερου bit-rate AAC αρχεία σε 128kbps προκειμένου να εξοικονομήσουν χώρο στην συσκευή. Αντίθετα με το iPod shuffle, το ROKR σου επιτρέπει να φορτώσεις πολλαπλές λίστες.

 

Με το πάτημα ενός κουμπιού στην πρόσοψη της συσκευής, μεταφέρεστε σε μια iTunes οθόνη παρόμοια με αυτή που βρίσκετε σε ένα έγχρωμο iPod. Στην οθόνη βρίσκετε Λίστες, Καλλιτέχνες, Άλμπουμς, Τραγούδια, Τυχαία Τραγούδια και Τώρα Πάιζει επικεφαλίδες. Για να πλοηγηθείτε σ'αυτές τις εντολές χρησιμοποιείτε ένα μικρό 4 θέσεων μοχλό (joy-button αν το προτιμάτε καλύτερα) στη μέση του τηλεφώνου. Όταν ένα κομμάτι παίζει ρυθμίζετε τον ήχο πατώντας τον μοχλό πάνω ή κάτω, το αριστερό και δεξί πάτημα λειτουργεί όπως τα Προηγούμενο και Επόμενο πλήκτρα του iPod. Πιέστε τον μοχλό όταν το κομμάτι παίζει για να πλοηγηθήτε στις οθόνες Αναπαραγωγή, Πληροφορίες Άλμπουμ, Scrub και Βαθμολογία. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τις Αναπαραγωγή, Πάυση, Έξοδο και Προηγούμενο εντολές με τα έξυπνα πλήκτρα του τηλεφώνου.

 

http://playlistmag.com/publications/playlist/images/2005/09/nowplayrokr.jpg

 

Μια ROKY Αρχή

 

Παρ?ότι εμφανίζεται να έχει τα πάντα στη σωστή θέση, το κινητό δεν αποδίδει καλά στην πιό ιδιαίτερη λειτουργία του, την μουσική. Το ROKR συγχρονίζεται με το iTunes μόνο μέσω USB (ο μουσικός συγχρονισμός μέσω Bluetooth δεν υποστηρίζεται) και σε ταχύτητες 1.1 πρωτοκόλου. Με το 1.25GHz PowerBook G4 χρειάστηκαν στο ROKR 44 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα για να φορτώσει 87 κομμάτια από την βιβλιοθήκη των iTunes μου. Συγκριτικά, ένα 512MB iPod shuffle είχε ενημερωθεί με την ίδια συλλογή κομματιών σε μόνο 4 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα.

 

Το μενού είναι επίσης αργό. Όταν πατήσετε ένα πλήκτρο για να μετακινηθείτε σε μια διαφορετική οθόνη, υπάρχει μια καθυστέρηση ενός και πλέον δευτερολέπτου (η προσομοίωση του μενού του τηλεφώνου στην σελίδα της Motorola είναι ταχύτερη από ότι είναι στην πραγματικότητα). Αυτό είναι ιδιαίτερα εκνευριστικό όταν ρυθμίζεις την ένταση, την στιγμή που το τηλέφωνο καταλαβαίνει ότι θέλεις να αυξήσεις την ένταση, είναι ήδη δυνατότερα από την στάθμη που θέλεις. Και σε περισσότερες από μια περιπτώσεις έπιασα τον εαυτό μου να πατάει κάποιο έξυπνο πλήκτρο διπλά γιατί νόμισα πως το πρώτο πάτημα δεν έπιασε.

 

Αν και μοιάζει με το μενού του iPod, το ROKR δεν έχει κάποιες λεπτομέρειες. Δεν υπάρχει η On-the-Go playlist λειτουργία όπως στο iPod και ενώ οι μακριές απεικονίσεις (τίτλοι, καλλιτέχνες και άλμπουμς για παράδειγμα) θα μετακυλιστούν στις αντίστοιχες οθόνες τους, δεν το κάνουν στην οθόνη του Τώρα Πάιζει. Το ROKR θυμάται όμως τις σημειώσεις των podcast. Και οι βαθμολογίες μου που έχω περάσει στο κινητό θα μεταφερθούν στο iTunes όταν τα συγχρονίσεις.

 

Με ένα καλό ζευγάρι ακουστικά το ROKR ακούγεται πολύ καλά, σχεδόν ακριβώς όπως περιμένεις ένα iPod να παίζει. Η διαφορά είναι πως σε αντίθεση με οποιοδήποτε iPod, το ROKR αντιστρέφει τα στερεοφωνικά κανάλια, το αριστερό γίνεται δεξί και το δεξί αριστερό. Τα ενσωματωμένα ηχεία είναι χαρακτηριστικά μεγάλα, ενώ για το μέγεθός τους δεν ακούγονται άσχημα. Βγάζοντας ήχο παρόμοιο με ένα ρολόι-ραδιόφωνο δεν θα ακούγατε μουσική από αυτά σε συχνή βάση αλλά δεν είναι άσχημα για podcasts.

 

Ά και είναι επίσης κινητό

 

Όταν δεν ακούτε μουσική από το ROKR, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν τηλέφωνο. Αν και η πρόθεσή μου είναι να δω το ROKR σαν μια επέκταση του iTunes και όχι να το συγκρίνω με κάθε συσκευή της αγοράς, αξίζει τον κόπο μια σύντομη αναφορά στο πως συμπεριφέρεται σαν τηλεπικοινωνιακή συσκευή.

 

Μένω σε μια κοιλάδα που έχει άσχημο σήμα, είναι αδύνατο να κάνω κλήση μέσω το δικτύου της Cingular με το Sony Ericsson T616 που έχω. Το ROKR μπόρεσε να συνδεθεί με το δίκτυο της Cingular με την SIM κάρτα του T616 και να κάνει μια ασθενή κλήση. Κάλεσα τον τηλεφωνητή μου και ενώ δεν άκουγα την ηχογράφηση, μπόρεσα να αφήσω ένα διακριτό μήνυμα. Καταλαβαίνω πως αυτόν δεν είναι δοκιμή για το ROKR, αλλά δείχνει πως πιάνει καλύτερα από το Sony Ericsson κινητό μου.

 

Σε σύγκριση με αυτό το Sony Ericsson, βρήκα το μενού του ROKR δύσχρηστο. Ενώ μπορώ να μπώ στην ατζέντα του T616 με δύο κινήσεις, αυτή του ROKR είναι θαμμένη μέσα στα εργαλεία του μενού των ρυθμίσεων (μπορείτε πάντως να αντιστοιχίσετε συντομεύσεις για να έχετε πρόσβαση στις θαμμένες λειτουργίες πιο εύκολα). Και βρήκα τα γραφικά του ROKR είτε ανακριβή είτε αδιάφορα. Για ένα τέτοιο τηλέφωνο τα γραφικά του δεν είναι αντίστοιχα.

 

Επίσης βρήκα τα πλήκτρα πολύ κοντά μεταξύ τους. Όσοι έχετε μεγάλα δάχτυλα μπορεί να βρεθείτε να πληκτρολογήτε διαφορετικά απ'ότι θέλετε.

 

Αν και κάποιοι έχουν αναφέρει δυσκολίες στο να συγχρονίσουν το ROKR μέσω Bluetooth, εγώ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Αφού ενεργοποιήσετε το Bluetooth στο μενού του ROKR και επιλέξετε την επιλογή Έυρεση του τηλεφώνου, το Bluetooth Setup Assistant του Mac OS X 10.4 συνδέθηκε με το ROKR χωρίς δυσκολία. Το iSync ξεκίνησε αυτόματα και εμφάνισε την επιλογή της προσθήκης του τηλεφώνου. Μόλις προστέθηκε το iSync κατάφερε να συγχρονιστεί με την ατζέντα μου, τις επαφές του iCal και τα ημερολόγια. Δυστυχώς, μόλις το τηλέφωνο συγχρονίστηκε οι πολλαπλοί αριθμοί μιας εγγραφής εμφανίστηκαν σαν διαφορετικές εγγραφές με το ίδιο όνομα.

 

Το αποτέλεσμα

 

Όπως φάνηκε δεν ενθουσιάστηκα με το ROKR. Δεν είναι άσχημο σαν τηλέφωνο ή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, αλλά δεν είναι και το είδος της εντυπωσιακής πρώτης προσπάθειας που αναμένεις από ένα προϊόν συνηφασμένο με την Apple. Με τον αργό του συγχρονισμό, το τεχνητό όριο των 100 κομματιών, τα ηχητικά λάθη (αντεστραμμένα στερεοφωνικά κανάλια) και το μερικές φορές δύσχρηστο μενού, πολλοί που είναι συνηθισμένοι με την κομψότητα ενός iPod θα απογοητευτούν με αυτό το τηλέφωνο.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Το νέο κινητό τηλέφωνο - jukebox της Μοτορολα..Καρπός συνεργασίας της Αμερικάνικης εταιρίας με την Αpple..Όλες οι συζητήσεις για αυτό σε αυτό το thread.

Κυκλοφορία μάλλον το 1ο τρίμηνο του 2006 και λέγεται ότι θα έχει την ποιότητα αναπαραγωγής τραγουδιών του Ipod!Επίσης θα διαθέτει και λογισμικό από την Apple,συγκεκριμένα το I-tunes!!!

Για να δούμε! (για περισσότερα,μείνετε συντονισμένοι αποκλειστικά στο Myphone.gr!!)

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλό... Αρκεί να δούμε τιμή και μνήμη...
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

http://a508.g.akamai.net/7/508/787/20040802192230/www.motorola.com/css/images/logo.gif

Στην σελίδα του περιοδικού Wired δημοσιεύτηκε ένα πολύ διαφωτιστικό άρθρο με τίτλο "Battle for the Soul of the MP3 Phone" το οποίο περιγράφει το πως οι προσδοκίες για μια συσκευή που θα συνδύαζε τα χαρακτηριστικά του iPod και του RAZR κατέληξαν στο όχι και τόσο αναμενόμενο ROKR.

Το άρθρο αναλύει πως οι καταναλωτές θέλουν ένα iPod τηλέφωνο που θα παίζει κάθε τραγούδι οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Υπάρχουν μόνο τέσσερα μικρά προβλήματα: οι παροχείς κινητής, οι δισκογραφικές, οι κατασκευαστές και η ίδια η Apple. Η ιστορία εκ των έσω του γιατί το ROKR δεν πήγε καλά.* (*Και τι θα χρειαστεί για να φτιαχτεί ένα πραγματικά ροκ μουσικό τηλέφωνο.)

Link to comment
Share on other sites

http://a508.g.akamai.net/7/508/787/20040802192230/www.motorola.com/css/images/logo.gif

Η σελίδα Engadget παρουσίασε φωτογραφίες του Motorola SLVR L7 το οποίο θα περιλαμβάνει iTunes.

Link to comment
Share on other sites

http://a508.g.akamai.net/7/508/787/20040802192230/www.motorola.com/css/images/logo.gif

H Motorola παρουσίασε χθες την iTunes έκδοση του V3 το RAZR V3i.

http://www.motorola.com/mot/image/13/13158_MotImage.jpghttp://www.motorola.com/mot/image/13/13167_MotImage.jpghttp://www.motorola.com/mot/image/13/13161_MotImage.jpghttp://www.motorola.com/mot/image/13/13164_MotImage.jpg

Aνανεωμένο και βελτιωμένο σχεδιαστικά Motorola RAZR V3.

1.23 megapixel ψηφιακή κάμερα με 8x ψηφιακό zoom, εγγραφή video και οφθαλμοσκόπιο πλήρους οθόνης.

iTunes μουσική εφαρμογή ή αλλιώς η Ψηφιακή συσκευή αναπαραγωγής της Motorola με mini-USB στερεοφωνικά ακουστικά.

Λειτουργία κατά την διάρκεια πτήσης.

Aφαιρούμενη TransFlash κάρτα μνήμης.

262K έγχρωμα φόντα και screensavers στην εσωτερική οθόνη.

65K έγχρωμη υποστήριξη στην εξωτερική οθόνη.

Tηλεφωνικές κλήσεις κατά την διάρκεια αναπαραγωγής μουσικής.

Aποκλειστικά πλήκτρα πλοήγησης και μηνυμάτων.

Oλοκληρωμένη Class 1 Bluetooth τεχνολογία που περιλαμβάνει ανταλλαγή εικόνας, εκτύπωση και ασύρματα παιχνίδια.

Tεχνολογία SCREEN3 της Motorola που περιλαμβάνει πρόσβαση με μηδέν χτυπήματα στα νέα, αθλητικά, ψυχαγωγία και άλλο περιεχόμενο.

Πλούσια συλλογή προ-εγκατεστημένων ή μεταφορτωμένων J2ME παιχνιδιών, screen savers και MP3 ήχων κλήσης.

 

Σύμφωνα με την Motorola, η διαθεσιμότητα αναμένεται για το 4ο τρίμηνο 2005.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...