PDA

View Full Version : Προτάσεις αγοράς: Ποιο PNA να επιλέξω;

Σελίδες : [1] 2

eranakis
27 Μάι. 2007, 11:28
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ VECTOR MASTER 550 KAI VECTOR MASTER 380 ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΜΕ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΤΑ CHAMPION ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

exelix
1 Οκτ. 2007, 20:19
Παιδιά έχετε δει την προσφορά του Κωτσόβολου; http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=23171
Ξέρετε αν αξίζει τα λεφτά του; Γενικά τι έχετε να σχολιάσετε πάνω στη συγκεκριμένη συσκευή... αξίζει; Μπορούμε να βάλουμε Destinator 7 (ή 6); Αυτές οι λίγες ερωτήσεις και περιμένω τους έμπειρους να βοηθήσουν!

johner
1 Οκτ. 2007, 20:43
Δεν έχω ασχοληθεί με PNAs, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να γίνει και αυτό!:p
Θέλω να μάθω ποιές συσκευές της αγοράς μπορούμε να ξεκλειδώσουμε και να βάλουμε δικά μας προγράμματα, για PNAs πάντα.
Επίσης ποιά είναι η διαδικασία να αλλάξουμε πρόγραμμα. Είναι κοινή για όλα;

bbbb
2 Οκτ. 2007, 00:37
Οχι δεν είναι κοινή για όλα.Μερικά είναι αρκετά εύκολα και άλλα πιο δύσκολα.
Nα γράψω λίστα?:lol:

bbbb
2 Οκτ. 2007, 00:40
Για το 390 δεν ξέρω,αλλά το αδερφάκι του το 380 είναι το μόνο που κατάφερα να βάλω destinator 6 και 7 σε λιγότερο από 5 λεπτά:cool:

bbbb
2 Οκτ. 2007, 01:13
Mio c310,c510,c710,c220,c250,c520
Acer d100,E310
Airis t920
Shinco 350
Altina a600
Gps winait 885
takara gp37
vector master 380
medion mdpna 300
Eίναι μερικές από τις συσκευές που είμαι σίγουρος ότι ξεκλειδώνουν
Αν θέλεις πλήρη λίστα και περισσότερες πληροφορίες
http://www.gpspassion.com/forumsen/default.asp?group=2
Το d6 είναι το πιο βολικό πρόγραμμα:pπαίζει εύκολα στις πιο πολλές συσκευές.Το igo θέλει κάποιο πείραγμα,το tom tom σύμφωνα με το πιο πάνω site μπαίνει επίσης εύκολα.

johner
2 Οκτ. 2007, 09:55
Thanx bbbb. Η συμβολή σου στο topic είναι πολύτιμη!:D
To C520 φαίνεται τέλειο. Μάλλον πρέπει να αρχίσω ψάξιμο.

exelix
3 Οκτ. 2007, 19:32
Κανείς δεν ξέρει ρε παιδιά;! Πως γίνεται αυτό με τα αστέρια που κυκλοφορούν εδώ μέσα;!

exelix
3 Οκτ. 2007, 19:35
Mio c310,c510,c710,c220,c250,c520
Acer d100,E310
Airis t920
Shinco 350
Altina a600
Gps winait 885
takara gp37
vector master 380
medion mdpna 300
Eίναι μερικές από τις συσκευές που είμαι σίγουρος ότι ξεκλειδώνουν
Αν θέλεις πλήρη λίστα και περισσότερες πληροφορίες
http://www.gpspassion.com/forumsen/default.asp?group=2
Το d6 είναι το πιο βολικό πρόγραμμα:pπαίζει εύκολα στις πιο πολλές συσκευές.Το igo θέλει κάποιο πείραγμα,το tom tom σύμφωνα με το πιο πάνω site μπαίνει επίσης εύκολα.

Η αλήθεια είναι ότι δε βρίσκω που ακριβώς είναι η λίστα στο σύνδεσμο που δίνεις (έχει και τόσα threads!). Μπορείς να δώσεις ακριβές link ή να κάνεις ένα copy-paste εδώ μέσα;

bbbb
3 Οκτ. 2007, 19:57
H αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει λίστα.Απλά αυτή η σελίδα ασχολείται ειδικά με το ξεκλείδωμα των pna.Oταν γράφει κάποιος χρήστης εδώ σε αυτό το forum πως να ξεκλειδώσει τη συσκευή του,καλό να είναι να κάνει ένα search στο gpspassion και κατά 90% θα βρει έτοιμη την λύση:cool:

bbbb
3 Οκτ. 2007, 20:01
Διάβασε το topic του 380.Aπό ότι φαίνεται η διαδικασία είναι ίδια.
http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=174595&page=2

gharar
9 Οκτ. 2007, 10:04
καλημερα, εχω μια ερωτηση: αν αγορασω ενα MIO C220 με τον χαρτη Ελλαδος μπορω να βρω καπου στο δικτυο τον χαρτη της Ευρωπης ή και μεμονομενων χωρων και να τους βαλω μεσα αφου το ξεκλειδωσω?
Ευχαριστω...

johner
9 Οκτ. 2007, 12:46
καλημερα, εχω μια ερωτηση: αν αγορασω ενα MIO C220 με τον χαρτη Ελλαδος μπορω να βρω καπου στο δικτυο τον χαρτη της Ευρωπης ή και μεμονομενων χωρων και να τους βαλω μεσα αφου το ξεκλειδωσω?
Ευχαριστω...
Αυτό είναι το μόνο εύκολο!:p

jimpanourgias
10 Οκτ. 2007, 03:38
ενδιαφέρομαι κ εγώ να ξεκλειδώσω το C220 και να του περάσω destinator. Το έχει κανει κανεις απο εσάς? Αν ναι έπαιξε με επιτυχία?

souftasuk
12 Οκτ. 2007, 11:34
Παιδιά γεια χαρά. Θέλω να αγοράσω PNA για να το τοποθετήσω στο αυτοκινητό μου. Μου άρεσε πολυ το μοντέλο MIO c520. Με τους καινούριους χάρτες MIO map θα έχω πρόβλημα? Μένω στη βόρεια ελλάδα. Αν πάρω PNA με destinator τότε το το satnav 400 ή το tibo φαντάζει μονόδρομος. Το tibo δεν μου πολυαρέσει εμφανισιακά. Το satnav 400 είναι καλό? Μπορώ εύκολα να το αναβαθμίσω σε destinator 6 ή 7 χωρίς να το καταστρέψω ή θα ξεμείνω με τους παλιούς χάρτες?

giannispatra
12 Οκτ. 2007, 16:54
πάρε ρε ένα vector master 380 με πολύ λίγα χρήματα 160 ευρώ! και πολύ εύκολα θα βάλεις το destinator .!

bbbb
12 Οκτ. 2007, 20:16
Συμφωνώ το 380 ειναι η απόλυτη λύση στα pna.Το καλύτερο value for money

nosileutis
13 Οκτ. 2007, 17:19
Καλησπερα σε ολους..Ενδιαφερομαι να αγορασω μια συσκευη πλοηγησης για το αμαξι μου και επειδη τωρα ψιλοψαχνομαι θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα..Ποια συσκευη pna μου προτεινετε που κυριως θελω χαρτες ελλαδος αλλα και ανατολικης ευρωπης με την ουκρανια μεσα??Τι ειναι προτιμοτερο να παρω συσκευη με χαρτες της mio η με χαρτες destinator??Δεν με ενδιαφερει η τιμη απλα θελω να καλυπτει τις αναγκες μου..??ελπιζω καποιος να με βοηθησει..ευχαριστω..

gesamfunai
13 Οκτ. 2007, 18:58
Καλησπερα σε ολους..Ενδιαφερομαι να αγορασω μια συσκευη πλοηγησης για το αμαξι μου και επειδη τωρα ψιλοψαχνομαι θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα..Ποια συσκευη pna μου προτεινετε που κυριως θελω χαρτες ελλαδος αλλα και ανατολικης ευρωπης με την ουκρανια μεσα??Τι ειναι προτιμοτερο να παρω συσκευη με χαρτες της mio η με χαρτες destinator??Δεν με ενδιαφερει η τιμη απλα θελω να καλυπτει τις αναγκες μου..??ελπιζω καποιος να με βοηθησει..ευχαριστω..

http://www.carputercenter.com/Default.aspx?tabid=240

nosileutis
13 Οκτ. 2007, 20:19
μαλιστα..και αυτη η συσκευη δεχεται ευρωπαικους χαρτες υστερα??
Altina600 η dreamax??
σε ευχαριστω πολυ..

souftasuk
14 Οκτ. 2007, 14:14
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Το vector φαίνεται καλό αν και έχει πρόγραμμα PaPago. Παρόλο αυτά θα προτιμούσα οθόνη 4 ιντσών. Μου αρέσει πολύ το mio c320/c520. Παρακαλώ κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει miomap να μου πει αν οι χάρτες είναι επαρκείς για βόρεια ελλάδα ή αν το destinator είναι μονόδρομος. Επίσης το satnav το χει χρησιμοποιήσει κανείς? Τέλος κάποιος μου πρότεινε και navimate αλλά παλι μικρη η οθόνη.

souftasuk
15 Οκτ. 2007, 16:53
Πείτε ρε παιδιά σχόλια για miomap!

bbbb
15 Οκτ. 2007, 16:56
Το d6 λόγω χαρτών NGi προς το παρόν είναι μονόδρομος.Εγώ μένω Κοζάνη και μόνο η NGi έχει αυτή τη στιγμή αξιοπρεπή χάρτη

joniko
19 Οκτ. 2007, 20:42
τα βρήσκω και τα 2 στα 185€ ποιο είναι καλύτερο απο δυνατότητες hardware,
αξιζει να δωσω 245€ να παω στο mio c320b με 4.3" wide?
σκεφτομαι να τους βαλω εξτρα destinator

bbbb
19 Οκτ. 2007, 21:59
Με το vector 380 είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.Το gps του είναι άνω του μετρίου,χωρίς να αγγίζει το τέλειο.Θεωρώ πως δε θα αντιμετωπίσεις πουθενά πρόβλημα.

joniko
20 Οκτ. 2007, 09:15
ok ποσο το πήρες? και δεν αξιζει να δοσεις 10-20€ παραπάνω για το 390?

exelix
20 Οκτ. 2007, 15:27
Δε θέλω να στο υπογράψω (γιατί ελέω Κωτσόβολου δεν το έχω ακόμα στα χέρια μου και μπαίνω στην 3η βδομάδα αναμονής από την παραγγελία) αλλά από όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα είναι το ίδιο μηχάνημα με άλλη εμφάνιση.

joniko
20 Οκτ. 2007, 21:37
νομίζω εχει windows mobile v5.0 core αντι για 4.2 .net

exelix
20 Οκτ. 2007, 22:21
Σύμφωνα με την το site της dis έχουν το ίδιο λειτουργικό. Που είδες κάτι διαφορετικό;

aiva
27 Οκτ. 2007, 11:39
http://www.emmoni.gr/index.php?co=products&cat_id=103&prod_id=524 Με destinator 6 στα 300 ευρω! Σε συγκριση με ενα Vector ειναι καλυτερο?

exelix
28 Οκτ. 2007, 17:58
Το μόνο που μπορώ να σου πω εγώ είναι ότι δεν έχω προσωπικά κανένα παράπονο από το Vector και ότι όσον αφορά στη σχέση απόδοσης τιμής στα 10 του βάζω 82,5!:p

aiva
28 Οκτ. 2007, 18:10
Εχω καταληξει κατα 97% στο Vector. Στροβιλιζεται σαν ιδεα στο μυαλο μου και το dreamax, αλλα μετα απο αυτα που εχω διαβασει για το Vector δεν νομιζω οτι θα αλλαξω γνωμη. Με την πρωτη ευκαιρια θα το αποκτησω και θα σας πρηξω με τις αποριες μου..:p

gkok
28 Νοέ. 2007, 19:14
Αυτό είναι το μόνο εύκολο!:pαπο που τους βρισκεις;

Mixpas
7 Δεκ. 2007, 13:04
Παιδια γραφω για πρωτη φορα στο forum αυτο και θα ηθελα εαν καποιοι απο εσας εχουν τα παραπανω μηχανηματα με τους ¨μαμα¨χαρτες τους (MIOMAP KAI DESTINATOR ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ) τι εντυπωσεις εχΕΤΕ ...με ενδιαφερει κυριως η περιοχη της αθηνας και 2-3 εκδρομες το χρονο στην υπολιοιπη ελλαδα...το οποιο σημαινει 95% του χρονου θα δουλευει λεκανοπεδιο.
Το μηχανημα το θελω ερασιτεχνικα ...γεροντοπαιχνιδι......:)

Οποιοδηποτε πληροφορια ειναι καλοδεχουμενη μιας και ειμαι τελειως απειρος στο συγκεκριμενο θεμα

Σας ευχαριστω

mavelgr
16 Δεκ. 2007, 23:42
Μια μικρη βοηθεια παιδια

Εχω καταληξει σε καποια standard που θελω να εχει το PNA ολες οι γνωμες δεκτες

Καλο GPS (γρηγορο κλειδωμα δορυφορων σταθεροτητα)
ΕΙμαι πιο κοντα σε χαρτες NGI (Destinator 6 ή 7)
Δεν με νοιαζουν MP3 jpg κλπ

Στο πλαισιο ειδα My Guide 3100 & SatNav 400 τι παιζει καλύτερα?
Κατι αλλο με χαρτες NGI γυρω στα 300€?

Ευχαριστω εκ των προτερων

karhariasgr
19 Δεκ. 2007, 15:42
Γεια χαρά
θέλω να πάρω μια συσκευή για αμάξι και ενδιαφέρομαι περισσότερο για αυτή

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977967&product=1024493

Στη περιγραφή λέει ότι χρησιμοποιεί Windows Mobile 5.0, είναι ακριβώς τα ίδια με τα αντίστοιχα PDA συσκευών,ε? Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι μπορώ να βάλω ότιδήποτε Navigation πρόγραμμα θέλω? Δλδ μπορώ να πάρω την συσκευή κ να περάσω την τελευταία *****ed version του Destinator 7 χωρίς πρόβλημα?

bbbb
19 Δεκ. 2007, 15:49
Οτι θέλουν λένε.Δεν έχει windows mobile 5.0 αλλά windows ce 5.0.Είναι ο πυρήνας των windows mobile 2005 αλλά χωρίς τις βιβλιοθήκες(dll).Είναι κλειδωμένη και κανονικά δεν παίρνει άλλο λογισμικό.Aλλά ξεκλειδώνει εύκολα.Το είχα για λίγες μέρες και δεν έμεινα ικανοποιημένος από τη λειτουργία του με το destinator.Eίναι εξαιρετικά αργό σε σχέση με άλλα pna.

karhariasgr
19 Δεκ. 2007, 16:03
Axa.. γι αυτό το ρώτησα, γιατί είχα δει ένα παρόμοιο σε έναν ταρίφα κ ήταν κλειδωμένο λογισμικό. Φίλε, έχεις να προτήνεις κάτι μέχρι κ 400-500 ευρώ? Καλήτερα με 4 ίντσες οθόνη κ να έχει Windows Mobile κανονικά.. να μπορώ να βάλω ότι πρόγραμμα πλοήγησης θέλω εγώ ή ακόμα ότι άλλο θέλω να περάσω έξτρα στη συσκευή.

Θενξ!

bbbb
19 Δεκ. 2007, 16:55
4αρα οθόνη με windows mobile δεν υπάρχει πλην του ακριβού αλλά και αρκετά μεγάλου σε σχέση με τις υπόλοιπες συσκευές htc x7500
http://www.expansys.com.gr/d.aspx?i=146719

karhariasgr
20 Δεκ. 2007, 08:43
Όχι εντάξη, δε θέλω κάτι τόσο ακριβό. Θέλω να έχει απλά μεγάλη οθόνη κ να είναι Σύστημα Πλοήγησης για αμάξι. Ας έχει κ μικρότερη από 4 ίντσες, αφού δεν έχει μεγαλύτερη. Απλά μόνο να μπορώ να βάλω Windows Mobile 6 (κ τα 5 είναι καλά) κ να είναι ξεκλείδωτο.

Αυτά.. :)

karhariasgr
20 Δεκ. 2007, 11:14
Και αυτό που φάνηκε καλό
http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1035347

καθώς επίσης κ αυτό
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=100&product=973025
φαίνετε καλό. Λέει ότι υποστηρίζει χάρτες NGi δλδ μπορώ να βάλω κάποιο από τους χάρτες που κυκλοφωρούν στο "net" χωρίς πρόβλημα?..

πφ.. πολύ μπέρδεμα αυτές οι συσκευες.. :/

bbbb
20 Δεκ. 2007, 12:58
Καταρχήν οι 2 συσκευές που αναφέρεσαι δεν έχουν windows mobile και δεν είναι ξεκλείδωτες.Για τον ελληνικό χάρτη δε χρειάζεται να ψάχνεις στο "νετ" αφού με την αγορά ενός από τις 2 αυτές συσκευές αποκτάς λογαριασμό στη σελίδα της ΝGi για δωρεάν αναβάθμιση χάρτη.

karhariasgr
20 Δεκ. 2007, 14:36
Έχεις δίκαιο... :/
Τελικά τι συσκευή αυτοκινήτου να πάρω που να μην έχει κλειδωμένα Windows ή κ να έχει να μπορώ να δουλέψω Destinator (κατά προτήμηση τον 7).

kapna
23 Δεκ. 2007, 19:16
καλησπερα και χρονια πολλα
το satnav 400 το απεκτησα προσφατα με εγκατεστημενο το destinator 6 ειμαι ευχαριστημενος .
δεν εχω δοκιμασει κατι αλλο οποτε .............

mavelgr
24 Δεκ. 2007, 18:15
Φιλε σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια το απεκτησα και γω σημερα και οντως ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τις πρωτες δοκιμες

Καλα Χριστούγεννα ...

aterzakis
26 Δεκ. 2007, 00:04
έχω πάρει το mio a 501 και δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον πλοηγό του. μπορώ να αλλάξω χάρτες μόνο? μπορώ να βάλω κάποιο dewtinator? ποιό προτείνετε εσείς? υπάρχει και κάποιο link που να δουλέυει (με χάρτες καi destinator)?'εχω κατβάσει κάποια και μου λέει δεν βρεθηκε gps.γιατί? ελπίζω να μην υπάρχει αντίστοιχο post. έψαξα λίγο και δεν βρήκα..αν υπάρχει sorry παιδιά.ας μου δώσει κλαποιος μιας λύση γιατί έχω χαθεί με αυτό το θέμα. ευχαριστώ..

eleanab
2 Ιαν. 2008, 17:14
geia se olous!
me lene eleana kai psaxno gia navigator
ti mou protinete? skeftomoun gia to mio a501 pou einai kai kinito mazi. mipos einai kalitera na einai momo navigator k oxi k kinito mazi?
poio einai to kalitero programma? exo akousei gia to destinator k to tomtom. me liga logia eimai asxeti k thelo ti gnomi sas!

Papalos_
4 Ιαν. 2008, 20:52
Καλησπέρα σας παιδιά.

Γνωρίζει κανείς σας αν υπάρχουν συσκευές PNA ή/και PDA τόσο γιαπου να διαθέτουν έξοδο Video Out;

Θέλω να συνδέσω μια τέτοια συσκευή σε μονιτορ λεωφορείου για να υπάρχει η δυνατότητα να βλέπουν και οι επιβάτες σε μια ξενάγηση για παράδειγμα τον χάρτη.

Επίσης, αν αγοράσει κανείς PNA με Destinator μπορεί να έχει και το iGO μέσα και τουμπαλιν;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

PETRAKAS
7 Ιαν. 2008, 22:57
βάλε destinator 6 δουλεύει μια χαρά αλλά πρέπει να πας στις ρυθμίσεις -> Σήμα gps -> να πατήσεις gps on μετά πατάς _Ρύθμιση και μετά αναζήτηση gps αναζήτηση gps και αφού το βρει πατάς Λήξη και πας πάλι στον χάρτη . Μπορεί
Να καθυστερήσει κανένα πεντάλεπτο να βγάλει σήμα την πρώτη φορά

hlektrofono
10 Ιαν. 2008, 20:02
Καλησπέρα.
Καινούριος χρήστης & χρειάζομαι τη βοήθεια σας. Λοιπόν θέλω να αγοράσω κάποιο PNA στο οποίο να έχω & το Navimate Extreme (κυρίως για χώμα!) & το Destinator? Υπάρχει αυτή η δυνατότητα? Από ότι έχω καταλάβει, μάλλον ναι. Ακόμα όμως δεν έχω συγκεντρώσει πολλές πληροφορίες. Αν αγοράσω πχ το Navimate 420 Extreme ή Navimate 330 Extreme, θα μπορώ να του βάλω το Destinator?
Μίλησα σήμερα με τη Compucon, εταιρία που φτιάχνει το Navimate & μου είπαν, όλα γίνονται, δε μπορούσαν όμως να μου δώσουν παραπάνω πληροφορίες. Συγκεκριμένα τους ρώτησα αν είναι κλειδωμένες τα PNA 420 & 330 & είπαν ότι αν μου πουν ναι είναι σα να με κοροϊδεύουν. Μου λένε γίνεται να βάλεις & το Destinator, απλά χρειάζεται "χακεριά".
Έχετε να προτείνεται κάποιο άλλο PNA με το οποίο να μπορώ να έχω & τα δύο προγράμματα πλοήγησης?
Ευχαριστώ!
Help :(:D

hlektrofono
10 Ιαν. 2008, 20:13
Μπορώ να μάθω πως ξεκλειδώνει το AIRIS T920A?
Ευχαριστώ! :D

antod
11 Ιαν. 2008, 10:12
Λοιπον παιδια

μετα απο μελετη και πνευματικη εκγυμναση το εσπασα το μηχανακι.(Mio c220)

Λοιπον αρχικα περαστε με το hack το σπασμενο data + miomap.exe.
Ετσι θα μπαινει το μηχανημα σε file manager και οχι στο περιβαλλον του χάρτη.

Μετα περάστε τα αρχεια με τους σπασμενους χαρτες και licence με card reader στην εξωτερικη μνημη!!στον folder MIOMAP 2,3,4-κατι οτι θελετε
Περαστε το backup του οriginal στον folder MIOMAP στην καρτα.

ΜΟΝΟ ΜΕ card reader το hack δεν τα περναει ολα.
Τωρα μπορειτε να τρεχεται ολους τους χαρτες original ή hacked απο την μνημη και παραλληλα να δουλευετε και το μηχανημα san pda.
Δεν εχω κανει upload τα αρχεια καπου αλλα ισχυουν τα λινκ που υπαρχουν πιο πανω.
Αν δεν τα βρειτε στειλτε μην να σας τα στειλω με μειλ!

Θα το δουλεψω λιγο ακομα, εχω φτιαξει ενα σκριπτακι , και οταν ειμαι ετοιμος θα ποσταρω ολοκληρωμενες οδηγιες για ολους.

καλες βολτες!!

antod
11 Ιαν. 2008, 10:13
Μηπως εχει κανεις απο συμβατο μηχανημα προγραμματακι που να διαβαζει αρχεια *.doc, *.xls κλπ για το PDA (Μιο c220)

Του 350 δουλευουν.;

ευχαριστω

ziorange
12 Ιαν. 2008, 14:03
το εχει βαλει προσφορα ο κωτσοβολος στα 129 euro..αξιζει τον κοπο?
εγω εχω το vector master 390 και σιγουρα αξιζει αφου του εχω φορτωσει τα παντα!!! το συγκεκριμενο το θελω για τον πατερα μου
και το σκεφτομαι γιατι ειναι πολυ σιμφερουσα η τιμη!!! αρκει να μπορουμε να κανουμε και κανα παιχνιδι περιεργο με αυτο!!

bbbb
12 Ιαν. 2008, 16:42
Πάρε το vector.Απλά ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε σχέση απόδοσης-τιμής.

ziorange
12 Ιαν. 2008, 22:14
ξεκλειδωνεται παντως?? θα ηθελα να δοκιμασω και αλλο ενα pna!! το ξαναλεω η τιμη ειναι παραπανω απο δελεαστικη!!!

bbbb
12 Ιαν. 2008, 23:14
Λογικά ναι,ξεκλειδώνει.

skoymaik
12 Ιαν. 2008, 23:46
Θέλω να ξεκλειδώσω το C220 και να του περάσω το destinator 7 αν το έχει κάνει κάποιος και παίζει καλά ας μου στείλει π.μ. τα προγράμματα που θέλει και πως γίνεται ευχαριστώ εκ των προτέρων ( skoymaik@yahoo.gr )

stavrospix
13 Ιαν. 2008, 11:32
Παιδιά είμαι άσχετος με το θέμα τον GPS και θα ήθελα τη γνώμη σας. Σκέφτομαι να πάρω ένα από τα δύο αυτά GPS Mio C220 ή Garmin nuvi 200 από το eshop. Από τα λίγα που διάβασα στο forum είδα ότι μπορείς να βάλεις σε ένα GPS και χάρτες από άλλες χώρες ή για βουνό και για θάλλασα. Έχουν αυτά τα δύο GPS τις δυνατότητες να κάνουν αυτά τα παραπάνω; Έσεις πιο προτείνετε;

cakrit
18 Ιαν. 2008, 08:34
Θα μπορούσε να με ενημερώσει κάποιος αν στις συσκευές PNA "παίζουν" οι χάρτες που έχω για το destinator 7 (μιλάμε φυσικά για συσκευές με εκδόσεις destinator προεγκατεστημένες. Βασικά ψάχνω για κάποιο φθηνό PNA ως εναλλακτική και δεν θα ήθελα να είμαι υποχρεωμένος να ξαναγοράσω χάρτες του εξωτερικού.
Οποιαδήποτε πρόταση δεκτή

karhariasgr
18 Ιαν. 2008, 08:38
Ναι παίζουν κανονικά οι ίδιοι χάρτες σε PNA με D6 ή D7.

cakrit
18 Ιαν. 2008, 14:48
Ναι παίζουν κανονικά οι ίδιοι χάρτες σε PNA με D6 ή D7.

Σε ευχαριστώ πάρα πολυ

ababapanos
19 Ιαν. 2008, 18:29
kalispera eimai anamesa se auto

MLS PNA Destinator MyGuide 3100
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977967&product=956171

kai

Vector MASTER 390 BASIC
http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=23171

Auto pou thelw einai na litourgei swsta to destinator kai na mporw na kanw anavathmisi tous kenourious xartes otan tha vgenoun kathos kai nees ekdoseis...
Auto ginete kai sta dio?

kai kati akoma... ida oti to vector 390 den ine pia diathesimo, kai to mono pou vriskw einai to vector 400 se timi 200 euro kai to vector 590 se timi 240 euro... pio lete einai kalitero?

an exete opiadipote ali protasi konta se auti tin katigoria timis dekti!

kostas_v360
21 Ιαν. 2008, 18:40
Ποιο να πάρω? mio c220 ή mio c320b Βιάζομαι
το πρώτο 199 ευρώ το δεύτερο 250
Γρήγορα σε 1 ώρα θέλω να το πάρω.

music_lover
21 Ιαν. 2008, 19:18
με 50 euro παραπάνω που έχει το c320 παίρνεις 4,3 αντί για 3,5 ίντζες οθόνη με καλύτερη φωτεινότητα ειδικά απέναντι στον ήλιο και την δυνατότητα να παίζει και mp3 αρχεία.

αν δεν σε ενδιαφέρουν αυτά τότε πάρε το μικρότερο.

φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα ξεκλειδώματος τους που τα κάνει ουσιαστικά ίδια σε δυνατότητες.

το c 320 έχει πάντως καλύτερη και μεγαλύτερη οθόνη και αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά τους.

manolkok
27 Ιαν. 2008, 21:43
το εχει βαλει προσφορα ο κωτσοβολος στα 129 euro..αξιζει τον κοπο?
εγω εχω το vector master 390 και σιγουρα αξιζει αφου του εχω φορτωσει τα παντα!!! το συγκεκριμενο το θελω για τον πατερα μου
και το σκεφτομαι γιατι ειναι πολυ σιμφερουσα η τιμη!!! αρκει να μπορουμε να κανουμε και κανα παιχνιδι περιεργο με αυτο!!

το πηρα εγω το μηχανακι , ειναι ξεκλειδωτο ( του περασα dest7 σε ενα λεπτο ) και δουλευει πολυ καλα + του οτι παιζει σχεδον ολα τα αρχεια video ,κατι που δεν αναφερει ο κωτσοβολος .:)

chrispetsas
1 Φεβ. 2008, 15:49
Ρε παιδιά, σκέφτομαι να πάρω το 3100, λόγω τιμής, destinator κλπ. Δεν με πολυνοιάζει να επεμβαίνω στο λογισμικό.
Μήπως είναι καλύτερο να πάρω το Mio c220 που είναι στα ίδια λεφτά; Ποιά είναι η γνώμη σας;

sakisma
3 Φεβ. 2008, 16:31
Αν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο η πλοήγηση,το destinator 6 είναι μονόδρομος και οπότε διαλέγεις την ανάλογη συσκευή.Το 3100 και mio έχουν σπάσει και τα δύο.Η κοινότητα του Mio είναι μεγαλύτερη οπότε θα είχες καλύτερη υποστήριξη αν χρειαζόσουν κάτι.Αν θες μια πιο φθηνή λύση,πας σε vector της dis,το σπας και φορτώνεις ότι θες μιας και μπορείς να βρεις τα πάντα.

chrispetsas
4 Φεβ. 2008, 09:32
Ευχαριστώ για την προθυμία φίλε :)

giannis0123
9 Φεβ. 2008, 17:29
Εχεις δίκιο,απλά να αναφέρω εντελώς ενημερωτικά ότι το πακέτο με τους χάρτες Δυτικής Ευρώπης κοστίζει 119€ σύμφωνα με
http://www.dis.gr/index.asp?mod=articles&id=268
Στα ίδια όμως χρήματα αγοράζει κανείς το miomap(igo με λίγο αλλαγμένο interface) ή το igo με τους ίδιους χάρτες της teleatlas.
Kαι δε νομίζω πως η σύγκριση ευνοεί το vector navigation.

Ερώτηση κυρίως προς τον bbbb, αλλά και σε όποιον άλλο έχει τη διάθεση να απαντήσει.
Θέλω ένα pna με χάρτες Ελλάδος και Ευρώπης (Ανατολική και Δυτική)

Tibo A1000 η A1200 470-500 €
Mio C520 385€
Vector 590 350€

Τί θα διάλεγες και γιατί;

Ευχαριστώ.

xroupista
9 Φεβ. 2008, 18:32
φιλε μου απ οτι ξερω το vector 590 exei μονο 230 ευρω και προσφατα ο sakis70 το πηρε 199. τα αλλα δεν τα ξερω αλλα ξεφευγουν λιγο & στην τιμη .(δεν νομιζεις):shifty:
παρολα αυτα ενα μειων που βλεπω εγω στο 590 ειναι οτι το εχουν λιγο χοντροκομενο & οπτικα παλιομοδιτικο

giannis0123
9 Φεβ. 2008, 18:53
φιλε μου απ οτι ξερω το vector 590 exei μονο 230 ευρω και προσφατα ο sakis70 το πηρε 199. τα αλλα δεν τα ξερω αλλα ξεφευγουν λιγο & στην τιμη .(δεν νομιζεις):shifty:
παρολα αυτα ενα μειων που βλεπω εγω στο 590 ειναι οτι το εχουν λιγο χοντροκομενο & οπτικα παλιομοδιτικο

Το θέλω και με τους Ευρωπαικούς χάρτες όπως είπα και πιο πάνω.
Οι τιμές είναι σωστές.
Απλά θέλω από κάποιον που έχει εμπειρία στην πλοήγησή τους να μου πει ποια είναι η ποιο value αγορά.

bbbb
9 Φεβ. 2008, 19:34
To tibo Α1000 και Α1200 δεν έχουν bluetooth και μικρότερη ανάλυση οθόνης.Το tibo v4150 μπορεί να συγκριθεί με το 520 και το 590.Εχοντας δοκιμάσει και τα 3 θα σου έλεγα να μην πάρεις το 520 εκτός και αν δεν έχεις σκοπό να βάλεις για Ελλάδα, Destinator.Σέρνεται απελπιστικά με το destinator 6,ενώ με το 7 πάει απλώς ικανοποιητικά μόνο στο 3d mode.Από την άλλη το tibo και το 590 λειτουργούν άψογα και με destinator και igo.To 4150 έχει λίγο μεγαλύτερη οθόνη από το 590.

giannis0123
9 Φεβ. 2008, 20:09
To tibo Α1000 και Α1200 δεν έχουν bluetooth και μικρότερη ανάλυση οθόνης.Το tibo v4150 μπορεί να συγκριθεί με το 520 και το 590.Εχοντας δοκιμάσει και τα 3 θα σου έλεγα να μην πάρεις το 520 εκτός και αν δεν έχεις σκοπό να βάλεις για Ελλάδα, Destinator.Σέρνεται απελπιστικά με το destinator 6,ενώ με το 7 πάει απλώς ικανοποιητικά μόνο στο 3d mode.Από την άλλη το tibo και το 590 λειτουργούν άψογα και με destinator και igo.To 4150 έχει λίγο μεγαλύτερη οθόνη από το 590.

Ευχαριστώ ΒΒΒΒ.
Επομένως αποκλείουμε το ΜΙΟ.
Το 4150 με τους Ευρωπαϊκούς χάρτες βγαίνει στα 700€ !!!!
Είναι πάρα πολά για μένα.
Το 590 με το Vector Navigation Software (Δυτική + Ανατολική + Ρωσία 2GB SD Card) στα 350€ φαίνεται η καλύτερη προσφορά.
Αξίζει όμως με το δικό τους Software ή πρέπει να βάλω το Destinator που σημαίνει άλλα 315€ οπότε φτάνουμε στα επίπεδα του ΤΙΒΟ.

bbbb
9 Φεβ. 2008, 22:25
Τα 315€ για το destinator πως προκύπτουν?Στο e-shοp της Ngi αναφέρει τιμή 215€.Αλλά το μειονέκτημα είναι ότι ο χάρτης Ελλάδας δεν συνδέεται με τους ευρωπαϊκούς.Ετσι αν θέλεις να πας π.χ. Ιταλία,Αυστρία,Γερμανία θα πρέπει μόλις φτάσεις ιταλία να επιλέξεις τον εκεί χάρτη και από εκεί να δώσεις προορισμό για Γερμανία.Και επίσης οι χάρτες του destinator δεν συνδέονται μεταξύ τους στις βαλκανικές χώρες.
Το vector δεν είναι το καλύτερο πρόγραμμα που κυκλοφορεί.Eίναι "κλειστό" σαν πρόγραμμα με την έννοια ότι δεν μπορείς να του φορτώσεις αγαπημένα σημεία,κάμερες ταχύτητας,επικίνδυνα σημεία που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο από τους χρήστες.Και άποψη γραφικών και ευχρηστίας στα μενού,τα θεωρώ ξεπερασμένα ακόμη και σε σχέση με το destinator που δεν φημίζεται για τα γραφικά του. Και αυτό που το θάβει στην Ελλάδα(στην επαρχία κυρίως) είναι οι χάρτες της dis.Οσο για το εξωτερικό οι χάρτες της teleatlas έχουν καλή φήμη.

giannis0123
10 Φεβ. 2008, 12:48
Τα 315€ για το destinator πως προκύπτουν?Στο e-shοp της Ngi αναφέρει τιμή 215€.Αλλά το μειονέκτημα είναι ότι ο χάρτης Ελλάδας δεν συνδέεται με τους ευρωπαϊκούς.Ετσι αν θέλεις να πας π.χ. Ιταλία,Αυστρία,Γερμανία θα πρέπει μόλις φτάσεις ιταλία να επιλέξεις τον εκεί χάρτη και από εκεί να δώσεις προορισμό για Γερμανία.Και επίσης οι χάρτες του destinator δεν συνδέονται μεταξύ τους στις βαλκανικές χώρες.
Το vector δεν είναι το καλύτερο πρόγραμμα που κυκλοφορεί.Eίναι "κλειστό" σαν πρόγραμμα με την έννοια ότι δεν μπορείς να του φορτώσεις αγαπημένα σημεία,κάμερες ταχύτητας,επικίνδυνα σημεία που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο από τους χρήστες.Και άποψη γραφικών και ευχρηστίας στα μενού,τα θεωρώ ξεπερασμένα ακόμη και σε σχέση με το destinator που δεν φημίζεται για τα γραφικά του. Και αυτό που το θάβει στην Ελλάδα(στην επαρχία κυρίως) είναι οι χάρτες της dis.Οσο για το εξωτερικό οι χάρτες της teleatlas έχουν καλή φήμη.

Την τιμή τη βρήκα εδώ
http://multistore.gr/shop/index.php?cPath=59_405&osCsid=c1995f6f9f76e6757892478f3a750630

Το πρόβλημά μου είναι το εξής:
Πέρυσι το καλοκαίρι έκανα διακοπές οικογενιακώς σε Αυστρία, Ουγγαρία όπου πήγα με το αυτοκίνητο οδικώς από Θεσσαλονίκη μέσω Σκοπίων, Σερβίας κ.λ.π. Στη διαδρομή δεν είχα πρόβλημα. Στη Βιέννη για να βρώ το διαμέρισμα που μείναμε έψαχνα 2 ώρες. Έμπλεξα εσωτερικά της ring strasse και έκαμνα κύκλους.
Στη Βουδαπέστη παιδεύτηκα ακόμη πιο πολύ. Μείναμε σε προάστιο και με τις άπειρες διχάλες που έχει η Βουδαπέστη έχασα τ' αυγά και τα πασχάλια. Στην τρίτη πόλη που διανυκτερεύσαμε βρήκα το ξενοδοχείο αμέσως. Ίσως γιατί η πόλη ήταν μικρή (Szeged Ουγγαρίας) και πιθανόν τυχαία βρέθηκα μπροστά του.
Λάβε υπ' όψιν σου ότι είχα προετοιμαστεί για όλους τους προορισμούς.
Είχα βρει τα σημεία στο Google Earth για να έχω οπτική άποψη της περιοχής και είχα τους σχετικούς έντυπους χάρτες μαζί μου και τις οδηγίες των καταλημάτων για το πώς θα φτάσει κανείς σ' αυτούς.
Έμπλεξα όμως στου μονόδρομους του κέντρου της Βιέννης και στις διχάλες της Βουδαπέστης.
Φέτος θα πάω οδικώς στην Ιταλία πάλι μέσω Σκοπίων, Σερβίας κ.λ.π.
Θα διανυκτερεύσω σε 5 διαφορετικά μέρη. Ζάγκρεπ κοντά στον περιφεριακό, Βενετία στο Dolo, Φλωρεντία και Ασσίζη σε προάστια και Ρώμη κάπου κοντά στη Δυτική είσοδο της περιφεριακής προς αεροδρόμιο. Ώπως καταλαβαίνεις αν δεν με πάει Gps θα ψάχνω με τις ώρες. Γουστάρω όμως την περιήγηση με τ' αμάξι.

AKALIPTOS9999
15 Φεβ. 2008, 22:20
ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ GPS , ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ ΠΟΣΟ , ΒΡΗΚΑ ΤΗΣ mio to 320b , ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ 4.3 ΟΘΟΝΗ .ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ (230€-245€)ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟ ΒΡΗΚΑ 299€ ?ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ , ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ?ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΩ .ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

nekelen
18 Φεβ. 2008, 16:35
nai einai kalo an to kseklidosis, kai vlepeis windows. to exo, kai exo perasei kai igo8 3d, dest 6, dest7,mio2008 3d, kai menou pio plousio me diafora ergaleia. prepei omos na vreis tis sostes ekdoseis, giati einai pna (windows ce 5.0):)

kostas147
19 Φεβ. 2008, 00:37
Μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα τελικά να αγοράσω ένα σύστημα πλοήγησης.
Από την έρευνα αγοράς που διεξήγαγα έχω καταλήξει στα παρακάτω δυο:

Altec !DO NAVi 400B MLS Destinator 6
http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=1_333&products_id=7958

MLS Destinator 4400 Bluetooth
http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=1_333&products_id=9261

Αν έχει κάποιος από εσάς έχει κάποιο από αυτά θα ήθελα να μοιραστεί τις εμπειρίες του.

Ευχαριστώ

bbbb
19 Φεβ. 2008, 00:51
To 4400 έχει λίγο μεγαλύτερη οθόνη και καλύτερη ανάλυση.
Σχετικά με το 4400 δες εδώ
http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=6406&highlight=mls+4400

kostas147
19 Φεβ. 2008, 14:00
Έχει δίκιο με την οθόνη. Νομίζω βέβαια ότι δεν είναι και τόσο σημαντικό διότι και του Altec η οθόνη είναι αρκετά μεγάλη 4¨.

Το link που μου έδωσες είναι προσωρινά μη διαθέσιμο!:)

dfinikis
19 Φεβ. 2008, 14:20
Σκεφτείτε και το Fortuna GC430 (προσφορά Media Markt - 139E). Είναι 4.3', γρήγορο και σπάει πανεύκολα!

//dfinikis

gased
19 Φεβ. 2008, 20:44
Παιδια καλησπερα σας :) Ψαχνομαι για ενα pna .

Ειμαι αναμεσα σε mio c220 και vector 380,
Eχω διαβασει και τα δυο αναλογα threads (σχεδον ολα μιας και του vector ειναι τεραστιο :P)
Προσανατολιζομαι προς το vector μιας και εχει πιο πολλα posts (ειναι μια μεθοδος και αυτη :P ) ομως εχω καποιες ερωτησεις που μπορει να μου αλλαξουν και γνωμη

Για το c220
Aπο αυτα που εχω διαβασει εχω καταλαβει οτι το c220 μπορει να ξεκλειδωσει σε περιβαλλον win 5ce...Ομως παιζει video , μουσικη κτλ?(Δεν ενδιαφερομαι γι αυτα αλλα θελω να εχω το δικαιωμα της επιλογης :) ) Eπισης εχω ακουσει οτι με destinator σερνετε αληθευει?

Για το vector
Το vector απο την αλλη παιζει τα παραπανω αλλα δεν εχω δει πουθενα να λεει οτι ξεκλειδωνει σε περιβαλλον win oπως το c220. Aν κανω λαθος πειτε το :)

Επισης εχω δει και το myguide 3100 αλλα γι αυτο δεν ξερω τιποτα αν και εχω ψαξει..Σπαει καθολου περνει αλλους χαρτες?

xroupista
19 Φεβ. 2008, 23:15
Γεια σας παλικάρια.
Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω μια συσκευή vector 290 η 390 για την αδερφή μου θα μπορούσατε εσείς που έχετε κοντά σας τα carrfour va ειδοποιήσετε όταν θα βγάλουν καμιά καλή προσφορά ;)
Mηπως έμαθε κανένας τις τιμές από τα καινούργια μηχανάκια της DIS

bbbb
20 Φεβ. 2008, 00:05
Oλα σπανε από αυτά που γράφεις.Το 220 δεν σέρνεται,το 320 είναι αυτό που σέρνεται με destinator και αυτό ειναι το περίεργο,γιατί με το miomap που έχει πάνω από το εργοστάσιο πάει μια χαρά.
Το vector 380 δεν πρόκειται να το βρεις πλέον.Η dis προωθεί τα καινούρια της μοντέλα.Το 380(λογικά και το 390) είναι ίσως το μόνο pna που παίρνει 4gb sd.Τα άλλα 2 παίρνουν 2gb.

papajo
20 Φεβ. 2008, 18:18
Γεια σας παλικάρια.
Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω μια συσκευή vector 290 η 390 για την αδερφή μου θα μπορούσατε εσείς που έχετε κοντά σας τα carrfour va ειδοποιήσετε όταν θα βγάλουν καμιά καλή προσφορά ;)
Mηπως έμαθε κανένας τις τιμές από τα καινούργια μηχανάκια της DIS

Έβαλαν τα carrefour το vector master 590 στην τιμή του 390 δηλαδή 199 ευρώ για μία εβδομάδα

giannis0123
21 Φεβ. 2008, 10:47
Έβαλαν τα carrefour το vector master 590 στην τιμή του 390 δηλαδή 199 ευρώ για μία εβδομάδα

Η τιμή αυτή ισχύει από τις 10 Ιανουαρίου περίπου.
Τουλάχιστον στο carrefour city gate στη Θεσσαλονίκη εγώ το έχω δεί από τότε μια και σκέφτομαι να το αγοράσω.
Φαντάζομαι ότι θα ισχύει και μετά τις 28/2 εφόσον υπάρχουν αποθέματα και τουλάχιστον εδώ έχει πολλά. Νομίζω όμως ότι προσπαθούν να το "ξεφορτωθούν" για να λανσάρουν τη νέα σειρά.
Επικοινώνησα σήμερα με την DIS και μου είπαν ότι τιμές για τα νέα μηχανάκια δεν έχουν βγεί ακόμη. Εγώ θα έλεγα δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμες. Όσο για το 590 πιστεύω ότι τον άλλο μήνα θα βγει στα 149 € για να "φύγουν" και τα τελευταία.
Επίσης μου είπαν ότι δεν έχουν εξωτερική κεραία (η οποία αναμένεται ;;; ). Έχω Γαλλικό αυτοκίνητο και για μένα νομίζω ότι είναι απαραίτητη. Αν κάποιος το έχει χρησιμοποιήσει σε Γαλλικό άς μας πει αν το σήμα χωρίς εξωτερική κεραία είναι ικανοποιητικό.
Επίσης μπορεί κάποιος να μου πει (με pm) που μπορώ να βρω σπασμένο το Destinator με Ευρωπαϊκούς χάρτες και τους Ευρωπαικούς του Vector για να τους δοκιμάσω να δω ποιούς πρέπει να αγοράσω;

Επίσης μου είπαν ότι η φόρτιση στο αυτοκίνητο δεν δίνει στο 590 αυτονομία για χρήση εκτός αυτοκινήτου. Δηλαδή στο αυτοκίνητο απλά τροφοδοτείται και δεν φορτίζεται. Ισχύει αυτό;

Και κάτι άλλο. Το Μιο 220 και το 230 είναι ίδια;
Δηλαδή η διαφορά τους είναι ο Ευρωπαικός χάρτης;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

konv
25 Φεβ. 2008, 19:39
Ποια κατά τη γνώμη σας είναι η καλύτερη αγορά και γιατί;;; Όλες οι παρακάτω συσκευές κοστίζουν γύρω στα € 200. Θα ήθελα επίσης να πω ότι όποια τελικά αγοράσω, δεν μ'ενδιαφέρει τι χάρτες έχει, γιατί θα εγκαταστήσω αμέσως γνήσιο Destinator 6, οπότε μ'ενδιαφέρει αν μπορεί να γίνει σε όλες! Τέλος το bt θεωρείτε ότι είναι απαραίτητο;

1) Vector Master 600 D
2) >> >> 590
3) MYGUIDE 3100
4) Mio C320 B
5) Mio C220
6) MLS Destinator A3850

Jendie
27 Φεβ. 2008, 01:18
ποια συσκευή πείρες σκέφτομαι να πάω να πάρω και μια για μένα...μου προτείνανε το garmin στο Κουτσβωλο...:worry: αλλα επίσης σκέφτομαι να κράτησω τα χρήματα και να διαθέσω σε 2 μηνες 300 και ανω..η αλλιώ να πάρω κανα PDA ....θα δείξει..:worry::worry:
Βασικα μου έκανε εντύπωση που το κουτι του Rye δεν έχει ταινία ασφαλείας, πάντως στο πλαίσιο που είχα πάει να πάρω κάτι (βάση για laptop) και οι ποωλητες μου λέγανε κάνει και κάνει επίσης διαπίστωσα πως είχε ανοιχτεί ... δεν μου έκανε και το πήγα πίσω μου δώσανε εναλακτικες και μια απο αυτες ήταν επιστροφή χρημάτων και την δεχτηκα. Απλά άλλη φορά θα προσέχω τι αγοράζω και απο που.

τώρα τα διαβασα τα posts για το νεο σου PNA καλορίζικο :D

_joy_
27 Φεβ. 2008, 02:24
αγόρασα το garmin nuvi 200 απο κωτσόβολο 149 eyropoyla +φπα
είμαι ευχαριστημένος μέχρι τώρα αλλα μου κάνει reset όταν το βγάζω απο το ρεύμα στη θύρα του gps και όχι απο τον αντάπτορα του αυτοκινήτου .. νομίζω αυτός είναι ο λόγος (2 φορές ξερυθμίστηκε .. ) νομίζω οτι αυτό λύνεται με αναβάθμιση .. αλλα και με ποιό προσεκτική χρήση ..

κατα τα άλλα είναι άψογο .. σε πάει όπου θές , επαναπρογραμματίζεται άμα βγείς εκτός πορείας , φυσικά έχει φωνητικές οδηγίες (τα πάντα στα ελληνικά) , μαγαζιά τράπεζες club όλα coble ..
παίζει εικόνες JPEG, χάρτης AUTO DRIVE μόνο Ελλάδα

τρισδιάστατη απεικόνιση αλλα και 2D , αυτόματη αλλαγή χρωμάτων τη μέρα για να βλέπεις και τη νύχτα για να μή σε τυφλώνει ..
αποφυγή ανεπιθύμητων δρόμων , λειτουργία πεζού και ποδηλάτου(ξεχνάει τους μονοδρομους) , εξτρα calculator + μετατροπέας μονάδων , έχει help μέσα στο μενυ σε κάθε επιλογή και σου εξηγεί ωστε να μή χρειάζεσαι manual,

θύρα επεκτάσιμης μνήμης , βάση με βεντούζα και εχτρα πλακακι για να βάλεις τη βάση στο ταμπλώ .. (το πλακάκι δέ μου κολαγε!)
cd με οδηγίες στα ελληνικά , 2 χρόνια εγγυηση και με +48 ευρώ παίρνεις άλλα 2 ..

έψαχνα κάτι φθηνό αλλα παράλληλα να μήν είναι μάρκα μ'έκαψες...
Η GARMIN κατασκευάζει radar , sonar , βυθόμετρα ,gps , απο παλια ..
είναι αμερικάνικη ..

Eva5669
27 Φεβ. 2008, 09:29
ποια συσκευή πείρες σκέφτομαι να πάω να πάρω και μια για μένα...μου προτείνανε το garmin στο Κουτσβωλο...:worry: αλλα επίσης σκέφτομαι να κράτησω τα χρήματα και να διαθέσω σε 2 μηνες 300 και ανω..η αλλιώ να πάρω κανα PDA ....θα δείξει..:worry::worry:
Βασικα μου έκανε εντύπωση που το κουτι του Rye δεν έχει ταινία ασφαλείας, πάντως στο πλαίσιο που είχα πάει να πάρω κάτι (βάση για laptop) και οι ποωλητες μου λέγανε κάνει και κάνει επίσης διαπίστωσα πως είχε ανοιχτεί ... δεν μου έκανε και το πήγα πίσω μου δώσανε εναλακτικες και μια απο αυτες ήταν επιστροφή χρημάτων και την δεχτηκα. Απλά άλλη φορά θα προσέχω τι αγοράζω και απο που.

τώρα τα διαβασα τα posts για το νεο σου PNA καλορίζικο :D

Σ' ευχαριστώ. Όντως το MLS 3850 με το dest σήμερα συμπεριφέρθηκε άψογα και πέρασε το τεστ με επιτυχία. Το μόνο περίεργο είναι ο χρόνος που απαιτείται για να φορτωθεί η μπαταρία για πρώτη φορά και θέλω να πάρω την εταιρεία για να τους ρωτήσω. Όπως επίσης και για το θέμα με τα vista.

Από το Κωτσόβολο € 199 - δεν είχε το μοντέλο με την μεγαλύτερη οθόνη, αλλά σιγά τα ωά. Μια χαρά.
Επίσης με την βάση που είχα κοντέψει να λαλήσω πριν μερικές μέρες, η συγκεκριμένη έχει βιδωτές επιλογές στήριξης, ώστε να μην κουνιέται ούτε χιλιοστό σε αναταράξεις. Σούπερ λέμε.
Για το Garmin επιφυλάσσομαι, διότι οι γνώμες δυίστανται. Και επίσης δεν ξεκλειδώνει για να βάλεις dest, οπότε είναι σαφώς κάτι που θα πρέπει να σκεφτείς.

Κάποια pois μου λείπουν, αλλά ήδη με έχουν εφοδιάσει. ;)

bbbb
27 Φεβ. 2008, 20:58
To θέμα είναι ότι ανεξαρτήτως μάρκας και αρχικού προγράμματος gps,9 στα 10 pna ξεκλειδώνουν και μπορείς να βάλεις επιπλέον υλικό.

nicsie
27 Φεβ. 2008, 21:38
μουφα δηλαδη? προβληματίζομαι τώρα, να πάω να το πάρω ή να ψάξω για κάτι άλλο. και σκεφτόμουν να πάρω 3, για εμένα και τους πωλητές μου

Eva5669
27 Φεβ. 2008, 21:54
μουφα δηλαδη? προβληματίζομαι τώρα, να πάω να το πάρω ή να ψάξω για κάτι άλλο. και σκεφτόμουν να πάρω 3, για εμένα και τους πωλητές μου

Ίδια τιμή με το rye, δηλαδή Ε 179 (για να είμαι σωστή 10 Ε ακριβότερα στο Πλαίσιο και 20 Ε ακριβότερα στο Κωτσόβολο) είναι τo MLS 3850 με destinator πρόγραμμα και το mio C220 με miomap πρόγραμμα. Το δε mio C320 που έχει 4.3 ιντσών οθόνη έχει Ε 240 στο Πλαίσιο και Ε 250 στον Κωτσόβολο.

Έχεις καλύτερες επιλογές κατ' εμέ.

nicsie
27 Φεβ. 2008, 22:06
Ίδια τιμή με το rye, δηλαδή Ε 179 (για να είμαι σωστή 10 Ε ακριβότερα στο Πλαίσιο και 20 Ε ακριβότερα στο Κωτσόβολο) είναι τo MLS 3850 με destinator πρόγραμμα και το mio C220 με miomap πρόγραμμα. Το δε mio C320 που έχει 4.3 ιντσών οθόνη έχει Ε 240 στο Πλαίσιο και Ε 250 στον Κωτσόβολο.

Έχεις καλύτερες επιλογές κατ' εμέ.

Το RYE είναι 129Ε και επειδή θέλω 3 είναι κάπως, τώρα θα σκεφτώ και θα αποφασίσω.

serios1954
27 Φεβ. 2008, 22:13
εχω το vector 550, vector 380, και rye 3503, το καλυτερο ειναι το rye, μικροτερο σε μεγεθος κλειδωνει τους δοριφορους σε 10΄΄ κτλ!!!

katsavidis
27 Φεβ. 2008, 22:15
καλησπερα πιο να παρω rye 3503 η mls3850 ευχαριστω

bbbb
27 Φεβ. 2008, 22:51
Με την παρούσα κατάσταση που επικρατεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στην ποιότητα των χαρτών,συμφέρει να πάρεις το mls 3850.
Σε καμμία περίπτωση πάντως,mio c320 με την λογική να ξεκλειδωθεί,για να μπει destinator.H συγκεκριμένη συσκευή για κάποιο ανεξήγητο λόγο,σέρνεται απίστευτα με οποιοδήποτε άλλο πλην miomap/igo.

katsavidis
27 Φεβ. 2008, 22:56
ευχαριστω αυριο θα το ψαξω στο βολο

captainjimy
27 Φεβ. 2008, 23:30
Το RYE είναι 129Ε και επειδή θέλω 3 είναι κάπως, τώρα θα σκεφτώ και θα αποφασίσω.

Το μηχανακι ειναι αστερι για τα λεφτα του 129 ευρω.Βαζεις το Destinator και εισαι ενταξει(ξεχνα το Cigyc που εχει απο τη μανα του).Δεν βρισκω καποιο λογο για να παρεις κατι αλλο που θα τρεχει το ιδιο προγραμμα απλα και μονο επειδη θα εχει πιο διασημο ονομα,σε τελικη αναλυση καναδυο κινεζοι ειναι που τα κατασκευαζουν σε διαφορετικα κοστουμια και αλλο νονο :rolleyes: .Του δικου μου του εχω αλλαξει τα φωτα και λειτουργει κανονικα(πλοηγηση διαφορα προγραμματα,παιχνιδια ,εφαρμογες κτλ.)Τωρα αφου τελειωσε το ψαξιμο θα λειτουργει πλεον για τον σκοπο που αγοραστηκε,σαν navigator .Παμε γα το επομενο :lol::lol:

Eva5669
27 Φεβ. 2008, 23:39
Ναι σόρρυ, το σκέτο Ελλάδα έχει όντως Ε 129.
Εγώ είχα πάρει Ελλάδα και Ευρώπη στα Ε 179

Αν σκέφτεσαι τη οικονομικότερη λύση, δεν νομίζω να υπάρχει άλλο σε αυτή τη τιμή, ίσως το vector, αλλά δεν είμαι σίγουρη.

Ελπίζω τουλάχιστον αν καταλήξεις σε rye να είσαι πιο τυχερός από μένα... :rolleyes:

vasvas100
28 Φεβ. 2008, 15:53
πηγα χθες κοτσωβολο για το rye.την ωρα που εγραφε ο πωλητης την παραγελια τσουπ!σκαει ενας.rye επιστροφη!του το αλαξαν πατ κιουτ!και ειμουν ψημενος!στριβω κ παιρνω garmin 200.καλο κ γρηγορο.και ονομα εγγυηση.119e.αν δεν ζητας πολλα ειναι super κι ας μην εχει destinator.

DarthStergius
28 Φεβ. 2008, 23:44
Απ'οτι φαινεται πρεπει να ψαχνουμε ποιο ειναι καλυτερο σαν μηχανημα αφου σχεδον ολα παιρνουν ολους τους χαρτες!!Το mio320b σαν συσκευη ειναι καλη??(παντως ο miomap που εχει,ειναι λεει πολυ καλος, συν οτι σε κανα μηνα θα γινει το τελευταιο επισημο update)
Παντως,Υπαρχει καμια αλλη καλη συσκευη με 4 οθονη με το πολυ στα 270 ευρω που να παιρνει τους γνωστους χαρτες?

bbbb
28 Φεβ. 2008, 23:53
http://www.ngi.gr/page.php?languageid=2&pageid=59&categoryid=3
Mls 4400 στα 299 με το χάρτη Ελλάδας Gi 2008.q1 http://www.navimania.gr/showthread.php?t=435&page=65 που κυκλοφορεί αύριο και επιπλέον bluetooth σε σχέση με το 320.
Και μπορείς να το ξεκλειδώσεις και να βάλεις όποιο πρόγραμμα είναι συμβατό με pna.

DarthStergius
29 Φεβ. 2008, 00:27
Η μονη διαφορα ειναι το bluetooth η εχει και αλλες?299ευρω ειναι χωρις κανεναν χαρτη?Το εχει στο πλαισιο 349 με Ελλαδα (αλλα στον καταλογο του προηγουμενου μηνα.)
Θεωρεις οτι ειναι καλυτερη επιλογη απο το mio320?
οπως επισης σαν χαρτης,ο destinator ειναι καλυτερος απο Miomap?

bbbb
29 Φεβ. 2008, 01:27
Είναι με τον χάρτη Ελλάδας.Με 50€ επιπλέον παίρνεις και τους χάρτες ευρώπης,ενώ κανονικά στοιχίζουν γύρω στα 200€.Με την λογική ότι μπορείς να ξεκλειδώσεις και τα 2 και να προσθέσεις και άλλες εφαρμογές,δεν υπάρχουν άλλες διαφορές.Ετσι όπως είναι τώρα το 4400 έχει επιπλέον εφαρμογές για φωτογραφίες και video.
O χάρτης του destinator είναι καλύτερος από του Miomap,αλλά το miomap είναι καλύτερο πρόγραμμα από το destinator σε διάφορα πράγματα.Οπως π.χ. το ότι δεν χάνει το σήμα,περνώντας από τούνελ.Εχοντας δοκιμάσει το 320 δεν έμεινα ικανοποιημένος και με δεδομένο ότι όσες συσκευές είναι στο e-shop της Gi είναι απόλυτα συμβατές με destinator+χάρτη Gi,θεωρώ πως είναι η καλύτερη επιλογή.

nbp
29 Φεβ. 2008, 16:09
καλησπερα πιο να παρω rye 3503 η mls3850 ευχαριστω

Το μηχανακι ειναι αστερι για τα λεφτα του 129 ευρω.Βαζεις το Destinator και εισαι ενταξει(ξεχνα το Cigyc που εχει απο τη μανα του).Δεν βρισκω καποιο λογο για να παρεις κατι αλλο που θα τρεχει το ιδιο προγραμμα απλα και μονο επειδη θα εχει πιο διασημο ονομα,σε τελικη αναλυση καναδυο κινεζοι ειναι που τα κατασκευαζουν σε διαφορετικα κοστουμια και αλλο νονο :rolleyes: .Του δικου μου του εχω αλλαξει τα φωτα και λειτουργει κανονικα(πλοηγηση διαφορα προγραμματα,παιχνιδια ,εφαρμογες κτλ.)Τωρα αφου τελειωσε το ψαξιμο θα λειτουργει πλεον για τον σκοπο που αγοραστηκε,σαν navigator .Παμε γα το επομενο :lol::lol:

Συμφωνώ και εγώ.
EIMAI 100% ικανοποιημένος με το RΥΕ. Παιζει με DESTINATOR 7 τέλεια. Σήμερα μου λόκαρε 12 δορυφόρους κοντά στο κέντρο της Αθήνας!!
Για τα χρήματά του €129, και τέτοια απόδοση για μένα δεν υπάρχει άλλη σκέψη, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ.

DarthStergius
29 Φεβ. 2008, 17:16
Είναι με τον χάρτη Ελλάδας.Με 50€ επιπλέον παίρνεις και τους χάρτες ευρώπης,ενώ κανονικά στοιχίζουν γύρω στα 200€.Με την λογική ότι μπορείς να ξεκλειδώσεις και τα 2 και να προσθέσεις και άλλες εφαρμογές,δεν υπάρχουν άλλες διαφορές.Ετσι όπως είναι τώρα το 4400 έχει επιπλέον εφαρμογές για φωτογραφίες και video.
O χάρτης του destinator είναι καλύτερος από του Miomap,αλλά το miomap είναι καλύτερο πρόγραμμα από το destinator σε διάφορα πράγματα.Οπως π.χ. το ότι δεν χάνει το σήμα,περνώντας από τούνελ.Εχοντας δοκιμάσει το 320 δεν έμεινα ικανοποιημένος και με δεδομένο ότι όσες συσκευές είναι στο e-shop της Gi είναι απόλυτα συμβατές με destinator+χάρτη Gi,θεωρώ πως είναι η καλύτερη επιλογή.

πηγα πλαισιο και ειδα το navigt r-435bt αλλα με i-go myway χαρτη..Σαν συσκευη φανηκε πολυ προσεγμενη και τιμη 299ευρω τι λες γι αυτη??Εχει και bluetooth ..
Για το rye που λενε τα παιδια πιο πανω το ψιλοφοβαμαι να πω την αληθεια αν και ειναι σε καλη τιμη !Εχει και ενα χρονο εγγυηση...

serios1954
1 Μάρ. 2008, 08:59
πηγα πλαισιο και ειδα το navigt r-435bt αλλα με i-go myway χαρτη..Σαν συσκευη φανηκε πολυ προσεγμενη και τιμη 299ευρω τι λες γι αυτη??Εχει και bluetooth ..
Για το rye που λενε τα παιδια πιο πανω το ψιλοφοβαμαι να πω την αληθεια αν και ειναι σε καλη τιμη !Εχει και ενα χρονο εγγυηση...

http://www.e-galaxy.eu/pinakasGPSPnaPda.htm

jim_rx8
18 Μάρ. 2008, 17:03
Παιδιά Καλησπέρα!
Είμαι newbie’s στα navigator κ θα ήθελα την βοήθεια σας, σαν ψαγμένοι στο θέμα, βρίσκομαι στο εξής δίλλημα:
1ον Garmin 200 w ( καλό απ ότι διαβάζω, πολλά σημεία ενδιαφέροντος, εύκολο στην χρήση, αλλά σπάει? Ο χάρτης του τι λέει?)
2ον Μio c220 (ωραίο dishing , μάλλον σέρνεται με άλλους χάρτες πλην του miomap κ ο δικός του απ ότι διαβάζω δεν είναι κ τόσο αξιόπιστος )
3ον Vector (380-390-400)
4ον Rey
Γι τα δυο προηγούμενα δεν πολυγνωριζω γι αυτό δεν γράφω κ τπτ!
Αυτό που θέλω να έχει είναι η επιλογή μου : καλό χάρτη για Ελλάδα (ενημερωμένο)
Να έχει κάμερες κ αρκετά σημεία ενδιαφέροντος (βενζ .φαρμ. εστιατόρια κτλ)
Να μπορώ να δοκιμάσω κ άλλους χάρτες , χωρίς κολλήματα κ καθυστερήσεις στο στίγμα
δεν σκέπτομαι να δώσω πάνω από 200 euro
ευχαριστώ προκαταβολικά :X

pantherhan
18 Μάρ. 2008, 21:23
Φίλε καλωσόρισες!!
Θα προσπαθήσω σύντομα να απαντήσω στις ερωτήσεις σου.
Από τα τέσσερα GPS που αναφέρεις, θεωρώ ότι αυτό που ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες σου είναι το RYE. (Το έχω και εγώ). Είναι το ΜΟΝΟ της αγοράς (και από τα τέσσερα που αναφέρεις), που είναι ουσιαστικά ξεκλείδωτο, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να τρέχει χωρίς "πείραγμα" οποιοδήποτε αρχείο exe, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων πλοήγησης, προγραμμάτων file explorer, παιγνιδιών κτλ.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δεχθεί όποιο πρόγραμμα πλοήγησης θέλεις αρκεί να είναι κατάλληλο για συσκευές ΡΝΑ και λειτουργικό σύστημα Windows CE.
Από προσωπική εμπειρία έχω να καταθέσω ότι το RYE συμπεριφέρεται πολύ καλά, τόσο την ημέρα, όσο και τη νύκτα, έχει καλό ηχείο και είναι σχετικά ελαφρύ. Το πρόγραμμα και ο χάρτης που έχει πάνω με την αγορά του, υπολείπεται κατά πολύ του Destinator και των χαρτών της NGi. Πάντως η λειτουργία του DEST είναι καθόλα απροβλημάτιστη. Έχω και ένα MLS με γνήσιο DEST 6 και δεν έχω διαπιστώσει μέχρι στιγμής διαφορά στην απόδοση.
Όσο για τα επιπλέον χαρακτηριστικά που θέλεις (κάμερες αγαπημένα κλπ), αυτά εμπεριέχονται στα προγράμματα και στους χάρτες, άρα και στο DEST.
Αυτά τα ολίγα από εμένα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να αναζητήσεις το ανάλογο topic του forum, το οποίο είναι κατατοπιστικότατο!!

ignet
21 Μάρ. 2008, 14:14
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ!!

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΘΕΣΩ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΝΤΕΛΑ (C320/C520) ΔΙΟΤΙ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ.

ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ SITE,ΟΜΩΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ,ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΚΑΠΟΙΟΥ .... ΗΔΗ ΧΡΗΣΤΗ ΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ (C320/C520)

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΑΤΕ ΤΟ C320 AΠΟ ΤΟ C520 ...ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ

:wacko::wacko::wacko:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΣΑ.!.!.!.!

giannis0123
28 Μάρ. 2008, 20:18
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ!!

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΘΕΣΩ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΝΤΕΛΑ (C320/C520) ΔΙΟΤΙ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ.

ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ SITE,ΟΜΩΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ,ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΚΑΠΟΙΟΥ .... ΗΔΗ ΧΡΗΣΤΗ ΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ (C320/C520)

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΑΤΕ ΤΟ C320 AΠΟ ΤΟ C520 ...ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ

:wacko::wacko::wacko:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΣΑ.!.!.!.!

Φίλε μου η μόνες διαφορά μεταξύ 320 και 520 είναι ότι το 320 έχει μόνο χάρτη Ελλάδας, ενώ το 520 έχει χάρτη όλης της Ευρώπης με την ανάλογη μεγαλύτερη μνήμη για να δουλεύει άνετα τον Ευρωπαικό χάρτη και το Bluetooth που έχει μόνο το 520.

giannis0123
28 Μάρ. 2008, 20:23
Παιδιά Καλησπέρα!
Είμαι newbie’s στα navigator κ θα ήθελα την βοήθεια σας, σαν ψαγμένοι στο θέμα, βρίσκομαι στο εξής δίλλημα:
1ον Garmin 200 w ( καλό απ ότι διαβάζω, πολλά σημεία ενδιαφέροντος, εύκολο στην χρήση, αλλά σπάει? Ο χάρτης του τι λέει?)
2ον Μio c220 (ωραίο dishing , μάλλον σέρνεται με άλλους χάρτες πλην του miomap κ ο δικός του απ ότι διαβάζω δεν είναι κ τόσο αξιόπιστος )
3ον Vector (380-390-400)
4ον Rey
Γι τα δυο προηγούμενα δεν πολυγνωριζω γι αυτό δεν γράφω κ τπτ!
Αυτό που θέλω να έχει είναι η επιλογή μου : καλό χάρτη για Ελλάδα (ενημερωμένο)
Να έχει κάμερες κ αρκετά σημεία ενδιαφέροντος (βενζ .φαρμ. εστιατόρια κτλ)
Να μπορώ να δοκιμάσω κ άλλους χάρτες , χωρίς κολλήματα κ καθυστερήσεις στο στίγμα
δεν σκέπτομαι να δώσω πάνω από 200 euro
ευχαριστώ προκαταβολικά :X

Το Μιο 220 δεν σέρνεται με άλλα προγράματα. Αυτό που "σέρνεται" είναι το Μιο 320 με Destinator.

npsar
3 Απρ. 2008, 14:41
Γειά σας,
Οπως θα καταλάβετε και από το περιεχόμενο του μηνύματος είμαι στραβάδι όσον αφορά την συγκεκριμένη τεχνολογία. Προσπάθησα να ενημερωθώ όσο το δυνατόν από διάφορα sites και forums ώστε να ελαχιστοποιήσω τις απορίες μου πριν πρήξω κάποιον. Ετσι λοιπόν καταρχήν κατέληξα σε 2 συσκευές μέ βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την τιμή (δεν γνωρίζω πολλά από λογισμικά πλοήγησης και χάρτες και εδω θα ήθελα επίσης την βοηθειά σας).
1. GARMIN NUVI 200 (AUTODRIVE) 118 €
2. RYE TRAVELER 3503 (SYGIC DRIVE) 129 €
Προφανώς προκειται για ΡΝΑ τα οποία...
α) είναι κλειδωμένα και θέλουν ξεκλείδωμα για να πάρουν άλλα λογισμικά πλοήγησης και χάρτες. Αν ναι αυτό είναι εφικτό, ή θεωρία ?!?!?
β) Μπορώ αργότερα να προσθέσω χάρτες (π.χ Ευρώπης, γνησιους ή όχι)?
γ) Μπορώ να κάνω αναβαθμιση του Λ.Σ (από Windows CE 4.5 σε Windows CE 5.0 ? π.χ)
Είναι αξιόπιστη η πλοήγηση που προσφέρουν τα προαναφερόμενα (κάτι που με ενδιαφέρει πολύ) ή θα κλαίω τα (έστω και λιγότερα από άλλες λύσεις) λεφτά μου?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη αν σας κούρασε το μεγάλο μήνυμα...

ranas258951
3 Απρ. 2008, 17:03
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη αν σας κούρασε το μεγάλο μήνυμα...

Πάρε Vector

Nino
6 Απρ. 2008, 16:19
Κι εγώ vector θα προτείνω...Απλά, πετάει...!

takisspanos
9 Απρ. 2008, 10:28
Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας μετάξι MIO C320B και το RYE 4306 , επίσης αν γνωρίζει κάποιος αν στο RYE 4306 μπορώ να περάσω το Destinator .Επίσης είδα στο E Shop το NAVIGT-430 με το IGO, κάπου είχα διάβαση πως το IGO είναι πολύ καλό το ίδιο καλό με Destinator.

KOSTAS654
21 Απρ. 2008, 15:49
Γεια χαρα και απο εμενα,θα ηθελα να σας κανω καποιες ερωτησεις γιατι δεν εχω ιδιαιτερη γνωση στον τομεα.
Ειμαι μεταξυ garmin 276c και το smartrip αλλα η διαφορα στην τιμη ειναι τεραστια,επειδη με ενδιαφερει κατα βαση για χρηση εκτος δρομου μπορω να φορτωσω track διαδρομων(εκτος δρομου) που θα εχω κατεβασει απο το internet και να τους δειχνει κανονικα,ξερω οτι στο garmin γινεται,επισης θα ηθελα να ρωτησω αν στους κραδασμους ειναι ανθεκτικο?

Ευχαριστω πολυ

alsafi
23 Απρ. 2008, 12:34
Και εγώ ψήνομαι για το NAVIGT-430.
Αφου εχει Windows CE 4.2 λογικά δεν θα παίρνει και το destinator 7 ????

geozax2005
25 Απρ. 2008, 13:56
Και εγώ ψήνομαι για το NAVIGT-430.
Αφου εχει Windows CE 4.2 λογικά δεν θα παίρνει και το destinator 7 ????

Ψηνομαι και εγω μιας και το eshop το εχει προσφορα, αλλα θα ηθελα να μαθω αν μπορει κανεις να το ξεκλειδωσει για να βαλεις ενημερωμενους χαρτες και λοιπα;;; Αν μπορει καποιος να απαντησει γιατι δεν μπορω να ψαξω στο φορουμ (ειμαι για διακοπες Πασχα και δυστυχως με dial up συνδεση.....):mad:

lpat2001
26 Απρ. 2008, 17:29
Γεια χαρα και απο εμενα,θα ηθελα να σας κανω καποιες ερωτησεις γιατι δεν εχω ιδιαιτερη γνωση στον τομεα.
Ειμαι μεταξυ garmin 276c και το smartrip αλλα η διαφορα στην τιμη ειναι τεραστια,επειδη με ενδιαφερει κατα βαση για χρηση εκτος δρομου μπορω να φορτωσω track διαδρομων(εκτος δρομου) που θα εχω κατεβασει απο το internet και να τους δειχνει κανονικα,ξερω οτι στο garmin γινεται,επισης θα ηθελα να ρωτησω αν στους κραδασμους ειναι ανθεκτικο?

Ευχαριστω πολυ

Γι αυτο που το θες το Garmin ειναι ενα και μοναδικο.....το εν λογω μηχανακι δεν σου κανει .....

Pompodektakias
27 Απρ. 2008, 19:14
Συμφωνώ.

admitos
1 Μάι. 2008, 11:40
γεια σας
εγω αρχικα αγορασα το blaupunkt με το travel pilot 3.3 .αλλα μετα διαπιστωσα οτι οι χαρτες του δεν ειναι τοσο καλοι. και για να αναβαθμιστουν πρεπει να αγοραζεις ανα καποιο διαστημα καρτες sd με τον αναβαθμισμενο χαρτη. Πάντως η συσκευη ειναι πολυ καλη.Τελικα το αλλαξα και πηρα το mls με το destinator.αυτο βεβαια εχει μονο ενα χρονο εγγυηση ενω το blaupunkt 2,αλλα γενικα ειναι ποιοτικα κατωτερη συσκευη.το mls εχει το destinator που ολοι λενε οτι ειναι καλο .μονο η συσκευη με χαλαει λιγο.Σε σχεση με το blaupunkt μου φαινεται ψοφια.
οποιος φιλος τα εχει χρησιμοποιησει η θα ηθελε να κανει καποιο σχολιο περιμενω να ακουσω .
ευχαριστω

dinosss
1 Μάι. 2008, 20:21
Καλησπερα, πριν απο λιγες μερες μου κανανε δωρο το MLS Destinator A3850 (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977967&product=1076736) το οποιο ειχε καρτα αλλαγης.
Ψαχνοντας λιγο ειδα οτι το Mio C320b (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977967&product=1024493) εχει καλυτερα χαρακτηριστικα με μολις 20ευρω διαφορα.

Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω ποιο εχει τους καλυτερους χαρτες.
Αξιζει να παρω το ΜΙΟ?
Εδω (http://www.plaisio.gr/productcompare.aspx?Catalog=21&Category=69977967&Products=1076736%2c1024493) ειναι ενα γρηγορο συγκριτικο..

jtkar
3 Μάι. 2008, 20:28
Καλησπερα, πριν απο λιγες μερες μου κανανε δωρο το MLS Destinator A3850 (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977967&product=1076736) το οποιο ειχε καρτα αλλαγης.
Ψαχνοντας λιγο ειδα οτι το Mio C320b (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977967&product=1024493) εχει καλυτερα χαρακτηριστικα με μολις 20ευρω διαφορα.

Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω ποιο εχει τους καλυτερους χαρτες.
Αξιζει να παρω το ΜΙΟ?
Εδω (http://www.plaisio.gr/productcompare.aspx?Catalog=21&Category=69977967&Products=1076736%2c1024493) ειναι ενα γρηγορο συγκριτικο..

φιλε μου καλυτερα κρατησε αυτο που εχεις. Εκτος εαν εχεις ορεξη για ψαξιμο για ξεκλειδωματα και για πειρατικα λογισμικα. Το destinator εχει τους καλυτερους χαρτες και την μεγαλύτερη καλυψη. Εννοειται οτι το PNA C320b MioMap ειναι καλυτερο σαν συσκευη αλλα ειναι κλειδωμενο(αφου εχει και μεγαλυτερη οθονη). Βεβαια ενα μεγαλο μειονεκτημα του ειναι οτι εχει μικρη αυτονομια και το μεγαλυτερο μειονεκτημα ειναι οι χάρτες του !!!

dinosss
5 Μάι. 2008, 09:57
Σε ευχαριστω για την απαντηση φιλε μου, αλλα το παθημα μου εγινε μαθημα!
Πηγα και το αλλαξα και πηρα το ΜΙΟ.
Πολυ καλο σαν κατασκευη αλλα ειδα οτι δεν υποστηριζε αρχεια εικονας και βιντεο παρα μονο mp3's!
Ετσι πηγα και το αλλαξα ξανα για να παρω το MLS 4800 (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977967&product=1113291) αλλα επεσα θυμα του πωλητη και πηρα το 4800ΒΤ (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977967&product=1113305) που εχει και bluetooth.
Πολλα λεφτα για GPS, σε αυτα τα λεφτα υπηρχε κατι καλυτερο?

arkon
7 Μάι. 2008, 09:16
Ψηνομαι και εγω μιας και το eshop το εχει προσφορα, αλλα θα ηθελα να μαθω αν μπορει κανεις να το ξεκλειδωσει για να βαλεις ενημερωμενους χαρτες και λοιπα;;; Αν μπορει καποιος να απαντησει γιατι δεν μπορω να ψαξω στο φορουμ (ειμαι για διακοπες Πασχα και δυστυχως με dial up συνδεση.....):mad:

Το navigt r-430 ξεκλειδωνεται σιγουρα...;);)

κοιταξε στο
http://www.navimania.gr/forumdisplay.php?f=156
θα βρεις οτι θες για το συγκεκριμενο...
Παντως στο eshop δεν το βλεπω πλεον...μαλλον τελειωσε???

nicholas1
9 Μάι. 2008, 13:25
Γεια χαρα!

Πανω απο 3 χρονια τρεχω προγραμματα πλοηγησης σε PDA της HP (αρχικα Destinator, αργοτερα και iGo). Παραλληλα και ταυτοχρονα με την πλοηγηση τρεχω και καποιες αλλες εφαρμογες (δικες μου) στα PDA αυτα. Σε ενα PNA θα υπαρχει δυνατοτητα να εγκαταστησω καποια αλλη - πλην προγραμματος πλοηγησης - εφαρμογη; Περα απο τον παραγοντα χρηστικοτητα ειναι πλεον και το κοστος στη μεση - ενα ΜΙΟ το βρισκεις στα 200€, καποια HP πολυ πανω απο τα 500€. Προσφερουν μια τετοια δυνατοτητα τα PNA?

Ευχαριστω εκ των προτερων!

bbbb
9 Μάι. 2008, 16:22
Yπάρχει δυνατότητα να εγκαταστήσεις και άλλες εφαρμογές,αλλά εξαρτάται από την εφαρμογή.Κάποιες εφαρμογές που είναι γραμμένες για wm 2003 θα δουλέψουν σε pna με την προσθήκη των dll αρχείων που υπάρχουν εξ`ορισμού στα wm.Αν οι δικές σου εφαρμογές είναι γραμμένες σε visual studio 2005 ή 2008 θα πρέπει στο pna να μπορέσεις να εγκαταστήσεις το microsoft framework 2.0 ή 3,5 και να ξαναγράψεις την εφαρμογή για windows ce 5.0.Το δεύτερο αν γνωρίζεις είναι εύκολο.Ανάλογα το pna όμως,μπορεί να σε δυσκολέψει αρκετά η εγκατάσταση του net cf.Συν το γεγονός ότι κάθε φορά που θα κλείνεις τη συσκευή από το on-off σβήνονται τα πάντα από την εσωτερική μνήμη και θα πρέπει να ξαναεγκαθιστάς τα προγράμματα που για τη λειτουργία τους,πρέπει οπωσδήποτε να βάζουν αρχεία στα windows.Για το τελευταίο μπορείς να κάνεις κάποιο script που θα αντιγράφει αυτόματα στην εκίννηση τα αρχεία,αλλά είναι κάτι που θέλει ψάξιμο.

arsinoh
9 Μάι. 2008, 18:46
Καλησπέρα,

είμαι λίγο άσχετη με το θέμα των PNA. Θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να βρω καμιά καλή προσφορά για συσκευή που να έχει ήδη εγκατεστημένους χάρτες της Ελλάδας και της Ευρώπης. Μου είπαν ότι τα garmin είναι καλά. Τι γνώμη έχετε για το Nüvi 250;
Το http://www.pixmania.com/gr/gr/547403...min/gps-n.html το έχει στα 170 ευρώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων παιδιά!

cologne
12 Μάι. 2008, 08:15
Σ' ευχαριστω παρα πολυ αγαπητε 'bbbb'!

Νικος

kotetsi
14 Μάι. 2008, 19:49
Έχω βρει στην Ιταλία το Mio C250 με προεγκατεστημένους χάρτες TELEATLAS Ιταλίας και Γερμανίας στα 99 ευρώ. Μπορώ να περάσω εύκολα χάρτες και της Ελλάδας αν το αγοράσω; Πώς συμπεριφέρονται οι συσκευές σε ό,τι αφορά την αναβάθμισή τους και το πέρασμα χαρτών (δηλ. εγκαθιστάς αυτό που θέλεις εύκολα ή χρειάζεται μεγάλη διαδικασία); Σημειώνω ότι δε θα ήθελα να χάσω τους προεγκατεστημένους.

miogps
14 Μάι. 2008, 23:55
file einai poly palio to mhxanhma poy kytas.
se symboyleyo na mhn takoymphseis...

kotetsi
15 Μάι. 2008, 01:26
Ουδώλως με απασχολεί η παλαιότητα αφού θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για εύρεση οδών που δεν ξέρω σε Ιταλία αλλά και Ελλάδα, αν μπορέσω να περάσω τους χάρτες.

miogps
15 Μάι. 2008, 10:06
kai omos file mou auto....prepei na se apasxolei.

kotetsi
15 Μάι. 2008, 11:37
Θα μπορούσες να γίνεις πιο συγκεκριμένος όσον αφορά το γιατί πρέπει να με απασχολεί; Υπάρχουν προβλήματα στο λογισμικό του; Μεγάλες καθυστερήσεις στον υπολογισμό της διαδρομής; Γιατί δεν πρέπει να προχωρήσω στην αγορά ενός παλιού μοντέλου;

koklas
16 Μάι. 2008, 17:08
καλησπερα...ψαχνω για pna.σκεφτομαι το mls 3900..τι λετε??

Ekotas
17 Μάι. 2008, 21:25
καλησπερα...ψαχνω για pna.σκεφτομαι το mls 3900..τι λετε??
Το αγόρασα χθες, πολύ βολικό εύχρηστο και ταχύτατο. Δύστυχος δεν φορτίζει από την usb του υπολογιστή. Και με το BT σου λύνονται τα χέρια στο αυτοκίνητο.

tasos1971
24 Μάι. 2008, 10:18
Θέλω να πάρω για προσωπική χρήση ένα Windows Mobile Navigation
Για χρήση μόνο internet και gps . Μέσω σύνδεσης data .
Με ενδιαφέρει να ανοίγει συγκριμένες σελίδες με φοτω .
Αν μπορεί κάποιος να δει αν του ανοίγει η παρακάτω σελίδα και να μου πει με ποιο κινητό ….( με ενδιαφέρει να φαίνεται ο χάρτης της Ελλάδας )

http://forecast.uoa.gr/greek/ramsindxgr.html

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΠΟ ΟΣΩΝ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ

domal
24 Μάι. 2008, 13:50
εγω παιδια αγορασα το 4800 ΒΤ το οποιο παει τελεια με το destinator7 αλλα και συνδεεται ΑΨΟΓΑ με το iphone moy !!!!!!!!

akoulinis
28 Μάι. 2008, 17:06
gεια σου φιλε μου επειδη σκεφτομαι να το παρω εχει καρτα μνημης το 4800ΒΤ SD?και αν ναι εχει τη 2Giga?

geodio67
2 Ιούν. 2008, 13:35
καλημέρα,

Αγόρασα ενα MLS Destinator 3850. Διαπίστωσα ότι δεν έχει υποστήριξη για
mp3 αρχεία αλλά μόνο για mp4 , wma, wav. Υπάρχει δυνατότητα να υποστηριχθεί και το φορμά του Mp3 ώστε να μην είμαι αναγκασμένος να μετατρέπω τα mp3 σε σε άλλο φορμά?
Επίσης διαπίστωσα ότι δημιουργώντας έναν καινούργιο φάκελο στην κάρτα πχ myFiles στον root κατάλογο της κάρτας αυτός δεν είναι ορατός μέσα από την πλοήγηση αρχείων του Destinator. Αυτό σημαίνει ότι πχ τα αρχεία μουσικής μπορώ να τα βάζω μόνο στους ήδη υπάρχοντες καταλόγους και όχι σε κάποιον που φτιάχνω??

Επίσης από αυτά που διάβασα δίνεται η δυνατότητα να ξεκλειδώσεις το λειτουργικό Windows ce 5 και να εγκαταστήσεις αναβαθμισμένη έκδοση Windows mobile 5 με δυνατότητα εγκατάστασης νέων προγραμμάτων .Υπάρχει κάποιο link που να τα επεξηγεί όλα αυτά αναλυτικά?

Ευχαριστώ
Διονύσης

jakjak
6 Ιούν. 2008, 02:56
καλησπερα κι απο μενα. πολυ καλο το σαιτ και σας βρισκω ενημερωμενους. ελπιζω να με βοηθησετε γιατι εχω ψιλοπελαγωσει.

θελω να παρω ενα gps. τα χρηματα που θα διαθεσω ειναι μεχρι 200€.

εκτος απο την πλοηγηση στον δρομο με ενδιαφερει και η πλοηγηση στην θαλασσα. οχι για να κανω υπερατλαντικα ταξιδια. απλα να μπαινω στην βαρκα μου και να βαζω εναν προορισμο π.χ. αιγινα, πορο, σαλαμινα ..... εδω κοντα τελος παντων. να βαζω προορισμο ενα χωριο ή εναν ορμο και να μου δειχνει οτι πηγαινω ευθεια. και στον γυρισμο να μου δειχνει που ακριβως ειναι η δεστρα μου. αυτο μπορει να το κανει και το προγραμμα των οδικων χαρτων ?????(λογω χαρτογραφησης λιμανιων) καποιο προγραμμα γνωστου του ελεγε ειστε εκτος οδικου δικτυου και δεν εδιχνε τιποτα. καποιου αλλου του εδινε τουλαχιστον τις συντεταγμενες που βρισκοταν. δεν ξερω ομως ποια προγραμματα ηταν αυτα.
εγω θελω αν ειναι δυνατον να μου δειχνει τον χαρτη και την θεση μου.
οποιος εχει χρησιμοποιησει κατι τετοιο στην θαλασσα ας πει τι εβλεπε.

δεν εχω απαιτησεις ουτε για mp3, ουτε για φωτογραφιες, ουτε για φραπε.
το μονο κριτηριο ειναι η συσκευη σαν συστημα πλοηγησης. οτι επιπλεον εχει καλο ειναι αλλα οχι κριτηριο. δηλαδη πιο δελεαστικος ειναι για μενα ενας φορτιστης αυτοκινητου παρα τα mp3.

θελω ομως ευχερεια στην εναλλαγη προγραμματων πλοηγησης. δηλαδη αμα μου αρεσει το dest να μπορω να το περασω. επισης ειναι σχεδον σιγουρο να βαλω καποιο ναυτικο χαρτη.

σκεφτομουν κατι αναμεσα σε mio 220, rye, vector.
το rye το σκεφτομουν αλλα καποιος μου ειπε οτι το 30% βγαζει προβλημα. πηγα απο τον κωτσοβολο και η πωλητρια χωρις να της πω κατι μου ειπε οτι ειναι τελειως μουφα. 9 στα 10 τους τα πηγαινουν πισω. μου ειπε χαρακτηριστικα οτι αν καποιος πελατης επιμενει σε αυτο φευγει για να του το πουλησει κανας αλλος πωλητης.

το mio 220 ειναι καλη περιπτωση απο οτι ακουω. το vector ειναι λιγο ακριβοτερο αλλα μου εδωσε την εντυπωση οτι ειναι και πιο ποιοτικο. ποια η γνωμη σας?? αξιζει την διαφορα της τιμης σαν συσκευη ουσιαστικα???
ειναι πιο ευκολο στο ξεκλειδωμα απο το mio??? για vector σκεφτομαι πιο πολυ αυτο με την 4.3 οθονη ή 4?? δεν θυμαμαι καλα.

εχετε να προτεινετε καποιο αλλο??

ακουσα για το mio moov 200 οτι ειναι φοβερο μηχανημα αλλα ακομα αναμενεται στην ελλαδα. πιστευετε οτι θα ειναι η μερα με την νυχτα με οσα κυκλοφορουν σημερα?

ntemian
7 Ιούν. 2008, 15:23
Ανάμεσα σε Garmin Nuvi 200 και Takara GP10 ποιο προτείνετε?Μπορούν να ξεκλειδώσουν και να βάλω Destinator 7?

mnimos
9 Ιούν. 2008, 18:50
katarxin,xaireto toys pantes.an mporeite na boithisete stin epilogi enos ftinoy gps,(100 -180 eyro)me dynatotites ksekleidomatos kai kalon xarton.diabazo gia mio,vector,garmin,rye..alla oi apopseis diistantai...
akoma ontos neos sto xvro..roto an oi dektes aytoi mporoun na dextoyn kati san ofice..gia dibasma world..kai an nai poioi einai aytoi

(Y.G..endiaferomai poio ksekleidonei eykola kai dixos problimata..)
kalo tha tan opoios exei dokimasei kapoio na pei pleonektimata kai meionektimata na boithisei toys epomenoys..)
thanks prokatabolika..)

xroupista
9 Ιούν. 2008, 20:05
Για συσκευές δες εδώ. αλλά θα σου πρότεινα να να πάρεις ένα που έχει χάρτες destinator για να μην παιδεύεσαι άδικα.

http://www.skroutz.gr/c/315/gps_navigators.html?page=1

και εδώ http://www.navimania.gr/showthread.php?t=8596

STATYSS
11 Ιούν. 2008, 14:25
μολις παρελαβα απο αμερικη ενα Tibo η xroad 4150...αυτο στην καρτα μνημη την δικια του εχει το Igo navigation οπου παιζει κανονικα με αυτο...εγω σε μια αλλη καρτα εβαλα το DESTINATOR 7.0 αλλα δεν παιζει στο μηχανημα...μηπως γνωριζει καποιος ακριβως τι πρεπει να κανω για ξεκλειδωσει το Tibo 4150 και να τρεξει κανονικα το DESTINATOR 7.0..????
ευχαριστω..!!!

mnimos
12 Ιούν. 2008, 02:02
eyxaristo poli file moy gia ti apantisi,alla roto poio apo ayta poy anafero jskeleidonwei sigoyra dixos problimata,kai poio mporei na treksei kai alla programata opos multimedia..thanks pantos..
ante na doume...

bellchris
13 Ιούν. 2008, 15:22
se 6 meres tha se exo etimo ypomoni

STATYSS
13 Ιούν. 2008, 18:21

ΔΕΝ ΕΧΩ αλλη υπομονη...δεν εχω που να ταξιδεψω....χειμωνιασε και μ΄αφησεσ απ'εξω...!!!

λοιπον φιλε μου αυτα συμβαινουν....οταν εχεις νεα μου λες..!!!

εχω το τιβο 4150....με το destinator 6.1 ola kala....δεν ειχα κανενα προβλημα επαιζε μια χαρα...σημερα πηρα και το destinator 7.0 apo το ngi.gr αλλα δεν μπορει να διαβασει την καρτα με το 7 το μηχανημα....ενω με το 6 παιζει μια χαρα....εχει κανεις καμια ιδεα..???
μπορω να το κανω αναβαθμιση και αν ναι απο που μπορω αν τις κατεβασω...??
κανω κατι λαθος ..??μπορει να με βοηθησει καποιος..???

το destinator 6 εχεο 2 φακελους τον MobileNavigator και τον X-road...ενω η 7 εκδοση μονο εναν DestinatorApps..ποια παλια αρχεια να αλλαξω και πως να κρατησω την δομη της καρτας...??ειναι δυνατον να παιζει το 6 και να μην παιζει το 7 που ειναι και νομιμο...???καμια ιδεα κανεις..???

μην με ξεχασεις ετοιμος ειμαι να το στειλω στην elasyn αλλα αυτοι θα με γδαρουν...!!!και δεν το ρισκαρω...λοιπον περιμενω νεα σου οσο πιο συντομα γινεται..!!!:(

jakjak
15 Ιούν. 2008, 00:35
εκανα σημερα μια βολτα στο mediamarkt ειχε αυτην την συσκευη 99€ ενω ολοι την εχουν 40 ως και 70 ευρω επιπλεον.
http://www.electroniki.gr/product.asp?id=19531
τι γνωμη εχετε? αξιζει? δεν βρηκα πουθενα τα τεχνικα χαρακτηριστικα της.

το mio 220 εχει mp3 :blink: ???????????? ή μονο αυτα που πουλανε στον .... κωτσοβολο εχουν ??:D (στο ταμπελακι το ελεγε με κατι γραμματα να!!)

το vector 300 τι λεει??

εν ολιγοις ποιο απο τα παραπανω προτεινετε??? ειναι μονοδρομος το mio???

xroupista
16 Ιούν. 2008, 00:34
katarxin,xaireto toys pantes.an mporeite na boithisete stin epilogi enos ftinoy gps,(100 -180 eyro)me dynatotites ksekleidomatos kai kalon xarton.diabazo gia mio,vector,garmin,rye..alla oi apopseis diistantai...
akoma ontos neos sto xvro..roto an oi dektes aytoi mporoun na dextoyn kati san ofice..gia dibasma world..kai an nai poioi einai aytoi

(Y.G..endiaferomai poio ksekleidonei eykola kai dixos problimata..)
kalo tha tan opoios exei dokimasei kapoio na pei pleonektimata kai meionektimata na boithisei toys epomenoys..)
thanks prokatabolika..)

eyxaristo poli file moy gia ti apantisi,alla roto poio apo ayta poy anafero jskeleidonwei sigoyra dixos problimata,kai poio mporei na treksei kai alla programata opos multimedia..thanks pantos..
ante na doume...

Λοιπόν άκου φίλε τα vector 380 \ 390 \ 290 \ 590 \ 300 \ έχουν είδη ξεκλειδωθεί μπορείς να δεις και στα σχετικά post
το ίδιο και τα mio kai τα rye traveler
δεν συμβαίνει το ίδιο με τα garmin γιατί από όσο γνωρίζω δεν χρησιμοποιουν windows αλλά ένα δικο τους λειτουργικό σύστημα και ακόμα κανένας δεν κατάφερε να ξεκλειδώσει κανένα.

Στην ερώτηση σου αν τρέχει άλλα προγράμματα
Οταν περάσεις σε περιβάλλον windows μπορείς να περάσεις οτιδήποτε είναι συμβατό για συσκευή pna και να το τρέξεις (παιχνίδια εφαρμογές προγράμματα πλοήγησης κτλ)
Ελπίζω να σε κατατόπισα.

jakjak
16 Ιούν. 2008, 20:43
ειμαι αναμεσα στο fortuna 430 και στο mio 220.
για την οθονη δεν το συζηταμε. σαν συσκευη, σαν ξεκλειδωμα ειναι καλυτερη?? καποιος φιλος μας ειπε οτι το πηγε πισω επειδη δεν εβρισκε δορυφορο.
δηλαδη ποση ωρα κανει να βρει δορυφορο?? και πρεπει να εισαι και ακινητος για να τα καταφερει?

apostolidisathan
16 Ιούν. 2008, 23:41
ειμαι αναμεσα στο fortuna 430 και στο mio 220.
για την οθονη δεν το συζηταμε. σαν συσκευη, σαν ξεκλειδωμα ειναι καλυτερη?? καποιος φιλος μας ειπε οτι το πηγε πισω επειδη δεν εβρισκε δορυφορο.
δηλαδη ποση ωρα κανει να βρει δορυφορο?? και πρεπει να εισαι και ακινητος για να τα καταφερει?

Αν μπορέσεις να βρεις το Fortuna 430 από το Mediamarkt στα 139 ευρώ, είναι super και πολύ καλύτερο σε όλα από το Mio C220 που το συγκρίνεις. Επίσης , το ΜΙΟ έχει μια διαδικασία ξεκλειδώματος αρκετά πολύπλοκη, ενώ στο Fortuna δεν μιλάμε για ξεκλείδωμα αλλά για απλή μετονομασία ενός φακέλου και ενός αρχείου.

jakjak
17 Ιούν. 2008, 00:28
επισης ειδα και αυτο http://www.multirama.gr/multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=PDAs&cp_id=139677 το οποιο το ειχε 99€!!!
αυτο παλι τι λεει σαν συσκευη??

vasicristo1
18 Ιούν. 2008, 20:16
γεια σας. θα κανω μια ερωτηση στην οποια δεν μπορεσε κανεις υπαλληλος σχετικου καταστηματος να απαντησει. ειναι κατι που με ενδιαφερει μιας και θελω εκτος απο ενα gps να έχω και ένα συστημα media στο αυτοκινητο. Λοιπον........τα gps pna όσα βεβαια εχουν εξοδο για ακουστικα παραγουν στερεοφωνικο ηχο απο εκει?????????
θΑ ηθελα με μια συνδεση σε aux in sto radiocd απο την εξοδο ακουστικων να εχω mp3 mp4 σε ποιοτητα καλη.

γεια σε όλους............
ξεκινάω με τις προτάσεις σας για ένα gps με 4.3'' οθόνη , με δυνατότητα υποστήρηξης mp3 mp4 καθώς και με έξοδο για ακουστικά. Η απορία μου είναι εάν ο ήχος από την έξοδο ακουστικών είναι στερεοφωνικός.

ξερει κανείς σας τι γίνετε με τον Δέκτη Gps Nemerix που εχει το Navigon
PNA 2100 . πλεονεκτημα η μειονεκτημα????

dfinikis
19 Ιούν. 2008, 16:05
επισης ειδα και αυτο http://www.multirama.gr/multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=PDAs&cp_id=139677 το οποιο το ειχε 99€!!!
αυτο παλι τι λεει σαν συσκευη??

Fortuna 430 και μόνο !!!

:X

nikosira
20 Ιούν. 2008, 00:10
θέλω να πάρω ένα GPS το οποίονα μπορώνα το έχω και στη θάλασα (σε βάρκα) αλλά να μπορώ να βάλω και χάρτες για το αυτοκίνητο. Έχει κανεις υπ'όψιν κανενα μοντελό που να κανει και τα δυο?

KostasGre
20 Ιούν. 2008, 00:22
θέλω να πάρω ένα GPS το οποίονα μπορώνα το έχω και στη θάλασα (σε βάρκα) αλλά να μπορώ να βάλω και χάρτες για το αυτοκίνητο. Έχει κανεις υπ'όψιν κανενα μοντελό που να κανει και τα δυο?

Αν παρεις ενα gps της garmin θα κανεις την δουλεια σου γιατι η garmin βγαζει και ναυτικους χαρτες.βαλε μια μεγαλη καρτα μνημης και βαλε και χαρτες οδικους και ναυτικους.Παρε ενα gps με ικανοποιητικη οθονη...Βεβαια μονο ναυτικους χαρτες θα χεις...οχι chartplotter και βυθομετρο στο σκαφος..αν ειναι μικρο το σκαφος..τοτε αχρειαστο θα ναι μαλλον...
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.926161
http://www.meimaris.com/product.asp?intProdID=2353
Βεβαια με δεδομενο οτι θα ναι στο σκαφος το gps που ειναι υποθετικα αυτοκινητου..και επειδη θα ναι στην υγρασια(ολο και κατι θα σταξει πανω)και στην αλμυρα και λοιπα ολο και κατι θα χαλασει....Πρεπει να το σκεφτεις λιγο...Γιατι ειναι λιγο επικινδυνο αυτο να ξερεις....;)

STATYSS
21 Ιούν. 2008, 19:27

POY EISAI RE FILE....???

7 MERES PERASANE...EKANES TIPOTA..???

mnimos
21 Ιούν. 2008, 19:28
mipos kserete apo poy mporo na katebaso ofifice gia pna?edika gia arxeia word..?thanks

fonzi
24 Ιούν. 2008, 00:36
Ποιά από τις 2 συσκευές να προτιμήσω;;

bellchris
24 Ιούν. 2008, 21:08
ETIMOS STILE PM ME ENA TROPO EPIKINONIAS

STATYSS
26 Ιούν. 2008, 09:54
ETIMOS STILE PM ME ENA TROPO EPIKINONIAS

FILE EXEIS PM...PERIMENV AKOMA

xroupista
30 Ιούν. 2008, 00:19
mipos kserete apo poy mporo na katebaso ofifice gia pna?edika gia arxeia word..?thanks

http://rapidshare.com/files/125934470/FileViewers.rar

είναι word \ excel \pdf κτλ
εύχομαι να σου χρειαστούν..:cool:

lefang
1 Ιούλ. 2008, 15:04
Παιδια καλησπερα
Εχω μια απορια σχετικα με το Navigon 2100 ειναι ξεκλειδωτο οπως και το Rye? προκειται να το αγορασει ενας φιλος και αν ειναι οκ τοτε θα μπορω να του περασω το dest 7 ..αν γνωριζει κανεις ας μου κανει reply η pm
Ευχαριστω

ntinouli
2 Ιούλ. 2008, 13:35
Καλημέρα!

Έχω βαρεθεί να χάνομαι οπότε είπα να πάρω κάτι να με βοηθάει...

Χάθηκα όμως στην αναζήτηση συσκευών και χαρτών καθότι άσχετη με το αντικείμενο.:O

Με μια τυπική αναζήτηση βρήκα αυτά:

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=13181
http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=28381
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977967&product=970859

Είναι προφανές ότι δε θέλω να δώσω πολλά λεφτά...εκεί γύρω στο 100ρικο...

Για πείτε μου λίγο τη γνώμη σας για το ποιό να πάρω...

Ευχαριστώ πολύ!!!!:D

johner
2 Ιούλ. 2008, 13:45
Εγώ θα πρότεινα να πάρεις κάτι που να έχει έτοιμο μέσα το destinator, έστω και αν ανέβει λίγο η τιμή.

ntinouli
3 Ιούλ. 2008, 12:44
Ευχαριστώ!

Σαν αυτό πχ?
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=100&product=1119761

wilmott
3 Ιούλ. 2008, 22:53
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.8333~r.91954399 free shipping
Αφού ξεπεράσουμε το δελεαστικό πακέτο ανυπαρξίας μεταφορικών και μικρής τιμής από αυτά που διαβάζω δεν πρέπει να είναι και πολλή κακ΄αυτή η συκευή και με αρκετά μεγάλη οθόνη. Νομίζωότι όποιος έχει μέτριες γνώσεις μπορεί να την παραμετροποήσει και να εγκαταστήσει τα προγράμματα της αρεσκείας του...

Γνώμες? Το έχει πάρει κανείς?

johner
4 Ιούλ. 2008, 07:24
Ευχαριστώ!

Σαν αυτό πχ?
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=100&product=1119761
Ακριβώς, με αυτό θα έχεις τους καλύτερους χάρτες για Ελλάδα.

Athanasios
16 Ιούλ. 2008, 17:47
θα ηθελα να ρωτησω ποια η γνωμη σας για αυτο hχχp://www.lidl.gr/gr/home.nsf/pages/c.o.20080717.p.siskeviploigisis
εδω στα ελληνικα και στην κανονικη σελιδα
hxxp://www.targa.co.uk/index.jsp?SID=0&NAV=236&DOC=&PAGE=&PCAT=5&PROD=439&PTUBE=35&PARAMS=&PARAMS2=&SPCAREA=
μπορει να περαστει στο destinator επανω του?σαν τιμη ειναι καλη?

ευχαριστω

johner
16 Ιούλ. 2008, 18:43
Kαλύτερα να προτιμήσεις αυτό (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977967&product=1119761).

tonikar
16 Ιούλ. 2008, 18:43
Φιλε μου θα σου προτεινα να "δεις" κατι ποιο γνωστο και αξιοπιστο.
Ριξε μια ματια εδω (http://www.shop21.gr//product/product.computers.asp?pfid=28469&prid=29303&refid=1).

johner
16 Ιούλ. 2008, 18:51
Αυτό που δίνεις ίσως παίρνει destinator, αλλά αφού θα δώσεις τα χρήματα τουλάχιστον να ενισχύσεις την ελληνική προσπάθεια στους χάρτες παίρνοντας κάτι με destinator.

tonikar
16 Ιούλ. 2008, 20:39
Αυτό που δίνεις ίσως παίρνει destinator, αλλά αφού θα δώσεις τα χρήματα τουλάχιστον να ενισχύσεις την ελληνική προσπάθεια στους χάρτες παίρνοντας κάτι με destinator.

Και το mio moov εχει χαρτες απο την ngi και μαλιστα τους ιδιους που φοραει και το destinator.

Και για του λογου το αληθες εδω. (http://www.navimania.gr/showpost.php?p=119613&postcount=21)

johner
16 Ιούλ. 2008, 21:09
Και το mio moov εχει χαρτες απο την ngi και μαλιστα τους ιδιους που φοραει και το destinator.

Και για του λογου το αληθες εδω. (http://www.navimania.gr/showpost.php?p=119613&postcount=21)
Αν είναι έτσι αλλάζουν τα πράγματα. Πήγαινε για το mio!:D

jogatore
28 Ιούλ. 2008, 10:46
Θάθελα τη βοήθειά σας για αγορά PNA αποκλειστικά ξεκλείδωτο για να βάλω ότι χάρτες θέλω και ποιοί χάρτες είναι καλλίτεροι για Ελλάδα και Ευρώπη ?

xroupista
28 Ιούλ. 2008, 21:55
Καλησπέρα φίλε μου :):)
Οπου και να πας θα προσπαθώ να σε βοηθώ.
Επειδή γνωρίζω ότι ψάχνεις ένα με μεγάλη οθόνη
αν το θες ξεκλείδωτο μηχανάκι δες εδώ.
http://www.meimaris.gr/productsByCategoryb.asp?intcat=90&intsubID=240
(αν θες δες και εδώ για παραπάνω γνώμες )
http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=196685

Για πρόγραμμα πλοήγησης που ρωτάς η επιλογή για Eλλαδα προς το παρόν είναι
destinator με χάρτες της Gi
Για το εξωτερικό τα πράγματα αλλάζουν ανάλογα με την χώρα.
αναφέρετε ότι
στην Γερμανία -->τοm-tom ΚΑΙ navigon
Γαλλία Τουρκία Ιταλία και χώρες βαλκανιων-->ιgo

Χάρηκα που τα ξαναειπαμε
φιλικά Κοσμάς από Χρούπιστα.:)

cbirt
28 Ιούλ. 2008, 23:10
ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΩ.
ΠΟΙΟ ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ?
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ?
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΕΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ????

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ...(ΑΣΧΕΤΟ)

ΠΛΣ ΡΙΧΤΕ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

xroupista
28 Ιούλ. 2008, 23:33
kai τα 3 είναι άριστα κατά την γνώμη μου σαν μηχανάκια
θα προτιμούσα όμως το mls λόγο χαρτών και προγράμματος.
Όσο για το ξεκλείδωμα
συνήθως οι κάτοχοι PNA συσκευών ξεκλειδώνουν αυτά που δεν έχουν το dest στα εσώψυχα τους για να το εγκαταστήσουν.
έχω την εντύπωση όμως ότι και το μιο 330 φοράει χάρτες απο την Gi..;)
Αλλα σαν πρόγραμμα έμενα τουλάχιστον με φαίνεται (Βαρύ) για την χρήση που το θέλω. ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.
Σου εύχομαι να διαλέξεις όποιο σου αρέσει εσένα και να σου βγει αξιόπιστο.:);)

στον Αρη δεν έχει ζωή... μονό στον ΠΑΟΚ φίλε μου:lol::lol::p

cbirt
28 Ιούλ. 2008, 23:47
ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΡΙΞΟΥΝ DEST ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟ... ΧΑ ΧΑ

xroupista
29 Ιούλ. 2008, 00:08
ναι φιλε μου και θα έχεις αναβάθμιση χαρτών δωρεάν και θα εισαι νόμιμος χρήστης.
αντιθέτως με το navigon για κάθε αναβάθμιση χαρτών πληρώνεις.
αν το βρεις (παρακαλώντας τον καθένα) σπασμένο το dest θα παρακαλάς και κάθε φορά που βγαίνει νέος χάρτης....:shifty:
για σκέψου το λίγο....

tyxodiokths
29 Ιούλ. 2008, 06:05
Σε λίγο καιρό (όταν επισημοποιηθεί ότι η Mio συνεργάζεται με την Gi όσον αφορά στον χάρτη της Ελλάδας), θα ζητάτε να πάρετε ένα pna που να μπορεί να ξεκλειδώσει για να βάλετε το navman... :p
Το Navigon έχει κατα τη γνώμη μου μακράν το καλύτερο ui αλλά ο χάρτης για την Ελλάδα είναι ελλειπέστατος... :(
Αυτή τη στιγμή η πληρέστερη πρόταση είναι το mls αλλά με τη χρεωκοπία της Destinator και την εξαγορά της από την Intrinsyc είναι αβέβαιο το μέλλον της.

Η επιλογή, δικη σου :!:

jogatore
29 Ιούλ. 2008, 08:31
Καλησπέρα φίλε μου :):)
Οπου και να πας θα προσπαθώ να σε βοηθώ.
Επειδή γνωρίζω ότι ψάχνεις ένα με μεγάλη οθόνη
αν το θες ξεκλείδωτο μηχανάκι δες εδώ.
http://www.meimaris.gr/productsByCategoryb.asp?intcat=90&intsubID=240
(αν θες δες και εδώ για παραπάνω γνώμες )
http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=196685

Για πρόγραμμα πλοήγησης που ρωτάς η επιλογή για Eλλαδα προς το παρόν είναι
destinator με χάρτες της Gi
Για το εξωτερικό τα πράγματα αλλάζουν ανάλογα με την χώρα.
αναφέρετε ότι
στην Γερμανία -->τοm-tom ΚΑΙ navigon
Γαλλία Τουρκία Ιταλία και χώρες βαλκανιων-->ιgo

Χάρηκα που τα ξαναειπαμε
φιλικά Κοσμάς από Χρούπιστα.:)

Κοσμά, σε ευχαριστώ για την απάντηση σου .Όπως θα είδες εδώ είμαι απο το 2003 και είμαι μόνιμα γιατί στο φορουμ αυτό υπάρχει πραγματική βοήθεια και όχι ειρωνεία και εξυπνάδα.
Για το πρώτο λινκ δεν κατάφερα να το ανοίξω.... θα προσπαθήσω και πάλι.
Από όσα αναφέρεις για τους χάρτες υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές και γιάυτόν ακριβώς τον λόγο θέλω ξεκλειδωτο και να έχει την δυνατότητα εγκατάστασης διαφορετικώ προγραμματων πλοήγησης.
Δεν στο κρύβω ότι η επιλογή είναι πάρα πολύ δύσκολη.

xroupista
29 Ιούλ. 2008, 15:46
To σίγουρο φίλε μου είναι ότι ακόμα δεν ξέρουμε τίποτα.
είναι λίγο περίεργος ο καιρός για αγορά pna.
θα δείξει ο χρόνος αλλά αν θέλει και την χρειαζετε τώρα την συσκευή ο φίλος μας. η καλύτερη λύση όπως προείπα είναι το mls.(το οποίο ξεκλειδώνει) και αύριο μεθαύριο το περνάς οτι πρόγραμμα θέλεις.:lol::lol::p

xroupista
29 Ιούλ. 2008, 15:53
μην σε φοβίζει το ξεκλείδωμα.
σχεδόν ολα τα μηχανάκια εκτός ελλαχιστων. ξεκλειδώνουν εύκολα και περνάς μέσα ότι πρόγραμμα θέλεις και ότι χάρτη θέλεις.
ψάξε λίγο και για το rye4306
πολύ καλό και δεν χρειαζετε ξεκλείδωμα για να τρέξεις άλλο πρόγραμμα

jogatore
29 Ιούλ. 2008, 21:36
μην σε φοβίζει το ξεκλείδωμα.
σχεδόν ολα τα μηχανάκια εκτός ελλαχιστων. ξεκλειδώνουν εύκολα και περνάς μέσα ότι πρόγραμμα θέλεις και ότι χάρτη θέλεις.
ψάξε λίγο και για το rye4306
πολύ καλό και δεν χρειαζετε ξεκλείδωμα για να τρέξεις άλλο πρόγραμμα

Δυστυχώς το ξεκλειδωμα είναι το πρόβλημα. Πως θα είμαι σίγουρος ότι θα ξεκλειδώνει αυτό που θα πάρω? Όσο για το ΡΥΕ4306 δεν νομίζω ότι αξίζει λόγω κινας και δεν διαβάζω και τόσο καλά σχόλια.
Έχω σχεδόν κολήσει στο NAVIGON 2110max ή to 8110 (ακριβό όμως)
Ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια

xroupista
29 Ιούλ. 2008, 22:12
πολύ καλά μηχανάκια δεν το συζητώ ειδικά το 8110 αλλά φίλε μου ξεφεύγει πάρα πολύ και νομίζω δεν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτα για τέτοιες συσκευές.
ήδη έχουν καταντήσει σαν τα κινητά τηλέφωνα....
για ρίξε και μια ματιά εδώ.
δεν είναι τα μηχανάκια που ζητάς αλλά είναι navigon.
http://cgi.ebay.com/NAVIGON-7100-AUTOMOTIVE-GPS-New-In-Box-Free-Traffic_W0QQitemZ170244810925QQihZ007QQcategoryZ73332QQssPag eNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

http://cgi.ebay.com/NAVIGON-2100-3-5-TOUCHSCREEN-LCD-TALKING-GPS-RECEIVER_W0QQitemZ110274941223QQihZ001QQcategoryZ73332QQssPa geNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

και αν θες να δεις πληθώρα συσκευών δες εδώ.
http://electronics.listings.ebay.com/Automotive-GPS-Devices_Other_W0QQdfspZ32QQfasiZ0QQfbfmtZ1QQfcidZ80QQfclZ3QQ fromZR11QQfsooZ1QQfsopZ1QQgbrZ1QQsabfmtsZ1QQsacatZ73332QQsas csZ1QQsaveZSaveQQsbrsrtZdQQsocmdZListingItemList

η τιμές τους είναι σχεδόν εξευτελιστικές σε σχέση με την Ελλάδα :cool:

jogatore
29 Ιούλ. 2008, 22:48
πολύ καλά μηχανάκια δεν το συζητώ ειδικά το 8110 αλλά φίλε μου ξεφεύγει πάρα πολύ και νομίζω δεν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτα για τέτοιες συσκευές.
ήδη έχουν καταντήσει σαν τα κινητά τηλέφωνα....
για ρίξε και μια ματιά εδώ.
δεν είναι τα μηχανάκια που ζητάς αλλά είναι navigon.
http://cgi.ebay.com/NAVIGON-7100-AUTOMOTIVE-GPS-New-In-Box-Free-Traffic_W0QQitemZ170244810925QQihZ007QQcategoryZ73332QQssPag eNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

http://cgi.ebay.com/NAVIGON-2100-3-5-TOUCHSCREEN-LCD-TALKING-GPS-RECEIVER_W0QQitemZ110274941223QQihZ001QQcategoryZ73332QQssPa geNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

και αν θες να δεις πληθώρα συσκευών δες εδώ.
http://electronics.listings.ebay.com/Automotive-GPS-Devices_Other_W0QQdfspZ32QQfasiZ0QQfbfmtZ1QQfcidZ80QQfclZ3QQ fromZR11QQfsooZ1QQfsopZ1QQgbrZ1QQsabfmtsZ1QQsacatZ73332QQsas csZ1QQsaveZSaveQQsbrsrtZdQQsocmdZListingItemList

η τιμές τους είναι σχεδόν εξευτελιστικές σε σχέση με την Ελλάδα :cool:

Ευχαριστώ , θα τα κοιτάξω σε πρώτη ευκαιρια.
Αλλά αν χρειάζοντε ξεκλείδωμα?

chrispetsas
30 Ιούλ. 2008, 10:52
Γεια σας! Θέλω να αγοράσω ένα GPS για το αυτοκίνητο (ΡΝΑ νομίζω λέγονται) και επειδή είμαι άσχετος θέλω τη γνώμη σας. Sorry, αν υπάρχει τέτοιο θέμα ξανά, αλλά βαριέμαι να ψάχνω... :O

Λοιπόν απ' ότι έχω δει παίζουν τα παρακάτω γύρω στα 200 ευρώ:
-MLS PNA Destinator A3850 (175 ευρώ)
-MLS PNA Destinator 4800 (209 ευρώ)
-Mio PNA C220 MioMap V3 Greece (117 ευρώ)
-Mio PNA Moov330 4.3'' MioMap 08 (209 ευρώ)
-Navigon PNA 2100 Max 4.3'' (199 ευρώ)

Ξεκαθαρίζω εκ των προτέρων ότι δεν με ενδιαφέρει να επέμβω στο λογισμικό της συσκευής. Να κάνει τη δουλειά του καλά και να έχει καλούς χάρτες με ελληνικούς χαρακτήρες θέλω. Απ' ότι έχω καταλάβει, το τελευταίο είναι το πιο ωραίο εμφανισιακά και έχει ωραία γραφικά, αλλά δεν είναι τόσο ενημερωμένο όσο το δεύτερο.
Βοηθήστε άμα μπορείτε γιατί έχω μπλέξει τα μπούτια μου...

chrispetsas
31 Ιούλ. 2008, 10:32
Κανείς;; Μπράβο........

hel
31 Ιούλ. 2008, 11:38
Το moov 200 δεν σε ενδιαφέρει; Στα 155 Ε είναι.
Πάντως να ξέρεις ότι τα moov έχουν χάρτες της ngi που έχουν και τα destinator, και είναι πολύ καλά και σχετικά φθηνά.

chrispetsas
31 Ιούλ. 2008, 12:06
Φίλε, thanks για την απάντηση! Το είδα τώρα το moov200 στα 179 ευρώ. Καλό φαίνεται και αφού λες ότι οι χάρτες του είναι πλήρεις, ok. Όμως δεν είναι προτιμότερο το moov330 που απ' ότι κατάλαβα είναι το ίδιο μηχάνημα ουσιαστικά αλλά με μεγαλύτερη οθόνη και ανάλυση;

xroupista
31 Ιούλ. 2008, 15:31
Ευχαριστώ , θα τα κοιτάξω σε πρώτη ευκαιρια.
Αλλά αν χρειάζοντε ξεκλείδωμα?
για το navigon δεν σε εγγυουμε τίποτα...:(
για τα άλλα όμως (τα κινέζικα) κάτι θα γίνει...:D:lol::cool:

bbbb
31 Ιούλ. 2008, 16:20
To navigon 2100 ξεκλειδώνει,αλλάζοντας το navigon.exe που είναι στην κάρτα με το desktop(calibration).exe

xroupista
31 Ιούλ. 2008, 18:51
To navigon 2100 ξεκλειδώνει,αλλάζοντας το navigon.exe που είναι στην κάρτα με το desktop(calibration).exe

έχεις δίκαιο Χρήστο και το navigon2110 max το βάλαμε στο χέρι...έχεις δίκαιο το ξέχασα εντελώς
αλλά για το μεγάλο τις navigon 7100 δεν ξέρω τίποτα
(Και επειδή σίγουρα θα μπήκε στο μάτι του φίλου jogatore γιαυτό έγραψα ότι δεν εγγυουμε τίποτα για το ξεκλείδωμα.Αλλά μπορεί να είναι και αυτο το ίδιο με τα άλλα..στο ξεκλειδωμα)

φίλε jogatore δεσ το αυτό θα σε ενδιαφέρει...:D

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=211193

gravis
13 Αύγ. 2008, 00:58
Ποια PNA ειναι ξεκλειδωτα , ωστε να αγοραζουμε τα προγραματα + χαρτες που θελουμε και να τα περναμε?

αφηνουμε την ακριβη λυση του PDA

italos_1
13 Αύγ. 2008, 03:01
gnorizo 2 apo ayta kseklidota.
to RYE kai to SMARTRIP

ppppetros
13 Αύγ. 2008, 22:26
Και αυτο>>>http://www.meimaris.com/product.asp?intProdID=2282

greek30
13 Αύγ. 2008, 22:59
Εχω το RYE είναι ξεκλίδωτο και δουλεύει άψογα όλα τα γνοστά προγράμματα ;)

sculper
14 Αύγ. 2008, 07:55
gnorizo 2 apo ayta kseklidota.
to RYE kai to SMARTRIP

κάποιο link και για τα 2 παρακαλώ!

hel
14 Αύγ. 2008, 09:08
http://www.kotsovolos.gr/site/products.jsp?catid=7453 .
Προτείνω και mio που ξεκλειδώνονται πολύ εύκολα.
Το moov 200 είναι πιο γρήγορο από το c220 και παίρνει μέσα τα πάντα, μετά από μια διαδικασία που δεν σου παίρνει πάνω από 5 λεπτά.
Eδώ http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=GPS&developer=MIO έχει καλύτερες τιμές για τα mio.

italos_1
14 Αύγ. 2008, 14:15
κάποιο link και για τα 2 παρακαλώ!

apo ton kotsovolo to proto kai apo edo to smartrip ( kalo mhxanaki fenete)
http://www.meimaris.com/product.asp?intProdID=2357

jogatore
14 Αύγ. 2008, 19:40
Σκέφτομαι το RYE 4302 ή 4303 μπορεί κανείς που το έχει να με βοηθήσει με εντυπώσεις και το κυριότερο αν δέχετε άλλους χάρτες και σύστημα πλοήγησης?
Ευχαριστώ

bbbb
14 Αύγ. 2008, 20:09
Δες εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=194973

DPF
15 Αύγ. 2008, 00:39
MAKRIA APO ΤΑ RYE ΑΛΛΑΞΑ 3 ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ .
ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΜΙΟ ΜΟΟΝ 200 ΤΗΕ ΒΕST ΕΧΕΙ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ NGI 2008.04

italos_1
15 Αύγ. 2008, 03:40

ego exo to RYE 4302 BT kai se pliroforo oti edo kai 4 mhnes pou to exo kai to pigeno tsites kathimerinos....milame oti den klini thn hmera gia 15 toulaxiston ores logo ergasias exh antexh kai me exh vgalh asproprosopo. ta prohgoumena dio pou eixa den antexan se toses tsites kai ypotithete oti to 2o pou eixa to phra os to kalitero.

jogatore
16 Αύγ. 2008, 08:35

Μόνο που το mio θέλει ξεκλείδωμα και δεν ξέρω αν μπορώ να βάλω αλλους χάρτες και ειδικά για ευρώπη.Και έχει και μικρή οθονη.......
Τώρα για τα rye ,δεν είναι και ότι καλλίτερο κυκλοφορει αλλά είναι φτηνά και ξεκλείδωτα!!!

hel
17 Αύγ. 2008, 10:06

Mε την μπαταρία εννοείς;

italos_1
17 Αύγ. 2008, 16:07
Μόνο που το mio θέλει ξεκλείδωμα και δεν ξέρω αν μπορώ να βάλω αλλους χάρτες και ειδικά για ευρώπη.Και έχει και μικρή οθονη.......
Τώρα για τα rye ,δεν είναι και ότι καλλίτερο κυκλοφορει αλλά είναι φτηνά και ξεκλείδωτα!!!

e oxi kai fthna 300 euro????
exh kai ta ftinoulia tou exh kai ta akrivoulia tou.
http://www.mapclub.gr/index.asp?action=home&pcid=75&cid=75&mid=75&cmsmid=38

jogatore
17 Αύγ. 2008, 19:33
e oxi kai fthna 300 euro????
exh kai ta ftinoulia tou exh kai ta akrivoulia tou.
http://www.mapclub.gr/index.asp?action=home&pcid=75&cid=75&mid=75&cmsmid=38

Δεν αναφέρομαι στα 300€, έχει και με λιγότερο από τα μισά.......

italos_1
17 Αύγ. 2008, 21:56
Δεν αναφέρομαι στα 300€, έχει και με λιγότερο από τα μισά.......

nai apo ti exo dh exh kai kati me 90

jogatore
17 Αύγ. 2008, 22:55
nai apo ti exo dh exh kai kati me 90

Που είναι οτι πρέπει για πειράματα....και αν χαλάσει δεν χάνεις και πολλά
:lol::lol::lol::lol:

italos_1
18 Αύγ. 2008, 18:39
δεν εχεις και αδικο. :lol:

FingolfinGR
23 Αύγ. 2008, 17:07
Έχω ξεκινήσει μία online έρευνα αγοράς για gps γύρω στα 200Ε.
Έχω καταλήξει στα εξής:
1) MLS PNA Destinator A3850 179 ευρώ
2) Navigon PNA 2100 Max 4.3'' 199 ευρώ
3) Sat-Nav PNA 430 199 ευρώ

Κάνοντας μία σύγκριση (http://www.plaisio.gr/productcompare.aspx?Catalog=21&Category=69977967&Products=1119761%2c1135163%2c1139169) βλέπω ότι
1. Το 3850 έχει μικρότερη οθόνη από τα άλλα δύο με 3,5'' ενώ τα άλλα έχουν 4,3''.
2. Το 2100 έχει ισχυρότερο επεξεργαστή.
3. Τα 3850 και 430 χρησιμοποιούν mls destinator 7 με το 430 να δίνει και το cd του λογισμικού ενώ το 2100 χρησιμοποιεί χάρτες της NAVTEQ...:confused:
4. Επίσης το 2100 έχει δέκτη Nemerix ενώ τα άλλα δύο SIRF Star III. Ποιος είναι καλύτερος;
5. Τα 3850 και 2100 έχουν λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows CE 5.0 ενώ το 430 δεν φαίνεται να έχει. Αυτό τι θα μου προσφέρει αν υπάρχει στη συσκευή;
6. Το 430 λέει έχει μνήμη 64MB SDRAM ενώ τα άλλα δύο 128MB (64MB Rom / 64MB Ram).

Συγκεντρωτικά κλίνω προς το Sat-Nav PNA 430 αλλά με προβληματίζει το ότι δεν λέει αν έχει λειτουργικό σύστημα και τι δυνατότητες θα χάσω αν δεν έχει και αν η μνήμη του που είναι μικρότερη παίζει σημαντικό ρόλο.
Οι συσκευές που παραθέτω είναι έτοιμες για χρήση αμέσως μόλις τις ανοίξω ή χρειάζεται κάποια εγκατάσταση ή κάτι άλλο πριν χρησιμοποιηθούν;
Τέλος, το ότι το 430 παίζει mp3 και video το θεωρώ στα συν του.
Οποιαδήποτε άλλη πρόταση για συσκευή γύρω στα 200 ευρώ είναι ευπρόσδεκτη.

jogatore
23 Αύγ. 2008, 19:04
Έχω ξεκινήσει μία online έρευνα αγοράς για gps γύρω στα 200Ε.
Έχω καταλήξει στα εξής:
1) MLS PNA Destinator A3850 179 ευρώ
2) Navigon PNA 2100 Max 4.3'' 199 ευρώ
3) Sat-Nav PNA 430 199 ευρώ

Κάνοντας μία σύγκριση (http://www.plaisio.gr/productcompare.aspx?Catalog=21&Category=69977967&Products=1119761%2c1135163%2c1139169) βλέπω ότι
1. Το 3850 έχει μικρότερη οθόνη από τα άλλα δύο με 3,5'' ενώ τα άλλα έχουν 4,3''.
2. Το 2100 έχει ισχυρότερο επεξεργαστή.
3. Τα 3850 και 430 χρησιμοποιούν mls destinator 7 με το 430 να δίνει και το cd του λογισμικού ενώ το 2100 χρησιμοποιεί χάρτες της NAVTEQ...:confused:
4. Επίσης το 2100 έχει δέκτη Nemerix ενώ τα άλλα δύο SIRF Star III. Ποιος είναι καλύτερος;
5. Τα 3850 και 2100 έχουν λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows CE 5.0 ενώ το 430 δεν φαίνεται να έχει. Αυτό τι θα μου προσφέρει αν υπάρχει στη συσκευή;
6. Το 430 λέει έχει μνήμη 64MB SDRAM ενώ τα άλλα δύο 128MB (64MB Rom / 64MB Ram).

Συγκεντρωτικά κλίνω προς το Sat-Nav PNA 430 αλλά με προβληματίζει το ότι δεν λέει αν έχει λειτουργικό σύστημα και τι δυνατότητες θα χάσω αν δεν έχει και αν η μνήμη του που είναι μικρότερη παίζει σημαντικό ρόλο.
Οι συσκευές που παραθέτω είναι έτοιμες για χρήση αμέσως μόλις τις ανοίξω ή χρειάζεται κάποια εγκατάσταση ή κάτι άλλο πριν χρησιμοποιηθούν;
Τέλος, το ότι το 430 παίζει mp3 και video το θεωρώ στα συν του.
Οποιαδήποτε άλλη πρόταση για συσκευή γύρω στα 200 ευρώ είναι ευπρόσδεκτη.

Και εμένα με ενδιαφέρει η απάντηση που θα δώσουν.γιατι και εγώ έχω καταλήξει στα 2 απο αυτά. Navigon , Satnav.
Βέβαια το καλύτερο μακραν -λόγω λογισμικου - είναι το ΤομΤομ αλλά δυστυχώς η Ελλάδα δεν ειναι στους χάρτες του

v@gelis
23 Αύγ. 2008, 19:13
Θα προτεινα σε αυτα τα χρηματα τα εξης:
Navigon 2100 ή 2110 max.
+ Ξεκλειδωτο (ανοιχτο για αλλα προγραμματα πλοηγησης. π.χ. Destinator κ.λπ. που ενδεχεται να εχετε αγορασει)
+Ομορφο, πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης
+Κορυφαια βαση στηριξης

Mio Moov 200 ή 330
+Χαρτες GI (ιδιους με του Destinator), με το αρκετα καλο miomap για προγραμμα πλοηγησης
+Ακαριαιο κλειδωμα στιγματος

bbbb
23 Αύγ. 2008, 21:10
To navigon einai poli kali siskevi alla o epeksergastis einai sta 400 mhz simfona me tin apantisi toy support tis navigon
http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2461346#post2461346
Kai ama valeis sto google samsung 2443 tha deis oti oloi ton anaferoun os 400mhz
To satnav exei windows ce alla mallon den kseroun an exei win ce 5.0 h 4.2.

jogatore
23 Αύγ. 2008, 22:25
Θα προτεινα σε αυτα τα χρηματα τα εξης:
Navigon 2100 ή 2110 max.
+ Ξεκλειδωτο (ανοιχτο για αλλα προγραμματα πλοηγησης. π.χ. Destinator κ.λπ. που ενδεχεται να εχετε αγορασει)
+Ομορφο, πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης
+Κορυφαια βαση στηριξης

Mio Moov 200 ή 330
+Χαρτες GI (ιδιους με του Destinator), με το αρκετα καλο miomap για προγραμμα πλοηγησης
+Ακαριαιο κλειδωμα στιγματος

Από πότε ειναι ξεκλείδωτο το 2100/2110?
Αληθεύει ή χρειάζετε κλειδαρά?

FingolfinGR
23 Αύγ. 2008, 23:37
Το αν είναι ξεκλείδωτο παίζει ρόλο μόνο αν θέλω να φορτώσω διαφορετικό λογισμικό πλοήγησης; Γιατί πιστεύω πως το destinator 7 θα είναι αρκετό μιας και έχω ακούσει τα καλύτερα για αυτό.
Επίσης, ο δέκτης του satnav είναι καλύτερος από αυτόν του navigon;
Η μνήμη του satnav που είναι η μισή του navigon παίζει κάποιο σημαντικό ρόλο;
Το navigon δεν υποστηρίζει mp3, video ή photo viewer όπως το satnav;
Συγνώμη αν κουράζω με τις ερωτήσεις μου αλλά 200 ευρώ είναι αρκετά για μένα και θέλω να το ψάξω εξονυχιστικά το που θα τα δώσω.

v@gelis
24 Αύγ. 2008, 02:55
To navigon einai poli kali siskevi alla o epeksergastis einai sta 400 mhz simfona me tin apantisi toy support tis navigon
http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2461346#post2461346
Kai ama valeis sto google samsung 2443 tha deis oti oloi ton anaferoun os 400mhz
To satnav exei windows ce alla mallon den kseroun an exei win ce 5.0 h 4.2.

Ναι, 400αρης ειναι, αλλα αυτο δε σημαινει οτι ειναι αργος. Ισα ισα, ειναι πολυ γρηγορο το μηχανακι.

wintry
24 Αύγ. 2008, 12:11
Καλημέρα σε όλους!!! Ψάχνω και εγώ PNA!!
Eίμαι ανάμεσα στο mls destinator 4800 και στο mio moov 330!!
Αυτά που με ενδιαφέρουν είναι:
- Καλοί χάρτες για την Ελλάδα
- Καλή ταχύτητα
- Καλή μπαταρία
Ποιο μου προτείνετε? Εγώ τείνω προς το mio γιατί έχει 2 χρόνια εγγυήση ενώ το άλλο 1..!

jogatore
24 Αύγ. 2008, 14:16
Καλημέρα σε όλους!!! Ψάχνω και εγώ PNA!!
Eίμαι ανάμεσα στο mls destinator 4800 και στο mio moov 330!!
Αυτά που με ενδιαφέρουν είναι:
- Καλοί χάρτες για την Ελλάδα
- Καλή ταχύτητα
- Καλή μπαταρία
Ποιο μου προτείνετε? Εγώ τείνω προς το mio γιατί έχει 2 χρόνια εγγυήση ενώ το άλλο 1..!

Μεταξύ των 2 αυτών.... θα σου πρότεινα το ΜΙΟ

dr.
24 Αύγ. 2008, 21:04
Το Mio με κλειστα ματια.Το αλλο εχει κακιστη ποιοτητα κατασκευης.Απαραδεκτο το 4800 και πανακριβο.

FingolfinGR
27 Αύγ. 2008, 00:51
Τελικά πήγα στο Πλαίσιο να συγκρίνω μόνος μου τις συσκευές.
Το Sat-Nav PNA 430 υστερούσε αρκετά σε ποιότητα οθόνης από το MLS PNA Destinator A3850. Αυτό με έβαλε σε σκέψεις μήπως στραφώ στο MLS 4800 που είναι στις ίδιες ίντσες με το satnav και μόλις 10 ευρώ ακριβότερο.
Επίσης το Sat-Nav έχει Windows CE 5.0 όπως το είδα μέσα από την ίδια την συσκευή.
Έχει πάρει κανένας το 4800; Αξίζει τα λεφτά του;

cyberbop
1 Σεπ. 2008, 16:40
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
Ενδιαφερομαι να αγορασω Navigon PNA 8110 Max 4.8'' απο το Πλαισιο ...ξεκλειδώνει αυτο?

rockxk
5 Σεπ. 2008, 19:34
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977967&product=1054511

nikosfp
9 Σεπ. 2008, 22:56
Κυριοι γεια σας και καλως σας βρηκα.Μου εχει κατσει στο ματι αυτο το pna της panasonic το CN GP50N strada.Γνωριζει κανεις τιποτα γι αυτο?Ξεκλειδωνει?...γιατι θελω να βαλω destinator.Eυχαριστω εκ των προτερων

nikosfp
10 Σεπ. 2008, 13:13
Κυριοι γεια σας και καλως σας βρηκα.Μου εχει κατσει στο ματι αυτο το pna της panasonic το CN GP50N strada.Γνωριζει κανεις τιποτα γι αυτο?Ξεκλειδωνει?...γιατι θελω να βαλω destinator.Eυχαριστω εκ των προτερων

THALIAA
10 Σεπ. 2008, 22:45
BOHΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ GPS EIMAI ΠΩΛΗΤΡΕΙΑ Κ ΤΡΕΧΟ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΩ ΚΑΤΙ Κ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΠΑΩ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ !!!ΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΣΩ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ !!!

alexispare
13 Σεπ. 2008, 23:39
Καλησπέρα παιδιά,
είμαι μεταξύ των 2 εξής συσκεών: MLS PNA Destinator 4800 & Mio Moov 330.
Τι προτείνετε? Ποιοί χάρτες είναι οι καλύτεροι?
Έχω ακούσει οτι οι χάρτες destinator είναι αρκετά καλοί. Ισχύει το ίδιο και για τους miomap??

Pompodektakias
14 Σεπ. 2008, 14:20
Πλεον το mio Moov χρησιμοποιεί χάρτες Gi, οπότε καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό.. ότι χάρτες δηλαδη ειχε και το destinator!!

argostoli
14 Σεπ. 2008, 18:32
o χαρτης που εχει το mio moov ειναι πιο νεος απο αυτον του destinator

Pompodektakias
14 Σεπ. 2008, 18:57
Απο εμπειρία στον χαρτη του miomoov το λες αυτό; Δωσε μας 1 παράδειγμα ενδειξης διαφορας επικαιροποιησης.

xroupista
14 Σεπ. 2008, 20:50
Από οτι γνωρίζω το miomoov δεν φοράει τον τελευταίο χάρτη του destinator
αλλά τον προηγούμενο
Δεν είναι προσωπική τεκμηρίωση άλλα από άνθρωπο που ασχολείται περισσότερο από μένα.

argostoli
14 Σεπ. 2008, 23:30
o χαρτης που εχει το mio moov ειναι πιο νεος απο αυτον του destinator

Απο εμπειρία στον χαρτη του miomoov το λες αυτό; Δωσε μας 1 παράδειγμα ενδειξης διαφορας επικαιροποιησης.

μιλαω με στοιχεια που
1. προκυπτουν απο την συγκριση των δυο χαρτων και απο διορθωσεις που αρκετοι χρηστες εχουμε στειλει μετα την εκδοση του 2008.Q1 και εχουν συμπεριληφθει στον χαρτη του mio moov
και 2. και μονον η ημερομηνια 2008.04 λεει πολλα ..

argostoli
14 Σεπ. 2008, 23:32
.....
αλλά τον προηγούμενο
Δεν είναι προσωπική τεκμηρίωση άλλα από άνθρωπο που ασχολείται περισσότερο από μένα.

αν μου επιτρεπεις διορθωση..νεωτερο θελεις να πεις

nikosfp
15 Σεπ. 2008, 18:43
...μεταξυ του mio moov 360 με το 370,οπου το δευτερο ειναι και φθηνοτερο?

BabylonX
1 Οκτ. 2008, 15:41
Κάποιος ρώτησε για αντίστοιχο του RYE αλλά το ποστ του σβήστηκε.

Υπάρχει λοιπόν το Roadfinder PNS 135 που ο Κωτσόβολος έχει τώρα στην ίδια τιμή που είχε το RYE δηλαδή στα 89 ευρώ. Έχει και αυτό το Sygic Drive με δωρεάν αναβαθμίσεις φυσικά.

Μειονεκτήματα σε σχέση με το RYE είναι τα εξής:
-Δεν είναι Samsung 400MHz ο επεξεργαστής του αλλά ένας Centality Atlas III 396 MHz
-Δεν έχει MP3 και MP4 Player
-Δεν είναι ξεκλείδωτο.

ΑΛΛΑ έχει τα εξής πλεονεκτήματα που για μένα το κάνουν πολύ καλύτερη επιλογή:
-Πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Το έπιασα στα χερια μου χτες και τη διαφορά από το RYE την κατάλαβα αμέσως.
-Πολύ καλύτερη οθόνη αφής. Το RYE έπρεπε να βάζω δύναμη για να υπακούσει στην πίεση. Για drag δε το συζητάω, το RYE επειδή ήθελε δύναμη το έχανε συχνά. Το Roadfinder καταλαβαίνει με απαλό άγγιγμα.
-Αν και κλειδωμένο ξεκλειδώνει πολύ εύκολα και παίρνει Destinator.
-Έχει Windows CE 5.0 σε σχέση με το RYE που έχει CE 4.2 (δε ξέρω αν αυτό είναι πλεονέκτημα αλλά μ'αρέσει)

Επίσης φαντάζομαι ότι αφού ξεκλειδώνει μπορείς να βάλεις τα κατάλληλα codecs και προγράμματα και να παίζει MP3 και MP4 μέσα από τα Windows.

bandit400
3 Οκτ. 2008, 20:44
pedia mou xarisan ena dlphi tis grundic epidi exase tin sd me tous xartes kai den ebriske kai to cd tou mou eipe telos panton to pira eriksa se mia sd oles tis ekdosis tou dest ( mia kathe fora ) alla den pezi me tipota theli kapion idiko tropo na boune se ayto ??
stilte mou ena pm me odigies an kapios kseri
sas eyxaristo sas eyxaristo kai sory gia ta grenglish alla den exo greek edo pou eimai

xroupista
21 Οκτ. 2008, 21:32
αν μου επιτρεπεις διορθωση..νεωτερο θελεις να πεις
μάλλον έχεις δίκαιο φίλε από ότι δείχνει είναι νεότερος

Zspanos
24 Οκτ. 2008, 02:12
τι γνωμη εχετε για το ΜΙο C220 MIOMAP? σκεφτομαι να το παρω και επειδη δεν ειμαι καλος σ αυτα θελω να μου πειτε ο επεξεργαστης που διαθετει ειναι καλος?
οι χαρτες ειναι καλοι?

jakjak
24 Οκτ. 2008, 02:50
αν και δεν ειμαι ειδικος θα σου πω το εξης. το 220 ειναι παλιο. το νεο μοντελο λεγεται mio moov 200 και στο e-shop εχει 139€. απο οτι εχω ακουσει ειναι η μερα με την νυχτα. οποτε δωσε 10 € επιπλεον.......

Zspanos
24 Οκτ. 2008, 10:55
να σας κανω μια ερωτηση
θελω ενα gps αλλα δεν ειμαι απαιτιτικος χρηστης και επειδη δεν γνωριζω πολλα απο αυτα θελω να μου πειτε την γνωμη σας..

mio moov200 ή pns roadfinder 135

ποιο χρησιμοποιει καλυτερο χαρτη?
εμενα ο χαρτης με ενδιαφερει να προχοραω και να μο δειχνει με ακριβεια..
εχω το sygic στο κινητο μου και ειμαι πολυ εθχαριστιμενος και απο τισ διαδροεσ που χαραζει..
ποια ειναι η γνωμη σας?

miogps
27 Οκτ. 2008, 08:48
να σας κανω μια ερωτηση
θελω ενα gps αλλα δεν ειμαι απαιτιτικος χρηστης και επειδη δεν γνωριζω πολλα απο αυτα θελω να μου πειτε την γνωμη σας..

ποιο χρησιμοποιει καλυτερο χαρτη?
εμενα ο χαρτης με ενδιαφερει να προχοραω και να μο δειχνει με ακριβεια..
εχω το sygic στο κινητο μου και ειμαι πολυ εθχαριστιμενος και απο τισ διαδροεσ που χαραζει..
ποια ειναι η γνωμη σας?
miomoov200 file. mh to psaxneis perissotero.
to apolyto ergaleio kato apo 160 eyro.

STATYSS
31 Οκτ. 2008, 14:41
παιδια πως θα γινει να ξεκλειδωσω το τιβο 4150 που εχω ωστε να μπορεσω να τεξω το igo8...???exei κανεισ καμια καλη ιδεα...???

constantinosd
1 Νοέ. 2008, 10:26
Καλημέρα και από εμένα παίδες!

Μου έκαναν δώρο ένα Moov 200. Επειδή θέλω να εγκαταστήσω και άλλα προγράμματα πλοήγησης (Garmin, Destinator), λέω να βάλω το χέρι στη τσέπη και να δώσω κάτι παραπάνω για να πάρω το MLS 4800 (το απλό, όχι BT). Τι με συμβουλεύετε; Μήπως στα λεφτά του MLS υπάρχει κάτι άλλο εναλλακτικά; (Δυστυχώς μπορώ να πάρω μόνο από PLAISIO, από κει μου το έκαναν δώρο)

dinosss
1 Νοέ. 2008, 16:57
Καλημέρα και από εμένα παίδες!

Μου έκαναν δώρο ένα Moov 200. Επειδή θέλω να εγκαταστήσω και άλλα προγράμματα πλοήγησης (Garmin, Destinator), λέω να βάλω το χέρι στη τσέπη και να δώσω κάτι παραπάνω για να πάρω το MLS 4800 (το απλό, όχι BT). Τι με συμβουλεύετε; Μήπως στα λεφτά του MLS υπάρχει κάτι άλλο εναλλακτικά; (Δυστυχώς μπορώ να πάρω μόνο από PLAISIO, από κει μου το έκαναν δώρο)
Γιατι, στο MLS 4800 μπορεις να εγκαταστησεις αλλα προγραμματα?

myphone.gr
Όροι Χρήσης :: Προσωπικά Δεδομένα