View Full Version : Δίαιτες - Διατροφή - Τροφές
anipsios1
27 Ιαν. 2004, 17:43
Για αναρωτηθείτε : παίρνετε τις βιταμίνες που χρειαζεστε καθημερινώς και απο που?.
Μηπως νοιώθετε ατονία, κούραση, πονοκεφάλους κτ.λ.?
Συμφωνα με τους επιστημονες η καλύτερη αμυνα στον ανθρώπινο οργανισμό ειναι η πλούσια διατροφή σε βιταμίνες. Πολλές παθήσεις οφείλονται στην ελλειψή τους και πολλές καταπολεμουνται με την λήψη βιταμινών. Ακόμα και καρκίνοι διαφόρων μορφών μπορούν να προληφθούν αν υπάρχεια επάρκεια βιταμινών στον ανθρώπινο οργανισμό.
Υποθέτω οτι πολλοι απο μας δεν ασχολούνται καν με το θεμα, και οχι μονο δεν παίρνουν την ημερησια συνιστώμενη ποσοτητα βιταμινών αλλά ουτε την ελαχιστη.
ΛΑΘΟΣ. Δεν αφήνεις το αμάξι σου χωρίς λάδια.
Τα φρούτα ειναι η κύρια πηγή βιταμινών. Εσείς πόσα πορτοκάλια φάγατε σήμερα ? ελεγε η διαφήμιση.
Αλλη πηγή ειναι τα συμπληρώματα διατροφής , οχι φυσική διατροφή.
Για να δειξει το γκάλοπ, κατα ποσο τρώμε φρουτα και και κατα ποσο παιρνουμε συμπληρώματα?
Bayern7
27 Ιαν. 2004, 19:14
O;yte thn hmerisia dosh :(
SuRfeRCy
27 Ιαν. 2004, 20:20
καλα ρε ειμαι ο μονος με μετρια δοση??? :blink:
χεχε anw πιστευω πως παιρνω καποια δοση βιταμινων αλλα οχι την αναγκαια.....
antonis_wrx
27 Ιαν. 2004, 20:30
για ημερίσιες δόσεις δεν ξέρω αλλά τρωω κάθε μέρα 1-2 πορτοκάλια κλπ όποτε πιστεύω πρέπει να είμαι σχετικά καλά... Συμπλήρωμα διατροφής δεν έχω πάρει πότε μου!
Ωραίο θέμα.
Καταρχάς, είναι καλό να ξέρουμε ότι η ΣΗΔ έχει υπολογιστεί με βάση τις ανάγκες ενός μέσου ατόμου (δηλ. με μέσο ύψος και κιλά), το οποίο δεν κάνει κάποια έντονη δραστηριότητα (πχ αθλητισμός). Για τον λόγο αυτό, η κατάσταση χειροτερεύει για κάποιον ο οποίος μπορεί να είναι ψηλός και ασκείται.
Έτσι, εάν για την βιταμίνη C η ΣΗΔ είναι 45 mg, για κάποιον που είναι 2 μέτρα ψηλός η απαιτούμενη δόση μπορεί να είναι 60 mg ή και ακόμα παραπάνω, κτλ.
Εκτός από την διατροφή όμως, παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, όπως:
-Περιβάλλον
-Άγχος
-Παθήσεις που μπορεί να έχει ένα άτομο
-Κάπνισμα
κτλ κτλ κτλ
Με λίγα λόγια, το να τρώμε απλά 1-2 πορτοκάλια την μέρα, δεν σημαίνει ότι "θωρακιζόμαστε". Μόνο και μόνο η βιταμίνη C καταστρέφεται πολύ εύκολα από διάφορους παράγοντες (πχ εάν δεν παίρνουμε στις σωστές ώρες σίδηρο). Και σκεφτείτε επίσης ότι πολλές φορές οι βιταμίνες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, οπότε το θέμα γίνεται ακόμα πιο πολύπλοκο.
Συμπέρασμα: τρώτε όσο πιο καλά γίνεται, και ανάλογα με τις ανάγκες σας ίσως είναι καλό να καταφύγετε σε συμπληρώματα διατροφής (C, μαγιά μπύρας κτλ). Έτσι και αλλιώς, το να είσαστε 100% καλυμένοι είναι αρκετά δύσκολο.
aggelopas
27 Ιαν. 2004, 21:31
Ego perno kathe mera ti dosi mou...
Oupss! Lathos thread...gia zapre milao.:-)
xraysr0x
27 Ιαν. 2004, 22:31
Όποτε βρώ πορτοκάλι το τρώω...άμα δεν βρω, άλλη μέρα τότε! :p
anipsios1
27 Ιαν. 2004, 23:26
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος xraysr0x (27 Ιαν. 2004 , 22:31)
Το ιδιο και γω φιλε . Αν το βρω στο τραπέζι το τρωω αλλιώς ...το μηνα που δεν εχει σάββατο
Βασίλης
27 Ιαν. 2004, 23:32
Μεχρι πριν 4 μηνες περιπου δεν επαιρνα ουτε καν το ελαχιστο απο βιταμινες,ουτε φρουτα τιποτα και απο διατροφη χαλια ολο κρεατα ποτα κλπ.Ωσπου βρηκα τυχαια στον παθολογο μου ενα διαφημιστικο για κατι πολυβιταμινες,ρωτησα 5 γιατρους και μου ειπαν ολοι τα καλυτερα λογια.Εχει 10 διαφορετικες βιταμινες μαζι με κατι τζινσεκ και ενζυμα που δεν τα ξερω και καλα,ολα απολυτως απαραιτητα για τον καθε οργανισμο.ΤΟ θεμα ειναι απο τοτε που τις παιρνω εχω καταλαβει διαφορα στον οργανισμο μου με πιο σημαντικο και εμφανες το να μην αρπαζω πλεον ευκολα κρυολογηματα(εως και καθολου).
anipsios1
27 Ιαν. 2004, 23:48
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Βασίλης (27 Ιαν. 2004 , 23:32)
Μεχρι πριν 4 μηνες περιπου δεν επαιρνα ουτε καν το ελαχιστο απο βιταμινες,ουτε φρουτα τιποτα και απο διατροφη χαλια ολο κρεατα ποτα κλπ.Ωσπου βρηκα τυχαια στον παθολογο μου ενα διαφημιστικο για κατι πολυβιταμινες,ρωτησα 5 γιατρους και μου ειπαν ολοι τα καλυτερα λογια.Εχει 10 διαφορετικες βιταμινες μαζι με κατι τζινσεκ και ενζυμα που δεν τα ξερω και καλα,ολα απολυτως απαραιτητα για τον καθε οργανισμο.ΤΟ θεμα ειναι απο τοτε που τις παιρνω εχω καταλαβει διαφορα στον οργανισμο μου με πιο σημαντικο και εμφανες το να μην αρπαζω πλεον ευκολα κρυολογηματα(εως και καθολου).
Εαν δεν σε επιασε η γριπη της πρωτοχρονιας τοτε οντως κανουν δουλεια
killing_you2
27 Ιαν. 2004, 23:56
Wirelessly posted (:!:!Wireless Power!:!:: Nokia3650/1.0 SymbianOS/6.1 Series60/1.2 Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0)
Ontos paidia ta frouta prepei na uparxoun sta kathimerino mas programma! Eidika ama eisai fitiths einai duskola ta pragmata!Siga mi katsei twra kanenas na faei frouta!:o
Βασίλης
28 Ιαν. 2004, 00:01
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος anipsios1 (27 Ιαν. 2004 , 23:48)
Εαν δεν σε επιασε η γριπη της πρωτοχρονιας τοτε οντως κανουν δουλεια
Ετσι ακριβως.Και σου λεω οτι πριν κρυωνα τουλαχιστον 5-6 φορες τον χειμωνα,για ψυλλου πηδημα που λενε και αυτο λογω δουλειας.Τωρα πλεον τα πραγματα ειναι πολυ πολυ καλυτερα
anipsios1
28 Ιαν. 2004, 00:06
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Βασίλης (28 Ιαν. 2004 , 00:01)
Ετσι ακριβως.Και σου λεω οτι πριν κρυωνα τουλαχιστον 5-6 φορες τον χειμωνα,για ψυλλου πηδημα που λενε και αυτο λογω δουλειας.Τωρα πλεον τα πραγματα ειναι πολυ πολυ καλυτερα
Πως λεγονται?
GrieveR
28 Ιαν. 2004, 00:14
Prospathw na trww mazi me to faghto kai ligh salata,h kanena frouto meta....kai pinw kai ka8e mera ena pothri fysiko xymo portokaliou...Twra den kserw an arkei ayto alla fantazomai pws einai eparkhs posothta
Ούτε την ημερήσια δόση... Φοιτητής και μακριά από το σπίτι δεν είναι και ο καλύτερος συνδυασμός για σωστή διατροφή.. :worry:
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Βασίλης (27 Ιαν. 2004 , 23:32)
Σαν να έχω την εντύπωση ότι αναφέρεσαι στις Lanes AZ Q10......
η μαμά μου είναι γιατρός,και είπε πως δεν τρώω καθόλου (πράσινα),αλλά έχω πάρα πολύ ασβέστιο και παίρνω βιταμίνες c cebion τώρα :mad: :( άλλά προσπαθώ να τις κόψω :)
Επίσης απο σίδηρο είμαι πολύ καλά αλλά γενικά μου λείπουν οι βιταμίνες των λαχανικών! :mad: :(
gkatsogr
28 Ιαν. 2004, 13:27
Απο βιταμινες αλλο τιποτα!
porcupine
28 Ιαν. 2004, 13:56
χορτα λαχανικα κτλ σαν κατσικα
απο φρουτα μολις τα βρισκω τα τσακιζω και φυσικα τα συμπληρωματα μου ειναι οι σοκολατες :p
metria posothta.opote mporw trww kana froutaki alla genika trww olo vlakeies:paraggeleies apo eksw,sokolates,glyka ktl
Nantia
28 Ιαν. 2004, 14:32
nai, apo froyta kyriws :)
anipsios1
28 Ιαν. 2004, 23:37
ποιες ειναι οι καλυτερες βιταμινες ρε παιδιά? πειτε καμμία και πόσο κανει περιπου
jackal
28 Ιαν. 2004, 23:44
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος xraysr0x (27 Ιαν. 2004 , 22:31)
:lol:
...εσύ πρέπει να πήρες ΓΕΡΗ ΔΟΣΗ...από το...P900...
...χε-χε-χε... :lol:
;) :)
xraysr0x
29 Ιαν. 2004, 15:13
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος jackal (28 Ιαν. 2004 , 23:44)
:lol:
...εσύ πρέπει να πήρες ΓΕΡΗ ΔΟΣΗ...από το...P900...
...χε-χε-χε... :lol:
;) :)
Οπωσδήποτε! :up:
SuRfeRCy
29 Ιαν. 2004, 15:48
@ xrays μετα απο το Π900 δεν χρειαζεσαι κατι περισσοτερο...αυτο σε κρατα σε φορμα ολες τις ωρες ολες τις μερες :p :lol:
παιδια ξερει κανεις αν εχεις περισσευμα σιδηρου τι γινετε??
για να καταλαβετε εκανα αναλυσεις πριν κατι μερες και ο σιδηρος μου ειναι 207 Το οριο? 60-160.. :blink: :confused:
μου παν να περασει μια βδομαδα και να ξαναπαω...
anipsios1
29 Ιαν. 2004, 23:43
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος SuRfeRCy (29 Ιαν. 2004 , 15:48)
@ xrays μετα απο το Π900 δεν χρειαζεσαι κατι περισσοτερο...αυτο σε κρατα σε φορμα ολες τις ωρες ολες τις μερες :p :lol:
παιδια ξερει κανεις αν εχεις περισσευμα σιδηρου τι γινετε??
για να καταλαβετε εκανα αναλυσεις πριν κατι μερες και ο σιδηρος μου ειναι 207 Το οριο? 60-160.. :blink: :confused:
μου παν να περασει μια βδομαδα και να ξαναπαω...
Οταν εγω ειχα το αντιθετο προβλημα ,λιγο σιδηρο δηλαδη , ετρωγα καθε μερα σπληνα και συκωτι . Μηπως αυτες τις μερες ετρωγες και συ τιποτα τετοιο και σου ανεβηκε? ή φακες, σπανακι κτλ.?
Molis fao to fagitaki mou to mesimeri kai ena froutaki de kanei kako!!! ;)
SuRfeRCy
30 Ιαν. 2004, 17:37
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος anipsios1 (29 Ιαν. 2004 , 23:43)
Οταν εγω ειχα το αντιθετο προβλημα ,λιγο σιδηρο δηλαδη , ετρωγα καθε μερα σπληνα και συκωτι . Μηπως αυτες τις μερες ετρωγες και συ τιποτα τετοιο και σου ανεβηκε? ή φακες, σπανακι κτλ.?
οχι ακριβως αλλα εκεινη την περιοδο που εκανα τις αναλυσεις (5-6 μερες και πριν) εφαγα αρκετο κρεας (και λογω των Χριστουγεννων)...και απ'οτι ακουσα επηρεαζει...
ξερεις ομως τι επιπτωσεις μπορει να εχει?
NV_ORTON
30 Ιαν. 2004, 18:07
Εξαρτάτε. Απο φρούτα μόνο πορτοκάλι... και αυτό πάντα συνοδία με κίτρινη tequila. Και πάντα με την φλούδα. Όλη η βιταμίνη στην φλούδα είναι :) :)
mplip^
30 Ιαν. 2004, 19:48
Αλλοτε τρέφομαι σωστά
Αλλα τις περισσοτερες φορες που πιέζομαι και πραγματικά χάνω το κόσμο (με δουλειά , άγχος κτλ ) αναγκάζομαι να καταφύγω στα συμπληρώματα. πως και χει σε "ντοπάρουν" λίγο. Ασε που αμα κουράζεσαι και δε παίρνεις βιταμίνες , παθαινεις και υπερκοπωση και μια ωραία αβιταμίνωση και τρέχεις και δε φτάνεις μετά (και αρρωσταίνεις και πιο εύκολα...)
:!:
Zer0cooL24
14 Μάρ. 2004, 14:25
Εδω μπορουμε να παραθετουμε διαιτες που εχουμε εφαρμοσει,η απλα εχουμε ακουσει (οχι να ειναι και επικινδυνες...), αποτελεσματικες η μη...
Κανω την αρχη με 2 ειδων...
1η - Προτεινικη. Ψαρι η κοτοπουλο ψητοη βραστο, χωρις λαδι με μπαχαρικα...απο μια βδομαδα εως δυο. Να συνδιαζεται με βιταμινες (απο φαρμακειο και οχι φρουτα). Καφες επιτρεπεται χωρις ζαχαρη αλλα με ζαχαρινη και ενοειται χωρις γαλα. Αρκετα αποτελεσματικη αλλα δυσκολουτσικη...1η μερα βραστο κοτοπουλο και πινουμε ΜΟΝΟ το ζουμι, απο δευτερη και μετα τρωμε και το κρεας!
2η - Πιο πολυπλοκη αλλα πολυ αποτελεσματικη (την εφαρμοζουν στα νοσοκομεια οταν χρειαζεται καποιος ασθενης που θα εγχειρηστει να χασει επειγοντως κιλα)...Παμε
Μερα 1 - Σουπα με 1 λαχανο,2 ντοματες, 1 πιπερια + Οτι φρουτο θελετε Οση ποσοτητα θελετε ΠΛΗΝ ΜΠΑΝΑΝΑΣ!!!
Μερα 2 - Η ιδια σουπα ΧΩΡΙΣ Φρουτα
Μερα 3 - Οπως μερα 1
Μερα 4 - Μπανανες + γαλα (ανακατεμενα,ξεχωριστα...) οση ποσοτητα
Μερα 5 - Μπριζολα μοσχαρισια, ψητη χωρις λαδι (μονο μπαχαρικα) + ντοματες
Μερα 6 - Μπριζολα μοσχαρισια ψητη χωρις λαδι + λαχανο (χωρις λεμονι-ξυδι...)
Μερα 7 - Ρυζι μαυρο
Ειναι πολυ αποτελεσματικη...ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ!!!
Ενοειται πως μετα ολες τις διαιτες δεν το ριχνουμε στο φαι μετα γιατι ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως οτι χασαμε θα το παρουμε πισω...
Αυτα απο μενα...
tranquillity
14 Μάρ. 2004, 14:28
oreo thread ante na gemizei siga siga!
SuRfeRCy
14 Μάρ. 2004, 19:09
μαλλον δεν θα υπαρχουν αρκετοι που να κανουν διαιτες για να μην εχει γεμισει το threat μεχρι τωρα :happy: :whistle:
Zer0cooL24
14 Μάρ. 2004, 21:07
Ολοι ειναι μοντελα!!!:p
nhp1023
14 Μάρ. 2004, 21:10
http://www.johnstonefitness.com/
pastelios
14 Μάρ. 2004, 21:24
οτι διαιτα και αν κανεις το καλυτερο ειναι να τρως την ιδια ωρα να γυμναζεσαι την ιδια ωρα κτλ. κανεις τον οργανισμο σου να δουλευει σαν πραγματικο ρολοι
shodanjr_gr
14 Μάρ. 2004, 21:36
Όντως πρέπει να χάσομεν ολίγα(-πολλά) κιλά για να είμαστε "fit".
1.95 αλλά δυστυχώς 100 κιλά και ένας αρκετά σεβαστός "μπακάς" δεν κάνουν καλό :)
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος shodanjr_gr (14 Μάρ. 2004 , 21:36)
1.95 αλλά δυστυχώς 100 κιλά και ένας αρκετά σεβαστός "μπακάς" δεν κάνουν καλό :)
:eek: :eek: γίγαντας είσαι :eek: :eek: :D :D :D
xraysr0x
14 Μάρ. 2004, 23:14
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος a_s (14 Μάρ. 2004 , 21:50)
:eek: :eek: γίγαντας είσαι :eek: :eek: :D :D :D
:p Καλά μην το πληγώσουμε κιόλας το παιδί... ;)
aggelopas
14 Μάρ. 2004, 23:15
Ego pou eimai 65 kai den mporo na paro kilo me tipota..??!:(:(
shodanjr_gr
14 Μάρ. 2004, 23:25
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (14 Μάρ. 2004 , 23:15)
Κάνουμε μία τράμπα.
Μου δίνεις το Qtek σου και σου δίνω καμία 15αριά κιλά να έχεις οκ;
:P
shodanjr_gr
14 Μάρ. 2004, 23:27
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος a_s (14 Μάρ. 2004 , 21:50)
:eek: :eek: γίγαντας είσαι :eek: :eek:
Στο ύψος εννοεί ρε παιδιά :)
mixalaros
14 Μάρ. 2004, 23:56
παιδιά κοψτε το βραδυνο και κάντε ποδήλατο.
έτσι έχασα 40 κιλα....
seventh_heaven
15 Μάρ. 2004, 00:03
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος shodanjr_gr (14 Μάρ. 2004 , 21:36)
2 πόντους και 3 κιλάκια περισσότερα από εσένα έχω και πρέπει να κάνω κάτι για να φύγει αυτός ο σεβαστός "μπακάς", ο οποίος δεν κάνει καθόλου καλό ούτε από αισθητικής ούτε από φυσικής άποψης....
Δευτέρα αύριο ε??? Κομμένο το βραδυνό φαγητό.... Γαλατάκι και νανάκια.... :p
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (14 Μάρ. 2004 , 21:15)
Κι εγώ να πάρω θέλω :o
Johny-B
15 Μάρ. 2004, 01:56
Εγώ κάνω την "δίαιτα της πάπιας"! :rolleyes:
Τρώω απ'όλα και ...κάνω την πάπια!!! :p :p :p
amelidis
15 Μάρ. 2004, 02:16
Και γω παιδια 2.01 ειμαι και 101,3 κιλα (πριν απο μια βδομαδα)! Η διατροφολογος μου λεει οτι πρεπει να φτασω τα 95 μεχρι το καλοκαιρι! Πρεπει να μειωσω το ποσοστο λιπους στο 16% ακριβως (χλωμο το βλεπω... :p :p ) Εχω αν θελετε κανα-δυο διατροφες αλλα για να σας φανουν χρησιμες πρεπει να εχετε τα ιδια σωματικα χαρακτηριστικα με μενα, να κανετε 1 προπονηση (μπασκετ) καθε μερα και 1-2 φορες βαρη την εβδομαδα! Μαλλον χλωμο το βλεπω να υπαρχει κανενας αλλα τεσπα... :) :rolleyes:
Οσο για τη διαιτα της παπιας εγω ξερω και μια αλλη version της λιγο πιο αποτελεσματικη απο την παραπανω!! Συμφωνα λοιπον με αυτη τη νεα επαναστατικη διαιτα τρως τα παντα ΕΚΤΟΣ απο παπια!! Πολυ καλη... ;)
aggelopas
15 Μάρ. 2004, 02:23
Kai pos sou metrane to lipos??
rigasnic
15 Μάρ. 2004, 04:14
Σαν πολλοί ψάχνουμε να πάρουμε κιλά, βάλτε και μένα στη λίστα :p
Για δίαιτες δεν ξέρω αλλά για να πάρετε κιλά λένε ο καλύτερος τρόπος είναι γυμναστική και μετά φαί ;)
aggelopas
15 Μάρ. 2004, 04:21
Για δίαιτες δεν ξέρω αλλά για να πάρετε κιλά λένε ο καλύτερος τρόπος είναι γυμναστική και μετά φαί
Mpa..! Dokimasmeno sklira gia 2 mines...:(
eNeRGy
15 Μάρ. 2004, 13:09
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Zer0cooL24 (14 Μάρ. 2004 , 12:25)
Μερα 1 - Σουπα με 1 λαχανο,2 ντοματες, 1 πιπερια + Οτι φρουτο θελετε Οση ποσοτητα θελετε ΠΛΗΝ ΜΠΑΝΑΝΑΣ!!!
signomi... soupa me 1 olokliro laxano???? kai meta tha pioume mono ti soupa kai tha petaksoume 1 olokliro laxano??????
amelidis
15 Μάρ. 2004, 13:56
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (15 Μάρ. 2004 , 02:23)
Kai pos sou metrane to lipos??
Υπαρχουν δυο τροποι για να γινει αυτο (σε μενα τουλαχιστον με αυτους μονο το μετρησαν)! Ο πρωτος ειναι με ενα πραγμα το οποιο μοιαζει με ζυγαρια και μετραει κατα προσεγγιση το ποσοστο λιπου και μυικης μαζας. Ο δευτερος γινεται με την βοηθεια ενος εργαλειοου το οποιο μοιαζει με πενσα και μετραει το λιπος σε διαφορα μερη του σωματος (χερια,ποδια, κοιλιτσα κλπ) και μετα βγαζει ενα μεσο ολο.. :)
Zer0cooL24
15 Μάρ. 2004, 14:53
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eNeRGy (15 Μάρ. 2004 , 13:09)
signomi... soupa me 1 olokliro laxano???? kai meta tha pioume mono ti soupa kai tha petaksoume 1 olokliro laxano??????
Οχι...Τρως και το λαχανο! ενημερωνω πως ειναι λιγο αηδια αλλα σε αποτοξινωνει, ενω τα φρουτα παραλληλα σου δινουν λιγη ενεργεια...Μετα (4 μερα) τρως και μπανανιτσα και γαλα να ρθεις λιγο στα ισια σου (μετα απο στερηση 3 ημερων) και μετα ερχεται και η πρωτεινουλα με κρεατακι...Ειναι πολυ καλη αλλα οι 3 πρωτες μερες ειναι βασανο!
aggelopas
15 Μάρ. 2004, 15:22
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος amelidis (15 Μάρ. 2004 , 13:56)
Υπαρχουν δυο τροποι για να γινει αυτο (σε μενα τουλαχιστον με αυτους μονο το μετρησαν)! Ο πρωτος ειναι με ενα πραγμα το οποιο μοιαζει με ζυγαρια και μετραει κατα προσεγγιση το ποσοστο λιπου και μυικης μαζας. Ο δευτερος γινεται με την βοηθεια ενος εργαλειοου το οποιο μοιαζει με πενσα και μετραει το λιπος σε διαφορα μερη του σωματος (χερια,ποδια, κοιλιτσα κλπ) και μετα βγαζει ενα μεσο ολο.. :)
Και ποσο ειναι ενα καλο νουμερο??
Το πρωτο με τη ζυγαρια δεν το βλεπω και πολυ αξιοπιστο..
eNeRGy
15 Μάρ. 2004, 15:45
apo oti exo dei... kai oi zigaries peftoun +/- 1% mesa... apla prepei na ginei i metrisi ipo sigekrimenes sinthikes.
1) na min exeis faei ipervolika
2) na min exeis piei 1-2 litra nero (!!!)
3) na min eisai meta apo gimnastirio..
4) na exeis paei tin toualeta sou ( :) )
5) na min exeis iposti ipervoliki koposi
6) panta na ginete tin idia ora me tis idies sinthikes...
diladi i kaliteri ora gia tetoies metriseis (pou exei o anthropos tis parapano proipotheseis) einai peripou 2 ores meta pou ksipnaei kaneis...
to parapano to eixa diapistosei prin 6 xronia pou sto gimnastirio mou ekanan gia logous diafimisis lipometrisi (me epagelmatika mixanimata) kai i zigaria mou afou tirisa tis parapano odigies an thimame kala eixe pesei 0.5% mesa...
apo tote exo na ksanasxolitho me tsekarisma se epagelmatika mixanimata (dax de trelenomai kiolas) kai efisixazomai stin zigaria...
deos24
15 Μάρ. 2004, 17:20
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος amelidis (15 Μάρ. 2004 , 02:16)
Και γω παιδια 2.01 ειμαι και 101,3 κιλα (πριν απο μια βδομαδα)! Η διατροφολογος μου λεει οτι πρεπει να φτασω τα 95 μεχρι το καλοκαιρι! Πρεπει να μειωσω το ποσοστο λιπους στο 16% ακριβως (χλωμο το βλεπω... :p :p ) Εχω αν θελετε κανα-δυο διατροφες αλλα για να σας φανουν χρησιμες πρεπει να εχετε τα ιδια σωματικα χαρακτηριστικα με μενα, να κανετε 1 προπονηση (μπασκετ) καθε μερα και 1-2 φορες βαρη την εβδομαδα! Μαλλον χλωμο το βλεπω να υπαρχει κανενας αλλα τεσπα... :) :rolleyes:
Οσο για τη διαιτα της παπιας εγω ξερω και μια αλλη version της λιγο πιο αποτελεσματικη απο την παραπανω!! Συμφωνα λοιπον με αυτη τη νεα επαναστατικη διαιτα τρως τα παντα ΕΚΤΟΣ απο παπια!! Πολυ καλη... ;)
Εγώ θέλω τις διατροφές...
Σε ποια ομάδα παίζεις;;;
Λες να είμαστε στην ίδια; :p :p :D
nhp1023
15 Μάρ. 2004, 19:24
Egw gamoto menw sthn estia...kai exoume to fai etoimo, to opoio den einai ka8olou ugeihno...kai trww mono auto mias kai einai plirwmeno. Etsi apo 8ema diatrofhs apo touxronou. Gia mena h monh lush einai...kai arxizw se duo bdomades: 2 meres ka8e 2 bdomades den 8a trww apolutos tipota, kai tis upoloipes 8a kanw diaita. Ka8hmerino kolumbh h podilato. Eimai 1.97 101....elpizw ws to kalokairi na eimai to polu 93. 8a kanw kai barh 3 fores thn bdomada....kai isws parw kana xapaki apo ebay (alla mallon tipota den kanoun)
Zer0cooL24
16 Μάρ. 2004, 12:53
Οχι χαπια και ********....Η υγειινη διατροφη συνεχεια (χωρις πολλους υδατανθρακες,σαλτσες,λαδια...) η κατι γρηγορο και μετα ολα με μετρο...!
nhp1023
16 Μάρ. 2004, 17:10
Xapi 8a einai kati pou mplokarei duskolous udatan8rakes, h skonh proteinhs etsi wste na mhn xasw polu mus. Alla opos eipa pio prin, ugeiinh diatrofh den ginete edw sthn estia. Auto pou mporw na kanw einai na trww pio ligw apo to skatofagito, pou den einai kai duskolo.
kostas@sl45i
16 Μάρ. 2004, 18:07
Εγώ πάλι διαβάζω αυτό το thread με σχετική άνεση καθώς δεν έχω πρόβλημα με περιττά κιλά! :happy: :)
Είμαι 1,86 σε ύψος και ζυγίζω 78 κιλά και νομίζω ότι είμαι μια χαρά! :o
Πιστεύω ότι η ουσία είναι να τρως μέχρι το σημείο που αρχίζουν οι θερμίδες να αποθηκεύονται σε μορφή λοίπους δημιουργόντας τα παχάκια που έχουν αρκετοί από εδώ.
Εγώ ευτυχώς μπορώ και τρώω αρκετά χωρίς να παχαίνω, ενώ για παράδειγμα ξέρω φίλους μου που άμα φάνε πολύ κατευθείαν βάζουν κιλάκια (είναι θέμα μεταβολισμού)
Όσο για τις δίαιτες, δε τις συνιστώ, γιατί τις περισσότερες φορές αυτά που χάνεις με πολύ κόπο τα ξανακερδίζεις πολύ εύκολα από τις πρώτες κιόλας φορές που θα ξεφύγεις στο φαΐ :worry:
amelidis
16 Μάρ. 2004, 18:11
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος deos24 (15 Μάρ. 2004 , 17:20)
Εγώ θέλω τις διατροφές...
Σε ποια ομάδα παίζεις;;;
Λες να είμαστε στην ίδια; :p :p :D
Παιζω στην Χριστιανικη Αδελφοτητα Νεων Θεσσαλονικης η κοινως στη XANΘ!!! Αν βρω ενα scanner να τις σκαναρω θα σου στειλω ενα pm. Εσυ που παιζεις ??
FREAK_OF_NATURE
16 Μάρ. 2004, 18:29
ego mallon diaita 8a kano otan 8a bgei to hamburger pou to tros kai adunatizeis....
os tote kala eimaste:)
SuRfeRCy
16 Μάρ. 2004, 20:24
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Johny-B (15 Μάρ. 2004 , 01:56)
Εγώ κάνω την "δίαιτα της πάπιας"! :rolleyes:
Τρώω απ'όλα και ...κάνω την πάπια!!! :p :p :p
αυτη ειναι η σωστη διαιτα....παντα παιρνεις αυτο που θελεις... :p :whistle:
bomber21
16 Μάρ. 2004, 22:47
Οποιος θελει να παρει κιλα:Γυμναστηριο+κρεατινη+πρωτε νες...
Εγω ,που θελω να χασω κανα τετρακιλο κανω λιγη γυμναστικη (αλλα καθε μερα,καμψεις και ελξεις) και το βραδυ ή σαλατουλες ή κοτοπουλο ή τιποτα...
Α,το μεσημερι τρωω σαν π***της...
aggelopas
16 Μάρ. 2004, 23:51
Ama einai na paro himika kai ousies paraksenes to kseo kai ego.Thanks:o
Tora i gimnastiki ante na me fouskosei ligo.
Zer0cooL24
17 Μάρ. 2004, 12:13
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος bomber21 (16 Μάρ. 2004 , 22:47)
Οποιος θελει να παρει κιλα:Γυμναστηριο+κρεατινη +πρωτεινες...
Εγω ,που θελω να χασω κανα τετρακιλο κανω λιγη γυμναστικη (αλλα καθε μερα,καμψεις και ελξεις) και το βραδυ ή σαλατουλες ή κοτοπουλο ή τιποτα...
Α,το μεσημερι τρωω σαν π***της...
Κρεατινη με προσοχη παντα εε....!!!Εχω ακουσει τρελες ποσοτητες να δινονται στα γυμναστηρια για φουσκωμα το οποιο οταν παρατησεις τη γυμναστικη η την ελατωσεις χανεται...Προσοχη στις διαφορες ουσιες!!! Καλο θα ηταν πριν παρετε οτιδηποτε η να συμβουλεθτειτε ενα γιατρο η να κοιταξετε σε καποιο βιβλιο τι ακριβως κανει η καθε ουσια,που επιδρα.....
SuRfeRCy
17 Μάρ. 2004, 18:24
ουτε και εγω συνιστω τις διαφορες ουσιες που κυκλοφορουν....καλυτερα να βασανιζτω και να σκασω απο την πολλη γυμναστικη παρα να παρω χημικα...
Alexel
17 Μάρ. 2004, 18:43
O bomber21 έγραψε: Α,το μεσημερι τρωω σαν π***της...
Έτσι, έτσι... ΣΩΣΤΟΣ! Εγώ τρώω και το πρωί τον αγλέουρα! Το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας γαρ. Ταχίνες, μέλια, cornflakes, γαλά, της Παναγιάς τα μάτια! Το μεσημέρι το πεθαίνω με διπλές μερίδες. Σήμερα π.χ. δύο γεμάτα πιάτα μακαρόνια και μια σαλάτα.
ΥΓ: Η πολλή γυμναστική με βάρη μη νομίζεται πως θα σας κάνει πιο "φουσκωτούς". 4 φορές την εβδομάδα είναι μια χαρά. Αεροβική όσο περισσότερη, τόσο το καλύτερο (όλα έχουν κάποιο όριο πάντως...).
^Deadly_Sin^
17 Μάρ. 2004, 19:17
a egw ekana thn diaita tou pyretou.logw pneumonias eixa pyreto kana 5-6 meres kai den eixa ka8olou oreksh gia fai...2 kilakia sto tsak mpam exasa :) Exw akousei oti to nero einai o kalyteros lipodialyths kai pws an pieis poly nero to vrady voh8aei na adynatiseis (ektos an to lene gia tis 8ermides pou kais otan trexeis olo to vrady toualeta)
vampyre
18 Μάρ. 2004, 14:20
Δίαιτα 550 Θερμίδων. (Με προσοχή και όχι για μεγάλο διάστημα. Δύο εβδομάδες μέγιστο).
Οσοι αθλούνται ή είναι κάτω των 24ετών καλύτερα να μην τη δοκιμάσουν αλλά να επισκευθούν επιστήμονα διαιτολόγο να τους δώσει την ιδανική για αυτούς διάιτα.
Πρωί - Καφές ή Τσάι χωρίς ζάχαρη, χωρίς γάλα.
10-11πμ . Ενα αυγό βραστό σκέτο, ένα μικρό κομμάτι κασέρι, μία φρυγανιά.
Μεσημέρι. Μία μπριζόλα ψητή με ελάχιστο ή καθόλου αλάτι, λεμόνι ελεύθερα και μία σαλάτα πράσινη χωρίς λάδι/ξύδι μόνο με λεμόνι.
Απόγευμα. 1 μήλο ή πορτοκάλι ή αχλάδι. (Μπανάνα όχι).
Βράδυ. Υπομονή θα ξημερώσει να φάμε.
Επιτρέπονται μέχρι 2 καφέδες ή τσάι ημερησίως χωρίς ζάχαρη/γάλα ωστόσο. Επιβάλλεται νερό πολύ τουλάχιστον 2 ποτήρια σε κάθε γεύμα.
Alexel
18 Μάρ. 2004, 14:38
Έγραψα: Εγώ τρώω και το πρωί τον αγλέουρα! Το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας γαρ. Ταχίνες, μέλια, cornflakes, γάλα, της Παναγιάς τα μάτια! Το μεσημέρι το πεθαίνω με διπλές μερίδες.
Αυτή είναι η δίαιτα των 4.500 θερμίδων. Θέλει κανείς;
nhp1023
18 Μάρ. 2004, 16:39
Me diaites opou den trws tipota (opos 550cal), xaneis mus, kai oxi polu lipos, kai o metabolismos leitourgei pio arga kaigontas pio liges 8ermides to 24oro gia tis basikes leitourgies (BMR opos legete o basikos metabolismos gia tis leitourgies tou swmatos). Kalhtera na trws 500 8ermides ligotero apo to BMR sou pou einai suni8ws 24 fores peripou to baros sas se kila (10-12 an einai se lbs), ara an eiste 100 kila na trwte peripou 2000 8ermides, kai gumnazeste kiolas, 8a xanete peripou ena kilo thn bdomada. Pio polu apo ena kilo thn bdomada den einai ugeiino giati anti gia lipos kaigete mazi kai mus pou den einai epi8imito.
H diatrofh gia xashmo lupous prepei na einai peripou 50% udatan8rakes, 30% proteines, 20%lupos, h 40%-40%-20%. Proteines kai lupos kalo erxonte apo 3urous karpous kai kotopoulo, psari, klp. Ydatan8rakes apo pswmi, augo, dimitriaka, klp.
Apo 8ema askisis, 3-4 fores th bdomada aerobiki askhsh (kolumbhsh, podilato, tre3imo, klp) gia 20-30 lepta polu gera kai enalaktika 60%-100% prospa8eia, h gia 45 lepta peripou me metria prospa8eia. Kalo einai na trwme proteines kai udatan8rakes 1 wra peripou prin apo thn askhsh. Apo barh, gia na mhn xanoume pollous mus kai na dimiourgoume merikous kainourgious, kai gia na au3isoume ton metabolismo, 3 fores thn bdomada, alla 1 me 2 fores to polu gia ka8e meros tou swmatos, me toulaxiston 48 wres prin 3anakanoume baru gia to idio meros tou swmatos.
Kai, polu simantiko, POLY NERO! Toulaxiston 3-4 litra thn hmera!
Auta apo mena....kai skopeuw na arxisw apo deutera. Idi arxisa thn diaita alla oxi thn gumnastikh kai exw idi xasei ligo.
Zer0cooL24
18 Μάρ. 2004, 19:05
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nhp1023 (18 Μάρ. 2004 , 16:39)
H diatrofh gia xashmo lupous prepei na einai peripou 50% udatan8rakes, 30% proteines, 20%lupos, h 40%-40%-20%. Proteines kai lupos kalo erxonte apo 3urous karpous kai kotopoulo, psari, klp. Ydatan8rakes apo pswmi, augo, dimitriaka, klp.
Χασιμο λιπους μπουκονωντας υδατανθρακες και λιπος...?Υπερβολικο...
Επισης πολυ καλη πηγη προτεινων (καλυτερη απο ξηρους καρπους) ειανι γενικα το κρεας περα απο κοτοπουλο και ψαρι που ειναι τα πιο κλασικα!
nhp1023
18 Μάρ. 2004, 19:35
Den einai ola ta lupoi kati kako. 20% xreiazete o organismos, parapanw den einai kalo. To idio kai me udatan8rakes, kalo einai na exeis peripou 40% udatan8rakes. Alla autoi oi udatan8rakes na einai apo swstes piges kai oxi apo keik kai tetia. Gia to kreas swsta ta les, alla eipa kotopoulo kai psari logo tou oti exoun ligotero lupos.
Me to na exeis 20% lipos kai 40% apo tis 8ermides sou, kaneis swsth diatrofh. Sini8ws me mia kanonikh diatrofh xwris na prosexoume exoume polu perissotero lipos kai udatan8rakes, kai autoi erxonte apo kakes piges.
Zer0cooL24
19 Μάρ. 2004, 11:39
Για μενα καπου εχεις λαθος..Η πηγη μετραει μεν αλλα λιγοτερο για τον οργανισμο γιατι οταν γινεται ο καταβολισμος των τροφων ο οργανισμος σου δεν ξεχωριζει απο που πηρε την προτεινη η τον υδατανθρακα η το λιπος...Τον ενδιαφερει μονο οτι εχει αυτες τις ουσιες ουτως ωστε να κατανειμει την ενεργεια αυτων εκει που χρειαζεται...Και λεω το εξης...Ναι στον υδατανθρακα αλλα σε καμια περιπτωση σε τοσο μεγαλο ποσοστο που αναφερεις( 40%)...ειναι υπερβολικο,τουλαχιστον αν θελουμε να χασουμε τιποτα. Ειναι σαν να λες οτι αν εχουμε ενα πιατο φαγητο με κρεας για παραδειγμα πρεπει να φαμε "σχεδον" αλλο τοσο ψωμι...Κατι που ειναι too much!
nhp1023
19 Μάρ. 2004, 15:27
40% einai ligo file mou, mias kai 40% proteini apo thn allh einai polu, kai panw apo 50% proteini mporei na dimiourgisei sobara problimata sto nefro. Me mia makaronada th mera exeis automatos sxedon perasei to 40%. Fainete polu, alla an to psa3eis den einai. Kai to 20% lipos den einai polu, arkei olo auto sxedon to lipos na exei ta Esential Fatty Acids (den 3erw pws legonte sta ellhnika). Auta den ta lew mono egw, alla oi perissoteoi epitiximenoi bodybuilders otan 8eloun na xasoun kila. Me to 40/40/20 nai men xaneis kila, alla oxi toso apotoma. De einai kalo na xaneis panw apo to 1-1.5% tou barous sou th bdomada, giati pio polu sini8ws simainei oti perneis mazei kai mus. Ena kilo lipos einai 7000cal, ara 1000cal th mera sterisi. An xaneis polu grigora baros den einai kalo, giati apla 8a ta pareis ola pisw sto telos. Kai bebaia, th diatrofh pou lew, th sindiazeis me polu askhsh, 3 fores bari th bdomada kai 3-4 fores aerobiki (tre3imo, kolimbh, podulato, klp), kai etsi tous xreiazese tous udatan8rakes gia na exeis thn energeia na antape3el8eis. Omos....udatan8rakes oso pio ligous ginete pros to bradu, diladi an ginete apo tis 6 pes kai meta oxi udatan8rakes. Kai, uparxoun udatan8rakes me upsilo deikth GI kai me xamilo deikth. Oso pio xamilo toso pio argh epe3ergasia kanei to swma, enw me psilo tous epe3ergazete grhgora. Giauto 8eloume na trwme me xamhlo, mias kai 8a niw8oume pio gematoi gia perissoterh wra. Ta frouta px exoun psilo GI, giauto prepei na periorizonte se posotita, alla kai na trwgonte sxetika nwris thn hmera. Episis, an kapoios kanei gerh diaita kai 8elei na xanei 2 kila th bdomada, kalo einai mia fora th bdomada na trwei pio polu apo sini8ws gia na tarakounaei to organismo kai gia na anebazei etsi to metabolismo.
seventh_heaven
19 Απρ. 2004, 10:34
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος vampyre (18 Μάρ. 2004 , 14:20)
Δίαιτα 550 Θερμίδων. (Με προσοχή και όχι για μεγάλο διάστημα. Δύο εβδομάδες μέγιστο).
Οσοι αθλούνται ή είναι κάτω των 24ετών καλύτερα να μην τη δοκιμάσουν αλλά να επισκευθούν επιστήμονα διαιτολόγο να τους δώσει την ιδανική για αυτούς διάιτα.
Πρωί - Καφές ή Τσάι χωρίς ζάχαρη, χωρίς γάλα.
10-11πμ . Ενα αυγό βραστό σκέτο, ένα μικρό κομμάτι κασέρι, μία φρυγανιά.
Μεσημέρι. Μία μπριζόλα ψητή με ελάχιστο ή καθόλου αλάτι, λεμόνι ελεύθερα και μία σαλάτα πράσινη χωρίς λάδι/ξύδι μόνο με λεμόνι.
Απόγευμα. 1 μήλο ή πορτοκάλι ή αχλάδι. (Μπανάνα όχι).
Βράδυ. Υπομονή θα ξημερώσει να φάμε.
Επιτρέπονται μέχρι 2 καφέδες ή τσάι ημερησίως χωρίς ζάχαρη/γάλα ωστόσο. Επιβάλλεται νερό πολύ τουλάχιστον 2 ποτήρια σε κάθε γεύμα.
Συγνώμη που επαναφέρω το thread, αλλά μήπως θα μπορούσες να μου πεις βρε vampyre τι αποτελέσματα θα δούμε αν κάνουμε τη δίαιτα? (...σε κιλά πάντα, έτσι? :p ...)
nhp1023
20 Απρ. 2004, 00:53
Egw 8a elega isws kai na pareis kila. Gia na petixei opos leei...oxi panw apo 2 bdomades, alla kai otan teleiwsoun oi 2 bdomades na mhn pas na ormi3eis pali sto fai. Auto giati me toso ligo fai meta apo 2 bdomades pleon o metabolismos sou paei toso arga kai prospa8ei na kratisei to lipos pou exeis opos mporei kai 8a xaneis mus kai oxi lipos. Giauto prosoxh me grhgores mikres diaites.
Egw kanw auto pou lew to 40% proteini, 40% udatan8rakes, kai 20% lipos kai exw xasei 4 kila se 3 bdomades alla exw parei kai mus apo panw mias kai kanw baru kai kolimbi. Trww 1700 8ermides pou den einai oute polu oute ligo. Alla gia swsta apotelesmata den 8a eprepe na xaneis panw apo 1.5 kilo thn bdomada giati pio polu sini8ws simainei xaneis kai mus pou kanei ton metabolismo na paei pio arga kai mporeis na pareis pio eukola pali to baros pou exases...alla oxi se mus pali alla se lipos.
Babymsk
21 Απρ. 2004, 06:47
Tha kanw post mia dieta vasika...alla se ayto pou kateliksa einai Pws an den fas tipota meta tis 8 kai pineis arketo nero (me tropo giati aliws tha trexete na vrite toualeta synexia) xaneis kila kai statheropoihse
to sygkekrimeno ekane enas gnwstos mou kai twra einai stilaki...ase pou den xalarwneis eykola me ayton ton tropo!!!
?·.··.·??·.··.·??·.··.·?
3-6 κιλά
?·.··.·??·.··.·??·.··.·?
:wacko: ***έχει πολύ λεπτομέρια*** :wacko: :wacko:
1.για δύο βδομάδες
1 Ημέρα
Πρωί
« Ομελέτα με 2 αβγά
? 1 κ.σ. ελαιόλαδο
SNACK
* 1 τομάτα
* 60 γραμμ. τυρί φέτα
Μεσημέρι
* 120 γραμμ. ψητό κοτόπουλο (χωρίς την πέτσα)
* 2 φλιτΖάνια Βραστό μπρόκολο με 1 κ. γ. Ελαιόλαδο
SNACK
1 τομάτα
30 γραμμ. τυρί μοτσαρέλα
Βράδυ
Σαλάτα με:
* 2 τομάτες
»1 κόκκινη πιπεριά
* 1 πράσινη πιπεριά
* 2 φλιτΖάνια μαρούλι
* 2 κ.γ. λάδι
2 Ημέρα
Πρωί
» 1 ποτήρι χυμό λαχανικών ή τομάτας
Snack
* 2 κ.ο. φιστίκια
Μεσημέρι
* 2 μπιφτέκια
με 120 γραμμ. άπαχο κιμά
Πράσινη σαλάτα με:
* 3 φλιτΖάνια μαρούλι » αγγούρι
* λίγο κρεμμυδάκι
* 2 κ.γ. ελαιόλαδο
* λίγο ξύδι
Snack
* 30 γραμμ. τυρί μίλνερ
Βράδυ
Χωριάτικη σαλάτα με:
* 1 τομάτα »1 αγγούρι
* 1 κρεμμυδάκι » 30 γραμμ. φέτα » 2 κ.γ. ελαιόλαδο
3 Ημέρα
Πρωί
* 2 Βραστά αβγά
* 1 τομάτα
Snack
1 φλιτΖάνι ανγουράκια
Μεσημέρι
* 150 γραμμ. ψητό ψάρι
* 2 φλιτΖάνια ψητές μελιτΖάνες
στο φούρνο
Snack
. 2 κ.σ. φιστίκια
Βράδυ
« 3 φλιτΖάνια Βραστά χόρτα
1 κ.ο. ελαιόλαδο
* 30 γραμμ. Φέτα
4Ημέρα
πρωί
* Ομελέτα με 2 αΒγά
* 1 πράσινη πιπεριά
* V4 φλιτΖάνι μανιτάρια
* 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Snack
» 2 κ.ο. αμύγδαλα
Μεσημέρι
* 3 φλιτΖανια φασολάκια
* 1 Κ.Ο. ελαιόλαδο « 1 τομάτα
* 30 γραμμ. φέτα
Snack
* 1 τομάτα
* 30 γραμμ. τυρί (φέτα ή μίλνερ
ή μοτσαρέλα ή τσένταρ)
Βράδυ
Σαλάτα με γαλοπούλα:
* 60 γραμμ. βραστή γαλοπούλα
* 1 τομάτα
* 1 κόκκινη πιπεριά
* 1 αγγούρι
* 2 κ. γ. Λάδι
5 Ημέρα
Πρωί
? 2 αΒγά τηγανητά
με 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Snack
» 1 φλιτΖάνι τυρί κόττατΖ
Μεσημέρι
Σαλάτα με τόνο:
1 50 γραμμ. τόνο σε νερό
2 φλιτΖανια μαρούλι
αγγούρι
πράσινη πιπεριά
κρεμμυδάκι
τομάτα
κ.σ. ελαιόλαδο
Snack
1 κούπα Ζεστή σοκολάτα:
? 2 κ.γ. κακάο
? 2 κ.γ. υποκατάστατο
Βράδυ
Λαχανικά ανάμεικτα στη σχάρα
? ΜελιτΖάνε5, κολοκυθάκια, σπαράγγια, μανιτάρια
? 2 κ. γ. ελαιόλαδο
? ξύδι Μπαλσάμικο
? 60 γραμμ. Μοτσαρέλα
6Ημέρα
πρωι
* Ομελέτα με 2 αβγά
* 60 γραμμ. τυρί φέτα » 2 κ.γ. ελαιόλαδο Snack
* 30 γραμμ. τυρί (φέτα ή μοτσαρέλα
ή τσένταρ ή μίλνερ)
« 30 γραμμ. Ζαμπόν
Μεσημέρι
Σαλάτα με:
* 120 γραμμ. κοτόπουλο
* 1, φλιτΖάνι ωμό σπανάκι
* 1 φλιτΖάνι μαρούλι » 1 τομάτα β 2 κ.γ. λάδι
* 2 κ.σ. τριμμένο τυρί (φέτα
ή μοτσαρέλα ή τσένταρ ή μίλνερ)
Snack
» 1/2 φλιτΖάνι φιστίκια
Βράδυ
Σαλάτα λάχανο:
« 2 φλιτΖάνια λάχανο
?* 2 κ.γ. ελαιόλαδο
.. ξύδι
30 γραμμ. τυρί (φέτα ή μοτσαρέλα
ή τσένταρ ή μίλνερ)
7μέρα
ρωί
* 1 τομάτα
* 60 γραμμ. τυρί (φέτα ή μοτσαρέλα)
Snack
1 ποτήρι χυμό λαχανικών
Μεσημέρι Μπριάμ με:
* μελιτΖάνες, κολοκυθάκια, κρεμμύδι
* 1 κ.σ. ελαιόλαδο
* 1 τομάτα
* 30 γραμμ. τυρί φέτα
Snack
* 1/2 φλιτΖάνι καρύδια
Βράδυ
Σαλάτα του σεφ:
* 2 φλιτΖάνια μαρούλι
* 1 τομάτα « 1/2 αγγούρι
* 1 βραστό αβγό
* 1/2 φλίτΖάνι κομματάκια τυρί (τσένταρ , μίλνερ)
1/2 φλιτΖάνι κομματάκια βραστό Ζαμπόν '» 2 κ.γ. ελαιόλαδο
?·.··.·??·.··.·??·.··.·??·.··.·??·.··.·? ?·.··.·??·.··.·??·.··.·??·.··.·?
2. 1 κιλό/εβδομάδα για να φτάσεις το ιδανικό για σένα βάρος
1 Ημέρα
Πρωί
» 1 φλιτΖάνι σταφύλια
* 1 φρυγανιά ολικής αλέσεος»
Snack
* 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Μεσημέρι
* 120 γραμμ. ψητό ψάρι
* 2 φλιτΖάνια χόρτα
* 2 κ. γ. ελαιόλαδο
» 30 γραμμ. τυρί φέτα
Snack
» 2 ακτινίδια
Βράδυ
Τοστ με:
? 50 γραμμ. κοτόπουλο
* μαρούλι
ντομάτα
2 φέτες τοστ ολικής αλέσεως
2Ημέρα
Πρωί
* 1 φλιτΖάνι ολική* αλέσεακ κορν φλέικσ
* 1 φλιτΖάνι γάλα με 0% λιπαρά
Snack
1 μήλο
Μεσημέρι
* 2 κοτόπουλα φιλέτα στη σχάρα
(σύνολο 200 γραμμ.)
» 2 φλιτΖάνια βραστό μπρόκολο
* 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως
Snack
» 1/2 φλιτΖάνι τυρί
* 1 φρυγανιά ολικής αλέσεως
Βράδυ
Φρουτοσαλάτα με:
* 1 ακτινίδιο
* 1 πορτοκάλι
* 1 μήλο
* 1/2 φλιτΖάνι γιαούρτι με 0% λιπαρά
3Ημέρα
Πρωί
* 30 γραμμ. τυρί μίλνερ
* 2 φρυγανιέες ολικής αλέσεως
Snack
» 1 γιαούρτι με φρούτα με 1% λιπαρά
Μεσημέρι
ΣπανακόρυΖΟ με:
* 1/2 φλιτΖάνι μαύρο puzi
* 2 φλιτΖάνια σπανάκι » 2 κ.σ. ελαιόλαδο
* 30 γραμμ. τυρί φέτα
* 1 πίτα
Snack
* 1 μήλο
Βράδυ Ιαλατα με:
* 1 φλιτΖάνι μαρούλι
* 1 φλιτΖάνι λάχανο
1 αγγουρι
1 ντοματα
30 γραμμ. τυρι 1 κ.σ. ελαιόλαδο
4Ημέρα
Πρωί
1 Βραστό αβγό
? 1 φέτα ψωμί για τοστ ολικής αλέσεως
Snack
? 1 ποτήρι χυμό λαχανικών
Μεσημέρι
? 3 καλαμάκια κοτόπουλο σουΒλάκι
» 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως
Snack
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Βράδυ
Πίτσα με πίτα:
1 πίτα
1 κ.γ. πελτέ τομάτας
1 κ.γ. μανιτάρια
1 τομάτα
2 κ.γ. τριμμένη μοτσαρέλα Αλείφεις την πίτα με τον πελτέ, όλα τα υπόλοιπα υλικά στην πίτα. «στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί».
5Ημέρα
Πρωί
Σέικ:
* V2 φλιτΖάνι γιαούρτι με 0% λιπαρά
* V4 γάλα με 0% λιπαρά
* 1/2 φλιτΖάνι φράουλες Ανακατεύεις στο μίξερ. Snack
* 2 κ.σ. φιστίκια
Μεσημέρι
* 2 μπιφτέκια με άπαχο κιμά (200 γραμμ.) Σαλάτα πράσινη με:
* 2 φλιτΖάνια μαρούλι » 1 τομάτα
* 1 κρεμμυδάκι
* 2 κ.γ. ελαιόλαδο
Snack
» 30 γραμμ. τυρί μίλνερ
* 1 φρυγανιά ολικής αλέσεως
« 1 τομάτα
Βράδυ
Σαλάτα χωριάτικη:
* 1 τομάτα
* 1 πράσινη πιπεριά
* 1 αγγούρι
* 1 κ.σ. ελαιόλαδο
* 30 γραμμ. τυρί φέτα
* 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως
6μέρα
πρωί
τοστ με:
2 φέτες ψωμί για τοστ ολικής αλέσεως »1 φέτα τυρί για τοστ τσένταρ ή μίλνερ)
1 φέτα βραστό Ζαμπόν
Snack
« 30 γραμμ. σοκολάτα υγεία*
Μεσημέρι
1 μπολ φακές
? 30 γραμμ. τυρί φέτα
? 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως
Snack
«1 βραστό αΒγό
,1 φρυγανιά ολικής αλέσεως
Βράδυ
Πίτα με τόνο:
? ΓεμίΖεΐς μια πίτα ολικής αλέσεως με 80 γραμμ. τόνο σε νερό
»1 τομάτα
κρεμμυδάκι
7μέρα
Πρωί
1 γιαούρτι με 0% λιπαρά
με γεύση φρούτων
Snack
* 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλί
Μεσημέρι
PUZI με λαχανικά και φασολιά:
1 φλιτΖάνι μαύρο puzi
1/2 φλιτΖάνι μανιτάρια Φ1/2 φλιτΖάνι κολοκυθάκια
* 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Snack
1 ποτήρι γάλα με 0%λ.παρα
Βράδυ
1 τοστ με:
« 30 γραμμ. φρέσκια μοσταρελα
»1 τομάτα
2 φέτες τοστ ολικής αλέσεως
s.O.s s.O.s s.O.s s.O.s s.O.s
Ναι στα ..... ------>
? Αχλάδι
? Γάλα
? Γιαούρτι
? Δαμάσκηνα
? Digestive μπισκότα
? Κεράσια
? Κολοκυθάκια
? Κουάκερ
? Μανιτάρια
? Μανταρίνι
? Μαύρο puzi
? ΜελιτΖάνα
? Μήλα
? Πίτα
? Πολύσπορο ψωμί
? Πορτοκάλι
? Special Κ
? Σταφύλια
? Τομάτα
? Ψωμί ολικης αλέσεως
Όχι στα ....---->
? Αναψυκτικά
? Ασπρο puzi
? Ασπρο ψωμί
? Βάφλες
? Γαλλική μπαγκέτα
? Ζάχαρη
? Κρουασάν
? Μέλι
? Μπανάνα
? NTOΝΑTS
? Πατάτες
? Πίτσα
? Ροδάκινα
? Σταφίδες
? μουσλι
? Ξηροί καρποί
?·.··.·??·.··.·??·.··.·??·.··.·??·.··.·? ?·.··.·??·.··.·??·.··.·?
8 ποτήρια νερό την ημέρα
?·.··.·??·.··.·??·.··.·??·.··.·??·.··.·? ?·.··.·??·.··.·??·.··.·?
είχε αποτελέσμα !!! :p
Good luck!!!
Babymsk
21 Απρ. 2004, 06:56
;) parepiptontos meta apo thn parapanw dieta ... mou egine kati san eyxaristh malista synithia h salata ta laxanika klp...
"h dynamh ths synithias"
:p ;)
OveLix
21 Απρ. 2004, 11:21
Οι δίαιτες τύπου 30-40-30 ειναι απάτη.
Οποιον σοβαρό άνθρωπο ρωτήσετε θα σας πει ότι μια ισορροπημενη διατροφή όπου τρως απ' όλα χωρις υπερβολες, χωρίς ζωικά λίπη και όλα αυτα τα συνοδεύεις με άσκηση (όχι απαραιτητα γυμναστηριο) είναι ο καλυτερος τρόπος για να είσαι στα κιλά σου και να νοιώθεις καλά και εσυ και ο οργανισμός σου.
Τα υπόλοιπα είναι για να βγαζουν λεφτά οι γκουρού των fad-diets. :)
Φιλικά :)
seventh_heaven
21 Απρ. 2004, 11:47
Θα συμφωνήσω με τον Ovelix.
Σκεφτόμουν να ακολουθήξσω κάποια δίαιτα για να πετάξω 5-6 περισσευούμενα κιλά, αλλά αφενός δε μπορώ να αναγκάσω τη μάνα μου να μαγειρεύει διαφορετικά φαγητά για μένα κάθε μέρα, αφετέρου δε μπορώ να τρώω πρωί - νωρίσ το μεσημέρι - μεσημέρι - απόγευμα - βραδάκι, γιατί δεν είμαι όλη μέρα στο σπίτι.
Έτσι λοιπόν, αποφάσισα να τρώω λίγο απ' όλα, σε μικρότερες μερίδες από τις συνηθισμένες, να κόψω γλυκά και ζάχαρη, να περιορίσω το βραδινό φαγητό και να ρίχνω και κανένα τρέξιμο όποτε μπορώ.
Αναμένω τα αποτελέσματα... :)
nhp1023
21 Απρ. 2004, 17:23
Egw den to 8ewrw apath to 30-40-30 kai 40-40-20 klp, alla to Atkins pou leei no carbohydrates, h tis alles pou einai no fat. Eutes einai oi blakeies. Ta 30-40-30 einai polu isoropimenes me apla parapanw proteini apo suni8ws gia na apofeugete h kaush mus alla na kais lipos. Egw kanw 30-40-30 kai exw xasei idi 5 kila se 3 bdomades, kai exw ftia3ei kai mus. Me 30% proteini prostateueis tous mus kai kais lipos. Auto bebaia mono otan kaneis kai gumnastikh mazi. Egw kanw kolimbh kai baru 3 fores th bdomada to ka8ena.
0giorgos0
22 Απρ. 2004, 19:13
ego to mono poy thelo einai na xaso lipos apo ta plaina "ψωμακια".ρε γ..ω απο μπροστα ειμαι jet και στο πλαι δεν φευγον δεν πα να κανω τρεχω ολοι μερα.στο υπολοιπο σωμα ειμαι οκ.εχει δοκιμασει κανεις καμια απ τις αλοιφες που διαφιμιζουν?
nhp1023
22 Απρ. 2004, 22:58
Den mporeis na xaseis topiko lupos xwris lupanarwfish. Me fusiko tropo 8a xaseis genika.
0giorgos0
22 Απρ. 2004, 23:42
kai pos ginete etsi apo periergia kai poso paei?kai oi kremes gia kaψimo topikoy paxoys ti line
nhp1023
23 Απρ. 2004, 12:16
An 8es na xaseis se siggekrimeno meros 8a xaseis genika apo pantou. Twra an pareis autes tis kremes isws. Autes exoun kati me kortizonh h kati tetoio kai apla bouh8ane se topika shmeia...alla!: boh8ane mono an idi to % lipous einai xamilo. Se mia swsth mpaka den 8a kanei tipota. Isws boh8isei gia ta teleutaia 3-4 kila na figoun gia na fenonte oi kuliakoi h oti allo 8es.
Auto pou 8a boh8isei einai kulikoi sto plai gia na figoun ta love handles h mallon hate handles pou ta lew egw. Ama sfi3eis genika isws exeis to idio lipos sto shmeio alla 8a fenete ligotero.
deos24
23 Απρ. 2004, 13:37
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος amelidis (16 Μάρ. 2004 , 18:11)
Παιζω στην Χριστιανικη Αδελφοτητα Νεων Θεσσαλονικης η κοινως στη XANΘ!!! Αν βρω ενα scanner να τις σκαναρω θα σου στειλω ενα pm. Εσυ που παιζεις ??
Εγώ είμαι Αθήνα και παίζω στην Ενωση Βύρωνα!... ;) :)
manos the greek
25 Απρ. 2004, 11:15
Εγώ πάλι κάνω την δίαιτα του ανανά!!!
Πάρα πολύ καλή δίαιτα βάζεις κιλά με αποτελέσματα!
Α!!! Ξέχασα!
Τρως τα πάντα εκτός από ανανά!
λολολ
Zer0cooL24
25 Απρ. 2004, 12:45
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix (21 Απρ. 2004 , 11:21)
Οι δίαιτες τύπου 30-40-30 ειναι απάτη.
Οποιον σοβαρό άνθρωπο ρωτήσετε θα σας πει ότι μια ισορροπημενη διατροφή όπου τρως απ' όλα χωρις υπερβολες, χωρίς ζωικά λίπη και όλα αυτα τα συνοδεύεις με άσκηση (όχι απαραιτητα γυμναστηριο) είναι ο καλυτερος τρόπος για να είσαι στα κιλά σου και να νοιώθεις καλά και εσυ και ο οργανισμός σου.
Τα υπόλοιπα είναι για να βγαζουν λεφτά οι γκουρού των fad-diets. :)
Φιλικά :)
Δηλαδη οι γιατροι που "ισως" ρωτησαμε ειναι ...μην πω τι...?Η μηπως δεν ειναι "σοβαροι ανθρωποι"?
Εξαλλου μην ξεχνας πως το υρεντ αυτο αναφερεται σε διαιτες δηλαδη--->Πως μπορει καποιος να χασει κιλα και οχι για το τι ειναι σωστο να τρωει και σε τιποσοτητες...Αυτο που λες θα ηταν σωστο για μια διατηρηση μετα...
Φιλικα! ;)
haris_led
14 Ιούλ. 2004, 16:36
Γειά σας παιδιά μήπως ξέρετε ποιές τροφές μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των μυών?
Έχω υπόψιν μου ότι το αυγό για παράδειγμα κάνει κάτι τέτοιο.
Αν ξέρετε άλλες για πείτε!
Ευχαριστώ! :cool:
Cybernero
14 Ιούλ. 2004, 16:45
Wirelessly posted (NEC N410i)
Αρχικό μήνυμα από τον/την haris_led
Γειά σας παιδιά μήπως ξέρετε ποιές τροφές μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των μυών?
Έχω υπόψιν μου ότι το αυγό για παράδειγμα κάνει κάτι τέτοιο.
Αν ξέρετε άλλες για πείτε!
Ευχαριστώ! :cool:
Σουβλάκι Γύρο με διπλή πίτα με μπόλικο τζατζίκι να τρως κάθε μέρα και θα δεις διαφορά στις πρώτες 5 μέρες.Δοκιμασμένα πράγματα.Στο συνιστώ ανεπιφύλακτα.:) :D
jane_butterfly
14 Ιούλ. 2004, 16:48
με κάθε επιφύλαξη , επειδή ένας γνωστός πάει γυμναστήριο κτλ
ανέφερε ότι τρώει το βράδυ άμυλο , δηλαδή μακαρόνια , πατάτες κτλ
χωρίς λάδια κτλ .ΣΚΕΤΑ
jane_butterfly
14 Ιούλ. 2004, 16:49
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Cybernero (14 Ιούλ. 2004 , 16:45)
Σουβλάκι Γύρο με διπλή πίτα με μπόλικο τζατζίκι να τρως κάθε μέρα και θα δεις διαφορά στις πρώτες 5 μέρες.Δοκιμασμένα πράγματα.Στο συνιστώ ανεπιφύλακτα.:) :D
πάντως και εγώ νομίζω πως το σουβλάκι είναι ΌΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ :D :p :lol:
Cybernero
14 Ιούλ. 2004, 16:49
Αρχικό μήνυμα από τον/την jane_butterfly
με κάθε επιφύλαξη , επειδή ένας γνωστός πάει γυμναστήριο κτλ
ανέφερε ότι τρώει το βράδυ άμυλο , δηλαδή μακαρόνια , πατάτες κτλ
χωρίς λάδια κτλ .ΣΚΕΤΑ
Εγώ κάτι είχα ακούσει για Βραστή γαλοπούλα.
0giorgos0
14 Ιούλ. 2004, 16:51
Ενδιαφερεσε μονο για τροφες ή και για συμπληρωματα τροφης(κρεατινες,υδατανθρακες...) ?
Πες μου και θα σου πω αναλογος.
Cybernero
14 Ιούλ. 2004, 16:51
Και όταν λέω βραστη γαλοπούλα εννοώ και 1 κιλό την μέρα.Δεν είμαι σίγουρος για την ποσότητα όμως.Αυτός που το έμαθα είχε κερδίσει διαγωνισμό body building πανελλήνιο.
aggelopas
14 Ιούλ. 2004, 16:52
Οτι ειναι πλουσιο σε πρωτεινες.
Μοσχαρι,γαλοπουλα,χοιρινο...
Και τα μακαρονια καλα ειναι.
Cybernero
14 Ιούλ. 2004, 16:54
Πάντως όπως σου είπα.Σουβλάκι με χοιρινό γυρο και θα θρέψεις σε χρόνο dt.
haris_led
14 Ιούλ. 2004, 16:58
Ε εντάξει δεν θέλω να γίνω και γομαράκι, ούτε και με τα σουβλάκια να γίνω τοφαλάκι, απλά να μεγαλώσουν οι μύες και να μειωθούν τα λίπη.
Παράλληλα με το γυμναστήριο κάποιες τροφές νομίζω έχουν καλά αποτελέσματα!! :)
0giorgos0
14 Ιούλ. 2004, 17:04
Απο τροφεσ το ασπραδι του αυγου ειναι απ'τα καλυτερα γυρο στα 5 την μερα,επισης τονος,κοτοπουλο στηθος αλλα με μετρο νερο βραστο.Ολα τα τηγανιτα να τα αποφευγεις.Παντα να τρως μετα το γυμναστηριο.
jane_butterfly
14 Ιούλ. 2004, 17:04
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Cybernero (14 Ιούλ. 2004 , 16:51)
Και όταν λέω βραστη γαλοπούλα εννοώ και 1 κιλό την μέρα.Δεν είμαι σίγουρος για την ποσότητα όμως.Αυτός που το έμαθα είχε κερδίσει διαγωνισμό body building πανελλήνιο.
ελπίζω να μην μας γίνεις "φουσκωτός" :o ( δεν είναι ωραίο ;) )
Cybernero
14 Ιούλ. 2004, 17:07
Αρχικό μήνυμα από τον/την 0giorgos0
Απο τροφεσ το ασπραδι του αυγου ειναι απ'τα καλυτερα γυρο στα 5 την μερα,επισης τονος,κοτοπουλο στηθος αλλα με μετρο νερο βραστο.Ολα τα τηγανιτα να τα αποφευγεις.Παντα να τρως μετα το γυμναστηριο.
Γιαξ.Κάντε εσείς σώμα σαν άγαλμα και εγώ θα συνεχίσω να τρώω σουβλάκια και πίτσες...χεχε.και στο κάτω κάτω η κοιλίτσα στον άντρα είναι δείγμα 'καλοπέρασης'.:) ;)
haris_led
14 Ιούλ. 2004, 17:12
Από φρούτα τίποτα χρειάζεται?
Cybernero
14 Ιούλ. 2004, 17:14
Αρχικό μήνυμα από τον/την haris_led
Από φρούτα τίποτα χρειάζεται?
Καλά αυτα είναι θα αυτονόητα.
nhp1023
14 Ιούλ. 2004, 18:55
Gia na auksi8ei h muikh maza prepei na trws prwteines....peripou 1.5-2gr proteines gia ka8e kilo barous sou (an eisai 80kg tote 120-160gr proteines thn mera). Mazi me auto omos na uparxei ligo lupos, kai udatan8rakes gia thn swsth aporofish twn proteinwn. Gia auto kalo einai to aspradi augou, ta kreata (kalhtera ta poulerika mias kai exoun ligotero lupos), 8alassina (kalos o solomos)...to cottage cheese (de 8umame pws legete sta ellhnika (auto to aspro turi pou miazei me xalasmeno gala me sbolous mesa), apaxo gala, ksiroi karpoi, kai alla.
Gia na auksi8ei swsta omos kai grhgora h maza na kaneis kai gumnastirio me bari...liges epnalipseis, polla kila. Auto peripou 3-4 fores thn bdomada gia peripou 1 wra, kai ka8e fora na kaneis diaforetiko simeio tou swmatos. Diladi thn mia mera pes kane plath kai dukefalous, thn allh sti8os kai trikefalous, thn allh podia, thn allh omous kai oti allo 8es. Epanalipseis na kaneis pes 3 set gia ka8e askish, to prwto set 12 epanalipsies, to 2o 10, to 3o 8, opou sto teleutaio set na kaneis osa pio polla kila mporeis wste sthn 8h epnalipsh na mporeis isa isa na thn teleiwseis. Amesws meta na trws proteines me udatan8rakes apo zaxari (frouta, gala, klp). Pio arga to bradu omos na trws udatan8rakes me xamilo deikth GI, diladi me ligh zaxari, opos px to pswmi.
Gia prwteines uparxoun kai fusika sumplirwmata....onomazete Whey protein...kai einai ka8arh prwteinh apo gala se skonh, xwris tous udatan8rakes kai to lupos. Einai akindino kai fusiko, kai de 8a se fouskwsei pseftika opos allou idous xapia kai tetoia. Auto bebaia einai simplirwma, to opoio simainei oti de pairneis auto kai anti na trws fagito pas kai pineis thn skonh olh mera.
Cybernero
14 Ιούλ. 2004, 19:03
Αρχικό μήνυμα από τον/την nhp1023
Gia na auksi8ei h muikh maza prepei na trws prwteines....peripou 1.5-2gr proteines gia ka8e kilo barous sou (an eisai 80kg tote 120-160gr proteines thn mera). Mazi me auto omos na uparxei ligo lupos, kai udatan8rakes gia thn swsth aporofish twn proteinwn. Gia auto kalo einai to aspradi augou, ta kreata (kalhtera ta poulerika mias kai exoun ligotero lupos), 8alassina (kalos o solomos)...to cottage cheese (de 8umame pws legete sta ellhnika (auto to aspro turi pou miazei me xalasmeno gala me sbolou (...)
WOW.Και πως τα έμαθες εσυ τούτα δω;Η μάλλον πως τα θυμάσε τόσα πολλά;Ωραία μήπως μπορείς να μου βγάλεις και μια διατροφή για να χάσω κανα δύο κιλάκια για να ρίξω και καμιά γκομενίτσα τώρα το καλοκαίρι;χεχε. :) ;) :D
tntiseverywere
14 Ιούλ. 2004, 19:09
Wraios Cybernero :p
Cybernero
14 Ιούλ. 2004, 19:14
Αρχικό μήνυμα από τον/την tntiseverywere
Wraios Cybernero :p
Ε πες μου ότι τα ξέρεις και εσυ αυτα να κουφαθω.Το παιδί ή έχει δικό του γυμναστήριο ή έχει βγάλει ΤΕΦΑΑ.Εγώ πάντως θα συνεχίσω με τα σουβλάκια.:)
0giorgos0
14 Ιούλ. 2004, 19:20
An ψαχτεις λιγο δεν ειναι δυσκολο να βρεις τετοιες πληροφοριες απο γυμναστες(πραγματικους...),internet.
Cybernero
14 Ιούλ. 2004, 19:27
Αρχικό μήνυμα από τον/την 0giorgos0
An ψαχτεις λιγο δεν ειναι δυσκολο να βρεις τετοιες πληροφοριες απο γυμναστες(πραγματικους...),internet.
Είπαμε ότι θα ακολουθήσω των δρόμο του ΓΥΡΙΣΜΟΥ.ΛΟΛ.Είναι πολύ πιο γευστικό και απολαυστικό και από την άλλη δεν θέλει και πολύ κόπο και στερήσεις.Ποιος τρέχει τώρα......;)
nhp1023
14 Ιούλ. 2004, 21:29
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Cybernero (14 Ιούλ. 2004 , 19:03)
WOW.Και πως τα έμαθες εσυ τούτα δω;Η μάλλον πως τα θυμάσε τόσα πολλά;Ωραία μήπως μπορείς να μου βγάλεις και μια διατροφή για να χάσω κανα δύο κιλάκια για να ρίξω και καμιά γκομενίτσα τώρα το καλοκαίρι;χεχε. :) ;) :D
Oute TEFAA exw bgalei oute gumnastirio exw. Apla, kai egw ton Ianouario epsaxna na ma8w auta ta pragmata gia emena. Apo tote milisa me gnwstous Bodybuilders se amerikanika forums, kai alla tetoia. Milisa kai me oikogeneiako filo diaitologo. Apo ton Aprilio exw xasei 15 kila lipous kai exw balei 5 kila mus....kai sunexizw. To na trww oso kreas 8elw gia emena den einai ka8olou sterish. Den ekana kai thn pio austirh diaita. Kai pagoto 2-3 fores th bddomada etrwga, kai alla tetoia. Basika, to kuriotero htan oti den etrwga osous udatan8rakes oso palia...diladi ekopsa to rizi kai ta polla makaronia. Auto einai to kalo auths ths diatrofhs....den einai diaita opou xaneis 10 kila se mia bdomada, alla ta 8 pou xaneis einai nero kai mus. Me th diatrofh mou, exana pio arga baros, alla exana lipos kai eperna mus. An etrwga kai pio polu (akoma ligoterous periorismous) tote mallon de 8a exana sunoliko baros alla 8a exana lupos kai 8a eperna mus ki as emena sta idia kila, pou prospa8w na kanw twra.
mariel19
14 Ιούλ. 2004, 22:04
για κοπελα τι εχετε να προτεινετε???
βασικα δεν εχω προβλημα βαρους .
ειμαι 170 υψος και 52-53 κιλα...
δεν θελω να γινω φουσκωτη...
απλα να σφιξω λιγακι....
ξερετε κατι γι'αυτο?
aggelopas
15 Ιούλ. 2004, 02:08
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nhp1023 (14 Ιούλ. 2004 , 18:55)
Gia prwteines uparxoun kai fusika sumplirwmata....onomazete Whey protein...kai einai ka8arh prwteinh apo gala se skonh, xwris tous udatan8rakes kai to lupos. Einai akindino kai fusiko, kai de 8a se fouskwsei pseftika opos allou idous xapia kai tetoia. Auto bebaia einai simplirwma, to opoio simainei oti de pairneis auto kai anti na trws fagito pas kai pineis thn skonh olh mera.
Αυτα τα συμπληρωματα ομως νομιζω θελουν εγκριση απο ε.ο.φ. που δεν εχει κανενα τους.
Με τα υπολοιπα που λες συμφωνω.
s2000
15 Ιούλ. 2004, 02:45
oi aples proteines den einai farmaka gia na theloun egrisi
tonos se nero 32gr pr 0 idat/kes 2 lipos
vres to nutridata sto aivanet gia sympian exei oles tis trofes me ola tous ta sistatika prote idata vitamines ktl
xoris gimnastiki i trofes apo mones tous (+ta simpliromata)
den sou kanoun tipota
Samael
15 Ιούλ. 2004, 03:04
Ενα ξερω να πω...
Πολυ αθληση κ σωστη διατροφη ΑΠΟ ΟΛΑ κ με μετρο!
mplip^
15 Ιούλ. 2004, 03:38
Λοιπόν
Η πιο σωστή διατροφή για να χτίσετε σώμα ΑΜΕΣΑ (κάψιμο λίπους και αύξηση μυικής μάζας ) είναι φαί κάθε 3 ώρες. 6-7 μικρά γεύματα την ημέρα, τα οποία θα είναι χωρισμένα σε 3 κατηγορίες. Μια μερίδα πρωτείνη, μια μερίδα υδατάνθρακες και μια μερίδα λαχανικά. Βέβαια αυτό είναι απίστευτα δύσκολο για κάποιον που δουλεύει πολλές ώρες (πχ εγώ) μιας και απαιτεί να είσαι συνέχεια σπίτι και πάνω απο μια κατσαρόλα. Πράγμα αδύνατο !
Οπότε πρέπει να βρεθούν άλλες λύσεις. 'Οπως Αυξηση της πρωτείνης και ελάττωση λίπους και υδατανθράκων. Δηλαδή περιορίζετε ψωμί, σάλτσες, δημητριακά κτλ . Τρώτε αλλά ΟΧΙ σε μεγάλες ποσότητες. Αντιθέτως, θέλετε να τσακίσετε κοτοπουλάκι? τσακίστε το (Αυτό βέβαια με την προυπόθεση ότι ΠΑΤΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ και κάνετε αγώνα).
Επιτρεπτά εδώ τα μακαρόνια (και ειδικά τα μαύρα (πχ Ζωγράφος) που έχουν περισσότερες φυτικές πρωτείνες.
Και πάμε τώρα στο σημαντικότερο μέρος. Τα συμπληρώματα. Λοιπόν, επειδη΄έχω μιλήσει με κόσμο και κοσμάκη και έχω δεί απίστευτα πράγματα, χωρίς συμπληρώματα, κάποιος που θέλει να "φουσκώσει" δε κάνει ΤΙΠΟΤΑ. Χωρίς πρωτείνη (ή κρεατίνη που είναι για πιο ειδική χρήση) μη περιμένε τίποτα.
Και ερχόμαστε τώρα στα drawbacks. Η πρωτείνη δεν έχει σχεδόν κανένα. ΜΕ γαλατάκι είναι σαν να τρώτε 6 ασπράδια αυγού ( που είναι και απο τις πιο τέλειες τροφές) στην καθισιά σας. Επειδή κανείς δε θα τα φάει φυσικά, για αυτό είναι εδώ η πρωτείνη. Πιο πάνω αναφέρθηκε η Whey. Υπάρχουν πολλων ειδών πρωτείνη.H Whey είναι όντως η πιο "ακίνδυνη" (και το γράφω σε εισαγωγικα΄γιατί ΚΑΜΙΑ δεν είναι επικίνδυνη) αλλα΄έχει ζάχαρη μέσα και άλλα παρελκόμενα που αν μη τι άλλο σας δίνουν τσάμπα και άχρηστες θερμίδες. Καλή ιδέα είναι ξεκίνημα με whey και μετά καθαρή πρωτείνη. Για τη κρεατίνη δε θα μιλήσω τώρα. Είναι πιο ειδική περίπτωση και αφορά όσους ξέρουν πως να την πάρουν. Πάντως και εδώ θέλει προσοχή πιο σκευασμα θα επιλεχτεί, ΝΑ θυμάστε πάντως πως όσο πιο ¨καθαρό" κάτι , τόσο το καλύτερο.
Φυσικά υπάρχουν και οι λιποδιαλύτες. Πράσινο Τσάι, l-carnitine, λεκιθίνη είναι μερικά απο τα πιο γνωστά. Θα τα βρείτε και μόνα τους και σε σύμπλεγμα. Με σωστή χρήση είναι ακίνδυνα αν και επειδή συνήθως έχουν καφείνη μπορεί να σας πίασει αντίστοιχο feeling με το να πιείτε 3 φραπέδες μονορούφι. Και πάλι εδώ πρεπει να ξέρει κανεις τι να προτιμήσει και γιατί.
Τώρα για τη προπόνηση. Ναι. Οπως ειπώθηκε και παραπάνω ΟΧΙ καθε μέρα Γυμναστήριο και ΟΧΙ καθε μέρα τις ίδιες ασκήσεις. Κάθε 6- 8 εβδομάδες πρεπει να αλλάζετε τις ασκήσεις σας αλλιώς δε κάνετε τίποτα μιας και οι μυς συνηθίζουν. Χώρισμα καλό είναι Στήθος - Δικέφαλοι , Πλάτη - Τρικέφαλοι , 'Ωμοι - Πόδια. Απο εκει και πέρα μπορειτε να κάνετε και "Πάνω μέρος" , "Κάτω μέρος" , μόνο που έτσι οι ασκήσεις που βγαίνουν είναι πολλές και θέλετε πολλές ώρες προπόνησης (3+) . Ιδανικό είναι μια μέρα βάρη , μια μέρα αεροβικής , ειδικά αν έχετε να χάσετε και κάποια κιλά. Και εννοώντας αεροβική δεν εννοούμε aerobics μόνο (που και αυτό είναι εξάιρετη άσκηση) . Διάδρομος, step και ελλειπτικό μηχάνημα, σε διαφορετικές ταχύτητες (απο αργό σε γρήγορο, πολύ γρήγορο, πάλι αργό, γρήγορο κτλ ) για 20 - 25 ' είναι υπεραρκετά μιας και ο οργανισμός καίει λίπος και ΜΕΤΑ την άσκηση (ειδικά μετά την άσκηση καίει το περισσότερο λίπος). Και εκτός αυτού αφήνετε χρόνο στους μυς σας να επανασυγκροτηθούν και να "ξαναχτιστούν".
Οπως και να χει, να θυμάστε ένα πράγμα. Ξεκινάτε σήμερα για να πάτε σιγά σιγά. Δε μπορείτε να χτίσετε σώμα σε μια βδομάδα , όσο και αν το θέλετε. Φυσικά γίνεται να το κάνετε και αυτό , αλλά αν το κάνετε θα μέινετε χωρίς συκώτι (ενδεικτικά αναφέρω πως υπάρχουν ενέσεις που σε φουσκώνουν σε χρόνο dt... Κάνεις μετά 5 kg βαρη και είναι σα να κάνεις 50! αλλα μακριά, γιατί ειναι στεροειδή βαριάς μορφής και τέτοια αναβολικά εχουν Μ Ο Ν Ο παρενέργειες).
Νομίζω αυτά σε πολύ γενικές γραμμές. Το καλύτερο φυσικά είναι αν είστε εξοικειωμένοι με το γυμναστή του γυμναστηρίου σας να συνεργαστείτε και αυτός θα σας πεί . Προσοχή πάντως γιατί αρκετοί είναι εκείνοι που λένε τα τέρατα (ενδεικτικά να αναφέρω το τι έχει πει γυμνάστρια .... 'Οτι για να χασεις κιλά πρεπει να τρως οτι βρεις ως τις 9 το βραδυ και μετά τις 9 ούτε νερο... :mad: :mad: :p :mad:
Βράδυ τα παίρνουν απορώ κάποιοι τα διπλώματα.... :whistle: )
Anyway... Οπως και να χει να θυμάστε. το 70 % ειναι διατροφή και το 30 % άσκηση. Αν θέλετε όγκο 3 σετάκια των 8 με όσα κιλά μπορείτε να σηκώσετε ή 3 σετάκια με 12- 10 - 8 (είναι καλύτερο μιας και ενεργοποιεί τις μυικές ομάδες πιο γρήγορα) με συνεχώς αυξανόμενα κιλά (πχ 20 στα 12, 25 στα 10 και 30 στα 8 (λέμε τώρα).
Αν θέλετε απο την άλλη γράμμωση ΛΙΓΑ ΚΙΛΑ (πραγματικά όμως λίγα)και πολλές επαναλήψεις (4*15) μιας και η γράμμμωση βασίζεται στην ίδια άσκηση που σε κουράζει περισσότερο απο το να σηκώσεις πολλά κιλά.
ΚΑλή επιτυχία, καλό κουράγιο και ΠΟΛΥ , μα πολύ υπομονη. Μην ξεχνάτε ότι κανείς μας δεν έχει το σώμα που θέλει και όλοι θέλουμε κατι καλύτερο ή κάτι περισσότερο αλλιώς δε θα τρέχαμε στα γυμναστήρια.
ΥΓ: Μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με όσους φουσκωμένους βλέπετε στα γυμναστήρια. Ο καθένας έχει διαφορετικό σωματότυπο . αυτα. Ελπίζω να βοήθησα
iasonas
15 Ιούλ. 2004, 05:26
Wirelessly posted (SHARP-TQ-GX10/1.1gr Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0 UP.Browser/6.1.0.6.1.105 (GUI) MMP/1.0)
Gia thn pa8htikh gumnastikh ti exete na peite?apotelesmatikh h' koroidia???
mplip^
15 Ιούλ. 2004, 07:47
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος iasonas (15 Ιούλ. 2004 , 05:26)
Wirelessly posted (SHARP-TQ-GX10/1.1gr Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0 UP.Browser/6.1.0.6.1.105 (GUI) MMP/1.0)
Gia thn pa8htikh gumnastikh ti exete na peite?apotelesmatikh h' koroidia???
στο 95% των περιπτώσεων δε κάνει τίποτα
nhp1023
15 Ιούλ. 2004, 13:49
mplip
me ta perissotera pou eipes sumfwnw, mia kai basika eipame ta idia me alla logia (pio ektenes esu). Alla....8a diafwnisw me to...polles epanalipseis liga kila gia grammwsh. Grammwsh ginete mono me meiwsh tou olikou lipous (den ginete na xasete lipos topika me gumnastikh...giauto mhn kanete mono kiliakous an 8elete na xasete to swsibio). Gia grammwsh to kalhtero einai aerobikh askhsh. Me to na kaneis polla bari liges epanalipseis....de 8a fouskwseis kai 8a gineis sfixterman mesa se meres....auto einai mu8os. Pernei kairo na fouskwseis etsi.
H gumnastikh kanei kalo giati anebazei to resting metabolic rate (metabolismo) kai kais pio polles 8ermides akoma kai otan ka8ese. Giauto de xreiazete na skizeste 5 wres sto podilato.
Polu simantiko einai kai to nero. Toulaxiston 10 potiria nero th mera...to nero boh8aei. Kai bebaia to na trws polles fores kai auto epitaxinei to metabolismo.
Me to allo pou eipes me th aerobikh gia 20-25 lepta dunata...polloi diafwnoun...kai proteinoun 45 lepta pio xalara (60-65% tou maximum heart rate). Otan kaneis polu dunata kai ligh wra, einai pio kalo gia to metabolismo apo to 45lepto pio xalaro....alla kais kai mus mazi, enw to pio hremo einai pio katalilo gia kapsi lipous kai diatirish muwn.
Pantws....uparxoun kai ta kala lupi. To swma xreiazete omega fatty acids. Na apofeugonte ta koresmena. Lipos apo 3urous karpous einai polu kalo, kai apo elaiolado. To 20-25% twn 8ermidwn 8a eprepe na proerxete apo lipos. To idio isxiei kai me udatan8rakes. Ypaxroun oi kaloi kai oi kakoi (oxi akribws me authn thn ennoia). H zaxarh (h kai h froukrwzh apo to frouta) xoneuete polu grhgora, kai aneuazei thn piesh. Auto xreiazete meta thn gumnastikh. Omos na apofeugonte alles wres. Oi udatan8rakes me xamilo GI (glycemic index) kanoun kalo (alla kai autoi me metro). Xamilo GI exei to pswmi olikhs alesews, klp. Ydatan8rakes 8a proteina peripou 30-40% twn 8ermidwn. To upoloipo na erxete apo proteines. Ydatan8rakes na apofeugonte to bradu.
Episis sto 8ema fagitou....TO PRWINO EINAI TO PIO SHMANTIKO. Sta agglika legete Breakfast...diladi...paush ths nisteias apo to bradu. To prwi xreiazete o organismos energeia gia na doulepsei swsta.
H diaites tou stul....de trww sxedon tipote....de kanoun tipote para na xaseis mus kai nero...kai sto telos ta perneis pisw se lipos. To na mhn trws kanei ton metabolismo pio argo...pou simainei oti kais pio liges 8ermides.
iNCubO
15 Ιούλ. 2004, 14:52
Μιας και ξεκινήσαμε συζητήσεις που αφορούν το βάρος, αλήθεια ποιες τροφές βοηθούν στην διάλυση του λύπους;
nhp1023
15 Ιούλ. 2004, 14:55
To lemoni (kai genika tetoiou idous frouta)
prassino tsai
kai h kannela lene oti kati kanei
De boh8oun akribws sth dialish lipous...alla sthn epitaxinsh tou metabolismou pou exei to idio apotelesma.
0giorgos0
15 Ιούλ. 2004, 15:30
Φυσικά υπάρχουν και οι λιποδιαλύτες. Πράσινο Τσάι, l-carnitine, λεκιθίνη είναι μερικά απο τα πιο γνωστά. Θα τα βρείτε και μόνα τους και σε σύμπλεγμα. Με σωστή χρήση είναι ακίνδυνα αν και επειδή συνήθως έχουν καφείνη μπορεί να σας πίασει αντίστοιχο feeling με το να πιείτε 3 φραπέδες μονορούφι. Και πάλι εδώ πρεπει να ξέρει κανεις τι να προτιμήσει και γιατί.
Nα συμπληρωσω καποια πραγματα επειδη εχω δωσει αρκετα σε λιποδιαλυτες.
Καλυτερο απ'ολα (οχι το πιο αποδοτικο) ειναι η L-Carnitine ειναι "φυσικο" δεν πειραζει τα νευρα,το στομαχι κτλ ειναι ακινδυνο.Βοηθαει στην μεταφορα του λιπους στα μιτοχονδρια ωστε να καει και να γινει ενεργεια.Μπορεις να βρεις σε εξειδικευμενα μαγαζια-φαρμακεια χαπια τα οποια περιεχουν αναλογος 1500mg-1000mg-500mg εκαστο σε συσκευασιες το 30 ταμπλετων(απ'οσο γνωριζω) τιμη ~25Ε.Επισης υπαρχει και σε υγρη μορφη που δεν γνωριζω πολλα.Μπορει να σου γραψει και ο γιατρος κατι μικρα μπουκαλακια 1.5Ε νομιζω και να τα παρεις απο το φαρμακειο αλλα περιεχουν 50mg L-Carnitine το καθενα και δεν αξιζη.
Υπαρχουν σκευασματα (fat burners)που περιεχουν διαφορες ουσιες οπως
L-Carnitine,πρασινο τσαι,καφεινη,Ma Huang που ο συνδιασμος τους ειναι σαφως πιο αποδοτικος χρειαζετε προσοχη ομως.Πρωτον να ειναι γνωστα και αγορασμενα απο ειδικους οπου θα πρεπει να αναφερεις τυχον αλλα χαπια που παιρνεις ή προβληματα υγειας που αντιμετωπιζεις.Μην πιστευετε τα λογια του τυπου "100kg σε ενα μηνα" γυρω 7 τον πρωτο και 4 τους αλλους ειναι αρκετα ωστε να μην δημιουργηθουν και ραγαδες στο σωμα.Να μην περιεχουν εφεδρινη (νομιζω οτι απαγορευτικε κιολας στην Ελλαδα) ετσι τα επωνυμα προϊοντα δεν περιεχουν.Κοστος γυρω στα 35Ε για ενα μηνα.
Το τσαι κανει δουλεια αλλα θελει πολυ να πινεις.
Μακρια απο fatblockers ειναι η εσχατη λυση και εμποδιζει την αποθηκευση λιπους.
Παντως γενικο καποια ποσοτιτα λιπους την χρειαζετε ο οργανισμος.
Και το κυριοτερο τιποτα δεν γινετε χωρις γυμναστικη και πολυ προσπαθεια.
mplip^
15 Ιούλ. 2004, 18:44
πάντως το θέμα γίνεται άκρως ενδιαφέρον πρέπει να ομολογήσω. Λίγο απο εδώ , λίγο απο εκεί , βγαίνουν συμπεράσματα
mplip^
15 Ιούλ. 2004, 18:48
ΕΔΩ (http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&postid=481643#post481643)
γίνεται εκτενέστατη αναφορά για το αντικέιμενο
ας μην ανοίγουμε διπλά και τριπλά ποστ για παρόμοια θέματα
iNCubO
15 Ιούλ. 2004, 19:44
Οκ, μη δέρνεις mplip^!Σε εκείνο το thread το παιδί ρωτάει πως να "φουσκώσει", εδώ ρώτησα πως να "ξεφουσκώσω".Είναι το ίδιο;
Ilias1908
15 Ιούλ. 2004, 21:31
Λίγο offtopic αυτό που θα πω. Πώς μπορώ να γυμνάσω το στήθος μου στο σπίτι; Δηλαδή με ποιές ασκήσεις γίνεται; Γιατί δεν πάω γυμναστήριο για να χρησιμοποιώ μηχανήματα :whistle:
nhp1023
15 Ιούλ. 2004, 21:42
Kane pushups
Parepiptontos...h upografh sou einai tromerh!
nhp1023
15 Ιούλ. 2004, 21:49
An 8elete na blepete ti trwte kai poso 8a eprepe....koitaxte to
www.fitday.com
Exei calculator gia 8ermides apo polla eidi fagitou
Episis, exei calculator gia na deis poses 8ermides kais th mera, etsi wste na upologizeis poso prepei na trws.
Ena kilo lipous 8elei peripou 70008ermides gia na kaei. Auto simainei oti gia na xaseis ena kilo th bdomada prepei na trws 1000 8ermides ligotero apo auto pou kais th mera. Panw apo 1 kilo th bdomada den sinistate...mias kai mazi me to lipos kaigonte polloi mus, kai etsi xanete la8os eidous barous. Opos pire kairo na parete ta kila...etsi 8elei kai upomonh na ta xasete me ton swsto tropo wste na mhn ta 3anaparete.
Bebaia....to na trws 1000 8ermides ligotero de einai to mono kolpo.....an oles oi 8ermides proerxonte apo mpiskota/pagoto/mcdonalds....den kaneis tipota!
haris_led
16 Ιούλ. 2004, 02:42
mplip^ δηλαδή χωρίς συμπληρώματα είναι πιο δύσκολο να αναπτυχθούν οι μύες?
Εγώ είμαι ακόμα 16 χρονών και γι αυτό δεν θέλω να δοκιμάσω ακόμα τα συμπληρώματα..
nhp1023
16 Ιούλ. 2004, 03:00
Mhn fobase haris_led...to simplirwma proteinhs de kanei kako...einai opos px to na pairneis vitamines...perneis epidi me thn diatrofh sou isws de plireis to sinistomeno pososto vitaminwn kai stoixeiwn. Oso xronon kai na eisai....proteines opos to whey (egw pernw All The Whey) einai akundina kai de "fouskwnoun" me thn ennoia pou nomizeis....auto to kanoun ta anbolika. Ta pairneis apla epidi einai duskolo na pareis thn proteinh pou xreiazese gia na anapti3eis mus apo to fagito kai mono. To na pareis kreatini isws einai allo 8ema.
Sto 8ema lipodialites...to pio kalo einai otidipote exei ephedrine....alla einai epikindino an den xrisimopoih8ei swsta....kai giauto se polles xwres einai pleon apagoreumenh ousia.
mplip^
16 Ιούλ. 2004, 08:20
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος haris_led (16 Ιούλ. 2004 , 02:42)
mplip^ δηλαδή χωρίς συμπληρώματα είναι πιο δύσκολο να αναπτυχθούν οι μύες?
Εγώ είμαι ακόμα 16 χρονών και γι αυτό δεν θέλω να δοκιμάσω ακόμα τα συμπληρώματα..
ετσι και αλλιώς είναι περίεργη η ηλικία σου
δε θα πρέπει να πέσεις με τη μούρη στα πολλά βάρη γιατί αυτό ενδεχομένως να σταματήσει την ανάπτυξη σου. Πες στον γυμναστή σου να σου βγάλει ειδικό πρόγραμμα "συντήρησης". Ο,τιδήποτε κάνουμε στο σώα μας , πρέπει να το κάνουμε μετά τα 18 μας.
Πάντως όχι. Η πρωτείνη ξαναλέω δεν έχει παρενέργειες. Ειναι σα να τρως περισσότερο κοτόπουλο απλά.
Agent M
16 Ιούλ. 2004, 14:32
Ρε παιδιά κάποιος φίλος αναφέρθηκε σε μακαρόνια για το βράδυ...
ΔΕΝ κάνει να τρώτε τροφές που έχουν πολλούς υδατάνθρακες το βράδυ!! Οι υδατάνθρακες το βράδυ ,αν δεν καούν, συσσωρεύονται στον οργανισμό και γίνονται λίπος...
Η πρωτεΐνη είναι η ουσία που χρειάζεται ο μυς για να αναπτυχθεί.
Υδατάνθρακες και λίπη είναι οι ουσίες που χρειάζεται ο οργανισμός για να παράγει ενέργεια.
Οπότε καταλαβαίνετε τι περίπου γίνεται για να χτιστεί σιγά σιγά και σταθερά το σώμα μας. Να προσθέσω πως αν δεν τρεφόμαστε σωστά και δεν καταναλώνει ο οργανισμός πρωτεΐνη και γυμναζόμαστε ταυτόχρονα τότε χάνουμε και μυικό ιστό παρά το λίπος.
Έχουν ειπωθεί αρκετές και πολύ ενδιαφέροντες απόψεις και ο καθένας μας μπορεί να μάθει ρωτώντας γυμναστές και εξειδικευμένους γνώστες του αντικειμένου... ;) Εδώ είμαστε για να συνεχίσουμε τη συζήτηση! ;)
nhp1023
16 Ιούλ. 2004, 14:38
Kala les gia tous udatan8rakes Agent. Pantws...mporei h proteini na einai auto pou xtizei mus....alla xwris udatan8rakes kai lipos...den ginete tipote. Ydatan8rakes kai lipos einai auta pou metaferoun thn proteini stous mus.
Agent M
16 Ιούλ. 2004, 15:00
Το ξέρω φίλε μου! Το ποσοστό του λίπους ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει στον οργανισμό για να γίνονται οι απαραίτητες καύσεις.
Δεν νομίζω να είπα εγώ κάτι διαφορετικό :)
nhp1023
16 Ιούλ. 2004, 15:04
De se dior8wna Agent....apla pros8esa kati gia tous upoloipous....gia na mh nomizoun oti prepei na kopsoun to lipos kai tous udatan8rakes entelws....auto mono na blapsei to sukoti mporei.
silentpower
16 Ιούλ. 2004, 15:17
επειδη εχω ψιλομπερδεφτει.τα γευματα ξερω οτι πρεπει να ειναι πανω απο τεσσερα απαραιτητως μεχρι 6 την ημερα.αμα λεμε γευματα οχι του σκασμου.
πρωι δημητριακα με γαλα για παραδειγμα
2-3 ωρες μετα φρουτα.
μεσημεριανο λαχανικα και ψαρια κρεατα κτλ.
πριν το γυμναστηριο υδατανδρακες και ζαχαρη απο φρουτα πχ 1-2 μπανανες
.μετα το γυμναστηριο οσο πιο γρηγορα φαγητο με ασπραδι αυγου ,πρωτεινη(εννοω κρεας,ψαρι),λαχανικα.
και 2-3 ωρες πριν τον υπνο κανα γιαουρτι 0 % εγω τρωω δημητριακα με γαλα!(δεν ξερω αν ειναι σωστο αυτο.
αυτα ξερω εγω οποιος θελει να διορθωσει κατι ευχαριστως να μαθω και εγω.
εχω απορια για το πριν -μετα απο γυμναστηριο καθως και για το τελευταιο γευμα αργα το βραδυ της ημερας ως προσ το τι πρεπει να περιεχει.ακομα αν τις μερες που δεν παμε γυμναστηριο τρωμε τα ιδια γευματα με πριν-μετα γυμναστηριο.ασπραδια αυγου ειναι πολυ σημαντικα να τρωγονται αλλα οντος δεν πειραζουν οσα και να ειναι?
ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ αν κατι ειναι διαφορετικο.
αααα και ολα αυτα για ενα ωραιο σωμα δεμενο ,αδυνατο οχι για να γινεις τερας!
haris_led
16 Ιούλ. 2004, 18:07
Να ρωτήσω τα ασπράδια πως θα τα φάω? στο τηγάνι θα τα βάλω? :p
0giorgos0
16 Ιούλ. 2004, 19:25
βραζεις το αβγο και τρως μονο το ασπραδι.
nhp1023
17 Ιούλ. 2004, 00:12
De xreiazete aparaithtos aspradi augou...genika kati me polles proteines...opos px to kotopoulo h o solomos. To idio kai to cottage cheese me xamila lipara, mias kai exei ligoterous udatan8rakes apo zaxari apo oti exoun ta alla turia kai galaktokomika. To aspradi apla to lene giati einai sxedon mono proteines. Egw trww 3 aspradia, kai enan kroko (diladi den trww tous 2 krokous apo ta 3 auga). An den kanw la8ws poulane kai sketa aspradia augwn etsi den einai?
Gia prin kala einai to frouto, alla polloi lene oxi polles bananes.
Meta thn askhsh 8elei pali udaratan8rakes apo zaxarh/frouktwzh amesws meta apo ta bari....kai meta apo kana 2wro einai pou 8elei na fas tous poluplokous udatan8rakes (laxanika, pswmi olikhs alesews, ruzi (oxi aspro), klp).
Gi'auto bebaia de prepei na kaneis thn askhsh polu bradu an 8es ta kalhtera apotelesmata.
william blake
17 Ιούλ. 2004, 00:17
επειδη εχω ψιλομπερδεφτει.τα γευματα ξερω οτι πρεπει να ειναι πανω απο τεσσερα απαραιτητως μεχρι 6 την ημερα.αμα λεμε γευματα οχι του σκασμου.
πρωι δημητριακα με γαλα για παραδειγμα
πολλα γευματα, και μικρα, με λιγα λογια πρεπει να τρως συνεχεια
.μετα το γυμναστηριο οσο πιο γρηγορα φαγητο με ασπραδι αυγου ,πρωτεινη(εννοω κρεας,ψαρι),λαχανικα.
οταν λεμε κρεας, εννοουμε μονο μοσχαρι, αν και καλο θα ηταν να αποφευγεται το κοκκινο κρεας (πολλα λιπαρα)
κανα γιαουρτι 0 %
οχι 0%, γενικα, οχι μονο για το γιαουρτι, 1%,2% αλλα οχι 0%
πρωι δημητριακα με ελαφρυ γαλα για παραδειγμα
πολυ καλη επιλογη
--------
σαλατες, λαχανικα, ψαρι -> κανενας περιορισμος, φατε ελευθερα
τονος -> το παρτυ της πρωτεινης, βουρ στον πατσα :)
οπως και τα φασολια επισης
τηγανητα -> ποτε και για κανενα λογο
τυρι -> επισης απογορευεται, πολλα λιπαρα
nhp1023
17 Ιούλ. 2004, 00:22
Blake....oxi mono mosxari....to kotopoulo kai h galopoula (poulerika genika) einai akoma kalhtera...exoun ligotero lipos....einai sxedon to idio me to solomo se 8reptikes ousies
Stis salates babaia mhn kanete tis blakeies pou kanoun oi amerikanoi kai tis boukwnoun sta dressings pou einai mesa sto lipos!
william blake
17 Ιούλ. 2004, 00:32
σωστα τα λες, αλλα μαλλον το ιδιο λεμε ;)
το λευκο κρεας (κοτοπουλο, ψαρι κτλ) επιτρεπεται, το κοκκινο καλο ειναι να αποφευγεται (και αν αυτο δεν ειναι δυνατο, να περιοριζεστε στο μοσχαρι)
υγ: και οσο πιο λιγο αλατι μπορειτε,
υγ2: οταν λεμε σαλατα, δεν εννουμε "σαλατα του σεφ, κτλ" με μαγιονεζες, αυγα τυρια κτλ... :D
υγ3: κανονιστε να υπαρχει μια μερα που θα κανετε "αποτοξινωση", δηλαδη δεν θα τρωτε τιποτα εκτος απο φρουτα και νερο
υγ4: και το σημαντικοτερο, προσπαθειστε να εχει διαρκεια η προσπαθεια σας, πολυ ευκολα μπορει να χαλασει αυτο που πηρε μηνες να δημιουργησετε, και δεν μιλαω μονο για το σωμα που τυχουν φτιαξατε, μιλαω γαι την σωστη διατροφη και τον δρομο στον οποιο μπηκε ο οργανισμος
silentpower
17 Ιούλ. 2004, 00:43
αυγο χωρις κροκο?ημαρτον!δεν θα το προτιμουσα!
ενδιαμεσα σε πρωινο και μεσημεριανο τι προτεινετε ?
ο τονος ειναι κονσερβα κακο αυτο επισης πρεπει να ειναι σε νερο οχι μες στα λαδια.
μετα την ασκηση τι εννοειτε υδατανθρακες απο ζαχαρη και πολυπλοκους αργοτερα?οι πρωτεινες αμεσως μετα το γυμναστηριο κανα 30λεπτο η αργοτερα?οι σαλατες ας εχουν λαδακι δεν νομιζω να πειραζει εκτος αν γινονται επικες παπαρες!
φρουτα αφθονα απο ολα?αυτο με τις μπανανες δεν μου αρεσε!νομιζα οτι ηταν καλες.σε μερα που δεν παμε γυμναστηριο ακολουθουμε ιδιο ακριβως προγραμμα?
πολλες ερωτησεις !!! αλλα οι αποψεις δυιστανται!
silentpower
17 Ιούλ. 2004, 00:46
να μην ξεχασω τους ξηρους καρπους οποια ωρα της ημερας φουντουκια αμυγδαλα(αψητα φυσικα!) σταφιδες (δεν ξερω αν κανει αλλα εμενα μου αρεσουν!).
nhp1023
17 Ιούλ. 2004, 00:50
To ladaki babaia kanei kalo...me metro omos.
Poluplokoi udatan8rakes einai oi udatan8rakes pou pairnoun wra na epai3ergastoun apo ton organismo...px ta laxanika, to pswmi olikhs alesews...enw apo zaxari einai h zaxarh, to gala, frouta, meli, klp.
Genika omos otan trws udatan8rakes, me e3airesh prin kai meta th gumnastikh, na protimas tous poliplokous, dioti dinous ais8hsh oti eisai gematos gia pio polu wra.
H zaxarh anebazei thn piesh kai thn insoulinh, to opoio to 8es amesws meta thn askhsh.
To augo xwris kroko ontos einai ligo mpliax. Giauto egw apla trww duo xwris kai ena me kroko, kai etsi exw kai thn geush mesa.
Gia thn proteini....oso pio konta meta apo thn gumnastikh mporeis....molis ftaseis spiti as poume....pou isws einai kana 20lepto argotera diladi.
nhp1023
17 Ιούλ. 2004, 00:55
Also....ths meres pou de kaneis bari de xreiazete tosh proteinh. Alla genika de pisteuw na se peira3ei na sunexiseis me to idio programma.
Kalo einai episis, mia fora th bdomada h ka8e duo bdomades na trws ligo pio "asxhma" kai na afe8eis na fas oti 8es. Auto 8a boh8isei na mhn kourasteis kai bare8eis thn ugeihnh trwfh ka8e mera, kai etsi mporeis na meineis sto kalo dromo pio eukola. Auto exei kai alla kala....dioti me thn diaita kai tis meiwmenes 8ermides, o metabolismos arxizei kai epibradinete, pou den einai kalo. Me to na trws eleu8era pou kai pou, kai na trws pio polles 8ermides apo oti kais, anebazeis pali ton organismo ligaki.
Oi ksiroi karpou exoun kai proteines alla kai to kalo eidos lipous pou xeiazete o organismos...opos kai to elaiolado. Bebeia...me metro auta.
nhp1023
17 Ιούλ. 2004, 00:58
Anamesa se prwino kai mesimeriano....afou 8es 3urous karpous...kalh idea auto. Isws kai kana laxaniko.
Egw pinw ena apo ta whey protein shakes (se skonh me 1% gala, kai fustikoboutiro)....apo ta 2 pou pinw th mera.
Agent M
17 Ιούλ. 2004, 01:01
Παιδιά μην ξεχνάμε πάντα και τον σωματότυπο του καθενός! ;)
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ο καθένας έχει το δικό του μεταβολισμό καθώς παίζει ρόλο και η γενετική...
Π.χ κάποιος που ασχολιόταν από μικρός με τον αθλητισμό έχει πιο πολλές πιθανότητες να αναπτύξει τον σώμα του σωστά και γρηγορότερα από κάποιον που ξεκινάει τώρα.
Επειδή ο αθλητισμός και η διατροφή έχουν γίνει Επιστήμη προτείνω πρώτα να κάνετε εξετάσεις αίματος και γενικές εξετάσεις για να ξέρετε σε τι επίπεδο είστε και μετά να επισκευτείτε ένα γιατρό/διαιτολόγο για να ακολουθήσει το γυμναστήριο και όλα τα υπόλοιπα. :)
nhp1023
17 Ιούλ. 2004, 01:11
Auto gia to an hsoun a8liths mikros den pisteuw na to exoun apodei3ei....alle me dikes mou empiries 8a sumfwnisw. Egw, opos kai merikoi filoi/files pou ekanan kapote sobaro prwta8litismo kai stamatisan logo spoudwn sto e3wteriko, traumatismwn, klp....sinexisame na trwme kai giname apo swmatares boubalakia (oxi akribws....alla eixame ta kilakia mas)
Siga siga omos oloi kaname prospa8eia kai apo oti blepw einai pio eukolo na ftia3oume swma emeis para kapoios pou eixe kapoia kila olh tou th zwh kai den a8loutan.
s2000
17 Ιούλ. 2004, 01:39
polis kai kalos upnos episis
kata tin diarkeia tou ipnou ktizonte oi mis
ena faq me poles erotoapantiseis
http://www.bodybuildingclub.gr/questions.cfm?Lang=GR
x+y=z
18 Ιούλ. 2004, 00:15
Προς όλους τους ειδήμονες:Το Bullworker(ξέρετε το όργανο γυμναστικής στο σπίτι με τους διπλούς υμάντες-οι παλιότεροι θα το θυμούνται σίγουρα) κάνει καλό στούς μύες??Συνοδεύεται από πρόγραμμα εβδομάδων για άσκηση όλων των ομάδων μυών.Δεν θεωρώ ότι κάνεις σώμα με αυτό αλλά έχω απορία αν βοηθάει η όχι.Έχω ακούσει διφορούμενες απόψεις..thanx! :)
kpartsi
18 Ιούλ. 2004, 08:27
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nhp1023 (16 Ιούλ. 2004 , 03:00)
Mhn fobase haris_led...to simplirwma proteinhs de kanei kako ...einai opos px to na pairneis vitamines...perneis epidi me thn diatrofh sou isws de plireis to sinistomeno pososto vitaminwn kai stoixeiwn. Oso xronon kai na eisai....proteines opos to whey (egw pernw All The Whey) einai akundina kai de "fouskwnoun" me thn ennoia pou nomizeis....auto to kanoun ta anbolika. Ta pairneis apla epidi einai duskolo na pareis thn proteinh pou xreiazese gia na anapti3eis mus apo to fagito kai mono. To na pareis kreatini isws einai allo 8ema.
Sto 8ema lipodialites...to pio kalo einai otidipote exei ephedrine ....alla einai epikindino an den xrisimopoih8ei swsta....kai giauto se polles xwres einai pleon apagoreumenh ousia.
Παιδιά σας παρακαλώ να είστε πιο προσεκτικοί στα ποστ σας, ιδιαίτερα άμα δεν ξέρετε, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος ευαίσθητα ψυχολογικά άτομα να σας πάρουν κατά γράμμα και να καταστρέψουν την υγεία τους.
1.Το συμπλήρωμα πρωτείνης δεν κάνει κακό???? Εξαρτάται την ποσότητα... Η υπερβολική κατανάλωση πρωτεινών βλάπτει τα νεφρά.
2.Το πιο καλό είναι οτιδήποτε έχει εφεδρίνη???? Πλάκα κάνουμε??? Σε υψηλή ποσότητα η εφεδρίνη είναι πολύ επικίνδυνη, ιδιαίτερα για την καρδιά.
Παιδιά μην λέμε βλακείες. Ορισμένες πεποιθήσεις μας έχουν υποστεί από τα γυμναστήρια που βγάζουν τρελλά λεφτά πουλώντας μας χίλιαδύο μίγματα που σίγουρα είναι άχρηστα αλλά μπορούν να μας προκαλέσουν και προβλήματα υγείας.
Η καλύτερη διατροφή είναι η ισορροπημένη.... Πλούσια σε φρούτα,λαχανικά (καθημερινά), ψάρι και όσπρια αρκετά συχνά (3 φορές την εβδομάδα) και τα λοιπά στοιχεία με το μέτρο (κρέας, αυγά, ζυμαρικά, ρύζι, τυριά) ας πούμε μία-δύο φορές την εβδομάδα. Στα καθημερινά μπαίνει άνετα 1 ποτήρι γάλα και λίγο ψωμί. Μια ισορροπημένη διατροφή έχει αρκετή πρωτείνη για να σου δώσει μυική μάζα... Από κει και πέρα εξαρτάται από την άσκηση... Το καλύτερο λιποδιαλυτικό??? Η αεροβική άσκηση π.χ. μισή ώρα τζόγκινγκ κάθε μέρα...
Μακριά από τα συμπληρώματα... Μην ακούτε τις συμβουλές των γυμναστηρίων και των βιομηχανιών ειδικών τροφών που σκέφτονται μόνο την τσέπη τους.
Ισορροπημένη διατροφή και άσκηση
Βγάλτε από το μυαλό σας σαν πρώτυπο τους μποντυμπυλνταράδες που πέρνουν μέρος σε διαγωνισμούς. Μόνο υγιείς δεν είναι. Δείτε τους μετά από 10 χρόνια. Οι περισσότεροι έχουν καταλήξει μία μάζα πλαδαρό κρέας με χίλια προβλήματα υγείας
Υ.Γ. 'Οταν μιλάω για μυική μάζα μιλάω για φυσιολογική μυική μάζα, έντονη αλλά όχι υπερβολική. Δεν μιλάω για εκείνη των μποντυμπυλνταράδων που πέρνουν μέρος σε διαγωνισμούς που μόνο φυσιολογική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Διαφορετικό είναι η υγεία, η άθληση, το σπορτ, η αγάπη για τη ζωή, διαφορετικό είναι το φούσκωμα. Βάλτε ένα μποντυμπυλνταρά να τρέξει 100 μέτρα, θα πέσει κάτω ξερός. Αν το θεωρείτε εσείς αυτό υγεία...
kpartsi
18 Ιούλ. 2004, 08:49
Οι μισές συμβουλές που έχουν δωθεί εδώ μέσα είναι για ποινικό κώδικα
:!: :!: :!:
Η ισορροπημένη διατροφή φτάνει να σου δώσει ότι πρωτείνη χρειάζεσαι...
Μετά χρειάζεται αναερόβια άσκηση (βάρη) για να φτιάξεις μυική μάζα (με μέτρο, ιδιαίτερα για κάποιον στην εφηβία που τουλάχιστον μέχρι την ενηλικίωση πρέπει να κάνει ελαφρά βάρη και πάντα σε πάγκο) και αναερόβια για να κάψεις το λίπος (τζόγκινγκ, ποδήλατο, κολύμβηση ακόμα και το ποδόσφαιρο ή μπάσκετ).
Μην μηδενίζετε τα λίπη από την διατροφή σας. Αν φάω ένα φαγητό πλούσιο σε λίπος δεν σημαίνει ότι θα βάλω λίπος. Απλώς σημαίνει ότι είναι πλούσιο σε θερμίδες και πρέπει να περιορίσω την ποσότητα. Τα λίπη είναι απαραίτητα στον οργανισμό γιατί από την χοληστερόλη παράγονται π.χ η τεστοστερόνη και όλες οι σεξουαλικές μας ορμόνες.
Μην βγάζετε τα λίπη από τη διατροφή σας απλώς περιορίστε τα, ιδιαίτερα τα ζωικά. Και πολύ σημαντικό μην προσπερνάτε γεύματα. Πλούσιο πρωινό και ισορροπημένα μεσημεριανό και βραδυνό.
kpartsi
18 Ιούλ. 2004, 09:02
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος x+y=z (18 Ιούλ. 2004 , 00:15)
Προς όλους τους ειδήμονες:Το Bullworker(ξέρετε το όργανο γυμναστικής στο σπίτι με τους διπλούς υμάντες-οι παλιότεροι θα το θυμούνται σίγουρα) κάνει καλό στούς μύες??Συνοδεύεται από πρόγραμμα εβδομάδων για άσκηση όλων των ομάδων μυών.Δεν θεωρώ ότι κάνεις σώμα με αυτό αλλά έχω απορία αν βοηθάει η όχι.Έχω ακούσει διφορούμενες απόψεις..thanx! :)
Κάνει καλό, με την έννοια ότι γυμνάζει, αλλά επειδή χρειάζεται υψηλή ένταση άσκησης δεν μπορείς να ξεκινήσεις με αυτό. Δηλαδή ένας αρχάριος που αρχίζει τώρα να γυμνάζεται θα ξεκινήσει με τα βαράκια και μετά από μερικούς μήνες θα το βάλει στο πρόγραμμά του. Δεν συμφωνώ ότι γυμνάζει όλες τις ομάδες μυών... Πρέπει να μπει σε ένα πρόγραμμα που περιέχει και άλλα όργανα και άλλες ασκήσεις (όχι απαραίτητα σε γυμναστήριο). Φτάνει ένα μονόζυγο, δύο βαράκια, ένας πάγκος και δύο καλές συμβουλές και κάνουμε την δουλειά μας. Και υπενθυμίζω συνοδευόμενα από ισορροπημένη διατροφή και αεροβική άσκηση. Παν μέτρο άριστο
kpartsi
18 Ιούλ. 2004, 09:09
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mplip^ (16 Ιούλ. 2004 , 08:20)
Η πρωτείνη ξαναλέω δεν έχει παρενέργειες. Ειναι σα να τρως περισσότερο κοτόπουλο απλά.
Δεν έχει παρενέργειες. Είναι σαν να τρως 4 κιλά κοτόπουλο την ημέρα. Σου φαίνεται φυσιολογικό???
Βεβαίως και έχει παρενέργειες η υψηλή κατανάλωση πρωτείνης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Φέρνει στον οργανισμό υψηλές ποσότητες αζώτου που τα νεφρά δυσκολεύονται να απομακρύνουν. Πριν πάτε στο γυμναστήριο συμβουλευτείτε ένα διαιτολόγο. Ο γυμναστής είναι για τις ασκήσεις, όχι για την διατροφή. Για την διατροφή συμβουλευτείτε έναν διαιτολόγο.
kpartsi
18 Ιούλ. 2004, 10:46
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος s2000 (17 Ιούλ. 2004 , 01:39)
polis kai kalos upnos episis
kata tin diarkeia tou ipnou ktizonte oi mis
ena faq me poles erotoapantiseis
http://www.bodybuildingclub.gr/questions.cfm?Lang=GR
Φίλε το site που έβαλες βλέπει τα πράγματα μονόπλευρα. Σε κάθε απάντηση προτείνει συμπληρώματα διατροφής. Και είναι φυσιολογικό απο τη στιγμή που τα πουλάει κιόλας...
nhp1023
18 Ιούλ. 2004, 11:14
Kpatsi....de maresei na eirwneuese...kai opos fenete oute esu ksereis kai para polla opos les gia merikous.
4 Kila kotopoulo???? Mia dwsh prwteinhs whey se skonh se morfh milk shake sou dinei 28 peripou grammaria proteinis. To kotopoulo me 4 kila kotopoulo perneis 3 kila proteinh. Thn diplasia posothta proteinhs thn perneis pao ena sth8os kotopoulo xwris petsa...peripou 55 grammaria diladi. O organismos mporei na ante3ei aneta kai 2gr proteinhs ana kilo an8rwpou...diladi an eisai 80 kila, tote antexei o organismos kai 160gr polu aneta. Oi bodybuilderades pou les pernoun kai 500gr! Posh posothta proteinh 8a pas na pareis se mia mera gia na pa8eis kati mou les? Egw de 8a to antexa. An kaneis overdose se whey protein kala na pa8eis na trexeis sta nosokomeia.
Panw apo ola eipame oti einai simplirwma. Diladi prospa8eis na pareis osa mporeis apo to kanoniko fagito, kai meta apo ta simplirwmata. Opos kai me tis polivitamines. An perneis ola ta stoixeia pou 8es apo thn trofh sou den tis xrieazese, alla polla atoma, merika stoixeia de ta oloklhrwnoun eukola me thn kanonikh trofh kai pernoun polivitamines.
Pisteuw pantws me to 8ema proteini na exeis mperdeutei. Mallon milas gia kreatini kai tetoia, ta opoia den ta exoume upostiri3ei edwmesa. Otan exeis 100gr kotopoulo, auta tsa 100 grammaria 8a xwristoun se lipos, udatan8rakes kai proteini. Afou den exei udatan8rakes to kreas, kai to kotopoulo pes na exei 10gr/100gr....ta alla 90 einai proteini. Ara, an exeis 4 kila kotopoulo, exeis kai 3.5kila peripou proteini. gia na pareis 3.5 kila whey protein prepei na teleiwseis 2 megales mpoukalia skonhs whey protein pou to ena me exei kratisei 2 mines kai exei mpoliko akoma! Prepei diladi na pareis 110 peripou dwseis proteinhs se mia mera. Ma pame kala? An ta katafereis na ta xwreseis....sou euxome na pe8aneis giati tetoioi blakes mallon den a3izoun na zoun!
Sto 8ema tou lipous....kaneis den eipe na to kopsoume...isa isa. To eipa arketes fores oti to elaiolado kai oi ksiroi karpoi exoun ta omega 3 fatty acids pou einai to kalo lipos. Xrieazese lipos gia na kapseis lipos. Apla prepei na einai to swsto. Makria apo to koresmeno lipos. Exw pei oti kai to 20% peripou 8a eprepe na einai apo to lipos. Auto sou fenete gia kopsimo entelws h apla periorismos?
Sto 8ema twn lipodialitikwn, den exw parei pote, kai oute prokeite, giati einai blakeies. Alla, an einai na parei kaneis eipa gia thn ephedrine. Kai NAI eipa OTI EINAI EPIKINDINH, mias kai einai apagoreumenh ousia!! Alla, egine etsi epidi merikoi blakes epernan parrapanw apo to sinistwmeno kai pa8ainan kardiako! Ama eisai blakas ti na sou pw? Den einai mono h ephedrinh pou 8a se blapsei an pareis panw apo to sinistwmeno. Ta panta prepei na einai me metro.
Gia thn anaerobikh askhsh eipame polla, kai pws peripou na ginete. Peripou ta idia eipes kai esu. Epwmenws, an einai etsi, tote kai auta pou les esu einai gia ton poiniko kodika!
Parakalw na prosexeis ti les an den 3ereis! kai na mhn eirwneuese allous me tetoio tropo!
Egw eimai 1.97 kai exw paei apo ta 110 se 95.5 se 2 mines mesa. Kai exw xasei sxedon mono lipos, kai ka8olou mus...to opoio fenete apo th lipometrhsh pou ekana. Auto to ekana me swsth diatrofh, kai 6 fores th bdomada askhsh (3 barh / 3 podilato h kolimbhsh). Apo simplirwmata...eperna mia me 2 dwseis whey protein th mera, h kai kammia alles meres.
Also...sto 8ema geumata...les kala kai usoropimena...kai milas gia ta 3 megala geumata. La8os! An exeis thn eukairia....prepei na trws pio suxna apo 3 fores....6 an ginete. Etsi epitaxinete o metabolismos, alla kai uparxei sta8erh eisodos trofhs kai energeias.
Dimitris79
18 Ιούλ. 2004, 15:01
Βασικα συμφωνω & διαφωνω με πολλα που εχουν γραφτει εδω μεσα,αλλα ας πω & τη δικη μου αποψη...καταρχην ηρεμηστε με τα συμπληρωματα διατροφης(επικινδυνα ή ακινδυνα),αυτα χρειαζονται μονο σ'οσους δεν τρεφονται σωστα για καποιο λογο(το λεει αλλωστε και η λεξη) & οχι σε υγιη ατομα χωρις προβλημα φαγητου.Μου θυμιζει την παλια ιστορια με τις βιταμινες,που πηγαινες στο γιατρο μ'ενα απλο κρυολογημα & σου εγραφε & 2-3 κουτια βιταμινες για να "δυναμωσεις" :rolleyes: .Ας το καταλαβουμε ολοι οτι πισω απ'την "υγιηνη διατροφη" & ολες αυτες τις ουσιες υπαρχουν τεραστια συμφεροντα,διακινουνται τρελα λεφτα & ολοι εκμεταλλευονται την αναγκη μας για ενα ωραιο & υγιες σωμα.Και κατι αλλο...δηλαδη παλιοτερα που δεν υπηρχαν ολα αυτα τα "συμπληρωματα" πως εβλεπες καλογυμνασμενα ατομα χωρις υπερβολικα ποντικια & θωρακικους?Στην αρχαια Ελλαδα πως ολοι σχεδον ειχαν αθλητικο σωμα με τεραστιες αντοχες?Απλα επειδη τρεφονταν υγιεινα & γυμναζονταν οχι για να γινουν φουσκωτοι,αλλα επειδη η αθληση ηταν τροπος ζωης.Και ολες αυτες οι ουσιες,ειτε ειναι απλες ακινδυνες πρωτεινες(ποιος ξερει? :confused: )ειτε ορμονες μονο κακο κανουν.Ρωτηστε & καποιον φαρμακοποιο ή γιατρο που του εχετε εμπιστοσυνη & αφηστε τις συμβουλες απο "ειδικους",που στην πραγματικοτητα ειδικευονται μονο στο να γεμιζουν τις τσεπες τους απο τη δικη μας αφελεια.
silentpower
18 Ιούλ. 2004, 15:25
kalitera na milisoume mono gia trofes i tropous askisis pou voithoun na apoktisis ena soma sta plaisia tou fisiologikou.as dosoume mono merika tips proponisis alla kai diaxorismou ton geumaton kalitera para an diafonoume gia ta simpliromata!
kpartsi
18 Ιούλ. 2004, 18:10
@nhp
Δεν ειρωνεύομαι. Απλώς με ενόχλησε που ένα παιδί 16 χρονών ζήτησε πως να αδυνατίσει και να δέσει λίγο και του κάνατε μία λίστα φαρμακείου (όχι μόνο από εσένα, περισσότερο από άλλους).
Αν μία δόση σκόνης πρωτείνης αντικαθιστά ένα μπούτι κοτόπουλο εγώ θα προτιμήσω 1000 φορές το μπούτι κοτόπουλο ή τα όσπρια ή το ψάρι από τη σκόνη... Προσωπική προτίμηση, ο καθένας κάνει τις δικές του.
Πρέπει να ξανακάνεις τους υπολογισμούς σου. Το περιεχόμενο πρωτείνης στις τροφές ξεκινάει από 10% στα ζυμαρικά και ρύζι και φτάνει έως το 20-25% περίπου στα κρέατα (εξαρτάται από την ποιότητα του κρέατος). Με έναν γρήγορο υπολογισμό 150 γραμμάρια άπαχου κρέας αποφέρουν στον οργανισμό περίπου 40 γραμμάρια πρωτείνης. Σε αυτές πρέπει να προσθέσουμε εκείνες από το γάλα, το τυρί, τα αυγά, τα όσπρια, τα δημητριακά, το ψάρι, τους ξηρούς καρπούς... οπότε απ'την διατροφή πέρνουμε μία πολύ καλή καθημερινή δόση πρωτείνης, πολύ συχνά πολύ μεγαλύτερη απ' αυτήν που έχουμε ανάγκη. Φαντάσου να προσθέσουμε και την σκόνη...
Για έναν κανονικό άνθρωπο φτάνει 1 γραμμάριο πρωτείνης ανά κιλό σώματος την ημέρα, γι αυτόν με πολλή έντονη άθληση μέγιστο 1.5 γρ. την ημέρα ανά κιλό σωματικού βάρους. Τα 2 γρ. που λες εσύ γίνονται μακροχρόνια προβληματικά.
Δεν ξέρουμε ποιά άτομα μας διαβάζουν στο φόρουμ και γι αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε προσεχτικοί σε αυτά που λέμε. Δεν ξέρεις αν αυτός που σε διαβάζει περιοριστεί στη μία δόση σκόνης πρωτείνης ή δοκιμάσει την εφεδρίνη ή ότι άλλο, οπότε η ευθύνη μας είναι βαριά ιδιαίτερα σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.
Όσο για τα γεύματα έχεις δίκιο, καλό θα ήταν να υπάρχουν και έξι και οχτώ γεύματα την ημέρα, φυσικά πιό ελαφριά αφού το σύνολο των θερμιδών πρέπει να μείνει το ίδιο. Αλλά το θέμα είναι ότι με αυτόν τον τρόπο καταντάει αρκετά βαρύ και δύσκολο να κρατήσεις την σωστή διατροφή στον χρόνο, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να τα παρατούν πολύ σύντομα. Οπότε καλύτερα κάτι πιο εύκολης εφαρμογής. Αλλά μην νομίζεις ότι τρία ή έξι γεύματα την ημέρα έχουν την τόση διαφορά. Πολύ-πολύ μεγαλύτερη διαφορά έχουν τρία με δύο ή μόλις ένα γεύμα την ημέρα αφού η ανάγκη του οργανισμού για θρεπτικές ουσίες και καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών αυξάνει εκθετικά μετά τις 8-10 ώρες από το τελευταίο γεύμα.
Η απόκτησης σωματικής διάπλασης, υγείας, αγάπη για την ζωή, βασίζεται σε απλούς κανόνες άθλησης και διατροφής που μας είναι εύκολο να ακολουθήσουμε και όχι σε απόλυτους και σκληρούς κανόνες που μας είναι δύσκολο να ακολουθήσουμε και μας δημιουργούν και στρες.
Όσο για το πρόγραμμα προπόνησής σου είμαι απολύτως σύμφωνος αφού συνδιάζεις αεροβική με αναεροβική άθληση. Ότι καλύτερο.
Εγώ επιμένω, μακριά από τα συμπληρώματα διατροφής. Η μόνη περίπτωση που κάποιος έχει ανάγκη από συμπλήρωμα πρωτείνης είναι να είναι χορτοφάγος. Η μόνη. Από την άλλη πλευρά η μακροχρόνια πρόσληψη πρωτείνης μπορέι να δημιουργήσει πολλά προβλήματα υγείας, από την οστεοπόρωση ως και καρκίνο των νεφρών. Ακόμα πιο δραμματικά είναι τα πράγματα με τα συμπληρώματα μεμονωμένων αμυνοξέων.
Δεν είναι τόσο δύσκολο να κάνουμε μία ισορροπημένη διατροφή που να μας καλύπτει όλες μας τις ανάγκες και να μας δίνει και την απόλαυση της γεύσης. Γιατί μην το ξεχνάμε, το φαγητό πάνω απ' όλα είναι απόλαυση. Και εξοικονομούμε και τα λεφτά στις σκόνες.
Και σε ένα άλλο θα σου δώσω δίκιο. Είμαι ψιλοάσχετος, πράγματι επαγγέλομαι βιοχημικός.
silentpower
18 Ιούλ. 2004, 18:35
Από την άλλη πλευρά η μακροχρόνια πρόσληψη πρωτείνης μπορέι να δημιουργήσει πολλά προβλήματα υγείας, από την οστεοπόρωση ως και καρκίνο των νεφρών.
εννοεις σκονη πρωτεινη ή απλα να λαμβανεις μεσω του φαγητου λιγη περισσοτερη πρωτεινη απο ασπραδι αυγου κοτοπουλο κτλ?
nhp1023
18 Ιούλ. 2004, 18:47
Katalabainw oti protimas to mpouti apo th skonh. Opos kai egw. Einai sumplirwma. Apla...einai polu duskolo na pareis pes 150 peripou grammaria proteinhs (to ligotero) mono apo fagito. Olh mera 8a trws kreas auga ospria kai cottage cheese? Ginete polu kourastiko meta apo kapoio kairo. Auto to lew giati auta pernousa to teleutaio 3mino otan prospa8ousa na ftia3w programma gia na akolou8isw, sto opoio 8a meinw kai pistos. Sthn arxh prospa8isa na to kanw xwris thn skonh, alla eida oti einai duskolo, mias kai 8a eprepe na mageireuw kai pio polu.
To allo kalo me thn skonh whey einai oti einai se mia morfh pou aporofate eukola meta apo thn askhsh, mazi me ligous udatan8rakes kai lipos. Giauto thn skonh thn pernw meta to gumnastirio. Einai genika mia eukolia, kai boh8aei sto na exeis 4-5 geumata anti ta 3, mias kai metraei san kanoniko geuma an pareis mazi kai udatan8rakes kai lipos. Egw paradeigma pernw thn skonh me 1% gala, mia banana h allo frouto, kai fustikoboutiro. Einai ena "geuma" to opoio pernei 2 lepta na to ftia3eis. Gia to pososto proteinhs/lipous to 3anakoita3a kai ekana la8os. H energeia apo to kotopoulo ontos xwrizete se peripou 90%proteinh kai 10% lipos, alla oxi sta 100gr ta 90gr einai proteinh. Zitw sugnwmh gia auto. Alla kai esu ekanes to idio la8os legontas oti mia dwsh proteinhs isodinamei me 4 kila kotopoulo. Auto mallon einai kapoia allh ousia.
To 8ema einai oti an 8es na "fouskwseis", h sthn periptwsh mou na xaseis lipos enw na mhn xaseis mus, prepei na trws arketh perissoterh proteinh apo oti otan kaneis apla ugeihnh diatrofh gia diathrish tou ogkou. Olo to kalokairi apla kanw diatirish, kai den exw parei simplirwma proteinhs mias kai mporw eukola na parw 90-100gr proteinh apo fagito.
Kati akoma pou 8umi8ika na pros8esw sto 8ema. Einai arketa simantiko na pernoume thn sinistomenh dwsh se fiber (fitikes ines legonte sta ellhnika? den eimai sigouros). Olous tou slogous den tous 3erw, alla enas logos otan prospa8eis na xaseis lipos einai oti dinei thn ais8hsh tou boukwmenou gia polu wra, kai etsi den niw8eis thn anagkh na fas pio polu apo oti xreiazete.
Pantws de pisteuw na exoume dwsei tosh emfash sta simplirwmata. Ta exoume anaferei kuriws giati einai mia lish. Oloi exoume pei oti to pio simantiko einai genika h swsth diatrofh me periorismeno lipos kai udatan8rakes, kai polu proteinh, to polu nero, kai bebaia gia akoma kalhtera apotelesmata thn gumnastikh, anaerobikh kai aerobikh. Pantws, h gumnastikh apo monh ths de kanei tipote an trws la8ws, enw h kalh diatrofh fernei apotelesmata kai apo monh ths. Alla gia genikh ugeia, h gumnastikh einai aparaithth.
Den exoume pei oti einai to pan h skonh proteinhs, kai oute exoume upostiri3ei tous lipodialites kai kreatines kai alles ousies. An 8es lipodialith....h kata kapoio tropo kati tetoia...mias kai den uparxei ousia pou na dialiei ontos to lipos....pies prassino tsai kai terma. De prokeite na kanei auto pou perimenoun polloi...diladi na trwne mcdonalds kai na ka8onte olh mera, kai me ena xapi na tous xarizonte ola auta.
Gia thn ephedrinh apla to eipa gia na to anaferw ws lush, kai na dwsw emfash sto oti einai apagoreumeno, kai etsi to mono apo auta pou isws kati na ekane pleon einai apagoreumeno, epomenos ta lefta stous lipodialites twra pia einai sigoura petamena lefta.
kpartsi
18 Ιούλ. 2004, 18:47
Απ' όλων των ειδών τις πρωτείνες. Απλώς με τη διατροφή, εάν είναι ισορροπημένη, η πρόσληψη παραπάνω ποσότητας πρωτείνης απ' αυτή που έχουμε ανάγκη είναι περιορισμένη. Κάτι που δεν γίνεται με τα συμπληρώματα που προσθέτουν καθαρή πρωτείνη στον οργανισμό μας. Για αυτό όσοι τα χρησιμοποιούν, αυτοί που τα έχουν πραγματικά ανάγκη, πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί να μην υπερβάλλουν.
Γι αυτό μιλάω για ισορροπημένη διατροφή, πλούσια κυρίως σε φρούτα και λαχανικά.
kpartsi
18 Ιούλ. 2004, 19:05
@nhp
Δεν είπα ότι μία δόση σκόνης πρωτείνης ισοδυναμεί με 4 κιλά κοτόπουλο απλά απόρηψα την απάντηση ότι η υπερβολική λήψη σκόνης πρωτείνης δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Αν κάτσεις και το υπολογίσεις 500 γρ. που λες ότι πέρνουν πολλοί μπόντυμπλύλντερς δεν είναι ότι διαφέρουν και πολύ...
Ότι είναι βολικό να φτιαχνεις ένα φραπεδάκι απ'ότι ολόκληρο γεύμα δεν αντιλέγω. Αλλά δεν σημαίνει ότι εύκολο=καλύτερο και πιο υγιεινό. Μετά αν κρατήσεις την πρόσληψη συμπληρώματος πρωτείνης για 2-3 μήνες μία-δύο δόσεις την ημέρα και αφού περιορίζεις τις πρωτείνες μέσω διατροφής, κανένα πρόβλημα. Αλλά ξέρεις ότι πολλοί τρώνε καθημερινά αυγά, κρέατα, τυριά κτλ. και δεν τους φτάνει και πέρνουν και την σκόνη...
nhp1023
18 Ιούλ. 2004, 19:22
De lew 500 grammaria apo skonh....alla sunolikh posothta th mera apo trofh kai skonh. Pantws se post sou pio panw eipes oti isodinamei h proteinh simplirwma me 4 kila kotopoulo.
Pisteuw pantws oti diafonoume se ena kuriws 8ema pou odigei sta upoloipa. Esu pisteueis oti periorizw thn lipsi proteinhs apo kanoniko fagito kai to antika8isto me thn skonh. La8os! Idi trww pio polu proteinh apo to fagito kai xwris thn skonh, apo oti ekana prin merika xronia. Episis les oti to nefro exei duskolies me thn polu proteinh gia megalo diasthma, pou einai swstotato. Episis les oti ta frouta einai polu simantiko.
Ola auta pou exeis pou me odigoun na pisteuw oti esu apeu8inese kuriws se ugeihnh diatrofh sintirishs, kai oxi anapti3hs muwn kai xasimo lipous. Se auth thn periptwsh prepei na periorizonte ta frouta, opos kai to gala kai alla fagita me polu zaxarh (sto gala diladi den einai mono to lipos pou einai to problhma otan xaneis baros). Episis, sthn periptwsh pou milaw egw, kai to paidi pou arxise to topic, ta epipeda proteihnhs einai pio psila apo sini8ws. Alla, de pisteuw na xaneis baros h na fouskwneis gia panw apo kana 6mino etsi? (ektos an eisai 60 kila kai 1.90m, h 200 kila an8rwpos/boubali) Epomenos to 8ema me ta nefra den pisteuw na paizei polu rolo.
Otan kaneis aplh ugeihnh diatrofh me to skopo ths diatirish ogkou kai kalhs ugeias, sumfwnw oti de xreiazete h polu prwteinh, epomenos oute ta simplirwmata, enw ta frouta kai to gala den einai kati kako.
aggelopas
18 Ιούλ. 2004, 19:56
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος s2000 (15 Ιούλ. 2004 , 02:45)
oi aples proteines den einai farmaka gia na theloun egrisi
Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ιδρύθηκε το 1983 με το Ν. 1316 και είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.
Αποστολή του ΕΟΦ είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας σε σχέση με την κυκλοφορία στην Ελλάδα:
φαρμακευτικών προϊόντων ανθρώπινης και κτηνιατρικής χρήσης
φαρμακούχων ζωοτροφών και προσθετικών ζωοτροφών
τροφίμων ειδικής διατροφής και συμπληρωμάτων διατροφής
βιοκτόνων
ιατρικών βοηθημάτων
καλλυντικών
Ο εθνικος οργανισμος φαρμακων δεν ειναι ελεγχει μονο ντεπον και ασπιρινες.
Τα συμπληρωματα διατροφης (πρωτεινες κλπ) δεν εχουν εγκριση εοφ ουτε για δειγμα!!!
Βρες μου ενα εσυ! Δεν ξερω αν εχουν βγει τωρα αλλα οταν πηγα να παρω κανενα δεν ειχε(το πηρα ομως,μετα εμαθα για αυτο που σου λεω)
Απορω πως κυκλοφορουν.
Πιστευεις οτι οι σοκολατιτσες με τους σφιχτες φωτογραφια πανω με τα 25 γραμμαρια πρωτεινων ειναι ακινδυνες???
Η οτι η πρωτεινη σε σκονη ειναι απλα ενα φυτικο σκευασμα??
Χημειες και αλχημειες ειναι ολα αυτα και τα ριχνουμε μεσα μας.
menelia
18 Ιούλ. 2004, 20:32
Για τη μυική μάζα:φρούτα
Λιποδιαλυτές:σκέτος καφές
0giorgos0
18 Ιούλ. 2004, 22:01
Oσον αφορα της πρωτεινες δεν υπαρχει και μεγαλος κινδυνος(εκτος απο ακραια φαινομενα) κυριως τα αποτελεσματα επιρεαζονται αρκει να ειναι απο επωνυμες εταιριες (performance,muscletech,american sports nutritcion,cybergenics...) που τα προιντα τους κυκλοφορουν στην παγκοσμια αγορα.Τα προβληματα υγειας παρουσιαζονται απο ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ληψη κρεατινης,ΗΜΒ,γλουταμινης,αμινο εων κα.Αλλα οπως ειπα η υπερβολικη ληξη ειναι επικινδυνη με μια σωστη δοσολογια υπαρχουν λιγες πιθανοτητες για επιλποκες που πιθανος να οφειλονται στον οργανισμο του καθενος.Για τα αναβολικα και χαπια που προσπαθουν να σου αλλαξουν τον μεταβολισμο και τετοια σε κανουν μπαλονι που φουσκονη-ξεφουσκονει δεν συζητω μιας και μονο η ληξη τους εχει παρενεργειες και προβληματα.
Οι περισσοτεροι επαγγελματιες αθλητες ειτε ποδοσφαιριστες,ειτε στιβου,ειτε box,kick-box κανουν ληψη κρεατινης και αλλων ουσιων.
Στην αμερικη τα πραγματα δεν ειναι τοσο "σφικτα" γενικα ειναι πολυ ενημερωμενει για τετοια θεματα οσοι ασχολουνται,σου μιλαω τι εχω δει με τα ματια μου μεσα σε γυμναστηρια να βαραν ενεσεις.Καλα πρωτεινες περνουν για πλακα.
Αυτα πιστευω ΕΓΩ
aggelopas
18 Ιούλ. 2004, 22:53
Οτι και να παρεις υπερβολικα κακο θα σου κανει.
Φαε 3 κιλα παγωτο και δες μετα.
Με τα συμπληρωματα ειναι χειροτερα τα πραγματα ομως που οπως ειπα δεν εχουν εγκριση του εοφ.
Αδικο εχω??
0giorgos0
18 Ιούλ. 2004, 23:07
Δεν ξερω για εγκρισεις παντως για να κυκλοφορουν τοσο ανετα σιγουρα δεν απογορευονται.Δεν ειναι τοσο χαλια τα πραγματα μην νομιζεις εχω ρωτησει αθλη-ιατρους,διατροφολογος,γυμναστες και παρα μα παρα πολλους χρηστες εχω παρει πανω απο 30 κιλα πρωτεινη(χωρις μεγαλο αποτελεσμα) και αλλα σκευασματα εχω σταματηση εδω και 8 μηνες και προπονισης taibox tang tee(oxi taibo) και γυμναστηρια λογο διαβασατος αλλα δεν παρατηρησα τιποτα το διαφορετικο στην υγεια μου ολα καλα και εκανα εξετασεις.
kpartsi
19 Ιούλ. 2004, 13:14
Παιδιά ελπίζω να καταλάβατε ποιοι είναι και πως σκέφτοντα αυτοί που κάνουν χρήσεις διαφόρων συμπληρωμάτων και ουσιών. Είναι πασηφανές ότι μερικοί αντί να γυμνάσουν τα σώματά τους πρέπει πρώτα να γυμνάσουν τα μυαλά τους.
Εγώ ότι ήταν να πώ το είπα. 'Οποιος δεν με κατάλαβε φαίνεται ότι μιλάμε διαφορετικές γλώσσες. Δεν θα ξαναεπέμβω.
Μακριά από συμπληρώματα διατροφής και ουσίες.
0giorgos0
19 Ιούλ. 2004, 17:11
ακου μην λες για τους αλλους λεγε την γνωμη σου.Δεν ειμαστε για διαμαχες εδω καθενας λεει οτι γνωριζει.
s2000
19 Ιούλ. 2004, 22:45
kirie kpartsi den nomizo oti oi prosopikes epitheseis enisxioun tin apopsi sou
mporis na peis tin gnomi sou ,oles einai dektes tis diavazoume kai krinoume
euxaristo
Nikos_s3
20 Ιούλ. 2004, 06:57
στο θέμα μας...:whistle:
runner
20 Ιούλ. 2004, 17:49
Diabasa apo tin arxi ola ta posts kai kapoia einai swsta kapoia lathos!!!Den tha katsw na tin analysw giati ayto to pragma pou sizitate edw exei TERASTIA ANALYSH!!
H gymnastiki kai h diatrofologia/diatologia eiani EPISTHMES!Den mporei kapoiois o opoios den katexei aytes tis gnwseis na kathetai na einai apolytos!!!Diladi emeis pou diabazoume tosa biblia kai tosa xronia eimaste "ilithioi"????
Eimai foititis twn TEFAA kai apo aytous pou eytyxws/dystyxws(gia kapoious) mou aresei ayto pou kanw kai den pernaw mathimata....me allous tropous h' den kserw ki egw ti allo!Tha mou pei kapoios giati ta lew ayta....giait poly apla yparxoun kapoioi "gymnastes" oi opoioi einai gia ta mpaza!!!Kapoioi oute kan exoun patisei pote se tetoiou eidous sxoles kai mono kai mono epeidh einai gymnasmenoi to paizoun gymnastes kai DOULEBOUN SE GYMNASTHRIA!!!Taytoxrona eimai kai athlitis pou asxoleitai me prwtathlitismo polla xronia twra!!Apo 7 xronwn eimai mesa ston xwro tou athlitismou kai exw dei apisteyta pragmata(14xronia!)!
Anti na tou lete diafora na tou proteinete na paei se kapoioin diatrofologo/diaitologo kai meta na brei enan kalo gymnasti(na ton sistisei kapoios gia paradeigma) kai na akolouthisei to analogo programma!
Egw edw mporousa na pw 10000000000000....pragmata alla ayto opws katalabainete den einai dynaton!!Ayta den grafontai.....diabazontai kai efarmozontai!Einai EPISTHMH H GYMNASTIKH GIA OSOUS NOMIZOUN OTI EINAI MONO PAIXNIDI!!!
swiffer
5 Απρ. 2005, 14:30
Οντας χορτοφαγος (οδευω στο να γινω vegan) σκεφτηκα να ανοιξω αυτο το θεμα και να ποσταρω μια πολυ καλη συνταγη που ξερω. Feel free να ποσταρετε συνταγες, σχολια κτλ κτλ
Banana Bread
Ingredients (use vegan versions):
1 3/4 cups flour
1 1/2 cups vegan sugar (http://www.nexternal.com/shared/affiliates/?CS=vegane&AID=9&Target=http://www.nexternal.com/vegane/%3FTarget=products.asp%26RowID=303)
1 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
1 cup mashed bananas (Takes 2-3 Bananas)
1/2 cup vegetable Oil
equivalent of 2 or 3 Eggs (I used Ener-G, 5 tablespoon water + 3 1/2 teaspoon powder)
1/3 cup soy-buttermilk*
Directions:
Preheat oven to 325 degrees F.
Mix flour, vegan sugar, baking soda and salt in a large mixing bowl.
Mix bananas, oil, and buttermilk* in a medium mixing bowl.
Combine the banana mixture with the large bowl containing dry ingredients, and stir well. Add the Ener-G Egg Replacer in now, and stir well again. (Optional: add 1/2 cup pecans).
Pour into a greased 9x5 inch bread pan.
Bake in 325 degree oven for 1 hour and 15 minutes, or until a toothpick in the middle comes out clean. *To make buttermilk, combine 1 cup soymilk with 1 tablespoon of vinegar. This can be used on a 1:1 ratio with buttermilk, so 1/3 cup of this = 1/3 cup buttermilk.
Aπολογουμαι για την Αγγλικουρα, φανταζομαι οι περισσοτεροι εδω μεσα μιλανε Αγγλικα. Ας ποσταρουμε συνταγες τις οποιες εχουμε δοκιμασει, οχι ενα απλο copy-paste!
To Banana Bread ειναι εκπληκτικο παντως, και μπορειτε να βαλετε και σταφιδες, γινεται ακομη πιο νοστιμο!
william blake
5 Απρ. 2005, 15:28
ωραιος, αλλα γραψε την επομενη συνταγη στα ελληνικα
bomber21
5 Απρ. 2005, 15:53
Kαι γιατι να γινει καποιος 'vegetarian''??Δεν ειναι πιο υγιεινο να τρως απο ολα (με συνεση βεβαια) ??
garfield
5 Απρ. 2005, 17:00
Σε όλες τις συνταγές με σόγια, προτείνεται η σόγια να μουσκεύεται σε νερό, βραστό ή μη.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος. Η σόγια μουσκεύεται ή σε ζωμό λαχανικών ή σε χυμό πορτοκάλι. Το νερό που "τραβάει" την κάνει εξαιρετικά άνοστη και ένα χάλι γενικότερα.
Συνταγή για κιμά σόγιας, όπυ χρησιμοποιείται όπως ο κιμάς για τα μακαρόνια.
Μουσκεύετε σε ζωμό λαχανικών (σε κύβους λαχανικών πχ) τη σόγια κιμάς.
Αφού την αφήσετε να μουσκέψει μία ώρα περίπου (ή αν βιάζεστε βράζετε το ζωμό, τον κατεβάζετε απ' τη φωτιά και τη βάζετε για 10 λεπτά να τραβήξει τα λαχανικά) τη ρίχνετε στην κατσαρόλα στίβοντας την ελαφρά. Ρίχνετε λάδι, κρεμμύδι, κομμένα μανιτάρια και αλάτι. Τα σωτάρετε για λίγο, ρίχνετε λίγο λευκό κρασί και μετά από 5 λεπτά περίπου το χυμό ντομάτας και ελάχιστη ζάχαρη, ειδικά αν η ντομάτα είναι φρέσκια. Περιμένετε μέχρι να πήξει ελαφρά. Αν θέλετε προσθέτε και πιπεριά στα υλικά, μελιτζάνα, κολοκυθάκι ή ό,τι λαχανικό σας αρέσει. Εννοώ στο σωτάρισμα.
Ελπίζω να ήμουν σαφής. Αν όχι, πείτε το για διευκρινήσεις.
william blake
5 Απρ. 2005, 18:05
Kαι γιατι να γινει καποιος 'vegetarian''??Δεν ειναι πιο υγιεινο να τρως απο ολα (με συνεση βεβαια) ??
οχι, η αποχη απο το κρεας μονο καλο μπορει να σου κανει, και αν δεν μπορειτε να απεχετε τουλαχιστον προτιμηστε το λευκο
αποδεδειγμενα οι χορτοφαγοι ειναι πιο υγιεις, το κρεας περιεχει πρωτεινες τι οποιες μπορεις να παρεις και απο αλλου
Michelle
5 Απρ. 2005, 18:28
Vegan Sugar??? Τι νόημα έχει κατι τέτοιο και τι διαφορά απο την απλή ζάχαρη??? Αφού η ζάχαρη ούτως η άλλως δεν έχει κανενα συστατικο ζωικής προελευσης!!
forumjunky
5 Απρ. 2005, 18:40
σοβαρά τώρα, γιατί το κάνεις αυτό στον εαυτό σου?
DENIOR
5 Απρ. 2005, 18:58
Prosopika den tha hthela pote na gino xortofagos.To kreas einai megalos geystikos kai threptikos peirasmos...
RouKouNas
5 Απρ. 2005, 19:09
Δηλαδή ΤΕΡΜΑ στα ΚΟΨΙΔΙΑ και τα ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ?? Και την ημέρα του Πάσχα τι θα φας?? :lol: :p
Πάντα φιλικά..
nhp1023
5 Απρ. 2005, 19:18
οχι, η αποχη απο το κρεας μονο καλο μπορει να σου κανει, και αν δεν μπορειτε να απεχετε τουλαχιστον προτιμηστε το λευκο
αποδεδειγμενα οι χορτοφαγοι ειναι πιο υγιεις, το κρεας περιεχει πρωτεινες τι οποιες μπορεις να παρεις και απο αλλου
Apodedeigmena pio ugeihno einai oloklhromenh diatrofh pou na uparxei pou kai pou migma me kreas....alla kala les gia to leuko...h isws kai to xeirino, kai bebaia ta psarika. Oi prwteines pou mporeis na pareis apo allou einai ligw diaforetikes se sustash, kai den antika8istoun apoluta to kreas. Kai idika an gineis vegan....paei kai to gala kai to augo pou exoun tis alles kales prwteines...kai sou menei h sogia.
Paradeigma: o sugkatikos mou o opoios ksafnika egine vegetarian! Loipon...x8es to bradu, gia polosth fora stous 6 mines (9 fora) apo tote pou egine vegetarian, boulose thn toualettalogo diarias!!! (ligw disgusting kserw...alla ti na kanoume) ELEOS! Sou fenete ugeihno auto?
Ta dontia mas einai ftiagmena na trwme kai apo ta duo (xorta / kreas)...kai o organismenos na epeksergazete kai ta duo....epomenos logiko einai na mhn kanei kako na trwme kai ta duo.
garfield
5 Απρ. 2005, 19:30
Λοιπόν επειδή υπήρξα χορτοφάγος για πάρα πολλά χρόνια, όταν έμεινα έγκυος και είπα στον γιατρό μου ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φάω κρέας, απλά μου είπε " δεν θα κάνεις και χοληστερίνη".
Αν έχεις μια ισορροπημένη διατροφή με όλα τα υπόλοιπα εκτός του κρέατος, είσαι μια χαρά. Προσωπικά ήμουν παραπάνω από μια χαρά.
Αν εξαιρέσεις τα νεύρα μου, που κλυδωνίζονταν επικίνδυνα, όταν όλοι οι φίλοι και συγγενείς με αντιμετώπιζαν σαν να τα χω χαμένα, ειδικά όταν ήμουν έγκυος.
Εξετάσεις έκανα τακτικότατα και δόξα τω Θεώ, όλα πήγαιναν άψογα.
Σταμάτησα την χορτοφαγία για προσωπικούς λόγους (καμμία σχέση με υγεία) και σκέφτομαι σοβαρα να ξαναρχίσω πάλι.
Οσο για το Πάσχα? Από άποψη πάρα πολλών χρόνων, Πάσχα δεν τρώω ποτέ κρέας.
Εξ άλλου για μένα η Ανάσταση δε βασίζεται στο "σφάζουμε, σουβλίζουμε, τρώμε". Είπες τίποτα αγαπητε δάσκαλε?(Τσαρούχης)
Βασίλης
5 Απρ. 2005, 20:10
Λοιπόν επειδή υπήρξα χορτοφάγος για πάρα πολλά χρόνια, όταν έμεινα έγκυος και είπα στον γιατρό μου ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φάω κρέας, απλά μου είπε " δεν θα κάνεις και χοληστερίνη".
Αν έχεις μια ισορροπημένη διατροφή με όλα τα υπόλοιπα εκτός του κρέατος, είσαι μια χαρά. Προσωπικά ήμουν παραπάνω από μια χαρά.
Αν εξαιρέσεις τα νεύρα μου, που κλυδωνίζονταν επικίνδυνα, όταν όλοι οι φίλοι και συγγενείς με αντιμετώπιζαν σαν να τα χω χαμένα, ειδικά όταν ήμουν έγκυος.
Εξετάσεις έκανα τακτικότατα και δόξα τω Θεώ, όλα πήγαιναν άψογα.
Σταμάτησα την χορτοφαγία για προσωπικούς λόγους (καμμία σχέση με υγεία) και σκέφτομαι σοβαρα να ξαναρχίσω πάλι.
Οσο για το Πάσχα? Από άποψη πάρα πολλών χρόνων, Πάσχα δεν τρώω ποτέ κρέας.
Εξ άλλου για μένα η Ανάσταση δε βασίζεται στο "σφάζουμε, σουβλίζουμε, τρώμε". Είπες τίποτα αγαπητε δάσκαλε?(Τσαρούχης)
Ήσουν έγγυος και ο γιατρός σου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν ΔΕΝ τρως κρέας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης; :worry: Νόμιζα ότι ίσχυε το εντελώς αντίθετο.. :)
garfield
5 Απρ. 2005, 20:42
Ναι, όπως ακριβώς το είπα. Και μιλάμε για άψογα αποτελέσματα εξετάσεων.
Η διατροφή μου βέβαια περιείχε σε άφθονες ποσότητες τυρί, λαχανικά, φρούτα, δημητριακά.
Και η κούκλα μου, μια χαρά μωρό βγήκε.
Βασίλης
5 Απρ. 2005, 20:49
Ναι, όπως ακριβώς το είπα. Και μιλάμε για άψογα αποτελέσματα εξετάσεων.
Η διατροφή μου βέβαια περιείχε σε άφθονες ποσότητες τυρί, λαχανικά, φρούτα, δημητριακά.
Και η κούκλα μου, μια χαρά μωρό βγήκε.
Να την χαίρεσαι! :)
Απλά μου έκανε εντύπωση γιατί είναι η νύφη μου έγγυος και της είπε ο γιατρός να τρώει κανονικά κρέας (εννοείται εκτός ψητά λίπη κλπ).
garfield
5 Απρ. 2005, 21:04
Σ ευχαριστώ και με το καλό να έρθει το μωράκι.
Δεν μου είπε ο γιατρός να μην τρώω κρέας. Απλά επειδή εγώ ήμουν χορτοφάγος, είπε πως αν προσέξω τη διατροφή μου (και μου είπε που ακριβώς πρέπει να δώσω βάρος), δεν πειράζει αν δεν φάω κρέας.
Και να σου πω και την αλήθεια, καλό είναι το κρέας αν ξέρεις από που προέρχεται ή αν στο στέλνουν από χωριό κλπ. Ολα αυτά τα σάπια που τρώμε, κατά ποσο καλό μπορεί να κάνουν δεν ξέρω..
Bayern7
5 Απρ. 2005, 21:19
Paradeigma: o sugkatikos mou o opoios ksafnika egine vegetarian! Loipon...x8es to bradu, gia polosth fora stous 6 mines (9 fora) apo tote pou egine vegetarian, boulose thn toualettalogo diarias!!! (ligw disgusting kserw...alla ti na kanoume) ELEOS! Sou fenete ugeihno auto?
To xesimo einai ygeia. An den energise mia fora ti mera toulaxiston kati den pai kala.
ahill2
5 Απρ. 2005, 21:40
Παν μέτρον άριστο και όλα τα υπόλοιπα συγνώμη αλλά είναι π@π@ριές.
Ο καθένας ας κάνει ότι του αρέσει αλλά μην λέμε και ότι το σκέτο χόρτο είναι καλύτερο του όλα με μέτρο. :O
william blake
5 Απρ. 2005, 21:47
το μονο σιγουρο ειναι οτι πρεπει να αποφευγουμε το κοκκινο κρεας
swiffer
5 Απρ. 2005, 22:15
Νομιζω Bayern7 ξεφευγει λιγο το ποστ σου.
Εχω να πω οτι για χρονια δεν ετρωγα καθολου λαχανικα, και τωρα πλεον που η διατροφη μου βασιζεται αποκλειστικα σε αυτα, νιωθω υγιεις.
Υγ. Θενξ για τον τιτλο! Μου αρεσε!
nhp1023
6 Απρ. 2005, 00:30
To xesimo einai ygeia. An den energise mia fora ti mera toulaxiston kati den pai kala.
Den eipa kati gia thn suxnothta...alla gia to oti exei polla problhmata otan paei!
chryant
29 Μάι. 2005, 23:49
To karpouzi einai pxiniko i oxi ?
jane_butterfly
29 Μάι. 2005, 23:58
είναι ενα πάρα μα πάρα πολυ σοβαρό και επίκαιρο πρόβλημα :lol: :lol:
ειναι , εχει ζάχαρη :p , αλλά άμα φας μόνο τα κουκούτσια είσαι οκ :tease: :tease:
undertow
30 Μάι. 2005, 00:32
βάλτε εδώ (http://www.calculateyourdiet.com/calories-in-watermelon) την ποσότητα που τρώτε και θα σας βγάλει θερμίδες και τα τοιαύτα...
sallax
30 Μάι. 2005, 00:33
ως γνωστόν τα φρούτα δεν πάχυναν ποτέ και κανέναν... φάτε άφοβα :p
eLeKtriK EyE
30 Μάι. 2005, 00:45
ως γνωστόν τα φρούτα δεν πάχυναν ποτέ και κανέναν... φάτε άφοβα :p
Με εξαίρεση το αβοκάντο ;)
HellasLover
30 Μάι. 2005, 01:17
kai oi bananes....
to karpouzi exei zaxari opws to peponi kai ta stafulia(?) alla de nomizw na paxainei..elpizw toulaxiston...
HellasLover
30 Μάι. 2005, 01:18
to kserate ta portokalia kai ta lemonia kaine lipos??
loipon trwte karpouzi kai apo panw ena portokali kai eiste ok!
Dimitris79
30 Μάι. 2005, 01:21
βάλτε εδώ (http://www.calculateyourdiet.com/calories-in-watermelon) την ποσότητα που τρώτε και θα σας βγάλει θερμίδες και τα τοιαύτα...Εβαλα 300 γραμμαρια(μια μεση μεριδα)και τα αποτελεσματα...90 θερμιδες,0,45 γρ. λιπος,1,83 πρωτεινες & 22,6 υδατανθρακες...φατε αφοβα λοιπον...ακομα κι αν οι θερμιδες φαινονται "αρκετες",το λιπος ειναι ανυπαρκτο...
undertow
30 Μάι. 2005, 01:25
Ρε παιδια όποιον διατροφολόγο να ρωτήσετε θα σας πει ότι δεν παχαίνει τίποτα αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο.
Λογικό είναι άμα φας 3 κιλά καρπούζι να παχύνεις!
vampyre
30 Μάι. 2005, 09:42
Ενώθηκαν 2-3 θέματα που αφορούσαν δίαιτα, διατροφή και τροφές γενικότερα συμπεριλαμβανομένου και του καρπουζιού.
Δεν θέλει και πολλά...Ελαχιστοποίηση των Λιπαρών και γλυκών,σμίκρυνση του βραδυνού.Κόψιμο τα έξω και μέτρια άθληση.
Αν ισχύσουν τα παραπάνω ο οργανισμός δεν έχει άλλη επιλογή από το να έρθει κάποια στιγμή στα ίσια του.
Ilias1908
30 Μάι. 2005, 17:31
Τί μπορώ να τρώω με πολύ λίγες θερμίδες το βράδυ; Κυρίως σε περιπτώσεις λιγούρας :shifty:
chryant
30 Μάι. 2005, 19:54
Τί μπορώ να τρώω με πολύ λίγες θερμίδες το βράδυ; Κυρίως σε περιπτώσεις λιγούρας :shifty:
kali i aporia s na einai me liges thermides alla na einai xortastiko
jane_butterfly
30 Μάι. 2005, 23:47
Τί μπορώ να τρώω με πολύ λίγες θερμίδες το βράδυ; Κυρίως σε περιπτώσεις λιγούρας :shifty:γαλα με δημητριακα?
Ilias1908
30 Μάι. 2005, 23:58
γαλα με δημητριακα?
Βρε συ jane, είναι αυτά λίγες θερμίδες; Και οι μέτριες ποιές είναι; Κανα παστίτσιο; Όταν λέω λίγες, εννοώ max 150 kcal :)
jane_butterfly
31 Μάι. 2005, 00:05
Βρε συ jane, είναι αυτά λίγες θερμίδες; Και οι μέτριες ποιές είναι; Κανα παστίτσιο; Όταν λέω λίγες, εννοώ max 150 kcal :)δεν ειπαμε να φας και ολα τα κελοκς σε ενα βράδυ :p ( με μέτρο , όσο οσο για την λιγούρα) απάχο γαλατάκι? γιαουρτάκι?
chryant
31 Μάι. 2005, 22:08
vasika protimw kanena frouto i kanena yaourtaki me frouta o% i 1 %
Demis_CY
1 Ιούν. 2005, 09:23
Όλοι σας θα έχετε προσέξει ότι το πρωί μόλις σηκωθούμε από το κρεβάτι και ζυγιστούμε είμαστε 2-3 κιλά πιο ελαφριοί απότι είμασταν πριν κοιμηθούμε..
Και όποιον ρώτησα μου είπε οτι η καλύτερη ώρα για να ζυγιστείς είναι το πρωί μόλις σηκωθείς..
Ξέρει κανείς γιατί παρατηρείται αυτό το φαινόμενο?
undertow
1 Ιούν. 2005, 09:46
Κατά τη διάρκεια του ύπνου ένας μέσος άνδρας 19-25 ετών που κοιμάται 8 ώρες χάνει 600 θερμίδες.
Μία μέση γυναίκα γύρω στις 500.
Γενικά ό,τι δραστηριότητα να κάνεις (διάβασμα,καθισιό,άκουσμα μουσικής και πολλά άλλα) χάνεις κιλά ανάλογα την ένταση βέβαια.
Demis_CY
1 Ιούν. 2005, 10:05
Oi thermides pou xaneis kata tin diarkeia tou ypnou den einai sxetikes me to varos mas?
undertow
1 Ιούν. 2005, 10:07
ναι αν θες να το υπολογίσεις ακριβώς , πήγαινε εδώ (http://www.caloriesperhour.com/index_burn.html)
agiorgitis
1 Ιούν. 2005, 10:07
Λογικά οφείλεται στο οτι το πρωί, μετά την τουαλέτα, έχεις λίγα υγρά στο σώμα. Ε τώρα καθ όλη τη διαρκεια της μέρα τρώς-πίνεις διάφορα, τα οποία δεν έχει προλάβει ο οργανισμός να κάψει/αποβάλει πρίν πας για υπνο.
Βέβαια το αυξημένο βάρος το βράδυ μπορεί να οφείλεται στον αυξημένο όγκο των γενν. οργάνων, απο όλους αυτούς που μας τα πρήζουν καθημερινά στη δουλειά/στο σχολείο! :happy:
Demis_CY
1 Ιούν. 2005, 10:21
Malista... thanks guys
jane_butterfly
1 Ιούν. 2005, 17:57
Βρε συ jane, είναι αυτά λίγες θερμίδες; Και οι μέτριες ποιές είναι; Κανα παστίτσιο; Όταν λέω λίγες, εννοώ max 150 kcal :)το τσεκαρα και στο κουτί...και γαλα με δημητριακά 170 θερμίδες ( αν βάλεις απαχο γάλα άφαιρείς 70 θερμίδες ) άραααα...δεν ειναι και πολλές ;)
Ilias1908
1 Ιούν. 2005, 22:16
το τσεκαρα και στο κουτί...και γαλα με δημητριακά 170 θερμίδες ( αν βάλεις απαχο γάλα άφαιρείς 70 θερμίδες ) άραααα...δεν ειναι και πολλές ;)
Έχεις δίκιο. Δεν ήξερα ότι ήταν τόσο λίγες θερμίδες :)
nio1975
9 Ιούν. 2005, 11:02
http://www.ert.gr/site/news/photos/img70x70/2005/6/bigfatgreekdiet-book.jpg
Κάποτε συμβούλευε τους ασθενείς του…"Κάντε ότι σας λέω, όχι ότι κάνω εγώ". Πως θα μπορούσε άλλωστε να τους πει "κάντε ότι κάνω", όταν σε ηλικία μόλις 35 χρόνων έφθασε να ζυγίσει τα 220 κιλά! Ο λόγος για τον Nick Υφαντίδη, έναν ελληνικής καταγωγής γιατρό στις ΗΠΑ που κατάφερε, με τον δικό του ιδιότυπο πραγματικά τρόπο να χάσει 120 κιλά. Χωρίς να υποβληθεί σε κάποια χειρουργική επέμβαση. Κάνοντας όμως κάτι το ασυνήθιστο. Ένα χρόνο ταξίδευε σε όλη τη χώρα για να παρακολουθήσει αγώνες baseball και έπινε μόνο υγρά! Στόχος επετεύχθη και το διατροφικό ταξίδι του Dr Υφαντίδη, έγινε βιβλίο με τίτλο, ποιον νομίζετε; My big fat greek diet (εκδόσεις Nelson).
Έγινε άλλος άνθρωπος!
Ξεκίνησε την προσπάθεια πρωταπριλιά.
Θέλοντας ίσως με αυτό, να διαψεύσει ακόμα και τον εαυτό του.
Το τελευταίο του γεύμα ήταν μαζί με τον πατέρα και τα δυο αδέλφια του, οι οποίοι ήταν υπέρβαροι αλλά όχι παχύσαρκοι.
Ξεκίνησε αυστηρά. Με δίαιτα 800 θερμίδων, η οποία σπεύδει να σημειώσει προς κάθε ενδιαφερόμενο, δεν πρέπει να ακολουθείται δίχως αυστηρή ιατρική παρακολούθηση.
Η προσπάθεια δεν ήταν εύκολη.
Το άδειο στομάχι, του χαλούσε τη ψυχολογία.
Για να το ξεπεράσει, αποφάσισε να πάρει τα όρη και τα βουνα.
Υπερβάλλουμε.
Ο Dr Υφαντίδης λάτρης του baseball αποφάσισε να φύγει για ένα χρόνο με ένα βαν και να παρακολουθήσει όλoυς τους αγώνες baseball.
Ταξιδεύοντας στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, "πολεμούσε" την πείνα του.
Όπου όμως και αν βρισκόταν, δεν ξεχνούσε να κάνει ιατρικές εξετάσεις για να δει τη βελτίωση στον οργανισμό του.
Μέχρι την Άνοιξη του 2002 είχε παρακολουθήσει 109 αγώνες της Major League και ήταν αγνώριστος.
Ζύγισε 95 κιλά ! (σσ: και μεις δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε δέκα
Έχοντας πετύχει το στόχο του, άρχισε σιγά σιγά να τρώει και πάλι φυσιολογικά.
Για τέσσερις βδομάδες, έτρωγε μόνο ελαφρά γεύματα με λαχανικά. Έτσι πήρε βάρος αλλά ελάχιστα. Πέντε κιλάκια.
Από τότε μέχρι και σήμερα είναι 100 κιλά. Δεν μετράει θερμίδες αλλά προσέχει τις ποσότητες στο φαγητό του.
Ακολουθεί μια διατροφή φτωχή σε υδατάνθρακες πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, αποφεύγει τα λίπη και προσπαθεί να καταναλώνει τροφές όσο πιο ακατέργαστες μπορούν να είναι.
Επέστρεψε στα κανονικό ωράριο εργασίας του και κάνει γυμναστική λίγες ώρες την ημέρα.
Γνώρισε τον έρωτα της ζωής του, παντρεύτηκε και έκανε ένα παιδάκι.
Παράλληλα, έγραψε το "success story" του βιβλίο.
Με τίτλο…."My big fat greek diet" παραπομπή στην ελληνική καταγωγή του και φυσικά στην πετυχημένη ταινία της Νία Βάρνταλος "My big fat greek weeding".
http://www.ert.gr/site/news/photos/img70x70/2005/6/dryfantidis-old.jpg
http://www.ert.gr/site/news/photos/img70x70/2005/6/DrYfantidis.jpg
πηγή www.ert.gr ;)
anipsios1
11 Ιούν. 2005, 00:04
Ποτέ coca-cola. Μακροχρόνια μπορεί να προκαλέσει λευχαιμία πέραν των άλλων.
Γενικά μακριά από αεριούχα. Στην συσκευασία αντί για τα Ε πλέον αναγράφουν την ονομασία της ουσίας.Το διαβάζεις και δεν ξέρεις τι είναι.
Αποφέυγετε χοιρινό για τα κόκκαλα γιατι περιέχει πολλές οξύνες και ανεβάζει χοληστερίνη, τριγλυκερίδια κτλ.
Ποτέ μα ποτέ ζαμπόν με τυρί ταυτόχρονα.
Αποφεύγετε νες καφέ.Πιείτε οτι αλλο καφε θέλετε και σε οσες ποσοτητες θελετε.
Ποτέ ξυνό με άμυλο μαζί. π.χ μακαρόνια με σαλάτα που έχει ξύδι ή λεμόνι.
Όχι νερό με το φαγητό
IVIetaCreatoR
11 Ιούν. 2005, 01:50
Γιατί αυτό; :what:
ποτέ μα ποτέ δεν τυχαίνει να τα τρώω ξεχωριστά.
anipsios1
12 Ιούν. 2005, 01:08
Γιατί αυτό; :what:
ποτέ μα ποτέ δεν τυχαίνει να τα τρώω ξεχωριστά.
Κάνουν καποια χημική αντίδραση,περαιτέρω δεν ξέρω να σου πώ.
Γενικά μακριά από αεριούχα. Στην συσκευασία αντί για τα Ε πλέον αναγράφουν την ονομασία της ουσίας.Το διαβάζεις και δεν ξέρεις τι είναι.
Αποφέυγετε χοιρινό για τα κόκκαλα γιατι περιέχει πολλές οξύνες και ανεβάζει χοληστερίνη, τριγλυκερίδια κτλ.
Όχι νερό με το φαγητό
Και τι θα πινουμε με το φαγητο? Ουτε νερο ουτε αναψυκτικα τιποτα? Συγγνωμη αλλα ολα αυτα που εγραψες δεν μου φαινεται οτι πολυστεκουν.
anipsios1
12 Ιούν. 2005, 01:14
Μου τα έχει πει γιατρός. Δεν ξέρω εγώ αν στέκουν αλλά για να τα λέει αυτός κατι θα ξέρει.
Εγω παντως πιστευω ότι λίγο και απ΄αυτά δεν βλάπτει
runner
12 Ιούν. 2005, 03:46
Πολλές ανακρίβειες σου είπε ο...."γιατρός"!!!
-Για την λευχαιμία και την Coca-cola.....ΕΛΕΟΣ!Τι άλλη βλακεία θα ακούσουμε.Σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο και έχει κάποιες επιπτώσεις αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό!
-Ναι καλά...αν το πάμε έτσι θα πρέπει να αποφύγουμε πάρα πολλά είδη φαγητών που...και καλά.....κάνουν κακό,σε ποσοστό 60%-80%!
-Αποφυγή ζαμπόν με τυρί και χημική αντίδραση;Σίγουρα!Και μετά "βγαίνει στην επιφάνεια" ο Mr Hyde!!!
-Το μόνο σωστό που σου είπε είναι αυτό για τον καφέ!
-Για το ξυνό με άμυλο....δεν έχει καμιά σχέση η γεύση με το άμυλο!!!
-Αυτό δεν ισχύει ακριβώς έτσι!!Απλώς δεν πρέπει να πίνεις πολύ νερό αφότου φας αλλά λίγη ώρα μετά!
Συγγνώμη φίλε μου αλλά ή έπεσες σε κομπογιαννίτη ή σε κάποιον υπερβολικό ή σε κάποιον που απλώς του αρέσει να τρομάζει τον κόσμο με τέτοιες βλακείες!
anipsios1
15 Ιούν. 2005, 14:32
den ksero an einai kompogiannitis alla ayta mou eipe.tora an einai alitheia i psemata ,ti na po. esy pou to ksereis omos oti einai moufes?
ταξιδιωτης22
15 Ιούν. 2005, 17:08
λοιπον παιδια τη βοηθεια σας.
ειμαι καπου στα 95 κιλα και θελω να παω ξανα στα 80 πειτε καμια ευκολη διαιτα.
επισης εχω κι ενα κακο,φρουτα δε μπορω να φαω με τιποτα και μονο που τα βλεπω σιχαινομαι,τι μπορω να κανω γι αυτο?
runner
15 Ιούν. 2005, 18:21
den ksero an einai kompogiannitis alla ayta mou eipe.tora an einai alitheia i psemata ,ti na po. esy pou to ksereis omos oti einai moufes?
Το ξέρω γιατί απλούστατα με αυτό ασχολούμαι!Η' καλύτερα να πω για την ακρίβεια ασχολούμαι και με αυτό στον κλάδο μου.
Για να σε βοηθήσω και να μην έχεις αμφιβολίες(για να δεις ότι δεν λέω βλακείες) είμαι αθλητής από τα 7 μου και όπως ξέρεις όταν ασχολείσαι επαγγελματικά με τον αθλητισμό τόσα χρόνια μαθαίνεις εμεπιρικά κάποια πράγματα είτε τα εφαρμόζεις είτε όχι!Ταυτόχρονα τελειώνω ΤΕΦΑΑ και μία από τις 2 ειδικότητες που τελειώνω έχει να κάνει με την ιατρική πλευρά της γυμναστικής και μέσα σε αυτή υπάρχουν μαθήματα όπως διατροφή κ.α.!!Τώρα αν τα συνδυάσεις όλα αυτά και με ψάξιμο που έχω κάνει και μόνος μου γιατί μου αρέσει αυτό που κάνω τότε...καταλαβαίνεις!
runner
15 Ιούν. 2005, 18:24
Για σένα ταξιδιωτης22.........το έχω πει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ φορές σε πολλά topics!Από εδώ μόνο καμιά απλή συμβουλή δίνουμε!!Δεν είναι δυνατόν να βγει πρόγραμμα διατροφής ή δίαιτας χωρίς να πας σε έναν διατροφολόγο-διαιτολόγο να σου κάνει τις κατάλληλες εξετάσεις κ.α.!!!Για αυτό καλύτερα μην ακολουθείτε δίαιτες μέσω ίντερνετ ή δίαιτες του "αέρα"(οι δίαιτες που περνάνε από στόμα σε στόμα δηλαδή) γιατί μπορεί να κάνετε ζημιά στην υγεία σας ή στην αρχή μεν να δείτε μια απώλεια του βάρους και ξαφνικά να τα ξαναπάρετε και να μείνετε....!!!Μετά θα αρχίστε να αναρωτιέστε τι κάνατε λάθος και θα χτυπιέστε!Άσε που σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο λίπος δεν χάνετε!!
popolaros
16 Ιούν. 2005, 00:36
λοιπον παιδια τη βοηθεια σας.
ειμαι καπου στα 95 κιλα και θελω να παω ξανα στα 80 πειτε καμια ευκολη διαιτα.
επισης εχω κι ενα κακο,φρουτα δε μπορω να φαω με τιποτα και μονο που τα βλεπω σιχαινομαι,τι μπορω να κανω γι αυτο?
απλα πραγματα
κοβεις αλκοολ, κοβεις γλυκα, κοβεις, γυρους, κοβεις λιπαρα, κοβεις τηγανιτα, κοβεις λαδερα
τρεχεις καθε μερα (βαδην βασικα για να καψεις λιπος , αλλα αμα καταφερνεις και τρεχεις ακομη καλυτερα)
τρως ψαρια , πουλερικα , γαλοπουλα , τονο , πινεις νερο αρκετο , προσοχη ομως δεν θα πινεις μιση ωρα πριν απο το φαι και μια ωρα μετα το φαι..........
το θεωρω αυτονοητο οτι την τροφη θα την μασας μεχρι να λιωσει και παντα θα συνοδευεται το οποιο γευμα σου με σαλατα .
προσπαθησε να εχεις 5 γευματα την ημερα και να μην τρως τρεις ωρες πριν πας για υπνο......
αυτα σε γενικες γραμμες......και πολυ απλα πραγματα
παντως το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας σε ενα διαιτολογο / διατροφολογο , να σου μετρησει την μυικη μαζα/λιπος και να σου φτιαξει ενα προγραμμα........
Α μην περιμενεις να χασεις πανω απο τα 4 κιλα το μηνα......αν γινει τοτε καπου εχεις κανει πατατα........
ταξιδιωτης22
16 Ιούν. 2005, 22:50
οταν επινα αλκοολ ημουν μια χαρα απο θεμα σωματος,μετα που το εκοψα γιατι αρχιζε να με πειραζει αρχισα τα αναψυκτικα,πινω καπου στις 7-9 κοκα κολες τη μερα και 5 καφεδες με 3 κουταλιες ζαχαρη ο καθενας,το φαγητο μου παντως ειναι λιγο.
Ilias1908
4 Ιούλ. 2005, 00:51
Παιδιά ο ένας φραπές με 2 ζάχαρες και γάλα, πόσες περίπου θερμίδες έχει;
laios23
5 Ιούλ. 2005, 18:18
Όχι νερό με το φαγητό
file mou 6 xronia pou spoudazw sauti tin ******* ti sxoli pou legetai iatriki den exw xanakousei kati tetoio...poios sou eipe tetoia M A L A K I A????kamia sxesi...i leuxaimeia einai kakoitheia twn lemfokittarwn(analoga me ton tipo bebaia--min se zalizw me auta)pes autou pou sou to eipe na ferei ena biblio aimatologias pou to leei mesa auto na to doume kai emeis..egw pantos pou exw diabasei 8 tomous pathologias den iexw dei kati tetoio... (to mono pou mborei na kanei i coca-cola einai diabrwsi tou toixwmatos tou stomaxou-elkos diladi-kai isws kai gastroisofagiki pallindromisi SPANIA omws....:O
nikos2004dj
7 Ιούλ. 2005, 10:52
Το ιδιο και γω φιλε . Αν το βρω στο τραπέζι το τρωω αλλιώς ...το μηνα που δεν εχει σάββατο
το ιδιο και εγω αν βρω φρουτα τροω αν δεν βρω οποτε θυμηθω την σημασια τους η οταν αρρωστησω και μου πει ο γιατρος κανενα φρουτο να τρως
Agent M
7 Ιούλ. 2005, 20:31
file mou 6 xronia pou spoudazw sauti tin ******* ti sxoli pou legetai iatriki den exw xanakousei kati tetoio...poios sou eipe tetoia M A L A K I A????kamia sxesi...i leuxaimeia einai kakoitheia twn lemfokittarwn(analoga me ton tipo bebaia--min se zalizw me auta)pes autou pou sou to eipe na ferei ena biblio aimatologias pou to leei mesa auto na to doume kai emeis..egw pantos pou exw diabasei 8 tomous pathologias den iexw dei kati tetoio... (to mono pou mborei na kanei i coca-cola einai diabrwsi tou toixwmatos tou stomaxou-elkos diladi-kai isws kai gastroisofagiki pallindromisi SPANIA omws....:O
Μπορείς να μας εξηγήσεις στο περίπου πόσο καιρό χρειάζεται για να γίνει αυτό; Και επίσης με ποια συχνότητα κατάποσης coca cola; Περιστασιακή; Συχνή; Καθημερινή; Φαντάζομαι ισχύει και για τα υπόλοιπα ανθρακούχα ε; :rolleyes:
υ.γ: Καλύτερα να μη βρίζεις. ;) Όσο δίκιο και να έχεις το χάνεις. :)
BENETTON
8 Οκτ. 2005, 19:57
τρωω σαλατες και φρουτα,οχι μονο για τις βιταμινες,αλλα γιατι μου αρεσουν αρκετα κιολας.οταν το φαγητο ειναι κρεας,ψαρι ή μακαρονια,ρυζι κλπ,νιωθω στεγνο τελειως το φαγητο αν δεν το συνοδεψω με σαλατα.αν βεβαια το φαγητο ειναι σπανακορυζο η πρασσοσουπα δεν υπαρχει λογος να φαω και σαλατα με αυτο...
πιστευω οτι ειναι καλο να τρωει κανεις απο ολες τις ομαδες τροφιμων...και να απολαμβανει αυτα που του αρεσουν με μετρο,να μην καταπιεζεται...για αυτο το λογο ειναι καλυτερο να πηγαινει κανεις στο γυμναστηριο η να κανει οποιο αθλημα τον ευχαριστει,ωστε να επιταχυνει το μεταβολισμο του,παρα να καθεται συνεχως και να μετραει θερμιδες...
ειμαι κι εγω οπαδος των πολλων και πιο μικρων γευματων,παρα των 2-3 και μεγαλων.. :) σημασια εχει πιστευω η ποιοτητα των τροφων και οχι τοσο η ποσοτητα...και η ποικιλια...
ακομη πολυ βασικος συμμαχος για τη διατηρηση σωστου βαρους ειναι το νερο...εχω ακουσει οτι χρειαζονται 30 ml/kg βαρους,δηλαδη εναμισι λιτρο για ενα ατομο 50 κιλων...
ποτε δεν ασχοληθηκα με συνδυασμους,γιατι ξερω εκ των προτερων οτι δε μπορω να τους τηρησω...αμυλο με υδατανθρακα μου αρεσει πολυ να συνδυαζω,και ας λενε οτι ειναι καταστροφικο...
ταξιδιωτης22
9 Οκτ. 2005, 02:05
λοιπον παιδια τν βοηθεια σας.
θελω να κανω διαιτα γιατι εχω παρει καποια παραπανισια κιλα (α,ρε μανα με τα ψητα σου και με τα τηγανιτα σου).
τι προτεινετε να τρωω?προσοχη σε κατι,φρουτα δεν μπορω να φαω καθολου,τα απεχθανομαι,οπως επισης απεχθανομαι το καθε τι που εχει σχεση η μυρωδια φρουτου.
υπαρχουν τιποτα βιταμινες που να δινουν καποιο καλο και σωστο αποτελεσμα στο προβλημα αυτο?
BENETTON
9 Οκτ. 2005, 10:34
καταρχην να μην παραλειπεις να τρως πρωινο,γιατι στην αντιθετη περιπτωση θα νιωθεις υπερβολικα πεινασμενος το μεσημερι και θα τρως ασυναισθητα...να τρως σαλατα μαζι με το γευμα σου,ισως και πριν απο αυτο,ωστε να καταναλωσεις καπως λιγοτερο κυριως φαγητο...
για τις βιταμινες που δεν παιρνεις απο τα φρουτα δεν ξερω απο που αλλου μπορεις να τις βρεις...
παντως να αποφυγεις τις διαιτες τυπου γιο γιο,δηλαδη τη μια περιοδο τρωω λαιμαργα και παχαινω,την αλλη τρωω σαν πουλι και τα χανω,γιατι μακροπροθεσμα χαλανε το μεταβολισμο..να τρως τοσο ωστε να χορταινεις αλλα να μη νιωθεις το στομαχι σου υπερ-πληρες :cry:
λενε πολλοι οτι το βραδυ δεν πρεπει να τρωει κανεις πολυ...εγω τρωω βραδυνο οπως και το μεσημερι,σαλατα,φαγητο,ψωμι,κανο νικα,και δεν εχω κανενα προβλημα με τα κιλα μου(πρεπει να παρω 1-2 για την ακριβεια)..αρα μαλλον καθε ανθρωπος πρεπει να βρει τι ειναι αυτο που φταιει για τα παραπανισια κιλα του,αφου καποιες συνηθειες που για αρκετους ειναι καταστροφικες,για αλλους δεν εχουν καποια αρνητικη συνεπεια...
νερο πινω κι εγω μετα τα γευματα συνηθως,και μαλιστα αρκετο(2 λιτρα κατα τη διαρκεια της μερας)αλλα πινω σπανια αναψυκτικα,που οχι μονο δε δινουν βιταμινες,αλλα φορτωνουν με συντηρητικα και ζαχαρη τον οργανισμο :O
προτιμω στη θεση τους να φαω ενα νοστιμοτατο προφοτερολ :D
ο,τι και αν κανεις παντως,μη βαλεις στον παραμικρο κινδυνο την υγεια σου... :)
Paidia otan eimoun 14 eixa ipsos 1.76 k eimoun 76 kila.Meta ekana dieta k sta 15 m eimoun 1.80 k 55 kila :blink: (eimoun sta prothira anorexias).Eftasa mexri ekina ta kila epidi eixa stomaxaki k ithela na figei.Telika dn efige k piga se dietologo.M egrapse diatrofi k eimai tora 65 kila alla pali exw to stomaxaki.Ti na kanw gia na figei?(paw k gimnastirio edw k 3-4 mines)
Cristina
9 Οκτ. 2005, 13:53
Πώς μπορείς να καταφέρεις έναν άνθρωπο να αλλάξει διατροφικές συνήθειες;
Να τον πείσεις πως αυτά που τρώει και πίνει του κάνουν κακό;
Δεν υπάρχει πρόβλημα παχυσαρκίας, αλλά μακροπρόθεσμα ίσως να συμβεί και αυτό, μεταξύ άλλων κινδύνων που διατρέχει.
Προσπάθησα να τον πείσω, έστω να πάρει συμπληρώματα διατροφής. Πήρε για 2-3-4 μέρες και μετά τα αμέλησε.
Κατά καιρούς με πλάγιο τρόπο του λέω διάφορα που ίσως να τον κάνουν να σκεφτεί ότι πρέπει να αλλάξει συνήθειες, αλλά δεν βλέπω να κάνει κάτι.
Έχει πολύ συχνούς πονοκεφάλους και μια διαρκής ατονία που είμαι βέβαιη πως ωφείλονται στην κάκιστη διατροφή του. :(
Ανυσηχώ πολύ... :(
garfield
9 Οκτ. 2005, 14:23
Πώς μπορείς να καταφέρεις έναν άνθρωπο να αλλάξει διατροφικές συνήθειες;
Να τον πείσεις πως αυτά που τρώει και πίνει του κάνουν κακό;
Δεν υπάρχει πρόβλημα παχυσαρκίας, αλλά μακροπρόθεσμα ίσως να συμβεί και αυτό, μεταξύ άλλων κινδύνων που διατρέχει.
Προσπάθησα να τον πείσω, έστω να πάρει συμπληρώματα διατροφής. Πήρε για 2-3-4 μέρες και μετά τα αμέλησε.
Κατά καιρούς με πλάγιο τρόπο του λέω διάφορα που ίσως να τον κάνουν να σκεφτεί ότι πρέπει να αλλάξει συνήθειες, αλλά δεν βλέπω να κάνει κάτι.
Έχει πολύ συχνούς πονοκεφάλους και μια διαρκής ατονία που είμαι βέβαιη πως ωφείλονται στην κάκιστη διατροφή του. :(
Ανυσηχώ πολύ... :(
Προσπάθησε να τον πείσεις, όχι να κόψει αυτά που ήδη τρώει, αλλα να προσθέσει κάτι υγειινό στην καθημερινή του διατροφή. Κάτι όμως που να του αρέσει, όχι για παράδειγμα να τον πείσεις να τρώει φρούτα άν τα σιχαίνεται.
Ας επιλέξει απο στερεά τροφή ή ρόφημα αρχικά κι όταν του γίνει συνήθεια, ας προσθέσει και ένα δεύτερο.
Δυστυχώς αν δεν θέλει ό ίδιος να αλλάξει τη διατροφή του, δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνει για χατήρι κανένός! Τουλάχιστον όμως, ας πίνει καθημερινά ένα ποτήρι γάλα ή μια πορτοκαλάδα, ας τρώει μια σαλάτα ή κάτι παρεμφερές. Απο τα ολότελα, κάτι είναι κι αυτό.
Cristina
9 Οκτ. 2005, 16:04
Σπάνια τρώει λαχανικά και φρούτα. Δεν είναι ότι δεν του αρέσουν, απλώς δεν έχει μάθει έτσι. Επίσης καταναλλώνει πολύ Coca Cola.
Όλα αυτά που μου λες, τα έχω δοκιμάσει... Του τα έχω πει, τον έχω παρακαλέσει...
Να υποθέσω πως δεν υπάρχει σωτηρία...; :worry:
garfield
9 Οκτ. 2005, 18:25
Kοίταξε, αν έχεις χρόνο και διάθεση, μπορείς να τον αντιμετωπίσεις όπως κάνω εγώ στα παιδιά μου: δεν πίνει γάλα? δεν πειράζει, του κάνεις ένα παγωτό με φρέσκο γάλα ή ένα ρυζόγαλο με μαύρη ζάχαρη ή μία κρέμα, όλα αυτά με φρέσκο γάλα και όσο γίνεται χαμηλή θερμοκρασία.
Γενικά, "κουκουλώνεις" τα υγιεινα σε νόστιμες "αηδιούλες".
Δίπλα σ' ένα πιάτο με πατάτες τηγανιτές (τηγανισμένες με ελαιόλαδο και μια φορά τηγάνισμα το λάδι και πέταμα), βάζεις κι ένα μπιφτέκι. Το αλάτι το παίρνεις απο τις υγιεινές τροφές, δεν έχει τα χημικά που κάνουν τη ροή του γρήγορη, αλλά έχει ακριβώς την ίδια γεύση και δεν βλάπτει. Αντί μαύρο πιπέρι, άσπρο που δεν πειράζει. Αντί άσπρης ζάχαρης, μαύρη ή καφέ ακατέργαστη, σε κύβους (που είναι πολύ καλή λύση για τον καφέ) ή σε πακέτο, είναι σαφώς προτιμότερη απο την άσπρή.
Είμαι σίγουρη πως δεν έχεις τον χρόνο να τα κάνεις όλα αυτά, αλλά εν καιρώ, μερικά ίσως μπορέσεις να τα εφαρμόσεις. Δοκίμασε την coca cola χωρίς καφείνη. Δοκίμασε ένα ανθρακούχο νερό με λίγο λεμόνι μέσα για να αντικαταστήσει ένα ποτήρι coca.Υπομονή θέλει και χρόνο. Ολα γίνονται. Μόνο που θέλουν πολλές πολλες μέρες. :)
nikos2004dj
10 Οκτ. 2005, 12:31
παντα πρεπει νατρωμε πρωινο ενα ενδιαμεσο κατα τις 11 (φρουτο η σνακ) 2 γευμα 7 προ δυπνου(γιαουρτι) 3 ωρες πριν κοιμηθεις γευμα ελαφρυ χωρις υδατανθρακες.
μικρα και ελαφρια γευματα ετσι ωστε να μην δημιουργειται η αισθηση πεινας και ο οργανισμος να μην αποθηκευει λιπος!
billakosss
10 Οκτ. 2005, 14:37
ειμαι καθετος με τις διαιτες αλλα ειμαι υπερ της καλης διατροφης...
καλο ειναι να τρωμε ενα καλο ή μετριο πρωινο οπως το παρει κανεις..
το μεσιμεριανο και ενα γευμα πριν τις 7 το βραδυ κλασικα γιαουρτακι..
εγω παλι μια φορα την μερα τρωω και δυστυχως μες την βδομαδα 2ή3 φορες και βραδυ..:(
αλλα εχω κοψει αρκετα την ζαχαρη..βαζω μια κουταλια στον καφε και αποφευγω κοκα κολα και επειδη λιγο δυσκολα στην δουλεια θα φαω φρουτο..οοοταν θυμηθω περνω ενα χυμο να πιω..
το χειροτερο ειναι η ζαχαρη!! σταματαει τον μεταβολισμο..χωρια και τα κιλα που βαζεις.
runner
10 Οκτ. 2005, 17:27
Μην λέμε ότι θέλουμε!!!Χρειάζεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ Η ΖΑΧΑΡΗ στον οργανισμό μας απλώς όχι σε υπερβολικές ποσότητες!!!
Για τα υπόλοιπα που λέτε παιδιά......είναι ΟΛΑ ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ!Απλές συμβουλές καλό είναι να δίνουμε ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ είναι να πηγαίνουμε σε έναν ειδικό ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΥΣΙΕΣ Κ.Α.!
garfield
10 Οκτ. 2005, 17:44
Μην λέμε ότι θέλουμε!!!Χρειάζεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ Η ΖΑΧΑΡΗ στον οργανισμό μας απλώς όχι σε υπερβολικές ποσότητες!!!
Για τα υπόλοιπα που λέτε παιδιά......είναι ΟΛΑ ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ!Απλές συμβουλές καλό είναι να δίνουμε ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ είναι να πηγαίνουμε σε έναν ειδικό ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΥΣΙΕΣ Κ.Α.!
Εννοείται ότι ο διατροφολόγος είναι η μόνη σωστή λύση!
Η ζάχαρη πάντως (και αυτό λενε όλοι οι γιατροί, δεν είναι δική μου άποψη) περιέχεται σε όλες τις τροφές, φρούτα κλπ, οπότε σαφώς δεν χρειάζεται πρόσθετη ποσότητα ο οργανισμός μας. Η κατανάλωση ακατέργαστης ζάχαρης, δεν βλάπτει σε αντίθεση με την ασπρη, που είναι καταστροφική, όχι μόνο στα δόντια, αλλα γενικότερα.
Με μια σωστή διατροφή, (και δεν χρειάζεται να πας σε ειδικό για να σου πει να τρως φρούτα, λαχανικά κλπ), μπορείς άνετα να αποκλείσεις τη ζάχαρη απο τις διατροφικές σου συνήθειες. ;)